PDA

View Full Version : 80'leri çok özlüyorum...



Pages : [1] 2

excalibur
02-07-2005, 17:22
Evlerde telefonun yeni yeni görülmeye başlandığı..
5 vitesli yeni doğanların renault'a hava bastığı...
Gazoz kapakları ve mexico 86 futbol kartlarının her çocuğun rüyası olduğu...
Kemikten balyoza her çeşit ve renkte misketlerin havada uçuştuğu...
Amigası olanın commodore'culara yan gözle baktığı...
Her köşe başında bir videocunun bulunduğu...
Bmx bisikletin BMW'den daha havalı olduğu..
Etilerde bile oduncu-kömürcü dükkanlarının bulunduğu..
Avrupa'da vizyona giren rocky 4'ün Türkiye'ye yaklaşık bi sene sonra geldiği...
Herkesin kendi arabasını kendi yıkadığı...
Kumandası olmayan tv'leri ve regulatörleri...
Binbir renk ve desenlerdeki devrin modası kazakları....
Merdaneli çamaşır makinelerini...
Bulaşık makinesi yerine bulaşık eldivenlerinin kullanıldığı..
Kredi kartının geçmediği ve veresiye defterlerinin bulunduğu...
İlk 486 moddel bilgisayar'ın mahallede ancak bir kaç kişide bulunabildiği..
Kutu sütleri bulmanın imkansız olduğu...
Süpermarketler yerine bakkalların krallığının bulunduğu..
Her yerde kolayca tırmanabileceğiniz erik ağaçlarının olduğu...
Suyun belli bir miktara kadar bedava olduğu...
Hesap makineli casio saatlerin altın devrini yaşadığı...
Kocaman ankesörlü telefon jetonlarını...
Mektup yazmanın e-mail'le eş anlamlı görüldüğü...

Ama en önemlisi sevgi ve saygının olduğu 80'leri çok özlüyorum..Üstelik tüm bu teknolojinin içinde bile...

soros74
02-07-2005, 17:25
Ama en önemlisi sevgi ve saygının olduğu 80'leri çok özlüyorum..Üstelik tüm bu teknolojinin içinde bile...
Aynen katılıyorum...

gemici
02-07-2005, 17:39
80 leri hatırlayamadım bile............unutmuşum..............s

zülfikar
02-07-2005, 17:44
O sıcak günlerin ramazan iftarları...sonra gecelerini...En çok 3 gün oruç tutardın.Başında ortasında sonunda :D Sabah olunca saat 10 dan önce ırmağa yüzmeye.Vakit geçmiş saat 4 mü olmuş allah su içe içe karnımızı doyurmuşuz.Valide kapıda:nerdesin sen ?Bi daha gitmek yok yüzmeye.Ya olur mu.O ağaçlardan balıklama göle atlamak.Ayak üstü atlamak biraz şey yapıyor ya hayaları acıtıyor.bizler için köy hizmetlerinin dozerleri çayın içinde göletler açmış.Önce ki sellerde fıstık gibi göller oluşmuş.Adam boyunu geçiyormuş girdin mi hiç oraya.Hadi bugün de oraya gidelim.Allah allah saat gene 4 olmuş.Netçez şincik.Valide gene anlayacak çaydan geldiğimizi,su da atındığımızı.Hemen elimizi toprağa sürer oramızı buramızı kirletecez tozluycaz temiz görünmeyecez ya.Hani koşmuşuz top oynamışız.Bak hiç göle girmiş halimiz var mı? :D

San Francisco
02-07-2005, 19:31
Zaman o kadar çabuk geçiyorki.. Bana 80 li yıllar çok yakınmış gibi geliyor. Asıl özlediğim 1960 lı yıllar. Yollarda arabaların az olduğu, televizyonun olmadığı, radyonun çok sevildiği yıllar. Daha neler neler..

Çömez
02-07-2005, 19:35
aaah! ah! 80'ler en güzel yıllarımdı :roll:

intexma
02-07-2005, 19:47
geçende insan kaynaklarına uğradığımda raslantı eseri masanın üzerindeki işbaşvuru formunu elime aldım..ööyleesine..
fabrikaya başvuran 85 doğumluyumuş..
ya dedim bu çocuk hangi bölüme başvurdu ...? diye sordum..
eleman aptal aptal bana baktı..kendisi 88 liymiş..

bir an düşündüğümde adamın askerliğini yapmış ve 20 yaşında olduğunu gördüm..


yaaa...80 liler çocuktu daha ...
evren daha dün televizyonda konuşmuyormuydu..
sıkıyönetim ne zaman kalktı..kalktı mı?

:evil:©

onkel 3
02-07-2005, 19:53
Ögretmen lisesinde okuyordum, adlna ne kadar okuma denirse . Hergün bir kac olay, ögrenciler gruplara bölünmüs, birileri birilerini arkaslnda sürüklüyor, kendisinden olmuyanlarl düsman gösteriliyor, dogru düsünen beyinler ya yok yada azlnllk olduklarl icin tamamen kendilerini kamufule etmis , boykutlar, cinayetler, yaralamalar. Aksam olunca ögrenci evlerinin baska grup taraflndan kursunlanmasl .Birde askeri tarafl varki orasl dahada beter, tamamen keyfi muamele, nazarethanelere tlkmalar, kasaturalarla, joblarla dayak atmalar v.s.
Neyini özlüyüm be 80 li yllarlln .

Çömez
02-07-2005, 19:59
yarın bir gün bir 90'lı yılları çok özlüyorum diye başlık açarsa :p

intexma
02-07-2005, 20:01
yarın bir gün bir 90'lı yılları çok özlüyorum diye başlık açarsa :p


bencesen hemen aç..kapmasınlar..
:evil:©

Çömez
02-07-2005, 20:04
yok be inteksma abi böyle bir başlık açıldığında sen ve diğerleri kaç yaşında olur diye düşünüyordum :p :o

intexma
02-07-2005, 20:10
yok be inteksma abi böyle bir başlık açıldığında sen ve diğerleri kaç yaşında olur diye düşünüyordum :p :o

sence?

Çömez
02-07-2005, 20:11
mesela sen inteksma amca olursun :D

intexma
02-07-2005, 20:47
mesela sen inteksma amca olursun :D


ama ben zaten intexma amcayım..hatta dayı ve enişteyim..


:evil:©

soros74
02-07-2005, 20:50
80leri hatırlıyorum da 70lerden hiç haberim yok mesela, 70lerle 80lerin farkı çokmuydu? 90la 2000ler arasındaki fark kadar büyükmüydü?

zülfikar
02-07-2005, 20:57
83 de ne kar yağmıştı bizim oraya.Ben elimde kürek labirentler açmaya çalışırdım 1,5 metre karla kaplı caddede.Daha ufaktık 2 tane jandarma devamlı devriye gezerdi caddelerde.Neden ki diye fazla merak etmezdim.Sonradan bildik ki meğerse darbe olmuş memlekette :D .Tabi daha sonra,yapılan darbenin bir ehemmniyeti kalmamıştı.Jandarmalarda çekilmişti sokaklardan.

San Francisco
02-07-2005, 20:57
80leri hatırlıyorum da 70lerden hiç haberim yok mesela, 70lerle 80lerin farkı çokmuydu? 90la 2000ler arasındaki fark kadar büyükmüydü?
Tabii 70 ler daha sade idi. Tek kanallı siyah beyaz televizyon. Bu nedenle Tv lerde uzaktan kumanda hiç düşünülmezdi. Bilgisayar evlere girmemişti. 80 lerde en azından sinclair commodore ve atari ile evlere girmişti.
90 ile 2000 li yıllarda o kadar büyük bir fark yok.

Sarıvadi
02-07-2005, 21:03
Tabii 70 ler daha sade idi. Tek kanallı siyah beyaz televizyon. Bu nedenle Tv lerde uzaktan kumanda hiç düşünülmezdi. Bilgisayar evlere girmemişti. 80 lerde en azından sinclair commodore ve atari ile evlere girmişti.
90 ile 2000 li yıllarda o kadar büyük bir fark yok.
70'lerde tatil günleri sabahtan hava kararana dek sokakta
vaktin nasıl geçtiğini anlamadan oynardık....

En büyük fark bu bence...

zülfikar
02-07-2005, 21:04
Atlar ve eşekler daha piyasadan çekilmemişti.Şİmdi hatırladım bir at-eşek parkı bile vardı bizim orada.Şİmdi ki çocuklar atları eşekleri nadir görüyorlar :gulen: .At eşek demeyin önemli mevzuudur.Teyzemlerin bembeyaz bir yük atları vardı.Ne güzel hayvandı ya,bembeyaz.Atı başka köyden birine satmışlardı at 1-2 gün sonra kendiliğinden geri dönmüştü zavallı.

trakyalı
02-07-2005, 21:07
Ben en çok hormonsuz yiyecekleri özlüyorum.
Tavuğun 2 saatte piştiği,domates,salatalık ve diğer sebzelerin buram buram koktuğu o yılların bir başka tadı vardır.
Belki ileride 2000 li yıllarıda böyle özliyeceğiz.
İnşallah ilerideki yıllar daha iyi olur.

zülfikar
02-07-2005, 21:08
Ha bir de kilim mevzuu var.Bizim oralarda kilimlerini herkes kendi dokurdu.Köyde kilim düzeni vardı.Annem kaç metre kilim dokumuştu be.Halıfleks de neymiş?Sedir vardı bizim evimizde eskiden şimdi kalktı ya.Sedir üstünde bile kilim serili olurdu.

zülfikar
02-07-2005, 21:12
Mısır ekmeği.Mısır ekmeği vardı seksenlerde hiç eksik olmazdı bizim sofradan.Hey be. :roll: Eskiden tarlalar ekilirdi bizim köylerimizde.Şimdi her yer dağ oldu orman oldu.Siz düzene bindiniz mi.Buğdayı harman eder samanından ayırır.Fotozlar çıktı mertlik bozuldu ! :roll:

intexma
02-07-2005, 21:18
Atlar ve eşekler daha piyasadan çekilmemişti.Şİmdi hatırladım bir at-eşek parkı bile vardı bizim orada.Şİmdi ki çocuklar atları eşekleri nadir görüyorlar :gulen: .At eşek demeyin önemli mevzuudur.Teyzemlerin bembeyaz bir yük atları vardı.Ne güzel hayvandı ya,bembeyaz.Atı başka köyden birine satmışlardı at 1-2 gün sonra kendiliğinden geri dönmüştü zavallı.


ve en çok ta at arabalarının arkasına sarkmayı severdik..
bir çocuk arkadan (binemediği için ) amca amacaarabaya sarkıyorlar..
diye bağırır..at arabasının sahibi de elindeki ni bize doğru savururdu..

:evil:©

soros74
02-07-2005, 21:28
79 veya 80 senesiydi. Babamın görevi nedeniyle Tuncelide yaşıyorduk. Tüm çocuklar okul saatleri dışında sabahtan akşama kadar sokaklarda oynardı. Çok ilginç bir olay vardı: Mahalleler arası taş sopa savaşı yapılırdı. Yüzlerce çocuk birbirine sopalarla saldırır, eline geleni fırlatırdı. Herhalde o zamanki şiddet dalgasından etkileşim olsa gerek:)

intexma
02-07-2005, 21:34
79 veya 80 senesiydi. Babamın görevi nedeniyle Tuncelide yaşıyorduk. Tüm çocuklar okul saatleri dışında sabahtan akşama kadar sokaklarda oynardı. Çok ilginç bir olay vardı: Mahalleler arası taş sopa savaşı yapılırdı. Yüzlerce çocuk birbirine sopalarla saldırır, eline geleni fırlatırdı. Herhalde o zamanki şiddet dalgasından etkileşim olsa gerek:)


evet anımsadım..
şehirlerde çocuklar ; hırsız - polis...kovboy-kızıldereli oynarken..
bizim orda; gerilla-polis oynanırdı..

polislerin elinde oyuncak tabanca..diğerlerinde taş ve sopa olurdu :D :D

:evil:©

balaban
02-07-2005, 21:38
79 veya 80 senesiydi. Babamın görevi nedeniyle Tuncelide yaşıyorduk. Tüm çocuklar okul saatleri dışında sabahtan akşama kadar sokaklarda oynardı. Çok ilginç bir olay vardı: Mahalleler arası taş sopa savaşı yapılırdı. Yüzlerce çocuk birbirine sopalarla saldırır, eline geleni fırlatırdı. Herhalde o zamanki şiddet dalgasından etkileşim olsa gerek:)


Ben çocukken de (Bursa) öyle aşağı-yukarı mahalle savaşları yapılırdı. Şimdi düşündüm de hiç şiddet çağrıştırmadı bana. Pek yaralanan olmazdı. Ben bu savaşlara girmezdim ama dizimdeki ve alnımdaki yaralar hiç bitmezdi. Belki o zaman acıyordu ama şimdi gülüyorum. Ne güzelmiş.

soros74
02-07-2005, 21:41
evet anımsadım..
şehirlerde çocuklar ; hırsız - polis...kovboy-kızıldereli oynarken..
bizim orda; gerilla-polis oynanırdı..

polislerin elinde oyuncak tabanca..diğerlerinde taş ve sopa olurdu :D :D

:evil:©
O kadar kargaşaya rağmen hiç yaralanan veya hastanelik olan çocuk hatırlamıyorum. Taşlar sopalar havada uçuşurdu ama hiç zayiat yok:)
Bugünkü çocuklara bakıyorum da, anne babalar çocuk sokakta ayağı kayacak düşecek diye neredeyse eve hapsedecekler. Çocuklar ise eve hapsolmaya çoktan razı, bilgisayar başında gönüllü hapis modundalar:)

Herşeye rağmen bizim çocukluğumuz çok daha neşeli, eğlenceli imiş.

balaban
02-07-2005, 21:41
83 de ne kar yağmıştı bizim oraya.Ben elimde kürek labirentler açmaya çalışırdım 1,5 metre karla kaplı caddede.Daha ufaktık 2 tane jandarma devamlı devriye gezerdi caddelerde.Neden ki diye fazla merak etmezdim.Sonradan bildik ki meğerse darbe olmuş memlekette :D .Tabi daha sonra,yapılan darbenin bir ehemmniyeti kalmamıştı.Jandarmalarda çekilmişti sokaklardan.


83'de İstanbul' da da çok kar vardı. Okullar tatil edilmişti. Çok net hatırlıyorum çünkü araba bulamamış yolun büyük bir kısmını eve yürüyerek dönmüştüm ve soğuktan ağlamıştım.

Sarıvadi
02-07-2005, 21:43
Gazoz kapağı oynardık :D
Evet o basit, teneke gazoz kapakları bizm için değerliydi...

soros74
02-07-2005, 21:45
Gazoz kapağı oynardık :D
Evet o basit, teneke gazoz kapakları bizm için değerliydi...
Bir de bilya oyunları vardı. Her yörede farklı ismi vardı bilyanın: Misket, zıpçık, bilya...

Ayrıca çivi oyunlarını hatırlarım. Çamur zemine çivi saplayıp, çizgiler çizerek diğerini hapsetmeye çalışırdık...

Çelik-çomak ise en zevklisiydi. İnanın o oyunlarda eğlendiğim kadar hiçbir bilgisayar oyunu beni eğlendirmedi...

intexma
02-07-2005, 21:45
inşaatlarda oynar..balkonlardan atlardık..

excalibur
02-07-2005, 21:47
Arkadaşlar bugün sadece yolda çocukluk arkadaşlarımdan birini gördüm ve o yılları birden hatırladım..Bu topiği daha 6 saat önce foruma taşıdım..Görüyorum ki herkeste geçmişe bir özlem varmış..Bu kadar ilgi duyacağınızı düşünmemiştim bile..Meğer 80'ler hakikaten sırf bana özel değilmiş..

soros74
02-07-2005, 21:47
Ağaçlara tırmanır, elma erik toplardık...

intexma
02-07-2005, 21:47
LEGO yüzyılın oyunuydu..
futbol topu yoktu..
meşin top derdik..
yamru yumru bir topu olan kıraldı mahallede..
mahalle maçları olurdu..
nedense en salaklarımız ve beceriksizlerimizin topu olur ve takımı o kurardı..
istemediğinide oynatmazdı...

:evil:©

Sarıvadi
02-07-2005, 21:48
Ağaçlara tırmanır, elma erik toplardık...
kütür kütürdü o erikler,elmalar :)

soros74
02-07-2005, 21:49
Akşamları evlere dağılırken akşamebesi oynardık.:)

ertan
02-07-2005, 21:49
önce testi doğru cevaplayın da sonra bakalım 80 leri hatırlıyor musunuz ? :D

1) 80’lerin ünlü “küçük” şarkıcıları kimlerdi?
a) Küçük İbo, Küçük Onur
b) Küçük Ceylan, Küçük Emrah
c) Küçük Prens, Küçük Kurbağa
d) Küçük 100bin, Büyük 200bin
e) Minik Serçe

2) Michael Jackson 80’lerde ne renkti?
a) Yavruağzı
b) Gri
c) Siyah
d) Beyazötesi
e) Beyaz

3) Şu sıralar Marmaris’te yaşayan, yaptığı nü resimleri ile ünlü ressamımız 80’lerde ne iş yapıyordu?
a) Overlokçuluk
b) Kabzımallık
c) Reis-i Cumhur’luk
d) Yaylalar Yaylalar
e) Hepbiri

4) ITT Şahap Lorenz televizyonların kanal ayarlama çubuğu ne renktir?
a) Eflatun
b) Siyah
c) Kırmızı
d) Prusya Mavisi
e) Rengarenk

5) Adile Naşit masal anlattığı programda çocuklara ne diye seslenirdi?
a) Kuzucuklarım
b) Yurttaşlar
c) Efendiler
d) Değerli gençler
e) Dostlar, Romalılar

6) Cenk Koray ünlü pazar programındaki yarışmada yarışmacılara ne derdi?
a) İyi olan kazansın
b) Bildiniz soruyu, aldınız boruyu
c) Alooo! Ne koyiyim?
d) Kutunuzu açıyorum
e) Çekinizi mi veriyim, devam mı edeceksiniz?

7) Pazar sabahları yayınlanan ünlü Japon çizgi filminde robotlardaki kahramanlar büyük parçayı oluşturmak için ne diye seslenirdi?
a) Gelin canlar bir olalım!
b) Ekibi yeniden topluyoruz
c) Susma sustukça sıra sana gelecek!
d) Voltron Voltron Voltron
e) Seni seçtim Pikaçu

8) Yakari’deki kartal uçarken nasıl bağırırdı?
a) Watasiva Kendiii
b) Yakarikuuuu, hakarikuuu!
c) Yaba daba duuu!
d) Tey tey tey!
e) Gag gag gag!

9) "Watasiva Kendiii" sözü hangi çizgi filmin müziğinde yer alırdı?
a) Tom ve Jerry
b) Okayi Yamaşita Kumbaba
c) Şeker Kız Kendi
d) Yakari
e) Pokemonlar

10) 80’lerde İstanbul’un telefon kodu neydi?
a) 1
b) 333
c) 1453
d) 212
e) 216

11) 80’lerde mahalle maçlarından sonra içilen o ünlü gazoz markası hangisiydi?
a) Fanta
b) Elvan
c) Sprite
d) Kazuz
e) Coca-Cola

12) BMX nedir?
a) 80’lerin ünlü pop grubu
b) 80’lerin ünlü kamyon markası
c) 80’lerin ünlü bisiklet markası
d) 80’lerin ünlü araba markası
e) Yanlış yazmışsınız, doğrusu BMW olcak.

13) Pinokyo bir masal kahramanı olmak dışında senin için başka ne ifade ediyor?
a) Bir zamanların en popüler bisikleti
b) 80’lerin en ünlü çizgi film oyuncusu
c) Tüm zamanların en büyük süperstarı
d) Bir tür Japon halk sazı
e) Yalancı pezevengin teki

14) Misket oyunlarının en popülerlerinden olan “kuyu” da kaç kuyu vardır?
a) 1
b) 15
c) 5
d) 13
e) Kuyu da ne be?

15) 80’lerde ders kitaplarının arasını süsleyen yegane mecmualar hangisiydi?
a) Cosmopolitan, Cosmogirl, HeyGirl vs.
b) Pokemon, Pikaçu vs.
c) Zagor, Teksas, Tommiks ve Mandrake vs.
d) Akbaba, Marko Paşa vs.
e) Mecmua ne demek be?

16) Mekap ve Esem nedir?
a) 80’lerin çocuk oyunlarından biri
b) 80’lerin en ünlü filmi
c) 80’lerin en komik ikilisi
d) 80’lerin popüler spor ayakkabıları
e) Nedir?

17) ”Önce alışveriş, sonra.........”
Noktalı yerlere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
a) seviş
b) fiş
c) tepiş
d) yemiş
e) Kemal Derwish

18) 80’lerde Almanya’dan gelen akrabalar hediye olarak en çok ne getirirlerdi?
a) Alaman Çikolatası
b) Alaman Birası
c) Alaman Rakısı
d) Alaman Karısı
e) Alaman da ne?

19) Bir zamanların en sevilen dizisi Dallas’ın kötü adamı kimdir?
a) Tecavüzcü Coşkun
b) Erol Taş
c) Ciğer
d) Ceyar
e) ”Ceyar” onun okunuşu akıllım, aslında “Jr” diye yazılır.

20) 80’lerin ünlü futbolcusu Rıdvan Dilmen’in lakabı neydi?
a) Fırtına
b) Şeytan
c) İmparator
d) Karpatların Maradonası
e) Rıdvan Dilmen Fenerbahçe’nin Teknik Direktörü değil miydi ya?

21) 80’lerin sonuna kadar kaç tv kanalı vardı?
a) Bir
b) Birdirbir
c) Binbir
d) 3+1
e) Şifreli kanalları da sayacak mıyız?

22) Muhabbet arasında “Pac-Man” lafı geçse vereceğiniz tepki ne olur?
a) Ulan gene karnım acıktı.
b) Olum en sevdiğim çizgi roman kahramanıydı lan!
c) Of! Var ya acayip bi bilgisayardır.
d) Anaaaa Pac-Man! Abi var ya bi zamanlar en sevdiğim bilgisayar oyunuydu.
e) Küfretme bak bozuşuruz!

23) Genellikle defter kağıdından yapılan külahların cephane olarak kullanıldığı “Tüftüf”te silah olarak ne kullanılırdı?
a) Su borusu
b) Soba borusu
c) Elektrik borusu
d) Kalk borusu
e) Buyur?

