View Full Version : BRKSN - Berkosan Yalıtım ve Tecrit Maddeleri A.Ş.
XTRADERX
24-01-2011, 20:10
yeni halka arz
ve
topik hayırlı olsun...
İzocamın komşusu geldi :)
Küçük Yatırımcı
24-01-2011, 20:15
Kap : ıstanbul menkul kıymetler borsası / [brksn] payların bırıncıl pıyasada halka arzı 20110124 16:44:52
borsamız yonetım kurulu'nun 20.01.2011 tarıhlı kararı uyarınca, berkosan yalıtım ve tecrıt maddelerı uretım ve tıcaret a.s.'nın (sırket) sermayesının, mevcut ortakların ruchan haklarının tamamen kısıtlanarak, 4.000.000 tl'den 8.000.000 tl'ye cıkartılması ıle ıhrac edılecek payların 1 tl nomınal degere tekabul eden beher pay ıcın satısın ılk gununde 1,85 tl fıyat baz alınarak, ızleyen gunde ıse bır oncekı ıslem tarıhındekı agırlıklı ortalama fıyatın % 10 altında ve ustundekı sınırlar ıcınde kalmak ve 1 tl'nın altına dusmemek kaydıyla, gedık yatırım menkul degerler a.s. Aracılıgı ıle 31 ocak 2011 ve 1subat 2011 tarıhlerınde ıkı ıs gunu sure ıle "brksn.by" koduyla borsamız bırıncıl pıyasa'da satısa sunulacaktır.
Bırıncıl pıyasa'da satısın devam ettıgı sure ıcerısınde ıkıncıl pıyasa ıslemlerıne baslanmayacak olup, bırıncıl pıyasa satıs suresının sona ermesı veya satısın tamamlanmasını takıben, satısı gerceklesen payların gıp lıstesı'ne kabulu yapılarak borsamız gelısen ısletmeler pıyasası'nda ıslem sırası acılacaktır.
Sırket'ın halka arz edılecek paylarını satın alacak ortakların 2010 yılı karından temettu alma hakkı bulunmamaktadır. Halka arz edılecek tum paylar ılk kez 2011 yılı karından temettu alabıleceklerdır.
Sırket'ın ıslem sırasına gonderılecek emırlerde maksımum lot mıktarı 500 adet olarak uygulanacaktır.
Sırket'ın borsa bırıncıl pıyasa'da halka arzına ılıskın ızahname, borsamızın www.ımkb.gov.tr ve kamuyu aydınlatma platformu'nun www.kap.gov.tr ınternet adreslerınde yayımlanmaktadır.
---------------------------------------------------------------------------------------------
bu haberın kap 'ın sıtesındekı orjınal halı ve eklı dosyalarını gorebılmek ıcın asagıdakı lınk'ı tıklayınız!
http://www.kap.gov.tr/yay/bıldırım/bıldırım.aspx?ıd=139772
neoville
24-01-2011, 20:32
Sırket'ın ıslem sırasına gonderılecek emırlerde maksımum lot mıktarı 500 adet olarak uygulanacaktır.
500 lot tan fazla talepte bulunamıyacakmıyız ?
Küçük Yatırımcı
24-01-2011, 20:43
500 lot tan fazla talepte bulunamıyacakmıyız ?
Bulunubılısınız ama emirler 500 er sekllınde gıdecek. Ornegın 2000 lot emır verdınızde 4 tane 500 lot emır gonderıyor sıstem.
sacrosanct
24-01-2011, 21:11
Bu birincil piyasada artık moda oldu her kagıtta.
izocamla kıyaslandıgında nasıl bir kağıt arkadaşlar
sermaye 8 milyon fiyat 1.85 le başlayacaksa izocam la kıyaslanamaz bile aralarında dünya kadar fark var izocam bugünkü kapanış fiyatı ile 835 milyon dolar bu ise :super:10 milyon dolar :super:bile değil YT:değildir.
asyamelisa
24-01-2011, 22:22
arkadaslar teb bankasında hesabım var ve oradan alıp satıyorum teb ten alış girebiliyormuyuz bilgisi olan varsa sevinirim
asyamelisa
24-01-2011, 22:24
hatek gibi alır basını gider bizde arkasından mı bakacağız yoksa
bu ne ya bakkal fiyatına .oldu olacak simit tezgahlarını da halka açsınlar.
Halka Arz GEDİK YATIRIM
29/11/2010 tarihinde Berkosan A.Ş. ile imzalanan Piyasa Danışmalığı kapsamında;
GELİŞEN İŞLETMELER PİYASASI'NDA İLK HALKA ARZ
Berkosan Yalıtım ve Tecrit Maddeleri Üretim ve Ticaret A.Ş.’nin (BERKOSAN - “BRKSN”) hisse senetleri, GEDİK Yatırım Menkul Değerler A.Ş.liderliğinde, 31 Ocak - 1 Şubat 2011 (iki gün) tarihlerinde İMKB Birincil Piyasa’da (Borsa’da) halka arz edilecektir.
Berkosan A.Ş. , İMKB bünyesinde oluşturulan Gelişen İşletmeler Piyasa’sında (GİP) işlem görecek ilk şirket olacaktır. Kuruluşumuz ile Berkosan A.Ş. arasında “Piyasa Danışmanlığı Anlaşması” ve “Piyasa Yapıcılığı Anlaşması” imzalanmıştır.
Berkosan Yalıtım ve Tecrit Maddeleri Üretim ve Ticaret A.Ş.'nin (BERKOSAN - "BRKSN") hisse senetleri, GEDİK Yatırım Menkul Değerler A.Ş.liderliğinde, 31 Ocak 2011 - 1 Şubat 2011 (iki gün) tarihlerinde İMKB Birincil Piyasa'da (Borsa'da) halka arz edilecektir.
Berkosan A.Ş. , İMKB bünyesinde oluşturulan Gelişen İşletmeler Piyasa'sında (GİP) işlem görecek ilk şirket olacaktır. Kuruluşumuz ile Berkosan A.Ş. arasında "Piyasa Danışmanlığı Anlaşması" ve "Piyasa Yapıcılığı Anlaşması" imzalanmıştır.
Borsamız Yönetim Kurulu'nun 20.01.2011 tarihli kararı uyarınca, Berkosan Yalıtım ve Tecrit Maddeleri Üretim ve Ticaret A.Ş.'nin (Şirket) sermayesinin, mevcut ortakların rüçhan haklarının tamamen kısıtlanarak, 4.000.000 TL'den 8.000.000 TL'ye çıkartılması ile ihraç edilecek payların 1TL nominal değere tekabül eden beher pay için satışın ilk gününde 1,85 TL
fiyat baz alınarak, izleyen günde ise bir önceki işlem tarihindeki ağırlıklı ortalama fiyatın % 10 altında ve üstündeki sınırlar içinde kalmak ve 1TL'nin altına düşmemek kaydıyla, Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.aracılığı ile 31 Ocak 2011 ve 1 Şubat 2011 tarihlerinde iki iş günü süre ile "BRKSN.BY" koduyla Borsamız Birincil Piyasa'da satışa sunulacaktır.
Birincil Piyasa'da satışın devam ettiği süre içerisinde İkincil Piyasa işlemlerine başlanmayacak olup, birincil piyasa satış süresinin sona ermesi veya satışın tamamlanmasını takiben, satışı gerçekleşen payların GİP Listesi'ne kabulü yapılarak Borsamız Gelişen İşletmeler Piyasası'nda işlem sırası açılacaktır.
Şirket'in halka arz edilecek paylarını satın alacak ortakların 2010 yılı karından temettü alma hakkı bulunmamaktadır. Halka arz edilecek tüm paylar ilk kez 2011 yıl karından temettü alabileceklerdir.
Şirket'in işlem sırasına gönderilecek emirlerde maksimum lot miktarı 500 adet olarak uygulanacaktır.
Şirket'in Borsa Birincil Piyasa'da halka arzına ilişkin izahname, Borsamızın www.imkb.gov.tr ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nun www.kap.gov.tr internet adreslerinde yayımlanmaktadır.
Halka Arz Özet Bilgileri :
Çıkarılmış Sermaye : 4.000.000 TL
Halka Arz Edilecek Toplam Nominal Tutar : 4.000.000 TL
- Sermaye Artırımı : 4.000.000 TL
Halka Arz Sonrası Ödenmiş Sermaye : 8.000.000 TL
Halka Açılacak Oran : % 50
Ek Satış Oranı : Yoktur
Tahsisat : Yoktur
Halka Arz Şekli : Sermaye Artırımı – En İyi Gayret
Halka Arz Yöntemi : GİP Birincil Piyasa’da Borsa’da Satış
Talep Toplama Tarihleri : 31 Ocak 2011 – 1 Şubat 2011
Halka Arz Satış Fiyatı : 1,85 TL
sahiplerin soyadına dikkat edin .herşey ortada
sahiplerin soyadına dikkat edin .herşey ortada
aldıkaçtı
:) keh keh keh akşam akşam güldürdün...
İzocamın komşusu geldi :)
izocamla kıyaslandıgında nasıl bir kağıt arkadaşlar
gip (gelişen işletmeler piyasası )te olduğuna göre oldukça küçük bir işletme -kıyaslamaya gelince küçümsemek değil kesinlikle--- 5m migros la bakkal ın kıyaslanması gibi --- bence büyümesi daha iyi olup neden olmasın izocamı yakalar da koç holding küçük bi bakkal dan başlamamış mı - iyi inceleyip değerlendirmek gerekir. çünkü ilk gip -yazdıklarım kesinlikle y.t.değildir
mali durumlarını bilen var mı karı satışları nedir ben bulamadım kap ta
Babadağlı
25-01-2011, 11:19
Düşük fiyatlı şirketler genelde ilgimi çeker. Büyüme potansiyeli içinde bulundukları sektör için de geçerliyse eğer uzun vadede şirket çok iyi yerlere gelebilir.
Berkosan'ın finansallarına bakacak olursak:
Dönen Varlıklar : 12/08, 12/09, ve 06/10 itibari ile;
4.952, 6.161 ve 9.193 bin TL
Bu kalemin içinde nakit ve benzerleri: 11, 70 ve 27 bin TL iken
stoklar; 3.549, 4.329 ve 4.637 bin TL.
Yani, dönen varlıkların çok da likit olduğu söylenemez.
Ticari alacaklar ise; 1.128, 1.697 ve 1.480 bin TL.
Duran varlıklar: 3.736, 6.723 ve 6.645 bin TL.
Aktif toplamı: 8.688, 12.885 ve 12.838 bin TL
Pasif tarafta ise;
Kısa Vadeli borçları: 3.931, 4.937 ve 5.969 bin TL.
finansal borçlar: 2.806, 3.397 ve 3.711 bin TL
ticari borçlar: 904, 1.213 ve 1.385 bin TL
Uzun vadeli borçları: 1.834, 2.515 ve 1.736 bin TL.
Özsermaye ise: 2.922, 5.431 ve 5.133 bin TL.
Bilançoya göre k.v. borçları ödeyecek bir dönen varlığa sahip gözükmüyor.
Satış ve karlılık bu durumu karşılayabilir mi, gelir tablosuna bir bakalım...
12/2008, 12/2009, 06/2009 ve 06/2010 itibari ile gelir tablosu
satış gelirleri : 8.105, 6.872, 3.250 ve 3.280 bin TL
satışların maliyeti: (6.396) (5.037) (2.263) ve (2.540)
brüt esas faal. karı: 1.709, 1.835, 986, 740
faaliyet gideri: (1.492) (1.489) (754) (905)
net esas faal. karı: 217 346 232 (165)
finansal gelir: 445, 411, 337, 179
finansal gider: (1.208) (1.149) (746) (429)
V.Ö.K: (545) (390) (176) (415)
vergi: 140, 103, 56, 117
Dönem Karı: (405) (287) (119) (298)
Satışlar düşüşte, maliyetler yüksek, zaten az olan brüt karı da faaliyet giderleri yok ediyor. Satışları artıyor olsa, satış maliyetleri bir miktar dahi olsa düşse, faaliyet giderlerini kontrol edebilse ve tatmin edici bir net esas faaliyet karı görebilsek, ancak o zaman bu karlılık bilançoya yansır ve bilanço adam olur.
Sadece piyasa değerinin düşük olması yeterli değil ne yazık ki. Sektörün büyüme oranı yüksek fakat şirket için aynı şey söz konusu değil. Bir diğer can sıkıcı nokta ise şirketin %50'sinin halka arz edilecek olması. Kimse şirketinin bu kadar büyük bir oranının paylaşmak istemez, normal şartlar altında.
Şirketten yapılan açıklamaya göre özet olarak halka arz gelirinin de;
%25'i mevcut krediler azaltılmasında,
%35'i maliyetleri düşürmek adına yeni yeni üretim hattı alımı ve makinaların otomasyonunda
%30'u ile karlılığı artırmak için yeni pazar araştırma çalışmalarında
%10'u ar-ge çalışmalarında kullanılacakmış.
Sonuç olarak bana göre:
büyüme potansiyeli yüksek ve iyi bir sektör içindeki mevcut itibari ile zayıf bir şirketin halka arzı.
Artıları ve eksileri ile benim görebildiklerim bunlar. Kararı en iyi şekilde piyasa verecektir.
teşekkürler sn babadağlı dönem karı parantez içinde olduğuna göre zarar değil mi
boşuna bakmayın arkadaşlar bu hisse ye şişman amcalardan bize düşmez.
bu gün lokman hekimde olduğu gibi.
tavan girseniz bile gelmiyor biz anca arkasından bakarız
The_ONE_
25-01-2011, 21:38
Lokman Hekim gibi mi satılacak?
yani bunu da alamayacağız?
neoville
25-01-2011, 22:00
Lokman Hekim gibi mi satılacak?
aynen öle...bize düşmez :)))
Açılışta çift tavanı var diye düşünüyorum...
caglayann
27-01-2011, 19:07
GELİŞEN İŞLETMELER PİYASASI'NDA İLK HALKA ARZ
İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI (İMKB)
GELİŞEN İŞLETMELER PİYASASI (GİP)
RİSK BİLDİRİM FORMU
ÖNEMLİ AÇIKLAMA:
İMKB GİP’te işlem yapılması bazı özel risk unsurları barındırmakta ve yüksek bir yatırım riski taşımaktadır. İMKB GİP’te yapacağınız alım-satım işlemleri sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar edebilme riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, GİP’te işlem yapmaya karar vermeden önce, piyasada karşılaşabileceğiniz riskleri anlamanız, mali durumunuzu ve kısıtlarınızı dikkate alarak karar vermeniz gerekmektedir.
Bu amaçla, İMKB GİP Yönetmeliği’nin 67 nci maddesinde öngörüldüğü üzere, GİP Risk Bildirim Formu’nda yer alan aşağıdaki hususları okuyarak anlamanız ve imzalamanız gerekmektedir.
UYARI:
İşlem yapmaya başlamadan önce çalışmayı düşündüğünüz aracı kuruluşun Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından verilen Alım Satıma Aracılık Yetki Belgesi ile İMKB GİP’te işlem yapma yetkisine sahip, İMKB’nin halen faaliyetlerine devam eden bir üyesi olup olmadığını www.spk.gov.tr ve www.imkb.gov.tr internet sitelerinden veya diğer iletişim araçlarıyla kontrol ediniz.
