View Full Version : YAZIC Yazıcılar Holding
Pages :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
YAZICILAR HOLDİNG HİSSE SENEDİ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA
Yazıcılar Holding A.Ş. hisse senetleriyle ilgili olarak FaziletYazıcı tarafından gerçekleştirilen işlemlere ilişkin açıklama:"19.03.2009 tarihinde Yazıcılar Holding A.Ş. hisse senetleriyle ilgili olarak 4.90 TL fiyat ile 17.719 adet alım işlemi tarafımca gerçekleştirilmiştir. İşlem sonrası sahip olunan hisse senetlerinin şirket sermayesi içindeki payı yüzde 1.57 oranındadır."İMKB
brachorp
04-04-2009, 16:46
Hisse teknik olarak iyi bi direncin uzerinde kapaniş yapti roketlemeye hazir gibi ;)
brachorp
06-04-2009, 20:13
guzel kapaniş bugun roketi getirdi yatirim almaya devam ediyor hisse yarin 6 uzerine atar kendini bence
Hisseyi tanımadığınız belli...:)
SELÇUK YAŞAR:''SIKINTILAR KALICI DEĞİL. ÜLKEMİZDE İŞLER AÇILACAK''
Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'yi ziyaretinin olumlu etkilerinin gelecek aylarda görüleceğini belirterek, krizin kalıcı olmadığını kaydetti.DYO'nun 'Toptancı Bayiler Toplantısı', Çeşme'de başladı.Toplantının açış konuşmasını yapan Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretin olumlu etkilerinin gelecek aylarda görüleceğini ifade ederek, ülkenin coğrafi konumu ve sahip olduğu potansiyelin, ABD için büyük önemi bulunduğunu söyledi.Yaşar, ''Sıkıntılar kalıcı değildir. Türkiye'yi etkileyen ekonomik sıkıntılar da en kısa zamanda aşılacak, buna inanıyorum. Obama'nın gelişi, bunun bir göstergesidir. ABD, ülkemizde 2001 yılında yaşanan krizi geçiriyor. Sakın moralinizi ve azminizi kaybetmeyin'' dedi.Selçuk Yaşar, Kemeraltı'nda bir dükkanda başlayan ticari yaşantılarının, bugün bünyesinde DYO, Pınar, Altınyunus, Yaşar Üniversitesi ve sektörlerinde her biri öncü olan diğer iştirakleri de kapsayan, binlerce kişiye istihdam sağlayan güçlü bir yapıya dönüştüğünü kaydederek, merhum babası Durmuş Yaşar ve merhum kardeşi Selman Yaşar'ı, rahmet ve sevgiyle andığını belirtti.Yaşar Topluluğu İcra Başkanı Mehmet Aktaş da ekonomik krizin tüm dünyayı sarstığını ifade ederek, yaptığı bir araştırmaya göre, ABD'de bugüne kadar 12 büyük ekonomik kriz yaşandığını söyledi. Aktaş, ''Bu nedenle hiçbir krizin sonsuz olmadığını belirtmek isterim. Ocak ayından bu yana aldığımız siparişler, iyiye gidişin bir işareti. Ancak topluluk olarak genelde ihtiyatlı ve dengeli bir iyimserlik içindeyiz'' dedi.Boya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu ve Yaşar Topluluğu Dış Yatırımlar ve Yeni Projeler Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ise Türkiye'de kişi başına düşen boya tüketiminin 6-7 kilogram olduğunu, Avrupa'da ise bunun 17-18 kilogramı bulduğunu belirtti.2009 yılı için karamsar olmadıklarını ifade eden Yiğitbaşı, 2010 yılında İstanbul'da kısa adı Paintİstanbul olan uluslararası boya ve kimya fuarı düzenleneceğini, Vatan Caddesi'nde 172 binanın boyanmasına yönelik fizibilitenin tamamlandığını, Denizli'nin Bekilli Belediyesinin de, ilçelerinde boyama kampanyası için kendilerine başvurduğunu, bir heyetin bu ilçeye gönderileceğini anlattı.DYO Genel Müdürü Hüseyin Çeliker de, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığının başlattığı Tuquality Programına kabul edilen tek boya kuruluşunun DYO olduğunu açıkladı. AA
İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ-YAZICILAR HOLDİNG
Yazıcılar Holding A.Ş. ’nin 10.04.2009 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.“Şirketimizin 10.04.2009 (bugün) yapılan Yönetim Kurulu toplantısında 2008 takvim yılı faaliyetleri ile ilgili olarak, “Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantı”sının aşağıdaki gündemle, 30.04.2009 Perşembe günü saat 10.00 ’da “Umut Sokak No:12 İçerenköy 34752 Ataşehir, İstanbul” adresinde ilanlı olarak yapılmasına,T.Ticaret Kanunu, Ana Sözleşme, Sermaye Piyasası ve diğer ilgili mevzuatlar uyarınca gerekli bilcümle iş ve işlemlerin tekemmül ettirilmesine karar verilmiştir.Toplantıya ait ilanlar 13.04.2009 tarihli Dünya Gazetesi ile Ulus Gazetesi ’nde ve ayrıca T.Ticaret Sicil Gazetesinde de yayımlanacaktır.”Genel Kurul toplantı gündemi ekte ve internet sitemizin (www.imkb.gov.tr) “Günlük Bülten” bölümünde “Şirket Haberleri Ekleri” başlığı altında yayınlanmaktadır.İMKB
Yazıcılar Holding A.Ş. ’nin 10.04.2009 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.“Şirketimizin 10.04.2009 tarihinde (bugün) yapılan Yönetim Kurulu toplantısında Şirketimizin 2008 yılı bağımsız denetimden geçmiş konsolide mali tablolarında yer alan dönem karından Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:IV, No:27 sayılı tebliğ hükümleri ve diğer düzenlemeleri çerçevesinde brüt %21,25 oranında, 34.000.000 TL kar payının dağıtılması ve bu nedenle 1. Tam mükellef kurum niteliğindeki pay sahiplerine %21,25 oranında olmak üzere 1 TL nominal tutarındaki 1 adet hisse senedi karşılığında 0,2125 brüt (=net) kar payı,2. Gerçek kişi pay sahiplerine de %18,0625 oranında olmak üzere 1 TL nominal tutarındaki 1 adet hisse senedi karşılığında 0,180625 TL net kar payının nakden ödenmesine ve kar dağıtımına 29.05.2009 tarihinden itibaren başlanılması uygun görüldükten sonra bu husustaki teklifimizin 30.04.2009'da yapılacak Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verilmiştir." Kar dağıtım tablosu ekte ve internet sitemizin “Şirketler” bölümünde yayınlanmaktadır.İMKB
sn roark ne olacak bu yazıcı bir fikir verebilirmisiniz
Sn.Cacar,
Kağıt toplu...Kanaatimce bu kağıt alıp unutulacak kağıt tipi...Umarım beni yanıltmaz...Bol kazançlar...Saygılarımla...
Anadolu Grubu, Gürcistan'da hidroelektrik santrali kuracak
15.04.2009 - 16:44
Şirket, 150 milyon dolar yatırım bedelli hidroelektrik santralini Samtskhe-Javakheti bölgesinde kuracak
İSTANBUL - Anadolu Grubu, Energon International ile Gürcistan'ın Samtskhe-Javakheti bölgesinde 150 milyon dolar yatırım bedelli hidroelektrik santrali kuracak.
Anadolu Grubu'ndan yapılan açıklamada, Anadolu Grubu ile İngiltere'de kurulu Energon International şirketinin, Gürcistan'ın Samtskhe-Javakheti bölgesinde hidroelektrik santrali kurmak üzere Gürcistan Hükümeti ile anlaşma imzaladığı bildirildi.
Açıklamada, Anadolu Grubu'nun, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili tarafından imzalanan anlaşma çerçevesinde, santral inşaatına bu yıl içinde başlayacağı kaydedildi.
Anadolu Grubu Enerji Sektörü Koordinatörü Tugban İzzet Aksoy da konuya ilişkin değerlendirmesinde, Gürcistan'ın Paravani Nehri üzerinde kurulması planlanan hidroelektrik santralinin 90 megavat gücünde olup, yıllık 420 milyon kilovat üretim kapasitesine sahip olacağını belirtti.
Aksoy, 2012 yılında devreye girmesi planlanan santral üzerinde, Anadolu Grubu'nun yüzde 51, Energon International Ltd'nin ise yüzde 49 oranında payı bulunacağını, 150 milyon dolara mal olması beklenen santralin, yatırım maliyeti ve kilovat gücüyle Gürcistan'ın en büyük hidroelektrik santrallerinden biri olacağını açıkladı.
Verilen bilgiye göre, Anadolu Grubu, Energon International şirketiyle geçtiğimiz şubat ayında bir "Niyet" anlaşması imzalayarak; Gürcistan'ın Samtskhe-Javakheti bölgesinde hidroelektrik santrali kurmak üzere ortak hareket etme kararı aldıklarını açıklamıştı.
Kurulacak santral ile Gürcistan'da enerji üretiminde faaliyet gösterecek olan Anadolu Grubu, 2008 Şubat ayında satın aldığı "Lomisi" ile Gürcistan'ın içecek sektöründe de faaliyet gösteriyor.
Anadolu Grubu'nun Gürcistan dışında, Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Orta Asya'yı kapsayan coğrafyada Türkiye hariç 12 ülkede içecek sektöründe yatırımları mevcut.
yazıcı yalnız bırakılmış gibi yokmu bu hisse ile ilgili söyliyeceği olan yahuuu
Anadolu Yatırım (www.anadoluyatirim.com.tr) Tarafından
Hazırlanan Teknik Analiz Raporu:
"Teknik olarak dip seviyelerden kurtulma süreci devam etmekte,
hissede daha öncede ilk tepki sürecinin beklediğimiz gibi gelişmesi
sonrası bugunlerde ikincil hareketliliğin başlayabileceğini
söyleyebiliriz.
Hissenin ilk adımda ......5.85 ara direnç noktasını geçmesi ile
beraber ikinci tepkinin başlaması ve ikinci tepki süreci içinde ilk
adımda 5.85 ve 6.05 üzerinde hareketlilik beklemekteyiz.
Daha büyük adımda ise .6.30-6.60 bölgesi hedef olarak izlenebilir.
Hissenin ikincil tepki hareketliliğinin orta ve uzun vadeye
yönelik önemli işaretleride verdiğini düşünmekteyiz.
Son iki mumla bir Kros Hamile Ayı Formasyonu oluştu. Bu, süregelen trendde potansiyel bir değişikliği işaret eden bir aşağı dönüş formasyonudur.Kros Hamile Ayı Formasyonu beyaz uzun bir mumu izleyen bir Doji'dir. Kros Hamile önemli bir dönüş sinyalidir ve Hamile Ayı Formasyonundan daha kuvvetlidir.
Hamile Ayı Formasyonu önemli bir dönüş sinyali olmayabilir ama Kros Hamile Ayı Formasyonu önemli bir dönüş sinyalidir. Elinde senet tutanlar uzun beyaz çubuktan sonra oluşan Doji'yi dikkate almak zorundadır çünkü Kros Hamile Ayı Formasyonu zirveleri önceden haber vermede etkili bir sinyaldir.
Üçüncü gün yukarı trendin aşağı döndüğü teyit edilmelidir. Teyit siyah bir mum, aşağı yönlü bir aralıkla açılış veya dünkü kapanışa göre daha düşük kapanış şeklinde olabilir.
http://www.technobus.com/
Yazıcılar Holding A.Ş. ’nin 30.04.2009 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısında,Şirketin 2008 yılı bağımsız denetimden geçmiş konsolide mali tablolarında yer alan dönem karından Sermaye Piyasası Kurulu ’nun Seri:IV, No:27 sayılı tebliğ hükümleri ve diğer düzenlemeleri çerçevesinde brüt %21,25 oranında 34.000.000 TL kar payının dağıtılması ve bu nedenle tam mükellef kurum niteliğindeki pay sahiplerine %21,25 oranında olmak üzere 1 TL nominal tutarındaki 1 adet hisse senedi karşılığında 0,2125 TL brüt (=net) kar payı gerçek kişi pay sahiplerine de %18,0625 oranında olmak üzere 1 TL nominal tutarındaki 1 adet hisse senedi karşılığında 0.180625 TL net kar payının nakden ödenmesine ve kar dağıtımına 29.05.2009 tarihinden itibaren başlanılmasına karar verildiği,Denetçiliklere Ahmet Bal ve Ali Baki Usta ’nın bir yıl süre ile görev yapmak üzere seçildiği,Sermaye Piyasası Kurulu ’nca yayımlanan Sermaye Piyasası, Bağımsız Dış Denetleme Hakkındaki Yönetmeliğin 14. maddesi gereğince 2009 yılı hesaplarının Sermaye Piyasası Kanunu ve Tebliğlerine göre denetimini yapmak üzere Yönetim Kurulu ’nca seçilen “Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.” Bağımsız Dış Denetim Şirketi seçiminin onaylandığı,Şirket yönetimi tarafından 2008 takvim yılında Emniyet Teşkilatı Vazife Malülü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ’ne 1.000 TL Güç Birliğine İlk Adım Derneği ’ne 125 TL olmak üzere toplam 1.125 TL bağışta bulunulduğunun Genel Kurul ’un bilgisine sunulduğu bildirilmiştir.Genel kurul toplantı tutanağı ve kar dağıtım tablosu ekte, kar dağıtım tablosu ayrıca internet sitemizin “Şirketler” bölümünde de yayınlanmaktadır.İMKB
Imkb gunluk bulteninde yayinlanan aciklama:
Yazicilar holding a.s.`nin 12.05.2009 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir.
`sirketimizin 30 nisan 2009 tarihinde yapilan olagan genel kurul
toplantisi`nda alinan karar geregi 2008 yili kar paylarinin
ortaklarimiza odenmesine 29 mayis 2009 tarihinden itibaren baslanacaktir.
Odemeler 2008 yili kar payi kuponlari karsiliginda;
gercek kisi pay sahiplerine %21,25 brut %18,0625 net olmak uzere 1
tl nominal tutarindaki 1 adet hisse karsiliginda 0,180625 tl,
tam mukellefiyete tabi kurumlar vergisi mukellefleri ile turkiye`de
bir isyeri veya daimi temsilcisi araciligiyla kar payi elde eden dar
mukellefiyete tabi kurum niteligindeki pay sahiplerine de %21,25
brut/net olmak uzere 1 tl nominal tutarindaki 1 adet hisse
karsiliginda 0,2125 tl net kar payi odenecek sekilde yapilacaktir.
Ortaklarimizin 2008 yilina ait kar payini alabilmesi icin merkezi kayit
kurulusu a.s.`nin 294 sayili genel mektubu ve spk`nin gecici 6. Maddesi
uyarinca hisse senetlerini ilgili kurum ve kuruluslarda kaydilestirmis
olmasi gerekmektedir.
Hisse senetlerini kaydilestirmis olan ortaklarimizin kar paylari
merkezi kayit kurulusu araciligiyla araci kuruluslarda bulunan
hesaplarina otomatik olarak yatirilacaktir.
Hisse senetlerini henuz kaydilestirmeyerek ellerinde fiziki olarak
bulunduran pay sahipleri ise kaydilestirme islemleri sonrasinda kar
paylarini alabileceklerdir.
Tam ve dar mukellefiyete tabi tuzel kisiler kar payi almak uzere
yapacaklari muracaatta mukellefiyet bilgilerini araci kuruma ibraz
etmekle yukumludurler.
Kaydilestirme islemi alternatif yatirim a.s.`nin asagida belirtilen
adreslerinde gerceklestirilebilir.
Pay sahiplerine saygi ile duyurulur.
Alternatif yatirim a.s.
Genel mudurluk, elmadag, istanbul
ankara subesi, cankaya, ankara
adana acentasi, seyhan, adana
bu islemlerle ilgili duyuru 14.05.2009 tarihinde dunya gazetesi ile
ulus gazetesi`nin turkiye baskisinda ilan edilecektir.`
`ek`te oldugu belirtilen dokumanlar, imkb`ye basili olarak gelen
dokumanlardir. Bu yazilar ilgili tarihteki basili `gunluk bulten`in
ekinde yayinlanmakta olup manyetik ortamda bulunmamaktadir.
-imkb-
|
arkasaha
14-05-2009, 12:29
14.05.2009 07:29:27
yazicilar holding`in vergi dairesine sunulan 2009/3 aylik net kari 798,198 tl
-imkb-
Bağımsız Denetimden
Geçmemiş Bağımsız Denetimden
Geçmemiş
01.01.2009 –
31.03.2009 01.01.2008–
31.03.2008
Dönem Karı / (Zararı) 34.331 43.568
Finansal varlıklar değer artış fonundaki değişim, vergi netlenmiş (5.211) (1.108)
Yabancı para çevrim farklarındaki değişim 163 481
Özkaynak yöntemiyle değerlenen ortaklıkların diğer kapsamlı gelirlerinden paylar, vergi netlenmiş 9.790 48.672
Diğer Kapsamlı Gelir (Vergi sonrası) 4.742 48.045
Toplam Kapsamlı Gelir 39.073 91.613
Toplam Kapsamlı Gelirin Dağılımı
Azınlık payları 19.003 15.708
Ana ortaklık payları 20.070 75.905
Güzelim kağıdı ne hale getirdiler?Saygılarımla...Al-tut-sat tavsiyesi değildir...
Ben geldİm:)
Hoşgeldiniz...Dolarları da pek güzel sayıyorsunuz...:):):)
http://img239.imageshack.us/img239/1984/adszckh.png (http://img239.imageshack.us/i/adszckh.png/)
6,90 üzerine atıp kalabilirsek...ilk hedef 7,70 olacak..
grafik güzel aslında dirence yapışmış bekliyor görüntüsü var..
al sat tut tavsiyesi değildir....
