PDA

View Full Version : Tskb gyo halka arzı

özgün
01-04-2010, 12:39
var mı ilgilenen?

özgün
01-04-2010, 12:51
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın (TSKB) iştiraki olan TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) halka arzında talep toplamaya bugün başlanıyor. Talep toplamanın yarın sona ereceği halka arzda hissenin 9 Nisan'da borsada işlem görmesi hedefleniyor. Halka arz ile mevcut ortakların rüçhan hakkının kısıtlanması yöntemiyle 50 milyon liralık sermaye artırımı yapılacak. .
Halka açıklık oranının yüzde 33,3 olacağı halka arzda hisseler 1.05-1.16 lira fiyat aralığında satışa sunulacak. Halka arz edilecek hisselerin yüzde 50'si yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 48'i yurtdışı kurumsal yatırımcılara, yüzde 2'si ise yurtiçi kurumsal yatırımcılara ayrıldı.

cs1981
01-04-2010, 12:59
Talep toplama sadece aracı kurumlar ve TSKB'de değil mi? TSKB dışındaki bankalardan (İş, Garanti,Hsbc,..vs.) halka arza katılınamıyor bildiğim kadarıyla.

özgün
01-04-2010, 13:06
yapı kredi ve ziraat katılıyor.

Jantrader
01-04-2010, 17:24
Bence bu GYOnun hiç bir esprisi yok...Genel Müdürü ile bir görüşmemizde "TSKBnin çook eski müşterileri var, bunların değerleri arsaları var ve sadece bize geliyorlar" demişti...Rekabet gücü bu bir de TSKB Gayrimenkul Değerleme şirketi var grubun, know-how açısından bir katkısı olabilir...Pendik te bir AVM geliştirdiler Pendorya sanırım ismi, hatırladığım birkaç tane de TSKBnin eski gayrimenkullerinden var ayni sermaye olarak koymuşlardı...Umarım başarılı olurlar...Gayrimenkul sektöründe bundan böyle "satabilen" yada "satış kabiliyeti" olan firmalar, gyo lar prim yapacaktır...Pazarlama(Emlak) işinden geliştirme ve yatırım işine geçenlerin oldukça başarılı olacağını düşünüyorum...Gerisi faso fiso...

vedocan13
01-04-2010, 19:12
bilmeden daldım hala vazgeçme sansım var ne dersinin?

Bence bu GYOnun hiç bir esprisi yok...Genel Müdürü ile bir görüşmemizde "TSKBnin çook eski müşterileri var, bunların değerleri arsaları var ve sadece bize geliyorlar" demişti...Rekabet gücü bu bir de TSKB Gayrimenkul Değerleme şirketi var grubun, know-how açısından bir katkısı olabilir...Pendik te bir AVM geliştirdiler Pendorya sanırım ismi, hatırladığım birkaç tane de TSKBnin eski gayrimenkullerinden var ayni sermaye olarak koymuşlardı...Umarım başarılı olurlar...Gayrimenkul sektöründe bundan böyle "satabilen" yada "satış kabiliyeti" olan firmalar, gyo lar prim yapacaktır...Pazarlama(Emlak) işinden geliştirme ve yatırım işine geçenlerin oldukça başarılı olacağını düşünüyorum...Gerisi faso fiso...

vedocan13
01-04-2010, 19:13

vedocan13
01-04-2010, 19:20
??????????