24) 80’lerde bakkalarda satılan “meyve tozu” dışındaki o lezzetli toz nedir?
a) Leblebi tozu
b) Süt tozu
c) Kabartma tozu
d) Çamaşır tozu
e) Bu dedikleriniz markette bulunur mu?

25) 80’lerde birçok evde televizyonun altında bulunan ve üzeri genelde dantelle örtülü devasa aletin adı nedir?
a) Video
b) VCD Player
c) DVD Player
d) Decoder
e) Aha bunu biliyorum: Play Station

26) "Güüüç bende artııık!”" kimin sözüdür?
a) Hitler
b) He-Man
c) Sokrates
d) Pikaçu
e) Bir reklam kahramanıydı ama adını şimdi tam hatırlayamıycam.

27) 80’lerdeki o ünlü konuşan arabalı dizinin adı neydi?
a) Kara Şahin
b) Kara Şimşek
c) Kara Murat
d) Kara Oğlan
e) Karamürsel (eki eki eki)

28) Peki o konuşan arabalı dizideki arabanın adı neydi?
a) Herbie
b) Red Kit
c) Johnny
d) KİT
e) “KİT” bi kere “Kamu İktisadi Teşebbüsleri” demek akıllım.

29) 80’lerde kabereleri meşhur olan ünlü ikili aşağıdakilerden hangisidir?
a) Lorel ile Hardi
b) Zeki ile Metin
c) İzel ve Çelik
d) Deniz’le Mehtap
e) Cem Yılmaz’la Yılmaz Erdoğan

30) “Aman tertip can tertip, hasrete katlan tertip!“ adlı güzide şarkıyı seslendiren grup hangisidir?
a) Moğollar
b) Esmeray ve Yaylalar
c) Ersen ve Dadaşlar
d) Mazhar-Fuat-Özkan
e) İzel-Çelik-Ercan

31) ”Çikolata renkli şarkıcı” sözü kime aittir?
a) Esmeray
b) Raga Oktay
c) Sezen Cumhur Önal
d) Bob Marley
e) Puff Daddy

32) Türkiye’de 80’lerin en ünlü dans grubu aşağıdakilerden hangisidir?
a) Birkaç İyi Adam
b) Çıtır Kızlar
c) Tolgahan Dans Grubu
c) Ersen ve Dadaşlar
d) Backstreet Boys

33) 80’lerin en ünlü pembe dizisi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Köle Isaura
b) Cesur ve Güzel
c) Pembe Panter
d) Çarli’nin Melekleri
e) Memoli

34) batı/hafif/müziği/sözlü/Türkçe
Yukarıdaki kelimelerle 80’lere dair anlamlı bir söz grubu oluşturunuz.
a) Türkçe sözlü hafif batı müziği
b) Sözlü batı hafif Türkçe müziği
c) Batı sözlü hafif Türkçe müziği
d) Hafif sözlü Türkçe batı müziği
e) Müziği Türkçe sözlü hafif batı

35) Heidi’nin en yakın arkadaşının adı neydi?
a) Kanki
b) Peter
c) Aziz Peder
d) Barbi
e) Cindy

36) 80’lerin en komik(!) üçlüsü aşağıdakilerden hangisidir?
a) Ahu Tuğba-Banu Alkan-Serpil Çakmaklı
b) Üç silahşörler
c) Mazhar-Fuat-Özkan
d) Komedi Dans Üçlüsü
e) Cem Yılmaz-Yılmaz Erdoğan-Beyaz

37) 80’lerin en çok okunan karikatür dergileri hangileriydi?
a) Marko Paşa-Akbaba
b) Gırgır-Fırt
c) Deli-Limon
d) Crocodil-Mad
e) Leman-Lemanyak

38) 80’lerin en büyük ve şaibeli bankeri kimdir?
a) Banker Bilo
b) Turgut Özal
c) Cotarelli
d) Kastelli
e) Cavit Çağlar

39) Fare yiyen garip uzaylıların dünyayı işgal ettiği fantastik dizi hangisiydi?
a) Uzaylı Zekiye
b) Tom ve Jerry
c) Visitors
d) Dünyayı Kurtaran Adam
e) Uzay Yolu

40) Robin Williams’ın bir uzaylıyı oynadığı dizi hangisiydi?
a) Vizitors
b) Mork ve Mindy
c) Deli Yürek
d) Uzay yolu
e) Kankigiller

41) Mahallenin sevgi kelebeği kimdi?
a) Perihan Abla
b) Panter Emel
c) Bülent Abla
d) Şakir
e) Temel ve Muhtar

42) 80’lerde TV’de teknik nedenlerden dolayı yayın kesildiğinde uzun süre neyi seyrederdik?
a) Necefli Maşrapa
b)Niagara Şelaleleri
c)İstiklal Marşı
d)Yurttan Sesler Halk Korosu
e)Reklamlar, Az Sonra

43) Bakkal amca tahmin et ne alacağım?
a) Paramın 3/8’i ile fındık alacağım
b) Paramın 4/8’i ile fındık alacağım
c) Bir kalem, bir pergel, bir de çikolata
d) İki ekmek, bir süt, üç yumurta
e) Piringıls

44) Who’s bad?
a) Simbad
b) Mortal Kombad
c) Michael Gorbaçov
d) Michael Jackson
e) Michael Jordan

45) Hangi peynir reklamında insanlar şarkı söyleyerek mutlu bir şekilde zıplıyorlardı?
a) Kaşar Peyniri
b) Yörsan
c) La vache Quiri
d) Pınar Peynir Mayası ile yapılmış peynirler
e) Burger peyniri

46) Her oyuncunun küçük bir kalesinin olduğu sokak futbolunun adı nedir?
a) Langırt
b) Gol atan kaleye
c) Hayber Kalesi’nin Fethi
d) Japon kale
e) FIFA 2002

47) Comodor 64’te aşağıdakilerden hangisi kullanılıyordu?
a) Disket
b) CD
c) Kaset
d) Plak
e) DVD

48) Akşam ezanı okunduktan sonra evlere dağılırken birisini ebeleyip kaçarak oynanan oyun aşağıdakilerden hangisidir?
a) Elim sende
b) Yatsı ebesi
c) Akşam ebesi
d) Vur kaç
e) Saklambaç

49) Erhan Konuk’un uzun yıllar sunduğu ünlü müzik programı aşağıdakilerden hangisidir?
a) İnleyen Nağmeler
b) Pop Corn
c) Top Saati
d) Pop Saati
e) MTV

50) Joe, Jordan vs. adında 5 gençten oluşan ünlü pop grubu aşağıdakilerden hangisidir?
a) Batı çalışma grubu
b) New Kids On The Block
c) Step by Step
d) Grup Vitamin
e) Backstreet Boys

51) Ajda Pekkan’ın ünlü Petrol şarkısı aşağıdaki yarışmalardan hangisinde yarışmıştır?
a) Grammy
b) Çarkıfelek
c) Örovizyon
d) Kim 500 Milyar İster?
e) Kral Müzik Ödülleri

52) 80’lerin kelebek tokayla kıvırcık saçlarını tepesinde toplayıp şuh bakışlar atan esmer film artisti kimdir?
a) Banu Alkan
b) Ahu Tuğba
c) Suna Pekuysal
d) Serpil Çakmaklı
e) Sevda Demirel

53) Özellikle 80’ler Türk sinemasının genç kızları eroine alıştırarak habire ifal eden kötü adamı kimdir?
a) Yusuf Miroğlu
b) Tecavüzcü Coşkun
c) Nuri Alço
d) Ceyar
e) Yıldo

54) 80’lerin koca memeli seks sembolü kimdir?
a) Nadide Sultan
b) Sementha Fox
c) Marliyn Monroe
d) Pamela Anderson
e) Britney Spears

55) SSCB yıkılmasıyla dağılan doğu bloku ülkelerinin adı neydi?
a) 3. Dünya Ülkeleri
b) Demir Yumruk Ülkeleri
c) Demir Perde Ülkeleri
d) Uzak Doğu Ülkeleri
e) Nato Ülkeleri

56) SSCB (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği) açılımını öğretmek için hangi eğlenceli kalıp kullanılırdı?
a) Soğan sarımsak, ciğer bağırsak
b) Sağına soluna, cananım yoluna
c) Seni seviyorum canım benim
d) Sofrana, sağlığına, cüzdanına bereket
e) Sevgilim seni cepten bulamıyorum

57) Reklamında bir kısım Türk gencinin „Ummah Ummah!“ diye sesler çıkararak ellerini çırptıkları kot markası hangisiydi?
a) Lee
b) Levi’s
c) Lee Cooper
d) Mavi Jeans
d) Donna Karan New York

58) Olur mu hiç ........... dön de aynaya bak!
Noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
a) Salak
b) Şabalak
c) Tombalak
d) Üç kulak
e) Dangalak

59) Bir zamanlar trafik kurallarını öğretmek adına garip davranışlarda bulunan müthiş ikili aşağıdakilerden hangisidir?
a) Lorel ve Hardy
b) Bay Yanlış ve Doğru Ahmet
c) Bay Kuş ve Doğrucu Davut
d) Bay Bay Mr. American Pay
e) Ahmet Mete ve Işıkara

60) Pembe, sarı, açık yeşil gibi renkleri bulunan bir dönemlerin meşhur kokulu silgilerinin üzerinde ne resmi vardı?
a) Mona Lisa
b) Banu Alkan
c) Arı Maya
d) Pak Maya
e) Resim yoktu, Rotring yazıyodu.

61) İçinden araba resimleri çıkan, bir zamanların ünlü sakızı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Turbo
b) Formula 1
c) Falım
d) Tipitip
e) First Duo

62) Sevgilisinin suratına kezzap atması dolayısıyla bir gözünü kaybetmiş, bu yüzden garip bir saç modeli olan ünlü arbesk şarkıcısı kimdi?
a) Kibariye
b) Müslüm Gürses
c) Serdar Ortaç
d) Bergen
e) Sergen

63) Çantada, cepte?
a) Jelibon
b) Bonbon
c) Bonibon
d) Megafon
e) Telefon

64) İçinden komik karikatürler çıkan pembe renkli sakız aşağıdakilerden hangisiydi?
a) Pembiş
b) Penbo
c) Pembo
d) Pembelim
e) Vivident

65) Bir çizer tarafından yeşil bir fona çizilip silinen, habire yürüyen, komik bir şeyle karşılaştığında karnını tuta tuta ve püskürerek gülen animasyon kahramanı kimdir?
a) Kaptan Mağara Adamı
b) Reha Muhtar
c) Persil Adam
d) Bay meraklı
e) Cell-o

66) Aşağıdaki gruplardan hangisi 80’lerde en parlak dönemlerini yaşamıştır?
a) Duran Duran
b) Pink Floyd
c) Athena
d) Grup Vitamin
e) Korn

67) Ünlü Meksika dalgasının ortaya çıktığı Dünya Şampiyonası nerede ve kaç yılında yapılmıştır?
a) İtalya 86
b) Meksika 86
c) Meksika 82
d) SSCB 82
e) Kore-Japonya 2002

68) 80’lerin ünlü gözlüklü “tonton”u kimdir?
a) Turgut Özal
b) Ümit Usta
c) Süleyman Demirel
d) Akrep Nalan
e) Fatboy Slim

69) Turgut Özal’ın icraatlarını gözümüze kalem soka soka anlattığı programın adı neydi?
a) Susam Sokağı
b) Anadolu’dan Görünüm
c) 32. Gün
d) İcraatın İçinden
e) Siyaset Meydanı

70) Bir zamanlar cuma geceleri yayınlanan ve tüylerimizi diken diken eden program aşağıdakilerden hangisidir?
a) Sıcağı Sıcağına
b) Bir Başka Gece
c) Alacakaranlık Kuşağı
d) Söz Fatoda
e) BBG

71) 80’lerde Türkiye’de kaç il vardı?
a) 7
b) 37
c) 67
d) 61
e) 81

72) Ekranlarda ilk kez dans eden mankenimiz kimdir? (Eski yılbaşlarını hatırlayın)
a) Sibel Can
b) Nesrin Topkapı
c) Tan Sağtürk
d) Nesrin Edirnekapı
e) Asena

73) Pepe ve Balonu’nun ünlü repliği?
a) Üzüntü ve muz kabuğu
b) Ama haksızlık bu!
c) Size baba diyebilir miyim amca?
d) Hay bin kunduz!
e) Deermişim...

74) Zeki Müren oynadığı deterjan reklamında bizlere ne diye sesleniyordu?
a) Bu yumuşaklığımı Omo’ya borçluyum?
b) Size Alo diyorum?
c) Oh! Harikasın Persil Adam
d) Öpsün sizi Zeki Müren!
e) Çamaşırdır kirlenir, Zeki böyle öğrenir!

75) TRT’nin ünlü pazar sineması kaçta başlardı?
a) 10.00
b) 22.00
c) 12.05
d) 09.05
e) Parlament Sinema Klubü’nden bahsediyorsanız her hafta farklı saatte başladığını belirtmek isterim

76) Bu sene içerisinde kaybettiğimiz ünlü müzik adamı Hikmet Şimşek uzun yıllar hangi müzik programını hazırlayıp sunmuştur?
a) Kara Şimşek
b) Pazar Konseri
c) Cumartesi Konseri
d) Bir Başka Gece
e) Kral Top 20

77) Akıllı Vosvos’un adı nedir?
a) Düldül
b) Haribo
c) Herbie
d) Kaplumbağa
e) Volkswagen

78) Reklamında “You take my breath away” şarkısı çalan, 80’lerin mavi şişe ve beyaz kapaklı ünlü şampuan markası hangisidir? (Halen piyasada bulunmaktadır)
a) Elidor
b) Blendax
c) Pantene
d) Hacı Şakir
e) Herbal Essences (Oh! Ah! Yea!)

79) Yakalayın yeşil ışığı.............................!
Noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
a) Sonra da öpün Kenan Işığı
b) Mahallenin en büyük aşığı
c) Hesaplı parlak bulaşığı
d) Makinede tertemiz bulaşığı
e) Hepbiri

80) Her hafta başka bir ilden yayın yapan Pazar 86 programının sunucusu kimdi?
a) Halit Kıvanç
b) Mustafa Keser
c) Mustafa Yolaşan
d) Reha Muhtar
e) Kankigiller

Sarıvadi
02-07-2005, 21:50
uzay yolu'nu, bonanzayı, kaçak kimble'ı, küçük ev'i izlerdik siyah beyaz televizyonlardan...

intexma
02-07-2005, 21:50
Akşamları evlere dağılırken akşamebesi oynardık.:)

eveteeeeeeeeeetttttt

:evil:©

ertan
02-07-2005, 21:56
Şimdi gelelim yorumlara...

Eğer 80'de 80 doğru cevap verdiyseniz aşmış birisiniz. Biz bile o kadar değiliz. Tek başına kolay bişii diil. Helal! 75 de süper başarı kabul edilir.

50 - 75 arası doğru cevap varsa. Siz klasik, standart birisiniz. Hayatta hiç bir belirleyici özelliğiniz yok. Ortalamasınız. İstatistiksiniz. Demokrasi sizin için var. Çoğunluğu siz ve sizin gibiler oluşturuyor. Bravo size.

25 - 50 arası doğru cevabınız varsa hafızanızın zayıf olduğunu söyleyebiliriz. Ya da ucundan yakalamışsınız biraz ama tam olmamış, olamamış. Neyse bu da idare eder, 20 yıla kalmaz 90'lar testi yaparız bi tane. Biz yapmasak da yapacak başkaları mutlaka çıkar. Orada daha yüksek başarı elde edeceğinize eminiz. Biraz gayret...

Şimdi gelelim size, 25'ten az doğru cevabı olanlar. Sizin muhtemelen "e" şıklarınız da çoğunluktadır. Siz yanlış zamanda gelmişsiniz dünyaya. 72-79 arası doğanlar alemin en şanslı kitlesidir. Hayatın en civcivli olduğu dönemi ıskalamamış ve bi yandan da 80'deki darbenin acılarını ve sıkıntılarını bilmekle beraber, bizzat yaşamamışlardır. Halbuki sen ve senin gibiler hayatta "kendi yağında kavrulma" diye bi şeyden bihaber yaşarsınız. Hayatı oyun zannedersiniz. Hayat download edilmez, yaşanır.80'lerin kuşağı manitasının elini tutunca kızaran En Kahraman Rıdvan'ı okudu, siz pompacı Kötü Kedi Şerafetin'i okuyosunuz. 80'lerin adamı yılbaşında dansöz çıksa diye beklerdi, siz şifre geç girse diye bekliyorsunuz. :D :D :D
gag web tr den alınmıştır...

CEVAPLAR
1)B 2)C 3)C 4)C 5)A 6)D 7)D 8)B 9)C 10)A 11)B 12)C 13)A 14)C 15)C 16)D 17)B 18)A 19)D 20)B 21)A 22)D 23)C 24)A 25)A 26)B 27)B 28)D 29)B 30)C 31)C 32)C 33)A 34)A 35)B 36)D 37)B 38)D 39)C 40)B 41)A 42)A 43)C 44)D 45)C 46)D 47)C 48)C 49)D 50)B 51)C 52)D 53)C 54)B 55)C 56)A 57)C 58)D 59)B 60)C 61)A 62)D 63)C 64)C 65)D 66)A 67)B 68)A 69)D 70)C 71)C 72)B 73)A 74)B 75)A 76)B 77)C 78)B 79)C 80)C

zülfikar
02-07-2005, 21:59
Ben çocukken de (Bursa) öyle aşağı-yukarı mahalle savaşları yapılırdı. Şimdi düşündüm de hiç şiddet çağrıştırmadı bana. Pek yaralanan olmazdı. Ben bu savaşlara girmezdim ama dizimdeki ve alnımdaki yaralar hiç bitmezdi. Belki o zaman acıyordu ama şimdi gülüyorum. Ne güzelmiş.

:gulen: Aynen.Ben kiminle savaştığımızı bile bilmezdim. :gulen: İlkokulun bahçesinde kamuya açık elma ağacı vardı.Tam bir çuval elma toplanırdı.İki cadde arasında bir bahçeli ev vardı.Biz bahçeye girerdik.Düşmanlar :mod: cadde de trafiğe açık alan.Hücuuum.Elmalar havalarda.Arada daraba vardı.Kime attığını göremezdin ki.Belki de yoldan geçen alakasız birine denk geliyordu.Zaten ben de pek küçüktüm canıım. :D :rolleyes:

Çömez
02-07-2005, 22:00
abiler bitmişsiniz siz valla :D
gelin abiler 2000'li yıllara müthiş eğleniyoz valla, kızlar mızlar.... :D :D :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers:

intexma
02-07-2005, 22:01
herkese iyi geceler..
kalın sağlıcakla...

geçmiş anılarımı deşeceğim sabah kadar galiba..
bide "siyah beyaz "resimlerime bakacağım..

benim ufaklık geçende resimlere bakarken "baba neden hep siyah pantalon beyaz kazak giyiyordun küçükken " diye sordu...
nasıl açıklayacağımı bilemedim...

:evil:©

balaban
02-07-2005, 22:01
Akşam ezanında evde olunacak diye bir kural vardı bizim evde. Ezana kadar mahalleyi kaç kez koşarak gezerdik acaba. Oynadığımız yer bir mahalleydi. Çocukluğumuzu şanslı, şimdiki çocukları şanssız buluyorum. Yakan top,istop, kuka oynar, ayakipi, normal ip, ikili ip atlardık. Oruç tutmaya o zaman başlamıştık, ezanı sabırsızlıkla bekliyoruz derdik ama sokakta ne zaman akşam olduğunu anlamazdık.

Aslında bunların hepsi 80'den çok önceydi ama tarih yazmıyorum.

zülfikar
02-07-2005, 22:04
Daha sonra biz ok-yay yapardık.Bak onu çok severdim.Ne de olsa savaşçı kavimiz canım. :cool: Okları bu çay kenarlarında yetişen çam benzeri bi ağacın dalından yapardık.Onun da ucuna gazoz kapağını büker takardık.Şöyle kiren dalından bir de yay.Sonra çiiiuuvvv.
Lan coştuk be.. :bravo:

Çömez
02-07-2005, 22:05
herkese iyi geceler..
kalın sağlıcakla...

geçmiş anılarımı deşeceğim sabah kadar galiba..
bide "siyah beyaz "resimlerime bakacağım..

benim ufaklık geçende resimlere bakarken "baba neden hep siyah pantalon beyaz kazak giyiyordun küçükken " diye sordu...
nasıl açıklayacağımı bilemedim...

:evil:©
intkesma abi bugün bara gelmeyecek misin?

intexma
02-07-2005, 22:06
intkesma abi bugün bara gelmeyecek misin?

geç oldu...
belki sonra..

:evil:©

zülfikar
02-07-2005, 22:07
...siyah beyaz "resimlerime bakacağım..
benim ufaklık geçende resimlere bakarken "baba neden hep siyah pantalon beyaz kazak giyiyordun küçükken " diye sordu...
nasıl açıklayacağımı bilemedim...
:evil:©
:D :D :bravo: :bravo:
Herşeyi tüm gerçekliğiyle açıklayın. :cool: Hiç bir şey gizli kalmasın. :D :D :D

soros74
02-07-2005, 22:08
İşte cevaplar, bakalım kaç netim var:D

1) 80’lerin ünlü “küçük” şarkıcıları kimlerdi?
b) Küçük Ceylan, Küçük Emrah

2) Michael Jackson 80’lerde ne renkti?
c) Siyah


3) Şu sıralar Marmaris’te yaşayan, yaptığı nü resimleri ile ünlü ressamımız 80’lerde ne iş yapıyordu?
c) Reis-i Cumhur’luk


4) ITT Şahap Lorenz televizyonların kanal ayarlama çubuğu ne renktir?
???

5) Adile Naşit masal anlattığı programda çocuklara ne diye seslenirdi?
a) Kuzucuklarım

6) Cenk Koray ünlü pazar programındaki yarışmada yarışmacılara ne derdi?
d) Kutunuzu açıyorum

7) Pazar sabahları yayınlanan ünlü Japon çizgi filminde robotlardaki kahramanlar büyük parçayı oluşturmak için ne diye seslenirdi?
d) Voltron Voltron Voltron

8) Yakari’deki kartal uçarken nasıl bağırırdı?
????