Teknik Veriler
Hafta İçi Kapanış 6.65
Hafta Açılışı 6.60
Geçen Hafta Kapanış 6.70
Geçen Hafta Açılış 6.50
Değişim -0.05
% Değişim -0.75%
Haftalık Hacim 246,050
Haftalık En Yüksek 6.75
Haftalık En Düşük 6.50
20 Haftalık Hareketli Ort. 5.81
50 Haftalık Hareketli Ort. 5.68
20 Haftalık Hacim Ort. 410,683
Kıvrım kıvrım kıvranıyo mal istiyo amcam:)
arkasaha
13-07-2009, 15:01
günlükçülerin kağıdı olmaktan çıkarsa güzel bir tırmanışa geçebilir aslında. 6.80 den verdim 2 hafta önce. 6.50 den almayi kacirdim umarim ben almadan fazla yükselmez:)
RAPOR-YAZICILAR HOLDİNG TEKNİK ANALİZİ(ANADOLU YATIRIM)
Anadolu Yatırım (www.anadoluyatirim.com.tr)Tarafından Hazırlanan
Teknik Analiz Raporu:
"7.10 Zirve sonrası düzeltmede guclu duran hısse, yenı zirve
denemesi yapmak isteyen görüntü oluşmakta.
Geçen haftalar itibariyle oluşan yukselişteki dalgalanma sonrası
adeta pozitif bir buyuk resımde bir yarı yol formasyonu olşturmakta.
Hissede 5 gunluk bugun önemli bir destek 6.60 üzerinde ilerleyen
saatlerde kalması 1-2 seans içinde bir yukseliş hareketi ve tekrar
zirve denemesi getirebilir.
İlk adımda 6.90 Geçilmesi ile beraber 7.15 zirve denemesi
görebilir. Zirvenin geçilmesi halinde yeni yüksekler bu noktada
netleşebilir. Ancak endeksi dikkate aldığımızda şimdilik o noktayı
görmektey fayda var.
Zarar kes 6,35
Zaman stop aralığı 1-3 seans."
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım
danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti,
aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen
bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı
sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve
tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine
dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri
tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer
alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize
uygun sonuçlar doğurmayabilir.
(13/07/2009 - 16:27:03)
ahanda haberde geldi:)
http://img239.imageshack.us/img239/1984/adszckh.png (http://img239.imageshack.us/i/adszckh.png/)
6,90 üzerine atıp kalabilirsek...ilk hedef 7,70 olacak..
grafik güzel aslında dirence yapışmış bekliyor görüntüsü var..
al sat tut tavsiyesi değildir....
690 ÜsTÜ KALMALI....:yes:
7,10 dan sonra yolun açık olsun hadi artık:)
7,10 dan sonra yolun açık olsun hadi artık:)
Çoğu kağıda göre ağır kaldı...Bu endekse göre en az 8,50'lerde olmalı kanaatimce...Saygılarımla...Yatırım tavsiyesi değildir...
tahtayı izlediğim kadarıyla çok aceleleri yok...aşşağıda mal bekliyolar ..tahtanın gitmesi için çok bi çaba sarfetmiyolar..yani bıkın verin taktiği..yabancı takasına sürekli mal giriyor.ama ben o yabancı takasına giren malında bıyıklı yabancı olduğunu düşünüyorum..7,00 da 131 tane mal kaldı seans sonunda. 7,05 e 132 tane alış yollasan tahta 6,95 değil 7,05 kapatacak...yani bekliyor adam yukarıdan kapatmaması acelesinin olmadığının göstergesi...
saygılar
Hamsi KAFA
17-07-2009, 09:37
lambala yavrum lambala:he::he::he:
bide lambada var:he::he::he:
dikkat etde lambada yapmasınlar:he::he::he:
rigobert
17-07-2009, 09:52
lambala yavrum lambala:he::he::he:
bide lambada var:he::he::he:
dikkat etde lambada yapmasınlar:he::he::he:
hehehehehee...
valla lamba lumba ama 7,60 gorebılır
ben danstan anlamam..
cebime giren paraya bakarım..
bu piyasada iyi iş oldu..bereket versin...
yola aynen devam....
http://img150.imageshack.us/img150/5576/adszigi.png (http://img150.imageshack.us/i/adszigi.png/)
http://img220.imageshack.us/img220/117/yazc.jpg (http://img220.imageshack.us/i/yazc.jpg/)
çok sevdiğim bir arkadaşımın yaklaşık 1 ay önceki çalışması:)
yahu kardeşim 6,50 den aldık hisseyi 7,40 yaptık .yazıp yazıp çiziyoruz kendi kendimize başka gelen yazanda yok ,(lambadacılar hariç)kendimi deli gibi hissetmeye başladım:)
alıpta kazanan varsa ne mutlu...
saygılar
yahu kardeşim 6,50 den aldık hisseyi 7,40 yaptık .yazıp yazıp çiziyoruz kendi kendimize başka gelen yazanda yok ,(lambadacılar hariç)kendimi deli gibi hissetmeye başladım:)
alıpta kazanan varsa ne mutlu...
saygılar
Sn.Artemis,
Emeğiniz için teşekkür ederiz...Kağıt toplu olduğu için gelen giden yok kanaatimce...Bol kazançlar...Saygılarımla...
Ne hacim ama?İlk seans 866 adet,2.seans hala işlem yok(Saat 14.33)...Saygılarımla...Yatırım tavsiyesi değildir...
ne kadar patetes kağıt varsa hepsinde günde 50-100-200 gönderi oluyor 6,50 den beri grafiğin şahane olduğu şu kağıtta bir ben birde roark var ..anlam vermekte güçlük çekiyorum???
şaşırtıcı.....
ne kadar patetes kağıt varsa hepsinde günde 50-100-200 gönderi oluyor 6,50 den beri grafiğin şahane olduğu şu kağıtta bir ben birde roark var ..anlam vermekte güçlük çekiyorum???
şaşırtıcı.....
Bu kağıdı halka arzdan beri tanırım...Çocuğum gibidir...Anlamaya çalışmayın...Sahip olun yeter...Kimse anlamadığı için böyle...Saygılarımla...Yatırım tavsiyesi değildir...
italikkraker
23-07-2009, 21:43
sayın roark'a katılmamak elde değil. kağıdı bilen biliyor zaten. yazıcı topiğinde "arkadaşlar biraz sessiz kalalım, bir süre yazmayalım, ölü taklidi yapalım" gibi yazılar olmaz pek, doğrudur. vatandaş heyecan arıyor:) ne yapsın böyle hantal hisseyi. sessiz ve derinden selam ederim.
8,15:)
maşallah.....
Aslında kanaatimce değeri :cry:...Anadolu Efes'e yatırım yapmanın en ucuz yolu Yazıc'tır...Er ya da geç fark edilecektir elbette...Yatırım tavsiyesi değildir...
***YAZIC***YAZICILAR HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
Ortaklığın Adresi : UMUT SOK.NO:12 İÇERENKÖY ATAŞEHİR/İSTANBUL
Telefon ve Faks No. : 216-578-85-00/216-573-58-02
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : 216-578-85-59/216-573-58-02
Yapılan Açıklamanın Ertelenmiş Açıklama Olup Olmadığı : ERTELENMİŞ AÇIKLAMA DEĞİLDİR.
Konu : Bağlı Ortaklıklarımızdan Anadolu Endüstri Holding A.Ş'nin sermaye arttırımına katılım hk.
AÇIKLAMA:
Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:Bağlı Ortaklıklarımızdan Anadolu Endüstri Holding A.Ş'nin sermaye arttırımına katılım hk.
YAZICILAR HOLDİNG A.Ş.
YÖNETİM KURULU KARARI
Toplantı Tarihi : 28.07.2009
Toplantı Yeri : Şirket Merkezi
Gündem : Bağlı Ortaklıklarımızdan Anadolu Endüstri Holding A.Ş'nin sermaye arttırımına katılım hk.
Gündem uyarınca yapılan müzakere sonucunda
Bağlı ortaklıklarımızdan Anadolu Endüstri Holding A.Ş'nin 22.07.2009 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda sermayesinin 120.500.000,00 TL.'dan 150.000.000,00 TL.'na çıkarılmasına karar verilmiş ve bu karar 27.07.2009 tarihinde T.C.İstanbul Ticaret Sicili Memurluğu'nca tescil edilmiş olup Şirketimizin rüçhan hakkını kullanarak , arttırılan 29.500.000,00 TL. sermayeden payına düşen 20.059.032,00 TL. ile sermaye artırımına iştirak etmesine sermaye apellerinin Anadolu Endüstri Holding A.Ş'nin talep edeceği tarihlerde ödenmesine
mevcudun oybirliği ile karar verildi.
BAŞKAN BAŞKAN VEKİLİ ÜYE
SALİH METİN ECEVİT İBRAHİM YAZICI S.VEHBİ YAZICI
ÜYE ÜYE ÜYE
A Lİ ŞANAL MEHMET CEM KOZLU R.YILMAZ ARGÜDEN
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=87989
IMKB
6,65 maliyet ile 10 aydır elimde tuttuğum yazıc larımla 8,10 kademesinde vedalaştım, alanlar hayrını görsün!
nasip olursa bi 10 ay da enkai de kalmak istiyorum...
Burnuma güzel kokular geliyor.....
yazıcıların sermayesi 160 milyonmuş daha abovvvvvvvv.....Ben nasıl görmedim bunu....of-of-of-----
Yazıcılar Holdıng'ın piyasa değeri 1.432 milyon.....
Halka açık iştiraklerinin yazıcılar holdıng'ın ortaklık payına göre piyasa değerleri de aşağıda hesaplanmıştır;
Anadolu efes % 36.27= 2.644 milyon....
Alternatifbank %61,75= 263 milyon
Anadolu ısuzu%36.57= 45 milyon
Adel %38.58= 22 milyon
Birde önemli olan bir nokta şirketin sermayesi sadece 160 milyon, böyle dev bir holdıng için çok küçük bir sermaye...Özsermayesi 1.8 milyar.....bu şirketi bu kadar ucuz bırakanlardan Allah razı olsun....Şu Ramazan ayında baya bir sevaba girdiler.....Yakında farkedilecek bir hazine bu hisse....
Halka açık şirketlerinin yazıcıların payına düşen iştirak değeri toplamı 2.974 milyon....Birde bununu yanında halka açık olmayan dev şirketlerde ortaklıkları var, örnek olarak Mc donalds,honda,komili,anadolu termik, gibi şirketler....( Sadece Mc donalds'taki iştirak değeri 500 milyon civarı eder.....Şimdi söyleyin bu şirketin piyasa değeri ne kadar etmeli?????????????????Bana göre elindeki nakit varlıklar ve gayrimenkulleri ile beraber kabaca hesaplarsak 5 milyar etmeli...Şuan ne kadar ediyor sadece 1.4 milyar....Borsada bu kadar iskontolu başka bir şirket varmı?Aynı zamanda anadolu efese yatırım yapmak da yazıcılardan geçiyor....:)
Emin adımlarla yukarı doğru dönmeye çalışıyor...
konsolide kar 120.291.000 TL.. Sermaye 160 milyon......süper...
Önümüzdeki günlerde adından çok bahsettirecek....
Grandmaster
27-08-2009, 20:43
konsolide kar 120.291.000 TL.. Sermaye 160 milyon......süper...
sermayenin bi anlamı yok ama kar gecekten super...yatırım aracı budur
sermayenin bi anlamı yok ama kar gecekten super...yatırım aracı budur---------------------------------------------Hisseler sermaye kar oranına göre değerlendirilir.Sermaye bu noktada çok önemli....Hisse başına düşen kazanç....:wink:
Yazıcıların 6 aylık bilançosundan bazı rakamlar vermek istiyorum;(Rakamlar milyon)
Dönen varlıkları :3.357
Duran varlıkları : 2.111
Aktifleri : 5.468
Özsermaye :1.916
Kısa vadeli yükümlülükler:3.356
Uzun vadeli yükümlülükler:195
Kısa vadeli borçların yüksek olması alternatifbanktaki mevduattan kaynaklanmaktadır....Dolayısıyla kısa vadeli finansal borcu yok denecek kadar azdır...Böyle bir şirketin piyasa değeri sadece 1.500 milyondur.....İştiraklerini yukarıda saydım...Ayrıca borsa şirketleri arasında en iyi karıda anadolu grubu şirketleri açıkladı....
Grandmaster
27-08-2009, 22:33
---------------------------------------------Hisseler sermaye kar oranına göre değerlendirilir.Sermaye bu noktada çok önemli....Hisse başına düşen kazanç....:wink:
maalesef o degerlendirme bilimsel değil...hisse başına kara tek basına bakmak anlamlı olmuyor..o zaman sirketler simdiye kadar bedelsiz sermaye artırımı yapmasalardı daha mı iyiydi:arf:
misal afyon cimento..sanırım o dusunceyle en ucuz senettir..sermayesi 120bin lira mı neydi...
10/09/2009 09:02
SAB MİLLER'IN KONSALİDASYON SÜRECİ KAPSAMINDA ANADOLU EFES'LE İLGİLENEBİLECEĞİ İDDİA EDİLİYOR- TELEGRAPH
Telegraph Gazetesinde yer alan haberde, tüketici sektöründe konsolidasyonların halen revaçta olduğu, Kraft'ın Cadbury'ye yaptığı teklifin SAB Miller'iın Latin Amerikalı Femsa hatta Anadolu Efes'e teklif yapma ihtimaline ilişkin konuşmaları güçlendirdiği belirtildi. Konu hakkında gazeteye değerlendirmede bulunan Nomura analisti Ian Shackleton, "Biracılık sektöründe, Kirin, Asahi gibi orta ölçekli şirketlerin paylarını artırmanın yollarını aradıkları ve Heineken ile SABMiller gibi büyük şirketlerin ülke ağırlıklarını artırmak istedikleri ortamda konsolidasyonun sürmesini öngörüyoruz" dedi.
Foreks Haber Merkezi
Sir Montesfiore
29-09-2009, 22:59
Simdi Bu holding galiba Sirkecide Ozal IN Hacizinden sonra E-5 Uzerinde eski Ptt Hastanesinin yanindaki bes katli binan 4 katindaki bir odamiydi.
Cok sermayesi artmis .?
Sir Montesfiore
29-09-2009, 23:09
iYiDIR TUMKAGITLARDA KIPIRDANMA VAR GRUBUN DIGER SIRKETLERINDEDE .Gunluk hacmi dusuk olanlarda dikkatli olun kredili islem yapmayin
LUTFEN DIKKAT AL VEYA SAT DEGILDIR.
karı super ama bu kagıt ta nıye tık yok ızleyen varmı bu kagıdı
ANADOLU KAPLANI
09-11-2009, 18:08
Yazicilar soz konusu ise sakin ve sabirli olmak lazim. Bakalim bilancosu nasil gelecek?
ANADOLU KAPLANI
09-11-2009, 19:02
Arkadaslar ben yatirim konusunda Warren Buffett hayraniyim.
Warren Buffett bir hisseye yatirim yapacaksan uzun sure elinde tutabilecegin saglam bir hisse sec der. Her an indi mi cikti mi diye merak ediyorsan ve seni endiselendiriyorsa o hisseden uzak durmani tavsiye eder. Bilancosu saglam ve saglam markalara sahip sirketlere yatirim yapar. Iste ben de bu yuzden tercihimi YAZICILAR'dan yana kullandim. Umarim idolum beni yaniltmaz...
ANADOLU KAPLANI
10-11-2009, 18:38
Gun boyu 1770 lot... inanilmaz... Ustelik bilanconun gelmesine az da vakit kalmisken. Tebrikler YAZICILAR...
Yarin bakalim daha dusuk islem hacmi yaratmayi becerebilecek misin?
"Forum eglence icindir. Burada yazan bilgilere gore yatirim yapip yapmamak kisilerin kendi tercihidir. Beni baglamaz..."
ANADOLU KAPLANI
10-11-2009, 18:44
Arkadaslar bir kac sorum olacak.
Ana Gida halka arz edilecek mi?
Alternatif Bank yabanci ile ortaklik yapacak mi?
Yakin bir zamanda bedelsiz verecek mi?
Ne dersiniz?
"Forum eglence icindir. Burada yazan bilgilere gore yatirim yapip yapmamak kisilerin kendi tercihidir. Beni baglamaz..."
ANADOLU KAPLANI
10-11-2009, 19:10
Anadolu Efes ve Coca Cola'nin PD/DD oranlarina bakiyorum bir de YAZICI'ninkine.
Anadolu Efes ve Coca Cola'nin piyasa degerlerine bakiyorum bir de YAZICI'ninkine.
Yahu YAZICI mi onlarin sahibi yoksa onlar mi YAZICI'nin sahibi?
Bir turlu isin icinden cikamadim...
Keske Tuncay Bey bizim kagidin sahibi olsaydi. O zaman cok farkli konumda olabilirdik...Belki :)
Arkadaslar ben yatirim konusunda Warren Buffett hayraniyim.
Warren Buffett bir hisseye yatirim yapacaksan uzun sure elinde tutabilecegin saglam bir hisse sec der. Her an indi mi cikti mi diye merak ediyorsan ve seni endiselendiriyorsa o hisseden uzak durmani tavsiye eder. Bilancosu saglam ve saglam markalara sahip sirketlere yatirim yapar. Iste ben de bu yuzden tercihimi YAZICILAR'dan yana kullandim. Umarim idolum beni yaniltmaz...
:super::super:
Arkadaşlar 9 aylık kar rakamını gördünüz mü?Bence çok iyi....
208.857.000._TL
ANADOLU KAPLANI
13-11-2009, 18:37
Kar guzel, bilanco guzel ama hisse performansi tamamen hayal kirikligi.
en ufak yukselisten sonra hemen satis yemen mi gerekiyor? Ben uzun vadeli yatirimciyim. Ama anlik borsa ekranini izlemekten de cok keyif aliyorum. YAZIC anlik izlendiginde insani hasta edebilecebilecek bir hisse. Kademeleri genede bos. Aslinda yukari goturmek isteseler cok rahat gider ama bu kademelerin bos olmasi rahat bir sekilde asagi suzulmesine yol aciyor. Bu yuzden anlik takip ettigim hisseler listesinden cikardim. Digerlerini takip ediyorum. Ama bu hisseye uzun vadede de cok guveniyorum.
ANADOLU KAPLANI
13-11-2009, 18:44
Anadolu Efes gibi istiraklerinin piyasa degerleri ve Yazicilarin bu istiraklerdeki ortaklik %'leri dusunulerek kabaca hesap yapiliyor ve sadece Anadolu Efes'ten gelen degerin su anki piyasa degerinin ustunde bir deger oldugu goruluyor. Aradaki fark konusunda kafalarda bir soru olusuyor. Anadolu Efes mi pahali yoksa Yazicilar mi ucuz? Aslinda yillardir forumlari okuyorum ve bu sorunun yillardir soruldugunu goruyorum. Hep ayni sikayet var yatirimcida.
