PDA

View Full Version : 09.02.2004.Endex Hareketi Ne Olacak?

izmirDR
06-02-2004, 16:18
http://www.seansyorum.com/images/62.png

izmirDR
06-02-2004, 16:24
http://www.omveri.net/program/Ta/xu100.JPG

izmirDR
06-02-2004, 16:30
http://www.esyatirim.com.tr 06/02/2004
ARACI KURUMLAR İŞLEM SIRALAMASI 1.SEANS

ARACI KURUMLAR
1 RAYMOND JAMES 4,502,488
2 EKSPRES 4,056,617
3 ALFA 2,444,922
4 STRATEJI 1,768,465
5 GLOBAL MENKUL 967,736
6 TACIRLER 927,444
7 KALKINMA 855,812
8 YAPI KREDI YAT 822,136
9 ANADOLU YATIRIM 798,551
10 GARANTI 665,064
ARACI KURUMLAR
1 ATA -5,180,957
2 HC ISTANBUL -2,922,313
3 HSBC YATIRIM -2,158,283
4 BENDER -2,156,935
5 KOC -1,836,503
6 TEB YATIRIM -913,707
7 MNG YATIRIM -900,180
8 PAMUK YATIRIM -844,853
9 OYAK -827,963
10 IS YATIRIM -633,949

http://www.esyatirim.com.tr 06/02/2004
ARACI KURUMLAR İŞLEM SIRALAMASI

ARACI KURUMLAR
1 YAPI KRED 12,120,177
2 RAYMOND 5,891,231
3 EKSPRES 3,995,523
4 TACIRLER 3,171,470
5 STRATEJI 2,532,451
6 TEB YATI 2,530,367
7 DIS XXX 2,211,405
8 INFO XXX 1,225,953
9 AK XXX 1,220,555
10 OYAK X 1,198,546
ARACI KURUMLAR
1 HC IST -11,513,699
2 BENDER -11,245,773
3 HSBC Y -9,325,319
4 ATA -5,477,094
5 DENIZ Y -4,329,845
6 KOC -3,921,301
7 GLOBAL -2,681,350
8 PAMUK Y -923,575
9 YATIRIM -740,061
10 ALTERNA -509,086

Sn.Mavzer in Ekran yorumu 06/02 için

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?p=1819#post1819
tıklayın

Objektif
06-02-2004, 16:51
İzmirdr ilk anketin hayırlı olsun. Oy kullandım.

Uzaklar
06-02-2004, 16:57
Bu sefer hizli asagi 16500 alti :mad:

izmirDR
06-02-2004, 17:03

Teşekkürler...oylarınızla büyüyorum... :D

rocky
06-02-2004, 17:05
Önce Bİr 17,200 Ardindan KapaniŞ 16800 Cİvari

SunShine
06-02-2004, 17:07

Ne kıskanç adamım ben ya.. Ben de anket açtım, tahmin topiğinde.

Sn Objektif Lütfen orada da oy kullanın.

Sn izmirDR siz de kullanın. Ben sizinkine ikinci olarak oy vermiştim. Eğer birinci oy sizinki ise aynı seçeneği işaretlemişiz demektir.

Saygılarımla.

izmirDR
06-02-2004, 17:57
Valla özür dilerim...kaç gündür oraya yazmayı unutuyorum...bu kadar olur... :(

borsadam
06-02-2004, 22:35
doktor bu topiğe girdiğimde anketin oy dağılımını görebildim login olmadan ve oy kullanmadan

forum çok kullanışlı ve yetenekli olduğunu satır arasında belirtelim. katılımcılar bütün yeteneklerini daha kolay gösterir artık

epeydirde borsaya bakmıyorduk haftasonu çalışmak lazım..belki ekmek yedirir önümüzdeki günlerde ama aceleyede gerek yok

cautionary
06-02-2004, 23:25
15500-16500 aralığı her vadede alım için uygun diye düşünüyorum...bazı kağıtlar düşüşe çok iyi direniyor...dolayısıyla 16000 altı beklenmeden bu seviyelerden alımlara başlanabilir.

