View Full Version : PKENT Petrokent Turizm
ne yapmalı bu seviyeden aşağıya verirler mi 25 den
bu hinzir dediginiz kagitin isi bitmis sayin mercek...
sorry...
sn epsilon bu hınzırın inanın işi bitmez yaz sezonunu digerlerinden biraz geç açar eeee ne de olsa devremülk ve dag turizmi agırlıklı çalışır ve şuna inanıyorum 1 trilyon sermayeli bu kagıtda çok iyi beklenti ve bedelsizler var üzerinde bir gün tam patlatacak
crocodile_tasci
14-04-2006, 11:34
....bence daha zamanı değil mayıs ayından itibaren ufak ufak başlayıp ağustosda iyi bir yere gelecektir diye düşünüyorum....
registan
23-04-2006, 13:21
macd alım pozisyonuna geçmiş.
fiyat hareketli ortalamalar etrafında dönüyor.
tepki gelmesi an meselesi.
28.00 a kadar bir tepki oluşmasını bekliyorum. (belkide oluşmaz )
tekniği düzeliyor.
takibe devam
crocodile_tasci
27-04-2006, 22:57
...sanırım 3 aylık bilanconun zarar gelmesiyle biraz daha aşağılara gelicek gibi duruyor.....umarım kimse malda değildir....
registan
28-04-2006, 10:24
sayın tasci;
pkentle yolları ayıralı uzun oldu. ama biraz kol kesmek gerektirdi. ama olsun bazen kol kesebilmekte fazilettir.
ilerde tabana oturunca yeniden dalarız.
tabana oturması için bir fiyat görüşünüz varmı sayın tasci
crocodile_tasci
28-04-2006, 15:52
sayın tasci;
pkentle yolları ayıralı uzun oldu. ama biraz kol kesmek gerektirdi. ama olsun bazen kol kesebilmekte fazilettir.
ilerde tabana oturunca yeniden dalarız.
tabana oturması için bir fiyat görüşünüz varmı sayın tasci
.....valla ne yalan söyleyeyim sanki bana 20 ye kadar gelir gibi duruyor ama takasıda cok toplu olunca bunlarda tutmayabilir gibi geliyor...sanki piyasaya göre bir yol bulacak gibi duruyor....ama ben açıkçası yukarı hareket başladığında almayı düşünüyorum...beklemekten daha iyidir...
crocodile_tasci
28-04-2006, 16:38
...tekrar bir baktım teknik analize göre 22500 e değmesi gerekiyor gibi duruyor bana göre....
haftalık rsi ve mom a bakmanızı öneririm
özellikle rsi pek iyi durmuyor
yalnız 25 kırılırsa diktörtgen formasyon gereği 20 ler daha mümkün gibi. Tabi böyle bir oluşum uzun vade yükselen kanalı, düşen kanala çevirebilirki uzun vadede iyi olmaz.
hiç likit olmaması açısından da çok spekülatif bu da unutulmamalı
zamanı geldi mi acaba? :roll:
san pietro
22-05-2006, 10:11
pkent eski aşkım...))
geçen sene güzel vakitler geçirmiştik. şu aralar da göz kırpıyor gibi ama piyasalardaki dalgalanmalar durulsun hele........
san pietro
22-05-2006, 14:54
Döviz kurlarının yükselmesi, borçları döviz üzerinden olmayan (YTL olan) ancak gelirleri döviz üzerinden olan turizm şirketlerine olumlu yarayacaktır diye düşünüyorum.
Bakalım izleyip görelim....
san pietro
22-05-2006, 19:36
endeksle birlikte pkent de kan ağlıyor. herkesin morallari bozuk. bu ortamda turizmle ilgili moral verici bir haber vereyim size. aşağıdaki haber 21.05.2006 tarihli turizmgazetesi.com'dan alıntıdır.
"Turizm Geliri ve ziyaretçi sayıları tahminlerinde DPT ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasındaki çelişkili hesaplamalara bir de yabancı bir kuruluş eklendi. DPT turizm geliri hesaplamasında 2023 yılı hedefi olarak 54.1 milyar dolar gelir öngörürken, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın aynı yıllar için öngördüğü turizm geliri 66.8 milyar olarak belirtiliyor. Bu arada Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi (WTTC) ise 2016 yılı için bile 101 milyar dolar turizm geliri öngörüyor.
2005’in 18 milyar doları bile şüpheliyken…
WTTC bu rakamları Uydu Hesap Sistemi adını verdiği yöntemle belirliyor. Bu hesaplamaya göre Türkiye’nin 2006 yılı turizm geliri ise 63 milyar dolar olarak gösteriliyor.
Türkiye’nin 2005 yılı turizm geliri olarak açıklanan 18 milyar doların bile şüphe ile karşılandığı bir dönemde WTTC’nin 2006 yılı için Türkiye’nin turizm gelirini 63 milyar dolar olarak hesaplaması kafaları kırıştırıyor.
Zafer Cengiz’in çalışması
WTTC’nin ülkelerin turizm geliri ile ilgili hesaplamaları konusunda bir çalışma yapan turizm işletmecisi ve araştırmacı Zafer Cengiz, bu hesaplamaya göre 2006’da dünya turizm gelirinin ise 6 trilyon 470 milyar dolar olarak öngörüldüğünü söyledi.
Zafer Cengiz, WTTC’nin çalışmasından yola çıkarak 172 ülke ile ilgili verileri derleyerek yaptığı incelemesinde, hesaplamalara göre önümüzdeki 5 yılda dünya turizm gelirinde yüzde 22,4, ikinci 5 yıl içinde de yüzde 23,3 oranlarında artış öngörüldüğünü söylüyor.
WTTC çalışmasından başlıklar
Zafer Cengiz, araştırma sonuçları ile ilgili olarak şunları söylüyor:
"Önümüzdeki dönemde dünya turizm gelirindeki bu artışın bölgesel paylaşımı değişecek. Bugün için gelirlerde en yüksek bölge payı yüzde 38,1 iken 10 yıl içinde 36,2’ye gerileyecek. İkinci yüksek pay alan K.Amerika ise yüzde 30,6’dan 10 yıl içinde yüzde 28,9’a gerileyecek. Üçüncü yüksek payı olan K.Doğu Asya, bugünkü yüzde 16,7 den yüzde 19,1'e yükselecek.
Ülkesel bazda ise Türkiye’nin 63,9 Milyar dolar olarak gösterilen 2006 geliri, 2011’de 80,4 milyar dolara ve 2016’da 101,1 Milyar dolara ulaşacak. Buna göre Türkiye’nin turizm geliri 10 yılda yüzde 58 artacak."
Zafer Cengiz’in 172 ülkenin turizme ilişkin verileri ve 2016 yılına kadar gelir, ziyaretçi, istihdam gibi alanlardaki öngörülerini içeren araştırmasının tamamını edinmek isteyenler zafer@cengiz.gen.tr adresinden temasa geçebilirler."
evet turizmlere hareket geldi bakalım bu uyuyan güzel artık geri degil ileri vitese takacakmı çünkü en pirimsizi bu petro bunların içersinde.
bu gün ve yarın senin günün olmalı artık haydi petro seni tavanda görmek isterim.
Gidecek gitmesine de... iş yatırım bugün açığa satmış görünüyor. fiyat 21, 22 lerde, teknik görünüm al da, hacim de arttı (petroya göre). kurcalayanda var. gidecek bi tarafa bakalım.. :roll:
crocodile_tasci
26-05-2006, 19:57
bu gün ve yarın senin günün olmalı artık haydi petro seni tavanda görmek isterim.
..sevgili mercek görüşmeyeli umarım iyisindir bugün tavana kadar kim çizdi bil bakalım...500 lot...:roll: :roll: :roll: :roll:
haftalık rsi ve mom a bakmanızı öneririm
özellikle rsi pek iyi durmuyor
yalnız 25 kırılırsa diktörtgen formasyon gereği 20 ler daha mümkün gibi. Tabi böyle bir oluşum uzun vade yükselen kanalı, düşen kanala çevirebilirki uzun vadede iyi olmaz.
hiç likit olmaması açısından da çok spekülatif bu da unutulmamalı
25 kırılınca endeksinde yardımıyla 20 leri zorladı. 25 kırılmasaydı bende takip ediyordum, yalnız kırıldığı için orta-uzun vade trend bozuldu, 26 civarı üstünde kapanış olmadan durum negatif teknik olarak, cuma günü için is yatırım petronun takas değişimine göre 1 gün için iyi sayılabilecek miktarda mal satmış görünüyor.Ama ümitsiz olmamak lazım belki karar değiştirip 26 yı kırıp sattıklarını geri alırlar ozaman iş değişebilir . tabi rasyonel düşünmekte fayda var
tekken_jean
28-05-2006, 22:29
selamlar petro nun takasları hoşuma gittiğinden 22 den giriş yaptım ama ne olur bundan sonra bilemiyorum bu hissenin bir beklentisi varmı bedelli veya bedelsiz gibi toplu olmasının bir sebebini bilen arkadaş varsa yardımcı olur mu
crocodile_tasci
29-05-2006, 11:45
selamlar petro nun takasları hoşuma gittiğinden 22 den giriş yaptım ama ne olur bundan sonra bilemiyorum bu hissenin bir beklentisi varmı bedelli veya bedelsiz gibi toplu olmasının bir sebebini bilen arkadaş varsa yardımcı olur mu
..sayın tekken jean öncelikle petrokente hoşgeldiniz diyorum sonrada benden size bir nasihat (haddim olmadan..) bir kağıdı eğer çok fazla bilginiz olmadan aldıysanız bence mesela bu forumda pkent sayfasının topu topu 25-26 sayfası var onları bir okuyun zamanında neler olmuş hangi aşamalardan geçmiş diye ama diyelim bazı şirlketlerin sayfası çok çok fazla onlarıda son 2-3 ayınkileri okuyunki hem bilgilenin hemde bu işten daha fazla zevk alırsınız..eğer orada istediğiniz bir şeyi bulamazsanız seve seve yardımcı oluruz....bu arada gecen gün aldıklarımı harmanlayıp bugun postaladım cunku dmsas guzel temettu veriyor 1000 lota 90 ytl 10000 lota 900 ytl bence iyi para....bir harekette olabilir düşük kaldı...herkeze saygılar...
..sevgili mercek görüşmeyeli umarım iyisindir bugün tavana kadar kim çizdi bil bakalım...500 lot...:roll: :roll: :roll: :roll:
sn taşcı çizdi biri kim o da önemli degil de sonuçda diger turizmler baya topladı parsayı bu ne yapar belli degil sanırım nal topluyor ve toplamaya da devam edecek gibi hayırlısı olsun diyelim bakalım.
crocodile_tasci
29-05-2006, 18:31
sn taşcı çizdi biri kim o da önemli degil de sonuçda diger turizmler baya topladı parsayı bu ne yapar belli degil sanırım nal topluyor ve toplamaya da devam edecek gibi hayırlısı olsun diyelim bakalım.
......çizen bendim tacirlerden ama bugunde ayrıldım 22.5 civarından...her zaman kazanmak zorunda değiliz ya...:düsün:
arkadaslar, bu iş yatırım kimin malını satıyor? bilen var mı:düsün: kalkıştan önceki son hazırlıklar mı yapılıyor ne dersiniz? :tamam: birzamanların info'su halk yatırım şeklinde mi döndü?..:wave: acaba??..
iş yatırım ve halk yatırım bi işler yapıyor... bu fiyata bu kağıt.. hayırlı işler:D izlemekte sayısız faydalar vardır bence:dolar:
:dolar: bu tahtayı izleyin sn. arkadaşlar :tamam: :tamam: :tamam:
petrokentte hareketlenme başladı izlemekte fayda var!
