View Full Version : MEGES Meges Boya
Pages :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
kayakaynar
15-06-2006, 17:27
işlem hacmi güzelleşti...hayırlısı bakalım...bi hareket daha mı???
kayakaynar
24-06-2006, 14:07
Meges Boya
Günlük Yorum
Sistemimiz bugün bir AL-EĞER sinyali verdi. Daha önce onaylanan SAT önerisi 30.05.2006 tarihinde ( 25 ) gün önce, hisse senedi fiyatı 5.85 iken yapılmıştı. O zamandan bu yana MEGES -15.56% düştü .
kayakaynar
26-06-2006, 12:53
26/06/2006 11:47
***MEGES*** Meges Boya Sanayi ve Ticaret A.S.’nin 26.06.2006 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. “Sermaye Piyasasi Kurulu’nun 2006/28 sayili Haftalik
***MEGES*** Meges Boya Sanayi ve Ticaret A.S.’nin 26.06.2006 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. “Sermaye Piyasasi Kurulu’nun 2006/28 sayili Haftalik Bulteninde yapilan aciklamadan, Sirketimiz sermayesinin 4.966.000 YTL’den, 15.642.900 YTL’ye artirilmasi nedeniyle ihrac edilecek nominal 10.676.900 YTL tutarindaki paylarin kayda alindigi ogrenilmistir.” ***MEGES***IMKB
kayakaynar
26-06-2006, 14:12
26/06/2006 08:20
SPK, MEGES BOYA'NIN HİSSE SENETLERİNİ KAYDA ALDI
SPK, Meges Boya'nın hisse senetlerini kayda aldı. SPK Haftalık Bülteni'ne göre, Şirket 10 milyon 676 bin 900 YTL bedelli hisse senedi ihraç edecek. Foreks Haber Merkezi
bu bedelli işi nasıl olacak acaba...iyi yönde etkiler mi ...
26/06/2006 08:20
SPK, MEGES BOYA'NIN HİSSE SENETLERİNİ KAYDA ALDI
SPK, Meges Boya'nın hisse senetlerini kayda aldı. SPK Haftalık Bülteni'ne göre, Şirket 10 milyon 676 bin 900 YTL bedelli hisse senedi ihraç edecek. Foreks Haber Merkezi
bu bedelli işi nasıl olacak acaba...iyi yönde etkiler mi ...
sn kayakaynar şimdi bu ne demek 10milyon 676 bin 900 ytl lik senet ihraç edecek şunu adam gibi yazsalar ne olur sanki belli sermaye artırımı olacak ve bunu dışarda bir yerlere mi satacaklar yoksa hissesi olana mı verecekler bu muallakda kalmış bazı şirketler bunu genelde yapıyor sermaye artırıyor ve bunu başkalarına satıyor bundan biz ky lerin de bir çıkarı olmuyor ancak ileriye dönük şirketin kasasına giren para şirketin durumunu iyileştiriyor tabi bundan da şirket sahipleri faydalanıyor şimdi ky ye sat sonra nasılsa gelirsin mi diyor bu zalimler.
kayakaynar
27-06-2006, 11:10
sn kayakaynar şimdi bu ne demek 10milyon 676 bin 900 ytl lik senet ihraç edecek şunu adam gibi yazsalar ne olur sanki belli sermaye artırımı olacak ve bunu dışarda bir yerlere mi satacaklar yoksa hissesi olana mı verecekler bu muallakda kalmış bazı şirketler bunu genelde yapıyor sermaye artırıyor ve bunu başkalarına satıyor bundan biz ky lerin de bir çıkarı olmuyor ancak ileriye dönük şirketin kasasına giren para şirketin durumunu iyileştiriyor tabi bundan da şirket sahipleri faydalanıyor şimdi ky ye sat sonra nasılsa gelirsin mi diyor bu zalimler.
vallaha bende çözemedim... o yüzden fikir alalım dedik tecrübeli arkadaşlarımızdan...sağolun...
ulan meges speklerinin ortagı patronlar sizde hiç mi vicdan yok kagıdı 20 lerin üzerine götürüp 4 lere kadar çektiniz ve geri malın kalanını da sıyırmak için bedelli kimsenin anlamadıgı bir ihraç çıkartınız ve spk yı da görmüşsünüzdür bu arada tabi spk nın da sesi çıkmıyor açık yazın şu oyununuzu hiç olmazsa ky yi iyice bunaltmayın bence kokuşmuş patron spek ortaklıgına bu sözüm .
kayakaynar
27-06-2006, 15:48
ulan meges speklerinin ortagı patronlar sizde hiç mi vicdan yok kagıdı 20 lerin üzerine götürüp 4 lere kadar çektiniz ve geri malın kalanını da sıyırmak için bedelli kimsenin anlamadıgı bir ihraç çıkartınız ve spk yı da görmüşsünüzdür bu arada tabi spk nın da sesi çıkmıyor açık yazın şu oyununuzu hiç olmazsa ky yi iyice bunaltmayın bence kokuşmuş patron spek ortaklıgına bu sözüm .
bunların bi de ortağı vardı, bedelli hisse karşılığı para almışlardı felan filan... kokuşmuş patron - spek :mad: :) :mad: ( gülsek mi , ağlasak mı , en iyisi beklemek mi... battı balık yan gider...bekle babam bekle...)
bunların bi de ortağı vardı, bedelli hisse karşılığı para almışlardı felan filan... kokuşmuş patron - spek :mad: :) :mad: ( gülsek mi , ağlasak mı , en iyisi beklemek mi... battı balık yan gider...bekle babam bekle...)
sn kaya kaynar inan şu an bende yok tam almaya niyetlendim bu haber çıktı iuyiki de almamışım yoksa gümleyecektik ama şu haberin ne oldugunu bir çözeyim ona göre hareket edecegim ve hareket başlamadan da alabilirmiyim bilmiyorum ama bu muallakta kalan haberle zor girerim boşuna bekler o spekler.:gulen: :gulen:
kayakaynar
30-06-2006, 11:58
bu kağıdı 10- 20 lira arasında alanlar 4,5-5 liradan neden nazlanıyor acaba...bi de bölünsün bakalım...
bu kağıdı 10- 20 lira arasında alanlar 4,5-5 liradan neden nazlanıyor acaba...bi de bölünsün bakalım...
gelirler gelirler hele hareket bir başlasın dur durak bilmez ama genede tedirginim bu ihraç işi tam bir muamma gibi bedelli de olsa verseler ama vermez de dışarı satıyoruz derlerse onu bilemem.:tamam:
kayakaynar
30-06-2006, 12:37
artıkın haftaya kaldı ... 5 in üstüne bi atsın bakalım... kademeler 0,5 li olsun ...:)
artıkın haftaya kaldı ... 5 in üstüne bi atsın bakalım... kademeler 0,5 li olsun ...:)
burnunu kaldırdı ve ileriye attı yakındır 5 in üzerleri:tamam:
UYANIK_ADAM
30-06-2006, 19:25
burnunu kaldırdı ve ileriye attı yakındır 5 in üzerleri:tamam:http://www.borsamail.com/grafik/meges01.GIF
03/2006 dan beri takip ediyorum, hiçbir tepkiye cevap vermedi.......
Bu yükseliş trendi sırasında artık sırası geldi diye düşünüyorum.....
01/2006 da senet 24 leri görmüş şimdiki yeri acınacak halde (bugün 4,70 kapanış) ne diyeyimki başka........
Zaten verilen grafikte herşeyi gösteriyor.....
:aglayan:
.
kayakaynar
01-07-2006, 12:57
sonuçta bedelli de olsa % 200 bölünecek...neler olacak bakalım...
UYANIK_ADAM
01-07-2006, 14:00
http://www.borsamail.com/grafik/meges01.GIFpazartesi salı hareket başlar bu senet de grafik onu gösteriyor.
Arkadaşlar hepimiz gördükki operasyon yapılan kağıtlar zamanla gerçek seviyelerine geliyor. Bu olay diğer kağıtlarda da yaşandı (DOAS-KNFRT-MERKO-MMART...vs) ama burda amaçlanan kylerin uzun vadeli yatırımcı olmalarıydı kanaatimce. Bazı yatırımcılar zarar da etseler gitmeyi tercih ettiler. Eğer gerçek bir yatırımcı iseniz bu şirkete güvenir ve ihtiyacınız olmayan paranızı yatırırsınız ve artık kar ettim zarar ettim demezsiniz çünkü yatırım yaptığınız şirket iflasın eşiğine gelen bir şirket olmamakla beraber yabancı ortakları olan bir şirkettir. Hatırlarmısınız bilemem Eskiden Aslan Çimento vardı ve hisse değeri 5 liraydı ama şimdi 55 lira değilmi.. Afyon Çimento eski fiyatları 140 - 170 lira civarlarındaydı ama şimdi 900 - 1000 civarlarında.. örnekleri arttırabiliriz. Burada önemli olan güvendir eğer kısa vadeli düşünecekseniz fon almak daha avantajlı olur. Burada kazanmak için uzağı görmelisiniz uzağı gören yatırımcı asla kaybetmez. Bu arada hemen hatırlatayım ben bir şirket temsilcisi değilim sadece analizciyim hepinize bol kazançlı günler dilerim...
kayakaynar
03-07-2006, 15:49
03/07/2006 14:21
***MEGES*** Meges Boya Sanayi ve Ticaret A.S.'nden gelen yazi: Ilgi: 03.03.2006 tarihli ozel durum aciklamamiz. Sirketimizin Ana Hissedari Degussa
***MEGES*** Meges Boya Sanayi ve Ticaret A.S.'nden gelen yazi: Ilgi: 03.03.2006 tarihli ozel durum aciklamamiz. Sirketimizin Ana Hissedari Degussa Construction Chemicals GmbH'in sahibi olan Degussa AG'nin sahibi oldugu Degussa Construction Chemicals GmbH'in hisselerinin BASF AG. Firmasina satilmasina karar verildigini ve satis islemlerinin 2006 yili ortalarinda tamamlanabilecegine iliskin bilgi 03.03.2006 tarihli ozel durum aciklamasi ile kamuya duyurulmustu. Bunu muteakiben BASF AG. Internet sitesinde bugun itibariyle yeralan bilgide ozetle Degussa AG'nin sahibi oldugu Degussa Construction Chemicals GmbH'in hisselerinin BASF AG. Firmasina devir islemlerinin 01.07.2006 tarihi itibariyle tamamlandigi belirtilmektedir. ***MEGES***IMKB
memoli55
03-07-2006, 16:12
yüzde yüz pirimli kağıdı almak için sıraya girmiş millet, ne var bu kağıtta anlamış değilim!bedellileri kullandırmak için kağıda ilgi çekiyorlar o kadar.sonu gene hüsran olabilir dikkatli olmak gerek
03/07/2006 14:21
***MEGES*** Meges Boya Sanayi ve Ticaret A.S.'nden gelen yazi: Ilgi: 03.03.2006 tarihli ozel durum aciklamamiz. Sirketimizin Ana Hissedari Degussa
***MEGES*** Meges Boya Sanayi ve Ticaret A.S.'nden gelen yazi: Ilgi: 03.03.2006 tarihli ozel durum aciklamamiz. Sirketimizin Ana Hissedari Degussa Construction Chemicals GmbH'in sahibi olan Degussa AG'nin sahibi oldugu Degussa Construction Chemicals GmbH'in hisselerinin BASF AG. Firmasina satilmasina karar verildigini ve satis islemlerinin 2006 yili ortalarinda tamamlanabilecegine iliskin bilgi 03.03.2006 tarihli ozel durum aciklamasi ile kamuya duyurulmustu. Bunu muteakiben BASF AG. Internet sitesinde bugun itibariyle yeralan bilgide ozetle Degussa AG'nin sahibi oldugu Degussa Construction Chemicals GmbH'in hisselerinin BASF AG. Firmasina devir islemlerinin 01.07.2006 tarihi itibariyle tamamlandigi belirtilmektedir. ***MEGES***IMKB
şimdi bu geçen seferki ihraç hisseleriyse ve demekki kasaya da yüklüce para girdi anlamı mı çıkıyor bu durumda ve kagıdı 24 lere götüdüklerinde bunun için miydi bu hareketler ne olacak bakalım devir üstüne devir oh ne ala.:tamam:
kayakaynar
03-07-2006, 18:25
şimdi bu geçen seferki ihraç hisseleriyse ve demekki kasaya da yüklüce para girdi anlamı mı çıkıyor bu durumda ve kagıdı 24 lere götüdüklerinde bunun için miydi bu hareketler ne olacak bakalım devir üstüne devir oh ne ala.:tamam:
bu gelişme zaten belli idi...benim beklentim bedelli de olsa bölünme öncesi ne olacağı...10 ların üstünü taahmin ediyorum...:)
ikinci seans için hazırlık mı var acaba sessizce tilki gibi bekliyor gene.
