View Full Version : İhlas Gazetecilik A.Ş. Halka Arz Ediliyor
İMKB'ye yeni bir şirket daha katılıyor !
İhlas Gazetecilik A.Ş. (Türkiye Gazetesi) sermayesinin %33'ünü halka arz ediyor. Talep toplama tarihleri : 3-4 Haziran 2010
Halka Arz Edilen Miktar 26.400.000 TL.
Halka Arz Oranı Sermayenin %33’üdür.
Aracılık Yöntemi Bakiyeyi kısmi yüklenim.
Fiyat Aralığı 1.50 TL-1.65 TL (1 TL Nominal değerli 1 pay için)
Halka Arz Edilen Payların Alokasyonu %15 İhlas Grubu Çalışanları,
%30 Yurtdışı Kurumsal yatırımcı,
%40 Yurtiçi bireysel yatırımcı,
%15 Yurtiçi Kurumsal yatırımcı
Halka Arz Yapısı Ortak Satışı
Lock-up 180 gün boyunca mevcut ortaklar (ihlas Holding ve İhlas Yayın holding) halka arz yoluyla satış yapmayacaktır
Konsorsiyum Lideri OYAK Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Talep Toplama Tarihi 3-4 Haziran 2010
Bundan yaklaşık 10 yıl önce ihlas holding kağıdı aldım. 13.000 den 6.900 a gelmişti. düştü diye almıştım. oradan 2325 e düştü gene aldım. yatırımcı olduk ya! sonra tahta kapandı ve uzun süre bekledik. tahta açıldıktan sonra defalarca bedelli sermaye arttırımı yaptı. hepsine katıldım. kağıdı 8 sene tuttum. param pul oldu. yaklaşık 2 sene önce 0.78 den çıktım...
şimdide İhlas grubu halka arz yapacakmış! dönüp 10 yıllık trendlerine bakmak gerekir. Belki resim daha net okunur, amaç daha net anlaşılır. amaç sermayenin tabana yayılması mıdır?
He bana şu faydası oldu! borsayı acıcık öğrendim...
er76014560
29-05-2010, 22:05
Bundan yaklaşık 10 yıl önce ihlas holding kağıdı aldım. 13.000 den 6.900 a gelmişti. düştü diye almıştım. oradan 2325 e düştü gene aldım. yatırımcı olduk ya! sonra tahta kapandı ve uzun süre bekledik. tahta açıldıktan sonra defalarca bedelli sermaye arttırımı yaptı. hepsine katıldım. kağıdı 8 sene tuttum. param pul oldu. yaklaşık 2 sene önce 0.78 den çıktım...
şimdide İhlas grubu halka arz yapacakmış! dönüp 10 yıllık trendlerine bakmak gerekir. Belki resim daha net okunur, amaç daha net anlaşılır. amaç sermayenin tabana yayılması mıdır?
Siz bayağı sabırlı birine benziyorsunuz. Duhül'ünüz de 2005 olmasına rağmen ilk mesajı yazmak için 2010 a kadar beklemişsiniz.
Şifrenizi nasıl unutmadınız 5 yılda !?
Maşallah...
KOZA geçmişinde çok üzmemiş bir şirket hatta 2004 te elinde koza bulunduranlar kısa sürede 30 kat kazandıkları halde ve halka arzedilen KOZAAL gelecek vaad ettiği halde KOZAAL uzun zamandır yaklaşık aynı seviyelerde...
İHLAS geçmişinde çok üzen bir hisse olarak neye güvenip halka arz oldular? 90 lı yılların şaşasından eser kalmadı... Eğer elinizde türkiye gazetesi vardıysa ve evinize telefon gelmişse Citroen xsara nız hazırdı 1994'te ne kampanyaydı be... 1996-97 Tgrt ye tüm meşhurlar parasına bakılmadan alındı... Şimdi bir kısmı satıldı FOX oldu.... 2001 İhlas finans çok kimseyi üzdü... Neden battı kimse çözemedi.... Sonra anlaşıldı ki ihlas finansın parası holdingi kurtarmak için kullanıldı. Alinin parası veliye kullanıldı.. Yoksa normal şartlarda batacak durumu yoktu... iyi de iş yapıyordu...
Biraz zor toplarlar gibi me geliyor... Hem mazileri iç açıcı değil hem endeks düşecek mi düşmeyecekmi şüphesinden vazgeçtik çakılıp çakılmayacağı konuşulurken halka arz zamanı ise hiç değil...
Madem ki arz olacak mutlak alanlar olacak onlara iyi temennilerimiz olacak sadece.... İnşallah ihlas gazetecilik içinde iyi olur, hissedarlar da kazanır...
Milleti soymak için desenize denize bir olta daha atıyorlar....bedelli ruzgarıyla sea feneri gb milleti az soyup soğana cevrdiler simdi ihlas gazeteyide hlaka satsınlar.adınada yuzyılın soygun hareketi desinler.1 liralardan aldığım ihlası 2 yıl sonra 0,6 lardan sattığım için çooook iyi bilirim.eger yabancılar %40 dan fazlasını almazsa kesinlikle uzak durulmalı.....
Tecrube=yasayarak ogrenilen acı derslerin toplamıdır
Borsa artık grup hisseleri olmuş.Enver ören grubu,Besim tibuk grubu,Ayhan Öztürk grubu,Aydın Doğan grubu vs....Adamlar çok güzel KY nin parasınıı toplayıp keyfini sürmekteler. KY ise ya kanser olmuş ya da sıkıntıdan saçları beyazlamış. Şimdi de halka arz edilen şirketlerin sayısı 1000 olacak diye yazılıyordu. Artık piyasada enayi kalmadı. Halka kendiniz arz edip kendiniz alırsınız.Ne demişler,
Kendin çal kendin oyna.
işe alırken bile adamın siciline bakılır,hisse alırken niye bakmıyayım :) İhlas topiği acılarla dolu,evini satıp,emekli ikramiyesini,arabasını satıp,kredi çekip...elindekini ihlasa bağlayanların düştüğü acı durum mesajlarıyla dolu,yıllarca çekmişler halada zararda adamlar.
