View Full Version : YAZIC Yazıcılar Holding
Pages :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
Objektif
06-02-2004, 14:47
YAZIC Yazıcılar Holding
Endekteki dususe ragmen yerinde duruyor. Fakat 27bini asagiya gecerse 25 binlerde cift dip yapabilir. Tek dilegimiz:)
hala coca cola nın halka arzı haberi bu grup ve buna bağlı kağıtları ayakta tutuyor
yazıc - aefes - efes
hepsi endeksteki düşüşe rağmen fazla değer kaybetmediler. (ama ataklarını da tamamlayamadılar)
Endeks tırmanışa geçince (eğer geçerse) küçük bir beklenti veya haber bile bu kağıtları fırlatmaya yetebilir diye düşünüyorum.
redex şayet endex hareketlenirse bu grupta özelliklede yazıcı holdingte ciddi primler görebiliriz.Piyasa değerinin bence en az 450 milyon $ olması gerekir birde coca cola nın halka arz beklentiside eklenince düşünün artık siz inşallah 25.000 civarına gerilerde biraz daha pozisyon arttırırız.Ama endex için aynı şeyi söylüyemiyorum.
İyi akşamlar Redex.
turkinvest
08-02-2004, 18:02
bir de sermaye arttırımı söz konusuydu.
Ne zaman gerçekleşeceği konusunda fikri olan varsa yazarsa sevinirim...
Endeks duserken dusmedi, cikarkende cikmiyor.
Neler oldugunu bilen bir arkadas var mi?
Hareket icin bilancoyu mu bekliyorlar yoksa bedelli mi var?
Topikte bile firtina oncesi sessizlik var.
vizyoner
28-02-2004, 03:57
27.02.04 kapanış: 27500
düşüş trendi sona ermiş görünmüyor.
28100 seviyelerinden satıp beklemeli..
27.02.04 kapanış: 27500
düşüş trendi sona ermiş görünmüyor.
28100 seviyelerinden satıp beklemeli..
tahtanin kademesi 250 28100'de nasil satiliyor bilmiyorum.
Arti bu kagida para girisi var. 28bine kadar alip, tekrar 27250'ye cekiyorlar.
Kisacasi satmiyorum :D
Sadece az sabır 32500 sonra 34000
Size aynen katiliyorum, Master...
32500 yakinda, cocacola arzi vs. ile 34000 direncini de Nisan 'da gecer.
Raymond james'in 200bin lot mali kisa bir zamanda neden sattigi hakkinda bir fikri olan varmi?
Bugun 28500 kapatirsa ki su anda o fiyattan islem goruyor yarin yukselise baslayabilir. :D
31bin kapatirsa eski yukselis kanalinin icine donuyor, bir kademe kaldi :D
smirnoff
17-03-2004, 17:05
:):):=)
bikmisbroker
17-03-2004, 18:53
http://img28.photobucket.com/albums/v85/bbroker/YaziciHaftalik.png
smirnoff
17-03-2004, 21:01
yanı bır dususmu beklıyorsunuz sayın B.B
Yazıcılar Holding A.Ş.'nin 17.03.2004 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır."Konu: Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:VIII, No: 39 sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.05.11.2003 ve 05.01.2004 tarihli yazılarımızda bildirdiğimiz üzere, 21.10.2002 tarih ve 13530 sayılı Sermaye Piyasası Kurulu yazısına istinaden, daha önce Yazsan Sınai Yatırım Ticaret A.Ş.'ni devralma suretiyle birleşmesi sonucunda temellük edilen 807.935.257.000,-TL'lık nominal değerde Yazıcılar Holding A.Ş. hisse senetlerinden 400.000.000.000,-TL'lık kısmının İMKB'nda satışı tamamlanmıştır.Geriye kalan 407.935.257.000,-TL'lık nominal değerdeki Yazıcılar Holding A.Ş. hisse senetlerinden 167.000.000.000,-TL'lık kısmının, günün ekonomik koşulları ve yatırımcılarımızın menfaatleri gözönüne alınarak İMKB'nda tekrar satışına başlanacaktır."
Önü yavaş yavaş açılacak !
Yazıcılar Holding A.Ş.'nin 17.03.2004 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır."Konu: Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:VIII, No: 39 sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.05.11.2003 ve 05.01.2004 tarihli yazılarımızda bildirdiğimiz üzere, 21.10.2002 tarih ve 13530 sayılı Sermaye Piyasası Kurulu yazısına istinaden, daha önce Yazsan Sınai Yatırım Ticaret A.Ş.'ni devralma suretiyle birleşmesi sonucunda temellük edilen 807.935.257.000,-TL'lık nominal değerde Yazıcılar Holding A.Ş. hisse senetlerinden 400.000.000.000,-TL'lık kısmının İMKB'nda satışı tamamlanmıştır.Geriye kalan 407.935.257.000,-TL'lık nominal değerdeki Yazıcılar Holding A.Ş. hisse senetlerinden 167.000.000.000,-TL'lık kısmının, günün ekonomik koşulları ve yatırımcılarımızın menfaatleri gözönüne alınarak İMKB'nda tekrar satışına başlanacaktır."
Önü yavaş yavaş açılacak !
niye sunlari toplu halde satmazlar ki?
Vesinler bana 25bin liradan aliyim hepsini :D
ArkadaŞlar Hİsseden BugÜn Para ÇikmiŞ
bikmisbroker
18-03-2004, 21:52
yanı bır dususmu beklıyorsunuz sayın B.B
Duzeltme demek evet "dusus" demektir.
mr.bb;borsa genel deki yeni başlattığım konuya sizde lütfen değerli görüşlerinizi yazarsanız
Ayıp oluyor, b.b.
Ne demek düşüş var?
Düzeltme, düşüş fala yok!
ilk hedef 34.000
Orta vade de 42.000...
İtirazı olan var mı?
Saygılar... :) :)
bikmisbroker
20-03-2004, 18:29
Ayıp oluyor, b.b.
Ne demek düşüş var?
Düzeltme, düşüş fala yok!
ilk hedef 34.000
Orta vade de 42.000...
İtirazı olan var mı?
Saygılar... :) :)
http://gallery.cybertarp.com/albums/userpics/16266/YaziciTL.png
Kayitlar icin TL Grafik.. :D
Yazıcılar Holding'in sermaye artırım başvurusu aynı hafta için kayda alındı. Holding, sermayesini 6 trilyon 825 milyar liralık bedelsiz artırımla 13 trilyon 650 milyar liradan 20 trilyon 475 milyar liraya yükseltecek.
SNOWDROP
24-03-2004, 12:42
Hadi yaa şu cola'yı açında içelim artık (paraya) susadık walla Ihlas bile gidiyo
bikmisbroker
24-03-2004, 22:02
Yazıcılar Holding'in sermaye artırım başvurusu aynı hafta için kayda alındı. Holding, sermayesini 6 trilyon 825 milyar liralık bedelsiz artırımla 13 trilyon 650 milyar liradan 20 trilyon 475 milyar liraya yükseltecek.
Bu haber bizim YUKARDAKI grafigi COK degistirir......Soylemedi demeyin
SNOWDROP
25-03-2004, 12:13
Ne!!!! Elinizde sadece diet mi kaldı? 1 Kalori yani delikanlıyı bozar ama
ehh ne yapalım normaller gelinceye kadar susuzluğumuzu giderelim bari.
Bir de şurda şöle bir deniz manzarası olsada masanın üzerine IS 'imizi YAT 'ırsak off be ne güzel olur di mi?
ayhanozgul
26-03-2004, 15:49
yazıcın son durumu hakkında bilgi alabilirmiyiz acaba bu çıkış ve düşüşler neden oldu bugun
RSI a gore 8 Mart ta 28,000 den alinmasi gerekiyordu ama aklim nerdeydi kimbilir.
Neyse, giden gitmistir kalan saglar bizimdir. Bu vakitten sonra alim tavsiye edemem.
Risk sevenler sanslarini deneyebilirler. Yalniz dikkat edin, RSI ve diger gostergeler (buraya koymadim ama) asiri seviyelerdeler.
http://img19.photobucket.com/albums/v58/korhan/Metastock%20Grafikleri/YAZIC1.jpg
ayhanozgul
27-03-2004, 07:20
önerileriniz için sagolun korhan bey ama artık riski sever olduk ben bu hisseden haftaya bi yüzde 20 bekliyorum artık spekler böyle kagıtlara yöneldi gibime geliyor yorumlarınızı almadan portföylerimden birini full yazıc 35000 den topladım ya batarız ya cıkarız hayırlısı bakalım ama beklenti coca coladan dolayı cok fazla efes piyasa degerinden cok yüksek dolayısıyla gözler yazıca yönelmiş durumda.muhabbetle
San Francisco
27-03-2004, 11:14
Yazıcılardan bende bir çıkış bekliyorum. Mayıs ayına az kaldı COCA COLA dan daha etkilenecek gibi geliyor bana
Geçen hafta 34.000, sonra (Nisan ayı) için 42.000 TL. demiştik.
Kabaca %52 iskontolu piyasa değerine sahip YAZIC ve BRYAT 'tan başka
Holding hissesi var mı?
Saygılar...
yazıcılar ve efes de ziya nın olduğunu biliyorsunuz değilmi. bu adam girdiği hisseyi tahmin edilemeyecek fiyatlara ulaştırır.ve agresif hareketler yapar .özellikle seans içi, 3 kademe aniden alır. birden tahtayı tersine döndürür. hani takip eden arkadaşlara bir bilgi.
Sn. Şimşek,
biz Ziya 'ya Miya 'ya bakmayız!
