View Full Version : 30 mayis seans ici ...
Ben yatıyorum. İyi geceler. :)
onurmete
30-05-2005, 07:24
uyku tutmadı. Günaydın. diyelim artık.
euro/dolar paritede 1.25 kırılmamış bu iyi oldu 3gün önce geldiği seviyeleri bir test edip yukarı doğru hareket etmeye başladı.
açılışta 1.2588 di şimdi 1.2534 bence olumlu oldu bu.
açılışta muhakkak eksi olacak gün sonuna doğru toparlayacaklardır.
yerli fazla alış yazmayacağından zaten çok fazla aşağıda veremeyeceklerdir.
Şimdi ekranları kapatıp (kendi adma) ikinci seansa kadar beklemek zamanıdır.
Herkeze kayıpsız bir gün dilerim.
unutmadan bu demek değildirki ileriki günlede düşüş olmayacak.
Günaydın, referandum ayağına ortalığı iyi veleveleye vermişler. Parite yerli yerinde, faizlerde.
Senetleri kaptırmak yok.
1.2525
Puff çok sıkıntılı bir gün olacak.
İlaçlarınızı alın şurda 45 dakika kaldı :)
BONUSSİMO
30-05-2005, 09:47
abd borsaları bugün kapalı siz asıl yarına bakın.
AngelHeart
30-05-2005, 09:50
gün aydın olsun
günaydın
beklentide bitti biraz rahatlayın...
sahte borsacı
30-05-2005, 09:55
önümüzde var on yıl
ab serüveninde daha çok spekülasyon olacak ve muhtemel risk algılaması o tarafa yönelecek..
en iyisi bu durumu + ve - siyle kazanca dönüştürmek..
ama nasıl ????
Dovizde kıpırtı yok..Tam tersi cumaya göre aşağıda.....
engindeniz
30-05-2005, 09:57
Tüm hisse.net ailesine bol kazançlar diliyorum... :)
"Beklemesini bilenin her şey ayağına gelir." "BALZAC"
osmanselcuk
30-05-2005, 09:57
çok eğlenceli bir gün olacak:)boğazıma kadar maldayım ama olsun satmıycam..
abd borsaları bugün kapalı siz asıl yarına bakın.
katiliyorum... hatta bu yuzden euro/dolar paritesinde fazla hareket olmadigini dusunuyorum..
sahte borsacı
30-05-2005, 10:01
bugün geniş bi marjda dalgalanma olabilir..
günlükçüler doğru pozisyon alırlarsa %5 leri var..
Günaydın !
Cuma günü ilk seansta 24,400 direncini geçmeyi başaramayan IMKB Ulusal 100 endeksi, ikinci seansta alış ağırlıklı bir seyirle 24,400 direncini geçip 24.612 puanı gördükten sonra tekrar 24,40 puan seviyelerine gerileyerek 399 puanlık artışla 24,453 puandan kapandı.Bu kapanışla hisse senetleri bir önceki güne göre ortalama 1.11 oranında değer kazanırken , bir önceki haftaya göre ise ortalama 3.97 oranında değer kaybetti.Gün sonunda gerçekleşen toplam işlem hacmi 672 milyon YTL oldu. Cuma günü gelen tepki alımlarının hacim olarak ve momentum olarak zayıf kaldığı gözleniyor.Endeksin kısa vadede destek noktası 23.800, direnç noktası ise 24.800. Fransadan gelen ilk resmi olmayan sonuçlar beklendiği gibi %55 hayır,%45 evet seviyesinde.Referandum sonuçlarına göre AB ve Fransa da çıkan bu sonuçlarla kendi içinde hesaplaşmalara gidecek gibi gözüküyor.Piyasada Fransa referandumunun sonucu zaten hayır beklendiği için bu konudaki tedirginliklerin kısa vadede büyük oranda fiyatlara yansıdığını sonucun başlangıçta sınırlı bir etki yaratacağını düşünüyoruz.
Hatice Çavuş
Dış Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Broker
dolar: 1365 düşmeye devam
malsız kalanlara sabırlar.
POWERFUL
30-05-2005, 10:06
günaydın...
volatil bir gün olacak.
İşin ilginç yanı dolarda 1370 te city satıcı....
Günaydın dostlar,
Bu beklentide bitti.Hepimiz uykusuz kaldık.
İlginç bir gün yaşıcaz.Yorumlardan edindiğim izlenimler gerçekleşirse bu hepimiz için iyi olacak.Özetle:
Borsa eğer haftaya yükselişle başlarsa borsacıları alınlarından öpmek gerekir.İMKB herkesin suskun kaldığı hassas konularda büyük parasal riskleri göğüsleyerek gösterdiği tepkilerle sadece ekonominin değil,siyasetin hatta Türk halkınında barometresi oldu.Cuma günü AB ye ve hayır oyu verenlere inat yükseldik.Görünen o ki borsacılar referandum içinde bir yerlere mesaj göndererek 70 milyonun hislerine tercüman olacaklar.
Hayır oylarının zaten satıldığı ısrarla vurgulanıyor.Fiyatların düştüğü alım için uygun ortam oluştuğu Büyük fonların hala piyasada olduğu söyleniyor.
İlk açılışta 23700 lere düşüş kuvvetle olası.Burdan alımların geleceği tahmin ediliyor.23700 de tutunamazsak 22800 lerin görülebileceği konuşuluyor.
Sonuçta 20 dakika kaldı.Bekleyip görücez.
Allah işimizi rast getirsin.
İhtiyaçları giderdik,
Kahvemizi ve abur cuburlarımızı aldık.
Ne de olsa yerimizden kalkmak mümkün olmayacak.
Müziğimizide açtık havaya girdik bekliyoruz.
Its the final countdown :)
SyntaxError
30-05-2005, 10:18
herkese günaydın...
SNOWDROP
30-05-2005, 10:21
Bu sonuc neresinden bakarsanız bakın kötü bir sonuc ve tüm avrupayı olduğu gibi mutlaka bizi de etkileyecektir. Fazla iyimserlik bizi gerçekleri görmekten uzaklaştırmasın.
lancelot
30-05-2005, 10:22
Günaydın Herkese...
Moral iyi, Hava iyi, Ortam iyi...Eeee Ne duruyorsun açıl sana..... açıl sana.... :D :D
Bol Tavanlı bir gün olması dileğiyle.... :tamam:
Günaydın,
Herkese serinkanlı olmasını tavsiye ediyorum.
Ben uzun vade de Hayırın Türkiye için daha hayırlı olacağını düşünüyorum...
soztabak
30-05-2005, 10:25
günaydın tüm hisse.net ailesine.
cumaya kadar hayır çıkarsa öldük bittik diyen medya sonuç hayır çıkınca aslında bu türkiye için şöyle iyi oldu böyle iyi oldu demeye başladı. görünen o ki piyasa gene bildiğini yapacak. biz sadece sonda çizilen resmi görebileceğiz.
bol kazançlar dilerim.
turkishwarrior
30-05-2005, 10:25
panik yapmayalım....En büyük zararı panik yapanlar görecek...
POWERFUL
30-05-2005, 10:26
30/05, 7:32:18
Timothy heritage
parİs, 30 mayıs (reuters) - fransızlar, dünkü referandumda ab anayasasını büyük bir farkla
reddederek, hem ab'yi bir krizin içine çekmiş hem de birliğin üye sayısının artmasının ardından
sorunsuz bir şekilde faaliyet göstermesini sağlayan bu belgeye öldürücü darbeyi indirmiş olabilirler.
fransa'daki referandumun ardından ab liderleri, anayasanın henüz sona ermediğini ve üye
devletlerin onay süreçlerini sürdürmeleri gerektiğini söylediler. ancak İngiltere dışişleri bakanı
jack straw, bu sonucun ab'nin geleceğine dair büyük soruları da beraberinde getirdiğini söyledi.
referandumdan yüzde 45'e karşılık yüzde 55 oy oranıyla galip çıkan 'hayır' kampı kutlama
yaparken, fransa cumhurbaşkanı jacques chirac televizyonda halka sesleniş konuşmasında yenilgiyi
kabul etti ve bu sonuca halk desteği azalan başbakanı değiştirerek karşılık verebileceğinin
sinyallerini verdi.
hollanda, çarşamba günü anayasa için referanduma gidecek. hollandalı bakanlar dünkü
açıklamalarından seçmenlerden fransa'daki sonucu dikkate almamalarını istedi. fransa'da olduğu
gibi hollanda'da da kamuoyu yoklamalarında önde giden 'hayır' oylarının galip gelmesi, ab'yi daha
da derin bir krize sürükleyecek.
ancak ab dönem başkanı lüksemburg'un başbakanı jean-claude juncker, ab'nin yaklaşık 454
milyon vatandaşının neredeyse yarısının anayasaya destek verdiğini belirterek, "avrupa süreci bugün
durma noktasına gelmemiştir" dedi ve ab liderlerinin bu durumu 16-17 haziran'da yapacakları bir
sonraki zirvelerinde ele alacaklarını, ancak anayasanın yeniden müzakere edilmesinin olasılık
dahilinde olmadığını da sözlerine ekledi.
((İstanbul haber merkezi, 0212-350 7053, faks: 0212-350 7005, turk.newsroom@reuters.com))
tractact
30-05-2005, 10:27
Kısa vadede para lâzımsa o parayla borsaya girmemek imkb'nin baş kurallarından biri... İşte bu kuralın işleyeceği günler bizleri bekliyor sanırım... Neyin ne olacağı belli değil... Umarım paranız kısa vade için lâzım değildir... Çünkü her iki yöne de meyilliyiz...
herkese günaydın.
kesinlikle sakin olmak lazım.
bu ve benzer konulara yeteri kadar şerbetliyiz.
tractact
30-05-2005, 10:28
Barroso:turkiye Ile Uyelik Muzakereleri Ekim De Baslayacak - Cnbc-e
denetmen
30-05-2005, 10:28
Bendeniz durumumuzun Brezilya'dan hiç de kötü olmadığı yaklaşımıyla hareket etmeyi kararlaştırdım ve bugün altan alış yazdırdım. iyi seanslar
lancelot
30-05-2005, 10:29
- 307
İlk açılış güzel.24000 altı yok gibi.
Hadi hayırlısı.Nede olsa burası borsa.
lancelot
30-05-2005, 10:32
agyo alalım biraz... :)
Parite 1.2530 lara çıktı yeniden...
POWERFUL
30-05-2005, 10:33
fazla etkili olmadı şimdilik
Alış satışlar sadece KY lerde...
Kademeler bom boş...
Büyükler için henüz seans başlamadı..
tractact
30-05-2005, 10:34
Oldu da bitti maaşallah :D
Ercan Yildiz
30-05-2005, 10:34
arkadaslar ..isc'Ye neler oluyor ? gecen haftaki düsülerden sonra simdi 7.20 !!!!
bu kagitta birseyler olacak am nee ??? bakalim. biz haberi alinca millet köesyi dönmüs olacak !
neyse gecen hafta beni 6.80'den mallandiranlara sonsuz tesekkürler !!
bu arada kendini begenmis bi mok zanneden ukela ve 5 y-kurus etmeyen fransiz dangalaklarina tesekkürler..
lancelot
30-05-2005, 10:36
Para g/ç ne alemde...
İngiltere ve ABD de resmi tatil...
Para
daha bir şey yok.........
SyntaxError
30-05-2005, 10:39
sn. atoş günaydın, ARENA alabilir miyim? teşekkürler...
bu herifler malda oldugu muddetçe biz savaşa girsek yinede bir şey olmaz................
sn. atoş günaydın, ARENA alabilir miyim? teşekkürler...
............
aligungor
30-05-2005, 10:41
günaydınlar burası imkb fransa mıra :eek: :D nsa vız gelir tırıs gider diyorlar....
Ercan Yildiz
30-05-2005, 10:41
arkadaslar ..
fazla bir hareket beklemeyin..
neden ?
cünkü bu kararin TR üzerinde hicbir etkisi yok . maalesef. bir EU karsiti olarak isterdim ki olsun ve AB sömürüsü bitsin. ama bu adamlar son kanimizi emmeden rahat vermezler. yani görüsmeler 3 ekimde baslayacak!!!
POWERFUL
30-05-2005, 10:42
sn. atoş ERSU MNDRS MTEKS alabilirmiyim? Teşekkürler
Sn.Atoş,
Şu benim lingo lingo SISE ler deki durumu bir gönderebilir misiniz ? Geçen hafta burada bayağı bir reklamını yaptık kağıdın inşallah alanlar olmuştur bi yerlerden...
Teşekkürler...
lancelot
30-05-2005, 10:43
Bankalara alım geldi...
sayın atoş yazıcı alabilirmiyim,teşekkürler
tractact
30-05-2005, 10:44
bu herifler malda oldugu muddetçe biz savaşa girsek yinede bir şey olmaz................