önümüzdeki 1-2 hafta alım için pusuda kalınmalı ve uygun yerlerden göze kestirilen hisseler avlanmalı :cool:

aritmik
06-02-2004, 23:33
Zaten dohol ve yapı şu an endekse göre %10-15 yukarıda..

Aslında göreceli olarak 15500-16000 aralığındayız..Hatta bazı endeks kağıtları 14000-15500 aralığında..

Yeniden boğa arkadaşlarımızı aramıza bekliyoruz..

Çok yalnız kaldık,çok sıkıldık ve de sizleri çok özledik...

aritmik
06-02-2004, 23:35
Yalnız sevgili cauti..konu başlığındaki cümle..

''Alırken ürkek,satarken cesur olun'' değilmiydi?

SunShine
07-02-2004, 10:57
İkinci omuz çizgisinin aşağı kırılmasıyla rüştünü ispat eden bir OBO gerçeği var.
Omuzlar ve Baş oluşumu sırasındaki işlem hacmi de bunu iyice teyit etmiştir.

Benim bildiğim OBO formasyonu gereği;

İkinci omuz oluşup, omuz çizgisini aşağı kırdığında bir omuz boyu kadar geri çekilme olur. (Bu da Cuma günü gerçekleşmiş görünüyor. Ya da Cuma günü görülen dip doktası tepki çıkışının başlayacağı yerdir. Tepkiden önce yeniden görülebilmesi ihtimal dahilindedir. Ki Burası herkesin beklediği meşhur bir rakam idi. Sonu beşyüzlü olan.).
Bu hareketin ardından omuz çizgisine kadar bir tepki hareketi beklenir. Tepki hareketi tepeye giderken işlem hacminde hafif hafif yükselmeler görülür. Tepki dalgasının tepe noktasında ve geri dönüşünde işlem hacmi artar. Geri dönüş yüksek hacimlerle gerçekleşir. Bu da OBO'nun artık son evresinin başlangıcı olup, yeni dip için omuz çizgisinden aşağıya doğru, Omuz çizgisi ile Baş yüksekliği arasındaki fark kadar bir düşüş beklenmelidir. Bunun hesabı da teknikci arkadaşların malumudur.

TA böyle diyor bana göre.

Ama TA her zaman çalışır mı.? Bilemem... Bu sizin kendi yorum ve beklentilerinize kalmıştır.

Bu formasyon hesaplanan dip noktasını görmeden kendi kendini yok eder mi..?

Evet, edebilir.

Nasıl eder,

Beklentilerin aksine olumlu ya da olumsuz durumlar gerçekleşirse.

Sonuç: CARPE DIEM

Saygılarımla.

Notlar:
Hiç rakam vermedim. Zira verilen rakamlar okuyanlarda beklenti oluşturabilir. Ama TL bazlı grafikleri inceleyerek rakamsal sonuçlara ulaşabilirsiniz. Aynı durumu U-30 TL bazlı grafiklerde de inceleyebilirsiniz.

USD ve EURO bazlı grafikleri de incelemek faydalıdır. Birileri de bu grafiklere göre hareket ediyor olabilir. Bu ihtimali de göz ardı etmemek lazım. Zira dövizdeki bir hareket USD bazlı destek ve dirençlerimizi TL bazında farklı yerlere çekecektir.

Yazdıklarım tamamen kendi görüşlerim olup, bilgilerimi paylaşma amaçlıdır. Hiç bir tavsiye niteliği yoktur. Yanılgılarımdan başkaları adına sorumluluk duymam.

CARPE DIEM : Seize the day : Anı yakala
(Latin : English : Türkçe)

ruhban
07-02-2004, 14:09
Arkadaşlar endeks çok sıktı artık hareket gerek
birçoğunun beklentisi 16500 ve altı
ihtimal dahilinde ama olmayacak bence
pazertesi öğleden sonra çıkış başlayacağını düşünüyorum
enaz mart sonu en geç mayıs sonuna kadar sürecek yeni bir trend başlıyor bence
bilemiyorum ama bir rakam vereceğim size çok uçuk gelebilir
olağanüstü olumsuz gelişmeler olmaz ise "35650"
sol omuza atak yüksek hacimle boyun çizgisini geçerse yeni trende inanacağım
her gecikme aşağı ihtimalini artıracaktır

chem73
07-02-2004, 14:50
İkinci omuz çizgisinin aşağı kırılmasıyla rüştünü ispat eden bir OBO gerçeği var.
Omuzlar ve Baş oluşumu sırasındaki işlem hacmi de bunu iyice teyit etmiştir.

