View Full Version : KRDMD Kardemir (D)
Merhabalar,
Bende haftabaşı iyi bilanço beklentisi ile bulaştım. Ancak sonra 1 kademe zararına kurtuldum. Bilanço iyi geldi ama artık gitmesi gerek dediğimiz noktada aşağı gelince verdim. Şimdi tabii iyiki verdim diyorum.
Verme sebeblerimden birtanesi , yolbulan'ın alım yapması. diğeri de birçok kaynakta,yatırım bültenlerinde kardemir için kuvvetli al verilmesi idi.
Hepinize geçmiş olsun.
yolbulan ın yaptığı alım 13 mayıs 17:42 itibariyle kap a bildirilmiş,bu şartlarda hafta başı aldığınızı bir kademe zararına nasıl verdiğinizi merak ettim ben...
Şu anda seçim öncesi ralli için küçük yatırımcı avındalar.Silkeleme yapıyorlar.KRDMRD inat bir hisse babaların savaşı.Bakalım kim bu hisseye yürü diyecek.
Soyle aciklayayim; yolbulan sadece bugun degil gecenlerde de hisse alimi yaptigini bildirdi.sanirim bunu kacirdiniz. Maliyetim 0.95idi bilanco ile 0.98 e cikti.geri gelmeye basladi.ve takip eden gunde 0.94 den ciktim. Simdi kuvvetli gero gelirse yine alabilirim.gerci yolbulan bugun yine alim haberi gonderdi.uzak durmaya devam da edebilirim. Sonucta birtek kardemir yok ya. Burada ucacak kacacak diye yazan arkadaslari okudukca uzuluyorum.hicbir profesyonel yatirimci 1 tl yi yakmadikca bulasacagini sanmiyorum.buradaki herkese sabir ve sans diliyorum. Cunku ihtiyaciniz olacak. 1 tl yi gecerse tekrar belki gorusmek uzere.
Sahsi fikrimdir elbetde
Soyle aciklayayim; yolbulan sadece bugun degil gecenlerde de hisse alimi yaptigini bildirdi.sanirim bunu kacirdiniz. Maliyetim 0.95idi bilanco ile 0.98 e cikti.geri gelmeye basladi.ve takip eden gunde 0.94 den ciktim. Simdi kuvvetli gero gelirse yine alabilirim.gerci yolbulan bugun yine alim haberi gonderdi.uzak durmaya devam da edebilirim. Sonucta birtek kardemir yok ya. Burada ucacak kacacak diye yazan arkadaslari okudukca uzuluyorum.hicbir profesyonel yatirimci 1 tl yi yakmadikca bulasacagini sanmiyorum.buradaki herkese sabir ve sans diliyorum. Cunku ihtiyaciniz olacak. 1 tl yi gecerse tekrar belki gorusmek uzere.
Sahsi fikrimdir elbetde
o bildirimi kaçırmışım demekki,zaten kötü niyetle sormadım merak ettigim icin sordum.hakkımızda hayırlısı bakalım daha burdayız beklemeye devam...
Pscyokinesis
14-05-2011, 13:17
Sahsi fikrimdir elbetde
Sayın volvo şöyle bir soru sorayım amatör bir düşünceyle .
Borsa zirvede iken büyük çaplı hisselerde ortaklar hisse satışları yapmaya başlarken alalacele sürekli halka arzlar yapılırken .
Yaklaşık iki ay süresince yaklaşık 25 milyon almasının sebebi ne olabilir sizce şirketin ortağı olarak ve yöneticisi olan bir kişinin .
Ve bunu hisse diplerde iken alım yapmadı aksine 80 kuruşun üstünde yaptı neden acaba diye soruyorum ama mantıklı bir cevap bulamıyorum .
Sonuçta kısa vadeli değil bu bilançoyla birlikte ve sonraki bilançolarla birlikte çıkışa geçeceğini düşünüyorum .
Bana bu hareketler 2007 mayıs-haziran ayları hatırlatıyor o zamanda güzel bir bilanço açıklamış ve yerinde sayıp hatta gerilemişti fakat daha sonra bir ralliye giderek bir ay süre zarfında %50 prim yapmıştı eğer geçmişe yönelik grafikleri incelerseniz ne demek istediğimi görebilirsiniz .
Yine yapar mı bilinmez ama benim analizlerime göre 1.1 lari geçerse volatilenin çok artacağı yönünde .
Kişisel görüşüm bu şeklide .
Borsa zirvede iken büyük çaplı hisselerde ortaklar hisse satışları yapmaya başlarken alalacele sürekli halka arzlar yapılırken .
Yaklaşık iki ay süresince yaklaşık 25 milyon almasının sebebi ne olabilir sizce şirketin ortağı olarak ve yöneticisi olan bir kişinin .
Ve bunu hisse diplerde iken alım yapmadı aksine 80 kuruşun üstünde yaptı neden acaba diye soruyorum ama mantıklı bir cevap bulamıyorum .
Sonuçta kısa vadeli değil bu bilançoyla birlikte ve sonraki bilançolarla birlikte çıkışa geçeceğini düşünüyorum .
Bana bu hareketler 2007 mayıs-haziran ayları hatırlatıyor o zamanda güzel bir bilanço açıklamış ve yerinde sayıp hatta gerilemişti fakat daha sonra bir ralliye giderek bir ay süre zarfında %50 prim yapmıştı eğer geçmişe yönelik grafikleri incelerseniz ne demek istediğimi görebilirsiniz .
Yine yapar mı bilinmez ama benim analizlerime göre 1.1 lari geçerse volatilenin çok artacağı yönünde .
%100 katılıyorum, doğru tespit. Bu hareketleri bir çok kağıtta görebilmek mümkün. Güzel bir bilanço, yatay veya hafif aşağı yönlü bir seyir...sonra ralli.
Sayın Pscyokinesis, patronun mal alması aslında elbetde olumlu birşey. Ancak bu kardemir ve bunun gibi daha birçok şirketde söz konusu olur ise temkinli yaklaşmak gerek diyorum. Bu elbetde benim şahsi fikrim.
%50'lik ralli umarım dediğiniz gibi olur.Sizin adınıza sevinirim. Ancak piyasadaki genel olası olumsuzluğa kardemir'in karşı duramıyacağı sanırım dün net belli oldu. Piyasada yatırımcıların birçoğu seçim öncesi yeni bir zirve bekliyor (ben düşünmüyorum) .Yeni zirve olursa kardemir belki 1-1.10 seviyelerine gelir.Ama onun haricinde piyasadan ayrışacağına pek ihtimal vermiyorum.
Şartlanmak yok elbetde, yazdığım gibi yaksın 1 tl'yi ilgi gösterelim tekrar.
Bende size iki soru sorayım;
1) Kardemir tarihi tl zirvesini zorladı,az üstüne geçti sonra hızla geri geldi. Şimdi bu tarihi zirvesini %50 aşacak ne türlü bir gelişme olabilir sizce ? Patronun mal alması, güzel bilançosu sizce yeterli mi ? Yada sermayesine yakın seviyelerden piyasa değerine sahip olması mı ?
2) dün düşen endekste en çok kaybettiren imkb30 senetlerinden birisi olması neyi işaret ediyor ? mal dökmek cevabını kabul emtiyorum ama :)
3) Güzel bilanço,yatırım şirketlerinin şiddetli al tavsiyeleri,yolbulan'ın alım haberleri sizce mal dağıtma operasyonu da olabilir mi ? Takaslar yeterlimidir bunu anlayabilmek için ?
Şimdilik bu kadar. Hepinize bol kazançlar diliyorum. Umarım beklediğiniz ralli gerçekleşir. Bir yerinden yapşırız sanırım olacak olursa. Siz siz olun temkini elden bırakmayın derim :)
Birde ufak ekleme yapayım son olarak. Yolbulan şu şekilde açıklama gönderiyor. Beraber hareket ettiğimiz kişiler ile birlikte X milyon lot şu seviyeden alım yaptım. Belirttiği X milyon lot toplam dolaşım sayısı içerisinde çok büyütülecek bir rakam değil.
Dermando
14-05-2011, 14:34
THYAO için benzer bir durum oldu. Geçen yıl bu zamanlar bilanço iyi geldi , 7, 7.5 TL hedef fiyat belirlediler, temettü dağıttı ardından kağıt 4.52 seviyesinden 3.54 e (güniçinde) geriledi, ardından 5 ay sonra 6 TL yi kırdı. O zamanlar "Citi malı deli gibi boşaltıyor, demek ki durum vahim" denmişti.
