View Full Version : MEGES Meges Boya
Pages :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
o nedenle boya demısler yanı....:D
saolun varolun....
sızde saolun varolun
yanılıpta alırsanız ne ıs yaptıgını ogrenmıs oldunuz:)
bu arada bugun bıldıgımız kurumlardan 90 000 lot daha halka arz edılmıs artık ne kadarını bılmedıgımız kurumlardan karsılamısdır orası muamma ama az kaldı topıcte feryat fıganlar sonrasında olum sessızlıgıne buna emınım
ayın 20 sinde ne var beyler sermaye artımı falanmı.tşk.ler
20 şubat 2006 sat 15 te olağanüstü genel kurul var.zaten bedilli veriyor bu açıklanmıştı.:gulen: :gulen: :gulen:
saç boyası mı satıyor yoksa
erhanbabasi
15-02-2006, 21:39
gel gel diyip mal veriyorlar her halde ama 9.20 aldım 8,75 patladı
10.00 satarız olmadı
kanatimce yukarı cekip malı piyasaya arz edicekler gibime geliyo
bi tepki alımı bile gelmedi
ya nasip ya 2000 lira eyvallah yada 20000 liraya risk ama heyacan her anı
ya batacam ya cıkacam
haklısın ben güniçi izleyemiyorum ama hergün işten geldikten sonra hüsrana uğruyorum.12700 maliyetim.ne olacak bilemiyorum
yau şu topiii rahat bırakın artık, bi ölüye bu kadar saygısızlık yapılmaz ki...
Arkadaşlar ben yeni aldım kararımı da (sadece bu yıl 24 den 8.60 lara) geldi diye verdim bölünme oldu mu bilgisii olan varmı teşekkürler.
alienturk
16-02-2006, 00:13
Bölünme yok. 1 subatta 23.400 kapayıp o tarihten bu yana dik aşağı düşüyor
KEYFEKEDER
16-02-2006, 01:00
Sapına kadar boya ama speği boya kazanına düşmüş çıkamıyor.
Şirket Profili: MEGES BOYA, faaliyetine 1967 yılında İstanbul Kağıthane’deki ilk tesislerinde Semak A.Ş. adı altında başladı. Betonite, Akrilik Süper Latex, Eurok, Glazol ve Metal Primer Türkiye piyasasına sunduğu ilk ürünleri arasındadır.
TSE ve TESK belgelerini alan ilk kuruluşlardan biri olan MEGES Boya, 1978 yılında tesislerini geliştirmek ve daha modern olanaklarla üretimini sürdürmek amacıyla Pendik / Kurtköy bölgesindeki yeni fabrikasına taşındı.
1994 yılında, isim değişikliğiyle Meges Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş. ticari unvanını alan Meges Boya 1996’da kalitenin sağlanması, korunması ve geliştirilmesi ile ilgili kuralları, bunlarla ilgili talimat ve işlemleri içeren Kalite El Kitabı'nı uygulamaya aldı. Meges Boya’da Toplam Kalite Sistemi yaklaşımı tam katılımla uygulanmaktadır.
1998 yılından itibaren çok uluslu bir firma durumuna gelen Meges Boya, özel kimyasallar alanında dünya lideri DEGUSSA AG 'ye bağlıdır. Bu bağlamda çatısı altında bulunduğu boya grubuyla artan işbirliği sonucu MEGES-RELIUS markasıyla üretim yapmaktadır.
Ürün yelpazesi, emülsiyon esaslı, su bazlı iç ve dış cephe boya ve kaplamalar, poliüretan ve epoksi esaslı boya ve kaplamalar, sanayi boyaları, üretan ve selülozik esaslı vernikler, çeşitli tutkallar ve sentetik boyalar, dış cephe mantolama sistemleri, toz boyalar gibi çok amaçlı ve geniş bir programdan oluşmaktadır.
ISO 9001 Kalite Güvence Sistemi Standartlarına uygun çalışan firma, bu standartları daha da geliştirmeyi kendisine bir misyon edinmiştir.
Yüksek kalitede ürün ve hizmeti tüketiciye en uygun şartlarda sunmayı amaçlayan Meges Boya, kaliteyi kontrol etme yerine, kaliteyi yönetme bilinci taşır. Meges Boya, mükemmele ulaşma hedefiyle ülkemizin gelişen sanayisinin daha da ileriye taşınmasına katkıda bulunmaktadır.
Kaynak:Google
MaviKalp
16-02-2006, 04:06
sızde saolun varolun
yanılıpta alırsanız ne ıs yaptıgını ogrenmıs oldunuz:)
bu arada bugun bıldıgımız kurumlardan 90 000 lot daha halka arz edılmıs artık ne kadarını bılmedıgımız kurumlardan karsılamısdır orası muamma ama az kaldı topıcte feryat fıganlar sonrasında olum sessızlıgıne buna emınım
.
Üstad haklılığın haklılığımız ortaya çıktı.. Arkadaşlar meges 23'lerden 8'lere geldi! Ky'ye olan oldu :.(( bazen böyle abilerimiz çıkıp arkadaşları uyarıyor.. İki üç çıktı diye harcanıyor hatta ama artık herkes Elixir'in maksadını anladı sanırım.. Mawili idi sanırım bu arkadaş için meges unutulmayacak bir tecrübedir..! Ben pek uğrayamıyorum uğradıkça birşeyler karalamaya çalışıyorum.. Herkese çalışmalarında başarılar...
Saygılarımla...
.
MaviKalp
16-02-2006, 04:24
.
Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar Sn.Elixir..
Megesin ben 2bin küsür olduğu zamanlarıda hatırlarım.. .. ... ... .... (burada anlatılması gerekenleri sansürlüyorum!) Riskli bir senet kesinlikle.. Her senette var bir risk ama bu senette ki ile kıyas bile edilemez.. Kumara girer bundan sonrası ya geçenki gibi taban taban giderse..!
Sn. Elixir siz kötü bir şey demediniz valla ben esas al al al diyenlerden korkuyorum az işten anlayınca millete tavsiye edilen senetin ordan tavsiye edilmeyeceğini anlayınca o adamın iyi niyetinden şüphe ediyorum ister istemez...! O kadar var ki bazen Sn.Elixir gibi dayanamayıp bir de üstüne üstüne üstlük bu kıt zamanda bunla uğraşıp uyarayım diyorsun birinin hayallerine uymayınca o can havli ile sana sataşıyor sende ki samimiyeti göremiyor...! Böyle gelmiş, böyle gider! Siz bildiğiniz gibi yapın hocam kimsenin size bir şey dediği yok.. Uğraşlarınız için çok teşekkür eder aynen imzamı atarım Sn.Elixir.. Sanırım ben sizdeki samimiyeti her geçen gün daha çok anlıyorum!
Saygılarımla...
.
.
Diye konuşulmuştu..
10.Köye hoş geldiniz diyim artık..
Sayfa 13'te sanırım konuşuldu bunlar!
Saygılarımla..
.
yau şu topiii rahat bırakın artık, bi ölüye bu kadar saygısızlık yapılmaz ki...
Ustad tebrik ederim... Büyüksün...:tamam: :tamam: :tamam:
registan
16-02-2006, 10:14
Arkadaşlar ben yeni aldım kararımı da (sadece bu yıl 24 den 8.60 lara) geldi diye verdim bölünme oldu mu bilgisii olan varmı teşekkürler.
zaten bazı ky lerde sizin dediğiniz mantığa göre bu batağa saplanıyorlar.
yani 24 den 12 lere geldi diye atlanıyor.
sonra kağıt 8 lere kadar yine düşüyor.
bakılmıyor bu kağıt kaç liradan 24 e çıkmış. bakıldığında 01.12.2005 tarihinde oluşan 7.25-7.50 seviyesinden absürd şekilde yükselmeye başlamış ve o gün den bu ğüne 2.5 ay geçmiş.
aslında 3 aydır elinde taşıyan için zarar söz konusu değil.
aşağıdaki grafikden de görüldüğü gibi operasyon yiyen kağıtlar direk ayağa kalkamazlar. ameliyat olmuş insana benzetin ameliyatın cinsine göre dinlenmesi gerekiyorya işte kağıtlarda böyle . beklemekten başka çare yok.
assassin
16-02-2006, 10:21
allahim yorumlara bak yaaa..... bu nasil is olay belli HER ZAMANKi SENARYO spek -patron birlesti mali bedelli bolecekler once sermaye arttırımı haberıyle cektılerr yukarı yukaır ve yukarııııııııı ...ortalama malıyetlerının en asagı 2.5 katı na dolaşımdaki hisselerin %70 i dagıtıldı .Ardından bedelliyi dayadılar....24000 den gümmmmmmmmmm....
Simdi nolcak 5000 de durulur 2 ay sonra , bence 13000 ustunu bır daha asla gormez uzun sure..ani bu kagıt cıtır ıcın zamanlama ıyı yapılmak sartıyla alınır ve SATILIR..............Bu kagıttan CIKILIR ...Bu akgıda bulasılmaz uzunveya orta vadede ..Kısa vade ınancım en fazla 2 seanstır.Yanı cook dustuyse alıp en gec 2 seans sonra vermek ...%5 %6 neyse artık
çok ufaktan aldım takip etmek için 8.50, altına düşebilir belki ama çok da düşmez herhalde diyecektim ama diyemiyorum 24 lerden buraya inerse her şey olabilir gibi görünüyor ama şahsi kanatim düşeceği son noktalara yakın artık...
tabii şirket batmadığı sürece...
kayakaynar
16-02-2006, 14:06
ayın 20 sinde sermaye arttıracaksa şeker piliç gibi olur mu acep...
Sn: Registan verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.8.60 dan almıştım 8.45 den cıktım .
ust uste 14 gun dustu
14 gunde yaklasık4,350 000 lot ıslem gordu ( pıyasdakı lot sayısı 1,218 000)
pıyasa degeri 40 ,5 mılton ytl (2 hafta once 120 mılyondu)
bugun bıldıgım kurumlardan 95 000 lot daha arz edıldi
son olarak genel kurulu bekleyenlere bu patron ne kadar salakmıs( oylemıki) genel kuruldan ıyı bır sey cıkacak buda satıyor pehhhhhhh
daha bıtmedi bırde bedelli acıklar zararın ustune para bıle verırsınız artık patron her taraftan paralansın ohhh... yasasın megescı ortaklarımız dıyordur sımdi ama gercekten takdır ettım adamı helal olsun valla bu kadar malı yedırdı pıyasaya
assassin
17-02-2006, 10:12
Erken Cikmissiniz Derİm Bugun %7 Sİ Var En Az 8000 Altindan Tepkİ Verecek Gİbİ Duruo Teknİkte
Arkadaşlar bu boyayı bitirip yeni boyamı alıyolar nedir dyo kredi listesinden çıktı çıkalı değerini 2,5 a katladı ah bu kurtlar yokmuu nedir çektiğimiz bu adamlardan bana kızmayın ama dyo da 10 ytl ye çıkarsa şaşmayın.. Ama anlamıyorum degussa grubunun özelliği nedir ki spk sesini çıkartıpta arkadaş senin firmanda neler oluyor da değeri bu kadar artıyor daha sonra da düşüyor bence spk ceza uygulamalı biliyorum birkaçgün önce şirket önemli bir durum olmamıştır dedi ama bu cevabı aylar önce vermeliydi bence olan yine k. yatırımcıya oluyor. Marshall boyaya bakıp bu kağıdı alanlar da böylece gerçeklerle karşı karşıya kalıyor. Şu fiyatlar ışığında konuşursak eğer sermaye arttırımı için uygun fiyat aralığı olduğunu görürüz. Zaten kağıt 7 lere de düşse dyonun fiyatına yakın bir seviyeye gelir sanırım..
lafonten
17-02-2006, 15:37
Erken Cikmissiniz Derİm Bugun %7 Sİ Var En Az 8000 Altindan Tepkİ Verecek Gİbİ Duruo Teknİkte
kardesim ancak 8 ın altından tepki verecekse neden erken cıksınkı
sende cık 8 ın altından al daha iyi degilmi??
lafonten
17-02-2006, 15:39
kardesim ancak 8 ın altından tepki verecekse neden erken cıksınkı
sende cık 8 ın altından al daha iyi degilmi??
bugun bende dun 8 50 den cıktım bugun 8 10 dan yerıne koydum
registan
17-02-2006, 15:43
aslında arkadaş erken çıkmamış
şöyleki
satarken 3 kademe alttan vermiş (8.60 dan almıştım 8.45 den cıktım .)
sattıkdan sonra
şimdi 9 kademe alttan yerine koyabiliyor mallarını.