:bravo: :bravo: :bravo: :tamam:
sn. atoş ERSU MNDRS MTEKS alabilirmiyim? Teşekkürler
................
Sn.Atoş,
Şu benim lingo lingo SISE ler deki durumu bir gönderebilir misiniz ? Geçen hafta burada bayağı bir reklamını yaptık kağıdın inşallah alanlar olmuştur bi yerlerden...
Teşekkürler...
.........
Ercan Yildiz
30-05-2005, 10:45
sayin atos ..bi isc, isgyo ve isfin rica edebilirmiyim ?
gunaydın arkadaslar, finbankı durdurun ltf, cuma 4.80 den satmıstım, gec kalınca asagıdanda alamadık tekrar......
denetmen
30-05-2005, 10:46
Sn.Atoş, uygun bir zamanında BRYT alabilirmiyiz.teşekkürler
tractact
30-05-2005, 10:46
Ya bir de "evet" çıksaydı ??????????????????
sayın atoş hektaş ve kutpor derinlik
sayın atoş yazıcı alabilirmiyim,teşekkürler
.............
Üstelik dahada alım peşindelermiş.3 yıllık imf anlaşması yapmış ülkemizin geleceğini çok parlak görüyorlar.
Birde biz kendimize inanıp güvenebilsek.Şimdi hayır diyenler kendileri gelecek nolur gelin diye.
Bu arada 24600 leri tırmalıyoruz.Yinede çok dikkat.Burdan vermesinler.
syn atoş
kochol bakabilirmiyiz
tşk
Sn.Atoş, uygun bir zamanında BRYT alabilirmiyiz.teşekkürler
........
lancelot
30-05-2005, 10:48
Sn.Atos bir agyo'ya bakalım mı? Tavan olacak mı ? :)
Şöyle Meyveli...
Ya bir de "evet" çıksaydı ??????????????????
bende merak ediyorum gine ters kose yaptilar kahretsin :vurkafa:
sayın atoş hektaş ve kutpor derinlik
.............
Arkadaşlar kütfen kodunu yazın bu hisseler bana çok yabancı...
syn atoş
kochol bakabilirmiyiz
tşk
...........
Sn.Atoş
Mümkünse benim diğer kağıt olan UCAK ı da gönderebilir misiniz bi ara müsait olduğunuzda..
Teşekkürler...
arkadaşlar,
yinede dikkatli olalım,altları dolduruyorlar gibi geliyor.
sn atoş
arena yı alabilimiyim ltf..
teşekkürler..
Sn.Atos bir agyo'ya bakalım mı? Tavan olacak mı ? :)
Şöyle Meyveli...
..........
bende merak ediyorum gine ters kose yaptilar kahretsin :vurkafa:
bekle dostum bu hafda görürüsün o malların turşusunu kuracak degillerya eli tetikde olanlara verecekler.............nakittekiler için bu haftanın geçmesi ve endeksin bir oturmasını izlemek en ideali gibi...........
altar237
30-05-2005, 10:52
Merhabalar, hepimizin günü aydın olsun arkadaşlar....
teknikç,i arkadaşlardan sise'nin analizini rica edebilir miyim?
Ercan Yildiz
30-05-2005, 10:53
aha !!
isc 7.3 ????
25 bin üzeri kapatabilirmiyiz..)?
bu fırsatı kaçırmayın....bir daha gelmez satmak babında
isfin kademe alabilirmiyim atoş
Ercan Yildiz
30-05-2005, 10:54
bekle dostum bu hafda görürüsün o malların turşusunu kuracak degillerya eli tetikde olanlara verecekler.............nakittekiler için bu haftanın geçmesi ve endeksin bir oturmasını izlemek en ideali gibi...........
evet kesinlikle.. acele yookkkk !!!
Geçen hafta p.tesi günkü teknik analizde, perşembe, en geç cuma günü mal alınıp, 600 puanlık yükseliş beklenmesini yazmıştım.. Sonrası için değerlendirme yaparız demiştim..
Şimdi 600 puanlık kesin olan yükselişin sonlarındayız...
Gelelim bundan sonrasına... Ya devam, ya da ufak ufak geri çekilmeler ...
Ben realizasyonumu yaptım..Alış için teknik çalışma yapmayı planlıyorum, tabii vakit bulabilirsem..:)
Selamlar...bugün eğer güzel bir artı kapatırsak, fransaya çok güzel bir cevap olacak...rastgele :aglayan:
pardon kutpo ve hekts
.........
ÇifteAjan
30-05-2005, 10:56
Günaydin, sn. atos mipaz ve zoren lütfen.
Foruma katıldığım günden beri biliyorsunuz her fırsatta para girişinin borsada yön tahmin ederken en önemli kriter olduğunu söyle dururum;
cuma günü borsaya 28 milyon para girmişti
bunun büyük bölümü isctr'deydi
bugün durum ortada....
Avrupa borsalarını görmeden alım yapılmamasında yarar var.
starerdi
30-05-2005, 10:57
elnde hisseleri tutup böyle bir riske girenleri tebrik ederim şimdilik göstergeler olumlu. cuma günü 5dk negatif bölgeye geçmişti oda alım dalgasıyla telefi edildi. şimdilik olumlu.
Sevgili atoş nthol -prkte-ıpmat alabilirmiyim. teşekkürler.
isfin kademe alabilirmiyim atoş
..............
teknik oyuncu
30-05-2005, 10:58
Talep, yukarıya doğru genişleme çabasında ancak, cuma gününe göre biraz azalmış durumda. Kağıt bazında hareketler olabilecektir.
slm atoş,durof verebilirmisin tşk...
1.2521
Satış gelir biraz sonra...
Günaydin, sn. atos mipaz ve zoren lütfen.
...........
is c ile tutmaya calisiyorlar
ssevgılı atos
fmızp alabılırmıyım
Sevgili atoş nthol -prkte-ıpmat alabilirmiyim. teşekkürler.
..........
is c ile tutmaya calisiyorlar
aynen...raymonda piyasaya yesil pompalamak için hangi kagıtta pozisyonu varsa onu coşdu gösteriyor.....................
ssevgılı atos
fmızp alabılırmıyım
...........
Arkadaşlar çıkmam lazım size bol şans....
sevgılı atos
fmızp ı tekrar alabılırmıyım alt tarafını uzun lutfen
atos isgyo ve hurgz da alıcı ve satıcıları alabilirmiyim? teşekkürler.
Ercan Yildiz
30-05-2005, 11:08
Avrupa borsalarını görmeden alım yapılmamasında yarar var.
DAX - 0.07 ! görüldügü üzeri panik yapip dünyanin batacagini ve basimza tas yagacagi düsünmek bizim kültüre haiz bir olgu ..
bence gecen senenin grafigine bakmak (mayis- ekim) bu sene iin ipucu verecektir .. mayis - ekim dönemi icin..
tractact
30-05-2005, 11:08
aynen...raymonda piyasaya yesil pompalamak için hangi kagıtta pozisyonu varsa onu coşdu gösteriyor.....................
Biz böyle düşünürken adamlar çatır çatır alıyor olmasın :eek:
teknik oyuncu
30-05-2005, 11:09
Piyasa yukarıdan basınçla sıkıştı, talep yeniden kendini azaltarak dengeledi.
Bu seans ağırlıklı ortalama fiyatı yüksek olan kağıtlar, yükseliş potansiyeli taşıyabilecektir.
piyasada gel gel yapma havası var...olumsuz beklenti bitti, satıldı.. işimize bakalım algılması yapıyorlar....
hayır oyları çok yüksek...bu fiyatın içinde değil....euro zayıflayacak...geçen yıl dolar ile ara malı ithal et...euor ile sat oyunu da bitti.
dikkatli olun....
Avrupa Borsalarinda Son Durum
30 Mayis 2005 İst-
Endeks Fİyat DeĞİŞİm
Londra Ftse 4986.3 -8.6
Frankfurt Dax 4441.3 -3.5
Parİs Cac 40 4103.7 -28.1
ZÜrİh Smi 6157.7 -3.1
(30/05/2005 - 10:02:11)
soztabak
30-05-2005, 11:16
Şu an bu konuyu 123 kişi okuyor. (73 üye ve 50 ziyaretçi)
kalabalığız yine :D
teknik oyuncu
30-05-2005, 11:16
SISE : Üç gündür mevcut olan talep bugün dengelendi. Hatta cuma gününe göre biraz azaldı. Bugün yukarı itim gücü cuma dan daha az. Daha kesin konuşmak için her iki seansı da görmek gerekir.
isfin pasta ile kademe görebilirmiyim sayın atoş
Ercan Yildiz
30-05-2005, 11:18
arkadaslar ...
haftalardir anketlerde sonuc az cok görülüyordu .. ne oldu parite nerden (1.3X)'den 1.2X lere geldi . borsalar malum.. simdi dhaa neden düssün.. kaldi ki Türkiye icin (maalesef) görüsmeleri engelleyecek bir durumda yok..
Bakıyorum bazı arkadaşlar buraya yazı yazıyor ama olayları incelemekten bi haber , fransadan hayır çıktı diye nerdeyse seviniyor gibiler.Daha düne kadar evet çıksa diye feryat ediliyordu. Borsada bugünkü senaryo tamamen şöyle olacak,geçen hafta düşüşte alttan alınan mallar hiçbir şey olmadı bak borsa düşmüyor denilerek mümkün olduğunca bugünkü fiyatlardan kar marjı taşıdığı için ky verilmeye çalışılacak.Nedenlerine birazdan değineceğim
hazerfendeks
30-05-2005, 11:19
BAGFS ve KUTPO alabilirmiyim Sn ATOŞ
sn atos petkm ve arfyo rica ediyorum , tesekkurler :)
durmuskoc
30-05-2005, 11:20
Günaydın
Hollanda seçimleride bu fiyatların içindemi?
Orası içinde hayır beklentisi var
CAC binde 73 eksi
Ercan Yildiz
30-05-2005, 11:21
piyasada gel gel yapma havası var...olumsuz beklenti bitti, satıldı.. işimize bakalım algılması yapıyorlar....
hayır oyları çok yüksek...bu fiyatın içinde değil....euro zayıflayacak...geçen yıl dolar ile ara malı ithal et...euor ile sat oyunu da bitti.
dikkatli olun....
yani aB borsalari'da mi gel gel yapiyor? bilemiyorum..
starerdi
30-05-2005, 11:21
göstergeler olumlu hala. bir düzeltme gelmesi normaldir. ondan sonrası incelenmesi gerekir. eğer düzeltme yükseliş için potansiyel güç ise. yükselere gitmek için pozisyonumuz olmadığından pozisyon açmalıyız. pozisyonu olanlar şimdilik tut pozisyonunda. 24275 lerde boşluk oluştu burası doldurulabilir.(kesin değil tabi) cuma günü oluşan 24200 deki boşluk sabah doldu.
Bundan sonraki günler düşük çıkacak enflasyon rakamları ve başbakanın ABD gezilerinden çıkacak olumlu rakamların endekse yansımalarını izleriz.
parite nedeniye hem türzim gelirleri azalacak hem de daha az avrupalının ülkemize gelişi azalacak....tırmanan terör de cabası...
teknik oyuncu
30-05-2005, 11:23
ARENA :Düşüşün sonuna yaklaşıldı. Alttan destek geldi. fakat seansların sonunu görmek gerekiyor. destek devam ederse yarın daha iyi olacaktır.
yükselme veya tepki bitti herhalde ....
Günaydın
Hollanda seçimleride bu fiyatların içindemi?
Orası içinde hayır beklentisi var
CAC binde 73 eksi
AB anayasasının kabul edilmesi için tüm üyelerden kabul şartı aranıyor. Fransa'nın tek başına reddetmesi bile anayasanın kabul edilmeyeceği anlamına geliyor. Fransa'yı hollanda ve ingiltere nin de takip edeceği beklense de artık çok da anlam ifade etmiyor bence. En azından bizim açımızdan
starerdi
30-05-2005, 11:33
AB anayasasının kabul edilmesi için tüm üyelerden kabul şartı aranıyor. Fransa'nın tek başına reddetmesi bile anayasanın kabul edilmeyeceği anlamına geliyor. Fransa'yı hollanda ve ingiltere nin de takip edeceği beklense de artık çok da anlam ifade etmiyor bence. En azından bizim açımızdan
şunu kabul etmiyorum. fransa devleti benim kanımca bu anayasayı kesinlikle istemedi. isteseydi referanduma sunmazdı. yok demokrasiy miş falan filan. çok önemli olaylarda devletlerin demekrosiye neler yaptığını herkez biliyor. fransa için bir kozdur. artık kendi istediği düzenlemeleri yapar. der benim halkım istemiyor ben kurucu ülkeyim artık bazı şeyler şöyle olsun der. muhafazakar bir lideride başa getirirler....