Benim bildiğim OBO formasyonu gereği;

İkinci omuz oluşup, omuz çizgisini aşağı kırdığında bir omuz boyu kadar geri çekilme olur. (Bu da Cuma günü gerçekleşmiş görünüyor. Ya da Cuma günü görülen dip doktası tepki çıkışının başlayacağı yerdir. Tepkiden önce yeniden görülebilmesi ihtimal dahilindedir. Ki Burası herkesin beklediği meşhur bir rakam idi. Sonu beşyüzlü olan.).
Bu hareketin ardından omuz çizgisine kadar bir tepki hareketi beklenir. Tepki hareketi tepeye giderken işlem hacminde hafif hafif yükselmeler görülür. Tepki dalgasının tepe noktasında ve geri dönüşünde işlem hacmi artar. Geri dönüş yüksek hacimlerle gerçekleşir. Bu da OBO'nun artık son evresinin başlangıcı olup, yeni dip için omuz çizgisinden aşağıya doğru, Omuz çizgisi ile Baş yüksekliği arasındaki fark kadar bir düşüş beklenmelidir. Bunun hesabı da teknikci arkadaşların malumudur.

TA böyle diyor bana göre.

Ama TA her zaman çalışır mı.? Bilemem... Bu sizin kendi yorum ve beklentilerinize kalmıştır.

Bu formasyon hesaplanan dip noktasını görmeden kendi kendini yok eder mi..?

Evet, edebilir.

Nasıl eder,

Beklentilerin aksine olumlu ya da olumsuz durumlar gerçekleşirse.

Sonuç: CARPE DIEM

Saygılarımla.

Notlar:
Hiç rakam vermedim. Zira verilen rakamlar okuyanlarda beklenti oluşturabilir. Ama TL bazlı grafikleri inceleyerek rakamsal sonuçlara ulaşabilirsiniz. Aynı durumu U-30 TL bazlı grafiklerde de inceleyebilirsiniz.

USD ve EURO bazlı grafikleri de incelemek faydalıdır. Birileri de bu grafiklere göre hareket ediyor olabilir. Bu ihtimali de göz ardı etmemek lazım. Zira dövizdeki bir hareket USD bazlı destek ve dirençlerimizi TL bazında farklı yerlere çekecektir.

Yazdıklarım tamamen kendi görüşlerim olup, bilgilerimi paylaşma amaçlıdır. Hiç bir tavsiye niteliği yoktur. Yanılgılarımdan başkaları adına sorumluluk duymam.

CARPE DIEM : Seize the day : Anı yakala
(Latin : English : Türkçe)
hacşm OBO yu desteklemiyor. bol kazançlar

UFO
07-02-2004, 22:14
Katılıyorum, OBO yatırımcılara kabul ettirilmeye çalışılan bir dayatma halini aldı. İşlem hacmi deteği olsun olmasın sadece Endeks kapanış değerleriyle bir mizansen hazırlanmış durumda. Bu ortaoyunu hiç kimsenin beklemediği bir anda değişecek ki herkes ardından bakakalsın.
Ben büyüklerin yerinde olsan tek seansta malsızları malsız bıraktıracak ve bir daha mal alma ceasreti vermeyecek bir hareket yapardım. Düşük hacimle tek seansta o meşhur OBO boyun çizgisini aşacak bir kapanış yapardım. Herkes geri dönüş beklerken diğer seansta da satışta ne var ne yok ise toplardım. Ardından hakikaten orta - uzun vadeli beklentiler kötüyse ( ki ben kesinlikle katılmıyorum ) oradan alışa gelen her alıcıya malı boşaltırdım. Neyse TA süslü bu senaryolar tükenmez ....
Bakalım OBO oyunu ne zaman bitecek...

