View Full Version : FNSYO Finans Yat. Ort.
Bankasının tavanı çözülünce çıktım, destekten yeniden girdim, hareketi değerlendirmek gerek...
tartumar
12-01-2005, 16:20
ben emrimi 149 dan verdim ama emrin borsaya düşmesi yarımm saati bulunca olmuyo tabi beklemiyolar seni
boyner seni yalnız bırakmak istemedim işyatlarımı satıp 1.44 den fnsyolandım. Hadi hayırlısı.
1.44ün altında kaparsa, ben yarın yokum...
1.44ün altında kaparsa, ben yarın yokum...
Kapamaz sanıyorum..Bu DJ 20 endex davası için bu gün ve yarın toplama işlemi bitiyor..Cuma günü FNSYO gider sanıyorum..Buralar bence alım fırsatı ve ben bu gün biraz daha aldım..
Bence Hİssede Spek Falan Yok
Kendİ BaŞina GÜnlÜkcÜler İŞ Yapiyor
İkİ Kademeye
Bence seans başından sonuna kadar kontrol altında tuttular kağıdı..
Bencede hisses Tebin kontrolu altında herkesi tavuk gibi yoluyor. 1.48 lerden satıp yüksek miktarlarda satıp alıcı bitince hisseyi düşürüp alttan yerine koyuyor. Dikkatli olun malınızı kaptırmayın bu adamlara. 2 gündür sattıkları malı daha yerine koymadılar.
TEB dün 1.48'den sattıklarının yarısını bugün nasıl yaptıysa 1.38'den geri koymuş.
11/01
http://www.hisse.net/forum/attachment.php?attachmentid=9975&stc=1
12/01
TEB de ki adam günlükçü, buna adım gibi eminim.
Günlükçü değil hisseyi eylülden beri takip ediyorum. Tebin malları 1-2 aydır elinde.
bayindir66
12-01-2005, 22:23
GÜnlÜkÇÜ Olmasalar Bİle Adamlarin GÜnlÜk Performanslari İyİydİ
:)
Zaten bu hissenin buralarda sürünmesin sebebide bu yüzden milleti yolmak.
Zaten bu hissenin buralarda sürünmesin sebebide bu yüzden milleti yolmak.
Bana ayağa kalkması yakın gibi geliyor.. :)
bir ara takip ediyordum arşive baktım. Mallar aralıkta toplandı.
Tebin alışları
03-12-2004 - 17000
07-12-2004 - 47500
08-12-2004 - 20000
09-12-2004 - 29500
Önemli bir hatırlatma Eylül ayı civarı bu petkim danışmanlığı haberi ile birisi tahtadan 800.000 lot ile ancak tavan çektirebilmişti. Ama hemen geri çekildi. Ertesi gün adam baktı olmayacak 800.000 lotun tamamını geri verdi.
Bize eskiden böyle öğretmişlerdi;
Çok yüksek hacime rağmen, %5'in üzerinde kalamıyorsa o hisse toplu değildir...
ör:FNSYO
Düşük hacimle, tavan olabiliyorsa o hisse topludur...
ör:FINBN
Ama 2 gündür toplayan kimse yok yarın olabilirmi acaba.
100.000 lot 1.38 maliyeti yapmak büyük başarı. Hisse hiç 1.43'ün altını görmedi. Bu adam kaç lot alıp kaç lot satıp bu maliyeti yapar matematiği iyi olan bir arkadaşımız varsa cevabını verebilirmi?
Not
Günün yükseği 1.49
Günün düşüğü 1.43
Ağırlıklı ortalama 1.44
100.000 lot 1.38 maliyeti yapmak büyük başarı. Hisse hiç 1.43'ün altını görmedi. Bu adam kaç lot alıp kaç lot satıp bu maliyeti yapar matematiği iyi olan bir arkadaşımız varsa cevabını verebilirmi?
Not
Günün yükseği 1.49
Günün düşüğü 1.43
Ağırlıklı ortalama 1.44
Sayın Honda adam zaten yıllardır thtanın sahibi,binlerce lotu yüksekten satıp 3-4kademe aşağıdan alırsa maliyet o şekilde oluşur.Zaten bunu hergün yapar tahtada.Ama genelde 1-2 kademede yapardı,bugün Finansbank yardımıyla kademeler fazlalaşmış.
selam kim bu adam? Niye senedin uçmasını istemez. Fikrin nedir?
TEB'e borcu olan bir kurum, 1.38'den iskontolu olarak virmanlamış olabilir!
Al 100000 lotunu, ver 138000 YTL.mi...
selam kim bu adam? Niye senedin uçmasını istemez. Fikrin nedir?
Sayın Honda, topiğin başından itibaren yazılarımı okuyun.Ben bu topiğe yazmama kararındaydım çünki yanlış anlaşılıyordum.Sorunuzu görünce
cevap vereyim dedim.Endeks geldi 26500 e bu lanet hisse daha sürünüyor.Nedeni ise yazdığım gibi daha evvelki yazılarımda.
Sayın Honda adam zaten yıllardır thtanın sahibi,binlerce lotu yüksekten satıp 3-4kademe aşağıdan alırsa maliyet o şekilde oluşur.Zaten bunu hergün yapar tahtada.Ama genelde 1-2 kademede yapardı,bugün Finansbank yardımıyla kademeler fazlalaşmış.
Demek oluyorki tahta sahipsiz değilmiş..
Şu cuma gününü bir görelim..
Anlaşılan show yarına kaldı.
TEB dün 1.48'den sattıklarının yarısını bugün nasıl yaptıysa 1.38'den geri koymuş.
11/01
http://www.hisse.net/forum/attachment.php?attachmentid=9975&stc=1
12/01
TEB'in bu kadar .............. olacağını sanmıyordum. Bugünde 1.47'den çıkmışlar elindekileri. Yarın yine aşağı basıp 1.38'den alır bu ...........ler.
Kafanızı yormayın mal kalmadı adamlarda.
Yarın büyük gün.
braveheart
13-01-2005, 19:47
keşke büyük gün olsa da borsada ne olacağı hiç belli olmuyor. bak bayramlara doğru yükseliyor diye kent aldık bir sürü zarar ettik hergün düşüyor.
DrX turkcell reklamı gibi olacak ama
Yorum Alıyim?
DrX turkcell reklamı gibi olacak ama
Yorum Alıyim?
Dana
Kuyruk
Yarın :)
Umarım :düsün:
braveheart
14-01-2005, 00:41
sizce hangi yönde kuyruk kopacak tahmini?
1.43'ü kırdı, şimdi önünde 1.60 var. Bunu da kırarsa büyük ikramiye size çıkmış gibi sevinebilirsiniz...
99'un sonbaharında 1 koyan, 2000'in ilkbaharında 14 almış. Bana da böyle bir olay lazım...
O olay herkese lazim be abi:D
Sn. Boyner'in de belittiği gibi,aslında 1.60'a kadar önü açık ama spek bırakmıyor.
Uzun vade de süper olacağına inanıyorum.Keşke sabredebilsek..Bir yıl kadar..
O olay herkese lazim be abi:D
Sana da mı sevgili mazhi :)
Soros da zamanında böyle söylemiş.. :rolleyes:
Sevgili mazhi'nin neyi eksik :)
meşhur Manavcı güzelim senetle oynayıp afişe asmazsa bu sefer gidecek
meşhur Manavcı güzelim senetle oynayıp afişe asmazsa bu sefer gidecek
Umarım :)
Baktım hayır yok 1.45 den çıktım hayrını görün.
1440'dan sattim....hayrini gorun....
1.46 Ortalama ile verdim..Sevimsiz hisse..Kurtulduğuma seviniyorum.. :mad:
en iyisini yaptınız beyler...
bayindir66
14-01-2005, 23:03
ya bende 145 den çıktım
ne olacak şimdi kimse kalmamış:)
Babalar gibi ben varım. Gözünüz arkada kalmasın...
paradoxxx
15-01-2005, 03:50
1.43 kırmadığı sürece bende buradayım..
makbulut
15-01-2005, 12:56
Boğalar şaha kalkınca, açığa satışın lafı olmaz
Akıllı adam fnsyo'da bekler yeni senet almaz
tartumar
15-01-2005, 13:18
Valla ben uzun bir süredir burdayım bi yere gitmeye de niyetim yok şimdilik tabi duydunmu spek efendi...
youngbroker
15-01-2005, 15:09
finansbanktan cıkanlar fnsyo ya girebilirmi?ben biraz daha sabrettim belki pazartesi 1490-1500 den veririm
Dow Jones A tipi borsa yatırım fonu İMKB de işlem görmeye başladı Fonun kuruculuğunu Finansbank Fon yöneticiliğini Finans yatırım yürütüyor. Önümüzdeki günler Petkim Özelleştirilecek bu işlemler Finans Yatırım üzerinden yapılacak. Cuma günü finans Yatırım 16 milyon lot Finansbank hissesi sattı. FFKRL Kar zengini. Önümüzdeki günler FNSYO ve FFKRL çok dikkatli izliyelim. Çok büyük katkılar sağlıyabilir.Sonra geç kalabiliriz.
TEB, her kademeden malları toplamaya devam ediyor...
1.43 kırmadığı sürece bende buradayım..
Bugun Vikinglerime kıysam hepsini FNSYO'ya koyacaktım gelen paranın,eger bu kagıt 10 gün içinde %10 yapmazsa en az cidden borsada bildiklerimi yeniden gözden geciregim. Hergün düşen işlem hacmi,olusan flama formasyonu ve uzerıne TEB'in çogalan takası,hersey yukarı sert bir hareketi destekliyor,ayrıca 1,43 çok kuvvetli destek oldu, burası kırılırsa zaten sert asagı yapacaktır ama sadece buna %10 ıhtımal verıyorum. Arkadaslar bu kagıdı nasıl kacırıyorsunuz, en azından takip listenize alın. Umarım hepimiz kazanırız...
Arkadaşlar, destekten kağıt almak bu kadar kolay olurmu yahu? 1,43 alış yazdıkça patır patır veriyorlar, benden başka alan da yok, bu yüzden dayanamadım, almak istediğimden fazla aldım neyse demekki bu kağıdın desteği 1,42ymiş :D
tifosiferre
19-01-2005, 14:18
Arkadaşlar, destekten kağıt almak bu kadar kolay olurmu yahu? 1,43 alış yazdıkça patır patır veriyorlar, benden başka alan da yok, bu yüzden dayanamadım, almak istediğimden fazla aldım neyse demekki bu kağıdın desteği 1,42ymiş :D
Gerçek bir hareket için 1.50'yi geçmesini beklemeliyiz ;)
Gerçek bir hareket için 1.50'yi geçmesini beklemeliyiz ;)
Haklısınız ama elimimizde biraz bulunsun, 1,50yi geçince de pozizyonumu arttırırım. Hem o seviyeyi ne zaman, nasıl ve ne kadar hızlı geçeceğini nereden bilebiliriz ki, farzedinki bir gün borsayı takip edemediniz, sonra kapanışlara bir baktınız ki 1,70 olmuş bilmiyorum bu durum başınıza geldi mi, ama benim çok geldi. :D Aslına bakarsanız 1 aydan önce hareketin hızlanmasını beklemiyorum ama olsun. Ben böyle daha rahat ediyorum. ;)
paradoxxx
21-01-2005, 03:06
14.01.2005 tarihi itibariyle BİRİM PAY DEĞERİ : 1.95
Haklısınız ama elimimizde biraz bulunsun, 1,50yi geçince de pozizyonumu arttırırım. Hem o seviyeyi ne zaman, nasıl ve ne kadar hızlı geçeceğini nereden bilebiliriz ki, farzedinki bir gün borsayı takip edemediniz, sonra kapanışlara bir baktınız ki 1,70 olmuş bilmiyorum bu durum başınıza geldi mi, ama benim çok geldi. :D Aslına bakarsanız 1 aydan önce hareketin hızlanmasını beklemiyorum ama olsun. Ben böyle daha rahat ediyorum. ;)
Kesinlikle dogru bir hareket çünkü bu kagıt harekete basladı mı en fazla 2 gün sürecektir,daha önce de hep böyle oldu. Zaten bana kalırsa 1.80i gecmesi de zor gibi
Kesinlikle dogru bir hareket çünkü bu kagıt harekete basladı mı en fazla 2 gün sürecektir,daha önce de hep böyle oldu. Zaten bana kalırsa 1.80i gecmesi de zor gibi
Çok yukarılara gidecek çoook, 3-4 ay sonra satınca 1,43 den aldıklarımı kaç liradan sattığımı söyleyeceğim ;)
Umarım dediğin gibi olur ama cidden FNSYO'ya çok güvenme derim ben,kısa vade hareket eder bu kagıt
5000er lot alimlar ucusuyor havalarda, hareket yakinda sanirim
TEB malları toplama devam ediyor...
leventaslan
27-01-2005, 18:33
Yarın tavan olur...olmazsa...haftaya öyle bi giderki..herkes bakar...Ben bugün 1,47 den aldım...
ya hemen tavan olur demişsin neye istinadan güzel arkadaşım benim varsa bir bildigin paylaş bizde ögrenelim bizde aydalanalım ama öyle tavan olacak demekle tavan olunca herkesin dediği hisse tavan olur ama değil mi kızmada bana olabilir ama neden sebep göster bize ......şimdiden tsk ederim anlatacakların için bekliyorum...
