PDA

View Full Version : YTFYO Yatırım Fin. Yat.Ort.

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9

medley
10-10-2007, 12:15
1 yıllık grafiğinde 0,70 le 1,00 arasında oynamış, kıramamış görünüyor. Dirençte dedikleri gibi 1,00 da. ama 0,90 da bi halt var. geçenlerde 0,84 den alıp tavandan sattım. zaten taban - tavan arasına sıkışık bir kağıt...:arf:

HBICE
10-10-2007, 13:18
Herkese mutlu huzurlu keyifli bir bayram dilerim...

YTFYO'nun da artık bayramdan sonra kendisine gelmesini umarım....

HBICE
10-10-2007, 16:13
Tüm borsayı takip eden birisi için YTFYO tek seçenk değildir... Şu anda başka bir kağıtta ala geçtim... Herkese bol kazanç...

USD/JPY güzel... MYO lar ve YTFYO Çıkar ama burada kaybettiğim zamanı telafi edecek kadar çıkamaz... Onun için sattım alan hayrını görsün:)

Bi de wepwep demişki 1 ay falan diye... Bin tane al sinyali var ama YTFYO bir yere kadar dı... MYo endeksi bitik... Tüketilmiş... Sindirilmiş...

O kadar usturuplu boğa tuzakları kurulmuş ki son 3 yılda... Burada hiç bir şey tahmin edilemez...Tamamen rastgele... Gidip at yarışı oyna daha iyii...

ivmeci
11-10-2007, 01:45
Tüm borsayı takip eden birisi için YTFYO tek seçenk değildir... Şu anda başka bir kağıtta ala geçtim... Herkese bol kazanç...

USD/JPY güzel... MYO lar ve YTFYO Çıkar ama burada kaybettiğim zamanı telafi edecek kadar çıkamaz... Onun için sattım alan hayrını görsün:)

Bi de wepwep demişki 1 ay falan diye... Bin tane al sinyali var ama YTFYO bir yere kadar dı... MYo endeksi bitik... Tüketilmiş... Sindirilmiş...

O kadar usturuplu boğa tuzakları kurulmuş ki son 3 yılda... Burada hiç bir şey tahmin edilemez...Tamamen rastgele... Gidip at yarışı oyna daha iyii...

Üstat hangi kağıda geçtin?Çok merak ettim:)

HBICE
15-10-2007, 18:02
Sn.İvmeci,

Kaatlara geçtim. Pek iyi sonuçlar alamadım... YTFYO ile aynı getirdiler... Üç aşağı beş yukarı... Banka endeksine dokunmazsan şu rüzgarın etkisini hissetmek güç.. pDDD açısından benzer konumdaki farklı sektördeki kağıtlara/tekstil dışı giriyorum..

Zavallı ve ezik MYO endeksi endeks relatifte 0.3'ü (095'den geliyor) de aşağı kırdı... Süper ezik... Biraz para kazanayım ve sistemi revize edeyim ilk işim buraya geri gelmek:)

Biraz DNZYO var bi de 1 lot YTFYOm var. Bu ezik resmin içinde yer almamak güzel oldu.... Ve ezikliğin sonu gelmiş gibi de durmuyor... :) Ayı kardeş sanırım geldi sonunda:) Sallasın ben ağaçta değilim..

MYO'larda kendim bir endeks oluşturmaya başladım. MYO endeksi verisinin tutarsızlığı üzerine... Bir de banka dışı bir endeks oluşturuyorum... Bunlar üzerinde relatif çalışmlarıma devam edeceğim... Sinyal geldiğinde buraya yazarım...

İŞYAT, ARFYO, YKRYO, AKYO'dan oluşacak endeks. Relatte kullanılacak endeksi de TAŞTOPRAK, METAL ANA, MAKİNE, TURİZM, İLETİŞİM, KİMYA PETROL, ORMAN KAĞIT, TİCARET, TEKSTİL, GIDAdan oluştaracağım... SİGORTA, F.KİRALMA, BANKA kağıtlarını tutsalarda anlaşılan o klasmanda sayılmıyorlar:) Holding yatırım endeksini de eklesem mi diye düşünüyorum...

Eski sisteme relatifte bakarsak trend güçlü şekilde aşağı hareket öngörüsü var (Sadece 8/16 kriter alda kalabildi, 8 al sinyali peş peşe kaybedildi)

Ne olursa olsun sinyale çok var... Herkese iyi çalışmalar bol kazançlar...

HAVACI_ist
16-10-2007, 13:32
bıktırmaya devam gene ......

wepwep
17-10-2007, 12:54
Şimdi zamanıdır.

kelaynak
18-10-2007, 09:33
yatırım finansman malı yüklendi.
ama tık yok.
biraz unutturması lazım
ya da dağıtması lazım sağa sola

wepwep
18-10-2007, 11:09
yatırım finansman malı yüklendi.
ama tık yok.
biraz unutturması lazım
ya da dağıtması lazım sağa sola

Dağıtacaksa niye topluyor abi, Dün dağıtmış
18/10, 9:05:45

***ytfyo*** yatirim finansman yatirim ortakligi a.s. ile ilgili
olarak yatirim finansman menkul degerler a.s. gelen yazi: 17.10.2007
tarihinde yatirim finansman yatirim ortakligi a.s. hisse senetleri
ile ilgili olarak 13.000 adet alis, 62.142 adet satis tarafimizca
sirket portfoyu adina gerceklestirilmistir. ***ytfyo***

Daha çok beklersiniz,

kelaynak
18-10-2007, 11:12
600 Bin lot içinde 60 bin birşey değil...
elde kalan daha çok var.

wepwep
18-10-2007, 11:14
600 Bin lot içinde 60 bin birşey değil...
elde kalan daha çok var.

Geri kalanları da dağıtır merak etmeyin,Burada bekleyen pusuya yatmış o kadar çok çakal varki,Şimdilik daha fazla beklemek abes olur.

HBICE
18-10-2007, 16:48
Kaat kendini banka sanıyo ona gülüyorum şimdi gördümde ekranda puhahaha... Ya da 100 endekse mi yamanıyo ne:) 3 otuz aşağıda...

Pusudayım tabi ya:) DNZYO ile aynı iskontoya gelsin bakarız bi... Şu durumda 0.8'lerden alırım gelirse... Endeks dağılır onu bilemem... Bu endeks korelasyonu yüksek banka kağıdında puhahahahaha....

Ya çok güldüm...

Bak YTFYO kardeş sen banka değilsin endeks 100'de hiç değilsin ... Bunca yıllık teknik analiz elbabayız bea:)

HBICE
18-10-2007, 17:09
Niye bankalara özeniyo peki?

Bankaların PDDDsi 2.7 bu uyuzların 0.8. Sırf eylülde banka endeksi %40 civarında arttı. Bunlar %10 ancak... Bankalar 2000 tepesinin nerdeyse 5 katında. Buncağızlar %30 bile artamamışlar...

Biz yatırımcılar ne yapmalıyız?

Gülüp geçmeli, ibret çıkarmalıyız hahaha....

ivmeci
18-10-2007, 18:26
[QUOTE=wepwep;1937342]Geri kalanları da dağıtır merak etmeyin,Burada bekleyen pusuya yatmış o kadar çok çakal varki,Şimdilik daha fazla beklemek abes olur.[/QU

Bende pusudayım. .80 lerden kesin alıcıyım :D

Çok ölücüyüm galiba:)

HBICE
22-10-2007, 15:32
MYO endeksi en çok kaybettirenlerde ilk üçte... En ucuz endeks olup en çok kaybettiren olabilmesi biraz tuhaf.... Ancak 0.8'lerde almayı gözden geçirecem o başka.

im.ay.09
23-10-2007, 14:24
Kahraman Şehİtlerİmİze Allahtan Rahmet TÜm TÜrkİyeye BaŞsaĞliĞi Dİlİyorum.
Allah TÜm Pkk Lilari Yedİ Cİhanda Yaksin ..İkİ Yakalari Bİr Araya Gelmesİn

demirm
25-10-2007, 10:37
Yatirim Fİnansman Yo'nun Ufrs Konsolİde Olmayan Net DÖnem Kari 2.362.732 Ytl

wepwep
25-10-2007, 12:21
Yatirim Fİnansman Yo'nun Ufrs Konsolİde Olmayan Net DÖnem Kari 2.362.732 Ytl

Ne varda gitmiyor o zaman ? Yolunu tıkayan kim ?
Yoksaaaaa HBICE mi ? :he: :sarhos:

erdoğan72
25-10-2007, 14:29
Ne varda gitmiyor o zaman ? Yolunu tıkayan kim ?
Yoksaaaaa HBICE mi ? :he: :sarhos::wink::yes:

HBICE
25-10-2007, 14:39
Bir lot YTFYO var bende:) Onla yolu tıkanıyosa yanmışsınız:)

Arada yaptığım çalışmalarda 5 büyük MYOnun eşit ağırlıklı olarak kurduğum endeksini kullanmaya başladım. IMKB'nin endeksinde sanırım yeni kağıtlar eklenirken kağıt katsayılarından dolayı tuhaflıklar oluşmuş... Kısa vadeli çok fark oluşmadı. Uzun vadede biraz farklar var. Ama ihmal edilebilir. 2000 öncesinde o denli uzun vadeli göstergeler kullanmadığıma göre problem yok. Bu endekse MYO5 adını taktım. Şu anda MYO endeksi ile yüksek korelasyon gösteriyor. Onun için MYO endeksini kullanmakta sakınca yok.

YTFYO'ya gelince gerçekçi al sinyali 1.14 civarında gelecek gibi duruyo. Oraralara gelebilirse. Şimdilik alda olan kağıtlara odaklandım. Ala geçsin bakarız... Daha erken. Ala geçene kadar çıkarsa da aradaki çıkış umrumda değil yeter ki al olsun....

HBICE
25-10-2007, 15:00
Sn. Wep Wep 396(hisse, kağıt)+15 Parite+Bir kaç emtia grafiği inceliyorum sürekli... Ben uyurken bilgisayarım çalışır... YTFYO tek kağıt değil demiştim... DNZYO mükemmel mesela.. Sayısız al kriteri temel veri ile birleşmiş durumda.

YTFYO'nun avantajı küçük işlem hacmi sayesinde hızlı hareketler yapabilir olması. Durum böyle ama spek falan olmayınca bu özellikte işe yaramıyor.

Şu anda 0.7-1 arası bandın ortasında kelimenin her anlamıyla tel tel dökülen aciz bir kağıt görüntüsü var. Öncü allarını bile kaybetti. Ben al gelmeden girmem en en azından öncü bir al...

Not:Bu mesajı yukarıda görülmeyen ve bir şekilde silinmiş bulunan Sn.Wepwep'in mesajına cavap olarak gönderdim.

wepwep
05-11-2007, 16:09
Artık zamanıdır. Çok bekledi çok,

scharif07
06-11-2007, 19:56
Yarini Bekleyİn....! GÜn DoĞmadan Neler DoĞar...!!!

GUNSEL23
07-11-2007, 10:14
Yarini Bekleyİn....! GÜn DoĞmadan Neler DoĞar...!!!

hadi inşallah bugünde bekleyelim

e.yegen
07-11-2007, 10:44
tavan gözünüz aydın tekkeyi bekleyen çorbayı içer:super:

bastian
07-11-2007, 10:48
hisse baska bir forumda bugun 2 seans tavan olacak seklinde pazarlaniyor... elinde olanlar icin guzel bisey fakat yeni alacaklarin dikkatine...

GUNSEL23
07-11-2007, 10:53
Tavana Kİtleyemİyo Bİ TÜrlÜ

GUNSEL23
07-11-2007, 10:53
Ahanda Kİtledİ

İNŞALLAH BOZMAZ

wepwep
07-11-2007, 10:57

Sabah sabah ta Ohhhhhh :sarhos::sarhos::sarhos:

GUNSEL23
07-11-2007, 11:01

TEŞEKKÜRLERRRRR

ASLINDA HBICE VE WEPWEP E AYRICA TEŞEKKÜRLER

ÇÜNKÜ YTFYO YU HİÇ TAKİP ETMEZDİM ONLARIN VERMİŞ OLDUĞU TEKNİK BİLGİLER SAYESİNDE ALDIM.

ÇOK TEŞEKKÜRLERRRR

DARISI 2.3.4.5........ TAVANLARAAAA

wepwep
07-11-2007, 11:08
TEŞEKKÜRLERRRRR

ASLINDA HBICE VE WEPWEP E AYRICA TEŞEKKÜRLER

ÇÜNKÜ YTFYO YU HİÇ TAKİP ETMEZDİM ONLARIN VERMİŞ OLDUĞU TEKNİK BİLGİLER SAYESİNDE ALDIM.

ÇOK TEŞEKKÜRLERRRR

DARISI 2.3.4.5........ TAVANLARAAAA

Rica ederim sayın günsel,Keyfinin tadını çıkart.Madem öyle gerçi buraya yazmak saçma ama,EVNYO na da dikkat derim,Aynı YTFYO taktiğini yapabilir.
Söylemedi demeyin.Kendi görüşümdür etki altında kalmanızı istemem.
Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.:)

e.yegen
07-11-2007, 11:12
yo lar sırayla gitmeye başladı önce sıg yolar dan başladılar sırası gelince büyük tahtalardada zıplamalar olacaktır sürü psikolojisi

im.ay.09
07-11-2007, 11:27
allah bereket versin
darısı bundan sonraki tavanlarda kazanacaklara

GUNSEL23
07-11-2007, 12:16
allah bereket versin
darısı bundan sonraki tavanlarda kazanacaklara

SATTIN MI ????

