View Full Version : ATLAS Atlas Yat. Ort.
Pages :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
ilgilenmek ?
tek lot yok
yanlızca halkın galyana gelmemesi için uyarıyorum
emek vererek elde ettiğiniz paraları Galip ve yandaşlarının cebine sokmayın
avrsy :dolar: :dolar: :dolar:
tavana gidiyor namussuz korkup 5.24 den satmıştık tüh be
2. inci bu ters e getirdi :)
Arkadaşlar..bir şeye dikkatinizi çekeceğim....Tahtada net satış yapan 3 aracı kurum ile net alış yapan 12 aracı kurumun toplamları arasında sadece 30.000 lot fark olduğunu farkettinizmi? Evet kağıtta 1.raunt bitmiş ...ama verilen mal çok fazla değil...Sanki toplu olan takas dağıtılıyor gibi...Galip beyin her gün şu kadar sattım dediği bir tahtada nasıl olur da hemde bu kadar primli iken 12 aracı kurum satılan malın yaklaşık % 90'ını karşılar....Bence bu tahtanın yolu uzun....Ama çok canlar yakacağı kesin....6500 lerde mal alanlar 4500'lerde dökülecek.....Sonra yola devam edilecek....Biraz erken dikkat çekti....Tahtada yeni pozisyon alan grup malın esas sahibi...Tahtayı her işlemini İMKB bülteni ile bildirmek zorunda olan Galip ÖZTÜRK yapamaz....Bu grup tahtayı götürecek olandır....Patron malı paylaştırdı gibi....Son olarak bombayı patlatayım;Tahtada pozisyon alan para bir mafya babasının....İster inanın ister inanmayın....Bu adamlar da buralardan zarar etmek için pozisyon açmaz...Benden bu kadar
ENTEGRE İşte gerçek...ATLAS 2.Tavanda 5,65...Bu da sana kapak olsun
BALLI-BABA
03-03-2005, 17:02
ATLAS çı dotslara hayırlı olsun umarım oparasyon daha yeni başlamıştır
allah bereket versin
gitti paracıkalar % 10 dan olduk artı yarında tavan gider % 20 daha gider :mad: :vurkafa:
UYARI: Kimse rehavete kapılmasın...Bu çıkışın inişide sert olabilir...Adı üstünde Asansör operasyonu.....
Şimdi entegre tuhaf suçlamalarını bırak.
Kardeşim senin yüzünden hisseleri satan vardır.
Maliyetim 7.75
Ama olağanüstü borsacıyımdır.
evet biri ben entegre yüzünden degil ama olsun sattık sonuçta :)
belki ek alımda yapacaktım engelde olmuş oldu neyse nasip degilmiş
sakın ha suçlama degil o anki psikoloji alsammı satsammmı olayı
Şimdi entegre tuhaf suçlamalarını bırak.
Kardeşim senin yüzünden hisseleri satan vardır.
Maliyetim 7.75
Ama olağanüstü borsacıyımdır.
kendin itiraf ediyorsun çok büyük galyana geldiğini --> 7,75 <--
Psikolojik oyunlar borsanın temelidir.
Bunu kavramak özel yetenke gerektiri.
supersonic
03-03-2005, 17:59
öldüreceksiniz beni :D
elimde kagıt vardı onu serbest satışa verdim atlas almak için 5.00 dı satıp alana kadar 5.16 5.18 5.20 de ki 1500 lotu aldım sonra satılanlarla alacaktım 5.20 den ikilemde kaldım tırstım elimdeki 1500 lotuda sattım 5.22 den geri sattığım kagıda döndüm bir kademe yukardan aldım 2 kademe yukardan 2.seans %75 ini sattım yerine başka yo aldım
yani o anki psikoloji önemli belki şuan elimde atlas olacaktı h.sonuna %25 kazanacaktım olamadı kısmet degilmiş
ekran takip etmenin kötü ve iyi yanları :)
süperim kim almış galipmi :)
supersonic
03-03-2005, 18:13
bu fiyatlardan satan galip mi? şimdi geri mi alcak? madem alcak niye satsın. taksimde sallandırırlar o adamı öle bişey yaparsa :D
atlasda iş bitmiştir aşağıda göründüğü gibi alıcı satıcı hepsi ky dir. azcık gücü olan yukarı çekip çekip vurmaktadır. neticede tacirler gün içinde 45.000 lot alış yapmış ama gün sonunda neti 10 bine düşmüştür. diğer alıcılarda da durum hiç farklı değil.
yukarlarda galip demoklesin kılıcı gibi durmakta, buna ek bir de bu az paralı piranhalar tahtaya dadanmış vaziyetteler.
Alan Net Lot % Maliyet
TACIRLER MEN. 10425 16 5.58
OYAK YATIRIM 9706 14.9 5.22
RAYMOND JAMES 8017 12.3 5.78
FINANS YAT. 7313 11.2 5.35
EURO YATIRIM 4184 6.4 6.27
DIGER 25376 39 0
Satan Net Lot % Maliyet
IS YATIRIM 8326 12.8 5.43
HALK YATIRIM 7357 11.3 5.47
YAPI KREDI YAT. 6331 9.7 5.63
ZIRAAT YAT. 4120 6.3 5.15
AK YATIRIM 3957 6.1 5.35
DIGER 34930 53.7 0
şimdi ne olur? o bir sonraki mesaja
tamam iş bitmiş o zaman yarın alanın elinde yani buda bugünün tesellisi bize kendi adıma :)
supersonic
03-03-2005, 18:19
galip şimdiye kadar satmıştır evet, ama bu piranhalar satışa geçtiği zaman bu tahtayı desteklemeye başlayabilir. neticede galibin satış yerleri çok daha yukarda. sattıkları içinden 50.000 lot luk tutarı destek atmak için kullansa bu tahtayı çevire çevire çok rahat destekler. aldığı malları %50 karla vermiş olduğu için karı da ancak %45-47 ye iner. ben olsam bunu yaparım. merkez ve geçenlerde yazdığım yeni aracılardan destek atarım pasiflerden. galip alıyo galip alıyo yazılarını da göndermem ;)
ya da metrodan yaparım alımları, o haberi de gönderirim. geldiği gün ipi bırakır, diğer aracılarımdan(listesini vermiştim) kafalarına basarım. sonra onlardan gelen satışları aşağıdan pasiflerden yine toplarım. sonra yine, sonra yine, sonra yine. taki BPD ye gelinceye kadar.
ama destek atmazsa o zaman "20 goto 10" eski analiz aynen geçerli. yani back to the BPD
bence ilk yolu izler, izlemeli de eğer şirkete önem veriyor ve gelecekte de insanları küstürmek istemiyorsa. ama şimdiye dek yaptığı bütün hareketler umarsız ve de fütursuz. o yüzden 2. yönteme de cüret edebilir. her halukarda atlas benim için bitmiştir.
galip şimdiye kadar satmıştır evet, ama bu piranhalar satışa geçtiği zaman bu tahtayı desteklemeye başlayabilir. neticede galibin satış yerleri çok daha yukarda. sattıkları içinden 50.000 lot luk tutarı destek atmak için kullansa bu tahtayı çevire çevire çok rahat destekler. aldığı malları %50 karla vermiş olduğu için karı da ancak %45-47 ye iner. ben olsam bunu yaparım. merkez ve geçenlerde yazdığım yeni aracılardan destek atarım pasiflerden. galip alıyo galip alıyo yazılarını da göndermem ;)
ya da metrodan yaparım alımları, o haberi de gönderirim. geldiği gün ipi bırakır, diğer aracılarımdan(listesini vermiştim) kafalarına basarım. sonra onlardan gelen satışları aşağıdan pasiflerden yine toplarım. sonra yine, sonra yine, sonra yine. taki BPD ye gelinceye kadar.
ama destek atmazsa o zaman "20 goto 10" eski analiz aynen geçerli. yani back to the BPD
bence ilk yolu izler, izlemeli de eğer şirkete önem veriyor ve gelecekte de insanları küstürmek istemiyorsa. ama şimdiye dek yaptığı bütün hareketler umarsız ve de fütursuz. o yüzden 2. yönteme de cüret edebilir. her halukarda atlas benim için bitmiştir.
Sizin önünüze 10 trilyon para koysalar gel kardeşim şu tahtayı % 5 yukarı çek deseler....bu bakış açısı ile kağıt yarım saatte % 5 aşağı gelir.....Ne galibi ya.....On defa yazdım parada tahtada galibin değil diye anlamıyormusunuz...Millet te salak sen satacan tahta aşağı gelecek...sen alıcan tahta yukarı dönecek...hem de kendi sahip olduğun aracı kurumdan....Güldürmeyin beni
supersonic
03-03-2005, 19:27
Sizin önünüze 10 trilyon para koysalar gel kardeşim şu tahtayı % 5 yukarı çek deseler....bu bakış açısı ile kağıt yarım saatte % 5 aşağı gelir.....Ne galibi ya.....On defa yazdım parada tahtada galibin değil diye anlamıyormusunuz...Millet te salak sen satacan tahta aşağı gelecek...sen alıcan tahta yukarı dönecek...hem de kendi sahip olduğun aracı kurumdan....Güldürmeyin beni
gül güzel kardeşim bak şöyle gül :D:D ya da böyle gül :) :)
ben aslanlar gibi teorimi ortaya koymuşum. takdir etmek yerine alay etmek senin yaptığın. sebebini hiç tartışmayacağım bile sana zararı dokunmasın diye. katılmasan bile farklı bakış açısına saygı duymalısın.
ben de senin fikirlerine katılmıyorum ama sana, senin yukarda yaptığını yapmıyorum. bu da farkımız işte.
yarın yükseliş devam edecek 7.00 lı seviyelere kadar sakın panik yapmayın
Serkopagus
03-03-2005, 20:26
Emin misiniz?Ya da şöyle sorayım : BU kanıya nerden vardınız? :düsün:
:cheers:
gül güzel kardeşim bak şöyle gül :D:D ya da böyle gül :) :)
ben aslanlar gibi teorimi ortaya koymuşum. takdir etmek yerine alay etmek senin yaptığın. sebebini hiç tartışmayacağım bile sana zararı dokunmasın diye. katılmasan bile farklı bakış açısına saygı duymalısın.
ben de senin fikirlerine katılmıyorum ama sana, senin yukarda yaptığını yapmıyorum. bu da farkımız işte.
Teori : Fikirde kalan,soyut bilgi (kaynak:Türk Dil Kurumu Sözlüğü)
Arkadaşım bence insanların satış yapmaları gereken nokta konusunda yönlendirmemek lazım...Bırak herkes kendi kararını kendisi versin...Sonra para kazanırken takdir etmeyenler, kaybettiğinde direk seni günah keçisi yapıyorlar...Çünkü bu tahta çıktığı gibi inebilirde...Mesela şimdi ortalıkta görülmeyen yanmış Entegre kağıt döndüğüde hele bir de taban yaptığında bak neler yazacak.......Dikkatli olmak lazım....
Serkopagus
03-03-2005, 21:53
Arkadaşım bence insanların satış yapmaları gereken nokta konusunda yöndirmemek lazım...Bırak herkes kendi kararını kendisi versin...Sonra para kazanırken takdir etmeyenler, kaybettiğinde direk seni günah keçisi yapıyorlar...Çünkü bu tahta çıktığı gibi inebilirde...Dikkatli olmak lazım
Sn Diver burda kimse kimseyi yok şimdi al sonra şu fiyattan kesin sat ya da ne bileyim başka şekilde almaya ya da satmaya zorlamıyor.Burda herkes birbirine fikirlerini söylemekte serbesttir bence.Karşılıklı fikir alış-verişi yapıyoruz yani. Kimse kimsenin para kaybetmesini istemez ya da en azından kasıtlı olarak böyle bir şey yapacağını zannetmiyorum.Yanlış yönlendirme yapanlar onu biliyorum.
Ben sadece bu kağıdın nereye kadar daha çıkcağını ya da bundan sonra neler yapabileceğini analiz ederek inceleyen ya da hisseyi önceden tanıyan varsa onlara soruyorum.
Kimse kimseyi yönlendirmiyor burda ya da zorlamıyor herkesin kendi iradesi var.
Herkese bol kazançlar...
:tamam:
Sn Diver burda kimse kimseyi yok şimdi al sonra şu fiyattan kesin sat ya da ne bileyim başka şekilde almaya ya da satmaya zorlamıyor.Burda herkes birbirine fikirlerini söylemekte serbesttir bence.Karşılıklı fikir alış-verişi yapıyoruz yani. Kimse kimsenin para kaybetmesini istemez ya da en azından kasıtlı olarak böyle bir şey yapacağını zannetmiyorum.Yanlış yönlendirme yapanlar onu biliyorum.
Ben sadece bu kağıdın nereye kadar daha çıkcağını ya da bundan sonra neler yapabileceğini analiz ederek inceleyen ya da hisseyi önceden tanıyan varsa onlara soruyorum.
Kimse kimseyi yönlendirmiyor burda ya da zorlamıyor herkesin kendi iradesi var.
Herkese bol kazançlar...
Arkadaşım dün gece ben fikirlerimi söyleyince terbiyesizin biri bana düzenbaz diyerek hakaret etti...Bugünde cevabını hem benden hem de borsadan aldı fazlasıyla...ben seninle aynı taraftayım....inşallah bu tahtadan hepimiz para kazanmayı ve en önemlisi bunu realize edebilmeyi başarırız...İşin en önemli kısmı burasıdır.....Benim sözüm şu anda ATLAS'ın geri dönmesini ve bizlerin para kaybetmesini bekleyen kişilere....Yoksa tabi ki herkes bu kağıdı istediği yerden almaya,satmaya veya hiç bulaşmama konusunda özgürdür.
Soruna gelince; benim nacizane görüşüm ne olacağını sadece bu tahtayı yapan bilir.Teknikmiş temelmiş ATLAS gibi tahtalarda işlemez....Bırakın onu tavan yapmak için başlanan bir operasyon, tahta tavan altı çalışırken alınan bir kaç bin lot için iptal bile edilebilir....Kağıt geri dönebilir....
bu fiyatlardan satan galip mi? şimdi geri mi alcak? madem alcak niye satsın. taksimde sallandırırlar o adamı öle bişey yaparsa :D
atlasda iş bitmiştir aşağıda göründüğü gibi alıcı satıcı hepsi ky dir. azcık gücü olan yukarı çekip çekip vurmaktadır. neticede tacirler gün içinde 45.000 lot alış yapmış ama gün sonunda neti 10 bine düşmüştür. diğer alıcılarda da durum hiç farklı değil.
yukarlarda galip demoklesin kılıcı gibi durmakta, buna ek bir de bu az paralı piranhalar tahtaya dadanmış vaziyetteler.