zararını tolere etmiş oluyor.
lafonten
17-02-2006, 16:16
aslında arkadaş erken çıkmamış
şöyleki
satarken 3 kademe alttan vermiş (8.60 dan almıştım 8.45 den cıktım .)
sattıkdan sonra
şimdi 9 kademe alttan yerine koyabiliyor mallarını.
zararını tolere etmiş oluyor.
bencede ve su an eft bekliyorum gelince alabildıgım kadar alıcam maliyet dussun bakalım
lafonten
17-02-2006, 16:26
bencede ve su an eft bekliyorum gelince alabildıgım kadar alıcam maliyet dussun bakalım
yetisemedim ama beklicem 8 i bunda kaybettıgımı ancak bunda cıkarırım dıye umut edıyorum
lafonten
17-02-2006, 16:29
aldım ve adını unuttum 10000lere kadar...
registan
17-02-2006, 16:48
yetisemedim ama beklicem 8 i bunda kaybettıgımı ancak bunda cıkarırım dıye umut edıyorum
yinede bütün paranızla meges 'e girmeyin..
tepkiden geri dönüş olacaktır. bu dönüşü ben 6.80-7.20 arasında durulacağını tahmin ediyorum.
lafonten
17-02-2006, 16:59
yinede bütün paranızla meges 'e girmeyin..
tepkiden geri dönüş olacaktır. bu dönüşü ben 6.80-7.20 arasında durulacağını tahmin ediyorum.
tesekkur ederim biliyorum sadece bankada atıl duran paramla girdim
sure sınırımda yok
lafonten
17-02-2006, 17:00
dyodan sonra çbs daha sonrada meges hareketlenecek bence
her sevide yeni yeni müşteriler....şirket sahiplerine bak ..yahu benimde şirketim olsada borsaya açsam...adamlar boya satmayı bırakmış...hisse satmaya başlamış ..adamlar haklı bunu daha rahat ve daha karlı yapıyorlar...adamlar boyadan kazansalardı bedelli çıkarmazlardı..birde üstelik cebinizdeki paraya bile göz koymuşlar....ne diyelim artık arz ve talep başka söylenecek laf bulamıyorum..
iyiniyetli
20-02-2006, 13:00
bedelsizzz olacak diyo dolaşıyor dikkattt
registan
20-02-2006, 13:43
Meges Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 19.01.2006 tarihli yazısı aşağıya
çıkarılmıştır.
"Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 19.01.2006 tarih ve 320 no.lu kararı ile;
Şirketimizin Hissedarlar Olağanüstü Genel Kurulu'nun aşağıdaki gündemi görüşmek
üzere 20 Şubat 2006 Pazartesi günü saat 15:00'de Sanayi Mahallesi, Kurtköy
Sanayi Caddesi, No:14, Pendik, İstanbul adresindeki şirket merkezinde
toplanmasına, Olağanüstü Genel Kurul toplantısına ait ilanların ilgili mevzuat
uyarınca yapılmasına, toplantıya katılanların oybirliği ile karar vermiş
bulunmaktadır. Durumu bilgilerinize arz ederiz.
Gündem:
1. Açılış ve Başkanlık Divanı seçimi,
2. Olağanüstü Genel Kurul Toplantı Tutanağı ve sair evrakın imzalanması için
Başkanlık Divanına yetki verilmesi,
3. Şirket Esas Sözleşmesinin 6. (Sermaye) maddesinin tadili hususunda karar
alınması,
4. Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı tarafından yayınlanan Seri:X, Tebliğ No:16
sayılı Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Hakkında Tebliğin 24. maddesi
gereğince Yönetim Kurulumuz tarafından seçilen Bağımsız Denetleme
Kuruluşu'nun onaylanması."
Megeste mal boşaltma operasyonu tamamlandı.Helal olsun adamlara..Takasın %60'ı ellerindeydi..Çok iyi hatırlıyorum fiyat 6.50 de tek lot verecek durumda değillerdi..Şimdi fiyat 7.60 ama adamların elinde tek lot yok.Helal olsun benim küçük yatırımcıma..6.5 pahalı ama 23 e gidip 10'a düşünce ucuz!!..
registan
20-02-2006, 13:53
Megeste mal boşaltma operasyonu tamamlandı.Helal olsun adamlara..Takasın %60'ı ellerindeydi..Çok iyi hatırlıyorum fiyat 6.50 de tek lot verecek durumda değillerdi..Şimdi fiyat 7.60 ama adamların elinde tek lot yok.Helal olsun benim küçük yatırımcıma..6.5 pahalı ama 23 e gidip 10'a düşünce ucuz!!..
sayın proxy;
zaten ky olmasa by ler kimi avlayacaklar.
biz ne kadar da almayın tehlike var desekde insanlar "sürü psikolojisi" ve "çok düşdü daha nereye düşecek" mantığı ile alacaklar vede zarar yazacaklar. by de her zaman kâr yazacak bu kuralın değişmesi zor gibi.
gelelim megesin şimdiki durumuna. daha önceki mesajları okuyanlar kademe kademe megesi aşağılara vereceklerini yazdığımı görmüşlerdir.
önce 12.00-13.00 aralığı sonra 8.20-9.20 aralığı sonra da 7.50 ye kadar verecekler.
bu ky ye aldığı malı zararına sattırmak yada. elinde patlatmak için yapıldı.
7.50 ve yukarısında yeni bir taban oluşturacağını tahmin ediyorum. buralardan kısa süreli tepkiler oluşacaktır. dikkatli olmak şartı ile izlene bilir.
genel kurul olacakmış belki bedelsiz falan çıkarda zararda olan arkadaşlar en azından zararlarından kurtulurlar.
Yine de bence almaya niyetlenen birçok kişi uyarıları dikkate alıp vazgeçmiş yada alacağı miktarı düşürmüştür..
Neyse herşeye ortada..Takaslara bakan gerçeği görür.Yükseliş sırasında grup 500bin lot mal almış..Artı bu rakamdan başka patronun bab menkulde 250bin lot malı var..düşüşte ise grup aldığı 500bini sattı,üstüne de babdaki mallarda satıldı..
kayakaynar
20-02-2006, 15:04
genel kurulun hatırına alınabilir mi birazcık...
registan
20-02-2006, 15:14
ne al derim nede alma..
herkes kendi kararını kendisi verecektir..
çünkü tehlikeli sular da yüzmek zordur.
assassin
20-02-2006, 15:34
Bu Hafta Meges Haftasi Olabİlİr Mİkİ ???
kayakaynar
20-02-2006, 15:35
bende bı şekilde düşünüyorum... 7.50 taban yaparsa diye birazcık:dolar: aldım...
assassin
20-02-2006, 15:36
Yine de bence almaya niyetlenen birçok kişi uyarıları dikkate alıp vazgeçmiş yada alacağı miktarı düşürmüştür..
Neyse herşeye ortada..Takaslara bakan gerçeği görür.Yükseliş sırasında grup 500bin lot mal almış..Artı bu rakamdan başka patronun bab menkulde 250bin lot malı var..düşüşte ise grup aldığı 500bini sattı,üstüne de babdaki mallarda satıldı..
SATILAN 750.000 LOT DISINDA ELLERİNDE MAL KALMADIYSA HIC UGRASMAYALIM...ORTA VADE KAGIT 3000 LERE GİDER...ANCAK BENCE HALA SATILACAK 85000 LOT VAR BAB MENKULUN ELINDE ..UMARIM TAKASLARI KARISTIRMIYORUMDUR.TEK BEKLENTIM BUNUN SATILMASI ICIN HISSEYE ALICI CEKMEK ICIN BIR KEZ DAHA YUKARI DENEYECEKLERI
kayakaynar
20-02-2006, 15:41
SATILAN 750.000 LOT DISINDA ELLERİNDE MAL KALMADIYSA HIC UGRASMAYALIM...ORTA VADE KAGIT 3000 LERE GİDER...ANCAK BENCE HALA SATILACAK 85000 LOT VAR BAB MENKULUN ELINDE ..UMARIM TAKASLARI KARISTIRMIYORUMDUR.TEK BEKLENTIM BUNUN SATILMASI ICIN HISSEYE ALICI CEKMEK ICIN BIR KEZ DAHA YUKARI DENEYECEKLERI
bu genel kurulun hisseye hiç etkisi olmaz mı ....sermayeyi 3' e katlıyorlar....
registan
20-02-2006, 15:44
12 aylıkda kâr açıklamış
bu iyi bir durum. birde bedelsiz bölünürse şekerpiliç gibi olabilir diye düşünüyorum.
ama yinede tehlikeli bir tahta
assassin
20-02-2006, 15:59
valla malıyetlerı en fazla 4000 ama daha onceden 24000 den bıle alıcı buldukları dusunulurse neden beklentı ıle kagıdı 10000 uzerınden cıkmasınlar...Ama ben bu tahtada kısa vadecıyım 10000 gorurse acımam satarım 7200 stop loss dur
06-06-2004/02-02-2006 arası MEGES KONUSU'nda yazılan toplam yazı 36 sayfa.
02-02-2006/20-02-2006 arası MEGES KONUSU'nda yazılan toplam yazı 30 sayfa.
Operasyon müthiş bir başarıyla tamamlanmıştır. :)
lafonten
20-02-2006, 16:35
arkadaslar genel kurul ne zamandı bugunmu?
bilgilendirirseniz sevinirim
registan
20-02-2006, 16:45
http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=820456&postcount=787
genel kurul bilgisi
lafonten
20-02-2006, 16:55
http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=820456&postcount=787
genel kurul bilgisi
teşekkürler genel kurul bilgisi için birde genel kuruldan bilgi alabilsek hiç fena olmayacak!!
lafonten
20-02-2006, 17:03
[QUOTE=registan]http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=820456&postcount=787
sayın registan
sizce bu fiyatlardan alıyorlarmı yoksa satıslara devammı?
lafonten
20-02-2006, 17:13
kötü haber gelecek imajı vermeye calısıyorlar
registan
20-02-2006, 17:16
bende derinlik yok. o yüzden şuan bir fikir yürütemeyeceğim.
registan
20-02-2006, 17:17
7.65 sabah aldıklarımı 8.00 a satış yazdım. giderse gider. gitmezse yarın gider
lafonten
20-02-2006, 17:30
7.65 sabah aldıklarımı 8.00 a satış yazdım. giderse gider. gitmezse yarın gider
yarın kesin gidermi
bence yarın 8 giderse 9 da gider gitmezse ikiside gitmez
genel kuruldan ne karar çıacak acaba:düsün:
kayakaynar
20-02-2006, 17:42
MEGES*** Meges Boya Sanayi ve Ticaret A.S.’nin 02.01.2006 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. “Esas sermaye sistemine bagli olan sirketimiz sermayesinin 4.966.000 YTL’ndan, 15.642.900 YTL’na yukseltilmesi dolayisiyla, ana sozlesmemizin sermaye maddesi degisikligini iceren ana sozlesme tadil tasarinin T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanligi Ic Ticaret Genel Mudurlugu tarafindan 30.12.2005 tarih ve B.14.O.ITG.0.10.00.01.DEG./1299-9532 sayili yazi ile onaylanmistir. Ilgili yazinin bir ornegi ekte takdim edilmektedir. Durumu bilgilerinize arz ederiz.” ***MEGES***
böyle bi bedelsiz haberi çıkarsa....
assassin
20-02-2006, 18:35
biraz once 40 ile 55 arası forum sayfalarına baktımdaa ahhh ahhh... nasıl uyarılar gelmıss. 16000 lerdeyken ...ben bıle bu tahtada 8800 malıyetle % 10 dan fazla zarar ettıysem siz dusunun o gunlerde alım yapanları..COK buyuk acı var. AMa insallah ders alınmıstır..BEn hala malıyetım ustunden satma umudundayım ama dedıgımgıbı bu hafta bısey olmazsa ben bır daha asla bulasmam .Ve tekrar edıyorum kagıt orta vadede 3000 YTL dir.
kayakaynar
20-02-2006, 19:13
biraz once 40 ile 55 arası forum sayfalarına baktımdaa ahhh ahhh... nasıl uyarılar gelmıss. 16000 lerdeyken ...ben bıle bu tahtada 8800 malıyetle % 10 dan fazla zarar ettıysem siz dusunun o gunlerde alım yapanları..COK buyuk acı var. AMa insallah ders alınmıstır..BEn hala malıyetım ustunden satma umudundayım ama dedıgımgıbı bu hafta bısey olmazsa ben bır daha asla bulasmam .Ve tekrar edıyorum kagıt orta vadede 3000 YTL dir.