GUNSEL23
07-11-2007, 12:17
YADA SN WEPWEP

SATILIR MI??

MADEM ALDIRDIN SATACAĞIMIZ YERİDE SÖYLESEN Bİ ZAHMET:he::he::he:

wepwep
07-11-2007, 12:34
YADA SN WEPWEP

SATILIR MI??

MADEM ALDIRDIN SATACAĞIMIZ YERİDE SÖYLESEN Bİ ZAHMET:he::he::he:

Dostluklar daima iyi niyetlerle kurulur.Çıkar üzerine kurulan dostluklar mutlaka bir gün son bulur.O yüzden bu tahtanın yönetmeni ben değilim.Sadece bilgi paylaşırım.Diğer bir tabirle spek uşağı değilim.Benim ne dediğimi bazı arkadaşlar anlamıştır.Nasibinde ne kadar kazanmak varsa odur.Hissiyatın ne diyorsa bence orada sat, geriyede bir daha bakma.

GUNSEL23
07-11-2007, 12:45
AŞKOLSUN SN WEPWEP

BEN ŞAKA YAPTIM SADECE

ÖYLE ANLAMANA ÜZÜLDÜM HARBİDEN

YADA ÖYLE ANLAMANA SEBEP BİR CÜMLE İSE YAZDIĞIM GERÇEKTEN ÖZÜR DİLERİM.

ELBETTEKİ DOSTLUKLAR BAKİ KALSIN

HEM NE DEMİŞLER AZA KANAAT ETMEYEN ÇOĞU BULAMAZ.

SATTIM ZATEN BELLİ OLMADIMI TAHTA DAĞILDI:he::he::he:

redblue
07-11-2007, 12:55
Ne Oluyoruz ya
Bu lotlar karşılıklı mı?
Elimizdekini almayamı çalışıyorlar...

wepwep
07-11-2007, 13:11
Sayın HBICE nerde kaldı ya,Sen onca zamandır yaz,yaz kağıt yükseldiğinde ortadan kaybol.Aramızda görmek isterdik kendisini,bu mutluluğu onunla paylaşmak isterdik.Acaba kuliste bizlerimi seyrediyorki,Dur bi sesleneyim HBICEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE,

HAVACI_ist
07-11-2007, 13:33
ufffffffff sattım ya ne olcek şimdik:)

im.ay.09
07-11-2007, 13:55
Dostluklar daima iyi niyetlerle kurulur.Çıkar üzerine kurulan dostluklar mutlaka bir gün son bulur.O yüzden bu tahtanın yönetmeni ben değilim.Sadece bilgi paylaşırım.Diğer bir tabirle spek uşağı değilim.Benim ne dediğimi bazı arkadaşlar anlamıştır.Nasibinde ne kadar kazanmak varsa odur.Hissiyatın ne diyorsa bence orada sat, geriyede bir daha bakma.

AYNEN KATILIYORUM SN:WEPWEP
NASİBİN NEYSE ONU YERSİN YİNEDE SÖYLÜYORUM ALLAH BEREKET VERSİN

DİĞER KAZANÇLAR SİZ ARKADAŞLARIN OLSUN

wepwep
07-11-2007, 14:11
Tekniğine baktığımızda boşluk bırakarak kendini yukarı atmış,Yani bu çok iyi yeni bir trent yapma mücadelesinde,Sesli düşünüyorumda bu anlamda 1,35 gibi olabilirmi acaba diye? Ama boşluğu doldurmak için geride çekilebilir ve bir iki ay daha 0,92-0,97 arası mekik dokuyabilir.Bakalım göreceğiz.

HBICE
07-11-2007, 15:29
Sn.Wepwep,

YTFYO için güzel bir gün. Tavan güzel bir psikoloji getirebilir. Bu tavan kağıdı benim al kriterlerime yaklaştır.

TAvana gelince o denli hantal MYO'lar bile tavan yapmıştı ki bunun yapmaması komikti. Eşeği kaybedip bulduk. Hikaye bu oldu.

MYO'larda cuma günü BSMV konusu netleşecek diye umuyorum. Toplantı sonuçları ne zaman açıklanır bilmiyorum. 12 kasım pazartesi günü bir trend başlayabilir. Önemli olan da bu. Zira MYO endeksi de ala geçmek üzere... Bayık bir borsa var. Redke tepki veriyor. Endeks 30 zorlanacaktır. Bu da kupon endekslere şans tanır. MYO, TURİZM, BİLİŞİM ilk üçte. TEmelde en ucuzu MYO'lar. Gelen trend muhtemelen bu...

MYO'lar için intikam çeyreği olacak demiştim. Şu ana kadar olanlar 2006 Ekiminde de aynen oldu. Esasında 2007 Ağustos'ta MYO'lar tepkilenmiş ancak subprime mortgage krizinden sonra oluşan çıkışta tekrar geri dönmüşlerdi. 2006'da farklarımız ise teknik analizde var. Cİdden farklıyız. 12 Kasımdan sonraki netlik sağlanırsa bence son çeyreğin flaş endeksi MYO endeksi olur. Flaş 2 kağıda belli DNZYO ve YTFYO.

madencix
07-11-2007, 15:32
Sn.Wepwep,

YTFYO için güzel bir gün. Tavan güzel bir psikoloji getirebilir. Bu tavan kağıdı benim al kriterlerime yaklaştır.

TAvana gelince o denli hantal MYO'lar bile tavan yapmıştı ki bunun yapmaması komikti. Eşeği kaybedip bulduk. Hikaye bu oldu.

MYO'larda cuma günü BSMV konusu netleşecek diye umuyorum. Toplantı sonuçları ne zaman açıklanır bilmiyorum. 12 kasım pazartesi günü bir trend başlayabilir. Önemli olan da bu. Zira MYO endeksi de ala geçmek üzere... Bayık bir borsa var. Redke tepki veriyor. Endeks 30 zorlanacaktır. Bu da kupon endekslere şans tanır. MYO, TURİZM, BİLİŞİM ilk üçte. TEmelde en ucuzu MYO'lar. Gelen trend muhtemelen bu...

MYO'lar için intikam çeyreği olacak demiştim. Şu ana kadar olanlar 2006 Ekiminde de aynen oldu. Esasında 2007 Ağustos'ta MYO'lar tepkilenmiş ancak subprime mortgage krizinden sonra oluşan çıkışta tekrar geri dönmüşlerdi. 2006'da farklarımız ise teknik analizde var. Cİdden farklıyız. 12 Kasımdan sonraki netlik sağlanırsa bence son çeyreğin flaş endeksi MYO endeksi olur. Flaş 2 kağıda belli DNZYO ve YTFYO.

myzyo-hdfyo tikkat ....!!!!!!!!!!!!!

wepwep
07-11-2007, 15:45
Abi büyüksün,(HBICE) Kağıt durağan pozisyona geçtiğinde yada aşağıya çekilmek istendiğinde ortaya çıkıveriyorsun.Brova !!!! yani

HBICE
07-11-2007, 15:49
İyi de ikisi de nerdeyse primli...

YTFYO'da BPD(Net katif değer, birim pay değeri) 1.5.

Hedef MYO da ise:

Hedef Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin 05.11.2007 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır. "Konu: Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:VIII, No: 39 sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır. Yatırım Ortaklığımızın paylarının Borsa'da oluşan ağırlıklı ortalama fiyatının (1,27 YTL) pay başına net aktif değerinin (0,85 YTL) iki katını aşması nedeniyle Sermaye Piyasası Kurulu'nun 01.03.2007 tarih ve 8/236 sayılı kararı uyarınca yapılan açıklamadır.Yatırım ortaklığımızın özet portföy değer tablosu aşağıda yeralmaktadır."

Bu uygulamada yeni. Herhalde şubattaki VARYO hareketinden esinlendiler. Bu uygulama kağıdı durdurur mu? Varyo'da pek te durduramadığını görmüştük o da başka. Ancak çok spekülatif durumlar vardı.

....2. Kurul Karar Organı'nın 1/3/2007 tarih ve 8/236 sayılı kararı ile de,
Yatırım ortaklıklarının paylarının Borsa'da oluşan ağırlıklı ortalama fiyatının, pay başına net aktif değerinin iki katını aşması haline;

ilişkin karar verilmiştir.

Söz konusu İLKE KARARLARI, 2007/9 sayılı SPK Haftalık Bülteninde yayımlanmış olup, Mevzuatımızın 9. Bölümünün 198 inci sayfasında yer almıştır....

Esasında 2 de öylesine seçilmiş bir rakkam değil. O sıralardaki PDDD oranı IMKB'deki.

Hedefyo biraz erken davranmış...

YTFYO için BPD'nin 1,5 katı 2.25... Orada HDFYO ile eşitlenir:)

HBICE
07-11-2007, 16:01
Kağıt tavan yapmış beni çağıran sizsiniz. Sonra da niye ortaya çıktın? Kağıt niye çıkmıyo:) Yapmayın ya:)

wepwep
07-11-2007, 16:04
Kağıt tavan yapmış beni çağıran sizsiniz. Sonra da niye ortaya çıktın? Kağıt niye çıkmıyo:) Yapmayın ya:)

Abi büyüksün yazımın içeriğine dikkatli bak.

ree1
07-11-2007, 16:08
bu defa saglam gibi duruyor
daha önceleri kac defa kandırdı bizi cıkacak gibi yaptı girdik düstü her defasında zarar ettik bakalım simdi ne yapacak bir cok arkadas coktandır bekliyor bari beklenileni verse

Grandmaster
07-11-2007, 16:21
arkadaslar nedne gap li acıldı..bi haber de goremedim

HBICE
07-11-2007, 16:24
Temmuz 2006 sonraki dönemde 0,9 1 arasına uzanan 6.tepki...

Bu dönemde en yüksek kapanış 0.94. Endekse karşı kağıdın nasıl ezildiğinin hesabını siz yapın...

Ancak MYO'lar hep beraber hareket ediyor. Ama şaşırmıyorum... Zira şu anda petrolünden altınına borsasından gayrimenkulüne her şey beraber hareket ediyor... Onu söyledim yukarıda tekrar edeyeyim MYO endeksinde bir güzelleşme eğilimi olmaz ise işimiz kolay değil.

HBICE
07-11-2007, 22:08
Bu deneme şimdilik bitti diyemesekte yine bir çekirge hareketi olarak kaldı. Geçen şubattaki denemede ümitliydim ancak bu denemenin gerisinin pek te kolay gelmeyeceğini tahmin etmek kolaydı. MYO endeksi satta ve BSMV hakkında karar bekleniyordu.

Ben her zman verilere dayandım. Diyorum ki bugünkü hareket al getirdi. Öncü bir al. 98'leri görmese de gelirdi o başka. Heyecan yaratmaz bu hareket bende. EGYO da 37'den aldıklarım gelmiş 49'a buradaki tek tavanı neyleyim:)

MYO'ların intikam çeyreğindeyiz. Zaten belli.. YTFYO yamulmuş şekilde band ortasındaydı.. Bi tavam çekti herkes toplandı:)... Önemli olan bunlar değil en azından benim için. Bu kağıt BPD'sinin iki katından BPD'sinin nerdeyse yarısına geldi. Bunu da ilk defa yaptı bu önemli...

İkincisi benim oluşturduğum 5 büyük MYO'nun eşit ağırlıklı endeksine karşı kafayı kaldırdı bu önemli...

Üçüncüsü aşağı takozu endeks relatifta yaptı ve yukarı kırdı bu da önemli...

Ama esas mesele 0.96 endeksten 0.3 endekse düşmüş ezilmekten yorgun düşmüş MYO endeksinin en ucuzlarından biri... BUDUR ÖNEMLİ OLAN... Temel ve teknik ıraksama hat seviyede budur önemli olan.. Ve iskonto sıralamasında ömrü hayatında görmediği yerlerdedir budur önemli olan...

wepwep
08-11-2007, 11:42
Abi büyüksün,(HBICE) Kağıt durağan pozisyona geçtiğinde yada aşağıya çekilmek istendiğinde ortaya çıkıveriyorsun.Brova !!!! yani

Sayın HBICE bu yazıyı dün dikkatlice okusaydın bugün kazanmıştın.

im.ay.09
08-11-2007, 11:46
hep şunu düşünmüşümdür. kağıtta kar yakaladınmı satacaksın ama hep uygulayamamıştım

ilk defa tavandan ytf yi sattım . niye sattın diye sordular.işte sorunun cevabı .kağıt bu halde.

merzey
08-11-2007, 11:47
arkadaşlar ben yeniyimde neler olabileceği ile ilgili bilgi verebilecek varmı yani yeniden yükselmesi falan gibi

Anduril
08-11-2007, 12:01
Bu hikaye bana tanıdık geliyor.. Yuhhhh diyorum, başka da bir şey demiyorum.. 3 mü oldu 4 mü oldu hep aynı....

***YTFYO*** Yatirim Finansman Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Yatirim Finansman Menkul Degerler A.S.'nden gelen yazi 07.11.2007 tarihlerinde Yatirim Finansman Yatirim Ortakligi A.S. hisse senetleri ile ilgili olarak 164.381 adet satis, tarafimizca sirket portfoyu adina gerceklestirilmistir. ***YTFYO***

HBICE
08-11-2007, 12:28
Sn wepwep,

Hani full YTFYO'da olsam anlarım da... Hani al sinyali gelmiş olsa anlarım...:) Öncü al dün kapanışta gelebildi. Bugün kaat daha güçlü...