kelebekx
04-07-2006, 13:33
Mart ayının başında 9.40 maliyetle tüm birikimlerimi 24'ten düşen ve 9'ları taban yaptığını düşündüğüm bu senede yatırdım. Tabi o zamanlar bu forumla tanışmamıştım daha. eminim tanışsaydım ve bu başlıkta megesle ilgili yazılanları okusaydım bu senede hiç bulaşmazdım. hisse neti keşfettiğimde senet 6'lara inmişti. artık çok geçti. endexin büyük düşüşü sırasında da kol bacak kesmedim. madem 4.30'lara indi varsın 3.00'e hatta başladığı yere 2.00'ye insin dedim. gözümü bütün paramı kaybetme riskiyle kararttım. hatta düşüş sırasında para buldukça meges almaya devam ettim. bekleyecektim. bugün hala beklemeye devam ediyorum. allah bi hastalık, evlilik vs. gibi para gerektiren durum vermedikçe de bekleyeceğim. varsın 1 yıl, 2 yıl hatta 3 yıl veya 5 yıl olsun. yine bekleyeceğim, taki bütün paramı faiziyle geri alana kadar. varsın senet yine 2.00 lere insin. hatta şirket batsın, yine satmayacam. hatta para buldukça yine alacağım. sırf maliyetimi düşürmek için.. umutlu musun derseniz, doğrusu değilim. çünkü dünkü ve de son 4 aylık tavanları hep günü birlik yükselişlerdi. takasına hergün bakıyorum ama hiçbir şekilde toplanma olmuyor. (sadece teb'in 500 bin küsür lotu hissede bi umut yada daha doğrusu bi muamma olarak duruyor. sanırım teb'in bu 500 bin lotu bedelli senetler, yakında satacaklar. ) mesela dünkü tavanında meksa 71 bin almış 61 bin satmış, öncü 31 bin almış 30 bin satmış, tera 16 bin almış 16 bin satmış. hep günü birlik alım satımlar, megesi kimse toplamıyor, aracı kurumlar senedin fiyatını tavana kadar çıkarıp o gün veya hemen ertesi günü tekrar satıyorlar. son 4 ay içerisinde hep böyle oldu. onun için senet kalıcı veya ikiden fazla tavan yapamıyor. bu yazdıklarım bi yönlendirme amacı taşımıyor, herkes kararını kendisi verir. nasıl olsa her ay maaşımızdan emeklilik için bi ödenek ödemiyor muyuz, bu senetleri de belki 20 yıl sonra emekli olduğumda satıp emekli ikramiyesi niyetine harcarım. forumu takip eden arkadaşlar fikirlerini veya teknik veya temelle ilgili bilgilerini buraya yazarsa sevinirim.herkese bol kazançlar, saygılar...
Mart ayının başında 9.40 maliyetle tüm birikimlerimi 24'ten düşen ve 9'ları taban yaptığını düşündüğüm bu senede yatırdım. Tabi o zamanlar bu forumla tanışmamıştım daha. eminim tanışsaydım ve bu başlıkta megesle ilgili yazılanları okusaydım bu senede hiç bulaşmazdım. hisse neti keşfettiğimde senet 6'lara inmişti. artık çok geçti. endexin büyük düşüşü sırasında da kol bacak kesmedim. madem 4.30'lara indi varsın 3.00'e hatta başladığı yere 2.00'ye insin dedim. gözümü bütün paramı kaybetme riskiyle kararttım. hatta düşüş sırasında para buldukça meges almaya devam ettim. bekleyecektim. bugün hala beklemeye devam ediyorum. allah bi hastalık, evlilik vs. gibi para gerektiren durum vermedikçe de bekleyeceğim. varsın 1 yıl, 2 yıl hatta 3 yıl veya 5 yıl olsun. yine bekleyeceğim, taki bütün paramı faiziyle geri alana kadar. varsın senet yine 2.00 lere insin. hatta şirket batsın, yine satmayacam. hatta para buldukça yine alacağım. sırf maliyetimi düşürmek için.. umutlu musun derseniz, doğrusu değilim. çünkü dünkü ve de son 4 aylık tavanları hep günü birlik yükselişlerdi. takasına hergün bakıyorum ama hiçbir şekilde toplanma olmuyor. (sadece teb'in 500 bin küsür lotu hissede bi umut yada daha doğrusu bi muamma olarak duruyor. sanırım teb'in bu 500 bin lotu bedelli senetler, yakında satacaklar. ) mesela dünkü tavanında meksa 71 bin almış 61 bin satmış, öncü 31 bin almış 30 bin satmış, tera 16 bin almış 16 bin satmış. hep günü birlik alım satımlar, megesi kimse toplamıyor, aracı kurumlar senedin fiyatını tavana kadar çıkarıp o gün veya hemen ertesi günü tekrar satıyorlar. son 4 ay içerisinde hep böyle oldu. onun için senet kalıcı veya ikiden fazla tavan yapamıyor. bu yazdıklarım bi yönlendirme amacı taşımıyor, herkes kararını kendisi verir. nasıl olsa her ay maaşımızdan emeklilik için bi ödenek ödemiyor muyuz, bu senetleri de belki 20 yıl sonra emekli olduğumda satıp emekli ikramiyesi niyetine harcarım. forumu takip eden arkadaşlar fikirlerini veya teknik veya temelle ilgili bilgilerini buraya yazarsa sevinirim.herkese bol kazançlar, saygılar...
belli olmaz
yapmayın hoca geçmişi kötü diye hep böyle gidecek değilya hissi davranmayın analiz yapın
yapmayın hoca geçmişi kötü diye hep böyle gidecek değilya hissi davranmayın analiz yapın
Analiz edilcek bi kagıt degilki analiz edeyim KÜCÜK YATIRIMCI YI yine kandırıyolar bak geri gelmeye basladı bile BENCE BOYLE BALON .BATIK ŞİRKETLERDEN UZAK DURMAKTA FAYDA VAR :hayır: :hayır:
kayakaynar
05-07-2006, 17:19
Analiz edilcek bi kagıt degilki analiz edeyim KÜCÜK YATIRIMCI YI yine kandırıyolar bak geri gelmeye basladı bile BENCE BOYLE BALON .BATIK ŞİRKETLERDEN UZAK DURMAKTA FAYDA VAR :hayır: :hayır:
hisse manipüle edilmiş olabilir, ama meges batık bir şirket değildir...
arkadaslar uzak durun daha ne diyeyim:hayır: :hayır: :hayır:
kayakaynar
06-07-2006, 15:40
***MEGES*** Meges Boya Sanayi ve Ticaret A.S.’nin 06.07.2006 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. “Sirketimiz Yonetim Kurulu’nun 06.07.2006 tarih ve 334 no.lu karari ile 20.02.2006 tarihli Olaganustu Genel Kurul karari cercevesinde Sirketimizin odenmis sermayesinin 4.966.000 YTL’den tamami nakit olarak karsilanmak suretiyle 15.642.900 YTL’ye yukseltilmesi sirasinda, artirilan 10.676.900 YTL’lik sermayeyi temsilen cikarilacak ve Merkezi Kayit Kurulusu’nda kaydi olarak saklanacak paylarin satisi ile ilgili olarak: 1) Mevcut ortaklara Sirket sermayesinde sahip olduklari paylarin %215’i oranindaki ruchan haklarinin 1 YTL nominal degerli bir pay icin 1 YTL’den olmak uzere 11.07.2006 25.07.2006 tarihleri arasinda 15 gun sure ile kullandirilmasina, 2) Ruchan haklarinin kullandirilmasina, Paylari, Merkezi Kayit Kurulu’nda Sermaye Piyasasi Mevzuatinin kaydi sisteme iliskin duzenlemeleri cercevesinde kaydi olarak izlenmekte olan veya henuz kaydilestirmeyerek fiziki olarak ellerinde bulunduran ortaklarimiza ruchan haklarinin Sermaye Piyasasi Kurulu’nca onaylanarak ticaret siciline tescil edilecek izahnamede belirtilen esaslar cercevesinde ve izahnamede belirtilen basvuru yerlerinde kullandirilmasina, 3) Ruchan haklarinin kullanilmasindan sonra kalan paylarin 31.07.2006-14.08.2006 tarihleri arasinda 15 gun sureyle TEB Yatirim Menkul Degerler A.S. araciligiyla Istanbul Menkul Kiymetler Borsasi’nda, nominal degerinin altinda olmamak uzere Borsa’da olusacak fiyattan halka arzedilmesine, 4) Ruchan hakki kullanimindan sonra kalan ve Borsa Birincil Piyasasi’nda satisa sunulacak pay tutarinin Sermaye Piyasasi Kurulu’nun Seri:I, No:26 Tebligi’nin 19. Maddesinin degisik ikinci fikrasinda belirlenen tutarin altinda kalmasi halinde tasarruf sahipleri sirkulerinin yayimlanmamasi konusunda Sermaye Piyasasi Kurulu’ndan onay alinmasina, 5) Paylarin teslimi konusunda Merkezi Kayit Kurulusu’nun duzenlemelerine uyulmasina, 6) Islemlerin ifa, takip ve intaci icin Sirket yonetimine yetki verilmesine, Katilanlarin oy birligi ile karar vermis bulunmaktadir.” ***MEGES***
IMKB
yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. mesela 1000 lotu olan ne yapacak şimdi??
yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. mesela 1000 lotu olan ne yapacak şimdi??
1000 lotun varsa 2 milyar 150 milyon daha ödeyeceksin bedelliler senin güle güle büyüt yavruları mama parasını peşin alıyorlar nasıl olsa:tamam:
memoli55
06-07-2006, 17:17
bedelliyi kullandırabilmek için kağıda ilgiyi çekmek istiyorlar.yukarıdan alırsanız vede aşağı gelirse mecburen kullanmak zorunda kalabilirsiniz!
5,93 maliyetim var, ne yapmamı önerirsiniz?
bedelliyi kullandırabilmek için kağıda ilgiyi çekmek istiyorlar.yukarıdan alırsanız vede aşağı gelirse mecburen kullanmak zorunda kalabilirsiniz!
kayakaynar
06-07-2006, 18:15
5,93 maliyetim var, ne yapmamı önerirsiniz?
maliyet iyi... acaba,
forumda 10 lardan maliyetlenen yok mu?
ben askerdeyim uzak kaldım biraz... gelişmeleri anlatırmısınız ? birde bedelliye girmek zorunlumu ? ne yapmak lazım ?
kayakaynar
06-07-2006, 18:46
zorunlu değil tabii ki...ama bölününce mecbur kalıyorsun almaya ...
kayakaynar
10-07-2006, 10:38
***MEGES*** Meges Boya Sanayi ve Ticaret A.S.’nin 07.07.2006 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. “Sirketimizin odenmis sermayesinin 4.966.000 YTL’den tamami nakit olarak karsilanmak suretiyle 15.642.900 YTL’ye yukseltilmesi sirasinda, artirilan 10.676.900 YTL’lik sermayeyi temsilen cikarilacak paylara iliskin izahname Istanbul Ticaret Sicilince 07.07.2006 tarihinde tescil edilmis ve ayni tarih itibariyle Turkiye Ticaret Sicili Gazetesinde ilan icin basvurulmustur. Ayrica ortaklarin Yeni Pay Almalarina Iliskin Sirkuler 10.07.2006 tarihli Radikal ve Dunya Gazetelerinde ilan edilecektir.” ***MEGES***IMKB
kayakaynar
10-07-2006, 11:05
5 ytl den bölündüğü zaman %215 hissenin bölünmüş fiyatı ne olur acaba....
5 ytl den bölündüğü zaman %215 hissenin bölünmüş fiyatı ne olur acaba....
arkadaşlar meges yarın mı bölünecek yani
%215 bölüncekse 5 ytl olan fiyat 1,58 olur.
kayakaynar
10-07-2006, 11:35
arkadaşlar meges yarın mı bölünecek yani
%215 bölüncekse 5 ytl olan fiyat 1,58 olur.
sanırım yarın bölünecek tşk...
kelebekx
10-07-2006, 14:11
sanırım yarın bölünecek tşk...
ya arkadaşlar rica etsem tam olarak bilgilendirir misiniz? mesela 1000 lotum var. son fiyatı 5 olarak kabul etsek yarın lot sayım %215 artış ile 3150'ye çıkıp fiyat 1.58'e mi inecek? peki bunun için bedelli falan almamız mı gerekiyor? yada bedelli almak için parası olmayanlar zarara uğrayacak mı? bilgi verirseniz sevinirim.
ya arkadaşlar rica etsem tam olarak bilgilendirir misiniz? mesela 1000 lotum var. son fiyatı 5 olarak kabul etsek yarın lot sayım %215 artış ile 3150'ye çıkıp fiyat 1.58'e mi inecek? peki bunun için bedelli falan almamız mı gerekiyor? yada bedelli almak için parası olmayanlar zarara uğrayacak mı? bilgi verirseniz sevinirim.
evet sn kelebeks her lot için 2milyon 150 biy tl ödeyeceksiniz 1000 lota kısacası 2 milyar 150 milyon ödeyeceksiniz ve 1000 tl den almış olacaksınız ama bölündükten sonra neler olur bilinmez almazsanız 1,58 lik hisseyi 1000 liradan almamış olursunuz zararınız olur kısaca.:tamam:
kelebekx
10-07-2006, 14:37
evet sn kelebeks her lot için 2milyon 150 biy tl ödeyeceksiniz 1000 lota kısacası 2 milyar 150 milyon ödeyeceksiniz ve 1000 tl den almış olacaksınız ama bölündükten sonra neler olur bilinmez almazsanız 1,58 lik hisseyi 1000 liradan almamış olursunuz zararınız olur kısaca.:tamam:
yazdığın için çok sağol arkadaşım,
peki farzedelim ki almadım, 1000 lotum bugün 5 ytl den 5000 ytl eder. fiyat yarın 1.58 olunca o zaman 1000 lotum 1580 ytl mi olacak? yani hiç senet almazsam bir günde %68,4 zarar mı edecem? anlamadığım bu.