Büyükler birbirinin ayağına basmaz, zamanı gelince KY 'ye basar. Kardemir uzun vade de kazandıracak. YTD.
Pscyokinesis
14-05-2011, 15:20
Merhaba Sayın Volvo kardemir dolar bazında bakıyorum grafiklere 2007 deki büyük düşüşün geri alımın 23.6 in üstüne çıkamadı eğer dikkat ederseniz görürsünüz bura bir güçsüzlük oldu eğer 38.6 sağlam destek yapabilirse 23.6 geri alımı geçip sıfıra ulaşacağı konusunda beklentim var bunuda bu bilanço ile geçme potansiyeli var .
2007 yılında çok daha az karlılık ve yatırımlarla o fiyatlara ulaştı ise şimdiki karlarla ulaşmasını ve geçmesini beklemek yanlış olmaz diye düşünüyorum .
Son çeyreğe baktığımız zaman satışların maliyeti aynı kalmasına rağmen satış gelirlerinde bir patlama yaşanmış çıkan emtia fiyatları ile birlikte biliyorsunuz belki kriz döneminde emtia fiyatları dip yapmıştı .
Bunu yanı sıra borçlarını önemli oranda azaltmış durumda .
Eğer bu hammade fiyatları böyle kalmaya devam ederse karlılığın kat be kat artacağıda gibi bir durum sözkonusu .
2 sorunuza gelecek olursak hisse imkb 30 hissesidir ne kadar iyi bilanço açıklarsa açıklasın beklentileri ne kadar iyi olursa olsun borsadaki düşüşe tepkisiz kalması beklenmelidir .
sonuç olarak sadece kardemir ile ilgili değil faaliyet karını 2 kat artıran tüpraş ve karlılığını 1.5 kat artıran kchol de %5 düştü cuma günü .
Bu düşüşü teknik açıdan tepeden yaşanan güçsüzlük sebebiyle geri çekilip güç toplama hareketi olarak görüyorum .
Bu mal dökmek olur ,mal toplamak olur silkeleme olur bu beni ilgilendirmiyor .
Ben grafiklere bakıyorum ona göre yatırm stratejisi uyguluyorum ha olur olmaz bilmiyorum benim beklentim bu yönde .
Bu arada yatırım şirketlerinin yatırım tavsiyesilerine ve takaslara hiç mi bakmıyorum onlar tamamen göz boyama ve aldatma üzerine kurulduğunu düşünüyorum .
Yabancı almış yabancı satmış şu racı kurum almış bu satmış onlara bakınca insan çok büyük yanılgalara düşebiliyor o yüzden artık bakımyorum onları benim için grafikler önemli .
Bu arada yanlış anlaşılması ben geçmişteki hareketine bakıp gelecekteki oluşabiliecek tekniğe göre %50 civarı bir hareket olabilir dedim olur olmaz o ayrı konu .
Bu hisse kriz zamanında 30 krş tı yanlış hatırlamıyorsam eğer o zaman sasa 18 krş ihlas 15 krş ti şimdi ikiside 2 liranın üzerinde işlem görüyor .
Borsanın fiyatlanması göre 1.3-1.4 arası değer biçmenin çok olmayacağını düşünüyorum
Yine söylüyorum benim olumlu senaryo bakış acısı olumsuz bir senorya olursa ne olursa olsun kardemir bu fiyatlarda tutunamaz .
sizinde dediğniz gibi temkini elden bırakmamak lazım
Y U S U F
14-05-2011, 17:46
http://img27.imageshack.us/img27/7536/capture160.jpg
Kişisel düşünceme göre, grafikte beyaz kare içerisinde görüleceği üzere bir önceki zirve sonrası, kırmızı çizginin yeşili aşağı kestikten sonra mavide durduğunu ordan tepki verip tekrar aşağı yöneldiği, güç topladıktan sonra şimdiki zirveye kadar yükselişine devam ettiği görülüyor. Bu zirveden sonra kırmızı bir kere daha yeşili aşağı kesti ve maviye değdi.Bence burdan 094 e kadar bir tepki ve aşağı devam edip 082 ye kadar gevşemesini bekliyorum. Sonrasında ise yeni bir zirve.
http://img27.imageshack.us/img27/7536/capture160.jpg
Kişisel düşünceme göre, grafikte beyaz kare içerisinde görüleceği üzere bir önceki zirve sonrası, kırmızı çizginin yeşili aşağı kestikten sonra mavide durduğunu ordan tepki verip tekrar aşağı yöneldiği, güç topladıktan sonra şimdiki zirveye kadar yükselişine devam ettiği görülüyor. Bu zirveden sonra kırmızı bir kere daha yeşili aşağı kesti ve maviye değdi.Bence burdan 094 e kadar bir tepki ve aşağı devam edip 082 ye kadar gevşemesini bekliyorum. Sonrasında ise yeni bir zirve.
Sn.YUSUF,Teşekkürler...
Beklentiler alınmıyor genellikle hep olumsuzluklar satılıyor bu hissede.
Arkadaşlar ne oldu bu kağıda da bu kadar sert düştü.Açıklaması olan var mı?
ÇifteVatandaş
16-05-2011, 14:17
En son 0,88 den verdiler. Kademeli alislarim 0,83 e kadar var. Sonra ise param kalmiyor :)
Pscyokinesis
16-05-2011, 16:07
En son 0,88 den verdiler. Kademeli alislarim 0,83 e kadar var. Sonra ise param kalmiyor :)
Ajanım ben kim düşürdü bu karademire diyordsum meğerse siz alasınız diye indrim yapmışlar :he:
Bu arada 85 kırarsa 78 e kadar yolu var .
Ben ölücü olmadığım için 79 a emir verdim :he:
Bu hissede hep olumsuzluk hep olumsuzluk.Şöyle tavan tavan iki tane arak arkaya gören var mı?
Bu hissede hep olumsuzluk hep olumsuzluk.Şöyle tavan tavan iki tane arak arkaya gören var mı?
Siz 2 tane tavan yapan herhangi bir endeks 30 kagidi gordunuz mu bugune kadar?
cemas, mteks, baymd falan bakmaniz lazim tavan tavan icin.. Bu tahta icin %5 bile coooook buyuk harekettir benim icin..
Lakin haklisiniz uzerinde agir baski var, yapmasi gereken hareketleri yapmiyor, yapamiyor ve bu maalesef uzun suredir boyle.
olyhergah
17-05-2011, 12:11
Arkadaşlar
benim bir sorum olacak bu konuda bilgi verirseniz sevinirim
ben bir seredir (2009 dan ) kardemir d hissesindeyim ve satmadım ayrıca uzun sürede satmayı düşünmüyorum
hissenin geçmişine baktığımda 04.05.2004 tarihinde bedelsiz olarak 343 % bölünmüş görünüyor bu elimizdeki hissenin %343 katı kadar hisse verileceği anlamınamı geliyor yani 1000 hissemiz varsa 4.430 adet olacağı anlamınamı geliyor.
27.07.2005 yılındada %165 bölünmüş görünüyor
böyleyse bu yıllarda hisse alıp beklesek çok yüksek kazancımız olacağı görünüyor bana yanlış birşeyler var diye geliyor
bu konuda aydınlatıcı bilgi verirseniz sevinirim
teşekkür ederim
Y U S U F
17-05-2011, 12:31
Arkadaşlar
benim bir sorum olacak bu konuda bilgi verirseniz sevinirim
ben bir seredir (2009 dan ) kardemir d hissesindeyim ve satmadım ayrıca uzun sürede satmayı düşünmüyorum
hissenin geçmişine baktığımda 04.05.2004 tarihinde bedelsiz olarak 343 % bölünmüş görünüyor bu elimizdeki hissenin %343 katı kadar hisse verileceği anlamınamı geliyor yani 1000 hissemiz varsa 4.430 adet olacağı anlamınamı geliyor.