Yarın tavan olur mu bılmem ama hısse barız sekılde 1.43-1.47 arasına sıkıstırıldı,bugun hisseye saglam para girisi vardı,2-3 haftadır takipteyim düşen işlem hacmiyle bu noktalarda dinlenme var demistim gecen hafta kesin 1.7leri görecek demistim ve insallah bence de cok az kaldı
leventaslan
28-01-2005, 11:15
Sayın ŞENOL
Teknik olarak konuşuyorum..özellikle bir bilgim yok..Teknik olarak çok iyi duruyor ve iyi sıkıştı ve maliyetlendi..Kalkış çok yakın gibi...
İnşallah dedigin gibi olur ben her gün elimdekilerin yarısını tavana yazıyorum belki biri gelir alır diye :D
yine uyuslugu tuttu akrabası ffkrl bir ara %10 primdeydi bu ise ekside utanmaz hisse aksama heralde 147 den kapatacaklar yine uyus herif ne olcak :D
leventaslan
28-01-2005, 17:15
Bende 1,47 den aldım...Bekliyorum
TEB, toplama operasyonunu bitirdi gibi.
Artık haberler gelmeye başlar...
TEB, toplama operasyonunu bitirdi gibi.
Artık haberler gelmeye başlar...
Bence haberler gelinceye kadar toplamaya devam edecekler, belki başka bir kurum da işin içine girer, özellikle yabancı girerse çok süper olur. Bu yüzden de haberler hemen gelmese daha iyi olabilir. Yani ne kadar geç gelirse o kadar sert ve o kadar yukarı çıkacak diye düşünüyorum.
Ve yeni moda FNSYO olacak, bütün YOların lokomotifi olacak diye umuyorum.
Hem acele etmelerini de istemem, daha ben yeterince toplayamadım, biryerlerden gelecek param var ve şimdiden yeri hazır :D
Bu arada sizce PETKIM en geç ama en geç ne zaman arz edilir fikri olan var mı?
Benim içimde sanki yaza doğru sarkacak gibi bir his var, çünkü PETKIM her geçen gün durumunu düzeltiyor ve ne kadar geç arz ederlerse o kadar yüksek fiyata satma şansları var. Bu arada PETKIMin fiyat hareketlerini THY ile benzeştirip arz zamanını tahmin etmeye çalışıyorum. :düsün:
TEB yine yapacağını yaptı... :mad:
TEB yine yapacağını yaptı... :mad:
Sayın Boyner şuna yaptı değilde yapmaya çalıştı diyelim, TEB 1,48e satıp 1,46 dan yerine koymaya çalıştı ama EXPRES 1,47ye tek tuş 100.000 lot alış gönderince alacaklarını alamadı, o yüzden TEB bu kadar ekside kapattı.
paradoxxx
01-02-2005, 23:55
tahta çok fazla sıkıştı.sert yukarı yapabilir diye düşünüyorum..
Sayın Boyner şuna yaptı değilde yapmaya çalıştı diyelim, TEB 1,48e satıp 1,46 dan yerine koymaya çalıştı ama EXPRES 1,47ye tek tuş 100.000 lot alış gönderince alacaklarını alamadı, o yüzden TEB bu kadar ekside kapattı.
%50'ler konuşulurken, niçin grubun lideri %1'e tenezzül etsin anlamadım... :confused:
%50'ler konuşulurken, niçin grubun lideri %1'e tenezzül etsin anlamadım... :confused:
Sn BOYNER, %1 diyorsunuz ama bunu hergün yaptığını düşünürseniz:
1-Elindeki malın maliyetini düşürüyor.
2-KY,spekülatör ve açıkçıları kağıttan uzak tutup trendin sakin oluşmasını sağlayacaklar(ALTERNATİF bunu ARFYO için zaman zaman yaptı.).
3-Kim bilir belki de satıcılı gösterip diğer kurumlardan mal topluyordur, hatta kimbilir belki de EXPRES, ECZACI,KALKINMA alımları da aynı grubundur.
4-Ben % 50 den fazla bekliyorum. Bekleyip görelim.
Saygılar..
Teşekkürler tacir...
1.48 duvarı geçilmişe benziyor, sırada 1.52 zirvesi var. Hacim önceki günlere göre oldukça yüksek...
braveheart
02-02-2005, 12:19
sn. boyner 1.52.den sonraki hedef belli mi acaba. girip girmeme kararı açısından merak ediyorum da.
Zirvesinde olduğu için, ilk hedef olarak pay değerini düşünüyorum.
1.92-2.0 seviyeleri (%30-35).
Yazdıklarım sizi etkilemesin...
Sadece bilgi olsun diye söylüyorum, dolar bazında 1997 de ve 2004 de denediği ve kıramadığı 1,2$ seviyesini direnç olarak görüyorum, tarihi zirvesi ise 2000 yılında 1 hafta kapalı kalıp ardından serbest marjda açılınca gördüğü 2,47$ seviyesi. Ben gözümü en az buraya diktim :D
Sayin Boyner, artik resmen geriye sayim basladi, bugun yada yarin, yukari hareket baslayacaktir dusuncesindeyim.Islem hacmi yeniden artiyor, adim adim geliyorum diyor bizimki:)
braveheart
03-02-2005, 11:05
elimde hiçbirşey yok şu anda. full buna mı girsem acaba. yoksa mteks mi diye düşünüyorum.
Sevgili Braveheart, bence kafan ikisinde de kalmasin yari yariya gir derim ben, ama FNSYO cidden yukselis potansiyeli bulunduruyor, hem de cok saglam olabilir bu yukselis
braveheart
03-02-2005, 15:10
ocak ayı işlemlerimde %25 zarardayım anaparamdan. onu çıkarayım bir şekilde yeter.
ocak ayı işlemlerimde %25 zarardayım anaparamdan. onu çıkarayım bir şekilde yeter.
Sayın braveheart MTEKS 0,7 YTLnin altında iken girseydiniz olurdu ama zaten kısa vade için çok primlenmiş,riski artmış bence,ayrıca bir beklentisi varmı bilmiyorum, ama nereye gideceği hiç belli olmaz.
Bence FNSYO şu anda çok uygun, en azından pay değerinin altında ayrıca beklentisi de var, ama bunun da ne zaman gideceği hiç belli değil. Eğer 3 ay beklemeyi göze alıyorsanız, seansları da fazla takip etmezseniz %25 zararınızı fazlasıyla çıkarırsınız üstüne de kar edersiniz bence.
Yine de siz bilirsiniz.
Bugün iki seansta da gözümü ayırmadan sadece FNSYOyu takip ettim TEB tahtaya çok hakim görünüyor, tahtanın alt ve üst sınırlarını çiziyor, marjı daraltıyor ve yavaş yavaş tahtayı yukarı çekmenin hazırlıklarını yapıyor. Bu hoşuma gitti. Bu aralar bu senette günlük yapılan işlemler çok büyük ihtimalle zararla sonuçlanacaktır ama orta vade beklemeyi bilen karşılığını alacaktır diye düşünüyorum.
Artık ben içim rahat bir şekilde bu senedi ve bu topiği takip listemden çıkartıyorum, çıkış başlayınca tekrar burada olacağım.
peroksit
04-02-2005, 11:17
1 2 3 tip....:)
braveheart
04-02-2005, 12:18
umarım uzun bir sessizlik olmaz.
braveheart
04-02-2005, 18:01
arkadaşlar. ne oldu kimse yok burada.
paradoxxx
05-02-2005, 01:32
ne kadar daha tutabilecekler merak ediyorum..
peroksit
05-02-2005, 11:56
ooo
istedikleri kadar Tutarlar....Baska kagitlarda cok ornegi var....
sartar2000
06-02-2005, 21:21
Finansbank ve ffkrl gibi bir çıkışa hazırlanıyor gibi daha fazlasına ...
braveheart
07-02-2005, 19:42
bu nasıl hazırlık anlamadım. borsa uçtu gitti.
braveheart
08-02-2005, 11:25
inanamıyorum. günlerdir bekliyorum. hareket yok. sıkıldım biraz alım satım yapayım diğer senetlerde yükselişe geçince yine alırım diye aldığım fiyattan elden çıkardım. paramı emirlere bağladığım anda kağıt yükselişe geçti. kaybetmem için beni takip eden gizli güçler mi var acaba.
TEB, 1.52'ye pasiften malları basıyor. Kesmezse, 1.50 altına yeniden sarkar...
TEB, 1.52'ye pasiften malları basıyor. Kesmezse, 1.50 altına yeniden sarkar...
Olabilir, zaten bu kendi hareketi değil, sırf diğer YOlar yükseliyor diye yükseliyor. Ama biz PETKIMin halka arz haberini bekliyoruz.
leventaslan
08-02-2005, 12:28
Artık yukarı dönüyor gibi..Bundan sonra geri çekilme iyi olmaz sanırım...Yükselişe başlaması lazım
Sayın BOYNER, izninizle bugün de ben göndereyim para giriş çıkış durumunu :)
Kağıt iyi dağılmış bugün.TEB sattıklarını tekrar toplayıncaya kadar buralarda oyalanacağız sanırım. Bu arada adamlar 1,59 ortalama ile satıp 20 bin YTLyi atmışlar cebe, ne diyeyim helal olsun. Umarım kazandıklarını iyi amaçlarla (yani FNSYOyu yükseltmek için) kullanırlar. :D
Olabilir, zaten bu kendi hareketi değil, sırf diğer YOlar yükseliyor diye yükseliyor. Ama biz PETKIMin halka arz haberini bekliyoruz.
petkim'in halka arzini finans yatirim mi yapacak?
petkim'in halka arzini finans yatirim mi yapacak?