Başarılar dilerim kendi adıma "ben almıyayım" sağolsunlar
syglar
EURO/USD
30-05-2010, 12:39
yuh diyorum başka bişey demiyorum :) bildiğim sektör çünkü :)
MÜTEMADİYEN
30-05-2010, 12:42
Nasıl kim inanıpta katılacak..
Sanki diger tüm hisseleri temettü şampiyonu...
Alanlar iki kez düşünmeli derim...
Alanlar İnşallah çok kazanırlar;bende yazdıklarıma pişman olurum...:cool:
İnsanı okurken bile afakanlar basıyor....Bu süreçte bu senedi , bu şartlarda taşımak çok zor olsa gerek...Düşüncesi bile çok fena...
Portföyümde hiçbir zaman bulunmayacak bir senet..
ihlas denilince sinir krizi geçiren adamlar tanıyorum..burada yazılan 3 5 yazıdan olumlu olan da yok zaten..
demek ki büyük çoğunluk bu arzdan bir nane olmayacağını düşünüyor..adamlar da bunu bilyor tabi..
bakalım milleti oltaya getirebilmek için ne numaralar yapacaklar..
İhlas Gazetecilik A.Ş. (Türkiye Gazetesi) sermayesinin %33'ünü halka arz ediyor. Talep toplama tarihleri : 3-4 Haziran 2010
Aracılık Yöntemi Bakiyeyi kısmi yüklenim.
Fiyat Aralığı 1.50 TL-1.65 TL (1 TL Nominal değerli 1 pay için)
Halka Arz Edilen Payların Alokasyonu %15 İhlas Grubu Çalışanları,
%30 Yurtdışı Kurumsal yatırımcı,
%40 Yurtiçi bireysel yatırımcı,
%15 Yurtiçi Kurumsal yatırımcı
Lock-up 180 gün boyunca mevcut ortaklar (ihlas Holding ve İhlas Yayın holding) halka arz yoluyla satış yapmayacaktır
VE ÖNÜMÜZDEKİ 3 AY ZARFI İÇERSİNDE % 100 BEDELLİ SERMAYE ARTIRIMI KARARI ALİNMİŞTIR
ihlas gazatecilik .AŞ.
.................................................. ................................................
bu şekilde daha uygun olurdu
Bunlar 16 yildir ne vermis? Hic bir sey, sadece almisini bilirler. Parasini ve saglini önem verenler iyi düsünmeli !
Ben şunu çok merak ediyorum. Türkiyede kaç kişi TÜRKİYE gazetesini alıp okuyor. Trajı nedir. Bunu çok merak ediyorum. Hele hele internet olayı yaygınlaştıktan sonra diğer gazeteleri bile alanların sayısı % 50 azaldı. Bazen alıyoruz. Onuda yanında verdikleri çocuklar için promosyonlar için alıyorum. O nedenle halka azr olacak bir gazetenin Reklamlarını iyi yapması gerekir. Günlük - Haftalık - Aylık trajlarını yazması gerekir. Diğer büyük gazetelere göre satışlarının oranlarını kıyaslamasını yazması gerekir diye düşünüyorum. Sadece halka arz ediyoruz demekle olmazzzz.
shaman16
30-05-2010, 21:47
wayy benim canım memleketim waayyy...bunlarda yüz yok astarıda yok!milleti ii.ce avanak yerine koyuyolar resmen,bu koyundan bir post daha çıkarmanın derdindeler hala,sorsan onlardan müslamanıda yoktur haaa :) çevremdeki ihlas zedelerden dolayı bir gün bile açıp izlemedim monitörde,bundan sonrada allah(cc) nasip etmesin,bunlardan gelecekte mevlamdan gelsin
Ben şunu çok merak ediyorum. Türkiyede kaç kişi TÜRKİYE gazetesini alıp okuyor. Trajı nedir. Bunu çok merak ediyorum. Hele hele internet olayı yaygınlaştıktan sonra diğer gazeteleri bile alanların sayısı % 50 azaldı. Bazen alıyoruz. Onuda yanında verdikleri çocuklar için promosyonlar için alıyorum. O nedenle halka azr olacak bir gazetenin Reklamlarını iyi yapması gerekir. Günlük - Haftalık - Aylık trajlarını yazması gerekir. Diğer büyük gazetelere göre satışlarının oranlarını kıyaslamasını yazması gerekir diye düşünüyorum. Sadece halka arz ediyoruz demekle olmazzzz.
http://www.medyatava.com/tiraj.asp
kombassan,yimpaş,ihlas,ittifak..yeşil sermayenin olduğu her noktada küçükten büyüğe para transferi oldu..hem de her zaman..
maalesef biz de her zaman iyi niyetimizin kurbanı olduk..sorsanız dillerinden din,iman,ahiret kelimeleri düşmez..ama bütün yatırımları bu dünya için..
artık insanımızın da biraz yaşananlardan ders alması lazım..bazı arkadaşlar kim türkiye gazetesi alıyor ki falan demiş..bu adamlar değil sadece Türkiye gazetesinin, bütün Türkiye'nin sahibi olsalar yine yatırımcıya 3 kuruş kazandırmazlar..
halka arz falan bana göre hikaye..bu adamlar kendilerine ortak aramıyor yolunacak kaz arıyor..
tabi burada kimsenin de yatırım kararını etkilemek istemem..belki çok çok yanlış düşünüyorumdur..ihlas yatırımcısı bundan sonra hep kazanacaktır..parmakla gösterilen bir şirket olacaktır belki ihlas gazetecilik..ama elimizdeki argümanlar beni bu düşüncelere itiyor..
umarım mahcup eder bu kez..
adı üstünde halka arz .. :=)))
NUEVA KEYNES
31-05-2010, 12:45
Bilançoya neden bakmıyorsun ?
..............................
..............
.......................tırımcı
VE ÖNÜMÜZDEKİ 3 AY ZARFI İÇERSİNDE % 100 BEDELLİ SERMAYE ARTIRIMI KARARI ALİNMİŞTIR
ihlas gazatecilik .AŞ.
