View Full Version : YTFYO Yatırım Fin. Yat.Ort.
Pages :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
Budur grafik 1997 vd.(xyort/xu100)
AYI KARDEŞLE 3 YIL (xyort/xu100)
MYO endeksi zımba gibi girdi 2004’e…. İlk çeyrekte güzeldi… 6 ayda %80 relatif getiri… Boğa olmayanı dövüyollar… Öyle fena yani….Ama mayıs sonrası bizim ayı kardeş geliyo… Bi sallıyo piyasayı… Yani 3 yıl önce bu ay…
Güzel günler tam bitti derken, baoğa gelmesin mi…. Ekimde yine mayıs tepesi görülmesin mi…. Herkes unutmuş Ayı Kardeşi…. Onsuz geçen süre çok uzunda değil oysa ki….
Ve Ayı Kardeş geliyor Ekim ortasında Nisana kadar tatlı tatlı sallıyor piyasayı… 2005 in ilk çeyreğinde piyasa direnmeye çalışıyor ama nafile…0.65
Nisan sonrası iyice bi artan dozda sallıyor… 2005 ilk çeyreği kayıp…. 0.55
0.55 te taban oluşurma çalışmaları var… Ancak 2006 ilk günü bir daha sallantıyla uyanıyoruz… Çüş müş diyoruz nafile… Ayı kardeş takmış bu ağaca…. Ve geliyoruz 0.47’e… 2004 çıkışının başlangıcına… 2006 böyle geçer artık derken… Haizranda bir daha sallamasın mı bizi…0.417… Neyse gider artık diyoruz… Uğramaz diyoruz…
2007 başında yılbaşı kutlamalarına geleneksel olarak ayı kardeş bir daha geliyor ve işte o an 2000’deki tarihi dipte kırılıyor… Çüşş diyecek güç kalmamış… 0.385….
Bakın 0.98’den 0.385’e geldik… En fazla tepki %5... Şubatta MYO endeksi ilk defa %10’a ulaşacak bir tepkiye başlıyor… VARYO sahneye çıkıyor… Bir kısım MYO onları takip ediyor… Ve yarısının altına gelmiş bir endeks %15 civarı tepkilendikten sonra yine yan yatıyor… MYO endeksi ezikliğin doruğuna doğru hızla tırmanıyor…
Bu görülmüş eziklik değil… 0.345…. Bir evvelki yani 1999’da oluşan tarihi dip %15 civarında aşağı kayıyor….
Peki bunlar yaşanırken relatif baktığımız endeks 100 ne yapıyor 2,5’a katlıyor…
YTL grafikte net olarak görebilirsiniz… MYO endeksi 2000 tepesinin %10 üstünde.
Grafikte görünüyor… İlki hariç diğer taban dönüş formasyonları boğa tuzağı gibi… Yani bizim ayı akıllı ayı... 5 başarısız taban denemesi...
PDDD açısından bu kadar ucuz sektör var mı? Yok… Ayı Kardeş sağolsun…
Ama bir şeyi anlamadım… Son 3 gündür niye aşağı yönlüyüz… Ayı kardeş homurdanıp duruyor…
Pek sevgili ayı kardeş bi gün yüzü görsek bari 1-2 aylığına…
Özel Not: Ayı ve boğa uydurma karakterlerdir. Gerçekte borsada ayı ve boğa olmaz. :)Hepimiz ayıyız, hepimiz boğayız yeri geldiğinde…
Netice:
1-Ayı güzel hayvandır, ama elinde oyuncak olmamak lazım
:yes:
2-Ormana gidersen ayı ile karşılaşma ihtimalin artar.. Hele MYO ormanından uzak duracaksın.... hahahaha
6.taban denemesinde MYO endeksi geleneksel haziran düşüşüne hazırlanoyor galiba... Endeks relatifte 0.3465 seviyesi 30.4.2007 tarihinde görüldükten sonra 15 Mayısta 0.366 seviyesi görülmüştü... 36.ay kutlamaları demiştim ya.... Daha sonra hızla alınanlar verildi ve bugün 30 Nisanda oluşan tarihi dibin altına gelerek yeni tarihibi dip oluşturdu. 6.tanab denemesi bitti mi? Daha erken %3'lük sınır içindeyiz... 0.346 artık gerçekten taban olur umarım ki.... İskontolar inanılmaz yüksek bana göre... Ve beterin beteri vardır senaryosu da 36 aydır kendini öyle güzel ispat etti ki...
Relatifte bu ezik görüntünün tabi ki al sinyali üretmesi kısa vadede kolay değil.. Ancak düşüşün yarattığı uzun vadeli trend gücü öylesine yüksek ki daha da artırması pek te kolay değil. Yakında bir dönüş olur umarım ki... Ancak relatifte göstergelerin söylediği düşüşe devam..
YTL de MYO endeksi uzun vadeli alda. YTFYO'da aynı şekilde. YTFYO MYO endeksine göre çok daha iyi bir görüntü çiziyor... Kısa vadeli al relatif sinyali korunuyor. Orta vadeli al sinyalini dün kaybettik.Uzun vadeli ala geçebilmesi için ise bayağı bir çıkması lazım...
daktilo75
25-05-2007, 04:42
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
Relatifte de YTL de güne iyi başlayamadı MYO endeksi... Relatifte yeni tarihi dip yaptı... YTL'de %1'e yakın kayıp var...
Bari bugün güzel bir şeyler yapsa... Ama nerdeeeeeeeee.... AYı kardeş MYO endeksini sallarken zor şeyler bunlar...
MYO endeksinde güçlü direnç 15300 seviyelerinde... 15900dayız... %4 kadar düşüş riskimiz var... Endeks relatifte 0.34ün altı zor...Şimdilik zor... Endeks relatifte %2 civarında düşüş riski var gibi.
AYı kardeş sonunda beni kendine benzetti. Ne kadar düşebiliriz dışında bir şey konuşamaz oldum...
Çıkma ihtimali çok daha yüksek olsa da....
MYO endeksinin 2006 başındaki tepesi 23.400 (YTL GRAFİK)
Yükselen kanal tepesi 25.000 (YTL GRAFİK)
Yükselen H.Ortalama Tepesi 30.000(YTL GRAFİK)
Endeks relatifte ise genel bi,r hareketin 0.6'lara pek te zor olmadan geleceği söylenebilir....
AL_SAT önerisi değildir...
MYO endeksi endeks relatifte son dakikada toparladı... Ve seaniçi yapılan tarihi dibe rağmen dünkü dibin üstünde kapadı... 6.TABAN çalışacak mı ne....
YTFYO'nun kapanışı yeni bir al sinyali daha getirdi... Ve tüm MYO'lardan farklı bir duruma geçti gözümde... Bir hafta kayıp gibi görünsede teknik göstergelerin olgunlaşması açısından önemli idi...
YTFYOda güzel günler yakın olabilir... Forumdaşlar takmasınlar kafaya çıktı çıkacak kaat keyiflerine baksınlar...
Boğalar illaki mağara resimlerinde olacak diye bir kaide yok...
MYO endeksi endeks relatifte tarihi dip yaptı bugün... Ama 3-5 iskontolu yok kardeşim artık yeter tadındaydı... YTFYO'da düşük hacmi ile bunlardan biri... İŞYAT ne yazık ki bugün acı dolu bir adresti... O da geçen seneki dbine iyice yaklaştı....
YTFYO'da iskonto, MYO ortalamasının altında olurdu taki 2005 9 sonrasına kadar.... Ancak 2006 vd ortaya çıkan durum inanılmaz deyim yerindeyse absürd... Ama teknik göstergeler "müsamere" nin en azından YTFYO'da bitme eğiliminde olduğunu gösteriyor... Burada kullandığım gösterge seti IMKB'nin tuhaf düşük hacimli kağıtlarına uyguladığım bir set... Gözaltı pazarı için geliştirmeye başlamıştım... Komedi trajik olarak bunlarında onlardan pek bi farkı kalmadı... Çok uzun vadeli ve kısa vadeli göstergeleri kullanıyorum... Temel veri olark ağırlıklı olarak PDDD kullanıyorum...
YTFYO bu gün 0.8 kapadı... Güzel bir kapanış... Son bir yaprak dökümü daha izleyebiliriz mümkündür... Bu derecede oldunlaşmış bir al sinyali çok gelmez... Rahatım uzun zamandan beri... Tek bir şey eksik klasik bir al sinyalininXYORT/XU100 de gelmesi... Sonrası BOĞALARIN nal sesleri...
ARTIK YETER DİYEN MYO SAYISI SÜREKLİ ARTIYOR... Akyo tavandı.... Son günlerde en çok kazandıranlarda 1-2 tane oluyor....
MYO endeksi ezikliğin doruğunda... AL sinyali hala yok....
YTFYO'ya gelince inanılmaz bir al sinyali oluştu... CUma kapanışında... 2 gün geçti.... 32000 de iken 0.7 olan bu kağıt 47000 endekste 0.8... Al sinyali.... BPD 1.35.... artık müsamere biter heralde...
gbostan1
29-05-2007, 21:18
yani bu kağıdında zamanı geldi mi diyorsunuz birde baktığım kadarıyla 0.78 dip görünümünde alım için uygunmu hedefiniz ne ayrıca
bu topik te hep siz yazıyorsunuz ayrıca sabrınıza hayranım elinize sağlık
Sağolun Sn.Gbostan.
Zamanı geldi demiyorum çoktan geçti diyorum esasında..... MYO endeksi / endeks 100 6 taban denemesi en az 4 tane net boğa tuzağı yaptı....
0.78 şu bu bakmıyorum.... BPD'ye gelince MYO endeksinin gidişatına göre bakacam hedef belirleyeceğim... Yıllardır burdayım bir kaç yıl daha beklerim...
MYO endeksinde endeks relatif al sinyali gelirse ondan sonrası çorap söküğü gibi gelir..
Al-SAt tavsiyesi değildir....
evet geçen 78 den alıp 88 den vermiştim. bu sefer kağıt dahada sağlam 79 dan yine mallandım. bu sefer 84 ü geçerse 92 orayıda geçerse 1 e gelir bence kağıt. bu hareketler yine hızlı olucak gibi geçen haftaki gibi
Okyanus tabanına değdik galiba... 0.34 endeks... Sektik bugün.... Kanal dibi demiştim buralar diye...
Basınç çok arttı, portföy su alıyor.. haha
MYO endeksindeki vahim tablo son günlerde daha da vahimleşmiş... Relatifte hiç bir al sinyali yok....
Diğer endekslerle karşılaştırılınca en ezik endeks...
YTFYO güçlü al(Nadir bulunur) pozisyonunu koruyor... Sanıyorum MYO endeksinin keyfini bekliyoruz... Kaat doğru endeks yanlış hesabı...
İşin garibi MYO endeksi hani çöktü falan derken yılbaşından itibaren gelen %20 relatif kayıp ÇÜŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ dedirten bir kayıp...
Dün AKYO, MYZYO bugün hafiften DNZYO.... MYO endeksi hiçliğe doğru sürüklenirken... ARTIK YETER tadına geçen kaatlar...
Düşüşün sonunda olma ihtimalimiz yüksek... Zİra trend gücü öyle yüksek ki relatifte sürdürülemez nitelikte... Tabi orada bir dönüş sinyali gelmeli...
Bütün bunlar bir tarafa kaatın BPD'si 1.37 olmuş... %43 iskontolu nerdeyse... Geçen yaz öldü bitti derken %30 civarlarındaydı...
Sonuç: Bütün bu olanlar açıklanamaz cinsten... Lost tadında olaylar... Ama her düşüşe bir tepki gelir... Kaçınılmaz olarak... MYO'lardaki gerilim hat safhada... Başlarsa bir hareket izlemekte zorlanırız...Haha...
Endeks relatif yine eksi, yine kanal dibi... MYO endeksi eziklikte doruk tanımıyor... Neyseki yeni tarihi dip yapamadı....
MYO endeksi anlattım nerdeyse tepkisiz buralara geldi... Tepki kaçınılmaz... Ve gelen tepki inanılmaz sert olacak...
YTFYO nadir seviyede bulunabilecek bir al pozisyonunda... Endeks ve MYO endeksininden daha iyi performans yapmasını bekletecek cinsten bir al sinyali....