Alan Net Lot % Maliyet
DIGER 25376 39 0
Satan Net Lot % Maliyet
AK YATIRIM 3957 6.1 5.35
DIGER 34930 53.7 0
şimdi ne olur? o bir sonraki mesaja
Süper teorilere örnekler....Hiç bir şey bilmesen bile ekran okumayı bilmen lazım...Sen bu tahtada 45.000 lot alış yapacaksın...bunun 35.000 lotunu verip 10.000 lot malla eve gideceksin ve tahta tavan olarak kapanacak...ve bu adamda K.Y olacak....Çok biliyorsan nerden işlem yapıyorsun önemli değil sıkıysa 10.000 lot bir mal almayı denesene yarın...yemiyo dimi...ne oldu sen 10.000 lot alacak kadardamı küçük yatırımcı değilsin....TACİRLER gruptan olmayacak tahtaya bulaşır bulaşmaz kan gövdeyi götürürdü....
:bravo:
supersonic
03-03-2005, 23:56
Süper teorilere örnekler....Hiç bir şey bilmesen bile ekran okumayı bilmen lazım...Sen bu tahtada 45.000 lot alış yapacaksın...bunun 35.000 lotunu verip 10.000 lot malla eve gideceksin ve tahta tavan olarak kapanacak...ve bu adamda K.Y olacak....Çok biliyorsan nerden işlem yapıyorsun önemli değil sıkıysa 10.000 lot bir mal almayı denesene yarın...yemiyo dimi...ne oldu sen 10.000 lot alacak kadardamı küçük yatırımcı değilsin....TACİRLER gruptan olmayacak tahtaya bulaşır bulaşmaz kan gövdeyi götürürdü....
madem ki merak ettin, benim bütün portföy büyüklüğüm 6000 ytl'dir ve sadece kendimi tatmin için buralarda takılıyorum. işte o kadar minik bir yatırımcıyım. yani öyle 50 milyar falan gibi paralar(hani şu 10 bin lot) servettir benim için... şimdi bu da açığa kavuştuğuna göre, gelelim sana:
daha dün üye olmuşsun, toplam 20 mesajın var ve istisnasız hepsi atlas ile ilgili. başta sana karşı birşey demedim ama madem ki işi abarttın, bütün gün-gece forum başında oturup atlas hakkında fikri sana uymayan herkese sataşıyorsun, alacağın tepki de buna uygun olsun.
bana yarın "sıkıyorsa 10.000 lot mal al da görelim" diye gaz vereceğine, "nereden çıktı bu herif, bütün gece uğraştık, kimseye bişey pazarlatmadı" diye üzül. çünkü yarın tahtaya istenen seviyede alıcı gelmezse patronların seni bir güzel üzecekler nasıl olsa.
hadi iyi çırpınmalar şimdi.
madem ki merak ettin, benim bütün portföy büyüklüğüm 6000 ytl'dir ve sadece kendimi tatmin için buralarda takılıyorum. işte o kadar minik bir yatırımcıyım. yani öyle 50 milyar falan gibi paralar(hani şu 10 bin lot) servettir benim için... şimdi bu da açığa kavuştuğuna göre, gelelim sana:
daha dün üye olmuşsun, toplam 20 mesajın var ve istisnasız hepsi atlas ile ilgili. başta sana karşı birşey demedim ama madem ki işi abarttın, bütün gün-gece forum başında oturup atlas hakkında fikri sana uymayan herkese sataşıyorsun, alacağın tepki de buna uygun olsun.
bana yarın "sıkıyorsa 10.000 lot mal al da görelim" diye gaz vereceğine, "nereden çıktı bu herif, bütün gece uğraştık, kimseye bişey pazarlatmadı" diye üzül. çünkü yarın tahtaya istenen seviyede alıcı gelmezse patronların seni bir güzel üzecekler nasıl olsa.
hadi iyi çırpınmalar şimdi.
Sen tam bir cahilsin...Tahtaya alıcı gelene kadar bu kağıt yukarı gitmeye devam edecektir....İnşallah yarın da alıcı gelmez....Mal yüksek işlem hacmiyle tahtada alıcı yaratılarak verilir...Herkes alıp satmaktadır....O kadar yüksek hacim yaratılır ki daha önce 1000 lot almaya korktuğun tahtada anlamadan malı yüklenirsin...tahta hep böyle derin kalacak zannedersin...Ertesi gün kaderinle başbaşa kalırsın....İstediğin herhangi bir kağıdın grafiğini aç bak....Yüksek hacimli anormal işlem yapılan günler hep aşağı dönüş noktalarıdır.Ayrıca benim kimsenin 10.000 lot mal almasına ihtiyacım yok...Benim ne demek istediğimi anlayanlar anladı.
Hem madem kendini küçük yatırımcı olarak görüyorsun neden boyunu aşan laflarla insanların kafasını karıştırıyorsun....Bu arada bu topic tam bir hayal kırıklığı olmaya başladı benim için..Yok mu aklı başında kimse bu forumda iki laf edecek.
supersonic
04-03-2005, 00:26
Sen tam bir cahilsin...Tahtaya alıcı gelene kadar bu kağıt yukarı gitmeye devam edecektir....İnşallah yarın da alıcı gelmez....Mal yüksek işlem hacmiyle tahtada alıcı yaratılarak verilir...Herkes alıp satmaktadır....O kadar yüksek hacim yaratılır ki daha önce 1000 lot almaya korktuğun tahtada anlamadan malı yüklenirsin...tahta hep böyle derin kalacak zannedersin...Ertesi gün kaderinle başbaşa kalırsın....İstediğin herhangi bir kağıdın grafiğini aç bak....Yüksek hacimli anormal işlem yapılan günler hep aşağı dönüş noktalarıdır.Ayrıca benim kimsenin 10.000 lot mal almasına ihtiyacım yok...Benim ne demek istediğimi anlayanlar anladı.
Hem madem kendini küçük yatırımcı olarak görüyorsun neden boyunu aşan laflarla insanların kafasını karıştırıyorsun....Bu arada bu topic tam bir hayal kırıklığı olmaya başladı benim için..Yok mu aklı başında kimse bu forumda iki laf edecek.
sağol be.
aklı başında adamın bu topikte hatta bu tahtada ne işi var... bir beni bulursun burada. o da aptallığımdan değil, gençliğin verdiği senin gibilerle didişebilme sabrından dolayı. gençlik ya da parasızlık demek değildir ki ben bu işi bilmiyorum. senin gibi bir kıymetli yeni üye tarafından bu kadar ciddiye alınmam ve sert eleştirilmem bile gösteriyor ki çomak tekere girmiş. son çırpınma ile karalamalara başlamışsın.
saygilar sunuyorum. neticede sen de görevini yapıyorsun?!?...
sağol be.
aklı başında adamın bu topikte hatta bu tahtada ne işi var... bir beni bulursun burada. o da aptallığımdan değil, gençliğin verdiği senin gibilerle didişebilme sabrından dolayı. gençlik ya da parasızlık demek değildir ki ben bu işi bilmiyorum. senin gibi bir kıymetli yeni üye tarafından bu kadar ciddiye alınmam ve sert eleştirilmem bile gösteriyor ki çomak tekere girmiş. son çırpınma ile karalamalara başlamışsın.
saygilar sunuyorum. neticede sen de görevini yapıyorsun?!?...
Ya bir de böyle bir şey var...dikkat ediyorum forumlarda köşeye sıkışan karşısındkini mal pazarlmakla suçluyor hemen...Bir kaçış noktası bu....Siz mal dökmeye çalışıyor...insanların elindeki hisseleri satmasını istiyor diilsiniz ama...Kardeşim bu kağıt gitmicekse ben haksızsam senin burda ne işin var...Bu forumu bu kağıda yatırım yapanlarmı okuyor,yazılar yazıyor......Bu kağıdı kötüleyip insanları ellerindeki hisseleri satmasını isteyenlermi...Kusura bakmayın bu işin acemisiyim de...
supersonic
04-03-2005, 00:59
Ya bir de böyle bir şey var...dikkat ediyorum forumlarda köşeye sıkışan karşısındkini mal pazarlmakla suçluyor hemen...Bir kaçış noktası bu....Siz mal dökmeye çalışıyor...insanların elindeki hisseleri satmasını istiyor diilsiniz ama...Kardeşim bu kağıt gitmicekse ben haksızsam senin burda ne işin var...Bu forumu bu kağıda yatırım yapanlarmı okuyor,yazılar yazıyor......Bu kağıdı kötüleyip insanları ellerindeki hisseleri satmasını isteyenlermi...Kusura bakmayın bu işin acemisiyim de...
madem öyle, rica etsem teorinizi şu veri ile destekleyiniz:
ben bu hisse 3.5 lira iken, 4 lira iken, 4.5 lira iken buradaydım. hatta maldaydım. yazıyor, dikkat çekmeye çalışıyordum. çünkü ederinin altındaydı ve beklentileri vardı. neticede bu kağıt 7.5 gordu mu, gordu.
butun bunlar olurken bunca iddialı yazan ve herşeyi bildiğini ima ederek konuşan şahsınız neredeydi? niye o zaman yazmıyordunuz da şimdi yazar oldunuz. niye operasyon bittikten sonra operasyon başlıyor yazıyorsunuz?
ha? efendim?
kazancli
04-03-2005, 01:01
galip yok ben yokum isterse 10olsun
kazancli
04-03-2005, 01:05
superde bu madeni erken keşfedenlerdendir 3ten 7.5uga geldik yetmedi alsat yaptık bu tahtada 3 ayda inanılmaz kar yaptık elimizde beklentimiz vardı bekledik ama artık yok galip gelirse düşünürüz ama o yoksa bende yokum
bu tahta çok riskli aman portfoyunuzun tamamı ile bu tehlikeli sularda yüzmeyin isterse 10 olsun ah demeyin altında kalırsanız acınız çok büyük olur
ha pardon demek erken kalkan yer kapıyor...tam forum ağalığı hesabı...Neyse kısacası siz bu kağıtta beklenti bitti...fiyat şişti...buralardan alınmaz diyorsunuz...Bense baştan beri ne alın ne de almayın ama takas dağılımında bir problem yok ve maldan çıkılmadı beklenti devam edebilir diyorum....Sadece kağıdın takasındaki bir değişimi saptayıp bunu sizlerle paylaştım diye neden bu kadar tepki veriyorsunuz....Nihayetinde bu kağıtta beklentinin bitmemiş olma ve yukarı trendin devam etme ihtimali hiç mi yok...Sizlere farklı bir bakış açısı kazandırmaya çalıştım....Borsa bir ilüzyondur....Sizler gibi seans içerisinde ekrana bakanlar da hep bu ilüzyonu yemişlerdir.....Size yüzlerce örnek verebilirim....
Ayrıca bu yazıları okuyan insanların kendi hür iradeleri ile karar vermelerini temenni ederim...Benim veya diğer arkadaşların yazdığı yazılardan dolayı üzülmelerini istemem...Sonuçta her koyun kendi bacağından asılır.
supersonic
04-03-2005, 09:33
Yazı sayın 1000'i geçene ve başka topiclerde de yazmaya başladığını görene dek sana güvenmiyorum. Önyargılı yaklaşmaya devam edeceğim.
superde bu madeni erken keşfedenlerdendir 3ten 7.5uga geldik yetmedi alsat yaptık bu tahtada 3 ayda inanılmaz kar yaptık elimizde beklentimiz vardı bekledik ama artık yok galip gelirse düşünürüz ama o yoksa bende yokum
bu tahta çok riskli aman portfoyunuzun tamamı ile bu tehlikeli sularda yüzmeyin isterse 10 olsun ah demeyin altında kalırsanız acınız çok büyük olur
Sevgili Kazançlı,
Sizin yazmış olduğunuz eski yazılarınızdan diğer arkadaşlara nazaran daha bilinçli olduğunuzu görmekteyim...Ama unutmayınki son 3 aydır kağıtların %70'i ciddi primler yaptı...yollarına devam etmekteler....Tek bir kişinin alım satımlarıyla kurulan bir strateji ile çok kolay yanılabilirsiniz..Ayrıca bir kez daha söylüyorum.... GALİP'in bu tahta ile ilişkisi paravan....O sadece bir abisinin adına hatır için bu firmayı satın aldı....ve malları parayı veren tahtanın gerçek sahibinin açmış olduğu hesaplara devretti....Takaslara baktığınızda 3,5 TL'den 1 ayda 7,5 TL'lere gelen bir tahtada yapılan 400.000'lota yakın satışın % 90'ının 12-13 aracı kurum tarafından karşılandığını göreceksiniz...Tahtayı yapacak ve gelecekse bir yerlere taşıyacak olan bu gruptur....Galip sadece buzdağının su üzerindeki görünen kısmıdır ve öyle kalacaktır
Arkadaşım bence insanların satış yapmaları gereken nokta konusunda yönlendirmemek lazım...Bırak herkes kendi kararını kendisi versin...Sonra para kazanırken takdir etmeyenler, kaybettiğinde direk seni günah keçisi yapıyorlar...Çünkü bu tahta çıktığı gibi inebilirde...Mesela şimdi ortalıkta görülmeyen yanmış Entegre kağıt döndüğüde hele bir de taban yaptığında bak neler yazacak.......Dikkatli olmak lazım....
tek bir lotum yok
bu kağıdı pazarlamayı bırak artık
millet yemiyor
KardanAdam
04-03-2005, 14:41
***ATLAS*** Atlas Menkul Kiymetler Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Metro Yatirim Menkul Degerler A.S. ve birlikte hareket eden eden Galip Ozturk'ten gelen yazi: 03.03.2005/03.03.2005 tarihleri arasinda Atlas Yatirim Ortakligi A.S. hisse senetleri ile ilgili olarak 5.65 fiyatindan 3.930 adet satis islemi tarafimizca ve birlikte hareket ettigimiz Galip Ozturk ile gerceklestirilmistir. ***ATLAS*** (04/03/2005 - 13:35:20)
BALLI-BABA
04-03-2005, 14:58
galip amca bu sefer kıyamamış sizlere az satmış 3,930
iyi adammışbe aslında
northwind
04-03-2005, 15:56
Bu tahta benim de ilgimi cekmeye basladi bir sure daha satis baskisi kurulup ondan sonra sert yukari yapacaklarmis gibime geliyor ama sembolik bir miktardan fazla girmeyi dusunmuyorum....