Şirketin piyasa değerine, ne yaptığına ve nasıl yönetildiğine bakarız.
Yazic ülkemizin nadide holdinglerinden biridir...
Bizde böylelerine seve seve yatırım yaparız ve kazanırız...
Saygı ve sevgiler...
sayın tera59 yazıcının olması gereken piyasa değeri bence minimum 450 milyon dolardır.Bencede daha yolumuz var.Ayrıca coca colanın halka arzında efes hold.göre prim yapma potansiyeli çok daha fazla bence.Birde mayıs sonu gibi %50 bedelsiz verecek olmasıda olumlu bir unsur.Yazıcı bu yılın hissesi olma adaydır.İyi akşamlar herkese.
[QUOTE=TERA59]Sn. Şimşek,
biz Ziya 'ya Miya 'ya bakmayız!
Şirketin piyasa değerine, ne yaptığına ve nasıl yönetildiğine bakarız.
Yazic ülkemizin nadide holdinglerinden biridir...
Bizde böylelerine seve seve yatırım yaparız ve kazanırız...
Saygı ve sevgiler...[/QUOTE
belki işinize yarar diye duyduğum bir bilgiyi size yansıttım. herhalde yatırım yaparken şirketin genel durumuna bakılır. ayrıca efes holding dede bu adam var.inşallah ilk düzeltmede (olursa tabiiki) aranıza katılmaya çalışacağım.
hepinize tahmin edemiyeceğiniz bol kazançlar.
Sayın Şimşek görüşlerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.Fikirlerinizi bekliyoruz.İyi akşamlar.
krokodil
29-03-2004, 20:56
ziya sesel dediki, yazıcı topiğine fazla yazmayın kafam bozulursa colanın gazını kaçırırım. :D
sonra dediki siz bunu cola turkamı sandınız öyle tahmin edemeyeceğiniz fiatlar falan tövbe tövbe :)
investor
01-04-2004, 05:07
krokodil kaolay gelsin.agıda yaptığın gibi buradanda ekkenden kaçmazsın. :
investor
01-04-2004, 22:35
buradan cola içmeden gitmek yok .
SNOWDROP
02-04-2004, 07:12
Benim Cola'nın gazı kaçtı ben gidip şöyle buz gibi köpüksüz bir bira alayım. Bir de patetes kızartması Oy oyyy oyy. Birazda böle keyif yapalım. Umarım zarhoş olmayız.
yazıcıların takasını analiz edebilecek olan var mı?yoğun yabancı girişinin olduğunun ve önünün açık olduğunu söyleyenler var...
destek ve dirençler nereleri?::..
krokodil
03-04-2004, 20:13
vaay ınvestor birader sende mayk hammer mısın bea :) gene anadolu gıdayı hatırlatmışsın be ınvestor :o neyse borsada fırsatlar bitmez bu kolada bizim yediğimiz naneyi kolay kolay hazmettirmez :D
neyse.şu konsolide bilanço gelsin,bedelsizle biraz fiatın gazı çıksın,coco cola bi şööle köpürsün ;) hadi sanada kolay gelsin.
gercekten önü çok açık elindeki efes hisselerinin degeri şu andaki degeri kadar yapar100000 kadar gider
ayhanozgul
04-04-2004, 01:04
ataonline bugun tavsiyelerde artma potensiyeline yüzde 73 demiş yani 67 bin küsürlere kadar hadi hayırlısı ben şimdi kıllandım işte.
krokodil
04-04-2004, 11:33
takaslarda yabancı da satmış hııım bakınız kmx yazıları......
zaten önceki hafta dağıtılan listesinde birinci..
aklıma cüneyt arkının meşhur repliği geldi.
bırakın leen kızı it soyları.. :D
bırakın ulen tahtayı aziz ve değerli kardeşlerim....
krokodil
04-04-2004, 14:17
%50 bedelsiz artırımın revize edileceği konuşuluyor.
malum fonda birikmiş paranın ve temettünün vergisi var..
eğer bir revize olayı olursa %500 daha bedelsiz potansiyeli daha var..
halka arz öncesi veya hemen sonra bu revize gündeme gelebilir..
gedik yatırım son raporunda güçlü al önerisi getirmiş bu beni uyuz etmedi değil amma beklentisi güçlü olduğu için en azından arza kadar bir problem gözükmüyor...
bu şirket asıl patlamayı konsolide bilançoda gelecek muhteşem kar ve coca colanın arzından sonra yapacak gibime geliyor...
şimdiki fiatlarla yıl sonuna kadar 100-150 binler konuşuluyor.
çokmu uçuk kaçık geldi,bakınız ülker in fiat ve grafiklerine..
bekliyoz bakalım teşekkürler efeemm..
ataonline da hdef değer analizine bakabilirsiniz.
krokodil
04-04-2004, 18:35
sayın chem 73 ataonline internet adresini yazabilirmisiniz
krokodil
04-04-2004, 18:42
eyvallah teşekkürler sayın chem
eyvallah teşekkürler sayın chem
rica ederim. tatmin oldunuzmu?
krokodil
04-04-2004, 19:17
daha tatmin olmadım inşallah hedefte olucam :p
yanlış hatırlamıyorsam 65 binli rakamlardı
ayhanozgul
04-04-2004, 22:04
hedef fiyat 67,013 yükselme potansiyeli yüzde 71
adress https://www.ataonline.com.tr/research/Security/ReportOpen.asp
üyelik gerektiriyor açmak için
Ama şuan itibariyle düşüyor? :)
Ben de biraz daha dusmesini bekliyorum zaten:) 37500 civarlarinda biraz daha mallanacagim, su an patlamaya hazir bomba gibi ama gostergeler asiri alimda biraz gevsemesi lazim
Ben de biraz daha dusmesini bekliyorum zaten:) 37500 civarlarinda biraz daha mallanacagim, su an patlamaya hazir bomba gibi ama gostergeler asiri alimda biraz gevsemesi lazim
kagıdı biraz aşagıya çekip topluyorlar aldanmayın roketlediklerinde yetişemeyebilirsiniz benden söylemesi, kagıdın herşeyi güzel araba satışları iyi kia ile ısuzu ile mükemmel ,honda ile müthiş,efes biranın durumu malüm,eee coca colada geliyor arz ile 100000 kadar önü acık benden söylemesi :)
Yazıcının teknik analizi var mı?
Teknik arkadaşlardan yorumlarınızı rica ediyorum.
Vaziyet olumsuza dondu kanimca.
http://img44.photobucket.com/albums/v136/korhand/Metastock%20Grafikleri/YAZIC3.jpg
açık-pozisyon
11-04-2004, 19:54
Teknik analizi ne yapacaksınız ki? Piyasa kötü, satar alttan alırım diyorsanız satın, yok bu kağıtta temel sağlam, bilanço iyi, halka arz, bedelsiz vs gibi beklentiler var diyorsanız ki ben o gruptayım, extrem gelişmeler olmadığı sürece malınıza dokunmayın... Bu kağıdın normal şartlar altında Mayıs ayı içinde 60.000'li rakamları görmesi gerek... Bol kazançlar...
Teknik analizi ne yapacaksınız ki? Piyasa kötü, satar alttan alırım diyorsanız satın, yok bu kağıtta temel sağlam, bilanço iyi, halka arz, bedelsiz vs gibi beklentiler var diyorsanız ki ben o gruptayım, extrem gelişmeler olmadığı sürece malınıza dokunmayın... Bu kağıdın normal şartlar altında Mayıs ayı içinde 60.000'li rakamları görmesi gerek... Bol kazançlar...
Sizin görüşünüze katılıyorum. Ama teknik analiz bildiğim kadarıyla %60 oranında gerçekleri yansıtır.
Yağmura yakalandık, eğer dolu gelecekse kacalim geyiği bizim ki...
Söylediklerinizin hepsine katılıyorum, ve 2 aydır bu kağıtta bekliyorum....
Ama insanız iste yine de teknik analizini merak ediyoruz...
Kusur işledikse affola....
Saygılar
açık-pozisyon
12-04-2004, 20:42
Yok canım ne kusuru, beni tanıyanlar ne demek istediğimi bilir, yıllardan beri bu forumdayım... Bir kağıdı neden aldığınızı bilirseniz neden satmak istediğinizi de bilirsiniz... Kimileri kelebek misali kısmetini arar her kağıtta, neden o kağıdı aldığını bilmez sadece yükseliyor diye alır, bazen kazanır bazen kaybeder... İşte ne yaptığını bilmez kelebeklerden :roll: iseniz sizin için farketmez zaten diğer kağıtlar mis gibi kokuları ile konmanızı bekliyorlardır... Ama "neden aldım, hangi şartlar oluşunca satacağım" sorularına cevap verebiliyorsanız teknik analiz sizi çok da ilgilendirmez :D :D :D Bol kazançlar...
Forumda gozume carpan sey 2000 yili zirvesinden sonra olusan ilk duzeltmede konusulanlar konusuluyor. Daha dusmez, bundan ucuz olmaz, hacimsiz dustu, defter degeri bilmemne, F/K si soyle M/K si boyle, soyleydi boyleydi....
Bir bekleyin bakalim gostergeler olumluya donsun, sular durulsun.
Borsa kacmiyor.
Sizin görüşünüze katılıyorum. Ama teknik analiz bildiğim kadarıyla %60 oranında gerçekleri yansıtır.
siz o 60% i 90% yapin sn mevcut :cool:
sayın korhan hacim yoksa teknik analiz % 0 dır bence.
sayın korhan hacim yoksa teknik analiz % 0 dır bence.
