PDA

View Full Version : YTFYO Yatırım Fin. Yat.Ort.

Pages : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9

HBICE
13-02-2007, 16:00
Listemde yerinde sayan tek kaat bu helal olsun. MYO endeksi süper gidiyor. Performans endeksin çok üstünde... Mükemmel bir başlangıç izliyoruz sanırım...

HBICE
13-02-2007, 17:38
MYO endeksi 400 puandan fazla arttı. YTFYO nal topladı hatta toplatırıldı... Ne alaka anlamadım... Galiba tahtada spek var :)

Neyse al sinyaline iyice yaklaştık... Veririz malı Spek'e alırız başka MYO dert etmesin. İŞYAT bile daha iyi be. Yazıktır geçen güne.

HBICE
13-02-2007, 20:50
Varyo'da olanlar gala gecesi dersek, bir kaç hafta kapalı gişe oynacak filmin adı "Revenge of the Investment Trusts" "Fast&Trusties" "ı know what u buy last summer", "Investment Trust&restless" olabilir... hahaha

Ya varyo'nun forumunda yakalanan hava genel olarak MYO'lara yayılsa ne kadar sevinirim.... Şöyle içimiz rahat tatlı tatlı huzurlu söylenmeden zafer havası yaşasak...

umuer
13-02-2007, 20:58
Varyo'da olanlar gala gecesi dersek, bir kaç hafta kapalı gişe oynacak filmin adı "Revenge of the Investment Trusts" "Fast&Trusties" "ı know what u buy last summer", "Investment Trust&restless" olabilir... hahaha

Ya varyo'nun forumunda yakalanan hava genel olarak MYO'lara yayılsa ne kadar sevinirim.... Şöyle içimiz rahat tatlı tatlı huzurlu söylenmeden zafer havası yaşasak...

eh artık diğerleride varyo'ya bakıp kımıldamaya başlarlar herhalde..

HBICE
13-02-2007, 21:12
İşte şöyle 3-5 tavan gitti mi kaat kimse el sürmiyo... Ondan sonra yer çekimi ortadan kalkıyo... Ver elini BPD'nin katları... Gerçi VARYO zaten BPD'sinin üstünden başladı. Biz BPD'ye ulaşsak bayram yapacaz...

MAŞALI
14-02-2007, 11:36
TABANDA OLSA UMRUMDA DEĞİL AKENDEN ÇIKAN PARAYLA ytfyo daki 86 kademesini kaldırdımya ölsem de gam yemem artık

tankire
14-02-2007, 11:45
Bütün YO'larda artış söz konusu...

KOŞARIM
14-02-2007, 16:00
Sirasi Gelecek Bence Az Kaldi

sssuat
14-02-2007, 16:04
Sirasi Gelecek Bence Az Kaldi

ne bu bahtsızlık. taç da yürüdü. en primsizleri kaldı

sssuat
14-02-2007, 16:20
0,88 de direncimi var. bir türlü geçemiyor

sssuat
14-02-2007, 16:23
etraftakilerin direnç mirenç tanıdığı yok. 5. vites devam. bizim spek tatilde galiba

sssuat
14-02-2007, 16:30
bu kadar serdenişe dayanamadı benden bu kadar

MAŞALI
14-02-2007, 17:13
90dan verdim ben de uyuz etti..

ilhanaslan
14-02-2007, 20:06
Henüz kağıt aylardır yeni kıpırdadı 90 erken değilmi oysa biz kağıttan neler umuyoruz bizimde hevesimizi kırdın benim maliyet 94 daha ben çıkamam varlık gibi olmasada biz bir katınada razıyızz hadi herkes için hayırlısı

HBICE
14-02-2007, 21:09
Der türlü direnç bitti MYO endeksi alda... Oha be şekerbank çift tavan varyo çift tavan bunun yolunu bulup üçlemesi lazımmm.. MYO'ların zamanı geldi.. Biraz primsinler kimse de bulaşamaz... Tavan tavan gideriz..

Anduril
14-02-2007, 23:59
Der türlü direnç bitti MYO endeksi alda... Oha be şekerbank çift tavan varyo çift tavan bunun yolunu bulup üçlemesi lazımmm.. MYO'ların zamanı geldi.. Biraz primsinler kimse de bulaşamaz... Tavan tavan gideriz..

Peki bu dediğine sen gerçekten inanıyor musun? Varyo başlı başına ayrı bir konu zaten, onu geçelim. Benim bu kağıda inancım kalmadı. Hatta bırak tavan olmasını yarın düşmesinden ya da 1-2 gün içinde geldiği yere geri dönmesinden bile korkuyorum. Çünkü bilirsin 1-2 ay öncesi sanırsam 0,98 e kadar yükseltip oradan geri vermişlerdi, ve ben satmadığıma pişman olmuştum. Adamlar resmen 1-2 kademeye oynuyorlar gibi, gelene de kağıdı veriyorlar, acımıyorlar. Acaba 1-2 hafta sonra keşke satsaydım mı diyeceğim bu fiyattan bilmiyorum ama mecbur zarar var bekliyoruz işte.. Keşke 1.00 i geçse, nerdeeeee.... Bekle babam bekle ki gelsin o günler :arf:
Hadi bakalım utandırın beni, de hadi....:he:

HBICE
15-02-2007, 00:48
Dediğime inanıyorum. Yazdıklarımı okursan niye buna inandığımı da anlarsın. Son günlerdeki ayı tuzağının dibinden beri işi dalgaya vurdum zira yazacaklarımın hepsini çoktan yazmıştım... Bu sefer de ekim gibi başladı ama çifter tavan yapan çok en çok kazandıranlar MYO, endeks 3 centi kırdı, dolar satta, endeks alda, ve MYO'lar 28 aydır endekse karşı çok kaybettiler. O seviyeye gelmesi için MYO endeksinin 2,5 katına katlması lazım...

HBICE
15-02-2007, 00:52
Artık gün gelmiştir. Keşke rahmetli uzunvadeci de bu günlerde yanımızda olsaydı. Onun da pek değerli görüşlerini alırdık temel açıdan...

MYO endeksi şov yapacak gibi. Şu anda gördüklerimiz ilk kıvılcımlar olabilir. YTFYO tabi ki saçmalayabilir ama şu işlem acmi ile bi başlarsa harekete VARYO kadar olmasa da inanılmaz işler çıkartabilir....

HBICE
15-02-2007, 01:02
etraftakilerin direnç mirenç tanıdığı yok. 5. vites devam. bizim spek tatilde galiba

Para toplayalım ekonomiste spek aranıyor ilanı verelim... Ya da yok mu internette çöpçatan sitesi. Spek kaat falan muabbeti ahahaha

www.siberborJa.com/bulustur

Nasıl bir kağıdım:

Çevresince uyuz olarak bilinen, mal gibi duran bi kaadım... Bulaşmayın bana üzerim... Seçilmem, seçerim.... İçimde fırtınalar kopar belli etmem.

Nası bir spek arayırum:

Bakımlı, parası olan, iki kuruşun hesabını yapmayan, ky'yi seven sayan... İki kadame için gelen, bana gözkırpanlar dikkate alınmayacaktır... [/U][/U]

HBICE
15-02-2007, 11:31
Tavan 0,98'de.... Haha... Bugün 1000'i kırsın gözüme girsin....

KOŞARIM
15-02-2007, 13:00
15. yo olarak tavan oldu

HBICE
15-02-2007, 13:14
OLEY OLEY OLEY.... Geliyo geliyo YTFYO geliyo... Benim korkum ilk başlarda geri kalmasıydı... MYO endeksi fena gdiyo... YTFYO hayatında ilk defa bu iskonto seviyleriyele 3 cent üstü endekste.... BPD 1.27 desek...

EE peki koparsa bir kaç defa BPD'nin 2 katına çıkmış eee 2,5 'ta yakışır... Alırsa gazı 3 bile olur belli mi olur... ÖYLE Bİ HAVA VAR MYO'larda gün geldi.... 5-6 şubat gibi başladılar ve bu 27 ay boyunca yapmaya çalıştıkları kafa kaldırma hareketlerinden çok daha ciddiye alınacak cinsten...

ARTIK BUNDAN SONRA GÜZEL GİDERİZ GİBİME GELİYO... İNANIYORUM TÜM MYO'lARA RELATİF BAKTIM YTFYO KANAL DİPLERİNDE KALMIŞ ÇOĞUNDA.... HADİ BE YTFYO YÜRÜ BE KİM TUTAR SENi.... YÜRÜ BE:)

HBICE
15-02-2007, 15:36
Ne olduk varyo'dan bile çok düştük... Galiba SPEK ilanımıza başvuru yapılyo...HAHAHA

HBICE
15-02-2007, 15:46
1000000 lotu geçtik hadi hayırlısı

HBICE
15-02-2007, 16:06
Ben yazmıştım spek ilanında:

"KY'i seven, iki kuruşun hesabını yapmayan" diye.... hahaha

Artık çıkış başladı, kim ne yapsa tutamaz bunları ... Dolar 1.38x olmuş hala tantana bitmedi MYO'larda. Yeter be. İki tavan bi taban abesle iştigaldir...

HBICE
15-02-2007, 16:16
Bence 0,9 üstünde bir yerlerde kaparız. Ben seyretmem bu saçmalığı daa çok bea...

HBICE
15-02-2007, 18:37
Yorumsuz....

Anduril
16-02-2007, 00:54
Peki bu dediğine sen gerçekten inanıyor musun? Varyo başlı başına ayrı bir konu zaten, onu geçelim. Benim bu kağıda inancım kalmadı. Hatta bırak tavan olmasını yarın düşmesinden ya da 1-2 gün içinde geldiği yere geri dönmesinden bile korkuyorum. Çünkü bilirsin 1-2 ay öncesi sanırsam 0,98 e kadar yükseltip oradan geri vermişlerdi, ve ben satmadığıma pişman olmuştum. Adamlar resmen 1-2 kademeye oynuyorlar gibi, gelene de kağıdı veriyorlar, acımıyorlar. Acaba 1-2 hafta sonra keşke satsaydım mı diyeceğim bu fiyattan bilmiyorum ama mecbur zarar var bekliyoruz işte.. Keşke 1.00 i geçse, nerdeeeee.... Bekle babam bekle ki gelsin o günler :arf:

Budur.... Tavan oldu da ne oldu, eksi kapadı........yorumsuz............................ ...:grrr:

tankire
16-02-2007, 11:04
YTFYO ısınma turları atıyor... demedi demeyin takip edin. 2-3 ytl seviylerini görmeden vermem dedim halen ısrarlıyım.

Bol kazançlar

HBICE
16-02-2007, 17:26
Sn Tankire,

Çoğu MYO için durum aynı... YTFYO'da süper... Ama yani tadını kaçırdılar artıkkkk....

Neyse bugün yarın başlar...

HBICE
16-02-2007, 17:28
Bence de görürüz 2,5 falan... Şöyle göstere göstere yürüse de bayram havası bozulmasa...

Anduril
16-02-2007, 21:48
Bence de görürüz 2,5 falan... Şöyle göstere göstere yürüse de bayram havası bozulmasa...

Kaç sene sonra acaba... Bundan sonra YO almak mı... aman aman....
Yine geldi eski yerine... 0.98 vermek varmış... Tam da dediğim gibi oldu... Yine yakalandık...:grrr:

HBICE
17-02-2007, 04:58
Bence zamanı çoktan geldi.... Son turlar bunlar... MYO'lar yürüyecek kaçınılmaz olarak.... YTFYO'da bu primle zor tutulur. TSKYO'da mesela.... ARFYO'dan çok umutlu değilim...(Ciddi iskontolulara bakarsak) YKRYO, İSYAT ve AKYO'da sanırım daha yavaş giderler...

AL SİNYALİMİZ VAR ARTIK... BU SİNYAL BU SEVİYE... BU ŞARTLAR BİR DAHA ARAYA ÇOK ZOR GELİR...3,5 cente yürüyen boğa piyasası, USD'de yüksek trend güçlü ayı piyasası, MYO'larda relatif endekste al sinyali, BPD'ye ulaşmak için %40'a yakın yükselme potansiyeli... AKLI BAŞINDA HERKES BUNU BİLİR... Ocak kaçtı... Şubat iyi başladı... 97 ocağını hatırlatıyor... Bence çok sert hareketler devam edecek....MYO'lar en ezik hali ocak sonundaki dönem olarak tarihe geçecek....

tankire
19-02-2007, 11:37
Dostlar Sabredin... TAVAN tavan gitmesini istemiyoruz günde %1 %3 yapsa yeter...