ANADOLU KAPLANI
13-11-2009, 18:57
Arkadaslar sizce neden gitmiyor bu hisse? Bilancosunun saglam oldugunu dusunuyorum. Cunku kar iyi ve sermayesine katabilecegi miktar yuksek. Hisselerinin toplu oldugunu dusunuyorum. Cunku ara sira yukselen islem hacminin haricinde genelde kademeleri bos. Hersey bana olumlu gibi geliyor. Ama...ama...ama...
Ne dersiniz? Hadi beyin firtinasi yapalim...
ANADOLU KAPLANI
13-11-2009, 19:01
Bir de bu hisseye yabanci ilgisi yok mu? Deutche ve Citi takasinda yer alan miktar oldukca iyi. Yabanci, beklentisi olmasa bu hisseyi neden tutsun elinde? Ne dersiniz?
Hisseyi tanımadığınız belli:)
ANADOLU KAPLANI
26-11-2009, 16:43
Sayın Roark,
Çok merak ediyorum. Hisse ile ilgili bizim bilmediğimiz ve sizin bildiğiniz nedir?
ANADOLU KAPLANI
03-12-2009, 14:40
Endeks % 3.42 yukarıda bankalar %3-4-5 iştiraklerin % 2-3
sen ne yapıyorsun YAZICI?
uyan artık şu derin uykudan.
9.25 - 2732 lot
9.30 - 4270 lot
9.35 - 1239 lot
9.40 - 1352 lot
9.45 - 1270 lot
kademeler boş sayılır. sadece 90-100 bin lira ile nerelere gelebilecekken istikrar ile duruyor yerinde. Umarım bu kararlılığını düşüş olur ise de gösterirsin sayın YAZICI.
ANADOLU KAPLANI
03-12-2009, 14:43
160.000.000 lira sermaye ile 9 ayda 208.000.000 lira kar etmekle olmuyormuş demek ki.
inanamıyorum sana. Kağıdın derinliği nasıl bu kadar sığ olur aklım mantığım almıyor.
ANADOLU KAPLANI
03-12-2009, 14:46
Madem işlem görmeyeceksin ve hisse bazı aracı kurumlarda çakılı halde duracak. O zaman neden borsaya açıldın ki! Topla hisselerini ve çekil IMKB'den. Hasta edersin sen adamı ya hu...
sedatayolla
03-12-2009, 14:47
Güzel hisse ancak sahipli olunca böyle oluyor. 42milyon halka açık hissenin 32milyonu yabancılarda 8milyonu alternatifbankta yani patronda geriye 2milyon hisse kalmış bunlarında %80i 3-4 kurumda sonuç olarak patron yürü derse yürür.
ANADOLU KAPLANI
03-12-2009, 14:47
Oh be şimdi rahatladım. Şirketi arasan "almasaydın kardeşim zorla mı aldırdık diyecekler"
Bunları söylemezsem çatlayacağım. Ben de burada içimi döküyorum. Oh be...
ANADOLU KAPLANI
03-12-2009, 14:51
Haklısın toplu bir kağıt ve Kamil Bey ne derse o oluyor. Bedelsiz sermaye arttırımı zamanı hareket eden bir kağıt olması ve en son bedelsizinden bu yana neredeyse 3 yıl geçmesi ve elinde bedelsizde kullanabileceği iyi miktarda nakdi olması sebebiyle tutuyorum.
ANADOLU KAPLANI
03-12-2009, 14:53
Keşke SPK bu tip kağıtların işlem görmesine engel olsa.
ANADOLU KAPLANI
03-12-2009, 14:56
Şu an piyasayı Matriks'den takip ediyorum ve her ne kadar uzun dönem yatırımcısıyım da olsam diğer kağıtlardaki %3-4-5-6 gibi oranlardaki primleri görünce içim buruluyor.
ANADOLU KAPLANI
03-12-2009, 15:01
YAZICI, şu an %2.37 primli AEFES ve %4.13 primli CCOLA senin iştiraklerin.
Farkındasın değil mi? Onlar senin iştiraklerin. Başka holdinge ait değiller. Hatırlatayım dedim...
ANADOLU KAPLANI
03-12-2009, 15:03
Yemyeşil ekranda Kıpkırmızı olduğunda sana bayılıyorum. İşte benim YAZICIm...
Bravo...
sedatayolla
03-12-2009, 15:07
Bence ky için bu kagıt zaman kaybı olur. Sadece Aefes iştirakinden hisse başına 15tl düşüyor. Bu parayı yedirmezler tek ihtimali yabancının günün birinde bu hisseden çıkması ozman yükseltirler sonrada kucaga bırakırlar. Bedelsizde yine tablo aynı kalır.
DBY DEUTSCHE YABANCI 19.285.773
CIY CITIBANK YABANCI 12.271.924
AMK ALTERNATIF 8.673.131
YAT YATIRIM FIN. 809.908
TIB IS BANK 603.792
TGB GARANTI BANK 235.225
YKR YAPI KREDI 197.743
FNY FINANS 152.713
HSY HSBC 81.367
***YAZIC***YAZICILAR HOLDING A.S.( Özel Durum Açiklamasi (Genel) )
Ortakligin Adresi : UMUT SOK.NO:12 IÇERENKÖY ATASEHIR/ISTANBUL
Telefon ve Faks No. : 216-578-85-00/216-573-58-02
Ortakligin Yatirimci/Pay Sahipleri Ile Iliskiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : 216-578-85-59/216-573-58-02
Yapilan Açiklamanin Ertelenmis Açiklama Olup Olmadigi : ERTELENMIS AÇIKLAMA DEGILDIR.
Konu : SERMAYE PIYASAI KURULU'NUN SERI :VIII NO:54 SAYILI TEBLIGI UYARINCA YAPILAN AÇIKLAMADIR.
AÇIKLAMA:
Açiklanacak Özel Durum/Durumlar:
Habertürk Ekonomi Gazetesi'nin 03.12.2009 tarihli nüshasinda yayimlanan "Samsung, Türkiye'de isi kendi yürütecek" baslikli haber üzerine açiklamamizdir.
Bagli ortakliklarimizdan Anadolu Elektronik Aletler Pazarlama ve Ticaret A.S., Samsung Electronics ile olan distribütörlügünü sürdürmektedir.
Bununla beraber Samsung Electronics, Sirketimize, 01/01/2010 tarihinden itibaren, Samsung ürünlerini dogrudan Samsung Electronics Istanbul Pazarlama ve Ticaret Limited Sirketi'nden temin ederek,
teknomarketler disindaki diger kanallar ve Anadolu Elektronik münhasir bayi agi araciligiyla bu ürünlerin satisina devam etmesini önermistir.
Taraflar önümüzdeki günlerde görüsmelere baslayarak bu konuyu en kisa zamanda karara baglayacaktir.
Yukaridaki açiklamalarimizin, Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayili Tebliginde yeralan esaslara uygun oldugunu, bu konuda/konularda tarafimiza ulasan bilgileri tam olarak yansittigini bilgilerin defter, kayit ve belgelerimize uygun oldugunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve dogru olarak elde etmek için gerekli tüm çabalari gösterdigimizi ve yapilan bu açiklamalardan sorumlu oldugumuzu beyan ederiz.
IMKB
ANADOLU KAPLANI
03-12-2009, 22:23
Gun sonu %0 (kocaman bir SIFIR- ZERO).
Yaziklar olsun... Oh be gene rahatladim :)
ANADOLU KAPLANI
03-12-2009, 22:32
EFG Istanbul holding raporu
http://www.finanstrend.com/haber/42727/EFG-İstanbul:-Holding-raporu
ANADOLU KAPLANI
04-12-2009, 09:12
Piyasa %0.33 aşağıda KIRMIZI
YAZIC %1.09 aşağıda KIPKIRMIZI
Yazıklar olsun sana...
ANADOLU KAPLANI
04-12-2009, 09:14
Keşke SPK borsaya açılan şirketlerin patronlarına borsadan kendi şirket hisselerini almalarına yasak getirse...
ANADOLU KAPLANI
08-12-2009, 15:11
8.90'ı da gördün ya yazıklar olsun sana...
ANADOLU KAPLANI
08-12-2009, 15:13
Sabahki haline bakınca sanki yükseleceksin gibi geldi ama gene yaptın yapacağını. Yükselmek zor ama düşüş kolay di mi? Yazıklar olsun....
ANADOLU KAPLANI
08-12-2009, 15:20
SPK gözlem altına alsın bu kağıdı ve bu kağıt gibileri ilgilendiren düzenlemeler yapsın.
Hissenin çoğunluk hissesini elinde tut, işlem yapma...eeee... ne olacak o zaman bu kağıdı alan küçük yatırımcıya? Yazık değil mi? Patronun gönlü olacak da hisse yükselecek ve biz para kazanacağız. Kedinin fare ile oynadığı gibi oynuyorlar bizimle. İşte bu noktada SPK'nın devreye girmesi gerekiyor. Bizi koruması gerekiyor ama tam tersi hep büyük yatırımcının yanında oluyor.
ANADOLU KAPLANI
08-12-2009, 15:30
10 yıldır borsadayım ve ilk defa bir kağıdı aldığım güne lanet olsun dedim. Yazıklar olsun...
ANADOLU KAPLANI
08-12-2009, 19:44
Artik sermayesinden fazla kar eden, takasinda buyuk miktarda kurumsal yabanci yatirimci bulunan, elinde sermayesine katabilecegi cok miktarda nakdi bulunan ve degerli markalara sahip bir firmanin hisse senedini alirken 2 defa dusunecegim. Amerika'da olsa Warren Buffett'in kacirmayacagi ve gozu kapali girecegi bir hisse iken IMKB'de allaha emanet.
Cok yazik...
Milyarlar kazanmanın sekiz altın kuralı
Ünlü yatırımcı Warren Buffet'a milyarlar kazandıran sekiz kural
02.12.2009 15:31:00
Yaptığı tahminler ve yatırımlar ile çoğu zaman haklı çıkan ve bu sayede çok yüksek miktarda kârlar elde eden ünlü yatırımcı Warren Buffet'in bu başarısının arkasında değişmeyen sekiz kural bulunuyor.
CNBC bundan iki yıl önce Buffet'la yapılan bir söyleşiden ve ünlü yatırımcının şirketin hissedarlarına yazdığı mektuplarından alınan bu zamandan bağımsız kuralları, bu yıl "Timeless and Time-Tested Warren Buffett Watch Predictions" başlığı ile yeniden yayımladı.
İşte Buffet'in takip edildiği zaman yatırımcının yüzünü güldürecek bu sekiz kuralı.
RESESYONDAN SONSUZA KADAR KAÇILMAZ
2007'in son günleri yaklaşırken Buffet bir söyleşide işsizliğin artış göstermesi halinde 'domino' taşlarının yıkılmaya başlayacağını ve ABD ekonomisinin 2008 yılında resesyona gireceği tahmininde bulunmuştu.
Ünlü milyarder yatırımcı haklı olmasına rağmen panik yapmamış ve "Resesyonun periyodik olarak ortaya çıkması kapitalizmini doğasında var. [Çünkü] İnsanlar aşırıya kaçıyor" açıklamasında bulunmuştu.
RESRSYONLARDAN TIPKI GEÇMİŞTEKİLER GİBİ SIYRILACAĞIZ
Buffet'in tıpkı 2007 yılında söylediği ve daha sonra da 2008 ile 2009'da da tekrar şu görüşleri kaydetti
"Mükemmel bir ekonomimiz var... Dünyanın tarihinde daha önce böyle birşey olmamıştı. Şu anda önceki yüzyılda yaşayan insanların ortalama hayat standardının yedi katı üzerinde daha iyi şartlarda yaşıyoruz... Her zaman problemlerimiz oldu. Geçtiğimiz yüzyıla baktığımızda, Büyük Buhran, İkinci Dünya Savaşı, Soğuk Savaş ve atom bombası tecrüblerini yaşadık, ancak ülke [ABD] hâlâ iyi durumda"
RESESYON FIRTSATLAR YARATIR
Resesyonun beraberinde fırsatlar da getireceğine işaret eden Buffet şöyle diyor: "Hayatımdaki en iyi alımları 1974 yılında gerçekleştirdim. Tam da bu zamanda büyük kötümserlik yaşanırken, petrol şoku, stagflasyon ve bu tip [moral bozucu] olaylarla kaşı karşıyaydık. Ancak hisse senetleri ucuzdu."
BÜTÜN HİSSELER UCUZ OLMAYACAK
Buffet, tıpkı iyi bir beyzbol oyuncusu gibi doğru vuruş için beklediği gibi bir yatırımcı da doğru hisseyi ve onu en doğru fiyattan almak için beklemesi gerektiğini ve bunun hergün gerçekleşmeyen bir durum olduğuna dikkat çekiyor.
Buffet bu konuda şu şekilde konuşuyor: "Yatırım iyi tarafı beyzbolcu gibi toplara vurmak zorunluluğunuz yok. Topun göbeğinizin bir kaç santim altına ya da üstüne gelmesini izleyebilir ve istemezseniz bu vuruşu yapmayabilirsiniz. Ve bunun için hiçbir hakem sizi oyun dışında bırakmayacaktır." Buffet aynı zamanda kalabalığın 'vur, vur, vur' tezahüratlarına kulak verildiğinde bunun yatırımcıyı problemin içine atacağına da dikkat çekiyor.
KALABALIKLAR HATALAR YAPACAKTIR
Buffet kalabalıkların heyecanla aldıkları kararların çoğunlukla yanlış olacağını söyleyerek, kendisinin de hocası olarak gördüğü Benjamin Graham'dan aldığı şu tavsiyeyi paylaşıyor:
"Diğer insanların sizinle aynı fikirde olması sizi ne haklı ne de haksız kılar. Haklısınızdır çünkü sizin gerçekleriniz doğrudur ve sizin nedenlerinizin doğru olması sizi haklı kılan tek şeydir. Eğer sizin gerçekleriniz ve nedenleriniz doğruysa, başka hiç kimse için endişelenmenize gerek yok."
FİYATI DÜŞEN HİSSELERİN KÖTÜ OLDUĞU YANILGISI
Buffet yatırımcıların sık düştüğü yanılgılardan birinin de fiyatı düşen hisselerin yatırımcılar tarafından kötü algılanması olduğuna dikkat çekerek Mc Donald's'taki hamburger fiyatlarındaki indirim örneğini veriyor.
"Eğer Mc Donald's'ta bugün hamburger fiyatlarını düşürürlerse kendimi harika hissederim. Şimdi, eskiye gidip de dün ben bu hamburgere daha fazla para ödemiştim demem. Bugün daha ucuza alacağımı düşünürüm."
KÖTÜ KARARLAR İYİ HAVADA ALINIR
Buffet, hissedarları ile paylaştığı mektuplarda kalabalıkların fiyatların yükseldiği dönemde alım yaptıklarını ve daha sonra da tıpkı Sindirella masalında oluduğu gibi en sonunda kabak ve fareler ile başbaşa kaldığını belirtiyor ve bu yüzden başı dönmüş yatırımcıların saat gece 12.00'ı göstermeden partiden ayrılması gerektiğine işaret ediyor.
BAŞ AĞRISI YARATAN HER PARTİDEN SONRA YENİ PARTİ BAŞLAR
Buffet internet balonun patlamasının ardından şöyle demişti: "İnsanlar deliye döndü. Tarihten aldığımız ders ise insanların tarihden ders almadığı oldu."
:)Buffett böyle diyor:)
ANADOLU KAPLANI
09-12-2009, 15:26
Borsa ekranini izleme zevkini Öldurdun be YAZIC. En son bedelsiz sermaye arttirimi sonrasindaki fiyati yanlis hatirlamiyorsam 9.70. Tarih 12.02.2007. O tarihten bugune kadar en yuksek degeri yanlis hatirlamiyorsam 10.80 .Su anki haline bak. Aradan gecen sureye ragmen. Cok yazik. Boyle bir sirketin hissesi bu durumda olmamali bence.
ANADOLU KAPLANI
09-12-2009, 15:35
AEFES : Deutsche, UBS, Merrill, EFG, ING
CCOLA: Deutsche, Merrill, Ca Chevvreux, EFG
YAZIC: Ben su an yabanci goremiyorum. Yerli araci kurumlar islem yapiyor. Ne zaman gorecegiz yukaridaki yabancilari? Neden ilgisizler bu hisseye? Neden neden neden?
Yazik degil mi bu hisseye guvenip alan kucuk yatirimilara? Sesimizi duyan yok mu? Yazicilar...SPK...Aloooooo?
ANADOLU KAPLANI
09-12-2009, 16:20
Prim yapmasan da, beklentilerimi karsilamasan da, borsa zevkimi oldursen de, senden nefret etsem de...seni cok seviyorum be YAZIC. Eninde sonunda yuzumu guldureceksin. Hadi be YAZIC, hadi goreyim seni...
ANADOLU KAPLANI
09-12-2009, 21:54
Arkadaslar,
Ben YAZIC a guveniyorum ve zamani gelince gerekeni yapacak ve bizi mutlu edecek diye dusunuyorum. %70 kurumsal cakili yabanci da ayni seyi dusunuyor gibi geliyor. Anlik izlemek keyif vermiyor ve izdirap cektirdigine gore artik anlik borsa ekranina bakmak ve foruma yazmak yok. ileride bir gun beklentilerimizin gerceklestigi noktada gorusmek dilegiyle. Yolunuz acik olsun. Umarim hersey gonlunuzce olur.
brainsaw
10-12-2009, 16:06
bilançosunu hakkında beklenti sonucu satın almıştım ama deyim yerindeyse 'fıtık etti'en sonunda pes edip sattım.
Ayyaşgezer
25-01-2010, 10:35
Kimse yok mu yahu bu hissede ? BEn şimdilerde giriyorum yavaştan. 1 in üzerine atacaktır diye tahmin ediyorum.
Aman arkadaşım 1'i hedeflersen batarsın...Hesabını umarım iyi yapmışsındır...:)Bol kazançlar...Yatırım tavsiyesi değildir...