;) :evil:
t a h m i n c i
09-02-2005, 00:41
Merhaba arkadaşlar, bu topiği uzun zamandır takip ediyorum. Y.O. larla ilgili yaptığım analizler neticesinde FNSYO' u yatırım yapmaya en uygun hisse olarak belirledim. Ancak bana göre PETKİM beklentisine saplanıp kalmamak lazım. PETKİM' den önce hareketlenmesini bekliyorum. TEB kağıtla fazla oynuyor. TEB' in kağıtta regülatör görevi yaptığını düşünüyorum. Yani kağıdın belli marjlar içinde kalmasını sağlıyor. Teknik görüntünün bozulmasına izin vermiyor. Bu denklemde başka bir fonksiyonu olduğunu düşünmüyorum. Genelde girdiğim kağıtlara uğur getiririm. Umarım FNSYO' ya da uğur getiririm.
PD/DD F/K
FNSYO E 0.83 5.08
% 50 kar etme potansiyeli taşıyor. :cool:
Bugün, TEB'in FNSYO'ları 1.59'dan nasıl sattığını açıklayabilecek var mı? Varsa bir yolu bizde 6 kademe yukarıdan satalım...
Max-1.53
Min-1.48
Bugün, TEB'in FNSYO'ları 1.59'dan nasıl sattığını açıklayabilecek var mı? Varsa bir yolu bizde 6 kademe yukarıdan satalım...
Max-1.53
Min-1.48
Uydurma rakamlarla açıklarsak:
1.53 den 400 bin lot satarsın sonra da 1,48 den 200 bin lot alırsın, net kaç lot satmış oldun: 200 bin lot.
1,53 * 400.000 = 612.000 YTL satış tutarı
1,48 * 200.000 = 296.000 YTL alış tutarı
612.000 - 296.000 =316.000 YTL cepteki para
kaç lot sattın 200 bin lot
316.000/200.000 = 1,58 lot başı satış fiyatı :D
1-2 gün içinde bu malı bu seviyelerden geri toplarlar nasıl olsa. Bunu haftalardır yapıyorlar ve ellerindeki malın maliyetini de oldukça düşürdüler.
Bunu siz yapamazsınız, bunu yapabilmek için tahtanın sınırlarını çizebilecek kadar elinizde mal ve para olması lazım, belki 1-2 kere yaparsınız ama sürekli yapamazsınız. Zaten borsadaki büyük para küçük parayı yutar olayı da budur. ;)
Çok ilginç, böyle bir işlemde;
612.000 - 296.000 =908.000 YTL hacim
400.000 + 200.000 =600.000 lot
908.000 / 600.000 =1.51 yazmaları gerekmiyor mu?
(tacir adlı kullanıcıya tekrar itibar puanı vermeden önce biraz diğer kişilere de puan vermelisiniz. :o )
paradoxxx
09-02-2005, 02:31
12 aylık bilançosu açıklandıktan sonra petkim'in halka arzı başlıyacakmış....
Çok ilginç, böyle bir işlemde;
612.000 + 296.000 =908.000 YTL hacim
400.000 + 200.000 =600.000 lot
908.000 / 600.000 =1.51 yazmaları gerekmiyor mu?
İşlemlerin hepsi aynı yönde değil ki niye topluyorsunuz? Net işlemlere yani kasadan ne kadar net mal çıktı ve net para girdi diye bakıp birim malın kaç liradan çıktığına bakmak gerekir.
Ee işte 1.58 yapıyor ama rakam 1.59 yani mümkün değil bunu izah edecek başkası varmı?
Adamlar satarken maks günlük fiyarın 6 kademe fazlasında satıyorlar alırlarken de 6 günlük en düşük fiyattan 6 kademe alttan alıyorlar pes doğrusu.
Ee işte 1.58 yapıyor ama rakam 1.59 yani mümkün değil bunu izah edecek başkası varmı?
Ben rakamları uydurdum yani derinlikli datamda sorun olduğu için 400.000, 200.000 rakamları sallama, sadece nasıl görülmemiş fiyattan satılabileceğini göstermek istedim. Rakamların uydurma olduğunu da yazımda da belirttim, bi zahmet dikkatli okuyup bu kadarını da kendiniz anlayın. Zaten hepsini 1,53 ten satıp 1,48 den de almamışlardır.
FINBN'nin %6, endeksin %3 düşmesine rağmen 1.48'in altına bırakmıyorlar. 1.50'lik kapanış, teknik olarak iyi olur...
leventaslan
09-02-2005, 17:03
Aşşağı bırakmıyorlar..Yukarıda göndermiyorlar..ben sıkıldım verdim 1,50 den...
elinde olanlara bol kazançlar...
t a h m i n c i
09-02-2005, 20:30
Yine TEB sahnede. Hem dövüyor hem de seviyor. ;)
paradoxxx
10-02-2005, 03:15
Benim kişisel fikrim petkim'in 12 aylık bilançosu gelene kadar hissede maliyet düşürecekler..Yapılan açıklamalar hep 12 aylık bilançodan sonra petkim'i arz edicez şeklinde..
leventaslan
10-02-2005, 12:38
Petkimin halka arzı ile FNSYO nun ne alakası var..halka arzı finansbank yapacak....FNSYO yapmayacakki
Eveeet arkadaşlar.
Dökülenler parmak kaldırsın :D
leventaslan
10-02-2005, 17:42
ben :gulen: :gulen: :gulen:
İyi düzdüler, beklemeye devam, ya çıkacak ya çıkacak...
Bugun Ataonline dan yapilan alislar ilginc geldi.
ATAONLINE MEN. 78,997 lot 1.46 ortalama ile.
Yoksa kucuk yatirimcilar beraber mi hareket etmeye basladilar.
arkadaşlar malın sahibi biliniyor 1.12 dolardan alanlara verecek 1.09 dan kafasına mal yedi pörtföy değerini yüksek ayarlatığıyor dikkatli olun söylenen fiyatlar hayali biraz kaldırırsa ucuz maliyetli bir aracı kurumdan bu sefer hepsini verecekler geçen sene yaptığı oyunun intikamı alınacak.Saygılar
arkadaşlar malın sahibi biliniyor 1.12 dolardan alanlara verecek 1.09 dan kafasına mal yedi pörtföy değerini yüksek ayarlatığıyor dikkatli olun söylenen fiyatlar hayali biraz kaldırırsa ucuz maliyetli bir aracı kurumdan bu sefer hepsini verecekler geçen sene yaptığı oyunun intikamı alınacak.Saygılar
Formu baştan sona şimdi okudum da, oldukça enterasan muhabbetler geçmiş, özellikle selam arkadaşımızın da bu tarz uyarıları var. Ama bunlar açıkçası beni çok ilgilendirmiyor, çünkü ucuz bir senette beklenti oluşursa o senedi götüren bulunur, kimse götürmezse piyasa götürür diye düşünüyorum. Ayrıca ben malın çok toplu olduğunu düşünmüyorum, yani hepsini verecekler dediğiniz miktar maximum ne kadar olabilir ki?
Ayrıca ...pörtföy değerini yüksek ayarlatığıyor... diyerek ne kastediyorsunuz ki? Portföyünde ne olduğu belli, ben bunları size günlük bile söyleyebilirim.
İlave olarak bu senet 2001 benzeri bir kriz çıkmadığı sürece artık 1,25in altına
gelmez. Uzun vadede en kötü faiz kadar kazandırır, yani riski az bu da endeks bu seviyelerde iken senet seçiminde önemli bir faktör olmalı.
makbulut
11-02-2005, 16:21
prim pay degeri 2,00 ve petkimin halka arzı yaklaştı ve bilançosu muhteşem ve finans bankın yaptığı çıkış ve yabancı banka ortaklığı fnsyo yu hiç aklınıza gelemeyecek yerlere götürecek.Sadece daha öncede dediğim gibi sabır :tamam:
Sabreden derviş, muradına ermiş...
Açk. Tarihi Ref. Tarihi Kaynak Konular
10/02/2005 18/03/2005 IMKB Bülteni GENEL KUR.
Petkim Petrokimya Holding A.Ş.'nin olağan gündem maddelerinin yanısıra - Mali tabloların enflasyon düzeltmesinden oluşan geçmiş yıllar zararının, 30.12.2003 tarih ve 16535 sayılı Sermaye Piyasası Kurulu kararı gereği varsa dönem karı ve dağıtılmamış geçmiş yıl karları, kalan zarar miktarının ise sırasıyla olağanüstü yedek akçeler, yasal yedekler, özkaynak kalemlerinin enflasyon muhasebesine göre düzeltilmesinden kaynaklanan sermaye yedeklerinden mahsup edilmesi hakkında bilgi verilmesi, - T.P.A.O Personel Vakfı'na ortaklık yardımı ve vakıf masraflarına iştirak payı ödenmemesinin karara bağlanması konularının da görüşüleceği 2004 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın 18.03.2005 Cuma günü saat 10:30'da Aliağa, İzmir adresindeki şirket merkezinde yapılacağı bildirilmiştir. Genel Kurul gündemi ekte yayınlanmaktadır.
tartumar
14-02-2005, 12:08
Bugün, 10:47
hrncn
Forum Katılımı :
Duhül: Apr 2004
Gönderi: 255
İtibar P. Gücü: 1
--------------------------------------------------------------------------------
BORSA'DA İŞLEM GÖREN BAZI ŞİRKETLERİN VERGİ DAİRELERİNE SUNULAN 12 AYLIK NET DÖNEM KARLARI/ZARARLARI
İMKB'de işlem gören şirketlerin Beyanname Ekinde Vergi
Dairelerine Sunulan 2004 Yılı 12 Aylık Mali Tablolarındaki
net dönem karları/(zararları):
(YTL)
ŞİRKET ADI 30.12.2004
--------- ----------------
BERDAN TEKSTİL 12.563.482,99
DENTAŞ 7.962.111
FİNANS YATIRIM ORTAKLIĞI (96.478)
VARLIK YATIRIM ORTAKLIĞI (152.143)
Foreks Haber Merkezi
09/03-- #### 1,364,385
12/03-- #### 625,147
03/04-- #### -2,593,372
06/04-- #### -386,562
09/04-- #### -191,936
12/04-- #### 96.478 :aglayan: :aglayan: :aglayan: :aglayan: :aglayan: :aglayan: :aglayan: :aglayan: :aglayan: :aglayan: :aglayan: :aglayan:
tartumar
14-02-2005, 12:24
yaniii tekrar 03/03 teki seviyeye doğru gidiyor mu diyorsunuz ?
Bugün Koç'un satışları can sıkıcıydı, :düsün: önce 1,48e yazdı sonra da 1,46ya çekti satmak istedillerinin hepsini de satamadı satışları 1,46 kaldı belki satışa yarın devam eder. Bu satış gruba ait bir satışmıydı yoksa büyük parası olan küçük yatırımcı satışımıydı anlayamadım. Ama neyse ki bu satışları Ataonline'dan bir arkadaş karşılıyor nasıl olsa, kim bilir belki de Hüsnü Özyeğin Ataonline'da hesap açtırmıştır :D
Bir de şu zarar işi var ki zaten bekliyordum, asıl o can sıkıcı. Kardeşim şu ortamda bir yatırım ortaklığına zarar ettirtmeyi nasıl beceriyorsunuz anlayamıyorum. Tabiki aslında bir faaliyet karı var ama parasal pozisyon zararı kardan daha fazla olunca sonuç zarar oluyor işte. :mad:
Teknik olarak bakınca da kısa vadeli göstergeleri diplerde, RSI uygun seviyelerde ama MACD sat konumunda. 1-2 gün içinde hepsi yukarı döner.
Neyse tüm dünya borsalarının(burasını salladım) en ucuz yatırım ortaklığında beklemeye devam. ;)
leventaslan
15-02-2005, 00:16
1,50 de bırakıp kaçmakla akıllılık yapmışım
daha öncede belirttiğim gibi...işkillendim...çok bekledi..teknik çok güzeldi ama..gereksiz spekülasyon yapıldı...Petkim in halka arzını bu hissede beklenti yaparsan..ben kaçarım...halka arz ile yatırım ortaklığının ne alakası var..o finansbank ile alakalı...bu başka bir şirket..