.................................................. ................................................
bu şekilde daha uygun olurdu
arkadaş sana gülmekten katıldım yaaaa
kar zarar kardeş kar da olur zarar da .....ne olacak mezara götürecek değil kimse paraları yatırım yapalım şirketler büyüsün gelişsin hem ülkemiz kazansın hem şirketler büyüsün gelişmekte olan ülkelerde bu tip sıkıntılar olur büyüme esnasında global bakmak lazım olaylara........sonuçta sermaye ve zenginlikler tabana yayılıyor kimse çuvala koyup paraları uzaya götürmüyor fiaz ödüyor kerdi kapatıyor falan filan .......kiminin parası kiminin duası demişler...hayırlı olsun halka arz...alana satana, demek lazım bence..
bedava verseler halka arzda yine almam. niye mi? cunku her sene bedelli karari cikar, misli misli cikarirlar acisini benden. obur halka arzlarda da milleti yoldular. pahali arz ettiler sirketleri. ama bu farkli, burda hem arzda yolarlar, bir de her sene bedellilerle yolarlar.
bu spk denen kurum ne ise yarar. kamu kurulusu bizim vergilerimizle odeniyor maaslari ama bizden baska herkesin cikarini kolluyor. kucuk yatirimciyi yolmak isteyenlere yol gosteriyor davetiye cikartiyor. yani nasil bu grubun arz yapmasina izin verirsin. holdingte yillarca herkesi magdur etmis, millet bedelli manyagi olmus. finans kurumunu batirmis. icini bosaltmis. firma iflas etmis. mudilerin paralarini devlet odemis. hisse sahiplerinin parasi sifira inmis. bu arz tam skandal.... resmen ipogate.
ne utanmaz adam bunlar ya birde halka arz diye reklam çok komik millet sanki geçmişi unutmadı :)
birde 1 ay sonra bedelli çakacaz diye açıklama var vahim tarafı.
crazyblue
01-06-2010, 23:31
türkiyenin en zengin insanı olmasam 1 lot alırım ancak yapmayın tek lot almayın rezil olsunlar biliyorum tahta sahibi olma adına alacaksınız bunu almayın ben bu gazeteyii okuduğum da ilk sayfayı görünce kusmamak için kendimi zor tutuyorum dünyada adaleti sağlayın tek lot almayın
emperador
01-06-2010, 23:42
anlaşıldı buradan ekmek çıkmayacak bunlara :) kimse almıyor. zaten alan parasını bagış yapmış olacak gibi birşey.
gundwane
01-06-2010, 23:47
Ne yapıyoruz....
Hemmen atlıyoruz balya balya alıp bir kenara atıyoruz..Evimizi arabamızı satıp alıyoruz..Hızımızı alamayıp ihlas holding ve bolca da iheva alıyoruz ki portföy bir mana kazansın , kıvama gelsin..
Bedelli zamanı gelincede kredi çekip bedelli ye katılıyoruz..:cool:
Sonrada arkamıza yaslanıp seyrediyoruz..:beurk:
:halayci::halayci:
adını ihlas koymuş, sibel canlara paraları yedirmiş, hükümetin desteğini arkasına almış, ihlas finanstan dolayı hergün binlerce küfür yemiş, halkı soyma konusunda uzmanlaşmış, kristal kolayı sattı gösterip birkaç sene sonra geri almış, şimdi degazeteyi halka açacakmış...
önce holdingin adını, sonra gazetenin adını değiştir...
vatandaş uyandı...göreceğiz talebi, tabii bir fırıldak çevirmezse...
Ayhan abi kusura bakma:halayci:
anlaşıldı buradan ekmek çıkmayacak bunlara :) kimse almıyor. zaten alan parasını bagış yapmış olacak gibi birşey.
Forum aldatmasın...Bunlara hayran çok kişi var...Akıllanmaz bizim millet.
arkadaş sana gülmekten katıldım yaaaa
kar zarar kardeş kar da olur zarar da .....ne olacak mezara götürecek değil kimse paraları yatırım yapalım şirketler büyüsün gelişsin hem ülkemiz kazansın hem şirketler büyüsün gelişmekte olan ülkelerde bu tip sıkıntılar olur büyüme esnasında global bakmak lazım olaylara........sonuçta sermaye ve zenginlikler tabana yayılıyor kimse çuvala koyup paraları uzaya götürmüyor fiaz ödüyor kerdi kapatıyor falan filan .......kiminin parası kiminin duası demişler...hayırlı olsun halka arz...alana satana, demek lazım bence..
Parayı kumdan topluyos......Adios amigos.
.
Elimde son halka arzlardan 106 maliyetli tsgyo var... şuan sağolsun 88 . Birde bu ihlassa dahada beter olur. Yeterli talep te göreceğini sanmıyorum. Görmesi için de yarın ihlas ve ihevanın çift tavan görmesi lazımki yatırımcı biraz güvensin.. Ki talep sağlasada eninde sonunda ky zarar yazacaktır..
fatmanur
02-06-2010, 01:40
ihlasmı 1 kuruş bile vermem.
Aman eksik kalmasın onlarda açılsınlar.. Alan olurmu bilmiyorum ama olursada şimdiden hayırlı olsun.. Hoddinklerinin icraatlarını gördük zamanında..
Sevgili arkadaşlar, hanginiz İlhlas Holding ile kaç kere münasebette bulundunuz da bu kadar kolay atıp tutuyorsunuz..İhlas Finans Ayrıdır, İhlas Holding Ayrıdır, Türkiye gazetesi ayrıdır..
Türkiye Gazetesinin günlük trajı 13800 ila 150000 arasında değişmektedir..diğer gazeteler gibi 1 kişi 20 gazete alıp hayali traj yükseltmek değildir...
İhlas Fİnans borçlarının %75 ini ödemiştir. Geriye kalan borcunuda ödemeye her ay düzenli olarak devam etmektedir..Her ay gazetede ne kadar borç ödendiği düzenli olarak açıklanmaktadır..Bence boş keseden atıp tutmayın ..İhlsa Finansın neden tasviye edildiğini bilmeyen kalmadı..Bir bankanın çıkardığı söylenti üzerine tüm milletin gelip hesaplarındaki paraları çekmeleri üzerine böyle bir durum söz konusu oldu malesef.
'' Türkiye Gazetesinin günlük trajı 13800 ila 150000 arasında değişmektedir..diğer gazeteler gibi 1 kişi 20 gazete alıp hayali traj yükseltmek değildir...''
Diğer gazeteler derken....Örneğin...?