Sn chem73,
USD ve EURO teknik analizlerinde hacim degiskeni mi var?
Ama hareketli ortalamalarin kesismesi indikatorunu kullanan bir kisi AL-SAT yaparak $1000 ini $1490 yapiyor.
(Bkz. USD-Amerikan Dolari Teknik Analizi)
DNZYO da hacimmi vardi hisse yukselise gecerken?
(Bkz. DNZYO basligina)
ARFYO da ayni sekilde onun da basligina bakiniz.
bakınız sayın korhan ne zamandır teknik analiz yapıyorsunuz bilmiyorum ama bu aralar yani piyasada hacim yani para varken teknik analiz dediğiniz gibi yüzde 90 çalışır. ancak hacim düştüğünde yani para çekildiğinde aktör yok demektir. bunları çok yaşadım. gerçewk yatırımcının olmadığı yerde çalışan tek indikatör spekülatör oluyor maalesef. uyarılarım tamamen iyi niyetlidir.
bikmisbroker
12-04-2004, 21:53
http://gallery.cybertarp.com/albums/userpics/20739/Yazici.png
bakınız sayın korhan ne zamandır teknik analiz yapıyorsunuz bilmiyorum ama bu aralar yani piyasada hacim yani para varken teknik analiz dediğiniz gibi yüzde 90 çalışır. ancak hacim düştüğünde yani para çekildiğinde aktör yok demektir. bunları çok yaşadım. gerçewk yatırımcının olmadığı yerde çalışan tek indikatör spekülatör oluyor maalesef. uyarılarım tamamen iyi niyetlidir.
sn chem, benim cevaplarim da iyi niyetlidir supheniz olmasin :)
bende size USD ve EURO TA larinda hacim degiskenimi vardi diyorum?
Yani hacmin hic olmadigi bir emtia uzerinde bile TA yapilabiliyorsa, cok az oldugu emtia da neden yapilamasin?
DNZYO ve ARFYO ya da cevap vermediniz...
Teknik DNZYO ya 1600 lerden AL verirken ne kadar hacim vardi acaba?
saygilar
nedeni şu hacimsiz günlerde teknik beni çok yanılttı
nedeni şu hacimsiz günlerde teknik beni çok yanılttı
beni yaniltmadi ;)
Selamlar
YAZIC bu gün düşüşe tepki mi verdi? Yoksa Beklentilerin gerçekleşmesi hakkında bir duyum, haber vs'mi çıktı. Ben haber falan göremedim.
Bilgisi olan var mı?
http://img44.photobucket.com/albums/v136/korhand/Metastock%20Grafikleri/YAZIC5.jpg
Korhan bey merhaba,
Öncelikleri yorumlarınız ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Elinize sağlık.
Teknik analiz konusunda önerebileceğiniz ingilizce ve türkçe kaynak var mı acaba?
Saygılarımla
Korhan bey,
YAZICI'nın dönüşlerini teknik olarak nasıl tahmin edebiliriz. (fiyat aralığı olarak ) Zamanınız varsa açıklayabilir misiniz?
Saygılarımla
ayhanozgul
15-04-2004, 11:15
üstad hep haklı çıktın.
sen büyüksün üstad.
muhabbetle...
Yazıcılar holdingin konsolide mali tablolarında açıkladığı 2003 yılı karı 121,516,738 trilyon.
Şirketin 2002 yılsonu karı 38,789,523 trilyondu.
http://gallery.cybertarp.com/albums/userpics/20467/yaz%26%23305%3Bc%26%23305%3Blar%20euro.gif
tifosiferre
23-04-2004, 19:29
%100'e yakin bir getiri vaad ediyor yani,art1k vakit gelmistir sanirim,Coca Cola arz1 da yaklasti...
Sn Chem 73, bende doviz bazli datalar olmadigi icin bakamiyorum, EURO grafikleri 2000 den mi basliyor? USD grafiklerinde canak yokmu?
Bilgilendirirseniz sevinirim.
hayır 2000 den başlamıyor. daha eski de var. çanak formasyonlarını daha çok temeli sağlam beklentili hisseler için veriyorum. hacimsiz beklentisi olmayan sahipli hisselerde bunu yapmayı doğru bulmuyorum. dolar grafiktede yazıcılar için çanak tabiki var. aynı durum FORD içinde bekliyorum. izleyelim.
Sayın Uptrend,
2003 yılı kar rakamlarına nasıl eriştiniz? Kaynağı bildirmeniz mümkün mü?
Ben bildiğim yerlerde göremedim. Gözümden kaçmışta olabilir.
Saygıları
Sayın Uptrend,
2003 yılı kar rakamlarına nasıl eriştiniz? Kaynağı bildirmeniz mümkün mü?
Ben bildiğim yerlerde göremedim. Gözümden kaçmışta olabilir.
Saygıları
sayı Janus mesajınızı aldım .yanıt verdim ancak iletilemedi. yazıcılar hakkında teknik analizi sayın Korhan ekliyor. ondan destek direnç isteyebilirsiniz. teknik analiz detay bilgi ise www.borsanaliz.com dan öğrenebilirsiniz. ücretsiz. saygılar
YAZIC da olumsuz teknik gorunum devam ediyor.
Bu hafta basinda bir miktar yukari cekip, mal verebilirler asagilara kadar.
http://img54.photobucket.com/albums/v164/korhand79/YAZIC8.jpg
Sn Chem73 ve sn Korhan,
ilginiz ve paylaşımlarınız için teşekkürler..
Bol kazançlar dileğiyle...
Hisse bazında Takas Saklamasında %1.00 üzerinde artış/azalış olan kurumlar
Hisse Üye Kodu 30/01/2004 % 30/01/2004 (LOT) 26/04/2004 % 26/04/2004 (LOT) Yüzde Fark
YAZIC E Yatırım Finansman Menkul 10.97 290,403 4.59 125,378 -6.38 ß
YAZIC E Citibank Yabancı 33.16 877,849 27.99 763,950 -5.18 ß
YAZIC E Dış Yatırım 2.13 56,480 0.82 22,280 -1.32 ß
YAZIC E Ekspres Yatırım 0.32 8,518 1.36 37,255 1.04 İ
YAZIC E Garanti Bankası Yabancı 10.24 270,942 11.30 308,338 1.06 İ
YAZIC E Anadolubank 0.03 912 1.10 29,933 1.06 İ
YAZIC E TSKB 0.29 7,589 1.36 37,168 1.07 İ
YAZIC E Oyak Menkul 0.85 22,378 4.06 110,845 3.22 İ
;)
sayın chem73 yazıcı holdingle ilgili düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim.
takasta satmışlar. tekrar alırlar:)) ;)
açık-pozisyon
30-04-2004, 10:09
YAZIC'da trendin aşağı olduğunu, teknik olarak sert aşağı hareket yapacağını düşünen arkadaşlar hala aynı fikirde mi? Birkaç gündür ses soluk kesildi de, bir sorayım dedim :D :D :D Bol kazançlar...
Sn açıkpozisyon
YAZIC 27500'den beri portföyümde vardı. 41000'i gördüğünde o kadar hızlı düştükü 39'dan verebildim. ondan sonra da 2 kere 34500-37000 dolandı.
enson 37000 maliyetli kağıtlarımı 38500'den gönderdim. ve halen 38500 civarı sanıyorum.
Sn Korhan ve diğer arkadaşlar gibi TA'dan anlamam ama indikatör'ler olumlu da değil bence.
Saygılarımla
CocaCola bu kağıdı etkiler mi?
Sayin Mevcut,
elbette etkileyecektir.
Cola 'ya amilerden guzel talep gelmesi bekleniyor.
Buda anadolu efes 'e ve yazic 'a gayet tabi pozitif etki edecektir.
Selamlar.
Sn Tera59
"amilerden" ne demek, anlayamadım....
"Amiler" den kasit, Amerikali yatirimcilar demek istemistim....
Merhaba,
Halka arz tarihi belli oldu mu? Birde temettü tarihi vardı galiba.. bilen arkadaşlarımız paylaşımda bulunabilir mi?
Saygılarımla
Haber şu:"istanbul, 14 mayis (reuters) - önde gelen bira üreticisi anadolu efes'in yüzde 33.3 istiraki olan ve
türkiye'deki tüm coca-cola operasyonlarini tek çati altinda toplayan coca-cola içecek a.s., yüzde 30 oraninda hissesini
haziran ayinin ikinci yarisinda halka açmayi planliyor.
sirket halka arz için bu hafta sermaye piyasasi kurulu'na basvurdu.
sirketten yapilan açiklamaya göre, the coca-cola export corporation, e. özgörkey içecek yatirim ve etap içecek
yatirim'in satacagi hisselerin toplam nominal degeri 54.16 trilyon lira olarak basvuruda yer aldi.
ortak satisinin yani sira 21.32 trilyon lira nominal degerli sermaye artirimi suretiyle gerçeklestirilmesi planlanan halka
arz sonrasi sirketin sermayesi 245 trilyon lira olacak.
açiklamada, sirketin 2003 yilinda 556.1 milyon dolarlik satis gerçeklestirdigi belirtilerek, "coca-cola içecek'in halka arzi
ile birlikte türkiye'de son yillarin büyük halka arzlarindan biri gerçeklestirilmis olacak" denildi.
halka arzda is yatirim menkul degerler liderliginde "genis" bir yurtiçi ve yurtdisi konsorsiyum olusturulacak.