özgün
02-04-2010, 16:02
100 milyon sermaye, 55 milyon kar, 278 milyon portföy değeri.

bu rakamlara 1,05 - 1,16 tl hisse fiyatı ucuz mu yoksa bana mı öyle geliyor?

bahattin23
03-04-2010, 13:31
arkadaslar nomınal degere yakın bır fıyattan satılması eet alınması ıcın cazip gelebilir fakat ben gyo ların pek bır karlılıklarının ve turkıyede tam oturmus bır yapıları bulunmamakta.zaten fınansman saglıcagı sırketler borsada ıslem goren sırketler.tskb ye gelınce tskb ıle tskbgyo yu karıstırmamak lazım tskb nın senetlerının borsada fıyatları 1.50 lerden yenı yenı 2.15 lere cıktı bunları goze alırsak tskbgyo nun pek patlama yapıcagını dusunmuorum.tskb nın mevduat toplayamaması yuksek karlılıgı engellesede fakat sagladıgı kredılerle fınansman saglaması ve tskbgyo ya onem vermesı verecek olması uzun ve orta vadede cok kar saglama olasılıgını yuksek kılıyor

özgün
03-04-2010, 15:56
arkadaslar nomınal degere yakın bır fıyattan satılması eet alınması ıcın cazip gelebilir fakat ben gyo ların pek bır karlılıklarının ve turkıyede tam oturmus bır yapıları bulunmamakta.zaten fınansman saglıcagı sırketler borsada ıslem goren sırketler.tskb ye gelınce tskb ıle tskbgyo yu karıstırmamak lazım tskb nın senetlerının borsada fıyatları 1.50 lerden yenı yenı 2.15 lere cıktı bunları goze alırsak tskbgyo nun pek patlama yapıcagını dusunmuorum.tskb nın mevduat toplayamaması yuksek karlılıgı engellesede fakat sagladıgı kredılerle fınansman saglaması ve tskbgyo ya onem vermesı verecek olması uzun ve orta vadede cok kar saglama olasılıgını yuksek kılıyor

dostum kusura bakma ama yazdıklarından en ufak bir şey anlamadım. özellikle aşağıdaki cümleleri biraz açarsan sevinirim :)

"fakat ben gyo ların pek bır karlılıklarının ve turkıyede tam oturmus bır yapıları bulunmamakta"

"zaten fınansman saglıcagı sırketler borsada ıslem goren sırketler"

"tskb ye gelınce tskb ıle tskbgyo yu karıstırmamak lazım tskb nın senetlerının borsada fıyatları 1.50 lerden yenı yenı 2.15 lere cıktı bunları goze alırsak tskbgyo nun pek patlama yapıcagını dusunmuorum"

Jantrader
04-04-2010, 13:41
bilmeden daldım hala vazgeçme sansım var ne dersinin?

Nominale yakın fiyatlar evet ucuz olarak değerlendirilebilir ancak halka arzlara ucuz mu değil mi? yaklaşımından çok pahalı mı değil mi? diye yaklaşmak daha mantıklı:) Portföye baktım son bıraktığımdan sonra TSKBnin Fındıklı'daki ofis binalarını da eklemişler ve bir de Pendorya AVM var portföyde...Bana Pendorya çekici gelmiyor ama Ofis yatırımı yapmak için güzel fırsat:) Fındıklı lokasyon itibariyle mükemmel bir ofis bölgesi çokta güzel yatırım olur orda...Tahir Han ı çok iyi bilmiyorum ama orasının da değeri GalataPort ile artar hatta satışı yada katma değeri yüksek bir şekilde değerlendirilmesi sözkonusu olabilir...

Halka arzdan gelecek parayla yeni projeler yapmalarındansa İŞBANKASI Grubunun orda burdaki güzel gayrimenkullerini satın alsalar daha çekici olur benim gözümde...

Sonuç: Halka arzdan kısa vadede para kazanmak amacıyla değil ama yukarıda yazdığım gelişmelerin olma ihtimali için alınabilir, bir de şu var 2. el değil sıfır hisse alıyosunuz üstelik nominale uzak değil fiyat..

fnaa1972
05-04-2010, 08:25
fiat 1.05 tl olarak tesbit edilmiş..

dağıtım oranı % 18.64

özgün
05-04-2010, 08:47

1,05 hisse fiyatıyla hesaplarsak F/K sı 2,90 gibi birşey olacak.

sektördeki diğer oranla göre oldukça düşük kalıyor.

bence güzel prim yapacak.