ANCAK MYO ENDEKSİ TARİHE GEÇECEK SEVİYEDE TREND GÜCÜNÜ ARTIRMAYA DEVAM EDER VE AŞAĞI GÜÇLÜ TRENDİNİ DE DAHA DA ARTIRIRSA, KURUNUN YANINDA YAŞ TA YANAR HESABI YTFYO'NUN İŞİ ZORLAŞIR...
AMA HERALDE ŞUNU BİR GÜN BİRİLERİ DÜŞÜNÜR:
SEPET SATTA
USD SATTA
USD/JPY>121 ALDA
XU100 ALDA
MYO ENDEKSİ PDDD 0.8< IMKB 2.2
YTFYO BPD 1.37 PD 0.8 İSKONTO -%42
YA DA KAAT %70 KÜSÜR YAPACAK Kİ DEĞERİNE GELECEK BU ARADA BORSADA PDDD ORTALAMASI 2 OLACAK....
İLLAKİ DÜŞÜNÜR...
BU KAĞIDIN 2005'TE %100 PRİMLİ OLDUĞUNU HATIRLATALIM... ŞAKA GİBİ AMA BUGÜNKÜ DEĞERLERDE NERDEYSE 2.8...
MYO ENDEKSİNDE MÜNFERİT KAATLARIN ARTIK YETER TADINDAKİ TEPKİLERİ BENCE ARTIK DİBE İYİCE YAKIN OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR... VE GENEL BİR TEPKİ ARTIK GELECEKTİR. EN KRAL SPEKÜLATÖR OLSAN TUTAMAZSIN.... DİBİN DİBİ SANIRIM BURASI...
AL-SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR....
gizligüc
31-05-2007, 18:31
tepki gelse bile süreç sancılı olacak gibi duruyor..
saygılar,
bugün öğlen işlemi bende almasam hiç olmıyacaktı canım. artık alıp yattık kağıda işlemin bu kadar sıkışması her zamanki gibi hareketin hızlı olucağını gösteriyor. artık konuşma zamanı bitti oturup yalnızca kağıdı seyretmek kaldı kağıt olan bütün arkadaşlara güzel seyirler. aygılar
Dolar da endeks te yalan olmuş... Bunlardan biri feyk, diğeri ciddi...
Neyse iyice komik oldu piyasa...
YTFYO'ya gelince o da yerinde duruyor... O geçen sene yalan olmuştu hahaha...
MYO endeksi de "hadi ülen ordan" tadında... Düşmüyo...
Ne diyim "layloncu geldi" endeks satıyo galiba...
MYO endeksi de "artık yeter tadına" girmeye başladı.... Eziklikte tabuları yıkan MYO endeksi sonunda endeks relatifte bir tepki hazırlığında gibi.... Bugün yine endekse karşı +...
YTFYO ise çok nadir bulunan bir formasyon içinde... Volatilite, trend gücü hepsi inanılmaz sıkışma içindeler... Haftaya bayık başladı.... Bayık gitme ihtimali de yok değil... MYO endeksindeki tepkilenme sırasında en ciddi hareketlerin görülebilceği kaat pozisyonunda bana kalırsa...
BPD'ye bile ulaşması için %72,5 yapması lazım... Diğer ifade ile %43'e yakın iskontosu var...
Son soru niye iskontosu bir miktar daha yukarı da olan DNZYO, ATSYO, ARFYO, YKRYO değil de YTFYO? 1. Geçmişteki iskontoları ve primli günler açısından YTFYO bana göre diğerlerinden daha şanslı.. 2.Teknik olarak çıkışa en hazırları...
AL_SAT tavsiyesi değildir... Umarım yakında yüzü gülen eğlenceli bir topic haline gelir burası... Çok yanlız kaldım yahu:)
Bir de bir durum daha var... Petrol 65 USD... Bunlar petro dolarların bize akması için ciddi sebep... Diğer yandan seçim şu bu.... Diğer yandan global piyasalar güzel... USD/JPY 122.... Yani dolar zor çıkar, borsa zor çıkar... Yatay piyasa ihtimali yüksek... MYO gibi eziklik sınırlarındaki bir endeks te tüm şartlar lehimize....
Seans sonuna yaklaşıyoruz... 2.seans işlem hacmi 8000 YTL... İlk seans 21000 YTL... Kaat 0.79... Pek inandırıcı gelmiyo bana ya...
İŞYAT ve MYO endeksi iyi durumda sayılır.. MYO endeksinin artık yeter tadında olması güzel...
"Ezik endeksin kayıp kaatları" olarak adlandırdığım durum devam ediyor.... MYO endeksinde relatif trend gücü yükseldikçe yükseliyor... 99 sonundakinin %15 civarı üstünde.... İNANILMAZ RAKKAMLAR...
Kısa vadeli trend gücünde de 30 civarından geri dönüş var... Yani artık relatif düşüş trendi güç kaybediyor... Zaten bu gücü yakalaması inanılmazdı.... Bitti dibi buldu derken çooooooooooook güçlü bi tokat yemişti.... Bu tokatlardan ilki değildi... AMa umarım sonuncusu olur....
Görüntü şudur... 2005 ortasından beri teknik olarak hazır görünen hareket sürekli ötelendi... Daha da ötelenecek bir yeri yok... Onlar yapmazsa Cem UZan yapar:)
YTFYO 1 YTL OLACAK:) hahaha....
blackwood
05-06-2007, 02:16
Sn. HBICE satın artık bu kağıtları da yolu açılsın kağıdın. Üreten çalışan bir şirkete yatırım yapın, bu YO lar geçmişte spekülatif kağıtlardı, artık yoklar çünkü borsalar kazandırıyor. Borsa düşmeden Yatırım ortaklıkları arada sırada %10 lar yapar. 20 hisseden %10 u yakalamakta zor. Zira bu harekete geçenlerde ytfyo da da gördük. ne oldu başladığı yere döndü. Bazı televizyonlar ve ya biilgisayr monitorleri vardır ekranda hep aynı logo veya windows un login ekranı olur ve ekrana iz yapar crt de. bunlarda böyle 0.79-0.80 vardır sizin monitorün bir köşesinde de..
Herkes benim gibi düşünse zaten kaat burda kalmazdı:)
İçinde bulunduğumuz formasyon gün geçtikçe olgunlaşıyor... Yıllarca süren ıraksamalar ki burada 1,5 yıl oldu çok bulunan her gün karşılaşılan şeyler değil... Hele şu anki değerler.... Her neyse...
İyi olacaktır bir gün.... Orta vadeli relatif al sinyali gelene kadar yazılarıma ara veriyorum... Herkese saygılar sunuyorum.
Bugün YTFYO'ları sattım... Herkese bol kazançlar dilerim... Kimse kaldıysa:)
bende aldım sayın HBCIE...
ilhanaslan
06-06-2007, 20:39
hebice kardeş malesef ben hala burdayım bu gidişlede herhalde burada kalacağım....nasip
bir miktar bugün aldım 4 kademede alış donattım her ihtimale karşı ,kagıt fena durmuyor,yanlız biraz sabır gerekli
raymond baskı kurmuş kagıda sanırım alışdada o satışdada
26048 0,77 0,78 20899
30500 0,76 0,79 31266
dengeli bi tahta
pardon halk yatırım çıkıyor satışda raymond un satışı sadece 3468 lotmuş günahını aldık adamların
denge
35222 0.77 0.78 31859
70045 0.76 0.79 24146
doldurdular 0,76 kademesini bakalım ne olacak
YO ' lar hep artıda bi bu kaldı gitmeyen
kademede son durum
39322 0.77 0,78 25334
70045 0,76 0,79 27289
8 Haziran 2007 Tarihli Portfoy Deger Tablosu (ytl)
Yatirim Finansman Yat. Ort.
Menkul Kiymetin Turu (%):
Hisse Senedi: 41.74%
Borclanma Senetleri: 28.31%
Diger: 29.94%
Portfoy Degeri : 12,742,373.66
Toplam Deger : 13,450,194.33
Birim Pay Degeri : 1.345019
Bu hisse sırf bendemi var yoksa ?formun bu sayfasına gelen giden yok,arkadaşlar ara sırada olsa ugrayın
fnyo tavan alıcılı hayırdır ,bir haberede raslamadım 145000 lotla,darısı başımıza
''tekkeyi bekliyen çorbayı içer" demiş atalarımız.sabırla bekliyecegiz artık
dengesinde düzelme var gibi
22706 0.79 0.80 28239
43412 0,78 0,81 57348
24200 0,77 0,82 40120
vallahi formun bu köşesine ugramayan haklı bu kagıt adamı kanser eder,bende küstüm
sattım kurtuldum bidahada ugramam bu forma bol kazançlar size
MYO endeksi endeks relatifte güçlü sattan kurtulamamışken YTFYO'nun ne şansı olur ki... 0.339 tarihi dipte relatif olarak... MYO endeksinde relatif al sinyali de artık çok uzaklarda kaldı... Tekme üstüne tekme yiyen bir endeks İŞYAT'ın haline bakın... AL SİNYALİNİ sabırla bekliyorum... . Arada da şansımı imalatçı kaatlarda değerlendirmeye çalışıyorum. EN azından farklı bir dünya.. Bir değişiklik...
YTFYO'da mükemmel bir formasyon var... Geçen sene de vardı... Bi numara olmadı. MYO endeksi şu halde iken YTFYO'ya da ağzı ile kuş BPD'yi 2ye katlasa muhtemelen iskontosunun arttığı ile kalır... Al sat tut tavsiyesi değildir
VAY BE MYO ENDEKSİ RELATİFTE YENİ BİR DİP DAHA YAPTI... OKYANUS TABANINA DEĞDİ ARTIK MAGMAYA DOĞRU TABANI DELİYO...hahaha....
İŞYAT NE OLMUŞ ÖYLE.... O DA YAKINDA YARILANIR HERALDE BPD'YE GÖRE...
1,306 KURDA MYO'LARIN BU HALDE OLMASI HAKKINDA EN UFAK BİR AÇIKLAMA YAPILAMAZ. ANCAK AL SİNYALİ GELMEDEN DE BU UYUZLARA 1 KURUŞ YATIRILMAZ. YOKSA SİZİ DE UYUZ HATTA PARALİZE BİLE EDEBİLİRLER...
2.EL OTO FİYATLARI TADINDA DURUM PUHAHAHAHA...
GÜZEL AYI PİYASASI VAR RELATİFTE. KEYİFLE SEYREDİYORUM...
ytfyo nun dengesi güzel ,hala niye gitmiyor anlıyamıyorum 5 kademede alış satış toplamı
618 871 233 681
kagıtda sıkışma var bir çok kişi tarafındanda farkedildi bu durum sanırım,yolu açık olsun
29 HAZIRAN 2007 TARIHLI PORTFOY DEGER TABLOSU (YTL)
YATIRIM FINANSMAN YAT. ORT.
MENKUL KIYMETIN TURU (%):
HISSE SENEDI: 47.50%
BORCLANMA SENETLERI: 37.23%
DIGER: 15.27%
PORTFOY DEGERI : 13,603,549.49
TOPLAM DEGER : 13,813,317.84
BIRIM PAY DEGERI : 1.381332
fena digil portföy degeride
MYO ENDEKSİ AYI PİYASASINA DEVAM. ENDEKS RELATİFTE 38 ayda 1/3'üne geldi... DURUR MU DÜŞÜŞ... NİYE DURSUN YADA... AL SİNYALİ YOK...
Endeks relatifte tarihi dip bir daha egale edilirken, uzun vadeli trend gücü de yeni rekorda... Durum artık inanılmaza yaklaşıyor... Ama bir şeyin çok düştüdiye çok çıktığını görmedim... AL SİNYALİ YOKSA BENDE YOKUM...
Sürünsün süründürsün:) Benim meselem değil...