4.80 de aliciyim herhangi bir sebebi yok sadece bir his
galip amca bu sefer kıyamamış sizlere az satmış 3,930
iyi adammışbe aslında
ona istediği alıcıyı bulamadı derler
supersonic
04-03-2005, 18:38
bu dünkü durum, gereken yerleri boyuyorum:
Alan Net Lot % Maliyet
DIGER 25376 39 0
Satan Net Lot % Maliyet
AK YATIRIM 3957 6.1 5.35
DIGER 34930 53.7 0
bu da bugünkü, gereken yerleri boyuyorum. piranhalardan 1'isi kuyruğu kurtarırken diğer ikisi kaptırmış ;)
Alan Net Lot % Maliyet
YAPI KREDI YAT. 8803 14.8 5.61
AK YATIRIM 7578 12.8 5.63
IS YATIRIM 5467 9.2 5.63
FINANS YAT. 5296 8.9 5.5
DENIZ YATIRIM 4637 7.8 5.55
DIGER 27633 46.5 0
Satan Net Lot % Maliyet
RAYMOND JAMES 10000 16.8 5.5
EURO YATIRIM 8204 13.8 5.7
SAYILGAN MEN. 6655 11.2 5.74
GARANTI YAT. 5927 10 5.69
OYAK YATIRIM 5864 9.9 5.05
DIGER 22764 38.3 0
supersonic
04-03-2005, 18:51
teorisini desteklemek için, bu aracılardan alıp satanların, gruba dahil olduğu, aksi taktirde bu tahtadan 10.000 lot mal alınamayacağı konusunda ısrar edip, bir de bana sen bu işi bilmiyosun lafını 50 farklı şekilde söyleyen hatta cahil bile diyen arkadaşa piyasadan net bir cevaptır bugünkü gerçekler...
hisse net'in gün sonu Top.-Dağ. linkindeki rakamlar biraz daha farklı gibi..... http://www.hisse.net/td.php
teorisini desteklemek için, bu aracılardan alıp satanların, gruba dahil olduğu, aksi taktirde bu tahtadan 10.000 lot mal alınamayacağı konusunda ısrar edip, bir de bana sen bu işi bilmiyosun lafını 50 farklı şekilde söyleyen hatta cahil bile diyen arkadaşa piyasadan net bir cevaptır bugünkü gerçekler...
Bu baktıkların ve gördüklerin benim borsa ile ilgilenmeye başladığım ilk 6 ayda önemsediğim bir tablodur....Küçük yatırımcı hep buna odaklı olduğundan en kolay ilüzyon metodudur...Her tahtada pozisyon alan grubun 20-25 aracı kurumla çalıştığı bilinen bir gerçektir....Mal alınmak istendiğinde bir aracı kurumdan satış yapılıp 10 aracı kurumdan alış yapıldığında tahta satış ağırlıklı ve ilk 5 aracı kurum netinde negatif görünür....supersonic gibi küçük yatırımcılarda abi mal satıyorlar diyip hisselerini satarlar...Mal çıkılmak istendiğinde ise yüksek işlem hacmi ile bu işlem ters olarak yani bir veya iki aracı kurumdan alış ve 10 aracı kurumdan satış gerçekleştirilir...Tahta nette artı ile günü kapatır...Mal verilmiş olur...Gün sonunda ise karşılıklı virmanlar ile açık pozisyonlar kapatılır...Senin küçük aklınla bu tahtada pozisyon alan gurubu çözmen imkansızdır....Atlas gibi bir tahtanın yarın ne olacağını tahtayı yapandan başka hiç kimse kestiremez...Yanlız istatistikler 1-10 şubat arasındaki takas değişiminden bugün az da olsa tahtanın silkelendiği izlenimi ortaya çıkarmaktadır.
supersonic
04-03-2005, 19:01
Sevgili Kazançlı,
Sizin yazmış olduğunuz eski yazılarınızdan diğer arkadaşlara nazaran daha bilinçli olduğunuzu görmekteyim...Ama unutmayınki son 3 aydır kağıtların %70'i ciddi primler yaptı...yollarına devam etmekteler....Tek bir kişinin alım satımlarıyla kurulan bir strateji ile çok kolay yanılabilirsiniz..Ayrıca bir kez daha söylüyorum.... GALİP'in bu tahta ile ilişkisi paravan....O sadece bir abisinin adına hatır için bu firmayı satın aldı....ve malları parayı veren tahtanın gerçek sahibinin açmış olduğu hesaplara devretti....Takaslara baktığınızda 3,5 TL'den 1 ayda 7,5 TL'lere gelen bir tahtada yapılan 400.000'lota yakın satışın % 90'ının 12-13 aracı kurum tarafından karşılandığını göreceksiniz...Tahtayı yapacak ve gelecekse bir yerlere taşıyacak olan bu gruptur....Galip sadece buzdağının su üzerindeki görünen kısmıdır ve öyle kalacaktır
ne kadar kesin konuşuyorsun diver, açıklamaya davet ediyorum seni, hepsini cevapla lütfen, samimiyetine inanalım:
nasıl bu kadar kesin konuşabiliyorsun, o olduğunu iddia ettiğin grubun ya da mafya babasının akrabası mısın? emirlerinde mi çalışıyorsun?
nasıl olur da, piyasada gerçekleşen işlemlerden bu yazdıklarına dair zerre kadar bir işaret çıkmazken sen bu teoriyi bu kadar şiddetle savunuyorsun? gerekçen ne?
başka hiçbir topikte hiçbirşey yazmıyorsun, geldiğin gün ortaya doğruluğu çok sorgulanabilecek bir fikir atıyorsun ve şiddetle tatışıyorsun. elinde bunu destekleyecek hiçbir veri yok. cek cak miş mış. nedir senin amacın?
bunları açıkla yoksa anlattıklarının ve yazdıkların şu aşağıdakinden daha az borsavari değer taşır:
Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde bir kasabada yasayan dünyalar güzeli bir kız varmış. Bu kız öyle güzelmiş ki bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı
supersonic
04-03-2005, 19:08
doğru liste bu, data aldığım yerde o şekilde idi biraz önce, belki de ilk seans verileridir onlar. evet baktım, üstte verdiğim data ilk seans sonuna aitmiş.
Alan Net Lot % Maliyet
IS YATIRIM 5467 9.2 5.63
FINANS YAT. 5296 8.9 5.5
DIGER 27633 46.5 0
Satan Net Lot % Maliyet
DIGER 22764 38.3 0
Bak kardeşim sana bir başka bakış açısından anlatayım...Bugün tahtadaki problem neydi biliyormusun....BİZİM MEKUL DEĞERLER'den senin gibi bir çömezin 5.60'dan 3000 lot mal alması...Bu arkadaş seans sonunda bir kısmını verdi çoğunu taşıyor....Pztesi paşa paşa onları da verecek tahta tekrar yukarı dönecek...Aynı hatayı 20 gün önce 4000 lotla yaptı...Bu ona 1.5 milyara mal oldu...tahtada silkelenenlerden sadece biri...küçük bir örnek...Değil 10.000 lot...3.000 lot bile ciddi mal...Takasda 850 bine yakın mal varsa 3.000 lot % 0.4'e yakındır....Her gün 3 kişi böyle zıplasa Allah bereket versin...Ben bu yüzden sakın trade etmeye çalışmayın diyorum...Alacaksanız alın ve çekililn...ama abartmayın
northwind
04-03-2005, 19:17
Alin size baska bir senaryo,ayri bir forumdan alintidir,belki tartismaniza yeni acilmlar getirebilir
Atlas Yatırım Ortaklığı AŞ
Avrasya ve Atlas Galip Öztürk tarafından Mehmet Kutman(GLOBAL)'dan alındı.Bundaki amaç ne idi?SPK Galip Öztürk ün şirketi Otagar ı halka açmayı engelledi.Paranın gücü Galip Öztürk ü borsada halka açık iki şirket sahibi yaptı.Borsaya çok hızlı giriş yapan Galip Öztürk
İlk olarak TMSF den TOPRAK MENKUL ü aldı.Yeni isim değişikliğiyle METRO MENKUL olarak faaliyet gösterecek.Şirketin başına AK Portföy Yönetimi AŞ nin üst düzey yöneticisi ve profosyonel bir yönetici olan Serhan Boztilki yi getirerek bu sektöre ne kadar ciddi baktığını gösterdi.Global den aldığı iki yatırım ortaklığını ne amaçla işleteceği merak konusu oldu.Danışmanlarından çevrelerine sızan habere göre bunlardan AVRASYA yı isim değişikliği yaparak METRO YATIRIM ORTAKLIĞI AŞ adı altında devam ettirerek menkul değerler şirketine gelir sağlamaya yarayacak.Zaten aldığı yatırım ortaklıklarının işlem yapma sözleşmesini Global den kendi menkul şirketine devretti.AVRASYA tabana daha çok yayılmış sermayesini yeni arttırmış ve hisse oranı olarak Galip Öztürk ün elinde ATLAS a göre daha az bulunan bir hisse.Gelelim esas BOMBA habere;ATLAS YATIRIM ORTAKLIĞI AŞ ne olacak?
ATLAS ın sermayesi 850 milyar tl.Borsada halka açıklık oranı %100.Takastaki 850,000 lotun 530,000 bini Galip Öztürk tarafından 4,250 maliyetle borsada alındı.Bu alım yapılırken büyük bir olasılıkla yeni patronla ortak hareket eden spekulatör tarafından 90,000 lot hissede sessizce toplandı.Şu anda grubun elinde 620,000 lot hisse var.Bir süre daha bu seviyelerden hisse toplayıp 700,000 lotu almak istiyorlar ama hissede satıcı bulamıyorlar.Artık dikkat çekmemek için farklı aracı kurumları kullanmaya başladılar.SPK nın dikkatini çelmemek için kurumlar arası virman bile yapmıyorlar.Fakat hisselerin yeni açılan hesaplara alınması ilginç.Hissede çok uçuk fiyatlar hedefledikleri için ortada hisse bırakmak istemiyorlar.Hisse 10,000 e çekilse bile 7-8 bin ortalamayla gelebilecek satış miktarı 100,000 lotu geçmez.620,000 lotun 4,200 ortalamayla sahibi olan grup ta bu malı seve seve alır.Ondan sonrada esas operasyon başlar ki,işte bunun için tavan fiyat yok.Çünkü beklenti ve amaç çok büyük.
Gelelim beklentiye ve beklentinin dayanaklarına;
- İlk olarak şirketin ismi ve faaliyet alanı değiştirilerek,METRO GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI AŞ yapılacak.Evet GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI oluyor.
- Şirketin sermayesi %400 bedelli,%441 bedelsiz arttırılarak 8 trilyona çıkarılacak. Bedelli miktarı fazla gelebilir ama buradan gelecek parayla şirkete dahil edilecek gayrimenkulleri öğrenince bedelli için verilen para çok az kalacak.
- Galip Öztürk büyük hissedarı olduğu OTOGAR İŞLETMESİNİ halka açma iznini alamayınca bu şirketi ATLAS yeni adıyla METRO GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI AŞ ile birleştirerek halka açacak.İşte en büyük bomba burada.Zaten OTOGAR İŞLETMELERİ de bir gayrimenkul şirketi değil mi?Hem de çok kârlı bir gayrimenkul şirketi.Yerli yabancı birçok yatırımcının büyük ilgi duyduğu bir yatırım.
- SPK dan Otogar’ın halka arzı için izin almaya gerek kalmadan borsada yeni ve çok daha başarılı bir halka arz yöntemi uygulanmış olacak.
- Ayrıca şirket yılsonunda sermayesinin yarısı kadar kâr açıkladı. Fakat burada da dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta var. Yatırım ortaklığı şirketleri portföylerindeki hisseleri sattıktan sonra oluşacak kârı bilançolarına yansıtabilirler. Atlas’ın portföyünden iki aydan bu yana endeksin yükselişinde hiç hisse satışı yapılamamıştı.Şirketin yönetim değişikliği nedeniyle yapılamayan kâr realizasyonu yeni sahip Toprak Menkul tarafından yapılmaya başlandı.Yapılan hesaba göre ilk üç ayda şirketin sermayesinin iki katı 1,700 trilyon kâr gelecek.
- Ayrıca Atlas, Global Menkul ortaklığındaki yönetimi sırasında Global e kâr yazsın diye çok suistimal edildi. Hiç olmazsa yeni sahip piyasaya vermesi gereken güvenden dolayı bu konuda en azından ilk yıllarda daha dikkatli olacaktır. Hatırlarsanız Global bu şirketleri ilk halka arz ettiğinde prestijle ve yüksek kârlılıkla hareket olmuştu.
- Bu hissenin fiyatı 40,000 seviyelerine geldiğinde bu haberlerle birlikte bir talep görecektir. Ardından bölündükten sonra olacak 4,000 fiyatı ve Otogar birleşmesi talebi çok daha canlı tutacaktır.Hiç mi talep gelmedi,önemli değil.Yurtdışında yerli yatırımcılar tarafından kurulan fonlar üzerinden Türkiye ye aktarılmayı bekleyen kaynağı açıklanamayan önemli miktarda paralar olduğu dilden dile dolaşmakta.Bu paralarında kimlere ait olacağı tahmin edilmekteyken bu hisseye talebi düşünmemek lazım.Düşünsenize Türkiye’de 3,500 trilyon bağlanmış 750,000 lot hisse 10 katı değere çıktığında yatırımı yapanlar kaynağı belli ve elde üç aydan fazla tutulduğu için vergiye tabi olmayan 30 trilyonun üzerindeki kârdan nasıl bir güç elde edecekler.Buna kayıtsız kalmayacak Avrasya’daki yükselişten oluşacak en az 10 trilyon kârı da dahil edin.Ayrıca Otogar la birleşme sırasında piyasaya sürülecek hisse değerini de dahil edin.Bunların sonucu 100 milyon $’dan fazla nakit ortaya çıkacak.Şirketlerdeki yönetim hakkı ve hisse payı hariç.Galip Öztürk ve METRO şirketler grubu Türkiye’nin en likit şirketlerinden biri olmaya aday.Sanırım bu hedefler METRO grubu havayolu şirketi almaya teşvik ediyor ki bu yönde de ciddi çalışmalar ve masraflar yapılıyor..Anlayacağınız hedefler büyük. Bakarsınız bu şirket yarın bir gün karşımıza METRO HOLDİNG olarak ta çıkabilir. Bunlar hiçte abartı değil. Niçin mi? Hangi para sahibi kademelerinde 100’er lot alış satış olan ATLAS ’ta 4,250’den 600.000 lot, 1000’er lot alış satış olan AVRASYA ’da 1,300’den 2.300.000 lot hisse alıp,bu hisselerin imtiyaz hakkı için de her iki şirket için de ayrı ayrı 2’şer trilyon para ödeyebilir.Ortada en az 10 triyon bağlanmış stratejisi çok iyi çizilmiş yatırım operasyonu var.