9) "Watasiva Kendiii" sözü hangi çizgi filmin müziğinde yer alırdı?
c) Şeker Kız Kendi


10) 80’lerde İstanbul’un telefon kodu neydi?
a) 1

11) 80’lerde mahalle maçlarından sonra içilen o ünlü gazoz markası hangisiydi?
e) Coca-Cola

12) BMX nedir?
c) 80’lerin ünlü bisiklet markası

13) Pinokyo bir masal kahramanı olmak dışında senin için başka ne ifade ediyor?
a) Bir zamanların en popüler bisikleti

14) Misket oyunlarının en popülerlerinden olan “kuyu” da kaç kuyu vardır?
Bu konuyu atlamışım:)

15) 80’lerde ders kitaplarının arasını süsleyen yegane mecmualar hangisiydi?
c) Zagor, Teksas, Tommiks ve Mandrake vs.


16) Mekap ve Esem nedir?
d) 80’lerin popüler spor ayakkabıları


17) ”Önce alışveriş, sonra.........”
Noktalı yerlere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
b) fiş

18) 80’lerde Almanya’dan gelen akrabalar hediye olarak en çok ne getirirlerdi?
a) Alaman Çikolatası

19) Bir zamanların en sevilen dizisi Dallas’ın kötü adamı kimdir?
e) ”Ceyar” onun okunuşu akıllım, aslında “Jr” diye yazılır.

20) 80’lerin ünlü futbolcusu Rıdvan Dilmen’in lakabı neydi?
b) Şeytan

21) 80’lerin sonuna kadar kaç tv kanalı vardı?
a) Bir

22) Muhabbet arasında “Pac-Man” lafı geçse vereceğiniz tepki ne olur?
???

23) Genellikle defter kağıdından yapılan külahların cephane olarak kullanıldığı “Tüftüf”te silah olarak ne kullanılırdı?
c) Elektrik borusu


24) 80’lerde bakkalarda satılan “meyve tozu” dışındaki o lezzetli toz nedir?
a) Leblebi tozu


25) 80’lerde birçok evde televizyonun altında bulunan ve üzeri genelde dantelle örtülü devasa aletin adı nedir?
a) Video

26) "Güüüç bende artııık!”" kimin sözüdür?
b) He-Man

27) 80’lerdeki o ünlü konuşan arabalı dizinin adı neydi?
b) Kara Şimşek

28) Peki o konuşan arabalı dizideki arabanın adı neydi?
d) KİT

29) 80’lerde kabereleri meşhur olan ünlü ikili aşağıdakilerden hangisidir?
b) Zeki ile Metin

30) “Aman tertip can tertip, hasrete katlan tertip!“ adlı güzide şarkıyı seslendiren grup hangisidir?
c) Ersen ve Dadaşlar

31) ”Çikolata renkli şarkıcı” sözü kime aittir?
c) Sezen Cumhur Önal

32) Türkiye’de 80’lerin en ünlü dans grubu aşağıdakilerden hangisidir?
c) Tolgahan Dans Grubu

33) 80’lerin en ünlü pembe dizisi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Köle Isaura

34) batı/hafif/müziği/sözlü/Türkçe
Yukarıdaki kelimelerle 80’lere dair anlamlı bir söz grubu oluşturunuz.
a) Türkçe sözlü hafif batı müziği

35) Heidi’nin en yakın arkadaşının adı neydi?
b) Peter

36) 80’lerin en komik(!) üçlüsü aşağıdakilerden hangisidir?
d) Komedi Dans Üçlüsü

37) 80’lerin en çok okunan karikatür dergileri hangileriydi?
b) Gırgır-Fırt

38) 80’lerin en büyük ve şaibeli bankeri kimdir?
d) Kastelli

39) Fare yiyen garip uzaylıların dünyayı işgal ettiği fantastik dizi hangisiydi?
e) Uzay Yolu

40) Robin Williams’ın bir uzaylıyı oynadığı dizi hangisiydi?
d) Uzay yolu

41) Mahallenin sevgi kelebeği kimdi?
a) Perihan Abla

42) 80’lerde TV’de teknik nedenlerden dolayı yayın kesildiğinde uzun süre neyi seyrederdik?
a) Necefli Maşrapa

43) Bakkal amca tahmin et ne alacağım?
c) Bir kalem, bir pergel, bir de çikolata

44) Who’s bad?
d) Michael Jackson

45) Hangi peynir reklamında insanlar şarkı söyleyerek mutlu bir şekilde zıplıyorlardı?
c) La vache Quiri

46) Her oyuncunun küçük bir kalesinin olduğu sokak futbolunun adı nedir?
d) Japon kale

47) Comodor 64’te aşağıdakilerden hangisi kullanılıyordu?
c) Kaset

48) Akşam ezanı okunduktan sonra evlere dağılırken birisini ebeleyip kaçarak oynanan oyun aşağıdakilerden hangisidir?
c) Akşam ebesi

49) Erhan Konuk’un uzun yıllar sunduğu ünlü müzik programı aşağıdakilerden hangisidir?
d) Pop Saati

50) Joe, Jordan vs. adında 5 gençten oluşan ünlü pop grubu aşağıdakilerden hangisidir?
b) New Kids On The Block

51) Ajda Pekkan’ın ünlü Petrol şarkısı aşağıdaki yarışmalardan hangisinde yarışmıştır?
c) Örovizyon

52) 80’lerin kelebek tokayla kıvırcık saçlarını tepesinde toplayıp şuh bakışlar atan esmer film artisti kimdir?
d) Serpil Çakmaklı

53) Özellikle 80’ler Türk sinemasının genç kızları eroine alıştırarak habire ifal eden kötü adamı kimdir?
b) Tecavüzcü Coşkun

54) 80’lerin koca memeli seks sembolü kimdir?
b) Sementha Fox

55) SSCB yıkılmasıyla dağılan doğu bloku ülkelerinin adı neydi?
c) Demir Perde Ülkeleri

56) SSCB (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği) açılımını öğretmek için hangi eğlenceli kalıp kullanılırdı?
a) Soğan sarımsak, ciğer bağırsak

57) Reklamında bir kısım Türk gencinin „Ummah Ummah!“ diye sesler çıkararak ellerini çırptıkları kot markası hangisiydi?
c) Lee Cooper

58) Olur mu hiç ........... dön de aynaya bak!
Noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
d) Üç kulak

59) Bir zamanlar trafik kurallarını öğretmek adına garip davranışlarda bulunan müthiş ikili aşağıdakilerden hangisidir?
b) Bay Yanlış ve Doğru Ahmet

60) Pembe, sarı, açık yeşil gibi renkleri bulunan bir dönemlerin meşhur kokulu silgilerinin üzerinde ne resmi vardı?
c) Arı Maya

61) İçinden araba resimleri çıkan, bir zamanların ünlü sakızı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Turbo

62) Sevgilisinin suratına kezzap atması dolayısıyla bir gözünü kaybetmiş, bu yüzden garip bir saç modeli olan ünlü arbesk şarkıcısı kimdi?
d) Bergen

63) Çantada, cepte?
a) Jelibon

64) İçinden komik karikatürler çıkan pembe renkli sakız aşağıdakilerden hangisiydi?
Bu ambiansı kaçırmışım:)

65) Bir çizer tarafından yeşil bir fona çizilip silinen, habire yürüyen, komik bir şeyle karşılaştığında karnını tuta tuta ve püskürerek gülen animasyon kahramanı kimdir?
d) Bay meraklı

66) Aşağıdaki gruplardan hangisi 80’lerde en parlak dönemlerini yaşamıştır?
a) Duran Duran

67) Ünlü Meksika dalgasının ortaya çıktığı Dünya Şampiyonası nerede ve kaç yılında yapılmıştır?
b) Meksika 86

68) 80’lerin ünlü gözlüklü “tonton”u kimdir?
a) Turgut Özal

69) Turgut Özal’ın icraatlarını gözümüze kalem soka soka anlattığı programın adı neydi?
d) İcraatın İçinden

70) Bir zamanlar cuma geceleri yayınlanan ve tüylerimizi diken diken eden program aşağıdakilerden hangisidir?
c) Alacakaranlık Kuşağı

71) 80’lerde Türkiye’de kaç il vardı?
c) 67

72) Ekranlarda ilk kez dans eden mankenimiz kimdir? (Eski yılbaşlarını hatırlayın)
Yılbaşı dansözlerinden nefret ederim:)

73) Pepe ve Balonu’nun ünlü repliği?
b) Ama haksızlık bu!

74) Zeki Müren oynadığı deterjan reklamında bizlere ne diye sesleniyordu?
a) Bu yumuşaklığımı Omo’ya borçluyum?

75) TRT’nin ünlü pazar sineması kaçta başlardı?
a) 10.00

76) Bu sene içerisinde kaybettiğimiz ünlü müzik adamı Hikmet Şimşek uzun yıllar hangi müzik programını hazırlayıp sunmuştur?
b) Pazar Konseri

77) Akıllı Vosvos’un adı nedir?
???

78) Reklamında “You take my breath away” şarkısı çalan, 80’lerin mavi şişe ve beyaz kapaklı ünlü şampuan markası hangisidir? (Halen piyasada bulunmaktadır)
b) Blendax

79) Yakalayın yeşil ışığı.............................!
Noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
c) Hesaplı parlak bulaşığı

80) Her hafta başka bir ilden yayın yapan Pazar 86 programının sunucusu kimdi?
c) Mustafa Yolaşan

kentuf
02-07-2005, 22:11
ben üç yaşındaydım hiç bir şey hatırlamıyorum pehh.

ertan
02-07-2005, 22:12
cevaplar bu topikteki 40 nolu mesajın altında... ;)

soros74
02-07-2005, 22:12
ben üç yaşındaydım hiç bir şey hatırlamıyorum pehh.
Sen 80leri teğet geçmişsin Kentuf, ama olsun kalıntıları bile yeter:)

soros74
02-07-2005, 22:17
cevaplar bu topikteki 40 nolu mesajın altında... ;)
www.gag.web.tr
Ama soruları ve cevapları bulamadım sitede:(

ertan
02-07-2005, 22:21
ilk bilgisayarım 1984 yılında 80.000 liraya almıştım... :hmm:

sinclair zx spectrum 48k

http://www.interface1.net/zx/images/zx48.gif

ertan
02-07-2005, 22:23
www.gag.web.tr
Ama soruları ve cevapları bulamadım sitede:(


dostum beyaz harflerle yazdım millet kopye çekmesin diye... :D

seçili hale getirince renk koyulaşır... ;)

ertan
02-07-2005, 22:31
ilk bilgisayarım 1984 yılında 80.000 liraya almıştım... :hmm:

sinclair zx spectrum 48k

http://www.interface1.net/zx/images/zx48.gif


o zamanlar oynadığım bazı oyunlar... :)

http://www.spectaculator.com/screenshots/games/jetsetwilly.gif
http://www.spectaculator.com/screenshots/games/knightlore.gif
http://www.spectaculator.com/screenshots/games/manic.gif
http://www.spectaculator.com/screenshots/games/renegade.gif
http://www.spectaculator.com/screenshots/games/sabrewulf.gif

soros74
02-07-2005, 22:37
dostum beyaz harflerle yazdım millet kopye çekmesin diye... :D

seçili hale getirince renk koyulaşır... ;)
:DŞimdi gördüm...
65 doğruda kaldım. Tam yakalayamamışız demekki:D

soros74
02-07-2005, 22:39
o zamanlar oynadığım bazı oyunlar... :)


Bende de commodore64 vardı.
En sevdiğim oyunlar:
Commando, River Raid, Falcon Patrol, Krakout, Endura Racer Fun ve Football Manager idi.

adnanfd
03-07-2005, 00:27
İşte cevaplar, bakalım kaç netim var:15) 80’lerde ders kitaplarının arasını süsleyen yegane mecmualar hangisiydi?
c) Zagor, Teksas, Tommiks ve Mandrake vs.





erkekçe dergisi :)

gemici
03-07-2005, 00:29
erkekçe dergisi :)
boşver dergiyi...........bizim karşı apartmanda bir yavru vardı onu hatılrdım........amanınnnnnnnnnn..............s

soros74
03-07-2005, 00:30
boşver dergiyi...........bizim karşı apartmanda bir yavru vardı onu hatılrdım........amanınnnnnnnnnn..............s
O da mı ders kitaplarının arasını süslüyordu yoksa...

intexma
03-07-2005, 00:35
boşver dergiyi...........bizim karşı apartmanda bir yavru vardı onu hatılrdım........amanınnnnnnnnnn..............s

hıhı anımsadım..fırıncının kızı..
:evil:©

intexma
03-07-2005, 00:38
Bende de commodore64 vardı.
En sevdiğim oyunlar:
Commando, River Raid, Falcon Patrol, Krakout, Endura Racer Fun ve Football Manager idi.

commodere 64 ün değişmez repliği..

"syntax ERROR...."

adnanfd
03-07-2005, 00:40
menekşedeki haylayf plajını özledim.şimdi yerinde yeller esiyor.deniz bitmiş.
gümüş balıkları ise yok olmuşlar.

intexma
03-07-2005, 00:41
commodere dan sonra amiga 500 ler ne harika bilgisayardı...

MuDo
03-07-2005, 00:42
Atlantisten Gelen adam diye bir dizi vardı...
Tv'ler akşam belli bir saatte İstiklal Marşımızla kapanırdı. Okunmadan kapnmazdı evde de..

soros74
03-07-2005, 00:42
commodere 64 ün değişmez repliği..

"syntax ERROR...."
Bir de tornavidayla teybin kafa ayarı yapılırdı oyun yüklenirken:)
Bugün düşününce ne kadar komik geliyor değil mi...

intexma
03-07-2005, 00:42
commodere dan sonra amiga 500 ler ne harika bilgisayardı...

sonra amiga 500 plus..
amgia 600
ve amiga 100 ler çıktı..
salak amiga PC10 ile pc dönemine girdi 50 ye kadar çıktı..
sonra apple mı ne çanına ot tıkadı..

ve şirket battı..

üzülmüştüm ilk duyduğumda..
:evil:©

kentuf
03-07-2005, 00:43
ben mıchal nayt denilen zatı ve karaşimşeği,marodanayı,peleyi dallas ı hatırlıyom .pehh ne günlerdi

intexma
03-07-2005, 00:46
Bir de tornavidayla teybin kafa ayarı yapılırdı oyun yüklenirken:)
Bugün düşününce ne kadar komik geliyor değil mi...

evet haaaa.. bak bunu unutmuşum...

kaseti koyar..numaratör 10 na gelene kadar sardırı sonra BRUCE LEE oynardık sabah kadar..

:evil:©

soros74
03-07-2005, 00:46
1982ye kadar Tuncelide 4-5 yıl kaldık. O zaman sokakta çocuklar birisini eleştirmek için Heyyyyk diye garip bir ünlem kullanırlardı:) O zamanki ABD Dışişleri Bakanının adı da Alexander Haig idi. İkisi arasında ilginç bir bağlantı kurulmuştu kafamda....

soros74
03-07-2005, 00:48
Televizyonda okuma-yazma kursları yayınlanırdı. Çok kibar ve hanımefendi bir öğretmen vardı. Öğrenciler de 30lu yaşlardaki vatandaşları temsil eden aktörlerdi. Yazı yazarken tebeşir kıranlar mı dersin, tahtaya kalkarken çoraplarını düzelten bayanlar mı dersin, ne acayiplik istersen bulunurdu:)

intexma
03-07-2005, 00:58
(gereçek bir okuma yazma kursu ..daha doğrusu ALİ OKULU ndan görüntü..)
sonra öğretmen kadının birine sordu;
--beyinin görevi ne ...diye..
kadın;
- bilmem nerde bekçi dedi..
öğretmen aptal aptal etrafa bakınıyordu...

:evil:©

soros74
03-07-2005, 01:02
:evil:©
Topiğin konusu değil ama yine de sormak istedim sevgili intexma.
Orduya Trabzon yönünden girince solda mosmor acayip çirkin bir bina vardır. Bu bina kime aittir, ne binasıdır, hangi akla hizmet böyle boyanmıştır merak etmişimdir...

akuarist
03-07-2005, 01:03
bence insan yaşadığı anın kıymetini bilmeli.şu anda sevgi ve saygı yok die bişey yok.eminimki 60 larda orta yaşlarında olanlar 80 lerde "60ları çok özlüorum o zamanki sevgi saygı şimdi yok diyodur" ayrıca 80 li yıllar ülkemizin büyük bir bunalım yaşadığı sokakta insanların birbirini gözü kapalı vurduğu yıllardı.bunuda unutmamak lazım.saygılar...

intexma
03-07-2005, 01:09
Topiğin konusu değil ama yine de sormak istedim sevgili intexma.
Orduya Trabzon yönünden girince solda mosmor acayip çirkin bir bina vardır. Bu bina kime aittir, ne binasıdır, hangi akla hizmet böyle boyanmıştır merak etmişimdir...

ordu nun merkezinden çıkıyormusun?
merkezden çıkmadan garajın az ilersinde ama SAĞ da bir bina vardır çok katlı o renk..esnaf sanat /sogörler odasının bi binası avrdı..
omu acaba..?

soros74
03-07-2005, 01:15
ordu nun merkezinden çıkıyormusun?
merkezden çıkmadan garajın az ilersinde ama SAĞ da bir bina vardır çok katlı o renk..esnaf sanat /sogörler odasının bi binası avrdı..
omu acaba..?
Tam detayını hatırlamıyorum, 4-5 sene önceydi. Muhtemelen dediğin binadır...
Topiğin konusuyla bağlantısını kuralım şimdi de:) O bina 80li yıllara mı aittir?

alvardar
03-07-2005, 01:17
80'lerde bizim evin yakınında sürekli yeni binalar yapılırdı ve genelde inşaatın dibinde oynadığımızdan ayağıma çok çivi batmıştır.İnşaatların birinci, ikinci katından kum tümseklere atlardık.Mandalin bahçesinden yemyeşil olmamış mandalinleri, dut ağacından dutları çalardık.Gazoz kapağı için Bornova'daki kola fabrikasının çöplüğüne girdiğimi hatırlarım.Bir de tüftüf oynuyorduk hani şu ince uzun borularla.Sapan felan daha neler var hatırlasam...

intexma
03-07-2005, 01:19
Tam detayını hatırlamıyorum, 4-5 sene önceydi. Muhtemelen dediğin binadır...
Topiğin konusuyla bağlantısını kuralım şimdi de:) O bina 80li yıllara mı aittir?

yookk..80 lerde
1) 80 lerde öyle salak boyalar yoktu..
2) 80 lerde soförler oadsınaın öylle parası yoktu..
3) 80 lerde kenan evrenin talimatıyla tüm deniz kıyısı yerleşim birimleri binaları beyaza boyanmıştı.

sanıırm 97-98 de falan yapıldı

soros74
03-07-2005, 01:21
80li yılların başında Tunceli terörün en yoğun yaşandığı illerden biriydi. Dışarıda sürekli Keleş sesleri duyulurdu. O karmaşadan sağ çıkıp bugünlere gelmek bile başlı başına bir mucize sayılır aslında...

intexma
03-07-2005, 01:22
80'lerde bizim evin yakınında sürekli yeni binalar yapılırdı ve genelde inşaatın dibinde oynadığımızdan ayağıma çok çivi batmıştır.İnşaatların birinci, ikinci katından kum tümseklere atlardık.Mandalin bahçesinden yemyeşil olmamış mandalinleri, dut ağacından dutları çalardık.Gazoz kapağı için Bornova'daki kola fabrikasının çöplüğüne girdiğimi hatırlarım.Bir de tüftüf oynuyorduk hani şu ince uzun borularla.Sapan felan daha neler var hatırlasam...

o inşaatların bekçisi vardı.. genel de inşaatta çalışan bir usta camları muşamba ( bak buda 80 lere ait) ile kapalı bir inşat odasında kalaslardan yapılmış bir yatakta yatardı..

biz çocukaların arasında ona ," çavuş"..."dayı" vb isimler derdik..
bizi çok kovalar bizde kuma atlar kaçardık..

alvardar
03-07-2005, 01:37
o inşaatların bekçisi vardı.. genel de inşaatta çalışan bir usta camları muşamba ( bak buda 80 lere ait) ile kapalı bir inşat odasında kalaslardan yapılmış bir yatakta yatardı..

biz çocukaların arasında ona ," çavuş"..."dayı" vb isimler derdik..
bizi çok kovalar bizde kuma atlar kaçardık..
Hele o kumdan çıkan killerle ne şekiller yapardım öyle play-doh filan yoktu.

maral
03-07-2005, 01:39
Yaşadığım küçük kasabada;
TOPAÇ (Fıçı) çevirirdik. Topacın en iyisini, kasabalının deyişiyle "Ivır zıvır marangozu" Fahrettin Amca yapardı. Fırlatınca güzel ses çıkarsın diye de ucuna çaktığımız KABARA(Demir raptiye)nın altına kara sinek koyardık. Dönünce vınnnnn diye öterdi, tabii bu ötüşün kara sinekle ilgisi olmadığını çok sonraları öğrendik.
Bilgisayar, Tv yoktu.

Çember çevirirdik sabahtan akşama, en iyisi de eski bir bisiklet jantı idi.
Arabamız yoktu.

Uzun eşşek oynardık, belimiz sakatlanana dek.
Bel fıtığı nedir bilmezdik, akşamları iki kupa çekilir,
biraz çiğnenmiş ekmek biraz soğan, olmadı Aydın amcaya
çektirirdik olur biterdi.

Pardon yahu bu anlattıklarım 1965-70 lerde idi, yanlış topice yazmışım.


Bu arada hangi mahalledensin sn alvardar?

alvardar
03-07-2005, 01:40
Apartmanın önünden yol geçiyor ne de olsa tek şerit, yola koca koca taş dizer kaçardık.Mecburen gelen arabanın şoförü iner taşları çeker öyle geçerdi. :D
Şimdi aynı yol Bornova'nın en işlek caddelerindendir.

alvardar
03-07-2005, 01:45
...........
Bu arada hangi mahalledensin sn alvardar?
Özkanlar desem.

maral
03-07-2005, 01:46
Hangi sokak derim?

intexma
03-07-2005, 01:49
Hangi sokak derim?şimdi siz komşuda çıkarsınız..,
:evil:©

maral
03-07-2005, 01:50
Sn alvardar mahallede sadece üst katın ışıkları açık??????

alvardar
03-07-2005, 01:51
Hangi sokak derim?
Şimdi Fatih caddesinde oturuyorum.Ama çocukluğumda Mustafa Kemal caddesi No:147'de oturuyorduk.Sokak yok anlıyacağın.Keşke taşınmasaydık oradan ah ah...

maral
03-07-2005, 01:52
A (Mutlu)mı, B(Aydın) mi?

alvardar
03-07-2005, 01:55
A mı, B mi?
O kadarını özelden yazayım artık.

intexma
03-07-2005, 01:57
O kadarını özelden yazayım artık.

dedim size komşu çıkcaksınız diye...