Macd-hst al verdi bakalım ne olacak? 9 dan girdik hayırlısı:)
Ayyaşgezer
29-01-2010, 16:24
Girin baba girin.
bir omuz atıverin kaldıralım leşi :he:
Ayyaşgezer
29-01-2010, 16:31
Gavur ölüsü mübarek
Ne yaparsan yap kalkmıyor.
hissemix
30-01-2010, 12:18
trend kırıldıktan sonra 8,90 desteğinde tutunmuş..9,35 ten geçen kanal çizgisini tekrar denemek isteyecektir, geçemesse 8,90 stop olmalı. ikili tepe formasyonu çalışırsa çok daha aşağıları hedefleyebilir..
http://img522.imageshack.us/img522/117/yazc.jpg (http://img522.imageshack.us/i/yazc.jpg/)
Ayyaşgezer
01-02-2010, 13:50
Birçok hisse geçtiğimiz yıla göre en az 2 kat artmış iken bu hissecik biraz ucuz kalmış.
Teknik güzelleşiyor... yeni bir 10,10 denemesi yapabilir...
yıldıray
01-02-2010, 21:57
Gavur ölüsü mübarek
Ne yaparsan yap kalkmıyor.
hocam senin girdiğin hisse sarhoş oluyor
yıldıray
01-02-2010, 22:03
bende teknikciyim yarın bu hisse kesin cıkmalı .10.10 seviyesinigecebilir bence o arada bunun yönetim kurulu ne zaman toplanıyor bedelsiz veya temettü ne zaman verecek bilgisi olan arkadaşlarda rica ederiz
Ayyaşgezer
02-02-2010, 08:14
Aman arkadaşım 1'i hedeflersen batarsın...Hesabını umarım iyi yapmışsındır...:)Bol kazançlar...Yatırım tavsiyesi değildir...
Vay. Yahu daha yeni ayıldım. ONu hedefliyorum, yanlış anlaşılmasın.
Hissenin promili yükselmeye başladı. Yakında aynı dili konuşuyor olacağız.
Let's rock
YTD
Ayyaşgezer
03-02-2010, 10:27
Leş zombi oldu. Yakında koşmaya başlayacak nerede ise :)
Sözümü geri alıyorum.
yıldıray
03-02-2010, 21:37
Birçok hisse geçtiğimiz yıla göre en az 2 kat artmış iken bu hissecik biraz ucuz kalmış.
hocam bu hisseyi kesin ayık kafayla bulmuşsundur 1 haftadır tekniği ve potansiyeli gözümü ısırıyor yarın bir 100 lot alayım .hocam bir masada bana aç .icelim güzeleşelim
yalçın2004
04-02-2010, 21:15
hocam bu hisseyi kesin ayık kafayla bulmuşsundur 1 haftadır tekniği ve potansiyeli gözümü ısırıyor yarın bir 100 lot alayım .hocam bir masada bana aç .icelim güzeleşelim
Ben de geliyorum beraber içmeye. Aranıza geldim. Epeyce beraber olacağız, beraber Yazicağız(?)
yalçın2004
05-02-2010, 09:52
Böylesine berbat bir havada Yazıcılar Holding gibi sağlam kağıtta olmaktan çok mutluyum.
uzunivan
06-02-2010, 09:30
pazartesi ne olur acaba fikri olan varmı?
sen niye düşmüyon yaw hadi düşsene.....:notr::wink:
Bugün snpamlarımı sattım ve salı günü boşa çıkacak olan paramla alım yapacağım inşallah ayağım uğurlu gelir....
beyazmac
16-02-2010, 16:38
hafta sonu dergıde yatırım fırması yazıcı ıcın temmettu verecek ve 19 u bulur dıye bır yorum yapmıstı bılgınıze
bulabilir kağıt sağlam ama o sabır bizde var mı acaba?.....
Patron hissesinin ucuz olmasından haz alıyor herhalde...Yıllardır hep "ucuz"!...
abi temettü değilde bedelsize gidecek heralde hisse şu anda güzel bir görüntü çiziyor fiyat ve ortalaması hergün artıyor inşallah derginin dediği hedefe ulaşır ama konyada vardı o dergide gerçi nasip olmayınca olmuyor ama 97 den 135 lere vurdu
bugün itibariyle bende alım yaptımm bakalım burdan da çorba içebilecekmiyiz tekniği bilançosu ben burdayım diyor.Kağıt biraz geç keşfedilecek gibi ama keşfettiklerinde de bu rakamlar görünmez bir daha 9.55 kırdığında ilk hedef 10.10 beklemedeyiz
kizilakrep
19-02-2010, 19:34
Anadolu Endüstri Holding enerji işinde büyüyecekmiş... Tuncay ÖZİLHAN anlattı... E bize de inanmak düşer... Ah bide Tuncay amcayı BJK başkanı olarak görseydik...
Anadolu Grubu'ndan enerjiye 2 milyar euro
19.02.2010 - 10:39
Özilhan, Anadolu Grubu'nun enerji yatırımlarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, enerjiye yatırım yapmanın ülkedeki tüm yatırımcıların görevi olduğuna inandığını vurguladı.
Dolayısıyla Anadolu Grubu olarak küreselleşme sürecinde dışa açılma ve çok uluslu şirketlerle işbirliği yapma yolundaki stratejilerini başarıyla sürdürürken, büyüme alanları arasında enerji sektörünü de hedeflediklerini belirten Özilhan, grubun enerji sektöründe yer alma nedenlerini; arz güvenliğindeki sıkıntılar, mevcut ülke kapasitesinin verimli olmaması, sektörün yeni yeni liberalleşmesi ve yatırım zamanının uygun olması olarak özetledi.
Rekabetçi ve dengeli bir portföy oluşturarak enerji sektörünün dinamik ve güvenilir grupları arasında ön sıralarda yer almak istediklerini dile getiren Özilhan, şunları kaydetti:
''Bunun için öncelikle yüksek verimli projeleri tercih ederek gelişeceğiz ve orta vadede en az 2 bin megavat kurulu güce ulaşacağız. Enerji konusunda güçlü stratejik ortaklıklar kurma yolunda adımlar atacağız. Toptan satış şirketimiz aracılığıyla elektrik ticaretinde ulusal ve uluslararası alandaki fırsatları yakın takibe alacak ve zaman içinde değerlendireceğiz. Grubumuzun içecekten sonra en büyük ikinci faaliyet alanı olmasını hedeflediğimiz enerjiye mevcut ve potansiyel projelerle birlikte 2 milyar avroluk yatırım yapmayı planlıyoruz. Finansmanın yüzde 30'unu kendi özkaynaklarımızdan karşılayacağız. Diğer kısmını ise uzun vadeli kredi olarak kullanacağız.'
''ESASINDA DAĞITIMLA İLGİLENİYORUZ''
Anadolu Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, enerji alanında şu aşamada bile kendilerine ortaklık teklifleri geldiğini, projeyi başlatarak bir değer yaratmak istedikleri Gerze Enerji Santrali için 3-4 yabancı grupla görüşmeler yaptıklarını bildirdi.
Özilhan, Grubun enerji yatırımlarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, dünyadaki ve Türkiye'deki enerji talebine işaret ederek, Türkiye'de nihai enerji tüketiminde elektrik ve doğalgazın payının arttığını, elektrik enerjisi talebinin son 40 yılda senede ortalama yüzde 8 oranında arttığını, ülkede kurulu elektrik üretim gücünün birincil enerji kaynaklarına dağılımında doğalgaz ve kömürün ön plana çıktığını söyledi.
Tahminlere göre Türkiye'de elektrik enerjisi talebinin 2018 yılında en düşük tahminle 335.815, en yüksek tahminle 357.000 gigavat saat olacağının, 2013 yılından itibaren de ülkedeki enerji ihtiyacının toplam üretimin üzerinde olacağının öngörüldüğünü anlatan Özilhan, tüm bu gelişmelerin ülkede enerji yatırımı yapılmasını şart koştuğunu vurguladı.
Enerjiye mevcut ve potansiyel projelerle birlikte yapacakları 2 milyar avroluk finansman kapsamında hayata geçirecekleri Sinop Gerze Enerji Santrali, Gürcistan Paravani Hidroelektrik Santrali ve Giresun Aslancık Hidroelektrik Santrali yatırımlarına değinen Özilhan, temelini bu yıl sonunda atmayı planladıkları Gerze projesini 2014 yılı içinde işletmeye açmayı öngördüklerini bildirdi.
''GERZE'YE 1 MİLYAR AVROLUK TERMİK SANTRAL YATIRIMI''
Tuncay Özilhan, 1 milyar avroluk yatırımla kuracakları, 1.200 megavat kurulu güçteki santralin, ithal kömür yakıtlı, süper kritik ve konvansiyonel bir termik santral olacağını belirterek, santralin, tamamlandığında yılda 7 bin saatlik faaliyetle 7,5 milyar kilovat saat elektrik enerjisi üreteceğini, bunun Türkiye'nin bugünkü toplam elektrik ihtiyacının yüzde 4'ünü karşılayacağı anlamına geldiğini söyledi. Özilhan, proje için 150 milyon dolarlık yatırımla bir liman yapacaklarını bildirdi.
Büyük bir titizlikle tasarladıklarını belirttiği santralin Türkiye'de ''ilk kez uygulanacak yeni teknolojiyle çağdaş, çevreci, insan ve toplum merkezli'' olacağını dile getiren Özilhan, santralde kullanılacak yüksek kalorili ve düşük atıklı taş kömürünün yurt dışından ithal edileceğini, soğutma sistemi için deniz suyunun kullanılacağını anlattı.
Her konuda büyük titizlik gösterdiklerini ve göstermeye devam edeceklerini ifade eden Özilhan, ''Gerze ya da Gerzeli'ye bir zararı olacağını bilir ya da görürsem projeden, hiç düşünmeden, bir anda vazgeçeceğimizin bilinmesini isterim. Santral çalışmalarını fiilen başlatmak için ÇED raporunu bekliyoruz. Santralin inşası sırasında yaratacağımız 2.500 kişilik istihdam, kuşkusuz Gerze halkının ekonomik olarak güçlenmesine katkıda bulunacak'' diye konuştu.
Gürcistan'ın Türkiye sınırına 25 kilometre uzaklıkta Paravani nehri üzerine de bir hidroelektrik santrali kuracaklarını anlatan Özilhan, 150 milyon dolar yatırımla 2014 yılında devreye girmesini planladıkları santralin 90 megavat gücünde olacağını, yılda 420 milyon kilovat saat enerji üretileceğini, üretimin yüzde 80'inin Türkiye'de değerlendirileceğini kaydetti.
Bir diğer yatırımın da Giresun'da Aslancık Hidroelektrik Santrali olduğunu, santrali Doğan ve Doğuş Grupları ile birlikte kuracaklarını belirten Özilhan, Harşit Çayı üzerinde 120 megavat kurulu güçte planladıkları santralin toplam 418 milyon kilovat saat elektrik üreteceğini ifade etti.
''EĞER İKNA OLMAZSANIZ YOKUZ DEDİK''
Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Özilhan, söz konusu 3 projenin yanı sıra Gürcistan'da ilave birtakım yatırımlar daha yapabileceklerini, 400-500 megavata kadar çıkabilecek projeler olabileceğini söyledi.
Tuncay Özilhan, ortaklıklara ilişkin bir soru üzerine de ''Şu aşamada bile gelen ortaklık teklifleri var. Ama önce Gerze'de projeyi başlatarak bir değer yaratmak istiyoruz. Yabancı ortakla konuşurken bir değer hazır olsun. Gerze projesi için 3-4 yabancı grupla bu şekilde birtakım görüşmelerimiz var. Zaten belirli dönemde değerler yaratıldıktan sonra, Anadolu Grubu'nun temel politikaları ortaklıklarla işi yürütmek'' şeklinde konuştu.
Termik santrallerin insan ve çevre üzerindeki olumsuz etkilerine ilişkin soruyu ise Özilhan, şöyle yanıtladı:
''Türkiye'nin termik santralde çok kötü tecrübeleri var. Bu kötü tecrübeler maalesef devlet eliyle yapılmış. Çevreye büyük zarar vermiş, çevre faciası yaratmış. Çok eski termik santraller. Çok basit teknolojiyle kurulmuş, çevreye hiç dikkat etmeyen zihniyetle kurulmuş. Dünyada termik santral teknolojileri çok hızlı gelişiyor. İskenderun'da OYAK'ın sahip olduğu termik santralde en ufak çevre kirlenmesi göremezsiniz. Almanya'da şehirlerin içinde termik santraller var. Esas zorluğu, bu işle ilgili vatandaşı iyi bilgilendirmek. Vatandaşın duyumlarıyla bugünkü teknoloji çok farklı.''
Gerze projesinin çevreye ve insanlara zarar vermeyeceği noktasında ilgili bakanlık ve yetkililerle toplantı yaptıklarını anlatan Özilhan, ''Onlara 'eğer ikna olmazsanız, eğer çevreyi bozar, çevreyi kirletir derseniz biz bu işte yokuz' dedik. Gerze'ye, Sinop'a, insana en ufak bir zararı olacağını görürsek biz bu projeyi durdururuz'' dedi.
''ÜYELER İLGİ GÖSTERMEZSE YA TEK YA DA ORTAKLA GİRERİZ''
Dağıtım ihalelerine girip girmeyecekleri yönündeki soruya da Özilhan, ''Esasında dağıtımla ilgileniyoruz. Makul fiyatlarda olduğu takdirde önümüzdeki dönemde bir iki dağıtım projesine girmek isteriz. Elimizde üretim gücü olduğuna göre dağıtımın da olması birtakım işleri kolaylaştırır'' karşılığını verdi.
Özilhan, ''İstanbul'da girecek misiniz?'' sorusu üzerine buradaki ihaleye gireceklerini tahmin ettiklerini belirterek, ''Doğuş ve Doğan'dan oluşan konsorsiyumumuz var. Bütün üyeleri ilgi gösterirse konsorsiyum olarak gireceğiz. İlgi göstermedikleri takdirde Anadolu Grubu olarak ya tek ya da başka ortakla birlikte ilgileneceğiz diye düşünüyorum. 'Yatağan'a girer misiniz' diye sorarsanız girmeyiz'' dedi.
Nükleer santrallere ilişkin soru üzerine de Özilhan, şu anda Rusya ile Türkiye arasında yürütülen çalışmanın ''devletten devlete proje'' gibi göründüğünü, ancak Türkiye'nin 1 değil en az 2 tane nükleer santrale ihtiyacı olduğunu söyledi.
Tuncay Özilhan, ''Türkiye'de nükleer santral ihtiyacı var. İkinci olarak en az 5 bin megavatlık bir proje mutlaka gündeme gelecektir. Bu özel sektörle batı teknolojisiyle yapılacaktır'' diye konuştu.
Enerjinin Grup içinde içecekten sonra ikinci büyük faaliyet alanı olmasıyla ilgili de Özilhan, enerji tesislerinin devreye girmesiyle ciroda yüzde 25 civarında pay almasını beklediklerini bildirdi.
Özilhan, Efes Türkiye Genel Müdürü Tuğrul Ağırbaş'ın, ''son 4 yılda 17 bin satış noktasının ya kapandığı ya da bira satışından vazgeçtiğine'' yönelik açıklamasıyla ilgili soru üzerine de ''Maalesef öyle bir sıkıntı var. Türkiye'de satış noktası son 4-5 senede 100 binlerden 80 binlere doğru geriledi'' dedi.
''YENİLENEBİLİR KAYNAKLAR BİRANIN KÖPÜĞÜ GİBİDİR''
Anadolu Grubu Enerji Sektörü Koordinatörü Tuğban İzzet Aksoy da, petrolün sadece 35 yıl, doğalgazın ise 60 yıl ömrünün kaldığının tahmin edildiğini, bu nedenle kömürün ön planda değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Türkiye'de kömür kullanımının düşük kalorili olması nedeniyle dünya ortalamasının çok altında olduğuna dikkati çeken Aksoy, ''Maalesef doğalgaz müptelası olduk. Bir ülkenin elektrik sektörü de sadece yenilenebilir kaynaklara bağlanamaz. Yenilenebilir kaynaklar biranın köpüğü gibidir. Bundan dolayı termik santraller çok önemlidir'' diye konuştu.
Aksoy, Türkiye'nin düşük senaryoda yılda 4 milyar dolarlık, yüksek senaryoda 5 milyar dolarlık elektrik yatırımına ihtiyacı olduğuna işaret ederek, ''2030'a kadar sektörün 100 milyar dolara ihtiyacı var'' dedi.
Gerze projesi için 3-4 yabancıyla ortaklık görüşmesi yaptıklarını ve bunun için Garanti Yatırım'a yetki verdiklerini anlatan Aksoy, ''Söz hakkını domine eden kesinlikle biz olacağız'' dedi.
Projede sadece baca gazı arıtma tesisi için 150 milyon dolarlık yatırımın söz konusu olduğuna dikkati çeken Aksoy, şöyle devam etti:
''Sinop öncelikle nükleerde aşıyı almış, ardından kömürlere karşı bir direnç... Neredeyse santral deyince telefon santraline karşı bir duruş var. Orada tek tek esnafı ziyaret ettim. Bir saatte 3 berbere gittim, 2 imamla konuştum, bakkalla sohbet ettim. Feodal yapı nedeniyle eksik bilgilendirme yapılıyor. Biz de bilgilendirme ofisi kurduk. Doğru bilgilendirmeyle ciddi bir kırılma gözlemlemekteyiz. Hatta Sinoplu ve Gerzeli kardeşlerimizi OYAK'ın İSKEN termik santraline götürerek orada gezi düzenledik.