doğrusu ben şöyle olcağını düşünüyordum. bedelliler megesy diye önce hissedarlara 1 ytlden sunulacaktı. herkes hisse sayısının %215i kadar megesy alabilecekti. satılamayan yeni senetler ise oluşan yeni bir fiyattan borsada halka arzedilecekti. sonra da meges ve megesy yeni bi fiyattan birleşecekti.
kayakaynar
10-07-2006, 14:47
sn mercek bu parayı en son yatırma tarihi ne zaman acaba...
tarihi bilmiyorum kayakaynar dostum aracı kurumuna sorabilirsiniz
kelebekx
10-07-2006, 15:01
sevgili arkadaşlar şu sorumu yanıtlarsanız çok sevinirim. 1000 lotum bugün 5 ytl den 5000 ytl eder. fiyat yarın 1.58 olunca o zaman 1000 lotum 1580 ytl mi olacak? yani hiç senet almazsam bir günde %68,4 zarar mı edecem? anlamadığım bu.
sevgili arkadaşlar şu sorumu yanıtlarsanız çok sevinirim. 1000 lotum bugün 5 ytl den 5000 ytl eder. fiyat yarın 1.58 olunca o zaman 1000 lotum 1580 ytl mi olacak? yani hiç senet almazsam bir günde %68,4 zarar mı edecem? anlamadığım bu.
evet aynen öyle eski senetlerinin değeri 1580 ytl olacak
ancak tanesi 2 ytl den 2150 adet daha yeni senedin olacak yani
1*1,58+2,15*2/3,15 ortalama maliyetin olacak ve 2 nin üstüne çıksın diyede bol bol dua etmeye vaktin olacak
çok saçma ve kazık bir durum var ortada neden 1,58 den açılan eski senetleri
2 den yenilerini satıyolar işin ilginç kısmı bu
kötüledik ya köklüyo tavana doğru önümüzdeki haftalarda 0,75 e kadar basacak ben ciğerini bilmezmiyim sakın dolmuşa binmeyin
tarihi bilmiyorum kayakaynar dostum aracı kurumuna sorabilirsiniz
kelebekx
10-07-2006, 15:39
1*1,58+2,15*2/3,15 ortalama maliyetin olacak ve 2 nin üstüne çıksın diyede bol bol dua etmeye vaktin olacak
mawili arkadaş çok sağol, ama sanırım bugün aptallığım üstünde, pek bişi anlamıyom, yada bana çok karışık geliyor. bedelli alamıycam çünkü param yok. lotlarımı da satmayacam. bakalım yarın portföyümde nasıl bi değişiklik olacak. ama sanırım yine zarar edecem. heralde zararın katmerlisi dedikleri şey bu olsa gerek. borsadan hiç anlamadığımı bugün daha iyi öğrenmiş oldum. sizlere bol kazanç diliyorum. ama paradan önce sağlık ve huzur versin allah. sağlıcakla kalın.
kayakaynar
10-07-2006, 15:56
bedelliyi 2 den almak nasıl oluyor sn mawili, sn mercek... 2150 lota 2.150 ytl yatırmayacağız mı...
kayakaynar
10-07-2006, 16:03
bi de bedelliyi alamayacaksak şimdiden satmalı mı...
Bu ne ya böyle manyaklık mı olur...valla haberim yok ben satardım yoksa zaten dünyanın zararını ettik bu leş senette...Basbaya fiyat düşmüş yarıya inmiş bizim lot adedi aynı.nolcak şimdi....:(((((((((
kayakaynar
11-07-2006, 10:58
Bu ne ya böyle manyaklık mı olur...valla haberim yok ben satardım yoksa zaten dünyanın zararını ettik bu leş senette...Basbaya fiyat düşmüş yarıya inmiş bizim lot adedi aynı.nolcak şimdi....:(((((((((
bedelliye katılacağız mı mecburen... yoksa göçtük...
son durumun hesabını yapacak bir bilen yok mu? teşekkürler.
şuanki fiyat 2.51 ytl .Şimdi bedelliye katılmak için bişe yapmamız mı gerekiyo yoksa bu fiyattan alım yapmak bedelliye katılmak demek mi???
kelebekx
11-07-2006, 11:26
arkadaşlar panik yok. hisse bugün %10 primli. yani önceki değerle 5.70 civarında. az önce aracı kurumumla görüştüm. benimki finansinvest. lot sayısındaki değişikliğin bu ayın 19'unda olacağını söyledi.bu tarihe kadar arayıp bedelli alıp almayacağımızı soracaklarmış.bedelli almak istemeyenler o günden sonra da satabiliyorlar. yani senedin değerinin yarısına indiği doğru değilmiş aslında. hatta şu an itibariyle senet dünkü değerinin yüzde 10 üzerinde. saygılar...
kayakaynar
11-07-2006, 11:27
1.000 lot için 2.150 ytl yatıracaksınız... sn mercek, sn mawili yazıyodu ama yoklar herhalde...
kayakaynar
11-07-2006, 11:30
arkadaşlar panik yok. hisse bugün %10 primli. yani önceki değerle 5.70 civarında. az önce aracı kurumumla görüştüm. benimki finansinvest. lot sayısındaki değişikliğin bu ayın 19'unda olacağını söyledi.bu tarihe kadar arayıp bedelli alıp almayacağımızı soracaklarmış.bedelli almak istemeyenler o günden sonra da satabiliyorlar. yani senedin değerinin yarısına indiği doğru değilmiş aslında. hatta şu an itibariyle senet dünkü değerinin yüzde 10 üzerinde. saygılar...
1.000 lot için 2.150 yatıracağız, bize 2.150 lot mu verecekler sn kelebek , nasıl oluyodu bu işler...
yanlız şu an makpuz veriyo hisse değil bilginize
makpuz verdiği icinde 1 hafta ile 3 ay sürebilir bu zaman ic,nde satamazsınız
saygılar
kayakaynar
11-07-2006, 11:40
yanlız şu an makpuz veriyo hisse değil bilginize
makpuz verdiği icinde 1 hafta ile 3 ay sürebilir bu zaman ic,nde satamazsınız
saygılar
şu anda MEGES-R nasıl işlem görüyor sn olgun ... alım satım yoksa...
eski hiseler satılabilir 2,51 den işlem gören bedelli katıldığını satamazsın makpuz varsa ne satacan
1.000 lot için 2.150 ytl yatıracaksınız... sn mercek, sn mawili yazıyodu ama yoklar herhalde...
buradayım sn kayakaynar evet 1000 lotunuz 3150 lot oldu bedellileri yatırdıgınız taktirde ve şimdi hareketler de başladı artık nereye kadar baakalım
:tamam:
kayakaynar
11-07-2006, 11:46
buradayım sn kayakaynar evet 1000 lotunuz 3150 lot oldu bedellileri yatırdıgınız taktirde ve şimdi hareketler de başladı artık nereye kadar baakalım
:tamam:
2.150 yatıracağız değil mi sn. mercek...
Teşekkür ederim Sayın KelebekX bizi rahatlattınız...Bol kazançlar dilerim:tamam:
Marketwave
11-07-2006, 11:58
arkadaşlar şimdi portföye baktığımda 500 lot meges yanında 500 lot da meges-r görünüyor.ben işlemleri bankadan yapıyorum.bu rüçhan hakkından nasıl yararlanacağız , yani 1 ytl ile hisseleri nasıl alacağız bilen cevaplarsa sevinirim teşekkürler....
kelebekx
11-07-2006, 12:28
şuanki fiyat 2.51 ytl .Şimdi bedelliye katılmak için bişe yapmamız mı gerekiyo yoksa bu fiyattan alım yapmak bedelliye katılmak demek mi???
sn volcano, bu fiyattan alım yapmak bedelliye katılmak anlamına gelmiyor. sanırım bedelli hissesi meges.r hissesi. aracı kurumunla görüşsen bilgi veriyolar.
kelebekx
11-07-2006, 12:32
1.000 lot için 2.150 yatıracağız, bize 2.150 lot mu verecekler sn kelebek , nasıl oluyodu bu işler...
anladığım kadarıyla 2150 yeni hisseden vericekler sn kayakaynar..
kayakaynar
11-07-2006, 19:19
Meges Boya
Günlük Yorum
Sistemimiz bugün bir AL-EĞER sinyali verdi. Daha önce onaylanan SAT önerisi 07.07.2006 tarihinde ( 4 ) gün önce, hisse senedi fiyatı 2.35 iken yapılmıştı. O zamandan bu yana MEGES % 15.19 yükseldi .
arkadaşlar şimdi portföye baktığımda 500 lot meges yanında 500 lot da meges-r görünüyor.ben işlemleri bankadan yapıyorum.bu rüçhan hakkından nasıl yararlanacağız , yani 1 ytl ile hisseleri nasıl alacağız bilen cevaplarsa sevinirim teşekkürler....
Aynı soruyu bende soruyorum cevabı bilen yokmu? Diğer bir sorumda %215 bedelliye karşılık 500 lot yerine 500 *2.15 =1075 lot meges-r vermeleri gerekmiyormuydu? Birde bu meges-r hissesi ne anlama geliyor? Biri cevaplayabilirse sevinirim.
Nominalin (bin lira) ustundeki hisselerde bedelliye katilmak zorunlulugu var. Araci kurumunuz sizden keser bunu. Katilmazsaniz buyuk zarar yazarsiniz zaten. Ayrica bunlar makbuz veriyor hatirladigim kadar (emin degilim). Elinize gececek yenileri 3 ay kadar satamayacaksiniz muhtemelen.
bedelli almak istemeyenler o günden sonra da satabiliyorlar. yani senedin değerinin yarısına indiği doğru değilmiş aslında.
Yanlis bilgi bu.
Evet 2150 yatiracaksiniz... Karsiliginda da 1000 lot verecekler yenilerden (eski hisselerinizin miktari degismiyor)
Aynı soruyu bende soruyorum cevabı bilen yokmu? Diğer bir sorumda %215 bedelliye karşılık 500 lot yerine 500 *2.15 =1075 lot meges-r vermeleri gerekmiyormuydu? Birde bu meges-r hissesi ne anlama geliyor? Biri cevaplayabilirse sevinirim.
Hayir 500 lot. Ama odeyeceginiz miktar 1075 ytl. R'ler ruchan hakki... Yani bedellileri alma hakkiniz.
Of makbuzmus bu... Yine gecirdiler iste herkeze boyle. 3 ay elinize gelen bedellileri sattamazsiniz artik. Ama parasini bir hafta icinde sizden tahsil edeceklerdir.
NOT: DUN ELINDE MEGES HISSESI OLAN HERKEZ BEDELLIYE KATILMALI.
Yoksa buyuk zarar yazarsiniz. Ben bu konulari anlamiyorum diyorsaniz bile yukardaki cumleyi dikkata alin sonra da araci kurumunuzu arayin.
black_mamba
12-07-2006, 00:52
Arkadaşlar kendinize dert etmeyin
portföyünüzü açın ve oradan yazan bir yazı var onu okuyun
şimdi meges eski senetleriniz 1000 lot ve maliyet 5,70 = 5700 ytl yazar
altında ise meges r 2150 lot maliyet 0 satılabilir adet ise 2150 lot yazar yanında ise mevcut satış fiyatı vardır.
şimdi gelelim size
mevcut bedelliye katılmanız durumunda 2150 ytl yatırarak ( 1000 lot üzerinden konuşuyorum ) 2150 lot daha meges eski alabilirsiniz. alabilirsiniz buda ne yapar
1000 * 5,70 = 5700 ytl
2150 * 1,00 = 2150 ytl
toplamda 3150 lot meges olur elinizde ve maliyet ise 5700+2150=7850 / 3150 lot derseniz 2,48 ytl falan yapar şimdi ki fiyatına göre ise 2,71-2,48 ytl = 0,23 ytl artıda olursunuz
yada
meges bedelli yekatılmak istemediniz diyelim
meges r yazan hisseleri portföyde yazan satış fiyatından satabilir ve paranızı alabilirsiniz. ok
Evet 2150 yatiracaksiniz... Karsiliginda da 1000 lot verecekler yenilerden (eski hisselerinizin miktari degismiyor)
Hayir 500 lot. Ama odeyeceginiz miktar 1075 ytl. R'ler ruchan hakki... Yani bedellileri alma hakkiniz.
Yanlislik yapmisim 2150/1075 olacak sirasiyla 1000/500 yerine.
Bir moderator okuyorsa yukardaki 2 mesaji lutfen silsin cunku kafa karistiracak turden.
Bolunme sonrasi fiyatin nasil hesaplandigina gelelim:
Son seans agirlikli ortalama fiyati 5.02 (bu civarda birseydi).
5.02 (kendisi) + 2.15 (%215 bedelli nominal 1 ytlden) = 7.17
1 (kendisi) + 2.15 (bedellisi) = 3.15
7.17 / 3.15 = 2.28
Yani 2.28'den acildi bugun ve %20'ye yakin prim yapti.
kayakaynar
12-07-2006, 10:32
Arkadaşlar kendinize dert etmeyin
portföyünüzü açın ve oradan yazan bir yazı var onu okuyun
şimdi meges eski senetleriniz 1000 lot ve maliyet 5,70 = 5700 ytl yazar
altında ise meges r 2150 lot maliyet 0 satılabilir adet ise 2150 lot yazar yanında ise mevcut satış fiyatı vardır.