YTFYO satsa ne olur satmasa ne olur... 12 Kasıma kadar zaten yüksek volatilite ve trendsizlik olacağını görmemek tuhaf olurdu.

Siz de benim yazıyı dikkatle okuyun ben kazanıyorum dert etmeyin:)

YTFYO da sanki balon oluştu patladı tadına girmenin ise alemi yok kağıt %40 iskontolu, yani anlamayanlar oluyor PD/DD 0,6 gibi düşünün...
Balon aranıyorsa EURO'ya, PETROL'e, Konut fiyatlarına, ALTIN'a bakın:)

Hatta 30a, 100e bakın...

ivmeci
08-11-2007, 12:31
Klasik saman alevi hareketini gördük mü ne?Ben bu sıçramalar sonrası uzun bir nekahat dönemini çok gördüm.Şuan kağıtta değilim ancak umarım kyler tavandan sarılmamışlardır.

Al-sat-tut tvsiyesi değildir.

HBICE
08-11-2007, 12:33
Sn.İvmeci bi tane de ortalarda cılız bir tane var toplam 7 etti dün:)

e.yegen
08-11-2007, 12:36
vakıf yatırım birdesn hbıce onda durmlar nasıl sanki gidecek görüntüsü var

HBICE
08-11-2007, 12:42
Hep dediğim gibi BSMV olayı bnetleşecek, MYO endeksi ala geçecek bundan önce çekirge hareketleri her yerde olabilir... Ama çbunları tahmin edebilmek kolay değil.

Bir de MYO endeksinde gelecek al kağıtta gelecek aldan önemli. Bu al sinyali için ben kendi oluşturduğum MYO endeksini kullanıyorum... O al sinyali geldikten sonra da gitmezse el insaf diyeceğiz artık:)

GUNSEL23
08-11-2007, 12:49
hep şunu düşünmüşümdür. kağıtta kar yakaladınmı satacaksın ama hep uygulayamamıştım

ilk defa tavandan ytf yi sattım . niye sattın diye sordular.işte sorunun cevabı .kağıt bu halde.

sana sattın mı diye sormuştum ama bende verdim tavandan
daldaki kuştan eldeki kuştan iyidir misali
umarım kalanlara da tavanlar kısmet olur

im.ay.09
08-11-2007, 13:49
:super:sana sattın mı diye sormuştum ama bende verdim tavandan
daldaki kuştan eldeki kuştan iyidir misali
umarım kalanlara da tavanlar kısmet olur

:super:evet sana katılıyorum.inşallah elindeki olanlar kazanır.:super:

wepwep
08-11-2007, 14:41
YTFYO geleneksel bir tarzda giderse 10 şubat tarihine kadar 0,87-0,95 arası mekik dokur gibi,O tarihten sonra da daha öncekiler gibi bir pik daha yapar 1,09-1,35 arası gibi olur.
Tabi önemli bir olay olmadıkça.Sadece bilgi paylaşımımdır.AL SAT TUT tavsiyesi içermez.

HAVACI_ist
08-11-2007, 15:33
0.90 dan yeniden maliyetletlendik hadi hayırlısı bakalım.

merzey
08-11-2007, 16:50
ArkadaŞlar Yorum Yapan Yokmu Yaaaa
Anlayan Bİrİlerİ Yorum Yaparsa Sevİnİrİm

HBICE
08-11-2007, 21:33
YTFYO'nun kaderini MYO endeksi, MYO endeksinin kaderini de büyük ölçüde yarın ki toplantıdan çıkabilecek netlik belirler.

bastian
09-11-2007, 10:20
YTFYO'nun kaderini MYO endeksi, MYO endeksinin kaderini de büyük ölçüde yarın ki toplantıdan çıkabilecek netlik belirler.

selam... toplantinin bugun olacagi bilgisine nerden ulastiniz... ben toplantinin gecen hafta yapildigini okumustum fakat sonucunu bilmiyorum...

HBICE
09-11-2007, 13:30
Geçen hafta dünya gazetesinde çıkmıştı haber. Oradaki arama motorundan haberi bulabilirsin.

HBICE
09-11-2007, 14:06
Bugün artık yüksek volatilite ve trendsizliğin umarım sonu olur....

22 Mart 204 tarihinde MYO 5 endeksi* xu100 relatifte 2.1'i gördü. Ardından toplam 36 ay sonra xu100 karşısında 0.67'e geldi. Kayıp %70'lere yaklaşmıştı... Oradan itibaren endekse tepki vermeye çalıştı ama nafile. 8 aydır 0.68-0.75 bandına girdi. Şu anda .7... Bant dibinde.

Bu sadece bir teknik hareket te değil 5 Centi zorlayan bir endekste, %50'ye varan iskontolar var. PDDD açısından en ucuz sektör. 0.8 sektör-2 borsa ortalaması... F/K'lar iyi... Karlar göz kamaştırıcı... Ancak Endeks relatif kayıpta da en çok kaybetiren sektör.

YTFYO ve DNZYO bu sektörün hem en ucuzlarından hem de sektörün genelde en pahalısı konumunda olmuş kağıtlar. Iraksıyorlar. Temel ve teknik ıraksıyor. Ve teknik analiz bağlamında onlarca ıraksama var.

Bugün bir netlik çıkarsa marttan beri yaptığımız dipten dönme ihtimali yüksek. Ancak belirsizliğin artması marttan beri oluşan dibi kırmamıza neden olabilir.

xyort/xu100 için 0.3'lerde dibin dibindeyiz demiştim... O da şu anda aynı seviyelerde. %3'lük sarkma hakkı tanısak .291 sonrası yeni bir ayı piyasası teyidi gelebilir eğer gelişmeler kötü cereyan ederse. Tabi BSMV konusunda netlik sağlanırsa bu dibi kırmak çok zor olur.

Ancak şunu söylemeliyim ki, bir endeksin 43 ay bu kadar ezilmesi kendi başına ve belki de borsa tarihimizdeki en tuhaf hareketlerdendir. Daha da tuhafı hala dibi bulamamış olma ihtimalimizdir. Ne denilebilir? Ya sabır...

*MYO5 endeksi eşit ağırlıklı olarak en büyük beş MYOnun bileşkesidir.

merzey
09-11-2007, 15:16
Hbice Benİm Gİbİ ArkadaŞlarin AnlayabİleceĞİ Şekİlde De İzah Yapabİlİrmİsİn

wepwep
09-11-2007, 15:34
YTFYO geleneksel bir tarzda giderse 10 şubat tarihine kadar 0,87-0,95 arası mekik dokur gibi,O tarihten sonra da daha öncekiler gibi bir pik daha yapar 1,09-1,35 arası gibi olur.
Tabi önemli bir olay olmadıkça.Sadece bilgi paylaşımımdır.AL SAT TUT tavsiyesi içermez.

sadece bu yazıyı dün yazdığımı belirtmek istedim.:yes:
Bunu tahmin etmek teknik analizden anlayanlar için hiç de zor olmasa gerek.

wepwep
09-11-2007, 16:13
0,87 ye geldi buralardan tatlı şiparişi verilebilir,fakat pişmesi daha önce de söylediğim tarihten önce olacağını düşünmemek lazım.

HBICE
09-11-2007, 16:28
Sn wepwep,

Teknik analiz geçmişin 1e1 tekrarını beklemekten daha fazla bir şeydir.

Size tavsiyem trend gücü göstergelerine biraz zaman harcayın. VHF; ADX; RSQ gibi ...

manishing
09-11-2007, 16:44
bi sonuç alındımı acaba yo lar hakkındaki davadan yada nerede öğrenebiliriz acaba sn hbice bi fikriniz varmı

HBICE
09-11-2007, 17:25
Dava değil umarım da olmaz..

Haberde:

"Maliye'nin banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) kapsamına almasıyla 80 milyon dolarlık vergi yüküyle karşı karşıya kalan yatırım ortaklıkları şirketlerinin yöneticileri dün bir araya geldi. Toplantı, Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) Başkanı ve Garanti Portföy Genel Müdürü Gür Çağdaş önderliğinde gerçekleştirildi. Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) Başkanı ve Garanti Portföy Genel Müdürü Gür Çağdaş, dün gerçekleştirilen toplantıda sektör olarak birlikte hareket etmeye karar verildiğini belirterek, önümüzdeki hafta cuma günü bir konsensusa varılacağını ve bir karar alınacağını söyledi. Çağdaş, "Sektörün bir araya gelmesi açısından, birbirini tanıması açısından bu toplantı çok iyi oldu. Bu konunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. Hafta boyunca bazı konular üzerinde çalışmalarımızı sürdürüp, cuma günü konuyu netleştiririz. Hem konu çok hassas hem de halka açık şirket olduğumuz için fazla bilgi veremiyorum" diye konuştu.
Toplantıda, "BSMV alınacak mı? Boyutları ne olacak? İtiraz edilip, mahkemeye mi başvurulur? Kanun değişikliğine gidilebilir mi?" gibi konuların tartışıldığı öğrenildi."

deniliyordu.

İdeali bence durumun netleştirilip yasalaştırılması.

HBICE
09-11-2007, 17:51
Tabi bu küçük dünyaya konsantre olup gerçek dünyayı da atmamak lazım. USD/JPY çok kritik seviyeye geldi. DJ zaten dağılmış. IMKB ağır darbe aldı. Ne demeli bilmiyorum. Doların 1.2'yi kırması da cabası... Pehhhh...

jackwalsh
14-11-2007, 12:45
Ne oldu herkes ilk tavanda cakıt mı ?
Tekrar almak istiyorum ne seviylerde girmeli,
85 ler nasıl sizcE?

HBICE
15-11-2007, 18:53
MYO'lar sürünüyorlar. İşin doğrusu kasımda bir numara beklemiyorum. Endeksten de bir şey beklemiyorum pek...

Şu BSMV konusunda da dünya gazetesindeki tarih geçti ne bir açıklama geldi ne de bir haber çıktı.

Buna ek olarak Amonra İŞYAT'a dava açıyor. Ya bu kadar efendi bir sektör nasıl bu hale geldi anlamadım artık. Ya bi masa büyükçe bir kasadan oluşan şirket bunlar yahu:)

İŞYAT niçin önemli zira MYO endeksinin nerdeyse yarısı İŞYAT. Onsuz bir hareket beklemek çok zor.

Bunlar bir yana global piyasalar huzursuz. Falan filan...

AMA BEN ARALIKTAN UMUTLUYUM.

BU KADAR UCUZ VE BU KADAR KARLI BAŞKA SEKTÖR YOK.

jackwalsh
16-11-2007, 16:49
86 dan iki kik alıyor birisi gel gel yapıyor.
Ama ytfyo da tık yok her zmaan ki gibi.

YTFYO inancım tam ama geris hikaye.

HAVACI_ist
16-11-2007, 17:30
0.86 ya baskı kurdum acaip alamıyolar o yüzden:)

HBICE
21-11-2007, 16:18
MYo endeksi xu100'ün %2,5'luk düşüşüne -1.44% ile karşılılıl veriyor yani endeks relatifte yukarı doğru gidiyor.

MYO endeksi xu100 relatifte ikiz dip yaptı(2.dip=1.11.2007). xu100 Relatifte öncü al sinyali geldi. (Son al sinyali 15.8.2007) Yani bugünkü hareketi de eklersek ikiz dip konfirme oldu denilebilir. Al sinyali ve ikiz dip bir arada olması iyi bir şey ancak son 4 yılda bu alllardan ve diplerden bir hayli olduğunu da hatırlatayım...

myo endeksi YTl trend gücü çok düştü. Güçsüzlük artmaya devam ediyor. Ortavadede MYO endeksi alda.

USD/JPY kritik değerleri çoktan aşağı kırdı. Ancak şimdilik redke sakin. USD hala satta ve öncü al yok.

BSMV konusunda bir netleşme yok.

HBICE
23-11-2007, 12:53
USD/JPY çok ciddi tepki veriyor. EUR/USD biraz aşağı gelse sanki 1.10 üstüne geçebilir.

MYO endeksi endeks relatifte cılız kaldı. %7'e yakın tepki kolay mı tabii:) Tepki dahil 4 yıllık kayıp %67 civarında... Pehhh:)

Artık kapıda aralık var. Son çeyrek, son ay. Umarım artık bu saçmalık son bulur....

wepwep
23-11-2007, 15:12

Yukarıdaki bu yazı 08/11/2007 tarihli
Bugün ise 23/11/2007
Aradan iki hafta geçti tepki zamanı geldi, ama 0,91 den yukarı olmayacaktır.
AL SAT TUT TAVSİYESİ KESİNLİKLE OLAMAZ

HBICE
28-11-2007, 02:43
Kasımdan çekiniyordum atlattık umarım. Aralık güzel geçmeli artık.

Yarın bakalım endeks çıkarken MYO'lar endeksle beraber gidebilecekler mi? Yoksa yıllardır yaptıkları gibi çıkan endekste endeksten düşük performansla endeks relatif diplerine mi çekilecekler?

Umarım artık MYO'larda güçlenmiş bulunan relatif sinyal tam anlamıyla ala dönüşür.

HBICE
28-11-2007, 19:12
Yine yattılar... Relatif al kaybedilmez umarım.

HBICE
29-11-2007, 11:03
USD/JPY 110'nun üstüne attı kendini bu çok güzel.

xyort/xu100 dünkü sert düşüşünden sonra bugün sakin. Bu da güzel sayılır.Öncü al şimdilik duruyor.

xyort/xu100 tarihi dip seviyelerinin %4 civarında üstünde. (0,312) (ikiz dip yapmış ve konfirme etmişti.)