Aksoy, nükleer santralle ilgili de ''Yeni şartlar, uygun ortam oluşursa neden düşünmeyelim?'' dedi.
ne kar ne zarar
22-02-2010, 13:52
ya arkadaşlar bu kağıt hakkında hiç bilgim yok yardımcı olabilecek var mı
her şey güzel kağıtta nede geri geldi stres yaptırdı bu gün 9,95 atladık biraz gider diye ilk defa yaptım % 7-8 yapan kağıdı aldım ama bahtsız biri olduğumdan yine hüsran neyse bu kağıt gidecek gibi duyor bakcağız bu hafta
sabrederseniz iyi yerlere gelecektir hisse en azından bedelsiz durumu netleşene kadar panik olmayın bugünkü hareket endexin düşüşüne denk geldi hissemiz yarında kaldığı yerden devam edeceğe benziyor.hayırlı kazançlar
http://www.borsadiyalog.com/yazi.php?id=5175
EFG 17,41 Hedef vermiş artış potansiyeli % 98
efg fiyat tahmini yapmış 15 şubatta ama bugün satanlarda ilk sırada o var bakalım nerden virman gelecek efg ye mal toplamak için herşey yapar bunlar
her şey güzel kağıtta nede geri geldi stres yaptırdı bu gün 9,95 atladık biraz gider diye ilk defa yaptım % 7-8 yapan kağıdı aldım ama bahtsız biri olduğumdan yine hüsran neyse bu kağıt gidecek gibi duyor bakcağız bu hafta
Bende 9.75 ten girdim.Böyle bir kağıt için bu fiyatlar çok düşük gibi görünsede SON SÖZ SPEKİNDİR!...Onlar ne derse o olur.Hayırlısı olması dileğiyle.
efg neden sattıkı acaba hem öneriyor hemde satıyor.valla birşey anlamadım.dolmuşa mı bindik acaba....!?
YAZICILAR’DA YÜKSELME POTANSİYELİ YÜZDE 119
* Yazıcılar Holding: Yazıcılar Holding’in iştirak portföyünde Anadolu Efes, Anadolu Isuzu, Anadolu Endüstri Holding gibi değerli şirketler dikkat çekiyor. Holdingin hisseleri net aktif değerine göre yüzde 100’ün üzerinde yükseliş potansiyeli barındırıyor. Bu şirketlerdeki hisse oranı karşılığında yönetimde tek karar verici konumda olmaması ise bu cazibeyi biraz törpülüyor. Hedef fiyatımız 19.06 TL. Buna göre hisse yüzde 119 yükselme potansiyeli taşıyor.
Baki ATILAL / Turkish Yatırım Araştırma Müdürü
http://www.finansgundem.com/haber/oku/manset/19161/beklentisiz_borsada_bedelsiz_heyecani
http://www.sekeryatirim.com/Raporlar/tavsiye_listesi/tavsiye_list_22_02_2010.pdf
YAZIC AL 9,25 12,03 1.480 1.924 30,0% 8,47 0,94
olgunlarbil
23-02-2010, 16:57
aranızdayım
ATTİLA HAN
25-02-2010, 19:08
....................................TARİH......... .Bedelli..........Bedelsiz......Nakit.temettü
YAZICILAR HOLDİNG...29.05.2009.............................. ...................18,06...
YAZICILAR HOLDİNG...30.05.2008.............................. ...................17,22...
YAZICILAR HOLDİNG...30.05.2007.............................. ..................46,86...
YAZICILAR HOLDİNG...12.02.2007.............................. .300,00....................
YAZICILAR HOLDİNG...22.05.2006.............................. ....................60,31...
YAZICILAR HOLDİNG...04.07.2005.............................. .95,36....................
YAZICILAR HOLDİNG...31.05.2005.............................. ..................100,00...
YAZICILAR HOLDİNG...06.07.2004.............................. .50,00.....................
YAZICILAR HOLDİNG...18.05.2004.............................. ...................100,00...
YAZICILAR HOLDİNG...30.05.2003.............................. ...................30,00....
YAZICILAR HOLDİNG...31.05.2002.............................. 30,00............30,00....
YAZICILAR HOLDİNG...31.05.2001.............................. 50,00............15,00....
-----------------------------
YAZIC'ın halka açıklık oranı 27%...Bedelli artırım yapılmamış...sürekli temettü....
Temettü arşivine bakınca dikkatımı çeken Bedelsiz üç senedir verilmemiş...
Ödenmişi 166.000.000...Yedekler;1.409.559.000....Bu sene konselide karı da güzel olursa...
Bedelsiz arttırıma gidebilir...
25.02.2009...YAZIC; 4.92....Endeks;24.500
25.02.2010...YAZIC; 8.60....Endeks;48.739
Endeks ikiye katlanmış...Lakin YAZIC ileriye bir takla dahi atamamış...
Temettü arşivine bakınca ve fazla pirim yapmadığıda göz önüne alınırsa gayet güzel duruyor...
İkinci dikkat edilmesi gereken husus ise 24.500 endeksde yatırmcısınıda fazla üzmemiş...
Kriz ortamında iyi dayanmış...önümüzdeki günlerin belirsizliğini göz önüne alındığında ve
İllaki borsa deniyorsa...Hem beklentili...hemde defansıf olarak görünüyor...
Herkesin mubarek mevlüt kandilini kutlarım..
.
eline emeğine sağlık attila han kardeşim bizde biliyoruz hissenin değerini ama galiba geç keşfedilecek olsun biz trene erkenden binelimde geç olmadan
Neden acaba hep para cıkışı yasanıyor onu anlamadım...?
son anda hareketlendi hadi bakimm
ATTİLA HAN
26-02-2010, 17:01
eline emeğine sağlık attila han kardeşim bizde biliyoruz hissenin değerini ama galiba geç keşfedilecek olsun biz trene erkenden binelimde geç olmadan
Rica ederim...
Yazıc hep gözümün önündeydi...
Borsa düşerken herkesin kaçtığı yerde gireceksin döngüsüne güvenerek dün girmiştim.
İyide olmuş,ayağımız uğurluda geldi sayılır,Şimdi bilançoyu bekleme zamanı...al-unut moduna geçtim..
Herkese iyi akşamlar.
.
slm.ark......
yazıcılar hold.hakkındaki yorumlarınız iyi.birazda ben şahsi görüş ve tecrübelerimi aktarim acizane,endeks bazında f.k.p.dd. bakımında temel ve teknik anlamda al benisi olan ender kağıtlardan
biri bu tahtanın takaslarına baktığımızdada toplu.tek eksiği biraz güzel blanço ve haber bombardımanına ihtiyaç olduğu oda yavaş yavaş gelmeye başlayacak enerji alanına yatırım girişimleri
tahtaya 2 3 haftadır ilgiyi arttırmaya başlamaştır.
hacim başladı içerde ve dışarda piyasaları ezecek kötü haberler gelmedikçe orta ve uzun vade güzel bir kağıt olduğunu düşünüyorum.Atilla ark.vermiş olduğu dökümler bölünme ve kar payı
ayrıca dahada içerik olarak saolsun bedelsiz potansiyelininde iştah kabartacak durumda olmasıda ayrı bir beklenti oluşturmaktadır.düşüşlerde braz daha defansif kağıt olma özelliği artacak
konumuna gelecektir.temennim inşalla değerini bulacak ve ederine ulaşacaktır..
NOT.sadece ilgisi olan ark.kendi birikim ve bildiklerimi aktarmak maksadıyla muabbete katılmaktayım.kesinlikle yatırım tavsiyesi deildir,teşekkürler......................
ATTİLA HAN
27-02-2010, 10:53
slm.ark......
yazıcılar hold.hakkındaki yorumlarınız iyi.birazda ben şahsi görüş ve tecrübelerimi aktarim acizane,endeks bazında f.k.p.dd. bakımında temel ve teknik anlamda al benisi olan ender kağıtlardan
biri bu tahtanın takaslarına baktığımızdada toplu.tek eksiği biraz güzel blanço ve haber bombardımanına ihtiyaç olduğu oda yavaş yavaş gelmeye başlayacak enerji alanına yatırım girişimleri
tahtaya 2 3 haftadır ilgiyi arttırmaya başlamaştır.
hacim başladı içerde ve dışarda piyasaları ezecek kötü haberler gelmedikçe orta ve uzun vade güzel bir kağıt olduğunu düşünüyorum.Atilla ark.vermiş olduğu dökümler bölünme ve kar payı
ayrıca dahada içerik olarak saolsun bedelsiz potansiyelininde iştah kabartacak durumda olmasıda ayrı bir beklenti oluşturmaktadır.düşüşlerde braz daha defansif kağıt olma özelliği artacak
konumuna gelecektir.temennim inşalla değerini bulacak ve ederine ulaşacaktır..
NOT.sadece ilgisi olan ark.kendi birikim ve bildiklerimi aktarmak maksadıyla muabbete katılmaktayım.kesinlikle yatırım tavsiyesi deildir,teşekkürler......................
Selamlar Öncü1,
Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler...
Tecrübe nedir diye sorulduğunda ,
verilen cevaplardan en çok hoşuma gideni;..ögrendiginiz seyleri unutmama sanatı,olarak söylenenidir...
Hani bir deyim vardır top onlarda(spek)....Şimdiki resme bakınca top bizde(ky)...
Adı Küçük Yatırımcıya çıkmış olan bizlerin...Büyük düşünmemiz gereken anlar gelir...
İşte ortaya koymuş olduğumuz öngörülerimiz doğrultusunda , Yazıc benim için bunu ifade ediyor...
K.Y için...yani benim için...Büyük düşünme zamanı gelmiştir....AL-UNUT....
Portföyümde günlük salso atışları yaptığım hisseler ile Sigortam olucak hisselerimi ayrı tutarım...
Eğer düşüş yaşanma riski varsa ve illaki borsa deniyorsa...elde sağlam hisse olmalı...
Şuda unutulmamalı...beklentili hisseler borsa düşerkende çıkış yapabilirler...
Sn öncül muabbetinize katkıda bulunmak istedim , saygılar...
.
teşekkürler attila bu vesileyle herkesin k.y larında bazen büyüklerin saltolarını görebilmeleri açısından önem kazanmakta ve bilgi paylaşımnı kendine saklamayıp ark..paylaşmak güzel olsa
gerek,20 yıla yakın bu piyasalara ilgim olup kağıt bazındada braz tecrübe edindik çok şükür.bu yüzden yazıclar hakkında acizane 1 2 satır yazma gereğini duydum braz sabırla bu kağıdın
zamanının yaklaştığının tahtaya olan ilgiden dolayı yazmıştım.inşallah konselide blançosu iyi gelirse dahada altlar sağlamlaşacaktır ve trendi orta ve uzun vade çıkışa hazırlanmaktadır
diye gözlemlekteyim.heleki enerji alanlarına yatırıma hazırlanması zaten hisseye olan ilgiyi dahada arttıracaktır.
temennim bu kağıtta pozisyonu olan arkadaşların neye yatırım yaptıklarını iyi bilmeleri açısından önemli olacaktır.sabırla beraber haber akışını yakından takip ederek mutlaka F.K oranlarını
piyasa değerlerine taşıyacaktır.şahsi grüşüm olup yatırım tavsiyesi deildir.herkese saygılar....
I am broke
27-02-2010, 20:04
Herkese Selamlar
Borsayı iyi bilen biri değilim. Forumda altının geleceği başlığını takip ederim genelde. Kardeşimin sayesinde bir iki kağıt ta aldım sattım, sağolsun abisine hep kar ettirdi. En son bana geçen gün bu kağıdı aldırdı. Kar payı veya hisse verme olasılığından bahsetti. Bu olursa beklentisi ne zamanadır? Biradere çok sorunca sabırsızlığımla dalga geçiyo, siz deneyimli arkadaşlara soruyorum o nedenle. teşekkürler.
ATTİLA HAN
27-02-2010, 21:07
Herkese Selamlar
Borsayı iyi bilen biri değilim. Forumda altının geleceği başlığını takip ederim genelde. Kardeşimin sayesinde bir iki kağıt ta aldım sattım, sağolsun abisine hep kar ettirdi. En son bana geçen gün bu kağıdı aldırdı. Kar payı veya hisse verme olasılığından bahsetti. Bu olursa beklentisi ne zamanadır? Biradere çok sorunca sabırsızlığımla dalga geçiyo, siz deneyimli arkadaşlara soruyorum o nedenle. teşekkürler.
Sevgili I am broke...sizi hatırladım...Meşhur zam olayına 'zamcık' diyerek etkili bir yorumunuz vardı...:cool:
Elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalışayım...
Geçen sene 13.04.2009'da Kap'a gelen bildirim;
EK AÇIKLAMALAR:
AÇIKLANACAK ÖZEL DURUM:
Şirketimizin 10.04.2009 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında;
Şirketimizin 2008 yılı bağımsız denetimden geçmiş konsolide mali tablolarında yer alan dönem karından Sermaye
Piyasası Kurulu'nun Seri: IV, No: 27 sayılı tebliğ hükümleri ve diğer düzenlemeleri çerçevesinde brüt % 21,25
oranında, 34.000.000 TL. kar payının dağıtılması ve bu nedenle;
1- Tam mükellef kurum niteliğindeki pay sahiplerine % 21,25 oranında olmak üzere
1 TL nominal tutarındaki 1 adet hisse senedi karşılığında 0.2125 TL. brüt (=net) kar payı,
Gerçek kişi pay sahiplerine de % 18,0625 oranında olmak üzere 1 TL. nominal tutarındaki 1 adet hisse senedi
karşılığında 0.180625 TL. net kar payının nakden ödenmesine ve
kar dağıtımına 29.05.2009 tarihinden itibaren başlanılması uygun görüldükten sonra bu husustaki teklifimizin
30.04.2009'da yapılacak Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verilmiştir.
---------------
----------------
Not;Karar verilmiş ve YAZICILAR HOLDİNG geçen sene 29.05.2009'da nakit 18,06% (18 kuruş) dağıtmış.
Beklediğimiz ise bir arka sayfada daha iyi anlarsın....hatırı sayılır bedelsiz hisse beklentisi
İsteyenin bir yüzü , Bekleyenin iki yüzü , vermiyenin güzel yüzü misali..Beklemekteyiz...:)
-----------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------
Yazıc'ın beklenen bilanço tarihi ise,
2009-12 aylık Konsolide Bilanço son açıklama tarihi; 09.04.2010
Bilançoyu açıklar sonra ne karar alıcaklarsa alırlar herhalde...
Lakin SPK şirketlerin temettü dağıtımlarını serbest bıraktı....yani isteyen dağıtacak...Keyfe kalmış...
En garantisi halka açıklık oranı düşük olan şirketler...
Mesela yazıc halka açıklık oranı 27%...Yani 100'ün 73'nü kendileri alıyor...27'si sizin olsun gayri deniyor...
Yardımcı olabildiysem ne mutlu Kalın sağlıcakla
.
I am broke
27-02-2010, 21:28
Açıklamanız için çok Teşekkür ederim Sevgili ATİLLA HAN
O zaman yapmamız gereken sizin daha önce de yazdığınız gibi bir süre AL-UNUT. Bir acemi sorusu daha sorsam: bedelsiz hisse sanırım elimizdeki hisse sayısına ve belli bir orana göre veriliyor ve hisse sayımız artıyor. bu durumda bir ödeme yapmamız gerekmiyor değil mi? Selamlar.
ATTİLA HAN
27-02-2010, 21:39
Açıklamanız için çok Teşekkür ederim Sevgili ATİLLA HAN
O zaman yapmamız gereken sizin daha önce de yazdığınız gibi bir süre AL-UNUT. Bir acemi sorusu daha sorsam: bedelsiz hisse sanırım elimizdeki hisse sayısına ve belli bir orana göre veriliyor ve hisse sayımız artıyor. bu durumda bir ödeme yapmamız gerekmiyor değil mi? Selamlar.
Hisse elinizde olsun yeter....Yatırım hesabınızda hisseniz çoğalıyor...Banka bu işlemlerden ufak bir komisyon alıyor galiba....
Geçen sene THY ve Ayen enerji hisseleri vardı bende...Ayen nakit verdi...Thy hem nakit,Hem bedelsiz vermişti...
Yalnız temettü ödeme tarihi bitmesine rağmen.....Ben bir kaç gün sonra kullanabilmiştim gelen nakit temettüleri..
.
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=956389&title=brezilyali-meyve-devi-ile-ortak-oldu-gapta-seftali-ve-kiraz-yetistirecek
http://www.yazicilarholding.com/tr/portfolio/overview.aspx?konum=portfolio
ATTİLA HAN
28-02-2010, 15:20
Brezilyalı meyve devi ile ortak oldu GAP'ta şeftali ve kiraz yetiştirecek..
Ortaya çıkan sonuç:........"Bu topraklarda dünyanın en iyi şeftali ve kirazları yetişir.".....
Eğer anadolu gurubu ekmeğini yediği ülkeyi gerçekten seviyorsa,
Ülkemiz topraklarında,Brezilyalı Cutrale firması ile şeftalinin , kirazın genleriyle oynamadan yetiştirmeli...
Topraklarımız bozulmamalı , zaman göstericektir...
Vatandaş olarak takipteyim...LAKİN...Hissesi elimde....Doğrumu yaptığım ?.... en iyisi kendimi Allah'a havale ediyorum...
.
evet prestij.....:notr::wink:
olgunlarbil
01-03-2010, 20:47
9.75 gördü geri geldi bakalım...
9.75 gördü geri geldi bakalım...
kağıt yaklaşık ongündür hareketli.10lara değip dönüyor.bir an yüzde 7di yapıyor.bugün tavanda çözülmesine ben pek bir anlam veremedim.aslında 10 ların üstüne çıkmak için tam günüydü.olmadı yarını izlemek lazım.bu kadar sağlam durmanın bir hikmeti vardır sanırım.
Alıcılar NetHacim Maliyet Yüzde Satıcılar NetHacim Maliyet Yüzde Para G.Ç. Yüzde
842347 9.551 86.60 -822767 9.551 -84.60 + 19,580 02.00
IS YATIRIM 360489.8 9.542 37.06 EFG ISTANBUL -443355.9 9.534 -45.58 0
ECZACIBASI MEN. 291375 9.553 29.95 EVGIN YATIRIM -193259.5 9.582 -19.87 0
VAKIF YAT. 93286.25 9.543 09.59 GEDIK YATIRIM -70568.34 9.604 -07.25 0
YATIRIM FINANSMAN 71543.75 9.636 07.36 AK YATIRIM -67415.2 9.556 -06.93 0
ALTERNATIF YAT. 25652.55 9.435 02.64 FINANS YAT. -48168 9.512 -04.95 0
DiGER 130370.8 13.40 DiGER -149951.1 -15.42 00.00
olgunlarbil
03-03-2010, 21:50
3000 lot vardı sattım kurtuldum...
I am broke
03-03-2010, 21:58
sayın olgunlarbil, kısa vadeden ziyade orta vadede beklentili bir kağıt bu bildiğim kadarıyla. bilanço sonrası hareket bekleniyor.