Ercan Yildiz
30-05-2005, 11:34
DAX + 0.1 ..
olaylari makro olarak analiz edebilenlerin yine kazancli cikacak bir devreye giriyoruz ..
engindeniz
30-05-2005, 11:34
dikkatli olun....
---
Güzel bir tespit...
:bravo:
vizyoner
30-05-2005, 11:35
5 dakika analizi:
Endeks ve göstergesi arası negatif uyumsuzluk belirginleşti..
bu işin en güzel tarafı hayır beklentisinin fiyatlara büyük bir oranda yansımış olması..ya yansımış olmasaydı?? allah sonumuzu hayır etsin...
şunu kabul etmiyorum. fransa devleti benim kanımca bu anayasayı kesinlikle istemedi. isteseydi referanduma sunmazdı. yok demokrasiy miş falan filan. çok önemli olaylarda devletlerin demekrosiye neler yaptığını herkez biliyor. fransa için bir kozdur. artık kendi istediği düzenlemeleri yapar. der benim halkım istemiyor ben kurucu ülkeyim artık bazı şeyler şöyle olsun der. muhafazakar bir lideride başa getirirler....
istemediği çok açık, katılımın fazlalığı bunu açıkça gösteriyor ama diğer yandan hayır çıkması da aşırı sağcılarla komunist partinin fikirbirliği ile oldu, ilginç olan buydu bence....
engindeniz
30-05-2005, 11:37
parite nedeniye hem türzim gelirleri azalacak hem de daha az avrupalının ülkemize gelişi azalacak....tırmanan terör de cabası...
---
Bunu düşünmek lazım..."Acaba bu kadar da basit mi ?" :düsün:
---
durmuskoc
30-05-2005, 11:38
30.05.2005 10:15:02 -- ENDEKS BEKLEDİĞİMDEN DAHA GÜÇLÜ AÇILIŞ YAPTI
Günlük yorumda 23.850 civarına kadar bir gerileme olabileceğini belirtmiştim, fakat açılır açılmaz bırakın aktif satış yapmayı, alış emirlerinin hızla arttığını gördük. Şuna seviniyorum ki artık küçük yatırımcı da işiöğreniyor, fakat daha önce de belrittiğim gibi, aslında açılış sonrasında az bir düşüş olması ve herkesin alıma geçip borsayı yükseltmesi de çok sağlıklı değil. Bu nedenle Bu aşamada bir miktar satış gelecektir. Bugün için şu anki psikoloji ile kimse satmak isetmeyecektir. Çünkü piyasa hiç de korkulacak bir düşüş yapmamıştır, dolayısıyla az sonra gelebilecek satışlar da alım yapanların satması sonucunu getirmeyecektir. Bu aşamadan sonra hareketlerin teknik olduğunu göreceğiz. 24.250 ile 24.400 aralığına kadar bir gerileme olması bu aşamada normaldir. Stop-loss seviyesi 24 binin altında bir kapanıştır. Bugün için yenialım yapılmaması gereken seviye 24.750 veya üzerindeki seviyeledir. Bu seviyeelre çıkış olursa coşkuya kapılmaya gerekyoktur. Aşağı yöndeki hareketlerde ise çok kısa vadelialım için 24.250 seviyesi uygun görünüyor. Bir sonraki yorum saat 10:55'de.
30.05.2005 00:35:40 -- HAYIR SONRASINDA İLK SEANS İÇİ MESAJ
Günlük yorumumda ayrıntılı senaryolara ve borsanın yapabileceği hareketlere ayrıntılı olarak değindim. Panik yapacak ve korkacak birşey yok. Piyasalar açıldığında klasik hareketleri izleyeceğiz. Büyük bir düşüş beklemiyorum. hayır zaten %80 oraında fiyatlara yansımıştı. Olsa olsa bu hayır, alım için fırsat yaratır. fakat şunu sırarala belirtmeliyim ki küçük yatırımcı bunu alım fırsatı olarak eğer yanlış yerde kullanırsa, büyükler aldıklarınızı size geri döktürürler, bu yüzden ilk düşüş dalgasının ardından ilk yukarı tepkide hemen atlamamak gerekir. Eğer küçükler önemli çapta alım yaparlarsa bir süre daha aşağı hareket izlenebilir. Alım yapanlar borsayı izlemeyi bırakıp bir-iki gün sonra baksınlar derim. Seans içinde sık sık yorum vereceğim fakat saat 09:25 ile 10:00 arasında matriks'den canlı yayında olacağım için ilk yorumumu saat 10:00'da vermeyi düşünüyorum. Bence piyasa açıldıktan sonraki ilk yarım saatte izlemede kalınmalı. Ya da disket emri ile açılış öncesinde, cuma kapanışlarının en az 5-6 kademe altına alış yazılabilir. Alışlar gelirse alınan fiyatların 2-3 kademe üstü trade amaçlı satış yeri olabilir. Bir sonraki yorum 10:10'da
Yaşar Erdinç
starerdi
30-05-2005, 11:40
istemediği çok açık, katılımın fazlalığı bunu açıkça gösteriyor ama diğer yandan hayır çıkması da aşırı sağcılarla komunist partinin fikirbirliği ile oldu, ilginç olan buydu bence....
burda istemeyenin halktan öte devlet yönetimi demek istemiştim. halk zaten istemiyor. bu biliniyor. çıktılar referanduma soktular nayasayı ve beklenen geldi. zaten özellikle avrupa daha tutucu olmaya başlıyor. ilerde başlarda ki kişiler de tutuculardan seçilecektir.
REFERANDUMDAN "HAYIR" ÇIKMASIYLA, EURONUN DOLAR VE YEN KARŞISINDA DEĞER KAYBETTİĞİ GÖZLENDİ
30.05.2005-İST. Fransa'da yeni AB Anayasası için
yapılan referandumda ''Hayır'' oylarının yaklaşık yüzde 55 ile
beklentilerin üzerinde çıkması, uluslararası döviz piyasasında avronun
dolar ve yen karşısında değer kaybetmesine neden oldu.
Geçen hafta New York döviz piyasasında 1.2580 olan avro/dolar
paritesi, Fransa'daki referandum sonuçlarının açıklanmasıyla çok sert
olmasa da gerileyerek yeni haftaya 1.2510 seviyesinden başladı.
Avro, Japon Yeni karşısında da geriledi. Uzakdoğu piyasasında
geçen hafta 135.65 yenden satılan avro, bugünkü işlemlerde 135.06 yen
seviyesine kadar indi.
Yeni AB Anayasası'nın Fransa'daki referandumda karşılaştığı engel,
avronun diğer önemli paralardan İsviçre Frangı ve İngiliz Sterlini
karşısında da küçük oranlarda değer kaybetmesine neden oldu.
Sumitomo Mitsui Banka analistlerinden Daisuke Uno, referandumda
''Hayır'' çıkması olasılığının piyasalarda daha önce
fiyatlandırıldığına dikkat çekerek, şu değerlendirmede bulundu:
''Bu nedenle sürpriz yok. Bununla beraber, Avrupa'nın politik ve
genel entegrasyonu sürecinin yavaşlayabileceği riski artmış durumda.
Bazıları, avro/dolar paritesinin uzun bir aradan sonra tekrar 1.20
seviyesinin altına inebileceğini söylüyor. Ben buna katılmıyorum. 1.23
seviyesinde güçlü bir destek bulunuyor.'' değerlendirmesinde
bulunuyor.
(30/05/2005 - 10:38:27)
hüsnü ferit kelkitli dayanışması ile piyasalar yatayda tutuluyor...adamların hakları var...güzelim bankalarını evlendirmeleri lazım...1-2 ay daha dişlerini sıkacaklar....
bu arada hissleri de şişiyor..
Kelkitli bankasini satmisti bildigim kadari ile.
burda istemeyenin halktan öte devlet yönetimi demek istemiştim. halk zaten istemiyor. bu biliniyor. çıktılar referanduma soktular nayasayı ve beklenen geldi. zaten özellikle avrupa daha tutucu olmaya başlıyor. ilerde başlarda ki kişiler de tutuculardan seçilecektir.
ve bu durumda da bizi AB'ye almayacaklar demek istiyorsunuz galiba...
Kelkitli bankasini satmisti bildigim kadari ile.
henüz paraları alıp hisseleri devretmedi...garanti-intesayı hatırlayın...12 ye beş kala her şey değişebilir....
adamlar neredeyse ayni paraya ykb yi almak varken neden fazla versinler ki?
Avrupa BİrlİĞİ Komİsyonu BaŞkani Hose Manuel Barroso Fransa'da Ab Anayasasi'nin Reddİnİn Cİddİ Bİr Sorun OlduĞunu, Ancak Bunun TÜrkİye İle MÜzakerelerİ EtkİlemeyeceĞİnİ SÖyledİ. Lci Televİzyonuna Bİr AÇiklama Yapan Barroso, Fransa'da Anayasanin Reddİnİn Avrupaya Yayilmasi Rİskİnİn BulunduĞunu Kaydettİ. Barroso, Fransa'nin Anayasayi Reddİnİn Cİddİ Bİr Sorun OlduĞunu Ve İŞlerİn Artik Eskİsİ Gİbİ OlmayacaĞini Belİrttİ. Ab Komİsyonu BaŞkani, TÜrkİye İle MÜzakerelerİn PlanlandiĞi Gİbİ 3 Ekİm'de BaŞlayacaĞini Da SÖyledİ. Avrupa BİrlİĞİ DÖnem BaŞkani LÜksemburg'un BaŞbakani Jan Klaud Yunker İse Fransiz Halkinin, Anayasaya Hayir Demesİne KarŞin, GenİŞleme SÜrecİne Devam EdİleceĞİnİ AÇikladi. Hollanda BaŞbakani Jan Peter Balkenende İse SeÇmenlerİne, "fransa'dan Etkİlenmeyİn" ÇaĞrisi Yapti. (30/05/2005 - 10:52:49)
sise'de gevseme bekleniyor mu?
starerdi
30-05-2005, 11:59
ve bu durumda da bizi AB'ye almayacaklar demek istiyorsunuz galiba...
%90.
zaten pek bir katkıları olacağını zannetmiyorum. onlar önce ABD ye karşı nasıl baş ederim onun derdinde. bu kafayla giderlerse bir işe yaramazlar. orduları var mı siz ona bakın. euronun biraz değer kazanmasıyla nerdeyse gerilemeye geçecekler. sömürüyle, çalışmayan vatandaşlarına kaynak sağladılar. ama sömüre bilecekleri yerlerden kolları koparılıyor. onlar can derdine düşmüş bi,zim haberimiz yok.
siz diyeceksiniz ki can derdindeyse bizi almaları lazım.
işte o zaman adama yedirmezler.!
GARANTi BANKASI iNTERNET SiTESiNDE
“74.000 YTL'lık SOYGUN”
GARANTi BANKASINDA iNTERNET HESABI OLANLAR; EĞER BAŞINIZA AYNI OLAY GELSİN İSTEMİYORSANIZ MUTLAKA SONUNA KADAR OKUYUN.
Ben, Lütfi Cem Polatoğlu’nun senelerdir gerek şahsi, gerekse şirketlerimin hesapları Ortaklar Caddesi ve Moda şubesinde bulunmaktadır. 21.04.2005 tarihinde Saat:13.09 da cep telefonuma 124-6695342 hesabınızdan internet şubesi ile 44.000 YTL lik “havaleniz gerçekleşmiştir” mesajı aldım. Derhal GARANTİ internet bankama girip ne olduğunu anlamaya çalıştım. Ancak defalarca şifremi doğru yazmama rağmen ne şahsi nede şirket hesabıma giremedim. Korkuyla derhal bankamı aradım, (Ortaklar Şubesi). Cebime yapmadığım bir havalenin mesajı geldiğini belirttim ve internet hesabıma giremediğimi söyledim. Bana tekrar denememi, bazen böyle sorunlar olduğu söylendi. Hatalı bendim demek, ısrarla hatta iken birkaç kez daha denedim… Ama 3 kez den fazla şifremi girmeme rağmen bloke de etmiyordu hesabı.. Bayandan hesabımın detaylarını aldım. Şahsimden paralar şirket hesabıma aktarılmış, oradan da dövizler bozdurulup HSBC Sarıyer şubesine ADNAN ÖZTEKİN adına birkaç kez EFT geçilmiş. (Toplam 74.000 YTL) Tabi bu bilgileri almak için harcanan vakti hesap edin. Derhal benim portföy yöneticim Sn.Aslı Duruk ile görüştüm. Durumu anlattım. Merkezi arayıp derhal bana döneceğini belirtti. Kendisi 15-20 dk sonra bana döndüğünde, Garanti Bankası istihbarat bölümü ile görüştüğünü, Onların derhal harakete geçtiğini, detayları bana bildireceğini söyledi. 2. Kez aradığında İstihbarattan gelen bilgilere göre para aktarılan HSBC Sarıyer’deki ADNAN ÖZTEKİN’in “telefon bankacılığı ile” (Kullanılan telefonlar 0555 637 1187, 0212 2811408, 212 5481476) parayı HSBC İKİTELLİ şubesine “NECATİ KARAKAYA” adına yollandığını belirtmiş ve paranın “BLOKE” edilmesi için benim derhal ŞİŞLİ C.BAŞSAVCILIĞINA gidip yazıyı kendisine fakslamamı istemiştir. Derhal tarafımızca şahsi kanallar vasıtası ile HSBC İkitelli Md.’nün “cep telefonu” na ulaşılmış ve para “BLOKE ETTİRİLMİŞTİR” Daha Sonra, Adliye ye gidilmiş ve dilekçe verilmiştir.