HBICE
19-02-2007, 13:11
Şu anki şartlar tavanlara sebep olacak cinsten.... Çok ezildiler... Bunlar fabrika şu bu değil portföy.... Borçları yok müşterileri yok bişeyleri yok... Bu saçmalığın düzelişi saçmalığın oluşumu ile simetrik olacaktır. Ha tavanlar burada olmayabilir(Çifter çifter de olabilir) ama MYO'lar da olacaktır.... İŞYAT ta şunda bile tavanları göreceğiz bence... Yukarıda anlattığım şartlar belki 3 yıl 5 yıl sonra bir daha bir araya gelir.... Akıllı olan da bunu görür....

Su
19-02-2007, 14:55
***YTFYO*** YATIRIM FINANSMAN YATIRIM ORTAKLIGI A.S. ILE ILGILI OLARAK YATIRIM FINANSMAN MENKUL DEGERLER A.S.'NDEN
GELEN YAZI: 14.02.2007/16.02.2007 TARIHINDE YATIRIM FINANSMAN YATIRIM ORTAKLIGI
A.S. HISSE SENETLERI ILE ILGILI OLARAK 40.500 ALIS 65.000 SATIS ISLEMI
TARAFIMIZCA SIRKET PORTFOYU ADINA GERCEKLESTIRILMISTIR. ***YTFYO***

çorba parasını çıkarmışlar. meteliğe kurşun atılan ortamda ne koparsalar kar.

HBICE
19-02-2007, 16:50
MYO'ları ezdiler... Hepsi aynı acıyı çekti. Çektirdi... Bugun düşmüş umrumda değil.... Sallasınlar biraz daha... Artık dedim ya inanılmaz şartlar oluştu MYO'larda. İŞYAT 'a bak şuna bak... Tutamazlar... Tutacak gücü olan kimse yokkk bu hareketi... Hadi tuttu faydası ne...Komik olmaya başladı kaat. Bakalım 0.7x leri de görücez mi... Görsek de tutatım ben hatta alırım oradan... Spek falan da yok... Sadece malsahipleri var... Aaa çıktı satalım diyenlerden... Ben spek ilanını veremedim haftasonu iş güç bak şu hale... Ahahahahahahahaha

Valla yüzümde tebessüm seyrediyorum... Hahaha arada gülüyorum bile... "beğenerek izliyoruz"...

HBICE
19-02-2007, 16:53
Var ya o kadar net adres ki MYO'lar ve içlerinde YTFYO... %40 yapsak daha BPD'ye gelecek. Sonrası da var. Akıllı birileri gelir eninde sonunda...

HBICE
19-02-2007, 17:10
Şöyle 80'lere çekseler de biraz maliyet düşürsemmm... :)

dopamin
19-02-2007, 18:10
karar ver hbice
aşağı mı yukarı mı :D

HBICE
19-02-2007, 21:23
Ben orta vadeli yatırım yaparım. GÜnlük hareketi kimse kestiremez. Bilemezsin.

Yön yukarı, tuzaklara dikkat.... Hatta tuzakları değerlendirmek lazım...

Bir arkadaş sormuştu yok mu kardeşim senin stop loss'un diye... YOK... Bu şartlarda bu kaatte stop loss falan olmaz...

Bu hafta bence "ytfyo'nun yatırımcısını güldürdüğü hafta" olmaya namzettir...

rifleman
20-02-2007, 14:05
Merhaba arkadaşlar ben uzun zamandır sizlerin yazılarını buradan takip ediyorum sizlerin bilgisine güvenerek 087den 35000adet aldım inşallah kazandırır

rifleman
20-02-2007, 17:51
aldığımız kağıt düşüyor aldığımız gün çıkan kağıda hiç raslamadık.Canımız sağalsun inşallah geldiği yere 074 de gitmez

mclark
20-02-2007, 18:19
aldığımız kağıt düşüyor aldığımız gün çıkan kağıda hiç raslamadık.Canımız sağalsun inşallah geldiği yere 074 de gitmez

Burası Borsa

Borsada fiyatlar aşağı yada yukarıya doğru sınır tanımaz.
Benim şahsi kanaatim 0,79 yada 0,80 den birini görür.
sonra bi terslik olmazsa yukarı........

Şahsi kanaatimdir.Alım yada satım telkini değildir.Kanaatlerimden yola çıkıp yapılacak alım-satım işlemleri zarar doğurabilir.Bu durumda şahsım
mesul tutulamaz.......

HBICE
20-02-2007, 18:58
Umarım öyle olur... Biraz para gelecek onlarla da almaya devam ederim... İnandım bu kağıda... Dolar aşağı giderken ve yüksek trend gücü kazanmışken, endeks trend gücüyle yukarı giderken... MYO'lar endeks relatifte dip yapmışkennnn.... Nereye kadar...

Bu arada ben kimseye kaat tavsiye etmem. Kralı bile olsa etmem... Sn.Rifleman'a hoşgeldiniz diyorum ama dediğim gibi bunlar görüşlerimizdir beni bağlamaz...

Güzel günler önümüzde diye umuyorum saygılar sunuyorum...

rifleman
20-02-2007, 19:42
Hoşbulduk umarım daha güzel günler göreceğiz kağıt diğer yatırımortaklarına göre çok ucuz kalmış.12 aylık karını göremedim.Bilgilendirirseniz sevinirim.İnşallah herkes kazanır.

Su
20-02-2007, 19:59
bu kağıdda birim pay değerinin altında ancak tahtaya giren 1 lotun bile kaydının tutulduğunu düşünüyorum. birim pay değeri oltadaki yem . çok balık üşüşürse onları kızartmak gerekir.bakalım sizmi bıkacaksınız onlar mı ? ( üstelik alışınızı deklare etmişsiniz bence doğru davranış yazsanızda yazmasanızda biliniyor zaten) .

işiniz zor.hayırlısı olsun.

al-sat tut olarak algılamak hatalı olur.kendime hayrım yok.

ilhanaslan
20-02-2007, 20:27
Haklısınız kardeşş her şey ortada şirketi kapatsak elimize lot başına 1,2 düşecek hala kağıt gevşiyor endeks 50.000 ne doğru gidiyor bizde dibe doğru nolur du şöyle varlık gibi hareket etsek bizmi anlamıyoruz bu borsayı yoksa bizim görmediğimiz bişeyler mi varr.Hadi hayırlısı

HBICE
21-02-2007, 01:59
Tek tek saysınlar... Kimin umrunda... Kızartmak istiyolarsa kızartsınlar... MYO'lar yürüyecek... Kızartmaya kalkarken ellerindekinden de olmak var...

MYO endeksi yürürken bu kağıdı nasıl tutsunlar niye tutsunlar? Bu kadar sıkışmış bir sektörde ne yapsalar işlemez... Ayrıca ben ortada böyle bir irade olduğunu da pek sanmıyorum. İyi fiyat gördümü satmak isten statik malsahipleri dışında kimse yok bana kalırsa...

rifleman
21-02-2007, 15:17
ben sabırlıyım orta ve uzun vadeli yatırım yaptım.Birsene beklerim inanıyorum ki beklediğimdede %100 kazanırım

HBICE
21-02-2007, 18:21
35000 lot az değil... Hayırlı olsun....

rifleman
21-02-2007, 18:30
Sağol ne yapalım bekleyelim görelim 2005de 1.80ytl yi görmüş hep düşüyor her düşüşün bir çıkışı var çıkışa geçmeside yakındır.Ben öyle düşünüyorum

Tarsuslu
21-02-2007, 20:02
Endeks geriledikçe birim pay değerleri de düşecek. O yüzden şu sıralar mutlaka bir YO hareketi olması gerekiyor.

mclark
22-02-2007, 01:15
Burası Borsa

Borsada fiyatlar aşağı yada yukarıya doğru sınır tanımaz.
Benim şahsi kanaatim 0,79 yada 0,80 den birini görür.
sonra bi terslik olmazsa yukarı........

Şahsi kanaatimdir.Alım yada satım telkini değildir.Kanaatlerimden yola çıkıp yapılacak alım-satım işlemleri zarar doğurabilir.Bu durumda şahsım
mesul tutulamaz.......

Kanaatlerim doğrultusundaki alt hedefe bugün bayağı yaklaştık.
Kağıt çok uzun süredir gayrınizami alçak sürünmede.....
Varyo çılgınlığı gibi ucubik bir hareket olmasada artık benzer daha
küçük ölçütde bir hareket yakışır ve bu kağıdın yatırımcısının da hakkıdır.
Tekkeyi bekleyenin çorbayı içmesi gerek......

HBICE
22-02-2007, 02:11
Borsanın düşüceği falan yok. YTFYO'da da dar sahada kısa paslaşmalar. MYO'lar çıkmalı mantıken amma ve lakin çıkamadılar bi türlü. Sürüm sürüm süründüler.... 4 kere relatif al sinyali verdiler hatırladığım kadarı ile hepsi hüsranla bitti. Bu sonuncusu tarihi dip seviyelerinden geldi... Onun için değerli...

MYO endeksi ömrü hayatında bu kalkışları sorunsuz olarak beceremedi. Şu anda da durum bu... Amma ve lakin yükselecekkkk... İster istemez yükseleecekkkkk... YTFYO 'da yerinde sayar düşer maymun olur ben o riski aldım. ÇIkış ihtimali en yüksek MYO YTFYO benim uzun süren analizlerim sonucu... Bakalım ne olacak... 27 ay boyunca bu kadar acı çeken başka endeks yokkk... Bu acı bir yerde illaki bitecek...

Akılllı birileri illaki çıkacak... AL VAR neticede... Ben rahatım... Çok param da yok. En doğru kararı verdiğimden de eminim. Hem de çok eminim... 0,8'lere gelsin daha da alacam... 0,55'lerde varımı yoğumu yatırırım...Bakalım...

HBICE
22-02-2007, 22:12
Endeks tam saçmaladı... MYO'ların bir kısmında acı ağır oldu... MYO endeksi tırmanmaya devam etti.Endekse karşı çok güçlüydü. Hem de çıkış gününde...

Dolar acılar içinde düşüyor.. Hep diyorum ayı piyasası ve yüksek trend gücü.... Endeks çıkıyor.... YTFYO sürünmeye devam ediyor:) Bakalım görecez....

rifleman
22-02-2007, 23:26
Umudunuzu kaybetmeyin birgün sıra bizede gelecek hemde çok yakında

HBICE
23-02-2007, 11:29
Diyorum ya hep çok mantıklı bir adres YTFYO. Ama mantıklı adres olup ta yerinde sayan kaatler dünyasından tadında IMKB.

Mesela MYO'ların çoğu, GMYO'ların bir kısmı...

Ben diyorum ya bu kaate ilişkin kararımı sorgulamıyorum... Beklemeye devam edeceğim.... Olası tepe 2,6 olabilir. Zİra BPDmiz 1,3 tarihi olarak zannediyorum 3 kez %50 prim bölgesine girildi... Yani bu BPD nin 2 katı olarak 2,6 yı görme ihtimalimiz istatistiksel olarak mevcut. Arada 2,5 belki gün içi 3 derken bu verilere dayanıyorum.

Ayrıca dolar aşağı devam ederse endeks USD bazlı yeni tarihi zirve oluşturabilir. Bu şartlar altında iskontolu MYO'lara talep kat be kat artacaktır. Zira USD ile XU100 arasında ters korelasyon var. XU100 ve XYORT arasında korelasyon ise +1 olmalı iken 0'a yaklaştı. Anormallik derken kastettiğim bu. Artık bana göre son bir çıkış yapar XU100 ve ardından önümüzdeki yıla kadar aşağı yönlü yatayda kalır. Bu durumda çıkış dönemi ve yatay dönemde bu kaatler şanslarını denerler. Sert aşağı için bir neden şimdilik görünmüyor. Ancak dolarda al sinyali ardından güçlü bir boğa piyasası başlarsa senaryoyu revize etmek gerekir.

Bir de VARYO olayı var... Bir kağıt ne dersek diyelim BPD'sinin 6 katına çıktı.... Enterasan bir veridir. İstatistiklerde bu şekilde yer alacak.

YTFYO için son olrak şunu söylemek istiyorum bu kaat bu endeks seviyelerinde bu iskontoyu ilk defa görüyor...Genelde düşük iskontolu ve boğa piyasalarında primli olan bir kaat. Durum garip. İstisnai diyelim...Mesela AKYO... Şu anda bizden iskontolu. Ama tarihinde primli noktaya geldiği yerler YTFYO gibi değil. İŞYAT, YKRYO içinde aynı şeyler söylenebilir. DEmek istediğim İskontolular sıralamasında YTFYO'nun yeri diğer ifade ile en iskontolu MYO'a relatif olarak düşünürseniz, olacak yer değil.

rifleman
23-02-2007, 13:54
Arkadaşlar grafiklerde göründüğüne göre çok ucuz kalmış düştüğü yere bakılırsa çok güzel olacağına inanıyorum

karabulut
23-02-2007, 15:46
herkese selam arkadaşlar yorumlarınızı ilgiyle okuyorum ve bu hisse en kısa sürede hak ettiği yere geleceğini düşünüyorum.yalnız kafma takılan tek soru ytfyo nun BSMV ödeyip ödemediği bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bizimle paylaşırsa sevinirim.