Neyse, zaten portfoy yapısıda çok iyi değil zaten..allah sahiplerine kolaylık ve sabır ihsan eylesin...
1,50 de bırakıp kaçmakla akıllılık yapmışım
daha öncede belirttiğim gibi...işkillendim...çok bekledi..teknik çok güzeldi ama..gereksiz spekülasyon yapıldı...Petkim in halka arzını bu hissede beklenti yaparsan..ben kaçarım...halka arz ile yatırım ortaklığının ne alakası var..o finansbank ile alakalı...bu başka bir şirket..
Neyse, zaten portfoy yapısıda çok iyi değil zaten..allah sahiplerine kolaylık ve sabır ihsan eylesin...
Amin...
Çok sık kredili işlem yaptığım için 2 gün önce kredili işlem yetkimi kaldırtmıştım, bu günkü düşüş hiç işime yaramadı, bu kadar şanssızlık olur yani. Neyse kısmet değilmiş.
İnsan elindeki hisseye güvenince düşüşlerden hiç rahatsız olmuyor, bunu bir kere daha anladım.
Bu gün PETKİMin bilançosu geldi haberiniz olsun.
Bizim kağıt YOlar arasında sondan 6. sıraya düşmüş, ilgisizliği severim de bu kadarı da fazla yani. Bu mesajla biraz yukarı çıkartayım şunu:D
t a h m i n c i
16-02-2005, 22:55
İnsan elindeki hisseye güvenince düşüşlerden hiç rahatsız olmuyor, bunu bir kere daha anladım.D
Ben düşüşleren hep rahatsız olurum, elimdeki altın da olsa değeri düştükten sonra ne işe yarar?
Ben düşüşleren hep rahatsız olurum, elimdeki altın da olsa değeri düştükten sonra ne işe yarar?
sayın tahminci niye düştüğünü bilmiyorsanız düşüşler tabiki rahatsız eder ama
ben bu günkü düşüşün sebebinin panik satışlar olduğunu ve hemen geri geleceğini bildiğim için rahatsız olmadım. Ama elimde başka bir senet olsaydı böyle olmayabilirdi bunu belirtmek istedim. Ne de olsa elimde portföy değeri 1,98 YTL ve hisse senedi oranı %37 olan FNSYO(altın değil) vardı. Hatta inanın düşüşe sevindim, keşke KY biraz daha verse dedim açıkçası. Çünkü çok hareketsiz kalmıştı ve bu şekildeki hareketler yeni para girişi sağlayabiliyor(MARBAŞ uzun zamandır ucuz maaliyetli alış yapmaya çabalıyordu, bu gün bir miktar almış,hatta TEB ve TEKSTİL de miktarı az olsa da almış). umarım bizim FNSYO yöneticileri de portföyü fullemişlerdir :D
Bu arada yeri değil belki ama size HSBC bombalanması sırasında yaptıklarımı anlatmak istiyorum.
Elimdeki parayı uzun vadeli bir senet bulup yatırayım demiştim ve araştırıp KRDMD aldım. Elimde bölünmeden önce 1470 maliyetli(bugünkü fiyatı 0,27 YTL) 20000 lot KRDMD var. Uzun vadeli almışım. Bir gün sonra 1530 olmuş hareketli ve almış başını gidiyor, endeks 16000 in üstünde direncini zorluyor. Yani keyfim yerinde.
İşyerinde çalışıyorum, birden bir patlama sesi duyuldu(Ümraniye'de çalışıyorum ona rağmen duydum), ilk başta hiç birşey aklıma gelmedi hatta o sesin patlama sesi olduğu bile. Endeks bir anda 300 puan aşağıya indi bende duruma uyandım, portföyü 1490dan boşalttım. Sonra televizyondan ne olduğunu anlamaya gittim. 10 dakika sonra da şimdi dip yapmıştır, portföyü doldurayım diye yerime geldim ki tahtalar kapalı KRDMD 1420 kapatmış. Araya bayram falan girdi, bayramdan sonra 1460 açıldı ve ben almadım, alamadım.Almadıkça arttı, arttıkça alamadım. Ve o moral bozukluğu ile al-sat yapmaya başladım, sonuçta kar da ettim zararda ama o gün 30 milyarım vardı bugün 40 milyarım var. O pozisyonumu korusaydım bu gün 200 milyar civarı param olacaktı.
Sonuç olarak o gün niye portföyü boşalttım,KRDMDlerimi niye sattım diye sorunca kendime şimdi anlıyorum ki senedime güvenmiyordum... Zaten 300-400 liralardan 1500 liralara gelmişti, 4-5 kat artmıştı yani. İyi yelere gideceğini hissediyordum ama nasıl ve nereye gideceğini bilemiyordum, 6 kat daha yapabileceğini ise hiç düşünemezdim, olayı kafamda çözememiştim kısacası.
Altın alırsanız ve güvenmiyorsanız ve fiyatı düşüyorsa, niye düştüğünü de anlayamıyorsanız elbetteki rahatsız olursunuz, o zaman da "stop loss" uygularsınız. Ama ben bu senede güveniyorum ve stop uygulamayacağım, hedeflerim var ve oralara ulaştıkça kademeli satacağım. ;) Ne zaman olursa olsun...
Acizane alarak bir evvelki notumda belirtmiştim 1.12 dolardan mal yediriyor diye şimdi elinde malı olanların karnını deşeçek ve alasıya kadarda yeni çıkan madeni paranın en ufak değerlisi kadar kar vermeyecek ALLAH elinde malı olanlara sonsuz sabır versin.TEB topluyormuş o topluyormuş savsatalarını inanmayın malı sahibinin en az 20 aracı kurumda oynuyor.Elinde hiç malı olmayan bir yerden işlem yapın o aracı kuruma yüklü miktarda mal virmanlıyor ve alanın kim olduğunu buluyor denemesi yapın yanılmadığımı göreceksiniz Saygılar.Neden tahtaya yabancı fon gelmiyor anlatabiliyormuyum. :gulen:
Acizane alarak bir evvelki notumda belirtmiştim 1.12 dolardan mal yediriyor diye şimdi elinde malı olanların karnını deşeçek ve alasıya kadarda yeni çıkan madeni paranın en ufak değerlisi kadar kar vermeyecek ALLAH elinde malı olanlara sonsuz sabır versin.TEB topluyormuş o topluyormuş savsatalarını inanmayın malı sahibinin en az 20 aracı kurumda oynuyor.Elinde hiç malı olmayan bir yerden işlem yapın o aracı kuruma yüklü miktarda mal virmanlıyor ve alanın kim olduğunu buluyor denemesi yapın yanılmadığımı göreceksiniz Saygılar.Neden tahtaya yabancı fon gelmiyor anlatabiliyormuyum. :gulen:
No stop :D keşke biraz boşta param olsaydı da biraz daha mal yedirseydi bana, ama neyse benim yediğim mallar bana yeter, buna da şükür.
Yabancı fon bu yüzden mi gelmiyor, yani 1.12 den bana mal yedirirler diye korkudan mı gelmiyor? :gulen: Yabancı fon için 1.12 den mal yemekten daha güzel bir şey olabilir mi acaba?
Mal şu anda ne toplanıyor ne dağıtılıyor, aslında günlük 10-20 bin lot toplanıyor ama bu da önemsiz sayılabilir. Kendi haline bırakılmış endeksle birlikte salınıyor. Bu arada zaten birilerinin karnı deşilmeli ki seleksiyon olsun, artık doğal seleksiyon mu yapay seleksiyon mu orasını bilemem. :D
t a h m i n c i
17-02-2005, 23:36
Sn. tacir,
Belki de haklısınız. Kardemir ile ilgili anınızdan dolayı inandığınız bir senette beklemeyi tercih ediyorsunuz. Ancak Kardemir olayı bu borsada yılda ancak bir iki kağıtta olur.
Kağıt ne olursa olsun, STOP lar çalışmalı. Bir kez terse gelirseniz 9 kez sermayeyi kurtarırsınız. Şu an zirvelerdeyiz, dikkatli olmak lazım. Elbette ki en doğru kararı siz vereceksiniz. Benimkisi sadece size daha değişik bir görüş açısı sunmak, hepsi bu.
Düşe kalka değerini bulur, beklemeye devam(min.08/05)...
Sn. tacir,
Belki de haklısınız. Kardemir ile ilgili anınızdan dolayı inandığınız bir senette beklemeyi tercih ediyorsunuz. Ancak Kardemir olayı bu borsada yılda ancak bir iki kağıtta olur.
Kağıt ne olursa olsun, STOP lar çalışmalı. Bir kez terse gelirseniz 9 kez sermayeyi kurtarırsınız. Şu an zirvelerdeyiz, dikkatli olmak lazım. Elbette ki en doğru kararı siz vereceksiniz. Benimkisi sadece size daha değişik bir görüş açısı sunmak, hepsi bu.
Sn tahminci haklısınız stoplar kesinlikle kullanılmalı ve şimdiye kadar istisnasız her işlemimde kullandım, belki bazen yanlış kullandım ama kullandım. Bu sefer de kullanacağım, stop noktam da 0 YTL . :D gerekirse sermayeyi kaybederiz yani.
Ben kimse ye de stop kullanmayın demem, hatta yeni borsaya başlayan birisine ilk anlattığım şey budur.
Ben kardemir olayını dünkü düşüşten dolayı hatırladım ve belki okuyanlar da bazı dersler çıkartır diye anlattım, yoksa FNSYO ile doğrudan bir bağlantı kurmadım. Zaten o zamanlar endeks yükselmek için can atıyordu şimdi ise düşmek için can atıyor, iki durum çok farklı yani. Ha bu senede güveniyor muyum, evet, daha iyi bir senet bulunamaz mı bulunur belki, ama mevsim YO mevsimi, en risksizi de bu, beklentisi de cabası.
FNSYO kesinlikle en kotu yonetilen YO lardan biri ama iskontosu cok fazla ve burda kesinlikle pozisyon alanlar var...dusus gunlerinde daha cok belli oluyor.... harekete hazır olalım...
makbulut
18-02-2005, 19:08
135 FNSYO 134,186 1.37 80.1 -107,105 1.37 -63.9 27,081 16.2 33,407 -60,488
ALANLAR SATANLAR
KOC YATIRIM 49,000 1.37 29.2 GARANTI YAT. -38,340 1.37 -22.9 0
TSKB MENKUL 33,914 1.37 20.2 ATAONLINE MEN. -27,364 1.37 -16.3 0
GLOBAL MENKUL 24,640 1.37 14.7 HSBC YATIRIM -16,670 1.36 -9.9 0
TACIRLER MEN. 14,712 1.38 8.8 EKINCILER YAT. -12,508 1.38 -7.5 0
TEB YATIRIM 11,920 1.35 7.1 AK YATIRIM -12,223 1.37 -7.3 0
DIGER 33,407 19.9 DIGER -60,488 -36.1 0.0
Bu günkü alışlarda özellikle tacirlerin ve tskb nin olması önümüzdeki günlerde FNSYO nun yönünü tahmin edemiyorum ama sert hareketler yapacağını gösteriyor.(brim pay değeri göz önüne alındığında yukarı hareket daha muhtemel.Bu da benim görüşüm) :kucak:
Bu günkü alışlarda özellikle tacirlerin ve tskb nin olması önümüzdeki günlerde FNSYO nun yönünü tahmin edemiyorum ama sert hareketler yapacağını gösteriyor.(brim pay değeri göz önüne alındığında yukarı hareket daha muhtemel.Bu da benim görüşüm) :kucak:
sn makbulut, tacirlerin :D alışları demişsin ama ben zaten alışlarımı önceden yapmıştım, demekki bu gün diğer arkadaşlar da almışlar :D.