Bende geçen hafta EFG'nin gazıyla 9.75 ten almıştım.Baktımki tam bir cacık,9.10 dan verdim 21.60 tan VKFSR aldım.Her yönüyle harika bir kağıt.Hikayesi var ve birçok beklentilere gebe.Bu kağıt çok sağlam olsada şuan için pek bir anlam ifade etmiyor.İyikide çıkmışım.Buraya yazmakla bişey kazanmadım,hatta buradaki arkadaşlara saygısızlıkta etmiş olabilirim ama nedense yazmak istedim işte.Şimdiden özür dilerim.Umarım sabrınızın karşılığını kat kat görürsünüz.
efg nin yaptığını iyi aile çocukları yapmaz önce sen rapor yayınla 17.40 hedef diye sonra hergün satış yap bunlar ş.... önde gideni
ayanicolas
04-03-2010, 20:16
evet prestij.....:notr::wink:
arkadaş bunedir bi şifremi. heryere prestij yazıp duruyosun. kafaayı yedirttin bana
I am broke
05-03-2010, 17:05
YAZICILAR HOLDİNG A.Ş. / YAZIC [] 05.03.2010 17:28:14
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Ortaklığın Adresi: Umut Sokak No:12, İçerenköy, 34752 Ataşehir/ İstanbul
Telefon ve Faks No.: 0216- 578 85 00 0216-573 58 02
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su: 0216- 578 85 59 0216-575 58 02
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Açıklama mı?: Hayır
Özet Bilgi: Sermaye Piyasası Kurulunun Seri: VIII, No: 54 sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.
AÇIKLAMA:
Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:
Bağlı ortaklıklarımızdan Anadolu Kafkasya Enerji Yatırımları A.Ş. (Anadolu Kafkasya), Gürcistan'daki Paravani Hidroelektrik Santral Projesi'ni yürütecek olan Georgian Urban Energy LLC şirketinin hisselerinin %100'ünü toplam 3.500.000 USD bedelle Energon International Ltd. (Energon)'den 04.03.2010 tarihinde satın almıştır. Energon, Anadolu Kafkasya'da zaman icerisinde %49'a kadar hisse satın alma hakkına sahip olacaktır.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını; bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
Alıntıdır
bu haberin bir etkisi olur mu hisseye?
bedelsiz haberi düşmeden kağıt gitmez ayrıca efg citinin malını satıyor ama nereye kadar elbet yabancı alıma geçecek fazla bir süre kalmadı gibi
ozgurtecer
06-03-2010, 15:09
"Teknik Yorum: Yazıcılar Holding
Son 2 gündür fiyat artarken hacmin de belirgin ölçüde artması , yükselişin gücüne ve bir süre daha devam edebileceğine işaret ediyor.Orta vadeli göstergeler son dönemde belirgin Al sinyalleri vermeye başladı.Hisse kısa-orta vade hareketli ortalamalarının üzerinde seyrediyor."
Finnet
Alıntıdır
kısa vade negatif uyumsuzluklar var. Takasta yerli özellikle iş bankası ve iş yatırım ilgisi dikkat çekici. Yorum: aşağı sarkmalar alım fırsatıdır. Şirketin temeli ve vizyonu hakkında söze gerek yok. Maaşallah !
http://www.matriks.web.tr/mtxupload/mtx_20100307_15_498_4331.png
http://www.matriks.web.tr/mtxupload/mtx_20100307_15_467_3314.png
ATTİLA HAN
07-03-2010, 14:38
Emeğinize sağlık......
son 4 aydır 10'un üstünde bir türlü tutunamamış...
Hazmedemiyorlar bir türlü 10'nu...........Yeter diyorum hazmedin artık!!:)
Herkese iyi pazarlar
.
Derginin bir tanesi %100 artış potansiyeli öngörmüş ya onlar işi bilmiyor yada spek..........
dergide spekte işi biliyor işi bilmeyen ky lar adamlar destek direnç arası alıp satıkça zaten her gün %4-5 kazanıyor totalde baktığında ise kağıt yerinde sayıyor artık millet akşam elinde kağıt taşımıyor günlükçü olup çıktı
http://img684.imageshack.us/img684/9813/screenshot20100308at183.png
Derinlikten izlerken zaten alternatifin satışlarını görünce ben diyorum zaten vehbi amcam yine hissesini satıyor diye kağıdın çıkmasına engellerden biride ortak hisse her kafasını kaldırdığında hisse satış yiyor bu nasıl iştir anlamıyorum patron mu istemiyor hissenin kalkmasını anlamadım gitti
fnaa1972
08-03-2010, 19:38
Derinlikten izlerken zaten alternatifin satışlarını görünce ben diyorum zaten vehbi amcam yine hissesini satıyor diye kağıdın çıkmasına engellerden biride ortak hisse her kafasını kaldırdığında hisse satış yiyor bu nasıl iştir anlamıyorum patron mu istemiyor hissenin kalkmasını anlamadım gitti
18 şubattan bu güne işlem miktarında bu hisse için önemli sayılabilecek artış var. takasda 5 aracı kurum haricinde diğer başlığı altında görülen aracı kurumların tamamında % 4.5 civarında mal vardı.günlük işlem hacmi 20-30 binler civarında olup kademelerde çok düşük miktarlarda alıcı satıcı vardı. böyle bir hisse ile kimse ilgilenmez.
peki şimdi ne oluyor? hisseye bir miktar yabancı satışı geldi.bu satışlar bence bilerek isteyerek fiatı yukarıya taşımak için yapılıyor.piyasayı mallandıracaksın ki alıcı gelsin.yapılan budur ve olması gereken de budur...
fnaa1972
08-03-2010, 19:42
18 şubattan bu güne işlem miktarında bu hisse için önemli sayılabilecek artış var. takasda 5 aracı kurum haricinde diğer başlığı altında görülen aracı kurumların tamamında % 4.5 civarında mal vardı.günlük işlem hacmi 20-30 binler civarında olup kademelerde çok düşük miktarlarda alıcı satıcı vardı. böyle bir hisse ile kimse ilgilenmez.
peki şimdi ne oluyor? hisseye bir miktar yabancı satışı geldi.bu satışlar bence bilerek isteyerek fiatı yukarıya taşımak için yapılıyor.piyasayı mallandıracaksın ki alıcı gelsin.yapılan budur ve olması gereken de budur...
teknik olarak 10.10-10.15 dikkat edilmesi gereken direnç noktalarıdır. geçerse o raporlarda bahsedilen fiatlara doğru yolculuk başlar..
9 aylık karı 280 milyon ise f/k 6,42, 12 aylık karı en azından 350 cıvarında gelirse bu f/k ile 12 leri görebilir. 100 artış görmesi için f/k oranın sektör f/k oranı olan 12,44 oranına eşitlenmesi demek belki bu beklenti ile % 100 artış öngörülmüş olabilir.
Kendi görüşümdür.
Gün itibariyle aranıza katılmış bulunmaktayım.
ozgurtecer
09-03-2010, 18:27
Kademeler hala çok sığ. ama hacim artıyor gibi. Hayırlısı.
7 aydır 9 ile 10 arasında gidip geliyor. Kanımca bilaçoyu bekliyorlar benim beklentim 11, 75 ve üstü
kendi görüşümdür
Bilanço tarihi ile ilgili bir bilgi mevcut mu ?
ozgurtecer
16-03-2010, 18:35
Teşekkürler...
ozgurtecer
16-03-2010, 19:43
Teşekkürler...
rica ederim. umarım hareket daha öncesinde başlar. beklemek zor geliyor...
uzunivan
17-03-2010, 17:18
esas oglanlar sahne aldı,hadi bakalım
ozgurtecer
17-03-2010, 18:05
Amcalar epey bir silkeleyip toplamadan bir şey olmayacak gibi... Sıkıldım...
ATTİLA HAN
18-03-2010, 17:34
SPK Küçük Yatırımcıyı Koruyor Mu??.... Başlıklı ankete katılmak isteyenler için
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?p=4184805&page=6#post4184805
.
19/03/2010 17:30
Ortakligin Adresi : UMUT SOKAK NO:12, IÇERENKÖY, 34752 ATASEHIR/ISTANBUL
Telefon ve Faks No. : 0216-578 85 00 0216-573 58 02
Ortakligin Yatirimci/Pay Sahipleri Ile Iliskiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : 0216 578 85 59 0216-573 58 02
Yapilan Açiklama Ertelenmis Açiklama mi? : Hayir
Özet Bilgi : Depo sertifikasi anlasmalarinin kapatilmasi ve Lüksemburg Borsasi kotasyonunun sona erdirilmesine iliskin islemlerin sonucu
AÇIKLAMA:
Açiklanacak Özel Durum/Durumlar:
30.12.2009 tarihli özel durum açiklamamizla tarafiniza iletildigi üzere, sirketimizin 16.02.2000 tarihindeki halka arzi sirasinda Citibank N.A. ile yapilmis olan Regulation S Deposit Agreement ve Restricted Deposit Agreement'in durdurulup kapatilmasi ile ilgili baslatilan islemler, gerekli yasal sürenin dolmasini takiben tamamlanmis bulunmaktadir.
Sözkonusu depo sertifikasi anlasmalarinin kapatilmasina paralel olarak Lüksemburg Borsasi'ndaki kotasyon da bu süreç zarfinda sona erdirilmistir.
Yukaridaki açiklamalarimizin, Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayili Tebliginde yeralan esaslara uygun oldugunu, bu konuda/konularda tarafimiza ulasan bilgileri tam olarak yansittigini bilgilerin defter, kayit ve belgelerimize uygun oldugunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve dogru olarak elde etmek için gerekli tüm çabalari gösterdigimizi ve yapilan bu açiklamalardan sorumlu oldugumuzu beyan ederiz.
IMKB
I am broke
19-03-2010, 20:25
Sayın roark, verdiğiniz açıklama hisseye olumlu mu olumsuz mu yansıyacaktır?
Yıllardır hisse ucuz tutuluyor kanatimce...Er ya da geç değerini bulur diye düşünüyorum...Hisse tam bir "sabır küpü"...Yatırım tavsiyesi değildir...
yalçın2004
20-03-2010, 10:31
Sayın roark, verdiğiniz açıklama hisseye olumlu mu olumsuz mu yansıyacaktır?
Haberin etkisi: Nötr
Yıllardır hisse ucuz tutuluyor kanatimce...Er ya da geç değerini bulur diye düşünüyorum...Hisse tam bir "sabır küpü"...Yatırım tavsiyesi değildir...
yakında bir bedelsiz verip de füzenin fitili ateşlenir mi acaba. 1 milyar dolar piyasa değeri inanılmaz ucuz. takas tamamıyla yabancıda dışarıda mal yok sayılır. alternatif bankın piyasa değeri 300 milyon dolar. anadolu efes deki payı bile kendi değerinde . aefes 4,431 milyar dolar değerindeyken kendisi 1 milyar dolar.biraz sabırla para kazanırız .en azından düşüşde kaybettirmez. iyi bir kağıt:yes::cool:
uzunivan
20-03-2010, 12:30
iyi kağıt olduğuna şüphe yok,zaten son alımlarda dikkat ettimde kağıdı alanlar 1-2 kademe yukarıdan satmadılar bu çok önemli beklentiler yüksek.
eğer bedelsiz verirse kağıtta nasıl bir hareket olabilir. fiyat nereye gidebilir:yes::)
uzunivan
20-03-2010, 13:20
eğer bedelsiz verirse kağıtta nasıl bir hareket olabilir. fiyat nereye gidebilir:yes::)
ben kendi adıma konuşuyorum ben uzman falan değilim ama bu kağıdı sürekli izliyorum ve belli bir portföyümde var,benim gözlemleyebildiğim kadar tek eksiği hacim,hacmin artmamasının sebebide kağıdı alan tutuyor.dikkat ederseniz son 2-3 gün yabancıların devreye girmesiyle hacim arttı,bu böyle devam ederse zincirlerini kıracaktır diye düşünüyorum ben ümitliyim.
yakında bir bedelsiz verip de füzenin fitili ateşlenir mi acaba. 1 milyar dolar piyasa değeri inanılmaz ucuz. takas tamamıyla yabancıda dışarıda mal yok sayılır. alternatif bankın piyasa değeri 300 milyon dolar. anadolu efes deki payı bile kendi değerinde . aefes 4,431 milyar
dolar değerindeyken kendisi 1 milyar dolar.biraz sabırla para kazanırız .en azından düşüşde kaybettirmez. iyi bir kağıt...
Fiyat arz ve talebe gore cikiyor ortaya.
Evi ben 300.000 e aldim, simdi 160.000 veriyorlar demeye benziyor.
Fuzenin fitili, para girisi olursa ateslenir.
Siyasi belirsizlik, onunu gorememek gibi nedenlerle, layik oldugu yerde degil.
Bazen insanlar karbonla elmasi ayiramaz.
Oyle bir donem iste...
"Siyasi belirsizlik, onunu gorememek gibi nedenlerle, layik oldugu yerde degil."cümlenize katılmıyorum Sn.Trusty...Yıllardır hisseyi takip ederim...Sanki "özellikle" ucuz tutuluyor izlenimi oluştu bende...İyi zamanlarda da hisse ederini bulamadı...Tabii bu benim izlenimim...Kimseyi etkilem gibi düşüncem yok...Hele hele yatırım tavsiyesi hiç değil...Saygılarımla...Bol kazançlar...
"Siyasi belirsizlik, onunu gorememek gibi nedenlerle, layik oldugu yerde degil."cümlenize katılmıyorum Sn.Trusty...Yıllardır hisseyi takip ederim...Sanki "özellikle" ucuz tutuluyor izlenimi oluştu bende...İyi zamanlarda da hisse ederini bulamadı...Tabii bu benim izlenimim...Kimseyi etkilem gibi düşüncem yok...Hele hele yatırım tavsiyesi hiç değil...Saygılarımla...Bol kazançlar...
ben yazacaktım ama vazgeçmiştim.siz yazdınız. giden kağıtlarda siyasi belirsizlik olmuyorda bunda mı belirsizlik poblem. ne alaka . ev örneği vermiş alakasız. sanki biz piyasada arz talep dengesinden bihaberiz.:) ilaki örnek verilecekse durumu özetleyen örnek şu olabilir. yeni doğmuş bir buzağıya 4,4 milyar verilirken anasına 1 milyar verilmesi gibi. bu durum piyasa açısından abesliktir. şunu derseniz ; şirket ederi doğru ama aefes 'in değeri pahalı , aslında 500 milyon olmalı, ona katılırım . ama bu kadar iştirak zengini bir firmanın değeri kim ne derse desin kesinlikle kelepir. elinde mal olan yabancı yakında bedelsizle düğmeye basacaktır:cool:
ben yazacaktım ama vazgeçmiştim.siz yazdınız. giden kağıtlarda siyasi belirsizlik olmuyorda bunda mı belirsizlik poblem. ne alaka . ev örneği vermiş alakasız. sanki biz piyasada arz talep dengesinden bihaberiz.:) ilaki örnek verilecekse durumu özetleyen örnek şu olabilir. yeni doğmuş bir buzağıya 4,4 milyar verilirken anasına 1 milyar verilmesi gibi. bu durum piyasa açısından abesliktir. şunu derseniz ; şirket ederi doğru ama aefes 'in değeri pahalı , aslında 500 milyon olmalı, ona katılırım . ama bu kadar iştirak zengini bir firmanın değeri kim ne derse desin kesinlikle kelepir.
Evet bihabersiniz, yaziminizdan o anlasiliyor.
Bir eve sahibi 300.000 istiyor.
Ama veren olmamis, aldigi en iyi teklif 160.000.
Simdi ev 300.000 mi diyecegiz.
Talep olmazsa, para veren olmazsa, istediginiz kadar simdiye kadar 13.00'un ustunde olmaliydi deyin.
Ben Cuma gunu 9.60'dan aldim.
Nasil aciklayacaksiniz ?
Ac kurt gibi bekleyen bu kadar fon yoneticisi var, istirakleri bu kadar iyi olan bir hisseyi neden almiyor ?
Korktuklari nedir ?
Piyasa acisindan abesliktir demek, bir neden aciklamiyor.
Yoksa yanitiniza ancak saygi duyarim.
Mal yabancida diyoruz,
Diyelim ki % 66'si yabancida,
Ben yonetsem, % 6 sini satar 8.40'a kadar her kademede verir, o fiyattan toplar, payimi % 80'e cikartirim.
Onlar da satmiyor.
Bu benim aklima iki neden getiriyor.
Ya her-zaman oldugu gibi bizim bilmedigimiz bir sey var.
Ya da malin sahibi olan yabancinin bildigi bir sey var.
Bu nedenle herkes nefesini tutmus bekliyor.
Biz bunu siyaset kurumunun oynakligina bagladik.
YAZIC yatirimcisi en bilgili gruptur.
Bakin MGROS'da cakildi kaldi.
Neden ????
ozgurtecer
21-03-2010, 11:13
Hani siyaset adamları vardır, ilkelerine, duruşlarına, birikim ve söylemlerine diyeceek yoktur herkes takdir eder değerinin bilinmediğini söyler, ama sandıkta hak ettikleri oyu bir türlü alamazlar, seçmen (yatırımcı) alıştığı partilere (senetlere) gider, yazıcı da böyle galiba... şöyle topiği baştan bir okudum da....
ozgurtecer
21-03-2010, 11:36
YAZIC:
Hissede son günlerde ortak satışı gelmekte yalnız işlem hacminde artma oldu psikolojik olarak 10,00 TL’nin üzerinde iki seferi gördü 10,00 üzerinde tutunursa yeni zirve denemesi olacaktır işlem hacminde ki artışı devam ettiği sürece.
destek noktası 9,70
ikinci destek 9,20,
direnç noktası 9,85
ikinci direnç 10,15.
hedef fiyat 12,50
Teknik Analiz: Cevher GÜNEŞLER – Piramit Menkul Kıymetler Araştırma Departmanı
alıntıdır
Evet bihabersiniz, yaziminizdan o anlasiliyor.
Bir eve sahibi 300.000 istiyor.
Ama veren olmamis, aldigi en iyi teklif 160.000.
Simdi ev 300.000 mi diyecegiz.
Talep olmazsa, para veren olmazsa, istediginiz kadar simdiye kadar 13.00'un ustunde olmaliydi deyin.
Ben Cuma gunu 9.60'dan aldim.