AMA...
Mesele “halloldu” diye düşünerek Ortaklar caddesine gittim. Oradan tekrar HSBC yi aradık, durum nedir diye sorduk. (Aslı hanımın sekreteri sordu) Ve o an öğrendik ki (yeni olarak) gönderilen paralardan biri 32.000 YTL “ANADOLU FİNANS KURUMU” İKİTELLİ Şubesine “OSMAN NURİ DİKEÇ” adına yollanmış ve o para ÇEKİLMİŞ….
GARANTİ BANKASININ Senelerdir yaptığı reklamlara güvenerek ve hatta tüm turizm çevremi de ikna ederek açtırdığım hesabın bu kadar GÜVENSİZ olduğuna şahit oluyorum. Ayrıca daha sonra alınabilecek önlemler açısından da personelin iHMALi olduğunu düşünüyorum. Çünkü çalınan parayı HSBC deki gibi bloke ettirebilme şansımı da YOK ETTİLER…
Bu nedenle aşağıda belirtilen nedenlerden ötürü en kısa zamanda “mağduriyetimin giderilmesini” istedim. Ancak GARANTi BANKASINDAN yanıt ve muhatap dahi bulamadım.
NEDEN PARAMI GERİ İSTİYORUM ?
Olay Tam netleşmedi ama tahminim şöyle gelişti. Ya bir "keylogger" kullanıldı, yani bir "virüs"le Bilgisayarıma giren "HACKER" özel programı ile şifreleri okudu, veya benim üstte sürekli kullandığım web sayfaları listesi ve sık kullanılanlar listesine kendi hazırladığı GARANTI BANKASI sitesini koydu. (çünkü 1 hafta önce hatırladığım kadarıyla üstteki sık kullanılanlara bastığımda onlarca adres yerine sadece kendi sitem ve Garanti bankası sitesi vardı. Ve ben garantiyi seçip işlem yapmaya çalıştım. Şifreyi işte ozaman girmiş veya "değitir" demiş ve değiştirmiş olabilirim. Daha sonra da paranın yüksek olduğu gün bu işlemi gerçekleştirdi.
Oysa Ben Garanti Bankasını sistemlerinin çok zayıf olduğu konusunda geçen sene uyarmış ve bir fax çekmiştim.
1) Dünyanın hiçbir internet bankacılığında sadece hesap numarası, hiç değişmeyen bir PAROLA ve 2 ayda bir değişen şifre ile hesaba girilmez ve islem sonunda da „sağ üst butona basarak“ çıkılmaz. Buna da bahane olarak „Müşteri Sıkılıyor“ diyemezsin. Sen önlemlerini alırsın, istemeyen bir müracatla ve ya bir butona basarak isterse „sadece hesap numarası ile“ işlemini yapsın. Ama beni mağdur etmeye hakkın yok. Dünyada birtek GARANTİ de böyle.
2) Her işlem sonunda da mutlaka bir İŞLEM SONU ŞİFRESİ olmalı. Dünyada birtek Garanti Bankası’nda bir İŞLEM SONU ŞİFRESİ YOK. (Olsaydı 2. olasılıkta Hacker kendi sitesine benim hesaplarımın aynı parasını koyamayacağı, tüm detayları işleyemeyeceği için beni-bankamı soyamazdı)
3) Garanti Bankası internet sitesinde GÜVENLİKLİ ÇIKIŞ BUTONU YOK. (sol altta yazan standart „çıkış“ butonu aynı anlamı taşımıyor-tatmin etmiyor) Bu durumda siz sağ üst köşeden kapatsanız bile bilgisayarınız açık kalabiliyor. Öyle olmasa neden dünyanın tüm bankaları sitelerinden çıkış için böyle bir „buton“ kullansınlar.?
4) Haraketli klavye önemli. (Hemen hemen tüm bankalarda var) Dünyada birtek GARANTİ de yok. Değişken klavye daha da önemli (Ör YKB ve diğerleri) ama TIKLAMADAN harflerin üstüne gelerek ulaşılan klavye en güvenlisi. (AKBANK). Çünkü „hacker“ sizi görmüyor klavye vuruşlarınızdan veya tıklamalarınızdan şifrenizi çözebiliyor. Böyle olsaydı hacker benim vuruşlarımdan şifremi tanıyacak mıydı? HAYIR !
5) Diğer bankalarda 1 kez bile şifreyi yanlış girseniz bir sonrasında sizi uyarıyor. Garantide uyarı yok. Böylece benden evvel hatalı giren (deneyen) i sezmem imkansız.
6) Hesap no, şifre ve paroladan sonra Herseferinde değişken sorular olmalı. 10 soru sürekli değişerek herseferinde size sorulmalı. (Ör.iş Bankası). İsterseniz kendi sorunuzu kendiniz yaratıyorsunuz. Böyle birşey olsaydı acaba bu hacker bu 10 soruyu tek tek aşabilecekmiydi? HAYIR !!!
7) İnternet şifremiz için form doldururken hangi IP numaralarından (Hangi bilgisayarlardan) giriş izni olsun diye sorarlar. Herkez ve heryerden girsin seçeneği de vardır. Sizde isterseniz sadece evdeki, işyerindeki ve varsa dizüstü bilgisayarınızın IP lerini verirsiniz. (bilmiyorsanız bankaya bir mail atmanız yeterlidir-ADSL kullanıyorsanız ayrıca statik IP olmalı). Bu durumda bunların harici hiçbir bilgisayardan işlem yapılamaz. Not. Iş bankası servis sağlayıcılar yolu ile bir çözüm bulmuş. Tam Doğru değil ama herkesten 1 adım ileri.
8) GARANTİ BANKASI Güvenlik kalkanı ve Norton Antivirüs programları bilgisayarımıza download edilmiştir. Ancak teknik arkadaşlarınızın da belirttiği üzere (Nusret Karakaya) ya „hacker“ tarafından kolayca devre dışı bırakılmaktadır, yada bu program bazı programlar ile çakıştığı için devre dışı kalmaktadır. Bu da yani böyle yanlış bir program kullanmak da GARANTİ BANKASI nın güvenlik sorunudur.
9) IP numaralarını serbest de bıraksanız bir önceki bilgisayar harici başka bilgisayardan hesabınıza girdiyseniz "FLAŞ FLAŞ" yapar ve "BAŞKA BİR BİLGİSAYARDAN GİRDİNİZ" der. Eğer bu bile olsa benim hesabıma başkası girdiğinde sürekli iş yerinden giren ben, bir sonraki girişimde "FLAŞ FLAŞ" yapacak olan site vasısatıyla ben "BAŞKASININ SİSTEME GİRDİĞİNİ ANLARDIM" ve böylece hacker başarısız olacaktı.
10) Dünyanın hangi bankasında siz telefon bankacılığını "ANKESÖRLÜ TELEFONLA" yapabilirsiniz.? Ama Ne yazıkki bu Türkiye de mümkün. Bankada ise 900 lü hatlara çıkış kapalı ama.
11) Polisin dediğine göre sahte kimlik Türkiye de çok yaygın, hatta tahtakalede "piyasası bile var" "YÜZMİLYON TL" Al birkaçtane, Bankada hesap aç, kredi kartı al, şirket kur. Benim olaydada HSBC ye hesap açılmış, GARANTİ'deki paralar oraya aktarılmış, başka bir sahte kimlikle de paralar çekilmiş. Bu durumda GARANTİ BANKASINA RUCU HAKKI tanımalı.
Ve en ÖNEMLİSİ...
12) Bu benim en çok itiraz ettiğim konu;
Garanti bankasından bana verilen ilk informasyona göre Paraların sadece HSBC Sarıyerden, HSBC İkitelliye isme havale olduğudur. Ve ben de direkt ikitelli HSBC Şube Md.Serdar beyin cebine ulaşıp parayı bloke ettirdim. daha sonra Savcılık işlemlerini tamamladım. (bunlar da belgelidir)
Ohh kurtulduk dedikten sonra bankam Garanti Ortaklar Şubesine gittim, oradan durum teyidi için Sekreter’e HSBC Sarıyeri arattım ki ne duyayım. Paranın bir kısmı ANADOLU FİNANS KURUMU'na gitmiş... Tabi anadolu finans kurumunu aradığımda ve savcılığa başvurduğumuzda (EK-2) herşey çok geçti.... PARAM ÇEKİLMİŞ…
Işte BU ÇOK BÜYÜK BİR İHMALDİR. HATADIR. Bunlar başıma gelebilir diye belli bir rakkam sonrası havale ve EFT ler için cep telefonuma ücretini de kendim ödediğim UYARI mesajına
ÇifteAjan
30-05-2005, 11:59
Birakin artik anayasayi derim. 17. Aralik ta durum TR icin nasil idiyse simdi de durum ayni. Degisen hic bir sey yok. AB ülkeleri bu isi fazla uzatirlarsa ki zannetmiyorum kendi sonlarini getirirler. Keske AB coksede DEM lerimize yeniden kavussak. EURO dan hic ama hic memnun degiliz. :D
endeks çok huzursuz edici duruyor
bilmem katılırmısınız
şelale olmasın
***ARENA*** Arena Bilgisayar Sanayi ve Ticaret A.S.’nin 30.05.2005 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. “Sirketimize ulasan yogun bilgi talebi uzerine, 26.05.2005 tarihinde yapilan olagan genel kurulda alinan 2004 yili kar dagitimi ve sermaye artirimi kararlarina iliskin Sirketimizce ayni gun yapilan ozel durum aciklamalarinin kamuoyunca daha iyi bir bicimde anlasilmasinin saglanmasi amaciyla asagidaki aciklamalarin borsaniz nezdinde kamuoyuna duyurulmasi uygun gorulmustur: 1- 2004 yili karindan, 3.170.666 YTL %158 oraninda brut nakit temettu, 2.853.600 YTL %142 oraninda net nakit temettu dagitilmasi, 2.954.763 YTL tutarindaki kisminda sermaye artiriminda bedelsiz sermaye olarak dagitilmasi, 2- Sermayenin 2.000.000 YTL’den; 16.000.000 YTL’ye tamami ic kaynaklardan karsilanmak uzere arttirilmasina karar verilmistir. 14.000.000 YTL (%700 oraninda) tutarindaki artirim bedeli, yukarida 1. Maddede bahsedilen 2004 yili karindan 2.954.763 YTL, hisse senedi ihrac priminden 4.328.272 YTL ve odenmis sermaye cevrim farklarindan ise 6.716.965 YTL seklinde karsilanmaktadir.” ***ARENA*** (30/05/2005 - 11:03:29)
Artık Türkiyenin AB üyeliği görüşmeleri zora girdi.Süreçte üyelik hakkında karar verecek olan taraflar Türkiyedeki ve avrupadaki siyasi iktidarlar.Almanya ve Fransa gibi AB de ağırlığı olan ve Türkiyenin üyeliğine destek veren ülkelerde iktidar değişiklikleri gündemde ve Almanya ve Fransada büyük ihtimalle yeni gelecek olan hükümetler Türkiye karşıtı olacak.Zaten chirac'ta refarandumdan sonra halkın siyasi tercihlerini dikkate alacağını söyleyerek görevi süresince yeni oluşacak hükümetin kararlarından yana tavır alacağını söyledi.Görüşmeler 3 ekimde başlasa bile bundan sonraki süreçte Ab üyesi siyasi iktidarlar bu iki ülkedeki türkiye karşıtı siyasi iktidarlardan güç alarak Türkiyeye karşı daha hoşgörüsüz ve kıbrıs ve ermeni meselelerinde bol tavizli isteklerde bulunarak Türkiye üyeliğini oldukça engelleyecekler.Tabi Türkiyedeki siyasi iktidarın tavrıda burda önemli rol oynayacak.