'' Türkiye Gazetesinin günlük trajı 13800 ila 150000 arasında değişmektedir..diğer gazeteler gibi 1 kişi 20 gazete alıp hayali traj yükseltmek değildir...''
Diğer gazeteler derken....Örneğin...?
150000 tiraj yapsın, gazetesi 50 kuruş olsa 75000 TL günlük ciro 30 günde 2.25 milyon, bu paranın içinde kağıdı, çalışanı, dağıtımı vs vs her türlü maliyeti var. ne kadar kar edecekte ne dağıtacak? kaldı ki denilen tirajın maksimumunu aldım. yalan dolan hile dolandırma vs işleri bunlar. piyasadan ne toplarsam misali. sonra o topladıklarıyla mutaasıp otel mi devre mülk mü ne gibi yeni dolandırma isleri yapar bilinmez. Alana şimdiden hayırlı olsun :D benim 1 liram geçmez bu ...sizlere
Sevgili arkadaşlar, hanginiz İlhlas Holding ile kaç kere münasebette bulundunuz da bu kadar kolay atıp tutuyorsunuz..İhlas Finans Ayrıdır, İhlas Holding Ayrıdır, Türkiye gazetesi ayrıdır..
Türkiye Gazetesinin günlük trajı 13800 ila 150000 arasında değişmektedir..diğer gazeteler gibi 1 kişi 20 gazete alıp hayali traj yükseltmek değildir...
İhlas Fİnans borçlarının %75 ini ödemiştir. Geriye kalan borcunuda ödemeye her ay düzenli olarak devam etmektedir..Her ay gazetede ne kadar borç ödendiği düzenli olarak açıklanmaktadır..Bence boş keseden atıp tutmayın ..İhlsa Finansın neden tasviye edildiğini bilmeyen kalmadı..Bir bankanın çıkardığı söylenti üzerine tüm milletin gelip hesaplarındaki paraları çekmeleri üzerine böyle bir durum söz konusu oldu malesef.
ben daha önce tirajlara ilişkin rakamları verdim halka arz hikayesinden sonraki hafta tirajı 70.000 lerden 140.000 lere çıkmıştı
nasıl ayrıymış bunlar...sahipleri aynı değil mi...
borçlarının %75 ini ödemiş...nerde yazıyor...ben sitesinden baktım bilgi yok..neden mi yok:100 dolarla ödemeye başladılar...en son birkaç bin dolarları ödüyorlardı...faizsiz kazanç numarasıyla vatandaşların çoğu ufak meblağlarını bu düzenbazlara kağtırdığı için sayıları çok fazla...müşteri bazında %75 ini ödemiş olabilirler...ama meblağın %10 unu geçti mi acaba ödemeler?
peki neden 2001 yılından beri hala devam ediyor, ödemeler bitmiyor...neden bu hak herkese uygulanmıyor......devlet ya hükümet neden el koymuyor gazeteye, evaletlerine, kristal kolaya, tatil köyüne, inşaatlara...
bakınız o dönem aynı konumdaki iş adamları şimdi ne halde...BDDK hepsinin üzerine çöktü...
kayramayra
02-06-2010, 12:02
kayınvalidemin 10000 markı vardı hala ödemediler..
İMKB Kodu da ister misiniz IHGAZ olsun?
amma komik olur,
iflas holding aldın mı? (IHLAS)
ev aletleri aldın mı? (IHEVA)
gaz aldın mı? (IHGAZ) :D:D:D
İMKB Kodu da ister misiniz IHGAZ olsun?
amma komik olur,
iflas holding aldın mı? (IHLAS)
ev aletleri aldın mı? (IHEVA)
gaz aldın mı? (IHGAZ) :D:D:D
kodu bellide koduğu belli olmuyor
belli olmaz mı?
en az 5 sene tahtaya uğramıyor konanlar:p
hakansahin
02-06-2010, 12:30
belli olmaz mı?
en az 5 sene tahtaya uğramıyor konanlar:p
:he::he::he::he::he:
kayınvalidemin 10000 markı vardı hala ödemediler..
markmı kaldı hocam,fi tarihinden önceki borçlar bile duruyorsa helal olsun adamlara halka arz büyük cesaret bence :)
syglar
teknik oyuncu
03-06-2010, 10:16
Değerli arkadaşlar bu yeni halka arz edilecek şirket hakkında yazdıklarınızı okudum. Ancak yeni bir değerlendirme yapmamız lazım. Bugün yeni şeyler söyleme zamanı. Adamlar sanırım bu kötü izlenimi ortadan kaldırmak için bu hisseyi ucuz fiyattan halka açıyorlar. Yani kağıt birkaç tavan çekebilir.
Ben önce yapısına bir bakacağım, yani iyi bir inceleme yapmam lazım. Büyük bir ihtimalle yarın ALIM emri verebilirim. Mal iyi görünüyor. Adamlar bundan sonra da halka yeni şirket arz etmek istiyorlarsa bunda milleti kara geçirmeleri gerekir.
Önce bir inceleyelim bakalım. Hisselerin sanırım %15 kadarını İhlas Grubu çalışanlarına tahsis etmişler. Bu da önemlidir.
teknik oyuncu
03-06-2010, 11:29
Değerli arkadaşlar bu yeni halka arz edilecek şirket hakkında yazdıklarınızı okudum. Ancak yeni bir değerlendirme yapmamız lazım. Bugün yeni şeyler söyleme zamanı. Adamlar sanırım bu kötü izlenimi ortadan kaldırmak için bu hisseyi ucuz fiyattan halka açıyorlar. Yani kağıt birkaç tavan çekebilir.
Ben önce yapısına bir bakacağım, yani iyi bir inceleme yapmam lazım. Büyük bir ihtimalle yarın ALIM emri verebilirim. Mal iyi görünüyor. Adamlar bundan sonra da halka yeni şirket arz etmek istiyorlarsa bunda milleti kara geçirmeleri gerekir.
Önce bir inceleyelim bakalım. Hisselerin sanırım %15 kadarını İhlas Grubu çalışanlarına tahsis etmişler. Bu da önemlidir.
İhlas Gazetecilik A.Ş. bireysel yatırımcıya 10 ML TL kadar küçük bir miktar hisse satışı yapıyor. Bu küçük bir miktardır. Şirket zaten küçük.