Bugünkü Vatan gazetesinde gözaltına alınan manipülatörlerin manipülasyon yaptığı 13 şirket arasında bulunan tek turizm şirketi Petrokent
Eğer tahtanın sahipleri gözaltındaysa çok dikkat etmekte fayda var
İşlem hacminin bu kadar düşmeside buna işaret gibi. Düşmeye başlarsa destek atan çıkamıyacağından kötü olabilir o açıdan.
kirmasti
12-07-2006, 14:41
işlem hacmi zaten düşük seyreden bir tahta...
dealer(sezgin)
06-09-2006, 12:11
bunu böyle cizdilerse diğer taraflara suphe ıle bakmak lazım.
kirmasti
07-09-2006, 00:01
bunu böyle cizdilerse diğer taraflara suphe ıle bakmak lazım.
biraz daha açsan!!?
tavana çekip çekip mal mı basıyorlar ne aç kapalar başladı bu kadar aç kapa ürkütür beni
tavana çekip çekip mal mı basıyorlar ne aç kapalar başladı bu kadar aç kapa ürkütür beni
tavanda 100-400-1000 alıcı oluyor aşağısı tamamı 500-600 alıcı.bu açıdan bakınca iyi durmuyor ama neden mal bassınlar? zamanı gemişken yukarı trend yapmak daha akılcı olur. 25 e kadar bi şekilde gitme ihtimali daha yüksek gibi. tabiki tahtada eskisiniz daha sağlıklı bir yorumunuz olabilir.
tavanda 100-400-1000 alıcı oluyor aşağısı tamamı 500-600 alıcı.bu açıdan bakınca iyi durmuyor ama neden mal bassınlar? zamanı gemişken yukarı trend yapmak daha akılcı olur. 25 e kadar bi şekilde gitme ihtimali daha yüksek gibi. tabiki tahtada eskisiniz daha sağlıklı bir yorumunuz olabilir.
ben ürktüm ve kaçtım be tapir kalanlara hayırlı kazanç 33 lerden geldigi desdek olarak görülen noktaları şimdi direnç bölgeleri yapacak sanırım 22 lerde dikkat edin baya bir oyalanabilir ne de olsa eski huyları huylu huyundan vaz geçmez tabi geçerse 27 ye kada gider ama bu gün bu aç kapalar her an geri 18-19 aralıgına bir düzeltme yapabilir gibi geldi bana umarım yanılırım.:tamam:
ben ürktüm ve kaçtım be tapir kalanlara hayırlı kazanç 33 lerden geldigi desdek olarak görülen noktaları şimdi direnç bölgeleri yapacak sanırım 22 lerde dikkat edin baya bir oyalanabilir ne de olsa eski huyları huylu huyundan vaz geçmez tabi geçerse 27 ye kada gider ama bu gün bu aç kapalar her an geri 18-19 aralıgına bir düzeltme yapabilir gibi geldi bana umarım yanılırım.:tamam:
evet beni yanılttı gerçekten 22 lerde baya bir zorlanır gibi oldu ama demekki 7-8 aydır düşüşünü 1-2 haftada toplayacakmış ne diyelim kısmet buraya kadarmış dedik ve kalan arkadaşlara tekrar bol kazançlar biz döner dedik dönmedi hınzır bakalım bundan sonra ne yapacak acaba sermaye artışı felan mı var gene eskisi gibi bu denli hızlı gittigine göre bir şeyler dönüyor ufukta.:tamam:
Merhaba
Bendede çok az bişey vardı, yarın ilk seans çıkarmayı düşünüyorum
24,50 çok güçlü direnç. Yarınki tavan sanırım 24.40 da, Orayı görüp ters yüz olma ihtimali yüksek gibi geliyor bana.
zaten bukadar çıkıştan sonra sert bir geri çekilme olması büyük olasılık
Takastada bugünkü yüksek prime rağmen ilk 5 te net sadece 100 lot alım görünüyor.
crocodile_tasci
08-09-2006, 00:45
...merhaba eski petrokentciler bu sefer yokum ama gene üstlerdeyiz eminişle banvitle... pkent tahmin etmediğim bir zamanda hareketlendi..sayın mercek özelinize bakarsanız size mesaj atmıştım..herkeze bol kazançlar...
düzeltme hareketini yapıyor şimdilik ve dibi gösterip çekti yukarıya şimdi buradan bir hareket daha olursa yukarıya çok iyi yerlere gelebilir 28 ilk hedefi daha sonra her sene yaptıgı gibi 33 orada kırılırsa ve bekledigim gibi bir sermaye artışı da açıklarsa önceki bölünmesi 48 leri görüp bölünmüştü şimdi neden olmasın bir daha derim tabi sermaye artırımı gelirse çünkü üzerinde çok bedelsizi olan nadir kagıtlardan biri.
Merhaba
Bendede çok az bişey vardı, yarın ilk seans çıkarmayı düşünüyorum
24,50 çok güçlü direnç. Yarınki tavan sanırım 24.40 da, Orayı görüp ters yüz olma ihtimali yüksek gibi geliyor bana.
zaten bukadar çıkıştan sonra sert bir geri çekilme olması büyük olasılık
Takastada bugünkü yüksek prime rağmen ilk 5 te net sadece 100 lot alım görünüyor.
Evet direnç 24,50 idi tavanda 24,50 olduğundan o seviyeyi görip aynen ters yüz oldu. 2. seans 20,70 ile taban oldu. Sonra toparladılar
Bundan sonra bir miktar dinlenmesi muhtemel.
Ben sabah 24 den çıkıp aycese geçtim 4,12 den.
Bunuda 24,50 üstü kapanış olmadan almayı düşünmüyorum zaten 15li seviyelerden iyi prim yaptı. Sıra diğerlerinde. Bakalım..
Evet direnç 24,50 idi tavanda 24,50 olduğundan o seviyeyi görip aynen ters yüz oldu. 2. seans 20,70 ile taban oldu. Sonra toparladılar
Bundan sonra bir miktar dinlenmesi muhtemel.
Ben sabah 24 den çıkıp aycese geçtim 4,12 den.
Bunuda 24,50 üstü kapanış olmadan almayı düşünmüyorum zaten 15li seviyelerden iyi prim yaptı. Sıra diğerlerinde. Bakalım..
sn unkown zaten 24.5 ü geçerse hedefi 30-35 arası olur bu hınzırın senelik periyodik hareketleri bunlar yıl sonuna dogru da önümüzdeki sene için sermaye artışı hazırlıgı yapar ve ilkbaharda 48 lere çekerse de şaşmam çünkü sermaye artışının zamanı geliyor önümüzdeki sene 1 trilyon sermayede pek durmaz bu hisse hayırlı kazanç.:tamam:
ölü topragı attılar üstüne iflah olmaz artık epey bir zaman gümlettiler hisseyi
az önce mesaj yazmıştım silinmiş nedenini bilmiyorum
pkentte yön yukarı şu dönem turizm hisselerinin hareket zamanı mutlaka hareket edecek benim şahsi görüşüm ilk durak 28 li seviyeler
pkent halka açıklık oranını bilen var mı?
pkent halka açıklık oranını bilen var mı?
%83.57 halka açıklıgı piyasadaki lot sayısı guya 866.453 ama yok bu hisseler senelerdir piyasada tahta 3-5 bin lotla hem tavan hem dip olup dönüp duruyor işte sn murat öbür soruya gelince aynen devam :tamam:
beuti081973
12-09-2006, 21:53
20.70 bindik trene bakalım gidecez nereye
neverland
13-09-2006, 13:27
20 den verdim bidahada bulasmam
ilk atakta kaçırdık, 18.3 alım hedefi olabilir ikinci dalga için benim tahminim....
ilk atakta kaçırdık, 18.3 alım hedefi olabilir ikinci dalga için benim tahminim....
hedef şaştı %2-3 civarı18. den atağa kaltı şahlandı bugün :)
hedef şaştı %2-3 civarı18. den atağa kaltı şahlandı bugün :)
ahh pkent kuş oldun uçtun elimden ne vardı inseydin 18.4-18.3'e 18.8 den dalgayı başlattın yazıklar olsun sana:)
Allahım ne para bi günde %16-17 pehhh...
Tavanda Ne Kadar Alici Var Goren Varmi Arkadaslar
sanki bişiler beklenıyor ha ne dersınız?
NE AŞAGI VERİYORLAR NEDE YUKARI GİDİYOR bence hareket çok yakın bu fiyatlarda pkent sudan ucuz gibi geliyor bana
bence grafiksel olarak yarınki kapanış 21 50 nin altında kesinlikle olmayacak
NİÇİn Kİmse KÖtÜ De Olsa Bİr Yorum Yazmiyor Acaba SadecE Bende Mİ Pkent Var?
işlem hacminde belirgin bir artış var bu olası bir yükseliş habercisi olabilir
20 20 den kaçtım artık bulaşmam
neverland
24-09-2006, 23:40
bidaha bulasma ii kacmisin altta kalanin cani ciksin:-) yanasmayin
neverland
26-09-2006, 18:13
haha ya ben nezaman kötü entry girsem tavan oluyorlar aycesdede aynisi oldu bugün 21.30 dan caktim kafalarina alin hayrini görün:-) murat kardes zarara satmam beklerim demistim 18.60 stop koymustum oraya gelseydi verecektim iide getirmediler:-)
oh oh ne güzel bir ben kalmışım bakmamıştım çoktandır diger turizmlerden ayrı bir yol çiziyor hınzır hani derler ya akuru gitme diye tam bu şirkete atfen bu kelime (yani yan yan gitme)
dünkü son dakikaların hareketini yapacaknısın bakalım bu gün izlemekteyim seni sadece hayırlı işler spegimize.
dar gelmeye başladı bu elbise dar ya sökülecek ya yırtılacak bir başka çaresi daha var veya degişecek atılıp bir kenara.
:confused: birilerine dar geldiğine şüphe yok. bu tahtada iddiasız hiçkimse beşyüz, beşyüz verip alamaz. iddia ne tarafa yakın? bilemiyorum. bir zamanlar iflas ettiği dahi konuşulmuştu. yapılan hareketler satmaya değil de almaya yakın gibi. ama tabiki bu tahta black jack masası gibi.
:confused: birilerine dar geldiğine şüphe yok. bu tahtada iddiasız hiçkimse beşyüz, beşyüz verip alamaz. iddia ne tarafa yakın? bilemiyorum. bir zamanlar iflas ettiği dahi konuşulmuştu. yapılan hareketler satmaya değil de almaya yakın gibi. ama tabiki bu tahta black jack masası gibi.
sn tapir bu tür söylentiler ben bildim bileli vardır petroda ama hiç bir şey olmamımş her sene yıllık pirimini yapmaya devam etmiştir ben de 10 seneyi aşkındır bilirim bu hınzırı ilk başladıgımda da çok şeyler söylendi ama hala dimdik ayakda ve hala piyasada fazla hissesi de yok anlayacagın deli mi bunu elinde bu kadar uzun tutanlar neden batıkda kaçmazlar peki gülerim bu laflara:p :p :p :p :p :p :gulen: :gulen: :düsün:
sn tapir bu tür söylentiler ben bildim bileli vardır petroda ama hiç bir şey olmamımş her sene yıllık pirimini yapmaya devam etmiştir ben de 10 seneyi aşkındır bilirim bu hınzırı ilk başladıgımda da çok şeyler söylendi ama hala dimdik ayakda ve hala piyasada fazla hissesi de yok anlayacagın deli mi bunu elinde bu kadar uzun tutanlar neden batıkda kaçmazlar peki gülerim bu laflara:p :p :p :p :p :p :gulen: :gulen: :düsün:
haklısınız sn. mercek, aynı fikirdeyim sizinle. bu duruma uygun davranmak gerek.:tamam:
neverland
29-09-2006, 12:33
19 a gelsin aliriz gene biraz 21 den cakariz dikkatli olun tam kumar kagidi altida bos üstüde yatirim kagidi degil vur kac yapiliyor anca 19 lara gelsin gene alirim birazcik ama bulasmayin derim
al sat tavsiyes degildir
registan
10-10-2006, 10:21
19 a gelsin aliriz gene biraz 21 den cakariz dikkatli olun tam kumar kagidi altida bos üstüde yatirim kagidi degil vur kac yapiliyor anca 19 lara gelsin gene alirim birazcik ama bulasmayin derim
al sat tavsiyes degildir
siz pkentin eski halini bilmiyorsunuz sanırım.
daha önceleri işlem hacmi şuana göre yok denecek kadar az idi. eylül başından beri ciddi oranda işlem hacminde yükselme var.
siz pkentin eski halini bilmiyorsunuz sanırım.
daha önceleri işlem hacmi şuana göre yok denecek kadar az idi. eylül başından beri ciddi oranda işlem hacminde yükselme var.