:evil:©

trakyalı
04-07-2005, 23:17
herkese iyi geceler..
kalın sağlıcakla...

geçmiş anılarımı deşeceğim sabah kadar galiba..
bide "siyah beyaz "resimlerime bakacağım..

benim ufaklık geçende resimlere bakarken "baba neden hep siyah pantalon beyaz kazak giyiyordun küçükken " diye sordu...
nasıl açıklayacağımı bilemedim...

:evil:©
Bizim kız da sobaya bu nedir baba diye soruyordu... :vurkafa:

Morientes
30-07-2005, 19:41
80li yıllar.....
80 de ufacık çocuktum.izmirde rumlardan kalma kocaman bahçeli tarihi bir evde otururduk.en yüksek bina 2 katlıydı.cumbalı taş evler.bir sürü meyve agacı vardı bahçede.erik ağacı favorimdi.bahçede tulumba vardı.önce bir maşrapa su atılırdı tulumbanın içine sonra kuyunun suyu pompaladıkça gelmeye başlardı.buz gibiydi su.yemekleri bahçedeki masada yerdik.etrafta kediler dolanırdı ve tabii köpegimiz.yüzyıllık bir incir agacı vardı o kadar büyüktü ki tüm bahçeye gölge yapardı.şimdilerde malta eriği denen meyveye muşmula denirdi.dut ağacının yapraklarını ipek böceklerine verirdik.sabahları bakkaldan taze ekmek almak benim görevimdi.o 12 eylül sabahı da yine bakkala çıktım.sokagın başına kadar gittim.etraftaki sessizlik ve boşluk hiç dikkatimi çekmedi.tam sokağın köşesini dönüyordum ki karşıma kocaman miğferli elinde tüfek bir asker çıktı.yassak evine dön dedi.korkmuştum.önüme bakarak hızlı adımlarla eve döndüm.meğerse darbe olmuş.herkes bahçedeydi.radyo dinliyorlardı.ben pek bişey anlamadım ama durumun ciddiyetini anlayabiliyordum.o sabah kahvaltıyı taze ekmek olmadan yaptık.sonra komşular geldi.sokağa çıkmaya korkuyorduk.arada bir kafamı kapıdan uzatıp bakıp hemen geri çekiliyordum.etraf bomboştu.sadece bir kaç kişi duvardiplerinden hızlı adımlarla yürüyorlardı.akşama kadar güldük eğlendik diğer çocuklarla.herkes darbe iyi oldu,memleket kurtuldu falan diyordu.ben de onları duydukça aaa iyi bişey heralde diyordum.ama yıllar sonra üniversitede YÖK ıstırabıyla karşılaşınca o günün pek te iyi bir gün olmadığına karar vermiştim.salak bi dersten 40 la vize alamadım diye atılıyordum az kalsın.doğramacıyı tv de gördükçe sinirlenirdim.
ama herşeye rağmen 80ler çoookkk ama çokk güzeldi.insanlar doğal ve içtenti.kimse kimseye hava atmaya çalışmaz kuyusunu kazmazdı.gerçek dostluk o yıllarda kaldı sanırım....
İYİKİ 80 LERİ YAŞAMIŞIM!.......

TNT-2
30-07-2005, 20:01
i.sadri den kus hatıralarını dinler gözlerim dolar. Şöyle bakıyorum da hersey bos ama hersey....

nazcan
30-07-2005, 20:03
morientes bende izmirdenim sana aynen katılıyorum.

gzmnc
30-07-2005, 20:07
i.sadri den kus hatıralarını dinler gözlerim dolar. Şöyle bakıyorum da hersey bos ama hersey....

KUŞ HATIRALARI

.......
Hepimizin birer yıldızı vardı
onlara isim takardık
onlar da bize isim takardı
pus ve dumandan önce bu şehrin
geceleri gökırpan ve isimleri takılan yıldızları
vardı.

Morientes
30-07-2005, 20:19
morientes bende izmirdenim sana aynen katılıyorum.
teşekkürler.
90 ların kayıp kuşağını görünce insan o yılların kıymetini daha iyi anlıyor.

nazcan
30-07-2005, 20:33
şimdi şöyle çevreme bakıyorum insanlar kaypak olmuş,birbirlerine selam vermezler,hasta oldunmu kimse koşmuyor,aç yattınmı kimse açmısın diye sormuyor,küçük çocukların ağzında birsürü küfürler,televizyonlarda magazin programları,18yaşındaki gençlerde büyüklerine saygı kalmamış ben şuanda 30 yaşını bitirmek üzereyim yukarıda yazdıklarımın hiçbiri 1980'li yıllarda yoktu.ülkenin geleceği elden gidiyor bizim 18 yaşındaki üniversiteli öğrenci arkadaşlarımızın birçoğu disko,bar köşelerinde eğleniyorlar.Boş toplum yetişiyor. Bizim zamanımızda tek birşey vardı okuyup ülkem ve vatanım için faydalı bir insan olmaktı.benim oğlumun adı Nazımcan onun benim yetiştiğim gibi yetişmesini istiyorum boş insan olmasın.O YILLARI VE İNSALARI ÇOK ÖZLÜYORUM.

gzmnc
30-07-2005, 20:50
şimdi şöyle çevreme bakıyorum insanlar kaypak olmuş,birbirlerine selam vermezler,hasta oldunmu kimse koşmuyor,aç yattınmı kimse açmısın diye sormuyor,küçük çocukların ağzında birsürü küfürler,televizyonlarda magazin programları,18yaşındaki gençlerde büyüklerine saygı kalmamış ben şuanda 30 yaşını bitirmek üzereyim yukarıda yazdıklarımın hiçbiri 1980'li yıllarda yoktu.ülkenin geleceği elden gidiyor bizim 18 yaşındaki üniversiteli öğrenci arkadaşlarımızın birçoğu disko,bar köşelerinde eğleniyorlar.Boş toplum yetişiyor. Bizim zamanımızda tek birşey vardı okuyup ülkem ve vatanım için faydalı bir insan olmaktı.benim oğlumun adı Nazımcan onun benim yetiştiğim gibi yetişmesini istiyorum boş insan olmasın.O YILLARI VE İNSALARI ÇOK ÖZLÜYORUM.

çocuğunuzun boş insan olmaması için siz çaba gösteriyorsunuz ,umarım çabalarınız boşa gitmez. ama şikayet ettiğiniz çocukları gençleri yetiştirenler 80 ' liler değil mi?

Morientes
30-07-2005, 20:55
hyr o çocukları yetiştirenleri birebir suçlayamayız.çünkü çevreden o kadar çok olumsuz saldırı varki çocuklara.medya internet markalı ürünler reklamlar sigara uyuşturucu por no.....bunlardan çocukları korumak marifet ister.siz ne kadar korusanızda çocuk saldırıya uğruyor bir şekilde...bu toplumsal bir sorun.90 lardaki yozlaşmanın ürünü..

nazcan
30-07-2005, 20:57
sayın gzmnc evet doğru söylüyorsunuz.bana göre toplum olarak herşeyi çabuk unuttuğumuz doğrudur herhalde.hayatı günlük yaşıyoruz.O zamanın anne babaları çocuklarımız o zamanın zorluklarını yaşamasınlar diye (bana göre) anlatılmadan büyütüldü.hayat toz pembe gösterildi.GEÇMİŞİNİ UNUTAN BİR TOPLUMU YOK ETMEK ÇOK KOLAYDIR.

gzmnc
30-07-2005, 20:58
ama yine de hatanın çoğu büyüklerde değil mi o programları yapanlar da yayınlayanlar da yaşını başını almış insanlar değil mi? çocukluk evresini karma karışık geçiren az sayıda ki genç kendini kurtarabilir ama o zaman da diğer etkenler başına bela olmuyor mu?

Morientes
30-07-2005, 21:00
çocuğunuzun boş insan olmaması için siz çaba gösteriyorsunuz ,umarım çabalarınız boşa gitmez. ama şikayet ettiğiniz çocukları gençleri yetiştirenler 80 ' liler değil mi?

bu mantıkla gidersek 80 leri yaşayan herkes melekti sonucu doğar yok böyle birşey.evet 80 lerde saftık ama 90 lardaki yozlaşmaya ayak uydururan o bazı melek 80 kuşağı da şeytan oldu .bunu da unutmamak lazım.

nazcan
30-07-2005, 21:01
Sayin Gzmnc YaŞinizi ÖĞrenebİlİrmİyİm?

nazcan
30-07-2005, 21:06
Şunun için sordum yaşınızı. eğer ozmanları hatırlarsanız dediklerimizin sayın morientes gibi olduğunun farkına varmışsınızdır.

gzmnc
30-07-2005, 21:07
20 yaşında üniversite öğrencisiyim. aslında konuyu direk gençliği suçlayarak açmasaydınız ben de savunmaya geçmezdim. çünkü hayatını boş geçiren bilgisiz kendisine ülkesine atalarımızın emeklerine yazık eden gençlere ben daha çok tanık oluyorum. çünkü ister istemez aynı ortamlarda bulunuyoruz. ama sanırım tepkimin sebebi yine tanıdığım duyarlı gençlerin de zan altında bırakılması ve büyüklerin işin içinden sıyrılması. sonuçta herkesin bildiği ve soylediği gibi ilk eğitim aile de başlar

nazcan
30-07-2005, 21:13
Bakın ben Bornovada çalışıyorum EGE ÜNİVERSİTESİNİN yanından hergün geçiyorum.Orada okuyan öğrencilerden çalıştığım yere staj yapmak için gelenlerle konuşuyorum ve kendim gözlemlediğim kadarıylaokul sonrası BORNOVA KÜÇÜK PARK CİVARINDA BULUNA KAFELERDE ZAMAN GEÇİRİYORLAR.

nazcan
30-07-2005, 21:14
Bu söylediğim yerler gece yarılarına kadar açık.

nazcan
30-07-2005, 21:17
Bizim zamanımızda lise ye giderken saç sakal kontrolü vardı.Birgün müdür yardımcımız bize sınıfta şunu söyledi. Sene 1990.Elin avrupalısı uzayda bize yer bırakmadı.Biz ise yolda daha yürümesini bilmiyoruz derdi.Yıllar sonra müdürümüzün dediğini çok daha iyi anladım.Bugün ege üni.uzay araştırma diye bir bölüm var ama nerde yetişen öğrenciler ben size bildiğimi kısaca söyleyim okul başladığı zaman 30 öğrenci kontenjanı olan bu bölüm okul bitesiye kadar elle sayılır kadar öğrenci kalıyor.neden zor olduğu için hemen okul bırakılyor.Öğrenciler rahat bölümde okuyup mezun olayım çok para kazanayım mantığıyla hareket ettiği için.zoru başarma diye bir azim yok.

gzmnc
30-07-2005, 21:18
tabi ki var ben yok demiyorum. "hocam siz bizim paralarımızla burda çalışıyorsunuz. biz olmassak paranız da olmaz. bu yüzden bizimle ii anlaşmaya bakın" diyen baba parasına güvenen serseri,kendini bilmezler,.....(daha da laf sayılır) var. öğretmenlik gibi kutsal bir mesleğe boyle bakıp bunu utanmadan soyliyebiliyorlar. ama etrafına saygılı, ülkesi için gerçekten 1 seyler yapmaya çalışan gençler de yetişiyor.

nazcan
30-07-2005, 21:25
evet aynen katılıyorum.

TNT-2
30-07-2005, 21:27
Ne zaman ki calısan kadın nufusu arttı cocuklar kreslerde buyudu iste donum noktası bence o yıllar...

nazcan
30-07-2005, 21:31
Bence dönüm noktası teknoleji denilen ilet kavramının içimize çok hızlı bilinçsiz bir şekilde girmesiyle başladı.Hazırcı toplum olduk üretken olmadık hiçbir zaman.

gzmnc
30-07-2005, 21:32
evet aynen katılıyorum.

:) çocuk kandırıyor gibi verilmiş bir cevap olmuş ama teşekkürler yine de :p
daha öncede dediğim gibi umarım oğlunuz hayatın, bu ülkenin ve atalarımızın emeklerinin kıymetini bilen, bu felsefeyle yaşayan bir genç olur. ve umarım onun zamanında öss çoktan kaldırılmış olur :p ben başarıyla atlatmış olsam da hala boyle bir gelecek planlama sistemine karşıyım

Morientes
30-07-2005, 21:33
ege üniversitesinde uzay bilimleri ve astronomi diye bi bölüm var dimi?
mezunlar ne zaman astronot olacak aceba :)
belkide çoğu renkli gazetelerde günlük burçları falan yazıyorlardır naapsınlar...
bu arada ntv de duydum doğrumu bilmiyorum ilk astronotumuz 2008 de uzaya gitçekmiş.ilk uzay mekiğimizde 2015 te uzaya fırlatılcakmış.

nazcan
30-07-2005, 21:34
Hatırlarmısınız ilk siyah beyaz televizyonlar hayatımıza girdiği zaman nasıl saldırdık her evde televizyon oldu.sene 1980 sonrası.Sene 2005 kendi televizyonumuzu üretemiyoruz.Hep dışa bağımlılık devam ediyor.bu örnek çoğaltılabilir.Mesela ilk uçağımızı ESKİŞEHİRDEüretirken şimdi dışa bağımlıyız.

Morientes
30-07-2005, 21:37
ilk arabamız devrim adıyla yapılmış.sonra resmi geçitte gururla takdim edilecekken 100 metre gidip stop etmiş :) bu da bir devrim yaniiiiii :)

gzmnc
30-07-2005, 21:40
ilk arabamız devrim adıyla yapılmış.sonra resmi geçitte gururla takdim edilecekken 100 metre gidip stop etmiş :) bu da bir devrim yaniiiiii :)

bunun bir komplo olduğunu okumuştum. ama doğruluğu hakkında herhangi bir garantim yok.

nazcan
30-07-2005, 21:43
ben başarıyla atlatmış olsam da hala boyle bir gelecek planlama sistemine karşıyım

bu planlama sistemi derken anne ve baba yönlendirmsiyle demek istediniz?

Morientes
30-07-2005, 21:48
bence bu kuşağın çok çalışması ve okuması lazım.nüfüs arttı olanaklar kısıtlı rekabet çok ekonomi kötü...
her dönemin zorlukları ve nimetleri var.
önemli olan doğru olandan faydalanabilmek.
birde şu sözleri hiç unutmamalılar.
söz gümüşse sükut altındır ve bir de yarı cahil kör cahilden daha tehlikelidir.

gzmnc
30-07-2005, 21:48
yo annemle babam kararlarımı bana bırakmışlardı. sınav sistemi hele de 3 saate sığdırılmış tamam bu 3 saat için oldukça büyük bir on birikim ve çalışma gerekiyor yani ilk okul 3-4 den itibaren önce fen lisesi ya da anadolu lisesi sınavlarına hzr. ordan da oss. mesela ben dershane okl da oldukça iyiydim. ama sınavın son zamanlarında duyduum heyecan yüzünden kaydırma yapmıştım. o zamanki hedeflerimden tamamen vazgeçmiştim aldığım puan sonucu. şu anda okuduğm okl ve bolumden çok ama çok memnunum ama ya benm kadar şanslı olamayanlar?

nazcan
30-07-2005, 21:58
20 yaşında üniversite öğrencisiyim. sonuçta herkesin bildiği ve soylediği gibi ilk eğitim aile de başlar

Anne ve babalar sizin yaşınıza gelene kadar çocuğuna yapması gerekenleri öğretmesi gerekiyor.Toplumumuzun eğitim düzeyinide düşündüğünüz zaman çocuk ya çevreden yada arkadaşlarından etkileniyor.Yani ilk eğitimin aileden başlaması için anne babalarımızın biraz eğitimli olması gerekirdi diye düşünüyorum.Ozaman çocuk da aradığı bilgiyi çevreden değil aileden bulur.

gzmnc
30-07-2005, 22:03
sanırım kısır döngü o alilelerin eğitimsiz olması da onların ailelerinin suçu...
ama az once anlattığım olayda öğretmenlerine saygısızlığa cüret edenler parası olan zibidiler. yani türkiyenin en pahalı ozel üniversitelerinden birinde okuyan ya da okutulan tipler. onların aileleri bence oldukça eğitimli kişilerdir.

nazcan
30-07-2005, 22:20
Eğitim ve öğretimin gayesi, yalnız hükümete memur yetiştirmek değil, daha ziyade memlekete ahlâklı, karakterli, cumhuriyetçi, inkılâpçı, müspet, atılgan, başladığı işleri başarabilecek kabiliyette, dürüst düşünüşlü, iradeli, hayatta tesadüf edeceği engelleri yenmeye kudretli, karakter sahibi genç yetiştirmektir. Bunun için de öğretim programlarını ve sistemlerini ona göre düzenlemelidir.
(Kılıç Ali, Atatürk'ün Hususiyetleri, 1955 s. 62)

Halkı eğiterek bilgili kılmak, aydınları halk seviyesine indirmekten ziyade, bütün halkı eğitimde aydın olarak yetiştirmek gerekir.
1918 (Afet İnan, Ellinci Yılda Tarihten Geleceğe, 1973 s. 41)

Eğitim ve öğretimde uygulanacak yol, bilgiyi insan için fazla bir süs, bir zorbalık vasıtası yahut medenî bir zevkten ziyade, maddî hayatta muvaffak olmayı temin eden pratik ve kullanılması mümkün bir cihaz haline getirmektir. Millî Eğitim Bakanlığı bu esasa önem vermelidir.
1923 (Atatürk'ün S.D.I s. 288)

yukarıda yazılan atatürk'ün 3 öğütü yeterlidir herhalde.biz hep belli kesimler tarafından yönetildik ve hala yönetiliriyoruz.

gzmnc
30-07-2005, 22:26
sadece yonetmekle değil hatta beyin yıkamakla bile uğrasıyorlar. çok fonksiyonel. tv olarak ozellikle de ya da dershaneler de okullarda bile var.

nazcan
30-07-2005, 22:35
Okul, genç beyinlere insalığa saygıyı, millet ve ülkeye sevgiyi, bağımsızlık onurunu öğretir. 1922

Dünyada herşey için, medeniyet için, hayat için, başarı için, en hakiki mürşit bilimdir, fendir. 1924

GENÇLİĞE HİTABE

Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK
20 Ekim 192


daha nediyelim?

nazcan
30-07-2005, 22:36
Basının İlerlemedeki Rolü

"Basın milletin genel sesidir. Bir milleti aydınlatma ve doğru yolu göstermede, bir millete muhtaç olduğu fikir besinini vermekte, hulasa bir milletin mutluluk amacı olan ortak yönde yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir okul, bir rehberdir." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, Cilt I, s. 231)
"Basının genel hayatta, siyasi hayatta ve cumhuriyetin gelişmelerinde ve ilerlemelerinde yüklendiği yüksek vazifeleri anmak isterim. Basının tam ve geniş hürriyeti iyi kullanması, ne derece nazik bir vaziyet olduğunu da söylemeye lüzum görmem. Her türlü kanuni kayıtlardan önce bir kalem sahibinin ilme, ihtiyaca ve kendi siyasi görüşlerine olduğu kadar vatandaşların haklarına ve memleketin, her türlü hususi görüşlerin üstünde olan, yüksek menfaatlerine de dikkat ve hürmet etmek manevi mecburiyeti, asıl bu mecburiyettir ki genel düzeni temin edebilir." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, Cilt I, s. 330)

gzmnc
30-07-2005, 22:41
evt basının ilkeleri bunlar olmalı ama gelin ve kaynanalarımızın,magazincilerimizin,reynamızın, omuzun bumuzun ilkeleri bunlar mı?

bourbon
30-07-2005, 22:54
Turkiyede basin.Sayin nazcan Turkiyede basin ahlaki diye birsey yokki + deger katsin ilerlemeye.Ulkemizde basin nerde hirsizlik nerde kirli ihaleler nerde en ufak bir yolsuzluk devamli icindedir.Temel gecim kaynagi maalesef bu pisliklerdir.Lise yillarimda en cok gazeteci olmak isterdim'simdi sukrediyorum olmadim diye ve butun gazeteci ozellikle yazar arkadaslarada Allah yardimcilari olsun diyorum boyle pis ve kesinlikle demokratik olmayan calisma ortamlarinda

nazcan
30-07-2005, 23:42
özür dilerim bir süreliğine ayrılmak zorunda kaldım.Görsel basın istediğini yükseltir istediğini yerin dibine gönderir.Biz toplum olarak araştırmacı değiliz gazete ve televizyonlarda söylenen yazılan herşeye inanırız. Medya dediğimiz gruplarda bu çok iyi bir şekilde insanları etkilemede başarılıdır.

Morientes
11-08-2005, 12:20
Dallas dizisindeki ailenin annesi "Bayan Ellie" rölüyle ünlenen Amerikalı aktris Barbara Bel Geddes, 82 yaşında akciğer kanserinden öldü.
Bel Geddes’in kuzeni Lewis Bennett, ünlü oyuncunun Pazartesi günü Maine’deki evinde öldüğünü söyledi.
1940’lı yıllarda sinema filmlerinde oynamaya başlamadan önce
kariyerine Broadway’de oyuncu olarak başlayan Bel Geddes, hem Oscar hem de Tony ödüllerine aday gösterilmiş, ancak 1978’den 1991’e kadar oynadığı Dallas dizisindeki "Bayan Ellie" rolü ile dünya çapında ün kazanmıştı. Bel Geddes dizideki rolü ile 1980’de Emmy ödüllerinde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanmıştı. Bel Geddes, Alfred Hitchcock’un 1958 yapımı ünlü filmi "Vertigo" (Yükseklik Korkusu) ve Elia Kazan’ın "Sokaklarda Panik" filmlerinde de rol almıştı. Ünlü oyuncu 1991 yılından bu yana Maine kenti yakınlarında, göl kenarındaki evinde mütevazı bir hayat sürüyor ve boş zamanlarında çocuk kitapları yazıyordu.

Morientes
12-08-2005, 18:04
self control ü söyleyen laura branigan da kanserden öldüğünde çok üzülmüştüm.

balaban
24-09-2005, 21:50
Mahalleler vardı.