ERDAL2F1B
05-04-2010, 09:56
Tskb gyo halka arzına 4 kat talep geldı - basın acıklaması

kurulustan konuya ılıskın olarak yapılan basın acıklaması asagıda yer alıyor: ` 2010 yılında halka arz edılen ılk gyo olan tskb gyo?nun halka arzında yurtıcı yatırımcıdan yaklasık 6 kat, yurtdısı yatırımcıdan yaklasık 2,5 kat olmakuzere ortalama 4 kat talep geldı. Tskb gyo hısselerı 1,05 tl nıhaı halka arzfıyatı ıle ıstanbul menkul kıymetler borsası`nda 9 nısan?dan ıtıbaren ıslemgormeye baslayacak. 2010 yılında halka arz edılen ılk gyo olan tskb gyo`nun halka arzında taleptoplama tamamlandı.1-2 nısan`da gerceklestırılen ve yatırımcıların buyuk ılgıgosterdıklerı halka arzda arz edılen mıktarın (ek satıs hakkı dahıl) yaklasık 4 katı buyuklugunde talep geldı. Pay basına nıhaı satıs fıyatının 1,05 tlolarak belırlendıgı arz sonunda ek satıs hakkının da kullanımıyla sırket`ınhalka acıklık oranı yuzde 38,33 olacak. Tskb gyo`nun halka arzında paylarınyuzde 48`ı yurtdısı kurumsal yatırımcılara, yuzde 50`su yurtıcı bıreyselyatırımcılara, yuzde 2`sı ıse yurtıcı kurumsal yatırımcılara satıldı. Talep toplama sonucunda, 22 adet yurtdısı kurumsal yatırımcıdan toplam 61mılyon 441 bın 361 lot, 4 bın 575 yurtıcı bıreysel yatırımcıdan,144 mılyon 972bın 807 lot, 25 kurumsal yurtıcı yatırımcıdan 1 mılyon 752 bın 400 lot talepgeldı. 61 mılyon 411 bın 361 lot talepte bulunan 22 yurtdısı yatırımcıya27 mılyon 600 bın lot, 144 mılyon 972 bın 807 lot talep gosteren 4 bın 575yurtıcı bıreysel

ERDAL2F1B
05-04-2010, 09:57
2000 adet halka arzdan talep ettim yani şimdi bana 308 adet ile 340 adet arası hissemi verecekler.

ERDAL2F1B
06-04-2010, 14:19
413 adet hiise verdiler. Bilgilerinize...

gezicimurat
06-04-2010, 16:50
1000 hisse yazdırmıştım 206 geldi. ziraat yatırımdan. aşırı talep geldiğini açılışta ciddi yukarı hareket beklendiğini söyledi.

işçi74
06-04-2010, 16:54
ğömdükleri mangırları,gırla çıkaracaklar, bu ğidişat la yakında 2.50 bulur evet,sudan ucuz.

özgün
06-04-2010, 16:57
1000 hisse yazdırmıştım 206 geldi. ziraat yatırımdan. aşırı talep geldiğini açılışta ciddi yukarı hareket beklendiğini söyledi.

150 milyon sermayeye 55 milyon kar var. halka arzdan da 60 milyon geldi. ama hisse fiyatı 1,05 :D

4 kat talep 1,16 fiyat üzerinden gelmişti zaten. tavandan açar ama kaç tavan çeker bilemiyorum :)

kilibali
07-04-2010, 02:19
150 milyon sermayeye 55 milyon kar var. halka arzdan da 60 milyon geldi. ama hisse fiyatı 1,05 :D