RİSK BİLDİRİMİ
(YATIRIMCILAR İÇİN GİP İŞLEMLERİ HAKKINDA GENEL AÇIKLAMALAR)
…………………........................................... ............. A.Ş. ile yaptığım Alım Satıma Aracılık Çerçeve Sözleşmesi’nde belirtilen hususlara ek olarak;
1. Aracı kuruluş nezdinde açtırdığım ve/veya açtıracağım hesaplar üzerinden GİP’te gerçekleştirilecek tüm işlemlerin SPK, İMKB ve diğer sermaye piyasası kuruluşları tarafından çıkartılan ilgili her türlü mevzuat ve benzeri tüm düzenleme hükümlerine tabi olacağının,
2. GİP’in, İMKB kotasyon şartlarını sağlayamayan gelişme ve büyüme potansiyeline sahip şirketlerin sermaye piyasalarından fon sağlamak için ihraç edecekleri menkul kıymetlerin işlem görebileceği şeffaf ve düzenli bir ortam yaratmak amacıyla kurulduğunun,
3. GİP’in, İMKB Hisse Senetleri Piyasası’ndan (HSP) farklı ve münferit bir piyasa olarak organize edildiğinin, GİP’in işlem kurallarının ve uygulanan işlem yöntemlerinin HSP ile benzerlikler gösterebileceği gibi farklılıklar da gösterebileceğinin; şirket paylarının GİP Listesi’ne kabul edilme kriterleri, piyasa danışmanı uygulaması, kamuyu aydınlatma hususunda GİP ve HSP arasında farklılıklar bulunduğunun,
4. Şirket paylarının GİP Listesi’ne kabulünün İMKB GİP Yönetmeliği’ne göre yapıldığının, İMKB Kotasyon Yönetmeliği’ne göre yapılmadığının,
5. Şirket paylarının GİP Listesi’ne kabul şartı olarak SPK ve İMKB tarafından nicelik ve/veya niteliğe ilişkin kriterler (karlılık, faaliyet süresi, sermaye
2
büyüklüğü, piyasa değeri gibi unsurlara bağlanmış sınırlayıcı şartlar) aranmadığının, şirketin hukuki ve finansal durumu ile faaliyetleri açısından herhangi bir inceleme yapılmadığının,
6. Şirket paylarının GİP’te işlem görüp göremeyeceği hususunda piyasa danışmanı tarafından hazırlanan şirket raporuna ve rapor ekindeki belgelere dayanarak İMKB Yönetim Kurulu tarafından değerlendirme yapıldığının,
7. Şirketin SPK ve İMKB düzenlemelerine uymaması halinde, şirket paylarının işlem sırasının geçici olarak durdurulabileceği veya şirket paylarının GİP Listesi’nden çıkarılabileceğinin,
8. Şirket paylarının GİP Listesi’ne kabul edilmesi, işlem görmeye başlaması ve işlem görmeyi sürdürebilmesi için şirketin bir piyasa danışmanı ile imzaladığı piyasa danışmanlığı anlaşması bulunmasının zorunlu olduğunun,
9. Şirketin payları GİP’te işlem görmeye başladıktan sonra herhangi bir nedenle şirket ve piyasa danışmanı arasındaki anlaşmanın sona ermesi halinde; şirketin yeni bir piyasa danışmanı ile anlaşmasının bulunmadığı süre zarfında şirket paylarının işlem sırasının geçici olarak durdurulabileceğinin, piyasa danışmanı bulunmaması nedeniyle paylarının işlem sırasının kapanmasından itibaren dört ay içerisinde yeni bir piyasa danışmanı ile anlaşma imzalamaması halinde şirket paylarının GİP Listesi’nden çıkarılabileceğinin,
10. Şirket paylarının kayda alınmasının, şirketin veya şirket paylarının SPK tarafından tekeffülü anlamına gelmeyeceğinin, şirket paylarının GİP’te işlem görmesine izin verilmesinin, şirketin ve/veya şirket paylarının İMKB tarafından tekeffülü anlamına gelmeyeceğinin, GİP’te yapacağım yatırım ve üstlendiğim risk nedeniyle uğrayabileceğim zararlardan İMKB’nin sorumlu olmadığının,
11. GİP’in özelliği gereği bu piyasada payları işlem görecek şirketlerin sermaye piyasasından kaynaklanan bazı yükümlülüklerinin payları Borsa’da işlem gören şirketlere göre daha az olduğunun, pay ihraçlarına ilişkin olarak izahname düzenleme muafiyeti kapsamında olmaları halinde izahname düzenlenmeyebileceğinin ve bu durumda şirkete, faaliyetlerine, ihraç edilen menkul kıymete ilişkin bilgilerin GİP şirket bilgi formunda yer aldığının,
bu nedenler ile bu şirketlere yatırım yapmanın her durumda riskli olduğunun tarafımca bilindiğini, İMKB GİP Risk Bildirim Formu’nu okuyup anladığımı, özgür iradem sonucu imzaladığımı, kabul, beyan ve taahhüt ederim.
Müşteri’nin;
Adı Soyadı veya Unvanı:
Hesap Numarası:
MKK Sicil Numarası:
Tarih:
İmza:
caglayann
27-01-2011, 19:15
GELİŞEN İŞLETMELER PİYASASI
Borsa kotasyon şartlarını sağlayamayan gelişme ve büyüme potansiyeline sahip, şirketlerin sermaye piyasalarından fon sağlamak amacıyla ihraç edecekleri menkul kıymetlerin işlem görebileceği şeffaf ve düzenli bir ortam yaratmak amacıyla İMKB bünyesinde ayrı bir piyasa olarak Gelişen İşletmeler Piyasası (GİP) kurulmuştur.
GİP’te işlem görecek paylar Hisse Senetleri Piyasası (HSP) işlemlerinin gerçekleştiği alım-satım sistemi üzerinde aynı teknik olanaklardan faydalanarak işlem görecektir. GİP’teki işlemler büyük ölçüde HSP’de uygulanan kurallar çerçevesinde gerçekleşeceğinden aynı elektronik işlem platformu üzerinde ayrı bir piyasa oluşturulmuştur. Alım-satım işlemlerinin gerçekleştirilmesinde temel olarak “Piyasa Yapıcılı Sürekli Müzayede” işlem yöntemi uygulanır. Piyasa yapıcısı bulunmayan işlem sıralarında “Tek Fiyat” işlem yöntemi uygulanır
caglayann
27-01-2011, 19:37
Berkosan hissesi "Gelişen İşletmeler Piyasasında" işlem görecek ilk senettir. Piyasa hakkında bilgi edinmenizin önemle altı çizilir.
Berkosan hissesi "Gelişen İşletmeler Piyasasında" işlem görecek ilk senettir. Piyasa hakkında bilgi edinmenizin önemle altı çizilir.
Hıımmm GİP ky göre riskli,ben şahsen vazgeçtim girmekten...Ytd.
osiborsa
28-01-2011, 07:54
despc gibi olursa yandık. günlükçüler girer 1. tavandan elinize bırakır
CreditRate
29-01-2011, 12:28
Gedik yatırım piyasa yapıcısı olmazsa gözeltı pazarı gibi işlem görecek. kademeleri bile gözükmeyecek. İyi de böyle bir şirketi neden halka açıyosunuz ki.. Gip risk formu da çok ilginç. Hisseyi almayı düşünüyordum, içeriğini okuyunca çok şaşırdım. Normal imkb kotasyonu gibi olmadığı, geçici veya sürekli kottan çıkatrılıp hiç işlem dahi göremeyebileceği yazıyor. O zaman halka arz demeyelim buna.
SON GÜNLERDE MİLLER UCUZ VEYA PAHALI HALKA ARZLARA SALDIRDI. SANIRIM BU HALKA ARZ O SALDIRANLARIN SONU OLACAK.
bence bir hafta paranı bağlamaya değmez zaten bizede yedirmezler; yedirselerde paranızın %10-15 kadar verirler. neyse alanlara hayırlı olsun endeksın kıpkırmızı olduğu bır donemde halka arz edılmesı bakalım nasıl etkıleyecek.
Firmanın adı Ber-KO-san, yönetim kurulu başkanını ve üyelerinin soyadı ALDIKAÇTI. Yalıtılmış BORU üretiyormuş. 2010'da zarar etmiş. 2011'de satışını ikiye katlayayacakmış, herhalde ihtiyaç hasıl olacak. Gözaltı pazarı gibi işlem görecekmiş. Halkımıza arz kampanyasında SPK'nın yeni hedayesi. Yakında bizim mahallenin berberi Adem abi de halka açılır gibime geliyor benim. Hayırlısı olsun ne diyelim artık.
olimpik forum
29-01-2011, 20:23
Firmanın adı Ber-KO-san, yönetim kurulu başkanını ve üyelerinin soyadı ALDIKAÇTI. Yalıtılmış BORU üretiyormuş. 2010'da zarar etmiş. 2011'de satışını ikiye katlayayacakmış, herhalde ihtiyaç hasıl olacak. Gözaltı pazarı gibi işlem görecekmiş. Halkımıza arz kampanyasında SPK'nın yeni hedayesi. Yakında bizim mahallenin berberi Adem abi de halka açılır gibime geliyor benim. Hayırlısı olsun ne diyelim artık.
O yine esnaf,para kazanıyordur....Yakında "Bul karayı al parayı" isminde şirket kurulur, halka açarlar.:)
CreditRate
29-01-2011, 20:42
Piyasalardaki bu havada halka arzların ezber bozacağını ve alanın tavandan ziyade tabandan zor satacağını göreceğiz yakında. Çemaş hisse senedinin de halka arzı çok küçüktü ve açılışla birlikte taban olmuştu. Üstelik bu hissenin mali gücünü ve borsada ne statüde işlem göreceğini çoğu kimse bilmiyor. Adamlar resmen gözaltı pazarında işlem göreceğini beyan ederek halka açtırıyorlar. Pess doğrusu.
Halka arza katilmak icin imzalattiklari belgedeki 9uncu madde ilginc.
selçukoğlu
31-01-2011, 10:23
Halka arza katilmak icin imzalattiklari belgedeki 9uncu madde ilginc.
bence talep iyi.
Tahta herzaman olduğu gibi tavan oldu. Tavandan mal alan oldumu aranızda
Gençbakış
31-01-2011, 10:40
topiği 19 kişi okuduğuna göre az çok iyi talep oldu sanırım..
osiborsa
31-01-2011, 10:57
2.50 lere kadar tavan çeker sonra 1.70 lere geriler 3 yıl durur. böyle bir şirkete kim talep eder merak ediyorum
Babadağlı
31-01-2011, 13:32
...
Sonuç olarak bana göre:
büyüme potansiyeli yüksek ve iyi bir sektör içindeki mevcut itibari ile zayıf bir şirketin halka arzı.
Artıları ve eksileri ile benim görebildiklerim bunlar. Kararı en iyi şekilde piyasa verecektir.
Bu çalışmayı, Gelişen İşletmeler Piyasası oluşturulacağından ve bu şirketin de bu endekse dahil olacağından haberim olmadan yapmıştım. Şimdi işler biraz değişti...
Öncelikle ufak şirketlere yönelik böyle bir piyasa oluşturulması güzel bir düşünce. Her şirket İMKB'nin imkanlarından faydalanmalı, bu hak sadece büyüklere tanınmamalı, fakat dikkat edilmesi gereken nokta burada hangi şirketlerin bu endekse dahil edilmesi gerektiği.
Her başvuranın kabul edilmeyeceği aşikar fakat kabul kriterleri nelerdir onları bilmek gerek. Gördüğüm kadarı ile devamlı zarar etmiş bir şirket söz konusu. Arz edilmesini sağlayan etmen ne ise bu açıklanmalı. İMKB'de normal olarak şirketlerin arzı için 3 sene üst üste kar etme zorunluluğu aranırken bu endekse dahil olmak için 3 sene üst üste zarar etmiş olmak mı gerekiyor? Nedir bunun kuralı?
İMKB bu aşamada bir girişim sermayesi şirketi gibi çalışsa ve güzel projesi ve hikayesi olan, bilançosu kendi çapında sağlam (büyük olması mühim değil) olan ve büyüme potansiyeline inandığı ufak çaplı şirketlere kucak açsa ve halka arz ile onların finansman sıkıntılarını giderse daha mantıklı olur diye düşünüyorum.
Bu hali ile; zarar ediyoruz, bize biraz para lazım, o para ile belki toparlanırız; düşüncesindeki şirketlere yönelik bir endeks oluşturularak şirketlere kıyak yapılıyor fakat yatırımcıya da kumar oynatılıyor. Risk seviyesinin yüksek olarak belirtilmesinin başka bir açıklaması yok. Ya şirket yatırımcı parası ile kendini toparlayacak ve yatırımcı da o zaman belki para kazanacak, ya da şirket parayı akıllı bir şekilde kullanamayarak yine zarar etmeye devam edecek ve yatırımcının parası kuş olup uçacak.
Küçük şirketler için İMKB'nin kucak açma fikri ne kadar doğru ise, bu endekse mevcut itibari ile başarısız sayılabilecek şirketlerin alınması da bir o kadar yanlış bir düşünce.
Bugün alan bir benim herhalde
sn. Babadağlı,
bu başlığa lokman hekim'e bakmak için gelmiştim aslında. lokman aldığımdan değil, lokman tavan olur diye acıbd aldığımdan... uyanığız ya :)
neyse konu bu değil.
lokman'a bakmak için geldiğim başlıkta tesadüfen sizin yazılarınızı okudum. aslında yazı demek basit kalır; tam anlamıyla analiz.. emek verilmiş ve paylaşılmış...
çok mutlu oluyorum, böyle emek verilen çalışmaların karşılıksız paylaşıldığını görmekten, hâlâ böyle insanların var olduğunu görmekten...
tebrik ediyorum sizi, helal olsun, kazancınız daim olsun.
selamlar, saygılar...
Babadağlı
01-02-2011, 10:04
sn. Babadağlı,
...
çok mutlu oluyorum, böyle emek verilen çalışmaların karşılıksız paylaşıldığını görmekten, hâlâ böyle insanların var olduğunu görmekten...
tebrik ediyorum sizi, helal olsun, kazancınız daim olsun.
selamlar, saygılar...
Sn. MCMIII,
güzel düşünceleriniz ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Kurtlar sofrasında kuzu kardeşlerimize yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize.
Saygılarımla...
selçukoğlu
01-02-2011, 11:46
Bence halka arzların modasına uyup kısa sürede güzel primler yapacaktır.
talepler kactan toplandi. Sonucu bilen var mi?
talepler kactan toplandi. Sonucu bilen var mi?
Talepler 2.04'ten gerçekleşti..4 milyon lotluk bir satış oldu..
Ne zaman işlem görmeye başlayacak acaba
selçukoğlu
02-02-2011, 13:14
cuma veya p tesi başlar diye bekleniyor
selçukoğlu
02-02-2011, 15:39
Haber geldi tüm yatırımcılara hayırlı olur inşallah
FAKİR FUKARA
02-02-2011, 16:03
02.02.2011 16:36:55 ***BRKSN***İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI( Payların İşlem Görmeye Başlaması )
***BRKSN***İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI( Payların İşlem Görmeye Başlaması )
Borsamız Yönetim Kurulu'nun 20.01.2011 tarihli kararı uyarınca, Berkosan Yalıtım ve Tecrit Maddeleri Üretim ve Ticaret A.Ş.'nin (Şirket) sermayesinin, mevcut ortakların rüçhan haklarının tamamen kısıtlanarak, 4.000.000 TL'den 8.000.000 TL'ye çıkartılması için 31 Ocak 2011 tarihinde Borsamız Birincil Piyasa'da halka arz edilerek satışı tamamlanan 4.000.000 TL nominal değerli paylar GİP Listesi'ne kabul edilerek, birincil piyasada gerçekleşen işlemlerin ağırlıklı ortalaması olan 2,04 TL fiyat baz alınarak, "BRKSN.Y" kodu ile 04.02.2011 tarihinden itibaren, Borsamız Gelişen İşletmeler Piyasası'nda işlem sırası açılacaktır.
Şirket'in işlem sırasına gönderilecek emirlerde maksimum lot miktarı 2.500 adet olarak uygulanacaktır.
Şirket'in halka arz edilecek paylarını satın alacak ortakların 2010 yılı karından temettü alma hakkı bulunmamaktadır. Halka arz edilecek tüm paylar ilk kez 2011 yılı karından temettü alabileceklerdir.
Kap : Gedık yatırım menkul degerler a.s. / gedık [brksn] ozel durum acıklaması (genel) 20110203 12:10:08
kap : Gedık yatırım menkul degerler a.s. / gedık [brksn] ozel durum acıklaması (genel) 20110203 12:10:08
ozel durum acıklaması (genel)
---------------------------------------------------------------------------------------------
ortaklıgın adresı : Cumhurıyet mahallesı e-5 yan yol no:29 yakacık/kartal ıstanbul
telefon ve faks no. : 0216 453 00 00 -0216 451 63 64
ortaklıgın yatırımcı/pay sahıplerı ıle ılıskıler bırımının telefon ve faks no.su : 0216 453 00 00 - 0216 451 63 64
yapılan acıklama ertelenmıs acıklama mı? : Hayır
ozet bılgı : Berkosan yalıtım ve tecrıt maddelerı uretım ve tıcaret a.s. Halka arzı satıs dagılımı
acıklanacak ozel durum/durumlar:
02.02.2011 tarıhınde saat 19:05:57 de gonderılen ozel durum acıklamasının aynısı olup sırket hısse kodu secılerek tekrar gonderılmektedır.
31 ocak 2011 tarıhınde borsada satıs yontemıyle halka arzını gerceklestırdıgımız berkosan yalıtım ve tecrıt uretım maddelerı ve tıcaret a.s. 'nın satısa sunulan toplam nomınal 4.000.000 tl paylarının tamamının satısı gerceklestırılmıs olup, halka arza toplam 210 yatırımcı katılmıstır.
bu haberın kap 'ın sıtesındekı orjınal halı ve eklı dosyalarını gorebılmek ıcın asagıdakı lınk'ı tıklayınız!
http://www.kap.gov.tr/yay/bıldırım/bıldırım.aspx?ıd=140622
210 kişi mal alabildiği için bu kağıtta yukarı yapabilirler, ilk defa gip pazarında işlem görecek, eğer bunda fiyasko olursa daha sonraki giplere talep olmayacağını düşündüğümden yarın iyi bir açılış bekliyorum. Yatırım tavsiyesi değildir
selçukoğlu
03-02-2011, 14:14
210 kişi mal alabildiği için bu kağıtta yukarı yapabilirler, ilk defa gip pazarında işlem görecek, eğer bunda fiyasko olursa daha sonraki giplere talep olmayacağını düşündüğümden yarın iyi bir açılış bekliyorum. Yatırım tavsiyesi değildir
katılıyorum.zaten son zamanlarda ki hiçbir halka arz yatırımcıya zarar ettirmedi.bundada yukarı yapacaklar gibi.