şaka bir yana aslında bir de ilk beşte görünmeyen ama istinasız her gün az miktarda da olsa tekstil menkulden alınıp tekstilbanka virmanlanan miktarlar var. Orda da epey mal birikti.
makbulut
18-02-2005, 22:11
sn makbulut, tacirlerin :D alışları demişsin ama ben zaten alışlarımı önceden yapmıştım, demekki bu gün diğer arkadaşlar da almışlar :D.
şaka bir yana aslında bir de ilk beşte görünmeyen ama istinasız her gün az miktarda da olsa tekstil menkulden alınıp tekstilbanka virmanlanan miktarlar var. Orda da epey mal birikti.
Dostum ben o kadar derinleri göremedim ama artık bu günlerde su yüzüne çıkmaya başladığına göre tahminlerimizde yanılmayacağız anlaşılan :tamam:
Şu anda full FNSYOdayım, ve bundan sonra işlem yapmadığım sürece 2 ay kadar burada yazı yazmayacağım.
Çok hızlı bir yükseliş yaşarsak portföyün yarısını bir kereliğine tekrar almak üzere satabilirim. Bunun dışında bu 2 ay süresince portföyüm aynı kalacak.
Hepinize bol sabır ve kazançlar...
tartumar
21-02-2005, 18:12
yeteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrr rrrrrrrrrr...
1250 geeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel
makbulut
22-02-2005, 01:07
1250 geeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel
Rüyanda görürsün ancak :hayır:
Finans yatırımın ufak bir yoklaması, hisseyi 4.sıraya taşıdı...
Rüyada gördüm hemde Tekstil Finans Kiralama ile birlikte anlayan anlar.Saygılar :cool:
http://img.photobucket.com/albums/v237/falcin/77.png
Bilgileriniz için teşekkürler sy. BOYNER
MEHMET SADIK'a uymaz bu kağıt, o gitsin tekstil'de koştursun beygirini ...
nası kaat bu birader yaprak kımıldamıyor.Nerden düştük bu işe...
t a h m i n c i
01-03-2005, 17:47
Şu anda full FNSYOdayım, ve bundan sonra işlem yapmadığım sürece 2 ay kadar burada yazı yazmayacağım.
Çok hızlı bir yükseliş yaşarsak portföyün yarısını bir kereliğine tekrar almak üzere satabilirim. Bunun dışında bu 2 ay süresince portföyüm aynı kalacak.
Hepinize bol sabır ve kazançlar...
Sn. tacir,
Yazdıklarını unutmadım ve bugün son stopdan sonra yeniden maliyet yaptım. Umarım beklentilerin gerçekleşir ve ben de sizinle beraber sebeplenirim. Hem ucuz, hem beklentisi var, görelim bakalım ne olacak.
keynesyen
01-03-2005, 17:57
MEHMET SADIK'a uymaz bu kağıt, o gitsin tekstil'de koştursun beygirini ...
piyasada ucuz hisse kalmadı bende dedim ki al 4500 lot at bi kenara ne olur ne olmaz.aranıza bende boylece katılmış oldum.bol kazançlar.
sn boyner burda yükselicek naraları atmıyacağım. :) merak etmeyin. uzun vadeciyim burda şu an hiç ihtiyacım olmayan bir parayı buraya yatırdım. :cheers:
Flaşh Flaşh!!!
"Ünlü PKART manüpilatörü keynesyen FNSYO'da..."
t a h m i n c i
01-03-2005, 20:47
50 günlük ortalamasını yukarı kesmesi gerek. Başarabilirse yeniden kaldığı yerden yukarı devam edebilme potansiyelini elde eder.
Endeksin düşmesine rağmen, patron 1.40'tan satışları karşıladı...
Mart ayıda geldi, dur bakali nooolcekkk.................. :bravo:
bu kağıdı yeni farkettim düşen borsada sağlam duruyor..bişeyler olacak gibi... ama tahtadaki eski oyuncular daha iyisini bilirler.yani sizler önerilerinizi bekliyorum arkadaşlarr
10, 50 ve 200 günlük ortalamaları yukarı kesmiş durumda...
Sn. tacir,
Yazdıklarını unutmadım ve bugün son stopdan sonra yeniden maliyet yaptım. Umarım beklentilerin gerçekleşir ve ben de sizinle beraber sebeplenirim. Hem ucuz, hem beklentisi var, görelim bakalım ne olacak.
PD/DD :0,75 ile Y.O.sektörünün en ucuzu görünüyor. Beklentisi ne açarmısınız.? Finansbankın yabancı ortak beklentisimi?
2.seans işlem hacmi 1. seansın 2 katına çıktı. Kağıda ilgi artyor. Yükselen diğer y.o. lar arasında hiç prim yapmadı ,Arfyo ile birlikte bir hareket yapabilirmi? o da bu gün aynı özellikleri gösterdi....
makbulut
03-03-2005, 00:49
Piyasada güçlü bir alım sinyali var.Pozşisyon ayarlamakta fayda var
yapılan açıklamaların amacı sadece bilgi vermektir. Hiç bir garanti taşımazlar.
CERİTKALE
04-03-2005, 12:10
Finans yatırım son üç gün ciddi ciddi topladı, takaslardan da görünüyor zaten, tahmin ediyorum toplama muhabbeti bittiği gün hareket başlar...............Şu an baskı var gibi.
alışlar , satışlar kimden . Derinlikli borsa izleyebilen arkadaşlar söylerse seviniriz. tşk...
Finans alışlara devam ediyor. 1.46'da kalktı...
Arfyo gibi Fnsyo da kendi malını topluyor. Bir bildikleri var heralde....
İMKB/***PETKM***
T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 07.03.2005 tarih ve B.02.1.ÖİB.0.10.09.00/2663 sayılı yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
""Konu: Petkim halka arzı.
Petkim Petrokimya Holding A.Ş.'nin hisselerinin halka arzı ile ilgili olarak Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı'na 07.03.2005 tarih ve 2643 sayılı yazı ile müracaatta bulunulmuştur.
Sermaye Piyasası Kurulu'nun 20.07.2003 tarih ve Seri: VIII No: 39 sayılı ""Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına İlişkin Esaslar"" Tebliği gereğince bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
Metin KİLCİ
Başkan
Yürü be oğlum kim tutar artık seni...
sn BOYNER, yanlış hatırlamıyorsam sizde derinlikli data vardı, seans sonunda alıcı satıcıları ve eğer tavan yaparsa tavanda kaç lot beklediğini buraya yazabilir misiniz?
keynesyen
08-03-2005, 11:12
boyner haber çıktı tavan oldu devamı gelir mi? bir kısmını satıyorum ben.
1.53'ün üzerindeki her kapanış yönün yukarı olduğunu gösterir. Finans ve TEB ile kağıt zaten toplanmıştı. Ben 1.90 üzerini bekliyorum...
Petkim in halka arzını bu hissede beklenti yaparsan..ben kaçarım...halka arz ile yatırım ortaklığının ne alakası var..o finansbank ile alakalı...bu başka bir şirket..
Halka arzı kim yapacakmış öğrenmişsindir artık...
FINBN 3,52 %-1.12
FNSYO 1,62 %10.9
FINANS INVEST GENEL MUDURU HUSEYIN OZTURK, HALKA ARZINA ARACILIK EDECEKLERI PETKIM IN TURKCELL VE TUPRAS TAN SONRAEN BUYUK HALKA ARZ OLDUGUNU BELIRTIRKEN, PETKIM IN BORSA DAKI ISLEM HACMININ SIG OLDUGUNU, YABANCILARIN ILGISININ AZ OLDUGUNU, ANCAK HALKA ARZLA BIRLIKTE BU DURUMUN DEGISECEGINI SOYLEDI. FINANS INVEST GENEL MUDURU HUSEYIN OZTURK, PETKIM IN HALKA ARZINDA UYGULANACAK KOSULLARI ACIKLADI. PETKIM IN SATISINDA UYGULANACAK ISKONTODA KAMU CALISANLARINA AYRI BIR GRUP OLUSTURARAK SERMAYENIN TABANA YAYILMASINA KATKIDA BULUNACAKLARINI SOYLEYEN OZTURK, HALKA ARZLA ILGILI OLARAK WWW.PETKIMHALKAARZ.COM ADRESINI OLUSTURDUKLARINI BILDIRDI. FINANS INVEST VE FINANSBANK SUBELERI BASTA OLMAK UZERE, ILERIDE ACIKLANACAK SATIS NOKTALARINA TALEPTE BULUNABILECEGINI BELIRTEN OZTURK, BUNLARIN DISINDA WWW.FINANSINVEST.COM , WWW.FINANSBANK.COM.TR VE 444 0 900 NUMALARI TELEFONDAN TALEP TOPLANACAGINI SOYLEDI. FINANSBANK GRUBU NUN INTERNET KANALLARINDAN CARDFINANS KULLANILARAK KREDI KARTI ARACILIGIYLA ODEME OLANAGI TANIDIKLARINI ACIKLAYAN OZTURK, PESIN VE TAKSITLI OLMAK UZERE IKI TUR SECENEGININ BULUNDUGUNU BILDIRDI. OZTURK, PESIN ODEMEDE NAKIT VEYA KREDI KARTININ KULLANILABILECEGINI, TAKSITLI ODEMEDE ISE ILK ODEMEDE KREDI KARTININ KULLANILACAGINI, ANCAK TAKSITLERIN NAKITOLARAK ODENECEGINI ACIKLADI. IMF KONUSUNDAKI PURUZLERIN ASILACAGINA INANIYORUZ HUSEYIN OZTURK, BORSA DA YABANCILARIN 2004 YILINDA NET 1.4 MILYAR DOLAR ALIM YAPARKEN, OCAK AYINDA DA BU RAKAMIN 809 MILYON DOLAR OLDUGUNU BELIRTTI. IMF KONUSUNDA YASANMAKTA OLAN PURUZLERIN ASILACAGINA VE ORTA YOLUN BULUNACAGINA INANIYORUZ DIYEN OZTURK, KONUSMASINI SOYLE SURDURDU: AB YLE DEVAM ETMEKTE OLAN OLUMLU GELISMELER, EKONOMIK VE POLITIK ISTIKRAR ORTAMI, ONUMUZDEKI DONEMDE ULKEMIZE GIREN YABANCI SERMAYE KOMPOZISYONUNDA BIR DEGISIM YASANMASI KUVVETLE MUHTEMELDIR. OZELLESTIRME IDARESI NIN HALEN UZERINDE CALISTIGI TELEKOM VE EREGLI DEMIR CELIK PROJELERININ YABANCI SERMAYE GIRISI KONUSUNDA ONEMLI ADIM OLMASINI BEKLIYORUZ...
hepkaybedenbiri
08-03-2005, 12:55
alıcı ve satıcıları gören varmı gidişat nasıl
hepkaybedenbiri
08-03-2005, 12:57
boyner öğleden sonra nasıl olur bu gidişat benim hiç hoşuma gitmiyor nedersin bir türlü satış 0 olmuyor nedeni ne olabilir.
Ortalama 1,59 kapanış, 1,59.
Spekülatif hareket olmadığı için 2. seans geri geleceğini düşünmüyorum. Finans yatırımın ne tarafta olduğuda önemli. Seans odasına takaslara bakmaya gideyim ben...
hepkaybedenbiri
08-03-2005, 13:29
birim pay değeri neydi
CERİTKALE
08-03-2005, 14:12
Kagıt tavanı görmüş %9 yükselmiş, en büyük ortak tarafından son bir hafta toplanmış, tarihinin en yüksek işlem hacimlerinden birini yapmış, birim pay değeri 1,9668, kağıdın kapanış değeri 1,59, daha ne olsun yav? Adamlar %10 kazanacağız diye uğraşmazlar herhalde,
Petkim gazıyla 2,00' ı görebilir, bugünkü alanlar satanlar tablosu da çok önemli, ilk seans kimler almış kimler satmış????
leventaslan
08-03-2005, 14:23
Halka arzı kim yapacakmış öğrenmişsindir artık...