şimdi gelelim size
mevcut bedelliye katılmanız durumunda 2150 ytl yatırarak ( 1000 lot üzerinden konuşuyorum ) 2150 lot daha meges eski alabilirsiniz. alabilirsiniz buda ne yapar
1000 * 5,70 = 5700 ytl
2150 * 1,00 = 2150 ytl
toplamda 3150 lot meges olur elinizde ve maliyet ise 5700+2150=7850 / 3150 lot derseniz 2,48 ytl falan yapar şimdi ki fiyatına göre ise 2,71-2,48 ytl = 0,23 ytl artıda olursunuz
yada
meges bedelli yekatılmak istemediniz diyelim
meges r yazan hisseleri portföyde yazan satış fiyatından satabilir ve paranızı alabilirsiniz. ok
aynen bu şekilde yani bedelliyi 1.000 ytl den verecekler...tşk...:)
kayakaynar
12-07-2006, 10:52
şimdi nasıl olacak, tavan tavan gidiyor maaşallah...
arkadaşlar benim elimde x lot MEGES vardı. aracı kurum olarak akbankı kullanıyorum. görüntümde bahsi geçen MEGES-R leri göremiyorum. aldığım fiyatın yaklaşık yarısına inmesine rağmen, lot sayısında bir değişim olmadan (+) da görünüyorum. bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.
kayakaynar
12-07-2006, 11:05
arkadaşlar benim elimde x lot MEGES vardı. aracı kurum olarak akbankı kullanıyorum. görüntümde bahsi geçen MEGES-R leri göremiyorum. aldığım fiyatın yaklaşık yarısına inmesine rağmen, lot sayısında bir değişim olmadan (+) da görünüyorum. bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.
bende de birşey gözükmüyor,sadece pörtföy değeri yarıya inmiş...
bende de birşey gözükmüyor,sadece pörtföy değeri yarıya inmiş...
aynen ben de garanti internet şb.sini kullanıyorum ve durum sizinkiyle aynı; ancak alış fiyatı 0 ytl diyor yani kapalı satış fiyatıda 2.98 ytl yazıyor.Görüntüye aldanmamak sanki beklemek lazım...
Bölünme sonrası oluşan hiseeler hesaba daha sonrada geçiyor, o şekilde görülmesi normaldir, tarihini aracı kurumunuzda öğrenebilirsiniz.
kayakaynar
12-07-2006, 15:17
şimdi ben elimdeki meges leri satsam bedellileri alma hakkım saklı değil mi...
sunset1970
12-07-2006, 15:37
elbette.bedelli parasını yatırırsanız alırsınız 25 temmuz son!!
1000 lot varsa elinizde 2150 ytl yatırdığınızda 2150 lot meges hissesi alırsınız ama ne zaman?belli değil.meges o zamana kadar kaç olur?düşermi ,çıkar mı ?gerçekten zor!!!
sunset1970
12-07-2006, 15:38
meges tavan 3,2...
tavanda 48000 lot alıcı var..
ama meges -r çok ucuz kalıyo...2,4 çok komik bi fiyat??makbuz vermese şimdi oda tavandı.satan zarar ediyor şu anda rüçhanlardan....olması gerekn fiyat meges 3,2 olursa ,rüçhanlarında 4,7 olması!!!!ilginç.hesaplayın ...tabi meges elinize geçtiğinde kaç para olur o ayrı bi konu!!!hesabınızı iyi yapın!
yatırımcıların çoğu anlamıyo rüçhanlardan,o yüzden yazdım.
(sadece bilgilendirme ve öğretme amaçlı yazıyorum.şahsi fikrimdir,alım-satım tavsiyesi değil)
kayakaynar
12-07-2006, 15:44
elbette.bedelli parasını yatırırsanız alırsınız 25 temmuz son!!
1000 lot varsa elinizde 2150 ytl yatırdığınızda 2150 lot meges hissesi alırsınız ama ne zaman?belli değil.meges o zamana kadar kaç olur?düşermi ,çıkar mı ?gerçekten zor!!!
tşk.......
şimdi ben elimdeki meges leri satsam bedellileri alma hakkım saklı değil mi...
Bedellilere katilmak zorundasiniz (10/07/06 tarihinde elinizde hisse bulunmussa). Cunku araci kurumlar nominalin ustundeki fiyatlarda bedellilere otomatik katiliyor.
Katilmak istemiyorsaniz araci kuruma YAZIYLA bunu bildirmeniz gerekli. Telefonla kabul etmiyorlar bildigim kadariyla.
TEKRAR EDIYORUM: BEDELLIYE KATILMAYAN BUYUK ZARAR YAZAR.
Elinizdeki hisselerin degeri 5'ten 2.2'ye inmis (su anda 3.2 o baska). Zararinizi siz hesaplayin.
Bedelliye katildiginiz taktirde ise normalde ne zarariniz olur ne de kariniz (hissenin fiyati artiyor o baska, dusebilirdi de)
kayakaynar
12-07-2006, 20:15
Bedellilere katilmak zorundasiniz (10/07/06 tarihinde elinizde hisse bulunmussa). Cunku araci kurumlar nominalin ustundeki fiyatlarda bedellilere otomatik katiliyor.
Katilmak istemiyorsaniz araci kuruma YAZIYLA bunu bildirmeniz gerekli. Telefonla kabul etmiyorlar bildigim kadariyla.
TEKRAR EDIYORUM: BEDELLIYE KATILMAYAN BUYUK ZARAR YAZAR.
Elinizdeki hisselerin degeri 5'ten 2.2'ye inmis (su anda 3.2 o baska). Zararinizi siz hesaplayin.
Bedelliye katildiginiz taktirde ise normalde ne zarariniz olur ne de kariniz (hissenin fiyati artiyor o baska, dusebilirdi de)
tşk.ler ben de diyelim ki 100 lot var... 215 ytl yatırdım... toplamda 315 lot olacak değil mi... peki 100 lotum var meges-r niye 215 değilde 100 gözüküyor...bu rüçhan hakkının parasal değeri yok mu...meges-r = 100 lot diyor...bakiye -100 ytl...doğrumudur...
kayakaynar
12-07-2006, 20:47
Meges Boya
Günlük Yorum
Sistemimiz bugün bir ALTEYİTLİ sinyali verdi. Daha önce onaylanan SAT önerisi 07.07.2006 tarihinde ( 5 ) gün önce, hisse senedi fiyatı 2.35 iken yapılmıştı. O zamandan bu yana MEGES % 36.01 yükseldi .
AL EĞER yukarı aralıklı bir beyaz mumla teyit oldu. Teyit Koşulları na göre alış fiyatı açılış fiyatı olan ( 2.84 ) alınmıştır.
AL-EĞER sinyaline yol açan boğa formasyonu bugün piyasadan teyit aldı. Senedin fiyatı artabilir.Bugün yukarı aralıklı (açılış fiyatının bir gün önceki kapanışdan yüksek olduğu) bir açılış gördük ve günün kapanış fiyatı alıcı ağırlıklı bir piyasada açılış fiyatının üstünde gerçekleşti. Böylece geçerli teyit koşullarımızdan biri oluştu.
black_mamba
13-07-2006, 00:50
beyler hepinizin kafası karışmış durumda
kimi aracı kurumlar genelde son gün kullanırlar rüçhan haklarını ve alayını tek seferde toplarlar
şimdi gelelim size
yukarıda da yazdığım gibi
bedelliye katılırsanız toplamda ( 1000 lot üzerinden ) 2150 ytl para yatırarak 2150 lot daha meges eski alıyorsunuz
elinizde 3150 lot meges hissesi oluyor
bununla ilgili olarakta 1000 lot maliyeti + 2150 ytl daha ekliyorsunuz maliyetinize ve 3150 lota bölüyorsunuz bu durumda net maliyet ortaya çıkıyor
yada
meges - r yazan yerde maliyet 0 diyorya satılabilir adet ise 2150 yazıyor ve günlük fiyatı da yanında yazıyor
katılmaz ise
2150 lot * 2,50 ( o an için günlük fiyatı ne ise ) satıyorsunuz ve hesabınıza nakit olarak para geçiyor
ama dediğimi unutmayın katılmadan satmak zarar yazar çünkü 2150 lotu 1 ytl ye almak var birde 2,50 den satarak mevcut meges maliyetini azaltmak adına 3,20 lerden almak var ok
hangisi size mantıklı geliyorsa onu yapın
sunset1970
13-07-2006, 08:32
meges-r senet değil,bunu unutmayın!!!sadece rüçhan kuponu.
ve şu an 2,32 ytl kapanış....
şu an meges-r 1000 lot alsanız 2320 ytl eder.peki aldınız nolcek?19 temmuza kadar satabilirsiniz.ha diyelimki satmadınız,o zamanda 25 temmuza kadar 2150 ytl yatırıp bedelliye katılmak zorundasınız.katılmazsanız nolur,kuponları çöpe atın!!!katıldınız diyelim size o zaman 2150 lot senet vercekler ama ne zaman belli değil,çünkü makbuz variyorlar şu an!!!eğer senet verselerdi paranızı yatırdığınızda 2-3 gün içinde alırdınız senetleri...
gelelim hesaba....
1000 lot rüçhan 2320 ytl+2150 ytl=4470 ytl ödediniz.
karşılığnda 2150 lot senet olacak.şu an meges 3,2....
yani süper kar edersiniz (şayet meges böyle kalırsa,düşmezse)
2150 lot *3,2=6880 ytl eder bugün satsanız.
4470 ytl maliyet,senetler ele geçtiğnde 6880 ytl olur paranız.satılırmı rüçhanlar şimdi bu fiyata?
varın siz hesaplayın!!!son 5 iş günü kaldı kapanmasına!!!
senetler ele geçtiğinde kaç para olur meges?işte asıl sorun orda,yani satabilecekmiyiz bu fiyatlara,atı alan üsküdarı geçecek mi yoksa?
meges neden yükseliyo peki?var mı bi beklenti?paylaşalım!
not:yazdıklarım kişisel görüşümdür,bilgilendirme amaçlıdır.al-sat tavsiyesi değildir!
sabırtaşı
13-07-2006, 09:53
grafik yapıştırmayı beceremiyorum arkadaşlar ama şunu söylemek isterim
3,52 de güçlü bir destek var büyük bi ihtimalle açılışta 3,52 tavan olacaktır
fakat bu tavana seans sonuna kadar dayanırmı göreceğiz spekülatif bir kağıt
spekin niyetide önemli biz döner deriz adam alır götürür
unutmayalımki en iyi kar cepteki kardır :)
saygılarımla
sunset1970
13-07-2006, 10:30
direnç dicektin sanırım...e bi düzeltme şart bence,sonra devam edebilir...
sabırtaşı
13-07-2006, 10:55
direnç dicektin sanırım...e bi düzeltme şart bence,sonra devam edebilir...
eywallah sunset1970 arkadaşım düzelttiğin için sağol direnç olucaktı
şu an bu seviyede bakalım ne kadar dayanabilecek :)
kelebekx
13-07-2006, 11:03
meges-r senet değil,bunu unutmayın!!!sadece rüçhan kuponu.
ve şu an 2,32 ytl kapanış....
şu an meges-r 1000 lot alsanız 2320 ytl eder.peki aldınız nolcek?19 temmuza kadar satabilirsiniz.ha diyelimki satmadınız,o zamanda 25 temmuza kadar 2150 ytl yatırıp bedelliye katılmak zorundasınız.katılmazsanız nolur,kuponları çöpe atın!!!katıldınız diyelim size o zaman 2150 lot senet vercekler ama ne zaman belli değil,çünkü makbuz variyorlar şu an!!!eğer senet verselerdi paranızı yatırdığınızda 2-3 gün içinde alırdınız senetleri...
gelelim hesaba....
1000 lot rüçhan 2320 ytl+2150 ytl=4470 ytl ödediniz.
karşılığnda 2150 lot senet olacak.şu an meges 3,2....
yani süper kar edersiniz (şayet meges böyle kalırsa,düşmezse)
2150 lot *3,2=6880 ytl eder bugün satsanız.