EthanHunt
03-02-2011, 14:17
katılıyorum.zaten son zamanlarda ki hiçbir halka arz yatırımcıya zarar ettirmedi.bundada yukarı yapacaklar gibi.
Kilere bakmanı tavsiye ederim. Hiçbir halka arz zarar ettirmedi demissin o bakımdan dedimm.. Yt falan değil..
Bu halka arz 5 milyon dolarlık halka arz Kıler ve Bizim ile kıyaslanamaz. Onlar kurumsal büyük şirketler bu ise gelişmeye yönelik çok kolay spekule edilebilir şirket. 1 milyon lot birisi alırsa tahtanın nereye gideceği belli olmaz:) Yatırım tavsiyesi değildir.
selçukoğlu
03-02-2011, 15:37
Kilere bakmanı tavsiye ederim. Hiçbir halka arz zarar ettirmedi demissin o bakımdan dedimm.. Yt falan değil..
Sanırım karıştırdın.Kiler talep toplama ile halka arz edildi.Halka arz fiyatI 610 idi.Hisse şu anda 7.04.Alanlar çift tavanı gördüler ve hala kardalar.
stock_exchange
03-02-2011, 22:13
Artık kimse kolay kolay halka IRZ' lara pardon halka ARZ'lara katılmaz.
derebeyi
04-02-2011, 01:04
Artık kimse kolay kolay halka IRZ' lara pardon halka ARZ'lara katılmaz.
aynen halk artık sömürüldüğünün farkında......ihyay halka arzı nasıl oldu ? 1.26 fiyat ....ve aşağıda bir sürü gap bırakarak 2.2X fiyatlara geldi sonra ne oldu atlayanın kucağında kaldı mal.....1.4Xlara geriledi sonra yine aynı yerine geliyor diye sevindi yatırımcı ama sadece 10-20 saniye kaldı.sonra gelsin geri 1.74lerde şuan ......
ALLAH yardıcısı olsun ky nin ...bu by lerde vicdan kalmamış.......
İşlem görme olayı nasıl olacak bilen varmı, ben yapı kredinin internet şubsinde rastlayamadım hisse adına.
Alış satış son işlem 1,83 gözüzküyor sizdedemi öyle bilgi verirmisiniz
gelişmekte olan bir şirket olduğu için diğer halka arz lardan farklı olarak güzel yerlere geleceğine inanıyorum inşallah herkez kazanır.ytd
hakanefe
04-02-2011, 09:49
2.04 diye yazmışsınız halka arz fiyatı ama bugün 1.83 alış satış gözüküyor ne demek bu bir bilen varsa açıklasın arkadaşlar
hakanefe
04-02-2011, 09:51
?????????????????
hakanefe
04-02-2011, 09:54
daha açılmadan % 10 geriledimi yani bu kağıt ???? bu anlamamı geliyor yani talep mi yok ne dir yawww bu
arkadaşlar fiyat adımı niye tek kademe. fiyat adımı diğer kagıtlar gibi olusmayacakmı.bu kagıt kac liradan arz edildi.arzdan alan arkadaslar bilgilendirirse seviniriz. kac liradan aldıklarını
cüneythoca
04-02-2011, 10:05
daha açılmadan % 10 geriledimi yani bu kağıt ???? bu anlamamı geliyor yani talep mi yok ne dir yawww bu
arkadaşlar kağıdınız taban olmuş......
kaynarca
04-02-2011, 10:06
Bilmiyorum doğru mu anladım,
4.000.000 lot 2.04 den arz edildi, ve bugün ilk işlem gününde 2,04 den 1,83 taban oldu,
yani 4.000.000 lotun yaklaşık 2.500.000 milyon lotu daha ilk seans %10 zararına tabandan satıldı?
Bu piyasada risk oldukça yüksek görünüyor, yüksek meblağlarla girmemek daha sağlıklı olur, lot sayısı çok az, hisse fiyatı düşük, mutlaka bir py gelecektir.
Saygılar...
cüneythoca
04-02-2011, 10:12
tabandan alışlar geliyor....belki de tabandan çözdürüp yukarı atarlar...
cüneythoca
04-02-2011, 10:13
Bilmiyorum doğru mu anladım,
4.000.000 lot 2.04 den arz edildi, ve bugün ilk işlem gününde 2,04 den 1,83 taban oldu,
yani 4.000.000 lotun yaklaşık 2.500.000 milyon lotu daha ilk seans %10 zararına tabandan satıldı?
Bu piyasada risk oldukça yüksek görünüyor, yüksek meblağlarla girmemek daha sağlıklı olur, lot sayısı çok az, hisse fiyatı düşük, mutlaka bir py gelecektir.
Saygılar...
yüksek oranda alınanlar acaba 2.04 ten mi alındı yoksa çok daha aşağı fiyattan mı pazarlandı????bunu bilmek lazım.....
kaynarca
04-02-2011, 10:18
yüksek oranda alınanlar acaba 2.04 ten mi alındı yoksa çok daha aşağı fiyattan mı pazarlandı????bunu bilmek lazım.....
Sn. cüneythoca,
konuyu biraz daha açabilir misiniz? tabanı bozmalarının bir sebebide bakın tabançözülecek diyerek ky ye mal yıkmak mı, yoksa gerçekten py kağıtları toplamaya mı başladı?
Saygılar...
spk anlamakta zorlanıyorum madem borsaya üye olma kotasyonunu saglamamış şirketi neden halka arz ediyosun?
bizim borsa tam soyguncu yeri oldu berkosan sahibi şirketine güvense %50 halka arz edermiydi hiç
gizligüc
04-02-2011, 10:44
spk anlamakta zorlanıyorum madem borsaya üye olma kotasyonunu saglamamış şirketi neden halka arz ediyosun?
bizim borsa tam soyguncu yeri oldu berkosan sahibi şirketine güvense %50 halka arz edermiydi hiç
sirketleri yeterince büyümeden almak bazen büyük fırsatlar yaratabilir, eger sahipleri samimi ise, toplanacak 0 faizli kaynakta büyük bir nimet firmalar için..
saygılar
Arkadaşlar Birincil piyasada ilk gün 1.85 ten arz oldu 2. gün 2.04 ten işlem gördü... yani ilk alanların zararı yok... zaten 1.83 ten nekadar satanın malı varsa alıp tabanı kaldırdılar...
Arkadaşlar Birincil piyasada ilk gün 1.85 ten arz oldu 2. gün 2.04 ten işlem gördü... yani ilk alanların zararı yok... zaten 1.83 ten nekadar satanın malı varsa alıp tabanı kaldırdılar...
Hayır yanlışınız var kimse 1.85'ten mal almadı..Ben ilk gün 2.04'ten aldım..2.gün zaten halka arz edilecek mal kalmadığı için işlem görmedi bile..Bir arkadaş yazmış halka IRZ diye diğerleri bir nebzede bu harbidende halka IRZ oldu...
birazda biz alalım bakalım euro almış bende alayım...izocam kardeş şirket 50 de belki izocam kadar olmaz ama yavrusu nede olsa 5 lira yapsa yeter...:)
:) aslanım be kim tutar seni
Hayırlısı bakalım niyazim,bende senin gibi düşündüğüm için 1.94 den mallandım. :) Hadi bakalım hayırlısı diyelim..
birazda biz alalım bakalım euro almış bende alayım...izocam kardeş şirket 50 de belki izocam kadar olmaz ama yavrusu nede olsa 5 lira yapsa yeter...:)
eğer ağırlıklı ortalama yapıyorlarsa iyidir. zaten hisse sayısı az inş hatek gibi olur onuda gecer :)
ismide güzel berk... uç oğlum koş oğlum..
cüneythoca
04-02-2011, 14:13
tabandan alışlar geliyor....belki de tabandan çözdürüp yukarı atarlar...
1.seans bunu yazmışız...şimdi kapanış önemli....tavan yaptırıpta çözmezlerse pazartesi yön yukarı olur.....yok tersi olursa çıkmakta fayda var çünkü kağıdı kendi haline bırakırlar.......uzuncu olursunuz.....ytd.....
çemaşta 1 ay beklettiler sonra 5 e yolladılar.. piyasa bozulmasın genel manada yeterki..
cüneythoca
04-02-2011, 14:19
evet aşağıya veriyorlar....dikkat derim ben......
adamlar ne trade yaptılar..:)
Asansör hareketler izleniyor..
Maaşallah ben girdim ya aşağı verdiler :)
slazanger
04-02-2011, 14:29
gip işlem gören tek kağıt batak olabilir. dikkat tavana çektiler ve piyasaya veriyorlar. gedik halka arz etti çok dikkat etmek lazım mahsus tavan açtı işlk seans talep gelsin diye şimdi basıyorlar.
al sat tut byat tavsieysi değildir.
Belki durumu tam manasıyla iyi olmayabilir.Ama spk onay verdiyse okadarda kötü olduğunu zannetmiyorum..
gip işlem gören tek kağıt batak olabilir. dikkat tavana çektiler ve piyasaya veriyorlar. gedik halka arz etti çok dikkat etmek lazım mahsus tavan açtı işlk seans talep gelsin diye şimdi basıyorlar.
al sat tut byat tavsieysi değildir.
Belki durumu tam manasıyla iyi olmayabilir.Ama spk onay verdiyse okadarda kötü olduğunu zannetmiyorum..
hatek ede öyle böyle diyorlardı nerelere gitti. tavandan satıp tekrar aşağıdan almak varmış al zana %20hayırlısı.. bakalım ne olcak..
Asansör 1.86 den tekrar devereye girdi :) Ya sabah alanları dökmeye çalışıyorlar yada iyi mal boşaltıyorlar...
Evet kardeşim haklısın.Bana şöyle geliyor.Eğer bugün tavanlarsa kolay kolay bir daha alım fırsatı vermez...Cuma günü de mübarek gün :) hadi bakalım.Hayırlısı..
hatek ede öyle böyle diyorlardı nerelere gitti. hayırlısı.. bakalım ne olcak..
Asansör 1.86 den tekrar devereye girdi :) Ya sabah alanları dökmeye çalışıyorlar yada iyi mal boşaltıyorlar...
öyle çok bir mal yokki satsınlar...trade yapıp tavan yaparlarsa ne ala.. belkide gedik elinde kalanları verdi.. :?
Gedik halka arzda toplu alım yapmadıysa elinde hisse kaldığını düşünmüyorum.
öyle çok bir mal yokki satsınlar...trade yapıp tavan yaparlarsa ne ala.. belkide gedik elinde kalanları verdi.. :?
Bu arada bu şirketin 2010 bilançosu nedir?Ne yazmış zarar mı kâr mı?
Gedik halka arzda toplu alım yapmadıysa elinde hisse kaldığını düşünmüyorum.
foreks takasta halen gözüküyor ondan dedim
derinlik ilgili arkadaşlar görsün
http://img820.imageshack.us/img820/4395/bbbkp.png
slazanger
04-02-2011, 14:43
inşallah sizin dediğiniz gibi olur bol şans
al sat tut yat tavsiyesi değildir.
arkadaşlar semaye yapısı zayıf oldugunu araçı kurum söyledi
cüneythoca
04-02-2011, 14:45
umarım 2.00-03 aralığında ky satmıştır.....
Eyvallah niyazim ;)
foreks takasta halen gözüküyor ondan dedim
slazanger
04-02-2011, 14:49
bu gedik girdiği kağıtlar biraz oynak olduğunu söylüyorlar inşallah doğru değildir.
Sevgili selçuk arada bir yayınlarsan iyi olur.
http://img820.imageshack.us/img820/4395/bbbkp.png
Belli oluyor değerli arkadaşım.Sürekli trade fırsatı veriyor :)
bu gedik girdiği kağıtlar biraz oynak olduğunu söylüyorlar inşallah doğru değildir.
slazanger
04-02-2011, 14:54
valla herkes tavan beklerken sabahki gibi dipleyebilir
al sat tut yat tavsiyesi değildir
Tabi buda olasıdır.Herkese selamlar.Görüşmek üzere...
valla herkes tavan beklerken sabahki gibi dipleyebilir
al sat tut yat tavsiyesi değildir
kusuru bakmayın başka işlerim vardı.
http://img824.imageshack.us/img824/838/77984810.png
gizligüc
04-02-2011, 18:32
satış baskısı var.
halka arz fiyatinin altinda kapatmasindan belli bir dert oldugu..
kagidin hareketi beni ciddi ciddi sasirtti..
saygilar
slazanger
04-02-2011, 20:21
pazartesi bakalım nasıl hareket edecek... mutemelen aşağı baskı yapacak gibi kapattı... gedik nasıl isterse rotayı çiziyor.
al sat tut yat tavsiyesi değil
stock_exchange
04-02-2011, 22:13
Bu Berkecan' dan bir şey çıkmaz gibi...Gözaltı pazarına yakın bir pazar...
BERKECAN (BERKOSAN)
stock_exchange
04-02-2011, 22:15
Birde BRKSNY yazıyor...(Berkosan Yeni)
Ulan eskisinden ne gördü ki millet yenisi bir halta yarasın bu Berkecan'ın ?
slazanger
05-02-2011, 08:46
[QUOTE=stock_exchange;5432695]Bu Berkecan' dan bir şey çıkmaz gibi...Gözaltı pazarına yakın bir pazar...
öyler gibi zaten gip te işlem gören tek kağıt neden bu piyasaya getirip koydular bundan bir kaç gün önce halka arz edilen kağıtlar neden normal piyasada işlem görüyor onların da görmesi gerekmezmi.. ayrıca halka arz yapan kurum gedik tek seansta halka arz edildi hemde tüm lotlar 2.04 ten işleme açıldı yani tavandan sonra ne oldu işlem görmeye başladığı ilk gün dip yapıyor 1.83 bu ne lahana bu ne pırasa yani çok kuşkulu durum var dikkat etmek lazım
slazanger
05-02-2011, 09:47
GİP TE HANGİ ŞİRKETLER İŞLEM GÖRECEK SORUSUNUN YANITI
GİP’te Sermaye Piyasası Kurulu tarafından kayda alınmış, ancak Borsamız kotasyon şartlarını sağlayamayan şirketlerin menkul kıymetleri işlem görecektir.
bu hisseyi almış olanlar ile alacak olanlar aşağıdaki gip yönetmeliğini iyice okusunlar. ona göre işlem yapsınlar
http://www.imkb.gov.tr/GrowingCompaniesMarket/GrowingCompaniesMarket.aspx
Birde BRKSNY yazıyor...(Berkosan Yeni)
Ulan eskisinden ne gördü ki millet yenisi bir halta yarasın bu Berkecan'ın ?
[QUOTE=stock_exchange;5432695]Bu Berkecan' dan bir şey çıkmaz gibi...Gözaltı pazarına yakın bir pazar...
öyler gibi zaten gip te işlem gören tek kağıt neden bu piyasaya getirip koydular bundan bir kaç gün önce halka arz edilen kağıtlar neden normal piyasada işlem görüyor onların da görmesi gerekmezmi.. ayrıca halka arz yapan kurum gedik tek seansta halka arz edildi hemde tüm lotlar 2.04 ten işleme açıldı yani tavandan sonra ne oldu işlem görmeye başladığı ilk gün dip yapıyor 1.83 bu ne lahana bu ne pırasa yani çok kuşkulu durum var dikkat etmek lazım
GİP TE HANGİ ŞİRKETLER İŞLEM GÖRECEK SORUSUNUN YANITI
GİP’te Sermaye Piyasası Kurulu tarafından kayda alınmış, ancak Borsamız kotasyon şartlarını sağlayamayan şirketlerin menkul kıymetleri işlem görecektir.
bu hisseyi almış olanlar ile alacak olanlar aşağıdaki gip yönetmeliğini iyice okusunlar. ona göre işlem yapsınlar
Borsa genelde beklentilerin tersine hareket eder. Bakalım bu kağıtta da aynı olay gerçekleşecek mi? Ufakta olsa alıp kenara koymakta fayda görüyorum (yatırım tavsiyesi değildir)
slazanger
07-02-2011, 10:27
[QUOTE=slazanger;5433372]
Borsa genelde beklentilerin tersine hareket eder. Bakalım bu kağıtta da aynı olay gerçekleşecek mi? Ufakta olsa alıp kenara koymakta fayda görüyorum (yatırım tavsiyesi değildir)
iyi bak diplemesin 206 gördü şimdi basıyorlar talep yaratıp basıyorlar bence
slazanger
07-02-2011, 10:43
iyi dağıtıyorlar piyasaya dikkat etmek lazım
gizligüc
07-02-2011, 10:44
[QUOTE=çita;5437672]
iyi bak diplemesin 206 gördü şimdi basıyorlar talep yaratıp basıyorlar bence
yeni kurulan bir pazardaki ilk firmanın çok daha iyi performans göstermesini beklerdim.