3.0 ytl mantıklı bir rakam orta vadede bölündükten sonra...:roll:
kayakaynar
20-02-2006, 19:19
TARÝH:01/12/2005
HABER:
MEGES Meges Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 01.12.2005 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
“Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun 01.12.2005 tarih ve 319 no.lu kararı ile;
Tamamı ödenmiş 4.966.000 YTL tutarındaki şirket sermayesinin, 10.676.900 YTL (%215) oranında artırılarak 15.642.900 YTL’na çıkarılmasına, Artırılan 10.676.900 YTL tutarındaki sermayenin tamamının hissedarlar tarafından nakden ve defaten ödenmesine,
Bu amaçla şirket Ana Sözleşmesinin Altıncı (6.) maddesinin tadil edilmesine ve ilgili her türlü işlem formalitelerin yerine getirilmesine, karar vermiş bulunmaktadır.”
• • • • • •
TARÝH:07/12/2005
HABER:
MEGES Meges Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 07.12.2005 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
“İlgi: 01.12.2005 tarihli özel durum açıklamamız.
İlgide belirtilen açıklamamızla kamuya ilan edilen sermaye artırım kararına ilişkin Ana Sözleşme Tadil tasarısı ekte takdim edilmektedir.”
Sözkonusu tadil tasarısı ekte yayınlanmaktadır.
• • • • • •
TARÝH:09/12/2005
HABER:
MEGES Meges Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 09.12.2005 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
“Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 39 sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.
İlgi: 01.12.2005 tarihli özel durum açıklamamız.
Şirketimiz yönetim kurulunun 01.12.2005 tarihli ve 319 nolu sermaye artırım kararına istinden, yabancı uyruklu ortağımız Degussa Construction Chemicals GmbH yapılacak sermaye artırımında kullanılmak üzere, mevcut hisse senetlerinin rüçhan hakkı karşılığı sermaye avansı olarak, 4.900.000 Euro tutarındaki dövizi (HSBC Bank A.Ş. Altunizade Şubesi) nezdindeki döviz tevdiat hesabımıza 09.12.2005 tarihi itibariyle göndermiş bulunmaktadır.”
• • • • • • bedelsiz kararı çıkacak mı acaba kuruldan...% 215 diyo...
medusa kardeş ..ne güzel açıklamıssın ama ne fayda ..dahada yeni yeni küçük yatırımcılar..geliyor uzuc diye buralara ..tabi bizim spekler boş dururmu hazır baharda geliyor..boyamaya devam .bugun de boyamışlar küçükleri..durun durun ..son bi boşaltma yakındır ..ve ondan sonra bi bedelli haberi..tabiki takaslara bakan anlar..mal çok dagılmışşhemde o biçim..bu kagıttan hiçbir cacık olmaz..sadece küçük yatırımcıdan=UZUN VADELİ KÜÇÜK YATIRIMCIYA geçiş olur.o kadar...şöyle bir deneyin bakayım bugunlerde 1 lot alın bakalım karla satabilecekmisiniz..nerde ..düşünün ..........
bedelli artırım önceden belli olduğu için ortak zaten parayı ödemişti,bedelsiz beklemeyin boşuna,genel kurul sadece kayıtlı sermayeyi artırır,başka bir karar çıkmaz,normalde olmaz ama bedelli artırsa bile isterlerse zıplatırlar kağıdı grnyo da olduğu gibi
bu kağıt hep yanıltıyor ne konuşsak ne söylesek boş en iyisi bu kağıda girmemek girmiş olanların ise tek çaresi beklemek yada zararına satıp umudunu başka kağıtlara yönlendirmesi dir bu kağıtta çokta kazanılır çok da kaybedilir o yüzden bu kağıtta zamanlamayı iyi ayarlamak gerekir
toplantıdan bir karar çıktı mı arkadaslar.
MEGES Meges Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 20.02.2006 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul toplantısında,
· T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı’nın 23 Aralık 2005 tarih B.02.1.SPK:0.13-2680-24876 sayılı izin yazısına istinaden ve T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nün 30 Aralık 2005 tarih (B.14.0.İTG.0.10.00.01.DEĞ/1299) 9532 sayılı izin yazısına istinaden, Şirket Esas Sözleşmesinin 6. Maddesinin sermayenin 15.642.500 YTL’ye yükseltilmesine ilişkin olarak tadiline,
· Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı tarafından yayınlanan Seri X Tebliğ No:16 sayılı Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Hakkında Tebliğ’in 24. Maddesi gereği Mali Tabloların Sürekli Bağımsız Denetimi İçin Yönetim Kurulu tarafından seçilen Bağımsız Denetleme Kuruluşu Denetim Serbest Mali Müşavirlik A.Ş. ile yapılan 30.09.2005 tarihli ara dönemi ve 31.12.2005 tarihli yıllık dönemi kapsayan sözleşmenin onaylanmasına
karar verildiği bildirilmiştir.
Ana sözleşme maddesinin yeni şeklini de içeren genel kurul toplantı tutanağı ekte yayınlanmaktadır.
¾ · ¾ ¾ · ¾¾ · ¾ ¾ · ¾¾ · ¾ ¾ · ¾
ne diyor şimdi bu anlamadım.batık
assassin
20-02-2006, 20:25
yarın 8500
tahlilci
20-02-2006, 21:18
neden 8500?
registan
20-02-2006, 21:22
daha bedelsiz haberi yok.
sadece kanuni sermaye tavanını yükselten karar alınmış
önceki sermaye 4.966.000 ytl idi.
yeni karar ile bu sermayeyi yükseltebilecekleri en yüksek rakamı belirlediler
15.642.500 ytl ye çıkardılar.
ilerde genel kurul olağanüstü/olağan toplanıp sermayeyi nasıl yükselteceklerine karar verecekler. yani bedelsiz yada bedelli artırma kararı ilerde belli olacak. belki 10 gün belki 1 ay belki 6 ay sonra bu kararı almaları muhtemel.
0/0 216 bedelli verecekti
8.50 mi olur 7.50 mi yarın bakarız
ilk uyarımızı 20 cıvarlardayken yaptık
takıp eden her gun elımızden geldıgınce ne oldugunu ve ne olacagını bas bas bagırdık
gun be gun ne kadar mal verdıklerını elerınde ne kadar mal kaldıgını tahmını olarak soyledık
sırketın satıslarını karını pıyasa degerını anlıcanız sekılde bakkal hesabı ıle yaptık
sakın cok dustu dıye almayın tepkı beklemeyın teknık calısmayın altında kalırsınız dedık
genel kurulu bekleyenlere olumlu bır sonuc cıkacak olsa patron neden mal satsın dedık
BUTUN UYARILARA RAGMEN MAL ALAN ARKADASLAR KUMAR OYNAMIS VE KAYBEDEREK GRUBU ZENGINLESTIRMISLERDIR ZARARLARINIDA SONUNA KADAR HAKETMISLERDIR GECMIS OLSUNNN SIZLERE
( sımdı bazıları ucuz polıtıka yaparak para benım keyıf benım sana ne kardesım dıyeceklerdır ama aslında tepkılerı bana degıl kendılerınedır ıcınden nerden aldım senedı keske bulasmasaydım dıye ıc gecırecektır)
bundan sonra olacaklarda sunlardır buyuk bır ıhtımalle sızlerden aldıkları yetmemıs olacaktır bedelli acıklayacaktır elı cebınıze nasıl olsa alıstı senete olanlar uzun sure bekleyeceklerdır 2 kademe gıtıgı zamn umutlar yeserecek hareket baslıyor naraları atılacaktır yatay gıtıgınde yada dustugunde lanetler okunacaktır en sonunda lanet olsun denılerek mallar zarraına verılerek bır daha boyle senetlerden alırsam dıye yemınler edılecek sonunda kımı ders alacak kımı yıne bu tıp senetlerde kumara devam edıcek
son olarak grup 12 00 cıvarı ortalama ıle maldan cıktı ellerınde yok denecek kadar mal kaldı ısbank akbank garantı gıbı hepımızın oynadıgı kurumlar da mal yıgıldı artık oyun bıttı patronun canı ısterse artık sattıgının 3 katını yerıne koyar ama kımbılır hangı fıyatlardan. eger yerıne koymak gıbı bır dusuncesı olursa bu senet cok uzun sure ıflah olmaz tahtaya gırene basar ortak satısı yaparak pısman eder olumsuz haberlerı pespese yollar bagırta bagırta senetlerını yıne toplar
elixir haklı bas bas bağırdı dokunmayın diye başından beri
S161803398875
21-02-2006, 01:37
4,60 altında satışlar zayıflar şu an bile nerdeyse %100 pirimliUcuz diye sakın ha!!!Kaçtan aldığınız değil kaça satacağınız önemli AKIM YÖNÜ
iyiniyetli
21-02-2006, 04:02
siz kağıt 25 lira olurken nerdeydiniz.tabiki düşecekde yükselecekde kağıt sakın bulaşmayın almayın 25 liraya giderken de bağırıyordu birileri.yapmayın arkadaşlar kazanabiliyorsan kazanacaksın.bu kağıt bana göre yukarı yönlü bi hareket yapacak yakalayıp alan kar edecek.bu kadar basit.gitmezse zarar edecek.
siz kağıt 25 lira olurken nerdeydiniz.tabiki düşecekde yükselecekde kağıt sakın bulaşmayın almayın 25 liraya giderken de bağırıyordu birileri.yapmayın arkadaşlar kazanabiliyorsan kazanacaksın.bu kağıt bana göre yukarı yönlü bi hareket yapacak yakalayıp alan kar edecek.bu kadar basit.gitmezse zarar edecek.
Muneccimlige devam.
crocodile_tasci
21-02-2006, 10:17
ilk uyarımızı 20 cıvarlardayken yaptık
takıp eden her gun elımızden geldıgınce ne oldugunu ve ne olacagını bas bas bagırdık
gun be gun ne kadar mal verdıklerını elerınde ne kadar mal kaldıgını tahmını olarak soyledık
sırketın satıslarını karını pıyasa degerını anlıcanız sekılde bakkal hesabı ıle yaptık
sakın cok dustu dıye almayın tepkı beklemeyın teknık calısmayın altında kalırsınız dedık
genel kurulu bekleyenlere olumlu bır sonuc cıkacak olsa patron neden mal satsın dedık
BUTUN UYARILARA RAGMEN MAL ALAN ARKADASLAR KUMAR OYNAMIS VE KAYBEDEREK GRUBU ZENGINLESTIRMISLERDIR ZARARLARINIDA SONUNA KADAR HAKETMISLERDIR GECMIS OLSUNNN SIZLERE
( sımdı bazıları ucuz polıtıka yaparak para benım keyıf benım sana ne kardesım dıyeceklerdır ama aslında tepkılerı bana degıl kendılerınedır ıcınden nerden aldım senedı keske bulasmasaydım dıye ıc gecırecektır)
bundan sonra olacaklarda sunlardır buyuk bır ıhtımalle sızlerden aldıkları yetmemıs olacaktır bedelli acıklayacaktır elı cebınıze nasıl olsa alıstı senete olanlar uzun sure bekleyeceklerdır 2 kademe gıtıgı zamn umutlar yeserecek hareket baslıyor naraları atılacaktır yatay gıtıgınde yada dustugunde lanetler okunacaktır en sonunda lanet olsun denılerek mallar zarraına verılerek bır daha boyle senetlerden alırsam dıye yemınler edılecek sonunda kımı ders alacak kımı yıne bu tıp senetlerde kumara devam edıcek
son olarak grup 12 00 cıvarı ortalama ıle maldan cıktı ellerınde yok denecek kadar mal kaldı ısbank akbank garantı gıbı hepımızın oynadıgı kurumlar da mal yıgıldı artık oyun bıttı patronun canı ısterse artık sattıgının 3 katını yerıne koyar ama kımbılır hangı fıyatlardan. eger yerıne koymak gıbı bır dusuncesı olursa bu senet cok uzun sure ıflah olmaz tahtaya gırene basar ortak satısı yaparak pısman eder olumsuz haberlerı pespese yollar bagırta bagırta senetlerını yıne toplar
.....................aynen katılıyorum arkadaşım bende diger sitede o kadar uyardımancak millet yukarılardan geldiya o yuzden gene gider diye dusunuyor ancak bakmıyor giderken yukarı kaç lotla çıkmış inerken kaçyüzbin lotlarla inmmiş.......ama para onların parası kendileri bilir....
profiteer
21-02-2006, 10:30
meges boya sanayi ve ticaret a.s.nin 20.02.2006 tarihli
gunluk bultende yayinlanan haberinde, sehven sirket esas sozlesmesinin
sermayenin 15.642.500 ytlye yukseltilmesine iliskin olarak tadiline
ifadesi yer almis olup, dogrusu sirket esas sozlesmesinin sermayenin
15.642.900 ytlye yukseltilmesine iliskin olarak tadiline seklindedir.
kayakaynar
21-02-2006, 11:01
kusura bakmayın ama yine iyi olacak gibi geliyor....
kayakaynar
21-02-2006, 11:26
Bu Hafta Meges Haftasi Olabİlİr Mİkİ ???
ben olacağına inanıyorummm....10 üstünü bekliyorummm...
bölünme tarihi bir türlü açıklanmadı amma zormuş.
iyiniyetli
21-02-2006, 13:05
çok hızlı hareketlere alışmışsınız hemen 10 olsun istiyorsunuz .düşüş durdu şimdi biraz toparlayıp 10 a yolculuk başlayacak.bence bu kağıdın ederi 15 tl
.bence bu kağıdın ederi 15 tl
15 ytl degerını nasıl buldunuz acarmısınız
Megesteki hareklet herkese bereket
yaşasın meges şimdi alım zamanı 24 lerde alınmaz satılır.şimdi al bakalım para kazandırıyormu kazandırmıyormu görürsünüz bu benim fikrim karda zararda bana ait
15 ytl degerını nasıl buldunuz acarmısınız
Yukarda yazdik ya Elixir kardes.