anadolu efes'in imkb'ye yaptigi açiklamada da, cci'in bugün yapilan olaganüstü genel kurul toplantisinda ödenmis
sermayesinin 223.68 trilyon liradan 245 trilyon liraya arttirilmasina ve mevcut ortaklarin rüçhan haklarinin kisitlanarak,
artirilan sermayenin ve bazi ortaklarin mevcut hisselerinin bir bölümünün halka arz edilmesinin onaylanmasina karar
verildigi belirtildi.
anadolu efes daha önce yaptigi açiklamalarda, söz konusu halka arzda hisse satmayacagini ve cci'in yüzde 5 hissesini
daha alacagini bildirmisti.
borsada ikinci seansta anadolu efes yüzde 4.471 artisla 18,700 lira, grup sirketlerinden coca-cola'nin orta
asya franchise operasyonlarini yürüten efes holding yüzde 4.6 artisla 4,550 lirada, anadolu efes'te dogrudan ve
dolayli yüzde 35 hissesi bulunan yazicilar holding dünkü fiyati olan 35,500 liradaydi.
koç yatirim analisti füsun bektas, "coca-cola'nin halka arzi uzun bir süredir bekelniyordu. bunun açiklamasi sonrasinda
halka arz fiyati coca-cola'da dolayli ve dolaysiz payi olan sirketler için bir benchmark olusturacak. bu da grup sirketlerinin
prim yapmasini sagliyor" dedi.
sirketin hisselerinin yüzde 40'i, ana sirket coca-cola company , yüzde 40'i anadolu grubu ve yüzde 20'si
özgörkey ailesinin elinde bulunuyor.
spk'nin haftalik bülteninde yer alan açiklamada, ortak satisinda the coca-cola export corporation'in 35.19 trilyon lira,
e. özgörkey içecek yatirimi'in 12.53 trilyon lira ve etap içecek yatirim'in 6.44 trilyon lira hissesinin halka arzedilmesinin
planlandigi belirtildi.
cci'in ilk çeyrek net satis cirosu 2003 ayni dönemdeki 76.3 milyon dolardan 128.5 milyon dolara yükselirken, 5.5 milyon
dolar olan zarari da 3.7 milyon dolar net kã¢ra dönüstü. mart sonu itibariyla sirketin toplam özsermayesi 357.9 milyon
dolar, toplam varliklari 549.6 milyon dolar, net finansal borcu da 60.3 milyon dolar seviyesindeydi.
sirketin halka arzla ilgili açiklamasinda verilen bilgilere göre cci, coca-cola, coca-cola light, fanta, sprite, cappy,
frutia, nestea, powerade, schweppes, sen sun, turkuaz ve burn markalarinin tek üretim ve dagitim sirketi konumunda
bulunuyor.
ankara, bursa, tekirdag-çorlu, izmir-kemalpasa ve mersin'de bulunan bes üretim tesisine sahip cci, türkiye genelinde
yaklasik 550 bayisi araciligiyla 250,000 satis noktasinda hizmet veriyor.
the coca-cola company tarafindan yayimlanan istatistiklere göre, türkiye, coca-cola sistemi içinde, satis hacmi
bakimindan dünyada 18., avrupa'da 6.sirada yer aliyor.
cci'nin 2002 yilinda 208 milyon ünite kasalik satis hacmi 2003'te 222.1 milyon ünite kasaya yükselirken, 2002'de 443.4
milyon dolar olan net satislari 2003'te 556.1 milyon dolar oldu." :roll: :rolleyes:
serdarkus
18-05-2004, 09:08
Tarih: 18.05.2004
*** Temettu Odemesi : YAZIC.E % 104 (A.O.F : 33899- TL) [ Not: Temettu oranlari brut oranlari ifade etmektedir.]***
arkadaşlar yazıcıların neden bu kadar düştüğü hakkında bilginizmi varmı? Bir de colanın arzı ertelenirmi?yazıcılar ne olur
Sn. Sepelek,
YAZIC 'ın neden bu kadar düştüğünü inanın bu kağıdı 2 yıldır izleyen
biri olarak bende tam anlamış değilim.
Bir düşünce, %100 temettü gerçekleşmesi sonrası 4 kademe değilde,
5-6 kademe aşağı kontrolsüzce aşağı salınması olabilir.
Ama bu önemli bir şey değil...
bence alt kanala inmeyecek. 20 haftalık üssel ho. 30754 . 20 haftalık ho üstünde kaldıkça sorun yok. ;)
Bence hisse uzun surecek bir dusus trendinin basinda. "Cola arzi" gibi haberler, takaslar, beklentiler umrumda degil.
http://img67.photobucket.com/albums/v203/kor79/YAZIC1.jpg
bence 2001 eylül den başalayan trend güçlü. son çıkıştaki hacimde trendi perçinledi.
birde temel destek şart. temel analizde yüksek fiyatlar biçiliyor aracı kurumlardan. uzman arkadaşlar yaparlarsa sevinirim. ör: camış junior
bournemouth
24-05-2004, 22:29
yüzde 50 bedelsiz var diye duydum doğrumu bilen varmı acaba?
yüzde 50 bedelsiz var diye duydum doğrumu bilen varmı acaba?
Evet doğru
açık-pozisyon
26-05-2004, 08:10
Cola'nın halka arzı yeni bir ayarlama yapılmazsa eğer 18 Haziran'da arkadaşlar...
bournemouth
26-05-2004, 22:01
neler oluyor bu kağıtta? borsa 444 puan yukarda bu kağıt yüzde1,5 aşağıda. bilgisi olan varmı?düünde borsa aşağıda bu kağıt aynı oranda yukarda.
arkadaslar yazıcının %100 temettüsü ne zaman hesaplara gececek?
28.05.04 tarihi itibariyle hala gecmedi.
menealaos
29-05-2004, 22:30
yazıcılar holding enteresan bir kağıt, sadece aefes'teki iştirakinin değeri hisse başı 80 bin lira iken kağıt 30-35 liradan işlem görüyor, üstelik coca-cola ve Efes Breweries Intl'ın halka arzları gibi hikayeler gündemdeyken-
İşin püf noktası şu olabilir : yazıcılar geçen sene grubun küçük bir şirketiyle birleşti, bu şirketin elinde 800.000 lot yani şirketin %6'sına tekabül eden bir pay vardı, o pay da birleşme sonucu yazıcılar'a geçince şirket kendi hissesinin sahibi oldu ki, kanuna aykırı. Bu malı satması lazımdı, 3 ayrı satış operasyonuyla bu malın yarısı satıldı ki, vereceği %50 bedelsizbu satışın sonucudur zaten. Kalan malın satılması bekleniyor şimdi, ve malın taliplisi çok ve tahtayı yapan büyükler de fiyatın fazla gitmesini istemiyorlar. Bu malın satışını izlemek lazım. Mal satıldığı zaman olması gereken değerlere doğru yolculuğa başlayacaktır.
Bence hisse uzun surecek bir dusus trendinin basinda. "Cola arzi" gibi haberler, takaslar, beklentiler umrumda degil.
çok iddialı olmuş sayın korhan. haber, takas,beklenti olmazsa :hayır:
20 haftalık üssel ho 30944 destek olabilir. eylül 2001 den gelen uzun vade yükseliş kanalı desteği 30587 kuvvetli destek. kırılması kol kesmek için uygun olabilir.
KMX 'in de en son yazısında ifade ettiği gibi, mevsimselliğide hesaba
katıp, turizm sezonunun daha iyi geçmesi sonucunda meşrubat satışlarında
artış, dolayısıyla bu şirketin iştiraklarinden gelirlerinide önümüzdeki aylarda
ayrıca çok etkileyebilecek bir unsur...
Konsolide UFRS bilançosu, İMKB 'de en iyi çıkma potansiyeli olan yegane
şirket...Ve Piyasa değeri asıl olması gereken değerinin çok altında....
Holdingler arasında getiri potansiyeli en yüksek tek hisse....
Lütfen hissemize sahip çıkalım kaybeden biz olmayalım.... :)
Coca Cola Arzi 23-24-25 Hazİran'da Olacak
sn:özgür
eminmisin bu tarihlerdemi kesin olacak.
Spk En Son Bİr Takim Belgeler İstemİŞ.geÇen Hafta Şİrket YÖnetİcİlerİ Amerİka'daydi.coca Cola Ana Ofİs Atlanta'da.Çok BÜyÜk Bİr Aksİlİk Olmazsa Tarİh Kesİn.bİldİĞİnİz Üzere Bu Halka Arzi İŞ Yatirim Yapiyor.bugÜnkÜ En İyİ Alici. Neden Acaba?
Bu hisse hakkinda olumlu dusunmek icin 35750 ve/ya ustunde bir kapanis gormek gerekir bence.
http://www.xioserv.com/Image/korhan.YAZIC1.jpg
"Coca-Cola İçecek A.Ş, yapılması planlanan halka arzın önceden öngörüldüğü şekilde Haziran ayı sonuna kadar tamamlanmayacağını bildirdi."
Bizdeki de şans olsa. Neden günlerden beri satış yediği ortaya çıktı. :mad:
Bilancolara, takaslara, beklentilere, gazoza takilmadan yapilan analizin faydalari. Haberlerin fiyatlari degil, fiyatlarin haberleri dogurdugunu kabul etmek gerek artik.
YAZIC da olumsuz teknik gorunum devam ediyor.
Bu hafta basinda bir miktar yukari cekip, mal verebilirler asagilara kadar.
http://img54.photobucket.com/albums/v164/korhand79/YAZIC8.jpg
http://img78.photobucket.com/albums/v295/korr4/YAZIC2.jpg
Sn Korhan,
Bu konudaki başarılı yorumunuz için (hemde aylar öncesinde senet 38-40'larda iken) tebrik ederim.