üstelikte yalıtım alanında faaliyet gösteriyor..
gerçekten bana çok enteresan geliyor bu hareketler..
ama borsanın temel kurula alım-satım dengesi, sonuçta kısa vade hareketler böyle belirleniyor..
saygılar
Sığ, sermayeside küçük bir kağıt tecrübelerim der ki birileri alır rahatça götürür. Pek yakında 5 üssü bir rakam olursa şaşırmayın tabii ki hiç bir teknik, temel analiz sonucu değil Turk borsasının genel karakteri SPK nin uyuması kaynaklı bu gidiş olur. Y.T.D.
izolasyonun değerinin artığı bu dönemde berkosanda daha iyi bir performans bekliyordum
göz ucuyla da olsa izlemeye devam ediyorum...
gizligüc
08-02-2011, 16:18
izolasyonun değerinin artığı bu dönemde berkosanda daha iyi bir performans bekliyordum
göz ucuyla da olsa izlemeye devam ediyorum...
orta-uzun vade için aldım şahsen biraz.. sektör beklentisi bazen çok önemli olabiliyor..
ama kısa için şimdilik diğer kağıtlardayım, trend netleşirse ilave 2. alım yapmayı da planlıyorum..YTD
saygılar
win win win
08-02-2011, 18:21
Ben de çok begeniyorum bu kağıdı ama sorun takas da..Biraz mallanmak istesek hemen gözükülecek kadar sığ.Bu yüzden yeni bir dağıtma bekliyorum... sallantı olursa başlıycam alıma...Kağıttaki arkadaşlara bol kazançlar...
Bu berkosanın internet sitesini biraz inceledim.Yıllardan süre gelen sürekli büyüme olduğunu gördüm.Ayrıca ürettiği bir çok ürün var.Bana borsa performansının önümüzdeki dönemde iyi olabileceği izlenimi verdi...
gizligüc
08-02-2011, 18:50
Ben de çok begeniyorum bu kağıdı ama sorun takas da..Biraz mallanmak istesek hemen gözükülecek kadar sığ.Bu yüzden yeni bir dağıtma bekliyorum... sallantı olursa başlıycam alıma...Kağıttaki arkadaşlara bol kazançlar...
sende haklisin :)
Bu hissede hareket başlarsa bence çoğu kişi beklediği fiyattan alım yapamaz.Kademeler 30 bin-40 bin alımlarla oldukça yukarı çıkabiliyor.Umarım herşey gönlünüzce olur.
Bu hissenin aracı kurum dağılımını merak ediyorum doğrusu,görebilen varsa eklesin lütfen
Bu hissenin aracı kurum dağılımını merak ediyorum doğrusu,görebilen varsa eklesin lütfen
atın 7 si itibariyle euro almış götürmüş birinci olmuş... hayırlısı bakalım euro genelde %100 üzeri yapar öyle terkeder.. acaba şirket önümüzdeki günlerde gerekli şartları sağlayıp GİP ten çıkacakmı?
http://www.foreks.com/wfxis/takas.jsp?bastip=bakiye&hisse=BRKSNYN&kurum=----+KURUMLAR+-----&order=stk0GO&by=desc
Bunun için daha çok erken,ayrıca gip de öyle gözaltı pazarı gibi bir piyasada değil.Euronun %100 yapmadan çıkmayacağı konusunda haklısınız çünkü genelde böyle hareketler sergiliyorlar.
Bu hafta tatilde olduğum için hissenin seans hareketlerini takip ettim.Bana hissenin yaptığı hareketler enteresan geldi.10 bin-30 bin alım bir kademe yukarı 3 bin-5 bin satış aynı kademe geri aşağı..Sanki borsaya girdiğinde yükselecek diye alanları sıkarak ellerinden malların toplanması gibi hareketlere benziyor..
Sonuçta bu hareketlerle bile hafta içi 2 üzerinde kalma eğiliminde olduğunu gösterdi.Bana kalırsa 2.04 üzeri bir iki seans kapanış gerçekleştirmesi lazım.
Berkosan borsaya alışma haftasını bana göre güzel geçirdi.Şahsi görüşüm önümüzdeki haftalar yukarı trend olabileceği yönündedir.
En azından benim beklentim bu yönde :):):):):)
Hadi hayırlısı.
Allaha emanet olun...
atın 7 si itibariyle euro almış götürmüş birinci olmuş... hayırlısı bakalım euro genelde %100 üzeri yapar öyle terkeder.. acaba şirket önümüzdeki günlerde gerekli şartları sağlayıp GİP ten çıkacakmı?
Link için teşekkürler sevgili dostum.Euro menkul 11.02.2011 de biraz çıksada halen büyük paya sahip gözüküyor ;););)
http://www.foreks.com/wfxis/takas.jsp?bastip=bakiye&hisse=BRKSNYN&kurum=----+KURUMLAR+-----&order=stk0GO&by=desc
Bugün yine sıkışmış bir bant aralığında hareket etti.Sabah 2.12 den karsana geçme fırsatım oldu ama nedendir bilmem geçme fırsatını değerlendirmedim.Bundada vardır bir hayır diyelim..
Berkosan hissesi gün sonu aracı kurumu dağılımında euro menkul elindeki malı artırarak yine en başta görünüyor.İkinci sıradaki gedikde elindeki malı artırmış gözüküyor.İki aracı kurumun elindeki pay yaklaşık borsadaki berkosan hissesinin %30 una yakın.
Önümüzdeki günlerde beklentilerimiz doğrultusunda bir hareket olurmu bunu zaman gösterecek ama ilk baştaki aracı kurumların malı artırdığı bir gerçek..
Saygı ve sevgilerimle...
gizligüc
16-02-2011, 22:57
halka arz fiyatının hemen altında sıkışma hareketi yapıyor gibi duruyor..
bakalım önümüzdeki günlerne getirecek..
saygılar
gizligüc
17-02-2011, 09:38
internetten alım-satım ne zaman baslar bileniniz var mı??
talep anlamında katkı yaratır gibime geliyor..YTD
saygılar
cawresirfan
20-02-2011, 19:44
euro menkul baya mallanmış hayırdır???
öncü1967
20-02-2011, 21:34
ytdpiyasa değerinin düşük olduğunu görüyorum.buda alım yapmamdaki en büyük etkenlerden biri.riski düşük sayılabilir.ytd değildir
öncü1967
20-02-2011, 21:42
hisse açıldığından beri yapılıyor.internetten alım satım yapılıyor rahatlıkla.hisseyi yeni olarak girmek gerekiyor sadece...
bu hisseden almak istiyorum yeni halka arz edilmiş bi şirket hiç hareket olmadı alıma uygunmudur yazarsanız
gizligüc
22-02-2011, 13:49
bu hisseden almak istiyorum yeni halka arz edilmiş bi şirket hiç hareket olmadı alıma uygunmudur yazarsanız
riskli senetler ama getirileri fazla olabilir diye açıklanan şirketler bunlar, ben ara ara kar ettiğim paralar ile burada yatırım yapmayı kendi adıma anlamlı buluyorum,
gelişmeler nasıl olur onu bekleyip göreceğiz ama izocam'ın 60 liradan işlem gördüğü bir sektörde bu şirkette kendisine büyümek için yer bulabilir diye düşüyorum.. YTD
saygılar
gizligüc
22-02-2011, 14:06
bu arada uzun vadeli perspektifle adım adım kağıt alma dönemini kapattım,
artık kağıt hareketlenmeden daha fazla almama kararı aldım kendi adıma,
bazen ilk hareketin başlaması oldukça uzun zaman alabiliyor :)
ama sektörden umutlu olduğum için kendi adıma dert etmiyorum bu bekleme dönemini..biraz canım sıkılmıyor değil :) YTD
saygılar
riskli senetler ama getirileri fazla olabilir diye açıklanan şirketler bunlar, ben ara ara kar ettiğim paralar ile burada yatırım yapmayı kendi adıma anlamlı buluyorum,
gelişmeler nasıl olur onu bekleyip göreceğiz ama izocam'ın 60 liradan işlem gördüğü bir sektörde bu şirkette kendisine büyümek için yer bulabilir diye düşüyorum.. YTD
saygılar
teşekkür ederim
navigation
22-02-2011, 18:58
arkadaşlar bu hisse senedini araştırdığım kadarıyla..sermaye düşük.spekülatif amaca uygun..kaç lira eder sizce?
COMMODITY
23-02-2011, 07:45
arkadaşlar bu hisse senedini araştırdığım kadarıyla..sermaye düşük.spekülatif amaca uygun..kaç lira eder sizce?
Euromda olduğu gibi birkaç ay içinde % 300 daha bedelli açıklar o zaman nominal değerine de gelebilir.Bedelli ile halka arza gelen mal, bedelli ile devam eder diye düşünüyorum. Bizim köeşedeki mehmet amcanın marketi bile bu şirketten daha fazla ciro yapıyor. Mal dağınık olduğu için bir şey olacağını sanmıyorum. Yeni halka arzlarda 3-4 kişinin komple mal aldığı UTOPYA ve LOKMAN daha cazip. ben lokmanla 4.10 dan beri ilgileniyorum. Esas faaliyet karı da gerçekten göze çarpıcı ve ucuz. Bu şirket için ise öyle bir şey söylemek mümkün değil. Amaç spekülatif ise, bence UTOPYA daha cazip. Yine de yatırım tavsiyesi değildir.
[QUOTE=çita
Borsa genelde beklentilerin tersine hareket eder. Bakalım bu kağıtta da aynı olay gerçekleşecek mi? Ufakta olsa alıp kenara koymakta fayda görüyorum (yatırım tavsiyesi değildir)[/QUOTE]
daha öncede söylediğim gibi bir miktar alıp kenara koymakta fayda var. Bu tür hisseler mutlaka sert hareket yapar
navigation
23-02-2011, 11:19
arkadaşlar 15000 lotla 2,10 dan aranızdayım..bakalım ne olacak
navigation
23-02-2011, 21:57
düşerse 2,00 da da alıcam.. yorumu olan?
Gençbakış
23-02-2011, 22:30
1.83 ve altınada düşebilme ihtimalinide göz önüne alıp ful alma derim..ytd
navigation
23-02-2011, 22:39
gerçekten o kadar inermi..ya beklesemmi ne dersin ?amacım 100,000tl lik almak
osiborsa
24-02-2011, 08:13
yaw kardeşim böyle hissselerde 100 bin liralık alım yapılır mı?
COMMODITY
24-02-2011, 08:26
Bu şirketi Gedik halka arz etti. Gedik menkul kendisi al-sat yaparak milletten 3-5 kuruş kazanmaya çalışıyor galiba. Dün 2.10 dan aldım diyen arkadaş Gedik in piyasa yapıcı olarak sattığı malı almış.. Tesadüfe bak. Ayrıca Gedik bu şekilde küçük ve sığ 3 tane kendi şirketinde de al-satlar yapıyor. 2 yıl oldu onlarda bir getiri sağlayan ky olmadı ki, bu dandik senette olsun. Yeni halka arzlar içerisinde en kötü mali tabloya sahip şirket. Eğer bedelli sermaye artırarak halka açılmasaydı muhtemelen banka hacizleri ile karşılaşacaktı. Son 3 sene üstüste zarar etmesine rağmen halka açtırılmış??.. ve bu gidişatlar yakında yeni bedelli sermaye artışı haberleri ile ışıklar holdingte olduğu gibi nominal değerine yolculuk başlar. Risk alırkende ölçüyü kaçırmamak lazım. Bu yeni spk başkanı oturmuş sistemi resmen baltaladı.
Mali tabloları doğrudur iyi olmayabilir.Ama borsanın çakıldığı iki günde bana göre sağlam durdu.Üstelik yukarı yapmaya çalıştığı harekette ne şanski borsanın çakıldığı zaman dilimine geldi.
Şimdi borsanın toparlanmasındaki performansı bence önemli...Şahsi görüşüm bir kıpırdanmanın olabileceği yönündedir.
Saygı ve sevgilerimle...
gizligüc
25-02-2011, 09:47
Mali tabloları doğrudur iyi olmayabilir.Ama borsanın çakıldığı iki günde bana göre sağlam durdu.Üstelik yukarı yapmaya çalıştığı harekette ne şanski borsanın çakıldığı zaman dilimine geldi.
Şimdi borsanın toparlanmasındaki performansı bence önemli...Şahsi görüşüm bir kıpırdanmanın olabileceği yönündedir.
Saygı ve sevgilerimle...
mali tabloların kötü olduğu doğrudur ama şirkete 8.000.000 tl taze para girdi, bu para borclar içinde, yeni yatırım içinde yeterli bir para gibi duruyordu bilançodan aklımda kalanlara göre..
bu nedenle gelecek beklentisinin iyi olmasını bekliyorum, özellikle de bu sektörde yer aldığı için,
son olarak SPK'nın GİP'te arzına izin verdiği ilk şirket ne kadar kötü olabilir sonuçta... SPK ve IMKB'nin bu pazardan beklentisi çok büyük, en azından yaptıkları açıklamalar o yönde..
saygılar
hayal_kahvesi
25-02-2011, 13:57
yaw kardeşim böyle hissselerde 100 bin liralık alım yapılır mı?
osiborsa desadan kaçıp buraya mı geldin yanlış değilsen oaradaydın yoksa ıbtyo mu idi?
osiborsa
25-02-2011, 15:45
desadaydım, ıbtyo hiç almadım
win win win
26-02-2011, 22:30
yani böyle bir hissenin tahtasından 100 000 tl lik almayı düşünmek için en az 5 aracı kuruma takası yaymakla mumkun olur...gerisi acemilik olur ki sığ tahtalarda acemilik, peşin ödettirilen bir faturadır...saygılarımla...
:) işe bakın arkadaşlar berkosan tam yukarı ivme için hazırlanıyor o gün borsa çakılıyor :)
gizligüc
02-03-2011, 12:21
:) işe bakın arkadaşlar berkosan tam yukarı ivme için hazırlanıyor o gün borsa çakılıyor :)
sabah 1/3'unu verip baska kagıtlara gectim dip seviyeden, belki %2-3 karla cıktım ama dusuk maliyetle yeni kagıt alma sansım oldu..
bu da yeter şimdilik :)
2/3 ise evladiyelik şimdilik :)
saygılar
Eyvallah kardeşim, aynı düşüncedeyiz,gemide kalmaya devam ;)
sabah 1/3'unu verip baska kagıtlara gectim dip seviyeden, belki %2-3 karla cıktım ama dusuk maliyetle yeni kagıt alma sansım oldu..
bu da yeter şimdilik :)
2/3 ise evladiyelik şimdilik :)
saygılar
Berkosan hissesinin grafiği incelenecek olursa hissenin yukarı ivme sergilemeye başladığı ancak borsanın düşüşü ile birlikte hisseninde çıkış grafiğini şimdilik bozduğu görülmektedir.Önümüzdeki 2 seans içinde 2.14-2.18 seviyelerine hızlı tırmanış sergilemesi ve tutunması durumunda tekrar çıkış ivmesinin devamını izleyebileceğimizi umuyorum.
Tabi genel endeksteki hareketlerin olumlu seyretmesi bu düşüncemi destekleyecektir.
Saygı ve sevgilerimle...
http://666kb.com/i/brff6genqxntnueqb.png
gizligüc
02-03-2011, 19:26
Berkosan hissesinin grafiği incelenecek olursa hissenin yukarı ivme sergilemeye başladığı ancak borsanın düşüşü ile birlikte hisseninde çıkış grafiğini şimdilik bozduğu görülmektedir.Önümüzdeki 2 seans içinde 2.14-2.18 seviyelerine hızlı tırmanış sergilemesi ve tutunması durumunda tekrar çıkış ivmesinin devamını izleyebileceğimizi umuyorum.
Tabi genel endeksteki hareketlerin olumlu seyretmesi bu düşüncemi destekleyecektir.
Saygı ve sevgilerimle...
nedense bende de yukselise basladi izlenimi olusmustu ama bu tip bir yukari trende girmis olsa bile, benim beklentimin cok altinda bir hizda gerceklesiyordu hareket :)
o yuzden uzun vadeli aldiklarimi biraktim, kisa vadeli aldiklarimi elimden ciktim bugun, hazir diger kagitlar bu tip bir degisimi cazip kilarken..
benim sahsi beklentim 1 seneden once sirkete giren taze paranin etkileri gorunmez gibi, ama beklentiyi bir tarihte onceden satin alanlar olabilir, onu bilemem anca saygi duyarim :) :)YTD
saygilar
Hayırlısı diyelim ;) Görüşmek üzere...
nedense bende de yukselise basladi izlenimi olusmustu ama bu tip bir yukari trende girmis olsa bile, benim beklentimin cok altinda bir hizda gerceklesiyordu hareket :)
o yuzden uzun vadeli aldiklarimi biraktim, kisa vadeli aldiklarimi elimden ciktim bugun, hazir diger kagitlar bu tip bir degisimi cazip kilarken..
benim sahsi beklentim 1 seneden once sirkete giren taze paranin etkileri gorunmez gibi, ama beklentiyi bir tarihte onceden satin alanlar olabilir, onu bilemem anca saygi duyarim :) :)YTD
saygilar
Gençbakış
03-03-2011, 16:33
son saniyede basmaları mide bulandırıcı :( Hoşuma gitmedi.. 16.000 alıcı 97.000 satıcılı kapadı..