27.07.2005 yılındada %165 bölünmüş görünüyor
böyleyse bu yıllarda hisse alıp beklesek çok yüksek kazancımız olacağı görünüyor bana yanlış birşeyler var diye geliyor
bu konuda aydınlatıcı bilgi verirseniz sevinirim
teşekkür ederim
Hesap doğru, yanlış bir şeylerde yok. Lakin temettü dağıtımı veya sermaye artışlarında hissenin fiyatı bir önce ki seansın ağırlıklı ortalama fiyatından hesaplanarak aynı oranda düşer.
bölündüğü zaman fiyatı bölünme oranında düşer. aslında ertesi gün için değişen tek şey senet sayısıdır. toplam senet değeri değişmez.
olyhergah
17-05-2011, 12:53
teşekkür ederim arkadaşlar
Satan satti , gitti galiba ....:frown:
yaw kimseden ses çıkmıyor..hisse çıkarken sanki fabrika sahipleri gibi herkes bir şeyler karalıyor övgülü sözlerle:)
ama düşürken gıkı çıkmaz kimsenin:)
düşmesi elbette tabiidir..bir bölümünü satmıştım ama dayanamadım petkim aldım oda düştü... düşeceğini bilmeme rağmen fırsat bulamadım veya 1 puan la satamadım yani nasip işte... ve malum endeks..ve MAYIS ayı vs...olsun biz uzun vadeciyiz al sat biraz bize ters.
ve...
AÇIKLAMA:
Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:
Şirketimizin yatırım programında yer alan Yeni Kütük ve Blum Döküm Tesisi yatırımının yurtiçinden karşılanacak olan 17.850.000 EUR.luk kısmının finansmanı ile ilgili olarak, 3 yıl ödemesiz dönem toplam 11 yıl vadeli kredi için Türkiye İş Bankası ile ön anlaşma imzalanmıştır.
Bilgilerinize arz ederiz.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını; bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
yaw herşeye eyvallah şu yavşaklığa çok kızıyorum..hep yaptıkları gibi düşerken haberi veriyorlar..yolbulanlar inşallah fabrikanın yönetimi elinizden alınır..o zamanda kansızlıktan ölürsünüz vampirsiniz ya ondan..:)
saat 18,10 itibarı ile haber gözüküyor.. bunu çözmek kafa yormak lazım..sabaha alış veripte çarpmakmı gaye yoksa gerçektende....yok yok bunlar cin gibi....
ama iyi mal topladılar gibime geliyor yukarıdan artık vururlar..yazacak çok şey var ama okuyup ona göre strateji belki belirlerler.
herşeye rağmen burdayım..
[QUOTE=kip;5931451]AÇIKLAMA:
Şirketimizin yatırım programında yer alan Yeni Kütük ve Blum Döküm Tesisi yatırımının yurtiçinden karşılanacak olan 17.850.000 EUR.luk kısmının finansmanı ile ilgili olarak, 3 yıl ödemesiz dönem toplam 11 yıl vadeli kredi için Türkiye İş Bankası ile ön anlaşma imzalanmıştır.
3 Yıl ödemesiz olduğuna göre şu an bir sıkıntı yaratmaz heralde...
4 ay kadar önce de yabancı satışa geçti, takas oranları işte şuralara düştü, türkiyeye sat rusya ya al tavsiyeleri havalarda uçuşmuş, endeks panik satışlarla 58,000 lere getirilmişti.Hedef olarak 52,000 ler gösterilirken 71,000 lere yürümüştük. Bu defa da zaten kronikleşmiş olan cari açık problemimizi ısıtıp önümüze koydular.Seçim rallisi beklentisi oluşturulup 63,500 lere geri döndük.Oynanan oyun ne kadar da sarih şekilde ortada değil mi? Biz ky nın önünde 2 seçenek var.Ya tövbe edip borsadan çıkacağız ya da bu ayak oyunlarına gelmeyeceğiz.Güçlü trendle 0,98 leri gören hissemizi 0,90 üzerinde alıp bu seviyelerden satıp çıkanların tövbekar olup piyasadan çıkması kendileri adına verilecek en hayırlı karar olur.
20/05/2011 13:59
***KRDMA* *KRDMD***ISTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI( Hisse Alim Satim Bildirimi )
***KRDMA******KRDMD***ISTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI( Hisse Alim Satim Bildirimi )
Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Seri:VIII, No:54 Sayili Tebligi kapsaminda Kamuran Yolbulan tarafindan Borsamiza gönderilen hisse senedi alis satis islemlerine iliskin açiklama ilisikte yer almaktadir.
Bildirimlerin Borsamiz tarafindan KAP'a aktarilarak kamuya duyurulmus olmasi, içeriginin Borsa tarafindan incelendigi, teyit ya da tekeffül edildigi anlamina gelmez.
Tablo Basligi
http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=157053
IMKB
ÇifteVatandaş
20-05-2011, 14:03
20/05/2011 13:59
***KRDMA* *KRDMD***ISTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI( Hisse Alim Satim Bildirimi )
***KRDMA******KRDMD***ISTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI( Hisse Alim Satim Bildirimi )
Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Seri:VIII, No:54 Sayili Tebligi kapsaminda Kamuran Yolbulan tarafindan Borsamiza gönderilen hisse senedi alis satis islemlerine iliskin açiklama ilisikte yer almaktadir.
Bildirimlerin Borsamiz tarafindan KAP'a aktarilarak kamuya duyurulmus olmasi, içeriginin Borsa tarafindan incelendigi, teyit ya da tekeffül edildigi anlamina gelmez.
Tablo Basligi
http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=157053
IMKB
Hayret alimlari 0,86 ve 1,16 degil de 0,87 ve 1,17. Bu fiyatlara ben bile alabildim.
aldığında dipti zaten. Demekki onlara da takabiliyorlar.
ÇifteVatandaş
20-05-2011, 14:06
aldığında dipti zaten. Demekki onlara da takabiliyorlar.
Belki de son diptir mi demek istiyor bize. Sizde alin bakin bende aldim gibisinden :düsün: Artik herseyden huylanir oldum. genel durumlar hic iyi degil.
yapmayın sakın. Ben yolbulanlardan biri ,95 ten 1 milyon lot kaldırınca ,94 ten dalmıştım. halimiz ortada. Şimdi maliyet düşürmeye çalışıyoruz.
yaw burdan bi rmektup yazdım ama gönderemedim hepsi boşa gitmiş...yaw bu son alımı AROG tan ALİEN kamuran mı yapmış..kamuran kamuran kamuran:)
okadar çokturlar ki arkadaş ''yolbulanlarda biri alım yapmıştı'' diye yazıyor:) aşiret sistemi galiba..şebeke bunlar şebeke sanki..
...
sabır sabır ama orta ve uzun vade belki seçimden 1 ay sonrayıda bulur..belki hemen önce..mayısın 3.haftasındayız artık..düşüşler bitmeli gibi..bitmese bitmez...:) ana desteğe değdik bugün, sonraki kırılırsa... nesimi yiyem vay başıma...endeks kapanış ne şiş ne kebap misali... mutullah dayinin analistleri, muhteşemler...kardemir kapanışta öyle..uyum lu prova senaryo harika..şebeke ya ..su şebekesi tabi:)..ama...
y.t.değildir...
Aracı kurumlar bu düşüşün alım fırsatı olmadığını ve 62500 desteğinin aşağı yönlü kırılacağını söylüyorlar.Demek ki yukarı dönüş yakın:halay:
ÇifteVatandaş
23-05-2011, 10:37
Battik mi? Karabükte oturanlar gidip bir baksinlar fabrika orada mi diye, bir zahmet.
AH BİZ KY LER. Piyasaya verilen rüzgara göre ne de güzel şekil alıyoruz.Aylar öncesinde mazlum ky den parası olanlar banka hesaplarını borsaya boşaltmış, olmayanlarsa kredi çekmiş de girmişler.Babalar ise aylar öncesinde seçim rallisi adı altında 71,000 lere kadar maliyetlenmişler, sonra da her zaman gözönünde olan cari açığı güzelim mayıs ayını vs. yi bahane edip realizeye gitmişler.Ralliyi tersinden yaşatmışlar bizlere.Biz ky ler şimdilerde fabrikanın kapısını, bacasını, dumanını sorar olmuşuz.İşte yıllardır devam eden tipik borsa psikolojisidir bu.Biraz heyecan, biraz adrenalin daha da fazlası 1'i 2 yapma içgüdüsüyle kurtlar sofrasında kısa/orta/uzun vadeli otururulur.Kolay lokma 3 vakte kadar burundan getirilir.Bir defa hiçbir şirketin hisse değeri gerçek fiyatını ( her zaman) yansıtmaz, piyasanın doğasına aykırıdır bu.Şimdi bu düşüşte Kardemir yine aynı Kardemirdi.Zirveden bu yana en az %10 düşüşü hakediyor muydu? Pd/dd'ye göre hayır.Yakaladığı güçlü trende göre de hayır.Ama biz ky yine de uzmanızdır çift tepe deriz vs. der bu inişe güzel güzel isimler takar kendimizi avuturuz.0,90 üstü maliyetlendirip bu seviyelerden pes dedirtmek için sergilenen oyunun sonuna geliniyor.