Tarsuslu
23-02-2007, 23:33
Varyo çift tavanlara devam ederken bile gitmeyen bu YO'cuklar birkaç ay daha sürünecekleri izlenimini veriyorlar ne dersiniz?

HBICE
25-02-2007, 20:19
Bir yılda sürünebilirler... Ama bir yıldır her an her şey olabilirdi. Ve şu anda da bir şeyler olması ihtimali her zamankinden yüksek zira yıllar sonra relatif endekste al sinyali oluştu.

Bence al sinyali önemlidir. Daha önemlisi dağılan USD ve güçlenen IMKB'dir. MYO'ların genel çıkışı başlayabilir. Hayatlarında bu kadar üst üste tokat yedikleri, bu kadar zavallı oldukları 2.bir dönem yok... Şu anda da tarihi dip seviyelerinde relatif olarak duruyorlar. İskontolar anlamsız seviyede yüksek. IMKB'de yön yukarı yani BPD'ler artabilir...

Diyelim ki IMKB %20 artsa YTFYO'nun BPD'si %10 artar. O da 1.43 eder. BPD'nin 2 katını bir kaç kez geçmiş. O da 2.86 eder. Günlük 3 üstü bir yerler görülebilir.

Aşağı bakalım. IMKB 33000 ortalamlara indi diyelimki. Zor ama olabilir. BPD 1,08 'lere gelir. %50 iskontolu olsa 0.54...

Yukarıda 2.86 olası tarihi iskonto prim verilerine bağlı olarak. 1.3 BPD. Kaat 0.85... Dağılırsa geleceği yer 0.54.

Tepe dip bu... Ancak buralarda takılmaya devam etme riski de var. Trend gücü oluşturamadığı gibi trend yönü de yok... Ancak YTFYO'ya bakarak bir analiz pek yerinde olmaz. Önemli olan genel MYO hareketi. MYO'lar yürürse ki şu anda gerek trend yönü gerek trend gübü toparlıyor, YTFYO iki adım ilerden gider...

Sonuç: YTFYO seçimimden çok eminim. MYO hareketi yakındır. Bu harkette YTFYO flaş kaatlardan biri olmaya adaydır.

ALIŞ SATIŞ TAVSİYESİ DEĞİLDİR.... Naçizane yorumumdur.

Tarsuslu
25-02-2007, 21:18
Eğer bu hafta Varyo çılgınlığı devam ederse bu sefer tüm YO'ları da içine alacak genel YO çılgınlığı başlayabilir.

HBICE
25-02-2007, 23:08
Umarım başlar. 5 gün içinde zor değil BPD aşılabilir. Bunlar geçmişte oldu yine olabilir.... Akıllı bir yatırımcı hazine bonusu yerine bunlardan almaya karar verse mesela.... HB %17 getirir. Bu BPD'yw çıksa %40.... Mesela.... 30000'lerden kaat almak gibi... Ama işlem hacmine bakınca görüntü çok ta iç açmıyor... İlgi ne yazık ki pek yok...

rifleman
26-02-2007, 19:57
Yatırım ortakları içerisinde genele yayılacak bir hareket başladımı bu kez bunu tutamazlar işyatırım %5 kazandırdığı gündede bu tavan olur.Temennim ve beklentim

blackwood
26-02-2007, 23:11
Eğer bu hafta Varyo çılgınlığı devam ederse bu sefer tüm YO'ları da içine alacak genel YO çılgınlığı başlayabilir.

Bence bu varyo çılgınlığı durduğu zaman yo hareketi başlayacak.

Tarsuslu
27-02-2007, 00:01
Bence bu varyo çılgınlığı durduğu zaman yo hareketi başlayacak.

Güzel yorum. Tam olarak genel beklentinin tersi. Dolayısıyla aslında oldukça muhtemel. :super:

HBICE
27-02-2007, 02:04
Varyo çılgınlığı bence olsa olsa reklamıdır MYO'ların. Garip olan mesela İŞYAT'ın işlem hacmi... YKRYO'nun ki... Sanki yıllar içinde iyice topladı birileri ama ne yapacakları konusunda fikirleri yok. İşlem hacimleri garip bana kalırsa.

MYO genel hareketi 5-6 şubat gibi başladı. 20 gündür devam ediyor. Ancak hareket yavaş. YTFYO ise en az nasiplenenlerden.

Önümüzdeki 2 ay içinde bir numara olmazda seçim sonrasına kalırız gibi geliyor... Her geçen saniye kritik ama bugün gereksiz yere satış yemeyi de ihmal etmedi. Gerçekten ayı tuzağı mı, ne belli değil. Ağırlıklı ortalama 2 kademe altından kapatıyoruz. 100000 civarı işlem hacmi. Kumda oyna daha iyi.. Battı gözüme bugün... Neyin tekniği neyin BPDsi... Akıllı yatımcının bu kaatlarda işi ne diye düşündüm sonunda. BPD'nin anlamı ne?

Ama şu bi gerçek ki MYO'lar zaman kaybettiler.. Bunun telafisi yok... endeks çatırdadığında ek 15-20 günleri olacak belki de olmayacak sonra hiç şansları yok... En kral spek gelse onun da şansı yok... Zira böyle bi senayoda USD long, xu100 short yapmak varken... Küçük hesapların, garip işlem hacimlerinin, teknik analiz çalışmayan uyuz kağıtlarla kim niye uğraşsın...

Cidden bugün kızdım kendime... Ne işim var bu borsada diye...Yazık zamanıma emeğime yazık... Bir an evvel sıyrılmak ümidi ile... İçimi döktüm canım sıkıldı bugün çok... İllaki endekse karşı iyi gidecekler... Ama zamanı çok kötü harcadılar onu sezmeye başladım sanki derinden...

blackwood
27-02-2007, 02:13
sadece sabredin biraz daha derim hatta unutun gitsin bu kağıtları herkes unutmuş zaten. Ederleri bile değiller geç kalındığı konusunda haklısınız yavaşta olsa yukarı hareketler olmalıydı birçou çok ucuz fiyatlardan işlem görüyor%40-70 arası iskontolular. Kanımca geneli toplu ellerde KY da çok az miktarlar var ve ne zaman hangisinin ne yapacağını kestirmek zor. Kelepir sayılacak durumdalar ama yüzlerine bakan yok. Elbet birisi bir gün denk gelecekderim sadece beklemek gerek umutsuzluğa kapılamamak. Hesap ortada ucuzlar..

mclark
27-02-2007, 02:20
Bişey sorucam bu aralar İş Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. halka arz olacaktı.
Bu konu ile ilgili bir bilgisi olan varmı? Mesela Yatırım Finansman bunu halka arz ederse falan ivme olabilecek bişeymiş gibi geldi bana...

HBICE
27-02-2007, 13:25
İş menkul neleri arz etti, işyat'ın durumu belli. Dolarda bir kıpraşma olursa ki bugün vardı... Hoşuma gitmedi... IMKB %3 -.... Dolar başlarsa IMKB nice olur... Ancak dolarda al sinyali yok henüz... Umarım bir tür boğa tuzağıdır.... Mazallah son olanlar ayı tuzağı ise vay halimize...Ama morali sağlam tutmak lazım...

YTFYO şimdilerde trendsiz güçsüz volatil durumda ne yapayacağı belli olmayan bir kaat görüntüsünde. MYO endeksi endeks relatifte hala alda... Ama ikigün sevinemedik. Eğlenemedik.. Yüzümüz gülmedi...

Netice: Dolarda al sinyali gelirse IMKB yalan olur... MYO'lar her koşul altında endekse karşı pek gerilemez ama endeks kadar düşebilirler... BY'ler bunu belki mal toplmak için kullanırlar... Sonra da onları 3-5 kademe yukardan satıp işlerine bakarlar... Gerçekten kimin umrunda MYO'lar... 2 spek, 3 fon, 1-2 BY, 100-200 KY... Kumda oynamak için ideal bir yer...

HBICE
27-02-2007, 13:30
Ayrıca YTFYO'yu anlarım da bir endeks bu kadar teknik analiz dışında nasıl kalır anlamak mümkün değil.

Tarsuslu
27-02-2007, 17:53
Evet aylar öncesinin fiyatlarına geri dönüldü. Endeks çöküşe devam ederse bu da diğerleriyle beraber yeni dipler aramaya başlayacaktır. 0.50-60'lar çok uzak olmayabilir...

HBICE
27-02-2007, 20:05
Bu tip statik yatırımcılar ile hiç zor olmaz.. 0.5'ler... Sat sinyali YTL'de oluştuğunda acımamak lazım.

Kimsenin umrunda olacak gibi durmuyor. 0.2 olsa ne yazar... İki bedelli çekerler iskonto falan da bırakmazlar. Köşeye sıkışmış hissettim sonunda kendimi... Zaman harcandı... DOLARDA AL SİNYALİ ZOR OLUŞUR ANCAK OLUŞABİLİR.... AMA ŞÖYLE BİR DÜŞÜNÜNCE DOLARIN SERT BİR HAREKET BAŞLAMASI İÇİN BİRAZ ERKEN... ANCAK HAREKET GELECEK... NERDEN BAKARSANIZ BAKIN DOLAR %35 civarında İSKONTOLU... ARTIK 1 AY VAR... MAKSİMUM....MYO LAR İçin...

İŞTE HAZİN BİR MYO HİKAYESİ.... YİNE....YİNE.... 28 AYDIR KLİŞE OLMUŞ....

Anduril
27-02-2007, 21:13

:vurkafa: Yorumsuz....(1-2 hafta geçti..)

HBICE
27-02-2007, 21:48
Tüm şartlar oluşmuştu... Ne yazık ki değerlendirecek birileri çıkmadı... İki ay evvelki hareket ile bu hareket karşılaştırılamaz nitelikteydi... Ve bu harekette yarım kaldı.... Endekse karşı %5 civarı fazla gerilebiliriz fazlasını beklemiyorum...

1 sene daha bekletme riskleri büyüdü... Önümüzdeki şubat belki de ocak... Uyuzlaşabilirler...Tabi bütün bunların olması için doların ala geçmesi lazım. Talep kimden gelecek... O bir soru... İkincisi vur kaççılar %2-3'e oynadığı için dolarda da olan hafif bir tepkiden ibaret olabilir. Yeni bir trend oluşumu için erken dolarda...

HBICE
28-02-2007, 11:35
DJ falan coşmuş arada %3 üzeri eksi. Sonra Çin %4+ yapmış... Bizimkisi %2- civarında. Hadi hayırlısı...

EUR/USD alda. Şov yapıyor.. USD bizde de duruldu. USD için iyi haber değil bu... Bence USD ala geçmekte zorlanabilir. O da borsaya zaman tanır...

Komik olam MYO endeksi %2nin altında düştü. Ancak en iskontolular en çok düştü. Hoppala. YTFYO'da işlem hacmi 4000 YTL olabildi... İŞYAT AKYO da falan da işlem hacimleri komik. Hepsi %3'ün üstünde düştü... Hahaha... Kumda oynamak budur...

HBICE
28-02-2007, 11:57
MYO endeksi göstere göstere +ya geldi....

Uyuzlarda endeksten çok düşme becerisini yine sergilediler... ÇÜŞŞŞŞ...

HBICE
28-02-2007, 12:17
xu100 -%1,5 xyort +1,5.... MYOlar şov yapamasalar da dağılmıyorlar güzel bir gelişme...

HBICE
28-02-2007, 15:29
YTFYO ise MYO endeksi ile de korelasyonu kaybetti... Bir çok iskontolu MYO ile... En çok saç baş yolduran da AKYO... İnanılmaz dağılmış Yazık.

HBICE
28-02-2007, 16:56
MYO endeksi ile iyice koptuk. Endeksle korelasyon yapıyoruz şimdi de... AKYO'yu da geçtik düşüşte... MYO endeksine alkışlar...

HBICE
28-02-2007, 18:01
DJ + güzel gelişme.. Biz niye düştük anlamadım... Bugünkü düşüş çok geyik geldi bana. Dolar tekrar aşağı kırarsa borsa bu sefer coşar... MYO endeksi yoluna emin adımlarla devam eder...