evet normal dışı hacimler oluyor. takasta da normal dışı değişimler oluyor günlük. normal dışı bir beklenti çıkması da normaldir artık, bunun altından.. 5000 küsür net alan, 3000 küsür net satan vb. bugün daraldı biraz hacim. hacmin daralması olumlu bence. izlemekte faydalar vardır.:tamam:
savaş var tahtada ama sanki abd.-ırak savaşını andırıyor.:gulen:
savaş var tahtada ama sanki abd.-ırak savaşını andırıyor.:gulen:
bu savaş devlerin savaşı sonra pişman olacagın işe girme arada ezer bu devler adamı yani atlar tepişirken kuzuların orada bulunması sakıncalı bu öyle bir savaş ki sanki malazgirt savaşı:D :D :D :D :p :p :tamam:
bu savaş devlerin savaşı sonra pişman olacagın işe girme arada ezer bu devler adamı yani atlar tepişirken kuzuların orada bulunması sakıncalı bu öyle bir savaş ki sanki malazgirt savaşı:D :D :D :D :p :p :tamam:
sn. mercek, biz de kuzu halimizle kuzu kuzu, ses çıkarmadan izliyoruz savaşı. büyük savaşlardan büyük fırsatlar doğar belki.:roll:
sn. mercek, biz de kuzu halimizle kuzu kuzu, ses çıkarmadan izliyoruz savaşı. büyük savaşlardan büyük fırsatlar doğar belki.:roll:
yok be dostum bu sene hersenekinden farklı bu atlar biraz daha yabani gem vurulmuyor gem vurmak isteyen ezer geçerler bu yüzden iyi bir egitici degilseniz ezilme olasılıgı baya fazla bence ama bu çayırda fazla ot kalmedı başka çayırlara çıkması lazım bu atların yoksa taylar zayıf kalacak para da etmeyecekler.:tamam:
yok be dostum bu sene hersenekinden farklı bu atlar biraz daha yabani gem vurulmuyor gem vurmak isteyen ezer geçerler bu yüzden iyi bir egitici degilseniz ezilme olasılıgı baya fazla bence ama bu çayırda fazla ot kalmedı başka çayırlara çıkması lazım bu atların yoksa taylar zayıf kalacak para da etmeyecekler.:tamam:
sn.mercek, binmeyi becerdik de nasıl ineriz kestiremiyorum. gerçekten de farklı bir durum sözkonusu. atlar daha yabani ama üzerinde durabilirsen çok iyi koşar her zeminde. olaya sadece gayrimenkul açısından bile baksan bu taylar gözden çıkarılmaz. :tamam: :tamam:
sn.mercek, binmeyi becerdik de nasıl ineriz kestiremiyorum. gerçekten de farklı bir durum sözkonusu. atlar daha yabani ama üzerinde durabilirsen çok iyi koşar her zeminde. olaya sadece gayrimenkul açısından bile baksan bu taylar gözden çıkarılmaz. :tamam: :tamam:
evet azimlisin anladım dostum ama şunu bil aynen bir redeo gibidir orası binmeyi bilmezsen kemiklerini kırar bu taylar adamın çok sakin ve çok sabırlı olmayı becerebilirsen ne ala yoksa kol bacak kafa kırarlar mazallah bu yabani kısrak veya aygırlar. sanırım anladın.:düsün:
registan
16-10-2006, 17:20
kademeler çok boş..
adamlar adeta lot sayıyorlar. o yüzden dikkat etmekde fayda var. eğer kağıdı yukarı götüreceklerse siz yukarıya satış yazdığınız anda yukarıdan lotlarınızı alırlar ve tekrar pusuya geçerler. ve bazende alış ve satış kademesi arası açık kalır. isteyene 2 kademe yukarıdan mal verirler. isteyenin malınıda 2 kademe aşağıdan alırlar.
siz tahtadan 500 lot alın sizden o malı alana kadar pek hareket olmaz. siz bıkıp satış yazdığınız andan itibaren yükselişe geçer. ve tüh vah dersiniz.
Sermaye
1.036.800
Net Kar F/K
-2.431.040 0
P.Değeri
21.254.400
piy.senet sayısı
866.557
halka açıklık oranı
%83,58
Borsada böyle düşük sermayeli kaçtane senet var ki..ilerde gideceği yüksek sermaye artışı ve kazancağı derinlik bu hisseyi cazip kılabilir.
sn tapir sen bindinse onlar indirir hiç merak etme sen bu işin uzmadır o adamlar ne yapar eder indirirler sizi o attan.:p :p :D :roll:
registan
18-10-2006, 15:01
bu sermaye düşük teranesi her yıl gündeme geliyor. ama ne hikmetse bir gelişme olmuyor. belki bu sene bölünür. bilinmez.
nasip demek lazım
bu kağıdı alıp atacaksınız unutacaksınız. eğer işlem yapayım çıtır yapayım para kazanayım derseniz. bir kazanırsınız iki kazanırsınız üçüncüde kazandıklaırnızın hepsini verirsiniz bu tip kağıtlarda.
bazen 50 lot ile 3 kademe düşüyor. bazende 3000 lot alınıyor kademe kıpırdamıyor yani adamlar herşeye hakimler herşey kontrol altında..
bu tip kağıtta 500 lot çok yüksek bir oran kağıt hacimi içerisinde. o yüzden yüklü alış satış yapınca anında anlaşılıyorsunuz. ama 10-20- 50 lot lar alıp satarsınız pek fark edilmiyor.
sn tapir sen bindinse onlar indirir hiç merak etme sen bu işin uzmadır o adamlar ne yapar eder indirirler sizi o attan.:p :p :D :roll:
acelem yok sn. mercek. tabiki ineriz. 40 lı fiyatlardan. al-satçı değilim. beklerim. ama pkentin ışık saçtığı da görmezden gelinmemeli. siz bunu eminim herkesten daha çok farketmişsinizdir. eskisiniz bu tahtada.:tamam: genelde bu tip kağıtlar heyecan veriyor. kayıp tabiki olur olacaktır. ama bu fiyattan pkent alan ne kaybedebilir? 12 lere gelse %80 16 lara gelse %25 riske değer mi? deger bence.:D :tamam:
acelem yok sn. mercek. tabiki ineriz. 40 lı fiyatlardan. al-satçı değilim. beklerim. ama pkentin ışık saçtığı da görmezden gelinmemeli. siz bunu eminim herkesten daha çok farketmişsinizdir. eskisiniz bu tahtada.:tamam: genelde bu tip kağıtlar heyecan veriyor. kayıp tabiki olur olacaktır. ama bu fiyattan pkent alan ne kaybedebilir? 12 lere gelse %80 16 lara gelse %25 riske değer mi? deger bence.:D :tamam:
:düsün: :düsün: :tamam: :tamam: :tamam: ;)
neverland
31-10-2006, 15:44
sanki yakinda kötü kopacak gibime geliyor neden diye sormayin sadece icime dogdu
al sat tavsiyesi degildir
neverland
31-10-2006, 17:34
ben sattim artik yarin tavan olur bu endexde - kapatan kagidi buldum heal bana:-)
neverland
02-11-2006, 02:03
turizmler bukadar hareketli bunda hala büyük baski var ya kötü bi haber gelecek yada kagidi cok üstlere götürmek icin harekete hazirlaniyorlar riske deger yarin gene geliyorum araniza bu sefer satmak yok sonuna kadar bekliyecegim
sayın neverlend bu kagıttan hayır cıkmaz....Uğraşma sen.....
neverland
03-11-2006, 01:45
sayın neverlend bu kagıttan hayır cıkmaz....Uğraşma sen.....
haklisin olmaz yarisini verdim satmicam diyodum gene dayanamadim sorun o degil cikarken göremiyoruz ki yakalayalim ins cikmazda sattigima icim yanmaz
yesiltas
03-11-2006, 12:33
haklisin olmaz yarisini verdim satmicam diyodum gene dayanamadim sorun o degil cikarken göremiyoruz ki yakalayalim ins cikmazda sattigima icim yanmaz
sn neverland inş deyip de çıkmaz diye dua etme. biz burda çıksın diye bekliyoruz.
neverland
08-11-2006, 17:28
sn neverland inş deyip de çıkmaz diye dua etme. biz burda çıksın diye bekliyoruz.
arkadasim zaten herkez kendi kagidi ciksin diye bekliyo benimde var elimde pkent ama taban taban gitsede öyle param gitti diyecek kadar yanacak bi miktar degil biraz daha düssün ben gene alirim umarim cikarda sizinde yüzünüz güler yanlis anlasildiysam özür
neverland
14-11-2006, 16:59
bisey olacagi yok son kalanlarida verdim yolunuz acik olsun
neverland
21-11-2006, 15:23
tekrar geldim 19 dan bana göre taban bundan sonrasi 16 olur yada ikiye katlar riske deger artik
tekrar geldim 19 dan bana göre taban bundan sonrasi 16 olur yada ikiye katlar riske deger artik
sn. neverland, fiyat 20.x iken riske değmiyordu:) , fiyat 19.x olunca riske değer diyorsun, hesabınızıneye göre yaptığınızı merak ettim doğrusu :confused: :confused: :confused:
neverland
21-11-2006, 19:34
dikkat edersen ben 21 deyken kagit düsecegini söylemistim kagidin hareketlerini biliyorum artik borsa kötü giderse 16 lara iner 21 den almaktansa 19 dan almak daha ii:-) 2 ytl ucuz almis oldum riske girilir ama düsecegini bile bilede niye 21 den alayim dimi
neverland
05-12-2006, 16:54
:-) yorum yok
neverland
05-12-2006, 17:07
hadi yolun acik olsun bukadar yeter bana:-) allah razi olsun kim aldiysa
yesiltas
05-12-2006, 18:15
sayın neverland niye hemen çkıtınız anlamadım. 2 katından bahsediyodunuz
bu ne ya iki gündür kıpır kıpır olmuş yolculuk kaç acaba diyecem ama elimde de yok henüz
neverland
06-12-2006, 16:15
vay be ne hacim yapmis kagit
yapmaz olaydı bu hacmi,ne güzel gidiyordu,bu kadarmıydı acaba çıkış
:gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :D :D :D :tamam: :tamam: :tamam: :hayır: :hayır: :hayır: :hayır:
bu hareketin ardından bir tavan yakışır sana 20 ye kadar gerdin yayı ve oku fırlattın gibime geliyor hedef tam on iki olsun bu sefer
bu hareketin ardından bir tavan yakışır sana 20 ye kadar gerdin yayı ve oku fırlattın gibime geliyor hedef tam on iki olsun bu sefer
demiştim ama ikinci seansa bırakmışsın gibime geliyor bu hedef işini bu taktik de güzeldi hani:tamam:
neverland
07-12-2006, 17:05
:-) heyt yavrum beni be yürü biraz daha vereyim:-) simdi
:-) heyt yavrum beni be yürü biraz daha vereyim:-) simdi
:gulen: :gulen: :gulen: hiç inandırıcı gelmiyor benim gibi kaçırdın elinde 5-10 lot kaldı ondan dersin böyle yanık yanık bir şekilde:D :D
neverland
07-12-2006, 17:35
:-) güzel bi gündü gene tskler alanlara:-)
neverland
07-12-2006, 17:39
arkadasim:-) elimde tam 450 lot vardi 20.60 dan 150 lot verdim 150 de bugün 23.50 den yolladim okadar beklemisim 17.40 lara gelmisve ilk defa 60000 lot hacim görüyom kagitta cikip gidene deli derler dimi:-) ilk cikista mali bosartirmiyim ben kademe kademe veririm:-) suan aycese geciyorum o biraz durgun kaldi 22 altina gelirse kalan 150 yide veririm hadi saglicakla 5-10 lotu niye elinde tutuyon ki:-)