1.21 b tertibi ile yaklaşık 10 gün sonra tekrar aranızdayım inşallah uğurlu gelirim :)
Tahtada azcık iyimserlik oluşsa hemen baltalama girişimleri başlıyor.Yeni bir trend başlatmadan maliyetleri minimize etme gayretleri olarak algılıyorum bunu.Her ne kadar uzun vadeci olsak da taban oluşumunu takip etmeden edemiyoruz tabii.
albatros.01
23-05-2011, 15:45
http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=157198
http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=157198
Endeks bugün de 62,500 ün üzerinde kalırsa üst üste 3. gün bu ana destek seviyesinin üzerinde kalmış olacak ki bu durum cuma akşamına kadar 65,000 li seviyeleri test etme olasılığını güçlendirir.Demirimiz düşük hacimle dinlenmesini yapıyor.Cumaya kadar 0,90 lara ulaşırsak kısa vadede 1 tl psikolojik sınırı yine hedefe gireceği için ky ilgisiz kalmayacaktır.
Endeks için verilen ilk hedef 64,000 de tutunma çabasındayız.0,87 çanakkale geçilmezi oynuyor.Aşılırsa önümüz açılır.
metsur86
24-05-2011, 17:30
Syn MTK2612 Sizin tahmininiz gibi oldu günü hedefin üzerinde kapattık. 0,89 ile,bundan sonrası için değerlendirmeniz ne olur.
Syn MTK2612 Sizin tahmininiz gibi oldu günü hedefin üzerinde kapattık. 0,89 ile,bundan sonrası için değerlendirmeniz ne olur.
Malum bugünkü yükseliş yarınki PPK kararları öncesi bankalar öncülüğünde yaşandı.Hissemizdeki toparlanmayı imkb 30 dan pay almamız şeklinde algılıyorum.Kendimize has bir hareket olmadı.Zaten hissemizin gün içindeki hareketleri ve işlem hacmine baktığımızda bunu herkes öngörebilir.Tesellimiz a.o. nın üzerinde kapanış yapmamız oldu.Nisan ayı boyunca 1 in üzerine gidecek beklentisini öyle kullandılar ki kademelerden çok para kazanıldı.Sonrasında ise endeksteki keskin düşüş bahane edilip son zirvesinden %10'un üzerinde aşağı salındı.27/05 cuma günü yatırım için beklentisi olmayan standart bir genel kurulumuz var.Ancak burada bu yıl beklentiler hiç bitmeyecek.Geçmiş sayfalarda yeterince dillendirildiğinden değinmiyorum bunlara.Eğer kısa vadeciysek gelgitlerine sabır gösterip bugün gübrelerde olduğu gibi kendine has hareket yapacağı günü beklemeliyiz.Yarından itibaren çok bilen yatırım şirketlerinin endeks için önerisi ve öngörüsü olan "yükselişleri satış fırsatı olarak değerlendir" sloganı hayata geçmez ise yolumuzun açık olduğunu düşünüyorum.Zira güçlü bir trendin içindeyiz.
Bugünkü hedefimiz 50 günlük hareketli ortalamamız olan 0,89.Öğle sonrası PPK'dan faiz ve munzamda yukarı yönlü bir revizyon kararı gelmezse Cumaya kadar 65,700 leri aşacağımızı öngörüyorum.Burada da kısa vadeli hedef yolunu özlemle gözlediğimiz 1 tl psikolojik sınırı.Bunun için de tek ihtiyacımız olan yüksek hacim.
HSBC Yatırım'ın YÜZDE 30'ın üzerinde getiri beklediği hisselerin listesi - 25.05.2011
HSBC Yatırım'ın YÜZDE 30'ın üzerinde getiri beklediği hisseler
HSBC Yatırım'ın YÜZDE 30'ın üzerinde getiri beklediği hisselerin listesi
Hürriyet Gzt. Hedef fiyat: 003 - Prim Portansiyeli: 74.7%
Sinpaş GMYO Hedef fiyat: 003 - Prim Portansiyeli: 59.0%
Tekfen Holding Hedef fiyat: 009 - Prim Portansiyeli: 53.6%
Aksa Enerji Hedef fiyat: 007 - Prim Portansiyeli: 53.2%
Kardemir (D) Hedef fiyat: 001 - Prim Portansiyeli: 42.0%
Ak Enerji Hedef fiyat: 005 - Prim Portansiyeli: 39.2%
Sabancı Holding Hedef fiyat: 010 - Prim Portansiyeli: 38.5%
Tofaş Oto. Fab. Hedef fiyat: 011 - Prim Portansiyeli: 37.8%
T. Halk Bankası Hedef fiyat: 016 - Prim Portansiyeli: 36.4%
İş GMYO Hedef fiyat: 002 - Prim Portansiyeli: 36.2%
Endeks için faiz ve munzam tehditi şimdilik rafa kalktı artık odağımızda meclisteki sandalye dağılımı var.Biraz da yaşlı avrupanın finansal sorunlarına çare arayışları.65,000 lerin üzerinde kaldığımız müddetçe kardemir içinde 1 tl hedefi menzilde olacak.
rakaya03
26-05-2011, 20:46
Tera Menkul'un KRDMD hakkındaki yorumu ;
KARDEMIR için (tüm şirket) hedef piyasa değerini daha önceki $752mn’dan $773mn’a yükseltiyoruz. İndirgenmiş nakit akımı (İNA) modeline %60 ve emsal değer metoduna %40 ağırlık verdiğimiz değerleme modelimize göre KRDMD hissesi için hedef fiyatımız TL1.27 olup bu fiyat hedefi %43’lük bir yukarı potansiyele işaret etmektedir. Dolayısıyla KRDMD hisseleri için “AL” tavsiyemizi sürdürmekteyiz...
Menkul değerleme firmalarından yakamızı kurtaramıyoruz.Her hafta birisi çıkıp hedef fiyatı yükseltiyor.Bu da tecrübeli yatırımcıların öngörebileceği gibi hisseyi baskı altında tutuyor.Endeksten bağımsız kendimize has yürüyüşümüzü yapıp yeniden 1 tl sınırına dayanmamız için biraz olsun arka planda kalmak en iyisi.Biraz bezginlik havası her zaman iyidir.
ÇifteVatandaş
27-05-2011, 09:19
Onlar fiyati yükseltiyor ama imekabe de düsüyor :düsün:
kara cuma olcak gibi görünüyor. endeks te 61xxx rakamları görebilirz bugün, haliye d tertibi de 81-82 görürse şaşırmam
wallstreet
27-05-2011, 12:10
Bugün genel kurul mu vardı:)
dünyanın 16 büyük ekonomisi olmuş ama şuna bak yabancılar borsayı halllac pamugu gibi sallıyorlar bu türkiye ekonomisinin durumunu ortaya koyar
ÇifteVatandaş
27-05-2011, 13:46
dünyanın 16 büyük ekonomisi olmuş ama şuna bak yabancılar borsayı halllac pamugu gibi sallıyorlar bu türkiye ekonomisinin durumunu ortaya koyar
Hayaldi gercek oldu :p
KRDMA için göstergeler her ne kadar en dip seviyelerde olmasa da, görece dip sayılabilecek seviyede bulunmakta. Başka bir kağıttaki birikimi yavaştan zararda olduğum KRDMA'ya kaydırmaya başladım.
KRDMA için göstergeler her ne kadar en dip seviyelerde olmasa da, görece dip sayılabilecek seviyede bulunmakta. Başka bir kağıttaki birikimi yavaştan zararda olduğum KRDMA'ya kaydırmaya başladım.
Buradaki görüşüm kağıdın kısa vadede bir hareket yapma yönündedir.
Buradaki görüşüm kağıdın kısa vadede bir hareket yapma yönündedir.
Beklentim endeksin de 62.500 kalacağı yönünde.