HBİCE keşke sen fnyo alsaydın ,bu kagıt seni kötü etkiliyor
blackwood
04-07-2007, 12:49
HBICE uzun zamandır burda ne zaman baksam burda ama artık sabrının meyvelerini alacak diye düşünüyorum. Dünkü alımlar boşuna değildi bence bugün de 0.82 falan kaparsa kağıt güzel olacak..
blackwood
04-07-2007, 19:47
evet haklısın blackwood HBİCE uzun süre bu kagıtta kalmanın etkisiyle bi nevi sarhoşluk yaşıyor,kagıdı bi uzaya bide okyanusun dibine yollayabiliyor,ama sonuçta kendisi çok rahat kagıda gelince ilgi artmaya başladı gibi bırakmıyorlar 0.80 satışa düştügünde hemen alınıyor ,para olsada bizde alsak
67832 0.80 0.81 107157 ilk kademe denges, fena digil şimdilik
elimdeki güzelim burçelikleri 20.00 den verdim YTFYo ya yatırdım ilk günden şanssız geldi bakalım sonu hayırlı olur inşallah..
blackwood
05-07-2007, 05:17
herkeste aynı sorun mu var yoksa burva ları 1140 dan, varyo yu 1490 dan zararına verdim, reysaşları da bunlardan önce 4300 den yolladım, sağlam hisse alıyoruz beklemiyoruz sonra spekülatif olsun diyoruz dogusan a mert gıdaya saldırıyoruz ki diğerleri gitti bari zararı bunlardan ya çıkarırız ya batarız diyoruz olmuyor bir türlü anladğım tek şey var hiç kıpırdamadan güvendiğin kağıda gömeceksin parayı. Reysaş mı olur hektaş mı artık hangisi iyi görünürse gözüne. En son ytfyo da karar kıldım ancak YO dan ne hayır göreceksek bu da meçhul ama iki gündür alıcılar ve alışlar sanki başlangıç gibi geldi bana. Eski gözağrılarımdan dı ytfyo diğer YO lar gibi değil. O zamanda zarar etmiştim gerçi bundan ama . Hiç mi kar etmedin derseniz ettim bi tek DUrdo dan ettim bi de eplas ları 800 den alıp 1120 den yollamıştım.yollmaz olaydım.
selçuk efendi
06-07-2007, 16:05
yazmadığın böyleyse, yazdığın nasıl olurdu.. Allah korusun...
blackwood
06-07-2007, 22:35
baskı var kağıtta toplamak amaclı olabilirdiyecemama işlemde olmuyorki kimin edlindekini alacaksın bu şekilde??herkesin aldıgı fiyat buralar zaten
baskı oldugunu sanmıyorum blackwood ,alan bir iki kademe üstüne satış yazıyor,gitmeyincede aldıgı fiyata geri basıyor ,şimdilik böyle güzel kagıdımızda durum
evet haklısın blackwood HBİCE uzun süre bu kagıtta kalmanın etkisiyle bi nevi sarhoşluk yaşıyor,kagıdı bi uzaya bide okyanusun dibine yollayabiliyor,ama sonuçta kendisi çok rahat kagıda gelince ilgi artmaya başladı gibi bırakmıyorlar 0.80 satışa düştügünde hemen alınıyor ,para olsada bizde alsak
67832 0.80 0.81 107157 ilk kademe denges, fena digil şimdilik
Uzaya göndermek için kalkış izni verseler gidecek te... Gitmio... Tüm MYOlar zararın acının merkezi oldu... YTFYO'da onlardan biri... Uzunca zaman önce DNZYO'ya geçmiştim... Karlıyım ya... Yüzüm gülüo... Doborum var, Tekfk var... 1 lot YTFYO'm var... Çıkarsa kaçırdık diye üzülmeyelim diye...
Tekrar anlatayım... Okyonus dibi neydi? Endeks relatif değer xyort/xu100 0,95'den 0,35'e gelmişti... Sonra bir daha aşağı inmeye başladı... Bu hareket artık taban delmekten başka bir şey değildi... Şu anda mağmaya değdik ve kağıt tutanların içi yanıyor.... AL sinyali yok, düşük volatilite.... Her türlü acı...
Herneyse MYO endeksinde endeks relatif ve adam gibi bir YTL alı gelmedikçe YTFYO tek başına olsa olsa şamar oğlanlığına devam eder tüm MYO'larla... Benim de bunlara tahammülüm yokkk... Beter olsunlar... Zaten MYO'lardaki acılar kabul edilemez seviyede... MYO forumlarını okuyun...
AL SİNYALİ GELENE KADAR elalemin ne halt ettiği ile, ne yaptığı ile, şirket geyikleri, BPD ve iskontolardan sonuç çıkarmakla vakit harcayamam... Vaktim kıymetli... Dedim ya beter olsun:)
Herkese rastgele
Bi de RODIN sevdiğimiz bi heykeltraş abimizdir... O lakaplı bir kimseye bana sarhoş demesini pek şık durmuyo... Ben kimseyi yargılamamaya özen gösteriyorum... Sizden de aynısını bekliyorum..
Herkese bol kazanç dilerim de MYO ve kazanç kelimesi yanyana nerdeyse 38 aydır gelmedi...
osiborsa
09-07-2007, 11:55
yine geri verdiler. hacimlendi ama. kimler alıp satıyor ky bıktı yaw
osiborsa
09-07-2007, 12:07
kademelr mükemmel aslında
güzel evet ,gidecek öyle yada böyle FNSYO ' dan neyi eksik tavan alıcılı
*** SERMAYE ARTIRIMI :
FINBN.E (% 12 BEDELSIZ. BOLUNME SONRASI A.O.F: 5,30-YTL), FNSYO.E (% 9,89
BEDELSIZ. BOLUNME SONRASI A.O.F: 1,41-YTL).***
bölünmüş fnsyo
blackwood
09-07-2007, 12:45
varyo, mrbyo, tksyo, metyo gider bu gitmez...
yazdıgım şeylerin yarısı silinmiş yöneticilerimiz tarafından,elleri dert görmesin,demekki denge filan yazmıyacagız bundan sonra
blackwood
09-07-2007, 16:08
dengeyi şimdi yazsan tam süper olurdu..
selçuk efendi
09-07-2007, 16:14
Anlık veriler için başka topikler mevcut, hisse topikleri iki gün sonra bir şey ifade etmeyecek bilgilerden uzak kalmalı. forum kurallarına bir göz atmak gerekli...
Anlık veriler için başka topikler mevcut, hisse topikleri iki gün sonra bir şey ifade etmeyecek bilgilerden uzak kalmalı. forum kurallarına bir göz atmak gerekli...
haklısın aklıma hiç gelmemişti bu durum ,ögrenecegiz
blackwood erken çıktım işden ,dişciye gittim dengesini bidahaki sefere özeline yollarım
kapanışı güzel olmuş 0,84 haftalık grafigindede fena gözükmüyor,yolu açık olsun
0,84 YTL'de gelen çok ta önemli olmayan bir al sinyalinin teyidi oldu. İşlem hacmi biraz yüksek... Ama bunların pek bir önemi olduğunu düşünmüyorum...
Esasında önemli olan MYO endeksi ve Holding endeksine aynı anda gelen talep... İkisi de eziiyordu... MYo endeksi tekstil ve bilişim birlikte tarihi dipler tanımlayıp duruyorlardı endeks relatifte... Bugün uzun zaman sonra boğa endeksten daha büyük getiri getirdi MYO endeksi... Bu bir umuttur...
Münferit bir hareket olma olasılığı da yüksektir...
Al sinyalleri endeks relatifte oluşmadı halen... Oluşması için zaten bi fırın ekmek yemesi lazım MYO'ların... Ve uzun vadeli trend gücü yükselmeye haliyle devam ediyor... Orda bir sat sinyali olsaydı belki alım düşünebilirdim... İzlemeye devam...
AL-SAT tavsiyesi değildir.
blackwood
09-07-2007, 22:45
bu hafta içinde yarında bpd degerlerinin gelmesi ile bir miktar alış gelebilir YO lara endeksin bu seviyelrinde gelecek satışalarlada YO lara dönülebilir..
bu hafta içinde yarında bpd degerlerinin gelmesi ile bir miktar alış gelebilir YO lara endeksin bu seviyelrinde gelecek satışalarlada YO lara dönülebilir..
aynı fikirdeyim blackwood artık bizimde yüzümüz gülsün dimi,bu YO 'lar için ne kagıtlardan vazgeçtik
blackwood
10-07-2007, 00:38
aynen dandik dogusan da %10 yaptı sattık onuda girdik ytfyo ya..
düşüşle başladık, güzel kagıdımız ters hareketler sergileyebilir
6 Temmuz 2007 Tarihli Portfoy Deger Tablosu (ytl)
Yatirim Finansman Yat. Ort.
Menkul Kiymetin Turu (%):
Hisse Senedi: 49.15%
Borclanma Senetleri: 36.31%
Diger: 14.54%
Portfoy Degeri : 13,957,668.55
Toplam Deger : 14,147,502.75
Birim Pay Degeri : 1.414750
güzel kagıdımız düşüştede fnyo ile yarışıyor ,çok yükseldi ya ondan aşagı niye kalsınki
blackwood
10-07-2007, 19:07
yine başka bahara mı acaba??
yine başka bahara mı acaba??
eveett başka bi bahara ,şimdi yaz mevsimindeyiz ,önümüzde bide sonbahar var artık bu sonbahara inşallah diyoruz
Dünya borsalarıda kötü
blackwood
10-07-2007, 19:59
dünya borsaları sorun değil bu hisseler için zira daha iyi kar satışlarında hep bu tip kağıtlara geçiş olur.
Çok mutluyum çoookkk... %26 kazandımmmmm bi günde:)
MYO'lara gelince... Beter olsunlar....hahaha...
USD/JPY 122 olmuş.... USD/YTL 1.29.... İskontolar şunlar artık komedi tadında.... Ancak Al sinyali yok... Bugün az düşerek xu100'a göre MYO endeksi yine iyi kapadı... Ancak YTFYO ezik bir gün daha geçirdi... DÜnkü hareket münferit mi idi bugün açık etmedi kendini... Cumaya kadar belli olur... Dolmuşa gelmemek konusunda ısrarlıyımmm... Kendi tanımladığım al sinyalini bekliyorum... Haziran atında defeaten belirttiğim çok önemli ıraksama formasyonu ve ideal değerlerde korunuyor.... Al sinyali MYO endeksinde gelmezse de yine de dolmuşa gelmem varsa bi spek duyurulur... Al sat tavsiyesi verilecek bir kaat olmadığını da arada hatırlatayımmmm...
BPD 1.41 olmuş... Fena yönetmemişler portföyü ama benimle yarışamazlar bile:)
BPD 1.41 olmuş... Fena yönetmemişler portföyü ama benimle yarışamazlar bile:)
YAZILARIMLA YATIRIMLARINI YÖNLENDİRENİN AKLINA ŞAŞARIM...
[QUOTE=HBICE;1736083]Çok mutluyum çoookkk... %26 kazandımmmmm bi günde:)
MYO'lara gelince... Beter olsunlar....hahaha...
HEBİCE o elindeki 1 lot fnyo seni bitirecek bu gidişle ,alıyım senden onu 2 liraya sende kurtul bizde
Yok ya yarın satayım açılış neyse ondan... Disiplinsizlik göstergesi, endeks relatifte satta olan kağıtta ne işim var... %20 yukardan alırım gerekirse... %20 yapana kadar ben ortamda %100 bile yaparım aldım gazı:)
Sn.Rodin gelecem para kazanıcam bu kaattan da merak etme...
USD/JPY<119 HBICE YOK USD/YTL alda HBİCE YOKKKK... XYORT/XU100 SATTA HBICE YOK....
TEK EKSİK relatif al sinyali... Gelirim yakında bol kazançlar...
USD/JPY<119 HBICE YOK USD/YTL alda HBİCE YOKKKK... XYORT/XU100 SATTA HBICE YOK....
Meraklıyız işte huyumuz kurusun,kötü bi huy belkide ama vazgeçemiyoruz.
Dün bile %26 kazandıgını söyleyen biri merakımızı celbediyor,
Nasıl başardın açarsan tecrübelerinden faydalanabiliriz ,
Bende bol kazançlar diliyorum.
Kağıt ters kağıt
En azından duruşu öyle
Bi terslik yaparsa
Kimse bozulmasın.
Bi çift tavan daha... Şanslı olmak lazım biraz da....
YTFYO ya da hangi myo olsa farketmez... Nabız alamıyoruz.... AL SİNYALİ YOK... Neyse %100 diyodum %80 kaldı... Kazaniim para gelip burda yerim :)
Haha... Var ya dolmuşa hayatta bindiriemezler beni burda... Ay 2 kademe gitti bi halt olacak falan yemezler... Alış kriterlerim belli...
Çok mutluyum ya....
HEBİCE sen dolmuşlara laik adammısın ki,dolmuşa bineceksin.
Sen taksilerle dolaşırsın,pardon ya o da yakışmaz sana
Özel şöförlü bi jip senin layigin
Biz bindik dolmuşa ,yavaş yavaşda gidiyoruz.