Yukarıdaki değerlendirmeler göz önüne alındığında belirsizliğin hakim olduğu, kısa ve orta vadede beklentinin kalmadığı piyasamızda; ellerinde mal bulunan yabancılar en azından geçen hafta düşüşte aldıkları malları cuma günü ve bu haftaki seanslarda bırakarak kar elde edip bir şekilde maliyet düşürmüş olacaklar.
Fransadan hayır çıkacağını zaten belliydi .Bu gelişmelerin olacağını daha önceden yabancı oyuncular algıladılar.
Algılayamayanlar galiba geçen hafta Fransadan inşallahla, maşallahla evet çıkmasını isterken,hayır çıkınca bugün hiçbirşey olmamış gibi buralarda görüş bildiren bizim ky ler.Yazık !
En azından yeni pozisyon alacakların bence beklemeleri gerekir.
BLaCKiCe
30-05-2005, 12:15
arenada kademe verebilecek varmı?
starerdi
30-05-2005, 12:17
göstergeler hala pozitif ancak elinde hissesi olanlar biraz dikkatli olmalı. grafikler kritikleşmeye başladı. ama düşüş başladı demek için erken. şuan olumlu.
Arkadaşlar merhaba
Siteye eskiden üye olmama rağmen forumu takip etmiyordum.Bir haftadır takip ediyorum.Emeği geçen herkese teşekkürler.Ben borsayla amatörce uğraşıyorum.
Bir sorum olacak benim portföyümde biraz PETUN var.Bu senette bu gün % 10 bir kayıp var sebebini bilen varmı.
Arkadaşlar merhaba
Siteye eskiden üye olmama rağmen forumu takip etmiyordum.Bir haftadır takip ediyorum.Emeği geçen herkese teşekkürler.Ben borsayla amatörce uğraşıyorum.
Bir sorum olacak benim portföyümde biraz PETUN var.Bu senette bu gün % 10 bir kayıp var sebebini bilen varmı.
petun bugün %15 temettü vermiş, bu durumda hisse senedi primli sayılır....
1.2518 parite çatırdıyor...
ÇifteAjan
30-05-2005, 12:23
Arkadaşlar merhaba
Pınar Entegre Et ve Un Sanayi A.Ş.’nin 11.05.2005 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır. "Şirketimizin 11 Mayıs 2005 tarihinde yapılan 2004 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında aşağıdaki kararlar alınmıştır. Yönetim Kurulu’nca 1 yılı süre için seçilen Bağımsız Dış Denetim Kuruluşu "Pricewaterhouse Coopers (Başaran Nas SMMM A.Ş.)" tasvip edildi. Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Arsan’ın istifası ile boşalan Yönetim kurulu Üyeliğine 12.08.2004 tarih ve 2004/25 no.lu kararı ile seçilen Zeki Ilgaz’ın üyeliği tasvip edildi. Şirket Ana Sözleşmesinin 7. maddesi uyarınca Yönetim Kurulu Üye adedi 7 olarak tesbit edildi. Emine Feyhan Kalpaklıoğlu, İdil Yiğitbaşı, Ata Murat Kudat, Taşkın Tuğlular, B. Safa Ocak, Yılmaz Gökoğlu ve Zeki Ilgaz 3 yıl süreyle Yönetim Kurulu Üyeliklerine seçildiler. Şirket Ana Sözleşmesinin 13. maddesi uyarınca murakıp adedi 2 olarak tesbit edildi. Kamil Deveci ve Özge Engin 1 yıl süreyle murakıplık görevine seçildiler. Şirketin 2004 yılında muhtelif kurum ve kuruluşlara yaptığı toplam 122.257 YTL’lık bağış ve yardımlara ilişkin ortaklara bilgi verildi. 26.04.2004 tarihli 2003 yılı Olağan Genel Kurulunda alınan yetkiye istinaden Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (UFRS) uyarınca hazırlanan 2003 yılı bilançosunda özsermaye kalemlerinden Birikmiş zararlar içerisinde yer alan ve 31.12.2004 tarihi satınalma gücüne taşınmış değeri 128.106.421 YTL olan birikmiş zararın 1.556.721 YTL’si 2003 yılı karından 40.943 YTL’si olağanüstü yedek akçelerden, 994.150 YTL si yasal yedek akçelerden, 12.698 YTL’si diğer kar yedeklerinden, 3.062 YTL’si emisyon priminden, 125.498.847 YTL’sinin de özsermaye kalemlerinin enflasyon muhasebesine göre düzenlenmesinden kaynaklanan farklardan mahsup edilmesi hususu ortakların bilgi ve onayına sunuldu. söz konusu mahsup işlemi ortaklarca kabul edildi. 2004 yılı net dağıtılabilir dönem karının hesaplanmasında; Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri, Kurumlar Vergisi, Gelir Vergisi ve diğer yasal mevzuat hükümleri ile Esas Sözleşmemizin kar dağıtımına ilişkin maddelerinin dikkate alınmasına; bu çerçevede Şirketimizin, Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına göre hazırlanan bağımsız denetimden geçmiş 2004 yılı konsolide net dönem karı olan 8.706.329 YTL’den genel kurulunda kar dağıtım kararı alınmamış iştiraklerden 747.891 YTL, genel kurullarında kar dağıtım kararı alınmış fakat kanuni kar dağıtım tutarı konsolide mali tablolara intikal eden tutardan düşük olan iştiraklerden 191.769 YTL olmak üzere toplam 939.660 YTL tutarındaki etkinin ve TTK’nın 466/1 maddesi hükmü uyarınca ayrılan 388.333 YTL tutarındaki 1. Tertip Yasal Yedek Akçe’lerin indirilmesiyle net dağıtılabilir dönem karı 7.378.336 YTL olarak hesaplanmıştır. Hesaplanan dağıtılabilir kar üzerinden SPK düzenlemeleri paralelinde dağıtılabilir karın %30’una tekabül edecek şekilde 2.213.501 YTL tutarında ortaklara 1. Temettü dağıtılmasına, kalan tutar üzerinden de 1. Temettü tutarı ile birlikte nominal çıkarılmış sermayenin %15’ini bulacak şekilde 4.286.749 YTL tutarında ortaklara II. temettü dağıtılmasına (I ve II. Temettü’nün toplam tutarı 6.500.250 YTL), 433.350 YTL tutarında 2. Tertip Yasal Yedek Akçe ayrılmasına ve geriye kalan tutarın tamamının Olağanüstü Yedek Akçe olarak ayrılmasına ve kar dağıtım tarihinin 30 Mayıs 2005 olarak tesbitine karar verilmiştir. Söz konusu karar uyarınca, 1 YTL’lik nominal tutarlı borsada işlem gören her bir hisse senedi için brüt 0,150 YTL, net 0,135 YTL YTL tutarında (1.000.000 TL’lik nominal tutarlı borsada işlem gören her bir hisse senedi için brüt 150.000 TL, net 135.000 TL) tutarında kar payı ödemesi yapılacaktır. 2005 yılı temettülerine mahsuben Sermaye Piyasası Kanunu’nun 15. maddesi ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:IV, 27 no’lu tebliğinin 9. maddesi çerçevesinde, ortaklara temettü avansı dağıtılması konusunda Yönetim kuruluna yetki verildi." Genel kurul toplantı tutanağı ekte yayınlanmaktadır.
anatolian wolf
30-05-2005, 12:24
Arkadaşlar merhaba
fransa referandumu'nun fiyatlandırılmasıydı ve düzeltmeyi bence tamamladı.
engindeniz
30-05-2005, 12:25
Artık Türkiyenin AB üyeliği görüşmeleri zora girdi.Süreçte üyelik hakkında karar verecek olan taraflar Türkiyedeki ve avrupadaki siyasi iktidarlar.Almanya ve Fransa gibi AB de ağırlığı olan ve Türkiyenin üyeliğine destek veren ülkelerde iktidar değişiklikleri gündemde ve Almanya ve Fransada büyük ihtimalle yeni gelecek olan hükümetler Türkiye karşıtı olacak.Zaten chirac'ta refarandumdan sonra halkın siyasi tercihlerini dikkate alacağını söyleyerek görevi süresince yeni oluşacak hükümetin kararlarından yana tavır alacağını söyledi.Görüşmeler 3 ekimde başlasa bile bundan sonraki süreçte Ab üyesi siyasi iktidarlar bu iki ülkedeki türkiye karşıtı siyasi iktidarlardan güç alarak Türkiyeye karşı daha hoşgörüsüz ve kıbrıs ve ermeni meselelerinde bol tavizli isteklerde bulunarak Türkiye üyeliğini oldukça engelleyecekler.Tabi Türkiyedeki siyasi iktidarın tavrıda burda önemli rol oynayacak.
Yukarıdaki değerlendirmeler göz önüne alındığında belirsizliğin hakim olduğu, kısa ve orta vadede beklentinin kalmadığı piyasamızda; ellerinde mal bulunan yabancılar en azından geçen hafta düşüşte aldıkları malları cuma günü ve bu haftaki seanslarda bırakarak kar elde edip bir şekilde maliyet düşürmüş olacaklar.
Fransadan hayır çıkacağını zaten belliydi .Bu gelişmelerin olacağını daha önceden yabancı oyuncular algıladılar.
Algılayamayanlar galiba geçen hafta Fransadan inşallahla, maşallahla evet çıkmasını isterken,hayır çıkınca bugün hiçbirşey olmamış gibi buralarda görüş bildiren bizim ky ler.Yazık !
En azından yeni pozisyon alacakların bence beklemeleri gerekir.
---
-AB bu kadar mı küçük ki , TÜRKİYE'nin üyeliği için müzakereler başlamasına az b ir süre kala bu kadar TÜRKİYE karşıtları oluştuğu için kıyametler koparılıyor...
-AB kendi içinde ki güvensizliğini , toplumlarının birbirlerine olan güvensizliği olarak yansıtıyor sadece o kadar...
---
Kredİ Derecelendİrme KuruluŞu Standard And Poor's'un TÜrkİye Analİstİ Farouk Soussa, DoĞrudan Yabanci Sermaye GİrİŞİndekİ ArtiŞin Devam Etmesİnİn, TÜrkİye'nİn Kredİ Notunun YÜkseltİlmesİnde Önemlİ Bİr Unsur OlacaĞini SÖyledİ.. S&p TÜrkİye Analİstİ Farouk Soussa, Anadolu Ajansina YaptiĞi DeĞerlendİrmede, Ab'dekİ Referandumlardan ''hayir'' Çikmasinin, TÜrkİye'de Pİyasalar Üzerİnde Kisa Vadelİ Ve DÜŞÜk Etkİlİ Bİr Çalkanti YaratabİleceĞİnİ, Ancak TÜrkİye'nİn DiŞ Fİnansmani Üzerİnde Derİn Ve Devamli Bİr Etkİ YaratmayacaĞini Bİldİrdİ.. Soussa, Kisa Vadelİ Sermaye Hareketlerİ De Dİkkate AlindiĞinda Carİ İŞlemler AÇiĞinin, TÜrkİye'nİn Kredİ Notu ÖnÜndekİ En BÜyÜk Olumsuz Etkİ Olmaya Devam EttİĞİnİ Belİrttİ.. (30/05/2005 - 11:17:53
ÇifteAjan
30-05-2005, 12:26
1.2516
1,2520 :p
1,2520 :p
Bizim endeksten daha hareketli di mi :)
soztabak
30-05-2005, 12:30
hacimsel olarak yine bi durgunluk başladı hayırdır inşallah
Kredİ Derecelendİrme KuruluŞu Standard And Poor's'un TÜrkİye Analİstİ Farouk Soussa, DoĞrudan Yabanci Sermaye GİrİŞİndekİ ArtiŞin Devam Etmesİnİn, TÜrkİye'nİn Kredİ Notunun YÜkseltİlmesİnde Önemlİ Bİr Unsur OlacaĞini SÖyledİ.. S&p TÜrkİye Analİstİ Farouk Soussa, Anadolu Ajansina YaptiĞi DeĞerlendİrmede, Ab'dekİ Referandumlardan ''hayir'' Çikmasinin, TÜrkİye'de Pİyasalar Üzerİnde Kisa Vadelİ Ve DÜŞÜk Etkİlİ Bİr Çalkanti YaratabİleceĞİnİ, Ancak TÜrkİye'nİn DiŞ Fİnansmani Üzerİnde Derİn Ve Devamli Bİr Etkİ YaratmayacaĞini Bİldİrdİ.. Soussa, Kisa Vadelİ Sermaye Hareketlerİ De Dİkkate AlindiĞinda Carİ İŞlemler AÇiĞinin, TÜrkİye'nİn Kredİ Notu ÖnÜndekİ En BÜyÜk Olumsuz Etkİ Olmaya Devam EttİĞİnİ Belİrttİ.. (30/05/2005 - 11:17:53
yabancılar da malda sıkışmış...