FINBN 3,52 %-1.12
FNSYO 1,62 %10.9
halka arzı kimin yapacağını ben biliyorum zatende siz öğrenemediniz hala...
spk nın kuralları açık.......YATIRIM ORTAKLIKLARI ARACILIK HİZMETİ YAPAMAZLAR......biraz ciddi olun yaa....bu kadar basit spekülasyon yapmayın...başka beklenti yaratın..trabzon spor içinde deniz yatırım ortaklığı alalımmı... :gulen: :gulen: :gulen:
y.arslan
08-03-2005, 14:46
Sayın leventaslan yerden göye kadar haklısın;Yalnız bu tip sığ tahtalarda senin haklı olman çoğunluğun bakış açısını değiştiremiyor.Şu konuyu açacak olursak Finansbak ,Finans yatırım vede Finansyatırım ortaklığı diye başlarında finans yazan fakat birbirinden tamamen ayrı üç şirket bunlar.
1)Halka arzı yapacak olan finans yatırım ki bu borsada işlem bile görmüyor.Deniz yatırımda olduğu gibi.
2)Finans yatırım ortaklığı halka arz falan yapamaz konuşmak bile abestir.Fakat Türkiyedeki borsa yatırımcısının %99 u Piyasa uzmanlarının da en az %60 ı Finans yatırımı fians yatırım ortaklığı ile aynı zanneder.Önemli olanda budur ve sende bu durumdan faydalanmak için pozisyon alabilirsin
3)Fnsyo nun iskontolu oluşu ve 2. maddedeki durum dan dolayı benimde bu hissede pozisyonum var.
4)Bizim burda gerçekleri yazmamız halkın bakış açısını asla kısa vadede değiştiremez.
4)Fnsyo iskontosundan dolayı en fazla %20 kazandırabilir.Fakat halka arz zannının etkisiyle yapabileceği pirimin ucu açıktır.
hepkaybedenbiri
08-03-2005, 14:46
ilk seans kimler almış kimler satmış söyleyebilecek varımı beyler
evet bende merakla bekliyorum arkadaşlar kim alıyor, kim satıyor..Derinlikli izleyenler lütfen yazsın...
hepkaybedenbiri
08-03-2005, 15:51
düşmeye başladı basıyorlar gene tongaya geldik zararına satacaz
leventaslan
08-03-2005, 18:18
Sayın leventaslan yerden göye kadar haklısın;Yalnız bu tip sığ tahtalarda senin haklı olman çoğunluğun bakış açısını değiştiremiyor.Şu konuyu açacak olursak Finansbak ,Finans yatırım vede Finansyatırım ortaklığı diye başlarında finans yazan fakat birbirinden tamamen ayrı üç şirket bunlar.
1)Halka arzı yapacak olan finans yatırım ki bu borsada işlem bile görmüyor.Deniz yatırımda olduğu gibi.
2)Finans yatırım ortaklığı halka arz falan yapamaz konuşmak bile abestir.Fakat Türkiyedeki borsa yatırımcısının %99 u Piyasa uzmanlarının da en az %60 ı Finans yatırımı fians yatırım ortaklığı ile aynı zanneder.Önemli olanda budur ve sende bu durumdan faydalanmak için pozisyon alabilirsin
3)Fnsyo nun iskontolu oluşu ve 2. maddedeki durum dan dolayı benimde bu hissede pozisyonum var.
4)Bizim burda gerçekleri yazmamız halkın bakış açısını asla kısa vadede değiştiremez.
4)Fnsyo iskontosundan dolayı en fazla %20 kazandırabilir.Fakat halka arz zannının etkisiyle yapabileceği pirimin ucu açıktır.
Haklısınız Y.ARSLAN.....bu hisseye bende girmiştim 1,46 dan...iskontolu olduğu için girdim..ama..spekülasyon olarak bu kullanılınca..birazda rahatsız etti beni ve 1,50 den çıktım..bir iki gün sonrada blançosu geldi..Sıcak baktığım hisseye sırf bu safsatadan dolayı soğudum..
ve arkadaş o yazımı aldı..gördünmü halka arzı kimin yapacağı diye yazdı..buna ne denir ya...
Gördüm..finans yatırım yapacakmış...zatende öyleydi..bu sır değildiki :gulen:
hepkaybedenbiri
08-03-2005, 18:19
TEB YATIRIM 362,727 1.600 31.5 TSKB MENKUL -233,764 1.607 -20.3 0
EURO YATIRIM 168,348 1.603 14.6 ECZACIBASI MEN. -121,462 1.593 -10.5 0
DENIZ YATIRIM 128,176 1.610 11.1 GARANTI YAT. -120,636 1.542 -10.5 0
AK YATIRIM 118,411 1.588 10.3 YATIRIM FINANSMAN -117,650 1.582 -10.2 0
MARBAS MENKUL 90,380 1.586 7.8 HSBC YATIRIM -111,799 1.587 -9.7 0
DIGER 284,032 24.7 DIGER -446,762 -38.8
bu durum bence çok iyi teb almaya devam ediyor çok güzel günler yakın beyler
CERİTKALE
08-03-2005, 19:30
EURO Menkul ve MARBAS' dan alanlar kim acaba? Yada kimin için aldılar? Perşembe belli olur!
Daha önce hiç hareketleri yok!!!
makbulut
08-03-2005, 22:16
EURO Menkul ve MARBAS' dan alanlar kim acaba? Yada kimin için aldılar? Perşembe belli olur!
Daha önce hiç hareketleri yok!!!
daha önce hareketleri olmadığı gibi bu aracı kurumlar hakkında bilgide yok.Kimin nesidir kimin fason ortağıdır bu aracı kurumlar
ne petkimmiş be
Petkim özelleştirmesi için aracılık Finansın
petkim hisse senetlerinin halka arz işlemlerini yürütecek Finans Yatırım Menkul Değerler'in yönetimindeki Finans Yatırım Ortaklığı hisse senetlerine yoğun bir ilgi görüldü. Daha önce de, halka arz işlemlerini yürütecek menkul değerler şirketlerinin yönetimindeki Yatırım Ortaklığı hisse senetlerine (Deniz Yatırım Ortaklığı ve İş Yatırım Ortaklığı) talep geldiğini ve söz konusu hisse senetlerinin portföy değerlerinin dahi üzerine çıktığı görülmüştü. Bu defa da, yatırımcıyı 'bilgi yanıltmacası' yoluyla yönlendirme olduğu görülüyor. Halka arzı gerçekleştirecek ve gelir elde edecek şirket menkul değerler şirketidir, yatırım ortaklığı şirketi değil. Yatırım ortaklığı şirketi, halka arzda kurumsal yatırımcıya tahsis yapılırsa, ancak bu tahsis çerçevesinde halka arz edilen şirketin hisse senedini satın alabilir. Olası bir yararı da, söz konusu hisse senedi, eğer borsada prim yaparsa, elde edilecek portföy değer artışıdır. Bu nedenle, psikolojik olarak gerçekleştirilen bu tarz yatırımların, rasyonel olmadığı ve yatırımcının ciddi zararlarla karşılaşma olasılığı bulunduğunu hatırlatmak istiyoruz. Finans Yatırım Ortaklığı'nın hisse başına portföy değeri, 1.97YTL (4 Mart) olduğu için, göreli bir güvenlik marjı sağlıyor ve risk seven yatırımcının, 'yanlış algılamaya' dayalı getiri arayışı yapmasına izin veriyor. Bu çerçevede, yatırımcı, zararı kes seviyesi belirleyerek ve 'ne yaptığını' bilerek pozisyon taşıyabilir.
petkim hisse senetlerinin halka arz işlemlerini yürütecek Finans Yatırım Menkul Değerler'in yönetimindeki Finans Yatırım Ortaklığı hisse senetlerine yoğun bir ilgi görüldü. Daha önce de, halka arz işlemlerini yürütecek menkul değerler şirketlerinin yönetimindeki Yatırım Ortaklığı hisse senetlerine (Deniz Yatırım Ortaklığı ve İş Yatırım Ortaklığı) talep geldiğini ve söz konusu hisse senetlerinin portföy değerlerinin dahi üzerine çıktığı görülmüştü. Bu defa da, yatırımcıyı 'bilgi yanıltmacası' yoluyla yönlendirme olduğu görülüyor. Halka arzı gerçekleştirecek ve gelir elde edecek şirket menkul değerler şirketidir, yatırım ortaklığı şirketi değil. Yatırım ortaklığı şirketi, halka arzda kurumsal yatırımcıya tahsis yapılırsa, ancak bu tahsis çerçevesinde halka arz edilen şirketin hisse senedini satın alabilir. Olası bir yararı da, söz konusu hisse senedi, eğer borsada prim yaparsa, elde edilecek portföy değer artışıdır. Bu nedenle, psikolojik olarak gerçekleştirilen bu tarz yatırımların, rasyonel olmadığı ve yatırımcının ciddi zararlarla karşılaşma olasılığı bulunduğunu hatırlatmak istiyoruz. Finans Yatırım Ortaklığı'nın hisse başına portföy değeri, 1.97YTL (4 Mart) olduğu için, göreli bir güvenlik marjı sağlıyor ve risk seven yatırımcının, 'yanlış algılamaya' dayalı getiri arayışı yapmasına izin veriyor. Bu çerçevede, yatırımcı, zararı kes seviyesi belirleyerek ve 'ne yaptığını' bilerek pozisyon taşıyabilir.
İyide güzel kardeşim ,şahsen yatırımcı falan değilim.Kısa vade al sat yaparak üç beş cebe indiririm.Yatırımcı olsam zarar açıklamış şirketin kağıdını neden alayım. Yani bu haberlerin ne anlamı var şimdi. Eğer Portföyünüzde Finansyo varsa bu haberi hangi akla hizmet buraya aldınız, kağıdı baltalıyorsunuz. Yok eğer bu kağıt portföyünde yokta %8 - %9 yapınca aman milleti uyarayım diye ortaya çıktıysanız size ne,sende olmayan kağıdın topiğinde ne işiniz var? Sözüm yalnız sana değil yukarıda "kardeşim hata yapıyorsunuz hisse senedini yo.lar halka arz etmez bilmeden alıyorsunuz, ben alacaktım vazgeçtim" diye feryat figan eden y.arslan - levent arslan'a da. Bu kağıda sıcak bakmıyorum, aldım 1.50 den sattım diyor arkadaş.Sattıysan hayrını gör, kağıdı elinde tutup senden çok kazanan arkadaşlarınada saygı duy. Umarım kağıt 2.00 ları gördüğünde kafanı... :vurkafa: bu şekilde vurmazsın...
kazancli
09-03-2005, 05:49
bana göre en az %20 yukarısı daha var bu süreç içerisinde kağıdın prim pay değerinin altında oluşuda riski azaltıyor
Bencede bu kagıdı ne kadar kotu yonetiliyor olsada 20-25% arası yukarısı olmalı cunku portfoy buyuklugu dikkate alındıgında ıskontosunun 5% ın ustunde olmaması gerekir. Fakat TEB gectigimiz aylarda topladıgı mallarla istedigi gibi at kosturuyor tahtada. PETKIM inhalka arzı gibi haberlerle yukarı itilmek isteniyor. Ve bu cok sacma cunku FNSYO ancak ayrıcalıklı musteri olarak avantaj saglayabilir. Baska hicbir yararı yoktur ve olamaz. Coca Cola olayında ARFYO izleyenler FENERde DNZYO yu gorenlerın beklentılerı baska ama cok sacma oldugunuda kabullenmek lazım. Kısacası FNSYO ucuz bır YO kotu yonetımınden dolayı 5% ıskontosu olmalı ama fazlası gereksız kı pıyasaların yonu asagıda degilki....Neyse hadı herkese rasgele...