KARAHAN
07-02-2004, 22:30
Yükseliş trendine inancımızı koruyorsak obo bu hafta bozulmalı ve artı kapatmalı endeks haftayı...

Şubat ayından bir beklentim yok...

Salı günü hafta için önemli bir gün olacak...

Tepkiyi bekliyor ve sadece tepkiye oynayacagım...

Sadece tepki, çıksakta yine ziyaret edecegiz bu noktaları...

Bol kazançlar...

chem73
07-02-2004, 23:06
satıcılar nazlıydı. tepkida satacaklarını sanmıyorum. düşüş burada bitmiş gibi. iyi geceler

aritmik
08-02-2004, 00:20
OBO beklentisi olanlar(yani eli göreceğiz diyenler) 18000 tepki çıkışının ardından son satış fırsatı olarak değerlendirilen bu harekette mal boşaltmayı planlıyorlar..

Hedef (yani el) için sevgili abim söylemedi ama ben söyleyeyim 15500 diyorlar..

Hatta bazıları elide geçip ayak ,hatta topuk diyenler bile var..(13000-14000)

Şimdi siz TA'i sizden daha iyi bilen babaların yerine kendinizi koyun ve salim kafayla düşünün...

Nasıl davranırdınız....

Bir üstadımın dediği gibi TA'zi Yapan ve bozan PARA'dır...

Şunu hiç bir zaman unutmayın..

BU BİR OYUN VE OYUNA GELMEYİN......

karınca
08-02-2004, 00:40
OBO beklentisi olanlar(yani eli göreceğiz diyenler) 18000 tepki çıkışının ardından son satış fırsatı olarak değerlendirilen bu harekette mal boşaltmayı planlıyorlar..
Hedef (yani el) için sevgili abim söylemedi ama ben söyleyeyim 15500 diyorlar..
Hatta bazıları elide geçip ayak ,hatta topuk diyenler bile var..(13000-14000)
BU BİR OYUN VE OYUNA GELMEYİN......
El için seviye 15200 civarında.
Boyun çizgisi olan 17700 civarının hacimli geçilmesi ve kapanışın bu seviye üzerinde olması, teknik göstergelerin dışında başka bir AL sinyali olabilir...
SVG

aritmik
08-02-2004, 00:58
EL,ayak,topuk herneyse neyi göreceğimizi babalar kıbrıstaki görüşmelere göre karar verecek...

Kıbrıs TA'in modöratörü olacak.....

Ama isterse yerin dibini görelim TC ve Kıbrıs halkı için hayırlısı neyse o olsun....

chem73
08-02-2004, 01:00
ağzınıza sağlık sayın aritmik. iyi geceler

KARAHAN
08-02-2004, 01:03
Eyvallah aritmik...

ÖNCE VATAN...

SAGEN
08-02-2004, 01:45
kıbrıs konusunda net bir çözüm ve anlaşma sinyali gelmedikce alım yapmayı düşünmüyorum.tepki için alım yapanların da seri olmaları şart.
kıbrıs netleşinceye kadar en iyimser yatay oluruz ,ancak çözümsüzlük burayı daha epeyce sarsabilir.
alım için hazırım .zamanlaması kıbrısa bağlı.

Uzaklar
08-02-2004, 07:28
Gorusmelerin sonucu ne olursa olsun olumlu ve olumsuz yanlari olacaktir. Sadece bu forumda Kibris hakkinda yazilan yazilar bile cikabilecek her sonucun bircok olumsuz yonu olacagini belirtiyor. Kisa vadede piyasada sert hareketler olsa bile sonuclarin degerlendirilmesi uzun zaman alacak, sert hareketler trendi etkilemeyecek ancak kisa sureli spekulasyona imkan verecektir.

SunShine
09-02-2004, 07:46
hacşm OBO yu desteklemiyor. bol kazançlar

Birinci Omuz oluştuğunda ortaya çıkan hacim gittikçe düştü. Ne Baş ne de ikinci omuz esnasında bu hacim bir daha görülemedi. Bu da TA'e göre OBO'yu destekler. Ben bunu demek istedim, hacim OBO'yu destekliyor diye.