Kardemir böyle işte .Satmıram.Bizim 5-10 bin lot sürünsün.Bu kardemir yönetimindekilerin yabancı yatırımcının milyon lotları sürünsün.Küçük yatırımcıyı silkeleme operasyonuna hayır.
Seçim rallisi öncesi silkeleme operasyonu yapıyorlar.Yunanistan bahane.Bankaları yüksek fiyattan küçük yaıtırımcıya boşalttılar.Şimdi sanayi şirketlerini küçükten mallanıyorlar.
6 haziran ile 15 haziran arası seçim rallisi olur.
Seçim rallisi öncesi silkeleme operasyonu yapıyorlar.Yunanistan bahane.Bankaları yüksek fiyattan küçük yaıtırımcıya boşalttılar.Şimdi sanayi şirketlerini küçükten mallanıyorlar.
Aynen...
Son yaşananlara yönelik bize bakış açısı kazandıracak bir yazı.Paylaşmak istedim.
Selim Işıklar
Seçimden önce yabancı raporları ile ne amaçlanıyor?
Seçimlere oldukça az bir süre kaldı ve piyasaların nabzı hızlı artmaya başladı.
2007 genel seçimleri öncesi koalisyon beklentileri olan bazı yabancı yatırım bankaları 2011 genel seçimleri öncesinde raporlarında siyasi belirsizliklerin arttığı şeklinde ifadelerle piyasalarımızı etkilemeye çalışıyorlar. 2007 genel seçimleri öncesi yabancı yatırımcılar, İMKB'de 500 milyon dolarlık net alımda bulunarak raporlarıyla çelişmişlerdi. Anlaşılan özellikle referandum sonrası Türkiye'den çıkan ve fiyatları aşağı çekmeye çalışan ya da ekonomiyi olumsuz gösterip seçimlere etki etmeye çalışan bir finansal çete devreye girdi.
Kasım ayından bu yana Borsa'da net 2,5 milyar dolarlık satış gerçekleştiren yabancı yatırımcılar acaba sadece cari açık endişesiyle mi raporlarında seçimler öncesi Türkiye'de satış emri verdiler, yoksa arka planda farklı senaryoları mı var? Açık söyleyeyim geçen yılın sonlarında Türkiye'nin kredi notu kesinlikle bir artışı hak ediyordu, Fitch, S&P, Moody's gibi kredi derecelendirme kuruluşları not artışı için seçim sonrasını işaret ederek referandum sonucunu hiçe saymışlardı. Türkiye 2010 yılında krizden kuvvetli bir şekilde çıkma başarısı gösterirken Borsa 3 kata yakın bir artış kaydederek göz kamaştırmıştı. Ayrıca yüzde 9'a yaklaşan şaşırtıcı bir büyüme verisi, enflasyonu yüzde 5'ler seviyesinde tutma başarısı ve en önemlisi dünya büyük bir borç bunalımından geçerken ve rekor bütçe açıkları verilirken bütçe dengesi ve GSYİH borç oranı gibi çok başarılı sonuçlar elde etmişti. Özellikle 2008 yılındaki gibi dünyada petrol fiyatlarının aşırı seviyelere yükselmesi ile birlikte cari açıkta yaşanan rekor genişleme sonrası ellerine sanki bir koz geçmişçesine kredi derecelendirme kuruluşları ve yatırım bankaları söylemlerini değiştirmeye başladı. Jp Morgan raporu öncesi Goldman Sachs da benzer şekilde Türkiye'de satış önerirken Rusya'yı yatırımcılarına önermişti.
Son gelişmelere baktığımızda Türkiye ekonomisinin ve genel olarak piyasa sisteminin halen yabancıların kontrolünde dengelendiği Borsa'daki paylarının 60 milyar dolar düzeyinde olduğu bir gerçek. Ancak yabancı yatırımcıların eskiye oranla bütün piyasa içinde payları azalma gösteriyor. Türkiye'den satış yaparak çıkan Batı kökenli fon ve yatırım bankalarına karşı Sermaye Piyasası Kurumu'nun etkin çalışmasıyla yeni ve Uzakdoğu kökenli yabancı payında artış var. Çin, Japonya, Güney Kore gibi ülkelerdeki yatırımcıların yanı sıra Rus ve Körfez ülkelerinden de piyasalarımıza doğru bir akış söz konusu olacak. Bu durum orta ve uzun vadede yatırımcı profilini de değiştirecek. Türkiye piyasalarının etkinliğinin artması belki kısa vadede engellenebilir ama uzun vadede her zaman en etkin ve potansiyel piyasalardan biri olmaya devam edecektir.
Gelelim seçimler öncesi son duruma, endeks yabancı raporları ve fısıltı gazetesiyle 62.500 puanı aşağı kırmış gözüküyor. Cuma günü Jp Morgan raporu piyasaları sarstı. Artık çok iyi biliniyor ki yatırım bankaları ve kredi derecelendirme kuruluşları inandırıcılığını yitirmişlerdir. Bu açıdan raporlar zaman zaman etkili olsalar da uzun vadede yatırım yapan yatırımcılar bu açıklamalara kulak asmadıkları sürece kazanacaklarını biliyorlar.
Bir başka açıdan baktığımızda cari açık riskinin yanı sıra kredi riski ile ilgili alınan önlemlerin etkisi beklenmeden aşırı karamsarlığa kapılmanın uzun vadede kimseye yararı yok. Kısa ve orta vadeli riskleri de görmezden gelmeyeceğimiz ama her şeye bitti gözüyle de bakmadan soğukkanlı olacağımız bir döneme giriyoruz. Seçim sonuçları güçlü bir istikrar mesajı verdiği sürece uzun vadede piyasalarımızın önü açık. Kısa vadede ise konjonktürel gelişmelerin yanı sıra Merkez Bankası tarafından verilen ilacın etkisi ve seçim sonuçlarını izleyelim.
Haziran sonlarına doğru çok kritik dış gelişmeler var. Bu sebeple dünya piyasalarındaki gelişmelerden Türkiye'nin de farklı hareket etmesi beklenemez, ama kredi derecelendirme kuruluşlarının seçim sonrası güçlü bir hükümet kurulması halinde ne karar verecekleri onlar açısından güvenilirliklerini ortaya koyacaktır. Ancak bu gidişat not artışından vazgeçtim, notumuzu aşağı çevirme hevesi içinde olduklarını gösteriyor. İnşallah yanılırım.
ANADOLU KAPLANLARI BORSA'DA
Hafta içinde SPK Başkanı Vedat Akgiray, 1-2 hafta içinde 40 ila 60 şirketin İMKB gözetiminde kurulacak serbest işlem platformunda işlem görmeye başlayacağı açıklamaları yaptı. Buna göre ortaklık yöntemiyle hareket eden halka açık ama Borsa'ya kote olmayan ortaklıklar Borsa'da farklı bir ortamda işlem görmeye başlayacak. Fiyat marjı olmayan, müzayede sistemi ile belirlenecek fiyatlar İMKB teknik yapısı kullanılarak farklı bir işleyiş içinde Borsa'ya direkt kote olacaklar.
Petrolü 150 dolara zıplatan manipülatörlere inceleme
Dünyada petrol fiyatları tıpkı 2008 yılındaki gibi yükselişe geçti ve nisan ayında 127 dolara kadar tırmandı. ABD Doları'nın gevşek para politikalarının etkisiyle zayıflaması yükselişte yine başrolü oynarken Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da yeni dizayn operasyonları da yükselişe ekstra katkı yaptı. Nisan ayında rekora adım adım yaklaşan petrol, mayısta 105 dolara kadar indiyse de geçen hafta paritede yaşanan 4 puanlık yükselişle 6 dolar birden yükselerek 115 doları aştı. Petroldeki artışa rağmen OPEC ülkelerinin arz artışına gitmemesi akıllara 2008 yılındaki oyunları yeniden getirdi. 2008 yılında ne olmuştu, bir hatırlayalım. ABD ve Avrupa kökenli yatırım bankaları vadeli piyasalarda yükselişi körükleyerek petrol fiyatlarını bir buçuk yıl içinde 50 dolardan 150 dolara taşımışlardı. Stratejilerinde petrole olan talebi öne sürmelerinin dışında fiyatların 200 doları aşabileceği spekülasyonları etkili olmuştu. Lehman, Goldman Sachs, Jp Morgan, Merrill Lynch gibi yatırım bankaları da 200 doları işaret ederek piyasaları etkilemişlerdi. Buna karşılık OPEC ülkeleri de fiyatlardaki yükselişe karşılık arzı artırmaya yanaşmamışlardı. 2008 yılında ilgi çekici bir gelişme akıllarda petrolde yaşanan büyük oyunda bir büyük oyuncuyu gündeme getirmişti. Norveçli petrol milyarderi John Friedriksen'in karşılıklı oyunlarla arz sıkıntısı varmış gibi göstererek fiyatları yukarı oynattığı SEC tarafından dile getirilmişti. Bu olaydan üç yıl geçti ve inceleme henüz başlatıldı. Emtia piyasalarının tamamında oynanan oyun devam ediyor. Petrolden pamuğa, kahveden gümüşe birileri çok rahat bir şekilde bu piyasada at koşturuyor.