Derste olduğum için son hareketleri izleyemedim.Açıkcası ümitliyim ümitliyim diyorumda umarım beni mahçup etmez...
gizligüc
03-03-2011, 21:32
son saniyede basmaları mide bulandırıcı :( Hoşuma gitmedi.. 16.000 alıcı 97.000 satıcılı kapadı..
bebek nasil buyutulur, sabir ile, hatalari gorulmez, ben bu sirketi de biraz boyle goruyorum
malum GIP pazarinda, yalitim sektorunde, bu sirketi diger sirketler gibi dusunmek ne kadar dogru bilemiyorum,
Baskanin soyledigi gibi, risk yuksek; getiri yuksek..
bence yalitim sektoru, Turkiye'de onu en acik sektordur, sonraki de lojistiktir, tabi bu yorumum refah ve buyume ile orantili olarak anlamlidir..
sahsen kisalari sattim rahatladim, o yuzden suradan basmislar, bu kadar lot ile dusmus, beni cok ilgilendirmiyor, en azindan bu tahtada :)YTD
saygilar
COMMODITY
03-03-2011, 22:46
bebek nasil buyutulur, sabir ile, hatalari gorulmez, ben bu sirketi de biraz boyle goruyorum
malum GIP pazarinda, yalitim sektorunde, bu sirketi diger sirketler gibi dusunmek ne kadar dogru bilemiyorum,
Baskanin soyledigi gibi, risk yuksek; getiri yuksek..
bence yalitim sektoru, Turkiye'de onu en acik sektordur, sonraki de lojistiktir, tabi bu yorumum refah ve buyume ile orantili olarak anlamlidir..
sahsen kisalari sattim rahatladim, o yuzden suradan basmislar, bu kadar lot ile dusmus, beni cok ilgilendirmiyor, en azindan bu tahtada :)YTD
saygilar
Arkadaşım Bu şirketin Halka arz sirkülerini okudunuz mu?.
Şirketin halka arzında mukayese edilen , fiyat belirlenen şirketlere baktınızmı. (Bakın Doğub, İntema, Pimaş ) ı göreceksiniz. Abzürd fiyatlarda sığ işlem gören izocam ile hiçbir alakası yokki bu firmanın.
Naylon üretmek ne zaman yalıtımcılık olmuş. Şirketin sektörde onlarca rakibi var ve 2008 yılından 2009 ve 2010 yılına ciddi ciro kaybedip banka kredileri artık gırtlağa dayanınca 3 yıl üst üste zarar eden bir şirket olarak halka açılmış bir şirketten bahsediyoruz.
Şirket çok iyi olsa idi GİP formunu imzalattırarak halka arz ettirirlermiydi sizce?. Gip formundaki riskleri iyi okudunuz mu?. İmkb de uzun yıllar işlem görmeyebileceğini bile kabul ederek aldınız bu hisseyi. Yani Batık durumdaki Gözaltı pazarındaki kağıtlardan bile sakat olduğunu bilerek.. Çünkü gözaltı pazarında iflas davası bulunan şirketler bile işlem görmeye devam ediyor.
Şirketin makine techizatı dediği sanayide 400 bin lira hurda değeri olan naylon üretim makinaları. Sana bana 8-10 trilyon varlığı var diye gösterildi, üstüne BEDELLİ sermaye artırımı ile böyle bir pazara uygun görüldü. Bu yönetim anlayışı ile hazırdaki para da en fazla 6 ay daha gider. Ya sonra?. Hopp % 200 BEDELLİ. O zaman sizce şirketin fiyatı kaça düşer?.
Işıklar gurubu Çimento torbasında ülkenin tamamına mal veriyor. Bu şirket gibi 7-8 milyon cirosuda yok. 100 milyon cironun üzerinde ciro yapıyor. Bak bakalım piyasa değeri nerde?. Kaç yıldır yatırımcısına ne vermiş. Kaç kere BEDELLİ sermaye artırarak yatırımcıya ne eziyet etmiş.
Bu şirket eğer ayakta kalırsa bence BEDELLİ sermaye artışı ile ayakta kalır. O da senin gibi goy goy gözlüğü ile düşünen yatırımcı kardeşler sayesinde.
Şayet kendi ayaklarının üstünde durmaya çalışırsa emin ol hem Borsa da hem ticaret hayatında ömrü kısa olur.
Size tavsiyem şirketin halka arz sirkülerini ve GİP risk formunu bir daha okumanızdır.
Bu senet son yıllarda iMKB de yapılan en kötü halka arzdır. 6 aylık sermaye taahhüt süresi bitince ben yüklü oranda BEDELLİ bekliyorum. Bakalım ne zaman açıklayacaklar.
gizligüc
03-03-2011, 23:09
Şirketin halka arzında mukayese edilen , fiyat belirlenen şirketlere baktınızmı. (Bakın Doğub, İntema, Pimaş ) ı göreceksiniz. Abzürd fiyatlarda sığ işlem gören izocam ile hiçbir alakası yokki bu firmanın.
Naylon üretmek ne zaman yalıtımcılık olmuş. Şirketin sektörde onlarca rakibi var ve 2008 yılından 2009 ve 2010 yılına ciddi ciro kaybedip banka kredileri artık gırtlağa dayanınca 3 yıl üst üste zarar eden bir şirket olarak halka açılmış bir şirketten bahsediyoruz.
Şirket çok iyi olsa idi GİP formunu imzalattırarak halka arz ettirirlermiydi sizce?. Gip formundaki riskleri iyi okudunuz mu?. İmkb de uzun yıllar işlem görmeyebileceğini bile kabul ederek aldınız bu hisseyi. Yani Batık durumdaki Gözaltı pazarındaki kağıtlardan bile sakat olduğunu bilerek.. Çünkü gözaltı pazarında iflas davası bulunan şirketler bile işlem görmeye devam ediyor.
Şirketin makine techizatı dediği sanayide 400 bin lira hurda değeri olan naylon üretim makinaları. Sana bana 8-10 trilyon varlığı var diye gösterildi, üstüne BEDELLİ sermaye artırımı ile böyle bir pazara uygun görüldü. Bu yönetim anlayışı ile hazırdaki para da en fazla 6 ay daha gider. Ya sonra?. Hopp % 200 BEDELLİ. O zaman sizce şirketin fiyatı kaça düşer?.
Işıklar gurubu Çimento torbasında ülkenin tamamına mal veriyor. Bu şirket gibi 7-8 milyon cirosuda yok. 100 milyon cironun üzerinde ciro yapıyor. Bak bakalım piyasa değeri nerde?. Kaç yıldır yatırımcısına ne vermiş. Kaç kere BEDELLİ sermaye artırarak yatırımcıya ne eziyet etmiş.
Bu şirket eğer ayakta kalırsa bence BEDELLİ sermaye artışı ile ayakta kalır. O da senin gibi goy goy gözlüğü ile düşünen yatırımcı kardeşler sayesinde.
Şayet kendi ayaklarının üstünde durmaya çalışırsa emin ol hem Borsa da hem ticaret hayatında ömrü kısa olur.
Size tavsiyem şirketin halka arz sirkülerini ve GİP risk formunu bir daha okumanızdır.
Bu senet son yıllarda iMKB de yapılan en kötü halka arzdır. 6 aylık sermaye taahhüt süresi bitince ben yüklü oranda BEDELLİ bekliyorum. Bakalım ne zaman açıklayacaklar.
banka sozlesmesi okuyan bir insan bankadan kredi kullanabilir mi??
sanmiyorum.... ama milyonlar kullaniyor degil mi??
goruslerine saygi duyuyorum, zaten benimde risk ettigim miktar portfoyun %10'unu gecmiyor, beklentimde oyle hemen olsun diye degil, ayrica IMKB baskaninin ilk yapacagi arzda cok ta hafif davranacagini sanmiyorum, 250 civari benzer sirketi arz etmeyi planliyorlar ne de olsa...
ama butun bu soylemlerim cokta iyi bir yatirim yaptim anlaminda degildir..yatirim tavsiyesi hic degildir :)
saygilar
COMMODITY
03-03-2011, 23:21
banka sozlesmesi okuyan bir insan bankadan kredi kullanabilir mi??
sanmiyorum.... ama milyonlar kullaniyor degil mi??
goruslerine saygi duyuyorum, zaten benimde risk ettigim miktar portfoyun %10'unu gecmiyor, beklentimde oyle hemen olsun diye degil, ayrica IMKB baskaninin ilk yapacagi arzda cok ta hafif davranacagini sanmiyorum, 250 civari benzer sirketi arz etmeyi planliyorlar ne de olsa...
ama butun bu soylemlerim cokta iyi bir yatirim yaptim anlaminda degildir..yatirim tavsiyesi hic degildir :)
saygilar
Dostum ben naylon üreten bu şirket gibi merdiven altı tabiri ile üretim yapan patronu kredilere boğulmuş iflasın eşiğinde yüzlerce şirket bulup halka ARZ edeyim walla. SPK artık bu derece merdiven altı bebe bile denmeyecek şirketlere müsade ediyor şimdi ama ilerde çıkacak bunun acısı. Sönen ocaklarla..
Eminim spk ve imkb yönetimi o zamanda pişkin pişkin şunu diyecektir. GİP risk formu çıkardık, okudunuz öyle aldınız..
Başbakanımız Yimpaş gibi yeşil sermayeye para kaptıranların kendini sıkıştırmaları sonucu öyle dememişmiydi. "Alırken bana mı sorup da aldınız demişti hatırlıyorsam."
SPK, İMKB de aynen böyle diyecek.
En iyisi ben kazım ustanın plastik bardak atelyesinin ismine "yalıtım", "izolasyon", bilmikabele geleceğin her türlü sektörü ibarelerini ekleyip GİP pazarından borsaya açtırayım :)
gizligüc
03-03-2011, 23:24
Dostum ben naylon üreten bu şirket gibi merdiven altı tabiri ile üretim yapan patronu kredilere boğulmuş iflasın eşiğinde yüzlerce şirket bulup halka ARZ edeyim walla. SPK artık bu derece merdiven altı bebe bile denmeyecek şirketlere müsade ediyor şimdi ama ilerde çıkacak bunun acısı. Sönen ocaklarla..
Eminim spk ve imkb yönetimi o zamanda pişkin pişkin şunu diyecektir. GİP risk formu çıkardık, okudunuz öyle aldınız..
Başbakanımız Yimpaş gibi yeşil sermayeye para kaptıranların kendini sıkıştırmaları sonucu öyle dememişmiydi. "Alırken bana mı sorup da aldınız demişti hatırlıyorsam."
SPK, İMKB de aynen böyle diyecek.
En iyisi ben kazım ustanın plastik bardak atelyesinin ismine "yalıtım", "izolasyon", bilmikabele geleceğin her türlü sektörü ibarelerini ekleyip GİP pazarından borsaya açtırayım :)
kolay gelsin, bir yerden baslamak gerek :) :)
Bugün düne göre daha dirençli gözüküyor :):):)
COMMODITY
04-03-2011, 10:26
Günaydın arkadaşlar..
Günaydın bilal kardeşim.
Bu hisseyle igili önemli olduğunu düşündüğüm değerlendirme yapmıştım. arka sayfada kalmış :)
Evet sevgili COMMODITY dostum arka sayfada belirttiğin görüşlerini okudum.Endişelerinde haklısın.Şirketin arz sirkülerini,geçmişini ve gip formunu daha önce okudum.
Şimdi şöyle bir bakalım...
Bu hisse büyük ölçekli bir şirket değil neredeyse kobi faaliyetinde olan küçük ölçekli bir şirkettir.Mali durumlarıda iyi olmadığı bir gerçek.
Ancak halka arzın bir kısmıyla borçların kapatılacağı belirtildi.Senin ileride bu şirket için bedelli sermaye artırımı olabieceğine yönelik görüşünede aynen katılıyorum.
Lakin yeni arz edilmiş bir hissede bu gibi gelişmelerin hemen arzın ilk bir kaç ayı içinde olmayacağını şahsen düşünmekteyim.
Yani kendi görüşüme göre en azından mali tabloları ve finansal verileri iyi olmasada bu hissede biraz ekmek çıkar görüşündeyim.
Bu arada ben uzun vade için portföy yapmadım.Kısa ve orta vade için tutuyorum.Uzun vade için olumlu görüşüm yok.Bunda senin gibi ileride bedelli sermaye artırımı yapma ihtimali olduğunu düşünme kanısı bende hakim olmasının etkisi varç
Sevgili dostum arka sayfalarda yapmış olduğun yorumlara katılmakla birlikte berkosanın yalıtım malzemesi ürettiğinide belirtmek isterim..
Sonuçta bu hissede beklentim mevcut olmakla birlikte kısa ve orta vade tutmaya devam ediyorum..
Kendine iyi bak Allaha emanet ol...
Günaydın bilal kardeşim.
Bu hisseyle igili önemli olduğunu düşündüğüm değerlendirme yapmıştım. arka sayfada kalmış :)
2.14 kapanışı beklediğim gibi 2.14-2.18 bant aralığında bir kapanış olduğunu düşünüyorum.Bu kapanış en azından yukarı ivme hareketinin devamı anlamını taşıyor....
Saygı ve sevgilerimle...
http://666kb.com/i/brff6genqxntnueqb.png
Hissenin yeni grafiği artık yukarı potansiyel sinyali verdiğini gösteriyor.Küçük adımlarda olsa üç gündür hafif hafif yukarı hareketi görüyoruz.
Bana göre grafik dikleşme öncesi eğilimi gösteriyor.Bollinger bant halen açık.2.19 ilk test seviyesi olarak gözüküyor.
Saygı ve sevgilerimle..Allaha emanet olun...
http://666kb.com/i/brhf7d5qvc5l15324.png
COMMODITY
04-03-2011, 18:00
Hissenin yeni grafiği artık yukarı potansiyel sinyali verdiğini gösteriyor.Küçük adımlarda olsa üç gündür hafif hafif yukarı hareketi görüyoruz.
Bana göre grafik dikleşme öncesi eğilimi gösteriyor.Bollinger bant halen açık.2.19 ilk test seviyesi olarak gözüküyor.
Saygı ve sevgilerimle..Allaha emanet olun...
http://666kb.com/i/brhf7d5qvc5l15324.png
Sevgili bilal kardeşim.
Bu şirketi Gedikli yatırımın patronu E. Toppppaçç halka açtı. Kendisi Gedik, Gedikyo, Marbaş yo da yıllardır grafik çizer. Eğer bu şirketin geleceğini öngörmek istersen ordaki grafikleri geçmiş yıllarına bakarak da inceleyebilirsin.
Bu şirket son 2 yılda ciddi ciro kaybetmiş, banka borçlarına boğulmuş durumda iken, bankalar haciz etse belki 2. elde 300-500 bin edebilcek naylon üretim tesgahlarını 7-8 trilyon varlık göstererek halka açtılar. Son dönemde borsada bir çok oturmuş kuralı çiğnediler. Öyleki yarın şirket maddi problem yaşasa ( bu gidişle yaşayacak) gözaltı pazarı gibi işlem göreceği pzarı bile olmayacak. İmzalattıkları gip risk formunda aynen öyle yazıyor. O durumdan kurtulmak istese BEDELLİ den başka çaresi olmayacak. Bir zamanların Ünal tarım ı gibi. GİP pazarına senet gelsin. Kobi gelsin ama bu şekilde değil. Ben kamil ustayla görüşcem. İkna edebilirsem naylon bardak üretim atelyesinin adına yalıtım izolasyon kelimelerini de ekletip GİP pazarından borsaya açacam. O zaman birlikte alıp satarız umarım :).