Artık aralıktayız sayılır ... Aralıktan umutluyum....

ivmeci
29-11-2007, 12:47
Sayın HBICE,

aşağıdaki örnektede görülebileceği gibi,yabancı fonların yo lardaki satışları bitmeden yükseliş beklemek bence biraz zor...

***AKYO***ECBYO******YKRYO**** Advicorp Plc/ AmonRA Emerging Growth Fund'dan gelen yazi: 28/11/2007 tarihinde, Ak Yatirim Ortakligi A.S. (AKYO) hisse senetleri ile ilgili olarak 1,63 fiyatla toplam 5.000 lot satis islemi gerceklestirilmis olup, ortaklik payi % 10,57 olmustur. Eczacibasi Yatirim Ortakligi A.S. (ECBYO) hisse senetleri ile ilgili olarak 0,98 fiyatla toplam 40.000 lot satis islemi gerceklestirilmis olup, ortaklik payi % 18,89 olmustur. Yapi Kredi Yatirim Ortakligi A.S. (YKRYO) hisse senetleri ile ilgili olarak 0,98/0,99 fiyat araligindan toplam 36.562 lot satis islemi gerceklestirilmis olup, ortaklik payi %8,25 olmustur. ***AKYO***ECBYO******YKRYO**** (29/11/2007 - 09:13:43)

-----------------------------
Bu satışlar ne zaman biter acaba?

Al-sat-tut tavsiyesi değildir.

HBICE
30-11-2007, 15:16
aralık geldi hoş geldi... SOn çeyrek son ay... Umutluyum... Hala...

Dolar dibinde zor düşer, endeks tepesinde az çıkar. MYO'lar en ucuz ve ezik endeks öncü relatif al sinyali var...
Umarım çıkar...

wepwep
30-11-2007, 16:06
aralık geldi hoş geldi... SOn çeyrek son ay... Umutluyum... Hala...

Dolar dibinde zor düşer, endeks tepesinde az çıkar. MYO'lar en ucuz ve ezik endeks öncü relatif al sinyali var...
Umarım çıkar...

Biraz zorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Çıkartanın anlını karışlarım.:he:
Aşağıda ne yazıyorsak o
Originally Posted by wepwep
Tabi önemli bir olay olmadıkça.Sadece bilgi paylaşımımdır.AL SAT TUT tavsiyesi içermez

HBICE
30-11-2007, 21:26
.xyort xu100 relatifte bugün düştü. %3 kadar altta ikiz dip dibi var. Olmadı dibi üçler.... Bence 0.3ün altı artık çok zor...

Gönlüm rahat USD/JPY 110 üstü.

Öncü relatif al mevcut.

YTFYO'nun grafikleri MYo endeksinden daha iyi. Ancak MYo endeksi toparlamaz ise YTFYO çok zor toparlar diye düşünüyorum.

HBICE
04-12-2007, 00:30
%1 daha düştü... %2 daha düşebilir MYO endeksi relatifte. Daha aşağısı yok görünen...

YTFYO'da çok fazla olumlu formasyon oluştu... Relatif dip oluşmuş olmalı artık... Yukarı dönüş esasında uzun vadeli göstergelerde YTL grafikte nisandan beri devam ediyor... Relatif öncü al sinyali var... Ancak temel al sinyali gelemedi gitti... Tabi aynı sinyalden MYO endeksinde de olmalı ki MYO endeksinin şerrine uğrayıp tek tavanlık çekirge operasyonuna maruz kalmasın:) Umarım yükselir... Ancak nasıl olacak ta bu moddan çıkacak soru işareti. Bugün 3-5 bin YTL işlem hacmi vardı. Şaka gibi.

HBICE
06-12-2007, 11:36
rxu100 relatif MYO endeksi grafiği:

%1 aşağıda tarihi dip var... İkiz dip teyit edildi derken, xu100 boğalaşmış, xyort ise kararsızlaşmıştı. Ardından üçüncü defa tarihi dibe geldik. 0.3xu100... Çalışır mı?

Bunu bilebilmek zor. Ancak şunları biliyoruz:

PDDD açısından en ucuz sektör MYO'lar.
Endeks relatifte en ciddi kayıptaki endeks MYO endeksi.
Endeks relatifte 0.97lerden 0.3'lere gelmiş.

Çalışmazsa bir sonraki dip %4 civarı altta oluşabilir.

Çalışırsa %60'e varan bir çıkış ile 2007 kayıplarını telafi edebilir ve ya kavrukluğu elden bırakmayıp %20 ile çıkışını tamamlayabilir.

Çalışma ihtimali var.... Her ne kadar 900 peryottur yada nerdeyse 4 yıldır çok yüksek trend gücü ile düşmüş olsa da artık bu düşüşü sürdürebilmesi ve ya sürünebilmesi devam ettirebilecek gösterge seviyelerini kaybetmiş durumda.... Ayı piyasasının tekrar oluşması çok güç.... Boğa piyasası öncü göstergeleri nisandan beri oluşuyor. Bence çıkış yakındır.

Severim aralık ayını.

erdoğan72
06-12-2007, 12:55
kısa vadede 0.92 olabilir.:yes:

HBICE
06-12-2007, 15:50
MYO endeksi bugünde relatif düşüşünü sürdürmeyi ihmal etmedi. Nerdeyse dipteyiz.

HBICE
06-12-2007, 16:12
Originally Posted by HBICE
AYI KARDEŞLE 3 YIL (xyort/xu100)

MYO endeksi zımba gibi girdi 2004’e…. İlk çeyrekte güzeldi… 6 ayda %80 relatif getiri… Boğa olmayanı dövüyollar… Öyle fena yani….Ama mayıs sonrası bizim ayı kardeş geliyo… Bi sallıyo piyasayı… Yani 3 yıl önce bu ay…

Güzel günler tam bitti derken, baoğa gelmesin mi…. Ekimde yine mayıs tepesi görülmesin mi…. Herkes unutmuş Ayı Kardeşi…. Onsuz geçen süre çok uzunda değil oysa ki….

Ve Ayı Kardeş geliyor Ekim ortasında Nisana kadar tatlı tatlı sallıyor piyasayı… 2005 in ilk çeyreğinde piyasa direnmeye çalışıyor ama nafile…0.65

Nisan sonrası iyice bi artan dozda sallıyor… 2005 ilk çeyreği kayıp…. 0.55

0.55 te taban oluşurma çalışmaları var… Ancak 2006 ilk günü bir daha sallantıyla uyanıyoruz… Çüş müş diyoruz nafile… Ayı kardeş takmış bu ağaca…. Ve geliyoruz 0.47’e… 2004 çıkışının başlangıcına… 2006 böyle geçer artık derken… Haizranda bir daha sallamasın mı bizi…0.417… Neyse gider artık diyoruz… Uğramaz diyoruz…

2007 başında yılbaşı kutlamalarına geleneksel olarak ayı kardeş bir daha geliyor ve işte o an 2000’deki tarihi dipte kırılıyor… Çüşş diyecek güç kalmamış… 0.385….

Bakın 0.98’den 0.385’e geldik… En fazla tepki %5... Şubatta MYO endeksi ilk defa %10’a ulaşacak bir tepkiye başlıyor… VARYO sahneye çıkıyor… Bir kısım MYO onları takip ediyor… Ve yarısının altına gelmiş bir endeks %15 civarı tepkilendikten sonra yine yan yatıyor… MYO endeksi ezikliğin doruğuna doğru hızla tırmanıyor…

Bu görülmüş eziklik değil… 0.345…. Bir evvelki yani 1999’da oluşan tarihi dip %15 civarında aşağı kayıyor….

Peki bunlar yaşanırken relatif baktığımız endeks 100 ne yapıyor 2,5’a katlıyor…

YTL grafikte net olarak görebilirsiniz… MYO endeksi 2000 tepesinin %10 üstünde.

Grafikte görünüyor… İlki hariç diğer taban dönüş formasyonları boğa tuzağı gibi… Yani bizim ayı akıllı ayı... 5 başarısız taban denemesi...

PDDD açısından bu kadar ucuz sektör var mı? Yok… Ayı Kardeş sağolsun…

Ama bir şeyi anlamadım… Son 3 gündür niye aşağı yönlüyüz… Ayı kardeş homurdanıp duruyor…

Pek sevgili ayı kardeş bi gün yüzü görsek bari 1-2 aylığına…

Özel Not: Ayı ve boğa uydurma karakterlerdir. Gerçekte borsada ayı ve boğa olmaz. Hepimiz ayıyız, hepimiz boğayız yeri geldiğinde…

Sonra neler mi oldu? Ağustos 2007

AYI KARDEŞ MYO ENDEKSİNİ TAM SALLADI 0.31 seviyeleri görüldü... 1 nire 0.31 nire.. 0.31'den sonra 2007 Temmuzundan sonra ayı kardeş gitti.... Şimdilerde çok az üstünde salınıyoruz.... AYI kardeş topladı toplayacağı kirazı, elmayı KALMADIĞINI ANLADI SANIRSAM....

Temmuz-Aralık 2007

Temmuz sonrası MYO endeksi xu100 relatifte bir daha tepkilenmeye çalıştı. Sivrisinek vızıltısı tadındaki tepki 0.31-0.35 arasında oldu... Ardından 0.3'lerde üçüz dip oluşumu başlattı. Üçüz dip oluşumu teyit olmadı.

Son 4 yılın relatif öyküsü bu...

Yazılarıma al sinyali gelene kadar ara veriyorum... Bu ezik grafik mide bulandırır çok bakmayın:)

erdoğan72
06-12-2007, 17:04
bilisim ile xyort bütün esiklirile ortada ben 2008 bekliyorum

HBICE
06-12-2007, 22:54
xyort/xu100... Üçüz dip... Acı çok.... Yazık... Ara vermeye niyetleniyorum yine dipliyor:)

sn6op
11-12-2007, 17:35
ne oldu öyle bi anlık .89?!

e-fulya
11-12-2007, 18:19
bunlardan büyük ekmek beklemek bence yanlış..

tskyo,ytfyo periyodik olarak böyle mini şovlar yapıyorlar..

onların da içine sıkıntı geliyor herhalde..
bunları değerlendirmek gerek bence..
ben ytfyo'yu 0.84-0.89 arası hep kolluyorum..
85 ten aldıklarımı hiç acımadan 88 den sattım gitti..
bu gece dow'dan olumsuzluk yansırsa yarın kısmetse 84 ten bile yerine koyarım inşallah..
yok bunlardan büyük pasta..
benim kolayıma gelen yol bu..
başka çare bulamadım..
beklemekten ve sinir olmaktan iyi..

HBICE
13-12-2007, 17:26
MYO endeksi xu100 relatifte üçüz dibinden 3 gündür dönme çabasında. Eser seviyede de olsa kafayı kaldırdı. YTFYO ise gülünesi bir grafik halinde... Hani diyorum ya banka sanıyo kendini... endeks 30 kadar düşüyooo:) Komik kağıt....

Neyse.. MYO endeksinin relatif görüntüsü ayı yönde sürdürülemez hal aldı... Relatif ayı piyasası uzun vadeli göstergelerde döndü dönecek, orta vadede dönüşler var...

Sonuç: MYo endeksi endekse karşı daha düşemez hale nerdeyse geldi. YTFYO MYO endeksine karşı kafayı kaldırmış durumda... Yarı yarıya kayıpta MYO endeksine karşı... MYO endeksi ala geçtiğinde cümbüş bekliyorum:)

Neyse Kav'da güzel kazanıyorum gözüm burada ancak:)

HBICE
16-12-2007, 18:24
MYO endeksinin içinde bulunduğu ıraksamlar o denli yüksek seviyelere ulaştı ki, bırakın bir endekste bir kağıtta bile bu verilere rastlamak tüm IMKB tarihinde pek kolay değil....

Şu anda MYO endeksinden beter bi anamoli var ise Bilişim... Ancak oradaki anamoli Temel veriler ile destekten yoksun. PDDD'ler 2 civarında, NAsdaq yalan olmuş durumda.... Bu durumlardan bir kere elektrik sektöründe de oluşmuştu... Onlar da temel olarak bunlarla karşılaştırılamaz nitelikte... Zaten bilişim ve elektrik 3-5 hisselik küçük endeksler...

MYO endeksinde oluşanları dünyadaki investment trustlara bakıp ta açıklayamazsınız. GMYO'lar mesela dünya reit ortalamalarına yakın seyrediyorlar... Ama MYO'lar da olanlar tamamen açıklaması olmayan tuhaf bir durum... Tabi vergi uyuşmazlığı, İŞYAT'a açılan dava öne sürülebilir. Ancak bunlar yeni konular... 2007 başında ıraksama zaten anamoli sayılmak için yeterliydi. Ortalarında yine bu konular gündemde değilken yine artık ortada bir fenomen vardı...

Artık ortada Temel& teknik ucuzluğunun çok ötesinde bir durum var.. İşyat dışı oluşturulmuş MYo endeksinde de durum çok farklı gözükmüyor.

Bu anamolinin sona erdiğini gösteren bir al sinyali yok... Ancak sürdürülebilirliği artık her geçen gün daha da zorlaşır... Anlatmıştım nefes almadan buraya geldi... Teknik olarak tepki verecektir sonunda... Esasında 2006 son çeyreğinden sonra sert tepki bölgesindeydi. Ancak 2007'deki varyo show'u 2007'nin ilk ayında kaybedilenlerin geri alınmasını sağlayabildi... Sonrası ise hüsrandı.... Tepki bile demek güç....

Sonuç: Bu anamolide eşeğini kaybedenlerin eşeklerini bulabileceklerini pek sanmamakla beraner(ben dahil), eşeği uzaktan görebiliriz....