4470 ytl maliyet,senetler ele geçtiğnde 6880 ytl olur paranız.satılırmı rüçhanlar şimdi bu fiyata?
varın siz hesaplayın!!!son 5 iş günü kaldı kapanmasına!!!
senetler ele geçtiğinde kaç para olur meges?işte asıl sorun orda,yani satabilecekmiyiz bu fiyatlara,atı alan üsküdarı geçecek mi yoksa?
meges neden yükseliyo peki?var mı bi beklenti?paylaşalım!
not:yazdıklarım kişisel görüşümdür,bilgilendirme amaçlıdır.al-sat tavsiyesi değildir!
sayın sunset1970; 1000 lotu olan, 2150 ytl karşılığında 2150 lot daha meges eski alabiliyor. yazınızdan sanki bunun için ayrıca 1000 lot rüçhan hakkını o günkü değerinden alması da gerekiyor diye anladım. yani bedelliye katılmak isteyen neden ayrıca meges.r satın alsın ki? buna gerek yok diye biliyorum. yanlışsam düzeltin lütfen..
meges-r 2 ytl seviyelerine geldi bunun manası 2+3,52=5,52 eski fiyat mı?
kayakaynar
13-07-2006, 11:26
meges-r 2 ytl seviyelerine geldi bunun manası 2+3,52=5,52 eski fiyat mı?
hayır öyle olmaması lazım...eski fiyata göre 9 lara yaklaştı... bi net hesaplayacak abimiz yokmudur...:confused:
arkadaşlar bende sadece meges görülüyor. başka yok. meges-r de olması gerekmiyormu?
kayakaynar
13-07-2006, 11:32
arkadaşlar bende sadece meges görülüyor. başka yok. meges-r de olması gerekmiyormu?
aracı kurumagöre değişiyormuş...
black_mamba
13-07-2006, 11:38
arkadaşlar siz benim yazdıklarımı okumuyorsunuz galiba
yukarıda bundan daha ayrınıtlı olarak nasıl yazabilirim bilemiyorum
kelebekx
13-07-2006, 11:42
hayır öyle olmaması lazım...eski fiyata göre 9 lara yaklaştı... bi net hesaplayacak abimiz yokmudur...:confused:
bölünmeden önceki ağırlık ortalaması yaklaşık olarak 5.03 idi. Bölünerek 2.28'den işlem görmeye başladı. Şu an itibariyle hisse 3.52 olduğuna göre eski fiyatı yaklaşık olarak 3.52*5.03/2.28=7.75 eder.
kelebekx
13-07-2006, 11:44
arkadaşlar siz benim yazdıklarımı okumuyorsunuz galiba
yukarıda bundan daha ayrınıtlı olarak nasıl yazabilirim bilemiyorum
yazdıklarını okuduk sn şeytan, oldukça aydınlatıcıydı. hatta benim müşteri temsilcimden çok daha bilgi ve donanımınız olduğunu düşünmüştüm.Teşekkür ederiz...
sunset1970
13-07-2006, 11:59
sayın sunset1970; 1000 lotu olan, 2150 ytl karşılığında 2150 lot daha meges eski alabiliyor. yazınızdan sanki bunun için ayrıca 1000 lot rüçhan hakkını o günkü değerinden alması da gerekiyor diye anladım. yani bedelliye katılmak isteyen neden ayrıca meges.r satın alsın ki? buna gerek yok diye biliyorum. yanlışsam düzeltin lütfen..
tabiki öyle değil.anlatmak istediğim rüçhan pazarından da şimdi alınıp-satılabildiği,yoksa elinde bölünmeden önce olanlar rüçhanları ya burda satar yada parasını yatırıp hesabına senetlerin geçmesini bekler.rüçhan tahtasından da kupon alınıp-satılabilir 19 temmuza kadar.onu anlattık.elinde senet olmayanlarda kupon alıp satabilir.
şu an tavanda 68000 lot alıcı var.
sunset1970
13-07-2006, 12:02
şu anki fiyatı 3,52..
3,52*3,15=11 ytl
bundan da 2,15 ytl bedelli parasını çıkarınca 8,85 ytl eder....
sunset1970
13-07-2006, 12:08
sabah 1,8 e iş bankasından kim verdi acaba rüçhanları.gerçekten yazık.küçükler bilmeden satıyo ya da aracı kurumlardakiler sattırıyo.hesap ortada.şu an 2,13 oldu.tavanı 3 ytl.
kelebekx
13-07-2006, 12:19
tabiki öyle değil.anlatmak istediğim rüçhan pazarından da şimdi alınıp-satılabildiği,yoksa elinde bölünmeden önce olanlar rüçhanları ya burda satar yada parasını yatırıp hesabına senetlerin geçmesini bekler.rüçhan tahtasından da kupon alınıp-satılabilir 19 temmuza kadar.onu anlattık.elinde senet olmayanlarda kupon alıp satabilir.
şu an tavanda 68000 lot alıcı var.
teşekkürler...
kayakaynar
13-07-2006, 13:02
13/07/2006 10:54
***MEGES*** Meges Boya Sanayi ve Ticaret A.S. Borsa Baskanligi tarafindan Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Seri:VIII, No:39 sayili Ozel Durumlarin Kamuya
***MEGES*** Meges Boya Sanayi ve Ticaret A.S. Borsa Baskanligi tarafindan Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Seri:VIII, No:39 sayili Ozel Durumlarin Kamuya Aciklanmasina Iliskin Tebligi'nin "Olagandisi Fiyat ve Miktar Hareketleri" baslikli 7. maddesine istinaden ayni Teblig'in 10 ve 12. maddelerine gore istenen aciklamaya cevaben gonderdigi 13.07.2006 tarihli yazisinda kamuya aciklanmamis ozel bir durumun olmadigini bildirmistir. ***MEGES***IMKB
kayakaynar
13-07-2006, 15:07
ne oluyor böyle tavan tavan...yahu komşular kimse yok mu...
meges-r yeni görülüyor hesabımda. kaçtan başladı işleme? şuan 2 civarı, gelişmeler ne yönde olur?
sunset1970
13-07-2006, 15:35
toplam 1.720.000 lot var tabi tavan tavan gider...
3,86 da 58000 lot alıcı var...
rüçhanlarda aşağı.bu rüçhanı 2 ytl ye satanlar,aslında megesi de 1,9 a satmış oluyor şu anda:)
rüçhanı şu an 2 ytl ye alan da parayı yatırdımı megesi 1,9 a almış olacak.şu an 3,86 fiyatı!!!
yani meges düşse bile 2 ytlye kadar zarar etmez.
ya meges pahalı yada rüçhanlar çok ucuz.karar sizin.
1.750.000 lot var tabi tavan...3,86 da 58000 lot alıcı var...
rüçhanlarda aşağı.bu rüçhanı 2 ytl ye satanlar,aslında megesi de 1,9 a satmış oluyor şu anda:)
rüçhanı şu an 2 ytl ye alan da parayı yatırdımı megesi 1, 9a almış olacak.şu an 3,86 fiyatı!!!
yani meges düşse bile 2 ytlye kadar zarar etmez.
ya meges pahalı yada rüçhanlar çok ucuz.karar sizin.
sn sunset siz meges r de işlem yapabiliyormusunuz bizim aracı kurumdan mı kaynaklı ne alış ne satış giriliyor sadece mges r ye tıklayınca boş geliyor tel mi ettirecek ille aracı kurum bu yüzden de ky ne yapacagını şaşırmış durumdadır bence internetten girilmeyecekse neden koydular onu da anlamak mümkün degil.:tamam:
sunset1970
13-07-2006, 16:11
evet telefonla yaptırır çoğu.ben işlem yapabiliyorum.alım-satım kolay.aracı kurumlardakiler nedense satın diyolar,o yüzden geri geliyor kuponlar!!!
meges %20 tavanda meges-r -%18 dipte. nasıl iş anlayan varmı?
Marketwave
13-07-2006, 16:15
evet arkadaşlar az önce portföye baktığımda meges -mz hisselerini gördüm eski hisselerim miktarı * 2.15 lot hisse gördüm ama fiyat 0 yazıyor.bedelliler gelmiş , hayırlı olsun :)
kayakaynar
13-07-2006, 16:16
evet telefonla yaptırır çoğu.ben işlem yapabiliyorum.alım-satım kolay.aracı kurumlardakiler nedense satın diyolar,o yüzden geri geliyor kuponlar!!!
rüçhanları sattın mı bedelliyi yine alabiliyomusunuz... bende meges-r ler bile gözükmüyor...
sunset1970
13-07-2006, 16:23
evet arkadaşlar az önce portföye baktığımda meges -mz hisselerini gördüm eski hisselerim miktarı * 2.15 lot hisse gördüm ama fiyat 0 yazıyor.bedelliler gelmiş , hayırlı olsun :)
onlar makbuz !!!bedeli karşılığı senetler ne zaman verilir belli değil!şu an kimse alamaz bedelli karşığı senetleri.belki 1 ay sürebilir.
kelebekx
13-07-2006, 16:34
arkadaşlar finansinvestten bedelli arttırımı için bana gelen emaili aynen aşağıya yazıyorum...
Meges Boya San. ve Tic. A.Ş. Sermaye Artırımı
Meges Boya San. ve Tic. A.Ş. 11/07/2006 ile 20/07/2006 tarihleri arasında MAKBUZ karşılığı %215 bedelli sermaye arttırımı gerçekleştirmektedir.
Bedelli sermaye arttırımında oluşan hisseler için hesabınızda belli bir miktarda nakit bulunması gerekmektedir.
Sermaye Arttırımı Öncesi Hisse Adedi: 2,306.00 Adet
Bedelli Oluşacak Hisse Adedi: 4,957.90 Adet
Bedelli Hisseler için yatırmanız gereken miktar: 4,957.90 YTL
Bedelli arttırım için uygulanacak Takasbank masrafı: 1.21 YTL
Sermaye Arttırımı Sonrası Toplam Hisse Adedi:7,263.90 Adet
Bedelli Arttırım için hesabınızda bulunması gereken nakit tutar:7,265.11 YTL
20/07/2006 tarihinde hesabınızda 7,265.11 YTL nakit bulunması gerekmektedir.
Not: Bedelli Sermaye Arttırımına katılmak istemediğiniz taktirde, lütfen müşteri temsilciniz ile görüşünüz.
halt etmiş o aracı kurumdakiler bari bir b...... tan anlasalar arkadaşlar bosh frenin birleşmesini hatırlayın yeter bence başka bir şey demiyorum.:gulen: :gulen:
sunset1970
13-07-2006, 17:12
millet para yatırmamak için rüçhanlarını %60 ucuza satıyor.ama burdan alanlar megesi
1,8 e felan almış olacak...
meges r:1,94 ytl...
meges:3,86 tavanda 78000 lot alıcı var.
uyarı:yazdıklarım alım-satım tavsiyesi değildir.bilgilendirme amaçlı kendi görüşümdür.
kayakaynar
13-07-2006, 17:17
burayı anladık da bu ne oluyor...
kelebekx
13-07-2006, 17:34
orasını ben de anlamadım sn kayakaynar. gelen maili aynen kopyalayıp yolladım....
kayakaynar
13-07-2006, 18:01
orasını ben de anlamadım sn kayakaynar. gelen maili aynen kopyalayıp yolladım....
anlayanlar anlamayanlara anlatsın bari....:) hep böyle tavan tavan giderse anlamasakta olur...:D :D :D
neyse banada akyatırımın verdiği bilgiyi paylaşayım. kurum bu bedelliye katılmayacak olup yatırımcının isteğine bırakmış! yatırımcı bedelliye katılmak isterse dilekçe ile bunu bildirmeliymiş (24 temmuz son tarih). bunların dışında umarım yanlış anlamamışımdır rüçanları 19 una kadar satabiliyormuşuz! satmazsak yanıyor herhalde... dilekçe ile bildirdikten sonra bana söylenen 100 lot karşılığı yatırım hesabında 215 ytl + komisyon tutarı bulundurulacak ve aracı kurum buradan o parayı çekerek bedellileri alacak... bundan sonrası için resmi süre 90 gün; şirket 90 gün içerisinde paranıza karşılık gelen hisseleri hesabınıza geçicekmiş... kalın sağlıcakla... herkese iyi akşamlar...
neyse banada akyatırımın verdiği bilgiyi paylaşayım. kurum bu bedelliye katılmayacak olup yatırımcının isteğine bırakmış! yatırımcı bedelliye katılmak isterse dilekçe ile bunu bildirmeliymiş (24 temmuz son tarih). bunların dışında umarım yanlış anlamamışımdır rüçanları 19 una kadar satabiliyormuşuz! satmazsak yanıyor herhalde... dilekçe ile bildirdikten sonra bana söylenen 100 lot karşılığı yatırım hesabında 215 ytl + komisyon tutarı bulundurulacak ve aracı kurum buradan o parayı çekerek bedellileri alacak... bundan sonrası için resmi süre 90 gün; şirket 90 gün içerisinde paranıza karşılık gelen hisseleri hesabınıza geçicekmiş... kalın sağlıcakla... herkese iyi akşamlar...
ıste ısın en dogrusunu soyledın yanı budur arkadaslar :tamam:
black_mamba
14-07-2006, 00:47
satın demelerinde ki neden bence şudur.
aracı kurumların tamamı rüçhanları son gün alırlar neden mi
ne kadar satılırsa fiyatı o kadar aşağıya gelir ve onlarda kelepir fiyatlara bu rüçhanları toplar piyasadan ve eskiye dönüşür yani deli gibi kar ederler ok
yatırım tasviyesi değildir.
her koyun kendi bacağından asılır atasözünü unutmayınız ok
ismailozdemir
14-07-2006, 02:12
Hisselerin birleşmeden önceki ağırlıklı ortalamaları alınıp, birleşmiş hisse değeri=MEGESE ağırlıklı ortalama*hisse adedi+MEGESY ağırlıklı ortalama*yeni hisse adedi/toplam hisse adedi dir.Hesabınızı buna göre yapın,eskinin fiyatı sizi yanıltmasın.MEGESR ler rüchan hakkını kullandıktan sonra MEGESY olacak.Saygılar...
naylon vicdan
14-07-2006, 10:40
"SEPEKE" uyuma, Usaş'ı hatırla!!!
naylon vicdan
14-07-2006, 10:41
Emin Çölaşan yeni bir kitap hazırlığına başlasa fena olmaz:
Meges Nereye Koşuyor?
kelebekx
14-07-2006, 10:46
Finansinvestten bugün gelen yeni maili yolluyom. Yanlış bilgi verdiklerinden düzeltme diye tekrar yollamışlar...