Türkiye gazetesi %90 kadar abonelere satış yapıyor. Yani gelir sabit diyebiliriz. Matbaa işleri de var. Bazı dergiler basılıyor. Bunlar şirketin krizlerde dalgalanma yaşamayacağını gösteriyor. Borç yapısı Hürriyet'e göre çok iyi durumda.
Bence Hürriyet ile karşılaştırıldığında çok ucuz bir hisse olacak.
Hisse bu fiyat ile çöpsüz üzüm durumunda olduğundan ben halka arza katılmayı düşünüyorum.
ahh canım... milleti ne zannedio bunlar yol yolabildiğin kadar yapıştır küçük yatırımcaya... gerçi adamlarda haklı bizim millet biraz balık hafızali talep gereğinden fazla olursa.... genel vaziyet bunlar halkı arzıda ertelerler gibi gelio yok efendim borsa istikrarsız, yok efendim piyasalar dalgali neden çünkü talep yok çok yakında sinemamızda
rasputin46-2
03-06-2010, 12:54
yorumların çoğunluğu olumsuz...kitle psikolojısinin tersine hareket etmek kazançlı çıkarır....alım yapmayı düşünüyorum........
Teknomss
03-06-2010, 13:19
Bu halka arza nasıl katılıyoruz ve fiyat konusunda bilgisi olan arkadaşlar varmı?
rasputin46-2
03-06-2010, 14:26
Bu halka arza nasıl katılıyoruz ve fiyat konusunda bilgisi olan arkadaşlar varmı?
Halka Arz Tarihleri 3-4 Haziran 2010 Perşembe-Cuma
Halka Arz Fiyat Aralığı 1,50 - 1,65 TL (Talep 1,65 TL'den toplanacaktır)
Halka Arz Yöntemi Fiyat Aralığı ile Talep Toplama
Halka Arz Şekli Ortak Satışı
Aracılık Türü Izahnamede Belirtilen Oran ve Tutarda Yüklenim
Halka Arz Öncesi Sermaye 80.000.000 TL
Halka Arz Sonrası Sermaye 80.000.000 TL
Halka Arz Edilen Hisse Adedi 26.400.000 TL/Lot
Ek Satış Hakkı -
Halka Arz Oranı % 33
Satmama Taahhüdü İhlas Holding ve İhlas Yayın Holding, 180 Gün
Fiyat İstikrarı İşlemleri -
İMKB'de Tahmini İşlem Görme Tarihi 11 Haziran 2010 Cuma
Tahsis Grupları ve Oranları 7.920.000 TL nominal değerdeki (%30) kısmı Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara
10.560.000 TL nominal değerdeki (%40) kısmı Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara
3.960.000 TL nominal değerdeki (%15) kısmı Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara
3.960.000 TL nominal değerdeki (%15) kısmı İhlas Grubu Çalışanlarına
Konsorsiyum Lideri OYAK YATIRIM
Konsorsiyum Eş Lideri Finans Yatırım
Konsorsiyum Üyeleri Ata Online, Ata Menkul, Bizim Menkul, Camiş Menkul, Delta Menkul, Gedik Yatırım, Halk Yatırım, Strateji Menkul, TSKB, Tacirler Menkul, Tekstil Menkul, Vakıf Yatırım, Yatırım Finansman, Ziraat Yatırım.
kocagunner
03-06-2010, 17:43
finans kurumunu batirmis. icini bosaltmis. firma iflas etmis. mudilerin paralarini devlet odemis.
DEVLET MUDİLERİN PARASINI ÖDEMİYOR.10 YILDIRDA MUDİLER PARALARINI BEKLİYORLAR...BUNLAR ÇOK BEDDUA ALDILAR ÇOKKKK.
Sn. Kocagunner,
http://www.ifk.com.tr adresine girip bakarsanız, İhlas Finans'ın her ay mudilerine 7-10 trilyon arasında ödeme yaptığını görebilirsiniz. Bu kriz ortamında her ay bu miktarda ödeme yapabilmenin çok da küçümsenecek birşey olmadığı kanaatindeyim. İhlas, hiç olmazsa, Uzan ve diğerleri gibi mudilerin paralarının üzerine yatıp, bir bardak soğuk su ikram etmedi. Elden geldiği ölçüde her ay düzenli olarak paralar ödeniyor ve bu, borç bitene kadar devam edecek.
finans kurumunu batirmis. icini bosaltmis. firma iflas etmis. mudilerin paralarini devlet odemis.
DEVLET MUDİLERİN PARASINI ÖDEMİYOR.10 YILDIRDA MUDİLER PARALARINI BEKLİYORLAR...BUNLAR ÇOK BEDDUA ALDILAR ÇOKKKK.
alibaba9
03-06-2010, 20:24
evet baya sağlam ödeme yapıyor :D
bizim pederin de 3000 doları vardı, daha sıra gelecek de alacak...çok büyük para tabi haliyle.
genelde de alet verip paraya sayıyorlar, millet de napsin, yeterki bişey alalım diyip çin malı ürünlerine de razı oluyor. böylece diğer şirket de yürüyor.
beyan ettikleri değerleri siz elinizile mi dağıttınız acaba?
HaYaBuSa
03-06-2010, 20:25
halkın gazeteye değil ete ihtiyacı var.elektirik su doğalgaz benzin indirimine ihtiyacı var.gazete okuyan kaldımı.internet tv varken.boşuna basıyolar o gazeteleri.
crazyblue
03-06-2010, 21:06
Sn. Kocagunner,
http://www.ifk.com.tr adresine girip bakarsanız, İhlas Finans'ın her ay mudilerine 7-10 trilyon arasında ödeme yaptığını görebilirsiniz. Bu kriz ortamında her ay bu miktarda ödeme yapabilmenin çok da küçümsenecek birşey olmadığı kanaatindeyim. İhlas, hiç olmazsa, Uzan ve diğerleri gibi mudilerin paralarının üzerine yatıp, bir bardak soğuk su ikram etmedi. Elden geldiği ölçüde her ay düzenli olarak paralar ödeniyor ve bu, borç bitene kadar devam edecek.