ATLAS ta pozisyonunuz varsa hiç bozmayın yoksa da mutlaka pozisyon açın. Fazlada toplu mal aramayın ya da kademe hesabı yapmayın toplu hisse kalmadı. Yola artık çıkılmış buradan dönüş ya da fazla bekleme yok. Hareket başladığında tahtayı çok sallayacaklardır. Sakın malınızı kaptırmayın.
Hala dediniz ki bu anlatılanlar gerçek değilse ne olacak? Ben buna gülerim ama siz hiç korkmayın SPK ’nın yeni sahibe 4,430 lira çağrı yapma zorunluluğu var. Bu fiyatta hissede Toprak menkul değerlerin yeni yönetim adına alım yaptığı son ağılıklı ortalama fiyatına göre SPK tarafından kanuna göre belirlenmiş fiyat. Endekste olası gelebilecek kâr realizasyonunda en sağlam hisse olma özelliği de var.
supersonic
04-03-2005, 19:35
bu teorideki birçok şeyi ben önceki sayfalarda yazmıştım ama bu daha güzel kurgulanmış doğrusu :)
ne kadar kesin konuşuyorsun diver, açıklamaya davet ediyorum seni, hepsini cevapla lütfen, samimiyetine inanalım:
nasıl bu kadar kesin konuşabiliyorsun, o olduğunu iddia ettiğin grubun ya da mafya babasının akrabası mısın? emirlerinde mi çalışıyorsun?
nasıl olur da, piyasada gerçekleşen işlemlerden bu yazdıklarına dair zerre kadar bir işaret çıkmazken sen bu teoriyi bu kadar şiddetle savunuyorsun? gerekçen ne?
başka hiçbir topikte hiçbirşey yazmıyorsun, geldiğin gün ortaya doğruluğu çok sorgulanabilecek bir fikir atıyorsun ve şiddetle tatışıyorsun. elinde bunu destekleyecek hiçbir veri yok. cek cak miş mış. nedir senin amacın?
bunları açıkla yoksa anlattıklarının ve yazdıkların şu aşağıdakinden daha az borsavari değer taşır:
Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde bir kasabada yasayan dünyalar güzeli bir kız varmış. Bu kız öyle güzelmiş ki bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı
Bakın arkadaşlar benim kimseyle bir alıp veremediğim yok...kimseye mal da pazarlamıyorum..tam tersi elinizdekini satarsanız işime gelir...tahtanın önü açılır...benim bu tahtada mütevazi bir pozisyonum var...bu sebeple sadece bu topicde yazıyorum....bundan doğal ne olabilir ki...ama ben yazdığım ilk yazı ile birlikte forumun kıdemlilerinin sataşmalarına uğradığımdan her kesle anlayacağı dilden konuşuyorum....Terbiyeli olursanız bende terbiyeli olurum....ama yok terbiyesiz olursanız ben terbiyeli olmayı bile terbiyesizlerden öğrendim (bu laf bir TV dizisinden araklanmıtır)......sizin kadar yazdığım yazı olmayabilir ama buna ne vaktim ne de ihtiyacım var.....
supersonic
04-03-2005, 19:42
Bakın arkadaşlar benim kimseyle bir alıp veremediğim yok...kimseye mal da pazarlamıyorum..tam tersi elinizdekini satarsanız işime gelir...tahtanın önü açılır...benim bu tahtada mütevazi bir pozisyonum var...bu sebeple sadece bu topicde yazıyorum....bundan doğal ne olabilir ki...ama ben yazdığım ilk yazı ile birlikte forumun kıdemlilerinin sataşmalarına uğradığımdan her kesle anlayacağı dilden konuşuyorum....Terbiyeli olursanız bende terbiyeli olurum....ama yok terbiyesiz olursanız ben terbiyeli olmayı bile terbiyesizlerden öğrendim (bu laf bir TV dizisinden araklanmıtır)......sizin kadar yazdığım yazı olmayabilir ama buna ne vaktim ne de ihtiyacım var.....
gel o zaman senle barış yapalım, benim terbiyesizlik yapmak gibi bir niyetim yok. olmadı da asla.
ama sen de sana negatif yaklaşanları anlamaya gayret et: bu forum ne pazarlamacılar gördü, hepsi de bu işe senin stilinle yazarak başladı.
sana pazarlamacı demek istemem, hiçbirimiz istemeyiz ama sen çok heyecanlısın. azıcık ağırdan al, başka hisselerle ilgili de bişeyler yaz. kimsenin bilemeyeceği öyle olacak böyle olacak masalvari konuşmaları bırak, sebebiyle yaz. tamam diyelim. de ki abimin arkadaşının arkadaşı bu gruptan biri. ondan duruyorum vs.vs. forumda kalıcı olmak istiyorsan elini taşın altına koyacaksın bu kadar kesin konuşmayı arzuluyorsan. yoksa masal gibi oluyor yazdıkların.
ben kavgadan nefret ederim, ama çok da iyi ederim(yetiştiğim ortam faktörü).
gel barış yapalım. ben de hafta sonu mutlu olayım.
al sana zeytin dalı
gel o zaman senle barış yapalım, benim terbiyesizlik yapmak gibi bir niyetim yok. olmadı da asla.
ama sen de sana negatif yaklaşanları anlamaya gayret et: bu forum ne pazarlamacılar gördü, hepsi de bu işe senin stilinle yazarak başladı.
sana pazarlamacı demek istemem, hiçbirimiz istemeyiz ama sen çok heyecanlısın. azıcık ağırdan al, başka hisselerle ilgili de bişeyler yaz. kimsenin bilemeyeceği öyle olacak böyle olacak masalvari konuşmaları bırak, sebebiyle yaz. tamam diyelim. de ki abimin arkadaşının arkadaşı bu gruptan biri. ondan duruyorum vs.vs. forumda kalıcı olmak istiyorsan elini taşın altına koyacaksın bu kadar kesin konuşmayı arzuluyorsan. yoksa masal gibi oluyor yazdıkların.
ben kavgadan nefret ederim, ama çok da iyi ederim(yetiştiğim ortam faktörü).
gel barış yapalım. ben de hafta sonu mutlu olayım.
al sana zeytin dalı
Tamam...ben de sene aynı düşüncelerdeyim....yaşananları bir kenara koydum yeni bir başlangıç yapıyorum....Ama sende beni anla...bu tahta ile ilgili bir detayı insanlarla paylamak için hayatında ilk defa bir forumda yazıyorsun...birden insanlar üzerine çullanıyor...ne olduğunu anlamadan bir hengamenin içinde kalıyorsun....ister istemez agresifleşiyor insan....kusura bakma...Yazdıklarımın kaynağını bu platfomda açılamam imkansız...Bu insanları zor durumda bırakabilir....Belki ileride başka bir platformda anlatırım...
ben bu hisseye güveniyorum arkadaşlar sabah acele ettim 5.70 den aldım pazartesi ek alım yapıp maliyet düşürecegim ve 7.00 olana kadar bekleyecegiml
Alin size baska bir senaryo,ayri bir forumdan alintidir,belki tartismaniza yeni acilmlar getirebilir
Atlas Yatırım Ortaklığı AŞ
Avrasya ve Atlas Galip Öztürk tarafından Mehmet Kutman(GLOBAL)'dan alındı.Bundaki amaç ne idi?SPK Galip Öztürk ün şirketi Otagar ı halka açmayı engelledi.Paranın gücü Galip Öztürk ü borsada halka açık iki şirket sahibi yaptı.Borsaya çok hızlı giriş yapan Galip Öztürk
İlk olarak TMSF den TOPRAK MENKUL ü aldı.Yeni isim değişikliğiyle METRO MENKUL olarak faaliyet gösterecek.Şirketin başına AK Portföy Yönetimi AŞ nin üst düzey yöneticisi ve profosyonel bir yönetici olan Serhan Boztilki yi getirerek bu sektöre ne kadar ciddi baktığını gösterdi.Global den aldığı iki yatırım ortaklığını ne amaçla işleteceği merak konusu oldu.Danışmanlarından çevrelerine sızan habere göre bunlardan AVRASYA yı isim değişikliği yaparak METRO YATIRIM ORTAKLIĞI AŞ adı altında devam ettirerek menkul değerler şirketine gelir sağlamaya yarayacak.Zaten aldığı yatırım ortaklıklarının işlem yapma sözleşmesini Global den kendi menkul şirketine devretti.AVRASYA tabana daha çok yayılmış sermayesini yeni arttırmış ve hisse oranı olarak Galip Öztürk ün elinde ATLAS a göre daha az bulunan bir hisse.Gelelim esas BOMBA habere;ATLAS YATIRIM ORTAKLIĞI AŞ ne olacak?
ATLAS ın sermayesi 850 milyar tl.Borsada halka açıklık oranı %100.Takastaki 850,000 lotun 530,000 bini Galip Öztürk tarafından 4,250 maliyetle borsada alındı.Bu alım yapılırken büyük bir olasılıkla yeni patronla ortak hareket eden spekulatör tarafından 90,000 lot hissede sessizce toplandı.Şu anda grubun elinde 620,000 lot hisse var.Bir süre daha bu seviyelerden hisse toplayıp 700,000 lotu almak istiyorlar ama hissede satıcı bulamıyorlar.Artık dikkat çekmemek için farklı aracı kurumları kullanmaya başladılar.SPK nın dikkatini çelmemek için kurumlar arası virman bile yapmıyorlar.Fakat hisselerin yeni açılan hesaplara alınması ilginç.Hissede çok uçuk fiyatlar hedefledikleri için ortada hisse bırakmak istemiyorlar.Hisse 10,000 e çekilse bile 7-8 bin ortalamayla gelebilecek satış miktarı 100,000 lotu geçmez.620,000 lotun 4,200 ortalamayla sahibi olan grup ta bu malı seve seve alır.Ondan sonrada esas operasyon başlar ki,işte bunun için tavan fiyat yok.Çünkü beklenti ve amaç çok büyük.
Gelelim beklentiye ve beklentinin dayanaklarına;
- İlk olarak şirketin ismi ve faaliyet alanı değiştirilerek,METRO GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI AŞ yapılacak.Evet GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI oluyor.
- Şirketin sermayesi %400 bedelli,%441 bedelsiz arttırılarak 8 trilyona çıkarılacak. Bedelli miktarı fazla gelebilir ama buradan gelecek parayla şirkete dahil edilecek gayrimenkulleri öğrenince bedelli için verilen para çok az kalacak.
- Galip Öztürk büyük hissedarı olduğu OTOGAR İŞLETMESİNİ halka açma iznini alamayınca bu şirketi ATLAS yeni adıyla METRO GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI AŞ ile birleştirerek halka açacak.İşte en büyük bomba burada.Zaten OTOGAR İŞLETMELERİ de bir gayrimenkul şirketi değil mi?Hem de çok kârlı bir gayrimenkul şirketi.Yerli yabancı birçok yatırımcının büyük ilgi duyduğu bir yatırım.
- SPK dan Otogar’ın halka arzı için izin almaya gerek kalmadan borsada yeni ve çok daha başarılı bir halka arz yöntemi uygulanmış olacak.
- Ayrıca şirket yılsonunda sermayesinin yarısı kadar kâr açıkladı. Fakat burada da dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta var. Yatırım ortaklığı şirketleri portföylerindeki hisseleri sattıktan sonra oluşacak kârı bilançolarına yansıtabilirler. Atlas’ın portföyünden iki aydan bu yana endeksin yükselişinde hiç hisse satışı yapılamamıştı.Şirketin yönetim değişikliği nedeniyle yapılamayan kâr realizasyonu yeni sahip Toprak Menkul tarafından yapılmaya başlandı.Yapılan hesaba göre ilk üç ayda şirketin sermayesinin iki katı 1,700 trilyon kâr gelecek.
- Ayrıca Atlas, Global Menkul ortaklığındaki yönetimi sırasında Global e kâr yazsın diye çok suistimal edildi. Hiç olmazsa yeni sahip piyasaya vermesi gereken güvenden dolayı bu konuda en azından ilk yıllarda daha dikkatli olacaktır. Hatırlarsanız Global bu şirketleri ilk halka arz ettiğinde prestijle ve yüksek kârlılıkla hareket olmuştu.
- Bu hissenin fiyatı 40,000 seviyelerine geldiğinde bu haberlerle birlikte bir talep görecektir. Ardından bölündükten sonra olacak 4,000 fiyatı ve Otogar birleşmesi talebi çok daha canlı tutacaktır.Hiç mi talep gelmedi,önemli değil.Yurtdışında yerli yatırımcılar tarafından kurulan fonlar üzerinden Türkiye ye aktarılmayı bekleyen kaynağı açıklanamayan önemli miktarda paralar olduğu dilden dile dolaşmakta.Bu paralarında kimlere ait olacağı tahmin edilmekteyken bu hisseye talebi düşünmemek lazım.Düşünsenize Türkiye’de 3,500 trilyon bağlanmış 750,000 lot hisse 10 katı değere çıktığında yatırımı yapanlar kaynağı belli ve elde üç aydan fazla tutulduğu için vergiye tabi olmayan 30 trilyonun üzerindeki kârdan nasıl bir güç elde edecekler.Buna kayıtsız kalmayacak Avrasya’daki yükselişten oluşacak en az 10 trilyon kârı da dahil edin.Ayrıca Otogar la birleşme sırasında piyasaya sürülecek hisse değerini de dahil edin.Bunların sonucu 100 milyon $’dan fazla nakit ortaya çıkacak.Şirketlerdeki yönetim hakkı ve hisse payı hariç.Galip Öztürk ve METRO şirketler grubu Türkiye’nin en likit şirketlerinden biri olmaya aday.Sanırım bu hedefler METRO grubu havayolu şirketi almaya teşvik ediyor ki bu yönde de ciddi çalışmalar ve masraflar yapılıyor..Anlayacağınız hedefler büyük. Bakarsınız bu şirket yarın bir gün karşımıza METRO HOLDİNG olarak ta çıkabilir. Bunlar hiçte abartı değil. Niçin mi? Hangi para sahibi kademelerinde 100’er lot alış satış olan ATLAS ’ta 4,250’den 600.000 lot, 1000’er lot alış satış olan AVRASYA ’da 1,300’den 2.300.000 lot hisse alıp,bu hisselerin imtiyaz hakkı için de her iki şirket için de ayrı ayrı 2’şer trilyon para ödeyebilir.Ortada en az 10 triyon bağlanmış stratejisi çok iyi çizilmiş yatırım operasyonu var.
ATLAS ta pozisyonunuz varsa hiç bozmayın yoksa da mutlaka pozisyon açın. Fazlada toplu mal aramayın ya da kademe hesabı yapmayın toplu hisse kalmadı. Yola artık çıkılmış buradan dönüş ya da fazla bekleme yok. Hareket başladığında tahtayı çok sallayacaklardır. Sakın malınızı kaptırmayın.