Nasil aciklayacaksiniz ?
Ac kurt gibi bekleyen bu kadar fon yoneticisi var, istirakleri bu kadar iyi olan bir hisseyi neden almiyor ?
Korktuklari nedir ?
Piyasa acisindan abesliktir demek, bir neden aciklamiyor.
Yoksa yanitiniza ancak saygi duyarim.
arkadaşım bende cuma günü aldım. ama kağıdın eder fiyatı senin ya da benim aldığım fiyattır demek değildir. yarın gidip büyük patrona şirketi için 10 tl teklif etsen sana kibarca kapıyı gösterir. kağıttaki asıl sıkıntı yabancı ağırlığı fazla olduğu için büyük grupların ve fonların girmemesi , fiyat 15 seviyelerine geldiğinde hem hacim artar hem işlem lotları artar ve kademeler kalınlaşır , büyükler için lot alıp vermesi kolaylaşır. yoksa siyasi pozisyonda son hafta öncesi bir sıkıntı yoktu zaten . cuma günü işlem yapıp tavan olan kağıtlar niye siyasetten etkilenmedi. ben yukarı fiyatları hedeflediğim için, yok bu fiyatı veriyorlar gibi yorumlar benim için geçerli değil , başka arkadaşları bağlamasında bir sakınca yok. yakında bedelsizle zaten yabancı sizin dediğinizi, 8,40 fiyatına kadar yapmaz muhtemel 12-15 civarı yapar . yabancı uzun vade düşündüğü için , yok onun bildiği ya da bizim bilmediğimiz bir şeyler var gibi yüzeysel yaklaşımların benim açımdan bir önemi yok . kağıdın ucuzluğuna inandım, aldım paket ettim . değerini bulunca paketi açarız. alan arkadaşlara bol sabır ve kazanç dilerim:yes::cool::)
http://i42.tinypic.com/hvs39i.jpg
http://i42.tinypic.com/hvs39i.jpg
dostum eline sağlık gene çalışkanlığın üzerinde grafikler ve yorumlar için teşekkürler ( aksigorda içinde):cool:
ark.yabancı yok hacim az diyenler günlük işlemlerden bi haber yabancıda var işlem hacmide artıyo
tek eksiği braz haber ve ufrs.blançonun açıklanmaması,ama altlar güçleniyo vede ilgi başladı bu f.k
oranı p.d.d.riyle buralarda kalmayacaktır ivme yukarıya doğru iç ve dışta çok önemli düşüşler olmadığı
sürece yukarı yönlü olacaktır.
sadece braz sabır gerekli enerjiye olan ilgide holdingçe daha önceleri açıklanmıştı bu gibi haberler
geldikçe dahada güzelleşecektir diye düşünüyorum.yatırım tavsiyesi deildir.saygılrımla...............
ark.yabancı yok hacim az diyenler günlük işlemlerden bi haber yabancıda var işlem hacmide artıyo
tek eksiği braz haber ve ufrs.blançonun açıklanmaması,ama altlar güçleniyo vede ilgi başladı bu f.k
oranı p.d.d.riyle buralarda kalmayacaktır ivme yukarıya doğru iç ve dışta çok önemli düşüşler olmadığı
sadece braz sabır gerekli enerjiye olan ilgide holdingçe daha önceleri açıklanmıştı bu gibi haberler
geldikçe dahada güzelleşecektir diye düşünüyorum.yatırım tavsiyesi deildir.saygılrımla...............
bizde onu diyoruz zaten. yukarı:cool::cool::cool:
EFES PİLSEN'İN ÜRETİCİSİ ANADOLU İRAN'A ALKOLSÜZ BİRA FABRİKASI KURUYOR-RADİKAL
İran'a alkolsüz bira üretimi yapacakları fabrika kuracaklarını açıklayan Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, “İran'da yılda 300 milyon litreye yakın alkolsüz bira tüketimi var. Bu fırsatı kaçırmak istemiyoruz' dedi Radikal gazetesinde 21 Mart 2010 tarihinde yer alan habere göre, Anadolu Grubu yılda 300 milyon litre alkolsüz bira tüketen İran ’a fabrika kurmak için kolları sıvadı. İran ’daki fabrikanın altı ay içinde yapımına başlamayı planladıklarını söyleyen Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, grubun enerji, içecek başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarına ilişkin projelerini Ekonomist dergisine anlattı. Özilhan 10 yılda grubun amiral gemisi içecek sektörüne 500 milyon dolar, enerjiye ise önümüzdeki yıllarda 2 milyar avro yatırım yaparak bu sektörlerdeki ağırlığını artırmayı planladığını söyledi. Coca Cola ile dokuz, Efes Pilsen ile beş ülkede faaliyet gösterdiklerini ve yurtdışındaki büyümeyi devam ettirmek istediklerini söyleyen Özilhan şu bilgiyi verdi: “Coca-Cola ’nın şu an gündemindeki en önemli konu Pakistan. Pakistan bizim için giderek önem kazanan bir pazar haline geldi. Karaçi ’de yeni bir fabrika kurma hazırlığındayız. Bir an önce yatırımı başlatmak istiyoruz. Bu arada Lahor ’daki fabrikamızı büyütme çalışmaları da devam ediyor. Yaklaşık 25 milyon dolar yatırımla üç yeni hat siparişi verdik.Basra ’ya yatırım yoldaIrak da giderek büyüyen bir pazar. Ülke yavaş yavaş istikrara da kavuşuyor. Erbil ’de zaten bir fabrikamız var ama önümüzdeki dönemde Basra ’da da bir yatırım düşünüyoruz. Bu konuda çalışmalara başladık.”Birada mevcut fabrika kapasitelerinin yeterli olduğunu ve yeni yatırım düşünmediklerini söyleyen Özilhan şöyle devam etti: İran ’a alkolsüz bira“Yeni yatırımda önceliğimiz İran olacak. İran ’da 300 milyon litreye yakın alkolsüz bira tüketimi var. Yatırım yapıldığı takdirde pazar büyümeye müsait. Bu fırsatı kaçırmak istemiyoruz ve ciddi bir yatırıma hazırlanıyoruz. Arkadaşlarımız sürekli İran ’da. Nisan sonunda ben de gideceğim. En son İran Büyükelçisi ile bir araya gelip yatırımın detaylarını görüştüm. Bir aksilik olmazsa altı ay içinde projeye başlarız diye tahmin ediyorum. Gıdadaki yatırımları McDonald ’s ’ın performansından memnun olduklarını söyleyen Özilhan, McDonald ’dan para kazanmaya başladıklarını söyledi. Zeytinyağında ise yüzde 35 pazar payı ile sektör lideri olduklarını hatırlatan Özilhan, Efes ve Coca Cola ’nın dağıtım ağında güçlü olduğu Rusya, Orta Asya ve Kafkasya gibi pazarlara Komili ’yi götürmek istediklerini vurguladı. Enerjinin gelecek yıllarda grupta içecekten sonra en büyük ikinci faaliyet alanı olmasını hedeflediklerini ve 2 milyar avro yatırım plandıklarını söyleyen Özilhan, “Projelendirdiğimiz tesislerinin devreye girmesiyle enerjinin ciromuzdaki payı yüzde 25 ’lere ulaşmış olacak. Gerze ’deki Enerji Santralı projesiyle Türkiye ’deki toplam elektrik ihtiyacının yüzde 4 ’ünü karşılayacağız. Bu da yaklaşık 3 milyon kişinin elektrik ihtiyacını Gerze ’den karşılaması anlamına geliyor. Gerze ’nin temelini yıl sonunda atmayı, 2014 içinde de işletmeye geçmeyi planlıyoruz. Santrali 1 milyar avroluk yatırımla kuracağız” bilgisi verdi. Gürcistan ’a santralGürcistan ’daki hidroelektrik santralinin temelini mayıs ayında atacaklarını da söyleyen Özilhan bu konuda şunları söyledi: Bu projeyle bir ilki gerçekleştiriyoruz. Komşu ülkede üreteceğimiz elektriği Türkiye ’ye satacağız. Gürcistan ’ın Türkiye sınırına 25 kilometre uzakta bulunan Paravani Nehri üzerine 150 milyon dolarlık yatırımla bir hidroelektrik santralı kuruyoruz. Santralın 2014 yılında devreye girmesini planlıyoruz. Projede üretimin yüzde 80 ’ini Türkiye ’de değerlendireceğiz.” IMF olsaydı hızlı büyürdükYılın ilk çeyreği ekonomideki toparlanma gözlendiğini ancak bunun oldukça yavaş kaldığını vurgulayan Özilhan, şöyle devam etti:”Fakat birçok kişi gibi ben de hala ‘Bu iyileşme aşağıya doğru dönebilir mi?‘ endişesindeyim. Çünkü talepte ciddi bir iyileşme görmüyorum. İhracat ve kapasite kullanım artışları da yavaş. Sene sonunda yüzde 3-4 gibi bir büyüme bekliyoruz. Bence IMF anlaşması olsaydı büyüme daha yüksek gerçekleşebilirdi. Bu işlerimize de yansıyor. Hafif toparlanma var ama kriz öncesinin hala çok uzağındayız. Fakat yeni projelerle yaklaşık bin kişiye yeni istihdam sağlayacağız.” Samsung ’da B planı devredeAnadolu Grubu 2005 ’te her türlü Samsung marka dayanıklı tüketim mallarının genel distribütörlüğünü devralmıştı. Tuncay Özilhan ‘Kısa sürede çok iyi satış rakamlarına ulaştık. Bizden önce zayıf bir distribütörü olan Samsung ’u pazarda çok iyi noktaya getirdik ’ sözleriyle beş yılın muhasebesini yapıyor. Fakat sene başında Samsung aldığı bir kararla elektronik zincir marketlere artık kendisi satış yapmaya karar verdi. Bu durum doğal olarak Anadolu Grubu ’nda çok da hoş karşılanmadı. Tuncay Özilhan bu gelişmeyi şöyle yorumluyor: “Yeni durumdan sonra, şu an Samsung ’da dayanıklı tüketim mallarını elektronik marketler dışında kalan her noktaya biz veriyoruz. Fakat bu tabii bizim iş hacmimizi yüzde 40 düşürdü. Elektronik marketler çok önemli bir müşteri grubuydu. Şimdi bu iş kaybını telafi etmek için, biz de diğer kanallara yüklenmeye başladık. Örneğin 80 mağazaya ulaşan Samsung Digital mağazalarının sayısını artıracağız. Toptancılarla ilişkimizi geliştirerek Türkiye ’ye daha fazla yayılacağız. Anadolu ’ya ağırlık vereceğiz.” "Foreks Haber Merkezi
...IMF olsaydı hızlı büyürdükYılın ilk çeyreği ekonomideki toparlanma gözlendiğini ancak bunun oldukça yavaş kaldığını vurgulayan Özilhan, şöyle devam etti:”Fakat birçok kişi gibi ben de hala ‘Bu iyileşme aşağıya doğru dönebilir mi?‘ endişesindeyim. Çünkü talepte ciddi bir iyileşme görmüyorum...
Sn.Ozilhan'in endisesi ile, kendi dusuncemi mukayese ettim.
Bir ev almak dusuncem vardi, 15.000 pesin, 120 ay, ayda 1200 gibi odemelerle.
Kendimce, gelecek 10 yil icinde, bu aylik odemelerle YAZIC almaya karar verdim.
9.60 ve 9.65'den aldim, basladim.
Ev dusuncemden vaz gectim.
Cunki ben ev talebinde de ciddi bir artis gormuyorum.
Ilk iki sene sonunda, hangi dusuncenin daha karli olacagini gorecegiz.
YAZIC 'da karar vermeden once MGROS'u da uzun uzun inceledim.
Arkadaslarin fikirlerini aldim.
YAZIC dediler.
SakIn yatirim tavsiyesi olarak almayin.
Onceki planlarim tutmus olsaydi, simdi burada yaziyor olmazdim.
Bol kazanclar...
Piyasa Değeri (USD) 1.003.966.448
Sermaye (TL) 160.000.000
Dolaş. Hisse Sayısı(Lot) 43.200.000
Takas Saklama Oranı 27
2009/09 Kar-Zarar(USD) 141.406.229
2009/09 F/K 8,84
Öz Sermaye (USD) 1.379.322.275
PD/DD 0,73
Ilk 9 ayda ,160 Milyon sermaye ile 141 Milyon kazanmis.
4 C 2009'da kari ile birlikte,bu miktar sermayesini gecebilir.
% 100 kar.
Bu sartlarda, eger verirse bedelsiz orani % kac olabilir.?
Sermaye (TL) 160.000.000
Takas Saklama Oranı 27
2009/09 F/K 8,84
PD/DD 0,73
% 100 kar.
yakında kaç bedelsiz verebileceğini duyabiliriz sanırım:cool:
Sermaye (TL) 160.000.000
Takas Saklama Oranı 27
2009/09 F/K 8,84
PD/DD 0,73
% 100 kar.
sayın trusty siz de benim gibi fena yakalanmışınız yazıcı hastalığına:)üç yıl tuttum ara ara çıktım girdim:) şimdi yokum ama gene girecem :)
yatırım tavsiyesi değildir
sayın trusty siz de benim gibi fena yakalanmışınız yazıcı hastalığına:)üç yıl tuttum ara ara çıktım girdim:) şimdi yokum ama gene girecem :)
yatırım tavsiyesi değildir
Kaybetmediniz umarim :)
Bana 3 yil once onerilmisti, almadim.
Cok arastirdim ve karar kIldIm.
Gunlukle isim olmaz, yukarda yazdim, her ay bir miktar alacagim.
Bol kazanclar.
mecnun0234
24-03-2010, 11:15
arkadaşlar son iki gündür yabancılar satıyor bunu İYM topluyor kim bu IYM şu saat itibariyle alışa geçdi bu kagıdın hedefi nedir arkadaşlar
mecnun0234
24-03-2010, 11:36
YAZIC
Alışlar Satışlar
Kurum TL % Kurum TL %
IS YATIRIM 763.300 73,23 EFG ISTANBUL 197.825 18,98
TACIRLER MEN. 53.075 5,09 UNICREDIT MENKUL 164.050 15,74
ANADOLU YATIRIM 48.250 4,63 GEDIK YATIRIM 101.431 9,73
OYAK YATIRIM 28.950 2,78 AK YATIRIM 99.163 9,51
GARANTI YAT. 22.485 2,16 PIRAMIT MEN. 60.413 5,80
MIRA MENKUL 21.230 2,04 DENIZ YATIRIM 58.826 5,64
TURKISH YAT. 19.300 1,85 FINANS YAT. 57.900 5,56
SEKER YATIRIM 14.500 1,39 MEKSA YATIRIM 48.250 4,63
EKINCILER YAT. 13.947 1,34 TACIRLER MEN. 48.250 4,63
DENIZ YATIRIM 9.650 0,93 HALK YATIRIM 38.282 3,67
TERA MENKUL 9.650 0,93 MARBAS MENKUL 28.950 2,78
YATIRIM FINANSMAN 8.208 0,79 GARANTI YAT. 24.511 2,35
GEDIK YATIRIM 7.659 0,73 MIRA MENKUL 21.268 2,04
PIRAMIT MEN. 7.275 0,70 TURKISH YAT. 20.497 1,97
FINANS YAT. 4.825 0,46 ZIRAAT YAT. 19.618 1,88
SANKO MENKUL 2.413 0,23 ECZACIBASI MEN. 11.812 1,13
TEB YATIRIM 2.220 0,21 FORTIS YATIRIM 9.650 0,93
AK YATIRIM 1.949 0,19 TEKSTIL MEN. 9.650 0,93
GLOBAL MENKUL 1.523 0,15 YATIRIM FINANSMAN 7.238 0,69
ALTERNATIF YAT. 1.004 0,10 IS YATIRIM 5.568 0,53
YAPI KREDI YAT. 889 0,09 OYAK YATIRIM 4.825 0,46
INFO YATIRIM 1.448 0,14
HSBC YATIRIM 1.255 0,12
SEKER YATIRIM 811 0,08
YAPI KREDI YAT. 801 0,08
TOPLAM 1.042.299 TOPLAM 1.042.299
mecnun0234
24-03-2010, 11:39
üstadlar bunu yorumlayabilecek varmı iş yatırım bariz topluyor gibi alış için zemin uygunmu
ozgurtecer
24-03-2010, 11:54
bu işlem hacmiyle olmaz bu.. çok düşük...
YAZIC son kapanışını önceki günle aynı düzeyden 9.65 seviyesinden yaparken, işlem hacmi 90 günlük ortalamanın yüzde % 235 üstünde gerçekleşti.
Son bir yıldır kuvvetli boğa piyasası etkisinde olduğu görülen hisse senedi, 4.2838 seviyesinden başlatıığı çıkışını istikrarlı şekilde sürdürüyor. Olumlu beklentilerin sürdüğü hisse, direnç noktalarında satışla karşılaşmaması nedeniyle son kapanışını 300, 90, 30 ve 10 günlük hareketli ortalamalarının üstünde yapti.
Teknik indikatörler son 10 gün içinde birden fazla al sinyali oluşturdu.
İşlem hacmindeki düne oranla ortaya çıkan artış kısa vadeli yükseliş trendini destekliyor. İlk direnç noktası 9.70 seviyesinde. İşlem hacmindeki artışın sürmesi şartıyla direncin geçilmesi durumunda pozisyonlar artırılabilir.Kar satışlarının gelmesi durumunda ilk destek noktası 9.60 İkinci direnç noktası 10.90 seviyesinde olan hissede ikinci destek noktası ise 8.40 seviyesinde.
Hissede Bollinger Band normalden yüzde 21.73 daha geniş bir konuma girerken son kapanış bu bandın üst çizgisinin yüzde 29.09 altında oluştu.
Stochastic indikatörü son olarak 2.00 gün önce Al sinyali vermişti.
http://bigpara.ekolay.net/M1/hisse_teknik_yorum.asp?hisse_combo=315~YAZIC
arkadaşlar bugün ben de aranıza katıldım hayırlısı bakalım
Sinir harbine hoş geldiniz...:)Yatırım tavsiyesi değildir....
Gecmis sayfalari okurken, bu bilgiye rastladim. ( 104. sayfada )...