DUZELTME-MEGES BOYA SANAYI VE TICARET A.S. BEDELLI SERMAYE ARTIRIMI
Meges Boya San. ve Tic. A.Ş. Sermaye Artırımı
Meges Boya San. ve Tic. A.Ş. 11/07/2006 ile 20/07/2006 tarihleri arasında MAKBUZ karşılığı %215 bedelli sermaye arttırımı gerçekleştirmektedir.
Bedelli sermaye arttırımında oluşan hisseler için hesabınızda belli bir miktarda nakit bulunması gerekmektedir.
Sermaye Arttırımı Öncesi Hisse Adedi: 2,306.00 Adet
Bedelli Oluşacak Hisse Adedi: 4,957.90 Adet
Bedelli arttırım için uygulanacak Takasbank masrafı: 1.21 YTL
Sermaye Arttırımı Sonrası Toplam Hisse Adedi:4,959.11 Adet
Bedelli Arttırım için hesabınızda bulunması gereken nakit tutar:4,960.32 YTL
20/07/2006 tarihinde hesabınızda 4,960.32 YTL nakit bulunması gerekmektedir.
Not: Bedelli Sermaye Arttırımına katılmak istemediğiniz taktirde, lütfen müşteri temsilciniz ile görüşünüz.
sunset1970
14-07-2006, 12:07
Hisselerin birleşmeden önceki ağırlıklı ortalamaları alınıp, birleşmiş hisse değeri=MEGESE ağırlıklı ortalama*hisse adedi+MEGESY ağırlıklı ortalama*yeni hisse adedi/toplam hisse adedi dir.Hesabınızı buna göre yapın,eskinin fiyatı sizi yanıltmasın.MEGESR ler rüchan hakkını kullandıktan sonra MEGESY olacak.Saygılar...
meges y diye bişi olmaz.milleti yanıltmayın.meges şu anki meges eski...hepsi eski olacak.fiyatta neyse o olur.birşeşme ile sadece senet sayısı artacak piyasada.yeni hisse diye ayrı tahta açılmaz .
bedelli fiyatıda zaten içinde hesaba katıldı bölünmeden önce.
kayakaynar
14-07-2006, 12:17
meges y diye bişi olmaz.milleti yanıltmayın.meges şu anki meges eski...hepsi eski olacak.fiyatta neyse o olur.birşeşme ile sadece senet sayısı artacak piyasada.yeni hisse diye ayrı tahta açılmaz .
bedelli fiyatıda zaten içinde hesaba katıldı bölünmeden önce.
rüçhan olan hisseleri satmak mantıklımı acaba şu anda...
sunset1970
14-07-2006, 12:25
meges r ler bedavaya gidiyor,yazık millete.sonra pişman olmazlar umarım.iyi hesap yapın.makbuz değilde şimdi senet veriyor olsaydı meges r lerde en az 4-5 ytl olmalıydı!!!dikkatli olun,iyi karar verin!
meges tavanda 89000 lot alıcı var.
meges-r ise senet değil,makbuz!!!!!!!unutmayın 19 temmuzda kapanacak.
Yazdıklarım tamamen kendi görüşüm olup, herkes kendi düsüncelerine göre karar versin.alım-satım tavsiyesi değildir.
kayakaynar
14-07-2006, 12:35
meges r ler bedavaya gidiyor,yazık millete.sonra pişman olmazlar umarım.iyi hesap yapın.makbuz değilde şimdi senet veriyor olsaydı meges r lerde en az 4-5 ytl olmalıydı!!!dikkatli olun,iyi karar verin!
meges tavanda 89000 lot alıcı var.
meges-r ise senet değil,makbuz!!!!!!!unutmayın 19 temmuzda kapanacak.
Yazdıklarım tamamen kendi görüşüm olup, herkes kendi düsüncelerine göre karar versin.alım-satım tavsiyesi değildir.
satmazsan boşa mı gidecek yani... nasıl oluyor bu işler...
kelebekx
14-07-2006, 12:46
rüçhan olan hisseleri satmak mantıklımı acaba şu anda...
rüçhan hisselerini satarsan bedelliye katılma hakkını da satmış olursun diye biliyorum. Yanlış isem düzeltin lütfen...
nihat_ozkara1
14-07-2006, 12:51
4-5 ytl mi dostum iyimisin sen
5 rüçhana 2 küsür hisseye 7 ytl meges o kadar ediyormu yahu seni yükseliş çarptı galiba zafer sarhoşu falan oldun
Allah gani gani versinde bence temkini elden bırakma 20 de 50 çığlıkları atanlar 7 lerde yağlayın yağlayın diye inliyorlardı
meges bu tersi pistir sakın haaaaaa sakın ha kimsenin vabalini almayalım
bol kazançlar
Yani Bedelliye Girelim Mi? Nedir Fikirleriniz
kayakaynar
14-07-2006, 13:10
Yani Bedelliye Girelim Mi? Nedir Fikirleriniz
bedelli ye mecburen gireceğizde, bu rüçhanları satmak mı lazım... satarsak bedelliye giremiyormuyuz ??? cevap arıyoruz hala...
bedelli ye mecburen gireceğizde, bu rüçhanları satmak mı lazım... satarsak bedelliye giremiyormuyuz ??? cevap arıyoruz hala...
rüçhanları satarsan bedelliye giremezsin kayakaynar bekleyip birleşmelerine oynayacaksın birleşince ortalama fiyata denk gelecek megesin yükselmesinin nedeni de bu zaten yoksa drurken meges neden yükselsin bosh freni hatırla eski yen biri 1000 lerdeydi yenisi 100 lerde birleşince 450 oldu ortalama ve yeniler birden 450 olmuş oldu başka nasıl açıklayayım en basıt açıklama bu işte herkes şaşırmış vaziyette haklısınız ama hele şu r işi bir bitsin hisse eski yeni olarak oluşsun bakalım.:tamam:
kayakaynar
14-07-2006, 13:33
rüçhanları satarsan bedelliye giremezsin kayakaynar bekleyip birleşmelerine oynayacaksın birleşince ortalama fiyata denk gelecek megesin yükselmesinin nedeni de bu zaten yoksa drurken meges neden yükselsin bosh freni hatırla eski yen biri 1000 lerdeydi yenisi 100 lerde birleşince 450 oldu ortalama ve yeniler birden 450 olmuş oldu başka nasıl açıklayayım en basıt açıklama bu işte herkes şaşırmış vaziyette haklısınız ama hele şu r işi bir bitsin hisse eski yeni olarak oluşsun bakalım.:tamam:
teşekkürler...en iyisi beklemek...19 unda son galiba...ondan sonrada kanuni olarak en fazla 90 gün içinde birleşecekmiş...hayırlısı inşaallah...
sunset1970
14-07-2006, 14:46
4-5 ytl mi dostum iyimisin sen
5 rüçhana 2 küsür hisseye 7 ytl meges o kadar ediyormu yahu seni yükseliş çarptı galiba zafer sarhoşu falan oldun
Allah gani gani versinde bence temkini elden bırakma 20 de 50 çığlıkları atanlar 7 lerde yağlayın yağlayın diye inliyorlardı
meges bu tersi pistir sakın haaaaaa sakın ha kimsenin vabalini almayalım
bol kazançlar
arkadaşlar ben rüçhanlardan bahsediyom.meges-r eğer 1 lot alırsanız 2,15 lot meges hissesi alacaksınız.yalnız 2,15 ytl de para yatırcaksınız.
yani şu an meges-r 1,88 ytl+2,15 ytl=4,03 ytl ....
karşılığında alacağınız meges 2,15 lot.
iyi hesap edin kaç para olması gerek rüçhanların!!!
bende meges yok olsa satardım zaten!şu an küçüklerdede yok,çoğu spekte !!!!
bu hissenin yenisi olmayacak.yani yeni tahtası açılmayacak çünkü temettü vermeyecek.
gerçekten millet bu konularda bilinçsiz ve speklerde bilmesini istemez zaten yoksa nasıl para kazancaklar!ben aydınlatmak için yazıyorum size.siz bilirsiniz.megse-r alan meges hissesini şu an 1,88 e almış olur.halbuki meges 4,22 ytl.....iyi hesap edin.
kesinlikle birleşme felan olmayacak.sadecesenet sayısı artacak.zaten bölündü kağıt!!!!
arkadaşlar ben rüçhanlardan bahsediyom.meges-r eğer 1 lot alırsanız 2,15 lot meges hissesi alacaksınız.yalnız 2,15 ytl de para yatırcaksınız.
yani şu an meges-r 1,88 ytl+2,15 ytl=4,03 ytl ....
karşılığında alacağınız meges 2,15 lot.
iyi hesap edin kaç para olması gerek rüçhanların!!!
bende meges yok olsa satardım zaten!şu an küçüklerdede yok,çoğu spekte !!!!
bu hissenin yenisi olmayacak.yani yeni tahtası açılmayacak çünkü temettü vermeyecek.
gerçekten millet bu konularda bilinçsiz ve speklerde bilmesini istemez zaten yoksa nasıl para kazancaklar!ben aydınlatmak için yazıyorum size.siz bilirsiniz.megse-r alan meges hissesini şu an 1,88 e almış olur.halbuki meges 4,22 ytl.....iyi hesap edin.
kesinlikle birleşme felan olmayacak.sadecesenet sayısı artacak.zaten bölündü kağıt!!!!
sn sunset benim yeni diye nitelendirdigim kagıtlar meges r olanlar kupon verilecek bedelli yatırıldıktan sonra ve bu kuponlar birleştirilecek r olarak degil yeni olarak birleşene kadar işlem görecek sanırım ama şimdi r demek rüçhan hakkı demek rüçhan hakkı kullanılınca makbuzlar ne olarak geçecek çünkü bu kuponların veriliş tarihi belli degil yani hisseye dönüşüm tarihi bu yüzden ortalık hala karışık :tamam:
sunset1970
14-07-2006, 14:59
Esas sermaye sistemindeki bir şirketin bedelli ve bedelsiz sermaye artırımında, hisse senetleri şirketin artırım sonrası sermayesi tescil edildikten sonra bastırılıp dağıtılacağından, sadece rüçhan haklarının kullanımı karşılığında geçici makbuz verilmekte, bedelsiz hisse senedi alma hakkını sağlayan kuponlar rüçhan hakkı kullanımı sırasında kesilmeyerek, yeni hisse senetleri bastırılıp dağıtılıncaya kadar eski hisse senetlerinin üzerinde bırakılmaktadır.Bu nedenle artırım öncesi sermayeyi temsil eden hisse senetleri bedelsiz hakları üzerinde olarak tanımlanmaktadır. Kayıtlı sermaye sistemindeki bir şirketin temettüsünü hisse senedi şeklinde ve bedelli ve/veya bedelsiz sermaye artırımından daha ileri bir tarihte dağıtması durumunda, artırılan sermayeyi temsil eden hisse senetleri temettü alma hakkına sahip olmadığı için ‘yeni’ olarak ayrı bir sırada işlem görmektedir.Mevcut sermayeyi temsil eden hisse senetleri ise temettü alma hakkına sahip olduğu için, temettü nedeniyle dağıtılacak bedelsiz hisse senedi alma hakkını sağlayan kuponlar kesilmeyerek eski hisse senetlerinin üzerinde bırakılmakta ve söz konusu hisse senetleri temettüden karşılanan bedelsiz hakları olarak tanımlanmaktadır.
sunset1970
14-07-2006, 15:04
yeni olarak işlem görmeyecek çünkü temettü vermeyecek.19 temmuzdan sonra rüçhanlar işlem görmeyecek.elinde olanlarda mecburen parasını yatıracak,yoksa hakları yanar ve çok zarar ederler.yani çöp olur elindeki rüçhanlar.hiç bi işe yaramaz.25 temmuz da son gün!!!!
meges şu an çok primli ve riskli tabiki.am bakalım nerde düzeltme gelir!!
meges -r alan ise daha az riske girer.meges 2 ytl ye düşse bile zarar etmez.hesap ortada,bol kazançlar!
sunset1970
14-07-2006, 15:05
küçüklerde az olduğundan spekler istediği gibi oynuyo tahtayla...dikkatli olmalı!!!
sunset1970
14-07-2006, 15:07
meges-r ,megese göre çok ucuz !!!!yada meges çok pahalı ve zaten primli...
not:kişisel görüşümdür.alım-satım tavsiyesi değildir.
sonunda tavan bitti. şimdi birde tabanlar başlarmı?
kelebekx
14-07-2006, 15:16
sonunda tavan bitti. şimdi birde tabanlar başlarmı?
aynen öyle oldu. şimdi taban. bugün bigpara.com sitesinde meges alamıyoruz diye şikayet eden küçük yatırımcılar vardı. buyrun alın, istemediğiniz kadar çok meges var.alan karda sanki...