YTFYO inanılmaz şekilde şaşırtmaya devam ediyor... 0.75 bile görüldü ya... Yorum yapılmayacak tatta... Geçen hafta 1'i gördük şimdi 0.75...

YTFYO yorumsuz. Ya İŞYAT, AKYO ya da YKRYO'nun işlem hacimlerine ne demeli... Anlamak mümkün deil.

Ve böylece Ekim 2004'ten beri 29 adet ay acı ve hüsranla geçti MYO'larda. YTFYO ise Haziran 2005'ten sonra tepetaklak gitti. O da 20 aydır kaybettirip durdu.. Endekse karşı al sinyali şubat ortasında geldi. Ve MYO endeksi bu al sinyalini koruyor...

Dolar zayıflar, MYO endeksi trendini korur, xu100 dağılmaz ise YTFYO çıkar.. Hatta çıkacaktır. Amma ve lakin bu kadar can sıkıcı günler gerçekten gereksizdi. Ama çıta her gün biraz daha iniyor...

Bu arada VARYO BPDsinin 10 katına ulaşmak üzere. Güzel....

Öbür uçta BPD'sinin nerdeyse yarısındaki AKYO, en çok düşen MYO oluyor... Gel de anla...

Hadi bakalım, mart güzel geçsin bari.... Bir an evvel sıyrılma umuduyla...

blackwood
01-03-2007, 00:54
Sayın HBICE bu dolar Yo ilişkisini bir türlü çözemedim ben. bu zayıflar bu çıkar bu dağılmazsa falan çok bilinmeyenli denklem yapmışsınız ortaya. . .
Ben size söyleyeyim YO lar giderken de düşerkende BDP degerleri pek umursanmıyor açıkçası, aslında güzel bir veri ancak olmuyor işte burası IMKB.
Spek ya da artık kimse o naıl isterse o şekilde gider bu kaıtlar. Ama merak etmeyin sağlamlarından birisidir. YTFYO..

Tarsuslu
01-03-2007, 01:03
Ben de YO'lar ile BPD'leri arasında zerre kadar ilişki olmadığını düşünüyorum. BPD'si yüksek diye piyasadan iyi giden veya piyasadan az düşen YO görmedim ben.

Bu YO'ların tek beklentisi bedelliler. Düzgün bir bedelli verebilmek için de en az 2 ytl civarını görmek zorundalar 1-2 senede bir. O yüzden bence 1 ytl altındaki her YO bpd'si ne olursa olsun iskontolu :D

geronim0
01-03-2007, 04:15
bekleyin bu kagit muhakkak prim yapar ve yapmisdir da.durur durur gider. bir kac araci kurumu takip etmeniz yeter bu kagitta.

HBICE
01-03-2007, 11:45
Dolara bakıyorum zira REDKE tarihi zirveye yakın, YTL çok değerli. Dolar ve endeks kesinlikle ters korelasyondalar. Ve dolar da sert bir hareket borsanın fişini çeker. İşte o anda MYO'larda borsa ile beraber serbest düşüşe geçerler... Set bir harket başlarsa diyorum ki risk her geçen gün artıyor ortam bir anda ayıların dünyasından programına dönebilir:)

Şu anda dolar öncü al sinyali bile oluşturamadı... Ona seviniyorum işin doğrusu... İkincisi BPD ile kaatlar arasında bağlantı var bence.. Tabi borsanın durumuna bağlı olarak... BPD'sinin %10'ununda olan bir kağıt yok olmadı... Mesela borsa 1 cent altında %50 iskonto doğaldır. O ortalamalarda görülür. Ve genelde oralarda takılır. 3 cent üstü 2000 de 2006'da 2007'de görüldü prim konusunda bir tutarsızlık var. O konuda haklısnız sn Blackwood ve sn Tarsuslu. Son 29 ay gerçekten anlaşılması zor ve ilişkisizliğin arttığı bir dönem oldu.

YTFYO YTL'de alda. Xu100'de satta. MYO endeksi ikisinde de alda. İyi gidiyor... İskontolar 3 centteki borsada olacak cinsten değil...Bana göre... Zira korelasyon yapmalarının altında yatan faktör HS tutmaları ve bu yüzden borsa ile doğrudan ilişkili olmaları... Borsa düşerken dağılırlar, çıkarken coşarlar kural olmalıydı... 29 aydır şaşırdılar...

YTFYO iskonto açısından, relatif ve ya YTL grafikler açısından olmayacağı yere geldi. Hiç gelmediği yerler iskonto açısından bu seviyedeki endekste... Bu kağıttan eminim şüphem yok... Ama gerek iç gerek dış koşullar piyasayı 1-2 saniyede yıkabilecek cinsten. Öyle bir durumda bırakın MYO'ları endeks ne olur belli değil.

HBICE
01-03-2007, 16:53
MYO endeksi +'da bravo be....

YTFYO mazlumum endeks kadar düşücek utanmasa... DÜşer de muhtemel seans sonuna kadar... Utanmaz kaat:)

katre
01-03-2007, 18:00
abicim o endeksi varyo mrbyo artıda tutmuştur. baz almasan endeksi iyi olacak..

Tarsuslu
01-03-2007, 18:07
Bir YO furyası hevesimiz de burada son buldu. Furya beklememek lazım artık heralde. Kağıt bazında düşünmek lazım hareketleri.

blackwood
01-03-2007, 21:58
Varyo olmasa YO endekside dipte....
hisse.net tahtasını kapattı ,
SPK hala uyuyor.

HBICE
02-03-2007, 00:33
Yok ya varyo yetmez... Zaten eksiye döndü ama farklı olarak MYO'lar endeksten az düştü bizim uyuz bile zannediyorum az düştü...

Endeksi takip edin derim... Es geçmeyin... Genel bir hareket olmaz ise YTFYO tek başına zor lanır... MYO endeksi ya da YTFYO/YTL sata geçtiğinde ya da dolar ala geçtiğinde tereddüt etmem... AYILAR HOMURDANIYOR NE ZAMANDIR... VOB'da onların tam isteği altyapıyı yarattı... AYILIK para ediyor artık hahaha...

Endeks alda, dolar satta şimdilik... Tekrar edeyim dolar ala geçtiğinde bu sefer çok farklı olması için çok neden var.... 2002 sonrası hikayelerden biri olmayabilir... Bandın dışına çıkabilir b u sefer... O zaman endeks nereye gider belli değil ama öyle bi senaryo 20000'li rakkamlara taşır... Bu arada MYO'lar da endeks kadar düşebilirler...

Ama tahminimce düşüş buralarda durur ve mayısa kadar 39-42 aralığında gideriz... Bu arada da MYO'lar son şanslarını kullanırlar ve ya 1 yıl sonra ocağa kadar uykuya yatarlar...

HBICE
02-03-2007, 20:19
Güzel bir kapanış ne güzel olurdu.... Olmadı...

Al devam ediyor.... Güçsüzlük hat safhada. MYO endeksi güzel. Endeks fena değil. Dolar satta... İskontolar yüksek... 30 aydır endekse karşı düşen MYO endeksi al sinyalini koruyor... Koskoaca dolar geçen mayıs hareket yapabildi bu zavallılar dolar kadar olamadılar... Bu kadar sığ hacimlerle... Ne diyim saçmalık... Tiksinim bu gün seansı seyrederkennn... Yazık kaatler...

rifleman
02-03-2007, 21:26
ben çok rahatım sabrın zaferini yaşayacağım.Belki ilerki zamanlarda ortalama yaparım maliyeti düşürürüm.

geronim0
03-03-2007, 07:58
bu kagidi aylar sonu tekrar takibime aldim. bakalim nasil olucak . .

Tarsuslu
05-03-2007, 02:19
Son haftaya kadar herşey tıkırındaydı. Son hafta içteki yay'ın epey dışına çıktı. Bu hafta hızlı toparlayıp tekrar dönerse iyi. Yoksa birkaç ay daha dip arayışında olacak gibi görünüyor.

hezarfen
05-03-2007, 14:57
Lazer Epilasyon mu yapıyosunuz Tarsuslu?

HBICE
06-03-2007, 00:44
YTFYO yerine MYO endeksine bakıyorum ben. Zira burda teknik olsa olsa fiyat ekseninde çalışır. Zaman açısından bolluk ki ne bolluk akıl almaz... Zamanı kestiremiyorsun... MYO endeksi bana daha sıcak geliyor o yüzden...

Bugünlerde olanlar biraz gereksiz seviyeye geldi sanki. Endeks fena çakıldı... Yok şangay yok DJ falan dedik yine hepsinden ağır biz dayak yedik. Dolarda al sinyali oluşmadı ama öncü sinyale yaklaşıyoruz... Risk artıyor... Tabi borsa ayıları ve dolar boğaları bir şekilde güzelleştiler 3-4 günde... Yeni kötü haberler lazım... Borsa boğalara son güzelliğini zaten yapmıştı onlar da uyumaya gitsin... ACABA YATAYA MI GİRERİZ YOKSA DÜŞÜŞ DEVAM EDER Mİ? Şimdi eğer yatayda dayanabilirsek son şansımızı kullanacaz... Dayanamazsak endeksle aşağı yukarı aynı hızda belki de yavaş düşecez... Hızlı düşme riskimiz az... MYO endeksi için tabi... YTFYO ne yapar bilinmez...

2004 Yerel Seçimleri öncesinde çok iyi bir performans çıkarmıştı YTFYO... Endeks kötü giderken. Şimde de 3 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi acaba benzer şeyler olabilir mi? Umarım olur...

HBICE
06-03-2007, 10:40
Yine biz başı çektik... Şangay başlattı olan bize oldu... İyi mi?

Bütün bunlar olurken 0,91 kapanışta, 1 seans içi görüldü. Sonuçta 0.75'teyiz... YTFYO da kendince yaptı bişeyler hahahaha.... Şaka gibi günler... Dibin de dibi vardır gerçi ama... Endekse karşı son yılların en düşük seviyelerine indi pek sevgili kağıdımız....

Teknik analizin çalıştoğı yerler de var ve oralar bu olanları şimdilik bir trend değişimi olarak algılamıyor...ŞİMDİLİK...

--------------------------------------------------------------------------------

Dalgada en zayıf halka Türkiye oldu
Piyasalarda geçen hafta, Çin'de borsanın sert düşüşü ve Japon Yeni'nin dolar karşısında hızlı değer kazanmasıyla başlayan küresel satış dalgası haftanın ilk gününde de sürdü. Dünya piyasalarında 'domino' etkisiyle yaşan düşüşlerde en zayıf halka Türkiye oldu. Yaşanan satış dalgasının etkisiyle bankalararası piyasada dolar dün, 1.4625 YTL'ye kadar yükselerek cuma kapanışa göre yüzde 1.9 yükseldi ve 30 Kasım'dan bu yana en yüksek düzeye çıktı. Böylece YTL 1 haftada yüzde 5.7 eridi.

İMKB'DE HAFTALIK KAYIP 9.1

İMKB'de ise kayıp haftanın ilk gününde de sürdü. Haftaya 40.550 puandan başlayan endeks, 820 puan düşerek 39.729 puana geriledi. Hisse senetlerinin ortalama değer kaybı yüzde 2 oldu. İMKB'de dalgalanmanın başladığından bu yana kayıp ise yüzde 9.1 oldu. Bono piyasasında en çok işlem gören 26 Kasım 2008 vadeli tahvilin bileşik faizi yüzde 20.40 ile 26 Ocak'tan beri en yükseği gördü.

'KORKU ENDEKSİ' 19.92'ye YÜKSELDİ

Piyasalarda 'Korku Endeksi' olarak bilinen Şikago Opsiyon Borsası Volatilite Endeksi 19.92'ye yükseldi. Yatırımcıların endişesini gösteren endeks geçen yıl dalgalanmanın en şiddetli olduğu 13 Haziran'da 23.81'e yükselmişti. Korku Endeksi geçen hafta başından bu yana yükselişini sürdürüyor.

TOKYO BORSASI ÇAKILDI

Tokyo Borsası dün son dokuz ayın en büyük günlük düşüşüyle yüzde 3.3 gerileyerek arka arkaya beşinci gün değer kaybetti. Geçen salı günkü düşüşüyle küresel satış dalgasını başlatan Şanghay Borsası ise gün içinde yüzde 4'e yaklaşan düşüşünün ardından günü yüzde 1.32'lik kayıpla tamamladı. Avrupa'da ise Londra Borsası 1.53, Frankfurt 1.3 düştü.

YEN % 4,6 DEĞERLENDİ

Piyasalarda yaşanan dalgalanmanın en büyük nedenlerinde biri olan Japon Yeni'ndeki değerlenme 26 Şubat'tan bu yana yüzde 4.6 oldu. Dalgalanmanın başladığı günden bu yana en fazla değer kaybı yüzde 5.7 ile YTL'de olurken, Güney Afrika Randı yüzde 5.3, Brezilya Reali yüzde 3.2 değer kaybetti.

