View Full Version : Neden düşmüyoruz, ya da düşemiyoruz?
Endeks neden düşmüyor ya da düşemiyor?:notr:
Neden düşmüyoruz ya da düşemiyoruz?:notr:
Neyin düşmesi?
kabadayi09
22-04-2010, 23:16
Düşüyoruz ya her geçen gün bi öncekinden düşük kapatıyoruz.
GOODFATHER
23-04-2010, 00:49
Çok sabırsızsın 1 hafta sonra Mayısın ilk haftası tepe taklak görürüz:)
intelligence
23-04-2010, 01:21
sen soylediysen mumkunatı yok...:)
HaYaBuSa
23-04-2010, 02:12
faizlerin çıkması bekleniyor.tabi bazı siyasi açılımlar ve adımların hatırınada olabilir.belkide 2012 ye kadar çok büyük doğal olaylar olacaktır ve insanların son bir kaç yıl mutlu olarak yaşamalarıda isteniliyor olabilir.birşeyler bekleniyor türkiyeden beklenen şeyler yaptırılana dek destek sağlanıyor diye düşünüyorum.
er76014560
23-04-2010, 07:42
Neden düşmemiz gerekiyor?
Herkes düşme veya düzeltme beklerken düşmeyiz ya da düzeltmeyiz.
Bahsettiğim beklentilerin olmadığı zamanda düşeceğiz-düzelteceğiz.
dedektifcsi
23-04-2010, 10:09
Acaba dusmelımıyız?Global bır etkı olmadıgı takdırde ıcerıde de cok buyuk bır sıyası gergınlık ve ekonomıde belırgın bır kotuye gıdıs falan olmadıgı halde endeks dusebılır mı?Hangı hallerde boyle duzeltme falan beklenebılır?Bu konularda bılgı ve tecrube sahıbı olanların yazacaklarını acıkcası bende merak etmekteyım.
Herkes düşme veya düzeltme beklerken düşmeyiz ya da düzeltmeyiz.
Bahsettiğim beklentilerin olmadığı zamanda düşeceğiz-düzelteceğiz.
Aynen ,katılıyorum:cool:
Başlıktaki soruya göre yazalım.
Neden düşmüyoruz ya da düşemiyoruz?
El cevap: Herkes düşüşün başlamasını istiyor, bu nedenle...
Diğer topiklerde sık sık konuşuldu...
Bir düzeltmeden sonra (55.000-51.000) yeni zirveye devam (62.000-75.000) Senaryo bu görünüyor... Ben demedim.. Hesabı kitabı bilenlerin rakam aralıkları...
Düşüyoruz ama düzeltme için...
Yalnız şimdiye kadar düzeltme için çok kötü senaryolar gerçekleşmedi... verilen rakamların daha yukarısından döndü...
Borsanın düşmesinde faizlerin etkisi büyük. Faizler yükselmesi için daha zaman var deniyor.
22/01/2010 - 08/02/2010 dönemi grafiğine doğru bir gidiş seziyorum,yani mayıs ayı içinde 51.000-52.000 puana kadar gider,şahsi düşüncem.Yatırım tavsiyesi değildir
Düşmesi içinde sebep gerekir, Dow yükselmeye devam ettikçe yön yukarı, kurtarma paketleri sonucu oluşan para bolluğunda faizler yükselmedikçe borsalarda düşüşte zor görünüyor. Hem yükseliş genelde mali endekste oldu, sanayi hisselerinde hala piyasa değerine ulaşamamış ve beklentisi olan onlarca hisse var.
sizdenbiri
23-04-2010, 17:28
arkadaslar, endeksin klasik rakamsal deger kaybi yerine yerine, bulundugu seviyeyi diyelim ki mesala bir iki ay korusa, bu da grafiksel acıdan ya da genel anlamda göreceli olarak bir duzeltme gibi algınabilir mi sizce?
"Geçinme maliyetini artırıp, borsa dışındaki enstrümanların getirisini düşürürsek, eninde sonunda borsaya gelecekler", diye sabırla bekliyor adamlar.:)
2009'un Haziran'ında faizleri düşürmeye başladılar ve 2009 Ekim başı gibi faizler şimdiki seviyesine geldi; demek ki 6-7 aydır faizciler üzerinde çalışıyorlar - bir sonuç alamadılar. Bir aydan beri de negatif reel faiz vermeye başladılar.
Dövizciler üzerinde de yaklaşık on yıldır çalışıyorlar. Bir ileri bir geri yapıp, insanları yıldırmaya çalışıyorlar.
Bakalım neler olacak? Yaptıkları işin riski de var: İnsanlar borsaya değil de fiziki altına yönelirse, ortaya çıkacak kördüğümü kimse çözemez. :)
Dow şu an 11200 üzerinde yunanistanın yardımı kabul haberi geldi avrupa ve abd bu haberi satın aldı,pazartesi bizde tekrar 60000 yolculuğu başlar gibi bana göre.Bu arada unutmadan topiğin konusu düşüşe zaman var aceleye gerek yok,herkese bol kazançlar.....