En azından ben böyle bilirim.

Amma, dedim ya. TA çalışır mı, çalışmaz mı ? Bilinmez.
Bu formasyon bozulursa, ya da bozulduğuna inanırsam ona göre hareket ederim. Ama şu anki hareket tarzımı OBO'ya göre ayarladım.

Sevgili Aritmik'in dediği gibi, TA'i Para bozar. Paradan önce de bizzat kendisi bozar. Yani TA'i bizzat TA bozar. Çizeriz dikine bir çizgi ikici omuzun tepe noktasından, unuturuz ordan gerisini ve yeni analizler yaparız.

Yapar mıyız, yaparız.. İnşallah öyle olur. Her formasyon gereğini yapacak diye birşey de yok zaten. Ama formasyonlar gereğini yapacak ihtimali, yapmayacak ihtimalinden azıcık fazla yer tutmalı portföylerde.

Diye düşünürüm.

Daha önce de dediğim gibi;

"Kazancım yada kaybım, riskleri aldığım nokta ile elimdekileri sattığım nokta arasındaki kadardır." Bu iki nokta arasını, ister % ile ister TL ile ister $ ile hesaplayın. Ne ile hesaplarsanız hesaplayın işte o kadardır.

Umarım zaman beni bu konuda yanıltır.

Sagılarımla.

AloneWolf
09-02-2004, 09:44
16500 e yaklaştıkça laımlar hızlanıyor :?

cash
09-02-2004, 10:04
16.500 ün altı mutlaka görülecek kanaatindeyim.

Kağıt almak için bekleyenlerin kaybetmeyeceği kesin.

Alanlar da, 1 veya 2 üst kademeye satış yazarlarsa, para kazanabilirler gibi.

Bu arada Kıbrıs'ın halledilmeyeceği aşikar.. İki arada bir derede, ne olduğu bilinmeyen bir karar çıkar, böylece Türkiye'den taviz alma işlemine devam etmeye çalışırlar. Çünkü Ortadoğu'da harita çizilirken, Türkiye'ye ihtiyaçları olacak.

SunShine
09-02-2004, 11:12
Kağıt almak için bekleyenlerin kaybetmeyeceği kesin.

Alanlar da, 1 veya 2 üst kademeye satış yazarlarsa, para kazanabilirler gibi.

Kesinlikle doğru iki cümle.

Nakitte olanların parası azalmaz. Borsa düşse de azalmaz çıksa da azalmaz.

Alanlar da yukarı kademeden satarlarsa para kazanırlar. Amma 1 kademe amma 5 kademe. Kesin kazanırlar. Yeter ki üst kademe olsun.

Bu iki güzel cümleye 1 cümle de ben ilave edeyim.

"Alanlar 1 veya 2 alt kademeye satış yazarlarsa, para kaybedebilirler gibi"

Saygılarımla.

ÇifteAjan
09-02-2004, 11:21
"Alanlar 1 veya 2 alt kademeye satış yazarlarsa, para kaybedebilirler gibi" :)

SunShine
09-02-2004, 11:23
"Alanlar 1 veya 2 alt kademeye satış yazarlarsa, para kaybedebilirler gibi" :)

Yok, yok...Kesin kaybederler.. Eğer aldıklarını gazoz kapağıyla almadılarsa.. :D

SunShine
09-02-2004, 11:25
12:08
Fitch TÜrkİye'nİn Notunu B+'ya YÜkselttİ, GÖrÜnÜm Stabİl -- Reuters

SunShine
09-02-2004, 11:28
Niye kimse yazı yazmıyor buraya.

ÖYK Türaş satışına onay verdi.. Kimse birşey yazmadı.

TURKCELL'in ABD'deki class action davasında uzlaşma var. Kimse birşey yazmadı.

FITCH not arttırdı.. Kimse birşey yazmadı.

Sn BaBo kaç gündür görünmüyor.. Kimse birşey yazmadı.

Herşeyi ben mi yazayım yaw.

Bakın arkadaşlar, birşeyler yazmazsanız okuyucu kitlemizi kaybederiz.

Hadi yazın birşeyler bakiim.. Hadi bakiim.