HBICE
17-12-2007, 22:46
USD/EUR aşağı geldikçe, USD JPY'e karşı değer kazanır büyük ihtimalle... Petrol hala pahalı, faizler yüksek... Yani son 3 yıldır piyasayı destekleyen şartlar hala mevcut. Ancak USD/EUR'un 2008 ekim seçimlerinden sonraki ve öncesi dönemdeki hali nice olur... Belirsiz...

MYO endeksinden bağımsız YTFYO'nun bugün düşmesine ise gülüp geçtim...

MYO endeksi kafayı relatifte yukarı çevirdi. USD/JPY iyi seviyelerde...

Endeks 100'ün umut verici bir tarafı kaldığını düşünmüyorum... Son 6,5 seans... Aralıktan umudumu kaybetmiş değilim:)

ecos
18-12-2007, 21:30
birim pay değeri 1.44 ytl. kapanış 0.83 ytl. iyi iskonto var.izlemeye aldım.

HBICE
19-12-2007, 13:42
MYO endeksine karşı YTFYO aşağı geliyor... Muhtemelen ayı tuzağı...

DNZYO'da aynı:)

USD/JPY güzel...

Son haftaya giriyoruz...

Son haftaya kaldı umutlar....

Herkese hayırlı bayramlar...

HBICE
25-12-2007, 13:08
xyort/xu100 0.297'de... Yani 4. dip... İkiz dip falan dedik olmadı. Dün kü zayıflıkta fena oldu...

MYO endeksi nisan başından beri kendine gelmeye çalışsa da beceremedi. Bugün dipte olma ihtimalimiz tarihi veriye göre yüksek. Ancak 2006 ve 2007 ocaklarında kendinden menkul şelale düşüşler vardı relatifte...

Son haftaya kötü girdi MYO'lar... Son çeyrekten de bir numara çıkmadı... Bundan sonraki çeyrekte 12 aylık karlar iyi gelecektir. Borsa da dağılmaz bu seviyelerde kalabilirse önümüzdeki çeyrek tepki gelebilir....

ecos
26-12-2007, 20:40
aranıza katıldım.

HBICE
27-12-2007, 01:50
4li dip....

Yuh artık 5 yapın düz olsun...

HBICE
28-12-2007, 11:30
Relatif görüntüyü bıraktım bir tarafa....

2007 de YTFYO ne yapmış bir bakalım...

BPD artışı %20 civarında...

Faiz %17 civarındaydı...

YTFYO ise %4 zararla yılı kapatıyor... ÇÜŞŞŞŞŞŞŞŞŞ BE:)

Bu arada iskonto da %40'ın üstünde yeni rekorlar kırıyor...

MYO endeksi de tarifsiz acıların merkezine dönüştü... Relatif trend gücü rekora doymuyor...

Bunları da geçtim şu anda 11 tane küçük endeksin hepsi satta relatifte ve son çeyrek böyle geçti...

Aralıktan umutlu muyum? Umudumu biraz kaybettim:)

e-fulya
31-12-2007, 10:28
MÜTHİŞ ve ÇOK ÖNEMLİ BİR AÇIKLAMA !!! maşallah...

....09:10 : ***YTFYO*** Yatirim Finansman Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Yatirim Finansman Menkul Degerler A.S. nden gelen yazi: 28.12.2007 tarihinde Yatirim

***YTFYO*** Yatirim Finansman Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Yatirim Finansman Menkul Degerler A.S. nden gelen yazi: 28.12.2007 tarihinde Yatirim Finansman Yatirim Ortakligi A.S. hisse senetleri ile ilgili olarak 20 adet alis, tarafimizca sirket portfoyu adina gerceklestirilmistir. ***YT

Kaynak:HSBC son dakikahaberleri

HBICE
02-01-2008, 02:52
2004 EKiminden beri karabulutların egemenliğinden kurtulamayan MYO endeksinin bari 2008 ilk çeyreğinde bir halt etmesi umuduyla:)

HBICE
02-01-2008, 12:37
Global dalganın büyüğünden bekleniyor... Ben de bekliyorum... Yani endeks 100 endeks 30 artık yalan.... Bundan sonra küçük kupon endeksler dışında kazanılacak yer kalmadı bana göre.... En ucuz endeks hangisi MYO endeksi.... Sonra Metal eşya makine, holding.... En pahalısı Factoring, bankacılık, metal ana... En ucuzun bir anlamı var mı... Bir çok MYO endeks 0'a düşse, temel olarak şu anki değerine düşer.... Ya da şöyle ifade edelim %50 düşse borsa, bunlar %25 BPD kaybı yaşar. YTFYO 1.1'e gelir. En son 1.1 BPD'de en düşük 0.7 ler görüldü.

e-fulya
02-01-2008, 12:55
2004 EKiminden beri karabulutların egemenliğinden kurtulamayan MYO endeksinin bari 2008 ilk çeyreğinde bir halt etmesi umuduyla:)
bütçenin iki yakasının biraraya gelmesi için maliyeye çok para lazım..
yılın son günü leasing şirketlerinin kdv ayarlamasıyla yediği golü,bsmv yoluyla kesilmesi gündemde olan 80 milyon dolarlık caza ile YO'lar da yerse ne olacağını düşünmek bile istemiyorum..
temkinli olmakta yarar var..
ucuzun her zaman daha da ucuzu vardır..
yo endeksine ucuz demek için henüz erken..
bsmv olayının çözümünü beklemeli..
http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2007/Ekim/20/Haber_280369.aspx

erdoğan72
02-01-2008, 17:25
bütçenin iki yakasının biraraya gelmesi için maliyeye çok para lazım..
yılın son günü leasing şirketlerinin kdv ayarlamasıyla yediği golü,bsmv yoluyla kesilmesi gündemde olan 80 milyon dolarlık caza ile YO'lar da yerse ne olacağını düşünmek bile istemiyorum..
temkinli olmakta yarar var..
ucuzun her zaman daha da ucuzu vardır..
yo endeksine ucuz demek için henüz erken..
bsmv olayının çözümünü beklemeli..
http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2007/Ekim/20/Haber_280369.aspx SATEN BU BSMV SATIN ALINDI BENCE BU BSMV ALINSA DAHA İYİ OLUR BÖYLECE ALDIKLARI HİSSERİ AYNI FİRATDAN ALIP SATMASLAR 082ALIP 082 SATIYORLAR BENDE 083 SATIP 082ALIYORUM AMCAM SAĞ OLSUN:he::he:

erdoğan72
02-01-2008, 21:37
:he::he:YATIRIM FINANSMAN 68,448 0.82 amcam yukardan verdiklerini asağdan topluyo.:cry::cry:

HBICE
04-01-2008, 02:37
Evet beterin beteri vardır. Gelinen nokta beterin beterinin beteridir hatta. Daha da beteri olabilir mi... Zor da olsa evet... MYO endeksine ucuz demek için erken midir?... Aksine geçtir. MYO endeksi en ucuz endekstir. İskontolar ise krizlerde bile nadiren görülen seviyelere bir boğa yılı sonunda ulaşmıştır.

IMKB %120 primli, BANKALAR %170, MYO'LAR -%20

erdoğan72
04-01-2008, 02:41
Yatirim Finansman 18,044

ecos
04-01-2008, 19:48
hissede bazı aracı kurumların ve yatırım finansmanın toplu ve düzenli alımlarını görüyoruz.çalkantılara rağmen iyi duruyor.

erdoğan72
04-01-2008, 23:34
ATA YATIRIM 40,000 bakalım pazartesi kime satacak

redblue
05-01-2008, 20:16
ATA YATIRIM 40,000 bakalım pazartesi kime satacak

Razıysa 0.72 den satmaya almaya hazırım 40,000 lot

:super:

Yatırım Finansman bize yedirmez ama...bakacaz artık

Alım Satım Tavsiyesi değildir.

ecos
06-01-2008, 13:05
birim pay değeri en son 1.44 ytl görünüyor.hazine bonosu,devlet tahvili ve ters repodaki nakit varlık 0.8 ytl. özsermayesini bile tüketmiş bir çok tahtada fiyatların nerelere nasıl getirildiğini görüyoruz. dalgalı dönemde diğer kağıtlara göre daha sağlam duracaktır.üstelik elindeki nakit pozisyonu ile ytfyo kendi tahtasını desteklemektedir.

e-fulya
06-01-2008, 13:58
şöyle bir açıklama yapıldığını farzedelim şu önümüzdeki günlerde:

''Maliye ile yatırım ortaklıkları 80 milyon dolarlık bsmv cezaları konusunda uzlaştı..Ceza (farzedelim) uzlaşmayla 1 milyon dolara indirildi..''

o zaman sanırım tüm YO'lar neşeli bir yükseliş devresine girerler değilmi?

ben şahsen böyle bir haber bekliyorum..

niye olmasınki..
maliye ile petrol ofisi katrilyonluk vergi cezasını 275 trilyona indirmedimi uzlaşarak?
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=221055
-----------------------------------------------------
ŞAHSİ GÖRÜŞÜMDÜR..yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

HBICE
07-01-2008, 17:46
Şu anda MYO endeksi tekrar dipliyor... Endeks dışı endekse karşı düşüş için çok tuhaf bir gün... 2006,2007'de olanlar ne yazık ki yine oluyor. Ancak daha küçük boyutlarda... Üzücü yahu... Dİpteyiz ama hiç kimsenin umrunda değil.

redblue
07-01-2008, 21:32
Şu anda MYO endeksi tekrar dipliyor... Endeks dışı endekse karşı düşüş için çok tuhaf bir gün... 2006,2007'de olanlar ne yazık ki yine oluyor. Ancak daha küçük boyutlarda... Üzücü yahu... Dİpteyiz ama hiç kimsenin umrunda değil.

Umurumda umurumda 0.98 tavandan sattığım malların yarısını 0.79 dan yerine koydum...Beni düşündüren ATAYATIRIM'ın mal alması 40000 lot...Valla Yatırım finansman kendisi almadıysa bir 40 gün daha bekleriz...Bir kademe üstten satar bir kademe alttan alır...Bezdirir valla..Acar yatırımda mal kalmadı...
Yine Yatırımın Finansmanın takası daha önce tavan yaptığı seviylere ulaştı.
İnşallah kazanırız...Ama artık beni bir tavan kesmez...BU ortam biraz zor ama...Neyse hayırlısı olsun....
Herkese bol kazançlar...

Yatırım tavsiyesi değildir...

HBICE
09-01-2008, 19:12
Bu fiyatlar çok makul. Ben alıma geçiyorum... Herkes kriz beklerken kriz beklemenin alemi kalmadı.

erdoğan72
14-01-2008, 16:23
Unakıtan şöyle konuştu:

"Leasingde var olan durum haksız bir durumdu. Peşin alımda %18
KDV ödenirken, leasingde %1 ödeniyordu, böyle adaletsizlik olmaz.
Geçici olarak uygulamaya konulan bir sistem kalıcı hale gelmişti.
Eski sisteme geri dönüş mümkün değil, ama kazanılmış hakları yok
sayamayız geriye dönük uygulama olmaz. Yeni dönemde vergideki
ayrıcalıklar giderek son bulacak bunu herkes böyle bilsin."

Eski sisteme geri dönüş mümkün değil, ama kazanılmış hakları yok
sayamayız geriye dönük uygulama olmaz (demek oluyor ki gecmis yılların vergisi alınmaz):he::he:

erdoğan72
14-01-2008, 22:48
04.01.2007 AYO Ak Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 50.875.184,99 2,83 1500000
31.12.2007 AYO Ak Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 52.302.916,09 2,91

04.01.2007 ANO Alternatif Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 30.939.329,81 1,52 6800000
31.12.2007 ANO Alternatif Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 37.687.859,09 1,85

04.01.2007 ATO Ata Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 4.018.467,59 1,39 5500000
31.12.2007 ATO Ata Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 9.521.428,51 1,20

04.01.2007 ATS Atlantis Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 9.586.766,35 1,60 1800000
31.12.2007 ATS Atlantis Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 11.739.261,10 1,96

04.01.2007 ATL Atlas Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 5.381.597,39 1,57 1600000
31.12.2007 ATL Atlas Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 7.797.534,25 2,27

04.01.2007 ARO Avrasya Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 5.420.999,07 0,90
31.12.2007 ARO Avrasya Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 6.685.024,01 1,11

04.01.2007 BSO Başkent Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 2.715.325,45 1,01
31.12.2007 BSO Başkent Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 4.993.310,89 1,12

04.01.2007 BMO Bumerang Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 6.081.656,16 1,13
13.11.2007 BMO Bumerang Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 6.822.961,33 1,14

04.01.2007 DZO Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 36.531.033,01 2,44
31.12.2007 DZO Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 47.045.728,09 3,14

04.01.2007 ECO Eczacıbaşı Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 21.185.407,03 1,51
31.12.2007 ECO Eczacıbaşı Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 27.081.497,77 1,93

04.01.2007 EGL Egeli-Co. Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 7.916.542,41 0,99
31.12.2007 EGL Egeli-Co. Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 19.937.302,71 1,17

04.01.2007 EUO Euro Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 3.092.724,65 1,03
31.12.2007 EUO Euro Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 10.032.940,83 1,12

04.01.2007 EYO Evg Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 3.390.682,11 1,36
31.12.2007 EYO Evg Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 3.456.008,65 1,38

04.01.2007 FIO Finans Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 24.931.456,03 1,83
31.12.2007 FIO Finans Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 28.482.120,49 1,90

04.01.2007 GAO Garanti Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 19.085.889,64 1,16
31.12.2007 GAO Garanti Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 24.162.575,68 1,29