TEB'in dun mal almasi olumlu gibi ama bu tuzak da olabilir...Bugun yuksek bir acilis yaptirsalardi tuzak olmadigini dusundurtecekti, ama olmadi...
Arkadaşlar tam beklediğim gibi dünden beri yatırım ortaklıkları halka arz yaparmı yapmazmı geyiği dönüyor, ben de lafa girer ve çok şey söylerdim ama az laf çok iş deyip bugün elime geçen bir miktar parayla ek alım yaptım :D
1,5 ay daha bekleyelim görelim.
TEB dun ortada yoktu....bakalim bugun olacak mi?
hepkaybedenbiri
10-03-2005, 18:57
bugün finans birmiktar almış bu aldatmaca mı nedir. teb iki gündür ortalarda yok. iki gündür kağıt düşüyor sahiplenen yok
FNSYO
DESTEK----1.51----1.46----1.36
DİRENÇ----1.55----1.58-----1.62
Desteğinde kapandı, Ama bir alttaki destek 1.46 da ve çok sağlam.Onun altındaki destek ise 1.36 orayı aşşağı kırması ise orta vadeli çıkışının sona ermesi demek ama çok sağlam.kırılacağını düşünmüyorum.
Dirençlere gelince 1.62 bu kağıdın Tarihi ZİRVESİ (YTL) biraz hacimli geçerse orayı çok prim yapar diye düşünüyorum. Kağıt tarihi günlerini yaşıyor anlayacağınız. Dolar bazında ise çok kritik bir kapanış yaptı. Bu noktaların üzerine yalnızca 2000 yılındaki rally de çıkmıştı.
1.53'ün altında kapanmadıktan sonra sorun yok...
CERİTKALE
12-03-2005, 01:59
TEB, Finans kağıdı ciddi ciddi ama fazla saldırgan olmadan topluyorlar, sadece kendileri değil başka aracı kurumları da kullanıyorlar, çok bariz. EURO menkul ve MARBAS tan alımlar ya finansın yada TEB' in ( sadece tahmin),
Bu haftaya bakalım :
Finans Portföy yatırım uzun zaman sonra finans yatırım aracılığı ile mal toplamaya başladı, T+2 den dolayı takaslarda görünmeyen ancak dün ve bugün alınan mallar finans portföy için alındı.
TEB zaten her gün alıyor, dün ve bugün de almış, ayrıca salı günü işlem hacminin çok yüksek olduğu gün, MARBAS ve EURO dan da yüksek alımlar geldi, bu aracı kurumun takasında görünen malların, TEB le bir bağlantısı olduğunu düşünüyorum,
Önümüzdeki salı dananın kuyruğu kopar....Bizde görürüz.
Sadece tahmin yine önümüzdeki hafta 1,65-1,75 arasında bir yerlere gelecektir.
Lütfen çok dikkate almayınız, sadece tahmin...
Benim tahminim bu ay süresince seanslık sert çıkışlar yapıp, ardından aşağıya salınarak iyice toplanacak, nisan ayı içinde de asıl yukarı çıkışını yapacak. Bunlar sadece tahmin. Bu arada Euro ve Marbas, özellikle Marbas, benim gözlemlediğim kadarı ile şimdiye kadar çok kısa vadeli işlemler yaptılar. Umarım bundan sonra malları biraz ellerinde tutarlar.
Petkim haberinde bile tavan olamıyan hisseden pek hayır çıkacağını zannetmiyorum. O yüzden fazla riske gerek yok bence. Tavuk gibi yoluyorlar bilginize. Riske girmeye göze alıyorsanız Denizyo daha iyi bence :)
Kağıt kaya gibi durdu. Y.O. lar içinde en sağlamlardan biriydi....
Seanslar biter bitmez alıcı satıcıları verebilecek derinlikli datası olan bir arkadaş yok mu aramızda, yoksa hepimiz yüzeysel yatırımcı mıyız? :D :D
Hergün hisse.net datalarını güncelleyene kadar meraktan çatlıyorum yahu.
Teşekkürler sn BOYNER ama saat 12:00 ve 16:30da alış-satışları verebilecek birisi var mı diye soruyorum aslında, hatta mümkünse ilk 5'i değil de mesela ilk 10'u. Yada seanslık güncellenen bir sitenin linkini.
Yoksa zaten saat 17:00 civarı hisse.net anasayfadaki linkleri güncelliyor. Ben yine de yeşilleri gönderdim. :D
Saygılar.
Bigpara, ADSL'den derinlik hizmeti vermeye başlasın, her saat başı veririm. Yakında başlayacaklar inş...
magicstorm70
14-03-2005, 19:06
orta vadeli göstergeler 2.15 gösteriyor
olumlu :)
Endeks ciddi bir şekilde düşerken para kazanmaya devam ediyoruz. Finansın alışları güzel...
Benim tahminim bu ay süresince seanslık sert çıkışlar yapıp, ardından aşağıya salınarak iyice toplanacak, nisan ayı içinde de asıl yukarı çıkışını yapacak. Bunlar sadece tahmin. Bu arada Euro ve Marbas, özellikle Marbas, benim gözlemlediğim kadarı ile şimdiye kadar çok kısa vadeli işlemler yaptılar. Umarım bundan sonra malları biraz ellerinde tutarlar.
Euro malları elinde tutamadı :D, elinde de mal kalmadı, geçen seferki yükselişte aldıklarını verdi. Kısa vadecilerin dökülmesi güzel bişey.
CERİTKALE
15-03-2005, 19:09
Finans abartmış olayı, ancak mal toplama ise eğer adamlar çok profesyonel....
Finansın mala sahip çıkması güzel. Bu hafta tekrar yükselişe geçeceğini tahmin ettiğim endexle birlikte iyi prim yapacaktır...
Sn Kılcı (ÖİB başkanı) seans arası PETKİMin halka arzının nisanın ilk iki haftası içerisinde talep toplama yöntemi ile yapılacağını söyledi.
Bugünkü hareketin sebebini buydu belki bilmeyen vardır diye yazıyorum.
makbulut
15-03-2005, 23:32
Yabancı yatırımcı Petkim'in % 18'ine 210 milyon $ verir'
Petkim halka arzında satılacak hisse senetlerinin yüzde 60'ı yabancı yatırımcıya ayrılacak.
Petkim'in yüzde 30'unu borsada satacak olan Özelleştirme İdaresi, bu halka arzdan yaklaşık 350 milyon dolar gelir bekliyor. Yüzde 4.14'ü halen borsada işlem gören Petkim'in ikincil halka arzı nisan ayında borsada iskontolu fiyattan gerçekleştirilecek. Finans Yatırım'ın konsorsiyum lideri olduğu halka arzda yurtiçi küçük bireysel yatırımcıya yüzde 6, kurumsal yatırımcıya yüzde 4, Petkim müşterilerine yüzde 7, Petkim çalışanı ile emeklisine yüzde 10 iskonto uygulanacak. Halka arzda hisse almak isteyen yurtdışı kurumsal yatırımcıya yapılacak indirim yüzde 4 olarak belirlendi.
KARLILIK ARTAR
Halka arza yönelik bilgi veren Finans Yatırım Yönetim Kurulu Başkan Vekili
Sarper Volkan Özten, "Kârlılığın dönemsel olarak değiştiği petrokimya sektöründe, Çin'de yaşanmakta olan talep artışı ile beraber, gelirlerin arttığı bir döneme girildi. Önümüzdeki yıllarda da sürmesi beklenilen bu yüksek kârlı zaman diliminde, petrokimya sektörünün performansının önemli oranda artmasını bekliyoruz" dedi. Ön görüşmeler sonunda halka arzın önemli bir kısmının yabancı yatırımcılar tarafından karşılanmasını beklediklerini söyleyen Özten, 350 milyon dolarlık halka arz hasılatının yüzde 60'ına tekabül eden yaklaşık 210 milyon dolarlık bölümün (Bu tutar Petkim'in yüzde 18'ine denk geliyor) yabancı yatırımcıdan gelmesini beklediklerini anlattı. :tamam:
Yavuz BARLAS - EKONOMİ
Borsa 1000 puanın üzerinde düşerken, bizim kağıt 2 kademe düşmüş. :)
CERİTKALE
16-03-2005, 18:11
Süper yav süper
Finans dünkü ve bugünkü alışlarıyla sova hazırlanıyor. :roll:
Mal almak için çaba gösterdiğini zannetmiyorum, panikleyen sattı zaten satanın malını da Finans aldı,
Yarın dananın kuyruğu kopar herhalde :roll:
:cheers:
Zülfü Aşkın
16-03-2005, 19:35
Borsa 1000 puanın üzerinde düşerken, bizim kağıt 2 kademe düşmüş. :)
Benim alislarimi unutma...
evgin menkul....
evgin menkul....
Vay be benim de Evgin dikkatimi çekmeye başlamıştı. :gulen:
Zulfu Bey, merak ettim 2 sorum var:
1-Evgindeki bütün mal sizin mi?
2-Malları ne zaman satacaksınız? Yani fiyata göre mi yoksa beklenti bitince mi? Kısa vadeci misiniz? Ne kadar mal toplu diye hesap yaparken sizin malları ne tarafa koyalım? ;) (Bunların hepsi bir soru sayılır :D )
(Buna cevap vermeseniz de olur).
:bravo: :bravo: :bravo:
Zülfü Aşkın
16-03-2005, 20:54
Vay be benim de Evgin dikkatimi çekmeye başlamıştı. :gulen:
Zulfu Bey, merak ettim 2 sorum var:
1-Evgindeki bütün mal sizin mi?
2-Malları ne zaman satacaksınız? Yani fiyata göre mi yoksa beklenti bitince mi? Kısa vadeci misiniz? Ne kadar mal toplu diye hesap yaparken sizin malları ne tarafa koyalım? ;) (Bunların hepsi bir soru sayılır :D )
(Buna cevap vermeseniz de olur).
:bravo: :bravo: :bravo:
evgin menkul ile calisiyorum ama mallarin hepsi bana ait degil toplam 3000 lotu bana ait....gerisi saka idi....
evgin menkul....
Evren & FNSYO elele hepberaber tepeye... :cheers:
İlk seans kim aldı kim sattı buraya yazabilecek olan var mı?
Şimdiden teşekkürler.
Hisse taban oldu bu nasıl iş???
Koskoca hissenin 13 kademe altında 5000 lot alıcı varmış.... Ayıp be....
Hadi Finans topla şunları nerden bulacaksın böyle satıcılı bir günü, + 500 bin yakışır sana.
"Eğer PETKİMin fiyatı çok düşerse arz ertelenir mi acaba?" diye bir kuşku oluştu içimde.
17/03/2005
Petkim’de talep süreci başlıyor
Özelleştirme kapsamına 1987 yılında alınan Petkim’in halka arzında ön talep 30 Mart - 5 Nisan arasında toplanacak. Kesin talep toplama işlemi ise 13 - 15 Nisan’da yapılacak.
Ankara / NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Petkim’in sermayesinin yüzde 30’una tekabül eden hisselerin halka arzı için ön ve kesin talep toplama tarihleri belirlendi. Ön talep 30 Mart-5 Nisan tarihleri arasında, kesin talep ise 13-14-15 Nisan tarihlerinde toplanacak.