Sn.Yüksel
Genel para g/ç durumunu verebilirmisiniz rakam olarak ?
Teşekkürler...
(Özelde SISE ve UCAK takini de verebilirseniz çok sevinirim)
MasterCard'ın Türklere yaptığı...
Şampiyonlar Ligi ana sponsoru MasterCard, Olimpiyat Stadı’ndaki final için 290 sayfalık İstanbul Şehir Rehberi hazırladı. Gazetecilere ve yabancı konuklara dağıtılan rehberin Türkiye’ye hakaretle dolu olduğu ortaya çıktı.
(30 Mayıs 2005 Pazartesi)
ZAMAN gazetesinin MANŞET haberi:
Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki Türkiye'ye prestij kazandıran görkemli final organizasyonuna gölge düştü. Şampiyonlar Ligi'nin ana sponsoru MasterCard'ın, İstanbul'a gelen yabancılar için özel olarak hazırlattığı 'İstanbul City Guide' adlı şehir rehberinde Türkiye, Türkler ve Atatürk hakkında suçlayıcı ifadeler yer alıyor.
Şampiyonlar Ligi'nde akredite olan 120'si Türk toplam bin 800 gazeteciye ve UEFA'nın yabancı konuklarına dağıtılan eser klasik bir İstanbul rehberi kimliğinden çıkarak, Türkiye aleyhtarı politik bir hüviyete bürünmüş. MasterCard'ın sözcüsü Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Jurgen Klinsmann'ın önsözünü yazdığı rehberi İstanbul'da yaşayan İngiliz kadın gazeteci Virginia Maxwell kaleme aldı. Londra'daki "Lonely Planet" adlı kitabevinin bastığı şehir rehberinde İstanbul eğlence, gezi, mimari, tarih, kültür ve semt bölümleriyle anlatılmış. Türkiye'deki toplulukları etnik kimliklerine göre sınıflandıran Maxwell, Atatürk'ün, Kürtleri asimile etmek için dillerini yasakladığını öne sürüyor. Kürtlerin tarih boyunca bağımsızlık için savaştığını anlatan yazar, "Son bir asırdan beri Kürtler, bağımsızlık için merkezî otoriteye karşı mücadele ediyor. Atatürk, 1924 yılında Kürtleri asimile etmek için Kürt dilini yasakladı. 1920 ve 1930'larda Anadolu'da çok kanlı isyanlar çıktı. 1984'ten bugüne kadar savaşta ise 30 bin insan öldü." yorumunu yapıyor. Ermeniler için de 'toplu kıyıma maruz kaldılar' ifadesi kullanılıyor. Rehberde, Ermenilerin Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerine kadar barış içinde yaşadığı; ancak sonradan bağımsızlık için isyan ettikleri vurgulanarak, "Gerilla savaşı yapan Ermeni çeteler yüzünden, suçsuz Ermeniler de zarar gördü. Ermeni teröristleri yok etmek için Anadolu'da ve İstanbul'daki masum Ermeniler de toplu kıyıma uğradı. Ermeni nüfusu, Osmanlı'daki etnik milliyetçilik sonucunda artan toplu katliamlar ve göçlerle büyük ölçüde azaldı." şeklinde ibareler kullanılıyor.
Türklerin 21. yüzyılın modern yaşamına adapte olmaya başladığını; ancak Osman- lı zihniyetinin silinmediği belirtilen reh- berde, yabancılara İstanbul'da dikkatli davranmaları uyarısı yapılıyor.
İstanbul’u şark zihniyetli bir şehir olarak lanse eden rehberde şu uyarılar yapılıyor: “Şehrin muhafazakar semtleri olan Fatih, Eminönü ve Sultanahmet'te kesinlikle eşinize ve sevgilinize sarılmayın. Parmağınızla kimseyi işaret etmeyin. Karşınızdakiyle konuşurken bacak bacak üstüne atmayın.”
İstanbul rehberinde Türk taksiciler de yabancılara adeta soyguncu olarak anlatılıyor. İstanbul taksicilerinin turistleri kolay av olarak gördüğünü belirten İngiliz yazar Maxwell, “Size gündüz tarifesi yerine gece tarifesi açarlar. Türk lirasındaki sıfırlar kafanızı karıştırabilir. O yüzden 500 bin yerine sizden 5 milyon isteyebilirler. Emniyet kemeri diye bir şey aramayın, çünkü İstanbul'daki taksilerde emniyet kemeri yok derecede azdır.” diyor.
Medya bölümünde ise Handan İpekçi'nin yönettiği “Büyük Adam, Küçük Aşk” adlı filmde Kürtçe konuşmalar olduğu için İstanbul Film Festivali'nde gösterimden kalktığına dikkat çekiliyor. UEFA'nın düzenlediği Şampiyonlar Ligi finalinde ana sponsor MasterCard'ın dağıttığı İstanbul rehberi Türk yetkililerin gözünden kaçmış. İstanbul 2005'in organizasyon sorumlusu ve Türkiye Futbol Fedarasyonu’nun Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kazancıoğlu skandal kitabı inceleme fırsatı bulamadığını söyledi. MasterCard'ın kitabı marketing sistemiyle dağıttığını ve kitabı final gecesi gördüğünü belirten Kazancıoğlu, “Ben kitabı okuyamadım. Öylesine yoğunduk ki nefes alacak vaktimiz yoktu. Ben de kitabı final günü gördüm. Baktım masaya koymuşlar, dağıtıyorlar. Uyarınız için size çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Şenes Erzik: Şok oldum
UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, MasterCard'ın gelen konuklara dağıttığı kitabın UEFA ile ilgisi olmadığını söyledi. UEFA'nın dört ana sponsorlarından birinin MasterCard olduğunu ifade eden UEFA Asbaşkanı Erzik, “MasterCard promosyonların dağıtımı için bir yerden izin almaz. Böyle hediyeleri kendi müşterilerine dağıtır. Demek bu kitabı medyaya da dağıtmışlar. Ama yine de Türk Futbol Federasyonu bu kitabı önceden incelemeliydi. Sayın Metin Kazancıoğlu en azından okumalıydı. Doğrusu çok üzüldüm. Şok oldum.” diye konuştu.
‘Kürtler asimile edildi’
“Yüzyıllar boyunca Kürtler kendilerini yöneten çoğunluk hükümetlerinden özerkliklerini elde etmek için mücadele ettiler. 1924’te Atatürk bir asimile hamlesiyle içeriğinde ‘Kürtlük” barındıran tüm ifadeleri yasakladı. Kürtçe konuşmak suç oldu. 1920’ler ve 30’lar boyunca büyük çatışmalar ve zulüm yaşandı ve 1984’ten bu yana yaklaşık 30.000 kişi hayatını kaybetti.”
‘Ermeniler katledildi’
“Pek çok Ermeni 1. Dünya Savaşı boyunca Osmanlı sultanına sadık kalırken, diğerleri Osmanlı toprakları üzerinde bağımsız bir Ermeni devleti kurabilmek için gerilla çeteleri oluşturdular. Yaşanan terörün doğurduğu zulüm, İstanbul ve başka yerlerde masum Ermenilerin yaygın bir şekilde katledilmesiyle sonuçlandı. Anadolu’daki Ermeni nüfusu göçler ve katliamlarla azaldı.”
Göltaş ne zaman temettü veriyor bilen varmı arkadaşlar. Fiyata yansıdımı acaba
İNGİLİZ BASINI:"REFERANDUMUN SONUCU AVRUPA'DA YAŞANACAK BİR KRİZİN HABERCİSİ"
30.05.2005-İST. Fransa'da AB Anayasası referandumundan
''hayır'' sonucunun çıkması, İngiliz basını tarafından, ''Avrupa'da
yaşanacak bir krizin habercisi'' olarak yorumlandı.
The Guardian gazetesi, Fransız seçmenin kararını ortaya koyduğunu
ve böylece Avrupa'yı tarihin en büyük krizlerinden birinin içine
çektiğini belirtirken, gazetenin başyazarı da Fransa'da alınan sonuç
karşısında bütün Avrupa'nın ''donup kaldığını'' yazdı.
The Independent gazetesi de Fransa'nın ''hayır'' kararıyla
Avrupa'nın bir krizin ortasına sürüklendiğini ve İngiltere'de de
Başbakan Tony Blair'in AB Anayasası referandumunu ''rafa kaldırmaya''
hazırlandığını öne sürdü.
Gazetenin başyazarı da referandum sonucunun Avrupa için büyük bir
darbe olduğunu, ancak bu krizin de atlatılabileceğini yazdı.
Daily Mail gazetesi de sonucu, Fransız seçmenin AB süper devletine
verdiği ''bir ölüm öpücüğü'' olarak niteledi.
The Times başyazarı da Fransız seçmenin kararına saygı duyulması
gerektiğini belirtirken, benzeri kararların diğer AB üyesi ülkelerde
yapılacak referandumlarda da çıkabileceğine dikkat çekti.
The Daily Telegraph gazetesi de Avrupa'da yaşanan krize dikkati
çekerken, Fransa'daki referandum sonucu yüzünden Türkiye'nin AB
üyeliğinin üzerine gölge düştüğünü ileri sürdü. Gazetenin yazarı Colin
Randall, Türkiye'nin AB üyeliği konusunun, Fransa Cumhurbaşkanı
Jacques Chirac'ın bütün direnişine rağmen referandumla
ilişkilendirildiğini yazdı.
Yazar, Fransa'da seçmenin, Cumhurbaşkanı Chirac'ın çağrılarını göz
ardı ettiğini, referandumda ''hayır'' sonucu çıkmasının bir tür
''veto'' olarak algılanması gerektiğini savundu.
(30/05/2005 - 11:27:55)
Sn.Yüksel
Genel para g/ç durumunu verebilirmisiniz rakam olarak ?
Teşekkürler...
(Özelde SISE ve UCAK takini de verebilirseniz çok sevinirim)
2,7 mily+
11.339+
9.389+
ÇifteAjan
30-05-2005, 12:33
Bizim endeksten daha hareketli di mi :)
Sahi toplam islem hacmini yazabilecek var mi aramizda? Tesekkürler.
traderlere bir hisse: printaş, hisse toplu ve fiyat dibe yakın, tutanlarınmaliyetleri çok yukarılarda 2600 gibi....
2000 lotu geçmemek kaydıyla bakılabilir...
kısa vadede 2500 leri görebilir...
lancelot
30-05-2005, 12:34
225.750.000
225,8 mly
Pet unda düşüş yok sermaye artırımı gerçekleşmesi nedeniyle öyle görünüyor.
PETUN Son** Fark** *Değişim(%)**Alış **Satış **Taban **Tavan ******Saat
*****1.06 *0.03 ****2.91 ****1.05 **1.06 ***.91 ****1.13 *******11:34:21
HEKTS ta hareket mi var ? Bilen arkadaşlardan yorum lütfen...Kağıt geçen hafta ve bugün en düşük 0.93 leri gördü ve düştüğü yer 1.00 civarı idi...
Teşekkürler...
Petun konusunda açıklama yapan arkadaşlara teşekkürler.Garanti bankası ile ilgili haberi okuyan arkadaşlardan aynı bankada hesabı olanlarda bir endişe oluşmuştur.Benim bir tanıdığımın hesabındaki parayıda aynı bankada aynı yöntemle çektiler.Parası gitti.Benimde bu bankada hesabım var ben şöyle bir yöntem kullanıyorum.Hesabımı hertürlü havale işlemlerine kapatıyorum.Banka böyle bir imkan tanıyor.Havale yapacağım zaman telefonla hesabımı havale işlemlerine açtırıyorum.Havaleyi yaptıktan sonra telefonla tekrar havale işlemlerine kapatıyorum.Bu işlemler esnasında güvenlik soruları sorulduğu için başka birinin bunu yapması imkansız.Biraz zahmetli bir yol fakat insan huzurlu oluyor.Buna rağmen bir şey olsa bankaya hesap sorma hakkımız.olur.
starerdi
30-05-2005, 12:39
dikkat gösterge negatif
starerdi
30-05-2005, 12:41
borsanın düşüşe geçmemesi için büyük çaba lazım. göstergeler aşşağı diyor.
engindeniz
30-05-2005, 12:41
Önümüzdeki günler için gerilim artar ve düşüş için yeni hikayeler uydururlar...
Teknik de öyle diyoooo...