Hala dediniz ki bu anlatılanlar gerçek değilse ne olacak? Ben buna gülerim ama siz hiç korkmayın SPK ’nın yeni sahibe 4,430 lira çağrı yapma zorunluluğu var. Bu fiyatta hissede Toprak menkul değerlerin yeni yönetim adına alım yaptığı son ağılıklı ortalama fiyatına göre SPK tarafından kanuna göre belirlenmiş fiyat. Endekste olası gelebilecek kâr realizasyonunda en sağlam hisse olma özelliği de var.
KOZA DAVETİYELERİ'nin 40 milyon dolar vererek altın madeni alacağını 6 ay önce söyleseler ne düşünürdünüz....Şaka gibi değilmi?.....Burası Türkiye....Bu borsada herşey olabilir...Hikaye tamamen doğru ama devamı da var.
KOZA DAVETİYELERİ'nin 40 milyon dolar vererek altın madeni alacağını 6 ay önce söyleseler ne düşünürdünüz....Şaka gibi değilmi?.....Burası Türkiye....Bu borsada herşey olabilir...Hikaye tamamen doğru ama devamı da var.
hikaye nin devamı nedir?
Arkadaşlar şu ana kadar hep okumakla yetindim hepiniz bir birinden güzel yazılar yazmışsınız hepinizi tebrik etmek istiyorum ancak asıl öğrenilmesi gereken şeyi söylemiyorsunuz yani en azından benim açımdan öğrenmem gereken şey Bu hisseyi kaçtan satalım ve pozisyonumuzu nezamana kadar koruyalım bu konuya bir açıklık getirseniz çok sevinirim
birduran
05-03-2005, 04:00
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Özellikle kurguya bayıldım. Ve herşey mümkün. Katılımcı arkadaşlara teşekkür ederim. Kaçtan satalım diyen Remus yukarıdaki anlatılanlara göre bu hisse evladiyelik............................
Kanmayın şu spekülatif haberlere bu haberler daha önce de borsagundem.com da yapıldı ve çok kişinin canı yandı...isterseniz bir bakın orada ornus nikiyle yazan kişi burada başka bir nicle...yazık ya küçük yatırımcının üç kuruş parasını bu hisse yutar alır..
tarantula
05-03-2005, 15:01
Sayın Diver; ben Atlas'ı çeşitli forumlardan takip eden birisiyim.arkadaşın dediği gibi bir başka forumdaki arkadaş da çeşitli şeyler söyledi atlas hakkında.atlas yükseldi yükseldi sonra birden düşmeye başlayınca o arkadaş da ortadan kayboldu.Bence siz kendinizi kanıtlamak için Atlas yükselse de düşşede yazılarınıza devam etmelisiniz ve özellikle Atlas düşerken forumu geçerli sebeplerle bilgilendirmelisiniz.Hisse yükselirken yazmak kolay.önemli olan düşerken de arkasında olabilmek.Şahsi fikirlerimdir.Saygılar..
Perşembe gün sonu
Alan Net Lot % Maliyet
DIGER 25376 39 0
Satan Net Lot % Maliyet
AK YATIRIM 3957 6.1 5.35
DIGER 34930 53.7 0
Cuma gün sonu
Alan Net Lot % Maliyet
IS YATIRIM 5467 9.2 5.63
FINANS YAT. 5296 8.9 5.5
DIGER 27633 46.5 0
Satan Net Lot % Maliyet
DIGER 22764 38.3 0
Ne yani tahta Perşembe 4,72'den harekete başladı ve Cuma 5,9'u gördü...Sonra 5,15 kapandı...Ama Alanlarda satanlarda herkes zararda....Bu adamlar gerçekten sihirbaz...
:)
Silkelemeye devam....
tarantula
05-03-2005, 15:18
Sayın Diver; Atlas düşşe de yazılarınıza devam edecekmisiniz.Bunu garanti edebilir misiniz?
Sayın Diver; Atlas düşşe de yazılarınıza devam edecekmisiniz.Bunu garanti edebilir misiniz?
Arkadaşım ben herkese diğer forumlarda yazan (sanırım Ornus'u kastediyorsunuz) vatandaş gibi bu kağıdı mutlaka alın veya satın demiyorum...Ben bu kağıdı taşıyorum...devamda edeceğim...Sadece takasta veya gün içerisinde gördüğüm detayları, kulağıma gelen bilgileri sizlerle paylaşıyorum...Gerçi yazılarımın yarısı kendimi savunmakla geçti ama neyse...En azından amacım bu...Bu kağıdı alıp almamak, satıp satmamak tamamen sizin bileceğiniz iş...Tahtayı yapan ben olmadığıma göre nereye gideceğini de bilemem...Ben de sizler gibi karda zararda edebilirim...Ama şunu söyleyebilirimki bu tahtada görülmezseniz...alıp satmazsanız.....kaybetme ihtimaliniz nisbeten azdır....Pozisyonununuz varsa çekilin kenara sadece izleyin...Asla trade etmeyin....Çünkü lot lot sayılan bir tahta....Sizler amatörlersiniz...Bırakın profösyoneller işlerini yapsın...Yok inanmıyorsanız da satın gidin...Ama tek lot taşımayıp burada ahkam kesmeyin...Her tahtada olduğu gibi gün içi zıplayanlar her zaman çarpılacaktır....Bu ATLAS gibi tahtaların vazgeçilmez kuralıdır.Bu tahta bir yerlere gidecekse sizlerin taşıdığı pozisyonların onlarca,yüzlerce katını taşıyanlar ve bu tahtadaki esas oyuncular, kağıdın prim yapmasını sizden daha fazla istemektedirler...Ama kusura bakmayın da birgün önce % 20 prim yapmış bir kağıttan ikinci gün açılışta tek tuş 3000 lot alan bir çaylağın parasında almak da hoşlarına gidecektir...Kuralı onlar koyarlar....Siz sadece çıkışta kazanırsınız...Onlarsa İnişte de kazanmayı bilirler...Bakıyorum forumlarda yazılanlara hep spekülatörlere bir kızgınlık...nefret....hakaret...Hiç düşündünüzmü onlar olmasa idi borsa diye bir şey olurmuydu?....Kağıtlar prim yapabilirmiydi?....onlar sizin mal almanıza kızıp cezalandıran kişiler değil ki...Buna engel de olamazlar....Kızdıkları ayaklarına dolanmanız...Bir tahta ilerlerken yüklü malı bir kalemde almanız...Tahtada fazla işlem yapmanız....Onunla birlikte al-sat'danda kazanmaya çalışmanız....Aldığınız her lot oun almaya çalıştığı veya ondan alınan maldır....Sattığınız her lot onun satmaya çalışacağı veya ona sattığınız maldır.....Yoksa portföy gelirinizin artmaması değil....Bu tahtanın patronu siz değilsiniz...Patron o....Ya onun kurallarına uyarsınız ya da bedelini ödersiniz...
tarantula
05-03-2005, 15:48
teşekkürler yazılarınızı takip etmeye devam edeceğim
kendi kendine konuşuyor bu l...
kendi kendine konuşuyor bu l...
Kuyruğunu kıstırıp gittin sanıyordum...
Kuyruğunu kıstırıp gittin sanıyordum...
hayır kuyruğuna bastım
hayır kuyruğuna bastım
İKİNCİ DERS İÇİN Mİ BURDASIN?....PEKALA BAŞLAYALIM
supersonic
05-03-2005, 18:29
ya bu topiğin suyu çıktı be herkes biribiri ile didişiyor yönetim el koysun işe, sıkı yönetim gelsin artık lazım oldu
supersonic
05-03-2005, 18:31
northwind niye sildin bakim mesajı ha!! hem senin niye kaşının üstünde gözün var gel buraya:D:D:D
bu topik lanetli bir kere yazan sapıtıyor
not: bu iki mesajım geyik gibi görünmekle berabe gerçekte yumuşatıcı etkisi bulunmaktadır. kavga katılımcıları tarafından dikkate alınmasını rica ederim.
başla fare
aaaa ÇOK AYIP KENDİNİ FARE GİBİ HİSSEDEN SENSİN UNUTMA
http://forum.hisse.net/showthread.php?p=281441#post281441
ya bu topiğin suyu çıktı be herkes biribiri ile didişiyor yönetim el koysun işe, sıkı yönetim gelsin artık lazım oldu
supersonic benim suçum var mı şimdi ??? Adam geliyor ve direk başlatıyor
northwind
05-03-2005, 18:35
Kanmayın şu spekülatif haberlere bu haberler daha önce de borsagundem.com da yapıldı ve çok kişinin canı yandı...isterseniz bir bakın orada ornus nikiyle yazan kişi burada başka bir nicle...yazık ya küçük yatırımcının üç kuruş parasını bu hisse yutar alır..
Sn Demr Eger lafiniz banaysa alinti yaptigimi yazmistim,bir aciklama yaparsaniz sevinirim,cunku ona gore cevap yazacagim...... :confused:
supersonic benim suçum var mı şimdi ??? Adam geliyor ve direk başlatıyor
lafı nerenden algılıyorsun sen
İKİNCİ DERS İÇİN Mİ BURDASIN?....PEKALA BAŞLAYALIM
kuyruğuna bastım fare
başla
northwind
05-03-2005, 18:58
Arkadaşım ben herkese diğer forumlarda yazan (sanırım Ornus'u kastediyorsunuz) vatandaş gibi bu kağıdı mutlaka alın veya satın demiyorum...Ben bu kağıdı taşıyorum...devamda edeceğim...Sadece takasta veya gün içerisinde gördüğüm detayları, kulağıma gelen bilgileri sizlerle paylaşıyorum...Gerçi yazılarımın yarısı kendimi savunmakla geçti ama neyse...En azından amacım bu...Bu kağıdı alıp almamak, satıp satmamak tamamen sizin bileceğiniz iş...Tahtayı yapan ben olmadığıma göre nereye gideceğini de bilemem...Ben de sizler gibi karda zararda edebilirim...Ama şunu söyleyebilirimki bu tahtada görülmezseniz...alıp satmazsanız.....kaybetme ihtimaliniz nisbeten azdır....Pozisyonununuz varsa çekilin kenara sadece izleyin...Asla trade etmeyin....Çünkü lot lot sayılan bir tahta....Sizler amatörlersiniz...Bırakın profösyoneller işlerini yapsın...Yok inanmıyorsanız da satın gidin...Ama tek lot taşımayıp burada ahkam kesmeyin...Her tahtada olduğu gibi gün içi zıplayanlar her zaman çarpılacaktır....Bu ATLAS gibi tahtaların vazgeçilmez kuralıdır.Bu tahta bir yerlere gidecekse sizlerin taşıdığı pozisyonların onlarca,yüzlerce katını taşıyanlar ve bu tahtadaki esas oyuncular, kağıdın prim yapmasını sizden daha fazla istemektedirler...Ama kusura bakmayın da birgün önce % 20 prim yapmış bir kağıttan ikinci gün açılışta tek tuş 3000 lot alan bir çaylağın parasında almak da hoşlarına gidecektir...Kuralı onlar koyarlar....Siz sadece çıkışta kazanırsınız...Onlarsa İnişte de kazanmayı bilirler...Bakıyorum forumlarda yazılanlara hep spekülatörlere bir kızgınlık...nefret....hakaret...Hiç düşündünüzmü onlar olmasa idi borsa diye bir şey olurmuydu?....Kağıtlar prim yapabilirmiydi?....onlar sizin mal almanıza kızıp cezalandıran kişiler değil ki...Buna engel de olamazlar....Kızdıkları ayaklarına dolanmanız...Bir tahta ilerlerken yüklü malı bir kalemde almanız...Tahtada fazla işlem yapmanız....Onunla birlikte al-sat'danda kazanmaya çalışmanız....Aldığınız her lot oun almaya çalıştığı veya ondan alınan maldır....Sattığınız her lot onun satmaya çalışacağı veya ona sattığınız maldır.....Yoksa portföy gelirinizin artmaması değil....Bu tahtanın patronu siz değilsiniz...Patron o....Ya onun kurallarına uyarsınız ya da bedelini ödersiniz...
Bir spegin psikolojisini cok guzel anlatmissiniz,sanki bire bir yasamis gibi yaziyorsunuz yoksa siz.........?
Gerci bence bir mahzuru da yok.Ben spekleri severim.onlarsiz borsanin tadi tuzu olmaz.
çırpınmaya
Yeni bir forum yazarı olarak şöyle bir kariyerine baktım....ne gördüm biliyormusun Yanmış Entegre kardeşim....Hiç....koskoca bir hiç...yazmışsın,çizmişsin ama hepsi su üzerinde....yok olmuş gitmiş......ne seninle yazışanlar...ne de yazılarını okuyanlar hiç bir şey kazanamamışlar senden...Tamamen yuvarlak,kısa laflar....Genelde Tv yorumlarında görürüm bunları....Yorumcu çıkar....Duruma göre konuşur...'yoğun gelen alımlarla İMKB endeksi ......puana kadar yükseldi.Buradan gelen kar şatışlarıyla biraz gerileme eğiliminde.......satışların etkisi ile ....puana kadar düşen borsada gelen tepki alımlarıyla'.....hergün aynı klişe cümleler....aynı yorumlar....Tıpkı senin yazdıkların gibi...Bize anlatacağın, öğreteceğin, katacağın bir değer varsa yaz kardeşim....seni okuyalım...ama yoksa boş yere insanların vaktini sağa sola sataşarak alma.....sana daha önceden belirttiğim gibi önce efendi ol...oku ve bir şeyler öğrenmeye kazanmaya çalış.....Kendini geliştir.
Bir spegin psikolojisini cok guzel anlatmissiniz,sanki bire bir yasamis gibi yaziyorsunuz yoksa siz.........?
Gerci bence bir mahzuru da yok.Ben spekleri severim.onlarsiz borsanin tadi tuzu olmaz.
Ben tahta yapıcı değilim....o kadar büyük bir cesaretim ve param yok....Onları sevin veya sevmeyin...onlar varlar...onları yok sayamayız....onların bakış açısını anlamaya çalıştım uzun zamanlar...bir ikisi ile tanışma fırsatım da oldu....Bana çok para kaybettirdiler...Bakış açılarını gözlemledim...Borsanın bireysel bir psikolojik oyun olduğunu bana onlar öğrettiler....Bir arkadaş hep yazıyor imza olarak borsa % 50 psikoloji diye...kesinlikle çok doğru....Onların psikolojisinide bilmek bu oyunun kuralı.
dr.denemours
05-03-2005, 19:26
Bu hissede günlük yapılan alış satışların genellikle oluşan miktarı ne ki, 3000 lot tahta sahiplerini bu kadar sinirlendiriyor? (Bu hisseyi hiç takip etmediğimden soruyorum, yanlış anlaşılmasın.)
lafım sana değil...benim atlsata hissem de yok sadece küçük yatırımcının kaybetmesini istemem bu kağıtlar birkere adamı perişan etti mi bir daha kış uykusuna yatar kalkmak bilmez aman dikkatli olun arkadaşlar..