arkadasim:-) elimde tam 450 lot vardi 20.60 dan 150 lot verdim 150 de bugün 23.50 den yolladim okadar beklemisim 17.40 lara gelmisve ilk defa 60000 lot hacim görüyom kagitta cikip gidene deli derler dimi:-) ilk cikista mali bosartirmiyim ben kademe kademe veririm:-) suan aycese geciyorum o biraz durgun kaldi 22 altina gelirse kalan 150 yide veririm hadi saglicakla 5-10 lotu niye elinde tutuyon ki:-)
hayırlı olsun güle gile harca dostum be eeee ne yaparsın garibanın elinde de işte böyle 5-10 lotla avunur dururuz nerde o para 500-1000 lot alacak demi ya
:p :p :roll: :roll:
:gulen: :gulen: :gulen: hiç inandırıcı gelmiyor benim gibi kaçırdın elinde 5-10 lot kaldı ondan dersin böyle yanık yanık bir şekilde:D :D
sn mercek, tebrikler, çözmüşsün oyuncu psikolojisini:tamam: :tamam: :tamam: hem de güzel anlatırsın, anlayana:D
sn mercek, tebrikler, çözmüşsün oyuncu psikolojisini:tamam: :tamam: :tamam: hem de güzel anlatırsın, anlayana:D
:dolar: :dolar: :dolar: :tamam:
neverland
08-12-2006, 17:26
ben zarar etsem benim zararimi siz vermezsiniz kar etsemde bende 1 kurus size vermem kaptirdaysam kaptirdim derim zaten mesela ayceslesi zamaninda 4.90 kaptirdim 7 ye gitti ahlanip vahlandim:-) ama pkentden hep kazandim simdide ayni 5-10 lotla borsa olmaz cumhuriyet altini alin:-) 3-5 3-5 daha faydali olur:-)
ben zarar etsem benim zararimi siz vermezsiniz kar etsemde bende 1 kurus size vermem kaptirdaysam kaptirdim derim zaten mesela ayceslesi zamaninda 4.90 kaptirdim 7 ye gitti ahlanip vahlandim:-) ama pkentden hep kazandim simdide ayni 5-10 lotla borsa olmaz cumhuriyet altini alin:-) 3-5 3-5 daha faydali olur:-)
aynen katılıyorum bu söylediklerinize ve söz tutarım diyemeyecegim ama biraz asi ruhu var nedense bende şu altın işi çok yavan geldi bana onun da riski var be dostum hırlısı var hırsızı var ama burada hiç olmazsa gönüllü kaybediyoruz 5-10 lotla da olsa ve vakit öldürüyoruz altın işini sevsem kozada olurdum hiç olmazsa kazandırıyor bari işini bilene.:p :p :p
kimsecikler kalmamış herkes terk etmiş bu turizm cennetini sıcak bölgelere kaydı turizmciler sanırım ben de şu 5-10 lotun üzerine bir 5-10 lot daha atayım belki bir gün hareketlenir bu bölge de nasipte varsa tabi :düsün: :düsün: :düsün: :rolleyes: :rolleyes:
neverland
11-12-2006, 19:09
alcaksan ayces al maalti görüyon nerelere gidiyor kardesi ayces buralarda dururmu en fazla düsecegi 4 ama cikarsa 15 e kadar yolu var nasilsa bi ayces herzaman yarim maalt yapiyor ben pkentten sattiklarimi aycese gectim 150 lot dedigim gibi hacimli düstügünü görürsem durmam satarim
kimsecikler kalmamış herkes terk etmiş bu turizm cennetini sıcak bölgelere kaydı turizmciler sanırım ben de şu 5-10 lotun üzerine bir 5-10 lot daha atayım belki bir gün hareketlenir bu bölge de nasipte varsa tabi :düsün: :düsün: :düsün: :rolleyes: :rolleyes:
sn. mercek, terk etmedik, 6-7 aydır buradayız:tamam: , ben de 10 lot daha aldım, 20 oldu. param olursa 5 daha alıcam.:roll:
alcaksan ayces al maalti görüyon nerelere gidiyor kardesi ayces buralarda dururmu en fazla düsecegi 4 ama cikarsa 15 e kadar yolu var nasilsa bi ayces herzaman yarim maalt yapiyor ben pkentten sattiklarimi aycese gectim 150 lot dedigim gibi hacimli düstügünü görürsem durmam satarim
:gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :tamam:
neverland
12-12-2006, 16:39
hehe 150 lotum duruyor daha merak etme ayceslerimde ii be kötü degil:-)
neverland
12-12-2006, 17:07
benden bukadar verdim 24.70 yolunuz acik olsun allah bereket versin alanlar cok sagolsun
benden bukadar verdim 24.70 yolunuz acik olsun allah bereket versin alanlar cok sagolsun
teşekkürler be dostum sen verdin ben 22.6 dan 5-10 lot daha attım kenara artık yavruları bekleyecem sanırım gene şimdilik tavugu gulka yatırma peşindeler umarım %1000 felan bir yumurta sürerler altına şu tavugun da civcivimiz çogalır 2007 yazında hani yaz civcivi iyi olur da ondan derim bu hareketler tam gulk tavuk hareketleri.ne de olsa herkese hayırlı kazançlar.:p :p :p :tamam: haaa bu arada bunu keseden sallamıyorum her civcivde vardım aşagı yukarı da ondan derim tavugun gulka geldigi zamanı ögrendik artık.
neverland
12-12-2006, 18:26
bol kazanclar arkadasim pkent bana herzaman ugurlu geldi bende aycesi bekliyecem yaza kadar umarim hayirli olur bol kazancli günler hepinize 19 dan buraya bana göre güzel kazanc gözüm yok bana yeter ama dis ticaret acigi supriz gelmis amerikada dikkatli olun her an ters dönebilir borsamiz
bol kazanclar arkadasim pkent bana herzaman ugurlu geldi bende aycesi bekliyecem yaza kadar umarim hayirli olur bol kazancli günler hepinize 19 dan buraya bana göre güzel kazanc gözüm yok bana yeter ama dis ticaret acigi supriz gelmis amerikada dikkatli olun her an ters dönebilir borsamiz
teşekkürler sn nevarland sen çıktın ama ben hala buradayım ve olmaya da devam edecegim durum bunu net bir şekilde gösteriyor bu gelgitler de çok iyi geldi bana göre hedefime bu günkü ve dünkü hareketler iyice kitledi beni ille civcivler dedim artık şu an yumurta topluyorlar piyasadan onlardan henüz guluçkaya yatırılacak kadar bir araya getirilmedi sanırım bu yüzdendir ki 250 lik dilime sokmadan buralarda tutmaya çalışıyorlar hele bir 25-26 olsun degme o zaman keyfine. tabi bu bence al tut felan degil içimden geçener bunlar sadece.:düsün: :düsün: :düsün: :düsün:
sevgili mercek kardeş, tabiii ne çıkar şimdiden bilmek zor ama ben de sana katılıyorum.
pkent seansta 20-25 bin lot, günlük bazda da 50-60 bin lot işlem görmeye başlıyorsa kesin bi haber akışı yaşanacak diye düşünüyorum.
NOT: kesinlikle ama kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir... hiçbir sorumluluk kabul edilmez...
sevgili mercek kardeş, tabiii ne çıkar şimdiden bilmek zor ama ben de sana katılıyorum.
pkent seansta 20-25 bin lot, günlük bazda da 50-60 bin lot işlem görmeye başlıyorsa kesin bi haber akışı yaşanacak diye düşünüyorum.
NOT: kesinlikle ama kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir... hiçbir sorumluluk kabul edilmez...
ewvet sn secey hedefe kitlenmiş füze gibi biraz zikzaklar olsada herfini bulacak bence artık geri dönüş yok çiftlige kadar devam ille de civcivler onun yeri de belli zaten orta vade için tabi bu bence mart iyi olur ama genelde gk lu geç olur biraz bu hınzırın tutarsızdır biraz gk tarihleri.:tamam:
yok yok kimsecikler zaten yoktu hiç kalmadı gibi eee bu kadar strese kalp mi dayanır ama civcivler için deger buna sanırım.
yok yok kimsecikler zaten yoktu hiç kalmadı gibi eee bu kadar strese kalp mi dayanır ama civcivler için deger buna sanırım.
sn. mercek, pkent güzel bir hisse. günlük marjları yakalamak zor, bir anda aşagı da kopar, yukarı da. civ civler daha erken de gelebilir, 4-5 yıldır konuşulan bir efsane oldu artık. geç de gelebilir.. hiç gelmese ne olur? pkent zaten ucuz.. 12 aylıkta da kar gelebilir ki bu zaten civcivlerin müjdesi olur. yani var bir hikayesi. ağacı silkelerler mi? ceviz olmasa üzerinde. di mi ama? :tamam: bayağı da iyi sallıyorlar..:oley: :oley:
sn. mercek, pkent güzel bir hisse. günlük marjları yakalamak zor, bir anda aşagı da kopar, yukarı da. civ civler daha erken de gelebilir, 4-5 yıldır konuşulan bir efsane oldu artık. geç de gelebilir.. hiç gelmese ne olur? pkent zaten ucuz.. 12 aylıkta da kar gelebilir ki bu zaten civcivlerin müjdesi olur. yani var bir hikayesi. ağacı silkelerler mi? ceviz olmasa üzerinde. di mi ama? :tamam: bayağı da iyi sallıyorlar..:oley: :oley:
evet bekliyorum sn tapir şu aralar yılan gibi kıvranıp duruyor bizim civcivleri kapmaya mı çalışır ne kıpır kıpır gene kerata.:tamam:
bu adamları taktir ediyorum, hakkını veriyorlar işin:tamam: . burada kaybeden satan olur. kısa vade al satçılar hiç gelmesin onların belini kırarlar bu tahtada. orta vade için tek geçilebilir.:cool:
Selamlar
Ben geçen sefer yani eylülde 24 den çıkmıştım.24.5 i geçmedende birşey olmayacağını düşünüyodum. Geçen gün seans içi az bişey almıştım 24.80 den ve üstü kapattı. ama maalesef sonra satışlar başladı. Hacim azalsa sorun değildi ama hacimli çıkışı gibi hacimlide geriledi. 24 e indirdiklerinde dökerler diye yaptılar sanıyodum lakin tepkilere yine yoğun satış yazdılar. Bugünde 24 altı kötü bir kapanış yaptı. Yani 20 lere düşme ihtimali şu an 30 a çıkma ihtimaline göre daha fazla bana göre. Pzts yine hacim yapar ama çıkış olmazsa buda bunun en büyük göstergesi olacaktır.
Hedef baya bi mal almıştı ama hepsini 25 ve üzeri sattı zaten sonrada düşmeye başladı hisse. Mini operasyonları bitmiş olabilir.
Hissede beklerken yılık fırsat maliyetini unutmamak gerekir. O da şu an %20 civarında. o yüzden hareketi gördükten sonra pozisyon almak daha mantıklı. Uçan kaçan birşey yok nasılsa
Selamlar
Ben geçen sefer yani eylülde 24 den çıkmıştım.24.5 i geçmedende birşey olmayacağını düşünüyodum. Geçen gün seans içi az bişey almıştım 24.80 den ve üstü kapattı. ama maalesef sonra satışlar başladı. Hacim azalsa sorun değildi ama hacimli çıkışı gibi hacimlide geriledi. 24 e indirdiklerinde dökerler diye yaptılar sanıyodum lakin tepkilere yine yoğun satış yazdılar. Bugünde 24 altı kötü bir kapanış yaptı. Yani 20 lere düşme ihtimali şu an 30 a çıkma ihtimaline göre daha fazla bana göre. Pzts yine hacim yapar ama çıkış olmazsa buda bunun en büyük göstergesi olacaktır.
Hedef baya bi mal almıştı ama hepsini 25 ve üzeri sattı zaten sonrada düşmeye başladı hisse. Mini operasyonları bitmiş olabilir.