04.01.2007 GYM Gedik Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 5.518.423,88 1,19
31.12.2007 GYM Gedik Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 8.480.005,21 1,22

04.01.2007 HYO Hedef Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 3.348.214,86 0,79
31.12.2007 HYO Hedef Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 3.614.792,09 0,85

04.01.2007 INO İnfo Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 4.130.107,72 0,92
31.12.2007 INO İnfo Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 4.427.941,54 0,98

04.01.2007 IFO İnfotrend B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 4.980.319,49 1,00
31.12.2007 IFO İnfotrend B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 5.537.898,49 1,11

04.01.2007 TIO İş Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 167.913.422,41 4,48
31.12.2007 TIO İş Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 202.605.278,42 5,15

04.01.2007 MBO Marbaş B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 3.101.488,31 1,03
31.12.2007 MBO Marbaş B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 3.630.445,32 1,21

04.01.2007 MER Merkez B Tipi Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 3.120.377,96 1,04
31.12.2007 MER Merkez B Tipi Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 2.878.043,76 0,96

04.01.2007 MYO Mustafa Yılmaz Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 5.550.004,18 1,11
31.12.2007 MYO Mustafa Yılmaz Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 6.453.549,77 1,29

04.01.2007 OYO Oyak Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 10.222.833,13 1,02
31.12.2007 OYO Oyak Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 11.035.915,38 1,10

04.01.2007 TAY Tacirler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 4.924.735,96 0,98
31.12.2007 TAY Tacirler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 5.040.990,25 1,01

04.01.2007 TCO Taç Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 9.933.690,46 4,98
31.12.2007 TCO Taç Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 12.260.445,19 6,15

04.01.2007 TYO Taksim Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 2.285.933,11 0,85
12.12.2007 TYO Taksim Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 2.075.847,29 0,77

04.01.2007 TSO TSKB Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 20.116.237,85 1,12
31.12.2007 TSO TSKB Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 22.379.473,59 1,24

04.01.2007 VYO Vakıf Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 11.894.345,87 2,38
31.12.2007 VYO Vakıf Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 14.088.250,08 2,82

04.01.2007 VRO Varlık Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 4.886.293,25 1,30
12.12.2007 VRO Varlık Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 8.772.609,10 1,46

04.01.2007 YKO Yapı Kredi Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 48.503.630,19 1,54
31.12.2007 YKO Yapı Kredi Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 60.243.060,54 1,92

04.01.2007 YAO Yatırım Finansman Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 12.420.753,22 1,24
31.12.2007 YAO Yatırım Finansman Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 14.445.630,22 1,44
BÜTÜN YOLARIN BİRSENELİK YAKLASIK KAR DURUMLARI BEDELİ SERMARE ATTIRIMI YAPANLAR GÖZ ÖNÜNDE BULUNDUSUN

sn6op
15-01-2008, 12:58
15.01.2008-yatirim Finansman Yatirim Ortakligi A.s.`nden Gelen Yazi:
Maliye Bakanligi Gelir Idaresi Baskanligi Tarafindan 2003, 2004, 2005, 2006,
2007 Hesap Donemleri Icin Banka Ve Sigorta Muameleleri Vergisi Acisindan
Inceleme Baslatilmis Olup Bu Hususa Iliskin Tutanak Imzalanmistir.

e-fulya
15-01-2008, 13:28
yo'lar endeksin yükseliş sürecinde hep düştüler..
2003-7 dönemlerini kapsayan bu vergi incelemeleri sona ermeden kesinlikle uzak durmalı bence..
gelebilecek en ufak olumsuz haberler zaten sığ olan bu hisseleri taban üstüne taban aşağılara götürebilir..
endeksin en iyi günlerinde yatırımcısını perişan eden bu hisselerin amerikadaki bozulma sonucunda bizim endeksin 43 binlere doğru olabilecek yolculuğunda ky'lar için tuzaklarla dolu olduğuna inanıyorum..
0.79 lar şu an çok ucuzmuş gibi gözükebilir ama vergi incelemesine alınmış bir hisse riskli hissedir ve bir iki ay sonra 0.60 lara falan düşse bile yine de ucuz görmemek gerek bunları..

-------------------------

yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir,kişisel görüşümdür..

sn6op
16-01-2008, 20:22
sn HBICE moral verecek bişeyler söyleyin.... tabii varsa...
Maliye bakanlığının ilgili yo larla BSMV açısından başlattığı inceleme.. olası vergi cezası... 12 aylık bilanço beklentisi vs... ne diyorsunuz?!
panik yok bekliyoruz inanıyoruz ama son bir yıldır 1 i geçemedik..
bu arada şu anki seviyeleri ve içinde bulunduğumuz ay ile 2005 de tarihi hareketi yaptığı zamana grafik olarak o kadar benziyorki anlatamam.... sanki kopyası...

erdoğan72
16-01-2008, 23:41
Yo Endeks 14890 Gecese Al Verecek GÜn İcİnde 14000 İkİlİ Dİp Yapti Bundan Sonya Endeks Basinda 14500 14890 Yapmasini Beklİyorum

HBICE
17-01-2008, 15:23
Amonra çıktı satışa... Vergi incelemesi de başladı... Bi de global dalga...

Geldik 2006 dibine. 30 bin endeskste görüdüğüö yerler 49000 endekste karşımızda...

YTFYO ağır hasar aldı bir çok MYO ile... İŞYAT fena.... MYO endeksi ise relatifte 0.29'da tutunma çabasında...

Tam da almışken:)

Sağlık olsun... Zaten uzunvadeli düşünürdüm şimdi 10 yıllık düşüncez... Yedi bitirdi gençliğimi bu mYO...haha

HBICE
17-01-2008, 15:35
Peki şunu da söyliyim moral isteyenlere..

Teknik olarak görünüm bence mükemmel... Ama teknik açıdan hep yanıltan bu kağıt, bu ağır satış dalgasında nasıl çalışacak çözemiyorum... İçinde bulunduğumuz formasyonun bir benzeri kağıdın geçmişinde mevcut değil... Şu anda 4 tane çok uzun vadeli formasyon bir araya geldi...

Alacağımız hasarı sanırım aldık. Bundan sonra relatif endekste alınacak bir hasar pek kalmadı... Ancak büyük bir global bir dalgada hiç şansımız yok...

MYO'lar zamanı hovardaca harcadı... Şimdi uzatmalarda gol arıyoduk... 2 gol bir den yedik. Zaten 1-0 mağluptuk... Yani maçtan mağlup çıkacaz artık bu görünüyo... Ama farkı azaltacaz mı yoksa dağılacaz mı kestirmek güç.

sn6op
17-01-2008, 15:42
bişi soracağım bu BSMV cezası ile ilgili olarak...
ilgili yazıda "Öte yandan 33 menkul kıymet yatırım ortaklığı arasında sadece bir tanesinin olası bir vergi cezası için karşılık ayırdığı diğerlerinin ise bu karşılığı ayırmadıklarından oldukça zor duruma düşebileceği belirtiliyor.""
hangi Y.O. bu bilen var mı?!

HBICE
17-01-2008, 19:15
Relatifte hiç bir zman görebileceğimizi sanmadığım diplerin sonuncusuna geldik xyort/XU100de... Şimdi endeks relatifte hasar verebilecek yegane şey BSMV... Onun verebileceği hasarsa yazılardan çıkardığım kadarı ile %10 civarı. O da en çok 0.265'e taşır MYO endeksini... Acı büyüktü... Hüsran olur... Ondan sonra endekse bağlanır ondan fazla düşmeyiz. En kötü senaryo budur.

Öncelikle Metal ana, banka, factoring gibi balondan bir sektörde değiliz. Zaten ölmüştük gömenimiz yoktu:) Ve iskontolar nerdeyse krizlerde rastlanacak cinstendi.

Ancak belli mi olur, mesela bir uzlaşma çıkarsa ve bu amonra hisselerini alanlar davadan feragat ederse bence önü açılır piyasanın.

Ha bir de bir ralli başlarsa piyasalarda MYOlar belki o zman kaybettirdiklerinin az bir kısmını çıkartabilirler.

***Diğer yandan endekse karşı daha da çok kaybettirmeleri artık çok zor olmalıydı... Vergi incelemesi başladı...Bi de 2.55 %50 iskontoyla verince Amonra kağıtları piyasada ciddi bir dalga yarattı.... Yani su son günlerdeki ve özellikle bugünkü sert relatif düşüş dalgası normal bir dalga değildi.

****İşin tuhafı GMYO'larda yalan olmaya başladı... İSGYO o tarafta, ISYAT bu tarafta yatırım ortaklıklarını aşağıya çekmeye doymuyorlar... Onlarda BSMV hikayesi de yok. Piyasa yatırım ortaklıklarını görmemeye kararlıyken biz ne desek sanki boş.

sn6op
17-01-2008, 20:17
16 Kasimda Patronun Sirket Sermayesi Icindeki Payi
% 20.44 BugÜn % 24.41 Oldu. Bu %4 LÜk Pay ArtiŞi Kagidin BugÜnkÜ Fİyatlarindan Yapilmadi... SaĞlam Topladilar Ve Çikmadilar... Zarardalar Herhalde Bİ Bİldİklerİ Vardir:he:
Bİ DE RJ AMCAM VAR UFAK UFAK TOPLAMAYA DEVAM EDİYOR TAKASTA 350.280 VAR
DÜŞÜNDÜĞÜM BAŞKA BİŞİ DE 33 YO DAN OLASI CEZAYA KARŞILIK AYIRAN BENCE YTFYO :mut: KOSKOCA İŞBANKASI ALMIŞTIR ÖNLEMİNİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM...
NETLEŞSİN HERŞEY Bİ DE 12 AYLIĞI GÖRELİM MUTLU OLACAĞIZ...

HBICE
17-01-2008, 22:13
12 aylık güzel gelecek. Yıl bitti zaten 31.12.2007 tarihli BPD'den hesaplanabilir.

Umarım YTFYO'dur da pek sanmam İŞYAT var önlem alacaklar ise. Ya SPK ve IMKB'ye de buradan teşekkürlerimi sunmadan edemeyeceğim. Bir sektör küllen vergi cezası yiyor... İkisinden de en ufak bir açıklama gelmiyor. Biz de buradan ya şundadır ya bunda oynuyoruz...

redblue
17-01-2008, 23:01
Yatırım Finansman 0,98-0,89 fiyattan sattıklarını (çoğunuda 0,98 satmıştır--Yaklaşık 410.000 Lot Toplamda 610.000 lot ) ... 0.88-0,72 aralığında yerine koyuyor.Yaklaşık
572.000 lot. Ortalaması 0,835. Zararı :-60.000 YTL. Ama maliyetleri büyük ihtimalle 0 dır. Her 6 ayda bir operasyon yapıyorlarsa böyle....Onun için fazla uçmamak gerekir...
Adamlar bazen bir kademeye oynuyorlar...Tabi kağıdın aşağı yukarı gitmemesi içinde olabilir...Bende 0,79 dan 0.98 den sattıklarımın yarsını yerine koydum...
Koyamaz olaydım...:) Ama yarın ecnebi piyasalar böyle kaparsa 0,69 dan biraz daha alış alacağım...Fazla ümitli değilim ama neyse....En azında biraz ortalama düşürecem...
Hepinize hayırlı kazançlar.

Yukarıdaki ifadeler alış satış tavsiyesi değildir...Şahsi düşüncelerimdir...
Saygılarımla.

sn6op
18-01-2008, 14:12
bu .71 fiyat en son 1 mayıs 2007 de endeks 43000-43500 arasındayken görüldü... ağustosta kriz patladığında endeks yine 43000-43500 arasındaydı ve fiyat .75 di
şimdi endeks 48900 ve fiyat .71 hadi bakalım hayırlısı 43000 leri görürsek ne olur artık...

sn6op
18-01-2008, 14:24
12 aylık güzel gelecek. Yıl bitti zaten 31.12.2007 tarihli BPD'den hesaplanabilir.

Umarım YTFYO'dur da pek sanmam İŞYAT var önlem alacaklar ise. Ya SPK ve IMKB'ye de buradan teşekkürlerimi sunmadan edemeyeceğim. Bir sektör küllen vergi cezası yiyor... İkisinden de en ufak bir açıklama gelmiyor. Biz de buradan ya şundadır ya bunda oynuyoruz...

olsun sadece iş yok ben en büyüğü diye onu söyledim TSKB var şeker var garanti bile var ortaklık yapısında :he:

HBICE
21-01-2008, 12:13
%7-... ÇÜŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ ARTIK...

0.64 gördük.. 2006 30000 lerde görülmeyen rakkamı 48000'de görmeyi başardı... 19000 YTL işlem hacmi ile....

2006 temmuzunda en düşük 0.69 görmüştük...

Umarım pişkinliği ele alıp buralarda kapamaz... Endeksle 1 korelasyon neyine yapıyo... Yine banka sandı kendini:)

sn6op
21-01-2008, 13:35
bu .71 fiyat en son 1 mayıs 2007 de endeks 43000-43500 arasındayken görüldü... ağustosta kriz patladığında endeks yine 43000-43500 arasındaydı ve fiyat .75 di
şimdi endeks 48900 ve fiyat .71 hadi bakalım hayırlısı 43000 leri görürsek ne olur artık...