O zamanlar EW ile ilgilenmiyordum. EW sonrasında fiyatın nereye gidebileceğini görünce TA'nıza bir kez daha inandım. Başta TA'nıza inanmakta zorluk çekmiştim. Herhalde hisseyle aramda duygusal bir bağ oluşmuştu... Ama paramı hisselerden daha çok seviyorum tabii ki :D
Teşekkürler
Teknil olarak bu kağıt bu fiyatlardan alınır mı? ne dersiniz?
Sn Korhan,
Bu konudaki başarılı yorumunuz için (hemde aylar öncesinde senet 38-40'larda iken) tebrik ederim.
O zamanlar EW ile ilgilenmiyordum. EW sonrasında fiyatın nereye gidebileceğini görünce TA'nıza bir kez daha inandım. Başta TA'nıza inanmakta zorluk çekmiştim. Herhalde hisseyle aramda duygusal bir bağ oluşmuştu... Ama paramı hisselerden daha çok seviyorum tabii ki :D
Teşekkürler
Sn Janus, tesekkur ederim, YAZICI bu donem icinde kullandigim teknik yontemine uygun hareket etti. Cok hacimli bir hisse olmadigi icin ilerki donemlerde karakteri degisebilir, farkli yontemler kullanmak gerekebilir.
Ilk analizimi EW ye gore yapmamistim ancak son (25,000 hedefli) analizde EW kurallarina uygun hareket ettigini gordum. Bakalim nasil bir tavir takinacak onumuzdeki gunlerde..
Bazi hisseler bagimlilik yaratir bende YAZICInin yegeni ARIFI cok seviyorum mesela :D
Teknil olarak bu kağıt bu fiyatlardan alınır mı? ne dersiniz?
Sn ozgur, AL-SAT kararlariniza karisamam ancak ben AL-SAT yapacak olsam haliyle yaptigim analize bakardim. Sizde bu hisse ile ilgili edindiginiz fikirleri yogurup bir karar verin, kademeli alislar yapmanizi tavsiye ederim almaya karar verirseniz. Stop loss koymayi ve uygulamayi da ihmal etmemenizi oneririm.
açık-pozisyon
17-06-2004, 07:45
Sn. korhan'ın yaptığı analiz doğru çıktı, tebrikler... Her ne kadar halka arzın ertelenmesi bu kağıdı buralara kadar getirdi ise de yine de doğruyu övmek gerekir diye düşünüyorum, aslında ben temel olarak, Sn. korhan da teknik olarak değerlendirmişti YAZIC'ı ama sonuç önemli olduğu için tebrikler... Bol kazançlar...
BORSATRADER*
23-06-2004, 21:33
MRB,YAZICILAR HOLDING DE bugün hc istanbulun 18 bin lot mal alması düsündürücü,27 lerde 2.dibini yaptıktan sonra hc istanbulun önderliginde yukarı harekete baslaması coca cola halka arzının ertelenmesiyle 39 binlerden 27 binlere gelen kagıtta yavas yavas alımlara baslanması hemde hc istanbul gibi yabancı bacaklı alıs olması kagıttta yukarı hareketin baslamasına neden olacak görünüyor,bu kagıt yüzünden aynı gurupta ARFYO dada bugün hareket oldu,muhtemelen ARFYO dada yarından itibaren hareketli seanslar görülecege benziyor,nato toplantısı hayırılısıyla kazasız belasız biterse o zaman asıl hareketlenmeler olacak gibi görünüyor,sirketin kendi hisselerindeki satıslar bittiginde ki az kaldı o zaman coca cola halka arzıyla beraber asıl yukarı hareketleri görecegiz,cünkü sirketin 3 aylık karı sermayesinin 6 katı bilmem anlatabildimmi,bilginize sunulur,alıp almamak size kalmıs...
gelde anlat yemişiz kırmızıyı
Son birkac gun neden aldiklari belli oldu.3 aylik kari 40 tirilyon.Yarin bayagi hareketli olacak.Umarim
31.03.2004 tarihinde sona eren 3 Aylık döneme ait mali tabloları, dipnotları
29.06.2004 tarihinde gelen ve ekte yayınlanan şirketlerin, 31.03.2004 ve
31.03.2003 tarihli gelir tablolarındaki net dönem karları/(zararları) aşağıda
gösterilmiştir.
(Milyon TL)
Bağımsız Denetimden Geçmiş
Seri XI No:25 Konsolide/
UFRS Konsolide
Şirket Adi 2004/03
Yazicilar Holding 39.178.476
Yazicilar Holding A.s. Nin Odenmis Sermayesinin 6.825.006.394.000
Tl (%50) Bedelsiz Artirilarak 13.650.012.787.000 Tl Den 20.475.019.181.000
Tl Ye Yukseltilmesine Iliskin Hisse Senetlerinin 2 Nolu Yeni Payalma Kuponu
Karsiliginda 06.07.2004-06.08.2004 Tarihleri Arasinda Asagidaki Adreslerde,
06.08.2004 Tarihinden Sonrasadece Sirket Merkezinde Dagitilacagi
Bildirilmistir.
Basvuru Yerleri:
Alternatif Yatirim A.s. Nin Genel Mudurlugu Ile Adana Acentasi Ve Ankarasubesi
Hisse bazında Takas Saklamasında %0.50 üzerinde artış/azalış olan kurumlar
Hisse Üye Kodu 21/06/2004 % 21/06/2004 (LOT) 08/07/2004 % 08/07/2004 (LOT) Yüzde Fark
YAZIC E Garanti Bankası Yabancı 11.13 303,860 14.47 592,639 3.34 İ
YAZIC E Garanti Yatırım 7.71 210,614 7.19 294,546 -0.52 ß
YAZIC E Oyak Menkul 3.38 92,391 2.83 115,947 -0.55 ß
YAZIC E Citibank Yabancı 29.93 817,237 29.35 1,201,942 -0.58 ß
Hisse bazında Takas Saklamasında %0.10 üzerinde artış/azalış olan kurumlar
Hisse Üye Kodu 02/07/2004 % 02/07/2004 (LOT) 12/07/2004 % 12/07/2004 (LOT) Yüzde Fark
YAZIC E Garanti Bankası Yabancı 13.16 359,316 14.53 593,842 1.37 İ
YAZIC E Nurol Menkul 0.47 12,904 0.82 33,346 0.34 İ
YAZIC E Gedik Yatırım 1.17 32,040 1.38 56,222 0.2 İ
YAZIC E Ak Yatırım Ortaklığı 0.92 25,000 1.05 43,043 0.14 İ
YAZIC E Tekstilbank 0.88 23,904 1.01 41,411 0.14 İ
YAZIC E Ata Yatırım 2.54 69,478 2.66 108,618 0.11 İ
YAZIC E Finans Yatırım 1.43 39,014 1.33 54,307 -0.1 ß
YAZIC E Evgin Yatırım 1.79 48,963 1.69 69,084 -0.1 ß
YAZIC E Oyak Menkul 2.95 80,684 2.83 115,887 -0.12 ß
YAZIC E Dış Yatırım 1.09 29,778 0.96 39,307 -0.13 ß
YAZIC E Eczacıbaşı Menkul 1.05 28,686 0.91 37,311 -0.14 ß
YAZIC E Citibank Yabancı 29.54 806,723 29.40 1,201,942 -0.14 ß
YAZIC E Garanti Yatırım 7.37 201,132 7.13 291,613 -0.23 ß
YAZIC E HSBC Yatırım 2.55 69,654 2.26 92,266 -0.29 ß
YAZIC E Deniz Yatırım Menkul 2.05 56,066 1.74 71,129 -0.31 ß
YAZIC E İş Yatırım Menkul 2.83 77,339 2.35 95,992 -0.48 ß
20900 fiyatla sattık aşağıdan koyma umuduyla ama dün ve bugün tam bir hüsran oldu..
Evet tren kaçıyormu yoksa sakinlemek mi lazım ?
Konunun uzmanları bir yorumda bulunursa sevinirim
SAYGILAR
Uzmanlık farklı bir olgu... ama satmak ta bir karar...32000/36000 huzur içinde şüphesiz sabır sahiplerine... ;)
Hisse bazında Takas Saklamasında %0.30 üzerinde artış/azalış olan kurumlar
Hisse Üye Kodu 25/06/2004 % 25/06/2004 (LOT) 16/07/2004 % 16/07/2004 (LOT) Yüzde Fark
YAZIC E Garanti Bankası Yabancı 11.97 326,942 14.54 595,497 2.57 İ
YAZIC E İş Yatırım Menkul 2.29 62,508 2.71 110,992 0.42 İ
YAZIC E Nurol Menkul 0.41 11,104 0.82 33,469 0.41 İ
YAZIC E İş Bankası 2.26 61,733 1.88 77,067 -0.38 ß
YAZIC E Garanti Yatırım 7.72 210,760 7.00 286,591 -0.72 ß
YAZIC E Citibank Yabancı 30.35 828,795 29.43 1,205,333 -0.92 ß
Meraklısına......
http://www.hisse.net/forum/attachment.php?attachmentid=3408&stc=1
Hiç merak etmediğim tek hisse ;)
Hiç merak etmediğim tek hisse ;)
Sn MASTER ,Bu kağıttan çok emin görünüyorsunuz,düşüncelerinizi ve bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?
Sn Yunus az yukarı da 140 nolu mesaj..
Su an icin dusme egiliminde oldugunu, ama en kotu ihtimal ile 20,000 - 20,500 seviyesine gerileyecegini dusunuyorum.
http://img58.exs.cx/img58/1930/YAZIC3.jpg
Meraklısına meraksızına :roll: ........