5,93 maliyetli biri şuan satarsa ne olur?
sunset1970
14-07-2006, 15:26
e yani ne bekliyodunuz ki bi senet sürekli yükselmez ya.elbette bi yerde satış gelir,düzeltme olur.şimdi de taban taban aşağı mı ama nereye kadar??
dikkatli olun diye uyardık dünden beri!!!bakalım meges r de taban olacak mı??
tabanda 58000 lot satıcı var!
kelebekx
14-07-2006, 15:44
e yani ne bekliyodunuz ki bi senet sürekli yükselmez ya.elbette bi yerde satış gelir,düzeltme olur.şimdi de taban taban aşağı mı ama nereye kadar??
meges-r'nin yanına kadar inmez inşallah...
ne yanii.rüçhanları satmamakla hatamı ettik şimdi.?2,23 lerden 1,60 lara indi..bu işte birşeyler dönüyor ya hadi hayırlısı.inşallah pazartesi günü 1 liralık rüchan 50 kuruşa inmez..yoksa bu işte savcılıkta biter..lioyağda olduğu gibi
mentalik
14-07-2006, 16:00
arkadaslar bu hissenin tipik hareketidir 3 ileri 1 geri, ben halla umutluyum şimdi burdan almayan pazartesi ya hiç bulamaz yada yine tabanadan alır, ama pazartesi yukarı bi hamle yapacak kanaatindeyim, herkese bol şans :roll:
sunset1970
14-07-2006, 16:08
sabah 4,22 tavanda 100.000 lot alıcı varken; şimdi 3,78 tabanda 100.000 lot satıcı var???
sabah 4,22 tavanda 100.000 lot alıcı varken; şimdi 3,78 tabanda 100.000 lot satıcı var???
sabah 100 000 lotu neden vermediler acaba da şimdi verdiler ben olsam düşüreceksem tavanı açmadan yedire yedire verirdim onu da yapmadılar ne yapmak isterler acaba:roll: :roll:
nihat_ozkara1
14-07-2006, 16:47
sabah tavandayken yazdık umarım bi faydamız olmuştur uyarılarımız hisseyi tavan yapan genel piyasa kanaati değilki spekin keyfi azcık alıcı gördünmü çakar kafasına şikayet niye bu piyasanın gerçeği bu adam size %80-90 kar ettirirken ses seda yok düşerken niye var bilmemeki o adam olmasa kağıt 2,28 vede daha aşşağıda değilmi arkadaşlarım haaa yeni girene tuzağa düşenlere bişey diyemem ama burda o kadar uyardığımız arkadaşlar lütfen şikayet etmesinler , hele savcılık falan boş yani bir haftada %80-90 çıkarken savcılık geldimi aklımıza samimi olalım yediğimiz ekmeğe saygı duyalım
nankörlük insan hamurunun en kötü tarafı vede cennet bu yüzden haram kılındı adem babaya
saygılar sevgiler
kelebekx
14-07-2006, 17:12
sabah 100 000 lotu neden vermediler acaba da şimdi verdiler ben olsam düşüreceksem tavanı açmadan yedire yedire verirdim onu da yapmadılar ne yapmak isterler acaba:roll: :roll:
sanırım sabah verselerdi 4.22'den vereceklerdi. saat 14.00-14.10 arasında ise senetlerin büyük kısmını 4.22-4.66 aralığından verdiler. sayısını yarın öğreniriz de bazılarına da 4.66 dan kitlediler. anlaşılan pazartesi sabah yine taban var. hem de seans açılışından birkaç dakka içinde. sonraki günleri de allah bilir. daha bedelli parasını da yatıracaz. hem de ne değerini ne de şeklini bilmediğimiz hayali senetler için. ne derler "bindik bir alamete gidiyoz kıyamete" diye. allah sonumuzu hayretsin:roll:
Arkadaşlar kendi kendinize yazık ediyorsunuz... acımıyor musunuz kendinize...
sunset1970
14-07-2006, 17:58
100.000 lot alışı da satışı da yazan kim acaba???spek kendi alır,sonra kendine satar .alışlarına satış yazar,kendi satışlarına alış yapar.millette görür amma da alıcı var ,daha da gider bu kağıt deyip hooop dalar.bu kadar primli iken alan varsa yazık tabi!!!
meges rüçhanlarada yazık.gerçekten çok düşürdüler,herkese sattıran aracılar sanırım ucuzlayınca geri alacaklar,iyi düşürdüler.
çok su kaynatır bu kazan daha ben şimdi r lerin peşindeyim fazla degil kendimi tatmin için az bir şey alabilirim yaz boyu zaten hareket beklemiyorum kagıtlarda onun için yazan arkadaşlara hak veriyorum da fazla gömülmemek lazım yoksa yakarlar adamı
nihat_ozkara1
14-07-2006, 20:41
yazık çok yazık
kendineme satacak 100000 adeti tavana kilitleyende kendisi tabana çakanda kendisi niye vermediler deyip sormuyormusunuz sizin adınıza çok korktum yeniyseniz MEGES borsaya başlamasınız iyi edersiniz çok samimi söylüyorum
rüçhanlara gelince şimdi bu fiatlardan cazip duruyorda 90 gün uzun bi vade bedelliden gelecek hisseler siz alana kadar tuvalet kağıdı olmasın adamı gördünüz acıması yok çoook tecrübesizin kanına girmiştir ( KARINDEŞEN falandı lakabı )dikkat derim başkada bişey demem
diye bi yazı yazacaktım sonra ismine baktım sayın MERCEK siz yapmayın yahu tecrüben bizce malum da ince bi espiriye bağlamışın sanırım cümleyi ben anlamadım aramızda gözü açılmamış toy arkadaşlar olabilir yazık etmeyelim
sunset1970
15-07-2006, 00:33
bedelli karşılığı verilen makbuzlar genel olarak 1-1,5 ay sonra yada en geç 2 ay sonra hesaplara yatar!!bu geçmişte de böyle oldu,gördüğüm en geç 2 ay.megeste daha önceki bölünmelerinde de öyle oldu.ayrıca bakınız tekstbnk-ersu ..v.b diğer esas sermayeye tabi şirketlerde de böyle olmuştur.tescil tarihinden itibaren 90 gün azami süre verilir ama şirketler pek geciktirmezler mutad olarak.
o tarihe kadar meges kaç para olur gerçekten muamma???yani senetler sizin elinize geçtiğinde meges kaç olacak.şu an taban 3,78 bakalım nerde duracak?
rüçhanlarda 1,56 ytl.yani 1 lot rüçhan karşılığı 2,15 adet meges hissesi verilecek tabi 2,15 ytl de para yatırırsanız!!!yani 1,72 ytl ye mal olacak size 1 lot meges.şimdilik karlı görünmekte ama hisseler elinize 1-2 ay sonra geçecek,işte o zaman meges kaç olur?şimdiden bilmek zor!
meges rüçhanlar da 3 gün kaldı.bakalım kaçtan kapanacak en son gün çarşamba ???
not:alım -satım tavsiyesi olmayıp,kişisel görüşümdür.
sunset1970
15-07-2006, 01:03
şirketle ilgili herhangi bi beklenti var mı?asıl bunu paylaşalım bilen varsa yazsın?yabancı ortak falan gibi.
kelebekx
15-07-2006, 02:05
şirketle ilgili herhangi bi beklenti var mı?asıl bunu paylaşalım bilen varsa yazsın?yabancı ortak falan gibi.
şirket zaten tamamen alman bahn firmasinin. Kısa vadeli ödemesi gereken hayli borcu var diye biliyorum. Ama bu sermaye arttırımı ile sermayesini iki katından fazla arttırmıs olması olumlu.
sunset1970
15-07-2006, 02:38
şirket zaten tamamen alman bahn firmasinin. Kısa vadeli ödemesi gereken hayli borcu var diye biliyorum. Ama bu sermaye arttırımı ile sermayesini iki katından fazla arttırmıs olması olumlu.
evet % 75 i BASF şirketinin oldu .bunu biliyorum da bahn da nerden çıktı?
sabırtaşı
15-07-2006, 09:36
bedelli karşılığı verilen makbuzlar genel olarak 1-1,5 ay sonra yada en geç 2 ay sonra hesaplara yatar!!bu geçmişte de böyle oldu,gördüğüm en geç 2 ay.megeste daha önceki bölünmelerinde de öyle oldu.ayrıca bakınız tekstbnk-ersu ..v.b diğer esas sermayeye tabi şirketlerde de böyle olmuştur.tescil tarihinden itibaren 90 gün azami süre verilir ama şirketler pek geciktirmezler mutad olarak.
o tarihe kadar meges kaç para olur gerçekten muamma???yani senetler sizin elinize geçtiğinde meges kaç olacak.şu an taban 3,78 bakalım nerde duracak?
rüçhanlarda 1,56 ytl.yani 1 lot rüçhan karşılığı 2,15 adet meges hissesi verilecek tabi 2,15 ytl de para yatırırsanız!!!yani 1,72 ytl ye mal olacak size 1 lot meges.şimdilik karlı görünmekte ama hisseler elinize 1-2 ay sonra geçecek,işte o zaman meges kaç olur?şimdiden bilmek zor!
meges rüçhanlar da 3 gün kaldı.bakalım kaçtan kapanacak en son gün çarşamba ???
not:alım -satım tavsiyesi olmayıp,kişisel görüşümdür.
sayın suntes1970
şimdi 1,56 dan 1000 adet meges r aldım haliyle 2150 ytl yatırınca elimde 2150 adet meges y olacak öyle değilmi , peki çarşamba günü meges r 1,20 den kapandı diyelim meges y nin açılış fiyatıda 1,20 mi mi oluyor
teşekkür ederim
sunset1970
15-07-2006, 10:01
meges y diye bi tahta açılmayacak!!!çünkü temettü ödemesi yapılmayacak.
bildiğimiz şu anki meges hissesi o tarihte kaç olursa o fiyat!!!
birleşme falan olmayacak!sadece hisse sayısı artacak.parasını yatıranlar makbuz alacak ,sonrada bu makbuzlar hisseye dönüşecek.
sabırtaşı
15-07-2006, 10:56
meges y diye bi tahta açılmayacak!!!
bildiğimiz şu anki meges hissesi o tarihte kaç olursa o fiyat!!!
birleşme falan olmayacak!sadece hisse sayısı artacak.parasını yatıranlar makbuz alacak ,sonrada bu makbuzlar hisseye dönüşecek.
şu duruma göre çok mantıklı duruyor ama
makbuzlar ne zaman hisseye dönüşüyor sayın sunset
aracı kurumamı bağlı yoksa belli bir süre geçmesi mi gerekiyor
teşekkür ederim
kayakaynar
15-07-2006, 11:01
şu duruma göre çok mantıklı duruyor ama
makbuzlar ne zaman hisseye dönüşüyor sayın sunset
aracı kurumamı bağlı yoksa belli bir süre geçmesi mi gerekiyor
teşekkür ederim
aracı kurumla alakası yok ki bu işlerin...kanuni olarak en geç 90 gün içinde makbuzlar aynen hisseye dönüşecek....
sunset1970
15-07-2006, 11:03
bu şirkete bağlı.1-1,5 ay sürebilir.o tarihte meges hissesi kaç olur.asıl sorun o!
meges bu seviyelerde kalırsa şayet ,meges -r alan karlı olacak.ama 1,7 ytl nin altında olursa zararlı çıkabilirler!!!şimdiden kestirmek güç.umarım 3 ytl nin altına gelmez!!!
not:alım -satım tavsiyesi olmayıp,kişisel görüşümdür.risk almak size kalmış!
beuti081973
15-07-2006, 12:32
sayın sunset megesr yi nasıl alabilirim aracı kurumda böyle bir hisse yok (aracı kurum işbankası) ayrıca 1000 lot megesr alırsam 2150 ytl yi ne zaman ödemem gerekecek takastan karşılanıyormu yoksa nakit mi gerekiyor tşk.
kayakaynar
15-07-2006, 12:49
BASF’in , Degussa’nın yapı kimyasalları bölümünü
satın alma süreci tamamlandı
Degussa AG’nin yapı kimyasalları bölümünü BASF AG tarafından
satın alınması işlemi 1 Temmuz’da tamamlandı. Özvarlıklar için
yaklaşık 2,2 milyar Avro ödendi. Sonuç olarak, satın alma işlemi
BASF’e 2,7 milyar Avroya mal oldu.
Degussa’nın tüm dünyadaki yapı kimyasalları faaliyetleri
kapsamında 50’den fazla ülkede yer alan üretim tesisleri ve satış
merkezleri ile Almanya Trostberg’deki ar-ge merkezi yer almakta.
“Dönemsel dalgalanmalara dayanıklı marjlara sahip olan yapı
kimyasalları, BASF’in portföyü içerisinde geliştirilerek, kârlı büyüme
ve yeniliklere açık bir sektör haline gelecektir” diyen, BASF AG’nin,
Performans Ürünleri’nden sorumlu Yürütme Kurulu Üyesi Dr.
Andreas Kreimeyer şunları söyledi: “Şimdi, Degussa’nın
operasyonlarını kendi mevcut işimize hızla ve başarılı bir şekilde
entegre etmek amacıyla el ele verip çalışacağız. Bunu yaparken,
özellikle yeni iş arkadaşlarımızın deneyim ve yenilikçiliklerine
güveneceğiz. Amacımız, kendi personelimizle birlikte, yapı
kimyasalları alanındaki en iyi ekibi oluşturmaktır.”