HBICE
06-03-2007, 11:00
Dolar dağılıyor... Borsa iyi gider...

HBICE
06-03-2007, 11:38
İşlem hacmi 4000 YTL... Bi de teknik analiz falan yapıyoruz... Kralını yapsan yalan... Hadi bunu geçtim ARFYO 7000 YTL yuhh... İŞYAT 30000 YTL gül gül kudur... Şaka tadındalar....

MYO endeksi sonunda zayıf kaldı... SOn günlerde öylesine acılar çekildi ki bir sürü kaatta bize sıra gelene kadar bayağı bi kaat var...

Neyse doları takibe devam.... Umarım artık yataya girer ve son şansımızı deneriz sonra aralığa kadar uyur piyasalar...

HBICE
06-03-2007, 11:50
Kaat 0.74...Geçen krizcikte 0.69 sanırım kapanış olmuştu... Endeks o günlerin %25 üstünde... Bizimkisi %5... hahaha... Endeks tepesinin %10 altında biz %25.... Beklemeye devam....

mclark
06-03-2007, 17:12
Bir kıpırtı var

HBICE
06-03-2007, 17:37
Dolar toparlandı ikinci yarıda ama paritedeki oynaklıktan dayandı.. Bizimkide bi hallendi sonra 0.77 kapadı... Şaka gibi günler... Ciddiye alınacak tarafı yok...

Belli de olmaz... Belki spek aranıyor ilanına başvuru yapılıyordur... HAHAHA

1'e doğru 4.denemizin başı olabilir. 0.7-1.0 aralığındayız aylardır... En baba krizde bile 0.69 olmuştuk... Bugün 0.74 gitti sonra son dakikalarda kıpraştı... Bu anlamsız bant içinde bir yukarı daha deneyebiliriz... 1'i kırmak lazım orası da çok uzak kaldı... Trendsiz hacimsiz bir kaat... İçinde bulunduğu endeksteki tüm kaatlar da baymış.... Yani bir trend başlaması için psikolojik faktör tamam... HAHAHA... AYI piyasasını atlattık mı, gerisi gelir... MYO'larda bir şey olacak illa ki...

HBICE
07-03-2007, 11:48
Parite bayağı düşmüş(EURO/USD)... Dolar YTL'de buna rağmen çıkamadı pek... Güçsüzlüğüne verelim... Umarım şu kriz ortamını atlatırız....

YTFYO 4.denemesinde başarılı olacak mı? Umarım olur.

blackwood
07-03-2007, 21:49
Sayın HBICE ne tür yorumlar yapıyosunuz anlamıyorum. Dolar la YTFYO ne alaka anlamıyormm dayanaksız veriler bunlar...

DELL
08-03-2007, 00:26
portfoy degerının cok altında ıslem goruyor,kısa vadede takıp edılebılır.umarım yanlız hareket eder..........

deviant
08-03-2007, 02:37
sıfırın altındaki bütün kağıtlardan korkarım..

anlayan anlamıştır..

saygılar

sofist11
08-03-2007, 21:39
sıfırın altındaki bütün kağıtlardan korkarım..

anlayan anlamıştır..

saygılar

nominalin altındaki diğer şirketlerle yatırım ortaklıklarını karıştırmak yanlış olur bence.Çünkü diğer şirketlerin nominalin altında olmasının bi çok sebebi olabilir, ama en önemlisi temel verilerinin zayıflığıdır.Oysa yatırım ortaklıklarının temelinin sağlam olup olmadığını belirleyen temel faktör,portföy değerleridir.Yani borsadaki fiyatı ne kadar düşürülürse düşürülsün kağıdın portföy değeri onun sağlamlığının en önemli kanıtıdır.Fakat borsada insanlar temel verilerden çok, kumarcı mantığıyla oynadıkları için(ben de dahil) kağıdın borsadaki değeri gerçek ederinden çok farklı bir rakama ulaşabiliyor.Bu aşağı da olabiliyor,yukarı da.Spek de bir insandır ve o da para kazanmak ister.Er ya da geç, değeri ucuz kalmış hisselere girer toplar.Ama bir kağıdın toplanması kağıttaki yatırımcılara bağlı olarak farklı bir zaman alabilir.Toplama için bir çok değişik taktik uygulanır; fiyatı,işlem hacmi düşürülür,takası dağıtılır,çok satıcılı bir tahta yapılır....Ama er geç toplanır ve ondan sonra da ver elini yukarılar.Dolayısıyla sağlam bir şirkete girdiğinize inanıyorsanız yapacağınız tek şey;borsadan uzaklaşıp kendi yaşamınıza bakmak olmalıdır.Şu an bu kağıt portföy değerinin oldukça altında işlem görüyor;ayrıca çok güzel bir beklentisi var(tskyo ile ytfyo birleşmesi ile ilgili haberler okumuştum).Dolayısıyla bence bu kağıtta olan arkadaşların kağıdın fiyatı düşük kaldı diye (eğer çok gerekli değilse) bu kağıdı düşük fiyattan satmaları ilerde pişman olmalarına sebep olabilir.Tabi ki son karar yatırımcılarının kendilerine aittir.Herkese (spek. de dahil;çünkü onlarsız borsa hiç bi işe yaramaz) bol kazançlar,saygılar.

HBICE
08-03-2007, 22:14
Sayın HBICE ne tür yorumlar yapıyosunuz anlamıyorum. Dolar la YTFYO ne alaka anlamıyormm dayanaksız veriler bunlar...

Anlaşılmayacak bir şey yok... Dolar endeksle ters korelasyonda, redke tarihi zirvesinde, YTL çok pahalı.. Ufacık bir kriz bile bizde fırtınaya dönüşüyor... Borsa küçük bir piyasa ve ne yazık kı dövize bağlı bir değişken.... Döviz borsanın yönünü belirliyor... Dolar grafiğini takip etmek, ya da sepet asıl olmalı artık zira xu100, xyort, ytfyo(ciddiye alınacak bi grafik değil ve belki 10 yıl sonra olur) bu veriye bağlı olarak şekillenecek...

YTFYO ile USD'nin iskontosu aynı seviyelerde dikkatinizi çekerim. Ve USD'de bu küçük tahta gibi bir dünya yok... O da tekrar tarihi dibine yaklaştı. Eğer bir kriz algılması ile piyasa çalkalanırsa, endeks fena dağılır... YTFYO'da en az borsa kadar dağılır şu görüntüsü ile...

Ben bunları sürekli dayanakları ile yazıp durdum... Dayanıksız yazdığım kanısına varmanıza üzüldüm...

sofist11
08-03-2007, 23:07
YTFYO ile USD'nin iskontosu aynı seviyelerde dikkatinizi çekerim. Ve USD'de bu küçük tahta gibi bir dünya yok... O da tekrar tarihi dibine yaklaştı. Eğer bir kriz algılması ile piyasa çalkalanırsa, endeks fena dağılır... YTFYO'da en az borsa kadar dağılır şu görüntüsü ile...

Ben bunları sürekli dayanakları ile yazıp durdum... Dayanıksız yazdığım kanısına varmanıza üzüldüm...

ytfyo'nın dağılacağını hangi temel dayanaklara göre söylediğinizi açıklarsanız sevinirim.(düşmeyeceği anlamında söylemiyorum;sadece dağılmasının dayanakları neler olabilir diye merak ediyorum).

HBICE
09-03-2007, 01:04
Dolar ve endeks ters korelasyonda ise eğer ki inceleyin yanlışsam düzeltin... Ve bu kağıdın da bir evvelki yazınızda belirtilidiğe üzre bir portföy şirketi olduğunu düşününce portföyündeki %50 civarındaki hisse senedinde dramatik düşüşler olacaktır. BPD'si düşecektir... Zarar edecektir...

Geçelim YTFYO'yu... Bakın İBTYO'nun geçen mayısta neler yaptığına... İbrettir... B tipi bi de...

Hadi onu da geçelim... Canavar gibi BPD'leri ile en çılgın gayrimenkul trendini yaşayan ülkemizde GMYO'lar nice oldu geçen mayısta hala toparlayamadılar. ALGYO sanırım bayağı bi iskontolu.... Bunlar hem iskontolu hem de karlı...

Ben şunu diyorum yatay piyasada bu kağıdın bir şansı var, hafif aşağı doğruda yine var... Ama dövizde bir al sinyali geldiğinde 1 saniye durulacak yer değil borsa... Büyük resim bu... YTFYO çok küçük bir parça...

Şu son iki hafta çok kritik bir dönemden geçtik, bi şekilde atlatılmış görünüyor... YTFYO da 2 kademe artmiş yok 2 kadame azalmış yok yerinde saymış ne olacak.... Ama dolar 1.7'e 2'e yürüse temel veriler değerini yitirir en azından çıkış trendi boyunca... Kim gelecek te bu tuhaf MYO'lara bulaşacak. Ne zaman bulaşmış...

DELL
09-03-2007, 13:17
portfoy degerının cok altında ıslem goruyor,kısa vadede takıp edılebılır.umarım yanlız hareket eder..........

dedıgımız gıbı bpd cok yuksek.........:)

HBICE
12-03-2007, 10:57
Dövizde düşüş devam ediyor. Bu borsa için güzel bir gelişme. Gerçekten rahatlatıcı... Dövizde trend aşağı. Son tepki hareketi trendi bozamadı...

Borsada bir şeyler olacaksa tam zamanıdır. Martta endeksin çok şey yaptığı pek görülmez.Önce tepki sonra yatay piyasa ihtimali ağırmış gibime geliyor...

Hatırlarsak ocak sonuna kadar MYO endeksi endeks relatifte tarihi dip yapmış, daha sonra İŞYAT'ın tavanı ile yönünü yukarı çevirmiş %11 civarında tepkilenmişti. AL sinyali oluşturmuştu... Aralık-Ocak-Şubat'ın MYO'ların genelde hareketli dönemi olmasına rağmen performans çok kötüydü.

YTFYO 1.8'lerden başlayan düşüşünde 0.7'lerde durulmuş ve yazı böyle geçirdikten sonra 3 kere 1'lere doğru tepkilenmeye çalışıp her seferinde 0.7'lere geri dönmüştü... Sanırım 21 ay sürdü 1.8'den bugüne olan yolculuğu.

YTFYO yine hiç görmediği iskonto oranlarında 1 cent üstü endekste... O da tarihi zirvesinde.. Yine YTFYO'nun %100 prim bölgelerine çıkabildiğini de hatırlatayım... Olmuş bir daha olabilir olmaya da bilir.

Teknik olarak YTFYO bir yere kadar önemli. Trend gücü zayıf, trend yok endeks relatifte. YTL'de biraz daha iyimser... Teknik olarak dikkati çekebilecek bir şey işlem hacmindeki toparlama... Belli bir ilgi artışı olarak yorumlanabilir.

Umarım yüzlerin güldüğü bir hafta olur.

yatırım
12-03-2007, 22:13
uma uma döndük muma hbıce:)))

HBICE
12-03-2007, 23:28
Bugün akyo %1.21 düşmeyi becermiş. Sanırım en iskontolu o... Bizimkisi de %2,5... Ciddiye alınacak bir durum göremiyorum... MYO'lar satış baskısı yedi. Niye ki? Ne oldu da böyle oldu? Hadi ordan demek dışında bir şey diyemeceğim...

Dolar ala dönmedikçe YTFYO'dayım... Dolar ala dönmezse endeks zor sata döner... YTFYO bi numara yapar mı? Olabilir... Ben mart ayından umutluyum... Nisandan da...

HBICE
13-03-2007, 12:40
MYO endeksi endeks relatifte tarihi dibine çok yakın %2,5 civarı üstünde. Kısa vadede sat, orta vadade al sinyalleri mevcut... Güne kötü başladı.... Dibe iyice yaklaştık.... YTFYO zaten bi garip....

MYO'ların tokat üstüne tokat yiye yiye tarihi dibe oturmaları gerçekten komik kaçtı.

Endeks relatifte MYO endeksi 3 kere taban oluşturmaya çalışmış ancak hiç birinde başarılı olamamıştı. Son taban oluşumu 2007'de ikiz dip şeklindeydi ve arkasından 15.2.2007'e kadar güzel bir yükseliş geldi. Ne var ki o günden bugüne tüm kazançlar eridi. Şimdi yine tarihi taban oluşumunun diplerindeyiz. Bakalım şimdi ne olacak?

Eğer devam edersek aşağı doğru 0,395'ten 0,385'lere çekiliriz... =.385'in altına bir daha inersek 4.başarısız direnç bölgesi olur bu bölge ve yeni dip aramaya başlarız....