hukuken borç bitene kadar devam etmez sadece şirketin alacağı bitene kadar alacaklılarına öder milleti kandırıyorlar tabi batmasıda yalan dolan olduğu için tenezül edip hepsini ödeye bilirlerse ne ala avukatız kime yediriyorlar siz hukuk bilmiyenler devam edin yemeye ben yemiyorum
evet baya sağlam ödeme yapıyor :D
bizim pederin de 3000 doları vardı, daha sıra gelecek de alacak...çok büyük para tabi haliyle.
genelde de alet verip paraya sayıyorlar, millet de napsin, yeterki bişey alalım diyip çin malı ürünlerine de razı oluyor. böylece diğer şirket de yürüyor.
beyan ettikleri değerleri siz elinizile mi dağıttınız acaba?
alibaba9 ben de ihlaszedeyim eğer para yerine ihlas mağazalarından tabak çanak v.s isterse alabiliyor ben 10 yıldır alamıyordum öyle ödediler,zaten para yok ödeme diye söylenenlerde bu
BORA YAŞAR
03-06-2010, 21:23
Durup drurken aklıma Kastelli geldi..:)
Toprağı bol olsun, ilkinden sonra, ikinci defa ortaya çıktı gene söğüşledi milleti..
Sonra da televizyonları dolaştı:
- Bugün ortaya çıkayım bu milletin parasını gene toplarım..
Akıllanacak değiliz ya..
Kastelli'ye sorarsanız o da mağdur etmemişti milleti..
1.65 liraya A4 kagidi al daha iyi. hem ofiste filan isine yarar hem de ikide bir bedelli diye para istemez.
bunlar bir kere de bosna icin para toplamislardi. sonra dedik ne yaptiniz parayi? Roket fabrikasi kurduk dediler. iyi dedik nerde fabrika? soylemeyiz sirplara soylersiniz dediler yerini ya.
Selamlar, Garanti den halka arzlara baktığım zaman İHLAS ın ismini göremiyorum, yardımcı olabilecek var mı?
İhlas Gazetecilik A.Ş. bireysel yatırımcıya 10 ML TL kadar küçük bir miktar hisse satışı yapıyor. Bu küçük bir miktardır. Şirket zaten küçük.
Türkiye gazetesi %90 kadar abonelere satış yapıyor. Yani gelir sabit diyebiliriz. Matbaa işleri de var. Bazı dergiler basılıyor. Bunlar şirketin krizlerde dalgalanma yaşamayacağını gösteriyor. Borç yapısı Hürriyet'e göre çok iyi durumda.
Bence Hürriyet ile karşılaştırıldığında çok ucuz bir hisse olacak.
Hisse bu fiyat ile çöpsüz üzüm durumunda olduğundan ben halka arza katılmayı düşünüyorum.
yorumların çoğunluğu olumsuz...kitle psikolojısinin tersine hareket etmek kazançlı çıkarır....alım yapmayı düşünüyorum........
İhlas ve İheva tahtalarından çok ekmek yedim, en kötü pozisyonumda ve takip eden el mecbur satışımda dahi aracı kuruma çalıştım, alım noktasındaki zamanlamayı kestirebilmek ve stoploss çalıştırmak OLMAZSA OLMAZ ...
Portföyümün %80'i halen İhlas ve İheva 'da olup , bugünkü tahta değerlerine göre yadsınamayacak derece de kardayım , bu halka arz'a da katıldım ...
Piyasalar çok bozuk olmadığı takdirde ben de yukarıdaki oyuncular gibi düşünüyorum , ilk tavanı kesin , ancak 2. ve 3.'yü kestirmek zor ...
sandavut
03-06-2010, 21:52
Selamlar, Garanti den halka arzlara baktığım zaman İHLAS ın ismini göremiyorum, yardımcı olabilecek var mı?
Ön talep kısmında görünmüyor...yarın bankayı ararız diye düşünmüştük ...ama sebebini bende bilemiyorum.
Sn. Kocagunner,
bu şirketin kaç defa zaman aşımına uğratarak vergi borcu silindi bir sürü tavizler tanındı ayrıcı benim yakınımdan hiç kimse daha parasını alamadı..
birde akılsız bir arkadaşım 3 sene evvel 3.50 liradan iheva alıp askere gitti geldiğinde 1.4 liradan verdi :) gene o 3 sene evvel sen gibi birçok kişi propogandasını yapıyordu milleti bi güzel malladılar.. bu tahtanın güven kazanması artık mümkün değil. ancak milleti düdüklemek için arz yapar bedelli çıkarır. çünkü yapacağı başka bir iş yok.
kaç yıldır borsadayım 10 yıl olcak hayatımda bir kez
bu hisselerin temettü verdiğini görmedim her sene
kan emer para emer bedellli bedelli arkasında birileri olmasa
zaten el koymuşlardı bir hisse niye alınır beklentisi kar etmesi
gibi durumlar olursa burda ne var birde bakıyorum öyle bir ballandırıyorlarki
önce söz versinler mesala 5 sene bedelli yapmıyacaz :)
unutmadan söyliyim 10 sene önce mesala 10.000 tl niz vardı
şu anda bedelli bedelli ne kadar para kalırdı 10.000 tl den
bazı hisseler 100.000 olmuştur 500.000 olanda vardır prkte gibi:)
tahminen böyle bir hissede ne olurdu 10.000 tl 1000 dan bile azdır
eminim
deli3538
04-06-2010, 18:37
bu şirketin kaç defa zaman aşımına uğratarak vergi borcu silindi bir sürü tavizler tanındı ayrıcı benim yakınımdan hiç kimse daha parasını alamadı..
birde akılsız bir arkadaşım 3 sene evvel 3.50 liradan iheva alıp askere gitti geldiğinde 1.4 liradan verdi :) gene o 3 sene evvel sen gibi birçok kişi propogandasını yapıyordu milleti bi güzel malladılar.. bu tahtanın güven kazanması artık mümkün değil. ancak milleti düdüklemek için arz yapar bedelli çıkarır. çünkü yapacağı başka bir iş yok.
birilerine para ödediğini ben sanmıyorum.. ben hiç daha "benim şu kadar param vardı. hepsinide geri verdiler" dediğini ne duydum nede okudum bi yerlerde..
bu kağıtlarda her zaman biri cıkar şöyle olacak böyle olacak der.. sonra da hiç birşey olmaz zaten.
gazete halka arz edilmiyor 'satılıyor' bence. sat sonra bedelli acıkla..