Yukarda yazdik ya Elixir kardes.
ok sn 666:D dilin kemigi yok yani
25-7 on gunde.
1.6-2.0 arasinda 1 sene kalmis kagidi almayacan da 25 olmus kagida bulasacaksin. Aklini kullanmayana boyle osmanli tokati atilirmis.
- Milyon lotun maliyeti 1.6. Kagit 100 bile olsa adamlar bu mallardan 4 ortalama ile kurtulmanin hayalini yapiyorlardir dedik mi? Dedik.
- Cikarken satamazsiniz, aza tamah etmezsiniz, riskine de degmez zaten dedik mi? Bunu da dedik.
- Inerken taban taban gider, zaten isteseniz de satamazsiniz dedik mi? Bunu da dedik.
- Alici bulundugunda mal geciriliyor, tepe taklak iner dedik mi? Bunu da dedik.
- Alici bulunmazsa asagiya cekilip tepesinden uzaklasti tekrar deneyecek diye gelen alicilar mallanacak dedik mi? Bunu da dedik.
- Taban serileri bittigi zaman yataya girdigi yerde bulasmayin, altin vurus yapacaklar dedik mi? Bunu da dedik.
- Operasyon bittiginde bu kagit senelerce kendine gelemeyecek dedik mi? Bunu da dedik.
Adamlar burada yazilanlari harfi harfine uyguladilar mi? Uyguladilar (sonuncusu haric. onu da zaman gosterecek). Klasik bir operasyon iste.
Biz daha ne yapalim Elixir dostum. Bir kisiye bile faydasi dokunmussa ne guzel. Hatasini gorup ogrenmis olan varsa ne guzel. Bilmemek ayip degil, ogrenmemek ayip.
Borsada aklini kullanan kazanmaya devam edecektir. Cunku borsayi kumar masasi olarak gorup batan enayilerin yerine her zaman yenileri eklenecektir. Bu dunyada sayamayacagimiz kadar insan var bu kategoride. Devamli tazeleneceklerdir ve devamli yenileri dogacaktir.
yaşasın meges kazanmaya devam
alacağın zamanı bilmelisin bunu her zaman söylüyorum
Arkadaşlar filmi biraz geri alıp tekrar seyretmek diyebilirmiyiz bu gidişe? Önceki film aksiyon ağırlıklıydı ve sonlarına doğru dram vardı eğer aynı filmse ben filmin sonu gelmeden yatmam lazım umarım montaj yapmamışlardır... Sizler de azcık kara geçtiğinizde yatmaya gidin bence yoksa filmin sonu kötü çıkabilir.. Tabi az maliyetli olanlar için diyecek sözüm yok onlar kıdemli nasıl olsa...
iyiniyetli
22-02-2006, 12:47
bol geceler arkadaşlar.
registan
22-02-2006, 12:51
arkadaşlar bu tepki çıkışı bence zararda olanlar en azından çıkış yapabilirler.
benim fikrime göre ikinci seans 8.75 üzerinde satışlar gelecektir ve 8.75 ve üzerinde yapılan işlemlerde grub kafasına mal yiyecektir. 15.02.2006 günü oluşan hacim 715 bin civarında burayı hacimli geçmeleri lazım. ben burayı hacimle geçeceklerini sanmıyorum bu kadar düşüşü niye yaptılar eğer geri alacaklarsa.
bu tavan operasyonun son halkalarına gelindiğini kanıtlıyorlar ikinci seans dip olması bile içten değil. dikkat edin bence ve tavan oldu diye atlamayın megese adamların maliyeti 4.00 civarında yani 7.00 dan satsalar % 80 kâr yapmış oluyorlar.
assassin
22-02-2006, 13:07
yazdık yazdık 2. seans 810 maliyetlileri 880 den vereceğim bı daha da zor bulasırım ..
aman operasyon moperasyon fasa fiso kara devam bu kağıt bu fiyattan alınmazda bu grafikten alınmazda ne zaman alınır.sizin dediğiniz gibi düşse bu firmanın batması gerekir.madem 4 maliyetli neden tekrar 25 den veya 15 den değilde 8 den satsınlar benim maliyetim 7.75 düşürürlerse düşürsünler dörde ama ya tekrar bu yükseliş silsilesiyse(vede öyledir) siz konuşmaya devam edin ben kazanmaya vede benim gibi düşünenler kazanmaya devam ederler sizde konuşmaktan korkunuzdan bu kağıtta para kazanamıyorsunuz bol kazançlar sevgili meges severler boş takırtılar sevgili meges sevmezler öğleden sonra tavana devam en az üç tavan grafikte ve hacimden öyle gözüküyor
biraz duygusal yazdım kusura bakmayın arkadaşlar bu sadece benim fikrim sizin fikirlerinizede saygı duyuyorum
registan
22-02-2006, 13:49
sayın seroli,,,
temennimiz siz ve sizin gibilerin bu kağıttan kâr etmesi
amaaaa.
operasyon kağıtlarını bir inceleyin isterseniz. hiç bir kağıt operasyon yedikten sonra operasyon fiyatına kısa sürede gelemez..
kağıdın eski grafiklerine bir bakın derim..
ilk seans satanlar yine patron tarafı. alan kim biliyormusunuz.
ekselans
22-02-2006, 14:44
herşeye eyvallah
lakin sırf işbankası 02 şubattan bu yana 162 bin lot mal almış
ortalama maliyeti 11-12 arası bu nasıl iştir anlayabilen anlatsın
bir zahmet
kayakaynar
22-02-2006, 14:59
bu kağıt sermaye arttıracak...bunu göz ardı etmeyin...
registan
22-02-2006, 15:02
işbankasının aldığı malların çoğunluğunun ky nin olduğuna şüphe duymuyorum .
diğer akbank ve garanti de aynı şekilde.
kayakaynar
22-02-2006, 15:42
:D :D satanlar satsın biraz acele edin de işimiz var...:D :D :D
yine tavan yapacak bizim ky ler dökülüyor
yaşa meges devam koçum ne kazandıysam sende kazandım hadi oğlum düşüncelere son ver tavan yap
arkadaşlar bu fiyattan alınır tekrar söylüyorum korkmayın bu kağıtta piyasadaki senet sayısı az çabuk yükselir çabuk düşer bak yine tavan olacak
neyse kim ne yaparsa yapsın
bugün mutlaka 9500 ü test edecektir hacimli tırmanışta bugün 10000 görürsek süpriz olmaz
9500 ü denedi bakalım grup ne yapcak mal toplu olduğu için daha yukarıları çıkması süpriz olmaz bence şu aşamada çakmazlar
arkadaşlar bu fiyattan alınır tekrar söylüyorum korkmayın bu kağıtta piyasadaki senet sayısı az çabuk yükselir çabuk düşer bak yine tavan olacak Başkasının alıp almamasından, korkup korkmamasından size ne ? Siteye girerken 50 yerde yazıyor bunların kural dışı olduğunu arkadaşlar.
Ben artık bir hafta bir ay gibi yazmama işlerinden vazgeçtim, yatırım danışmanlarına selametle yol veriyorum.
Evet tavan olduk ve satışlar tüy siklet 10 - 20 bin dünkü gibi 100 bin 100 bin değil dediğim gibi mal toplu grup istediği yere götürür kağıdı
2.seans 10 binin gecicek,hedef 11.20 onuda gecerse 12.50.Ama genede bu kagidin sagi solu belli olmaz.Tek guvencem 9.50 den guzel mal alinmis olmasi.Kim ne kadar artida gorebilen bir arkadas var mi?
iyiniyetli
23-02-2006, 13:13
ben meges i verdim yolu açık olsun allah bereket versin.bakab a geçtim o da fena olmayacak sizlere bol kazançlar
erhanbabasi
23-02-2006, 14:55
gördüğü rakamları bi daha görebilirmi 24.00
bu gibi kağıtların tekniği yokkk ki 4.. de olur 24 de...
Ah keşke şu grup burdayken bölünme olsa
mentalik
23-02-2006, 17:05
yarın için yorumu olan varmı? tavan yapması bi sıkıntı yaratırmı?
Tabanlarda nası kimse ne kadar mal alırsa alsın tabanları engelleymedi gruptan başkası bozamıyordu şimdi de öle tavanları isteyen istediği kadar satsın bozamaz bozsada devamı gelir ta ki grubun keyfi çatana kadar Grup daha yeni tahtayı yeni ele aldı ve devam ettirecektir tek isteğim şu grup şurdayken bi bölünme olsun
Bu bir tepki hareketidir. Gidilecek nokta 13.000'ler olarak gözükmektedir. Fazlasına gerek yok.
"En iyi para cepteki paradır."
Bu bir tepki hareketidir. Gidilecek nokta 13.000'ler olarak gözükmektedir. Fazlasına gerek yok.
"En iyi para cepteki paradır."
ben direnci 14.40 da görüyorummmmm :confused:
if cash is the my pocket I am world of the king...
tavana devammm durmak yok...
yeni borsacı
24-02-2006, 10:49
Dostlar çıkış nereye kadar sürebilir?
buyuk ihtimalle ikinci seansta tavan olucak.Pazartesi icin tahminde bulunmak zor 12.50 direncini kiricak mi kirmicak mi sorusuna yanit vermek cok zor..Var mi tahmin yapabilen ama gercekci sebeplere dayandirarak :)
registan
24-02-2006, 11:15
bu tahtada teknik analiz yapmak çok zor
dediğiniz gibi yapılanlar sadece tahmin olabilir (aynı iddia oyunu gibi) tutarsa köşe olursunuz tutmazsa zarar yazarsınız.
herkese riskleriyle/kazançlarıyla güzel seanslar
gululucan
24-02-2006, 12:27
ya bende aldım hemde 11,300 den bekliyorum umarım 2, seans iyi acılır
gululucan
24-02-2006, 12:30
ya bende aldım hemde 11,300 den bekliyorum umarım 2, seans iyi acılır
yeni borsacı
24-02-2006, 12:31
11.20yi geçmesi olumlu hareketin 12.50-12.80 aralığına kadar sürmesi beklenebilir. Oradan sonrasını ancak kağıdı yapan abilerimiz bilir
ben direnci 14.40 da görüyorummmmm :confused:
bu direnç geçilirse 17-18 arası 2.direnç
Film aynen devam ediyor ama bi değişiklik yapmışlar biraz hızlı gidiyor maazallah biranda duruverirse naparız... Şimdilik pembe düşlerdeyim ama dur bakalım 15 leri bi gösterirse yatmaya giderim yoksa dram sahnesine gelirsek gözyaşımı silmeye peçete yetmez... Haa bu arada galiba elixir kardeşimiz mola verdi tabi napsın kağıt yükseliyoya... Yakındır yine gelir o gelirse yandıkki ne yandık ne hikmetse kağıt düşüveriyor onun açıklamasından sonra... Elixir kardeş alıngan değilsindir umarım... Unutmadan diğer boyalar da çıkışa geçmiş en azından çbs de umut var ama dyo daha etkileyici onları da izleyelim bakalım nasıl bir grafik çiziyor bir haftada... Herkese bol kazançlı günler dilerim...