Olsun allah kaza bela vermesinde razıyız
Yaya yürümek de var bu yolları
Dolmuşda yeter bize ,yanlız bir kişilik boş yer var
Kalkacagı yok yoksa
Binmek istersen gel ....
Kagıda gelince,
Sinirler gergin,
Dayanamayan dökülüyor,
Olsun
Dökülen itina ile toplanıyor.
S600 L aldım pek memnunum...
Navigator falan zaten sevmiyorummm... Şöför olayında haklısın...Şöförsüz zor oluyor... Buzdolabını falan kullanamıyosun... :super:
Evi yenilemek lazım... YTFYO'ya bakışım ondan:) Bi de şöför maaşı var... İstihdam yaratmak lazım dimi ama:)
Hep kendine hep kendine nereye kadar? hahaha...
YTFYO 127000 YTL hacim ile zayıf görünüyor... İştah yok... İlgi alaka hiç yok...
Dolmuş bile yokkkk:)
4.tavan satıcını s'si yokkkk... Nası mutluyuummmm... Gün olur belki burda da olur:) Sonuçta şans lazım biraz da....
s600'den in yavan yürü... olur mu... şekil var şemal var:)
Hayırlı olsun S600 ünüz
Hisse senedi seçiminizdeki titizlik,kararlılık,ve isabet araba seçiminizdede kendini gösteriyor.
Kağıda karşı ilgiye gelince;
Yeterince ilgiliyiz
Sevgimizi esirgemiyoruz,o bize ilgisiz kalsada
0lsun karşılıksızda ilgi gösteririz biz
Bir de İŞYAT ki amiral gemisi MYO'ların çok düşük fiyatlarda.... Oraya bir talep gelebilir günün birinde... İşte o günlerde sanırım MYO endeksi yukarı kımıldar... Yoksa zor... Yeni kriter ISYAT/YTL AL ISYAT/Xu100 ST AL.... haha... dolmuşçulara duyurulur...
Şunu söyliyeyim sn.rodin burada eş zananlı 2-3 tane gerçekten nadir yakalanan formasyon bir arada var... İnanılmaz güzeller... Ama o kadar çektim ki bu kağıttan al sinyali olmadan girmiyorum... 4'lü bir bakış açısına sahibim endeks relatif follower+trend gücü alda olacak YTL'de de... Burada ek olarak aynı kriterler MYO endeksi için de geçerli.... Ancak MYO endeksi için ayrıca relatif trend gücünde uzun vadede sat sinyali erken gelirse kısa vadeli al sinyali gelmese bile girerim.... Ama dedim ya usd/ytl, jpy/usd'de ki al sinyallerinde kaçarım....
Her güzelin bi kusuru oluyor
4'lü bakış açısı bizde yok HEBİCE
Şöyle alıcı gözle
Üsten alta taramamız yetiyor
Vuruldukmu alıyoruz...
4'lü bakış açısı trigger saptamak için... Genelde 300 hisse senedinde formasyon takibibi explorer ile yaparım... Fİltrelerden geçenlerde al sinyallerini beklerim... Artık böyle... YTFYO'da ki acı dolu günler bana bu özelliği kazandırdı...
Pek anlamadım explorer konusunu,metastock mu kullanıyorsun teknik analiz için?
evt... genelde kendi formüllerimi yazarım... Metastock iyidir... En azından 15 yıldır aşinayım.... System olayına çok girmiyorum genel optimumlar belirledim yıllar içinde... Onları explorer da kullanırım... Basit ve rahat...
Kağıt hem güzel hem de nazlı olunca böyle,
Begenmiyor kimseyi,beyaz atlı prensini bekliyor
Parasınıda ödedik oysa
Şöyle küçük bi tebesüm etse yinede razıyız
Hakkımız yani
Yok illa o beyaz atlı prens diyor
Evde kalacaksın bu gidişle.
3.çift tavan MENSAda...
DNZYO'da bi tavan
YTFYO'da 0,4 YKR yaptımmmm :(
haahahaha... Sevinçten ağlıcammmm...
şimdi....MYO endeksi boğa piyasasına (cidden boğa piyasası) ciddi tepki veriyor... Bu çok önemli... Durabilrdi durmadı... Şu koşullar 1999 kasım, 2003 Aralık benzeri durumlardır... Artık tek eksik relatif al sinyali... Ve ona yaklaşmaya başladık... AL SİNYALİ GELİRSE BURASI FENA COŞAR.... Neyse %100'ümü yapayım gelcem buralara... Bu da arada bu maks 1 olur al sinyali getirirse ne ala.... Yani hafta başındaki hareket münferit bir hareket olmayabilir... Bu iskontolarda zaten komikti... Sn.Rodin galiba büyük MYO hareketinin başındayız....
ALSATTUT tavsiyesi değildir.
+1,4% DJ.... Yarın samba günü:)
+4,94 lük bi yükseliş fenamı?
hemde çok fena
DNZYO tavanı görüp geri gelmiş
+9,15 likde pirimle kapatmış
gözümüz yok ama niye olsun
böyle güzel şeyler niye bizim başımız gelmesin
çekememezlik gibi bi huyumda yok ama
dnzyo adlı kagıtdan bi halt olmaz diyen
demeklede kalmayıp zararına satan
adamda benim
kendimi afetmiyecegim
Sn. rodin.... Habeler iyi... MYO endeksi YTL'de bugün çok güçlü ala geçti... Son al sinyali 11.2.2007.... Relatif al sinyali yok henüz... Ancak bu sinyal önemli... Bu sinyalden dolarda görsem mesela 1 sn borsada durmam... O kadar önemli...
Farklı trend gücü indikatörleri içinde bulunan döngünün zayıfladığı sinyallerini veriyor... ADX teyit veriyor kısa vadede... YTFYO bugün YTL'^de ala geçti... Bunlar önemli al sinyalleri YTL'de de.. Benim yapacak %60'ım var buraya gelmeden önce:)
ALSATTUT tavsiyesi değildir....
YTFYO'da bugün tetiklenen yeni bir sinyal daha var... YTFYO experti yapmıştım alarmlar çalıyooo.. Datayı aldım... YTL'de long term follower da ala geçmiş.... İlki nisanda ala geçmişti... Şu anda teyit aldı....
Önceki sinyal 7.1.2004 grafiğe bi bakınnnn... :)
Sn.Rodin moral bozma zamanı değil, destan yazma zamanı:) Bu kağıt 1.796'dan geliyor ve BPDX2 yapmışlığı da yok değil ... 1.42 BPD :)
Arfyo %7 yapıyorsa burda olabilecekler tahmin edilebilir nitelikte değil... %60 daha yapayım... İlk durak burası....
ALSATTUT TAVSİYESİ DEĞİLDİR
Yine kağıda dökme çabasına girerlerse rfelatif al sinyali gelmez ben size endeks relatifte al sinyali gelen kağıtları yollarım aklınıza uyana takılırsınız:)
DJ +2,1%.... SHOW VAR YARIn... YTFYO bakalım ezik mi yoksa boğa mı olacakk...
DJ +2,1%.... SHOW VAR YARIn... YTFYO bakalım ezik mi yoksa boğa mı olacakk...
show'un olacagı kesin, güzel ve nazlı kagıdımızda kendi çapında bişeyler yapacaktır ,bu kesin
herkese bol kazançlar
kagıda gelince
karşılıklı paslaşmalar yaşanıyor
aman karşılıklı olsun paslaşmalar
fevri olunca oyun
takım ruhu bozuluyor
Kırkpınarı aratmıyor
el ense,kol bacak kırılıyor
kağıdımızda böyle şeyler yok
allaha şükür
takım ruhu var
[QUOTE=HBICE;1740152]+1,4%
DJ.... Yarın samba günü:)[/QU
DESTAN YAZIYORUM... HAYATIMDA BÖYLE KARLAR ETMEDİM:)
OTE]
Kendi destanını yazmak her kula nasip olmaz
yazanda varmı bilmiyorum
yazanada helal olsun diyorum
İstanbulda hava bozdu
kara kara bulutlar
belkide düzeldi demeliyiz
herkesin beklentisi
yagmurun yagması
hayırlısı diyelim
kagıdımızda yeni bi şey yok
olsa yazacagızda
gözümdenmi kaçtı acaba dedim
didik didik ettim her yeri
yok en küçük bi haber
habersizde kagıt gitmiyorki
yok yaa ,habermi verecekti giderken
ben giidiyorum
alın beni diye...
daktilo75
13-07-2007, 15:59
HBICE sizce bu kağıt tekrar 1.50 1.80 aralığına gelirmi gelirse tahminen ne zaman gelir
HBICE sizce bu kağıt tekrar 1.50 1.80 aralığına gelirmi gelirse tahminen ne zaman gelir
Çok can alıcı bi soru olmuş bu
Sn. HEBİCE bu sorunun altından
rahatlıkla kalkabilecek teknik donanımda
merakla bekliyoruz cevabını
Bi çift tavannn daha:)
Sorulmuş den miş ki bu kaat 1.5-1.8 aralığına gider mi? Giderse ne zaman?
Cevap:
Bu kağıt MYOdur ve bunların bir endeksi var... İskontosu yüksek nispeten küçük bir MYO'dur... 2006 Yazından itibaren garip bir şekilde, en iskontolular arasında yer almaktadır. Bundan önceki 2000-2006/Haziran dönemi içinde genelde en az iskontolular arasında yer almıştır.
MYO endeksi YTL'de 2000 senesinde en yüksek 14400 görmüş idi... Şimdi 17000 civarında... Bu garip bir durumdur... Endeks tarihi zirveler ile meşgullen MYO endeksi 2006 Mart tepesi olan 23600'ün nerdeyse %30 altında seyretmektedir. Geçtim relatifleri, endeks mart tepesinin %10 üstünde ise, bu da gelse %10 üstüne 26000 seviyesinde olması gerekirdi.... Ama 17000 de...
MYO endeksi niye önemli... MYO'lar hiç olmadığı kadar birlikte hareket eder hale geldiler... Muhtemelen MYO endeksinde gözlemlediğimiz bir çıkış ile YTFYO'nun olası yukarı hareketi eş zamanlı olacaktır....
Geçiyorum relatife... MYO endeksi bugün sert bir darbe aldı ve yine tarihi dip seviyesine yaklaştı... Şu var ki 2 boğa gününden 1'ini endeksten iyi, diğerini endeks kadar başarılı bitirmişti... Dİpte olsak ta bunlar boş veriler değil... 1 civarından 0.33 seviyesine geldi MYO endeksi... ACI BÜYÜK... Ve eşi benzeri olmayan bir acı....
Hatta böylesine bir boğa piyasasında YTL'de satta kalabilmesi MYO endeksinin inanılmaz bir şeydi....
MYO endeksinde al sinyali gelirse ne olur(relatif)? Çok sert hareketler izleriz... Zira bu denli sıkışmış ve bu denli sağlam(batık değiller borçları yok iskontoları çok) bir sektör yok... Kaldı ki BPD'ler acaip yükseldi haliyle primler... Dİyelim ki relatifte MYO endeksi %50 yaptı... ZOr değil çok ta... Endeks %10 civarında arttı ve BOVESPA'ya yetişti... Peki YTFYO bu durumda nereye gelir?
Böyle bir durumda en kötüsü YTFYO %60 civarında artar... 1.4'lere yaklaşır.... İyisi ise önce 0.3 sonra 0.45 endekse yaklaşır... 1.7 ve 2.55 civarları... Bu ne kadar zaman içinde olabilir... İlk dalga 4-6 hafta diğeri de o civar sğrebilir. Peki bu süre ne zamandan itibaren başlar... MYO endeksinde relatif al sinyali geldikten sonra. Peki bu sinyal ne zaman gelir... En az 1 hafta içinde... En çok 1 yıl içinde..(AL sinyali gelmeden geçen yıl yok)... Son Sinyal ekim....
2.analizi bPD üzerine oturtabiliriz. 2005 Haziranında kaat BPDX2 görmüştü... Aynısı olsa 2.8 olur... O Zamanlar 0.1 MYO endexi idi... Şimdi 0.05... Bu da ayrı bir veri ve hesap tarzı olabilir.
BURDA YAZDIKLARIM AL_SAT_TUT TAVSİYESİ DEĞİLDİR. BEN DE BU KAAT YOK BİLE. SORMUŞLAR CEVAP VERİYORUM..