:düsün:
Arkadaşlar merhaba
brüt %15 temettü vermiş ...Ağırlıklı ortalama fiyat 1.02 YTL
Brova'yı yorumlayabilecek bir vatandaş var mı rica etsem...
tartumar
30-05-2005, 12:46
eeee noldu şimdi düşcezmi çıkcaz mı
kalkınma bankasında işlem hacmi yavas yavas artıyor gecen gunlere nazaran, bence ufak ufak ön koltuklarda yer ayırtın derim
lancelot
30-05-2005, 12:48
Alım geldi....
borsaci19
30-05-2005, 12:48
büyükler aldı sattı diyoruz ya;
ben büyük yatırımcı olsam en az 10-20 kurumda hesabım olur kimseye çaktırmadan da iyi alırım veya iyi de satarım.
-mesela x kurumu (küçükler sattı ise) o okurumdan alırım dengelerim.O kurum denge de 0 'lamıştır ama ben aslında iyi mal almışımdır.
-piyasayı 1-2 kağıtla (dohol,isc,..) iyi veya kötü dengeleyebildiğime göre gün gün büyük kağıtlarda operasyon yaparım.
-alımlarımı 10-20 kuruma yayarsam kim anlayabilir. ya da birinden iyi satıp 10 kurumdan alırsam piyasa satıcılı veya tersinde alıcı gözükür mü?
Nihayetinde demek istediğim, para gc / günlük alanlar satanlar , elbette bir anlam ifade eder, ama bunları ben düşünüyorsam büyükler düşünmüyor mudur?
seans sakinken biraz beyin cimnastiği yaptım -)
lancelot
30-05-2005, 12:49
Dohol günü belirler gibi....
ÇifteAjan
30-05-2005, 12:50
Bence en güvenli yol benim Almanyadaki bankamin yaptigidir. Benim iki sistemim var.
#1: Her türlü islemimi her hangi bir bilgisayardan yapabilmem icin her transaktion (islem) icin siradaki 6 hanelik sifremi giriyorum. Bu sifreler 40 tane olarak bir liste halinde bankamdan posta yolu ile bana geliyor. Eski listemdeki 40. sifremi yeni listeyi aktive etmekte kullaniyorum. Her sifre 1 kere kullaniylabiliyor ve sirasi da önemli.
#2: Bankamdan bana internet banking yapabilmem icin 1 kart ve okuyucu gönderiliyor Her seferinde bankama giriste o karti takip islemimi yaptiktan sonra karti aletten cikariyorum. Bu kart ile evden daha güvenli bir sekilde ve yikaridaki sifrelerimi kullanmadan yapabiliyorum. Yani iki türlü giris imkani ve bence cok güvenli.
starerdi
30-05-2005, 12:50
eeee noldu şimdi düşcezmi çıkcaz mı
büyük ihtimal tepe oluşturuluyor. gösterge tekrar döndü ancak. eksiye geçmesi not edilecek. herzaman olmasada zayıflık işaretidir. ama hala bir netlik oluşmadı. biraz olumsuzum. elinde hisse olanlar şimdilik dikkatle beklemeli.
ikinci seans çok sert satıcılı açılacak diyorum.
Göltaş ne zaman temettü veriyor bilen varmı arkadaşlar. Fiyata yansıdımı acaba
bugün %111 brüt vermiş gözüküyor...A.O.F 19.39 YTL
Ercan Yildiz
30-05-2005, 12:54
ikinci seans çok sert satıcılı açılacak diyorum.
kapanis 24.700 üzeri ... eger müneccim yetenekleriniz yoksa lütfen sebebini'de aciklayin.. ;)
***ARENA*** Arena Bilgisayar Sanayi ve Ticaret A.S.'nden gelen yazi: Sirketimiz, Hewlett Packard Turkiye tarafindan 2004 yilinin En Iyi Kanal Gelistiren Dagiticisi odulune layik gorulmustur. Odul HP urunlerinin Turkiye'nin her yanindaki teknoloji satis noktalari tarafindan tuketiciye etkin ve verimli olarak ulastirilma- si icin yapmis oldugumuz basarili calismalar karsiligi kazanilmistir Sirketimiz, 2004 yilinda yaklasik 3.500 farkli teknoloji noktasina toplam 117 milyon USD tutarinda HP urunu satisi gerceklestirmistir. Yaygin dagitim stratejisi, sirketimizin risk ve karlilik yonetimi politikalarinin onemli bir parcasidir. ***ARENA*** (30/05/2005 - 11:54:00)
dartanyan
30-05-2005, 12:56
Finansbank'ta koptu gidiyor... Elinde olanlara bol kazançlar :)
lancelot
30-05-2005, 12:59
Afiyet olsun...
Bu durumu açıklayabilecek bir arkadaş varmı.24743.
25 bini geçer böyle giderse.......
lancelot
30-05-2005, 13:02
Rally başladı...
Koptu gidiyor...
Sıcak para girişi....
Hayırda Hayır vardır...
Endeks Dip yapmıştı....
Hisseler çok ucuz...
Seç beğen al.... :D :D :bravo:
ÇifteAjan
30-05-2005, 13:06
Parite de yükseliyor. 1,2525
Lingo lingo SISE ler...
Arkadaşlar seans sonunda SISE deki son para g/ç bilgisini gönderecek arkadaşa çok teşekkür ederim...
IMKB 100 (Para Giren Hisseler)
30/05/2005 (1. Seans)
Hisse Y Önceki
Kapanış Kapanış Ağ.Orta % Değ
(Kapan) Önceki
İş.Adedi İş.Adedi % Değ
(İş.Ad)
BOLUC E İ 1.67 1.70 1.69 1.80 131,378 519,482 295.41
GRGYO E İ 0.89 0.94 0.92 5.62 405,866 1,362,250 235.64
ECYAP E İ 1.67 1.74 1.72 4.19 84,105 248,764 195.78
TUDDF E İ 6.10 6.15 6.19 0.82 54,986 145,548 164.70
BRSAN E İ 9.70 10.00 9.89 3.09 19,314 39,962 106.91
SKBNK E İ 3.06 3.08 3.09 0.65 496,169 1,009,073 103.37
ECILC E İ 3.24 3.32 3.31 2.47 87,583 157,877 80.26
ADNAC E İ 0.82 0.85 0.84 3.66 1,179,416 1,998,465 69.45
NTTUR E = 0.77 0.77 0.77 0.00 662,567 996,885 50.46
ISGYO E İ 1.92 1.94 1.94 1.04 642,169 952,930 48.39
TEBNK E İ 7.70 8.00 7.95 3.90 142,242 210,585 48.05
AKGRT E İ 4.94 5.06 5.06 2.43 122,367 167,945 37.25
GSDHO E İ 1.05 1.06 1.05 0.95 2,330,919 3,065,308 31.51
AKBNK E İ 6.80 7.00 6.92 2.94 953,271 1,143,277 19.93
DOHOL E İ 3.08 3.10 3.08 0.65 7,444,326 8,434,252 13.30
SISE E İ 3.24 3.34 3.30 3.09 1,494,002 1,595,077 6.77
ANSGR E İ 2.74 2.78 2.76 1.46 253,248 255,717 0.97
IMKB 100 (Para Çıkan Hisseler)
30/05/2005 (1. Seans)
Hisse Y Önceki
Kapanış Kapanış Ağ.Orta % Değ
(Kapan) Önceki
İş.Adedi İş.Adedi % Değ
(İş.Ad)
PNSUT E ß 1.61 1.59 1.59 -1.24 59,513 356,050 498.27
UZEL E ß 1.95 1.93 1.92 -1.03 112,579 215,249 91.20
ASELS E ß 18.20 17.90 17.83 -1.65 111,211 170,468 53.28
ANHYT E ß 2.94 1.97 1.99 -32.99 40,296 61,425 52.43
BRYAT E İ 3.98 4.00 3.98 0.50 80,050 121,630 51.94
EREGL E ß 5.95 5.45 5.30 -8.40 1,733,522 2,522,639 45.52
KRDMD E = 1.16 1.16 1.15 0.00 2,689,313 3,679,256 36.81
ULKER E = 3.72 3.72 3.70 0.00 226,862 286,791 26.42
BRISA E İ 70.50 71.00 70.16 0.71 3,655 3,743 2.41
Ercan Yildiz
30-05-2005, 13:13
bugün yazdigim mesajlarda cevap(lar) sakli..
birde su var.. fransanin AB'deki agirligi azalmistir. Kaldi Almanya !
almanya asla ve asla fransa kadar türkiye karsiti olamaz ( 2.5 milyon türk var )
yani Fransanin gücünün azalmasi kesinlikle Türkiyenin lehinedir ( AB yandaslari icin ) .. bana göre keske fransa güclü olsa ve Türkiyeyi bkloe etse. yoksa bu adamlar daha 10-15 yil kanimizi emecek :mad: :mad: :mad:
IMKB 100 (Fiyat ve Ağ.Orta Artanlar)
30/05/2005 (1. Seans)
Hisse Önceki
Kapanış Önceki
Ağr.Orta Kapanış Ağ.Orta Net Değ
(Kapan) % Değ
(Kapan)
Net Değ
(Ağ.Ort) % Değ
(Ağ.Ort) İş.Adedi İş.Hacmi(YTL)
FINBN E 4.76 4.77 5.08 4.97 0.32 6.72 0.20 4.19 949,666 4,719,840
GRGYO E 0.89 0.89 0.94 0.92 0.05 5.62 0.03 3.37 1,362,250 1,253,270
ECYAP E 1.67 1.66 1.74 1.72 0.07 4.19 0.06 3.61 248,764 427,874
TEBNK E 7.70 7.67 8.00 7.95 0.30 3.90 0.28 3.65 210,585 1,674,151
AGYO E 0.78 0.77 0.81 0.81 0.03 3.85 0.04 5.19 2,558,213 2,072,153
ADNAC E 0.82 0.82 0.85 0.84 0.03 3.66 0.02 2.44 1,998,465 1,678,711
GARAN E 4.76 4.73 4.92 4.85 0.16 3.36 0.12 2.54 4,320,857 20,956,156
BRSAN E 9.70 9.81 10.00 9.89 0.30 3.09 0.08 0.82 39,962 395,224
SISE E 3.24 3.22 3.34 3.30 0.10 3.09 0.08 2.48 1,595,077 5,263,754
TUPRS E 16.60 16.67 17.10 16.87 0.50 3.01 0.20 1.20 147,492 2,488,190
AKBNK E 6.80 6.81 7.00 6.92 0.20 2.94 0.11 1.62 1,143,277 7,911,477
ECILC E 3.24 3.27 3.32 3.31 0.08 2.47 0.04 1.22 157,877 522,573
YAZIC E 41.00 41.21 42.00 41.52 1.00 2.44 0.31 0.75 7,463 309,864
AKGRT E 4.94 4.92 5.06 5.06 0.12 2.43 0.14 2.85 167,945 849,802
DENIZ E 4.20 4.14 4.30 4.26 0.10 2.38 0.12 2.90 783,755 3,338,796
ARCLK E 6.60 6.66 6.75 6.69 0.15 2.27 0.03 0.45 275,647 1,844,078
ISCTR E 7.15 7.13 7.30 7.24 0.15 2.10 0.11 1.54 3,405,271 24,654,162
DYHOL E 3.08 3.09 3.14 3.12 0.06 1.95 0.03 0.97 1,154,696 3,602,652
ALCTL E 4.32 4.32 4.40 4.35 0.08 1.85 0.03 0.69 111,853 486,561
ALGYO E 27.25 27.16 27.75 27.53 0.50 1.83 0.37 1.36 4,908 135,117
BOLUC E 1.67 1.67 1.70 1.69 0.03 1.80 0.02 1.20 519,482 877,925
MNDRS E 0.63 0.62 0.64 0.63 0.01 1.59 0.01 1.61 628,011 395,647
ANSGR E 2.74 2.74 2.78 2.76 0.04 1.46 0.02 0.73 255,717 705,779
PTOFS E 4.28 4.30 4.34 4.31 0.06 1.40 0.01 0.23 518,900 2,236,459
HURGZ E 2.46 2.45 2.49 2.48 0.03 1.22 0.03 1.22 1,079,379 2,676,860
IMKB 100 (Fiyat ve Ağ.Orta Düşenler)
30/05/2005 (1. Seans)
Hisse Önceki
Kapanış Önceki
Ağr.Orta Kapanış Ağ.Orta Net Değ
(Kapan) % Değ
(Kapan)
Net Değ
(Ağ.Ort) % Değ
(Ağ.Ort) İş.Adedi İş.Hacmi(YTL)
ANHYT E 2.94 2.95 1.97 1.99 -0.97 -32.99 -0.96 -32.54 61,425 122,236
EREGL E 5.95 5.92 5.45 5.30 -0.50 -8.40 -0.62 -10.47 2,522,639 13,369,987
ASELS E 18.20 18.16 17.90 17.83 -0.30 -1.65 -0.33 -1.82 170,468 3,039,444
PNSUT E 1.61 1.60 1.59 1.59 -0.02 -1.24 -0.01 -0.63 356,050 566,120
UZEL E 1.95 1.95 1.93 1.92 -0.02 -1.03 -0.03 -1.54 215,249 413,278
PETKM E 5.30 5.30 5.25 5.25 -0.05 -0.94 -0.05 -0.94 999,572 5,247,753
AEFES E 27.75 28.03 27.50 27.31 -0.25 -0.90 -0.72 -2.57 22,375 611,061
OTKAR E 4.48 4.44 4.44 4.43 -0.04 -0.89 -0.01 -0.23 29,976 132,794
KCHOL E 5.75 5.73 5.70 5.69 -0.05 -0.87 -0.04 -0.70 2,159,620 12,288,238
FENER E 12.80 12.74 12.70 12.69 -0.10 -0.78 -0.05 -0.39 45,164 573,131
TRCAS E 8.80 8.82 8.75 8.68 -0.05 -0.57 -0.14 -1.59 42,594 369,716
DISBA E 4.38 4.36 4.36 4.34 -0.02 -0.46 -0.02 -0.46 183,506 796,416
kapanis 24.700 üzeri ... eger müneccim yetenekleriniz yoksa lütfen sebebini'de aciklayin.. ;)
1) işlem hacmi bu artışın karşılığı değil,
2)referandum sonuçları bu endeksin karşılığı hiç değil,
3)müneccimlik te benim branşım değil; lütfen siz kendi müneccimlik dışı düşüncelerinizle hareket edin ;)
Eğer hayırdan sonraki bu yükselişte bir bit yeniği yoksa,
tekBORSA dergisindeki:
Yabancılardan mesaj var: Hayır çıksada alım yapacağız
haberi gerçekleşecek sanırım.