s.isiklar@zaman.com.tr
29 Mayıs 2011, Pazar
takaslara baktım da iş bankası 18 milyon lot satmıştı 2 hafta önce, şimdi gecen hafta 12 milyon lot almış..
sevdilli
30-05-2011, 14:51
kardemir a daha uygun gibi en son 1 17 den verdiğim a ları 0.83 den d ye çevirmiştim
0.85-0.86 kapatması lazım yoksa 0.80-0.81 e kadar yolu var seri biçimde
Bugün itibariyle sanki tam tersi oluyor, sanayiden çıkıp bankalara geçiş var gibi :)
Endeks hedefli şekilde düşürülüyor.Öyle bir korku dalgası salındı ki kol bacak kesen kesene.Raiting raporları, mk yatırım şirketleri vs. tüm taraflar karamsarlığı öyle pompaladılardı ki sanki batan Yunanistan değil de biziz.Hep öyle olmaz mı?Büyükler hangi dala tutunulacağına karar verir.Cari açıkmış azalan karlılıklarmış.Hemen şimdi iyimserlik için onlarca şey bulabiliriz ama büyükler kararı verdi çürük dallara tutunulacak.Ağaç iyice silkelenecek.3 vakte kadar bu defa iyimserlik dalgası için düğmeye basılır.Türkiye cari açık için çok disiplinli adımlar atıyor denir, siyasi istikrar devam etti denir vs. vs., Şimdiye kadar satmayan bu saatten sonra da satmasın derim.
0.85-0.86 kapatması lazım yoksa 0.80-0.81 e kadar yolu var seri biçimde
Sayın İlco yakın zamanda tanık olduğum her kötü senaryonuz tuttu ancak ben iyimser taraftayım bu tahta 0,81 i görmez diyorum.58,000' de ikili dip oyununa getirmeye çalışıyorlar.Tıpkı 58,000 lerdeyken 52,000 leri hedef gösterdikleri gibi.
Sayın İlco yakın zamanda tanık olduğum her kötü senaryonuz tuttu ancak ben iyimser taraftayım bu tahta 0,81 i görmez diyorum.58,000' de ikili dip oyununa getirmeye çalışıyorlar.Tıpkı 58,000 lerdeyken 52,000 leri hedef gösterdikleri gibi.
Dediğiniz olabilir tabi fakat benim gördüğüm kardemir çok sahipsiz gibi görünüyor. 84 de verirlerse aşırı ümitsiz olacağım açıkçası.
Ben satmıyacağım.İndiği gibi yükselecektir.
Tren yolları, raylı sistemler, hızlı trenler, konut sektörü, çinin çelik talebindeki artışlar, ve Türkiyedeki demir çelik fiyat artışları.Borsa büşmeye devam etsin.Kardemir mutlaka atağa geçecektir.Bütün yatırımcılar Kardemir için olumlu sinyaller veriyor.Valla temmuz ağustosa kadar bir patlama yapması lazım.2 ay .
Dediğiniz olabilir tabi fakat benim gördüğüm kardemir çok sahipsiz gibi görünüyor. 84 de verirlerse aşırı ümitsiz olacağım açıkçası.
Günaydın.İşin hep psikolojik boyutunu gözetmeliyiz.Biz ky nin tüm yatırım kararlarını piyasada ve hissede oluşturulan izlenime göre aldıklarını biliyorlar.Kağıdımızı 2011 zirve seviyesi olan 0,99 dan yaklaşık %14 aşağı saldılar.Unutulmaması gereken bu süreçte endeks de 70,000' lerden 61,000 li seviyelere geldi.Yani bu salınma endeksi dikkate aldığımızda tamamen normal karşılanmalı ve sahip çıkacak birileri aranmamalı derim."Krdmrci" rumuzlu arkadaşımızın hissemiz için saydığı katalizörlerin devreye gireceğini, endeksin kısa zamanda yeniden 65,000 li seviyelerin üzerine çıkmasıyla hissemizde de yeniden 1 tl nin gözetilir olacağını öngörüyorum.Sürekli satılan piyasa olmaz.Şemsiye elbet yeniden tersine dönecek.Çıkışların olduğu gibi inişlerin de düzeltmesi olur...
Saat 10:00' da açıklanacak Nisan ayı dış ticaret verileri endeksin kısa vadedeki yönü için önemli.( Beklenti 10 mr dolar açık )
bir yabancı kurum gelirde kagıtları kapar umarım
arkadaslar bilgisi olan varmi acaba ? bu a grubu senetiyle anadolu sigorta hisseleri islem hacmi ve fiyat yonuyle beraber takiliyolar neden acaba?
olyhergah
31-05-2011, 16:49
arkadaşlar
kardemir bu yıl bedelsiz verirmi ve ne kadar olabilir öngörünüz varsa paylaşırmısınz
ayrıca ne zaman verebilir
Teşekkür ederim
arkadaşlar
kardemir bu yıl bedelsiz verirmi ve ne kadar olabilir öngörünüz varsa paylaşırmısınz
ayrıca ne zaman verebilir
Teşekkür ederim
En azından ışık tutması için ; Tarihsel olarak bölünme ve sermaye arttırımları
tarih bedelsiz bölünme
25/06/2009 59,7700 1,5926
27/07/2005 165,9900 2,6491
04/05/2004 343,00000 4,4300 ( kaynak : oyak yatırım)
olyhergah
31-05-2011, 18:01
Teşekkür ederim
Goldman sachs bu sabah endeksin yoluna taş koysa da yönümüz kısa vadede yukarıya doğru görünüyor.D de ise artık standart hale gelen ilk seans durgunluğu var.Yürümemiz için çok daha yüksek işlem hacmini yakalamamız lazım.Bir kademe yukarıdan satış yazan günlükçü/saatlikçiyi temizleyip kağıda güç kazandıracak blok alımlara ihtiyaç var.
Goldman sachs bu sabah endeksin yoluna taş koysa da yönümüz kısa vadede yukarıya doğru görünüyor.D de ise artık standart hale gelen ilk seans durgunluğu var.Yürümemiz için çok daha yüksek işlem hacmini yakalamamız lazım.Bir kademe yukarıdan satış yazan günlükçü/saatlikçiyi temizleyip kağıda güç kazandıracak blok alımlara ihtiyaç var.
Zor görünüyor dediklerin. 90 nın üzeri zor gibi
2011 grafiği dikkatli incelenirse görülecek ki 1 tl yi aşma denemesi öncesi iki kez yatayda kalınıp aniden yükseliş yaşanmış.(0,83 ten 0,90'a ve 0,91 den 0,99'a) .Bu aralıkların neyi ifade ettiğini öngörebiliriz değil mi?Yatırım şirketlerinin öngörülerinin çok üstünde gelen bilançoyu önceden bilenlerin, büyüklerin mallanma süreci.Önemli olan yükseliş trendinde malın büyüklerin elinde olmasıdır ve bu sağlanmıştır.Şimdi de aynı şeyleri yaşıyoruz.Endeksteki geri çekilmeyi bahane edip 0,85-0,89 aralığında 1 tl için ikinci deneme öncesinde malın yeniden ellerinde toplanması için yataya sardılar.Yakın zamanda gördüğümüz 0,99 seviyesine kadarki süreçte mal sahibi olan ky lerden yeterince mal toplandığında yeniden harekete geçilecek.büyüklerin piyasa senaryosu hep aynıdır zira her defasında avlanacak ky mutlaka bulunur...