+1,4% DJ.... Yarın samba günü:)
AH HEBİCE AH
Bazen unutuyorsun nerde yaşadıgını
"Yarın SAMBA günü" dedin
Türk borsacıları olarak biz sambamı biliyoruz
Sambanın alasını brezilyalı borsacılar bilir
Öyle şap gibi ortada kaldık yani
İnsan der yarın horon tepecegiz yada halay
bizde katılırdık ,kurtlarımızı dökerdik
coşku zirvede olurdu
mutluda biterdi
Not:samba kursları hakkında bilgin varsa HEBİCE bilgi verirsen seviniriz.
Valla samba kursu demiytelim de rio karnavlaından beterini MEMSADA yaşamış birisi olarak ... YTFYO'daki taiçi tadındaki hayat beni yoruyor....
DJ yine +... Birikmiş olarak yapar yine primini:)
%100'e yapmışım ben zaten ya.. Bi %50 daha yapayım gelirim....
Samba davullarını duyuyorum... Az kaldı en kötü yılbaşına dooru olur burda karnaval...
Endeks relatifte önemli olmayan bir al sinyali var YTFYO'da... Eğer endekse karşı güçlenirse, MYO endeksi de endeks relatidte ala geçerse... Buralar karnavalı geçer... Ayrı bir şey olur....
ALSATTUT TAVSİYE DEĞİLDİR....
Valla samba kursu demiytelim de rio karnavlaından beterini MEMSADA yaşamış birisi olarak ... YTFYO'daki taiçi tadındaki hayat beni yoruyor....
Para veren çok olurda akıl veren pek bulunmaz buralarda
Ama biz harbi adamız HEBİCE
Yemeyiz yediririz icabında,maksat doslarımızda kazansın
Rio'ya karnavalada yollarız
Elin Brezilyalısına samba nasıl yapılır göster HEBİCE
Neyse sadede gelelim
Bak şimdi ne verecektim sana unuttum valla
Hatırlarsam artık veririm verecegim neyse
Kafamı bıraktı bu kagıtlar bende.
valla samba mı olur horon mu olur orasını bilemem ama garfik te bi dans figürü için hazırlık tamam gibi..
usd bazlı haftalık grafikte trend kanalı alt bandı ile 60 haftalık ortalama arasındaki sıkışma sona ermiş ve ortalama üzerine atmış kağıt kendini.
Ben bittim YO'lardaki iskonto halleri bitmedi
Bu gidişle bitecegide yok
Umudu yaşatıyor hep
Gelin alın beni diyor
İskontolu son günlerim
Kaçırırsan çok üzülürsün
Düşünüyorsun ,hakikaten su içinde % 100 kazanırım
Kaçarmı bu fırsat,kaçmaz tabiki
Yetmedimi iskonto beyefendi size
Alın bi % 10 indirim daha size
Telokomun ADSL kampanyası gibi
Her kanpanyası birbirinden lezetli
2 sene baglamış seni,agzın açık seyrediyorsun
YO' Lara gelince senenin 11 ayı portfoy degerinin yarısı
Olsun umudu yaşatıyorya ona bak sen...
daktilo75
15-07-2007, 15:10
arkadaşım verdiğiniz bilğiler için çok teşekkür ederim birde merak ettiğim acaba siz hanği kagıtta bekliyorsunuz siz cevap yazmadan benimkiler
ecbyo
myzyo
tcryo
tskyo
ıskab
Adamın biri piskiyatrısa gitmiş,
Doktor, abim kendisini tavuk sanıyor
Doktor, getirde tedavi edelim
Adam , getiripde yumurtalardanmı oluyum
Bekliyoruz bizde YO' larda
Yumurta yiyecegizya....
onu beşi bilmem ama yukardaki grafikte çok şaşalı oluşumlar var özellikle indikatörde yükselen tepeler , yükselen dipler , dirence doğru sıkışma... hissenin bir şeylere hazırlandığı gün gibi aşikar amma bir kaos ortamı biliyorsanız tekniği bozar...
Bence seçimlerden tatmin edici bir sonuç çıkmayacak çünkü öyle bir seçenek şıklarda yok..
genel itibarıyla bir çöküş tekniği bozar..eğer öyle bir şey olmazssa tekniği şahane..
i,şte borsayı bu yüzden sevmemeye başladım beni aşırı septik, şüpheci bir insan yaptı..
haftalık grafiginde fena gözükmüyor kagıt
yüksek bi işlem hacmiylede desteklenirse
az bişey yukarılara gidebilir gibi
fortis yatırım ve finans yatırımın alışları dikkat çekici
şahsi görüşüm bu,herkes araştırsın begendigi kagıdı alsın
tavsiyemi asla...
arkadaşım verdiğiniz bilğiler için çok teşekkür ederim birde merak ettiğim acaba siz hanği kagıtta bekliyorsunuz siz cevap yazmadan benimkiler
ecbyo
myzyo
tcryo
tskyo
ıskab
Kime sordun yazmamışsın
Ama "siz" demişsiniz
Hemen üstüme alındım
İtiraz eden arkadaşlar çıkabilir
Onlarda itiraz etsinler duruma dimi
ecbyo bendede var
hurgz
dyhol
borova az bişey
boyner
ve
ytfyo
onu beşi bilmem ama yukardaki grafikte çok şaşalı oluşumlar var özellikle indikatörde yükselen tepeler , yükselen dipler , dirence doğru sıkışma... hissenin bir şeylere hazırlandığı gün gibi aşikar amma bir kaos ortamı biliyorsanız tekniği bozar...
Bence seçimlerden tatmin edici bir sonuç çıkmayacak çünkü öyle bir seçenek şıklarda yok..
genel itibarıyla bir çöküş tekniği bozar..eğer öyle bir şey olmazssa tekniği şahane..
i,şte borsayı bu yüzden sevmemeye başladım beni aşırı septik, şüpheci bir insan yaptı..
her şeyden kuşku duyan, insanlara ve olaylara şüpheyle yaklaşan kişi.
septiklere göre evrendeki her şey sürekli olarak değişir; onların gerçek yapısını tam olarak bilemeyiz. bunun için hiçbir şey hakkında kesin yargılara varmamalı ve hayatımıza mutlu mesut bir şekilde devam etmeliyiz.
Üşenmedim sözlüge baktım AZİZ
Kötü bi durumda digilsin
Devam
Formasyon zengini kaattır kendisi... Geçen sene alçalan takoz vardı YTL'de mesela bu günlerde... Olmadı... Şu anda relatifte çok özel ıraksama paternleri var... YTL'de güçlü al sinyali geldi... O da güzel.... Ancak işlem hacminde de bir artış olmalı...
Bugün İSYAT %2 de açılışta... MYO endeksi güçlüü... Güzel gelişmeler...
Ben memsada tavan yaptım, o ayrı, apayrı:)
ALSATTUT TAVSİYESİ DEĞİLDİR....
Formasyon zengini kaattır kendisi... Geçen sene alçalan takoz vardı YTL'de mesela bu günlerde... Olmadı... Şu anda relatifte çok özel ıraksama paternleri var... YTL'de güçlü al sinyali geldi... O da güzel.... Ancak işlem hacminde de bir artış olmalı...
Bugün İSYAT %2 de açılışta... MYO endeksi güçlüü... Güzel gelişmeler...
Ben memsada tavan yaptım, o ayrı, apayrı:)
ALSATTUT TAVSİYESİ DEĞİLDİR....
Kendisi zengin bi kagıt da
bize faydası yok ,gider birgün oda
acelemiz yok
adına sevindim
memsa yatırımcıları
zevkten dört köşe
e artık formdaşını bi nevizadeye filan götürürsün
kutlayalım memsadaki olayını
borovalarımı kaptırdım
neyseki kagıdın güzeli elimizde
teselli işte
Burda mahsur kaldım
Öyle alışkın digilim ben
Bi yerde fazla kalmaya
Çekirge gibi ordan oraya
zıplardım yeni kagıtlar peşinde
Yoruldukmu artık ne...
Parmaklarınıza yazık
teker lot çifter lot
Alarak tahta bi yere gidermi
Düşene bi tepikde siz vurun
Herkes öyle yapıyor...
Hayret
İnsanlık
Ölmemiş
Kaldırdılar
Bir kademe
Utandım vallahi
Düşene sahip çıkmak lazım dimi...
Güzel şeyler neden hep başkalarının başına geliyor?
Kadermi ?kafasızlıkmı?
Benim için ikinci durum söz konusu sanırım
Sizi bilmem
Memsa tavan çözülmüş
2.5 milyon lot alıcı vardı
HEBİCE kayıp
Neyaptı acaba memsasını?
site sahibinden maaş talep etsem
kızarmı acaba?
12 saat mesayi deyim burda
o açıdan dedim.
DNZYO güzel tepkiler veriyor
kagıdımızında ondan aşagı kalır tarafı yok yani
Tatlı en son yenir
Soframızda sıralama böyle
Karnımız doysada
Tatlıyı yeriz mutlaka
Kagıdımızda tatlı tatında
Bekliyoruz
Çorbamızı içtik
Etli yemegimizide yarıladık
Tatlı en son....
Afiyet olsun.......
Sn Rodin,
Parttime takılıyorum hisse.nete... :)
Satmadım memsayı... Bekliyodum böyle bir hareket sorun değil...
EGYO çıktı portföyü o sırtladı. Deniz iyiydi.. Dobur doburluğunu yaptı...
YTFYO'yu geçelim. MYO endeksine bakalım... Bugün düşen endekse çıkarak tepki verdi... Bunlardan pek olmazdı son iki haftada bir çok kez endekse karşı +sı var... Ancak al sinyali yok endeks relatifte... MYO endeksi toparlamadan YTFYO'nun işi zor...
YTFYO yaz tatilinde... MYO endeksi de görüntü itibarı ile öyle... Az kaldı umarım ki... Ben kazaniim para... Gelecem iç merak etmeyin... DNZYO da fena değil iskonto olarak bi %10 sonra burayla eşitlenir... O zaman burası daha makul olabilir... Bakacaz görecez.
BPD 1.45 olmuşş... Fena değil...
Gel HEBİCE kazanda gel
Ama korkarım YO'ların seni bekliyecek pek zamanlarıda yok
Özelliklede YTFYO'nun hiç yok
Yaz tatilimi dedin
Kış uykusundan uyanalı fazla olmadıki
Tatilde olsunlar
Tam zamanları
HBICE'ın ICE kısmı buz demek... Soğuk kanlı değil... Buz gibi bakmak... Açık mavi bir buz mavisi bakıştır... Arada kaybetsemde.... Şu sıralar benimle....
Buralarda bu bakışla bakınca bir şey göremiyorum hala.... al sinyali gelmeden benim de pek gelesim yok... Al sinyali de aylardır yok..(5 ay oldu)... bakalım gelecek mi...
Al sat tut tavsiyesi değildir
HBICE'ın ICE kısmı buz demek... Soğuk kanlı değil... Buz gibi bakmak... Açık mavi bir buz mavisi bakıştır... Arada kaybetsemde.... Şu sıralar benimle....
Buralarda bu bakışla bakınca bir şey göremiyorum hala.... al sinyali gelmeden benim de pek gelesim yok... Al sinyali de aylardır yok..(5 ay oldu)... bakalım gelecek mi...
Al sat tut tavsiyesi değildir
Mavi göz sahibine ayrı bi hava katar,
Hoştur mavi gözlere bakmak
Ben şahsen bi mavi gözlü gördümmü
Müsaitse durum
Bir kere daha bakarım
Kelege gelmemek lazım dimi
Lensde olabilir
Öte yandan
Kara gözlü olmak avantaj
Karşındaki güneşse bakılan
Kağıdımızda güneş gibi parlıyor
Buz gibi bakışlarmı?
Eritir onlarıda
Ilık ,açık bir mavi bakışa çevirir....
Eğer güneş gibi parlamak son iki yılda en çok kaybettirenlerden olmaks evet güneş parlıyor.. 1.8 nere 0.85 nere:)
Esasında 3-4 MYO daha da vahim durumda, BPD dikkate alındığında ARFYO ve DNZYO bizden daha çok ilgi çekici olabilir. Esasında ARFYO ile çok yakımnız... Bi DNZYO kalıyor....
AL sinyali yok...