Şu doların hareketi yine hevesimizi kursağımızda bıraktı saolsun.. Mayısta da bu olmuştu...

MYO endeksi YTL'de alda. Ancak çok güçsüz... Endeks relatifte al. Güçsüz.

YTFYO bir çok MYO ile birlikte uzun vadeli alda.MYO endeksi de..

MYO endeksi 16000 seviylerinde, 2000 tepesi 14500... Temmuzda gördüğümüz dip yine 14500... Gördüğümüz yüksek 24000... İskontolar sanki kriz varmışçasına yükseldi....

Çıkış yakın olabilir. Trend oluşmalı trend gücü artmalı volatilite azalmalı... Bunlar teyit edilmeli... Şu anda bunlar yok...

HBICE
14-03-2007, 00:56
Yarın endeks için kötü bir gün olacak... Bi bu eksikti... Bakalım MYO'lar ne yapacaklar...

HBICE
14-03-2007, 14:00
Dolar tepkilendi. Biraz da fazla hatta... Endeks düştü. MYO'lar iyi değil. YTFYO 0.75 son bir yıllık dibin %5 üzerinde. Gördüğü tepenin 1.8 idi, %60 civarında altında, %40'a yakın iskontolu... Uçurumun kenarında dans eden endeks ve kalkmamakta ısrar eden MYO treni.... Hasta eden denklem bu... Sıtkım sıyrıldı, artık tiksindim... Gözüm dolarda....

HBICE
14-03-2007, 16:28
MYO endeksi pasif olarak tepki verdi sonunda. Şeşale düşüşüne bir ara verdi... YTFYO mazlumum 0.7'lerdeki dibini özlemiş... İşlem hacmi göreli olarak yüksek YTFYO'da... Dolar daha da kopmadı iyi ki. Neyse artçı bir etki muhtemelen... MYO endeksi %1,25 xu100 %2,5 Ytfyo %4 düştü...

HBICE
14-03-2007, 17:41
0,75 buna da şükür... AKYO bir iki kademe sonr a %50 iskontoya gelecek.... Düşerse... Oha be kardeşim... Neler oluyor...

Eninde sonunda bu borsa düşer... Dolar çıkar... İskontolu GMYO'lar olur... İskontolu MYO olmuşsa kural bize de bu işi beceren arkadaşlarımızı kutlamak düşer... 3 centteki borsada %50 iskonto ÇÜŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ.

Ya işyatın 3 katı hacmi var bu YTFYO'nun bunlar şaka falan olmalı.. Akyo'nun biraz altında... Hahaha....

Çivisi çıkmış bir myo dünyası... Saadettin Teksoy'u çağıralım bu olay çok gizemli olmaya başladı:) Ne bileyim... Sıyırdım sonunda....

HBICE
15-03-2007, 00:05
Yarın güzel bir gün olmaya namzet.. YTFYO bakalım ne yapacak... Durduk yere geldiği 0.75'ten talep gelecek mi... Yoksa düşmeye devam mı?

HBICE
15-03-2007, 15:58
MYO endeksi tepkileniyor. Endeks güzel... İşyat saolsun... Dün bizim yarımız kadar hacmi vardı bugün 30 katımız... Doğal olan bu...

İşyat geçen hareketin başında tavan olmuş sonra varyo yürümeye başlamış ardından diper myo'lar da katılmışlardı çıkışıa... Ona benzer bir tablo olası gibi...

YTFYO ne yazık ki 0,8'lerden başladığı haftada 0.74'te... Dünkü işlem hacminin ardından bugünkü komik kaçtı... Neyse... Son yarı ve cuma umarım artık bir tepki verir.... Ummak istiyorum ama teknik olarak en ufak bir uyanma sinyali yok...

HBICE
18-03-2007, 23:45
YTL güçlü, euro güçlü.. Endeks için iyi... MYO'larda yaralar sarılıyor yavaştan... Şubat ayının 15.gününden itibaren ilk nefesi geçen perşembe alabildiler... YTFYO trendsiz güçsüz uyuyan görüntüsünde yegane değişen şey işlem hacmi..

YTFYO endeks 30000'lerdeyken 0.7 'yi gördü... Dİbimiz oralarda tepemiz BPD*2=2.5'larda... BPD 1.25... En iskontolu MYO'lardan biri... Tüm tarihi boyunca ilk defa... 30 aydır devam eden gidişata bakarsak bi numara beklemek yersiz... YTFYO için 20 ay... Endeks relatifte o kadar tepkisiz düştü ki MYO'lar... İnsan bi çıkış yapacaklarına inanmakta zorlanıyor...

rifleman
20-03-2007, 17:47
arkadaşlar ne oluyor bu kağıda kazık çaktı çıkmıyor. düşerken jet gibi çıkarken tank gibi YO lar hareketlendi sanki onun hiç ilişkisi yok

dermite
20-03-2007, 19:37
HBICE, bu hissede senden başka yorum yapan yok. Neden boyle?

ilhanaslan
20-03-2007, 20:09
mantrader kardeş nolcak bizim bu halimiz sanıyorum sende halimize bakıyosunn

ilhanaslan
20-03-2007, 20:17
sfist11 siz ne dersinizz bu konuda

sofist11
20-03-2007, 22:19
sfist11 siz ne dersinizz bu konuda

Elinde ytfyo olanlar kendi işlerine baksın, gezsin eğlensin.hiç ama Hiç borsaya bakmasın, uğramasın, her şey çok güzel olacak.Farzedin ki bir yıl vadeli hesap açtınız.eğer bugün 2 gitti,bugün bir geldi... bakarsanız kazanamazsınız bence.Bir şirket düşününkü içindekilerin değeri 1.27 fakat şirket yarı fiyatına işlem görüyor.Borsada insnların kazanamamalarının en önemli sebebi budur bence.Yani hisse ucuzken kimse dönüp yüzüne bile bakmaz,kağıt yükseldikten sonra şu kadar kağıdım vardı satmasaydım... diye dert yanar.ucuz ve sağlam kağıt alıp sabredenler mutlaka kazanır.Ama satılacak yeri de iyi ayarlamak gerekir.hoşçakalın.:super:

TOPTANCI
21-03-2007, 01:24
Bir hafta on gün 21-3-2007

rifleman
21-03-2007, 23:08
***YTFYO*** Yatirim Finansman Yatirim Ortakligi A.S.'nin 21.03.2007 tarihinde yapilan Olagan Genel Kurul Toplantisinda; Yonetim Kurulu'nun kar dagitimina iliskin tekifi ve verilen onerge dogrultusunda; Sirketin S.P.K. Seri XI, No:25 sayili Teblig hukumlerince hazirlanan bagimsiz denetimden gecmis mali tablolarda yer alan 173.719 YTL tutarindaki donem karindan; T.T.K.'nun 466 maddesi geregince, yasal kayitlarda yeralan 280.611,18 YTL net donem kari uzerinden hesaplanan %5 oraninda (14.030,56 YTL) 1. tertip Yasal Yedek Akce ayrilmasina, kalan tutarin Olaganustu Yedeklere aktarilmasina karar verildigi, 2005 yili dagitilabilir kar tutarinin hesaplanmasinda gerceklesmemis sermaye kazanci (deger artisi) olarak dikkate alinan ve ozel yedekler hesabinda izlenen 554.312,49 YTL'lik tutarin olaganustu yedeklere aktarilmasina karar verildigi, Yonetim Kurulu Uyeliklerine 3 yil sure ile gorev yapmak uzere Yahya Yamac Berki, Merih Buyuker, Mehmet Saim Saatci, C. Didem Helvacioglu, Halis Akyildiz'in secildigi, Denetim Kurulu Uyeliklerine ise 1 yil sure ile gorev yapmak uzere M. Tanju Uygurcetin ve Sultan Deliklitas'in secildigi, Sirketin Bagimsiz Dis Denetim Kurulusu olarak Denetim Serbest Mali Musavirlik A.S.'nin 3 yillik sure icin seciminin kabul edildigi, Yil icinde herhangi bir bagis yapilmadigi hususu Genel Kurul'un bilgisine sunuldugu, bildirilmistir. Toplanti tutanagi Gunluk Bulten ekinde yayinlanacaktir. ***YTFYO***

rifleman
21-03-2007, 23:18
YTFYO*** Yatirim Finansman Yatirim Ortakligi A.S.'nden gelen yazi: Sirketimiz yonetim kurulunun 21.03.2007 tarihli toplantisinda; Sirketimizin 21.03.2007 tarihinde yapilan olagan genel kurul toplantisinda yonetim kurulu uyeliklerine secilen Yahya Yamac Berki, Merih Buyuker, Mehmet Saim Saatci, C.Didem Helvacioglu ve Halis Akyildiz arasinda gorev bolumu yapildi. Yonetim kurulu baskan- ligina Yahya Yamac Berki, baskan vekili olarak Merih Buyuker secildi Yonetim kurulu uyelerinin 24.06.2005 tarih 6332 sayili TTS Gazetelerinde yayinlanan mevcut (A) grubu imza yetkilerini aynen devam etmesine karar verildi. ***YTFYO***

Su
22-03-2007, 10:31
Imkb Kotasyon Yonetmeligi (yonetmelik)'nin Gecici 1. Maddesinde "bu
Yonetmeligin Yururluk Tarihinden Once Borsa Kotuna Alinmis Hisse Senetleri, Bu
Yonetmelige Gore Kota Alinmis Sayilirlar. Ancak 30/06/2007 Tarihine Kadar Bu
Yonetmeligin 13 Uncu Maddesinin Birinci Fikrasinin (d) Ve (e) Bendlerinde Yer
Alan Sartlarin Saglanmamasi Halinde Borsa Kotunda Bulunan Hisse Senetleri
Yonetim Kurulu Karari Ile Kottan Cikarilirlar Ve Kosullarini Sagladiklari Kota
Alinmamis Hisse Senetlerinin Islem Gordugu Pazarlarda Islem Gormeye Devam
Ederler."hukmu Yeralmaktadir. Yonetmeligin 13'ncu Maddesinin;

(d) Bendinde "bagimsiz Denetimden Gecmis Son Bilancosundaki Ozsermayesinin En
Az 13.000.000 Ytl Olmasi,";

(e) Bendinde Ise "halka Arz Edilen Hisse Senetlerinin Piyasa Degerinin En Az
20.000.000 Ytl Ve Nominal Degerinin Odenmis Ya Da Cikarilmis Sermayesine
Oraninin En Az % 25 Olmasi (bu Oranin % 25'in Altinda Olmasi Halinde, Halka
Arz Edilen Hisse Senetlerinin Piyasa Degerinin En Az 38.000.000 Ytlolmasi),"

Sart Kosulmaktadir.

Bu Cercevede Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Konuya Iliskin Aldigi 01.03.2007
Tarihli Karar Geregince Borsamizca Yapilacak Degerlendirme Calismalarinda,
Yonetmeligin 13'uncu Maddesinin (d) Bendinde Yeralan Asgari Ozsermaye Tutari
Icin, 30.06.2007 Tarihli Bagimsiz Denetimden Gecmis Ara Mali Tablolarda Yer
Alan Ozsermaye Tutari Esas Alinacak, Ozel Hesap Donemine Tabi Olan Sirketler
Icin Degerlendirmenin Yapilacagi Tarih Itibariyle Aciklanmis Olan Bagimsiz
Denetimden Gecmis Son Mali Tablolarindaki Ozsermaye Rakamlari Dikkate
Alinacaktir. Bunun Disinda Hazirlanan Mali Tablolar Dikkate Alinmayacaktir.

Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Sozkonusu Karari Uyarinca, Uygulama 30.06.2007
Tarihli Bagimsiz Denetimden Gecmis Konsolide Ara Donem Mali Tablolarin
Borsamiza Gonderilebilecegi En Son Tarih Itibariyle Yapilacak Ve Degerlendirme
Sonucunda Hisse Senetleri Ulusal Pazar'da Islem Goren Sirketlerden,
Yonetmeligin 13'uncu Maddesinin Yukarida Belirtilen (d) Ve (e) Bendlerinde
Yeralan Sartlardan En Az Birisini Saglayamayan Sirketlerin Hisse Senetleri
Borsa Yonetim Kurulu Karariyla Borsa Kotundan (ulusal Pazar'dan) Cikarilarak,
Degerlemenin Yapilacagi Gunu Takip Eden 6 Is Gunu Icerisinde Olmak Uzere Borsa
Baskanligi Tarafindan Duyurulacak Tarihten Itibaren Ikinci Ulusal Pazar'da
Islem Gormeye Baslayacaktir.