46814 endekste .67... battık zaten gel lanet olası 45000 lere de artık ne olacaksa olsun sonra yaaa.... .6 falan mı olursun ne zıkkım olursun...
senden stoploss yapmayacağım zarar yazmayacağım ytfyo ss gideceksin

e-fulya
21-01-2008, 14:14
dış piyasalarda olumsuzluk devam ederken bir de Maliye'den bir BSMV cezası yerlerse ne olur halleri?

sn6op
21-01-2008, 14:15
Avrupa Borsalari Toparlayamadi AŞaĞi Devam 2. Seans 45000 Ve Alti.... Bakalim Ne Olacaksin Ytfyo....

sn6op
21-01-2008, 15:30
yuhh sana ytfyo bea en çok kaybettiren 3 yo dan biri oldun....
ss gideceksin ama... ss

sn6op
21-01-2008, 15:33
dış piyasalarda olumsuzluk devam ederken bir de Maliye'den bir BSMV cezası yerlerse ne olur halleri?

yerlerse paşa paşa taksitlendirip 18 ayda ödeyecekler...

e-fulya
21-01-2008, 18:21
yerlerse paşa paşa taksitlendirip 18 ayda ödeyecekler...

taksitleri nerden,kimden çıkarırlar acaba?

HBICE
21-01-2008, 21:03
Ya Bernanke Efendi şu faiz indirimini yapmadıkça borsa daha çok düşer...

YTFYO ve MYOlar tiksinti verici bir hal aldı... 32000 YTL ile düştü 0.63 görüldü... Yani .63'ten ilk fırsatta bir kapanış yapmazlarsa ne olayım.... Eşeği kaybetmiştik şimdi akıl sağlığımıza göz diktiler... Hadi hayırlısı:)

HBICE
21-01-2008, 21:04
Bir de olanlar bana çok suni ve planlı geliyor... 43500'e dikkat...

HBICE
28-01-2008, 11:32
Aci Yok Rocky:)

Yatırım ortakları vs Endeks100... Yani artık gelinen noktada tiksinmemek küfretmemek elde değil...

PDDD ile bakarsak en kötü durumdaki endeks...

Tek bir şey iyi YTL'de Fibonnocci retracementta de dibe vurmuş yegane endeks. Tabi relatifte bu kadar aymazlık içinde olan bir endeksten ne halt olur orası ayrı...

Sisin i,çinde ilerliyoruz. Önümüzde buzdağı da olabilir, dünyanın en güzel adası da... Bu stres çekilmez ya kendim etim kendim buldum:)

HBICE
30-01-2008, 19:49
MYO lar coştu YTFYO yayan... Tiksindim ama satmıyorum seni YTFYO...

sn6op
30-01-2008, 22:43
MYO lar coştu YTFYO yayan... Tiksindim ama satmıyorum seni YTFYO...

ne zaman açıklanacak bilanço ne zaman açığa çıkacak şu bsmv olayı...
bende tiksindim ama zarar büyük... 1 tavan bile yalan... üffff

HBICE
31-01-2008, 12:56
MYO endeksi ile de korelasyonu kaybettik... Bunca iskonto bunca kar. Yazıklar olsun... İskonto %50'yi geçti...

0.78'lerdeydik.... 2006'da 30000 endekste 0.69 gören kağıt 0.61'leri 43000'de gördü...

Ancak işlem hacmi kalmadı. Satan yok... Alanda.... Satacak panik satıcı arıyolar desek var mı ki?

BSMV olayı hakkında bir çözüm yok en azından deklare edilen. Ama İŞYAT uçuyor... Nerden baksan sektörün yarısı sayılır. Portföyü YTFYO'nun 15 katı... Bizimkisi ölü taklidi yapmaya devam... İŞYAT daha az iskontolu hale geliyor... ÇÜşşşş... diyorum.

IMKB yatayda kalmış... Tam MYO'ların düzeltme günleri... MYo endeksi ala yaklaşıyor bu uyuz yatıyor....

Ve o kadar net uzun vadeli formasyonları teker teker harcıyor ki kaat akıl ermiyor.... Bunlar güzel formasyonlar ama kağıt her şeyin istisnası olmaya kararlı... Bu da başka şeyler düşündürüyor insana....

Dedim ya uzatmalara 1-0 yenik başladık, 2 gol birden yedik ve şu anda da baskı altında olan yine biziz... Averaj takımına döndük... .... böyle işe...

İçimden geçenleri yazmıyorum ama kolaylıkla tahmin edilebilir:)

HBICE
31-01-2008, 16:34
İçimden geçenleri yazmıyorum ama kolaylıkla tahmin edilebilir:)

sn6op
31-01-2008, 19:14
sabahtan YO lar gidiyor dedik ytfyo da tık yok
ama endeks düşmeye başladı mı en az endeks kadar kaybettirmeyi biliyor....

saçma sapan bi durum artık yaa... ne teknik ne temel ne yo endeksi hepsi yalan oldu bugün en çok kazandıran 5 kağıtta da YO var en çok kaybettirende de YO var....

ne .50 lere şaşıracağım ne 1 hafta tavan yapıp 1.50 lere gitse şaşıracağım...

en batık yo sun ytfyo.... kazandırsan bile ( o da şüpeli ) keyif vermeyeceksin......

erdoğan72
31-01-2008, 23:59
66. Banka ve sigorta muameleleri vergisinin mükellefi aşağıdakilerden hangisidir?

a) Banka ve yatırım fonları
b) Sigorta şirketleri ve ihraççı kurumlar
c) Gayrimenkul yatırım ortaklıkları ile bankerler
d) Banka, banker-aracı kurumlar- ve sigorta şirketleri
e) Portföy yönetim şirketleri

67. Aşağıdakilerden hangisi banka ve sigorta muameleleri vergisinden istisna edilmiştir?

a) Aracı kurumların yatırımcılara menkul kıymet işlemi nedeniyle aldıkları komisyon
b) Sigorta şirketlerinin prim tahsili nedeniyle lehlerine kalan para
c) Emeklilik yatırım fonlarının sermaye piyasasında yaptıkları işlem nedeniyle lehlerine kalan para
d) Borsa para piyasası işlemleri
e) Portföy yönetim şirketleri 66 D
67 A http://www.spklisanslama.info/ilgili-vergi-mevzuati/cevapli-sorular-61-80.html bu bsmv alılasa ciftde vergi olmuyormu yatırım ortakları vergiden muaf dirilmi

erdoğan72
01-02-2008, 00:32
Portföy yönetim şirketleri yatırım sirketleri olmuyormu Portföy yönetim şirketleri yatırım ortaklırısa niye buna dur sen benden vergi alamasın ilgili mevsuat bu sekilde demiyor bence bunların tek amacı var bisim gibi ky su yada bu sekilde zararına elimisdeki malı almak gel gelelim bu maliye sen kocaman bir kurumsun bunların niye oyununa geldin dikkat ettinizmi bizler bunu aylar öncesi endex 17500 biliyorduk o zaman satmadıkda simdikmi satacaz öncelikle bunu bir dur diren olması sen bu kadar kar yabtın bu temettüleri ky ver onları zarar ettiremesin demiyor bunlar sadece biz ky sen ver biz yirelim diriyorlar benim burdan yatırım ortaklarında olan arkadaslara ne alın ne satın bırakın ne yabarsa yabsın hacimsiz 3 asağa 3yukarı gidiyor nerde ky bulsa hemen al bunu tası diriyorlar http://66.102.9.104/search?q=cache:PxWhl8PJjccJ:www.spk.gov.tr/kyd/pys/pys_tanitimrehberi.htm+Portf%C3%B6y+y%C3%B6netim+% C5%9Firketleri&hl=tr&ct=clnk&cd=1&gl=tr buradan Portföy yönetim şirketleri kim oldurunu görebilisiniz HBICE ARKADASIM SENDE BİLİYORSUN BUYATIRIM ORTAKLARI TEKNİK DEN TEMELDEN YOKSUN 1,02 OLDUĞUNDA SATMADIM 0,63 SATACAM SPİK BEN OLSAM CEPİMDE PARAM OLSA 150 KADAR KİM VERİLSE ALIR BUKADAR İNSANIN BEDDUASINI ALMASDIM.

HBICE
01-02-2008, 11:26
İyi teknikçi, bence, teknik analizin çalışmadığının düşünüldüğü yerlerde bir görüşü olan kişidir. DJ, IMKB, Genellikle endeksler, Emtialar şunlar bunlar tahmin edilebilir.

Son 12 yıldır teknik dışı olarak kabul eden kağıtların analizi ile uğraşıyorum. Temelde batık olmamaması şartı ile. Burada YTFYO 12 yıldır çalışmalarımda elde ettiğim her sonucun, klasik formasyonların ve teknik analizin, dinamik analizin ne varsa istisnası olma yoluna girdi... Özellikle son 1 yıldır tamamen zorlama bir grafiğe dönüştü. Açıklanamaz durum olmanın sınırlarını zorlamaya devam ediyor. MYO endeksi ise o kadar ayı ki, öyle rekorları kırdı ki ekran yetmiyor:)

Binlerce saat boşa gitmiş:( Kaybettiğim para bir yere kadar, ama vakit geri gelmeyecek...

redblue
01-02-2008, 11:38
İyi teknikçi, bence, teknik analizin çalışmadığının düşünüldüğü yerlerde bir görüşü olan kişidir. DJ, IMKB, Genellikle endeksler, Emtialar şunlar bunlar tahmin edilebilir.

Son 12 yıldır teknik dışı olarak kabul eden kağıtların analizi ile uğraşıyorum. Temelde batık olmamaması şartı ile. Burada YTFYO 12 yıldır çalışmalarımda elde ettiğim her sonucun, klasik formasyonların ve teknik analizin, dinamik analizin ne varsa istisnası olma yoluna girdi... Özellikle son 1 yıldır tamamen zorlama bir grafiğe dönüştü. Açıklanamaz durum olmanın sınırlarını zorlamaya devam ediyor. MYO endeksi ise o kadar ayı ki, öyle rekorları kırdı ki ekran yetmiyor:)

Binlerce saat boşa gitmiş:( Kaybettiğim para bir yere kadar, ama vakit geri gelmeyecek...

Bu tür kağıtlarda al-sat yapmıyorsan kazanman zor....İki ila 5 kadame arasında oynamak lazım diye düşünüyorum...Çükü ben öyle yapıyorum...
Kolay gelsin inşallah kazanırsınız...

sn6op
01-02-2008, 14:20
Bu tür kağıtlarda al-sat yapmıyorsan kazanman zor....İki ila 5 kadame arasında oynamak lazım diye düşünüyorum...Çükü ben öyle yapıyorum...
Kolay gelsin inşallah kazanırsınız...

sn redblue iyi güzel diyorsunuz da bu tür kağıtlarda hacim yok ki al sat yapabilin mesela bugün ilk seans ta işlem hacmi 17.457,04 ytl lot olarak karşılığı 26.857...
bin 2bin ytl ile işlem yapıyorsanız bi derece ama onun getirisi de nedir ki zaten...
bence bu tarz kağıtlarda beklemek daha mantıklı...

şahsi görüşümdür saygılar

redblue
01-02-2008, 14:40
sn redblue iyi güzel diyorsunuz da bu tür kağıtlarda hacim yok ki al sat yapabilin mesela bugün ilk seans ta işlem hacmi 17.457,04 ytl lot olarak karşılığı 26.857...
bin 2bin ytl ile işlem yapıyorsanız bi derece ama onun getirisi de nedir ki zaten...
bence bu tarz kağıtlarda beklemek daha mantıklı...

şahsi görüşümdür saygılar

Ben bu kağıdı 62-63 aralığında aldım...65-67 aralığından sattım.. Ha ben mini bir ky yim bilmem..1000-3000 lot arasında alırım. 4-5 taksitli alır 2 taksitli satarım ..
Benim düşüncem. Yatırım Finansman böyle yapıyor....
Ha daha önce 69-79'dan da aldım...Ama 98 den sattıklarımın yerine onlar biraz uzun vadeli...Gerçi ilk giren ilk çıkıyo ama olsun...Ha ortalamam 0,6xx rakamlarda. Sadece kendi görüşüm yoksa çok sıkılıyom...

Alım satım tavsiyesi değildir...

HBICE
01-02-2008, 16:42
Kadameye oynamayı sevmem. Ancak şunu söyliyeyim bunun için bi dolu kaat var endekste çok daha volatil... Bunun volatilitesi düşük... En düşükler arasında. İşlem hacmi de yok... Buna on basan kaatlar var.

Bir de ek yapayım... %10'lar için bir kağıda girmem ... Faize takıl daha iyi... Ancak dedim ya YTFYO küllen yalan oldu... İŞyattan daha çok iskontolu... Bu ilk defa oluyor gördüğüm kadarı ile... Tüm tekniği ve onu destekleyen temeli, direk relatif nası bakarsan bak tamamen hikaye tadına getirdi. Kimse de gelip almayınca dar alanda kısa paslaşmalara döndü olay.

MYO'ların çivisi çıkmıştı bir de ne yük getireceği bir türlü açıklanmayan BSMV hikayesi ile tam rezil olduk.... İşin pis tarafı kağıtta en ufak tepki yok... Bu da kendinden menkul saççmasalak dirençlerin oluşmasına zemin hazırlar. PDDD 0.3 olsa ne kazanacaklar bilmiyorum ya
?

Onu da yapabilir FVORİ var. Transtürk var. O.3 PDDD'de. niye o hale dönüştürmesinler. Niye mesela bi bdelli patlatıp iskontoyu 0'layıp ardından tekrar %50 iskontoaya götürmesinler... Direksiyon bizde değil. İyiniyet şu bu eskidendi. Sağılacak inekler olarak algılanan ky ve arkasında da kimse olmadıkça ellerinde ihtimaller sonsuz... Yani SPK, IMKB ne dedi BSMV haklkında, koskoca sektör problemli, bir açıklama bile yok... Zaten şirketlerin yatırımcılarını zerre kadar umursadıklarını sanmıyorum. SPK PDDD 2 olunca açıklama yapın diyor. 0.5'de niye açıklama yapılmıyor. İkisi de aynı şey değil mi?