Önemli olan iskontolu olmak mı, yoksa al sinyaline sahip olmak mı? Y ada her ikisine sahip olmak Bu borsada üzerinde güneş parlayan kaatlar olduğu doğru ama YTFYO şu anda bunlardan biri değil... Momentum yok, trend gücü yok, trend yönü YTL'de hafif yukarı, rel endekste aşağı....
BU KAĞIT IZDIRAP NEDİR ÖGRETİR ADAMA
ızdırapda gerekli hayatta
Mutlulugunun degerini anlıyoruz
Teşekkürler YTFYO...
ALTIN GİBİ KAGIT AMA
Çamura düşmüştür kendileri
İşin kötüsü üzerimizede sıçratmıştır çamurunu
Sıçratmak ne kelime,birlikte yatar kalkar olduk
Güneş vurunca iyiçe çamura buluyoruz
Parlamasın ,inat digilmi...
ALTIN ALTINDIR AMA
Bulursun ,temizlersin bi güzel
Pırıl pırıl parlar yine
Ruhumuza bulaşan çamuru nasıl temizleyecegiz
endex 52500 kagıdımız %-1,19
ALTINA BENZETTİK AMA
altının kendine hayrı yokki
kagıdımıza olsun
aylardır düşüyor altın
kagıdımızında sürünmesi normal
DEMEKKİ
takasda ilk 5 de olanlar da dahil
bu kagıdı taşıyanlar morlalmen ve madden
çökmüş durumda
tek lot alacak param kalmadı
herkes aynı durumda anlaşılan
HEBİCE
kardeşimize hakkını teslim etmemiz lazım galiba
kaçkere dedi bu kagıtdan bi halt olmaz diye
büyük sözü dinlemek lazım arada...
Bi halt olacaktır... İlla ki...
Şu anda al sinyali yok tamam ama pazar seçimden bir koalisyon beklentisi çıkarsa aylarca önce belirtmiştim seçim sonrası hafta(lar) MYO'larda büyük hareketler olur. Bence... BVSP 57000'de biz 51000 %12'lik marj var hala... O yükselişte ve devamında yatay olursa burası inanılmaz coşabilir...
Sn Rodin ben umutluyum... 1'den bile alırım mesele değil... Bir al sinyali göreyim ya da MYO endeksinin toparlandığını..... Burda bekçilik yapacak kadar zengin değilim... Kağıdın sahipleri kağıtlarını umursamıyor ben alsam ne olur... Okyanusta kum tanesi misali...
1 lot tutuyorum hala... Ufak ta olsa bekçi sayılırım:) Bekçi Junior:)
1 lot tutuyorum hala... Ufak ta olsa bekçi sayılırım:) Bekçi Junior:)
Evet benden sonra,işinde garanti HEBİCE
sana bırakacagım yakında bu bekcilik işini
geleni gidenide olmaz buranın
huzurlu bir kağıtda huzurlu bir iş
insan başka ne ister.....
Gelirsem para kazanmaya gelirim... Bekçilik yaptırtmam ben kimseye... 5-10 gün daha dayanın yapın sn.rodin... Olmadı demiştim ben size al sinyali olan kaatları gönderirim...
Güneş YTFYO'da parlamıyo diye tüm kkatlar bu alde sanmayın... :)
Neler var neler... Belli mi olur MYO endeksi al verirse bu da listebaşı olur ... neyse...
alsattut tavsiyesi değildir
Çok geç HEBİCE
bu akşam yola çıkıyorum
bir hafta olmayacagım buralarda
ne var ne yok satıp gidecegim
düşünmüyüm bide buraları
size bol kazançlar....
Sayın Rodin doğrusunu yapmış gibi... Endekse karşı MYO endeksi bugün öyle bi ezildi ki tarihi dip yaptı sanırsam... Bakma ihtiyacı duymadım grafiğe...
. MYO endeksi bugün umut vermedi.. Veremedi... 2002 seçimlerinin endekse karşı bir gün bile gevşememişti. Eziklik 2007 de ise kronik görüntü almış durumda... Bugünde az ezik değildi... Oysaki ralli ihtimali çok fazla ve bunlar cidden ezik... Ama kimse umursamıyor... Artık saçmalık kural oldu...
Ben çift tavanımı yaptım keyfim yerinde... Sn.Rodin olmadan buralar çekilmez. Al sinyali gelinceye kadar yazmam için bir sebep klamadı... Burada olanlar hala varsa hepsine bol kazanç dilerim...
alsattut tavsiyesi değildir...
arkadaşlar heveslenmeyin.
bu kağıtta ben varım.
elimde 3 çeşit kağıt var yılbaşından beri çakılı kaldı. :)
biride budur.
Küçük kardeşi TSKYO tavanda... Vay vay vay... MYO endeksi %2 yapmış bu zavallım çakılı... Ben ikinci tavanımı yapıyım da bugün sonra düşünürüz:) Gelsek mi gelmesek mi:) Tatile mi gitsem.... Ne yapsam şaşırdım ya.... Destan yazmak kolayda sonrası zor:)
Şaka bi yana MYO endeksine talep geldi bugün... Endeks relatifte 0.95'ten 0.31'e gelmişti MYO endeksi... Bugün %1,5 relatif tepki var... Her gün çift tavan yapsa ne yazar ya hahahaha...... Al sinyali yok... ANCAK 0.3'U KIRMASI ZOR, 0.6'LAR İSE BENCE DAHA KOLAY.
ytfyo'NUN tek alternatifi DNZYO şu anda. ARFYO'DA FENA DEİL AMA BUNLARIN TARİHİ DEĞERLERİ ARFYO'DAN ÇOK DAHA İYİDİR. 1.75'e ulaşırsa DNZYO ikisi de aynı klasmanda olur...İskonto açısından...
MYO endeksi demiştim ya bu hafta dikkatli olunmalı 2002 kasımınsa seçimi takip eden hafta %100 yapmştı ve bugün o günleri andırdı...
AL SAT TUT TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
STH-TRUE
24-07-2007, 15:42
Şu 1-2 adetlik işlem yapanların bir iki tanesini Taksim meydanında sallandıracaksın, bak o zaman bir daha yapıyorlar mı...
Bu ne kardeşim sabahtan beri...
Yaptıklarına şükredin... Onlarda yapmasa kaat küllen mefta olcak hahahah...
2.TAVANIMI DA YAPTIM... ÇOK MUTLUYUM ÇOKKKKKKK....
Bu arada HOLDİNG ve MYO endeksleri arasındaki korelasyonda bozulma had safhada 0,38+da MYO HOLDINGLER 2,5% ekside...
Her neyse 1 kaç çift tavan saha yapiim gelirim bir ara:)
bol kazançlar herkese...
rifleman
26-07-2007, 20:32
35000 lot vardı bugün 30000 lot daha aldım.inşallah kağıt gider
ben tavan arsızı oldum çıktım... Bu yapsa yapsa %100 yapar o da bana yeter mi bilmem...
DJ dağılmış bugün... Yarında ISE dağılır... MYO'lar bugün dimdik ayaktaydılar... Tabanlasalar cup diye alınır da... O görüntü yok şimdilik....
Ben bi 10 a katlayım geleceğim... Hahaha....
Neyse MYO'lardaki dar alandaki kısa paslaşmalar 38 aydır devam ediyor... Durması için bir neden şu sıralar bana göre var.... Endeks zorlanıyor ve iskontolar yüksek.... 1 hafta daha buralarda takılsılar.... Güzel olur valla.
YTFYO'da almaya niyetli biri olarak yükselen işlem hacmi canımı sıkıyor... Anlamam ben takas falan ama teknik olarak bu dip seviyelerdeki artan işlem hacmi "ayı" tarafımı rahatsız ediyor.... Boğa tarafımı ikna edecek al sinyali MYO endeksinde yokkkk.... Her neyse herkese bol kazanç....
Sn.Rifleman bayağı almışsınız... Umarım yüzünüz güler... Ben de 1 lot var... Yarın da belki 1 lot daha alırım:)
dikkat fullde... USD/YTL al sinyali yok.. Gelmez umarım ki... USD/JPY 118'den döndü yukarı...Aşağısı çok riskli.... Unutmayın dolar ytfyo kadar iskontolu en az:) Carry trade biterse vay haline IMKB'nin... YTFYO yu geç en kral GMYO bile dağıtır kendini o ortamda....
İçimden bi ses random noise diyo ama ekstra dikkat lazım... Bunlar eften püften yaz günleri deil...
ALSATTUT tasiyesi değildir...
Dikkatli olmakta fayda var demekten ötesi hiç değildir...
2006 Mayısındaki şartlardan farklı olarak faiz %18... O zaman %13 idi...
ohhh be....
DJ +0.7%, USD/JPY 119....
Martta bi yırttık, temmuz sonunda da yırtacaz gibi..
YTFYO'da yazmam alışkanlıktandır.
Memsa'da tavanlar bitmiyo ki ben ne yapayım:)
USD/JPY tutunamıyor aşapı gidebilir... 117 civarında sağlam destek var.... Altında dünyada dağılmadık piyasa kalmaz... ACı öncelikle petrol ve temel borsalarda görülür.... Bizim gibi emerging market'lar nice olur....
Her neyse iki kağıdım çift tavan, birisi %12 yaptı.... Tavan arsızı oldum ben ya:)
arkadaslar ata binen uskudarı gecıyor biz de hangı kagıda gırsek yerınde sayıyor kafayı yedıreckler yaa ytfyo eski göz agrım bugun izlemeye aldım cıkmasada pazartesı biraz mallansak belki ytfyo da yuzumuz guler ıkı senedır hep dustu bu sene cıksın barı
gizligüc
03-08-2007, 11:51
tahtadakiler 3000 lotun hesabını yapıyorlar, inşallah çıkar ama ben dün verdikten sonra bugün artması bana manidar geldi..
saygılar
memsaya bak yaa 2 haftada % 503 prim bu hızını alamayıp fb nın arzındakı gıbı dnzyo yu da gececek soyle bır kagıt tutturamadık ona yanarım
03.08.2007 - 03.08.2007
No Senet (1) Takas (1) Lot (1) Mily TL. % (2) Takas (2) Lot (2) Mily TL % Lot Fark MTL Fark %
1 IS BANKASI A.S. 1.509.805 1.509.805 1.283 23,17 1.509.805 1.509.805 1.283 23,17 0 0 0,00
2 YATIRIM FINANSMAN 708.642 744.612 633 11,42 708.642 744.612 633 11,42 0 0 0,00
3 AK YATIRIM 533.827 538.477 458 8,26 533.827 538.477 458 8,26 0 0 0,00
4 DENIZ YATIRIM 410.250 417.750 355 6,41 410.250 417.750 355 6,41 0 0 0,00
5 SINAI KALKINMA BANKASI A.S. 387.228 387.228 329 5,94 387.228 387.228 329 5,94 0 0 0,00
kagıdın takası cok iyi görunmuyor 1 sırada iş bankası 2 sırada kendılerı var bu adamlar cıkarmaz kagıdı bence
Dün memsaların bi kısmını satıp DNZYO aldım... Bundan alcaktım alamadım gelmedi... Bugün sattıklarımla tatile gitcem:) 3'te biri elimde patladı onları da artık %800 karla elimden çıkarırım ne yapalım:)
YTFYO iyi kağıt. Takasa bakarak gider gitmez demek zor MYO'larda... DNZYO ve YTFYO favorilerim, MYZYO süpriz yapabilir... Diğerleri derim sık sık, umrumda değil...
Zaten YTL'de o kadar sinyal var ki... Az kaatte bulunur... USD/JPY >118 USD/YTL satta, MYO endeksi 1-2 gün içinde relatif ala geçebilir... YTFYO zaten en hazırı teknik olarak DNZYO ile birlikte... İskontolulardan tabi...
SAnırım zamanı gelmek üzere.. Pazartesi ben de hafiften alırım...
Al sinyali gelirse MYO endeksinde DNYZO+YTFYO %60+%40 yaparım... Seçim sonraki 1.hafta sonu başlayan global gerginlik atlatıldı... Şimdi 3.haftaya giriyoruz... Çok şey olabilir.
DJ %2 -.... USD/JPY=117.8
MYO relatif endeksinde al gelmişti ya şubatta arakasından bunlar olmuştu... Global çalkalama MYO'ların olası yükselişinin önünü kesmişti.
Buralarda spek yok, kağıdından emin insanlar az, acı büyük, bezginlik çok, AKYO dışında MYO yönetimleri ben arz ettim siz takılın tadında...