Allahaşkına arkadaşlar bu arza nasıl izin verilir...kim verir... nasıl verir ....yazık.... Birde bu yönden değerlendirin..
arkadaş siz siz olun balıklama dalmayın halka arza. bu sular derin boğar insanı. açın bakın diğer hisselerine bunların... hepsi rezil. araştırın. takip edin. sonra pişmalığını yaşamayın. türkiye gazetesi fiii tarihinde kaldı artık. ve halka arz fiyatı inanın çok yüksek fiyat. yüzde onluk bir dilimi de olsa çok yüksek bir fiyat bu? 1 lira civarı veya altı olmalıydı. zaten merak etmeyin çok kısa zamanda elinde tutanlar 1 lirayı da görür bu kağıtta... ve ihlas arz ettikten sonra bir daha gelip tahtaya sahip çıkmaz. isterse tuvalet kağıdı olsun. umursamaz bile. o parasının kazanmıştır zaten k.y. dan.
nokta-atışı
05-06-2010, 22:15
etsinlerde borçlarını ödesinler piyasaya bakalım
En son Cuma günü STV haber kanalına çıkmış anlatıyorlardı..gazetenin genel yayın yönetmeniyle sanıyorum şirketin sahibi olan bir arkadaş vardı..
zannedersiniz türkiye gazetesi değil de wall street journal halka arz oluyor..bu kadar mı mükemmel olur her şey..
tiraj önceden yüksekmiş de sonradan kriz olunca milletin parası bitmiş ve gazete alamaz olmuş da sonra tirajlar düşmüş de şimdi eski günlere yeni ortaklarla ulaşacaklarmış da felan..
bir de acayip bir talep varmış..hadi bakalım..
Nefret Ettiğiniz Senetler (http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=3460&page=1) arza katılan arkadaşlar direk yazabilirler buraya :D
teknik oyuncu
10-06-2010, 15:27
Hissenin borsada işlem görme tarihi (11 Haziran) önümüzdeki hafta başına ertelenmiştir (14 Haziran günü).
olimpik yorum
10-06-2010, 15:43
Allahaşkına arkadaşlar bu arza nasıl izin verilir...kim verir... nasıl verir ....yazık.... Birde bu yönden değerlendirin..
aksa enerjide de ayni şeyi şöylemişlerdi " 5 kat talep geldi" diye...Sonra fiyasko çıktı.......Arz eden ana aracı kurumun elinde kaldı mallar.
Şimdi burada da talep süper deniyor,,,,çoğunu halka arz yapan aracı kurum almışsa talep süper dedikleri budur..
Bunun da fiyasko olacağını tahmin ediyorum..
Kimi kandırdılar acaba ? Suudiler olabilir mi ? :)
Suudilerden 15 milyar dolar para geldi diyorlar.:)
Arkadaşlar bu hisse ne zaman işlem görmeye başlayacak?
Arkadaşlar bu hisse ne zaman işlem görmeye başlayacak?
14 haziran pazartesi sabahı ...
Alaaddin
10-06-2010, 20:49
Çok uyanık sporlar ha gerçekten..........Aslında yarın işleme açılacaktı,,,,,,Dow 10.000 i yukarı kırdı ya,,,ralli başlıyacak......o yüzden garanti olsun diye pazartesine ertelediler.....
Bilmiyoruz belki de talep yoktu,,,,,,,
nedensiz
11-06-2010, 13:09
ihlas finansı hatırlattı bana ah ah batmadan önce ne şişirmişlerdi banka gibi kuruluş diye çok sağlam karlı kuruluş diye sonrası malum cok sağlam olduğundan battı bende alsam mı almasam mı diyordum almamıştım çünkü bu dergiler ne yazarsa hep tersi olur bi örnekte lio yağ..girip çıkmıştım verilmiş sadakam varmış.....birkere gazetecilik para kazandıran bir sektör değil sabah batmazdı....
olimpik yorum
11-06-2010, 14:12
ihlas finansı hatırlattı bana ah ah batmadan önce ne şişirmişlerdi banka gibi kuruluş diye çok sağlam karlı kuruluş diye sonrası malum cok sağlam olduğundan battı bende alsam mı almasam mı diyordum almamıştım çünkü bu dergiler ne yazarsa hep tersi olur bi örnekte lio yağ..girip çıkmıştım verilmiş sadakam varmış.....birkere gazetecilik para kazandıran bir sektör değil sabah batmazdı....
Pazartesi tam komedi olacak.....Herkes arkasına yaslanıp seyretmeli,,,,reytingde,, dünya kupasını sollayacağa benziyor.:)
İmkb kodu ne acaba? "Maden" mi ? :) :)
Çocuklar küçükken evCİLİK oynarlar.
Bunlar da madenCİLİK,,,,,,gazeteCİLİK mi oynuyorlar acaba ? :) :)
doktor54
12-06-2010, 04:16
Ben ihlasdan 65bin dolarımı çatır çatır aldım ama mahkemeye yoluyla ve avukata %10 vererek tabii :D
Aslında halka arz diyerek yanlış yapmışlar. Halkı arz deseler daha doğru olurdu.
Doğruya doğru bunlar tahta yönetmeyi iyi bilir. Mutlaka birkaç tavan yapar ama yüzde 5 bile kazansan çıkacaksın onların taktiği ile vurkaç yapacaksın.Yoksa piyasanın allak bullak olduğu ilk gün 1 kuruş olan nominal değerine doğru yolculuğa başlarlar.
Çok sağolasın doktorum, eksik olma...
Ben ihlasdan 65bin dolarımı çatır çatır aldım ama mahkemeye yoluyla ve avukata %10 vererek tabii :D
Aslında halka arz diyerek yanlış yapmışlar. Halkı arz deseler daha doğru olurdu.