Aşağıda onca uğraşla yazdığım emeğim kaybolmasın. yine kopyalayım bari
gizligüc
04-03-2011, 19:12
sahsen dusen borsada ayakta kalarak bana baska kagitlari dusukten alma sansi verdi sagolsun,
ama yakinda borsanin yukari yonlu hareket etmesini bekliyorum, ana para ile degil ama kar ettigim paralar ile bu kagidi ufak ufak toplamayi dusunuyorum...
bu iste risk yok mu derseniz, var tabii, ama risk varsa olasi getiri de vardir :)
sektore olan guvenim bana bu tarz bir yatirimi mantikli kiliyor.
sonucta 1 lot izocam fiyatina 30 lot berkosan alacagim..
hakkimizda hayirlisi..YTD
saygilar
sahsen dusen borsada ayakta kalarak bana baska kagitlari dusukten alma sansi verdi sagolsun,
ama yakinda borsanin yukari yonlu hareket etmesini bekliyorum, ana para ile degil ama kar ettigim paralar ile bu kagidi ufak ufak toplamayi dusunuyorum...
bu iste risk yok mu derseniz, var tabii, ama risk varsa olasi getiri de vardir :)
sektore olan guvenim bana bu tarz bir yatirimi mantikli kiliyor.
sonucta 1 lot izocam fiyatina 30 lot berkosan alacagim..
hakkimizda hayirlisi..YTD
saygilar
"İzocamla kıyaslamayalım arkadaşlar,İzocam altın yumurtlayan tavuktur...
Gençbakış
05-03-2011, 17:02
Gedik yatırımın halka arz sırasında hazırladığı raporda yazan maddeyi aynen yolluyorum. halka arzdan gelen para acaba borçlaramı gidecekde bide sermaye arttırmını daha şimdiden yazmışlar, zira birde şirketin fabrikasının üstünde 70.000.000 Yapon Yenli , + 3.500.000 TL + 900.000 TL li üç adet kredi için ipotek göze çarpıyor.
Tecrübeli arkadaşlar mealini yazarsalar sevinirm.
12.2.2 Hedefler
Sirket değisen ve gelisen söz konusu pazar içinde sermaye artırımından sağlayacağı kaynakla
isletme sermayesini güçlendirmek suretiyle rekabet gücünü artırmayı ve köpük pazarında
üretimini yaptığı tüm ürünlerde, payını ilk etapta % 15-16 seviyelerine çıkarmayı ve gelecek
yıllarda da benzer trendi izlemeyi hedeflemektedir.
Sirket, ilerleyen yıllarda köpük pazarının büyüyeceğini de göz önüne alarak XPE köpük
ürünlerin, köpük pazarından alacağı payın en az 50 milyon USD seviyesine ulasacağını
tahmin etmektedir.
YTD
COMMODITY
06-03-2011, 15:22
Gedik yatırımın halka arz sırasında hazırladığı raporda yazan maddeyi aynen yolluyorum. halka arzdan gelen para acaba borçlaramı gidecekde bide sermaye arttırmını daha şimdiden yazmışlar, zira birde şirketin fabrikasının üstünde 70.000.000 Yapon Yenli , + 3.500.000 TL + 900.000 TL li üç adet kredi için ipotek göze çarpıyor.
Tecrübeli arkadaşlar mealini yazarsalar sevinirm.
12.2.2 Hedefler
Sirket değisen ve gelisen söz konusu pazar içinde sermaye artırımından sağlayacağı kaynakla
isletme sermayesini güçlendirmek suretiyle rekabet gücünü artırmayı ve köpük pazarında
üretimini yaptığı tüm ürünlerde, payını ilk etapta % 15-16 seviyelerine çıkarmayı ve gelecek
yıllarda da benzer trendi izlemeyi hedeflemektedir.
Sirket, ilerleyen yıllarda köpük pazarının büyüyeceğini de göz önüne alarak XPE köpük
ürünlerin, köpük pazarından alacağı payın en az 50 milyon USD seviyesine ulasacağını
tahmin etmektedir.
YTD
Arkadaşım bilerek veya bilmeyerek içi boş bir şirketin goygoyculuğunu yapmamak lazım. 50 milyon dolar ciro bu şirketin HAYAL bile edemeyeceği kadar büyük rakam. Merdiven altı atelye gibi tesisi olup, naylondan basit inşaat malzemesi üreten, Türkiyenin her ilinde organize sanayilerde kendisi gibi yüzlerce rakibi olan bir firma. Rakipleri sektörde daha düşük fiyatla pazarlarını kaptığı için şirket satışları düşmüş, banka kredileri şiştiği için mecburen allayıp pullayıp halka arz ederek bizlerden topladığı parayla 2 masa 1 sandalye misali lükhs plazada gününü gün edecek bir firma. Seneye BEDELLİ sermaye artışları yaparak kayıtlı sermaye tavanına kadar milletten nakit çekeceğini ve Işıklar holding gibi olacağını düşünüyorum. Ayrıca bu şirketin ürettiği ürünlerin izocamla hiçbir alakası yok. İzocam, Cam yünü ve taş yününden gerçek izolasyon malzemeleri üretiyor. Hemde yüzlerce trilyon ciro yapıyor. Bu şirket ise bildiğimiz plastikten naylon üretiyor. Bunun gibi türkiyede yüzlerce naylon üreten kobi var. Bu şirket halka arz edilirken şu an tahtada alım satım yapan Gedikli yatırımın patronu bile izocamdan bahsettirmemiş. Şirketin fiyatı belirlenirken Doğusan boru, İntema, Pimaş gibi firmalarla mukayese edilerek fiyat belirlenmiş. Borsada yıllardır işlem gören bu firmalar bu şirkete göre çok çok ucuz durumda eğer illa inşaat malzemesi üreten şirkete ortak olmak istiyosak. Bu şirket için belirlenen fiyat 1.85. Senet şu an 2.14.. Borsada bir daha işlem görmeme riskini bilerek, bunlar imzalanarak alınan ve içi boş bir şirket için GEL GEL abi misali yazılar yazmak gerçekten düşündürücü. Ülkemizde binlerce kobi işletmesi var ve onların içinde bu şirketin esamesi bile okunmaz. Gerçekleri bilmeden burda körü körüne goygoyculuk yapmak, umut fakirin ekmeği misali yatırım yapan ve bu yazılardan etkilenenleri de üzer. Borsada en sağlam baba senetler defter değerinin altına geldi ve Genel endeks hisseleri yükseliş sinyalleri verirken, sermayeyi geleceği küçük yatırımcı açısından Nominal değere gidecek şekilde ve yatırımcıdan Bedelli sermaye artışı ile nakit talep ederek sermaye artıracak bir şirket için bu denli ümit bağlamak anlamsız. Faaliyet karı yok. Ciro yok. Halka arzlar içinde Lokman Hekim var örneğin. 13 trilyon sermayesine karşılık 4,5 trilyon net faaliyet karı etmiş bir şirket varken böyle BATIK mali tabloları olan şirkette beklenti içinde olmayı mantıksız buluyorum. Üstelik Lokmanda tüm takas birileri tarafından toplandı. Bu şirkette ise Gedik yatırımın kendi patronu işlem yapıyor ve takası dağınık. Öyle ahım şahım bir yükseliş yapma ihtimali de bana göre % 0. Gedik in patronunun bu şirket gibi 3 tane şirkette alım satım referansı var. Gedik, Gedik Y.o, Marbaş Y.o. Şimdide bunda al-sat yapıyor. Bu 3 senette küçük yatırımcıları al-sat yaparak kademelere dönen bir patron varken yatırımcıyı tatmin edebilecek bir getiri bence imkansız. Eğer spekülatif yükseliş olacaksa Gedik Y.o defter değerinin altından işlem görüyor ve daha az piyasa değeri var, o zaman ordan başlarıdı bu E. toppaç denen Gedklinin patronu..
Bunlar benim naçizane görüşlerim. Herkesin gönlüne kazanması dileğiyle.
Allah razı olsun sevgili dostum :) Kamil usta arz ederse onada katılırız.Sevgili dostum endişelerine ben katılıyorum.Ancak bu şirketin hissesini aldık diye ömür boyuda şahsen ben bu hissede kalmıyacağım kafamda bir süre belirledim.O süre sonunda zaten ayrılacağım.
Yatırımcı arkadaşları uyarman gayet güzel.Emek vermişsin yazmışsın.Merak ettiğim bir durum var bu hissede portföy yaptınız mı?
Sizin için bu cevap özel değilse bilgi verirseniz sevinirim...
Kendinize iyi bakın..
Saygı ve sevgilerimle...
Sevgili bilal kardeşim.
Bu şirketi Gedikli yatırımın patronu E. Toppppaçç halka açtı. Kendisi Gedik, Gedikyo, Marbaş yo da yıllardır grafik çizer. Eğer bu şirketin geleceğini öngörmek istersen ordaki grafikleri geçmiş yıllarına bakarak da inceleyebilirsin.
Bu şirket son 2 yılda ciddi ciro kaybetmiş, banka borçlarına boğulmuş durumda iken, bankalar haciz etse belki 2. elde 300-500 bin edebilcek naylon üretim tesgahlarını 7-8 trilyon varlık göstererek halka açtılar. Son dönemde borsada bir çok oturmuş kuralı çiğnediler. Öyleki yarın şirket maddi problem yaşasa ( bu gidişle yaşayacak) gözaltı pazarı gibi işlem göreceği pzarı bile olmayacak. İmzalattıkları gip risk formunda aynen öyle yazıyor. O durumdan kurtulmak istese BEDELLİ den başka çaresi olmayacak. Bir zamanların Ünal tarım ı gibi. GİP pazarına senet gelsin. Kobi gelsin ama bu şekilde değil. Ben kamil ustayla görüşcem. İkna edebilirsem naylon bardak üretim atelyesinin adına yalıtım izolasyon kelimelerini de ekletip GİP pazarından borsaya açacam. O zaman birlikte alıp satarız umarım :).
Aşağıda onca uğraşla yazdığım emeğim kaybolmasın. yine kopyalayım bari
COMMODITY
07-03-2011, 12:17
Allah razı olsun sevgili dostum :) Kamil usta arz ederse onada katılırız.Sevgili dostum endişelerine ben katılıyorum.Ancak bu şirketin hissesini aldık diye ömür boyuda şahsen ben bu hissede kalmıyacağım kafamda bir süre belirledim.O süre sonunda zaten ayrılacağım.
Yatırımcı arkadaşları uyarman gayet güzel.Emek vermişsin yazmışsın.Merak ettiğim bir durum var bu hissede portföy yaptınız mı?
Sizin için bu cevap özel değilse bilgi verirseniz sevinirim...
Kendinize iyi bakın..
Saygı ve sevgilerimle...
Temennilerin için çok teşekkür ederim bilal kardeşim.
Ben tüm yeni halka arzları incelerim. GİP pazarının bu şekilde bir şirketle ve böyle imzalanan bir içerikle başlaması hayak kırıklığı oldu. İmzalattıkları GİP risk formu yeşil sermayenin verdiği makbuz sonrası peçete olan holding senetleri misali olabilecek riskler içeren bir durum arzediyor. Ayrıca şirketi bilmeyen arkadaşlar burda çok abarttılar. Bnede gerçek durumu anlaşılsın istedim. Halka arzdan aldığım 250 lot sembolik malım var. Gedikli nin patronu eğer kızdırırsa onu da satarım :)
Bu şirketin ne izolasyon ne yalıtımla alakası var. Resmen naylon üretiyor. Bunu biliyorum.
İçten cevabın için teşekkür ederim.Saygılar...
Temennilerin için çok teşekkür ederim bilal kardeşim.
Ben tüm yeni halka arzları incelerim. GİP pazarının bu şekilde bir şirketle ve böyle imzalanan bir içerikle başlaması hayak kırıklığı oldu. İmzalattıkları GİP risk formu yeşil sermayenin verdiği makbuz sonrası peçete olan holding senetleri misali olabilecek riskler içeren bir durum arzediyor. Ayrıca şirketi bilmeyen arkadaşlar burda çok abarttılar. Bnede gerçek durumu anlaşılsın istedim. Halka arzdan aldığım 250 lot sembolik malım var. Gedikli nin patronu eğer kızdırırsa onu da satarım :)
Bu şirketin ne izolasyon ne yalıtımla alakası var. Resmen naylon üretiyor. Bunu biliyorum.
tekniği güzel duruyor. 2 altına sarkmadığı sürece sat vermez.
gizligüc
12-03-2011, 11:14
sirketimizin 2010 zarari (182.086), gecen sene bu rakam (287.356) imis.. zarar %35-40 azalmis
sirketimizin 2010 faaliyet kari 397.951, gecen sene bu rakam 346.555 imis... faaliyet kari %10-15 civari artmis..
zarar tamamen finansal giderlerden kaynaklaniyor ve halka arz ile bu rakam sifirlandi malumunuz..
bana sirketle ile ilgili olumlu gorunen bir sey de, eximbank kredisi kullanmalari ve 100.000 Tl'lik Tubitak Ar-ge kredisi almis olmalari, bu sirketin yeniliklere acik bir sekilde yurutuldugu izlenimi yaratti bende.. Tubitak Ar-ge teklifi hazirlamak kolay is degildir :)
en son metro'dan gelen karlarla biraz daha paylarimi arttirdim, biliyorum biraz riskli gelebilir ama zarari sinirli ve azalan, faalliyet kari veren, Ar-Ge mantigi bir sekilde olusmus ve taze sifir maliyetli kaynak bulmus bir sirketten bahsediyoruz burada..
kisa vadeli bugune kadar cokta olumlu bir seyir izlemedigi malumunuz, bu nedenle kendi yatirim mantigimi uzun vadeli olusturdum..
hakkimizda hayirlisi
saygilar
COMMODITY
13-03-2011, 13:04
Halka arz edileceği duyurulan hisseler bu bölümde toplanır, halka arz ardından İMKB tarafından http://imkb.gov.tr/Data/StocksData.aspx sayfasındaki Endeks Kapsamındaki Şirketler sayfasına alınana kadar burada kalır.
--------------
Bu şirket hiçbir zaman Endeks kapsamındaki şirketler sayfasına alınmayacakki. Çünkü Normal İMKB şirketleri gibi işlem görmüyor. İmzalatılan GİP risk formunda ebedi işlem görmeme riskini okudum, kabul ediyorum şeklinde ifadeleri de imzalatarak sattılar bu hisseyi.
Doğal olarak Hisse.net yönetimi bu şirketten sonra arz edilen Utopya turizm i bile ait olduğu kısıma taşıdı ama bu hissenin ait olduğu bir alanı yok. Çünkü normal imkb şirketleri gibi asla işlem görmeyecek.
COMMODITY
13-03-2011, 13:36
Şirketin defter değeri 1.30 lira.. Knedisi 2.10 liradan işlem görüyor. Zarar eden ve batık durumdaki tabloları olan bir şirketin övüldüğünü görmek, bilanço okumasını bilen bir kişi olarak beni rahatsız ediyor. Bu ülkede binlerce şirket Tübitak dan destek alıyor. Lavabolarımı yenileyip çalışanlarımın mutluluğunu artırcam deseniz de Tübitak dan destek alabiliyorsunuz..
ANA ORTAKLIĞA AİT ÖZKAYNAKLAR 5.353.956 5.431.801
Ödenmiş Sermaye 4.000.000 2.000.000
KISA VADELİ YÜKÜMLÜLÜKLER 6.685.717 4.937.815
UZUN VADELİ YÜKÜMLÜLÜKLER 1.673.910 2.515.828
Şirket halka açılmasa bankalar iflasını isterdi. Mali yapısı o derece bozuk. 2005-2011 yılları arasında milyonlarca konut yapıldı, madem yalıtım malzemesi üretiyordu son 6 yılda satıp kar edebilirdi?..
Bu şirket resmen naylon üretiyor ve İMKB nin normal kuralları çiğnenerek iflasın eşiğindeki bir şirket halka arz ettirildi. Bu şirketin halka arzında tuzun koktuğunu düşünüyorum ve buna izin veren yetkili merciilerin ne tür çıkarı olmuş, kamu deneticilerinin ciddi bir denetleme ile gerçekleri açığa çıkarabileceğini düşünüyorum. SPK nın bağlı olduğu Bakan ve müsteşarlarına bizzat şikayet edeceğim.
Bu şirket bu hali ile ayakta kalamaz. 2 sene içinde ya iflas eder, ya da BEDELLİ sermaye artırarak küçük yatırımcıların parasını kullanır. Bedelli sermaye artıran şirketlerin yatırımcılara ne verdiğini hepimiz biliyoz.. Işıklar a bakıp gerçekleri görebiliriz.
Gediklinin patronu Marbaş Y.O, Gedik Y.O gibi kendine yeni bir oyuncak buldu alıp-satıyor işte. Ümit fakirin ekmeği misali bir şey kazanacağını ümit eden küçük yatırımcılar da cabası.
Şirketin varlık olarak gösterdiği tesislerin gerçek değeri ise en fazla 300-400 bin lira. Ama bilançoda 4-5 trilyonluk ekspertiz biçilmiş. İnternetten emlak sitelerine bakın, tekirdağ ilçelerinde aynı kapalı alana sahip 300-400 bin liraya satılığa çıkmış onlarca ilanlar görürsünüz.
isoldmysoul
13-03-2011, 16:33
Bilgilendirme:
Hisse, "Gelişen İşletmeler Piyasası"nın tek senedi olarak işlem görmektedir.
Hisseye ait başlığa kullanıcıların ulaşımında sorun yaşanmaması için şimdilik bu isimde bir grup açılmamıştır.