Pazartesi endeksin durumu zor... Bu ezilmiş MYO endeksi kendini toparlayabilir şanstır ancak ters korelasyonda nereye kadar....
Ancak şunu hatırlatalım endeks 13 ay evvel 32000 civarındaydı bu 74'tü... Şimdi 50000 civarında 87... BU PDDD değerinde MYO'lar dışında kar edebilen 2-3 şirket var.... Sahipleri emin olmasa da ben eminim kaatten.... Pazartesi 2.seans alırım:)
artan işlem hacmiyle göz kırpıyor.
bakalım inşallah terse yatmazlar:he:
Listemde altıncı sırada. Ancak MYO endeksi relatif al sinyali üretebilirse ki bir aydır güçlü DNZYO'nun hemen arkasına yerleşir. YTFYO'nun grafiği daha makul geliyor... Aynı sıra bile denilebilir. Al sinyali gelirse liste başı olarak ikisini hemen artlarına da MYZYO'yu düşünüyorum...
kagıdın arkasında iş bankası olunca frenleniyor ne zaman takasında baskası cıkıpta ilk 3 e girerse o zaman hareket eder simdi uyuma modunda
Bugün alımlara devam. İŞ şu bu anlamam ben... Zamanı geldi mi tutamazlar... Tutsalar karları ne...
Ama DNZYO daha iyi onu es geçmeyelim. 1 bundan 2 ondan almaya devam...
MYO'lar bence öyle sert başlıyacaklar ki hey maşallah... Çok gerildi endeks bu kadarı çok ama çok fazla... Burdan yukarı kırılma halinde olabilecekler tahmin etmek güç değil. Bu gerilim IMKB tarihinde yok be herhnagi bir endekste. Hele endeksle pozitif korelasyonlu bir endekste olacak iş değil.. Özellikle 2007 sonrası gelinen nokta inanılmazdır... MYO endeksi utanmasa 2000 tepesindeki değerini görecek YTL'de.
Listemde 25 kağıt var. 10 tanesi tam anlamı ile dipte. Bugün nası tokat yiyodu kaatlar... YTFYO'da onlardan...Yemezler... Alımlara devam... Artık al sinyali beklemiyorum yeterli olgunluğa ulaştı teknik ve temel... Al sinyali zira en az %20 %30 yukarıda gelir.... Hadi hayırlısı... Ben ALA geçtim:) hahaha....
gizligüc
10-08-2007, 21:48
Bugün alımlara devam. İŞ şu bu anlamam ben... Zamanı geldi mi tutamazlar... Tutsalar karları ne...
Ama DNZYO daha iyi onu es geçmeyelim. 1 bundan 2 ondan almaya devam...
MYO'lar bence öyle sert başlıyacaklar ki hey maşallah... Çok gerildi endeks bu kadarı çok ama çok fazla... Burdan yukarı kırılma halinde olabilecekler tahmin etmek güç değil. Bu gerilim IMKB tarihinde yok be herhnagi bir endekste. Hele endeksle pozitif korelasyonlu bir endekste olacak iş değil.. Özellikle 2007 sonrası gelinen nokta inanılmazdır... MYO endeksi utanmasa 2000 tepesindeki değerini görecek YTL'de.
Listemde 25 kağıt var. 10 tanesi tam anlamı ile dipte. Bugün nası tokat yiyodu kaatlar... YTFYO'da onlardan...Yemezler... Alımlara devam... Artık al sinyali beklemiyorum yeterli olgunluğa ulaştı teknik ve temel... Al sinyali zira en az %20 %30 yukarıda gelir.... Hadi hayırlısı... Ben ALA geçtim:) hahaha....
bende diyorum bu yo kagitlari neden gitmiyor :):)
saygilar
gizligüc
11-08-2007, 13:35
6 aylik kar 1.500.000 ytl , 3 aylik 630.000 olduguna gore isler fena gitmiyor demek ki..
saygilar,
Bugün vaktim olmadı almaya... Kaatta tık yokk:)
Ben de şimdilik diğerlerinden biraz gönül eylendireyeyim hahahahaha.... Ben aldayım da kaat alda değil ben ne yapiim... Bir iki tavan çekiim sağda solda soora alımlara kaldığımız yerden devam...
Monogami için erken... Gönül eylendirmeye devam... Aşağı gelirse toplamaya devam... Galerici tadına getirdiler ya bizi de alacakları olsun hahaha...
arkadaslar bu kagıt gecen sene 1.40 lardan buraya geldı ve bu senede neredeyse son ceyrekte hala geri gidiyor yani bir cacık olmaz.. beni bu kagıdın takası korkutuyor kagıt is bankası ve yf de bunlar kagıdı eziyor cıkartmıyor baska birisi gelirde kagıdı toplamaya baslarsa bir hareket olur ama su ankı goruntusu bence hıc umit vermiyor ama izlemedeyim
ya sabıırrrr
Haha kaat yalan oldu yine... 2006 krizindeki fiyatına geldi... Endeksin 30000 olmasına gerek yokmuş:)
TOPTANCI
23-08-2007, 00:13
hebice ses çıkarma kaat ikinci sayfaya bundan cacık bi halt olmaz ekimde gel
hebice ses çıkarma kaat ikinci sayfaya bundan cacık bi halt olmaz ekimde gel
Hahaha... Ben de bir zamanlar burada yazılanların etkili olduğunu düşünürdüm... Bana kalırsa en ufak etkisi yok... Çok büyük ustalar var... Önemli şeyler yazıyorlar o başka.... Mesela benim USD sepet USD/JPY analizlerimi okuyanlar sıyırıp gitmişlerdir krize çarpılmadan:)
YTFYO'ya gelince, evet, son çeyrek intikam çeyreği.... Belli... 42.düşüş ayında sezona gireceğiz ve 46.ayda bitecek... MYO'lardan basediyorum. O da bir MYO ve başa oynar... Tabi DNZYO daha güzek şimdilik o başka... Başka MYO tanımam...
arkadaslar bu kagıt gecen sene 1.40 lardan buraya geldı ve bu senede neredeyse son ceyrekte hala geri gidiyor yani bir cacık olmaz.. beni bu kagıdın takası korkutuyor kagıt is bankası ve yf de bunlar kagıdı eziyor cıkartmıyor baska birisi gelirde kagıdı toplamaya baslarsa bir hareket olur ama su ankı goruntusu bence hıc umit vermiyor ama izlemedeyim
ya sabıırrrr
hiçbirşey devamlı yükselmez ve devamlı düşmez.Beklenilen hareket eninde sonunda gelecektir.Tabi bekleye bekleye murada bir türlü eremedik:)
Benim dikkatimi çektiği gibi başkalarının da dikkatini çekse bu kağıt gidebilir.
hermeskiss
12-09-2007, 18:56
YTFYO tekniği çok iyi gerilmiş yaya benziyor çıkışlarda ilk satan YTFYO olmasa şimdi 1.0 üzerindeydi.
YTFYO oluşturduğu ıraksamalar ile listemin en başına geçmek üzere. 2006 Marttan itibaren formasyon oluşmaya başladı ve şu anda mükemmel değerlere ulaşıldı. Al sinyali de tahmini 0.85'de gelir... İşte o anda baş tacı ederim kağıdı:)
Şunu eklemeliyim. Bu formasyon değerlerini yıllardır görmedim. Çok ama çok nadir oluşan bir formasyonda çok ama çok nadir değerler oluştu... AL SİNYALİ GELİRSE ÇOK ŞIK BİR HAREKET İZLERİZ. VE MYO endeksinin de relatif al sinyali düşünülürse 8/10 adet alım kriteri gerçekleşti. 2/10 da sinyaller yakın. Bir de üstüne bu formasyon...
Bu değerlerde artık ilk satan son satanın kıymeti harbiyesi kalmaz diye umuyorum. Şu anki formasyonun benzerleri TSKYO ve DNZYO'da da var ancak ideal değerlere ulaşan YTFYO oldu... Bu arada söz konusu analizi de tüm endeks ve kaatlar üzerinde yaptığımı da ekliyeyim... Bu 4 MYO ve alcatel dışında bundan yok... IMKB TÜM ve tüm endekslerde sadece 5 adet.. Formasyon oluşumu 8-16 ay arasında... YTFYO'daki değerler ise birebir ideal değerler....
ANCAK BUNLAR MYODUR. NE YAPACAKLARI BELLİ OLMAZ. BUNLARIN ÜZERİNDE HESABI OLMAYAN Bİ MANAV HÜSEYİN EFENDİ:)
daktilo75
17-09-2007, 19:20
Sayın HBICE bende şimdi ATSYO var sizin kriterlerinize göre birde ona bakarmısınız ne görüyorsunuz ayrıca sizin dolar yen paritesi yazınızı takip ettim portföyümü %5 korudum
TEŞEKKÜR EDERİM
hermeskiss
17-09-2007, 21:24
Sn. HBICE sanırım 1,5 yıl oldu ben ytfyo na gireli o zamandan beri sizi takip ediyorum bugün çıkacak yarın çıkacak derken biz aynı yerdeyiz, bir ara siz bile yatırım ortaklıklarından çıkıp bir oh çekmiştiniz nedir sizi böyle motive eden teknik analiz iyi güzel ama niye bizden başkaları yapmıyo bu analizleri?
Saygılar.
Sayın daktilo,
Atsyo konusunda biraz çekimserim onun sebebi tarihi iskonto/prim verileri. Genelde iskontolu gitmiş son 10 yıl iskonto sıralamasında genelde başlarda. YTFYO, BUMYO, DNZYO farklı... Onlar için MYO endeksindeki anormallik üzerine bir de sıradaki yerleri anormal. Onun için ATSYO kriter sıralamasına geçmeden önceki temel değerlendirmeden kaybediyor...
Kriterlerlerim USD/JPY, USD/YTL, XYort/Xu100(4 adet), Kağıt YTL 2 adet, kağıt relatif xu100 2 adet....
Bunlara temel tarihi iskonto prim verilerini ekleyin ilk başta. Son olarak ta ıraksama formasyonu ve ya grafikteki formasyonları ekleyin.... Bunlar da bonusu...
YTFYO böyle bakarsak 10/12... 0.85'lerde güzelleşir ancak dünkü endeks hareketinden dolayı 0,88-0,90'larda 12/12 olabilir ancak.
Ancak burada bir önemli nokta şudur. YTFYO inanılmaz ıraksamalar yapıyor. Dipte takılıyoruzç....%50 civarı iskonto var... Burdan süper şeyler çıkma ihtimali artık çok yüksek ancak tetikleyici sinyallerde 2 adet eksik var.... Buna rağmen uzun vadeli al bölgesindesinde olmamız hata riskimizi az da olsa azaltıyor.... Bir de SEPET/YTL satta işler tıkırında... ŞİMDİLİK....
Son olarak bu ıraksama modelini teknik analizin çalışmayacağı derinliksiz kaatlar için 10 yıl önce oluşturmuştum:)
Sn Hermeskiss,
Motivasyonum ıraksama paterninde bu veriler ile 10 yıl sonra yeniden karşılaşmak. Modellenen patern karşımda bire bir durunca tüylerim diken diken oldu desem yeridir. Şimdi ben motive bir şekilde takip ediyorum. Bu paternin oluşumu uzundur, sık karşılaşılmaz... Karşılaşılması halinde tetikleyici sinyallere bakmak lazım... Ama 1-e-1 aynı şeyle karşılaşırsanız durum enteresan bir hal almaya başlar....
Şimdi teknik analizin evrenselliği ve ya zamandan bağımsız paternlerin varlığı ile ilgili bir not alacağız... 1-2 aya kadar... Tetikleyici sinyal gelirse...
Sn Hermeskiss,
Motivasyonum ıraksama paterninde bu veriler ile 10 yıl sonra yeniden karşılaşmak. Modellenen patern karşımda bire bir durunca tüylerim diken diken oldu desem yeridir. Şimdi ben motive bir şekilde takip ediyorum. Bu paternin oluşumu uzundur, sık karşılaşılmaz... Karşılaşılması halinde tetikleyici sinyallere bakmak lazım... Ama 1-e-1 aynı şeyle karşılaşırsanız durum enteresan bir hal almaya başlar....
Şimdi teknik analizin evrenselliği ve ya zamandan bağımsız paternlerin varlığı ile ilgili bir not alacağız... 1-2 aya kadar... Tetikleyici sinyal gelirse...