. Haa bu arada galiba elixir kardeşimiz mola verdi tabi napsın kağıt yükseliyoya... Yakındır yine gelir o gelirse yandıkki ne yandık ne hikmetse kağıt düşüveriyor onun açıklamasından sonra... Elixir kardeş alıngan değilsindir umarım......
MERAMINI DAHA NET CUMLELERLE IFADE EDERMISIN NE DEMEK ISTEDIGINI PEK ANLAYAMADIM
kayakaynar
24-02-2006, 15:41
son kalan malları mı yükleme yapıyorlar acaba...
gululucan
24-02-2006, 15:46
son kalan malları yükleme yapmakta ne demek yani düşüş devam edecek mi
registan
24-02-2006, 15:53
düşüş devam etmez arkadaşlar 17 binlerden 12 binlerden ky nin kucağına yükledikleri malları geri alırlar siz hiç merak etmeyin.
onlar ky yi çok gözetip kollayan by lerdir.
karar sizin arkadaşlar işlem hacmi patlaması var. burdan geri dönecektir. vede bu sefer 6.60 larda duruş olmayacaktır. bu sefer 4.50 lere kadar süzülecektir. dikkat edin ve geminizi sığ sulara çekin derim.
kayakaynar
24-02-2006, 15:57
:eek: :eek: :eek: düşüş devam etmez arkadaşlar 17 binlerden 12 binlerden ky nin kucağına yükledikleri malları geri alırlar siz hiç merak etmeyin.
karar sizin arkadaşlar işlem hacmi patlaması var. burdan geri dönecektir. vede bu sefer 6.60 larda duruş olmayacaktır. bu sefer 4.50 lere kadar süzülecektir. dikkat edin ve geminizi sığ sulara çekin derim.
4.50 ler çok gerçekçi değil... yoksa bölündükten sonrasını mı bahsediyorsunuz...
1600 LOT KALDI. Tahta satış ağırlıklı...
10.700- 10.800
9800 - 1575
5 kademe 31.400'e 30.000
10.500- 10.600
6200 - 200
5 kademe 21.000'e 34.000
Son 10 dakika risktir tabana kadar verebilirler yada 11000 üstüne atar genelde bu olur meges tahtasında
Evet seans sonuna doğru 10200 e kadar verdiler ama ilginç olan hacim çok fazlaydı acaba 7600 lardan mal alan grup muydu satanlar yada eski spek miydi eski spek desek onda hala o kadar mal varmıydı iyi ölçüp biçmek lazım iyi alıcı satıcılara bakmak lazım arkadaşlardan biri son iki günlük alıcı satıcı listesini paste yaparsa çok güzel olur
bundan sonra ne olur ben gündüz kagıdı izliyemiyorum.
youthanasia
24-02-2006, 18:54
MERAMINI DAHA NET CUMLELERLE IFADE EDERMISIN NE DEMEK ISTEDIGINI PEK ANLAYAMADIM
elixxir yine göçürttün sende ne varbilemeyiz ama arkadaş haklı galiba:)meges nerdeyse taban oluyordu 2. seans. arkadaş haklıymış sende bişey var .. :)
brubeyker
24-02-2006, 21:38
ya bu göçürtme falan değil pazrtesi devam.......
brubeyker
24-02-2006, 22:07
tamam benimki sadece tahmin hiçbir dayanağı yok
black_mamba
24-02-2006, 22:51
tahminim 20 ytl lere geri gelecektir. spek çok hızlı ama oradan sonra ise taban taban taban taban taban
dikkatli olmakta fayda var.
:)
bence p.tesi boşaltma devam eder..
bugün bu kağıdı canlı izledim... adamlar kağıtla resmen kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor.. :)
elixxir yine göçürttün sende ne varbilemeyiz ama arkadaş haklı galiba:)meges nerdeyse taban oluyordu 2. seans. arkadaş haklıymış sende bişey var .. :)
dilinizin altındaki baklayı cıkartın ne demek ıstıyorsanız acık yazın
S161803398875
26-02-2006, 02:09
bence p.tesi boşaltma devam eder..
bugün bu kağıdı canlı izledim... adamlar kağıtla resmen kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor.. :)
Banttan yayın var mı :gulen:
S161803398875
26-02-2006, 02:16
düşüş devam etmez arkadaşlar 17 binlerden 12 binlerden ky nin kucağına yükledikleri malları geri alırlar siz hiç merak etmeyin.
Son fiyatta hem fikiriz 4.50-4.70
Kaldıki bu fiyattan bile almam.Altın bulmuşsa 100 de olur :hayır: İnanın şirkette sizin cebinizdeki kadar bile para yok.Kumar için Kıbrıs yapın derim :)
Saygılar
sagacious
26-02-2006, 03:21
Film aynen devam ediyor ama bi değişiklik yapmışlar biraz hızlı gidiyor maazallah biranda duruverirse naparız... Şimdilik pembe düşlerdeyim ama dur bakalım 15 leri bi gösterirse yatmaya giderim yoksa dram sahnesine gelirsek gözyaşımı silmeye peçete yetmez... Haa bu arada galiba elixir kardeşimiz mola verdi tabi napsın kağıt yükseliyoya... Yakındır yine gelir o gelirse yandıkki ne yandık ne hikmetse kağıt düşüveriyor onun açıklamasından sonra... Elixir kardeş alıngan değilsindir umarım... Unutmadan diğer boyalar da çıkışa geçmiş en azından çbs de umut var ama dyo daha etkileyici onları da izleyelim bakalım nasıl bir grafik çiziyor bir haftada... Herkese bol kazançlı günler dilerim...
:gulen: gerçektende bu ky dedikleri kadar varmış, kaç zaman oldu burda ağlayan ağlayana, şimdi megesin düşmesinin sebebi elixir mi oldu:gulen: , benim bildiğim en son elixir düşmesinin nedenlerini grafikle anlatıyordu, ama demek ki, grafik değil spek sopası lazım millete sayın elixir :confused:
Sayın Elixir meramım şu ki hisseyle ilgili nete yakın açıklamalarınız oldu şimdiye kadar ve 7 li seviyelere geldik... Oradan hareketlenip 12 lere çıkana kadar hiç yorumunuzu göremedim. (yorum yapmak ya da yapmamak sizin bileceğiniz iş tabii ki...) O yüzden bu ılımlı hava devam ederken sizinle ilgili şakayla karışık bir üslup kullandım. Ama bu sözümü derinleştirmeniz ya alınganlığınızdan olabilir ya da gerçekten de birşeyler var demektir. Sizden ricam kullanmış olduğum üslubumu derinleştirmemeniz eğer hala aynı fikirdeyseniz sizin için elimden gelen başka birşey yok üzgünüm..
arkadaşım megeste oynanan bu oyun..borsa literatüründe bilinen bi yatırımcı avlama metodudur..benim düşüncelerime göre biraz anlatmaya çalışayım..ben bu kagıdın 1.600 lü 2.00 li 3.00 liralı oldugu günlerden beri takip ederim alırım satarım..en ama 4 liranın üzerine çıktıktan sonra yanına bile yanaşamam..sadece seyredip kendime yeni yeni dersler çıkartırım...kagıdı yapan grup..3 liralarda bile müsteri bulamıyorlardı bu kagıda şimdi ise millet nerdese kapışacak b8u megesi...işte tek sebep bu YATIRIMCIDAN GELEN TALEP adamlar bile bu duruma şasırmış olacaklar ki ..kagıdı yeniden yukarı çekip daha fazla para kazanmaya karar verdiler.....şu anda bile inanın talep çok fazla...ama artık oynanan son oyunlar çekilen son silahlar..adamlar parayı koyacak yer bulamıyorlar..gerçekten tanısam gidip tebrik edecem..neyse birileri kazanacak birileri kaybedecekki bu devran sürüp gidecek..
Sayın Elixir meramım şu ki hisseyle ilgili nete yakın açıklamalarınız oldu şimdiye kadar ve 7 li seviyelere geldik... Oradan hareketlenip 12 lere çıkana kadar hiç yorumunuzu göremedim. (yorum yapmak ya da yapmamak sizin bileceğiniz iş tabii ki...) O yüzden bu ılımlı hava devam ederken sizinle ilgili şakayla karışık bir üslup kullandım. Ama bu sözümü derinleştirmeniz ya alınganlığınızdan olabilir ya da gerçekten de birşeyler var demektir. Sizden ricam kullanmış olduğum üslubumu derinleştirmemeniz eğer hala aynı fikirdeyseniz sizin için elimden gelen başka birşey yok üzgünüm..
1.. hisse ıle ılgılı net acıklamalar yaparken uzun zamndır bu ısı yaptıgımızdan boyle cok ornekler gordugumuzden tecrube ıle acıklayabılırım ( 13 yıldır para pıyasalarının ıcındeyım acaba cevabım sızı tatmın ettımi))ve gruptan bır kısının tarzını bıldıgım ıcındır dahada otesı grupun lınktekı katlıamınıda bıldıgım ıcındır lınk topıgıne bır bak ordada operasyonların sonuna dogru uyarmıstım...
2 .. hısse ekranımda bıle yoktu sadece ıslemlerını takıp edıp burda forumdaslarımızı bılgılendırmek ıcın ekranıma aldım ve operasyon bıtınce ekranımda kaldırdım 8 den 12 ye kadar gıderken yorum yapmayısımız bundandır
kaldıkı oyle olmasa bıle yeterınce uyarımızı yaptık ben ve dıger uyeler. buna ragmen hıseye alanlar karsılasabılecek seylerı az cok bılıyorlar ve buna gore rıskını almıslardır bu yuzden hala yorum yapmamı bekleyemezsınız herhalde
3. yazdıgınız cumleyı bır okuyun elixir yazmaya basladıgında tahta dusuyor yazmayı bıraktıgında senet yukselıyor okuyanın burdan cıkardıgı anlam TAHTAYI ELİXİR YONLENDIRIYOR sonucunu cıkarıyor bu cumleyı ıyı veya kotu hangı anlamda kulandıgınızı bır sız bır ALLAH bılır ıyı nıyetle yazdıysanız bıle cok kotu bır ıfade tarzı bunu kabul etmem munkun degıl( sıze boyle bır cumle yazılsa tepkınız ne olur benım acımdan dusunun) bunu alınganlıkla acıklamak munkun degıldır yazdıgınız nere gıdıyor bı dusunun ondan sonrada benım ıcın elınızden bır sey gelıp gelmemesını dusunun ayrıca gelmesınıde ıstemıyorum zaten
4.. elixir son bır senesı katılımcı olmak uzere 6 senedır hısse netcıdır 1. gonderıden baslayarak son gonderıme kadar yazdıklarımı okuyun bı zahmet spekulatif manupalıf tek bır yazı gorebılecekmısınız olumlu yazdıgımız senetler ne olmus olumsuz yazdıgımız senetler ne olmus bır bak yazarken hepsınıde dılımızın dondugu sekılde acıklamalı yapmısızıdr burdakı cogu uyenın yaptıgı gıbı sadece aldıgı ıcın hısseyı parlatmamıszıdr cılalamamısızdır kısaca DUYGUSAL ANALIZ yapmamısızdır farkında olmadan yaptıysak bıle en azına ındırgenmıs halıyle yapmısızıdr elixirin gecmıs yazılarını tarafsız olarak okursanız kım oldugunu nıyetının ne oldugunu herkes anlayabılır
5.. hısse nette polemıklerden cahılerden duygusal analızcılerden bır sey bılmeyıp ulema kesılenlerden saksakcılardan vs vs bıktıgım ıcınde senet analızlerımı en aza ındırgedım bıldıklerımı paylasma hazzını bır kac kısıyle yasıyorum artık bundan sonrası ıcın herkese basarılar mutluluklar............
saygılarımla
Herkese günaydın.
10.500- 10.600
1800 - 3200
5 kademe 12.000'e 40.000
11.000'de 26.000 lot satış yığmışlar.
darkorpheus
27-02-2006, 12:37
öğlenden sonra ne olur su ana alım yapmak ikinci seyansta para kazandırımı?
darkorpheus
27-02-2006, 12:40
eliksir sana soruyorum ne yapalım?
sn. darkorpheus .... sanırım sizler bilgi sahibi değilsiniz bu konuda... bu forumda yatırım tavsiyesi verilmiyor... bilgi alış verişi yapılıyor... üst üste 2msj ınız ilgimi çekti... Bana mı düşer bilmem ama bilgilendirmek istedim....