Hissenin ait olduğu piyasa hakkındaki bilgilere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Saygılar,
labirent
13-03-2011, 19:25
yanıltıcı bilgi kastım;
gipte olan bir şirket, yeni pazarlar bulmaya çalışacak, kapasitesini her alana yayacak ve bilançosuna göre o kadarda kötü olmayan şirket dedim.
labirent
13-03-2011, 19:28
"tek sözüm var; ilerde bunları nasıl konuştuğunuzu anlamayacaksınız" sabredeceksiniz ve göreceksiniz...
örnek: esems, ceylan, bisaş, berdan vb. neye göre kıyas yaparsınız ki, kısasınız olsun...
Iyi haftalar saygideger arkadaslar,
bu sene sonunda hisse fiyati 2 lira uzerinde olursa %200, 1 lira uzerinde olursa %100 bedelli sermaye artirimi yapilacak diye degerlendiriyorum. Spk' yi da yeni uygulamasi icin tebrik ediyorum.
COMMODITY
14-03-2011, 09:54
Iyi haftalar saygideger arkadaslar,
bu sene sonunda hisse fiyati 2 lira uzerinde olursa %200, 1 lira uzerinde olursa %100 bedelli sermaye artirimi yapilacak diye degerlendiriyorum. Spk' yi da yeni uygulamasi icin tebrik ediyorum.
Defter değeri 1.30 lira. Bedelli sermaye artırmadan bu şirket yaşayamaz zaten. SPK nın kendisi incelenmeli bence bu halka arzda. Kim nasıl izin vermiş ve ne tür çıkar elde etmiş?..Borsa borsa olalı böyle batık bir halka arz görmedi.
Gömlekçinin biri malda sıkışmış sanırsam, batık bilançoya rağmen 24 bin lotla (50 bin lira yapıyor) senedi yukardan başlatıyor. Alıcı bulamadığı için mecburen tahta sahibi olmuş zavallı..
hayal_kahvesi
14-03-2011, 17:29
kapanışa 1 dakika kala hatta son dakikada 4 kademe yukarı 2.30
demedi demediyin
labirent
14-03-2011, 18:15
"Berkosan Yalıtım ve Tecrit Maddeleri Üretim ve Ticaret A.Ş.'nin 30.000.0000,- (Otuzmilyon) TL'lik kayıtlı sermaye tavanı içerisinde çıkarılmış sermayesinin, mevcut ortakların yeni pay alma hakları kısıtlanarak halka arz edilmek suretiyle 4.000.000.- (Dörtmilyon) TL'den 8.000.000.,- (Sekizmilyon) TL'ye artırılmasına ilişkin işlemlerin, 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili Tebliğlerde belirtilen usule uygun olarak tamamlanmış ve 11/03/2011 tarihinde Türk Ticaret Sicil'de tescil edilmiştir"
ne demek istediğim ilerde daha iyi anlaşılacak...
Bollinger band açıldı yarın 2.30 üzeri hareketleri göreceğimizi düşünüyorum.
http://666kb.com/i/brrq2w2w0kuz93ful.png
labirent
15-03-2011, 18:06
"doymayan bir şirketten her türlü ibreti alırsın"
"aç olmak seni her beladan korur"
"sen sadece gelecek alırsın, beklentiyi gerçekle beraber satarsın"
gizligüc
15-03-2011, 21:39
bugun metroy'yi 0.95 alacagim diye bir kismini sattim, kapanis itibari ile %3 zarardayim bugun..
kagidin gevsemeden yukselmesi devam edebilir mi sizce??
saygilar
Grafiksel ivmesi olumlu seyrediyor.Dediğim gibi bollinger band açıldı.Tavanlamadan şimdilik yola devam ediyor.Aslında tavanlamaması geleceği açısından bana olumlu geliyor.Şahsi düşüncem hareketin devam edeceği yönündedir.Tabi herkesin kararı kendini bağlar :)
bugun metroy'yi 0.95 alacagim diye bir kismini sattim, kapanis itibari ile %3 zarardayim bugun..
kagidin gevsemeden yukselmesi devam edebilir mi sizce??
saygilar
gizligüc
17-03-2011, 15:31
VANET GİP'te işlem için başvurdu deniyor.. kardeş şirket geliyor..
belki burayada bir etkisi olur, malum pazar canlanıyor..
saygılar
hayal_kahvesi
17-03-2011, 15:40
saygılar
zamanında kimisini zengin etti kimisini batırdı bu vanet yanlış değilsem. HAYRANI ÇOKTUR buyursun gelsin...
derebeyi
17-03-2011, 23:36
saygılar
vanet halka açık bir şirket değilmiydi.....gelişen işlem piyasasında ne iş yapacak keseceği danalar 8 ayaklımı olacak neresi gelişecek bu vanet in....
Hissenin kapanışı 2.43... Bana göre haftayı güzel kapattı..
Bollinger band iyice açık ve veriler olumlu gözüküyor. 2.48 ilk direnç konumunda bulunuyor.Hisse bu direncin üstüne önümüzdeki haftanın ilk günü kendini atar ve tutunursa hızlı yükseliş hareketi görebiliriz.
Destekler ise 2.29-2.23 ve 2.10 da bulunmaktadır.
Saygı ve sevgilerimle...
http://666kb.com/i/brvparcvd8c9bh2nq.png
labirent
18-03-2011, 21:27
"bilal kardeş bence teknik çalışmıyor ve çalışmayacak"
sana sadece şunu diyeyim...
euro:291 bin........satarak çıkarıyor.
soymen:106bin
gedik:333 bin .........satarak çıkarıyor.
deniz:209bin..........satarak çıkarıyor.
2 türlü senet yükselir, ya takası alırsın, yada aralarında formaliteden satarsın...
yola devammmmmmmmmmmmmmm...............
Evet dediğiniz aracı kurumlarda haklı olabilirsiniz.Ancak birileri satarken birileride yeni hedef fiyatlarıyla yatırım yapıyor.Benim gördüğüm euronun ciddi satış yaptığıdır.Gedik ve denizin yaptığı satışar geri koyulabilecek şekildedir.Ama asıl önemli olan ve görülmesini istediğim garanti bankasının büyük payla portföyünü koruması,işbank ve akbankın ise ciddi manada portföy artırmasıdır.
Açıkcası bana euro ve gedikten çok bu üç kurumun giriş yapması ve aslan payını ellerine alması daha olumlu geldi.
En azından euro gibi spekülasyon hareketleri sergiletmezler.
Dediğim gibi bana üç banka daha güvenilir geliyor.Bununda hisseye olumlu yansıyacağını düşünmekteyim.
"bilal kardeş bence teknik çalışmıyor ve çalışmayacak"
sana sadece şunu diyeyim...
euro:291 bin........satarak çıkarıyor.
soymen:106bin
gedik:333 bin .........satarak çıkarıyor.
deniz:209bin..........satarak çıkarıyor.
2 türlü senet yükselir, ya takası alırsın, yada aralarında formaliteden satarsın...
yola devammmmmmmmmmmmmmm...............
Bu arada bu hisseye benden başka güvenen yok galiba :kahkah:
hayal_kahvesi
19-03-2011, 12:16
elimde yok denecek kadar az var ama inşallah diğer zararları kurtarır kurtarmaz uzun bir yolculuk için burda olacağım. İnmeyi istediğim duruk bir çoğu için imkansız ama benim acelem yokkk :))))))))))))))))))
gizligüc
19-03-2011, 12:56
elimdekilerinin bir kismini daha baska bir kagit almak icin ciktim dun, ama gordum ki aldigim yeni kagit dururken berkosan yola devam etti.. enteresandir baska kagitlardan ilave kazanip geri alirim diye sattigim son iki durumda da su an geri donup almaya kalksam sattigim kadar pay alamiyorum..
kafam karisti acikcasi tekrar geri donsen mi kagida diye..
saygilar
Gençbakış
19-03-2011, 15:59
elimde yok denecek kadar az var ama inşallah diğer zararları kurtarır kurtarmaz uzun bir yolculuk için burda olacağım. İnmeyi istediğim duruk bir çoğu için imkansız ama benim acelem yokkk :))))))))))))))))))
Sayın Hayal Kahvesi IBTYO - DESA ve son olarakda bu senet :) çok manidar... nerde Agresif kağıtlar var ordasınız... Sanırım sizide benim gibi IMKB 30-100 kesmiyor. böyle riskli sularda kulaç atmaktan hoşlanıyorsunuz.. kaç kez boğulma tehlikesi geçirdim ama akıllanmadım bende :) desa nefes aldıracakmı bakalım..
AYLIK
http://www.fotografekle.com/image-2349_4D85D1AD.jpg (http://www.fotografekle.com/share-2349_4D85D1AD.html)
HAFTALIK
http://www.fotografekle.com/image-D154_4D85D1AD.jpg (http://www.fotografekle.com/share-D154_4D85D1AD.html)
GÜNLÜK
http://www.fotografekle.com/image-A574_4D85D1AD.jpg (http://www.fotografekle.com/share-A574_4D85D1AD.html)
2,47 üzeri kapanışlar yapması halinde yön yukarı olabilir...2,38 ve 2,40 destekleri..2,59 ilk fibo direnci olarak görünüyor...60 dak ve 120 dakikalıklarda 2,47 den sonra çanak kırma olabilir....kendi görüşümdür.. bol kazançlar...
http://www.fotografekle.com/image-E532_4D85D1AD.jpg (http://www.fotografekle.com/share-E532_4D85D1AD.html)
http://www.fotografekle.com/image-2277_4D85D1AD.jpg (http://www.fotografekle.com/share-2277_4D85D1AD.html)
http://www.fotografekle.com/image-80B9_4D85D561.jpg (http://www.fotografekle.com/share-80B9_4D85D561.html)
Hayırlısı değerli dostum ;)
elimdekilerinin bir kismini daha baska bir kagit almak icin ciktim dun, ama gordum ki aldigim yeni kagit dururken berkosan yola devam etti.. enteresandir baska kagitlardan ilave kazanip geri alirim diye sattigim son iki durumda da su an geri donup almaya kalksam sattigim kadar pay alamiyorum..
kafam karisti acikcasi tekrar geri donsen mi kagida diye..
saygilar
Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun...
hayal_kahvesi
20-03-2011, 23:33
Evet arkadaşım beni 30 ve 100 kesmiyor :) IBTYO ve DESA iyi zamanlarda çıkmasını bilebilseydik gayet iyiydi :)) umarım burada çıkış zamanını yakalarız sürünmeden çıkarız.
Desa ya gelince sağlan gidiyoruz gibi ama kısmet meselesi.
Sayın Hayal Kahvesi IBTYO - DESA ve son olarakda bu senet :) çok manidar... nerde Agresif kağıtlar var ordasınız... Sanırım sizide benim gibi IMKB 30-100 kesmiyor. böyle riskli sularda kulaç atmaktan hoşlanıyorsunuz.. kaç kez boğulma tehlikesi geçirdim ama akıllanmadım bende :) desa nefes aldıracakmı bakalım..
labirent
21-03-2011, 20:38
"sadece seyredin ve görün".............
mezuniyer
21-03-2011, 20:51
"sadece seyredin ve görün".............
Zaten sadece seyrediyoruz.İhgzt de yeterince kaybettim üç beş kuruşumuz kaldı.Gip'in riskini alıp brksn almak her babayiğidin harcı değil.Yalnız merak ettim "sadece seyredin ve görün"............. diyorsun,Neyi göreceğiz.
Yoksa aklından izocammı geçiyor şu anki fiyatı 51.50 de
Eğer böyle birşey olursa almadığıma bin pişman olurum.
Yatırım tavsiyesi değildir.
ALINTIDIR...
Gönderim Zamanı: Bugün Saat 17:28
4 hisse 1 grup
Haftanın ilk işlem gününde bazı hisselerde olağanüstü hareketler yaşanıyor. İki hisse taban olurken, iki hisse hızla yükseliyor
Bugün 4 hissede yaşanan olağandışı fiyat ve miktar hareketlerini anlamak mümkün değil! Son günlerde neden yükseldiği bilinmeyen Mert Gıda hisseleri 0.40 liradan 2.5 liraya kadar yükseldikten sonra bugün yüzde 16 gerileyerek 2.43 lira oldu. 4 liradan 28 liraya kadar soluksuz yükselen Denizli Cam ise taban taban 15 liraya kadar düştükten sonra ara verdiği düşüşe devam ediyor. İki seansta da taban olan hissede kayıp yüzde 15. Kısa bir süre önce Gelişmekte Olan Piyasalar’da (GOP) işleme açılan Berkosan hisseleri ise yaklaşık yüzde 10 yükselerek 2.68 lira oldu. Berkosan hisseleri 4 Şubat’ta 1.85 liradan halka arz edilmişti. Yükselişe geçen bir diğer hisse ise İnfotrend B Tipi Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı. Bu hisse ise yüzde 9 oranındaki artışla 0.93 liraya çıktı.
KEMER COUNTRY ÇETESİ
Daha önce birçok hissede çok sayıda yatırımcıyı mağdur eden grubun söz konusu hisselerde işlem yaptığı konuşuluyor. Hisseleri düşük fiyattan topladıktan sonra fahiş fiyatlara çeken grubun daha sonra aracı kurumlarda çalışan dealerlar aracılığıyla parası olan yatırımcılara pazarladığı biliniyor. ‘Kemer Country Çetesi’ olarak da borsada isim yapan grup üyelerinin zaman zaman birbirlerini de dolandırdıkları borsa kulislerinde konuşuluyor. Operasyonlarını tamamen hisseleri kısa sürede fahiş fiyata çekerek birilerini dolandırmak üzerine kuran grubun, aracı kurumlardaki destekçi dealerlarına da sattıkları hisseler karşılığında komisyon verdikleri biliniyor.
IBTYO ve DESA da neler yaşandığını grafiğe bakarak anlayabilirsiniz. Grupdan birileri arkadaşlara aldırıyor çok gidecek diye ....
Sonra nereden satacaklarını bilmiyorlar ...Tipik maldan çıkma operasyonu sonra gümmm. Dikkat beyler berkosan da da aynı IBTYO ve DESA gibi nereden satacağınızı bilemiyecek ve çarpılacaksınız .DİKKAT
çukutlu2929
22-03-2011, 08:29
4 ten 28 e ne ala .....neresi yatırımcıyı zarar ettirmiş....yatırımcıyı zengin etmişler....brksny de inşallah dediğiniz babalar vardır....hiçbir hisse speksiz çıkmaz....eğer speğiniz varsa ne ala.....çok yolumuz olduğu kesin....mesela cemas gibi bir sermaye artırımı neden olmasın....beklemekte fayda var....gruba bol şans ....ytd....
Gençbakış
22-03-2011, 08:50
4 ten 28 e ne ala .....neresi yatırımcıyı zarar ettirmiş....yatırımcıyı zengin etmişler....brksny de inşallah dediğiniz babalar vardır....hiçbir hisse speksiz çıkmaz....eğer speğiniz varsa ne ala.....çok yolumuz olduğu kesin....mesela cemas gibi bir sermaye artırımı neden olmasın....beklemekte fayda var....gruba bol şans ....ytd....
Şuan için bana kalırsa, böyle haberler kağıdı ister istemez gevşetebilir diye ben sizin gibi düşünmüyorum.. Y.T.D
Grafik olumlu gözüksede dün ikinci seans 2.64-2.69 arasından satış geldi.Bugün 2.60 üzeri kapanışlarda olumlu havanın devam edeceğini düşünüyorum..
Bu arada bollinger bandın açıklığı ciddi yükseliş hareketini işaret ediyor..Umarım bozulmaz.
Saygı ve sevgilerimle...
http://666kb.com/i/brz9iou4wilzix241.png
COMMODITY
22-03-2011, 09:16
Bir siteden alıntı
4 hisse 1 grup
Haftanın ilk işlem gününde bazı hisselerde olağanüstü hareketler yaşanıyor. İki hisse taban olurken, iki hisse hızla yükseliyor
Bugün 4 hissede yaşanan olağandışı fiyat ve miktar hareketlerini anlamak mümkün değil! Son günlerde neden yükseldiği bilinmeyen Mert Gıda hisseleri 0.40 liradan 2.5 liraya kadar yükseldikten sonra bugün yüzde 16 gerileyerek 2.43 lira oldu. 4 liradan 28 liraya kadar soluksuz yükselen Denizli Cam ise taban taban 15 liraya kadar düştükten sonra ara verdiği düşüşe devam ediyor. İki seansta da taban olan hissede kayıp yüzde 15. Kısa bir süre önce Gelişmekte Olan Piyasalar’da (GOP) işleme açılan Berkosan hisseleri ise yaklaşık yüzde 10 yükselerek 2.68 lira oldu. Berkosan hisseleri 4 Şubat’ta 1.85 liradan halka arz edilmişti. Yükselişe geçen bir diğer hisse ise İnfotrend B Tipi Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı. Bu hisse ise yüzde 9 oranındaki artışla 0.93 liraya çıktı.