Onun için aht içtim ki, buradan sıyrılabilirsem, DJIST dışında hareketim sınırlı olur. Bu kadar vahşi bir piyasa görmedim, bu kadar alakasız zarar etmedim ya...

e.yegen
01-02-2008, 16:50
tüm yo kagıtları aynı durumda tek bunun başında degil bir dnzyo egcyo vb. leri

sn6op
01-02-2008, 17:04
ne desek boş işte... piyasa bu... hacimsizlikten yüksek maliyetten ve miktardan dolayı takıldık kaldık... bilançoyu bsmv haberini ve piyasanın genel gidişini beklemekten başka
( en azından zararı büyük olanlar ve maliyet düşüremeyenler için ) yapacak birşey yok nefret ediyorum bunu lafı söylemekten ama öyle...
bu (A)llahın (B)elası (D)evletin verileri iyi gelseydi bugünkü hareket ile 50000-51000 lere gidecek gibiydik 1 2 haftada... başlayacağım tarım dışı istihdamlarına elalemin....

rigobert
01-02-2008, 17:18
Abi bunlarda bi hikaye falan yok , gözü pek biri girecek götürecek.Sende elinde varsa kazanacaksın.Zaten senin elinde varsada o götürmeyecek...Çelişkili durumlar bunlar.

bu YO lar adamı bozar...

sn6op
01-02-2008, 17:21
YO nun açılımı (Y)alan (O)ldu....

rigobert
01-02-2008, 17:24
YO nun açılımı (Y)alan (O)ldu....

güzel tesbit..:super:

HBICE
01-02-2008, 18:06
Yalan oldu ki ne yalan oldu... Kuyruklu yalan:)..

Moralbozan Kuyruklu Yalan Olma durumuna MKYO denir... :)

YTFYO 2006 dibinin altına inip orada sanki yıllardır duruyormuşsana takılabilen yegane YO...

EGCYO pay değerinde nerdeyse, DNZYO ise YTFYO klasmanında o da yine dibi kırabilmiş değil....

YTFYO ise en büyük "loser"...

Acıların kağıdı idi... Şimdi en büyük acının adresi oldu. Bak İŞYAT, AKYO, YKRYo daha iyi durumda... Yani bütün geçmiş, bütün teknik ve temel yaklaşımlar hepsini yalan etti.

Ne kağıtmışsın sen be... .............(Dııııtttttttttttttt) ... bu .............(Dııııtttttttttttttt) .............(Dııııtttttttttttttt) böyle .............(Dııııtttttttttttttt) .............(Dııııtttttttttttttt) .............(Dııııtttttttttttttt) ... tee .............(Dııııtttttttttttttt) .............(Dııııtttttttttttttt) .............(Dııııtttttttttttttt)

Bu kadar ara tara bul ve sonuca bak sonuca................(Dııııtttttttttttttt) ... bu .............(Dııııtttttttttttttt) .............(Dııııtttttttttttttt) böyle .............(Dııııtttttttttttttt) .............(Dııııtttttttttttttt) .............(Dııııtttttttttttttt) ... tee .............(Dııııtttttttttttttt) .............(Dııııtttttttttttttt) .............(

sn6op
01-02-2008, 21:23
seans biterken hareketlenince heyecanlandım bi ama... ECZACIBASI MEN. son dakika 35200ytl çıkmış...

daktilo75
02-02-2008, 14:39
Sayın HBICE buraya teknik analiz şemelarını nasıl yüklüyoruz kes / kopyala yapıştırla olmuyor

HBICE
02-02-2008, 16:01
Dİğer özellikler altında dosya ekle seçemeği var mesaj kutusunun altındaki kutuda. oradan ekliyorsunuz.

daktilo75
02-02-2008, 19:49
fareyi mesaj kutusunun altındaki A" nın sagındaki inser link, inser image, linkine getirip tıklamak gerekiyorsa SERVE de ekleyim dedim olmadı

daktilo75
03-02-2008, 01:45
AŞAGIDA YTFYO NUN HALKA ARZINDAN BU YANA VE SON BİR YIL ENDEKSE KARŞI GRAFİĞİ VAR (RELATİF)

HBICE
03-02-2008, 19:33
tebrikler sn daktilo 75.

Madem relatif gidiyoruz, bir de ytfyo/isyat bakalım... Hani sanılmasın ki ben kendimden menkul bu kadar kızdım kağıda...

YTFYO/İSYAT 0.2-0.6 arasında bandlıyor. Şimdi de band dibi neyine kızıyosun derseniz, iskontolarının karşılaştırırsak ilk defa gördüğüm bilgdiğim kadarı ile iskontomuz İŞYATtan yüksek hale geldi. Arada hatırı sayılır fark oluştu...

İSYAT'ın YTL, relatif grafiklerinde YTFYO'daki tadın onda biri yok... Ancak amonra diyolar yallah diyolar tavanlar uçuyo 2006 tepesi %30 yukarda. Bizde maşallah %200 sonra... Burada ses yok... Hareket yok.

daktilo75
04-02-2008, 23:40
herhalde relatifte 0.12 /13 bandına degdirecekler nasıl olsa battı balık yan gider hesabı.borsa %10 çıksa bu yerinde saysa 13 e degdi
yo lardan geçen yıl kazanmıştım bu düşüştede bende bu az muhterem çok g. veren bu kagıt vardı:) SONUÇ: KOCO BİR ZARAR porföyümün eski yerine çıkması için %36 artması lazım :cry: bende kol kesme falan kalmadı iki bacak iki kol hepsini kestim ve zararına çıktım:cool: bi daha YO mu uzuk dursun dedim.
geçen hafta İŞYAT çıkarken benim gözüm çıkmayan YO arıyordu paramın %10 u o zaman boştaydı ikinci gün ARFYO aldım(porföyümün %10u kadar) 0.75 ten. o zaman bu muhterem 0.68 idi. alır almaz koca bir hiç.almam diyen senmisin hesabı bu kış günü verdiler elimize salatalığı. soy soy tuzla tuzla ye. arçelik o zaman 6.50 ydi şimdi 7.40 :frown:
YTFYO yu sattıktan sonra oturdum düşündüm nasıl bir yatırım yapmalıyımda hem kaybettigim parayı hemde endeksten daha çok kazanmalıyım diye (neler söylüyorum ne oluyor bana) hemen hemen bütün kagıtlara relatifte inceledim dibe yakın kagıtları ve mevsimsel özelliklerden dolayı 1.2.3.4.ncü çeyreklerde çıkan kagıtları bulmaya çalıştım
şimdi pörtföyümü 1.ALARK 2.ARCLK 3.arfyo:cry: 4.FENIS 5.FVORİ:yes: 6.KUTPO 7.KORDS 8.SERVE oluşturdum arfyo yu almasa idim DOBUR almayı düşünüyordum o zaman 2.05 ti şimdi 2.17 2. ve 8. sıradakiler portföyümün %20 sini oluşturmaktadırlar mesala arçlik son üç yılda 2.nci çeyrekte relatifte ortalama %20 fenis serve 3.cü çeyrekte %30 çıkıyorlar digerlerinide dipte veya dibe yakın buralardan dönüşü sert olur diye aldık bakalım bu sertlik bizi iki yıl bekletmezse bari

sn6op
05-02-2008, 20:02
Y.O.k olduk yaaaa.........
g.tlerin verileri kötü gelmeye devam ediyo borsa 2.99 düşüyo ytfyo da geri kalamaz ya 3.08 düşüyor
bence sırası ile;
ABD netleşmeden + BSMV olayı kesinleşmeden + bilanço gelmeden + birisi dümeni eline alıp kağıtı .ürmenden ve tabii siyasi bir kriz yaşamazsak birşey olacağı yok...
geçmiş olsun...

HBICE
05-02-2008, 21:02
Banka kağıdı mıydı yftyyo? :)

Acı ağır... Başıma ağrı saplandı artık...

Bakalım daha ne çekilmemiş çilemiz var artık merak ediyorum....

Küfür etmeye de halim kalmadı...

Pes etmek de zor artık şu hale geldikten sonra................ İnsanı zarardan çok umutsuzluk ve bezginlik bitiriyor.

HBICE
05-02-2008, 21:07
BSMV olayı netleşse bence toparlar biraz..... Esasında ABD şu bu piyasa genelini kitliyeceği için, bir anda MYO'lar inanılmaz bir ivme yakalayabilirler:) 1/10000000000000000000000000000000000000000000000000 0 ihtimal:)

erdoğan72
06-02-2008, 00:18
BSMV olayı netleşse bence toparlar biraz..... Esasında ABD şu bu piyasa genelini kitliyeceği için, bir anda MYO'lar inanılmaz bir ivme yakalayabilirler:) 1/10000000000000000000000000000000000000000000000000 0 ihtimal:) yatırım ortaklarından 100/30 satmısdım düsüs ytfyo 0,72 ortalama satmısdım 0,63 yerine bu gün yerine kordum sipik sana diriyom :he::he: acelemi ettim acaba almak icin:frown:

akide
06-02-2008, 00:42
yatırım ortaklarından 100/30 satmısdım düsüs ytfyo 0,72 ortalama satmısdım 0,63 yerine bu gün yerine kordum sipik sana diriyom :he::he: acelemi ettim acaba almak icin:frown:

umurunda sanki:bad:

erdoğan72
06-02-2008, 01:06
umurunda sanki:bad:
olmasmı al bakalım yüklü bi sekilde ne olur söyle bi kac millon lot :he::he:

akide
06-02-2008, 01:12
olmasmı al bakalım yüklü bi sekilde ne olur söyle bi kac millon lot :he::he:

bu spek dediğiniz zat ne muhterem bi zatmış ki borsadaki 450 kağıdın hepsinde var yahu ne spekmiş bu yahu herkes tutturmuş bi spek diye ne iş anlamadım

daktilo75
06-02-2008, 17:37
SAYIN HBICE SİZDEN BENİM YAPTIGIM RELATİF TEKNİGİN OLUMLU MU OLUMSUZ"MU YÖNÜNDE GÖRÜŞLERİNİZİ ALMAK İSTERİM.AYRICA BENİM PORFÖYÜME EKLEMEDİGİM VE RELATİF OLARAK GÜZEL PERMORMANS GÖSTERMİŞ KAGITLARI YAZACAGIM ONLARA VAKTİNİZ VAR İSE BAKMANIZI İSTERİM.
RELATİF OLARAK BAKTIGIM KAGITLARDAN EN ÇOK HOŞUMA GİDEN AKCANSA SERVE VE ARÇELİK YERİ DEĞİL AMA HİZMET ADINA
ÖRNEK:akcnsa 0.12 BANDINDAN ALINDIĞINDA KAYBETME RİSKİ NERDEYSE 0 ALARK ALCAR ALGYO BAKAB BRYAT CMBTN DİTAŞ DOBUR EMNİS FENİS FRİGO FVORİ HZNDR KAPLM KARTN KORDS KUTPO MİPAZ MMART MRSHL PARKELEKTRİK PETROL SARKY SERVE THY UCAK VAKKO VESTL (bunlar ya diptekiler,ya dibe yakınlar

ANCM ASELS ASLAN ASUZU AVİVA AYCES AYGAZ BAGFS* BANVT BRİSA BRSAN BURCE CELHA CEYLN CLEBİ CMENT DMSAS DOHOL ECYAP EDİP EGEEN ERBOS GOODY İDAŞ İZMDC KNFRT MAALT MUTLU OTOKAR PINRLAR PETROKENT* SİSE SPİLİC TİRE TOFAS TURCAS TRAKYA ÜLKER VİKİNG (bunlar zirveye yakın olanlar veya diple arasında mesafe olanlar)

NOT dibe yakın olanlarla zirveye yakın olanlar arasında yanlış yazılmış olanlar olabilir sizinde bakmarızı isterim.

daktilo75
06-02-2008, 17:45
GrafİĞİn Bİrİ ÇikmamiŞ 0.12 Al 0.18 Sat Relatİfte %50 Kar Endekste O Zaman Dİlİmİ İÇİnde Çikarsa MÜthİŞ Kar 2001 Den Buyana 0.12 Alip 0.18 Satilsa Tekrar 0.12 Ye Gelmesİ Beklense Ortaya Çikan Parayi Bİ Hesaplayin

sn6op
07-02-2008, 20:04
Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği başkanı Başkanı Gür Çağdaş' ın Y.O. lar ile ilgili açıklamaları olan bir yazı GRNYO topiğinde dediğine göre 60-70 milyon $ vergi yükü çıkıyor bu bsmv olayından ki sektör büyüklüğü 300 milyon $....
bir de şöyle birşey demiş BSMV’nin de şirket kârları üzerinden değil, yapılan işlemler üzerinden alınacağının altını çizdi. buradan hareketle bu y.o. başına hesaplanabilir birşey yani bütün Y.O. lar biliyorlar/biliyor olmalılar şu an olası cezalarını diye düşünmek gerekmiyor mu acaba? BSMV doğuran işlemleri daha çok olan Y.O. battı mı yani?! nasıl düşünmek gerekiyor yaa....?! üfffff bu olay çözülmeden hatta belki cezayi anlamda çözümünden sonrası da yaş....
bilanço falan da kurtarmaz bizi gibi gelmeye başladı...

erdoğan72
08-02-2008, 01:37
Türkiye Kurumsal