Hissede beklerken yılık fırsat maliyetini unutmamak gerekir. O da şu an %20 civarında. o yüzden hareketi gördükten sonra pozisyon almak daha mantıklı. Uçan kaçan birşey yok nasılsa
haklısınız sn. unknown, uçan kaçan yok.:) takasa göre, 5-6 aracı kurum birbirlerine aktatıp duruyor. küçüğe geçen mal yok. arada satanlardan alıyorlar. isteyene de verip pişman da ediyorlar, onuda alıyorlar. bu operasyon küçük değil. büyüyerek sürüyor, hareketler sallapati değil. 80 binli hacim olan gün satış değil alış vardı düşerken de çıkışa göre yarı yarıya az ve gittikçe daralan hacimler oluyor, sonra da malum..5-10 bin malı 20 den al 25 den sat hareketi değil bu. asıl ivme 30 dan sonra olur diye bekliyorum. buralarda hamuru iyi yoğuruyorlar ki ekmek güzel pişsin. bunun hedefi 40 üstü.:tamam: :roll:
evetttt 24-26 arasında oyalanma işi bitmiş ve yeni hareketler için geri çekilme hareketi de başarılı bir şekilde sonuçlanmış şimdiiii marş marş ileri hareketi için emir bekler pozisyonuna girmiş vaziyetteyiz bakalım bu görüş de tutacakmı.
haydi koçum sen endekse ters işleri seversin vur kamçıyı artık
ismetyasar
25-12-2006, 18:13
haydi koçum sen endekse ters işleri seversin vur kamçıyı artık
Hem kis aylari geliyor hemde ters hissedir ve gercekten zamani yaklasiyor ve de 2007 de neler yapabilir gorecegiz..
al sat tavsiyesi degildir.
neverland
25-12-2006, 19:31
24.60 satmistim 19 dan gene aliciyim bekliyorum ozaman ayceslerde cikar ins. güzel bi tread yapmis olurum
çekilme nekadar devam eder belli degil ama şuursuz gidiyo sabah alsalarda öyle sonu bin iki bin lotla % 5 düşüyo bu çekilme piyasaların beklentisiz oldugundan kaynaklanıyor sanırım ne yeni olumlu haber ne başka birşey herşey biri iki gazete yazılarınma kaldı hayırlısı.
bu seans göstermelik tavan olabilir gibi geliyor içimden
21,80 den aldım biraz
yalnız kafamdaki senaryo az hacme tavan olup 2. seansa tamamını basmaları
hisse %6 yapmış yazan çizen yok, enteresan bi inceleyem bakam... gecenin bu saatinde...
görmek lazım hafta başını %6 nın bir sebebi varmı ?
görmek lazım hafta başını %6 nın bir sebebi varmı ?
var sanırım soymenın paraya ıhtıyacı var al 9000 ver 9000:)
var sanırım soymenın paraya ıhtıyacı var al 9000 ver 9000:)
işlemleri yakından izliyorum söyliyeyim.;) karda yürü izini belli etme diyecegım ama bu gıdısle fazla uzun soluklu olacagını dusunmyrm.www.spk.gov.tr :)
Borsacım
12-01-2007, 21:35
Bu nasıl kağıttır kardeşim,olanlara sabırlar,22,70ten 2snde 22,40 a düşüyor.Altı boş üstü zaten boş:D
Bu nasıl kağıttır kardeşim,olanlara sabırlar,22,70ten 2snde 22,40 a düşüyor.Altı boş üstü zaten boş:D
walla bu, zaman zaman hem aşagıya hem de yukarıya aynı güzellikte hareketler çeken, rulet oyununun imkb deki temsilcisi bir kağıt. borsanın belki de en sığ kağıtıdır, garibim bölünmeye çabalıyor ama beceremiyor, blançosunda bir dönem kar açıklayabilmek en büyük hayali. kağıt çok iyi niyetli yani.. ama oynayanlar hınzır.. bir gün 50 yi göreceğini umuyorum.:gulen: :gulen: :tamam:
pkent kıvamına gelmeye başladı yavaştan..:dolar:
ilgimi çekti bugün. biraz bitraz baktım... kanal desteğinde tutunuyor.. al sata gelmiş 3 aracı kurum.
neverland
16-01-2007, 14:38
biseyler olacak gibi geliyor,kacirmadan alayim birazcik
21,70 geçse cok rahatlıyacak da nazlanıyor:p
Borsacım
17-01-2007, 17:21
21,70 geçse cok rahatlıyacak da nazlanıyor:p
Rahatladı:)
neverland
17-01-2007, 17:32
cözdüm ben bu kagidi ya nasil oluyorsa icime doguyor hareket yapacagi zamanlar aslanim pkent:-)
cözdüm ben bu kagidi ya nasil oluyorsa icime doguyor hareket yapacagi zamanlar aslanim pkent:-)
:D :D :D :p :p :p :tamam: :tamam:
Borsacım
18-01-2007, 01:27
işte insanın farkında olmadan kaybetmeye başladığı noktadır.
S161803398875
18-01-2007, 01:32
Eski hareketlerine benzer fırlayacak gibi duruyor
neverland
18-01-2007, 01:33
firlasin mal var daha üzülmem düssün yarisini sattim gene üzülmem:-)
ilgimi çekti bugün. biraz bitraz baktım... kanal desteğinde tutunuyor.. al sata gelmiş 3 aracı kurum.
:aglayan: :aglayan: :aglayan:
neverland
18-01-2007, 04:32
işte insanın farkında olmadan kaybetmeye başladığı noktadır.
hakli olabilirsin ama her cikisinda yakaladim bu kagidi 15,60 dayken yakaldim 19 dan cikisinda yakaladim 25,40 dan verdim simdi 21,30 dan gene yakaladim bugün 23,70 den yarisini verdim yarisida duruyor bana ugurlu geliyor bu kagit kaybettirsede soru n degil aldiklarim yeter kardan zarar yazariz nasip isi
Borsacım
18-01-2007, 13:08
Bu kağıda binenin lunaparka ihtiyacı yok,bi aşağı bi yukarı hoooopppppp,hooopppp:oley:
Bu kağıda binenin lunaparka ihtiyacı yok,bi aşağı bi yukarı hoooopppppp,hooopppp:oley:
evet sn borsacım zaten dag turizmi ve devremülk le fazla haşır neşir oldugu için her tesisin önüne salıncak kurmuş ordan esinlenerek de sallanıp durur hooooop hoooop diyerekten.:D :D :D
sallanıyor sallanmasına ama rastgele değil. son zamanki çıkışlarını ve düşüşlerini her gün yaklaşık 2 ytl marj yaratarak yaptı. sanki önce grafik çizilmiş de sonra ona uygun hareketler yapılmış gibi. bu kağıtta anormal hacimler oluyor aylardır... bunun normal rutini günlük 300-1500 lot işlemdir.3-4 aydır bu kadar işlem sadece dip yaparken oluşuyor, o da 2-3 seans. takasta büyükler yaprak kımıldamaksızın yerinde. majör 6 aracı kurum doldur boşaltta. bu kağıt üremeye çabalıyor, ya bölünerek ya da eşeyli üremeyle. spek, önce eşeyli üreme yolunu deniyor:D , bu arada araya girip çıkan ky de nasibini alıyor:hmm: tabiki kağıttan değil:D :D .. bence yön yukarı ve dönüş epey sonra.. sabredene tabiki..:roll: :roll: :roll: :tamam:
tapir yazın cıdden ılginç,bilisel yonu olduğu kadar edebıyatda vaar ...her telden yani...
haydi koçum sen bu tür havaları seversin
tapir yazın cıdden ılginç,bilisel yonu olduğu kadar edebıyatda vaar ...her telden yani...
sn. enigma, bu kağıt yakında şiir de yazdırır adama walla..:tamam: :tamam:
Borsacım
23-01-2007, 20:13
ummaz insan bazı şeyler yolunda gitmez ama ne varki sabır ve sabun herşeyi tertemiz yapar.Umutsuzluk kötü benlik en kötü benim deme alırlar aşağı itinayla.Ne varki ne yoktan üstün bilmezmi bilen herşeyin üstün.farımda açık yolumda:oley:
sn. borsacım, pkent yukarı kilitlendiğinde de aynı güzellikte yazılarınızı bekliyoruz buraya.:gulen:
neverland
26-01-2007, 17:33
sanirim bolu dagi gecidi yaramiyacak pkente:-) dag yolunu kullanan pek kalmiyacagi icin otelde pek is yapamicak gibi bugünde iyi caktilar dahada cakacaklar gibi duruyor
Borsacım
26-01-2007, 18:20
çakar çakmaz çakan petro(en delisinden):oley:
sanirim bolu dagi gecidi yaramiyacak pkente:-) dag yolunu kullanan pek kalmiyacagi icin otelde pek is yapamicak gibi bugünde iyi caktilar dahada cakacaklar gibi duruyor
petroya çakıldığı kanaatine nasıl vardınız?? bir de, neden çakılmalı petroya?? onu da yazarmısınız.. bigilenmek için soruyorum...
neverland
28-01-2007, 08:52
ya benim yorumumu ciddiye alma bana cakildi gibi geldi indir kaldir yapip duruyorlar 23 e cekip sonra 22 ye kadar bastilar benim icimde öyle bi hisse yukari cekip verecekler gibime geliyor
Borsacım
28-01-2007, 15:01
Tulumbayı bilirmisiniz siz tulumbayı,tatlı olan değil susuzluğu alan,iyi pompalamazsan su gelmez:wink:
ya benim yorumumu ciddiye alma bana cakildi gibi geldi indir kaldir yapip duruyorlar 23 e cekip sonra 22 ye kadar bastilar benim icimde öyle bi hisse yukari cekip verecekler gibime geliyor
Niyeyse bende de öyle bir his var, daha öncede yazmıştım.
Böyle 28 e kadar kaldırıp verecekler gibi bir his var içimde
Aslında bunun nedenide, dünya kadar hacim yapmaya başladı ama kağıdın biryere gittiği yok, ilgi çekmeye çalışıyolar sanki, topicte yazanların sayısının artmasından da belli zaten.
Bu dağ yolu olayında da , ben ordaki restoranların çok zor duruma gireceğini düşünüyodum petroclup bolu dağı üzerinde miydi, kötü olmuş ozaman...
bilgisiz
28-01-2007, 18:06
Bolu tünelinin petroclup ile ne alakası var..PETROCLUP Abanta giderken o yol üzerinde...
bilgisiz
28-01-2007, 21:59
petroya çakıldığı kanaatine nasıl vardınız?? bir de, neden çakılmalı petroya?? onu da yazarmısınız.. bigilenmek için soruyorum...
Aksine bolu tüneli buradaki turizmi olumlu etkiler..Anadoludan insanlar abanta artık daha kısa sürede ulaşacaklar.Bence olumlu etkisi çok fazla.Nisan ayında dönüş istikametide açıldığı an boluya anadoludan daha çok insan gelecek..
teknik
seans içinde yapılan ve giderek açılan fiyat marjları genelde hissenin yönünü sert bi şekilde değiştirecegine isarettir.:seyt: buna genelde yüksekten mallandırıp aşağıdanda sattırma denilir.yanı yapılan hareketler piyasa tabiriyle keriz silkelemedir.kısacası petroyu seviyorum hemde çok ve onu daha iyi görmek istiyorum.:cool:
Borsacım
28-01-2007, 22:15
teknik
seans içinde yapılan ve giderek açılan fiyat marjları genelde hissenin yönünü sert bi şekilde değiştirecegine isarettir.:seyt: buna genelde yüksekten mallandırıp aşağıdanda sattırma denilir.yanı yapılan hareketler piyasa tabiriyle keriz silkelemedir.kısacası petroyu seviyorum hemde çok ve onu daha iyi görmek istiyorum.:cool:
Bir olay bu kadar güzelmi anlatılır.Tebrikler:cool:
neverland
29-01-2007, 16:31
bugünde yükseliyor eger seans sonu genebasarlarsa düsündügüm gibi olacak demektir yükselt yükselt bas
alsat tavsiyesi degildir
bugünde yükseliyor eger seans sonu genebasarlarsa düsündügüm gibi olacak demektir yükselt yükselt bas
alsat tavsiyesi degildir
sn. neverland, kim, nereye, neyi, neden bassın? veya basacak? takaslara bakarsan ky. mal basmış.. pkentte aşağı yukarı büyük maliyetler bu civarda zaten, bu kağıtın speki zarara satar ama sürümden kazanıyor :cool: dersen o başka.. al-sat için zaten riskli bir kağıt bu.. yatan kazanır.:yes: :yes: :yes: :yes:
bu deli petro nun sabah matrix de 12 aylık bilançosu ekdedir diye haber geçti eki göremedim gerçi kar açıklamaz gene zarar açıklar ya işte hani kör kuyu misali kar açıklarsa şaşarım ve dibe gider o zaman bu hınzır tabi ters kagıt ters iş yapar da ondan.