Morientes
08-10-2005, 13:24
'Culture Club grubunun solisti İngiliz şarkıcısı Boy George, New York'ta uyuşturucu bulundurmaktan gözaltına alındı.Güvenlik güçleri, şarkıcının hırsız girdiğini bildirmesi üzerine Manhattan'daki evine gitti. Polis sözcüsü, eve giden memurların hırsızlık tespit etmediğini, dahası evde bir miktar kokain bulduğunu, bunun üzerine 44 yaşındaki şarkıcının gözaltına alındığını bildirdi. Şarkıcı, uyuşturucu bulundurmak ve asılsız ihbarda bulunmaktan tutuksuz olarak yargılanacak. 'Hürriyet

yazık...unutulmuş şöhret olmak ne acı....

ghetto
09-10-2005, 17:46
90 ları 80 leri , 70 leri 60 larıda transit geciyorum...
ve keşke 40-50 li yıllarda 20 li yaşlarımda olsaydım diyorum ...
Bana hitap eden herşey o yılların günlük hayatının bir parçasıymış...

80 lerden de f-104 leri minnetle anıyorum
Saygılar

semerkandi
10-10-2005, 08:48
gaz kuyruklarını
elektrikle çalışan troleybüsleri
şişman dolmuşları
komşu gidip gelmelerini

bir evden cenaze çıksa
o apartman ve o mahalle halkının
3 gün 3 gece boyunca
cenaze evine saygısından dolayı
televizyonunu ve radyosunu açmadığını
eğlence programı seyretmediğini
veya en azından sesini açmadığını
herkesin acısını herkesin paylaşmasını

çok özlüyorum

saygılarımla

Detay
11-10-2005, 21:43
walla bende ozluyorum nerdeeee o ilk yasların yaramaz tadı...

gemici
11-10-2005, 21:45
walla bende ozluyorum nerdeeee o ilk yasların yaramaz tadı...
ancak ..ne yaramaz çocuktun be

soros74
11-10-2005, 21:48
Her akşamüstü tekvuruş ve çift kale maç oynamayı özlüyorum...

Tenefüs aralarında okulda sınıf maçları yapardık.

traderslm
11-10-2005, 21:49
borsa yoktu abı o zaman nesını ozluyorsunuz :)

soros74
11-10-2005, 21:52
borsa yoktu abı o zaman nesını ozluyorsunuz :)
Borsa bir uyuşturucu gibidir. Biraz para kazandırdı mı kurbanını esir alır. Ben bu esareti 94den 2005e kadar yaşadım. Çok şükür bu uyuşturucudan yakamı bu sene kurtardım. Dünya varmış beeee.....

traderslm
11-10-2005, 22:00
:) darısı basımıza o zaman ne dıyım ancak pek de kurtulmus gıbı degılsın dostum halen bu saatte borsa formunda yazdıgına gore .... artı nıck e bakarsak tamamen borsanın ıcınde goruyorum sahsen sızı affınıza sıgınarak:)

soros74
11-10-2005, 22:06
:) darısı basımıza o zaman ne dıyım ancak pek de kurtulmus gıbı degılsın dostum halen bu saatte borsa formunda yazdıgına gore .... artı nıck e bakarsak tamamen borsanın ıcınde goruyorum sahsen sızı affınıza sıgınarak:)

Forumda genelde offtopic ve siyasete yazarım. Şu anda da elimde kağıt yok.

Bir zamanlar resmen esir almıştı beni. Hatta üniversitedeyken senasa yetişmek için final sınavından erken çıkıp, sınavdan kaldığımı bile bilirim. Ertesi günkü seansın gelmesini akşamdan bekler, saatleri sayardım. Resmen bir manyaklık halini almıştı...

Geçmiş senelere bakınca, borsa meretine harcadığım zamanı mesleğime harcasaydım, borsadan kazandığımı misliyle katlardım diyorum...

Tecrübe diye buna diyorlar işte: Borsadan yenilen kazıkların bileşkesi:)

yeter
11-10-2005, 22:06
80 leri hiç özlemiyorum. Daha çok 1977 lere dek olan 70 li yılları özlüyorum.

Detay
11-10-2005, 22:09
ancak ..ne yaramaz çocuktun be

sorma bizimkılerde oyle diyo...her b... yemısım
:D :D :D :D

traderslm
11-10-2005, 22:13
Forumda genelde offtopic ve siyasete yazarım. Şu anda da elimde kağıt yok.

Bir zamanlar resmen esir almıştı beni. Hatta üniversitedeyken senasa yetişmek için final sınavından erken çıkıp, sınavdan kaldığımı bile bilirim. Ertesi günkü seansın gelmesini akşamdan bekler, saatleri sayardım. Resmen bir manyaklık halini almıştı...

Geçmiş senelere bakınca, borsa meretine harcadığım zamanı mesleğime harcasaydım, borsadan kazandığımı misliyle katlardım diyorum...

Tecrübe diye buna diyorlar işte: Borsadan yenilen kazıkların bileşkesi:)
ok o zaman hocam bense neden bu kadar gec kalmısım dıyorum .... cok kazık yedık cok kagıt kaptırdık ama borsa boyle ogrenılıyor zaten ha yıne yanlıs oldu ogrenmek ımkansız hergun bıraz daha ogrenmeye calısıyoruz dıyelım ama ben hayatımdan memnunum sahsen baska ıste bu parayı kazanmak mumkun degıldı benım ıcın

soros74
11-10-2005, 22:18
boşver dergiyi...........bizim karşı apartmanda bir yavru vardı onu hatılrdım........amanınnnnnnnnnn..............s
Yavru deyince aklıma geldi; Fırt dergisinin arka kapağında Yavrunuzun Sayfası vardı. Bir önceki sayfada da Arap Kadrinin maceraları gelirdi...

GozgurS
12-10-2005, 11:58
Biraz uzun ama :D :D

1980li yıllarda hayatının ilk tecrübelerini yaşamış, ilkokula gitmiş, Kenan Evren´i, Erdal İnönü´yü, Özal'ı tanımış olmak;
Ajda Pekkan´ın Alo, Michael Jackson´ın Pepsi reklamlarını hatırlayacak kadar şanslı olmak demek.
Big in Japan, The Final Countdown, Eye of The Tiger demek.
Köprü demek, ödediğiniz her kuruş verginin yol, su, elektrik olarak size geri dönmesi demek
Voltran Voltran Voltran demek , depozito toplamak adına kola şişesi biriktirmek demek , Adile Naşit`ten masal dinlemek demek.
Debbie Gibson, tiffany, Jason Danovan, Sandra, Modern Talking. vb. dinliyor olmak... Comanchero´nun ve life is life'ın sözlerini ezberlemeye çalışmak demek...
Michael Jackson, Madonna, Samantha Fox demek
Korhan Abay, Cenk Koray, Metin Milli, Ersen ve Dadaşlar demek.
Okula siyah önlükle gitmek demek. Kayahan, Nilüfer, Sezen Aksu, Barış Manço ile büyümek demek.
İhtilal çocuğu demek, Köle İzaura demek, Ziyaretçiler demek!!!!
Acidçi misin metalci mi demek...
Moruk demek, Herild yani demek, Hey corc versene borc demek, olmaz maykıl bende de yok cevabını işitmek demek, geriye dönüp baktıkça iç geçirmek demek...
Yüzyıl içindeki en iyi, en kıyak kuşak. Hem eski hem yeni olmak demek.
Edi mörfiiiiiii huuuuuuuuuuuuuu şörli makleeyynn yeeeeeee diye bağırıp en az bir technotronic kasetine sahip olmak demek.
Mahalle çeşmelerinden su içmek, bayramları iple çekmek, cumhurbaşkanı denince Kenan Evren'i hatırlamak demek
Koltuk altında topla okul bahçesine yalnız giderken "nasılsa oynıycak birileri vardır" diyebilmek demek
Eti kemik geçiyor demek;
Evden çıkmayan bilgisayar bebeleri haline gelmeden çocukluğunu yaşayabilmiş son dönemin bir üyesi olmak,
Ne sorusuna zonk cevabı vermekten zevk duymak, büyüteç ile kağıt yakmak ve siyah kağıtların beyaza oranla daha kolay yandığını keşfetmek, 9 voltluk pile dilinle dokunup o ekşi anı yaşamak,
Televizyon konserlerini teybe çekerken odaya giren anneyi hemen susturmak,
23 nisan çocuk şenliğinde gelen yabancı çocuklara 5 dakikada aşık olmak demek
Son dersin son 5 dakikasında parkeleri giyip zilin çalmasını beklemek, hurraa kapıya doluşmak, dışarıya pestil olarak çıkmak demek,
sinek ilacı arabalarının arkasında bıraktığı bulutta deli gibi dolaşmak demek.
Tipe bak demek,
Fon müziği Laura Brannigan'dan Self Control olan günler.
Bakkala gitmenin, sokakta oynamanın, harçlık toplamanın geçerli sayıldığı, Havuç´un olmadığı yıllar demek...
her şeye rağmen temiz ve el değmemiş bir hayat demek... Sonrasında biz büyüdük ve kirlendi dünya demek.
Pazar akşamları mecburen yıkanmak ve erken yatmak demek
Sesi açıp kısmak için televizyonun dibine kadar gidip üstündeki düğmelere basmak zorunda olmak demek
Şehirlerarası yolculuklara çıkarken otobüsün 302s olması için dua etmek.
Bilet alırken arka kapının önü ve tekerlek üstü olmasın demek.
Resimli futbolcu kartları demek, süper babaanne demek, fantayla kolayı karıştırmak demek, mahalle kavramı demek.
Anket ve hatıra defterlerinin olması bunlara seviyorum ama kimi diye başlayan maniler yazmak, içinde biri sabunlu iki ıslak bez olan mustili beslenme çantası, dantel yaka, yenen kokulu silgi, leblebi tozu çekerken atlatılan ölüm tehlikeleri, hulohop, ayak bileğine takılarak çevrilen top, sek sek oynamak, bayramda mahalleye dağılıp şeker toplamak,
müsaitseniz annemler size gelecek demek.
TRT´nin yayın akışının bitmesiyle çalan İstiklal Marşı için ayağa kalkıp, marşı hazır olda bangır bangır söylemek ve marşın bitiminden sonra çıkan tiz "biiiiiiiiiiiiip" sesine rağmen televizyonu kapatmamak demek.
PKK saldırılarında her gün mutlaka birilerinin öldüğünü duymak ama anlamamak demek.
Yazlık diskolarda içeri alınmamak demek, bunun için ağlamak ve içeride -You are in the army now- şarkısında sarmaş dolaş dans eden abi ve ablalara bakıp özenmek demek
Gorbaçov´un kafasındaki kırmızılığın ne olduğunu merak etmek,
breyk breyk arkadaş arıyorum demek
Eve lazım olur diye fazlaca pul almak demek
ho ho ho hoover demek
Zeki Müren'in size alo diyoruuuum demesi demek
İlkokulda Halley, Petrol ve Komancero şarkılarını uydurma sözlerle söyleyerek dans eden Tolga Han özentisi sefil dans grupları kurmak okul sonrasında ise her gün koşturarak eve gidip; bu toprağın sesi programında kımıl zararlısı ile mücadele yöntemleri, orman köylüsünün sorunları ve yüksek randımanlı durum bugdayı türleri ile ilgili verilen faydalı bilgilerin ardından Kamber ağa ile uyanık skeçlerini büyük bir ilgi ile izlemek demek küçük yaşta bilinçli bir çiftçi kadar ziraat bilgisine sahip olmak demek
sinemalarda the Lord of the rings, Harry Potter vs. izlemek yerine Jules Verne romanları okumakla geçirilen bir çocukluk demek

Aldım çantamı kolumaaa,
çıktım Dallas yoluna,
ben Babi´yi beklerken
Ceyar girdi koluma
şarkısını dansıyla birlikte bilmek demek.

"Ama bunu söylemenize gerek yok ki,
ben yapınca alışverişi, zaten alıyorum satış fişi" replikleri barındıran Ali-Ayşegül Atik reklamını hatırlamak demek

hadi hep birlikteeee, hep birlikteeee,
biz biz olalım!
yemeklerden önceeee,
lavaboya koşalım,
hafta da bir kere tırnakları keselim,
fırçalayıp onları tertemiz olalım diye şarkılar ezberleyen bir nesil olmak

İcraatın içinden izleyip Özal´ın kalemine bakıp hipnotize olmaya çalışmak
Videocudan American Ninja, Kartal, Kan Sporu ve Evil Dead gibi filmleri kiralamak demek
Analogtan dijitale geçiş devrini yaşamış birey olduğunu anlamak ve ikisinden de farklı zevkler aldığının farkına varmak demek
Çok güzel bir ülkenin son yıllarını hayal meyal hatırlamak, sonra da çivisinin çıkışını görerek büyümek demek
Hava durumlarının eksi değil de "sıfırın altında bilmem kaç" denildiğini bilmek demek
Apartmanın çatısına 5 metrelik anten takıp üstüne de tencere kapağı bağlayan bir abinin sizi TV önüne oturtması ve çatıdan oldu mu diye bağırıp anteni ayarlamaya çalışması . Yunanistan kanallarını görüntülemek adına .. Oldu oldu diye camdan kafayı çıkarıp bağırmak ve kimsenin buna şaşırmaması demek.
Siyah beyaz ve karlı bir görüntü de olsa ..
Üstelik Yunanca tek kelime anlamasanız da gündüz vakti çizgi film izlemek için az debelenmemiş olmak demek...
Muhtemelen hayatımız boyunca yaşadığımız en güzel 10 yıl demek...
TRT 1´de oluşan sorunlar sonucu yayına bir süre ara verildiğinde ekrana getirilen donuk ağaç, dağ bayır resmine 10 dakika hareketsiz bakabilmek demek,

Türkiye'de yaşamış son mutlu kuşak olduğunu hüzünle hissetmek demek..

NOT:Alintidir

pegasus
22-10-2005, 10:56
Benim o günlere dair hatırlayabildiğim tek şey Atari 2600 de oynadığım o tek çizgi halindeki arabaların yarıştığı atari oyunuydu.Doğubank'ta 3 haftada zar zor getirtebildiğimiz bir kartuşu vardı.Televizyona bağlandığı için sadece sabahları öğlenciyken oynabiliyor bir sonraki günü iple çekiyordum.Oynayanınız varsa hatırlar belki.Yollar,sisli ve karlı olabiliyordu.

pride
22-10-2005, 13:42
80 leri hiç özlemiyorum. Daha çok 1977 lere dek olan 70 li yılları özlüyorum.


80 ler guzeldı ama ben en cok 70 lerı merak edıyorum....

Morientes
30-10-2005, 11:25
Uçan Kaz çizgi dizisi atv de yeniden başlamış.görünce bi tuhaf oldum.
yalnız uçan kaz Morton un adını Martin diye çevirmişler gıcık oldum.

dent
30-10-2005, 11:42
:) nils(yazılışını bilmiyorum)ve uçan kaz dı o.
pazar sabahları klasik müzik konserinden önce olurdu ...
şimdi ne zaman ?
Uçan Kaz çizgi dizisi atv de yeniden başlamış.görünce bi tuhaf oldum.
yalnız uçan kaz Morton un adını Martin diye çevirmişler gıcık oldum.

gemici
30-10-2005, 11:46
80 ler guzeldı ama ben en cok 70 lerı merak edıyorum....
gelde bir gün anlatayım sana 70 leri

Morientes
30-10-2005, 11:50
:) nils(yazılışını bilmiyorum)ve uçan kaz dı o.
pazar sabahları klasik müzik konserinden önce olurdu ...
şimdi ne zaman ?
cmt günü rastladım atv de dizi miydi yoksa tek bir filmmiydi bilmiyorum.
nils yine yaramazlıklar yapmaya devam ediyor.:)
atv ye de hayret yani 40 yıllık uçan kaz Morton u Martin yapmışlar pess.
seslendirme de kötüydü.
tabii o zamanlar nils i seslendiren şimdi kazık kadar olmuştur :)
birde nils in omzunda dolaşan ve hala ne hayvanı olduğunu anlayamadığım (sincap heralde) işte onu da o zamanlar yanılmıyorsam M.Ali Erbil seslendiriyordu ve hayvan garip bir şekilde uzatarak niiiillllsss derdi.

Morientes
30-10-2005, 12:53
bugün pazar.eskiden pazarları erken kalkıp nils ve uçan kaz morton un maceralarını izlerdik.sonra da mecburen pazar konserine takılırdık.malum tek kanal.o zamanlar önce gıcık olurdum yahu kim dinliyor bunları derdim.ama izleye izleye bir müzik kültürü oluştu yani.sağolasın TRT.konserleri genelde rahmetli Hikmet Şimşek yönetirdi.arasıra da Gürer Aykal yönetirdi.o daha gençti tabii.bazen de TRT nin yabancı kanallardan bulduğu klasik müzik konserleri olurdu.ordaki şefler uzun saçlı falan tiplerdi.böyle yönetirken sağa sola yalpalar kendilerinden geçerlerdi sanki transa girmiş gibi.içimden bizim şefler ne ciddi oysa derdim.zamanla bir bakmışım vivaldi,bach,chopin falan baya bi dinleyici olmuşum yani...arabesk dinlemekten iyiydi tabii..konserden sonra western olurdu.bizim artistlerden önce, John Wayne ı tanımıştım.nede olsa adamın her hafta filmi oynardı.ben hep kızılderilileri tutardım tabiiki..
sonra da kımıl zararlılarının anlatıldığı tarım proğramları falan olurdu.şehirde yaşamama rağmen en az bir çiftçi kadar toprak tarım ve hayvancılık bilgisi edinmiştim.büyükbaş hayvanlarda görülen hastalıkları falan ezbere bilirdim.
italyadan müzik programı pek bir popülerdi.Rafaella Carra ablamız inanılmaz showlar yapardı.nereyse herkes çat pat italyanca konuşuyordu memlekette.ben bile italyan kültüre gitmiştim bi ara :)
İtalyanca şarkıları pek bir meşhurdu.birde zırt pırt ülkemize gelen karı koca ikili al bano romina power ın feliçita şarkısı dillere pelesenk olmuştu.herkes feliçitaaa feliçitaaaa der sonrasını getiremediği için nınınını nınınnına nınınına diye bir güzel şarkıyı söylerdi.
sağolsun TRT miz zırt pırt arızaya girerdi.önceleri necefli maşrapa resmi sabit ekrana gelirdi. ama arızalar iyice uzayınca sonraları yabancı grupların kliplerini (nasıl olduysa) arızalar sırasında yayınlamaya başladılar.biz arıza olsada bi kaç klip seyretsek diye sabırsızlıkla arıza beklerdik :)
ertesi gün okulda herkes bir önceki geceki arızada çıkan klipleri konuşurdu.abi duran duran ın klibi nasıldı? Nena yı gördün mü falan :)
bir gün hiç unutmam gene böyle bir arızada Bonnie Tyler ın total eclipse of the heart şarkısını yayınlamışlardı.ama TRT bu... yayınladığı klipte arızalanınca şarkıyı tam 7 kez mi 9 kez mi ne üstüste yayınlamışlardı.herkes şikayet etmişti ama ben mest olmuştum tabiiki...keşke hep bu TRT arızalı kalsa derdim hep :)sayelerinde Bonnie Tyler meşhur olmuştu ülkemizde.
kökler dizisi çok meşhurdu.herkes ailecek izlerdi diziyi.ama kunta kintenin sülalaesi o kadar geniştiki genelde ev halkı kim kimin torunu,akrabası karıştırıdı.
ama ben zeki bir velet olduğum için kunta kinte ye soy ağacı yapmıştım.biri yahu bu kimdi diye sorunca hemen soyağacına bakıp aaa bu kunta kintenin 3. kuşak torununun yengesinin amcaoğlu derdim.herkes dahiymişim gibi bana bakardı.sayemde diziyi herkes özümseyerek izlerdi.
birde tabiiki artistik patinaj şampiyonalarını prime time da gözümüze sokardı TRT miz.Katerina Witt e aşık olmuştuk tabii...nerdeyse bütün rus patencileri (çiftlerde dahil) isimlerini ezbere bilirdik..alexsandır zaytsevvvvv irina rodninaaaa diyerekten.
hatta hakemlere kızardık az puan verdiler diye.herkes otorite olmuştu buz pateni dalında.ikili burgu üçlü aksıl falan...hani erövizyondaki gibi tele vote sistemi olsa o zamanlar birinciyi Türk halkı belirliycek yani o derece...
ama nedense kimse mıçını kaldırıp buz pateni yapmazdı o da ayrı konu tabii..:)
şimdi 500 kanal var ama o tad yok nedense.... :(

gemici
30-10-2005, 13:00
neydi o günler..

zülfikar
30-10-2005, 13:04
neydi hocam neydi?:)

gemici
30-10-2005, 13:33
ne deydi anlamadım

zülfikar
30-10-2005, 13:35
o günler neydi?:p :gulen:
anlat yani:roll:

gemici
30-10-2005, 13:36
o günler neydi?:p :gulen:
anlat yani:roll:
yazmak olmaz..geleceksin oturacaksın karşıma dinleyeceksin 32 kısım tekmili birden

zülfikar
30-10-2005, 13:43
Pardon hocam.:( Maksadımı aşan bir söz ettim galiba?

niko
30-10-2005, 15:12
Minibüslerde yüksek volümde müzik(yani arabesk!) dinlenirdi.
O gürültüde para alışverişi nasıl olurdu?
Elbette muavinler sayesinde.
Tek ayağı boşta kapıya asılı giden muavinler.
N'oldi o kadar muavine be, nerelere gittiler...

gemici
30-10-2005, 15:13
Pardon hocam.:( Maksadımı aşan bir söz ettim galiba?
yok canım ne demek emrin olur istediğin zaman anlatırız

soros74
30-10-2005, 15:15
neydi o günler..
Hey gidi günler hey......
Ne nargile içerdik değil mi abi:)

Detay
30-10-2005, 15:17
bende cok ozluyorum kıcımızda sortla top pesınden kosardık yedıgımız onumuzde yemedıgımız arkamızda..hayat sadece sekerleme ve futbol dan ıbarettı ... su hale bak buyudukce herseyde beraber buyuyor... sorunlar senetler işler gucler vs...