Hele ki böyle bir sığ tahtada..
darkorpheus
27-02-2006, 21:19
sn. noexıt .... bilmemki ne desem beni uyardığın için teşekkür ederim lakin benim tavsiye almaya ihtiyacaım var nasıl yardımcı olabilirsin?
arkadaşlar....
hisse diplere gidiyor, ama hiç yorum okuyamıyoruz :(
bende sinir minir kalmadı. allah kahretsın bu kağıdı .:hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm:
registan
28-02-2006, 18:45
ben söyledim demek istemiyorum ama.
bu çıkışın tepki çıkışı olduğunu bende dahil olmak üzere birkaç arkadaş dile getirdik. operasyon yiyen kağıt hemen toparlanamaz.
neden mi . doktor(spek ) bu işe izin vermez. .çünkü tahtayı öyle kesip biçmiştirki yapbozdan daha beter olmuştur tahta parçaları yerlerine yerleştirmek uzun sürecektir.
tepki çıkışı ile geri kalan mal ky ye devredilir ve kağıt geri aşağılara (bu sefer daha önceki gördüğü dipden daha aşağılara) süzülür.
bu benim tezim değil. bu borsanın(imkb tekniğinin) bir göstergesi.
elinde olanlara allah sabırlar versin . kol kesmeyenler vücud kaybetmeye maruz kalırlar.
kol kesmek ne kadar önemli olduğunu buğün yaşadım. çok absürd çıkan bir kağıtta (meges değil) az bir miktar ile girdim 3 kademe yukarı verdim. sonra tekrar geldi hatta daha aşağı geldi. bu sefer tepkiye oynadık ama tahta bizi tepti. 2.kez aldığım aynı miktardaki malı 9 kademe aşağıdan verdim lanet kağıtla vedalaştım bir daha o tip kağıtların yüzüne bakmam. taki dipden dönüş işareti alana kadar.
bu tip kağıtlar bu şekildedir 1 kazandırırlar 2. kazandırlar sonra hepsini alır ve giderler.
bence meges duruluna kadar dip bulaşmamak lazım gibi geliyor. adamlar ne derse o oluyor tahtada.
Kısa vadeli trend Orta vadeli trend Uzun vadeli trend
Hareketli Ortalama (10) 8,99
Stochastic Oscilator (5) 48,41
RSI (14) 39,65
CCI (14) 6,49
MEGES son kapanışını -1.2 YTL Düşüşle 9.2 seviyesinden yaparken, işlem hacmi 90 günlük ortalamanın yüzde % 218 üstünde gerçekleşti.
MACD yukarı kesti
%10 dan büyük düşüş yaşadı
Şirket F/K oranı, sektörel F/K ort. aşağı kesti
gululucan
02-03-2006, 09:40
neden kimse yorum yapmıyor
neden kimse yorum yapmıyor
Yorum yapılacak bir kagıt degil ki...:gulen: :gulen: :gulen:
MEGES BOYA NIN 31.12.2005 ITIBARIYLE YILLIK NET DONEM KARI 7.000 YTL
03/02/2006 - 17:26:00
yorum yok sayın gululucan :):)
gululucan
03-03-2006, 12:28
7,000 ytl kar yani ne demek
03/03/2006 14:35
***MEGES*** MEGES BOYA SANAYI VE TICARET A.S. NDEN GELEN YAZI, SIRKETIMIZIN ANA HISSEDARI
***MEGES*** MEGES BOYA SANAYIVE TICARET A.S. NDEN GELEN YAZI, SIRKETIMIZIN ANA
HISSEDARI DEGUSSA CONSTRUCTION CHEMICALS GMBH IN SAHIBI OLAN DEGUSSA AG NIN
KURUMSAL ILETISIM SOZCUSU TARAFINDAN SIRKETIN WEBSITESINDEN YAPILAN ACIKLAMADA
OZETLE, DEGUSSA AG. YONETIMKURULUNUN SAHIBI OLDUGU DEGUSSA CONSTRUCTION
CHEMICALS GMBH IN HISSELERININ BASF AG. FIRMASINA SATILMASINA KARAR VERILDIGINI
VE SATIS ISLEMLERININ 2006 YILI ORTALARINDA TAMAMLANABILECEGINI IFADE
ETMISLERDIR. SATIS ISLEMI ILE ILGILI IZIN ICIN REKABET KURULU NA BASVURU
YAPILMIS OLUP, SATIS ISLEMI REKABET KURULU NUN ONAYINI MUTEAKIBEN
GERCEKLESEBILECEKTIR. ***MEGES***
-IMKB-
Bu haber herşeyi açıklar nitelikte sanırım.. BASF şirketinin diğer boya kuruluşlarıyla ilgili girişimlerinin var olduğu söyleniyor ancak Megesle anlaşması hem şaşırtıcı hem de sevindirici olmuştur diğer yatırımcılar için BASF şirketinin ekonomik verilerini göz önüne aldığımızda Meges Boyaya birçok bakımdan katkılarının olacağı kanaatindeyim.. Hepinize bol kazançlı günler dilerim..
lifestyle
04-03-2006, 05:38
kumar masasını hatırlayanınız vardır heralde...megeste oyledır...cok kazandır 5 katı kaybetırır..alım için en uygun yer:790........ama son gelen hisse satışı haberlerı bir ihtimal taban oluşumunu buralarda yapıp cıkışına devam edebılır...ancak genede o kadar saglam kagıt varken bu kagıda bulaşmayın derım..bulaşanlar beklesın mutlaka oyle yada boyle zararlarını cıkaracaklardır..ama suresını allah bılır....3 yıl bekleyen kagıtlar var...genede umıtsız olmayın...borsada hersey olabılır.....
Tarsuslu
04-03-2006, 12:24
bende sinir minir kalmadı. allah kahretsın bu kağıdı .:hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm:
ya kardeş 1-2 sene önce bu forumda "yıllardır borsadayım" demişsiniz hem de eski gönderilerinize bakıyorum bfren kartn fmzip meges nerde paraşütsüz inen kağıt varsa yapışmışsınız hepsi külli zarar bence ancak piyasayı besliyorsunuz yazık günah giden paralarınıza. Gidin A tipi fon falan alın kat kat iyi bence. Çok ciddiyim.
borsadan bugun itibari ile tüm ilişiğimi kessiyorum.5 milyon aşagıdan megesten çıktım.paramıda sıfırladım sayılır.borsa defterini ilalibet kapatıyorum.hatta hayatımıdas kapatmak bitirmek istiyorum.basarızlığı asla affetmem.kalan paramıda çekıp dagıtacığım.hoşçakal tesekkurler:hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm:
GeReKYoK
06-03-2006, 20:56
ayfer dur nereye yaaa
zararını cıkartalım
benı takıp et
bilemiyorum yapacak pek bir sey kalmadı.sağol ama:hmm: :hmm:
bilemiyorum yapacak pek bir sey kalmadı.sağol ama:hmm: :hmm:
gecmıs olsun kardeş....
geçmiş olsun arkadaş.. şu meges kazandırdığı gibi eminim ki bir çok arkadaşımızıda üzdü. keşke bu senede hiç bulaşmasaydınız. neyse umarım bir daha borsa defterini açmazsınız.. hayatta başarılar. dilerim ...
gululucan
07-03-2006, 09:06
bende bu hisseden cıkıyorum artık paramın % 40 ını kaybettim
03/02/2006 - 17:26:00
yorum yok sayın gululucan :):)
Bizim mahalle bakkalı bundan daha fazla kar etmiştir heralde.:D
gululucan
07-03-2006, 17:01
haklısın..geçmiş olsun 10 tane tavan yapsa birdaha asla:hayır:
excalibur
07-03-2006, 20:33
bende bu hisseden cıkıyorum artık paramın % 40 ını kaybettim
Bu ayrılık rüzgarları son günlerde bu tahtada iyice yaygın..Dikkat edin de herkes satarken birileri ters köşeye çakmasınlar..Bugün ikinci seans çoğu kağıt sürünürken 8.30'ları bile kaldırdılar..Belki endeksteki düşüşle %10-15 aşağıya daha gelebilir..Ama gecici olur diye düşünüyorum.Unutmayın bu kağıtta 10.00 üzeri maliyet o kadar çok ki bedelliye kadar daha çok ralliler olur..Yani zamanında al-sat yapacaklara ekmek çooook...
düşüş bu seviyelerde kaldı gibi... burdan daha şağı seviyelere zor gibi alım arası 7 seviyeleridir..
iyi
vermediler bakalım nolcek
Uzuldum bir arkadas parasinin yuzde 40 ini burda kaybetmis.Ona soylemek istedigim bisey var.Paranin nerdeyse yarisini bu hissede kaybettiysen hisseni satma ve artik borsayi unut kagidin dursun,bu kagit gene gidicek belki 1 yil sonra,ama yukselicek.Yuzde 40 para az diil bu piyasada gidip bir hisseden yuzde 40 kazanman zor olabilir.Bence bu kagidi 15 binlere getiricekler gene ama 1 yil icerisinde..Kesin konusmuyorum sadece takaslara bakarak soyluyorum..Kendini uzme arkadasim elinde tut unut gitsin..Nthol ornek olsun..
mozdogan41
10-03-2006, 17:27
haftaya sert bir harkette bulunabilir
orta vade 12.00 lere gidermi bilmiyorum ancak bir süre izlemek lazım
çok kazandıran bir kağt olduğu için yönünü kestirmek zor oluyor
mozdogan41
10-03-2006, 17:28
bende krdma 4.00 lira olduğunuda paramın yüzde 50 sini kaybetmiştim ve 1.80 civarında satmıştım ben sattıktan 1 y geçmede 3.00 seviyelerini gördü
ama birşey söylemek kolay değil
mozdogan41
14-03-2006, 11:13
bugün iyi olacak gbi
excalibur
14-03-2006, 20:36
Endeksin gümlemelerine rağmen kağıt hakikaten sağlam duruyor..Artık öyle 3 seans tavan sonra 5 seans taban günleride geride kalmış gözüküyor..8.50'nin altına bırakmıyorlar..Eğer 9.00 ları yarın kırdırabilirlerse 2 kez dödüğü 7.50 lerden gelen tepkiyle sermaye artırımına kadar yön yukarı..
bundan kisa bir sure once 8.65 ten alip 11.30 a vermistim.Simdi gene 8.65 ten aldim hadi hayirlisi bakalim :roll: ,hbri olan var mi bedelli mi bedelsiz mi vericek?ve ne kadar?
emre27ank
21-03-2006, 21:17
arkadaş yokmu bu meges le ilgilenen?
bi bilgi vericek arkadaş yokmu?
sunset1970
23-03-2006, 00:37
9,1 i geçerse 10 üzerine çıkar....
bedelli yaklaşıyor,yakında başlarlar yukarı çekmeye,ayrıca yabancı ortaktan gelecek haberler bakalım nasıl olacak?mecbur yukarı gidecek,bedellinin parasını küçüklerden çıkartırlar yine.
lafonten
23-03-2006, 15:32
9,1 i geçerse 10 üzerine çıkar....
bedelli yaklaşıyor,yakında başlarlar yukarı çekmeye,ayrıca yabancı ortaktan gelecek haberler bakalım nasıl olacak?mecbur yukarı gidecek,bedellinin parasını küçüklerden çıkartırlar yine.
ne zaman bedelli tarihi?
Hahahaha... Endeks duserken saglam duruyor diye girenler de mallandi. 10 gunde 25-7 yapan kagit saglam kagit oluyormus demek!
Kagidi yapan gruba bir + daha yolluyorum. Okuyorsaniz cebiniz eliniz hesabiniz dert gormesin. Kazanciniz bol olsun. Bakalim bundan sonra ne dalaveralar cevireceksiniz mallari bitiremediyseniz.
Borsa derslerinde bir tahtanin nasil yapildigi konusunda okutulmasi gereken bir klasikti bu. Stratejiler aynen islenmistir. "Hirs ve ac gozluluk" insan tabiatinda oldugu icin bu film hep cevrilmeye devam edilecektir.
Birgun herkes megesli olacak.
nihat_ozkara1
23-03-2006, 20:48
Hahahaha... Endeks duserken saglam duruyor diye girenler de mallandi. 10 gunde 25-7 yapan kagit saglam kagit oluyormus demek!
Kagidi yapan gruba bir + daha yolluyorum. Okuyorsaniz cebiniz eliniz hesabiniz dert gormesin. Kazanciniz bol olsun. Bakalim bundan sonra ne dalaveralar cevireceksiniz mallari bitiremediyseniz.
Borsa derslerinde bir tahtanin nasil yapildigi konusunda okutulmasi gereken bir klasikti bu. Stratejiler aynen islenmistir. "Hirs ve ac gozluluk" insan tabiatinda oldugu icin bu film hep cevrilmeye devam edilecektir.