Borsacım
31-01-2007, 12:43
"Bolu tünelinden doğan zararımız geçmiş yüzyıllara mahsub edilmiştir.Bizden size zırnık yok" özel durum açıklamasıda gelir yakında:oley:
"Bolu tünelinden doğan zararımız geçmiş yüzyıllara mahsub edilmiştir.Bizden size zırnık yok" özel durum açıklamasıda gelir yakında:oley:
bunun geçmiş yüzyılda karı yok ki:notr: mahsup etsin... ama gelecekteki olması zor muhtemel 'kar'ına mahsup edebilir.:super: bu pkent, buradan yavaş bi tempoyla sindire sindire 30 a doğru bi kopar.. sonra da film kopar..
PKENT E Petrokent Turizm A.Ş. - Teknik Analiz Yorumu
PKENT E 5 günlük ortalamasının üzerinde hareket ediyor. Hisse seansı yüzde 0.88 getiri ve 256,470.80 YTL işlem hacmi ile 22.90 seviyesinde tamamladı. Son bir ay içerisinde en düşük 20.40, en yüksek 24.80 seviyesini gören PKENT E senedinin fiyatı son bir ayda gördüğü en düşük seviyenin yüzde 12.25 üzerinde.Hissenin destek seviyeleri 21.80, 20.40 seviyelerinde bulunurken, Hissenin direnç seviyeleri 23.80, 26.75 seviyelerinde bulunuyor.
PKENT E 5 günlük ortalamasının üzerinde hareket ediyor. Hisse seansı yüzde 0.88 getiri ve 256,470.80 YTL işlem hacmi ile 22.90 seviyesinde tamamladı. Son bir ay içerisinde en düşük 20.40, en yüksek 24.80 seviyesini gören PKENT E senedinin fiyatı son bir ayda gördüğü en düşük seviyenin yüzde 12.25 üzerinde.Hissenin destek seviyeleri 21.80, 20.40 seviyelerinde bulunurken, Hissenin direnç seviyeleri 23.80, 26.75 seviyelerinde bulunuyor.
:cool: :cool: :cool: :super:
Borsacım
06-02-2007, 21:28
:yes: Kuzuların sessizliği,tam öyle aynen öyle
evet gene destek seviyelerine vurdu ama çok ani bir hareket yapma zamanı da yaklaştı seriler ne zaman başlayacak bakalım sabreden sabredecek kaçan kaçacak tabi kaldıysa.
bu hisseyi 4-5 yıldır takip eder alır satarım,geçen hafta bir alım yaptım,normal şartta en geç mart başında bir hareket yapması lazım,alacan ve çıkınca hemen satacan bu hisseyi elde tutulacak bir hisse degil.....
***pkent*** Petrokent Turizm A.s.’nin Olagan Gundem Maddelerinin Yanisira Sirket Tuzugunun Yetki Ile Ilgili 13.
Maddesinin Tadili Konusunun Da Gorusulecegi 2006 Yili Olagan Genel Kurul
Toplantisi’nin 27.03.2007 Sali Gunu Saat 10:00’da Tunus Caddesi, 50/a, Kat:3,
Daire 14, Kavaklidere, Ankara Adresinde Yapilacagi Bildirilmistir. Genel Kurul
Toplanti Gundemi Ile Tadil Tasarisi Gunluk Bulten Ekinde
Borsacım
15-02-2007, 23:34
:D Emmebasma tulumba=pkent
:D Emmebasma tulumba=pkent
emme tulumba=pkent:yes:
bu hisseyi 4-5 yıldır takip eder alır satarım,geçen hafta bir alım yaptım,normal şartta en geç mart başında bir hareket yapması lazım,alacan ve çıkınca hemen satacan bu hisseyi elde tutulacak bir hisse degil.....
tebrik ederim arkadaşım dün 22,20'den 23,10 a çıkıp aynen geri geldi.tahta sığ olduğu için en ufak harekette yükselip düşebiliyor o yüzden her an izlemek lazım.:notr:
haydi kır artık şu 23 ü be çok oyalandın bence burada zaman aşımına ugrayacan yoksa.
TURİZM HİSSELERİNİN HAREKETLENDİĞİ BİR ORTAMDA PKENT DE SESSİZ KALACAĞINI SANMIYORUM!!! GEÇEN YILKİ HAREKTLERİNE ŞÖYLE BİR BAKDIMDA 23/02/2006 DA HAREKETA BAŞLAMIŞ İZLEMEKDE FAYDA VAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM!! 17,50$ DİRENÇ SEVİYESİ (24,20) KENDİ GÖRÜŞÜMDÜR HERKESE BOL VE HAYIRLI KAZANÇLAR... 21,80 STOPLOS NOKTASI. MART İLK HAFTASINA KADAR PKENT DEYİM.... :super: :super:
ulan petro puslu havayı nasıl da bilirsin en sonunda avladın gene milleti ve bastın gaza
veee evet tavanladı bakalım nerde soluklanacak gk dan sermaye gelecekse 45 ler gelmezse 33 ler görülecekmi.
cemalkevak
21-02-2007, 17:25
yarın bence 30lara atar kendini bu havaları cok sever. ALamadık yıne ya...
cemalkevak
21-02-2007, 17:27
tavanda kac lot arkadaslar?
TURİZM HİSSELERİNİN HAREKETLENDİĞİ BİR ORTAMDA PKENT DE SESSİZ KALACAĞINI SANMIYORUM!!! GEÇEN YILKİ HAREKTLERİNE ŞÖYLE BİR BAKDIMDA 23/02/2006 DA HAREKETA BAŞLAMIŞ İZLEMEKDE FAYDA VAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM!! 17,50$ DİRENÇ SEVİYESİ (24,20) KENDİ GÖRÜŞÜMDÜR HERKESE BOL VE HAYIRLI KAZANÇLAR... 21,80 STOPLOS NOKTASI. MART İLK HAFTASINA KADAR PKENT DEYİM.... :super: :super:
ALLAH BEREKT VERSİN 24,20 ÇIKDIK DARISI DİĞER :super: :super: ARKADAŞLARA HERKESE BOL VE HAYIRLI KAZANÇLAR
ALLAH BEREKT VERSİN 24,20 ÇIKDIK DARISI DİĞER :super: :super: ARKADAŞLARA HERKESE BOL VE HAYIRLI KAZANÇLAR
sn efeem diger formda 23.900 dersin burda 24.200 kara ver artık tabi efememo nicki size aitse ki öyle sanıyorum :yes: :yes: :yes: :) :bad:
sn efeem diger formda 23.900 dersin burda 24.200 kara ver artık tabi efememo nicki size aitse ki öyle sanıyorum :yes: :yes: :yes: :) :bad:
ARKADAŞIM İYİ OKUYAMAMIŞSIN 23,80 DEN VERDİM:)))):super: :super:
cemalkevak
21-02-2007, 23:09
30.00 LARI DENEyebılır gıbı gelDI bana kılıtledı alamadık ya...
ArkadaŞlar Senette Soymen Var Kolay Kolay Ekmek Yedİrmez !!!!adamlar G.İ Yapiyor AÇiĞa Basiyor Her Şey Var... Dİkkat Edİn GeÇen De De BÖĞle Sert ÇiktiĞinda Soymen GÖtÜrmÜŞdÜ 25,20 Çok Ama Çok Dİkkat Edİn AŞarsa Tavan Ama Kendİnİzİ Rİske Atmayin... Tekrra Ekİ Yerlerİne DÖnebİlİr 23,00 Şahsİ GÖrÜŞÜmdÜr Elİmde Yok Ama 2 Yildir İzlİyorum Bu Havalari Sever Dİkat Edİn LÜtfen..
cemalkevak
22-02-2007, 13:57
BENde katılıyorum . 25erlik kademeye geçti 2.seans ucabılır.
tam isabet 26.75 den yolcu ettim bye..............:super:
evet devam der eeeee sabahki korku yetti ve gaza gene bastı
tam isabet 26.75 den yolcu ettim bye..............:super:
:super: :super: :super:
:super: :super: :super:
bende 26 dan aldım ne yapacaz.:he: :he: :notr: :yes: :super:
bende 26 dan aldım ne yapacaz.:he: :he: :notr: :yes: :super:
27,25 bende yolcu yaptım:cool:
27,25 bende yolcu yaptım:cool:
hayırlı olsun sn tolga54 ama haftaya aycesden kurtulmuş olarak harekete devam diyecek gibi bir izlenim edindim bu sefer hedef sanırım baya yukarılar olacak 27 mart gk dan bedelsiz bekliyorum %500-1000 arası klasik bölünme hareketi moduna girmek üzere eger 33 ü geçerse bu kesinleşir gibi geliyor bana :super: :bad:
Satıcısız tavanlar başlasın artık !...
cemalkevak
25-02-2007, 03:42
pazartesi iyi bir açılış bekliyorum bakalım kaça çıkıcak. 29ları test eder bence ilk etapta.
cemalkevak
25-02-2007, 03:42
ama alamadık yine neye yarar:)
bile bile bu hareketi bizde kaçırdık iki hafta önce 22,50 den almıstım tekrar sattım,çıkarkende gördük ama almadık,ama hareket devam ediyor,bu hissede teknik analiz herşey,bana göre hedef 32-33 bin,hissede 26,50 olduguna göre daha çok kazanç gözüküyor,25-26 dan bana göre alınabilir,pazartesi şöyle bir 29 degip 27 gelmesi gerekiyor çizilen resme göre
ama alamadık yine neye yarar:)
sn. cemalkevak, aslan ı kaçırmayın bari.. bu tip hisseleri çıkışa başladığında yakalamak için kağıda biraz inanmış olmak gerekiyor, yada alıp yatmış olmak lazım. aynı hızla inip çıkabildikleri için günlük kazanmak şansa kalıyor, bu da cesareti kırıyor biraz.
Yildizsever
26-02-2007, 14:37
http://img340.imageshack.us/img340/6366/10180521ns4yy5.png
Aşağıda yüksek hacimle oluşturdukları trendi bitirmiş gibi gözüküyor!
Şimdi asıl yükseliş trendine dönmüş gibi duruyor!
Bu trend içerisinde gezinmeye devam edebilirler,bunu bilemiyoruz!
Bu trendin üst çizgisi yaklaşık 28.00 fiyatını gösteriyor!
Bu fiyatın üzerinde tekrar alımlara girerse alımlar hızlanabilir!
*Yorumlar tamamen kişisel olup AL ya da SAT tavsiyeleri içermemektedir!
ALLIGATOR
26-02-2007, 22:47
herkes martı peşinde ama malı karabataklar götürecek :super: :
Yildizsever
28-02-2007, 15:31
Bana göre tamamen teknik tarzlı hareketler.
Grafiklere göre bir tepki vermesi lâzımdır!
Tabii bu arada asıl yükseliş trendini -şimdilik- terk etmiştir!
:D itina ile keriz silkelenir..
Yildizsever
28-02-2007, 16:15
24.00 fiyatı yukarı kırılırsa hareket yukarı doğru hızlanabilir!
Bakalım ne planlıyorlar?
Borsacım
01-03-2007, 09:46
ya patlayacak yıldız olacak,yada içine göçüp karadelik:yes:
Evrenin neresindemi?,ne bileyim ben:arf:
dünkü kapanışa yakın 3 kademe alıp 24.30 kapatanlar kimlerdi acaba ?..
kimliklerini bilemesekte bu adamlar isterse bu hisse gidecek....
Yükseliş içinse önce 27 sonra 28 kırılması lazım..Aksi halde debelenir dururuz..:frown:
dünkü kapanışa yakın 3 kademe alıp 24.30 kapatanlar kimlerdi acaba ?..
kimliklerini bilemesekte bu adamlar isterse bu hisse gidecek....
:super: :super: :super: :beurk:
:clown: mercek ;
götür artık şu hisseyi...
:clown: mercek ;
götür artık şu hisseyi...
yooo öyle birden olmaz be dostum yavaş yavaş sindire sindire gidecek 27 marta kadar yolu var henüz:he: :he: :he: :he: :beurk:
haftalık inatçı macid
pkent haftalık macd
evet yukardaki sn phoenix arkadaşın verdigi grafik de gösteriyorki 27 marta kadar iyi iş olacak gibi eee ne de olsa marta girdik artık.
genel kurulda görüşülecek olan 13.madde nedir bilen var mı?