Töbe töbe ;)
töbe töbe ve dahi pess.... 23500 :dolar:
Hisse bazında Takas Saklamasında %0.10 üzerinde artış/azalış olan kurumlar
Hisse Üye Kodu 23/07/2004 % 23/07/2004 (LOT) 30/07/2004 % 30/07/2004 (LOT)
Yüzde Fark
YAZIC E Citibank Yabancı 29.43 1,205,333 30.22 1,237,833 0.79 İ
YAZIC E Garanti Bankası Yabancı 14.29 585,297 15.68 642,071 1.39 İ
YAZIC E Garanti Yatırım 7.11 291,153 6.54 267,811 -0.57 ß
YAZIC E İş Yatırım Menkul 3.07 125,742 2.91 119,208 -0.16 ß
YAZIC E Ata Yatırım 2.34 95,771 2.57 105,356 0.23 İ
YAZIC E HSBC Yatırım 2.39 97,885 2.07 84,593 -0.32 ß
YAZIC E Ak Yatırım 1.62 66,311 1.75 71,615 0.13 İ
YAZIC E Deniz Yatırım Menkul 1.82 74,435 1.49 61,227 -0.32 ß
YAZIC E Evgin Yatırım 1.65 67,694 1.49 61,123 -0.16 ß
YAZIC E Alternatif Menkul 1.58 64,912 1.45 59,466 -0.13 ß
YAZIC E Dış Yatırım 0.94 38,393 1.32 53,880 0.38 İ
YAZIC E Tekstilbank 0.96 39,243 0.82 33,568 -0.14 ß
YAZIC E Eczacıbaşı Menkul 0.91 37,291 0.78 31,895 -0.13 ß
YAZIC E Yapı Kredi Yatırım 0.47 19,147 0.58 23,728 0.11 İ
YAZIC E Anadolubank 0.37 15,096 0.48 19,696 0.11 İ
YAZIC E Ekinciler Yatırım 0.61 25,034 0.42 17,150 -0.19 ß
YAZIC E Ak Yatırım Ortaklığı 0.85 35,001 0.33 13,533 -0.52 ß
YAZIC E Eczacıbaşı-Ubp Portföy Yönetimi 0.00 1 0.12 5,001 0.12 İ
YAZIC E Bender Menkul 0.13 5,277 0.02 890 -0.11 ß
Uzmanlık farklı bir olgu... ama satmak ta bir karar...32000/36000 huzur içinde şüphesiz sabır sahiplerine... ;)
Töbe töbe dent ;)
Meraklısına meraksızına ......
Hala kanal içinde ve endeksle pek ilgilenmiyor.
Pess Master (Sen ne dedinde inanmadık):dolar: :roll: :D
Meraklısına meraksızına ......
Hala kanal içinde ve endeksle pek ilgilenmiyor.
Pess Master (Sen ne dedinde inanmadık):dolar: :roll: :D
Sn DENTİST,ben bir meraklı olarak ''bu düşüş bir düzeltmemidir, yoksa inişe mi geçtik ''merak ediyorum yorumunuzu alabilirmiyiz.?? :confused:
Sn DENTİST,ben bir meraklı olarak ''bu düşüş bir düzeltmemidir, yoksa inişe mi geçtik ''merak ediyorum yorumunuzu alabilirmiyiz.?? :confused:
Cevap gayet basit sayın yunus
Eğer bu grafiğe göre alım yapdıysanız kanal aşağı geçilrken satmalıydınız ,yok eğer kendi kararınızla aldıysanız kendi kararınızla satmalısınız.
Bu düşüşmüdür yoksa düzeltmemidir bunun cevabını ben veremem.
saat 15.30 itibari ile durum aşağıdaki gibidir...
:roll: Bu yazınız çoook FAYDALI OLDU . TEŞEKKÜRLER :roll:
''Sn Yunus az yukarı da 140 nolu mesaj..'' (2)
YAZIC ile ilgilenen yok mu?
Ne zaman 26.000 'i görebiliriz?
24.000 'den bügün biraz daha mallandık, umarım iyi yapmışıktır.
ekim'in ilk haftası cola halka arz edilecek. 26 000 de görürsün 36 000'de.
kaliteli gurubun kaliteli hissesi,
takası göz kamaştırıcı,tarihi zirvesine yakınlığı sıkıntısı,trend hala devam ediyor,
26000 üstü bir kapanışta,portföyüme alacağım ;)
düşerse 22500 kritik,
saygılarımla :)
tobo
http://img.photobucket.com/albums/v163/chem73/yaz305c305tobo.gif
Kola' nın halka arzına kadar sürünecek gibi hisse.24200 de iyi bir direnç oluşturdular.Orayı yukarı geçmesi lazım sonrasında alınabilir.26.000 sonrası da % 60 prim.Dediğim noktaları geçmeli ve kola' nın arzı açıklanmalı ki hisse değerine ulaşsın.Bu piyasaya göre en az % 60 yükselme potansiyeli var.Portföyündeki hissleri değerlendirin bakın ulaşacağınız rakama.Ama aceleye gerek yok...24.100 geçilince al.26000 sat bekle ve her zaman izle:)
AEFES' in takası çok daha iyi birde..Malın % 83' ü yabancılarda...Dolaşımda çok az mal var.Bigün kardemir hacmi yapsa hisse 3 - 4 tavan görür:)
:hayır: Sevmedim bu yükselen takozu...
Kısa vade 25bin kesin ama sonrasında takoz korkutuyor beni...Öteki tarafta da TOBO var ama,bakalım nolcek:)
Sanırım Coca Cola arzı ile ilgili bir haber bekleniyor.
26.000 için şartlar gayet müsait ama, 6 aylık süper bilanço ve
cola nın arz haberi gerekiyor. :)
15-Ekim bilanço + cola = afiyet
Zülfü Aşkın
03-09-2004, 18:20
15-Ekim bilanço + cola = afiyet
sn master EFES topicinde size bir telefon vardi bir bakarmisiniz lutfen
( EFES hakkindaki yorumlarinizi rica ediyorum)
simdiden tesekkürler
bikmisbroker
04-09-2004, 21:53
http://img.photobucket.com/albums/v168/bikmisb/Yazicilar4eylul.png
sayın bikmisbroker
burdan da hörmetler :)
15-Ekim bilanço + cola = afiyet :confused:
sayın master 15 ekim cola nın halka arz günümü?
bunu nasıl öğrenebiliriz..?
cola nın arz tarihini nasıl ya da nezaman öğrenebiliriz?
Sn spacemn 15-Ekim bilanço, cola halka arzı yaklaştımı anlıyacaksınız ;) cola arz olmasa da şeklinde bakmak ta lazım bu hisseye ;)
yazıcıların ilk halka arzının hatırlıyorum. ne numaralar çekmişlerdi. Aslında bu gurubun geçmişi bana göre kirli. Cola 'ya çok temkinli yaklaşılmasını öneririm.
Aynı zamanda bu kağıtların( yazıcı, efes, aefes ...) arz peryodundaki hareketleride pek masumane olacağını sanmıyorum.
çok büyük beklentilere girmemek lazım.
bu durumla ilgili düşünceleriniz lütfen
Sn Master hala 140 nolu mesaj geçerli mi ?Geçerli ise lütfen bize ara sıra hatılatır mısınız?Birde yukarıdaki grafikle ilgili yorumunuzu alabilirmiyim.? :) :)
Sn yunus Daha önceden konuştuklarımız bakii ;) Grafiklerden HİİİÇ anlamam,
keşke 23000 ile 22000 lere gelsede alsak 26000 ni geçerken elsallasak 32/36000 de bekleyen alıcılara ;) ama Sn spacemn de almak istiyor fakat huzursuz..belkide gerçek gelişmenin sırrını çözüp 32000 de alacak bizden ;) svg
Arkadaşlar,
Cola 'nın arzı Ekim ayı gibi diye bir duyum aldım.
Şimdi bu arz birde AB raporunun açıklanacağı tarihle öyle yada böyle
çakışacakmış gibi görünüyor!
Bunlara ilaveten yanılmıyorsam YAZIC 'ın 6 aylık konsolide bilançosunun
en son açıklanma tarihi 10.Ekim yada 15.Ekim diye biliyorum. Bu durumda
şöyle bir beklenti denklemi kurarsak:
YAZIC Beklentisi = Cola Arzı + pozitif AB raporu + çok iyi bir bilanço +
Çok düşük Piyasa Değeri +
IMKB Ana Trendinin devamı
Sonuç: Sabırlı olup, hisselerimize sahip olalım, elden çıkarmayalım derim şahsen kendi adıma, arkadaşlar.
Son gülen, iyi güler. :) :) :) :)
bikmisbroker
12-09-2004, 15:21
.................................................. .......
keşke 23000 ile 22000 lere gelsede alsak
.................................................. ...
svg
Hocam, Zaten bu gevsemenin hedefi 0.015 cent. Haa oraya degermi?? Degsede oluuur degmesede, ne demisler "Su testisi su yolunda kirilir" Degmesek bile oraya yoneliriz ya? O yeter..
http://img.photobucket.com/albums/v168/bikmisb/Yazicilar4eylul.png
Sn. Bıkmışbroker arkadaşım,
neden ikide bir gevşemekten bahsediyorsun?
Zaten garibim gevşemiş gevşeyeceği kadar. :)
Artık yavaş yavaş kendisini toparlama zamanı gelmiyor mu?
Yolumuz ince ve uzun...