Hocam kusara bakma ama, senin bulunduğun yerde hiç bir kağıt gitmiyor.
O yüzden boşuna pazalamacılık yapma.:bad:
Sn Wep wep,
Bulunmaya başladığım yer diyelim:)
Basit bir al sinyali bekleyelim, sinyal gelir de yürümezse durumu değerlendirelim... 1 kırılabilirse ve 1-2 period üstünde kalırsa da teyit sayalım...
Bu kadar beleş kaat 10 tane ya var ya yok sn.wep wep, birileri bir gün uyanır.. Uyandılar mı yoksa uyuyorlar mı göstergeler onu ortaya çıkarır:)
Bir de MYO endeksinin relatif alda olduğunu. Geçen ekime göre YTL'deki trend gücünün çok daha kararsızlaştığını ve uzun vadeli YTL olarak alda olduğunu da hatırlatayım...
Bir de MYO endeksinin relatif alda olduğunu. Geçen ekime göre YTL'deki trend gücünün çok daha kararsızlaştığını ve uzun vadeli YTL olarak alda olduğunu da hatırlatayım...
Bu kağıt Gitmezzzzzzzzz
En az 1 ay daha bugünkü tarihi yazın
Gitmesin yahu:)
Geçen seneyi dikkate alarak diyorsan ekim 2006 yükselişi referanslı olarak, şu anda durum farklı. Özellikle ağustosta durum cidden değişti. Çok fazla al sinyali var YTL grafikte. Endeks relatif, MYO endeksi relatif, Myo/xu1oo al sinyalleri var... Ama al sinyalleri seti tamamlanmalı 2/12 kriter dolmalı ki gidiyo mu gitmiyo mu görelim:)
Neyse, beklemeye devam. DNZYO %5 daha yaparsa burası daha makul bir yer olmaya başlayacak gibi. 2 sinyal eksik, 10 sinyal tamam, ıraksama da bonusu... Ama işlem hacmi zayıf... İlgi az... 2,5 yıldır pek değişmedi bu durum....:)
Neyse, beklemeye devam. DNZYO %5 daha yaparsa burası daha makul bir yer olmaya başlayacak gibi. 2 sinyal eksik, 10 sinyal tamam, ıraksama da bonusu... Ama işlem hacmi zayıf... İlgi az... 2,5 yıldır pek değişmedi bu durum....:)
Gitmezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Boşuna beklemeyinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn:he:
rifleman
23-09-2007, 00:19
20 şubat ta 087 den 35000 lot aldık bekliyoruz görünüşe göre çok bekleriz bizim kağıt düşüşlerde jet gibi çıkşlarda mübarek tank gibi hiç çıkmıyor. ALLAH bu kağıdı bekleyenlere sabır versin
Tekrar ediyorum. MYO endeksi çok uzun zaman sonra tekrar alda. MYO endeksi giderse gidecek kağıtlardan biri de budur.
En beğendiğim ve dengeli relatif grafik bunda...
Şu var ki, eşeği kaybettik doğru. Arada bulmak şöyle dursun uzaktan bile göremedik... Bu da doğru:) Ama belki bu sefer 2007 son çeyrek eşeği uzaktan olsa bile görebileceğimiz bir çeyrek olabilir. Niye?
Endeks 54000 civarında, faizler 18.5'ta. BPD nin artması için şartlar var. Ayrıca iskonto bu seviyedeki bir endeks için çok yüksek. Yabancıların bu kaatlara ilgisi yok. Ne varsa bizde var:) EE dolar tutan ve 1.4'lerde bozan yerli traderların ilgisini çekebilecek bir kaat haline dönüştü zannımca... Diğer yandan DNZYO dedim ya %4-5 sonra aynı iskontoya gelir.. O zman YTFYO daha da cazip olur oradan da para girişi olabilir.
Gitmez demek kolay. Ancak teknik olarak gerilme çok yüksek. MYO endeksi gerilime al yönünde son verdi. YTFYO çok al sinyali var. Gitmez demek için önümde teknik bir veri yok. Sadece psikolojik olarak yıllar içinde yaratılan atalet duygusu var. Bence gider...
Destan yazıyorum ve YTFYO'ya kaybetmek için gelmiyorum... KAZANMAK İÇİN BURDAYIM.... Bol kazanç herkese...
Çarşamba dan itibaren Yatırım finans ''YTFYO'' toplaya toplaya bir hal oldu.
Dün de YAT 848811 1019219 % 15.61 136657 lot mal toplamış,
Artık ben de bugün buradayım.
Benim anlatmaya çalıştığım şey esasında bu... Oluşmuş ve sıkıcı dengeler var MYO'ların tümünde... Bir yerde bir zman bunlar bozulmaya başlayacak.... Denge bir kez bozulmaya başladı mı alım yönünde yatırımcıların gözü burada olacak... Zira burası beleş durumda bir endesksin beleş kaatları...
Al sinyalleri çokçana var. MYO endeksi 0.4 endeksi kırmaz falan derken 0.3 endeks oldu.... 1'den geliyor... Bunu da bilmeyen yoktur. Aşağısı artık çok zor. Yukarısı ise kolay. Al sinyalleri dizilmiş. YTFYO alır, o alır, bu alır. Aklın yolu birdir, tümk yollar MYO'lara çıkar. Son çeyrekte MYO'ların destan yazmasını bekliyorum.
Bu gün kır 0,86'yı yolun açık olsun.Yetişebilende aşk olsun
Yeni gelenler varsa hatılatalım. Kağıt yarı fiyatına düştükten sonra ilk al sinyalini (relatif) ekim 2006'da üretebildi. Al sinyali yanlıştı. Nisan 2007'dde YTL'de 200 günlük ortalama üzerinden kurulu sistem ala geçti. Bu önemliydi ancak bu dönemde relatif al sinyali gelmedi. Şu anda sinyal çok yakında. 0,89'da tetiklenecek gibi.Şu varki mayıs 2007'den sonra graifik toparlanmaya başladı geçen ay ve özellikle son günlerde kaat boğa özellikleri göstermeye başladı....
ANCAK myo endeksinde geçen haftalarda gelen al sinyali ve uzun vadeli sistem teyidi durumu farklı hale getiriyor. MYO FURYASI için teknik temel her şey var... MYO ENDEKSİNDE HAREKET BAŞLADIĞINDA DNZYO ve YTFYO çok iş yapar.... Zira hem iskontolular, hem de iskonto listesin en iskontolular arasındalar. Hele YTFYO şu derinlikten uzak görüntüsüyle 2006 fiyatlarına o kadar hızla ulaşabilir ki:)
Her neyse, 0,89 sonrasında, 2 yıldır olanların artık son bulması pek muhtemel zira anlatıyorum... Göstergeler inanılmaz seviyelerde... GÜN ARTIK BİZİM GÜNÜMÜZ:)
Yeni gelenler varsa hatılatalım. Kağıt yarı fiyatına düştükten sonra ilk al sinyalini (relatif) ekim 2006'da üretebildi. Al sinyali yanlıştı. Nisan 2007'dde YTL'de 200 günlük ortalama üzerinden kurulu sistem ala geçti. Bu önemliydi ancak bu dönemde relatif al sinyali gelmedi. Şu anda sinyal çok yakında. 0,89'da tetiklenecek gibi.Şu varki mayıs 2007'den sonra graifik toparlanmaya başladı geçen ay ve özellikle son günlerde kaat boğa özellikleri göstermeye başladı....
ANCAK myo endeksinde geçen haftalarda gelen al sinyali ve uzun vadeli sistem teyidi durumu farklı hale getiriyor. MYO FURYASI için teknik temel her şey var... MYO ENDEKSİNDE HAREKET BAŞLADIĞINDA DNZYO ve YTFYO çok iş yapar.... Zira hem iskontolular, hem de iskonto listesin en iskontolular arasındalar. Hele YTFYO şu derinlikten uzak görüntüsüyle 2006 fiyatlarına o kadar hızla ulaşabilir ki:)
Her neyse, 0,89 sonrasında, 2 yıldır olanların artık son bulması pek muhtemel zira anlatıyorum... Göstergeler inanılmaz seviyelerde... GÜN ARTIK BİZİM GÜNÜMÜZ:)
Dostum yine döktürmüşsün bir de şu EVNYO na bir baksan çok sevinirim.
HAVACI_ist
26-09-2007, 15:19
tren kalkacak yakında ikinci varyo olayı burda olacak gibi bekleyelim görelim.
Çarşamba dan itibaren Yatırım finans ''YTFYO'' toplaya toplaya bir hal oldu.
Dün de YAT 848811 1019219 % 15.61 136657 lot mal toplamış,
Artık ben de bugün buradayım.
Bugünde 26/09/2007 YATIRIM FINANSMAN 43,177 0.85 den almış.
Yakında birşey olacağı kesinleşmeye başladı.:yes:
.86 da çok beklemedi mi?Ne zaman kırar acaba bu direnci?
Galiba kıracak.
Al-sat-tut tavsiyesi değildir.
Az sonra diyorlar..............
Bu kaat 1de yine yamulmasın?
MYO endeksi hem YTL'de hem XU100'de ala geçmişti... MYO endeksi alda olmasa 1'de gözünün yaşına bakmazlar kimi bulurlarsa verirler ellerindekini. Ama olay MYO endeksinin alda olması ile farklı durumda...
MYO endeksinin xu100 relatif diplerini merak ediyorum?
1999 Kasımında 0,410'larda dip yapmıştı... 2007 Temmuz'unda da 0,3'larda dip yaptı... İşin komik tarafı 1999 kasımında bu iskontolar yoktu...
Borsa çıkar mı? Çıkar.
Çok çıkar mı? Zor. xu30'da takılmak ile faiz getirisi yarışır. O zman endeks 30 dışında takılmak lazım... Fazla getiri için....
Bu MYO'larda aşağı yukarı xu30 kadar getirler mi?
Nerdeyse getirler.
Peki bedelli ile iskontolarından çalarlar mı? Şimdilik zor. İlk çeyrekte...
Geçen ekimde alanlar için 1 yıl ne zman dolar?
Ekimde:) Yani ona katlasalar bile vergi ödemezler....
Peki son olarak ya kardeşim iskonto ne demek?Şirketi tasfiye etsek alacağımız hisse değeri ile borsada işlem gören değer arasındaki fark. Şu anda kağıdın gerçek değeri 100 lira 58 YTL'den işlem görüyor.
Birsürü şirket defter değerinin altında işlem görmüyor mu?
O eskiden di canım... PDDD ortalaması 2 oldu... Sen hala uyu:)
PDDD ile BPD arasındaki fark be?
Defter değeri genelde yalan bir değer... Gerçeğe çok uymaz. Yeniden değerlemeler şunlar bunlar 1 YTl'lik mal 10 YTL gözükür. Bazı malların da alıcısı olmayabilir... Defter değeri bir yere kadar ciddiye alınacak bir şey...Güzel yerde Gayrimenkulleri varsa da atlamayın bi GMYO kurar ona aktarır GM'lerini...
Peki abicim, sen bu işi bu kadar biliyon forumlarda işin ne?
MYO endeksi ve bu MYO'larla hesabım var... Kapamadan gitmem...
Peki aldık YTFYO kaç olabilir?
Tarihi veriler 3 'e kadar yolu var diyo... BPDX2... Olursa bu 3.olur... 2006 tepesi 1.8... Hesabını yap... 1.8 aşağı yukarı %20 prim bölgsinde:)
Peki İŞYAT, ECZYO, ATSYO, ATLAS var onlarda bunun gibi fiyatlarda?
Onlar genelde hep yüksek iskontoludur. Salla onları... DNZYO ve YTFYO iyidir. Ama YTFYO sığ... Koparsa kimse tutamaz...
Bu ıraksama falan bir şeyler diyorsun nedir abicim bu?
Bu çok özel bir formasyon... Sığ kaatlarda çalışır... Trend gücü uyumsuzluklarına odaklanır... Temel boğa özellikler ile birleşince inanılmaz değer kazanır... 4 tane var tüm IMKB kaatlarında... YTFYO ideal değerlerde...
Abicim işlem hacmi yalan neyin Teknik analizi?
İşlem hacmi yalan çünkü alan aldı attı köşeye... MYO furyası başladığında gel bak neler oluyor:)
:)
kocareis
28-09-2007, 22:07
raymond tahtamıza girdi.hayırlı olur devamı gelir inşallah.