(ben bir bilgi bulamadım)
beklentimin üstünde ii bir kapanış..
önümüzdeki maçlara bakıcaz:cool:
Borsacım
02-03-2007, 20:42
Çılgın kağıt,resmen çılgın,enginlere sığmaz taşarım mantığıyla dalgalanıp duruyor,regülesiz kağıt,çin malımıdır nedir:oley:
nervikan33
02-03-2007, 20:48
heryerde bedelsız bedelsız dıye haber yazanlar var genel kuruldan..
arkadaslar bu tur soylentılere ben hep teredutle yaklastım.genel kurullardan bedelsız cıkmaz..genel kurullar bedelsızlerı onaylar bunu unutmayın.bedelsızler yonetım kurullarından cıkar ve onay ıcın genel kurula sunulur.genel kurullar hadı sermaye arttıralım dıye karara varamazlar cunku zaten genel kuruldan once toplantı tutanaklarında ne yapılacagı belırlenır yasaya gore..adamlar yasayı mı cıgneyecekler yanı..
sunu unutmayalım..bedelsız cıkacaksa yonetım kurulu toplanır acıklar sonra da genel kurula sunar onaylanması ıcın bakın petrokente daha oncede bouyle olmus her hıssede de boye olur.aman dıyeyım bu bedelsız cıkmaz anlamına gelmez ama yonetım kuruluna baglıdır..genek kuruldfa bedelsız cıkmaz oncelıkle yonetım kurullarında karar alınması lazım dıyorum...
o yuzden sız sız olun genel kurulda bedelsız v.b. gıbı soylemlere fazlakulak asmayın...ben cok duydum bu adamları...fmızp de de bu adamlar vardı ve genel kuruldan cıkacak cıkacak dıye nara atarlardı.ısteyen arkadasa kanun teblıg v.b. gıbı mevzuatı gonderebılırım.
bızler petrokentı kendıne has beklentılerıyle mevzuata uygun beklentı ve de konjokturel beklentılerıyle ızleyelım.tesekkurler
Turizmcilerin heyecanla beklediği KDV indirimine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan şartlı onay geldi. Başbakan, “KDV indirimi” yapacaklarına söz verirken, turizmcilerden de kayıtdışını azaltmalarını istedi. Başbakan, dün Antalya’da gerçekleşen Turizm Zirvesi’nden önce 10 kişilik bir turizmci grubuyla kahvaltı etti. Başbakan’ın kahvaltısına katılabilmek için günler öncesinden büyük çaba göstererek “kahvaltıya akredite” olabilen işadamları sorunlarını anlattılar.
Ardından zirveye katılarak yerli ve yabancı çok kalabalık bir dinleyici grubuna seslenen Başbakan Erdoğan, KDV indirimine “şartlı” söz verdi. Erdoğan KDV indirimiyle ilgili, “Biz bunu yapmakta kararlıyız. Hedeflerimiz arasında var” dedi.
Ancak ardından ekledi: “Siz de istihdamınızı 5 sıfırlı rakamdan 6 sıfırlı rakama çıkarın. Milyonluk istihdamınız yüzbinlerde görünürse bu olmaz.”
Turizm sektörüne verdiği önemi göstermek için Erdoğan, zirveye, 4 bakanla birlikte katıldı. Başbakan’ın konuşması öncesinde TÜROFED Başkanı Ahmet Barut’un turizm sektöründeki yüzde 18 KDV oranını kastederek, “Başbakanım, bizim 3 harfli yüklerimizi hafifletin” dediği belirtildi.
Rixos’taki kahvaltıda neler konuşuldu?
Başbakan Erdoğan, dün sabah erken saatlerde yaklaşık 10 kişilik turizmci grubuyla özel kahvaltıda biraraya geldi. Rixos Premium’daki kahvaltıya, 4 bakan, Rixos Otelleri’nin sahibi Fettah Tamince, Limak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Bacaksız, TYD Başkanı Oktay Varlıer, TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, AKTOB Başkanı Osman Ayık ve turizmci Vural Öger katıldı. Kahvaltıda turizmciler sorunlarını anlatırken, Erdoğan’ın sadece not almakla yetindiği belirtildi. Karşılıklı görüşmelerde, KDV indiriminin yapılacağı sözünü alan turizmcilere, “IMF gözden geçirmesi tamamlanır, üzerinde çalışılan plan da onaylanır, indirim kararını açıklarız” denildiği kaydedildi.
Haber: Gülümhan GÜLTEN
Borsacım
04-03-2007, 15:29
Bakalım yarın açılışta bu iyi haber ne kadar etkili olacak
Erdoğan'dan turizmciye müjde yok, vaat var
Turizmcilerin KDV indirimi müjdesi alacakları umuduyla katıldıkları Antalya zirvesinden 'vaat' çıktı! Başbakan Erdoğan, turizmde KDV'yi tek haneye düşürmeyi 'temenni' ettiklerini söyledi
Kaynak Millyet 4 Mart 2007 haber manşeti
Takas hakkında güzel bir örnek verdiği için bu konuyu açmak istedim.
Pek çok kişi internet siteleri vb. yererden baktıklarında petrokentin takas saklama oranını %84 olduğunu göreceklerdir. Eğer siz takasa göre yorum yapıp pozisyon alacaksanız ve bence petro kent kağıdında pozisyon alanların büyük çoğunluğu ki kağıdın toplu olduğuna inandıkları için, yani takasına göre pozisyon almaktadır, sahip olduğunuz yanlış bilgiler sonucu aldığınız yanlış kararlar size bu tür aşırı spekülatif sayılabilecek hisselerde büyük zararlar yazdırabilir. Tabi yanlış bilgi olayına örneğin nervikan arkadaşımızın yukarıda yazdıkları ki tam olarak nasıl olduğunu bende bilmiyordum sayesinde öğrenmiş olduk, iyi bir örnektir.
Şimdi gelelim kağıdın halka açıklık oranının aslında neden %10.22 olduğu konusuna.
Kağıda bakıldığında halka açıklık oranı resmi olarak %86 yani 870.912 lottur.
Ama işin içinde başka bir faktör girmektedir. Eğer halka açık olması gereken 870 bin lottan, şirket sahibide hisse alırsa artık alınan bu pay şirkete ait olduğundan şirketin halka açıklık oranı resmi olarak görünmesede düşmüş olur.
Bakıldığında ilk 3 aracı kurum uzun yıllardan beri neredeyse net pozisyonunu hiç değiştirmemiş, Hatta inter yatırımdaki takaslarda yıllardır 1 lot bile kıpırdama olmamıştır. Bu kurum çok büyük ihtimalle patrona ait hisseleri taşımaktadır. Peki bu hisseler kaç adet mi. Tam tamına 781 bin lot! 870-781=89 bin lot aslında halka açık miktardır. Yani piyasada ne olacaksa bu 89 bin lotun akıbetiyle ilgilidir. Dolayısıyla bu hissede birileri bir günde 5 bin lot satarsa "yaa piyasada 870 bin lot mal var 5 bincik lottan ne olacak!" diyen arkadaşların bu gerçeği göz ardı ettiğini düşünüyorum.
5 bin lot 89 bin lot halka açıklığı olan bir şirkette %5.61 oranındaki malın piyasaya yedirildiğini gösterir. Ama siz internet sitelerine girerseniz bu oranı resmi rakamlar esas alındığından %0,5 gibi küçük bir oran gibi görür, ve hiç rahatsız olmazsınız. Sonra bi bakmışsınızki hisseniz yuvarlanmaya başlamış!.
Tabi bu durum diğer senaryodada geçerli biri çıkarda 5 bin lot petro alırsa bunuda önemseyin.
Yalnız 2005 sonundan 2006 ilk ayları arasında 25-33 ytl aralığından info yatırım tam 26 bin lota ulaşan senetlerini sattı ve bunun en iyi ihtimalle yarısının fiktif olduğunu düşünürseniz. 13 bin lot satış %14.6 oranında mal çıkışının hala telafi edildiğini düşünmüyorum. Eğer telafi edilebilseydi bu büyük hacim patlamasına ayces de olduğu gibi sert bir çıkışın eşilik etmesi bekenebilirdi. Ama öyle olmadı. Bence hareket ne bedelsiz nede başka birşey için, klasik şubat mart hareketi,hedefide 30 ytl olabilir, devamı için daha mal almaları gerekir.
Şimdilik böyle. Nede olsa böyle hisselerle oynamak bunge jumping yapmak gibi birazda :)
Erdoğan'dan turizmciye müjde yok, vaat var
Turizmcilerin KDV indirimi müjdesi alacakları umuduyla katıldıkları Antalya zirvesinden 'vaat' çıktı! Başbakan Erdoğan, turizmde KDV'yi tek haneye düşürmeyi 'temenni' ettiklerini söyledi
Kaynak Millyet 4 Mart 2007 haber manşeti
Yani bunlar olumsuz senaryomu
acı patlıcanı kırağı çalmaz:he: :he: :he:
teknik göstergeler bozulmaya başlamış
bozarsa 20 altı olabilir.
Şimdi gelelim kağıdın halka açıklık oranının aslında neden %10.22 olduğu konusuna.
Ama işin içinde başka bir faktör girmektedir. Eğer halka açık olması gereken 870 bin lottan, şirket sahibide hisse alırsa artık alınan bu pay şirkete ait olduğundan şirketin halka açıklık oranı resmi olarak görünmesede düşmüş olur.
sn unknown un yazısından yukardaki alıntıyı aldım ve buna göre bir yorum getirmek gerekirse bu halka açıklık oranından %86 dan yani bunun içersinde devremülk alanların hisseleri de var idi zamanla bu hisseler esas patron tarafından devremülklerin de çogunu ele geçirdi ve piyasada halka açıklık oranı bu derece düştü bu olayı bizler daha önceden çeaş kepezde de yaşadık şimdi burada da aynı konu var ve ben şahsen kendi kendime sorarım acaba neden bu oran düşer ve neden %86 halka açarken geri %10 lara düşürülür bu oran acaba bir bit yenigi mi vardır ve nedir bu bit yenigi ve bir yerden 7-8 ay önce okumuştum petroda devremülk avı diye bu av işi dogrumudur diye sormuşumdur kendi kendime ve demişimdir ki ateş duman hikayesi mi acaba şimdi soracaklar nerden okudun diye haklı olarak ama inanın aklımda kalan buydu nerden okudugumu hatırlamıyorum ve neden bu devremülk sahiplerini bu kadar kıskaca alıp ellerindeki bu devremülkleri alma girişimine gittiler bunu ankaradaki genelmüdürlüklerinden bir arkadaş aylar önce sormuştu bir cevap da verilmedi sadece yok böyle bir şey dendi amaaa illede kafamda kalan soru bu neden? neden?
*petrokent Turİzm'İn 2006 Yili Konsolİde Olmayan Net DÖnem Zarari 3.943.139 Ytl
sn unknown un yazısından yukardaki alıntıyı aldım ve buna göre bir yorum getirmek gerekirse bu halka açıklık oranından %86 dan yani bunun içersinde devremülk alanların hisseleri de var idi zamanla bu hisseler esas patron tarafından devremülklerin de çogunu ele geçirdi ve piyasada halka açıklık oranı bu derece düştü bu olayı bizler daha önceden çeaş kepezde de yaşadık şimdi burada da aynı konu var ve ben şahsen kendi kendime sorarım acaba neden bu oran düşer ve neden %86 halka açarken geri %10 lara düşürülür bu oran acaba bir bit yenigi mi vardır ve nedir bu bit yenigi ve bir yerden 7-8 ay önce okumuştum petroda devremülk avı diye bu av işi dogrumudur diye sormuşumdur kendi kendime ve demişimdir ki ateş duman hikayesi mi acaba şimdi soracaklar nerden okudun diye haklı olarak ama inanın aklımda kalan buydu nerden okudugumu hatırlamıyorum ve neden bu devremülk sahiplerini bu kadar kıskaca alıp ellerindeki bu devremülkleri alma girişimine gittiler bunu ankaradaki genelmüdürlüklerinden bir arkadaş aylar önce sormuştu bir cevap da verilmedi sadece yok böyle bir şey dendi amaaa illede kafamda kalan soru bu neden? neden?
bu olabilirmi?