şimdi sıkalım, hareketlenelim ki, anca gideriz 30.000 'lere...
Malum, 2005 Mayıs hedefimiz 40.000 TL. :D
Sizce makul değil midir?
Sevgi ve saygılar :)
bu durumla ilgili düşünceleriniz lütfen
Bazı eleştirilere cevaben 175 nolu gönderide ki grafik ataonline finnet'te şahsım tarafından bizzat yapılmıştır.Çekincem grafiği yorumlamamın eksik veya yanlış olabileceğindendir.Şahsen yanlış anlaşılması beni ziyadesiyle üzer. ANCAK, kimse grafik hakkında düşüncesini lütfetmediği için düşüncemi yazıyorum.RSI sat sinyali vermiş durumda,macd olumsuz ,ama 23400 -23500 ün altına ineceğini tahmin etmiyorum.22900 de desteği bulunmakta.(aynı veya farklı görüşlerinizi yazarsanız memnun olurum )
bikmisbroker
13-09-2004, 01:06
Sn. Bıkmışbroker arkadaşım,
neden ikide bir gevşemekten bahsediyorsun?
Zaten garibim gevşemiş gevşeyeceği kadar. :)
Artık yavaş yavaş kendisini toparlama zamanı gelmiyor mu?
Yolumuz ince ve uzun...
şimdi sıkalım, hareketlenelim ki, anca gideriz 30.000 'lere...
Malum, 2005 Mayıs hedefimiz 40.000 TL. :D
Sizce makul değil midir?
Sevgi ve saygılar :)
Bu sorunun cevabi kisinin amacina gore degisir..Benim gibi TRADE amacli olaya bakarsaniz (Grafikteki yorumum o amaclidir) olay farkli, orta veya uzun vadeli olarak konuya yaklasirsaniz durum elbette farklidir..
Yine burada yazan Sn.KMX gibi trend takip ediyorsaniz pozisyonunuzu bozmayiniz..
Saygilarimla,
Bikmisbroker
greenback
13-09-2004, 01:28
coca colanın halka arzı hakkında bildiklerimi yazacağım.daha evvelki sayfalara bakmadım,diğer topiklere de bakmayacağım...
colanın arzında, sadece coca cola company ve özgörkeyler halka arz yapacaklarmış....
yani ne özilhanlara ,ne yazıcılara bir kuruş para girmeyecek...hatta bir kısım hisseyi ,para vererek devralacaklar...
yukardaki yorumlarda cola arzından yazıcılar için gelir beklentisi varsa ,bilgi eksik derim...
değil de herkes biliyorsa,ben bugün öğrendim derim...
not:cola bir süredir operasyonel zarar yazıyormuş türkiyede...
kontikont
13-09-2004, 08:25
teşekkürler sayın greenback yazdığınız bilgileri bu topikte kimse yazmamıştı.şimdi bu bilgi kağıdı nasıl etkiler acaba bekleyip görelim mi...!!??
coca colanın halka arzı hakkında bildiklerimi yazacağım.daha evvelki sayfalara bakmadım,diğer topiklere de bakmayacağım...
colanın arzında, sadece coca cola company ve özgörkeyler halka arz yapacaklarmış....
yani ne özilhanlara ,ne yazıcılara bir kuruş para girmeyecek...hatta bir kısım hisseyi ,para vererek devralacaklar...
yukardaki yorumlarda cola arzından yazıcılar için gelir beklentisi varsa ,bilgi eksik derim...
değil de herkes biliyorsa,ben bugün öğrendim derim...
not:cola bir süredir operasyonel zarar yazıyormuş türkiyede...
Kusuruma bakmayın Sn. Greenback,
zarar eden bir kuruluş nasıl borsaya kote edilir?
Yani kim, nasıl zarar eden bir şirkete ortak olur? Bunu anlayabilmiş değilim!!!
Birde, kime satılırsa satılsın, bir iştirakin yeni piyasa değeri eskisinden daha
yukarıda bir değer olma olasılığı varsa, iştirak sahibi şirketin ( mesala bu durumda YAZIC ) bilançosuna pozitif etki yapmaz mı?
Saygılar... :confused:
SNOWDROP
17-09-2004, 14:55
yuhh yaa bu kadar da olmaz kii, ne oldu şimdi bu kadar kar satışı olmaz herhalde başka bi iş var bunda
Hedefleri düşünüp stres panik olmamalı snowdrop...
bu kağıda neler oluyor yahu. bender sanki kaçarcasına mal basıyor.sayın bbroker bir grafik ve yorum yazar mısınız
Üç gün içinde 26000 direncine gidip ,22000 desteğine kadar indirdiler.Seansın ilk dakikalarında bu az miktarlarla yapılan işlemler fiyat grafiğini bu duruma getirdi. Bunun satışların gelmesi ile alakası yok bence.Teknik olarak bunun anlamını yeni trent oluşturulmaya çalışılıyor diyebilirmiyiz.? :roll:
bikmisbroker
18-09-2004, 00:52
Haftalik destegine degdi ve yukari cikti bu kagit..Desteginden alim para kazandirir.
http://img.photobucket.com/albums/v168/bikmisb/YaziciHaftalik17Eylul.png
Not;
Daha onceki Grafigimin aynisini verdim ve uzerindeki Gevsemesi lazim ibaresini silmedim...
Sunu da belirtmekde fayda var Daha fazla gevseme beklemiyorum
21.300 değerler kesinde ,bir önceki dip seviyeleri (18.000 li değerler) bence olası.Bu kağıt öyle kolay kolay düşme hareketi yapmazdı dikkat..! :hayır:
Sn. Bıkmışbroker,
"Gevşemesi Lazım!" diye diye en sonunda gevşettin kağıdı.
Hadi şimdi artık "Hedeflerini gösteren grafiği koy ve Çıkması Lazım!" de
gözünü seveyim.
24.000 'lerden de aldık, 22.000 'lerdende maliyet yaptık....
Şimdi sıkı sıkıya tutunup 6 aylık bilançosu ile birlikte uçuşa geçmeyi
bekliyorum :cool:
AloneWolf
22-09-2004, 09:09
tobee tobeee yine gidiyor ya ;)
sensei sistem ne diyor bu işe nereden satın diyordu unutuvermişim ;)
AloneWolf
22-09-2004, 09:15
nazara kaç yazar?
başka kim yazar?
ano yazar
babo yazar
birde gönül yazar
3 aylar hürmetine yazarlar :)
AloneWolf
22-09-2004, 14:22
Nazar, mazar değmez insallah.
çok açık aslında yazdıklarım.
AloneWolf
22-09-2004, 14:25
21800 den İrina alın demiştide.
sevinç nidaları olması gerek ;)
Not="Sensei İrina hala evlenmedi değilmi? valla helal olsun bu hizmetçinin borsa bilgisi çok iyi. ;)"
Dostlar;
Birden hızlı yazmaya başlayan yazıcının,
Sebep olan,duası,nefesi güçlü hocasını kutlamak lazım.
Kutluyorum netekim.
:confused: Bu nasıl İş Anlayan varsa,Okkalı gelsin.1.8 tr para çıkışı var gözüküyor.Yada benim gözlüklerin mi değişme zamanı geldi.Yada gözlükcü bize yanlış gözlük mü kaktırdı.Senet bu para çıkışına rağmen günü %6 primle kapatmış.Bu ne yav Para çıkanın keyfi böle olursa girenin keyfi nasıl olur ?"Çuval ağzı açmak kolay gelde doldurana sor" demişler.Ancak bunlar boşaltmışmı ne olmuş?Yada bizim bilmediğimiz bir zeybek türü mü? oynanmakta.Bu oyunun nasıl oynandığını bilen gelsin.Bu çok bilinmeyenli denklemi çözen gelsin......Bilmeyen okusun okusun, sonra bir daha okusun. :hmm:
Bu işin piri gelmiş ama,peki deyip birde bıyık altından gülen bir avatar atıp gitmiş.Birde hizmetci irinaya mı danışsak netsek.Yoksa şu arka bahçeye dalıp,bir güzel balıklardan,yeşil otlardan mı otlansak netsekkkkk babalar.
sayın babo bir grafik gönderebilir misiniz?teşekkürler
peki ;)
Yani 191.gönderi ...değil mi ?Sn. Master :) :)
bakalım include ne yazıyor............
nasıl dağıtılıra örnek. süper iş çıkardılar.
:) gemicim amiralim. tavandan iki kademe önce sattım ya tü kaka demem lazım A grubuna. hızımı alamazsam B grubuna bile tü kaka derim. :)
bütün guruplar kurban olsun sana.............
YAZIC ile ilgilenen arkadaşlar,
borsamız çıkarken YAZIC 'ta işlem hacmi artmasıyla birlikte, para çıkışı var ve
hisse olduğu yerde sayıyor!!! :confused:
Bu duruma teknik açıdan ve mümkünse diğer açılardanda bakabilirmiyiz?
Yorumları ve değerlendirmeleri paylaşalım derim.
Çünkü elimizdeki kağıt öyle sıradan dandik bir kağıt değil.
6 aylık kar beklentisi 200 Trilyon TL. üzerinde gelecek, holding içinde bir holding
ten bahsediyoruz.
Gevşeme olasılığı vardı 22.000 lere kadar 22.000 altını bile gördü. Yani düzeltmesini yaptı. Yıl içi 21.300 puanlarda 26.000 TL. zirve yapmıştı ve o zamanlar coca cola arzı falan yoktu. Şimdi borsa 23.000 lere koşuyor, 3 aylık bilançosu 135 Trilyon gelmiş vs. hisse 24.000 lerde sürünüyor yada süründürülüyor. Bana göre yakın gelecekte IMKB-10 'da olmaya layık bir hisse..