Detay
30-10-2005, 15:17
Hey gidi günler hey......
Ne nargile içerdik değil mi abi:)

ne nargılesı ıcerdınız abı cappucıno elmalı muzlu
hehehehehe

gemici
30-10-2005, 15:18
detay sen anlamazsın nargişten

soros74
30-10-2005, 15:21
ne nargılesı ıcerdınız abı cappucıno elmalı muzlu
hehehehehe
Avokado içerdik, sen de dene çok iyi gelir:)

niko
30-10-2005, 15:22
Minibüs arkası sloganlar vardı.
70'lerdeki arabesk yazılar 80'lerde sosyal mesaj özlemlerine dönüştü.
Aracın finansal kaynağını anlatmak için "Babam sağolsun"
İşe ara vereni selamlamak için "O şimdi asker"
Ve sübyan özlemler için "Liselim"
en gözde sloganlardı.. :aglayan:

Detay
30-10-2005, 15:22
detay sen anlamazsın nargişten

saol abı bi gun gelde ıcelım bak bakalım anlıyomuyum hehehehehe
sımdıkı gibi jelatın kagıdına sarılı kız nargılesı degil ama ::):):):):)

JAKO
30-10-2005, 15:22
Uçan Kaz çizgi dizisi atv de yeniden başlamış.görünce bi tuhaf oldum.
yalnız uçan kaz Morton un adını Martin diye çevirmişler gıcık oldum.

:p :p

gemici
30-10-2005, 15:22
ya da ''nazar etme ne olur çal seninde olur''

gemici
30-10-2005, 15:23
saol abı bi gun gelde ıcelım bak bakalım anlıyomuyum hehehehehe
sımdıkı gibi jelatın kagıdına sarılı kız nargılesı degil ama ::):):):):)
anlamadığın belli hala nargile diyorsun..nargiş dedik

JAKO
30-10-2005, 15:27
kaçak dizisi oynarken sokaklar boşalırdı. on sene daha geriye gidin :)
bir on sene daha gidin hayat daha keyifliydi 60 lı yılların sonlarında popüler şarkımız "bana kaderimin bir oyunu mu bu", gözlerim vagonları dolaştı üzgün üzgün. emel sayın 60 ların sonlarıyla yetmişlerin başlarında estirdi.

niko
30-10-2005, 15:32
Eve girmek için camdan birinin
Dizi başladıııııııı
diye bağırmasını beklerdik

Detay
30-10-2005, 15:32
anlamadığın belli hala nargile diyorsun..nargiş dedik

nargiş i gec nargıle :D :D :D

Figo
30-10-2005, 15:33
80'ler yaşasın "commodore 64" demektür.:D

soros74
30-10-2005, 15:38
80'ler yaşasın "commodore 64" demektür.:D
Amstrad, Sinclair demektir.

Figo
30-10-2005, 15:41
80'ler yaşasın "commodore 64" demektür.:D

80'ler oyun kasetlerini tanımayan comd. 64'ün teyplerinin kafa ayarünü tornavidayla yapıldığı yıllardır :roll:

niko
30-10-2005, 16:15
80 (ler) yerine 80 doğumlu birini özlesem ayıp olmaz değil mi :D

gzmnc
14-11-2005, 23:41
>>>>980li yıllarda hayatının ilk tecrübelerini yaşamış,
>>>>ilkokula gitmiş,
>>>>Kenan Evren´i, Erdal İnönü´yü, Özal'ı tanımış olmak,
>>>>Ajda Pekkan´ın Alo, Michael Jackson´ın Pepsi
>>>>reklamlarını hatırlayacak kadar şanslı
>>>>olmak demek.
>>>>
>>>>Big in Japan, The Final Countdown, Eye of The Tiger
>>>>demek.
>>>>İcraatın içinden demek, "Semra koy bir kaset de
>>>>neşemizi bulalım" demek.
>>>>Köprü demek, ödediğiniz her kuruş verginin yol, su,
>>>>elektrik olarak size geri dönmesi demek
>>>>
>>>>Voltran Voltran Voltran demek , depozito toplamak
>>>>adına kola şişesi biriktirmek demek , Adile Naşit`ten
>>>>masal dinlemek demek.
>>>>
>>>>Debbie Gibson, tiffany, Jason Danovan, Sandra, Modern
>>>>Talking. vb. dinliyor olmak...
>>>>Comanchero´nun ve life is life'ın sözlerini
>>>>ezberlemeye
>>>>çalışmak demek...
>>>>Michael Jackson, Madonna, Samantha Fox demek
>>>>
>>>>Korhan Abay, Cenk Koray, Metin Milli, Ersen ve
>>>>Dadaşlar demek.
>>>>Clementine, He-man, She ra, Transformers demek.
>>>>
>>>>Okula siyah önlükle gitmek demek. Kayahan, Nilüfer,
>>>>Sezen Aksu, Barış Manço ile büyümek demek.
>>>>
>>>>İhtilal çocuğu demek, Köle İzaura demek, Ziyaretçiler
>>>>demek!!!!
>>>>Acidçi misin metalci mi demek...
>>>>
>>>>Moruk demek,
>>>>Herild yani demek,
>>>>Hey corc versene borc demek,
>>>>olmaz maykil bende de yok cevabını işitmek demek,
>>>>geriye dönüp baktıkça iç geçirmek demek...
>>>>
>>>>Yüzyıl içindeki en iyi, en kıyak kuşak. Hem eski hem
>>>>yeni olmak demek.
>>>>Biraz gözü açık bir 80'li, yüz yıllık nesil kültürünü
>>>>bir porsiyonda almış demektir.
>>>>
>>>>edi mörfiiiiiii huuuuuuuuuuuuuu şörli makleeyynn
>>>>yeeeeeee diye bağırıp
>>>>en az bir technotronic kasetine sahip olmak demek.
>>>>
>>>>
>>>>Mahalle çeşmelerinden su içmek, bayramları iple
>>>>çekmek, cumhurbaşkanı denince Kenan Evren'i hatırlamak
>>>>
>>>>demek
>>>>
>>>>Koltuk altında topla okul bahçesine yalnız giderken
>>>>"nasılsa oynıycak birileri vardır" diyebilmek demek
>>>>
>>>>Eti kemik geçiyor demek;
>>>>
>>>>Evden çıkmayan bilgisayar bebeleri haline gelmeden
>>>>çocukluğunu yaşayabilmiş,son dönemin bir üyesi olmak,
>>>>
>>>>Ne sorusuna zonk cevabı vermekten zevk duymak, büyüteç
>>>>
>>>>ile kağıt yakmak ve siyah kağıtların beyaza oranla
>>>>daha kolay yandığını keşfetmek, 9 voltluk pile dilinle
>>>>
>>>>dokunup o ekşi anı yaşamak,
>>>>
>>>>Televizyon konserlerini teybe çekerken odaya giren
>>>>anneyi hemen susturmak, 23 nisan çocuk şenliğinde
>>>>gelen yabancı çocuklara 5 dakikada aşık olmak demek
>>>>
>>>>Son dersin son 5 dakikasında parkeleri giyip zilin
>>>>çalmasını beklemek, hurraa kapıya doluşmak, dışarıya
>>>>pestil
>>>>olarak çıkmak demek, sinek ilacı arabalarının
>>>>arkasında bıraktığı bulutta deli gibi dolaşmak demek.
>>>>
>>>>Kutu kolayı açtıktan sonra kapağını çekip çıkarıp
>>>>atmak demek
>>>>
>>>>Tipe bak demek,
>>>>
>>>>Fon müziği Laura Brannigan'dan Self Control olan
>>>>günler.
>>>>Bakkala gitmenin, sokakta oynamanın, harçlık
>>>>toplamanın geçerli sayıldığı,
>>>>Havuç´un olmadığı yıllar demek... her şeye rağmen
>>>>temiz ve el değmemiş bir hayat demek...
>>>>Sonrasında biz büyüdük ve kirlendi dünya demek.
>>>>
>>>>Pazar akşamları mecburen yıkanmak ve erken yatmak
>>>>demek
>>>>
>>>>Sesi açıp kısmak için televizyonun dibine kadar gidip
>>>>üstündeki düğmelere basmak zorunda olmak demek
>>>>
>>>>Şehirlerarası yolculuklara çıkarken otobüsün 302s
>>>>olması için dua etmek. Bilet alırken arka kapının önü
>>>>ve tekerlek üstü olmasın demek.
>>>>
>>>>Resimli futbolcu kartları demek, süper babaanne demek,
>>>>
>>>>fantayla
>>>>kolayı karıştırmak demek, mahalle kavramı
>>>>demek.
>>>>
>>>>Çavuşevsku ve karısının kurşuna dizilişini TV'den
>>>>seyretmek demek, o görüntülerin yıllar sonra bile
>>>>kafadan hala çıkmamış olması demek.
>>>>
>>>>Anket ve hatıra defterlerinin olması bunlara seviyorum
>>>>ama kimi diye başlayan maniler yazmak,önünde tek
>>>>arkasında 2 çizgi olan külotlu çorapların havada
>>>>sallanarak giydirilmesi, içinde biri sabunlu iki ıslak
>>>>bez olan mustili beslenme çantası, dantel yaka, yenen
>>>>kokulu silgi, leblebi tozu çekerken atlatılan ölüm
>>>>tehlikeleri, hulohop, ayak bileğine takılarak çevrilen
>>>>
>>>>top, sek sek oynamak, bayramda mahalleye dağılıp şeker
>>>>
>>>>toplamak, müsaitseniz annemler size gelecek demek.
>>>>
>>>>TRT´nin yayın akışının bitmesiyle çalan İstiklal Marşı
>>>>için ayağa kalkıp, marşı hazır olda bangır bangır
>>>>söylemek ve marşın bitiminden sonra çıkan
>>>>tiz
>>>>"biiiiiiiiiiiiip"sesine rağmen televizyonu kapatmamak
>>>>demek.
>>>>
>>>>Zerrin Özer demek. Nasıl da geçmişti bütün bir yaz
>>>>demek.
>>>>Bu şarkıya kafanda klip çekmek demek.
>>>>
>>>>Annelerin Çernobil yüzünden çay içirmemesi, gofret
>>>>yedirmemesi demek..
>>>>Challenger'ın olduğu günkü haberleri hatırlamak
>>>>demek..
>>>>PKK saldırılarında her gün mutlaka birilerinin
>>>>öldüğünü duymak ama anlamamak demek.
>>>>Veronica Castro'yu güzel zannetmek demek.
>>>>Kenan Evreni Atatürk zannetmek demek.
>>>>
>>>>Yazlık diskolarda içeri alınmamak demek, bunun için
>>>>ağlamak ve içeride
>>>>- her nedense- You are in the army now- şarkısında
>>>>sarmaş dolaş dans eden abi ve ablalara bakıp özenmek
>>>>demek
>>>>
>>>>Gorbaçov´un kafasındaki kırmızılığın ne olduğunu merak
>>>>etmek, anneye "Zeki Müren´e teyze mi diyim amca mı
>>>>diyim" diye sormak,
>>>>
>>>>Kenan evren´in cumhurbaşkanlığı görevinden
>>>>ayrılırken
>>>>Çankaya köşkü basamaklarından yavaş yavaş inip
>>>>sekreteriyle vedalaşmasını hatırlamak.
>>>>
>>>>"Hayat Bilgisi" kitabında Kenan Evren´in resmi olması,
>>>>
>>>>her yere modern cami inşa etme furyasına anlam
>>>>verememek, batman ve Şirnak´ın henüz il olmadığı
>>>>günleri hatırlamak, Özal'ın çenesinin enteresan
>>>>yapısına anlam veremeyip, "acaba benim çenem de ilerde
>>>>
>>>>böyle olur mu" kaygısıyla aynaya bakmak demek...
>>>>
>>>>breyk breyk arkadaş arıyorum demek
>>>>Eve lazım olur diye fazlaca pul almak demek
>>>>ho ho ho hoover demek
>>>>Zeki Müren'in size alo diyoruuuum demesi demek
>>>>
>>>>İlkokulda Halley, Petrol ve Komancero şarkılarını
>>>>uydurma sözlerle söyleyerek dans eden Tolga Han
>>>>özentisi sefil dans grupları kurmak okul sonrasında
>>>>ise her gün koşturarak eve gidip; bu toprağın sesi
>>>>programında kımıl zararlısı ile mücadele yöntemleri,
>>>>orman köylüsünün
>>>>sorunları ve yüksek randımanlı durum
>>>>bugdayı türleri ile ilgili verilen faydalı bilgilerin
>>>>ardından Kamber ağa ile uyanık skeçlerini büyük bir
>>>>ilgi ile izlemek demek küçük yaşta bilinçli bir çiftçi
>>>>kadar ziraat bilgisine sahip olmak demek sinemalarda
>>>>the Lord of the rings, Harry Potter vs. izlemek yerine
>>>>
>>>>Jules Verne romanları okumakla geçirilen bir çocukluk
>>>>demek
>>>>
>>>>Aldım çantamı kolumaaa,
>>>>çıktım Dallas yoluna,
>>>>ben Babi´yi beklerken
>>>>Ceyar girdi koluma
>>>>şarkısını dansıyla birlikte bilmek demek.
>>>>
>>>>Kimler geliyo kimler?
>>>>sana ne, sana ne?
>>>>Ama bunu söylemenize gerek yok ki,
>>>>ben yapınca alışverişi, zaten alıyorum satış fişi
>>>>replikleri barındıran Ali-Ayşegül Atik reklamı ve
>>>>bakkal amca, bir pergel, bir kalem, bir de çikolata
>>>>alacağım.
>>>>Erooooolll, Eroooolll (mahallede çocuklardan biri)
>>>>buraya gelin dedim size buraya
>>>>!
>>>>fişini de al oğlum´daki Meşhur Erol,
>>>>hadi hep birlikte, hep birlikte,
>>>>biz biz olalım
>>>>yemeklerden önceeee,
>>>>lavaboya koşalım,
>>>>hafta da bir kere tırnakları keselim,
>>>>fırçalayıp onları tertemiz olalım diye şarkılar
>>>>ezberleyen bir nesil olmak
>>>>
>>>>İcraatın içinden izleyip Özal´ın kalemine bakıp
>>>>hipnotize olmaya çalışmak
>>>>
>>>>Videocudan American Ninja, Kartal, Kan Sporu ve Evil
>>>>Dead gibi filmleri
>>>>kiralamak demek
>>>>
>>>>Analogtan dijitale geçiş devrini yaşamış birey
>>>>olduğunu anlamak ve ikisinden de farklı zevkler
>>>>aldığının farkına varmak demek
>>>>
>>>>Çok güzel bir ülkenin son yıllarını hayal meyal
>>>>hatırlamak, sonra da çivisinin çıkışını görerek
>>>>büyümek demek
>>>>
>>>>Hava durumlarının eksi değil de "sıfırın altında
>>>>bilmem kaç" denildiğini bilmek demek
>>>>
>>>>Apartmanın çatısına 5 metrelik anten takıp üstüne de
>>>>tencere kapağı bağlayan
>>>>bir abinin sizi TV önüne
>>>>oturtması ve çatıdan oldu mu diye bağırıp anteni
>>>>ayarlamaya çalışması . Yunanistan kanallarını
>>>>görüntülemek adına .. oldu oldu diye camdan kafayı
>>>>çıkarıp bağırmak ve kimsenin buna şaşırmaması demek.
>>>>Siyah beyaz ve karlı bir görüntü de olsa ..
>>>>Üstelik Yunanca tek kelime anlamasanız da gündüz vakti
>>>>çizgi film izlemek için az debelenmemiş olmak demek...
>>>>Muhtemelen hayatımız boyunca yaşadığımız en güzel 10
>>>>yıl demek...
>>>>
>>>>TRT 1´de oluşan sorunlar sonucu yayına bir süre ara
>>>>verildiğinde ekrana getirilen donuk ağaç, dağ bayır
>>>>resmine 10 dakika hareketsiz bakabilmek demek,
>>>>
>>>>Türkiye'de yaşamış son mutlu kuşak olduğunu hüzünle
>>>>hissetmek demek

X..
14-11-2005, 23:51
Laura Brannigan dan Self control ,George Michael dan Careles whisper Bunları da unutmıyalım

ilke_ibrahim
21-11-2005, 19:33
inanılmaz güzel yıllardı.benzin istasyonumuz vardı.süper çalışırdı.eskiden otel

olan binayı restore etmiş,orada oturuyorduk.tır parkına yabancılar gelirdi.

o zaman sınır açıktı ve epey hareketliydi.o zamanlar bulunmayan çikolatalar

tonla kucağıma yağardı.bazan okula götürür,bayağı popüler olurdum/gerçi

okul birincisiydim ya neyse:D ).kocaman havuzlu bir bahçemiz vardı.kümes

hayvanları beslerdim.civcivleri olunca uçardım mutluluktan.harika bir çocukluk

geçirdim.babam ben doğmadan 3 gün önce ölmüş.buna rağmen o yılları iyi

yaşatan ve emeği olan herkese(bir kısmı artık hayatta olmasa da) sonsuz

teşekkür ederim.

terapist
21-11-2005, 20:01
hey gidi hey beee. oyıllrı bende özlüyorum... daha bezden kurtulalı birkaç yıl olmuştuki okulda buluverdim kendimi.. üstelik mavi gözlü uzun, sarı, kıvırcık saçlı Arzunun yanında.. annemin çantama koyduğu çikolataları kekleri beraber yerdik.. yalandan sevgili bilem olmuştuk.. çocukluk işte.. şimdiki aklım olsa kaçırmazdım elimden ya neyse.. :) hakkaten yaw o zamanlar bilem sevgilimiz varmış.. gelde hayıflanma.. hava soğuk, hisselerim yatıyo, ogamede birdizi saldırı daha olmuş, bide hala evlenememişim... daha ne diyim ben saaa... :)
80ler özlenmezmi hiç yaw... :)

turist
21-11-2005, 20:10
genelde özlemimiz 80 lere değil de çocukluğumuza anlaşılan; yoksa şimdi herşey 80 lerden daha güzel. sadece çocukluğumuz yitip gitti...
çocuk olmak vardı 70,80,90 farketmez;

tatar
21-11-2005, 21:46
>>>>
>>>>
>>>>Türkiye'de yaşamış son mutlu kuşak olduğunu hüzünle
>>>>hissetmek demek

sadece 6yılını gördüm 80lerin ama baya bi biliyorum dediklerinizi

pegasus
28-11-2005, 13:12
Bay Miyagi de ölmüş..80'lerin ünlüleri bir bir kayıyor..

excalibur
19-03-2006, 18:27
80'li yılların müthiş serisi 'Geleceğe Dönüş' 4.seri ile tekrar aramıza dönecek gibi..Önceleri söylenti olarak dolaşan film için artık son dönemeçlere gelindi..44 yaşına giren ve parkinson hastası olan Michael J.Fox ve 68 yaşına giren Doktor (christopher Lloyd) bakalım buluşabilecek mi? Dünyada müthiş bir hayran kitlesine sahip film için Türkiye de dahil çok sayıda fan kulübü mevcut..Ben de her defasında çok severek izlediğim bu serinin devam etmesini çok isterim..Ama artık o serinin büyüsünü yakalamak çok zor gibi..
http://bttfturkey.sitemynet.com/bttf4.htm sitesinde ayrıntılar mevcut...

40934

casaubon
26-04-2006, 11:19
..............

Morientes
26-07-2006, 01:02
bu haftayı 80 ler haftası ilan ediyorum....
her yıl kutlana....

Morientes
27-07-2006, 12:50
Grubun Tarihçesi

İsimlerini Depeche Mode (Hızlı Moda) adlı bir Fransız moda dergisinden alan grup, David Gahan, Martin Gore, Alan Wilder ve Andy Fletcher adlı dört İngiliz den oluşuyordu. Peki Depeche Mode'un müzik alemindeki hüneri neydi, ne onları popüler ve Rock Tarihinin km taşlarından biri yapmıştı.

Aslında tam bir Rock topluluğu olmayan Depeche Mode, normal Rock formundaki gitar çığlıklarını yada davul gümbürtülerini klavyelerde toplayıp, bir Supertramp yada Pink Floyd geleneğiyle dışa vurmayı hedeflemiştir. Rock ve Elektronik arasındaki dengeyi performansın sağlamlığıyla desteklemek de diğer amaçlarıydı.

Neden gitar, davul ve bas gitar değil de 3 klavye? İngiltere ve Amerika'da 60'lı yıllarda başlayan Beatles ve Rolling Stones'un başını çektiği Beat Rock'a zamanla Hard Rock (The Who vs.), Heavy Rock (Led Zeppelin vs.), Psychedelic Rock (Pink Floyd vs.), Barok Rock ve 70'li yılların sonunda da Sex Pistols'un başlattığı Punk Rock eklenerek, Rock müzikte açılımlar ve bölünmeler başlamıştı. 80'li yıllarda ise Punk Rock'ın saldırgan tavrını benimseyen ancak tavrına felsefesine saygılı kalan harmonik açıdan güçlenmiş yeni bir tarz oluştu. The Cure ve Smiths'in başlattığı bu akım hâlâ sürüyor. Ancak 70'lerin sonlarında gitar soundu denilen, Rock'da alışılagelen şeylerin dışında yeni şeyler keşfedilmeliydi. İnsanlar artık sert gitar rifflerinin dışında yeni şeyler duymak istiyorlardı (bu synthisizerın önlenemez yükselişinin başlangıcıydı adeta).

Bu tarz gelişti ve zamanla synthisizer gitarın önüne geçmeye başladı. İşte tam o sıralarda Leonard Cohen ve Beatles şarkılarıyla büyümüş dört amatör ve yeni yetme müzisyen, kucaklarına keyboardlarını alıp, Rock felsefesini dijital seslerde aramaya başladılar.

Depeche Mode, müziğinde önce soğuk ve nemli bodrum hayatını, endüstri bacası kokan Progressive ve psikolojik bazen agresif kaçabilen yaklaşımları kullandı. Bunları teknolojinin notalara kazandırdığı çağdaş Rock mistisizm anlayışı ile birleştirdi ve Depeche Mode tarzı yaratılmıştı işte.

Ancak Depeche Mode'u Depeche Mode yapan, bugünkü yaşamın her birimizin içinde oluşturduğu reaksiyonları, hayalcilikten uzak tamamen gerçekçi ve yalın bir anlatımla topluma mal edebilmeleri, bunu yaparken de ellerimizi ayaklarımızı kafamızı ister istemez oynatmamızı sağlamaları ve bunu Rock felsefesiyle bize yaptırmalarıdır. Günümüzde herhangi bir Dance parçasında dans edebilirsiniz yada Jim Morrison'la beraber felsefe yapabilirsiniz. Ama Depeche Mode ile hem felsefe yapıp hem dans edebilirsiniz. İsteyen kafa bile sallar. Birde kısaca grubun müzikal kronolojisine göz atalım.