Saygılarımla.

ÇifteAjan
09-02-2004, 11:39
Shu an Online olanlar: BEN (DoppelAgent) + ae1, airliner, AloneWolf, beyaz, CARLOS, DERİN, Eric Cartman, i hate mondays, ingiliz, JusticE, Kahin, KARAHAN, Lasia Spinosa, MasterDeceiver, mazhi82, Na_Du, paradokS, preatoria, Salacaklı, selam, serdarkus7, slazenger, SunShine, TAMARA, uzakgörüş
Hich kimse bir shey yazmaya ihtiyach duymuyor anlashilan. Ben de aslinda ne yazacagimi bilmedigimden sachmaliyorum ishte. :D

Tunc
09-02-2004, 11:53
Yazabileceğim tek şey; Trend yukarı döndü. Buralardan alım yapanlar kazanacaklardır.

kazancli
09-02-2004, 11:59
Buralar al1m icin uygun 18500e kadarda yol acik gorunuyor yonun yukari dondugunu kesislesmesi icin 17200 uzeri kapanis gerekiyor.

AloneWolf
09-02-2004, 12:05

Saygılarımla.

:) e dostum bilirsin kimileri buraya yazar kimileri de tahtalarda yazar :)
sabah bir topikde alım larımı yazdım şu aralar üzerimde bir sıkıntı bir tembellik var valla 2 seans 2 seans 2 seans 16500 den donduk gibi gözüküor 18*** lerde ki satışlarımı yavaş yavaş yerine koyuyorum yarısını koyduk bakalım :)

SunShine
09-02-2004, 12:14
:) e dostum bilirsin kimileri buraya yazar kimileri de tahtalarda yazar :)

Tahtalarda yazılanları okuyoruz da...

Buralarada yazın bi zahmet. Tahtalara yazdıklarınız yazmayın ama. Fikirlerinizi yazın. Düşüncelerinizi yazın.

Sn BaBo bi gelsin de siz görün topikler nasıl şenlenirmiş. Salıya kadar işim var dediydi en son bana. Bugün yarın gelir sanırım.

Saygılarımla.

SunShine
09-02-2004, 12:34
İlk on aracı kurum ALIŞ/SATIŞ (http://www.esyatirim.com.tr/imkb/IMKB_files/sheet001.htm)

PROF
09-02-2004, 12:36
Shu an Online olanlar: BEN (DoppelAgent) + ae1, airliner, AloneWolf, beyaz, CARLOS, DERİN, Eric Cartman, i hate mondays, ingiliz, JusticE, Kahin, KARAHAN, Lasia Spinosa, MasterDeceiver, mazhi82, Na_Du, paradokS, preatoria, Salacaklı, selam, serdarkus7, slazenger, SunShine, TAMARA, uzakgörüş
Hich kimse bir shey yazmaya ihtiyach duymuyor anlashilan. Ben de aslinda ne yazacagimi bilmedigimden sachmaliyorum ishte. :D

BB s leri sh olarak yaziyor ingilizce konustugu icin , sen almanca konustugun icin yanlis yaziyorsun sch olarak düzeltmen gerekir. :D

ÇifteAjan
09-02-2004, 12:39
@Prof: Aslinda öyle yazmayi isterdim de kimse okuyamiyacagindan yazmadim. Ne de olsa Inculizce (Temel bile öyle diyo) her kesin dili sayiliyorya ondan olacak. :D

slazenger
09-02-2004, 12:45
Arkadaşlar 16500e fazla güvenmeyin birçok IMKB kağıdında formasyon bozulmuş vaziyette Not artırımıyla eğerki 17500-18000 aralığına hareket edersek (umuyorum öyle olacak) elinizde mal varsı satın ve çıkın. :((((

Formasyonu bozulmayan birkaç kağıt kalmıştı onları da hallettiler :((

Gandhi
09-02-2004, 13:34

Saygılarımla.