Bu hissede günlük yapılan alış satışların genellikle oluşan miktarı ne ki, 3000 lot tahta sahiplerini bu kadar sinirlendiriyor? (Bu hisseyi hiç takip etmediğimden soruyorum, yanlış anlaşılmasın.)
3000 lot sadece bir örnek...Bu tahtaya incelediğimde 850.000 lotun malın % 90'ınin toplu olduğunu düşünüyorum...kalan mal max.80.000 bilemediniz 100.000 lottur...Bunun %50'si ekrana bakmaz....seans içerisindeki dalgalanmalardan veya bir-iki günlük hareketlerde bu kitle kayıtsız kalır...Bu vatandaşlar almış ve unutmuşlardır.....Tahtayı yapanlar bunlara hiç bir şey yapamaz....Bu malı almaları için başka metotları vardır....bu forumda yazan bizler gibi tahtayı online izleyen çarpılabilecek mal sayısı ise 40.000-50.000 lotlardadır...Tahtayı yapanlar bu grubun malını aldığında önündeki tüm engeller kalkmış olacaktır...Örneğin Perşembe günü tahta 2.tavanında 40.000 lotla alışa geldi...sonra tavan hızla çözüldü...Hem ağırlıklı ortalama yukarı çekildi hem elinde mal bulunup seans izleyen kişilerin malı panikle vermesi istendi...Sonra tahta tekrar 19.000 lotla alışa geldi ve tavan kapattı...Dikkat ettim tavana panikle verilen mal sayısı 4000 lot kadardı...Bütün atraksiyon....yaklaşık 60.000 lot fiktif işlem o kadar az malı almak içindi....3000 lot bu tahtada takasın % 0,35'i....3 kişi o kadar mal alsa % 1 yapar....bence tek emirde,tek günde ve tek aracı kurumdan alınamayacak kadar çok.......Komik ama bu tahtada böyle.
Yeni bir forum yazarı olarak şöyle bir kariyerine baktım....ne gördüm biliyormusun Yanmış Entegre kardeşim....Hiç....koskoca bir hiç...yazmışsın,çizmişsin ama hepsi su üzerinde....yok olmuş gitmiş......ne seninle yazışanlar...ne de yazılarını okuyanlar hiç bir şey kazanamamışlar senden...Tamamen yuvarlak,kısa laflar....Genelde Tv yorumlarında görürüm bunları....Yorumcu çıkar....Duruma göre konuşur...'yoğun gelen alımlarla İMKB endeksi ......puana kadar yükseldi.Buradan gelen kar şatışlarıyla biraz gerileme eğiliminde.......satışların etkisi ile ....puana kadar düşen borsada gelen tepki alımlarıyla'.....hergün aynı klişe cümleler....aynı yorumlar....Tıpkı senin yazdıkların gibi...Bize anlatacağın, öğreteceğin, katacağın bir değer varsa yaz kardeşim....seni okuyalım...ama yoksa boş yere insanların vaktini sağa sola sataşarak alma.....sana daha önceden belirttiğim gibi önce efendi ol...oku ve bir şeyler öğrenmeye kazanmaya çalış.....Kendini geliştir.
niye yanmış diyorsun ya kafayımı yedin
Ben burda yazı yazarak kariyer yapmayı düşünmüyorum :) haha
Benim yazılarım yuvarlaksa senin yazılarında çok keskin ve yanıltıcı
Ayrıca yazılarım da bazı kişileri, halkı kandırarak büyük vurgun vurmak isteyenlerden kurtardığımı düşünüyorum. Örnek coca cola, afm sinemaları.
Değerlerinin çok üzerinde pazarlanmaya çalışıldıkları için.
Düşünüyorum da çok zor durumda olmalısın patronların yiyecek seni.
Ayrıca yazılarım da bazı kişileri, halkı kandırarak büyük vurgun vurmak isteyenlerden kurtardığımı düşünüyorum. Örnek coca cola, afm sinemaları.
Niye bozuluyorsun...sen düzenbaz diyorsun ama....Kimi kurtardığın beni ilgilendirmez...insanlara saygı göstermesini öğrenmen lazım...Ben burda insanları vurgun yapıp kandırmak içinmi yazıyorum...Kağıt 7.8'i görmüş gelmiş 4.7'ye ben ilk yazımı orda yazdım...Millete mal kitlemek istesem 7.8'de yazmazmıydım....ATLAS 4.7 iken kime ne mal vereceksin...İMKB bültenlerini okumadınmı hisse değer fiyatı zaten orası...Bu mu değerlerinin üzerinde pazarlama.Ayıptır ya....
Ayrıca sen kimsin insanları kurtaracak...Bu yazıları kaç kişi okur , sana inanır ve uygular sanıyorsun....Coca cola halkı arz iptal edildi...Sen mi iptal ettirdin...Seni dinlemeyip AFM sinemaları alanlarda yandı öyle mi....vah vah.....Senin durumunu anlatan çok güzel bir iki laf var Türkçede ;
- Fare dağa küsmüş, dağın haberi olmamış...
- İt ürür kervan yürür...
- Leyleğin ömrü lak lakla geçermiş....bir kaç örnek daha yazabilirim...
Her şeyden önce yazdıklarınla insanları kurtarma,yönlendirme,aldırma,sattırma gibi düşünceleri bir kenara bırak...nickinin yanındaki resmi de değiştir...Bu tip kahraman prens figürleri sadece masallarda olur...Sen bu forumun kahramanı değilsin...Bu senin ruh halini zaten ortaya koyuyor.
:) hahah tam komedyasın sen ya.
yalnız dikkat et böyle devam edersen çıldıracaksın.
neyse seni senle başbaşa bırakıyorum.
northwind
06-03-2005, 16:16
northwind niye sildin bakim mesajı ha!! hem senin niye kaşının üstünde gözün var gel buraya:D:D:D
bu topik lanetli bir kere yazan sapıtıyor
not: bu iki mesajım geyik gibi görünmekle berabe gerçekte yumuşatıcı etkisi bulunmaktadır. kavga katılımcıları tarafından dikkate alınmasını rica ederim.
Tekrar okuyunca nick konusunda atif yapilanin ben olmayabilecegimi dusundugumden tepkimi yumusatmistim.
Ama haklisin durup dururken pek ilgim olmayan bir kagit yuzunden gerildim,bari yarin tahtaya iyice bir bulasayim da rahatlayayim :D
ya millet burayı kadınlar hamamına çevirdiniz bırakın bu atışmaları herkez kendi doğrusunu yazar inanan inaır inanmayan inanmaz aklı olan burada yazılanlardan bir sonuç çıkarıp o doğrultuda pozisyonunukorurur ama kenar mahalle kadınları gibi atışmak çok anlamsız gibime geliyor bana
:) hahah tam komedyasın sen ya.
yalnız dikkat et böyle devam edersen çıldıracaksın.
neyse seni senle başbaşa bırakıyorum.
2-0 :sus:
2-0 :sus:
Ben adamla polemiğe girmemeye çalışıyorum adam yendim zannediyor.
Çocuk galiba bu.
Ben adamla polemiğe girmemeye çalışıyorum adam yendim zannediyor.
Çocuk galiba bu.
:gulen:
sebayrak
07-03-2005, 16:12
Atlas Yo Hisse Islemleri Hakkinda Metro Yatirim In Aciklamasi Atlas Yatirim Ortakligi A.s. Ile Ilgili Olarak Metro Yatirim Menkul Degerler A.s. Nden Gelen Yazi, 04.03.2005 Tarihinde Atlas Yatirim Ortakligi A.s. Hisse Senetleri Ile Ilgili Olarak 5,35/5,55 Fiyat Araligindan 3.100 Adet Satis Islemi Tarafimizca Ve Birlikte Hareket Ettigimiz Galip Ozturk Ile Gerceklestirilmis Ve Elimizde Bulunan Mevcut Hisse Senetlerinin Sirket Sermayesine Orani %16,6 Ya Ulasmistir. -imkb-
gün sonu alanlar-satanlar'ı verebilecek bir arkadaş varmı?
M.Işılak
07-03-2005, 22:54
gün sonu alanlar-satanlar'ı verebilecek bir arkadaş varmı?
FNY 5129 5.041275
AKM 4285 5.136524
DZY 2396 4.921286
HSY 2000 5.0755
MRS 2000 5.15
VKY 1370 5.104015
ECZ 858 5.358741
MRZ 768 5.152864
PIT 750 5.003334
EVG 655 5.195038
---
SNK -900 5.05
SYG -1000 5.199999
TBY -1037 5.074108
DSY -1121 5.095005
SOE -1410 5.138156
OYA -2603 4.969094
IYM -2699 5.010652
SKY -3124 5.080394
YAT -4224 5.06031
TAC -4549 5.118006
:D yarın 5.70 ve üzeri kapanış yapacaktır.
:gulen: avrasya ve atlas yarın shov yapacaklar
Bu görüşünüzün gerekcesi nedir?
:evil: seansı izlerseniz yukarıdaki görüşümün gerekçesini anlamak zor olmayacaktır.
:evil: seansı izlerseniz yukarıdaki görüşümün gerekçesini anlamak zor olmayacaktır.
Prensib olarak seans izlemiyorum....Ama umarım dediğin olur
FNY 5129 5.041275
AKM 4285 5.136524
DZY 2396 4.921286
HSY 2000 5.0755
MRS 2000 5.15
VKY 1370 5.104015
ECZ 858 5.358741
MRZ 768 5.152864
PIT 750 5.003334
EVG 655 5.195038
---
SNK -900 5.05
SYG -1000 5.199999
TBY -1037 5.074108
DSY -1121 5.095005
SOE -1410 5.138156
OYA -2603 4.969094
IYM -2699 5.010652
SKY -3124 5.080394
YAT -4224 5.06031
TAC -4549 5.118006
Teşekkürler
kazancli
08-03-2005, 06:34
yarın iyi olacak bugune bakılırsa
Bence Çarşamba kredililer silkelenmeden hareket olmayacaktır.
kazancli
08-03-2005, 11:23
yarın iyi olacak bugune bakılırsa
::) sabah aldım %6 ile 5.45ten satişlarım gitti şuan itibariyle bana yeter
::) sabah aldım %6 ile 5.45ten satişlarım gitti şuan itibariyle bana yeter
Tebrikler....Gerçekten iyi tahmindi
kazancli
08-03-2005, 11:27
atsyoda galipin yüklü alımları ver tavan yaptılar
atsyoda galipin yüklü alımları ver tavan yaptılar
ATSYO dün kendini daha net belli etti gibi...
kazancli
08-03-2005, 11:36
Tebrikler....Gerçekten iyi tahmindi
teşekkürler
atsyo ıkıncı seansta tavan cekerse atlas abısıde yanına kosar gıbı
Yahu Driver Biraz acemiliğime ver ama bir şey soracağım bu atlas bir yüseliyor bir düşüyor tabi bizim hisselerde yerinde sayıyor yani kazanç yok kazannç sağlamak için ne yapıcaz bekliyecekmiyiz?
supersonic
08-03-2005, 11:51
tavana çok pis basıcam canını seven kaçsın
4 lot :D
Arkadaşlar...sizlere bir ipucu daha....Bu kağıt'da asansör operasyonu yapılacak....Bir bakacaksınız tavan...bir bakacaksınız taban.....Bu tahtada çok ocaklar sönecek, çok binalar dikilecek...Sakın trade etmeye çalışmayın...Her şey tek lotuna kadar sayılmakta ve kontrol altında...Sattığınızı alttan koymanız, aldığınızı üstten satmanız çok zor...Bunu yapanlar çok şanslı olacaklar......aldıysanız sadece unutun....sattıysanız bir daha pozisyon açmayın......Tahtada tüm küçükler döküldüğünde esas operasyon başlayacak....Kalbiniz varsa asla girmeyin....
Bu konudaki görüşlerimi çok önceden söylemiştim...
kazancli
08-03-2005, 11:54
sen öyle san yazdım bile 10lot tahtanın altını üstüne getireceğim:)
Biz bu hisseyi bekliyoruz hisse bir inip bir çıkış yapıyor bizim kağıtlarda yerinde sayıklıyor alış satış yapsak biraz kazanabilirmiyiz bişiler yoksa artık hep yükselişlemi sürdürecek
murat seni tebrik etmeyi unuttuğumu sanma....gün sonunu bekliyorum... :bravo:
Driver Tamam görüşlrini söylemiştin ama nezamana kadar sürer dersin bu asansör uygulama?
Driver Tamam görüşlrini söylemiştin ama nezamana kadar sürer dersin bu asansör uygulama?
Valla Murat ve Kazançlı beni tahmin konusunda geçtiler...onlara sormak lazım..
7.katta binenler 5.katta asansörden inene kadar desek.... :düsün:
Evet benzetmen çok güzel gerçekten:) Peki Driver bu bekleyiş sürecinde sence böyle alış şatılar yapsak nasıl olur yoksa hiç değmezmi çünkü ben beklemeye mecburum çok zarardayım:)
kazancli
08-03-2005, 16:00
5.30dan döndüm tahataya deymeyin bugun keyfime
kazancli
08-03-2005, 17:00
5.35den salladım
BALLI-BABA
08-03-2005, 17:04
valla arkadaşlara tavsiyem atlas almayın alacaksanız bile
atsyo alın
bügünkü alışa bakın
dnzy 214
x krum 6
x kurum 3
kazancli
08-03-2005, 17:22
galip çok fena atsyo dadandı yönetimi oradada ele geçirmeye çalışacak anlaşılan benim burada alış satışlarım günlük çıtır sabah iyi bıraktı ama öğleden sonra %1 ile idare ettik
altincag2004
08-03-2005, 20:31
kazançli abi artık atlastan harçlık parası çıkarmak çok zor değil mi_?Avrasya gibi günlük hareket etmeye başladı
Evet benzetmen çok güzel gerçekten:) Peki Driver bu bekleyiş sürecinde sence böyle alış şatılar yapsak nasıl olur yoksa hiç değmezmi çünkü ben beklemeye mecburum çok zarardayım:)
Tavsiyem borsada piramit gibi maliyet yapman....Kağıt aşağı geldikce alışını arttırmalısın....Maliyetin alt noktaya her zaman yakın olsun....Tepki çıkışlarında zararın dönüşü çabuk olur......Ama bu kağıtta pek acele etmemek gerekli galiba maliyet yapmak için...Trade etmek en kolay görünen ama en zor şeydir...Yıllardın tek kademeye, %3-4'e dönen kişiler gördüm...Ben de zaman zaman bunu yaptım...İki yakam bir araya gelmedi...Hep komisyona çalıştım...Zararın ne olursa olsun inan bana bu kağıtta onu yerine koyması 2-3 tavana bakar...Şu gerçekki her zaman bekleyen kazanır....Poziyon al....pozisyon kapat....karını cebine koy...nacizane önerim bu.
valla arkadaşlara tavsiyem atlas almayın alacaksanız bile
atsyo alın
bügünkü alışa bakın
dnzy 214
x krum 6
x kurum 3
Bu tahtada (ATSYO) bence mal verilmiş izlenimi görülmekte....Yarın açılışta hafif yukarı sonra tepetaklak olabilir...Yüksek işlem hacmi,tek alıcı, 14-15 noktadan satış...daha önce bahsettiğim klasik mal çıkma metotlarından biri...kimbilir?