Zor görünüyor dediklerin. 90 nın üzeri zor gibi
Sayın İlco.70,000 lerden geldiğimiz bu seviyelere kadar neler yaşandı, hangi haberler servis edildi bir düşünün.Cari açık dediler, Yunanistan dediler, hatta hiç olmayacak şeyi -seçimi- bile risk unsuru olarak algılatıp hedefli şekilde endeksi aşağı çektiler.Not arttırımı beklerken düşürme tehditi geldi arkasından.Sonra portföylerine para kazandırmak durumunda olan mk yatırım profesyonelleri devreye girip 58,000 deki ikili dibi hedef gösterdiler.Seçim rallisi beklentisiyle 65,000 den 70,000 e yürürken piyasaya giren ky'yi panikletmek için gereken koşullar titizlikle oluşturuldu.Sanıyorum sizinle ayrıştığımız nokta endeksin geleceği.Sonuçta imkb 30 un içindeyiz.Sanıyorum endekse güvenmiyorsunuz, bu nedenle karamsarsınız.Eğer hissenin mevcut günlük/haftalık hareketlerine bakıp bu izlenimi ediniyorsanız inanın yanlıştasınız.Piyasa için hep savunduğum şeydir.Herkes aynı şeyi düşünüyorsa gerçekleşme olmaz.D nin oluşturduğu izlenim kısa vadede yürümeyeceği yönünde, bu kabulümdür.Ama işte bize dayatılan şey de bu zaten.Bu izlenim verilecek ki mallar toplanacak.
Üç aylık bilançoyu içeren Ocak, Şubat, Mart aylarına ait demir fiyatları ile Nisan, Mayıs ayları demir fiyatları kıyaslanırsa 6 aylık bilançonun daha parlak olabileceğini düşünebilir miyiz?...
Geçmiş günlük demir fiyatlarını gösteren bir link buldum merak eden bakabilir. Demir fiyatlarında Mayıs ayı başından bu yana yükseliş gözüküyor...
http://www.atacandemircelik.com/fiyat-listeleri/demir-fiyatlari/demir-fiyatlari-2011
Üç aylık bilançoyu içeren Ocak, Şubat, Mart aylarına ait demir fiyatları ile Nisan, Mayıs ayları demir fiyatları kıyaslanırsa 6 aylık bilançonun daha parlak olabileceğini düşünebilir miyiz?...
Geçmiş günlük demir fiyatlarını gösteren bir link buldum merak eden bakabilir. Demir fiyatlarında Mayıs ayı başından bu yana yükseliş gözüküyor...
http://www.atacandemircelik.com/fiyat-listeleri/demir-fiyatlari/demir-fiyatlari-2011
Paylaşımınız için tşk.Biz sevgili ky ler 6 aylık bilançoyu temmuz başında yükseliş başladığında fiyatlamaya başlayacağımız için şimdilik bunları gözardı ediyoruz:) Şaka bir yana bizim için önemli bir veriyi de aşağıda ben paylaşmış olayım : Son dönemde yükselen kurlar nedeniyle önem arzeden bir veri.Kardemirimiz de son dönemde iç piyasanın yanında ihracatçı firma olma yolunda hızla ilerliyor.
TÜRKİYE'NİN DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATI MAYISTA YÜZDE 35.0 ARTTI-TİM
Türkiye'nin demir ve demir dışı metaller ihracatı Mayıs ayında yüzde 35.0 artış gösterdi. Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) tarafından açıklanan verilere göre, geçen yılın aynı ayında 440,7 milyon dolar olan ihracat, bu yıl aynı ayda 595,0 milyon dolara çıktı. Böylece yılın ilk 5 ayında ihracat 27.0 artışla 2.26 milyar dolardan2.87 milyar dolara geldi. Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com ) http://www.foreks.com
Paylaşımınız için tşk.Biz sevgili ky ler 6 aylık bilançoyu temmuz başında yükseliş başladığında fiyatlamaya başlayacağımız için şimdilik bunları gözardı ediyoruz:) Şaka bir yana bizim için önemli bir veriyi de aşağıda ben paylaşmış olayım : Son dönemde yükselen kurlar nedeniyle önem arzeden bir veri.Kardemirimiz de son dönemde iç piyasanın yanında ihracatçı firma olma yolunda hızla ilerliyor.
TÜRKİYE'NİN DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATI MAYISTA YÜZDE 35.0 ARTTI-TİM
Türkiye'nin demir ve demir dışı metaller ihracatı Mayıs ayında yüzde 35.0 artış gösterdi. Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) tarafından açıklanan verilere göre, geçen yılın aynı ayında 440,7 milyon dolar olan ihracat, bu yıl aynı ayda 595,0 milyon dolara çıktı. Böylece yılın ilk 5 ayında ihracat 27.0 artışla 2.26 milyar dolardan2.87 milyar dolara geldi. Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com ) http://www.foreks.com
Mayıs iç piyasa demir fiyatlarının yükselmesi ihracat artışından kaynaklanıyor galiba. Ne zaman bir malın içeride fiyatı artarsa o malın ihracatının arttığını düşünebiliriz. Mahallenin marketinden yumurta alırken fiyat yükselmişse marketçiye soruyorum niye fiyatı arttı diye. O da "Irak'a ihracat başladı abi" diyor...:)
Sayın İlco.70,000 lerden geldiğimiz bu seviyelere kadar neler yaşandı, hangi haberler servis edildi bir düşünün.Cari açık dediler, Yunanistan dediler, hatta hiç olmayacak şeyi -seçimi- bile risk unsuru olarak algılatıp hedefli şekilde endeksi aşağı çektiler.Not arttırımı beklerken düşürme tehditi geldi arkasından.Sonra portföylerine para kazandırmak durumunda olan mk yatırım profesyonelleri devreye girip 58,000 deki ikili dibi hedef gösterdiler.Seçim rallisi beklentisiyle 65,000 den 70,000 e yürürken piyasaya giren ky'yi panikletmek için gereken koşullar titizlikle oluşturuldu.Sanıyorum sizinle ayrıştığımız nokta endeksin geleceği.Sonuçta imkb 30 un içindeyiz.Sanıyorum endekse güvenmiyorsunuz, bu nedenle karamsarsınız.Eğer hissenin mevcut günlük/haftalık hareketlerine bakıp bu izlenimi ediniyorsanız inanın yanlıştasınız.Piyasa için hep savunduğum şeydir.Herkes aynı şeyi düşünüyorsa gerçekleşme olmaz.D nin oluşturduğu izlenim kısa vadede yürümeyeceği yönünde, bu kabulümdür.Ama işte bize dayatılan şey de bu zaten.Bu izlenim verilecek ki mallar toplanacak.
İnşallah siz haklı çıkarsınız. Ben şahsen haziran-ekim dönemi bu hisseden pek ümitli değilim. Yakında sendika grev muhabetleri çıkarsa şaşırmam buda ekstra baskı yapar hisseye.
Kaedemirden bir numara olmaz
Citibankın, işyatırımın,garantinin babaların savaşı.Kimse kimseye mal kaptırmamaya çalışıyor.Küçük küçük yükseliş ve düşüşlerle küçük yatırımcı avlıyorlar.Bu kağıttan bir numara olmaz.Kardemire İhlas grubu alacam falan desin kağıt 5-10 lira arasında gezer.
Citibankın, işyatırımın,garantinin babaların savaşı.Kimse kimseye mal kaptırmamaya çalışıyor.Küçük küçük yükseliş ve düşüşlerle küçük yatırımcı avlıyorlar.Bu kağıttan bir numara olmaz.Kardemire İhlas grubu alacam falan desin kağıt 5-10 lira arasında gezer.
Bahsettiğin kurumlardan iş yaklaşık 6 milyon, garanti de yaklaşık 22 milyon lot eksideler son 3 ayda :)
Krdmrci daha dün aşağıdaki yazıyı gönderen siz değil miydiniz? Hisse hakkındaki fikirleriniz günlük değişiyorsa bu piyasada işiniz zor.Allah yardımcınız olsun.
"
Tren yolları, raylı sistemler, hızlı trenler, konut sektörü, çinin çelik talebindeki artışlar, ve Türkiyedeki demir çelik fiyat artışları.Borsa büşmeye devam etsin.Kardemir mutlaka atağa geçecektir.Bütün yatırımcılar Kardemir için olumlu sinyaller veriyor.Valla temmuz ağustosa kadar bir patlama yapması lazım.2 ay ."
En azından haftaya cuma ya kadar bu hissede kalmak yerinde saymak olacak kanımca. Burdan çıkıp bankalarda pozisyon alınıyor bana göre.