Sayın SunShine,
forumun çoğu "tamam mı devam mı" anketinde de çıktığı gibi boğa takılıyor. Hem malum kurban bayramında çok telefat vermeleri(biftek olma(!) vaziyetleri), hem de endexin 1 aydır aşağı süzülmesi boğaların da nefesini kesti. Ayılar da düşecek dersek ayıp olur arkadaşları kızdırırız diye zannedersem pek yazmayıp endexin onların alacağı yerlere inmesini bekliyorlar.

Sayın KMX, kimliğini de ortaya koymasına rağmen sesini yükseltebilen nadir belki de tek boğa. Durum böyle. Endex yukarı trende dönerse seyreyle sen şenliği..

ÇifteAjan
09-02-2004, 13:36
shu an bir kach zamandan beri hep artilarda dolaniyor. Bakalim ne olacak. :confused:

Gandhi
09-02-2004, 13:54
Boğalar sağ ön ayaklarıyla toprağı eşelemeye başladılar..
Nerden mi biliyorum, gördüm(!)

SunShine
09-02-2004, 14:10
Boğalar sağ ön ayaklarıyla toprağı eşelemeye başladılar..
Nerden mi biliyorum, gördüm(!)

Sn Gandhi, sol ayakları olmasın.

AloneWolf
09-02-2004, 14:19
destekleri izlerken rahattık portfoyu bayagı boşaltmıştık şimdi yuklerken de direncleri izlemek keyifli oluyor yarın öbür gün 17777 de tekrar görüşürüz

Kahin
09-02-2004, 14:21
kavga çetin geçeceğe benzer... :D

http://www.crystalmelody.com/images/bull%20bear%203.jpg

Sevgili dostum SunShine,

ne dersin varan-1 tuttu galiba..

AloneWolf
09-02-2004, 14:29
yaw 2 hafta dinlendik şimdi sabah aldıgımız daha 6 kademe gitmiş ayıptır ya :)

SunShine
09-02-2004, 14:34
kavga çetin geçeceğe benzer... :D

Sevgili dostum SunShine,

ne dersin varan-1 tuttu galiba..

Tuttu dostum.

Emin ol sözümü ben de tutacağım. Emin ol kocaman harflerle yazacağım. Hem bu forumun kocaman harflerle yazma opsiyonu da var.

Ama bu hareket tepki mi değil mi, 18000 üstüne atacak mıyız atamayacakmıyız. Vardiğin ikinci tarihi izleyeceğim.

Saygılarımla.

Gandhi
09-02-2004, 14:43
Sn Gandhi, sol ayakları olmasın.

Sağ ayakmış, sağ ayak..
Endex 17.000 in altındaydı, şimdi 17.300..

Bakalım epey bir kavga olacağa benzer..

Bu arada takoz SAHOL bile %5 yapmış (5.750-5.800)..

Gandhi
09-02-2004, 14:55
1000 lot alış giriyorum 200 lotu geliyor. hisse bu yazdığımın 1 kademe altını goruyor (emir tahtaya yazıldıktan sonra)ama bana 200 lotu geliyor. bu nasıl iş. ilk defa rastlıyorum . anlayan var mı...

Sayın nemesis, imkb de böyle bir şey olamaz. Alış yazdığınız kademe satışa gelmişse siz tüm malı almış olmanız gerekirdi.. Aracı kurumda bir halt olmasın..

Kahin
09-02-2004, 15:01
http://www.isteyatirim.com.tr/borsa/images/imkb100_seans_mid.jpg

SunShine
09-02-2004, 15:21
"Kazancım yada kaybım, riskleri aldığım nokta ile elimdekileri sattığım nokta arasındaki kadardır." Bu iki nokta arasını, ister % ile ister TL ile ister $ ile hesaplayın. Ne ile hesaplarsanız hesaplayın işte o kadardır.

Sagılarımla.

Bana ait gönderi bloğunun sağ üst köşesindeki çarpı işaretine tıklayarak bana yıldız göndermeniz mümkündür.

Eğer yıldız göndermek isteyip de nasıl gönderileceğini bilmeyen varsa hatırlatayım dedim.

Bu topikteki önceki yazılarımıza göre hareket etmekte olduğumuzu bildirir, saygılar sunarım.

Sevgili Aritmik. Bu OBO kendi kendini yokedecek olursa, ona göre de bir B planımız mevcuttur. Ama şimdilik A planının kaymağını yiyorum. Birini tavandan yedim bile. Hem de bir günde.