Sozu Edilen Gecici 1. Madde Uygulamasi Hisse Senetleri Halen Borsa Kotunda
Olan, Bir Baska Ifadeyle Ulusal Pazar'da Islem Gormekte Olan Sirketleri
Kapsamaktadir. Ancak, Yatirim Ortakliklari Hisse Senetlerinin Kota Alinmasinda
Ozel Sartlar Arandigindan, Borsa Yonetim Kurulu'nun 15.11.2006 Tarihli Karari
Geregince Yatirim Ortakligi Hisse Senetleri Bu Uygulama Kapsami Disinda
Bulunmaktadir. Bu Nedenle Yatirim Ortakliklari Hisse Senetleri Icin Kot Ici
Pazar Seklinde Ayri Bir Pazar Kurulmasina Iliskin Calismalara Baslanmis Olup,
Pazar Kurulus Calismalari Halen Devam Etmektedir

Kurulus Calismalari Devam Eden "yatirim Ortakliklari Pazari", Yukarida
Belirtilen Degerlendirme Calismalari Sonucunda, Gerekli Sartlari Saglamayan
Hisse Senetlerinin Ulusal Pazar'dan Ikinci Ulusal Pazar'a Alinacagi Tarihte
Faaliyete Gececektir.

-imkb Gunluk Bulteninde Yayinlanmistir-

-matriks-

HBICE
23-03-2007, 12:12
Bari bugün güzel bir kapanış olsa... Ama zor...

HBICE
23-03-2007, 13:30
İşlem hacmi 6000 YTl'leri zorluyor puhahahahahaa.... Yuh be... Bu kadar mı zavallı olur yuh ki ne yuh...

TOPTANCI
23-03-2007, 14:49
Endeks kaatlarında biraz daha tüylenelim acelesi yok !

HBICE
23-03-2007, 17:44
MYO endeksi endeks relatifte ikinci defa tarihi dibe değdi.... Aşağı kırmamak için neden yok.. Al sinyalini kaybettik...

Umut veren tek bir teknik gösterge yok...

YTFYO için konuşmaya değmez..

HBICE
25-03-2007, 12:25
Dolar satta. MYO endeksi YTL ve relatifte satta. YTFYO satta. BPD 1.29'da...

Endeks orta vadede sattan ala dönmek üzere. Uzun vadede alda...

HBICE
26-03-2007, 12:24
MYO endeksi cuma kapanışı itibarı ile endeks relatifte tarihi dip yapmıştı... Bu dip 25.1.2007'de oluşan dip seviye ile neredeyse aynı... Yani ikiz dip oluşmuş olabilir. Amma ve lakin toparlanması lazım ki formasyon oluşsun...

Endeks relatifte 13.3.2007'den beri hep düştük bugün umarım ki bir tepki gelir... Açılışta vardı....

Boğa piyasası 2003 son çeyreğinde başladı. Endeks relatif değerimiz 0.5'lerdeydi. Şu anda 0.385'deyiz.. 2004'te neredeyse 1.0 olmuştu...

Tarihi dipte olmamız burayı bir miktar risksizleştiryor... Ancak bu bir çıkış olacağı anlamına gelmediği gibi düşüşün sona erdiği anlamına da gelmiyor... Öncü göstergelerden bir al sinyali bile yok...

HBICE
27-03-2007, 03:50
Neyse yalandan da olsa +kapattı myo endeksi...MYO endeksi YTL'de çok öncü bir göstergede ala geçti...

Endeks relatifte ikiz dip oluşumu söz konusu olduğundan önemli... Son al sinyali 23.1.2007'de oluşmuştu...

Endeks relatifte biraz daha ciddiye alınabilir bir al sinyali oluştu. Bu sinyal 2000 ocağında geldiğinde en büyük çıkışlarından birini başlatmış... Bununda güvenilirliği zayıf...

Kısacası ikisi de çok önemli sinyaller değil...

HBICE
27-03-2007, 20:23
Önemsizdiler.. İşe yaramadılar.. Yine aşağı gittik. Tarihi dipteyiz bir daha... (xyort/xu100de)

İşlem hacmi 30000 YTL olan kağıtta ne konuşsan boş...

AKYO bu arada iyi görünüyor. Yakında ala geçer.. Alkışlar AKYO'ya...

ALAPOSTA
28-03-2007, 09:14
Birleşme konusu ne oldu. Genel kurul da oldu bitti fakat birleşmeyle ilgili bir habere ulaşamadım. TSKYO ile birleşmesi rafamı kalktı, bu konuda bilgisi olan arkadaşlar düşüncelerini lütfen yazsınlar. Artık sabrımız kalmadı...

HBICE
29-03-2007, 18:04
MYO endeksi endeks relatifte yeni tarihi dipte.. 0.381... 0.415'lerdeydik sonra 0.385'lerde... Şimdi de buradayız... Yazıklar olsun...

Duracaz mı? Bu soruyu sormak oldukça garip.. Zira iskontolar buralardayken endeks bu seviyedeyken ne alaka? Ancak durma sinyali olmadığı gibi güçlenen bir trend var. Neyse ki seviyeler düşük...

Birleşmek zorundalar.. İllaki... onların meselesi çözsünler... Ancak birleşmelerinden bir şey beklemiyorum... MYO endeksi yürümez ise YTFYOda yürümez bana kalırsa.

Dolarda al sinyali 30-45 gün sonra gelebilir... Öncüler al da, sistem ala yakın... MYO endeksi satta. xu100 alda..YTFYO her daim satta:)

King Levent
29-03-2007, 19:03
biraz 0.76 dan biraz da 0.77 den aldım TUT maktayım 3 haftadır.

HBICE
30-03-2007, 14:40
Hoşgeldiniz Sn.KingLevent umarım ayağınız uğurlu gelir..

spek of hell
30-03-2007, 14:50
Hoşgeldiniz Sn.KingLevent umarım ayağınız uğurlu gelir..

yo larla ilgili yaptığın açıklamalar için saol
ben de arif teyim benim durum daha da vahim

King Levent
30-03-2007, 18:10
hoşbulduk Hbice üstad. ben 1 aydır borsa oynuyorum ama bilanço grafikler vs epey araştırıp oynuyorum şu ana kadar fena gitmiyor. karsan banvt mrtgg da güzel kar yazdım 1 ayda. SaSa dan bunalıp buraya geldim :).ytfyo dan epey umutluyum şu anki koşullarda çok artar mı bilmiyorum ama üzmeyeceği de açık gibi. YO lara girerken AKYO ile bunun arasında kararsız kaldım ama bu daha spekülatif ve cazip geldi.herkese bol şans.endeksin son 4 k lık çıkışında yerinde sayması şaşırtıcı gerçekten.

HBICE
31-03-2007, 04:49
Şu anki koşullar aylardır var. İnanılmaz şekilde artabilirler çoğu MYO aynı durumda.. Ancak dolarda bir hareket başlarsa.... Geççmiş olsunnnn MYO'lara..

HBICE
02-04-2007, 20:19
İşlem hacmi ilk seansın iki katı olmuş ikinci seans... Yuppiiii...

MYO endeksi 0.383 ile tarihi dipte endeks relatifte....

AKYO medahı iftarımız oldu... Gedik fena değildi... YTFYO ağlatmaya devam... ARFYO fena gitti....

Unutulmuş endeksin unutulmuş kaatleri 3.sezon özeti:

Ocak gibi geleneksel düşüş yapıldı. Şubatta geyikten bir çıkış... Ondan beri aşağı... Tarihi dip önce şubatta yapıldı, martta egale edildi.... ÇÜŞşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş be kardeşim dedirten dizi finansman güçlükleri nedeni ile yakında yayından kaldırılırsa şaşmayın puhahahahaahahha.....

HBICE
03-04-2007, 17:49
İşlem hacmine bak işlem hacmine.... Volume+price break out.... Pehhhh

0.76-0.78 bandından çıktık bakalım şimdi ne olacak?

HBICE
03-04-2007, 17:51
1'i kırınca görüşürüz...

King Levent
04-04-2007, 09:49
1 i kırar diyorsun yani? :)
sonuçta o kadar işlem hacmi ile sadece %3,9 arttı ise epey de satan var demek deil mi.; büyük bi oyuncu girip kağıtları mı topladı 77-80 arasından- bu o demek mi oluyor? yani alıp götürecek 1 lere ?

wepwep
04-04-2007, 12:06
Burası nasıl olakiiiii....Eyümidür...Yoksammmm...pirpirmüdür...

wepwep
04-04-2007, 12:23
Burası nasıl olakiiiii....Eyümidür...Yoksammmm...pirpirmüdür...

Anlaşılan 0,91 kadar tırtır....Sonrası pırpır...:frown: :frown: :frown:

nozen
04-04-2007, 13:36
TÜRKBANK, YATIRIM FİNANSMAN MENKUL DEĞERLER A.Ş'DEKİ HİSSESİNİ SATIŞA ÇIKARDI

Tasfiye halindeki Türk Ticaret Bankası A.Ş. (Türkbank), Yatırım Finansman
Menkul Değerler A.Ş'de bulunan hissesini satışa çıkardı.
Türk Ticaret Bankası A.Ş'nin yüzde 7 oranında iştirak ettiği, Yatırım
Finansman Menkul Değerler A.Ş'deki hissesi, 2 milyon 350 bin YTL muhammen
bedelle satılacak.
Gazetelerde yayınlanan duyuruya göre satış, kapalı zarf içinde teklif alma
suretiyle gerçekleştirilecek.
Ancak Türk Ticaret Bankası gerek gördüğünde, satış yöntemini, teklif
verenler arasında pazarlık ve açık artırma usulüne de dönüştürebilecek.
İstekliler Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş'ye ilişkin tanıtım
bilgilerini, gizlilik anlaşması mukabilinde Türk Ticaret Bankası A.Ş. Operasyon
Müdürlüğü'nden temin edebilecekler.
Tanıtım bilgilerini almak ve şirket hakkında inceleme yapmak isteyenler, bin
YTL tutarındaki bedeli, Türk Ticaret Bankası A.Ş'nin, Türkiye İş Bankası A.Ş.
Sirkeci şubesi nezdindeki hesaba yatırarak dekontu ibraz edecekler.
Teklif mektupları ise 11 Mayıs 2007 tarihinde saat 17.00'ye Türk Ticaret
Bankası A.Ş. Operasyon Müdürlüğü'ne elden teslim edecekler.
***YTFYO***

wepwep
04-04-2007, 14:16
TÜRKBANK, YATIRIM FİNANSMAN MENKUL DEĞERLER A.Ş'DEKİ HİSSESİNİ SATIŞA ÇIKARDI

bedelle satılacak.
Bankası A.Ş. Operasyon Müdürlüğü'ne elden teslim edecekler.
***YTFYO***

Şimdi bu pırpır...mıdır,yoksa tırtır....mıdır?:mut: :mut: :mut:

wepwep
04-04-2007, 15:12
Buradaki Karabulut ların dağılması lazım.

karabulut
04-04-2007, 15:15
ayıp oluyo ama

wepwep
04-04-2007, 15:19
ayıp oluyo ama

Mizansel olarak yaklaştım sizi online olarak görünce aklıma şeytanlık geldi kusara bakmayın,Haydi yağdır şu bereketini artık,Kuruduk vallahi. :clown: :clown:

HBICE
04-04-2007, 15:51
1 i kırar diyorsun yani? :)
sonuçta o kadar işlem hacmi ile sadece %3,9 arttı ise epey de satan var demek deil mi.; büyük bi oyuncu girip kağıtları mı topladı 77-80 arasından- bu o demek mi oluyor? yani alıp götürecek 1 lere ?

Sn Wep Wep Sn King Levent

Sattım bayağı. 1'i kırmadan MYO endeksi uyanmadan gelmem bir daha buralara demek istemiştim. Sembolik bir miktarda tutmaya devam ediyorum... Kağıt kötü olduğundan değil ama daha iyi 1-2 kaat buldum onlara geçtim...

Burada spek var mı bilmem ama alsın turşusunu kursun.... Tüm MYO'lar bu kadar zavallı bir dönem geçirmedi. YTFYO,AKYO,İİŞYAT, BUMYO,TSKYO,ARFYO,YKRYO hep aynı.... TALEP GELMİYOR

DAHA DA SAÇMASI BU YÜKSEK İSKONTOLARIN ÜZERİNE YÜKSEK 3 AYLIKLAR GELECEK... ACAYİP KARLI GÖRÜNECEKLER... NİYE? BORSA %10 artıda.... Faiz yüksek... Daha yönetim giderleri düşük.... 3 ay maaş dağıtılar... AL SİNYALİNİ GÖRMEDEN ASLA ADIMIMI ATMAM .... Ne diyim gayet nazik konuştum...