81 Şubatındaki ilk singleları, "Dreaming of Me" İngiltere listelerinde 54 numaraya dek yükseldi. Aynı yılın Haziran ayındaki ikinci single "New Life" grubun önlenemez yükselişinin başlangıcıydı. Hemen Kasımdaki üçüncü single "Just Cant Get Enough" onları İngiltere'nin en çok tanınan grubu yaptı. İşte tam o sırada grubun şarkılarını yapan ve bu grubu şu anki konumuna getiren Vince Clark gruptan ayrıldı. Daha sonra "Erasure I Kurdu" ve "I Love to Hate You" ile büyük başarı elde etti. Beyinsiz kalan grup önce biraz afalladı ama sonra Martin Gore da en az Vince kadar sağlam bir besteci olduğunu 82'deki singleları "See You" ile kanıtladı ve listelerde 5. Sıraya kadar yükseldi bu çalışma. Bu single grubun en iyi çalışması olarak nitelendirildi. Beşinci singleları "The Meaning of Love" ile Amerika turnesine çıktılar. Turneden hemen sonra ikinci albüm için stüdyoya giren DM yeni singleları "Leave in Silence" ve "Broken Frame" ile Vince Clark'sız da ayakta kalabileceklerini kanıtladı ve Martin Gore'un geleceğin parlak bestecilerinden biri olacağının sinyalini verdi. 83'deki yedinci single "Get The Balance Right" dan sonra Depeche Mode iyice ünlendi ve büyük bir Dünya turnesine çıktı. Aynı yılın sonlarında üçüncü albümlerini çıkaran DM bu albümden "Everything Counts", "Workhard", "Construction Time" singlelarını çıkardılar. Depeche Mode 84-86 yılları arasında "People Are People", "Master and Servant", "Stripped" ve "Black Celebration" ile imajlarını da iyice sağlamlaştırıp, enerjik ve usta performansıyla ünlerini Dünya çapında duyurmuşlardı.

Bir yıl aradan sonra 17 Nisan 1987'de şimdiye kadar yaptıkları en iyi albüm olan Music for The Masses I"ı çıkardılar. Satışları platine ulaşan bu albümden çıkan single'lar Depeche Mode'un artık iyiden iyiye ustalaştığını ve kabul edildiğini ispatlıyordu. 88 Los Angeles konserlerini, 1989'da 101 adlı bir Double albümde toplayan DM bu albümle müzikal çizgisinden taviz vermeyen, bir grubun teknolojiyi ve tutkuyu, seçkinliği ve popülistliği nasıl kendi içinde barındırdığının somut bir örneğiydi. Yine 89'daki "Personal Jesus" (Kendi İsanız), grubun Rock tarihindeki dönüm noktası olarak kabul edilir. Dijital haykırışların, sert ve tutucu Rock gitarlarıyla beslendiği bu şarkı Depeche Mode'u artık iyice uçurmuştu. "Personel Jesus" şimdiye kadar Amerika'da en çok satan single cd ödülünü aldı. 1990'da Depeche Mode şimdiye kadar yaptıkları en iyi albüm olan "Violator" ile dünyayı titretti. Artık onlar yeni yetme dört amatör değil, ne yaptıklarını çok iyi bilen, sürekli taklitleri yapılan saygı gören 30'lu yaşlarda 4 usta İngiliz müzisyeniydi. 93'deki "Songs of Faith and Devotion" ve 98'deki "Ultra" albümleri, 90'lı yılların Rock gitarıyla (ki bu Punk-Hard- ve Funk öğelerini içinde barındırmaktadır) zaten iyi bildikleri dijital çığlıkların iyi bir şekilde harmanlanmış olduğu, grubun en iyi ve ustalık albümleridir.

Bu arada grup elemanları, özellikle solist David uzun yıllar alkol ve uyuşturucunun esiri olarak yaşadılar ve belki de bu onların bu denli üretici olmalarını sağladı. Tabi bu tartışılabilecek bir durumdur ama onların dediği bu. İntihar girişimleri, overdoselar, seks alemleri derken 40'lı yaşlarına gelen grup uçurumun eşiğinden 98'deki "Ultra" için döndüler. Tedaviler, doktorlar... Aslında bu bambaşka bir hikayedir...

Depeche Mode yani hızlı moda gerçektende isimleri gibi sürekli bir değişim içinde olmuş, sürekli kendini aşmaya çalışmış ve hemen hemen her albümünde bunu başarmış Rock müziğin alternatif hatta kendi tarzında en uç noktalarına ulaşmış bir yeni çağ grubudur. Bir Little 15 ile önümüzdeki yüzyılda dahi dinleneceğine emin olduğum bu alternatif İngiliz topluluk şimdi müziğin azgın dalgalarında beyaz köpüklerin olduğu yerdeler

SALESMAN
27-07-2006, 13:04
DM deyince aklıma 90 lı yılların başında arnavutköyde gittiğimiz Coolbar diye bir yerde çıkan depeche taklidi iki arkadaş vardı , inanılmaz yetenekteydiler , depeche mode kendi gelse canlı performans esnasında bu bizim çocuklar kadar birebir studyo kaydı kıvamında söyleyemezlerdi,
ismini unuttum şimdi o grubun , şimdi napıyorlar acaba ben olsam depeche mode konserinde bir iki şarkıda onlara söyletirdim

Morientes
27-07-2006, 13:08
konsere gidecekler çok şanslı.biletler 15 dk da tükenmiş.
şuan karaborsada..150 200 ytl istiyorlar....sahne önü için ise uçuk rakamlar...
grup dağılmak üzere bir daha tam kadro ist a geleceklerini sanmıyorum....

Morientes
27-07-2006, 13:19
evet temmuzun sohaftasını 80 ler haftası ilan etmiştik... :)
şimdi kutlamalar çerçevesinde süper bir link veriorum.
80 leri seven herkes mest olacak :)

http://www.thebestlegaladvice.com/

tam 1500 tane videoclip...bazıları hiçbiryerde bulunamayan cinsten....
güle güle seyredin...

Morientes
27-07-2006, 13:36
14 Eylül için Madonna'nın resmi sitesinde henüz onaylanmasa da fan kulübü sitesinde İstanbul adı geçiyor. Eğer bu doğruysa aklımızı kaçırmamak için hiçbir neden yok. :)
konserin Atatürk stadında olabileceği söyleniyor.

big silence
27-07-2006, 13:37
evet temmuzun sohaftasını 80 ler haftası ilan etmiştik... :)
şimdi kutlamalar çerçevesinde süper bir link veriorum.
80 leri seven herkes mest olacak :)

http://www.thebestlegaladvice.com/

tam 1500 tane videoclip...bazıları hiçbiryerde bulunamayan cinsten....
güle güle seyredin...

Sevgili Morientes,

Hemen tıkladım ve anında hasta oldum muhteşem inanılmaz unutulmuş parçalar var gerçektende çok süper,teşekkürler sonsuz :tamam:

futbolcu
27-07-2006, 13:43
konsere gidecekler çok şanslı.biletler 15 dk da tükenmiş.
şuan karaborsada..150 200 ytl istiyorlar....sahne önü için ise uçuk rakamlar...
grup dağılmak üzere bir daha tam kadro ist a geleceklerini sanmıyorum....

c.tesi tekne gezisi pazar DM konseri
aman Allahım ne hafta sonu olacak

Morientes
27-07-2006, 13:45
ben de ist da olacağım ama biletim yooooookkk :(:aglayan: :aglayan: :aglayan::(

bu kuruçeşme arenanın inönü stadı gibi beleşçiler ve mağdurlar için sote bi yeri yok mu? :)

futbolcu
27-07-2006, 13:48
ben de ist da olacağım ama biletim yooooookkk :(:aglayan: :aglayan: :aglayan::(

bu kuruçeşme arenanın inönü stadı gibi beleşçiler ve mağdurlar için sote bi yeri yok mu? :)

valla bana 2 tane geldi eşimle birlikte gideceğiz
ah fazla olsa...

minnosh
27-07-2006, 13:48
şarkılar harika teşekkurler.

Morientes
27-07-2006, 13:52
şarkılar harika teşekkurler.

beğendiğinize sevindim.
gerçekten unutulmuş süper şarkılar var üstelik videosu.
etkinliklerimiz devam edecek :)
her ne kadar DM konserine gidemiyorsak ta :( :aglayan:

minnosh
27-07-2006, 13:55
benim arşivim 60'lar ve 80'lerden oluşuyor. o yıllarda yapılan müziğe hayranım. insan gerilere gidiyor. ortaokul yıllarımda muzik aşkım başladı. uzun seneler bas gitar çaldım. ama şimdi elimi suremiyorum. hayat işte.

BONO
27-07-2006, 14:00
ben de ist da olacağım ama biletim yooooookkk :(:aglayan: :aglayan: :aglayan::(

bu kuruçeşme arenanın inönü stadı gibi beleşçiler ve mağdurlar için sote bi yeri yok mu? :)

Buzzz Adaya mı gitsem diye düşündüm şimdi :gulen:

Morientes
27-07-2006, 14:04
bu cmt akşamı tv makinesinde okan bayülgenin konusu 80 ler....
nostaljik olacak....
ayrıca yakında 80 lerle ilgili hazırladığım bir anket burada olacak...çok eğlenceli....hafızasına güvenenler için.......
akşama artık.....
80 severleri buraya bekliyorum :)
80 ler haftanız kutlu olsun.....

gzmnc
27-07-2006, 15:07
mahalledeki çocuklarla Voltran’ın siyah aslanı olmak için kavga etmek,
Değerli isimli köpeğin kıs kıs gülüşüne hayran olmak,
komedi dans üçlüsüne gülebilmek,
sokakta gördüğüne “asitçi misin metalci mi” diye sorabilmek,
sorulan sorulara “herıld yani” diyebilmek,
saat sorulduğunda cevap olarak “eti kemik geçiyor” demek,
büyüteçle kağıt yakmak,
TRT´nin İstiklal Marşı’yla açılışını izlemek ve yayın bittikten sonraki ekrandaki rengarenk yuvarlağa bakıp biiiiiiip sesini dinlemek,
Kemal Sunal videosu kiralamak,
Tutti Frutti ve çin çin kelimelerini söyleyip utanmak,
Mavi Ay dizisini kaçırmamak,
her çocuğun altında Pinokyo marka bisiklet olması demek(benim bisikletim beyazdı yanlarında da 2 tekeri daha vardı öğrenmek kolay olsun diye:p ).

Morientes
27-07-2006, 20:57
bakalım hepsini bilen olacak mı ? :)



1 Heart grubunun iki kızkardeş solistlerinin isimleri neydi?

a- kezban-fadime
b- deborah- kery
c- ann-nancy
d- lucy-patsy

2 flamingo yolu dizisindeki şerifin adı neydi?

a- ömer şerif
b- şerif wayne
c- şerif titus
d- tatar ramazan

3 hagisi 80 ler aksesuarı değildi?

a- espadril
b- haşema
c- kemer
d- tozluk

4 heidi çizgi dizisinde claranın mürebbiyesinin ismi neydi?

a- bayan rotwailer
b- gülben ergen
c- bayan schmitt
d- bayan rotenmayer

5 hangisi ninja kapumbağa değildi?

a- Leonardo
b- Guiseppe
c- Michaelengolo
d- Raphael


6 hangisi 80 ler markası değildi?

a- amstrad
b- schaub lorenz
c- commodore
d- benq


7 layfizlayf diye dilimize yerleşen şarkıyı kim söyledi?

a- bananarama
b- ceylan
c- opus
d- bangles



8 aşağıdakilerden hangisi modern talking şarkısı değildi?

a- Your my heart your my soul
b- Brother lui
c- Chery chery lady
d- Lady D’banville


9 hangi şarkı 80 lere ait deildi?

a- pump up the volume
b- i got the power
c- toy soldiers
d- halalujah rock

10 robet palmer ın addicted to love şarkısı hangi markanın reklamında sükse yaptı?

a- pepsi
b- coca-cola
c- sprite
d- çamlıca

11 big in japan ın olduğu alphaville albümünün adı neydi?

a- Forever magazin
b- Foverver life
c- Forever young
d- Forever you


12 Boy George un grubunun adı neydi?

a- Culture club
b- Tennis club
c- jockey club
d- beach club

13 hangi bakliyatın çok tüketilmesi için tv de açıkoturumlar düzenlenirdi?

a- nohut
b- mercimek
c- barbunya
d- kuru fasülye

14 madonna ve michael jackson un o zamanlardaki rakipleri kimdi?

a- Belinda carlise-eminem
b- seray sever-ismail yk
c- randy crawford-billy idol
d- cindy lauper- prince

15 hangi şampuan günümüze kadar gelmiştir.?

a- Blendax
b- Palmolive
c- Clear
d- Dove

16 duran duran ın solistini adı neydi?

a- selami şahin
b- simon de la boun
c- simon lemon
d- simon le bon

17 wonderful life ı kim söylerdi?

a- black sabbath
b- karakan
c- black
d- sinbad

18 guns and roses ın ünlü şarkısı neydi?

a- welcome to the jungle
b- welcome to the iraq
c- welcome to the alisamiyen
d- welcome to the world

19 bilboard listesinde no1 olan ilk almanca şarkı neydi?

a- da da da
b- achtung baby
c- rock me amedeus
d- alamancı yarim

20 herkesin ismini değişik telaffuz ettiği 4 harfli şarkıcı kimdi?

a- neco
b- sade
c- hade
d- bade


21 hangisi o yılların ikililerinden değildi?

a- mel kim
b- milli vanilli
c- azucar moreno
d- chaka khan


22 marillion grubunun solisti kimdi?

a- emrah
b- monkey
c- donkey
d- fish

23 aha grubu nereliydi?

a- norveç
b- İsveç
c- faroe adaları
d- Şereflikoçhisar

24 şarkısı aksu perdelerinin reklamında kullanılıp meşhur olan,adını kimse bilmediğinden ülkemizde albümü ‘aksu müziği’ etiketiyle çıkan talihsiz şarkıcı kimdi?

a- janet jackson
b- chris de burg
c- alanis morisette
d- dale don dale

25 Frankie goes to .........? grubun adı neydi,nereye giderdi?

a- Hollywood
b- Türkbükü
c- New york
d- Manhattan

Detay
27-07-2006, 21:07
80 lerı bende ozluyorum buyudukde bı halt olduk sankı neydı o gunler bee anne den para ıste babadan para ıste git gazoz al cıkolata al.. hayatını yasa evden okula okuldan eve sonra bısıklet ustune yedıgın onunde yemedıgın arkanda.. lutfen burayı yanlıs anlamayalım ama :):):):) lafın kısası buyudukde halt ettık hanı onu gectım yukarıda yazanlar bana yabancı degıl gibi gelıyo lakın o zamanlar cocuktuk hatta mınıcık ufacık ıcı dolu fıcıcıktık zorlarsam belkı bırkacını bılebılırım..
off off

Elixir
27-07-2006, 21:16
mahalledeki çocuklarla Voltran’ın siyah aslanı olmak için kavga etmek,
Değerli isimli köpeğin kıs kıs gülüşüne hayran olmak,
komedi dans üçlüsüne gülebilmek,
sokakta gördüğüne “asitçi misin metalci mi” diye sorabilmek,
sorulan sorulara “herıld yani” diyebilmek,
saat sorulduğunda cevap olarak “eti kemik geçiyor” demek,
büyüteçle kağıt yakmak,
TRT´nin İstiklal Marşı’yla açılışını izlemek ve yayın bittikten sonraki ekrandaki rengarenk yuvarlağa bakıp biiiiiiip sesini dinlemek,
Kemal Sunal videosu kiralamak,
Tutti Frutti ve çin çin kelimelerini söyleyip utanmak,
Mavi Ay dizisini kaçırmamak,
her çocuğun altında Pinokyo marka bisiklet olması demek(benim bisikletim beyazdı yanlarında da 2 tekeri daha vardı öğrenmek kolay olsun diye:p ).


sn gzmnc

yazdıklarınızın hepsını bır baska sıtedede okuyorum orayadamı sız yazıyorsunuz yoksa alıntımı yaptınız itiraf edın:roll:

benımde bmx bısıkletım vardı yurtdısından hedıye getırmıslerdı ınanamamıstım bısıkletı gorunce mahalleye cıktıgımda herkes uzaylı gıbı bakıyordu havada 1500 bende:D ustune ustluk arkadaslarıma harıbo seker verınce cok karızma yapmıstım yaw:roll: el bırlıgı ıle tum mahalle buyuk abılerımızle ortak 3 senede hurdaya cıkarmıstık:D yazın gelmesını arkadaslarımla dort gozle beklerdık harıbo seker yıcez dıye ozledım yaa cocuklugumu:aglayan:

banker
27-07-2006, 21:18
bakalım hepsini bilen olacak mı ? :)



1 Heart grubunun iki kızkardeş solistlerinin isimleri neydi?

a- kezban-fadime
b- deborah- kery
c- ann-nancy
d- lucy-patsy

2 flamingo yolu dizisindeki şerifin adı neydi?

a- ömer şerif
b- şerif wayne
c- şerif titus
d- tatar ramazan

3 hagisi 80 ler aksesuarı değildi?

a- espadril
b- haşema
c- kemer
d- tozluk

4 heidi çizgi dizisinde claranın mürebbiyesinin ismi neydi?

a- bayan rotwailer
b- gülben ergen
c- bayan schmitt
d- bayan rotenmayer

5 hangisi ninja kapumbağa değildi?

a- Leonardo
b- Guiseppe
c- Michaelengolo
d- Raphael


6 hangisi 80 ler markası değildi?

a- amstrad
b- schaub lorenz
c- commodore
d- benq


7 layfizlayf diye dilimize yerleşen şarkıyı kim söyledi?

a- bananarama
b- ceylan
c- opus
d- bangles



8 aşağıdakilerden hangisi modern talking şarkısı değildi?

a- Your my heart your my soul
b- Brother lui
c- Chery chery lady
d- Lady D’banville


9 hangi şarkı 80 lere ait deildi?

a- pump up the volume
b- i got the power
c- toy soldiers
d- halalujah rock

10 robet palmer ın addicted to love şarkısı hangi markanın reklamında sükse yaptı?

a- pepsi
b- coca-cola
c- sprite
d- çamlıca

11 big in japan ın olduğu alphaville albümünün adı neydi?

a- Forever magazin
b- Foverver life
c- Forever young
d- Forever you


12 Boy George un grubunun adı neydi?

a- Culture club
b- Tennis club
c- jockey club
d- beach club

13 hangi bakliyatın çok tüketilmesi için tv de açıkoturumlar düzenlenirdi?

a- nohut
b- mercimek
c- barbunya
d- kuru fasülye

14 madonna ve michael jackson un o zamanlardaki rakipleri kimdi?

a- Belinda carlise-eminem
b- seray sever-ismail yk
c- randy crawford-billy idol
d- cindy lauper- prince

15 hangi şampuan günümüze kadar gelmiştir.?

a- Blendax
b- Palmolive
c- Clear
d- Dove

16 duran duran ın solistini adı neydi?

a- selami şahin
b- simon de la boun
c- simon lemon
d- simon le bon

17 wonderful life ı kim söylerdi?

a- black sabbath
b- karakan
c- black
d- sinbad

18 guns and roses ın ünlü şarkısı neydi?

a- welcome to the jungle
b- welcome to the iraq
c- welcome to the alisamiyen
d- welcome to the world

19 bilboard listesinde no1 olan ilk almanca şarkı neydi?

a- da da da
b- achtung baby
c- rock me amedeus
d- alamancı yarim

20 herkesin ismini değişik telaffuz ettiği 4 harfli şarkıcı kimdi?

a- neco
b- sade
c- hade
d- bade


21 hangisi o yılların ikililerinden değildi?

a- mel kim
b- milli vanilli
c- azucar moreno
d- chaka khan


22 marillion grubunun solisti kimdi?

a- emrah
b- monkey
c- donkey
d- fish

23 aha grubu nereliydi?

a- norveç
b- İsveç
c- faroe adaları
d- Şereflikoçhisar

24 şarkısı aksu perdelerinin reklamında kullanılıp meşhur olan,adını kimse bilmediğinden ülkemizde albümü ‘aksu müziği’ etiketiyle çıkan talihsiz şarkıcı kimdi?

a- janet jackson
b- chris de burg
c- alanis morisette
d- dale don dale

25 Frankie goes to .........? grubun adı neydi,nereye giderdi?

a- Hollywood
b- Türkbükü
c- New york
d- Manhattan









1-d
2-c
3-b
4-d
5-b
6-d
7-c
8-d
9-a
10-a
11-c
12-a
13-b
14-d
15-a
16-d-
17-c
18-a
19-c
20-b
21-d
22-b
23-a
24-b
25-a


:roll:

banker
27-07-2006, 21:20
evet sayın morıantes bende çok özlüyorum

Morientes
27-07-2006, 21:27
sn banker 88 aldınız 3 yanlış.
bravo...

banker
27-07-2006, 21:30
yapma hangileri yanlış oldu tekrar cevap versem

banker
27-07-2006, 21:32
22,1 ve 19 da olabilir

Morientes
27-07-2006, 21:35
özele attım.ayrıca bu testi netten araştırıp bulmak ta zor.
çok çetrefilli bi test :)

Detay
27-07-2006, 21:36
sn banker 88 aldınız 3 yanlış.
bravo...

egıtım sıstemı yanlıs sen ogretme sonra soru sor ben ne yapayım kardesım...
yıkmak lazım bu duzenı sen once ogreteceksın bana sonra test yapacaksın ..
:D :D :D

banker
27-07-2006, 21:36
tekrar gönderirmisin açılmadı

banker
27-07-2006, 21:40
evet sayın moriantes bekliyorum

Morientes
27-07-2006, 21:40
egıtım sıstemı yanlıs sen ogretme sonra soru sor ben ne yapayım kardesım...
yıkmak lazım bu duzenı sen once ogreteceksın bana sonra test yapacaksın ..
:D :D :D

aaa 19 sayfadır ders işliyoruz burda :)

banker
27-07-2006, 21:47
evet yanlışlarımı gördüm ama kabul edin çok hızlı biçimde cevap verdim sayın morıantes o yıllarda gözümün önüne geldi

Morientes
27-07-2006, 21:49
evet yanlışlarımı gördüm ama kabul edin çok hızlı biçimde cevap verdim sayın morıantes o yıllarda gözümün önüne geldi

evet doğru.
defter kitap açıktı ama bakmadınız bile :)

banker
27-07-2006, 21:51
aaa 19 sayfadır ders işliyoruz burda :)

peki o yıllarda commodere 64 ün en popüler 2 oyunun ismini söylermisiniz:cool:

Morientes
27-07-2006, 21:51
peki o yıllarda commodere 64 ün en popüler 2 oyunun ismini söylermisiniz:cool:

daha o konuyu işlemedik :)

banker
27-07-2006, 21:53
peki ben yeniyim o zaman siz tekrar sorun ben cevaplayayım ışık hızıyla

banker
27-07-2006, 21:53
:düsün:

beklıyorum

Morientes
27-07-2006, 21:54
bende amstrad vardı.
yeşil mono ekran.klavyesinde kasetçalar gibi bişey vardı.tuşları kırmızı yeşil albeniliydi :)

banker
27-07-2006, 21:56
evet Amstrad CPC 464 çok iyi hatırlıyorum yeşil ekranlı Ankarada mı yaşıyordun o yıllarda

Morientes
27-07-2006, 21:57
aktör patrick swayze nin söylediği ve o dönem meşhur olan şarkı neydi?

banker
27-07-2006, 21:57
modelini bile hatırladım nasııııııııl

banker
27-07-2006, 21:58
she's lıke the wind

banker
27-07-2006, 21:58
nasıııll

Morientes
27-07-2006, 21:59
ok 88 olan puanınızı sözlü ve kanaat notuyla 100 yapıyorum.:)

banker
27-07-2006, 22:00
:roll:

tesekkür ederim

Morientes
27-07-2006, 22:02
detay a da otur sıfııırrr diyorumm :)
:)
(kızmaz umarım)

Morientes
27-07-2006, 22:24
şimdi işi iyice abartıp dönem ödevi veriyorum... :)
mercimekçi teyze profesörün adını hatırlayan var mı?
hala yaşıyomu aceba.....
tmo nun mercimek stoklarını eritmek için günde 3 öğün mercimek yerdik nerdeyse.....
mercimek şöyle yararlı böyle yararlı....
90 lardaki kuşak galiba mercimeğin kurbanı mı oldu ne?