Bu arada gözlerinden de öpüyorum.

Saygılarımla.

Gandhi
09-02-2004, 15:36
Sağ ayakmış, sağ ayak..
Endex 17.000 in altındaydı, şimdi 17.300..

Bakalım epey bir kavga olacağa benzer..

Bu arada takoz SAHOL bile %5 yapmış (5.750-5.800)..

Eyi oldu eyi..
2.seans hacim de 600 trl..

Yarın boynuz darbelerinde sıra.. Yarın yatay da gitse bu hafta iyi bir hafta olacak..

SunShine
09-02-2004, 15:45
Bugün ortaya çıkan rakamlar yeni bir çalışma yapmamı gerektirecek. Hacimde artış, endekste yükseliş bekliyordum ama her ikisi de beklediğimin üzerinde oldu.

Sabah aldığım kağıtlar bile haftalık beklentim kadar getirdi neredeyse.

Şu OBO işini iyice bir analiz etmem lazım galiba. Diğer göstergelere de bir bakalım. Ne diyorlar ne demiyorlar.

Yatırımcı arkadaşlara tavsiyem, B planlarınızı ve C planlarınızı yeniden gözden geçirin.

Bi de Boğa, Ayı diyerek birbirinizi itham etmeyin. Eğer evrim teorisi doğruysa hepimizin kaynağı aynı canlı. :D

Saygılarımla.

Kahin
09-02-2004, 15:54
OBO'culara selam ederim..
yakın bir OBO, karizmanız düzelsin şimdi!.. :D

this OBO aslında NOBO..
NOBO= Ne OBO'su?. deyivermiştik bir aralar..

ben de hatırlatiim bari!..

SunShine
09-02-2004, 16:04
OBO'culara selam ederim..
yakın bir OBO, karizmanız düzelsin şimdi!.. :D

this OBO aslında NOBO..
NOBO= Ne OBO'su?. deyivermiştik bir aralar..

ben de hatırlatiim bari!..

Ba ba ba ba..

Bana taş ha.. Ben OBO'cu değilim bi kerem, ben BaBo'cuyum. Sn BaBo yarın işlerini bitirip gelecek. O ne derse o olur.

Boşverin sn Kahin, biz kazancımıza bakalım. Sabah sana yazdığımı hatırlıyorsun değil mi. Önce bir 18000 üstünü görelim. İşte oralardan B planımızı devreye sokarız. Sabah aldığım kağıdı da biliyorsun. Nerden aldığımı da biliyorsun. Niye aldığımı da bu topikteki ilk uzun yazımla açıklamıştım.

Saygılarımla.

Kahin
09-02-2004, 16:08
meraklanma dostum, taşın adresi sen değilsin. bir başkası, iddialı biri!..

neyse..
dediğin gibi boşverelim.

SunShine
09-02-2004, 16:13
taşın adresi sen değilsin.

Allallaaa, peki kafama çarpan taş nerden geldi o zaman..

Dur bi diğer topiklere bakiim, oralardan atmış olabilirler..

Ya da, ya da.. Yoksa Sn BaBo mu geldi..

Ben bi kontrol ediveriim.

Saygılar.

cautionary
09-02-2004, 21:50
15500-16500 aralığı her vadede alım için uygun diye düşünüyorum...bazı kağıtlar düşüşe çok iyi direniyor...dolayısıyla 16000 altı beklenmeden bu seviyelerden alımlara başlanabilir.

önümüzdeki 1-2 hafta alım için pusuda kalınmalı ve uygun yerlerden göze kestirilen hisseler avlanmalı :cool:

bazen alırkende, satarkende cesaret gerekir :cool:

ben tepki amaçlı kısa vade aldıklarımı %10 karla verme niyetindeyim....zaten muhtemelen yarın karı yetrli görüp satıp çıkarım.

bence bu hareket koca bir tepki :p

hemen uçup kaçmaya başlamayalım derim.

KARAHAN
09-02-2004, 22:07
CAU çarşambaya da biraz ayırsakmı...!!!