Birgun herkes megesli olacak.
ondan sonra küçük yatırımcı zarar ettiriliyor spk nerde kardeşim spk kalkıp sorsa senin aklın nerde diye haksızmı kağıt 25. kattan düşüyor kardeşlerimde 8. katta yakalayıp destek veriyorlar helal olsun olsuna kağıdı tutacak kadar tirilyonunuz varmı arkadaşlar sakın bırakmayın neme lazım düşer falan 3 ytl ye kadar dimi ama...
efendiaslan
31-03-2006, 18:49
Bu lafı tuttum bir gün herkes MEGES'li olacak..Bu kağıt ne olur arkadaşlar bilen varmı???Gerçi manzara pek iyi gözükmüyor ama...
ya aaaaaa hiç kimse uğramıyor mu ne olacak bu magas:hmm: :eek: :eek: :eek: :
efendiaslan
06-04-2006, 17:14
Şirket borçlarını ödemiş bu iyi haber.. Fakat kasasından para çıktı. Yatayda sürünecek gibi biraz fakat meges bu belli olmaz bakarsın bir anda 10 olmuş bir anda 7..
Böyle kağıtlarda işlem yapmak çok zor yani..
nihat_ozkara1
07-04-2006, 12:16
ya aaaaaa hiç kimse uğramıyor mu ne olacak bu magas:hmm: :eek: :eek: :eek: :
git aklı başında istikrarlı bi şekilde kar edip bunuda ortaklarına dağıtan bi şirket al
şuan ki psikolojin kaybeden bi kumarbazınkinden farksız zararını kapatmak için saçmalık üstüne saçmalık yapmaya olmayacak kağıtlara girip çıkmaya devam edersin
kol kes soğuk bi su iç
meges benim de eskiden sevdiğim bi kağıttı (çok ekmeğini yedim nankörlük edemem )ama bu sefer tezgahı abartmışlar yahu büyük vurgun yaptılar bu enkazı kaldırmak 1 2 seneden uzun sürer kendinize yazık etmeyin operasyon ne kadar büyükse enkazda o kadar büyük kayıplarda o denli feci oluyor çokca vaktiniz sağlam sinirleriniz lüzümu olmayan paranız varsa o zaman sizin bileceğiniz iş
Allah sabır versin arkadaşlarım
gokhan1966
24-04-2006, 03:13
Bedelli arttırımı icin SPK ya basvuruda bulunulmuş.
http://www.spk.gov.tr/haberduyuru/haftalikbulten/bulten_files/2006/2006_18.pdf
efendiaslan
24-04-2006, 16:13
Bedelli artırımı iyimi olacak yoksa kötü mü fikri olan var mı??
butun bedelliyi teb almis..Takastaki degisikliklerin farkinda diil galiba kimse.Burda da bence yapicaklar bir oyun..
kings of metal
01-05-2006, 16:52
bu megese hala uğrayan varmı???çok zarar ettim bi daha göze alamam..
hem şirket zararda ve fiyatı hala çok yüksek 22 lerden gelmesine rağmen..
22 ler şirketin değerini değil bir operasyon yediğini gösteriyor...şimdiki fiyata aldanmayalım..
su an bende yok sadece dikkatimi cekti tebin bu kadar mali almasi..5-6 bine gelinirse alinir :)
Bu GİdİŞle 3000 Lere Gelecek.malİyetler YÜksek.yandim Ben
TraderTR
03-05-2006, 07:14
Bu tür hisselerin toparlanması en iyimser durumda 2 seneyi bulur... Beş para vermem bu hisseye, 2.00 lirasını bilirim ben bunun.
Bu tür hisselerin toparlanması en iyimser durumda 2 seneyi bulur... Beş para vermem bu hisseye, 2.00 lirasını bilirim ben bunun.
herkes yanıyordu 20 ytl iken ama çok kişinin canı yandı kimse yaklaşmaz artık.:gulen:
nihat_ozkara1
03-05-2006, 23:08
%21.5 adamlar bedelliden gelecek hisselerle operasyon yapacaklardır (sayıca piyasadakilerden az olduğu için) hala megesin başını bekleyen ve zarardaki arkadaşlar varsa bölünmeden önce bi miktar nakite geçip yeni hisselerden ve rüçhanlardan almak için pusuya yatsınlar 1 ylt den açılan kağıdı bakalım 3 den mi 5 denmi satacaklar eskisin den ettiğiniz zararı umarım böylece çıkarırsınız
dememi bekliyorsunuz ama boşuna bunların hiçbirini söylemeyeceğim kimselere tavsiye vermemin sorumluluğunu kaldıramam herkesin aklı vardır değilmi tek söyleyeceğim
kolay gelsin
soundofsilence
08-05-2006, 18:59
evet bugunku sov guzeldı yarın devam hafta sonu dergının bırınde okumustum takasda artar hısselerden bırydı buda kendını gosterdı nereye kadar bılmıyorum
Yazdiklarim tamamen kendi görüşümdür, yatırım danışmanlığı kapsaminda değerlendirilemez
nihat_ozkara1
08-05-2006, 23:04
AMAN DİKKAT
bedelli yemliyorlar hiç bulaşmayan yaklaşmasın zaten içinde olan dikkatli olsun
buda bi yatırım tavsiyesi değildir diyeceğim küfür edeceksiniz ......
Göstergeler Önceki Son Sinyal
CCI 18 7
Momentum 93 93
RSI 43 44
Stokastik 55 59
Sto(Hrk.Ort) 42 51
MACD 0 0
MACD(Hrk.Ort) 0 0
Hrk.Ort(3) 7.12 7.13
Hrk.Ort(5) 7.07 7.10
Hrk.Ort(10) 7.12 7.13
Hrk.Ort(20) 7.34 7.32
Hrk.Ort(50) 8.24 8.20
Hrk.Ort(100) 8.88 8.85
benim anlamadigim bu bedellilerin hepsini TEB mi aldi yoksa Teb piyasaya arz etmek icin mi aldi bu bedelliyi?Bedelli tarihi ne zaman bir bilgisiniz var mi?
kelebekx
11-05-2006, 20:48
Sanırım her ay ortalama %15 gibi bi tavan yükselişiyle hissenin bi gün eskisi gibi yükselecegi izlenimini veriyorlar.Ama tavandan sonra hisse kazandığının daha fazlasını eritiyor. Daha önce de bir günde 9.00 u tavan yapmıştı. 7.50 yi taban yaptığı düşünülen senedin bu değeri artık direnc yaptığını düşünüyorum. Paramın %40 ını bu senette kaybettim. Umarım yanılırım ve herkes bol kazanç sağlar.
1.6 idi 5.7 ne zaman olmus bu kagit?
kayakaynar
18-05-2006, 11:00
1.6 idi 5.7 ne zaman olmus bu kagit?
güzel espri diyecem ama ... 8 - 21 arası alanlara ayıp olacak...
güzel espri diyecem ama ... 8 - 21 arası alanlara ayıp olacak...
Niye ayip olacakmis sayin kayakaynar? Sn. Elixir arkadasimiz buraya o kadar yazi yazdi... Birisi cikip da "tesekkur ederim alacaktim, yazilarinizi okudum almadim" mi dedi?
120 milyon dolar piyasa degerine ulasmis, 20 kat primlenmis hisseyi borsayi kumar masasi olarak gorup kapisanlara acimak niye? Herkesin kazanma ihtimali olmadiginda gore... bu carkin donmesi, akilli yatirimcinin kazanmasi icin bu tur kumarbazlara hep ihtiyac olacak. Parasini sifirlayanlarin yerine yeni kumarbazlari yeni megeslerde bekleyecegiz.
666,
su anda elimde meges yok.Ama cok sacma sapan konusuyosun.Meges 5.70 lere dustu 20 bin liralardan da,borsanin durumu ne soylermisin?Meges in degeri cok yuksek oldugu icin mi meges dusuyor yoksa borsa dustugu icin mi?Hayir ikisi de diil sadece borsa dustugu icin meges dusuyor.En destek olunucak yerde yuksekten alanlarin bozuna sinirini bozma..Eger diyosan ki borsa daha dusucek o zmn bilgilerini paylas ama olanin arkasindan konusma..
nihat_ozkara1
18-05-2006, 21:30
666,
su anda elimde meges yok.Ama cok sacma sapan konusuyosun.Meges 5.70 lere dustu 20 bin liralardan da,borsanin durumu ne soylermisin?Meges in degeri cok yuksek oldugu icin mi meges dusuyor yoksa borsa dustugu icin mi?Hayir ikisi de diil sadece borsa dustugu icin meges dusuyor.En destek olunucak yerde yuksekten alanlarin bozuna sinirini bozma..Eger diyosan ki borsa daha dusucek o zmn bilgilerini paylas ama olanin arkasindan konusma..
megesle endeksin korelasyon içinde hareket ettiğini düşünüyorsan bi daha düşün derim bu kağıdı tanımıyorsun sanırım dikkat et çarpılma arkadaşların söylediklerini yabana atma bence
Bilmiyorsaniz su isi konusmayin da bari insanlarin kafasini karistirmayin. O kadar insanin kanina girdiniz... Dinlenmesi gereken insanlarin yazilari da sayenizde arada kaynadi gitti.
Daha kagit 11 iken %40 zarar yazmis arkadasin birine satma o kadar zarar yazdiysan elbette cikacak diye oneride bulunmussun kardesim... kagit indi 5'e.
25'ten 5'e inen kagit endeksle korrelasyon icindeymis... Endeks 9 bine mi indi yoksa 39 bin mi su anda? Ana okulu matematigi bu. Pes artik.
Uzuldum bir arkadas parasinin yuzde 40 ini burda kaybetmis.Ona soylemek istedigim bisey var.Paranin nerdeyse yarisini bu hissede kaybettiysen hisseni satma ve artik borsayi unut kagidin dursun,bu kagit gene gidicek belki 1 yil sonra,ama yukselicek.Yuzde 40 para az diil bu piyasada gidip bir hisseden yuzde 40 kazanman zor olabilir.Bence bu kagidi 15 binlere getiricekler gene ama 1 yil icerisinde..Kesin konusmuyorum sadece takaslara bakarak soyluyorum..Kendini uzme arkadasim elinde tut unut gitsin..Nthol ornek olsun..
666,
Meges in degeri cok yuksek oldugu icin mi meges dusuyor yoksa borsa dustugu icin mi?Hayir ikisi de diil sadece borsa dustugu icin meges dusuyor.
Ayrica bu nedir???
Ikisi icin de degilmis... borsa dustugu icinmis.... ilk cumleyi bir daha oku istersen ne yazdiginin farkinda degilsin.
Bilmiyorsaniz su isi konusmayin da bari insanlarin kafasini karistirmayin. O kadar insanin kanina girdiniz... Dinlenmesi gereken insanlarin yazilari da sayenizde arada kaynadi gitti.
Daha kagit 11 iken %40 zarar yazmis arkadasin birine satma o kadar zarar yazdiysan elbette cikacak diye oneride bulunmussun kardesim... kagit indi 5'e.
25'ten 5'e inen kagit endeksle korrelasyon icindeymis... Endeks 9 bine mi indi yoksa 39 bin mi su anda? Ana okulu matematigi bu. Pes artik.
Benim yuzde 40 zarar yazmis arkadaslara soyledigim zaman hisse 8.50 lerde idi 11 binlerde diil nasil inceliyosun bilmiyorum.Senin bu kagidin yukselmesini de istemiyosun ztn surekli sacma sapan konusuyosun devam et bakalim borsa yukselis trendine girdigi zaman senle gorusucez..
Originally Posted by skymare
Meges in degeri cok yuksek oldugu icin mi meges dusuyor yoksa borsa dustugu icin mi?Hayir ikisi de diil sadece borsa dustugu icin meges dusuyor.
Hayir sadece borsa dustugu icin meges dusuyor olucakti..Dedigim gibi kurlardaki oynakliklar ve borsa bir duzelsin o zmn 666 goruceksin megesi..
nihat_ozkara1
20-05-2006, 01:43
sakin arkadaşlarım sakin sinirlerinizin yıpranması normal ama kontrolünüzü ve yatırım disiplininizi kaybetmeyin
gereksiz polemiklerden ziyade birbirimize yardımı olacak paslaşmalara gitmemiz lazım
başka arkadaşların kaybı bizi mutlu etmemeli , kazancıda üzmemeli düstur bu olmazsa yazık yani
mantıklı stratejileriniz varsa paylaşalım birbirimizle
efendiaslan
20-05-2006, 16:49
..Arkadaşlar Kavga etmeyin bu kadar... Alın size son teknik yorum...