Doğruya doğru bunlar tahta yönetmeyi iyi bilir. Mutlaka birkaç tavan yapar ama yüzde 5 bile kazansan çıkacaksın onların taktiği ile vurkaç yapacaksın.Yoksa piyasanın allak bullak olduğu ilk gün 1 kuruş olan nominal değerine doğru yolculuğa başlarlar.
en fazla destekle yuzde 20 yukseltebılırler yani 2 tl civarı daha sonra nominal altına dogru yolculuk baslar. O rıske gırmeye deger mı onu bılemem.
crazyblue
14-06-2010, 19:14
teşekkürler...sağolun...Enver abiden Allah razı olsun...
biliyordum böyle olacağını aldın sattın kazandım güreğin varsa 1 sene bekle yok olsa satıp yaptığın kardan bahsetmezdin burda alsat günlük her zaman yapıyoruz kitle piskolojisi borsada yalandır alan varsa yükselir sen kazanmış olabilirsin çünkü ağa babaların planları ile uyumlu düştün bugün yarın seni kepkitlerinde feryanını görürüz babanın şirketiyse konuşun arkadaş yoksa zaman uydu kazıklanmadın ne zaman kazıklanacağını onlar belirler zaten türk borsasın 30-40 şirket hariç hepsi yalandır
olimpik yorum
15-06-2010, 09:34
Pazartesi tam komedi olacak.....Herkes arkasına yaslanıp seyretmeli,,,,reytingde,, dünya kupasını sollayacağa benziyor.:)
İmkb kodu ne acaba? "Maden" mi ? :) :)
Çocuklar küçükken evCİLİK oynarlar.
İki günde %20 prim yaparak herkesi,özellikle beni bile şaşırttı.Bu değerlendirmeyi yapmam da,, eski kötü imajının payı büyük...Bundan sonra İNŞAALLAH eski imajını yıkar,kendine yeni bir sayfa açar,ky nın hakkını korur...Bu yüzden eski yorumumu geri alıyorum.
rasputin46-2
15-06-2010, 10:40
biliyordum böyle olacağını aldın sattın kazandım güreğin varsa 1 sene bekle yok olsa satıp yaptığın kardan bahsetmezdin burda alsat günlük her zaman yapıyoruz kitle piskolojisi borsada yalandır alan varsa yükselir sen kazanmış olabilirsin çünkü ağa babaların planları ile uyumlu düştün bugün yarın seni kepkitlerinde feryanını görürüz babanın şirketiyse konuşun arkadaş yoksa zaman uydu kazıklanmadın ne zaman kazıklanacağını onlar belirler zaten türk borsasın 30-40 şirket hariç hepsi yalandır....güreğim yokta yüreğim var....sen dedin diye.....bir sene beklemek gibi derdim yok...sonra bu seviye nedir...ağa baban..babanın şirketi....senle ne samimiyetimiz varda bunları bana söyleyebiliyorsun......
dünya kupasını derken umarım benim topikten bahsetmiyorsundur:)
biz adamların nadencikleri ile holdingciğinde bekleyip duruyoruz onlarsa gazetelerini tavan tavan yaparak bizim umutlarımızı beklentilerimizi yıkıyorlar
trade2023
15-06-2010, 10:52
en fazla destekle yuzde 20 yukseltebılırler yani 2 tl civarı daha sonra nominal altına dogru yolculuk baslar. O rıske gırmeye deger mı onu bılemem.
%20 ne kadar da küçük bir rakammış sizin için??
2 günde %32 net kâr... Faydalananlara hayırlı olsun. Güle güle harcasınlar.. :)
celikbilek
15-06-2010, 22:02
İki günde %20 prim yaparak herkesi,özellikle beni bile şaşırttı.Bu değerlendirmeyi yapmam da,, eski kötü imajının payı büyük...Bundan sonra İNŞAALLAH eski imajını yıkar,kendine yeni bir sayfa açar,ky nın hakkını korur...Bu yüzden eski yorumumu geri alıyorum.
Kağdın takas gelişimine bakın derim, halka arz devam edeiyor. Yarından itibaren burda gözü yaşlılardan olmayın.
Hisse 2.63 Olmuş vay be...Nee yatırımmiş .............şimdi 1 e düşer 3 sene gezinir 1 lerde...Birde Türkiye de Kumar Yasak ya Komik olan bu işte...
rasputin46-2
18-06-2010, 16:11
müdüüür...gözlerimmi beni yanıltıyoor....3.32:halayci:
Bu seviyelerden sonra çok dikkatli olmakta fayda var.
O değilde bir Enver Abi vardı :)
HaYaBuSa
18-06-2010, 20:33
sırf talep yok ,sırf geçmiş ihlas mudilerini şurada yazıldı çizildi diye.3 beş tane ihlas rantiyesi tavan tavan çektiki.talep etmeyenler burada olumsuz yazanlar içlerini çeksin .isterse 10 bin olsun içi dolumu boşmu.3 milyon tl olsun bende bende size 070 kuruşluk 3 milyon lotlu bi hisseyi 10 bin lıraya çıkartırım.1.5 ay içinde tsgyo da halka arz edildi onda böyle bi olay olmadı.1 liradan 93 e indi.
Wayyy beeeee ne gazeteymiş beee . 1 haftada %140 ...........................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
adorable
21-06-2010, 21:21
Wayyy beeeee ne gazeteymiş beee . 1 haftada %140 ...........................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
burası türkiye herşey normal spk baksın sadece
maruf2001
21-06-2010, 21:44
spk böyle halka arzlara müsade etmemeli.tamamen spekülatif hareketler.biryerlerden verecekler kağı çok düştü diye millet saldırınca tamamen halka yüksek fiattan arz edecekler .bu kağıt giderken ekürileri neden sürünüyor.bence bu kağıt alanın elinde patlar uzak durulması gereken kağıtlardan biridir.ytdeğildir.
spk ne iş yapar acaba bir haftada bu kadar prim pes valla.halka arz olmamış demekki .demekki hala mala gelen fazla küçük balık yokki yola devammm. durmak yola devammm ..e çalışınca oluyor. yoksa maden işinemi giriyor bu gazte :))))9
HaYaBuSa
22-06-2010, 00:03
ben bu kağıdı alanın aklına şaşarım.ne üdüğü belirsiz.2. bir deniz feneri vakası yaşanabilir.
gazetesini hayatta eline bile almamış kişiler hisse senedini alıyor neymiş bu ihlas gazetecilik
er76014560
22-06-2010, 04:51
arzda kendileri aldı...
"halka" daha yeni arzediyorlar...
...
bu arada holding ve evaletleri hafifledi...
güzel taktikti...
taktir ettim enver beyi....