Yani 1'i kırınca görüşürüz....

HBICE
04-04-2007, 18:28
Bugün MYO endeksi endeks relatifte tarihi dibini egale etti.....

A) İnanılmaz organize olmuş bir spek çalışması var

B) İlgi yok

C) Kağıtları toplayan topladı ancak ne alıyor ne satıyorlar

Ben ce b ve c şıkları geçerli...

Soranlar oldu hangi kaatlar diye... Arkadaşlar ben tavsiye vermem... Ayrıca MYO çöplüğünde 30 ay geçirdikten sonra bu bozuk psikoloji ile verdiğim tavsiyelerin çok da anlamlı olmasını beklemem...

MYO'larda takılmak daha az riskli olur diye düşünmüştüm yanılmışım... Hele bugün bir tarihi dip daha... İskonto olmasa anlarım... Bu iskontolar bu dip.... Ve güzel 3 aylık beklentisi.... Bu bu kağıda özgü bir durum değil kafadan 10-15 MYO bu durumda. Böyle saçmalık görmedim ve artık bunu anlamaya çalışmayacağım...

SPEK miş şuymuş buymuş... Çocukça kaçışlar... Bu tuhaf kağıtlardan almaya ben karar verdim. Riski aldım araştırmanın daniskasını yaptım ama elimde patladı..... Ne yapalım hata benim... Yok spekmiş şuymuş buymuş... O zaman ne işim var burda... Spekülatif diye burdayız sonunda... Yoksa 30'da takıl... Kendim ettim kendim buldum...

Pozisyonu olan forum katılımcılarına bol kazançlar dilerim...

geronim0
04-04-2007, 18:41
aynen katiliyorum size sayin HBICE,

bende ole uzun zamandir yo nun birinde bekliyordum, ama nerde her kagit gitti bu kagitlar yerinde sayiyior hatta daha da dipde,baska bir kagit alsam simdiye cok kardaydim ben , ama bende sizin gibi yanildim.karli dedim, iyi bir kagit dedim ama tam bir hayalkirikligi yapdi bende endeks 45 bine gelmis aptal kagit halen dusuyor . her ne ise kalin saglicak la

wepwep
04-04-2007, 18:48
Bugün MYO endeksi endeks relatifte tarihi dibini egale etti.....

A) İnanılmaz organize olmuş bir spek çalışması var

B) İlgi yok

C) Kağıtları toplayan topladı ancak ne alıyor ne satıyorlar

Ben ce b ve c şıkları geçerli...

Soranlar oldu hangi kaatlar diye... Arkadaşlar ben tavsiye vermem... Ayrıca MYO çöplüğünde 30 ay geçirdikten sonra bu bozuk psikoloji ile verdiğim tavsiyelerin çok da anlamlı olmasını beklemem...

MYO'larda takılmak daha az riskli olur diye düşünmüştüm yanılmışım... Hele bugün bir tarihi dip daha... İskonto olmasa anlarım... Bu iskontolar bu dip.... Ve güzel 3 aylık beklentisi.... Bu bu kağıda özgü bir durum değil kafadan 10-15 MYO bu durumda. Böyle saçmalık görmedim ve artık bunu anlamaya çalışmayacağım...

SPEK miş şuymuş buymuş... Çocukça kaçışlar... Bu tuhaf kağıtlardan almaya ben karar verdim. Riski aldım araştırmanın daniskasını yaptım ama elimde patladı..... Ne yapalım hata benim... Yok spekmiş şuymuş buymuş... O zaman ne işim var burda... Spekülatif diye burdayız sonunda... Yoksa 30'da takıl... Kendim ettim kendim buldum...

Pozisyonu olan forum katılımcılarına bol kazançlar dilerim...

Özelinize bir önerim var bakarsanız sevinirim.

geronim0
04-04-2007, 18:49
su ozeldeki bilgiyi benim le de paylassaniz sayin wepwep

HBICE
04-04-2007, 18:52
Sağolun Sn.Geronimo,

Psikolojimiz iyi olsun fırsatlar tükenmez... 300 küsür kaat var neticede... Bu kağıt en çok kaybettiren 47.kağıt son 500 günlük tepe çerçevesinde... Ben 45.kaate geçtim(TAVSİYE ETMİYORUM)... O da spekülatif ama en azından al sinyali var.... Burada psikolojim çok bozuldu... Nerdeyse tüm kaatleri takip eden biri olarak nası saplandım buraya bilmiyorum... Her neyse siz de sağlıcakla kalın bol kazançlar...

HBICE
05-04-2007, 18:48
Sabah güne sembolik olarak ayırdıklarımı satarak başladım... MYO ENDEKSİ BUGÜN ÇOK ACI BİR DARBE DAHA YEDİ... OLAYIN DIŞINDA OLMAMA RAĞMEN İNANMAK ZOR.... TARİHİ DİP %2 DAHA EGALE EDİLDİ ENDEKS RELATİFTE.... 2001'de bile 0.528 görülmüşken şimdi 0.376... 2000'de relatifte 0.42den dönmüştü.... Şimdi onun %10 altındayız....

Tek temennim kaldı artık... Dolar başladığında(şu sıralar satta) bizi bu hale getirenlerin ters pozisyonda yakalanıp bizim yaşadıklarımızı anlaması.... Kibar konuşmaya çok dikkat ettim... Bunu iskontolu tüm MYO'lar için yazdım. YTFYO'da yazmam alışkanlıktandır...Herkese bol kazançlar....

ivmeci
05-04-2007, 19:09
Bugün aranıza 0,81 den bende katıldım.Hedefim 1 ve üzeri:)fazla iyimserim sanırım:))

aziya
06-04-2007, 21:19
bedelle satılacak.
Bankası A.Ş. Operasyon Müdürlüğü'ne elden teslim edecekler

Bu habere göre bir hareket..............

al-sat tavsiye değildir.

ersink
06-04-2007, 22:02
haftaya bende geliyorum bakalım bakalım neymiş bu ytfyo.. çelik çomak oynamaya bayilirim dikkat etsin herkes devamlı birlot yazanlar kan şekerinizi ayarlayin

aziya
09-04-2007, 19:17
Mum Çubuk Analizi

Yatırım Fin.Y.O
Günlük Yorum

Sistemimiz bugün bir TUT sinyali verdi. Daha önce onaylanan AL önerisi 04.04.2007 tarihinde ( 5 ) gün önce, hisse senedi fiyatı 0.80 iken yapılmıştı. O zamandan bu yana YTFYO % 2.50 yükseldi .

HBICE
10-04-2007, 11:26
YATIRIM FINANSMAN YAT, ORT,
PORTFOY DEGERI : 12,988,083,13
TOPLAM DEGER : 13,259,785,42
BIRIM PAY DEGERI : 1,325979
KAPANIŞ: 0,82

Gizlisi saklısı mı var her bilgi SPK'da yok mu....IMKB'de... Herşey şeffaf değil mii..

İşte ben söyledim tanıtım bilgilerini şimdi de vereyim hesap nomu puhahahaha.....Öyle sirkecilere gidip makbuz almaya falan gerek yok. PUHAHAHAHA.... Şaka mı bu...

2350 bin YTL yerine borsa da sadece 591 bin YTL.... Portföy değeri*0,07(ortaklık payı)*0,61(iskontomuz)=591bin YTL

MYO endeksi endeks relatifte öyle bir noktadaki ona iki kat gülüyorummmm....

HBICE
10-04-2007, 11:52
Sn Toptancı,

Ne zaman geleceksiniz, borsada hareket bitti gibi... Ben de 2 -3 lot var.... Ve aklım burada kaldı... Sattım kurtuldum diyorum bir yandan... Diğer yandan ya çıkarsa diye de tırsıyorum....

aziya
10-04-2007, 12:09
YTFYO Yatırım finansman yatırım ortaklığı
işlem fiatı: 0.82
pay değeri 1.294

Teknik yorum...
YTFYO E 5 günlük ortalamasının üzerinde hareket ediyor. Hisse seansı yüzde 1.25 getiri ve 456,608.76 YTL işlem hacmi ile 0.81 seviyesinde tamamladı. Son bir ay içerisinde en düşük 0.73, en yüksek 0.81 seviyesini gören YTFYO E senedinin fiyatı son bir ayda gördüğü en düşük seviyenin yüzde 10.96 üzerinde.Hissenin destek seviyeleri 0.80, 0.75 seviyelerinde bulunurken, Hissenin direnç seviyeleri 0.94, 0.91 seviyelerinde bulunuyor.

HBICE
10-04-2007, 12:16
Sn.Aziya,

Teknik analizinizde trend gücü ve volatilite göstergelerine de yer vermenizi tavsiye ederim... ADX;PDI;MDI bi de yanında basit bir volatilite ölçer pek şık durur... Tabi 100000 YTL ortalamalarda gezen bir işlem hacminde teknik analiz x ekseninde pek çalışmaz y ekseni daha şanslı.... Gibi geliyor bana...

Foruma katkılarınızdan dolayı kendi adıma teşekkür ederim...

Yanlız verdiğiniz BPD biraz eski tarihli sanırsam... 1.325 olmalı...

İyi çalışmalar...

aziya
10-04-2007, 12:25
bedelle satılacak.

Sayın HBICE: Bu habere göre sizcede bir hareket görünüyormu?

wepwep
10-04-2007, 12:34
bedelle satılacak.

Sayın HBICE: Bu habere göre sizcede bir hareket görünüyormu?

Bu sayfayı gizli bir üye takip ettiğine göre bence yukarı yönlü bir haraket olur

HBICE
10-04-2007, 13:03
Bi spek olsa kullanırdı haberi.... Açık artırma değil de eksiltme olsa olur en fazla... Şu devirde tam galerici emlakçı hesabı alırken kar etmeden kimse almaz.... Uçmuşlar bana kalırsa...

Neyse görecez... Al sinyali gelirse 1'i beklemiyebilirim... Ama az alacam bu sefer psikoloji kalmadı...

Dİğer yandan MYO endeksi endeks relatifte 0.371'de.... Yani dipteyiz ki ne dipteyiz... Primli kağıt kalmadı nerdeyse... Bir evvelki dip 0.41x'de 2000'de.... Ondan beri buralara gelinmemiş... Acı hat safhada... İŞİN PİS TARAFI ÇEKTİRE ÇEKTİRE DÜŞTÜ.... AL SİNYALLERİ VARDI SÜREKLİ HEPSİ FOS ÇIKTI....

Hadi buralara geldik... İlgi artışı var mı? YOk... İşlem hacmi artışı var mı? Ehhh... Al sinyali var mı? 3-5 tanesinde... Endekste al sinyali var mı? YOK....

HBICE
11-04-2007, 02:25
[QUOTE=HBICE;1554544]Sabah güne sembolik olarak ayırdıklarımı satarak başladım... MYO ENDEKSİ BUGÜN ÇOK ACI BİR DARBE DAHA YEDİ... OLAYIN DIŞINDA OLMAMA RAĞMEN İNANMAK ZOR.... TARİHİ DİP %2 DAHA EGALE EDİLDİ ENDEKS RELATİFTE.... 2001'de bile 0.528 görülmüşken şimdi 0.376... 2000'de relatifte 0.42den dönmüştü.... Şimdi onun %10 altındayız.... QUOTE]

0.37 ve düşmeye devam ediyor... Dışında olunca başka... Güzel bir düşüş trendi var... Hani açığa bile satılacak cinsten... Doların düşüşünden daha kuvvetli...

Trendi değiştirecek gücün yoksa izleyeceksin... Trend gücü varsa follower yoksa osilatör kullanacaksın... Sorgulamayacaksın... Açıklamaya çalışmayacaksın.... Ne haddine... Trend doğrudur olsa olsa sen yanlışsındır... (1995'te aldığım notlardan)

HBICE
11-04-2007, 13:23
MYO endeksi endeks relatifte %1,5 daha düştü... Dediğim gibi yükselen ve artık yüksek bir trend gücü var... YTL'de ise neydüğü belirsiz bir trend gücü var... Tam anlamıyla ayı değil. Olsa zaten artık gülerdim.

MYO'lar bu gidişle devam ederlerse endeksteki 2004 tepesinin 3'te birine gelirler endeks relatifte... Ve bu tüm endeksler içinde rekor olur... XU relatifte dönüş sinyali falan yok... Trendgücü yüksek ancak temkinli bir düşüş seyrediyoruz...

aziya
11-04-2007, 14:23
Kısa vadede yükseliş trendi görünüyor 0.82 hacimli geçilirse önü açık....

al-sat tavsiyesi değildir.

wepwep
11-04-2007, 15:39
Hacimde arttığına göre bug