***YAZIC*** Yazicilar Holding A.S.'nin 25.04.2007 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Sirketimizin 25.04.2007 tarihinde (bugun) yapilan Yonetim Kurulu toplantisinda, Sermaye Piyasasi Kurulu'nun 18.01.2007 tarih ve 2/53 sayili karari dogrultusunda 2007 ve sonrasina iliskin kar dagitim politikamizin yayimlanan kurumsal yonetim uyum raporlarimiz ile paralel olarak "sirketimizin her yil konsolide olmayan finansal tablolarina gore bulunan net dagitilabilir donem karinin en az %50'si oranindaki tutarin temettu olarak dagitilmasini prensip olarak benimsedigi ve bu kar dagitim politikasinin sirketin uzun donemli buyumesinin gerektirecegi yatirim ve sair fon ihtiyaclari ile ekonomik kosullardaki olaganustu gelismelerin getirecegi ozel durumlar haric olarak surdurulmesi" seklinde belirlenerek Genel Kurul'da ayri bir madde olarak ortaklarin bilgisine sunulmasina karar verilmistir." ***YAZIC***
3C2009 karI 141.000.000 civarinda, benim tahminim, 2009 son ceyrek kari ile toplam kar 180.000.000 TL. civarinda olacak.
Bu durumda karin % 50 si temettu olarak dagitilirsa, brut 0.56 TL. temettu verecek demektir.
Diger taraftan 2007'de verilen % 300 bedelsizden bu yana bedelsiz dagitilmamis.
Mevcut sermaye yapisi ve karlilik durumuna bakarak, gecmis teammulleri bilen arkadaslardan bir tahmin bekledigimi...
Arama simdi Master Ustadi, sevgili Chem 73'u...
Selam olsun eski dostlara.
Sinir harbine hoş geldiniz...:)Yatırım tavsiyesi değildir....
hoşbulduk
2009 son çeyrek karı ne zaman belli olacak bide genel kurul nezaman?
ozgurtecer
25-03-2010, 11:55
hoşbulduk
2009 son çeyrek karı ne zaman belli olacak bide genel kurul nezaman?
her ikisi de nisan ayı içerisinde yapılmış bugüne kadar.
yakında kaç bedelsiz verebileceğini duyabiliriz sanırım:cool: :yes::yes::yes: bekliyoruz:cool:
Yabancı borsalarda önemli bir hareket yaşanmazken hatta birçoğu düşerken Portekiz'in de kredi notunun kırıldığı bir günde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndaki hacimli yükseliş gün boyunca 'neler oluyor' sorusuna yanıt arattı.
Sabah gazetesinin görüşlerine başvurduğu borsacılardan yükselişe iki farklı yorum geldi. Biri Portekiz'in notunun düşmesinin ardından güvenli liman arayışı yabancıların Türkiye'ye gelmesini sağladığı yönündeydi. İkinci yorumlar ise 'yükselişi dışta değil içte arayın' türündendi.
Piyasalarda yüklü alım-satımlar yapan Ankaralı bir işadamı da adres gösterildi. Söylenenlere göre A.K. sahip olduğu büyük bir fonla borsada söz sahibi olduğu ve işlemlerinin çoğunu yabancı aracı kurumlar üzerinden yapıyor. Kendisi hakkındaki iddiaları cevaplaması için A.K.'ye ulaştı.
İsminin açıklanmasını istemeyen A.K., yaşanan hareketlilikte yerli yatırımcıların daha aktif olduğunu savundu. "Ben de dahil yerli hareketiydi. Yabancılar alımlarda azınlıktaydı. Yabancı aracı kurumların üzerinden işlem yapanların çoğu yerli" dedi. Medya önüne çıkmak istemediğini, bir işadamı olduğunu belirten A.K., kendisi hakkındaki iddiaları ise yanıtsız bıraktı.
'TÜRKİYE GÜVENLİ LİMAN'
Yabancı aracı kurum temsilcileri ise farklı düşünüyor. Dün net olarak en yüksek alım yapan aracı kurumundan üst düzey bir yetkili, Türkiye'nin yabancılar açısından güven liman olarak görülmeye başlandığına dikkat çekti.
Yetkili, "Gördüğümüz, uzun vadeli yatırım yapan hisse senedi fonlarının bu alımları yaptığı yönünde... Bu fonlar arasında herkesin bildiği, dünyanın en büyük fonları da var" dedi. Bankaların hazine yetkilileri de bu görüşü destekliyor.
Dün yüzde 9'un altını gören tahvil faizleri yaoğun yabancı alımları olduğu belirtiliyor. (Sabah)
http://www.milliyet.com.tr/borsa-yi-costuran-kim-/ekonomi/sondakika/25.03.2010/1216253/default.htm?ver=82
daha çok yeniyim bu kağııta ama gerçekten bu endkste de gitmiyorsa yuh diyorum başka da söz bulamıyorum
ozgurtecer
25-03-2010, 14:58
daha çok yeniyim bu kağııta ama gerçekten bu endkste de gitmiyorsa yuh diyorum başka da söz bulamıyorum
zamanı gelecek...alan tutuyor...
uzunivan
25-03-2010, 17:23
[QUOTE=ozgurtecer;4213184]zamanı gelecek...alan tutuyor...aynen bende katılıyorum arkadaşa alan kağıdı tutuyor,anlamadığım şeyler oluyor bu kağıtta,başka kağıtlarda yukarı taşımak için uğraşırlar bu kağıtta ise tam tersi aşağı indirmeye çalışıyorlar.
Bu hisse sabırlı olanlar için :) Sabırsız iseniz hiç bulaşmayın...
Bir gün gelir ve sabrettiğinize değer...
*Al-sat-tut tavsiyesi değildir.
mecnun0234
25-03-2010, 17:44
bende yeniyim borsa 57000 geçdi bu kağıtda tık yok işlem hacmi de çok düşük eskiden de böylemiydi bu kağıt arkadaşlar
son üç gündür yabancı payı düşüyor ne iş anlamadım.
..........yabancı yok hacim az diyenler günlük işlemlerden bi haber, yabancıda var işlem hacmide artıyo
Oncu kardesimiz, artiyor diyor.
P.tesi 204.000 lot olan hacim, bugun 313.600 civarinda..
Saniyorum gunlukcu pek yok bu hissede.
Alan tutuyor..
Bence iyi de ediyor.
YTD.
beklenti çok var bu hissede bu hisse bu fiyatlarda olmaması gerekiyor................ne den acaba.....
beklenti çok var bu hissede bu hisse bu fiyatlarda olmaması gerekiyor................ne den acaba.....
Solemeyiz...:))
Solemeyiz...:))
yakında kokusu çıkar..............bizde bekleriz.............:)
ozgurtecer
28-03-2010, 21:33
yakında kokusu çıkar..............bizde bekleriz.............:)
bir hafta on güne dananın kuyruğu kopar...bekliyoruz... :)
....................................TARİH......... .Bedelli..........Bedelsiz......Nakit.temettü
YAZICILAR HOLDİNG...29.05.2009.............................. ...................18,06...
YAZICILAR HOLDİNG...30.05.2008.............................. ...................17,22...
YAZICILAR HOLDİNG...30.05.2007.............................. ..................46,86...
YAZICILAR HOLDİNG...12.02.2007.............................. .300,00....................
YAZICILAR HOLDİNG...22.05.2006.............................. ....................60,31...
YAZICILAR HOLDİNG...04.07.2005.............................. .95,36....................
YAZICILAR HOLDİNG...31.05.2005.............................. ..................100,00...
YAZICILAR HOLDİNG...06.07.2004.............................. .50,00.....................
YAZICILAR HOLDİNG...18.05.2004.............................. ...................100,00...
YAZICILAR HOLDİNG...30.05.2003.............................. ...................30,00....
YAZICILAR HOLDİNG...31.05.2002.............................. 30,00............30,00....
YAZICILAR HOLDİNG...31.05.2001.............................. 50,00............15,00....
YAZIC'ın halka açıklık oranı 27%...Bedelli artırım yapılmamış...sürekli temettü....
Temettü arşivine bakınca dikkatımı çeken Bedelsiz üç senedir verilmemiş...
Ödenmişi 166.000.000...Yedekler;1.409.559.000....Bu sene konselide karı da güzel olursa...
Bedelsiz arttırıma gidebilir...
Attila arkadasimiz sagolsun, yazmis gecmis donem verdiklerini.
Simdi bugun icin risk nedir.
8.40 'a kadar cekilebilir.
Ya bedelsiz aciklarsa , hatta bedelsiz ve temettu verirse, nereye varir.?
Bence bu dusunulmesi gereken ciddi bir ihtimaldir.
Kimsenin isine karismam, yatirim tavsiyesi degildir.
arkadaşlar alıp satan kurumları izleyin daha nereye kadar bu fiyatta tutabilcekler..............:yes:
Hisse'nin bedelsiz potansiyeli nasil hesaplanir.?
YAZIC'da bu potansiyel nedir.
Bilen varmi ?
bire on bedelsiz taşıyor..............:yes:
O halde bugunku dusus hayra alamet.
Silkeleme islemine basladi sazan severler.
Eger bir kac gun icinde 9.10'lara gerilersek, bilin ki yuksek bedelsiz geliyor.
Olu taklidine devam.
Bunlar bilmez yazic yatirmicisinin sabrini..:)
YTD.
Az once EMBYO'nun Portfoy Deger Tablosu geldi.
14.575 adet YAZIC almislar.
EMBYO'nun % 6.93 'u hissede, portfoyun geri kalani sabit getirili enstrumanlar.
Iki hisse var sadece YAZIC ve TRCELL.
http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=110026
uzunivan
29-03-2010, 17:07
genel kurul tarihi belli oldumu arkadaşlar bilen varmı? bu arada bende trusty arkadaşıma katılıyorum eğer kağıt 9.30 lara kadar geri çekilirse çok ciddibir sermaye artışı olacağından emin olabiliriz.zaten dikkat ediyorumda önceden kağıdı alanlar kesinlikle satmıyor tutuyorlar sadece sabırsız arkadaşların elindekilerini alıyorlar.benim şahsi görüşümdür.
arkadaşlar ben bedelsiz açıklayacaklarına inanıyorum.:cool:
yabancıların satışları bitse bişeyler olucak galiba........beklicez..........:yes:
Hisse'nin bedelsiz potansiyeli nasil hesaplanir.?
YAZIC'da bu potansiyel nedir.
Bilen varmi ?
Öz Sermayesini Ödenmiş Sermayesine böldüğünüzde çıkan rakam "Bedelsiz Potansiyeli" dir. Örneğin Yazıcılar için: Öz semaye:2037.259 / Ödenmiş Sermaye: 160.000 = 12.73 Bedelsiz verme potansiyelidir.
Öz Sermayesini Ödenmiş Sermayesine böldüğünüzde çıkan rakam "Bedelsiz Potansiyeli" dir. Örneğin Yazıcılar için: Öz semaye:2037.259 / Ödenmiş Sermaye: 160.000 = 12.73 Bedelsiz verme potansiyelidir.
Yani bir sirket sermayesini azami oz-sermayeye kadar artirabiliyor.
YAZIC icin, yonetim, sermayeyi hangi rasyonellere gore artirir.
Bu konuda bir tahmin yapabilmek, bizler icin ne olcude mumkundur ?
Diyelim % 150 artirdi, Sermaye 400.000.000 oldu, ya da % 250 artirdi, 560.000.000 oldu,
Biz bu konuda, bence % 150 artirir diyebilirmiyiz ?
Yukaridaki yazima devamla,
Saglikli bir tahmin de bulunabilmek mumkun-mudur ?
Ya da bu konuda egitim alan bir arkadas varsa, bu konuda, sirket yonetimleri soyle bir hesap yapiyorlar gibi bir aciklama yapabilirmi ?
Onceki sayfada, fonun icine iki hisse alan bir YO, bunu herhlade bizlerden daha objective bir degerlendirme ile secmistir diyebilirmiyiz ?
Ben iki hafta once 3 hisse secmistim. MGROS, YAZIC, CRDFA, bunlardan YAZIC ile CRDFA almistim.
Bakin iki gundur MGROS yurudu gitti.
Bu tamamen sans olmasa gerek diye dusunuyorum.
Az once EMBYO'nun Portfoy Deger Tablosu geldi.
14.575 adet YAZIC almislar.
EMBYO'nun % 6.93 'u hissede, portfoyun geri kalani sabit getirili enstrumanlar.
Iki hisse var sadece YAZIC ve TRCELL.
http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=110026
forumun metro bölümünde bir arkadaş hisse sinyallerini vermiş. buna göre YAZICI İÇİN "hisse sat sinyali verdi" gözüküyor. ilgili arkadaşlara bildirilir. selamlar.
forumun metro bölümünde bir arkadaş hisse sinyallerini vermiş. buna göre YAZICI İÇİN "hisse sat sinyali verdi" gözüküyor. ilgili arkadaşlara bildirilir. selamlar.
Burada satıcı yok alan bekliyor :)
rüyaların tersi çıkar. sat diyorsa almak lazım:yes::cool: bedelsizi açıklasında işimize bakalım:)
ATTİLA HAN
30-03-2010, 21:39
TTK. m.466'yla düzenlenmiş olan yasal yedek akçeler, kanunun belirlediği şartlarda ayrılır ve kullanılırlar.
Esas sözleşme veya genel kurul kararıyla kaldırılmaları veya sınırlandırılmaları söz konusu değildir.
Dolayısıyla, yasal yedekler ve yasal yedek niteliği gösteren yedekler, iç kaynaklardan sermaye artırımında kullanılamazlar.(4)
Mevzuatımıza göre, sermaye artırımında kullanılabilecek iç kaynaklar aşağıdaki gibidir(5)
- Olağanüstü yedek akçeler
- Önceki yıl kârları
- Son yıl kârı
- Maliyet Artış Fonu
- Yeniden Değerleme Değer Artış Fonu
- Değer artış kazançları
http://www.mevzuatdergisi.com/2000/07a/01.htm
----------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------
YAZIC , 2009/9 Aylık
.................................................. .. 30.09.2009
.................................................. .. Bin TL
Hisse Senedi İhraç Pirimleri....................9.474
Değer Artış Fonları.................................6.464
Yabancı Para Çevrim Farkları............. -10.889
Kardan Ayrılan Kısıtlanmış Yedekler..... 14.080
Geçmiş Yıllar Kar/Zararları...................1.181.573
Net Dönem Karı/Zararı........................208.857
TOPLAM YEDEKLER ;.............................1.409.559 TL / Ödenmiş Sermaye ; 160.000 = %880
Yedeklerin Toplamı;
Yedekler,birikmiş kâr ve yeniden değerleme toplamını ifade eder.
Şirketin bedelsiz verme kapasitesini gösterir..
Selamlar ve Saygılar , Sn trusty ,
Tamamen amatörce bakabildiğim , lakin kaynak bilgilere bakarak yol bulmaya çalışıtığım bilgilerdir..
Örnek ; ekonomi dergisindeki YAZIC'ın yedekleriyle,yukarıdaki hesap birebir uyuyor..(1.409.559)
Bir araştırmaya göre abd borsalarında hisselerine bağlı disiplinli yatırımcılar paralarını
iki/üç/döt/vb/ katından fazla kazanmış, ancak bu kazancın büyük bölümünü ,
beş yıl boyunca borsaların açık olduğu 1.276 günün 40'ında gerçekleştirmiş.
Yahu yarına çıkmaya senedimiz mi var? Fani ve Yuvarlak bir dünyada yaşamıyormuyuz ?
Benden yana , geride sevdiklerimize mirasım olsun diyebileceğimiz kaç adet hisse var ki imkb'de..
Geçmiş yılları ve temettü arşivi bir şirketin '' KİMLİK KARTI'' değilmidir?
2001'de YAZIC 0.50 kuruş muş..
2008 Dünya krize girmiş , endeks dibi boylamış YAZIC 4.00'ın altına gelmemiş ,
Geçmişine alıcı gözüyle bakılınca Gayet verimli ,
Ve mesajda gayet açık , günlük yok...
Enerji ve Şeftali gibi yatırımlara odaklanan YAZIC'ın , Büyüme hedefi var..
Temettüden ziyade , yatırımcı kendine ilk önce , YAZIC ile büyümek isteyip , istemediğini sormalı,
İyi günde , Kötü günde dendikten sonra da , toprağa tohumu ekip büyümesini beklenmeli....NOKTA...:)
Sadece İçten bir hatırlatma yapmak istedim , Kalın sağlıcakla.
.
arkadaşlar genel kurul nezaman bilen varmı.................beklicez.................... :yes:
Tesekkurler Attila Han Kardesim,
Emegine yuregine saglik.
Verdigin link'den Mevzuat Dergisini bastan sona okudum.
Soyle bir paragraf var ;
"Kâr payı dağıtımı denildiğinde, genellikle ilk akla gelen "nakit" kâr payı dağıtımıdır. Oysa, bazı şirketler önceki dönemlerde alıkoymuş oldukları kârların bir kısmını, yeri geldikçe sermayelerine ekleyerek mevcut ortaklarına payları oranında "bedel karşılığı olmaksızın" hisse senedi vermektedir."
Simdi burada bizler icin onemli olan nokta, bu birikmis degerlerin sermayeye eklenmesinin yeri gelip gelmedigini tesbit edebilmek.
Dolayisiyle, her sey, YAZIC yonetim kurulunun, ileriye donuk calisma ve planlamalariyla ilgili. Bunu, sirkete yon veren uzmanlar disinda kimse bilemez.
Depremciler gibi oldu :))
Tv'lere cikip, soyle yikilir, bu kadar hasar olur, diye anlatip duruyorlar.
Peki ne zaman kardesim diyorsun, kimse bilemez diyorlar.
Peki kardesim, ne diyorsun, o zaman..
Hiic,gecerken ugradim demek gibi...
Hayr'in ve Serr'in Min Allahu-tala diye dua ediyoruz kardesim biz, iyki soyledin demek geliyor insanin icinden.
Neyse.
Sonuc olarak, ozetle, YAZIC , bedelsiz verecekmi, ya da yuzde kac bedelsiz verecek diye tahminde bulunmak mumkun degil.
Iyi niyetle temenni etmekten baska yapacak bir sey yok.
Yukarda ornek verdigimiz gibi, bir takim fonlarin, portfoylerine cok sayida YAZIC almalari, sadece olumlu beklentiler konusunda bir karine teskil ediyor...