DENIZ YATIRIM 215,514 2.761 89.1 AK YATIRIM -47,235 2.808 -19.5 0
INTER YAT. 6,500 2.857 2.7 IS YATIRIM -46,871 2.694 -19.4 0
ATA YATIRIM 6,000 2.769 2.5 OYAK YATIRIM -20,993 2.868 -8.7 0
TACIRLER MEN. 5,495 3.009 2.3 GARANTI YAT. -16,203 2.667 -6.7 0
AYBORSA MEN. 3,000 2.818 1.2 DIS YATIRIM -13,779 2.879 -5.7 0
DIGER 5,351 2.2 DIGER -96,779 -40.0
murat seni tebrik etmeyi unuttuğumu sanma....gün sonunu bekliyorum... :bravo:
Sağlık olsun...Bence yine de başarılıydı... :bravo:
Önümüzdeki bir iki gün içinde bir hareketlenme olacağı beklentisi içindeyim.
Batık kardeşim bu konuda bir duyum mu aldınız?
KardanAdam
09-03-2005, 11:30
***ATLAS*** Atlas Menkul Kiymetler Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Metro Yatirim Menkul Degerler A.S. (Eski Unvani: Toprak Menkul Degerler A.S.)'nden gelen yazi: 08.03.2005/08.03.2005 tarihleri arasinda Atlas Yatirim Ortakligi A.S. hisse senetleri ile ilgili olarak 5,20/5,50 fiyat araligindan 17.000 adet satis islemi tarafimizca ve birlikte hareket ettigimiz Galip Ozturk ile gerceklestirilmis ve elimizde bulunan mevcut hisse senetlerinin sirket sermayesine orani % 14,6'ya ulasmistir. ***ATLAS*** (09/03/2005 - 10:27:48)
Driver'e Hitaben Sence Pozisyonumuzu Nezaman kadar koruyalım Benim için çok önemli yaklaşık bir süre verebilmen mümkünmü 1 ay 1 sene 10 sen 20 sene nekadar?
Driver'e Hitaben Sence Pozisyonumuzu Nezaman kadar koruyalım Benim için çok önemli yaklaşık bir süre verebilmen mümkünmü 1 ay 1 sene 10 sen 20 sene nekadar?
Borsada 1.kural...tamamını kaybetsen dahi seni yıkmayacak bir parayla oynayacaksın...Evini,arabasını,sermayesini borsaya koyanlar bunları kaybetmeye mahkumdur....Vade konusuda buna benzer...elinde bir para vardır...2 ay sonra bu para sana gereklidir....2 ay parayı borsada değerlendireyim der girersin...2 ay geçer...tam satman gereken noktada kağıt düşmeye başlar...sen mecbur kalır satarsın....ardından kağıt % 20 prim yapar...Kahrolursun....Bu paranın yeri varsa burada asla tutma....ama atılsa bekle....ne kadarmı....Kim bilir?....belki yarın...belki yarından da yakın...
5.00 altına sarkacakmı bugün acaba?
Sanmam 5.5 5.15 arasında gidip gelir
Sanmam 5.5 5.15 arasında gidip gelir
Bu tarz kağıtların tepki çıkışları 5,20 ve 50 günlük hareketli ortalamalarının çakışıp sıkışma yapması ile başlar...Bunun anlamı bir süre buralarda oyalanacağı görülmektedir....Ama acelemiz yok...Düşüncemiz biz bekliyorsak onlarda bekliyor...biz 1 lira kaybedersek onlar da 100 lira kaybeder olmalı...Aşağı geldikce de maliyet yapmalı...Tahtaya bakmayı bırakın...Bu kağıdı bir yerlere getirecek olan siz değilsiniz...Siz olsanız bile bu iş bakarak olmaz......Unutun ve işinizi gücünüzü takip edin...Yok bu kağıt gitmez diyorsanızda,inanmıyorsanızda satın kurtulun...bana ne kadar bekleriz gibi ahiret sorusu sormayın..
Tel tel dökülüyoruz...
IS YATIRIM 6,101 5.028 24.1 DENIZ YATIRIM -4,005 5.143 -15.8 0
YATIRIM FINANSMAN 2,520 5.199 10.0 GEDIK YATIRIM -2,823 5.107 -11.2 0
GARANTI YAT. 2,517 5.132 10.0 HSBC YATIRIM -2,307 5.059 -9.1 0
MERKEZ MENKUL 1,999 5.075 7.9 ATAONLINE MEN. -2,293 5.149 -9.1 0
OYAK YATIRIM 1,950 5.160 7.7 TAKSIM MEN. -2,000 5.050 -7.9 0
DIGER 10,200 40.3 DIGER -11,859 -46.9 0.0
dünkü yükseliş 5.50 seviyesinden gelen yogun satışlar nedeniyle gerçekleşmedi yazdıgım yazıların herzaman arkasındayım bence yarın atlas' ın yükseliş günü
dünkü yükseliş 5.50 seviyesinden gelen yogun satışlar nedeniyle gerçekleşmedi yazdıgım yazıların herzaman arkasındayım bence yarın atlas' ın yükseliş günü
Geçen seferkine benzemesin ama..... :roll:
tarantula
10-03-2005, 11:00
Murat kardeşim bu tahminleri nasıl yapıyorsun sen yahuu..
Arkdaşlar Yarın Hissenin Tavan Günü Haberiniz Olsun Galip Bey ile telefonla görüştüm driverin dediği gibi bir süre daha asansör pozisyonunu koruyacak sonra 8 milyonu görecek galipten söylemesi
tarantula
10-03-2005, 21:10
Hangi Galip Beyle:)) 8 milyon dediğin ne oluyo hisse fiyatı mı:))
arkadaşlar artık bu hisse ile ilgili yazı yazmayacagım çünkü bu hissenin sağı solu belirsiz beni yaptıgım yorumlar nedeniyle rezil kepaze sözüne inanılmaz insan konumuna düşürdü artık benden bu hisse ile ilgili yorum yok
supersonic
10-03-2005, 21:50
arkadaşlar artık bu hisse ile ilgili yazı yazmayacagım çünkü bu hissenin sağı solu belirsiz beni yaptıgım yorumlar nedeniyle rezil kepaze sözüne inanılmaz insan konumuna düşürdü artık benden bu hisse ile ilgili yorum yok
:bravo:
tarantula
10-03-2005, 22:42
Murat arkadaşım sen yazılarını yaz.kimse sana bi söz söylemedi ki.hem 2 sefer yükseliş günü dedin ikisinde de hisse yukarı bi atak yaptı.böyle hemen küsüp gitmek var mı. sadece yorumlarını neye dayandırarak yaptığını açıklarsan seviniriz..
northwind
11-03-2005, 01:15
Bugun tahtayi hafiften bir yokladim,sonuc:
alip;yatacan yoksa ekmek yedirmiyorlar....
Bugun tahtayi hafiften bir yokladim,sonuc:
alip;yatacan yoksa ekmek yedirmiyorlar....
Kesinlikle....aklın yolu birdir....
OYAK YATIRIM 5,900 5.101 33.9 DENIZ YATIRIM -2,909 5.139 -16.7 0
INTER YAT. 5,850 5.093 33.6 ATAONLINE MEN. -2,052 5.060 -11.8 0
GARANTI YAT. 1,485 5.164 8.5 IS YATIRIM -1,785 5.098 -10.2 0
KOC YATIRIM 1,464 5.100 8.4 TURKISH YAT. -1,340 5.131 -7.7 0
FINANS YAT. 830 5.035 4.8 GEDIK YATIRIM -1,205 5.036 -6.9 0
DIGER 1,890 10.9 DIGER -8,128 -46.7 0.
Bu ne ya...herkes malını vermiş.....bir benmi kaldım kardeşim...dayanın biraz yahu
Eveeet....1.rauntda takas dağıtıldı....6,5-7,8' de verilen malların bir kısmı 15 günde 4,7-5,5 arasında yerine kondu...Şimdi biraz tahtayı yükseltelim...Neme lazım belki buralarda mal verenler maliyet yapıp 5'in altında yerine falan koymaya kalkarlar....çok ayıp .....Biz uyanık olup tahtayı 5,6'nın üstüne alalım...burada biraz bekleyelim...silkelemeye devam....Birazda burada mallanalım...Acelemiz yok...sindire sindire...yavaş yavaş...sonra ufak ufak 6'ya ataklar....İstenilen mal verilirse hoooppp...6'nın üstündeyiz...
Yarın sert bir çıkış olabilir....
supersonic
14-03-2005, 22:11
olmayabilir de yani :)
supersonic
14-03-2005, 22:20
diver, biliyosun takıldım sadece :)
muhtemel yükselişe isim koyalım: 5,57
supersonic
14-03-2005, 22:22
4,90 desteği ve 5.57 direnci yakın çekim
Böyle tahtalarda teknik analize pek inanmam....Ama Cuma ve bugün alınmaya devam edilen mallar, işlem hacmindeki düşüş, sıkışmayı iyice hat safhaya getirdi...Dökülen döküldü artık...Kaldıysa benim gibi bir tahtaya bulaşınca 2-3 sene mal taşıyan dinazorlar kaldı diye düşünüyorum...Bizlerin de bir kısmı yol boyunca dökülecektir....Ha bir de BİZİM MENKUL var.. :) :evil:
supersonic
14-03-2005, 22:45
böyle tahtalarda teknik analiz "güvenmek" için değil, "tesbit etmek" için yapılır.
her senedin grafiği ama iyi, ama kötü mutlaka çizilir. bununki de gayet güzel çiziliyor.
analizde görünen direnç çizgileri alelade çizgiler değil, fibo yelpazesidir. bunun böyle bir tahtada tesadüfi oluşması sizin perspektifinizle beklenemez. ama oluşmuş.
ben yarın muhtemelen yukarı yapar teorinizi ben de bu grafikle desteklemeye çalışmıştım çünkü ortada uyan bir durum var. siz şimdi diyorsanız ki, ben boyle tahtalarda TA ya inanmam kullanmam, o zaman yarın yukarı yapacağını nasıl tahmin ettiniz? his mi?
böyle tahtalarda teknik analiz "güvenmek" için değil, "tesbit etmek" için yapılır.
her senedin grafiği ama iyi, ama kötü mutlaka çizilir. bununki de gayet güzel çiziliyor.
analizde görünen direnç çizgileri alelade çizgiler değil, fibo yelpazesidir. bunun böyle bir tahtada tesadüfi oluşması sizin perspektifinizle beklenemez. ama oluşmuş.
ben yarın muhtemelen yukarı yapar teorinizi ben de bu grafikle desteklemeye çalışmıştım çünkü ortada uyan bir durum var. siz şimdi diyorsanız ki, ben boyle tahtalarda TA ya inanmam kullanmam, o zaman yarın yukarı yapacağını nasıl tahmin ettiniz? his mi?
Sevgili dostum böyle tahtalarda TA pek inanmam derken tamamen kayıtsız kalırım da demedim...Ama sonuçta grafikler gün sonu oluşur...Paylaştığın bilgiler için teşekkürler...Thminimdeki faktörleri yukarda açıklamıştım.
KardanAdam
15-03-2005, 12:53
:bravo: diver tebrikler :bravo:
saygılar,
Alan Net Lot % Maliyet
GARANTI YAT. 5567 16.2 5.09
PAMUK YATIRIM 5108 14.8 5.07
AK YATIRIM 4395 12.8 4.89
MERKEZ MENKUL 2485 7.2 5.12
ECZACIBASI MEN. 2301 6.7 4.88
DIGER 14592 42.4 0
Satan Net Lot % Maliyet
METRO YAT. 9000 26.1 5.1
YAPI KREDI YAT. 5720 16.6 5.02
GLOBAL MENKUL 5155 15 4.96
INTER YAT. 3342 9.7 5.15
OYAK YATIRIM 3104 9 5.04
DIGER 8127 23.6 0
:bravo: diver tebrikler :bravo:
saygılar,
Bence tebrik etmen için daha erken arkadaşım...Gün bir bitsin hele....Biraz mal verilmiş gibi...Ya da ilüzyonla biz öyle algılıyoruz...Bir şey dikkatimi çekti bu tahtada...ne hikmetse tahta ne zaman hareketlense METRO (galip bey) hemen yapıştırıyor malları ve tahta geri dönüyor...Ama 5-6 aracı kurum muhakkak karşılıyor malları...Ya bu adamlar harbiden salak ve adam 1 aydır satıyorum kardeşim demesine rağmen ısrarla alıyorlar....ya da bizim bilmediğimiz bir şeyler var.....Benim tahminim bu iş Beyfendinin takasdaki malları belli bir oranın altına gelene kadar devam edecek...ta ki alırken-satarken İMKB'ye yazı göndermesine gerek kalmayana dek...pek mu muhabbetleri sevmiyorlar anlaşlılan...
supersonic
15-03-2005, 14:46
4,88 alış - 5,14 satış. %5 cepte
4,88 alış - 5,14 satış. %5 cepte
kısa günün karı....