30 Mayıs 2005 Pazartesi 12:09
İMKB 100 endeksi Fransa'da referandumdan çıkan "hayır" sonucunu beklendiği gibi ilk dakikalarda satış baskısı ile karşıladıktan sonra 24138'den gelen tepkiyle 24746'ya kadar yükseldi ve 290 puan artarak 24743'den kapandı.
İşlem hacmi 276 milyon YTL ile sınırlı kalırken piyasaya ilk beş aracı kurum bazında 8.8 mn YTL para girişi oluştu. ISCTR (4mn YTL), EREGL (3.8mn YTL), GARAN (1.7mn YTL) ve AKBNK (1.3mn YTL) en çok para girişi oluşan hisseler olurken, KCHOL ve PETKIM'den 1'er mn YTL para çıkışı oluştu. Bugün yurt dışı piyasaların (ABD ve İngiltere) kapalı oluşu yabancı katılımının sınırlı olması anlamına geliyor ve bu da hacime yansıyor... ancak mevcut yabancı katılımının da alım yönünde ağır bastığı izleniyor.
İlk seansın son 15 dakikasında para girişi anlamında bir miktar hızlanan piyasa ikinci yarıda bu durumun devam etmesi olasılığı ile karşı karşıya... Böyle olursa endeksin 24800 - 25000'e doğru atağını geliştirmesi ve buralarda kar satışlarını test etmesi beklenebilir... İşlem hacmi, para giriş/çıkışı ve lokomotiflerin performansı kriterleri bu çerçevede önemli.....
Didem Arslanoğlu
http://img288.echo.cx/img288/2628/16hr.jpg
alanlar satanlar
AVYRASYA YAT.ORT.-AGYO-MİLPAZ
http://img288.echo.cx/img288/2070/a...gyomilpa1zs.jpg
BAGFAS-ASLAN-BATI SÖKE ÇİM.
http://img288.echo.cx/img288/4218/b...slanbske4ls.jpg
30-05-2005, 13:58
herzaman ki hareketi yapıyorlar bizde buradan aman endeks uçacak kaçacak diye yapışıyoz,yapmayın arkadaşlar yine çakacaklar..bırakın onların olsun
endeks...
ŞİŞE-LOGO-KARTONSAN
http://img193.echo.cx/img193/6391/elogokartonsan1ec.jpg
osmanselcuk
30-05-2005, 14:01
herzaman ki hareketi yapıyorlar bizde buradan aman endeks uçacak kaçacak diye yapışıyoz,yapmayın arkadaşlar yine çakacaklar..bırakın onların olsun
endeks...
AB üyeliği tehlikeye girdi, borsa artıyor. şaşkınlıktan ne diyeceğimi bilmiyorum.
AB üyeliği tehlikeye girdi, borsa artıyor. şaşkınlıktan ne diyeceğimi bilmiyorum.
AB üyeliginin tehlikeye girmesi soz konusu degil, verilmis soz var,
Turkiye acısından hukuken bu sozlerin tutulması gerekir, bunlarda zaten Turkiye icin 10-15 yıl vadeli sozler.
borsa AB uyeligini 28400 e kadar satınalmıstı zaten, o gunden bu yana da bayagı realizasyon yapıldı.
referandum sonucunun hayır cıkması bizim meselemiz degil.
saygılar
sahte borsacı
30-05-2005, 14:17
büyükler mallandı..
Muzakere tarihi alındı evet ama bu refarandum ne için yapıldı?
Bugünkü artıştan anladığım bu sonucun bizim üyelikle ilgili hiçbir önemi yok öyle mi?
Arkadaşlar DMSAS bugün temettü dağıtacakmıydı yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum ?
Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi, saygılar...
starerdi
30-05-2005, 14:35
kim ne derse desin. göstergeler olumlu. olumsuz olana kadar beklenmeli. elinde hisse si olanlar dikkatli olmak zorunda. ama dönüş için kesin sinyaller gelmedi. düzeltme beklediğimiz noktalarda yanıldık. her yeni yükseliş dönüşü bir süre erteliyor ve kritik seviyelere yaklaştırıyor. seans sonu gelen yükselişde dönüşü erteledi ve kritik seviyelere geldik. ama sonuçta göstergeler kesin yön belirlemedi hala. ayrıca biraz daha geriden bakınca günlüklerde olumluya dönmüşe benziyor. kesin dönüş için sinyal alınmadı. hissesi olanlar tutmalı. hissesi olmayan bizlerde piyasanın durumuna göre uygun yerlerden alım yapacağız.
arkadaslar derinlikli borsa izleme araci vardi adresini kaybettim tekrar verebilirmisiniz?
sanirim martiks datanindi ama artik bulamiyoru. bu sayfanin arsivinede baktim ama halen bulamadim
tractact
30-05-2005, 14:38
Avrupa borsalarında son durum...
Paris bile toparlanmaya başladı biz niye düşelim ki???
Uyelik tehlikeye dusmedi - Turkiye'ye en buyuk muhalefet eden Fransa belki AB haritasindan silinecek veya AB'ye geri gelip, halkindan 'Evet' icin tekrar oylama isteyecek.
Bundan iyisi olabilir mi. AB, Avrupa ulkeleri icin geriye dönulmez bir projedir, cunku aksi takirde ekonomik ve askeri alanda Avrupa ulkeleri buyuyemez, meydan Amerika ve Cin'e kalir.
Bizim ekonomimiz duzelsin, milletin geliri yukselsin ve demokrasi de tam gelsin - 10 sene sonra yeri gelecek Turkiye AB'ye hayir diyebilecek. Kendimizi kucuk görmeyelim. Yabanci sermayenin buraya gelmesinin en BUYUK nedeni ekonomideki duzelme - dusunelim 35 senelik kronik enflasyon dustu, borc duzeni yuksek olsa da dusme egilimine giriyor. Veya söyle diyeyim: Batakliga kurulan bir Ford fabrikasi Avrupa'nin en iyisi oluyorsa, baska söze gerek yok tahminim.
/aktie
Bir şeylerde terslik var... Buna %100 eminim. Gel gel yapıyor olabilirler. Dikkatli olmakta fayda var.
1.2503
İyi gitmiyor parite...
vizyoner
30-05-2005, 14:42
Evet, 5 dakikalık göstergede Omuz Baş Omuz formasyonu düşüşü teyit ediyor.
Ancak Endekse yansımas bir parça geç olacaktır...
borsanın düşüşe geçmemesi için büyük çaba lazım. göstergeler aşşağı diyor.
1.2501
Kırdı kıracak 1.25'i
Muzakere tarihi alındı evet ama bu refarandum ne için yapıldı?
Bugünkü artıştan anladığım bu sonucun bizim üyelikle ilgili hiçbir önemi yok öyle mi?
arkadaşlar, kenidimizi yanlış yönlendirmeyelim, bu oylama, Türkiyenin üyeliği ile ilgili değildir, mevcut AB üyelerinin/halklarının ekonomik ve kendi iç siyasetleri ile ilgili bir durumdur.
çok kesin bir ölçüm olmamakla birlikte şu bir gerçektir,
oylamada "evet" verenlerin içinde Türkiye üyeliği istemeyenler olduğu gibi , "hayır verenlerin içinde de Türkiyenin üyeliğini isteyen birçok genç vardır.
yani oylama, Türkiyenin kabulü ile ilgili değildir.
Saygılar.
tractact
30-05-2005, 14:48
Herşeye rağmen bizim 3 Ekim'de müzakerelere başlama beklentimiz var mı??? Var...
Beklentiler satın alınsın öyleyse :D
borsada herşey kullanmak üzere vesile yapılmaktadır.
temkinli olmakla birlikte büyük bir yükseliş/düşüş beklenmemelidir.
sahte borsacı
30-05-2005, 14:51
paritenin düşmesi kaçınılmaz lakin zaten doyuma ulaşmıştı..
imkb için sorun değil..
parite düşüşü avrupa borsalarında kuvvetli satış baskısı yapabilir çünkü dolar bazında avrupa hisseleri pariteyle orantılı geri gelir..(değişim %0 olsada)
parite hareketiyle geçmişte abd borsası da kısmen kendini realize etti zaten..
(doların değer kaybı abd borsalarını diğer borsalara göre ucuzlatmıştır..)
denklemde en önemli sorun çinin parasını değerleştirmesi (revalue)
bu olmalı bu olursa petrol anca düşer yoksa abd pahalı petrol satarak çin üzerinde dolaylı maliyet baskısı oluşturmakta..
bu arada euro nun değer kaybıda petrol fiyatlarını dolaylı olarak düşürür..
ayrıca avrupa ekonomiside olumlu etkilenri-buda bize olumlu yansır..
görünen oki para sahipleri pariteyle dünyayı yönetiyor..
anti-spek
30-05-2005, 14:55
Evet, 5 dakikalık göstergede Omuz Baş Omuz formasyonu düşüşü teyit ediyor.
Ancak Endekse yansımas bir parça geç olacaktır...
Avrupa borsaları şoku atlattı artıya geçmeye başladılar ;)
futbolcu
30-05-2005, 14:58
şimdi bize bi de not arttırımı haberi gelir oh ohh
sahte borsacı
30-05-2005, 15:02
şu koça bi el atalım ...
1.2482 parite eroyu nasil bilirdiniz??
sahte borsacı
30-05-2005, 15:04
işc aveadan çekilebilr ondan olsa gerek bu hareket..
(kişisel tahmindir.)
şimdi bize bi de not arttırımı haberi gelir oh ohh
Yükselişin inandırıcılığı için kesin bir olumlu haber/not arttırımı (şimdilik erken olsada) gelmeli.
Yoksa 24800 lerden döneriz gibi.
1.2476.
Son zamanların en düşük değeri.
ABD piyasaları kapalı iken.
Enteresan işler olacak...
sayın atoş kutpo ve hekts derinlik alabilirmiyiz
1,25 altı parite olumsuzluğa işaret olabilir. temkinli olalım
saygılar
sahte borsacı
30-05-2005, 15:09
1,25 altı parite olumsuzluğa işaret olabilir. temkinli olalım
saygılar
parite sorun yaratmaz..
avrupa ekonomisi parite düşüşünden olumlu etkilenir..
bizde bu gerekçeyle olumlu etkileniriz..
petrol ucuzlar..
(bi önceki syfada detaylı yazmıştım)
sise'de ykb ne yapmak istiyor?
isctr 7 milyonla para girişinde başı çekiyor toplam para girişi 12 milyon
Gördüğüm teknik verilere göre, bu son hamle..15:30 a kadar düşüş emaresi görünmeden , bu şekilde , sanki piyasadan mal toplanıyormuş gibi devam edilecek ve akabinde, ( ben yarına kalmayacağı kanaatindeyim), satışlar gelecek...
Şimdilik satışların, şiddetli mi yoksa ağır seyirlimi olacağı konusunda, bir malumatım oluşamıyor...
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.