Kerem Köfteoğlu 04/06/2005
Turizm Gazetecileri ve Yazarları Derneği
(TUYED) Başkanı
Turizm insanlarla gelişir. İnsanların olmadığı, küstürüldüğü, aldatıldığı ortamlarda sektör gelişmez, geriye gider. Bunları Türkiye’de kanamaya devam eden devremülk konusundan dolayı hatırlatma ihtiyacı duyduk.
Devremülk sistemi, bazı tesislerin hayata geçmesi için, yatırımcılardan finansman toplanması şeklinde özetlenebilir. Sağlanan finansmanla tesisler yapılıyor, sonra bu tesisler, belli dönemlerde devre sahiplerinin kullanımına açılıyor. Böylece devreciler ya da yaygın söylemiyle “dönemciler” ömür boyu tatil yapma imkanına kavuşuyor.
Sistemin kağıt üzerinde işleyişi öyle... Peki ya gerçek?
Gerçek yukarıda özetlenenden çok farklı. Nitekim, bu konuda tüketicilerin haklı talepleri azalmak yerine artıyor, sorunlu tesislere sürekli yenileri ekleniyor. Örneğin, Clup Flipper’de yaşanan olumsuz gelişmeler uzun süre basında yazılıp çizildi. Son zamanlarda Petrokent’te yaşanan gelişmeler diğerlerini gölgede bırakacağa benziyor
Petrokentzede olmak üzere olan yaklaşık 5 bin devremülkçü güçlerini birleştirip Petrokent Dönemciler Dayanışma Derneği’ni (PDDD) kurdu. PDDD üyeleri, Petrokent yönetiminin İzlediği bezdirme-yıldırma politikasını boşa çıkarmak için dernekleşme yoluna gittiklerini söylüyor.
Aslında sekiz yıldır Petrokent’te ciddi bir sorun çıkmamıştı. Ya da fırtına öncesi sessizlik kimseyi şüphelendirmedi. Ne olduğunu araştırdığımızda fitilin bir borsa operasyonu ile ateşlendiğini görüyoruz. Şirketin sahibi Nurullah Ercan, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem gören Petrokent’in hisseleri toplamaya başlamış. Gün gelmiş Ercan ailesini hisselerin yüzde 75’ini ele geçirmiş. Ele geçirme operasyonu tamamlandı, şimdi oyunda ikinci perdeye geçildi. İkinici perdede Petrokent’ti tatil köyü olarak yabancı tur operatörlerine pazarlama girişimi var. Hatta devremülklerin adı Golden Beach olarak değiştirilmiş bile. Burası daha sonra Ercan’a ait arazi üstünde bulunan Golden Coast otelleri ile birleştirilecekmiş.
Bütün bunların gerçekleşebilmesi için de ortadaki devremülk sahibi “engeli” nin aşılması gerekiyor. “Engel”in aşılması için dönemcilere ödeyemeyecekleri faturalar çıkarılıp bezdirme-yıldırma yöntemi uygulanıyor.
Bu uygulamalar çerçevesinde yüklü faturaları ödemeyen dönemciler tesislere alınmıyormuş. Bu da dönemcileri delirtiyormuş. Yukarıda söylediğim gibi, insanlar olmadan turizm olmaz. Bu yüzden kanayan yara haline gelen devremülk konusunu çözmemiz gerekiyor.
Sorunun çözümünde başta sektörün üst kurumları olmak üzere, devletin ilgili kesimlerini önemli bir görev bekliyor. Bu görevden kaçanlar, ne derlerse desin, turizme vurulan darbeye seyirci kalmaktan kurtulamaz
.................................................. .................................................. ..........................................
buda link
www.turizmgazetesi.com/articles/article.aspx?id=22492 - 33k
sn phoenix teşekkürler eski haberlerden ve bence önemli bir haber buraya kopilediginiz için çünkü petroda yatırım yapan dostlar hangi hisseye yatırım yapmış neler dönüyor bu hissede onu görme imkanı saglamış oldunuz benim gündeme getirmem de bunun içindi ve burada petrokentin sahibi görülen sn nurullah ercan ve yakınlarına bu bilgilerden sonra bir hesap sormak isteyen çıkacaktır elbet çünkü ben inanıyorum ki bu hissenin fiyatları bu olmamalı çünkü kalmadı böyle bir turizm hissesi 1 trilyon sermayen ve 24 000 lira hisse fiyatı eee piyasayı da silip süpüdün devremülkleri de çeşitli tezgahlarla ele geçirdin hiç kar açıklamazsın senelerdir hep zarar yazarsın ve bu kadar zarara ragmen nerden bulursun bu paraları da piyasadan hemde zararda olan bir şirketin hisselerini toplarsın nedir daha beklentin onu bilelim diyen biri çıkacaktır bir gün piyasaya ve benim görüşlerimden birisi de bir sahil kenarında kumsalda plaj üretilmez bu ALLAHIN insanlara bir lütfudur bir fabrikayı heryere kurabilirsin ama bir plajı her yere yapamazsın çünkü sınırlıdır bu ve gelecekte daha bir deger kazanacaksın sadece bu bile bu hissenin degerini ilerde daha yükseklere çıkarmak için mantıken yeterli bir nedendir turizm şirketleri için der herkese hayırlı kazanç ve sabırlar dilerim.dostlar.
Borsacım
06-03-2007, 21:11
Sn.Mercek,ALLAH yazısının büyük olması,ince bir ruh taşıdığınızın delilidir.Tebrikler ve teşekkürler...:super:
4 trilyon kar deseydi 50 tane mesaj yazılırdı ama zarar diyince sanki az para gibi göründü herhalde herkese
geçen sene nette 0 kapatan şirket bu sene 4 trly zarar açıkladı. Gerçekten olumsuz bir gelişme.
Şirketin toplam piyasa değer 24 trilyon zarar -4 trilyon
Borçları 2005 de -6 trlyn 2006 da -11,5 trilyon. neredeyse 2 katına çıkmış
Özsermayesi
2005 ------------- 2006
17.739 trlyn ----- 13.796 trlyn Fark= - %25 öz sermayesindeki azalış
sermayesi 1 trlyn
Öz sermayesindeki büyük azalış neticesinde yüksek bedelsiz potansiyelide darbe yemiş oldu.
Zararın büyüklüğü şirketin hacmi için fazla geldi. Zaten küçücük şirket, bu kadar zarara sayılar tepetaklak oldu bi anlamda
Tekniktede hareketin gücü yetmedi gibi. Bu kadar hacme rağmen 27 lerin üstüne atamadı kendini. Günüde en düşük seviyesinden kapadı. mali durumdaki bu kötü görüntü yüzünden hisse fiyat olarak diğerlerine göre daha riskli hale geldi. pd/dd 1.77 civarında.
Çok küçük bir şirket olduğu için teknik ve temel de dinlemeyebilir daha önce örnekleri görüldü. Ama bu risk alınır mı onuda siz değerlendirin.
(Bu arada zararın esas kaynağına tam bakamadım ama sonuçta bilançoya göre şirketten büyük oranda nakit çıkmış oldu . En azından birşeylerin düzeltmesi yapıldı)
Teknik bozulmaya başladı.:grrr:
Dilerim yanılırım...:aww:
kartal01
08-03-2007, 16:42
Teknik bozulmaya başladı.:grrr:
Dilerim yanılırım...:aww:
evet galiba 22.50 gösterecekler
kartal01
08-03-2007, 16:43
bu arada endeks 3.günü oldu çıkıyor. pkent hergün düşüyor
genel kurul tarihi yaklaştıkça kağıdımızda hareketlenme başladı.o ne hızdı öyle :notr: son yarım saatte 13 kademe yükseldi.beklenti büyük olmalıki kağıda ilgi artıyor.eğer pazarteside yükseliş devam ederse haftaya bu sefer 28 üzerine atarız.:yes:
kartal01
09-03-2007, 18:42
genel kurul tarihi yaklaştıkça kağıdımızda hareketlenme başladı.o ne hızdı öyle :notr: son yarım saatte 13 kademe yükseldi.beklenti büyük olmalıki kağıda ilgi artıyor.eğer pazarteside yükseliş devam ederse haftaya bu sefer 28 üzerine atarız.:yes:
İnşallah dostum. 25.00 altı kapamaması da çok güzel oldu:super:
arkadaşlar bu hisse hakkında hiç yazmayın,düşünmeyin,hissetmeyin ve hatta konuşmayın.alın bir kenara gücünüz oranında atın ama attığınız rakam sizi üzmeyecek canınızı sıkmayacak bir rakam olsun bakın inşallah bir aksilik olmaz ise ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız.şimdi şöyle bir beyin fırtınası yapalım.sermaye 1 trilyon.halka açıklık %85 civarı ama çoğu patronda (piyasa dönen toplam belkide 50-60 bin lot anca) Bolu Abantta 110.000 metre kare arazi üzerine kurulu 61 apart evi toplam ve 60 otel odası 330 kişilik yatak kapasitesi........
alın çocuklarınıza yatırım olsun fiyat düşsün çıksın boşverin sabredin keyfini çıkarın.
düşüncelerim sadece beni bağlar aman yanlış anlaşılmasın galiba sesli düşündüm saygılarımla
şöyle bir inceleyin bakalım sevecekmisiniz
http://www.petroclub.com.tr/
nervikan33
11-03-2007, 17:32
cok sevdık adeta asık olduk...ama orada kalmak ıcın para gerekıyor.nurullah bey devamlı zarar acıklıyor ozsermaye surunuyor..sınıra geldı neredeyse.bılanco degerlerı son acıklanan bılancofan sonra artık zorlanmaya basladı.. yerler guzelmıs ama benım nurullah denılen beyefendıye kazandıracak param yok..o nasıl bızım gıbı ky ıle ugrasıyor ben de bu adamcagızın koylerıne gıtmemk ıcın elımden gelenı yaparım.tıpku asla penguen urunlerını satın almadıgım gıbı..
her koyun kendı bacagından asılır.herkes yatırım tercıhlerını kendısı yonlendırmelıdır ve asla bır baskasının dusuncesınden ve bılgısınden yola cıkarak yatırım yapmamalıdır.
turizm mevsimide başladı arkadaşlar hadihayırlısı.:wink:
kartal01
12-03-2007, 15:09
bence 1.seans çok satış yedi. 2.seans 25.00 altına verebilirler
sabah tavan yaptırdılar öğleden sonrada taban yaptırsınlarda rahatlasınlar bari:grrr:
Bu Petrokentte 3 grup insan vardır:
1-Hissenini yükselmesini isteyenler
(Geçen gün son yarım saattte 10-15 kademe kaldıranlar,yada dün hisseyi tavan yaptıranlar...)
2-Hissenin düşmesini isteyenler
(26.70 tavan yapmış hisseyi satışla dağıtıp kalbura çevirenler...)
3-Olup bitenleri seyredip sinir küpü olanlar (Benim gibiler..):grrr:
Turizm sektörü 2007'ye iyi başladı
Detaylı Resim için tıklayınız Antalya’ya yılbaşından bu yana hava yoluyla gelen turist sayısı, 2006’nın aynı dönemine göre yüzde 8 arttı
13.03.2007
Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün verilerine göre, Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nden, 10 Mart ve 11 Mart’ta toplam 11 bin 72 turist giriş yaptı. Yetkililer, 1-11 Mart tarihlerinde bölgeye hava yoluyla gelen turist sayısının 75 bin 33’e ulaştığını, yılbaşından 11 Mart’a kadar bölgeye gelen turist sayısının da 350 bin 530 olduğunu açıkladı. Yetkililer, yılbaşından bu yana gelen turist sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 arttığını kaydetti.
ayces hareketlendi tavan fiyatlarına vuruyor bakalım sen ne zaman yapacaksın bu işi.seans bitecek nerdeyse
ATLANTİS
15-03-2007, 23:49
Genel Kurul gündem maddeleri arasında Yönetim Kurulu'nun yetkilerini belirleyen maddenin tadil edilmesi de var... Anlaşılan ''Birşeyler için yetki'' istenecek.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.