Sizleri birtürlü anlamıyorum %5 cepteymiş ,driver sende kısa günün karı.... diye destekçi oluyorsun ona bakarsanız şu anda hisse 4,85 ne yani karmı yaptın kar yaptığını falanmı sanıyorsun kendinizi kandırmayında bu hissenin nezaman 7 leri bulacağını söyleyin çıldırtmayın beni bilmiyorsanızı bırakın gidin oynamayın
Arkadaşım bana lütfen driver demeyi bırakırmısın...Benim ismim Diver....Ne yapalım yani...adam % 5 al-sat yapmayı becemiş...helal olsun....Gerçi 4 lotla da olsa kar kardır :)
ooooo sen iki günde çıldırıyorsan bence işin bu tahtada çok zor...ne var ne yok sat....Beklemeye belki de daha devam ediceğiz...ama birazda eğlenmek lazım...tahtayı yapan bizmiyiz de 7 olmadı diye bağırıyorsun....Piyasa % .1,5 geri gelmiş...sen günü zararsız kapatıyorsun...daha ne istiyorsun...hem BİZİM MENKUL daha verdimiki malları yukarı gidelim.... :sus:
Bardağın dolu tarafını görsene...bak elin adamı 7000, 7000 almış...salakmı...Bu arada silkelemeye devam....sıkı tutunun yarın kötü silkeleyecekler....Ben teleteksti bile açmıyacağım...
GARANTI YAT. 7,154 5.047 19.8 METRO YAT. -9,225 5.093 -25.5 0
PAMUK YATIRIM 7,115 5.023 19.7 YAPI KREDI YAT. -4,119 5.051 -11.4 0
AK YATIRIM 5,660 4.913 15.6 TACIRLER MEN. -3,875 4.950 -10.7 0
YATIRIM FINANSMAN 3,286 4.970 9.1 GLOBAL MENKUL -3,655 5.014 -10.1 0
ECZACIBASI MEN. 2,303 4.882 6.4 INTER YAT. -3,342 5.147 -9.2 0
DIGER 10,649 29.4 DIGER -11,951 -33.0 0.0
supersonic
15-03-2005, 18:57
Sizleri birtürlü anlamıyorum %5 cepteymiş ,driver sende kısa günün karı.... diye destekçi oluyorsun ona bakarsanız şu anda hisse 4,85 ne yani karmı yaptın kar yaptığını falanmı sanıyorsun kendinizi kandırmayında bu hissenin nezaman 7 leri bulacağını söyleyin çıldırtmayın beni bilmiyorsanızı bırakın gidin oynamayın
kimse sana bişey söylemek mecburiyetinde değil, uslubunu düzelt önce.
dün yükseliş var dedim, grafiklerle açıkladım tepki geleceğini ve sıkışmanın sürdürüleceğini. sabah benim yaptığımı yapmış olsaydın şimdi benim olduğum gibi 325 milyon karın cebinde, hisse ise aynı yerde, ıslık çala çala eve gidiyor olurdun.
kan ağlayan piyasada para kazandıracak senedi bulup çıkar, sonra teşekkür edilecek yerde bir de bu tavırlar, hayret bişey ya, insanları anlamak sahiden zor...
supersonic
15-03-2005, 19:01
Arkadaşım bana lütfen driver demeyi bırakırmısın...Benim ismim Diver....Ne yapalım yani...adam % 5 al-sat yapmayı becemiş...helal olsun....Gerçi 4 lotla da olsa kar kardır :)
4 lot değil. babalar gibi 1250 lot, ataonline'dan yaptım işlemleri ;)
dr.denemours
15-03-2005, 19:06
Şu günde bile tık tık yapabiliyorsanız tebrikler Sn.supersonic :)
supersonic
15-03-2005, 19:09
Şu günde bile tık tık yapabiliyorsanız tebrikler Sn.supersonic :)
teşekkürler doktor :)
kimse sana bişey söylemek mecburiyetinde değil, uslubunu düzelt önce.
dün yükseliş var dedim, grafiklerle açıkladım tepki geleceğini ve sıkışmanın sürdürüleceğini. sabah benim yaptığımı yapmış olsaydın şimdi benim olduğum gibi 325 milyon karın cebinde, hisse ise aynı yerde, ıslık çala çala eve gidiyor olurdun.
kan ağlayan piyasada para kazandıracak senedi bulup çıkar, sonra teşekkür edilecek yerde bir de bu tavırlar, hayret bişey ya, insanları anlamak sahiden zor...
Haa...adam yükseliş var dedi...yazdı çizdi....Anlamadın...325 kağıdı da kaptı...biz ne yaptık....baktık....Hiç :aglayan:
Yürü be süpersonic :cheers:
diver 325 kağıttan 1000 kağıttan bahsetmiyorum elimdeki 8374 adet lottan bahsediyorum deli etmeyin beni çıldıracam ya bu kağıdı yarın tavan istiyorum diver ona göre
Emredersiniz....arkadaşlar duydunuz...Yarın ATLAS Tavan...Yanlız tavana yazacağım alışlara çakma mallarını....
KardanAdam
16-03-2005, 10:59
***ATLAS*** Atlas Menkul Kiymetler Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Metro Yatirim Menkul Degerler A.S. (Eski Unvani: Toprak Menkul Degerler A.S.)'nden gelen yazi: 15.03.2005/15.03.2005 tarihleri arasinda Atlas Yatirim Ortakligi A.S. hisse senetleri ile ilgili olarak 5.08/5.16 fiyat araligindan 10.747 adet satis islemi ve 5.06 fiyatindan 1.747 adet alis islemi tarafimizca ve birlikte hareket ettigimiz Galip Ozturk ile gerceklestirilmis ve elimizde bulunan mevcut hisse senetlerinin sirket sermayesine orani % 13,6'ya ulasmistir. ***ATLAS*** (16/03/2005 - 09:58:50)
Yapi Kredi Yat. 6,616 4.884 28.9 Metro Yat. -6,053 4.781 -26.4 0
Is Yatirim 6,169 4.725 26.9 Oyak Yatirim -2,585 4.810 -11.3 0
Tacirler Men. 3,125 4.758 13.6 Inter Yat. -2,380 4.806 -10.4 0
Ak Yatirim 2,065 5.079 9.0 Ekinciler Yat. -2,080 4.677 -9.1 0
Hak Menkul 1,500 4.911 6.5 Yatirim Finansman -1,881 4.870 -8.2 0
Diger 3,454 15.1 Diger -7,950 -34.7 0.0
Hisse senetleri İMKB'nda işlem gören yatırım ortaklarının 11.03.2005 tarihi itibariyle portföy değerleri. Atlas Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. PORTFÖY DEĞER TOPLAMI : 3,992,000.30 TOPLAM DEĞER : 4,054,307.64 BİRİM PAY DEĞERİ : 4.73
Yarın sert bir yukarı denemesi daha yapabiliriz....Trenden inmek için son fırsat olabilir...
tarantula
17-03-2005, 01:24
Trenden inmek için son fırsat mı; nasıl yani? uzun vadeli tutmuyor muydunuz bu kağıdı?
aman kardesim mutlu varken neden bu tahta
3000 e gelmeden inin trenden
Yarın sert bir yukarı denemesi daha yapabiliriz....Trenden inmek için son fırsat olabilir...
hayırdır Diver ?
KardanAdam
17-03-2005, 11:12
***atlas*** Atlas Menkul Kiymetler Yatirim Ortakligi A.s. Ile Ilgili Olarak Metro Yatirim
***atlas*** Atlas Menkul Kiymetler Yatirim Ortakligi A.s. Ile Ilgili Olarak
Metro Yatirim Menkul Degerler A.s. (eski Unvani: Toprak Menkul Degerler
A.s.) Nden Gelen Yazi: 16.03.2005/16.03.2005 Tarihleri Arasinda Atlas Yatirim
Ortakligi A.s. Hisse Senetleri Ile Ilgili Olarak 4.76/4.88 Fiyat Araligindan
6.053 Adet Satis Islemi Tarafimizca Ve Birlikte Hareket Ettigimiz Galip Ozturk
Ile Gerceklestirilmis Ve Elimizde Bulunan Mevcut Hisse Senetlerinin Sirket
Sermayesine Orani % 12,8 E Ulasmistir. ***atlas***
Trenden inmek için son fırsat mı; nasıl yani? uzun vadeli tutmuyor muydunuz bu kağıdı?
Kendim için konuşmuyorum...laf yerini bulur merak etme
...........Ama kusura bakmayın da birgün önce % 20 prim yapmış bir kağıttan ikinci gün açılışta tek tuş 3000 lot alan bir çaylağın parasında almak da hoşlarına gidecektir...Kuralı onlar koyarlar....Siz sadece çıkışta kazanırsınız...Onlarsa İnişte de kazanmayı bilirler...Bakıyorum forumlarda yazılanlara hep spekülatörlere bir kızgınlık...nefret....hakaret...Hiç düşündünüzmü onlar olmasa idi borsa diye bir şey olurmuydu?....Kağıtlar prim yapabilirmiydi?....onlar sizin mal almanıza kızıp cezalandıran kişiler değil ki...Buna engel de olamazlar....Kızdıkları ayaklarına dolanmanız...Bir tahta ilerlerken yüklü malı bir kalemde almanız...Tahtada fazla işlem yapmanız....Onunla birlikte al-sat'danda kazanmaya çalışmanız....Aldığınız her lot oun almaya çalıştığı veya ondan alınan maldır....Sattığınız her lot onun satmaya çalışacağı veya ona sattığınız maldır.....Yoksa portföy gelirinizin artmaması değil....Bu tahtanın patronu siz değilsiniz...Patron o....Ya onun kurallarına uyarsınız ya da bedelini ödersiniz...
IS YATIRIM 11,544 4.580 42.7 FINANS YAT. -5,335 4.230 -19.7 0
OYAK YATIRIM 3,050 4.652 11.3 YATIRIM FINANSMAN -3,022 4.320 -11.2 0
METRO YAT. 2,685 3.762 9.9 BIZIM MENKUL -3,000 4.433 -11.1 0
ZIRAAT YAT. 1,386 4.392 5.1 DIS YATIRIM -2,937 4.465 -10.9 0
DEHA MENKUL 1,350 4.814 5.0 AK YATIRIM -2,467 4.221 -9.1 0
DIGER 7,017 26.0 DIGER -10,271 -38.0 0.0
Kaçınılmaz son...Bak laf yerini nasılda buluyor...
supersonic kardeşim...yap bakalım bir teknik analiz de neşemizi bulalım....
supersonic
17-03-2005, 23:59
:D
destekler
4,26
4,08
3,98
dirençler
4,48
5,06
:D
destekler
4,26
4,08
3,98
dirençler
4,48
5,06
ne desteği ne direnci güzel kardeşim...destek mi kaldı artık... :eek:
supersonic
18-03-2005, 00:11
her zaman bi destek vardır ;)
her zaman bi destek vardır ;)
4,26 çalıştımı şimdi......4,9'a benzemeyelimde..... :o
supersonic
18-03-2005, 01:28
4,26 bugünün en düşüğü. onun dışında bir destek özelliği yok. yarın heryerin yemyeşil olacağını tahmin ediyorum.
4,26 bugünün en düşüğü. onun dışında bir destek özelliği yok. yarın heryerin yemyeşil olacağını tahmin ediyorum.
BİZİM MENKUL malı verdiya bende ümitliyim... :D
KardanAdam
18-03-2005, 11:31
***ATLAS*** Atlas Menkul Kiymetler Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Metro Yatirim Menkul Degerler A.S. (Eski Unvani: Toprak Menkul Degerler A.S.)'nden gelen yazi: 17.03.2005/17.03.2005 tarihleri arasinda Atlas Yatirim Ortakligi A.S. hisse senetleri ile ilgili olarak 4.36/4.80 fiyat araligindan 5.542 adet satis islemi ve 4.28/4.72 fiyat araligindan 8.227 adet alis islemi tarafimizca ve birlikte hareket ettigimiz Galip Ozturk ile gerceklestirilmis ve elimizde bulunan mevcut hisse senetlerinin sirket sermayesine orani % 13.2'ye ulasmistir. ***ATLAS*** (18/03/2005 - 10:05:57)
ATLAS gibi kağıtların en gıcık tarafı işte budur...Endekse verdiklerinde hızla düşer....teselli 'Hocam endeks düşüyor ATLAS'da düşüyordur'....Endeks tepki verip çıktığında ise yerinden oynamaz....bahane ise 'Abi bu kağıt spekülatif, endeksle ne alakası var tabi çıkmaz'dır. :confused:
Tahtayı yapan isterse gider,istemezse gitmez....Kağıdın sahibi karaktersiz olursa da daha çoook sürünür...
Diver Elimdeki malları vermemi daha çoook uzun bekleyecekler sen merak etme::)
dua ette senin kadar sabırlı olmasınlar...:)
çarşamba, perşembe düştü. cuma yatay o zaman geriye ne kaldı pazartesi çıkış (inşallah) yani iki bana bir sana muhabbeti o kadarda olsun artık değilmi.
Çalıştığım aracı kurumlardan birinde oynayan bir abimizle konuştum geçenlerde....Hani bu çok adı geçen Galip ÖZTÜRK varya...Alıyorum-satıyorum diye yazı gönderiyor arada....Öz kardeşi ile tanışmış...anlatılanlar...yaptıkları...yaşam standardı....size şu kadarını söyliyeyim bu tahtada hani bazı arkadaşlar diyorya % 50 yukardan sattı 300 bin lotu falan...Çok para kazandı...Hikaye...Bu işe,bu rakamlara dönüp bakmayacak bir adam...Adam Almanya'ya gitmiş geçenlerde...Bir kalemde 20 milyon Euro sözleşme yapıp gelmiş...100 tane yeni otobüs almış...Metro seyahat için....Şuna eminim bu tahta bir yerlere gidecek...Korkarım beki o an, şu yazıyı okuyanlarda tek lot bile olmayacak...
Görülüyorki bugün tahtada biz bizeymişiz...
AK YATIRIM 2,930 4.466 20.2 YAPI KREDI YAT. -2,416 4.274 -16.7 0
NUROL MENKUL 1,925 4.380 13.3 GARANTI YAT. -2,210 4.300 -15.2 0
HALK YATIRIM 1,500 4.373 10.3 ATAONLINE MEN. -1,571 4.328 -10.8 0
IS YATIRIM 1,468 4.282 10.1 GEDIK YATIRIM -1,307 4.384 -9.0 0
DENIZ YATIRIM 1,125 4.281 7.8 STRATEJI MEN. -992 4.320 -6.8 0
DIGER 5,558 38.3 DIGER -6,010 -41.4
http://www.bigpara.com/i/staticcfx/elliot/c__elliott_TL_ATLAS%20-%20Atlas%20Yat.%20Ort..png
Teknikci arkadaşlar ne diyor?
Teknikci arkadaşlar ne diyor?
4 ytlye düşüyor. grafiğin sol altına bakınız. 4,26 tutunma seviyesi çalışmazsa düşüşü sürer ve yeni tutunma seviyesi arayışı devam eder. 4,08 - 4,04 tutunma yeri olabilir, bu fiyatlar da çalışmazsa, 3,6-3,3-3,2-3,0 destekler.
jako bu bilgileri evren ve ecbyo icinde verebilirmisin ltf.... tesekkurler