Özelleştirme İdaresi, Petkim Petrokimya Holding’in 204 milyon 750 bin YTL çıkarılmış sermayesinin yüzde 30’una tekabül eden 61 milyon 500 bin YTL nominal değerli A Grubu hamiline yazılı İdare hissesinin halka arz edilmesi için 7 Mart’ta Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı’na başvurmuştu.
İSKONTOLU MODEL UYGULANACAK
Hisselerinin yüzde 88.86’sı ÖİB’nin portföyünde bulunan Petkim’in ikincil halka arzında iskonto avantajları içeren bir model uygulanacak. Geçen hafta düzenlenen basın toplantısında, tahsisat gruplarına göre değişen iskonto oranlarının, yurtiçi küçük bireysel yatırımcılar için yüzde 6, yurtiçi kurumsal yatırımcılar için yüzde 4, Petkim müşterileri için yüzde 7, Petkim çalışan ve emeklileri için yüzde 10, kamu çalışanları için yüzde 7, yurtdışı kurumsal yatırımcılara yüzde 4 olacağı açıklanmıştı.
Özelleştirme kapsamına 1987 yılında alınan ve ilk halka arzı 1990 yılında gerçekleştirilen Petkim’in mevcut durumda yüzde 4.14 hissesi halka açık bulunurken, yüzde 7’si ise Emekli Sandığı’nın mülkiyetinde bulunuyor.
Şirketteki kamu payının özelleştirilmesi için 2003 yılında yapılan iki girişim de başarısızlıkla sonuçlanmıştı. İlk blok satış ihalesinde Uzan Grubu’na ait Standart Kimya 605 milyon dolarla en yüksek teklifi vermiş, ancak daha sonra yükümlülüklerini yerine getirmediği için ihale iptal edilmişti. Bunun ardından ikinci kez açılan blok satış ihalesinde ise yeterli teklif alınamamıştı.
hepkaybedenbiri
18-03-2005, 18:49
AK YATIRIM 34,962 1.424 16.8 FINANS YAT. -154,880 1.413 -74.5 0
INFO MENKUL 32,314 1.410 15.5 TEB YATIRIM -11,814 1.415 -5.7 0
YATIRIM FINANSMAN 28,285 1.404 13.6 ACAR YATIRIM -10,638 1.414 -5.1
GARANTI YAT. 24,699 1.413 11.9 OYAK YATIRIM -6,021 1.422 -2.9 0
EVGIN YATIRIM 16,892 1.422 8.1 YAPI KREDI YAT. -4,230 1.410 -2.0 0
DIGER 70,842 34.1 DIGER -20,410 -9.8
bu ne şimdi bugün anlayan varmı bir süredir kendi kağıdını topluyordu bugün neden sattıki bugünkü satışın % 75 ini finans yapmış moralim bozuldu şimdi.
CERİTKALE
22-03-2005, 11:17
Bu kağıdı kaçırmayın derim, ama önce son takas sonuçlarına bakın. Finansbank ve TEB yatırım son 20 günde kağıdı toplamışlar ve herhalde boşuna toplamıyorlar.
Finans'ın satışına rağmen, 1.52 üzerinde kapatmayı başardı. Yön yeniden 1.62'lere...
CERİTKALE
22-03-2005, 18:11
Finansın satışlarının sebebi belli, kagıdı baskı altında tutmak,
Mart ayının başından itibaren Finansbank, TEB ve Finans yatırım küçük yatırımcının elindeki tam 803.000 adet hisseyi almışlar. Bu da piyasadaki toplam senet sayısının % 10' u yapıyor. Özellikle geçen haftadaki % 15' e varan genel düşüşte ciddi mal topladılar, panikçilerin çogu tahmin ediyorum sattılar ve mal toplu hale getirildi.
Şimdi sıra Nisan ilk iki haftasındaki Petkimin halka arzında,
FNSYO 2,00' ı kesinlikle geçecektir. Bu sadece bir tahmindir. En azından benim satış noktamdır.
hepkaybedenbiri
23-03-2005, 11:40
bugünkü alıcı ve satıcılar kim negüzel yükseliyordu ne oldu birden düştü.
Bugün altlar bomboş, 1.52'ten kısa sürelik ayrılık...
CERİTKALE
24-03-2005, 00:22
Neden FNSYO :)
Çünkü ; :roll:
CERİTKALE
24-03-2005, 00:40
Son para giriş çıkış, iki gündür Anadolu Yatırım alıyor, alan kim acaba? :roll:
CERİTKALE
24-03-2005, 00:55
Bu da karşılaştırmalı bilanço, gelir tabloları
Bir fikir verir :roll:
CERİTKALE
24-03-2005, 01:00
Haftalık grafik, MACD yukarı kesmiş, MOMENTUM 100 seviyesinin üzerinde :roll:
CERİTKALE
24-03-2005, 01:38
Haftalık grafiğimize baştan sona bakalım :roll:
CERİTKALE
24-03-2005, 21:25
Bugünkü para giriş çıkış :roll:
CERİTKALE
24-03-2005, 22:54
Petkim talep toplama günlerine az kaldı, Finansbank ve TEB takasları artmaya devam ediyor. Büyüklerden Garanti son iki gündür ciddi satıyor. Anadolu bank uzun bir aradan sonra tekrar toplamaya başladı. Herneyse takaslar elimizin altında ve takipteyiz.
Benim hisse bazlı yaptığım yatırımlarda takas analizin dışında teknik analizde baktığım bir gösterge " Tick Line Momentum Oscillator " metastock formulü aşağıda senetlerinize uygulayınız pişman olmazsınız. :roll:
Formül :
Mov(
ROC(
Cum(
If( C ,> ,Ref( Mov(C ,10 ,E) ,-1 ) ,+1 ,
If( C ,< ,Ref( Mov(C ,10 ,E) ,-1 ) ,-1 ,0 ) ) )
,5 ,$)
,5 ,E) :)
Şimdi grafiğimizi verelim TLMO yukarı döndümü aşağı dönene kadar senette kal.
hepkaybedenbiri
25-03-2005, 08:43
SPK PETKİM HİSSELERİNİN SATIŞ TALEBİNİ ONAYLADI
--------------------------------------------------------------------------------
Sermaye Piyasası Kurulu Petkim Petro Kimya Holding AÇ.Ş.'nin sermayesinin yüzde 30'una tekabül eden 61 milyon 500 bin YTL nominal değerli hisselerinin satış talebini uygun gördü. SPK'nın haftalık bülteninde yer alan duyuruda Finans Yatırım Menkul Değer A.Ş. liderliğindeki konsorsiyum tarafından aracılık yüklenimi yapılan 61 milyon 500 bin YTL nominal tutarlı Petkim hisselerinin satışı talebinin uygun görüldüğü belirtildi. Sözkonusu duyuruda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait Petkim'in sermayesinin yüzde 30'uan karşılık gelen 61 milyon 500 bin YTL nominal değerli 4 tertip A grubu hamiline yazılı hisse senetlerinin halka arzı ile halka arza konu olan tutarın yüzde 15'ine karşlık gelen 9 milyon 225 bin YTL nominal değerli 4. tertip (A) grubu hamiline yazılı hisse senetleri için ek satış hakkı kullanılabilmesi için izin verildiği konusu da yer aldı.
SPK bülteninde konuya ilişkin şu ayrıntılara yer verildi:
"1)Petkim Petrokimya Holding A.Ş.’nin (Şirket veya Petkim) 204.750.000 YTL tutarındaki çıkarılmış sermayesinin
%30’una tekabül eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na (ÖİB) ait 61.500.000 YTL nominal değerde 4. tertip hamiline yazılı (A)
grubu hisselerinin halka arzı ve halka arza konu olan tutarın %15’ine tekabül eden 9.225.000 YTL nominal değerli (A) grubu
hisse senetlerinin ek satışında, uygulanacak prosedürün onaylanmasına, tasarruf sahiplerinin bilgilendirilmesini teminen ön
talep toplama duyurusunun Günlük Bülten’de yayınlanmak üzere İMKB’ye bildirilmesine, halka arz sirkülerinin ise kesin talep
toplanması öncesinde İMKB’ye gönderilmesi gerektiğinin Finans Yatırım’a bildirilmesine,
2) İnternet ortamında toplanacak ön veya kesin taleplerde, yatırımcının öncelikle ön talep toplama duyuru metnini veya
halka arz sirkülerini okumasının sağlanması, söz konusu ilanlardaki bilgilerin yatırımcıya aktarılmasının işlemsel olarak mümkün
olmadığı telefon bankacılığı ortamlarında ise, ön veya kesin talepte bulunmadan önce, ön talep toplama duyuru metnini veya
halka arz sirkülerini okuması gerektiğinin ve bunlara nasıl ulaşabileceğinin yatırımcılara bildirilmesi gerektiğinin Finans Yatırım’a
bildirilmesine,
3) Ön talep toplama sonuçlarının reklâm amaçlı olarak kullanılamayacağı hususunun Finans Yatırım’a ve ÖİB’ye
bildirilmesine, karar verilmiştir.
Mehmetkirsoy
25-03-2005, 12:47
Ozellestirme Idaresi Baskani Metin Kilci Petkim`in Halka Arz`i Ile
Ilgili Olarak 28 Mart`ta Basin Toplantisi Duzenleyecek.
Petkim`in 61.5 Milyon Ytl Nominal Degerli Hisse Senetlerinin Halka
Arzinda On Talebin 30 Mart-5 Nisan Tarihleri Arasinda, Kesin Talebin
De 13-14-15 Nisan Tarihlerinde Toplanmasi Ongoruluyor.
-matriks-
CERİTKALE
25-03-2005, 19:02
Bugünde Tekstilbank yoğun satıcı, elindeki malların %25' ini satmış, diğer satıcılar günlükçüler, Anadolu iki gün önce aldıklarını satmaya başlamış, tahtada satıcı olunca kağıt yükselmiyor aksine düşme eğiliminde oluyor. Ancak görünen o ki Finans kağıda sahip çıkıyor ve yoğun satışlara ragmen fiyatı dengede tutuyor. :roll:
Bugünde Tekstilbank yoğun satıcı, elindeki malların %25' ini satmış, diğer satıcılar günlükçüler, Anadolu iki gün önce aldıklarını satmaya başlamış, tahtada satıcı olunca kağıt yükselmiyor aksine düşme eğiliminde oluyor. Ancak görünen o ki Finans kağıda sahip çıkıyor ve yoğun satışlara ragmen fiyatı dengede tutuyor. :roll:
Tekstildeki mallardan hep korkuyordum. Bir kısmı uzun zamandır elindeydi, bir kısmını da son aylarda toplamıştı. Bu malların bir kısmının bu fiyatlardan satılması iyidir hissenin önünü açar, son toplu mallar da çözülsün ki speklerin önünde engel kalmasın. Günlükçüler önemli değil, biri satar biri alır, satan döner sattığını tekrar alır. Yeterki TEB ile Finans satmasın, bol bol alsın.
Daha arza zaman var ve bu süre iyi prim yapması için bence yeterli.
Bir haftadır seans odasında FNSYO konuşuluyor. Hisseye birçok ky yapışmaya başladı. Dünkü takastada belli olmuş. Alışların %50'si ilk 5 kurum dışından gelmiş. Bakalım bu yükleri ne yapacaklar...
hepkaybedenbiri
28-03-2005, 11:52
kağıdı yukarı salmıyorlar alıcı ve satıcıları gören varmı
hepkaybedenbiri
28-03-2005, 12:43
ne oldu alım satımlar durdu
Mehmetkirsoy
28-03-2005, 13:22
ya bunu niye salmıyorlar yukarıya? hayret ya salsalar gitcek ne güzel 1800 mü ne olursa olsun
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.