3 Temmuz 2006
P 298/06e
Gareth Rees
Telefon: +49 621 60-20732
Faks: +49 621 60-92693
gareth.rees@basf.com
BASF Aktiengesellschaft
67056 Ludwigshafen
Telefon: +49 621 60-0
http://www.basf.de
Kurumsal Basın İlişkileri
(Corporate Media Relations)
Telefon: +49 621 60-20710
Telefaks: +49 621 60-92693
presse.kontakt@basf.com
Sayfa 2 P 298/06t
BASF Yapı Kimyasalları bölümü müdürü Dr. Bernhard Hofmann, “Bu
satınalmayla uzun vadeli bir strateji izlemekte olan BASF, güçlü ve
güvenilir bir iş ortağıdır. Bu birimi ekibimle daha da geliştirme ve
müşterilerimize yeni çözümler sunma fırsatına sahip olduğum için
kıvanç duyuyorum” dedi. Hofmann, 2006 Nisan sonuna kadar Degussa
AG Yönetim Kurulu üyesiydi ve 2001 – 2003 yılları arasında
Degussa’da Yapı Kimyasalları bölümünün müdürlüğünü yapmıştı.
Bu satın alma Türkiyede Degussa Yapı Kimyasalları Sanayi A.Ş ve
Meges Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş’yi kapsamakta olup bu iki şirkette
yaklaşık olarak 200 kişi istihdam edilmektedir.
BASF dünyanın lider kimya şirketidir: The Chemical Company. Portföyü
kimyasal maddeler, plastikler, performans ürünleri, tarım ürünleri ve özgün
kimyasallardan, ham petrol ve doğalgaza kadar uzanan bir kapsama
sahiptir. Hemen hemen her sektörde güvenilir bir iş ortağı olarak BASF,
yarattığı akılcı çözümleri ve yüksek kaliteli ürünleriyle müşterilerinin
başarılarına katkıda bulunmaktadır. BASF yeni teknolojiler geliştirmekte
ve bu sayede yeni pazar fırsatları yaratmaktadır. Ekonomik başarısını
çevre koruma bilinci ve toplumsal sorumlulukla birleştirmekte ve böylece
daha iyi bir geleceğe katkıda bulunmaktadır. 2005’te BASF yaklaşık
81.000 personeliyle 42,7 milyar avronun üstünde bir satış hasılatı elde
etmiştir. BASF hisseleri Frankfurt (BAS), Londra (BFA), New York (BF) ve
Zürih (AN) borsalarında işlem görmektedir. BASF hakkında daha fazla
bilgiye ulaşmak için www.basf.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz
sunset1970
15-07-2006, 12:59
sayın sunset megesr yi nasıl alabilirim aracı kurumda böyle bir hisse yok (aracı kurum işbankası) ayrıca 1000 lot megesr alırsam 2150 ytl yi ne zaman ödemem gerekecek takastan karşılanıyormu yoksa nakit mi gerekiyor tşk.
SANIRIM İŞBANKASI NDA İNTERNETTEN ALINMIYOR.TLF. LA DA OLMUYOR.
ŞUBEYE GİTMENİZ GEREK!!!PARA YATIRMAK İÇİN 25 TEMMUZ SON AMA SON GÜNE BIRAKMAMALI.ÇOK RİSKLİ OLABİLİR.ELİNİZDE RÜÇHAN OLURSA ZATEN SİZE TELEFON EDERLER MUTLAKA UYARIRLAR.
sunset1970
15-07-2006, 13:14
http://www.meges.com/
kelebekx
15-07-2006, 14:22
gecenin bi yarısı o yorgunlukla cep telefonundan internete girip mesaj yazmaya kalkınca basf yerine bahn yazdık işte. sorry...
kelebekx
15-07-2006, 14:33
meges son seans 3.78'den kapandı. sizin de dikkatinizi çekti mi bilmem ama pazartesi ilk seans için megesin öngörülen tavanı 4.50 iken tabanı 3.66. yani meges pazartesi tavan yaparsa %19 getiri sağlıcak olmasına rağmen taban yaparsa sadece %3.1 zarar getirecek. Tabi bu rakamlar sadece ilk seans için. tabanının neden bu kadar yüksek tutulduğu hususunu dikkatlerinize sunarım...
excalibur
15-07-2006, 14:52
Bence takip edilmesi gereken kesinlikle meges değil meges-r. Cuma kapanışa 1.56 derseniz..1.56*3.15-2.150=2.764 bugün itibariyle rüçhan haklarını kullanacakların elindeki meges maliyetidir.Veyahut Megesin olması gereken fiyatıdır. Şu an meges 3.70 lerde olduğuna göre buradan bedelliye katılacaklar şu ana göre %35 karda gibi görünüyorlar..Ancak herhalde adamlar meges'i buralarda tutup bu fiyatlardan meges-r alanlara alın bu fiyatlardan hisselerinizi satın dedirtmeyecektir..Tabi benim bu kişisel yaptığım hesap doğru ise...
fener0758
15-07-2006, 15:32
meges son seans 3.78'den kapandı. sizin de dikkatinizi çekti mi bilmem ama pazartesi ilk seans için megesin öngörülen tavanı 4.50 iken tabanı 3.66. yani meges pazartesi tavan yaparsa %19 getiri sağlıcak olmasına rağmen taban yaparsa sadece %3.1 zarar getirecek. Tabi bu rakamlar sadece ilk seans için. tabanının neden bu kadar yüksek tutulduğu hususunu dikkatlerinize sunarım...
Ağırlıklı ortalamaya bakarsan çözersin.
Mart ayından beri yabancı ortak görüsmeleri ve 24 lerden 10 lara geldi diye megesleri saklamaktayım. Üyeliğim yeni onaylandığı için kayakaynar ın yazdıklarını bugün yazabilecektim. Sanırım kimse satın aldığı kağıdı arastırmamış. www.meges.com.tr (http://www.meges.com.tr) siteside yeni yapılan anlasmadan sonra güncellenmis. Artık BASF'ın. fener0758 in dedikleri doğru,bakalım yeni bir taban mı göreceğiz yoksa tavanlara dinlenme verilip devam mı edilecek...
sunset1970
16-07-2006, 02:45
Bence takip edilmesi gereken kesinlikle meges değil meges-r. Cuma kapanışa 1.56 derseniz..1.56*3.15-2.150=2.764 bugün itibariyle rüçhan haklarını kullanacakların elindeki meges maliyetidir.Veyahut Megesin olması gereken fiyatıdır. Şu an meges 3.70 lerde olduğuna göre buradan bedelliye katılacaklar şu ana göre %35 karda gibi görünüyorlar..Ancak herhalde adamlar meges'i buralarda tutup bu fiyatlardan meges-r alanlara alın bu fiyatlardan hisselerinizi satın dedirtmeyecektir..Tabi benim bu kişisel yaptığım hesap doğru ise...
hesap yanlış.siz 1 lot rüçhan aldığınızda 2,15 ytl para yatırmanız gerekir ve bunun karşılığında da 2,15 lot meges hisseniz olacaktır....maliyeti :
1,56+2,15=3,71
3,71/2,15=1,73 ytl olur!!!!dikkatinize sunarım.
sizin kullandığınız formül ise bize megesin bölünmeden önceki fiyatını bulmakta kullanılabilir!oysa ki rüçhanlarda hesap başka!
sunset1970
16-07-2006, 14:20
MEGES BOYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ’nin 11.07.2006 tarihinde başlayan % 215 oranındaki bedelli sermaye artırım işleminde rüçhan haklarını kullanmak isteyen üyelerin haklarını 25.07.2006 tarihinde saat 11:00’a kadar kullanmaları gerekmektedir. Şirket, kaydi sermaye artırım karşılığını geçici(MZ) pay olarak vermektedir.Kaydileşmemiş hisse senetlerinin hak sahipleri, sermaye artırım karşılığı olarak kayden oluşturulan alacaklarını alabilmeleri için ihraççı kurum veya ihraççı kurum ile ortak sorumluluk sahibi aracı kuruluşa başvurmaları gerekmektedir.
Endeks açılışta yaklaşık 1000 puan kayıpta ve meges 320 lot ile taban ...
dünkü tek borsa dergisinde yayınlanan takas dökümü :
TEB YATIRIM 541893 %31.37
İŞBANK 222797 %12.90
GARANTİ MENKUL 126759 %7.34
AK MENKUL 108055 %6.26
YKB 91195 %5.28
YABANCI 0 0
TOPLAM 1727258 %100
kelebekx
17-07-2006, 12:27
derinlikli görebilen var mı? tabanda kaç lot satıcı var???
mentalik
17-07-2006, 12:30
:düsün: Endeks açılışta yaklaşık 1000 puan kayıpta ve meges 320 lot ile taban ...
dünkü tek borsa dergisinde yayınlanan takas dökümü :
TEB YATIRIM 541893 %31.37
İŞBANK 222797 %12.90
GARANTİ MENKUL 126759 %7.34
AK MENKUL 108055 %6.26
YKB 91195 %5.28
YABANCI 0 0
TOPLAM 1727258 %100
buna bi yorum yapacak arkadaş varmı acaba ??? 320 lotla taban olurmu ???
mentalik
17-07-2006, 12:33
:düsün: derinlikli görebilen var mı? tabanda kaç lot satıcı var???
ikinci seans icin önemli bi olay, ikinci seans taban 3.20-26 arası herhalde yanılıyorda olabilirim, yine taban yaparsa başladığı yere dönup sekme ihtimali yuksek gibi gorunuyor ters bi durum olmazsa...
sunset1970
17-07-2006, 13:17
133000 lot satıcı var tabanda.
kelebekx
17-07-2006, 13:36
133000 lot satıcı var tabanda.
133 bin lot satıcı bizi birkaç tabana daha götürmesın?
kayakaynar
17-07-2006, 14:11
en az 3 taban daha bekliyorum...2,8 e kadar yolu var...zaten bütün kağıtlar göçük...
kayakaynar
17-07-2006, 15:05
2.144 lotla taban...tavanlarda da aslında fazla mal yedirmediler...açıklama yapacak arkadaşlar var mı...
Tabanda 138 emir var. Toplam lot......73508
kelebekx
17-07-2006, 15:29
2.144 lotla taban...tavanlarda da aslında fazla mal yedirmediler...açıklama yapacak arkadaşlar var mı...
cuma günü ilk seansda üstüste 7. tavanında 4.22 den satmamız lazımdı aslında. nasıl olsa bedellileri alma hakkımız da ziyan olmuyordu. ne güzel eski fiyatına göre 9'ların üstüne de çıkmıştı. en azından ben paramın 1/3'ünü zarardan kurtarmıştım. heralde bi daha zor görürüz 4 küsürleri. 5 aydır bekliyorum, heralde daha çok 5 aylar beklicez. herkese bol sabır...
ilk seans toplam islem 792 lot ile 3,66 tabandı.
ikinci seans 2253 lot ile 3.28 taban :(
az daha az daha diye yine tamah etmeyip satmaya kıyamadık ama dip dip göstermeye basladılar. 6 ay bekledik 1 yıl da yeni sirketle (basf da) bekleriz artık...
sabır taşına döndük arkadaşlar. 5 aydır bekliyoruz ama daha çook bekleriz bugidişle anlaşılan.
Ağ.Ort. Lot
Seans 3,28 2254
Ö.Seans 3,66 792
Günlük 3,37 3046
anlaşılan bu topik de arfyo topiği gibi ağlama duvarına dönecek
ben şahsen önümüzdeki 100 gün içinde megesin 1,30 lu fiyatlardan işlem görmesini bekliyorum acı ama gerçek bu
ky arkadaşlar da bu kağıtta bu savaş günlerinde %50'den fazla çıkmışken üstelik rüçhanları satın almaya çoğunun cebinde metelik yokken neden satamadılar anlamak mümkün değil her ne olursa olsun 4 lü fiyatlar büyük fırsattı satış için
kısa vadede 2,70'den önce taban serilerinin bozulması için mucize gerek
orta vadede 1,30 lu fiyatlar görülebilir
al/sat/tut/alma/satma/tutma tavsiyesi değildir...
kayakaynar
17-07-2006, 16:36
anlaşılan bu topik de arfyo topiği gibi ağlama duvarına dönecek
ben şahsen önümüzdeki 100 gün içinde megesin 1,30 lu fiyatlardan işlem görmesini bekliyorum acı ama gerçek bu
ky arkadaşlar da bu kağıtta bu savaş günlerinde %50'den fazla çıkmışken üstelik rüçhanları satın almaya çoğunun cebinde metelik yokken neden satamadılar anlamak mümkün değil her ne olursa olsun 4 lü fiyatlar büyük fırsattı satış için
kısa vadede 2,70'den önce taban serilerinin bozulması için mucize gerek
orta vadede 1,30 lu fiyatlar görülebilir
al/sat/tut/alma/satma/tutma tavsiyesi değildir...
1,30 mu...:eek: :eek: :eek: olsada alsak...
sunset1970
17-07-2006, 17:53
borsada her şey mümkün,kim bilir belki de 0,5 bile olur??
zaten meges-r alsan o fiyata yakın olur alışın....
meges-r :1,27 kapanışı....
1,27+2,15=3,42
3,42/2,15=1,59 meges alış fiyatın bu olur,
taban olmuş megesi alıp beklemek yerine bunu al,bedelli parasını yatır bekle,aynı kapıya çıkar mı?onu zaman gösterecek,şu an için böyle .bedelli karşılığı hisseler hesaba yattığında meges kaç olur,işte onu bilmek zor.
not:al-sat,vur-kaç tavsiyesi değildir.kişisel yorumlarım sadece.
sunset1970
17-07-2006, 17:56
tabanda 91207 lot satıcı vardı.tahminimce yarın 2.seans yukarı dönebilir?sa