4 kat talep 1,16 fiyat üzerinden gelmişti zaten. tavandan açar ama kaç tavan çeker bilemiyorum :)

arkadaşlar halka arz izahnamesine baktım, özkaynakları halka arzdan önce 164 milyon TL.sermayesi 100 milyon TL. özkaynaklar= defter değeri=hisse başı 1,64 TL.'dir.yeni özkaynağı 50 milyon TL.sermaye artışı ile 215 milyon TL.olur özkaynaklar= defter değeri=hisse başı 1,43 TL.olur evet prim potansiyeli var gibi görünüyor ancak gyo ların çoğunun piyasa değeri özkaynak değerinin altında işlem görmektedir.Bakınız tüm gyo'lara çoğu böyledir.(birkaç istisna hariç) örneğin Özkaynağı 100 birim ise piyasa değeri 85-90 birim civarıdır.Bu oranlamayı yaparsak yani piyasa değeri özkaynak değerinin %10-15 altında oluşsa bile 185 milyon TL.olur.hisse fiyatı 1,20-1,25 aralığında gerçekleşir.kısa vade için güzel kar ancak ilk seans tavan olursa zaten 1,14-1,15 civarı tavanı olacaktır.o zaman ikinci seans ta tavan yapar.1,20 civarı tavanı olur ki zaten alım fırsatıda vermezler.ancak alabilirseniz 1,25 li seviyelerden alırsınız ki buda işinize gelirmi bilemem.

kilibali
07-04-2010, 02:36
bu arada 2009 yılı karı 55 milyon TL.sizi yanıltmasın, 2007 yılında 4 milyonTL.kar, 2008 de 3 milyon TL.kar elde etmiş 2009 yılında ise 55 milyon TL.kar elde etmiş bu karın 52 milyon TL.si yatırım amaçlı gayrimenkullerin değer artışı olarak diğer faaliyetlerden gelirler ve karlar altında muhasebeleştirilmiştir.yani esas faaliyet karı 3 milyon TL.dir.

burock
07-04-2010, 09:43
Ne zaman işleme başlayacak acaba

ERDAL2F1B
07-04-2010, 21:36
09 nisan ilk seans işleme açılacaktır. bence 2 tavandan sonra bayağı ileri geir yaparlar. ilk seansta 1,15 ağırlıklı ortalama olsa ikinci seans 1,30 civarı tavanı yaparlar sonra 7-8 kademe indirip tekrar kaldırır tekrar indirir ve tekrar çıkartırlar gibi geliyor. anlıyaağınız 1,20 üzeri satış için iyi diye düşünüyorum. hayırlısı bakalım.

yatırım tavsiyesi değildir. nacizane fikrimdir.

hidutengin
07-04-2010, 21:39
Ne zaman işleme başlayacak acaba
9 nisanda baslayacak

hidutengin
07-04-2010, 21:43
8500 lot istedim 1588 lot vermisler, cuma gunu tavan acmaz ise cari fiyattan toplayacagim toplayabildigim kadar, bence tavan acacak ama bir ihtimal ilk 3-4 dakika alim firsati verebilir..kesinlikle ytd.

cevik06
07-04-2010, 21:46
9 nisanda toplamaya calışacagız. bakalım izin verecekler mi. en az 2 tavan bekliyorum. hayırlısı...

balıkadam
08-04-2010, 08:38
İmkb kodunu bilen varmı?

ERDAL2F1B
09-04-2010, 07:45
Kodu :tsgyo

bugün işleme açılcak bakalım nasıl bir yol izliyecek. Herkese bol şans

özgün
09-04-2010, 08:08
Yeni Açilan Pazar : TSGYO.E, TSKB Gayrimenkul Yatirim Ortakligi A.S., Kurumsal Ürünler Pazari, Maksimum Lot: 25.000, Sermaye: 150.000.000 TL, Halka Açiklik Orani: % 38,33 , Baz Fiyat: 1,05 TL, Fiyat Marji: 0,94 / 1,16 TL

SALESMAN
09-04-2010, 11:04
gyo lar çoğunlukla iskontolu işlem görüyor .. dolayısı ile portföy değerini net anladıktan sonra bunun altındamı üstündemi fiyatlanmış ona bakmak lazım.