Euro/Usd 1,30 olduğu zaman düşüş başlayacak.
Hayırlı olsun,bugün başladık düşüşe,yarın uçarak düşmesek bari:he:
Geniş bir kesim var , düşüş bekleyen, hatta düşüş arzulayan.
Düşüş neden arzulanır ?
-22000 den bu yana, daha , daha , daha düşecek diye bekliyor olabilirler. Var böyleleri . 25000 oldu düşecek dediler, 30 oldu düşecek dediler, 35 oldu düşecek dediler, 40 oldu, 50 oldu sonra geveyince ''biz demiştik '' dediler. Endeks takmadı , 55 oldu, 50 ye indi, 55 oldu , geri indi...58 oldu, 59 oldu....Halen düşecek diyorlar. Düşebilir . Mümkündür , ama kaybettiler. Endeks göstere göstere 1,5 senede neredeyse 3 misli geldi ...Ve hiç biri 1 kuruş kazanamadı. Armut piş, ağzıma düş olmuyor. Risksiz yatırım da olmuyor. Belki de risksiz yatırım umdular.
-Eski faiz düzenini özleyenler...Senelik %20 faiz, 25-30 B tipi riski az fon...Güzeldi değil mi ? :)
-3 sene evvel döviz alıp turşu kuranlar...10 sene evvel Türk borsası çökecek ama dolar sabit kalacak deseler gülerdik...Oluyor işte ...
-Altıncılar...Borsa,dolar ve her şey çökünce altının yükseleceğini ama dünyanın bir kriz daha kaldıramayabileceğini hesaplamayanlar...Bir kriz daha kaos yaratabilir ve ALTIN kaos ortamında hiç bir işe yaramaz...Anadolu'nun her yanı gömü denen altınla dolu. Eski devirlerde taa Hititlerden bu yana. Malı garantiye almak için altın stoklamışlar ve sıkışınca bir yere gömmüşler. Fakat şarkı var '' bu dünya kimseye kalmaz, Sultan Süleyman'a bile kalmadı ''diye...
Bilemiyorum...Ben karamsar değilim...İçeride ciddi siyasi karmaşa ve kaos...DIşarıda sert kriz ve şoklar olmadıkça çöküş, düşüş beklemeyenlerdenim. Düzeltmeler hep olur. Ama 5 ama 10 000 puan...
Ama düşüş dersek. Ciddi nedenler gerek .
Yabancılar kaçıyor deniyor. Benim portföydeki senetlerde yabancı payı artıyor ?
Bankalar şişti deniyor, nobelli iktisatçılardan bile övgü aldılar. Hepsi kar açıkladı.
Holdingler desek, olumsuz durum yok.
İrili ufaklı yüzlerce şirket sermaye artırımı peşinde.
Eh borsa zaten bunların göstergesi değil mi ?
Tamam düşüş vs. olabilir. Ama düşeceğiz derken makul, mantklı nedenler ortaya koyun bari ...
HaYaBuSa
28-04-2010, 00:30
düşüşü nakite geçen herkez bekler.ben mesela geçen hafta p tesi nakite geçtim.şimdi düşüş bekliyorum.çıkamayan borsa düşer 3 defa 60 bin denendi aşılamadı.çoğu hisse uçuk fiyatlara geldi .bu fiuatlardan talep olmaz.çünkü ne zamn birileri malı tam anlamıyla kaptı ondan sonra yüzde 100 pirim yaptırdı.hadi millet maldayken malla birlikte çıksa amennah .milletle çıktınmıki milleti çıkarttığın fiyattan mal almaya bekliyosun.beyler dikkatli olun açılış önemli değil.geçen p tesi eksi 2 açtılar korkudan malımı kaptırdım.aynı gün kapanış artıya geçtı kaptırdığım mal ise 5 kuruş birden çıktı.yarın olurda eksi yerine + açarlarsa dikkatli olun derim.1 haftadır hisse fiyatlarını 1 kaç kuruş yukarı çıkarıp pazarlamaya başladılar.
22/01/2010 - 08/02/2010 dönemi grafiğine doğru bir gidiş seziyorum,yani mayıs ayı içinde 51.000-52.000 puana kadar gider,şahsi düşüncem.Yatırım tavsiyesi değildir
Düşmez diyenlere ithaf olunur :)
düşemiyorsak tek sebebi vardır. o da şu son tartışmalarda tek bir kişinin bile türkiye de de şu sorun vardır dememesidir. % 5,5 düşüş bizim için olağandır. bizim borsa böyledir. bir iki babanın satması yeter de artar bile... ( maalesef )
GOODFATHER
11-05-2010, 23:55
23 Nisan da yazmışız tüm çocuklara armağan etmişiz:)
23 nisanda yazılan mesaj,yazmışız ama uymamışız :)
Dow bugün artı kapadı,yarın imkb ne kadar tepki verecek bakalım
syglar