Ama şu an ne oluyor, hissede ne yapılmak isteniyor, bunu bir parça anlarsak, sanırım bu hisseye sahip hepimiz kazançlı çıkar, manipülatörlere kurban olmayız. :mad:
Güncel görüş ve yorumlarınızı bildirmeniz ricasıyla... :hmm:
bu hisseyi 3 ay önce aldım ve 2,5 ay bekledim sonuç kötü. tüm piyasa giderken senet tren seyrediyor. imkb de bir şirketin değerinin artması için kar açıklamasına gerek yok. 200 tiilyon değil 400 tirilyon bile açıklasa senedi yapacak baba olmazsa hayatta gitmez. bir de endeks düşerken sanki çıkmış gibi fazlaca değer yitiriyor.
tüm bunların asıl sebebi ortak satışı olabilir. ortak satışı tamamlandıktan sonra yolu açık olabilir.
http://img.photobucket.com/albums/v295/korr4/YAZIC-EW.jpg
yabancı takası son bir yılda % 60 lardan % 40 lara gerilemiş görünüyor.
bu na nedemeli
Sn. Korhan,
değerli katkınız için çok teşekkürler :)
36.000 TL. Hedef...O.K.
Ama ne zamana kadar, yani kaç vadeye kadar, tahminen?
Yabancı satışları geçicimidir, yoksa devamı gelir mi?
Çok soru sordum, ama neyapalım; bekleye bekleye, sabrede ede,
canımızı hafiften sıkıyorlar :mad:
Kağıtları kaptırmaya hiç niyetim yok ama, insan yinede durumu sorgulamaktan
doğal olarak kendine engel olamıyor :confused:
Sn TERA59 17-07-2004, 19:31 mesaj no 140 ;)
Sn TERA59 17-07-2004, 19:31 mesaj no 140 ;)
Sayın Master ( Üstad ) biz kimin, ne zaman, ne dediğini çok iyi biliyoruz.
Saygılarımla...
Sn. Master arkadaşım,
elbette söylediklerimizin arkasındayız.
Şöyle 2 - 3 ayda bir kısada olsa durum tespiti yapmak
iyi olur diye düşünmüştüm.
Benim öngörüm, seneye bu zamanlar 32.000/36.000/45.000, 4 aylık dilimler
dahilinde :roll:
Selamlar.
(2004/6 )
Esas Falliyet Karı 75,600
Yazıcılar holdingin borsaya gönderdiği faliyet raporunda içecek ve otomotif sektöründeki iştirakleri ile ilgili bilgiler:
Anadolu Endüstri holding %67,91
Anadolu Efes biracılık %35,09
Efes sınai yatırım holding-Dolaylı olarak %18,2
Coca Cola İçecek A.Ş %15,09
İsuzu otomotiv %36,41
Çelik Motor %67,87
54.5 trilyon karda geldi diğer beklentileride hesaba katar isek bu hafta 27000 görür sanıyorum.
Yazıcının portföy değeri 61000 lira.54 trilyon karda yükselişi destekliyor.24700' de bir direnci var.Sonra 26000' li rakamlar gelcek önümüze.Bakalım.tutmaya devam.En ucuz kalan imkb-100 hisselerinden biri.
hoyratım
29-09-2004, 23:49
sayın secici bu portfoy degeri neye göre hesaplanıyor acaba bu yazdıgınıza göre oldukca ucuz kalmıs bu hisse öyle değilmi
AloneWolf
30-09-2004, 08:24
Yazıcılar Holding, konsolide UFRS mali tablolarına göre, 2004 yılının ilk yarısını 36,9 milyon $ net kar ile kapatmıştır.
Şirketin toplam konsolide satış gelirleri bu dönemde 190 milyon $ olarak gerçekleşmiştir. Yazıcılar Holding'in finans sektörü dışı satışları, toplam satışlarının %73'ini oluşturarak, 139 milyon $ olarak gerçekleşmiştir. Buna karşılık finans sektöründen elde ettiği satış gelirleri toplam satışların %27'sini oluşturarak 51 milyon $ olarak gerçekleştirmiştir.
Bu dönemde 98 milyon $ satış geliri elde eden otomotiv ve makine bölümü Yazıcılar Holding'in satış gelirlerinin %51'ini oluşturarak en büyük katkıyı yapan bölüm olurken, onu 53 milyon $ ve 28%'lik katkı ile finans bölümü takip etmiştir.
Yazıcılar Holding'in satışlarının maliyetleri ve faaliyet giderleri 1Y04'te sırasıyla 132 milyon $ ve 43 milyon $ olarak gerçekleşmiştir. Buna ek olarak Yazıcılar 8,9 milyon $ diğer faaliyet geliri elde etmiştir. Bunların sonucunda 1Y04'te 23,3 milyon $ faaliyet karı elde eden şirketin faaliyet kar marjı %12 olmuştur.
Yazıcılar Holding'in, Anadolu Isuzu ve ağırlıklı olarak Anadolu Efes'in oluşturduğu, iştirak ve müşterek yönetime tabi teşebbüslerden elde ettiği gelirler 1Y04'te 23,5 milyon $ olarak gerçekleşmiş ve dönem net karının en büyük kaynağını oluşturmuştur.
Yazıcılar Holding 330 mn $ olan mevcut piyasa değeri ile 759 mn $ olan hedef piyasa değerimize göre %57 oranında iskontolu işlem görmektedir.
Nazara inanmak lazım galiba :confused:
AloneWolf
30-09-2004, 08:43
çok mu dillendi?
AloneWolf
30-09-2004, 08:47
yok ya kesin nazar değecek :hayır:
;)
KX-P3696 Yazıcımızın,
Tıkır tıkır çalışmasını sağlayan,
Başta nefesi güçlü Hocasını,
Ayrıca,
Usta ve Üstadları olmak üzere,teknik bakım,servis ekibine teşekkürler.
Saygı ile
AloneWolf
30-09-2004, 08:53
KX-P3696 Yazıcımızın,
Tıkır tıkır çalışmasını sağlayan,
Başta Usta ve Üstadları olmak üzere,teknik bakım,servis ekibine teşekkürler.
Saygı ile
Sevgili Alihoca'm panasonic yazıcı'yı değiştirme vakti gelmedi mi hala!
;)
Sensei, de şimdi yazar
nazar, mazar. ;)
AloneWolf
30-09-2004, 09:08
Ykb da hala beklentinin telaşlı buruk hüzünü..dohol da 2800 hala aşılamamışlığın burukluğu varken Yazıc ta hesap yapmaktan yoruldum %21 mi ne oldu yaa kazanç şimdilik tabiki.
Acaba bu 25. dalganın Nigar Uluerer formasyonumu ??
bilmem ki formasyonumu?
AloneWolf
30-09-2004, 09:17
Panasonic KX-P3696 Yazıcı,
Fiyat olarak rakiplerinden çok ucuz olması sebebi ile tutulan modeller arasında yer almaktadır. İğneli yazıcılar sınıfından olup 9 pin ile yazmaktadır. 136 kolon luk bir yazma fırsatı verip 500 cps hızına ulaşabilmektedir.
13 k lık standart buffer da gücüne güç katmaktadır.
şu an itibarı ile rakiplerine %25 lik fiyat avantajı sağlamaktadır. bilme %50 olur mu?
Sevgili Alihoca'm panasonic yazıcı'yı değiştirme vakti gelmedi mi hala!
;)
Sensei, de şimdi yazar
nazar, mazar. ;)
Güzel İnsan;
Değiştiriyor muyduk yoksam?
Ben bilmem,değiştir derler,değiştiririm.
Gel derler gelirim.
Git derler,şapgamı alır giderim.
Saygı ile
AloneWolf
30-09-2004, 09:43
Stop! Waİt
Güzel İnsan;
Değiştiriyor muyduk yoksam?
Ben bilmem,değiştir derler,değiştiririm.
Gel derler gelirim.
Git derler,şapgamı alır giderim.
Saygı ile
Yok yok Ali hocam, dere geçerken at değiştirmek iyi değildir....:D
Nazara inanmak lazım galiba :confused:
Tü tü tü maşaallah.Nazar neyin değmesin inşaallah :) :D
sayın babo bir grafik patlatsa nasıl olur
derindeniz
30-09-2004, 17:30
sayın babonun grafigi ilaç gibi gelir şimdiiii
Ya bizdede ne şans var tam kağıt tavanlara başlıycak durum endeks kötüye gidiyor.Kötü günde de iyi senet yoktur.Yazıcıların portföy değeri bünyesinde bulundurduğu şirketlerin değeri hesaplanınca 61.000 lira çıkıyor.Karına göre de şirket bu endekste 40000' li rakamlarda olmalıydı.Bi gün olur inş:)
bikmisbroker
01-10-2004, 00:12
http://img.photobucket.com/albums/v168/bikmisb/Turkcell30Eylul.png
derindeniz
01-10-2004, 10:54
ellerinize saglık üstad...
Tebrikler ve teşekkürler, Sn. Bıkmışbroker... :)
28.500 kırılırsa 32.000 hedef... ;)
Yabancı portföyündeki azalış tedirgin etti beni.
talep patlaması diyebiliriz ;)
Yazıcı derinliği olan en ucuz senet olarak görünüyor.Ama bu endeksin durmu benim midemi bulandırıyor.Yoksa yazıcıdan hiç korkmuyorum.Endeks sabit dursa o hareketine devam eder...
Yazıcılar'ın açıkladığı kar beğenildi.