KEMER COUNTRY ÇETESİ
Daha önce birçok hissede çok sayıda yatırımcıyı mağdur eden grubun söz konusu hisselerde işlem yaptığı konuşuluyor. Hisseleri düşük fiyattan topladıktan sonra fahiş fiyatlara çeken grubun daha sonra aracı kurumlarda çalışan dealerlar aracılığıyla parası olan yatırımcılara pazarladığı biliniyor. ‘Kemer Country Çetesi’ olarak da borsada isim yapan grup üyelerinin zaman zaman birbirlerini de dolandırdıkları borsa kulislerinde konuşuluyor. Operasyonlarını tamamen hisseleri kısa sürede fahiş fiyata çekerek birilerini dolandırmak üzerine kuran grubun, aracı kurumlardaki destekçi dealerlarına da sattıkları hisseler karşılığında komisyon verdikleri biliniyor.
Demek defter değeri 1.30 lira olan hisseyi yükselten yahudi çetesiymiş. ilgili kurumlar şu adamı bir an önce icabına bakmalı. borsayı kumarhane olarak işleten bir tarza dönüştü.
Hıncal uluç un dediği gibi "Su testisi, su yolunda kırılır" Onlarca sağlam senet varken böyle senetlerle uğraşmanın bedeli de ağır olur.
Sevgili dostum COMMODITY,
Bu hissenin piyasa değeri dediğiniz gibidir.Ancak alıntı yapılan sitede dediği gibi de kötü borsa performansı sergilemiyor.Şöyle bakacak olursak 2.04 den arz edilen hisse %25 getiri gerçekleştirdi.Üstelik sert hareketler değil ve istikrarlı hareketler sergiliyor.Şuana kadar da yatırım yapanlara alma ve satma fırsatıda vermiş bulunuyor.
Size katılmış olduğum konu ederinin bu olmadığıdır.Ama unutmayın ki borsada ederi olmayan hisseler nerelerde geziniyor.
Söylemek istediğim nerede çıkmasını bilmek önemli olan karardır.Belli bir seviyeye çıkar ve ederine geri döner,bu zaten borsanın kuralıdır..
Yatırımcılar gip sözleşmesini onaylayarak bu hisseyi aldığını biliyor ve de bilmek zorundadır..
Olası olumsuzluklarıda sahiplendiklerinin kanaatindeyim..
Ama sürekli olumsuz yazılar yazılmasıda bana manidar geliyor..
Bir siteden alıntı
4 hisse 1 grup
KEMER COUNTRY ÇETESİ
Demek defter değeri 1.30 lira olan hisseyi yükselten yahudi çetesiymiş. ilgili kurumlar şu adamı bir an önce icabına bakmalı. borsayı kumarhane olarak işleten bir tarza dönüştü.
Hıncal uluç un dediği gibi "Su testisi, su yolunda kırılır" Onlarca sağlam senet varken böyle senetlerle uğraşmanın bedeli de ağır olur.
COMMODITY
22-03-2011, 13:58
Bilal kardeş bana da sürekli olumlu yazılar yazılması manidar geliyor. Böyle bir hisse için eder fiyat olarak 1.85 belirlenmiş. Defter değeri: 1.30 lira. Şu an 2.60 lira. Şu an şirket için belirlenen fiyatın % 40 üzerinde. Bilanço desen boş. Şirketin içi boş. Satışları düşmüş. Banka borçları gırla. Halka arz etmese alacakları bankalar hacze gitse alacaklarının yarısını bile alamayacakları bir şirket. Rakamlar ortada. Değil yahudi, warren buffet gelse bu şirketten bir cacık olmaz. Eğer yukarda o sitenin yazdığı senaryolar doğruysa burda da kayışın kopması çok yakındır bence. O yüzden diyorum ki "Su testisi su yolunda kırılır" demiş atalarımız.
labirent
22-03-2011, 18:08
"zamanında almak, zemininde satmak önemli, hikayeler var olacak var olmaya devam edecek kardeş"
Bilal kardeş bana da sürekli olumlu yazılar yazılması manidar geliyor. Böyle bir hisse için eder fiyat olarak 1.85 belirlenmiş. Defter değeri: 1.30 lira. Şu an 2.60 lira. Şu an şirket için belirlenen fiyatın % 40 üzerinde. Bilanço desen boş. Şirketin içi boş. Satışları düşmüş. Banka borçları gırla. Halka arz etmese alacakları bankalar hacze gitse alacaklarının yarısını bile alamayacakları bir şirket. Rakamlar ortada. Değil yahudi, warren buffet gelse bu şirketten bir cacık olmaz. Eğer yukarda o sitenin yazdığı senaryolar doğruysa burda da kayışın kopması çok yakındır bence. O yüzden diyorum ki "Su testisi su yolunda kırılır" demiş atalarımız.
Sevgili dostum benim demek istediğim borsa rakamları felan dinlemeyen bir yatırım aracıdır.Ederleri olmamasına rağmen bir yatırım ortaklığı hissesi 0.80 TL den 5.00 lere hatta 10.00 lara gelebiliyorsa; sermayesini 73 milyona yükselten aslan çimento 190 kat değerli işlem görüyorsa,berkosanında piyasa değeri ve borçlu yapısıyla speklerin bir yerlere getirme çabalarına bir şey dememek gerekir diye düşünüyorum.
Ortak olduğumuz bir konu belli bir zaman sonra geri dönebileceği kanısıdır.Tabi o zamana kadar da yatırım yapanlar realize eder diye düşünüyorum.
Spk ve imkb yeni bir piyasa oluşturmaya çalışıyorlar.GİP piyasasında dediğiniz tarzda bir rezalet olursa zaten bu piyasa hiç adam olmaz..Hiç bir yatırımcı ve şirket de girmez..
Sürekli şöyle kötü böyle kötü demek yerine kötü düşünenlerin bence bu hisseye yatırım yapmamalarının doğru olacağını düşünüyorum.
Tabiki gip riskli bir piyasa berkosana yatırım yapanda bu riski alan yatırımcıdır.
En azından ben bu riski aldım..Yeni yatırımcı arkadaşlarda bu riskleri göz önüne alıp ona göre karar versin.Konunun tamamınıda ilk sayfadan buraya kadar okusun..
Saygılar...
"zamanında almak, zemininde satmak önemli, hikayeler var olacak var olmaya devam edecek kardeş"
Katılıyorum....
labirent
22-03-2011, 19:40
"bilmukabele bilal kardeş" ytd. değildir.
"gerçekler ne zaman son bulursa hikayeler o zaman başlar"
mezuniyer
23-03-2011, 10:24
petrol ofisindeki yazınız.
Originally Posted by COMMODITY
Bu bir katliamdır arkadaşlar.
Spk yı başbakanlığa ve ilgili bakanlığa şikayet etmeliyiz..
şikayet edersek spk bu yönetmeliği uygulayamaz.
Üstadım adamlar en sağlam dediğimiz po da katliam yapıyorlar.
Demekki brksn deki risklerin tamamı diğer bütün hisseler için var.
Bu ülkede 30 endeksindeki çukurova kepez'in tahtaları kapandı.
Bu yüzden brksn da yatırım yapmaya karar verdim.Ayrıca brksn için yaptığınız uyarılar için teşekkür ederim.
mezuniyer
23-03-2011, 10:35
Bakalım son üç beş kuruşumuzda brksn demi gidecek.
mezuniyer
24-03-2011, 11:12
Grafiği güzelleşti.Bu gün yarın sert bir hareket çeker.
Hisseyi benden başka takip eden yokmu?
gizligüc
24-03-2011, 11:51
Grafiği güzelleşti.Bü gün yarın sert bir hareket çeker.
Hisseyi benden başka takip eden yokmu?
merak etme var.. :)
sadece kağıtla ilgili hergün konuşma ihtiyacı duymuyorum..
saygılar
2.59 ilk seans kapanış fiyatı oldu.Son birkaç gündür berkosanı bu fiyatlarda tutmaya çalışıyorlar..Takaslarda haftalık bazda işbank net alıcı,garanti,deniz yo ve euroda net satıcı konumunda bulunuyor.
hayal_kahvesi
24-03-2011, 19:59
elimde olan az miktarı değişik nedenlerden dolayı sattım, ama eğer 2,30 seviyelerine dönerse ki bu çok zor görünüyor tekrar kendime göre iyi bir miktar almak istiyorum. herkese bol kazançlar, :))) spek benim yazdıklarımı görürse bana mal gagalamak için geri döner mi dersiniz :)
labirent
24-03-2011, 21:27
"berkosan"
"bekle; risk, kendini, olgunlaştırırken sancılıdır."
[ı]"be"[/ı]...[ı]"r"[/ı]...[ı]"k"[/ı]...[ı]"o"[/ı]...[ı]"san"[/ı]
desperado_34
25-03-2011, 16:59
elimde olan az miktarı değişik nedenlerden dolayı sattım, ama eğer 2,30 seviyelerine dönerse ki bu çok zor görünüyor tekrar kendime göre iyi bir miktar almak istiyorum. herkese bol kazançlar, :))) spek benim yazdıklarımı görürse bana mal gagalamak için geri döner mi dersiniz :)
Yok Yok spek o kadar küçük hesaplar yapmaz :he:
hayal_kahvesi
25-03-2011, 18:39
Yok Yok spek o kadar küçük hesaplar yapmaz :he:
İnşallah yapmaz ama ben ince hesaplar yaparımmmm :)))
Şimdilk gayet sağlam, ama benim hislerime göre yukarı çıkacaksa mutlaka bi geri gelip tekrar yukarı yapacaktır diye düşünüyorum, tabi ki sadece benim düşüncem,
Herkese bol kazançlar
YTD
mezuniyer
25-03-2011, 20:00
Berkosan Yalıtım Genel Kurulu 20 Nisan’da toplanıyor
Berkosan Yalıtım ve Tecrit Maddeleri Üretim ve Ticaret A.Ş’nin olağan Genel Kurul toplantısı 20 Nisan 2011 tarihinde yapılacak
Berkosan Yalıtım ve Tecrit Maddeleri Üretim ve Ticaret A.Ş.2010 yılı Olağan Genel Kurul toplantısı hakkında açıklama yaptı. Şirketin Genel Kurulu 20 Nisan 2011 tarihinde, saat 10.30′da toplanacak. Toplantının yapılacağı yer olarak ise “Cumhuriyet Mh. E-5 Yanyol No:29 Yakacık Kartal” adresi açıklandı.
GÜNDEM:BERKOSAN YALITIM VE TECRİT MADDELERİ ÜRETİM VE TİC. ANONİM ŞİRKETİ 20.04.2011 TARİHİNDE YAPILACAK 2010 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI GÜNDEMİ
1. Açılış ve yoklama
2. Divan Başkanı, Oy Toplama memurları ve Zabıt Katibinin seçimi,
3. Genel Kurul Tutanağı’nın imzalanması için Başkanlık Divanına yetki verilmesi,
4. 2010 Yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun, Denetçi ve Bağımsız Dış Denetim raporlarının okunup karara bağlanması,
5. 2010 Yılı bilanço kar/zarar hesaplarının incelenerek karara bağlanması,
6. Şirketin 2011 ve izleyen yıllara ilişkin kar payı dağıtım politikasının Genel Kurul’un bilgisine sunulması,
7. 2010 Yılı kar dağıtımı ile ilgili Yönetim Kurulu’nun önerisinin görüşülmesi ve karara bağlanması
8. 2010 Yılı faaliyetlerinden dolayı Yönetim Kurulu Üyelerinin ve Denetçilerin ibra edilmeleri.
9. Süresi dolan Yönetim Kurulu Üyelerinin seçimi ve görev sürelerinin tespiti
10. Denetçi seçimi ve görev süresinin tespiti
11. Yönetim Kurulu Üyelerinin huzur hakkı ve denetçi ücretinin belirlenmesi
12. Seçilmiş olan Bağımsız Dış Denetim Firması’nın Genel Kurul’un onayına sunulması,
13. Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri kapsamında Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan “Bilgilendirme Politikasının” Genel Kurul’un onayına sunulması ,
14. Genel Kurul’da oylamaya sunulup karara bağlanmaksızın; Sermaya Piyasası mevzuatı ve ilgili düzenlemeler kapsamında 01.01.2010- 31.12.2010 hesap döneminde Şirket ortakları veya üçüncü kişiler lehine teminat,rehin ve ipotek (”TRİ”) verilmediği ve bu suret ile menfaat sağlanmadığı,hususlarında Ortaklara yapılacak bilgilendirme ve açıklamalar yapılması,
15. Genel Kurul’da oylamaya sunulup karara bağlanmaksızın ;Sermaye Piyasası mevzuatı ve ilgili düzenlemeler kapsamında 01.01.2010- 31.12.2010 hesap döneminde Şirketimizce yapılan bağışlar hakkında Ortaklara yapılacak bilgilendirme ve açıklamalar yapılması,
16. Yönetim Kurulu Üyelerine TTK 334 ve 335 maddeleri uyarınca izin verilmesi,
17. Dilekler,temenniler ve kapanış
2.07 den başlayan yükselişle açılan bollinger bant kapanıyor.Bollinger bantın kapanması bir kaç gün sürebilir.Sağolsun berkosan bu kısa zamanda yaklaşık %15-20 getiri verdi.Bollinger bant kapanana kadar bayındır madende yoluma devam edeceğim.Umarım buradaki dostlarla tekrar görüşürüz.Saygı ve sevgilerimle.Allaha emanet olun..
Bu yalıtımdan çıkan lütfen diğer yalıtıma gelsin :)
hayal_kahvesi
29-03-2011, 19:34
geri dönmesi durumunda yapışır bırakmam ama bakalım dönecek mii???
labirent
01-04-2011, 20:47
"sabredin ve görün"
ben bu kağıdı internetten alamıyorum..bilgisi olan arkadaş varmı..deniz yatırımı kullanıyorum bu arada... müşteri temsilcilerini arayın diye yazı çıkıyor...
gizligüc
01-04-2011, 21:53
ben bu kağıdı internetten alamıyorum..bilgisi olan arkadaş varmı..deniz yatırımı kullanıyorum bu arada... müşteri temsilcilerini arayın diye yazı çıkıyor...
Risk bildirim formunu imzalamaniz gerekiyor, o yuzdendir muhtemelen.
Bu kagit kesfedilecek ama bakalim ne zaman.
Saygilar
Risk bildirim formunu imzalamaniz gerekiyor, o yuzdendir muhtemelen.
Bu kagit kesfedilecek ama bakalim ne zaman.
Saygilar
bankaya gidip forummu imzalamam gerekiyor..tüm aracı kurumlar için geçerlimi bu..
hayal_kahvesi
01-04-2011, 21:56
Hakan alamamanda bi keramet var diye düşündün mü hiç :))) Şaka şaka bunca zamandır seyirci mi idin. Hayırlı olsun bu arada. az biraz geri gelse kesin bende yapışacağım ama buralar düşündürüyor beni ama bakarsın bende atlarım soluksuzzz :))))
aylayabilsem atlayacağım da ,,engeller var..aracı kurumum dandik galiba
gizligüc
01-04-2011, 23:21
aylayabilsem atlayacağım da ,,engeller var..aracı kurumum dandik galiba
hepsinde bu durum gecerli, formda islak imza ariyorlar.
yatirim hesabinin oldugu yere gitmen gerekiyor.
tasrada bankadakilerde bilmiyor, GIP nedir, risk formu nedir diye :)
GIP yeni piyasa ve GIP'te islem goren tek kagit olunca bilinirlik zayif haliyle..
saygilar
bu kağıtta beklenti nedir acaba,,
gizligüc
02-04-2011, 06:41
Benim icin beklentisi, sermaye artisindan gelen para ile sirketin ciro ve karliligini arttirmasi. Bina izolasyonu isinde de var gorunuyorlar, bunu da olumlu degerlendiriyorum. Ama nihai bir degerlendirme icin henuz erken tabi.
Saygilar
not : forumu olursan her turlu gorus mevcut sirket hakkinda
hayal_kahvesi
07-04-2011, 15:45
Hakanım daha önce bu yorumuna şaka yollu cvp yazdığım için yönetici arkadaşlar 4 gün yasakladılar bana forumu. :)))) bundan sonra forumda kimseye şaka yokk :)))
hayal tüh ,,benim yüzümden ceza yedin,,neyse bizde özelden şaka yaparız..bu arada ortaklar bir kör kuyuya girdik umarım sonu aydınlık olur..
hayal_kahvesi
07-04-2011, 23:09
hayal tüh ,,benim yüzümden ceza yedin,,neyse bizde özelden şaka yaparız..bu arada ortaklar bir kör kuyuya girdik umarım sonu aydınlık olur..
:) Yok Hakan ya, alışmak lazımdı ilk çezamızı yedik, forum jayatında, nasıl olsa borsadan alışkınız ceza yemeye :)))
artık sessizce izliyorum..