Teknik Yorum
Son 2 gündür fiyat düşerken hacmin belirgin ölçüde artması , düşüşün bir süre daha devam edebileceğine işaret ediyor.Kısa vadeli göstergeler genelde Sat konumunda bulunuyor.Orta vadeli göstergeler son dönemde belirgin Sat sinyalleri vermeye başladı.Osilatörler"in genelde aşırı satım bölgesinde olması hissenin fazla düştüğü şeklinde değerlendirilebilir.Hisse kısa-orta vade hareketli ortalamalarının altında seyrediyor.
Borsanin b'sinden anlasan bu kagidin hicbir zaman endeks ile pararal hareket etmedigini bilirsin.
Borsanin o'sundan anlasan dusen kagitta kol kesmenin gerekli oldugunu bilirsin.
Borsanin r'sinden anlasan endeks duserken en fazla dusen kagitlarin endeks yukselirken en az yukselecek kagitlar olacagini bilirsin.
Gram birseyden anlasan gelip buraya insanlarin kafasini karistirmazsin birseyden anlamadan ona buna akil vermezsin. Herkezin kanina girdiniz kafasini bulandirdiniz burada vaktinde hicbirseyden anlamadan. Degerli arkadaslarin yazilari kaynadi gitti sayenizde. Herkez de mallandirildi sisirilmis fiyatlardan sayenizde. Benim sinirlendigim bu.
Git bak bakalim Aralik ayinda buraya ne yazilmis bedelli mi bedelsiz mi olacagi hakkinda. Okumayi ogren biraz sallamadan.
%20 mi %50 mi hadi diyelim %100 mu kazanacaksiniz buralardan? Onu kazanan kazansin da ya onceden alanlar? Altida birinden islem goruyor.
Orada GAME OVER yazilmis vaktinde bilenler tarafindan. Anlayan anladi... Anlamayan da bunda sonra 15 sene burada Meges ustadi olur zaten sizin gibi ahkam keser takasa teknige yok bilmem neye bakarak.
Kagit 4.3'e inmis 25'ten uc ayda... Unutun gidin artik 15 sene sonra bakin . Her sene de bedellilere ekstra para yatirmayi unutmayin.
Gelmis o kadar yazi yaziyoruz ama anlayacak kim... 45'i 5'e bolup 39 bulmussun burada... Muhtemelen ana okulu ogretmenine kalp krizi gecirtmissin... Ne yazsak bos... Insanlarin kafasini karistirmayin sadece... Alan alsin satan satsin... Bos yazanlar baska yere gitsin.
Benim yuzde 40 zarar yazmis arkadaslara soyledigim zaman hisse 8.50 lerde idi 11 binlerde diil nasil inceliyosun bilmiyorum.Senin bu kagidin yukselmesini de istemiyosun ztn surekli sacma sapan konusuyosun devam et bakalim borsa yukselis trendine girdigi zaman senle gorusucez..
Senin anlayisin kit 666.Bugunku meges hareketi senin agzina kapak olsun.Bugunku tavan sen anlarsin.......Borsanin neyinden anladigim neyinden anlamadigimi gordun mu?Yiyosa simdi yaz.Burda artistlik yapip yok Borsanin bsiymis o suymus cok konusma.Reel ol biraz.
Anaokulu ogretmenine kriz gecirtmissindir demissin.Universite sinavinda Turkiye derecem var sen kimsin ki bana dil uzatiyosun?Senin ne kadar egitimli oldugun belli.
666 sana daha soyliyecek cok laf var ama yer burasi diil..
Genelim megese,
Adete dipin dibi oldu megeste..Fakat bu son haret guzel oldu,insallah devami gelir.Borsa yukselirken en az yukselen kagidi gordunuz mu arkadaslar? En guzel cevap budur bazilarina,sabirla tutmaya devam..
Senin anlayisin kit 666.Bugunku meges hareketi senin agzina kapak olsun.Bugunku tavan sen anlarsin.......Borsanin neyinden anladigim neyinden anlamadigimi gordun mu?Yiyosa simdi yaz.Burda artistlik yapip yok Borsanin bsiymis o suymus cok konusma.Reel ol biraz.
Anaokulu ogretmenine kriz gecirtmissindir demissin.Universite sinavinda Turkiye derecem var sen kimsin ki bana dil uzatiyosun?Senin ne kadar egitimli oldugun belli.
666 sana daha soyliyecek cok laf var ama yer burasi diil..
Genelim megese,
Adete dipin dibi oldu megeste..Fakat bu son haret guzel oldu,insallah devami gelir.Borsa yukselirken en az yukselen kagidi gordunuz mu arkadaslar? En guzel cevap budur bazilarina,sabirla tutmaya devam..
O üniversite derecesini tarayıp buraya postalar mısınız?
http://www.forum.hisse.net/showthread.php?t=4307&page=35
Arkadaşlar niye kavga yapıyosunuz anlamıyorum tamam yüzde 30-40 zarar yazabilirsiniz ama son hafta hemen hemen bütün kağıtlar yüzde 15-40 zarar ettirdi ama "meges için söylüyorum" hani bir zamanlar bu kağıt 2 liraydı ve 24 liralara çıkmıştıya... Bu filmi tekrar seyretmek isteyenler için tekrar fırsat çıktı işte kapalı gişe oynuyo şuan gördüğünüz gibi zaten bu tip kağırlar kendini hemen belli eder biranda yerle bir olur biranda zirvelerden zirve beğenir. Kalın sağlıcakla..
yahu hala meges e yazanlar var helal olsun valla.....sn 666 azminiz için teşekkür ederim...hala insan kurtarmaya çalışıyorsunuz. bu kağıdın 25000 lerden geldiğini bilmiyor arkadaşlar galiba yada bölündü sanıyor....
nihat_ozkara1
30-05-2006, 09:11
yok biliyorlarda
25 den yenilen kazık hala çıkmadı çaresizce tekrar 25-30 ları görür diye bekliyor ama haksızlık etmeyin kağıda stratejisi olan bu kağıt paçavrasında da kazanabilir
ama tekrar 25 görür diye ümit etmek bi strateji olamaz olmamalı kol kesmeyi bilmezseniz kafanızıda kopartırlar sakın haaaaa...
sygılar sevgiler
BARCLAYS
30-05-2006, 10:04
Arkadaslar, burada bir gercek, bu kagit endeks duserken endeksten cok daha hizli dusmesi, endeks yukselirken de endeksten fazla yukselmesi, yani dolasimda bulunan kagit sayisi az oldugu icin, veya derinlik olmadigi icin...durum boyle olunca spekulatorler bu kagitlari daha kolay alip goturuyorlar, ama kimse ongoremiyor nereye kadar tasirlar, nerede bosaltirlar, nereden tekrar tepki yapiyor gibi bir ikinci dalga daha bosaltirlar, ancak gorunen o ki, endeksin son dususun de bu kagit cok sert dustugu icin daha sert tepki verdi..eger bilen arkadas varsa sirketin temel analizini yapsin, suanki gercek degeri ucuz mu degilmi???
kelebekx
30-05-2006, 11:16
Arkadaslar, burada bir gercek, bu kagit endeks duserken endeksten cok daha hizli dusmesi, endeks yukselirken de endeksten fazla yukselmesi, yani dolasimda bulunan kagit sayisi az oldugu icin, veya derinlik olmadigi icin...durum boyle olunca spekulatorler bu kagitlari daha kolay alip goturuyorlar, ama kimse ongoremiyor nereye kadar tasirlar, nerede bosaltirlar, nereden tekrar tepki yapiyor gibi bir ikinci dalga daha bosaltirlar, ancak gorunen o ki, endeksin son dususun de bu kagit cok sert dustugu icin daha sert tepki verdi..eger bilen arkadas varsa sirketin temel analizini yapsin, suanki gercek degeri ucuz mu degilmi???
***MEGES***MEGES BOYA'NIN, OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINDA ALDIĞI KARARLARA İLİŞKİN YAPTIĞI AÇIKLAMASI
Meges Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 29.05.2006 tarihli yazısı aşağıya
çıkarılmıştır.
“Şirketimizin 29.05.2006 tarihinde yapılan 2005 hesap yılı Olağan Genel
Kurul Toplantısında;
* Şirketimiz 2005 yılı içerisinde çeşitli dernek ve vakıflara 8.666,50 YTL
tutarında bağış ve yardımların onaylanmasına,
* Şirketimizin 2005 Yılı Faaliyetleri sonucunda oluşan dönem kar’ından
Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:IV No:27 sayılı Tebliğin 5. Maddesi gereği
Geçmiş Yıl Zararlarının mahsup edilmesine ve mahsup işleminden sonra net
dağıtılabilir karın bulunmaması sebebiyle hissedarlara kar payı dağıtılmamasına,
* Bir yıl süre ile görev yapmak üzere Yönetim Kurulu üyeliklerine Sayın
Gerardus Louis Hendrikus Maria Jansen, Andreas Fehren, Christian Michael
Kurt Maria Hemmerich, Selçuk Koçoğlu ve Ümit Altın’ın seçilmesine,
* Bir yıl süre ile görev yapmak üzere Murakıplığa Sayın Emin Arslan Ava’nın
seçilmesine,
toplantıya katılanların oybirliği ile karar verilmiş bulunmaktadır.”
-IMKB GÜNLÜK BÜLTENİ-
(30/05/2006 - 09:04:14)
Adamlar oldukça da hayırseverlermiş(!) 2005 yılı kazancı 7.000 YTL, bağışları ise 8.600 YTL. kazandıklarından fazlasını bağışlıyorlar. Afferin... :)
san pietro
30-05-2006, 17:06
Arkadaşlar,
Size az ama öz bir yorumum olacak.
Meges'le ilgili yatırım kararı alırken uluslararası alandaki gelişmeleri takip edilmeli ve uzun vadeli perspektiften yaklaşılmalı. Ne demek istediğimi merak ediyorsanız aşağıdaki haberi okuyun lütfen.
Kısa özetle şunu diyor: MEGES'in ana hissedarı Degussa Construction Chemicals, BASF'a satılıyor ve BASF inşaat kimyasalları konusunda ilerlemek anlamında çok önemli bir adım atıyor.
Artık bu habere göre herkes kendi yorumunu yapabilir.
BASF reaches agreement to buy Degussa’s construction chemicals business 03/01/06
P-06-152
back
Transaction value €2.7 billion for BASF
Attractive forward integration for BASF
4 to 5 percent annual growth in global construction chemicals market
BASF Aktiengesellschaft, Ludwigshafen, reached an agreement with Degussa AG, Düsseldorf, to acquire Degussa’s construction chemicals business. The purchase price for equity is just under €2.2 billion. As a result, the transaction value for BASF is €2.7 billion. The transaction, which still requires approval from the relevant authorities, is expected to close by the middle of 2006.
“Degussa’s construction chemicals unit has an excellent position in the industry and offers BASF an attractive means of forward integration in its existing value chain in construction chemicals,” said Dr. Andreas Kreimeyer, member of the Board of Executive Directors of BASF Aktiengesellschaft, responsible for the Performance Products segment. “The acquisition allows us to tap into the growth potential of the construction chemicals market on a sustainable basis and will further expand our position in this high-yield industry.”
The global construction chemicals market is valued at around €13 billion and is attractive in view of annual growth of about 4 to 5 percent, relatively stable margins and high potential for innovation. The acquisition of Degussa’s business will give BASF rapid access to additional industrial customers and end-users. BASF’s strong presence in Asia will additionally generate interesting growth opportunities in this region’s booming construction sector.
By combining its own chemical expertise with Degussa’s know-how in construction chemicals applications, BASF will provide its customers with innovation at the highest level and help them to be more successful in the competitive construction sector. “We rely on the expertise of the employees at Degussa construction chemicals as well as our existing workforce, and are looking forward to forming the best team in the construction chemicals industry,” said Kreimeyer.
In fiscal 2004, Degussa’s construction chemicals division posted sales of approximately €1.8 billion and an EBIT of €201 million, with a global workforce of about 7,400 employees. As the market and technology leader as well as the largest supplier of construction chemical products, the division markets about 40,000 products worldwide and is organized in two segments – Admixture Systems and Construction Systems.
The business units in the Admixture Systems segment offer products and system solutions for the concrete industry. Customers include manufacturers of ready-mix and precast concrete and concrete products as well as contractors engaged in paving, mining and underground construction. The technologies used in Admixture Systems' products ensure optimal concrete properties.
The business units in the Construction Systems segment are active in the areas of building systems, floorin