Detay
27-07-2006, 22:41
detay a da otur sıfııırrr diyorumm :)
:)
(kızmaz umarım)

ogretmenımmmmm bu ısın bı kolayı yokmu :fl: :fl: :fl:

Morientes
27-07-2006, 22:43
ogretmenımmmmm bu ısın bı kolayı yokmu :fl: :fl: :fl:

var tabiiii...
özel ders...
saati 200 ytl cik...
:)

Morientes
27-07-2006, 22:55
ilk dersi nete yükletim....
tanıtım amaçlı beleş....

www.thebestlegaladvice.com a
giriyoruz.
sağdan aşağı inip W harfini buluyoruz.
weird al yankovic - fat i tıklayıp seyrediyoruz....

azminden dolayı sadece detay için :)
umarım beğenir...
eğlenceli bişey...

banker
28-07-2006, 12:02
Grubun Tarihçesi

İsimlerini Depeche Mode (Hızlı Moda) adlı bir Fransız moda dergisinden alan grup, David Gahan, Martin Gore, Alan Wilder ve Andy Fletcher adlı dört İngiliz den oluşuyordu. Peki Depeche Mode'un müzik alemindeki hüneri neydi, ne onları popüler ve Rock Tarihinin km taşlarından biri yapmıştı.

Aslında tam bir Rock topluluğu olmayan Depeche Mode, normal Rock formundaki gitar çığlıklarını yada davul gümbürtülerini klavyelerde toplayıp, bir Supertramp yada Pink Floyd geleneğiyle dışa vurmayı hedeflemiştir. Rock ve Elektronik arasındaki dengeyi performansın sağlamlığıyla desteklemek de diğer amaçlarıydı.

Neden gitar, davul ve bas gitar değil de 3 klavye? İngiltere ve Amerika'da 60'lı yıllarda başlayan Beatles ve Rolling Stones'un başını çektiği Beat Rock'a zamanla Hard Rock (The Who vs.), Heavy Rock (Led Zeppelin vs.), Psychedelic Rock (Pink Floyd vs.), Barok Rock ve 70'li yılların sonunda da Sex Pistols'un başlattığı Punk Rock eklenerek, Rock müzikte açılımlar ve bölünmeler başlamıştı. 80'li yıllarda ise Punk Rock'ın saldırgan tavrını benimseyen ancak tavrına felsefesine saygılı kalan harmonik açıdan güçlenmiş yeni bir tarz oluştu. The Cure ve Smiths'in başlattığı bu akım hâlâ sürüyor. Ancak 70'lerin sonlarında gitar soundu denilen, Rock'da alışılagelen şeylerin dışında yeni şeyler keşfedilmeliydi. İnsanlar artık sert gitar rifflerinin dışında yeni şeyler duymak istiyorlardı (bu synthisizerın önlenemez yükselişinin başlangıcıydı adeta).

Bu tarz gelişti ve zamanla synthisizer gitarın önüne geçmeye başladı. İşte tam o sıralarda Leonard Cohen ve Beatles şarkılarıyla büyümüş dört amatör ve yeni yetme müzisyen, kucaklarına keyboardlarını alıp, Rock felsefesini dijital seslerde aramaya başladılar.

Depeche Mode, müziğinde önce soğuk ve nemli bodrum hayatını, endüstri bacası kokan Progressive ve psikolojik bazen agresif kaçabilen yaklaşımları kullandı. Bunları teknolojinin notalara kazandırdığı çağdaş Rock mistisizm anlayışı ile birleştirdi ve Depeche Mode tarzı yaratılmıştı işte.

Ancak Depeche Mode'u Depeche Mode yapan, bugünkü yaşamın her birimizin içinde oluşturduğu reaksiyonları, hayalcilikten uzak tamamen gerçekçi ve yalın bir anlatımla topluma mal edebilmeleri, bunu yaparken de ellerimizi ayaklarımızı kafamızı ister istemez oynatmamızı sağlamaları ve bunu Rock felsefesiyle bize yaptırmalarıdır. Günümüzde herhangi bir Dance parçasında dans edebilirsiniz yada Jim Morrison'la beraber felsefe yapabilirsiniz. Ama Depeche Mode ile hem felsefe yapıp hem dans edebilirsiniz. İsteyen kafa bile sallar. Birde kısaca grubun müzikal kronolojisine göz atalım.

81 Şubatındaki ilk singleları, "Dreaming of Me" İngiltere listelerinde 54 numaraya dek yükseldi. Aynı yılın Haziran ayındaki ikinci single "New Life" grubun önlenemez yükselişinin başlangıcıydı. Hemen Kasımdaki üçüncü single "Just Cant Get Enough" onları İngiltere'nin en çok tanınan grubu yaptı. İşte tam o sırada grubun şarkılarını yapan ve bu grubu şu anki konumuna getiren Vince Clark gruptan ayrıldı. Daha sonra "Erasure I Kurdu" ve "I Love to Hate You" ile büyük başarı elde etti. Beyinsiz kalan grup önce biraz afalladı ama sonra Martin Gore da en az Vince kadar sağlam bir besteci olduğunu 82'deki singleları "See You" ile kanıtladı ve listelerde 5. Sıraya kadar yükseldi bu çalışma. Bu single grubun en iyi çalışması olarak nitelendirildi. Beşinci singleları "The Meaning of Love" ile Amerika turnesine çıktılar. Turneden hemen sonra ikinci albüm için stüdyoya giren DM yeni singleları "Leave in Silence" ve "Broken Frame" ile Vince Clark'sız da ayakta kalabileceklerini kanıtladı ve Martin Gore'un geleceğin parlak bestecilerinden biri olacağının sinyalini verdi. 83'deki yedinci single "Get The Balance Right" dan sonra Depeche Mode iyice ünlendi ve büyük bir Dünya turnesine çıktı. Aynı yılın sonlarında üçüncü albümlerini çıkaran DM bu albümden "Everything Counts", "Workhard", "Construction Time" singlelarını çıkardılar. Depeche Mode 84-86 yılları arasında "People Are People", "Master and Servant", "Stripped" ve "Black Celebration" ile imajlarını da iyice sağlamlaştırıp, enerjik ve usta performansıyla ünlerini Dünya çapında duyurmuşlardı.

Bir yıl aradan sonra 17 Nisan 1987'de şimdiye kadar yaptıkları en iyi albüm olan Music for The Masses I"ı çıkardılar. Satışları platine ulaşan bu albümden çıkan single'lar Depeche Mode'un artık iyiden iyiye ustalaştığını ve kabul edildiğini ispatlıyordu. 88 Los Angeles konserlerini, 1989'da 101 adlı bir Double albümde toplayan DM bu albümle müzikal çizgisinden taviz vermeyen, bir grubun teknolojiyi ve tutkuyu, seçkinliği ve popülistliği nasıl kendi içinde barındırdığının somut bir örneğiydi. Yine 89'daki "Personal Jesus" (Kendi İsanız), grubun Rock tarihindeki dönüm noktası olarak kabul edilir. Dijital haykırışların, sert ve tutucu Rock gitarlarıyla beslendiği bu şarkı Depeche Mode'u artık iyice uçurmuştu. "Personel Jesus" şimdiye kadar Amerika'da en çok satan single cd ödülünü aldı. 1990'da Depeche Mode şimdiye kadar yaptıkları en iyi albüm olan "Violator" ile dünyayı titretti. Artık onlar yeni yetme dört amatör değil, ne yaptıklarını çok iyi bilen, sürekli taklitleri yapılan saygı gören 30'lu yaşlarda 4 usta İngiliz müzisyeniydi. 93'deki "Songs of Faith and Devotion" ve 98'deki "Ultra" albümleri, 90'lı yılların Rock gitarıyla (ki bu Punk-Hard- ve Funk öğelerini içinde barındırmaktadır) zaten iyi bildikleri dijital çığlıkların iyi bir şekilde harmanlanmış olduğu, grubun en iyi ve ustalık albümleridir.

Bu arada grup elemanları, özellikle solist David uzun yıllar alkol ve uyuşturucunun esiri olarak yaşadılar ve belki de bu onların bu denli üretici olmalarını sağladı. Tabi bu tartışılabilecek bir durumdur ama onların dediği bu. İntihar girişimleri, overdoselar, seks alemleri derken 40'lı yaşlarına gelen grup uçurumun eşiğinden 98'deki "Ultra" için döndüler. Tedaviler, doktorlar... Aslında bu bambaşka bir hikayedir...

Depeche Mode yani hızlı moda gerçektende isimleri gibi sürekli bir değişim içinde olmuş, sürekli kendini aşmaya çalışmış ve hemen hemen her albümünde bunu başarmış Rock müziğin alternatif hatta kendi tarzında en uç noktalarına ulaşmış bir yeni çağ grubudur. Bir Little 15 ile önümüzdeki yüzyılda dahi dinleneceğine emin olduğum bu alternatif İngiliz topluluk şimdi müziğin azgın dalgalarında beyaz köpüklerin olduğu yerdeler









Depeche Mode 80 li yıllarda en çok hayran olduğum gruptu.Ve bana göre DM bir felsefe ve bir yaşam biçimiydi.Ve tabii ki Dave Gahan .
O bir efsaneydi.bizim için .Saçlarımızı onun gibi kestirdik..Daracık jeanlarımızın altına "İngiliz" Postallarımız olurdu.Ankarada belli bir grubumuz vardı.Genel ismimiz New Wave cilerdi ve her daim barlarda new vave partileri olurdu.Bu 80 lerin sonu ve 90 ların başıydı.Ankara akşamlarında müziğin bir kalitesi insanların bir davranış biçimi vardı.Şimdi bi yere gittiğimde midem bulanıyor hem müziklerden hem tiplerden. :cool:

chemeng
28-07-2006, 13:06
80 lerde çok küçüktüm hatırlayamıyorum :D:D:D yaşadıklarını anlatanlar varken duyduklarımızı anlatmakta bize yakışmaz....bu topic bana büyük gelir....kalın sağlıcakla...

Morientes
30-07-2006, 00:16
şahsen benim hazırladığım anket ekşimsi sözlüktekinden daha güzeldi.
tv makinesine ben çıkmalıydımmm :(
proğram devam ediyor kanal d

SALESMAN
01-08-2006, 10:40
bakalım hepsini bilen olacak mı ? :)



1 Heart grubunun iki kızkardeş solistlerinin isimleri neydi?

a- kezban-fadime
b- deborah- kery
c- ann-nancy
d- lucy-patsy

2 flamingo yolu dizisindeki şerifin adı neydi?

a- ömer şerif
b- şerif wayne
c- şerif titus
d- tatar ramazan

3 hagisi 80 ler aksesuarı değildi?

a- espadril
b- haşema
c- kemer
d- tozluk

4 heidi çizgi dizisinde claranın mürebbiyesinin ismi neydi?

a- bayan rotwailer
b- gülben ergen
c- bayan schmitt
d- bayan rotenmayer

5 hangisi ninja kapumbağa değildi?

a- Leonardo
b- Guiseppe
c- Michaelengolo
d- Raphael


6 hangisi 80 ler markası değildi?

a- amstrad
b- schaub lorenz
c- commodore
d- benq


7 layfizlayf diye dilimize yerleşen şarkıyı kim söyledi?

a- bananarama
b- ceylan
c- opus
d- bangles



8 aşağıdakilerden hangisi modern talking şarkısı değildi?

a- Your my heart your my soul
b- Brother lui
c- Chery chery lady
d- Lady D’banville


9 hangi şarkı 80 lere ait deildi?

a- pump up the volume
b- i got the power
c- toy soldiers
d- halalujah rock

10 robet palmer ın addicted to love şarkısı hangi markanın reklamında sükse yaptı?

a- pepsi
b- coca-cola
c- sprite
d- çamlıca

11 big in japan ın olduğu alphaville albümünün adı neydi?

a- Forever magazin
b- Foverver life
c- Forever young
d- Forever you


12 Boy George un grubunun adı neydi?

a- Culture club
b- Tennis club
c- jockey club
d- beach club

13 hangi bakliyatın çok tüketilmesi için tv de açıkoturumlar düzenlenirdi?

a- nohut
b- mercimek
c- barbunya
d- kuru fasülye

14 madonna ve michael jackson un o zamanlardaki rakipleri kimdi?

a- Belinda carlise-eminem
b- seray sever-ismail yk
c- randy crawford-billy idol
d- cindy lauper- prince

15 hangi şampuan günümüze kadar gelmiştir.?

a- Blendax
b- Palmolive
c- Clear
d- Dove

16 duran duran ın solistini adı neydi?

a- selami şahin
b- simon de la boun
c- simon lemon
d- simon le bon

17 wonderful life ı kim söylerdi?

a- black sabbath
b- karakan
c- black
d- sinbad

18 guns and roses ın ünlü şarkısı neydi?

a- welcome to the jungle
b- welcome to the iraq
c- welcome to the alisamiyen
d- welcome to the world

19 bilboard listesinde no1 olan ilk almanca şarkı neydi?

a- da da da
b- achtung baby
c- rock me amedeus
d- alamancı yarim

20 herkesin ismini değişik telaffuz ettiği 4 harfli şarkıcı kimdi?

a- neco
b- sade
c- hade
d- bade


21 hangisi o yılların ikililerinden değildi?

a- mel kim
b- milli vanilli
c- azucar moreno
d- chaka khan


22 marillion grubunun solisti kimdi?

a- emrah
b- monkey
c- donkey
d- fish

23 aha grubu nereliydi?

a- norveç
b- İsveç
c- faroe adaları
d- Şereflikoçhisar

24 şarkısı aksu perdelerinin reklamında kullanılıp meşhur olan,adını kimse bilmediğinden ülkemizde albümü ‘aksu müziği’ etiketiyle çıkan talihsiz şarkıcı kimdi?

a- janet jackson
b- chris de burg
c- alanis morisette
d- dale don dale

25 Frankie goes to .........? grubun adı neydi,nereye giderdi?

a- Hollywood
b- Türkbükü
c- New york
d- Manhattan

ilk soru hariç diğerlerini bildim , çok guzel test olmuş
bazı hatırlatmalar -notlar:
*24. soruda bahsi geçen reklamda aksu perde değil aksunun örgü yünlerinin reklamı yapılmaktaydı.
* şampuan sorusu daha da zorlaştırılarak "80lerde michael jakson ın şarkısını reklamında kullanan şampuan ve şarkı neydi diye" sorulabilirdi
* almanca şarkı sorusunda Nina da seceneklerde daha zor olurdu bence.
* 80ler hakkında kuliç -reevse , endlesslove, 84 olimpiyatları,eye of the tiger ,careles whisper, kenny rogers, esem sport reklamının sözleri ve buna benzer figurler eklenebilir

baron11
01-08-2006, 14:37
şahsen benim hazırladığım anket ekşimsi sözlüktekinden daha güzeldi.
tv makinesine ben çıkmalıydımmm :(
proğram devam ediyor kanal d

Çok güzeldi o seneler ben 17 yaşındaydım,insanlar ilişkileri,komşuluklar,bayramlar herşey bambaşkaydı.O zamanı yaşadığım için gururlu ve mutluyum.O dönemi bana tekrar hatırlattığın için teşekkürler.Sevgiler Morientes.

KARADENIZ
06-05-2009, 18:52
Evlerde telefonun yeni yeni görülmeye başlandığı..
5 vitesli yeni doğanların renault'a hava bastığı...
Gazoz kapakları ve mexico 86 futbol kartlarının her çocuğun rüyası olduğu...
Kemikten balyoza her çeşit ve renkte misketlerin havada uçuştuğu...
Amigası olanın commodore'culara yan gözle baktığı...
Her köşe başında bir videocunun bulunduğu...
Bmx bisikletin BMW'den daha havalı olduğu..
Etilerde bile oduncu-kömürcü dükkanlarının bulunduğu..
Avrupa'da vizyona giren rocky 4'ün Türkiye'ye yaklaşık bi sene sonra geldiği...
Herkesin kendi arabasını kendi yıkadığı...
Kumandası olmayan tv'leri ve regulatörleri...
Binbir renk ve desenlerdeki devrin modası kazakları....
Merdaneli çamaşır makinelerini...
Bulaşık makinesi yerine bulaşık eldivenlerinin kullanıldığı..
Kredi kartının geçmediği ve veresiye defterlerinin bulunduğu...
İlk 486 moddel bilgisayar'ın mahallede ancak bir kaç kişide bulunabildiği..
Kutu sütleri bulmanın imkansız olduğu...
Süpermarketler yerine bakkalların krallığının bulunduğu..
Her yerde kolayca tırmanabileceğiniz erik ağaçlarının olduğu...
Suyun belli bir miktara kadar bedava olduğu...
Hesap makineli casio saatlerin altın devrini yaşadığı...
Kocaman ankesörlü telefon jetonlarını...
Mektup yazmanın e-mail'le eş anlamlı görüldüğü...

Ama en önemlisi sevgi ve saygının olduğu 80'leri çok özlüyorum..Üstelik tüm bu teknolojinin içinde bile...



Evet ne gunlerdi............... :yes::yes:

Sanirim su an forumda basliklari okuyan bir cok uyemizin dogum yili bile 1980 nin sonlari ve 1990 sonrasidir...

srdr061
11-05-2009, 21:34
En çok özlediğim commodore 64 bilgisayarımda oyun oynamaktı tak kasedi bekle sonra hızlıca ileri sar ve oyunu oyna ne günlerdi birde ileri saran cihazın ayarı bozulurdu kristalini ayarlamaya çalışırdım başlık 80 ler ama şu italya 90 dünya kupasını unutamıyorum Maradonanın final maçını kaybedince hüngür hüngür ağlaması çok üzücüydü...

Achiles
12-05-2009, 22:08
Bunu hatırlıyor musunuz? Omni diye bir aletleri vardı. Hep saman yığınının üstüne düşerlerdi. Hasta olurdum bu diziye..

http://img399.imageshack.us/img399/1259/voyagerscompletemu6.jpg

Achiles
12-05-2009, 22:19
Savaş Yıldızı Galactica

O zamanlar saylonluların eteği vardı, zincirli, daha moron hareket ederlerdi..bi de başlarında bi insan vardı hepsinin, şimdiki gibi akıllı değillerdi..3 büyük dikine duran yüksük şeklindeki ana gemide yaşardı başlarındaki insan..o gemilerde kırmızı ışıklı pelerinli dik yakalı yönetici gelişmiş robotlar vardı..yeni Battlestar Galactica yı hiç sevemedim..drama gibin..

http://img155.imagevenue.com/aAfkjfp01fo1i-7/loc619/99598_hatchbstar_123_619lo.jpg

http://mielofon.com/actress/maren_jensen/maren-jensen-004.jpg

http://podcastspinoff.files.wordpress.com/2009/02/battlestar-galactica-1978.jpg

Teğmen Athena..ben bu kıza aşıktım..şimdi kimbilir kaç yaşında..herhalde 50 üzeridir..vay be..

http://media.battlestarwiki.org/images/8/83/Athena.jpg

Achiles
12-05-2009, 22:53
Uzay 1999
Hesapta 1999 da uzaya gidecektik..Bi şu gemiye hastaydım, bi de Maya diye bir kız vardı, her şekle girerdi..

http://www.itusozluk.com/gorseller.php/space+1999/52730

http://img379.imageshack.us/img379/4687/sapce3hz5.jpg

Maya

http://www.space1999.net/metaforms/bb/4maya-1z.jpg

tractact
12-05-2009, 22:57
Bunu hatırlıyor musunuz? Omni diye bir aletleri vardı. Hep saman yığınının üstüne düşerlerdi. Hasta olurdum bu diziye..

http://img399.imageshack.us/img399/1259/voyagerscompletemu6.jpg

ben hatırlıyorum... şimdi çıksa çok saçma gelir ama o zamanlar heyecanla izlerdim :)

Achiles
12-05-2009, 23:05
Filmin başında galiba bi tarih yarışması yapılıyor, bu ikisi birinci oluyordu.Sonra Omni yi bunlara hediye edip, tarihte dolaşıyorlardı. Galiba Omni bozuluyordu, bi türlü asıl zamana dönemiyorlardı.Küçük çocuğun tarih bilgisi süperdi, her şeyi biliyordu..Her bölümde başka bir zamana giderlerdi..