Günaydın, hayırlı sabahlar herkese.İlco son seçim haftasında yerinde sayacağımızı öngördü.Bende hissemizde minumum 0,94'ü öngörüyorum.Yani minumum %8 prim bekliyorum.0,94 ü göremez isek hissede yeterli bilgi ve öngörü sahibi olmadığımı kabul edip, bu foruma bir daha yazı yazmayacağım.
Günaydın, hayırlı sabahlar herkese.İlco son seçim haftasında yerinde sayacağımızı öngördü.Bende hissemizde minumum 0,94'ü öngörüyorum.Yani minumum %8 prim bekliyorum.0,94 ü göremez isek hissede yeterli bilgi ve öngörü sahibi olmadığımı kabul edip, bu foruma bir daha yazı yazmayacağım.
SAYIN MTK2612 ,KENDİNİZİ BU ŞEKİLDE İFADELERLE BAĞLAMAYIN.
YAZILARINIZI TAKİP EDİYORUZ.
BURADA BİLGİ PAYLAŞAN KİŞİLERE HER ZAMAN İHTİYAÇ VAR.
SAYIN MTK2612 ,KENDİNİZİ BU ŞEKİLDE İFADELERLE BAĞLAMAYIN.
YAZILARINIZI TAKİP EDİYORUZ.
BURADA BİLGİ PAYLAŞAN KİŞİLERE HER ZAMAN İHTİYAÇ VAR.
Sayın Telkari; Aslında tarzım değil bu ancak, malum seçim dolayısıyla siyaset ister istemez hayatımıza daha fazla girer oldu.Sanıyorum bizlerde parti liderlerinin üslubuna bürünür olduk:)Ben endeks konusunda iyimserim.Seçime 65,000 lerin üzerinde gireceğimizi öngörüyorum.İmkb 30' un içinde olan ve uzun vadede güçlü bir trendi sürdüren kağıdımızın bundan nasiplenmesi gerekir.(Yıllık grafiğe bakılırsa görülecektir.)
Ben de (seçimde bir sürpriz olmazsa) bu hissenin bu sene 4 olabileceğini düşünüyorum. Kimse tavsiye olarak algılamasın ama benim öngörüm bu yönde.
Ben de (seçimde bir sürpriz olmazsa) bu hissenin bu sene 4 olabileceğini düşünüyorum. Kimse tavsiye olarak algılamasın ama benim öngörüm bu yönde.
:) 1/3' üne bile o kadar razıyım ki bilemezsin :)
:) 1/3' üne bile o kadar razıyım ki bilemezsin :)
O kadar yatırım boş değil gibi görüyorum ben. 6 aylık bilanço patlatır büyük ihtimalle (yine söylüyorum seçimde bir sürpriz olmazsa) sen 1,50 den satarsın benim zamanım var 4 ü beklerim. :D
Tamamen ajanslara düşen haberlere odaklı hareketlerin olduğu günlerde biz ky ler için en doğrusu sırtımızı yaslayıp ortamın durulmasını beklemek.Anlayamadığım tek konu eur/dolar paritesinin yukarı yönlü hareketine katkı sağlayacak olumsuz abd verilerine neden bu kadar aşırı tepki verdiğimiz.Cari açığımıza olumlu katkısı dolayısıyla paritenin yükselişi lehimize.Dönün geçmişe.İmkb nin aşırı düştüğü günler usd hep yükselişe geçmiştir.Yakın zamanda 1,61 leri gören hatta tcmb yi bile telaşa düşürüp günlük alım tutarını düşürmesine sebep olan kur, 1.58 lerde tutunma çabasında.Muhtemelen de yaz boyu yeniden 1,61 leri göremeyecek.sırf bu nedenle bile imkb nin aşırı salınmada bulunmayacağını öngörebiliriz.Bugünkü beklenmedik aylık enflasyon artışının da mevsimsel gıda enflasyon olduğu ortada iken kısa ve orta vadede önümüz açık.
Tamamen ajanslara düşen haberlere odaklı hareketlerin olduğu günlerde biz ky ler için en doğrusu sırtımızı yaslayıp ortamın durulmasını beklemek.Anlayamadığım tek konu eur/dolar paritesinin yukarı yönlü hareketine katkı sağlayacak olumsuz abd verilerine neden bu kadar aşırı tepki verdiğimiz.Cari açığımıza olumlu katkısı dolayısıyla paritenin yükselişi lehimize.Dönün geçmişe.İmkb nin aşırı düştüğü günler usd hep yükselişe geçmiştir.Yakın zamanda 1,61 leri gören hatta tcmb yi bile telaşa düşürüp günlük alım tutarını düşürmesine sebep olan kur, 1.58 lerde tutunma çabasında.Muhtemelen de yaz boyu yeniden 1,61 leri göremeyecek.sırf bu nedenle bile imkb nin aşırı salınmada bulunmayacağını öngörebiliriz.Bugünkü beklenmedik aylık enflasyon artışının da mevsimsel gıda enflasyon olduğu ortada iken kısa ve orta vadede önümüz açık.
Enflasyonun yüksek çıkmasında en büyük etkiyi gıda ve özellikle tişört fiyatları etki etmiş. Fenerbahçe nin şampiyonluk tişörtleri satışları enflasyonu baltaladı :)
62,000 sınırına dayandığımızda panikleyip 0,87 den vermeyen sevgili ky dostlarımızın hepsi tebriği hakediyor.İki gün boyunca 0,86 den alış, 0,88 den satış fırsatı vermemiş iyice fiyat aralığı sıkışmış idi.70,000 lerden kısa sürede 62,000 lere geldiğimiz halde 58,000 tehditlerine aldırış etmeyen ky lerde ayrıca tebriği hakediyor.58,000korkusuyla satışa geçenlerin kaçırdığı nokta endeksin zaten muazzam şekilde düşmüş olduğu idi.Nakitte olsalar piyasaya koşarak girecekleri noktalarda satışa geçtiler.62,500 -benim saydığım- tam 3 kez can simidi oldu endekse.Seçim haftası yeniden can simidine sarılır mıyızı şimdiden öngöremeyiz tabii ama en azından piayasadaki şelale sürecindeki negatif algılamalar ortadan kalktı ya bu çok önemli.
62,000 sınırına dayandığımızda panikleyip 0,87 den vermeyen sevgili ky dostlarımızın hepsi tebriği hakediyor.İki gün boyunca 0,86 den alış, 0,88 den satış fırsatı vermemiş iyice fiyat aralığı sıkışmış idi.70,000 lerden kısa sürede 62,000 lere geldiğimiz halde 58,000 tehditlerine aldırış etmeyen ky lerde ayrıca tebriği hakediyor.58,000korkusuyla satışa geçenlerin kaçırdığı nokta endeksin zaten muazzam şekilde düşmüş olduğu idi.Nakitte olsalar piyasaya koşarak girecekleri noktalarda satışa geçtiler.62,500 -benim saydığım- tam 3 kez can simidi oldu endekse.Seçim haftası yeniden can simidine sarılır mıyızı şimdiden öngöremeyiz tabii ama en azından piayasadaki şelale sürecindeki negatif algılamalar ortadan kalktı ya bu çok önemli.
güzel bir yorum yakın zamanda türkiyenin notu yükselecek buda borsayı yükseltir
http://666kb.com/i/bu2jcise47il25eaa.jpg
Hayırlı haftalar.Bu hafta ve önümüzdeki haftanın ilk günleri tamamen siyasi odaklı hareket edeceğiz.Özellikle bu hafta ılımlı iyimser bir piyasa beklenebilir.Zira seçimlere olağanüstü bir durum cereyan etmediği müddetçe düşen borsayla girilmesi zor görünüyor.Bu seçimlerde ralliyi tek başına iktidarın devamı değil, iktidarın 367 milletvekili sayısını aşmasının yaşatacağı ortada.Bu nedenle çoğunluğun beklentisi olan 330-367 arası vekil sayısı endeksin yeniden 72,000 leri denemesi için yeterli bir katalizör olmayacaktır.Böylesi bir durumda 72,000 leri ancak yaşanacak siyasi ve ekonomik gelişmelere bağlı olarak sonbahar aylarında görebiliriz.Eğer ki iktidar beklentileri aşıp, 367 nin üzerine çıkarsa 1-2 hafta içinde 72,000 leri görebiliriz.Benim beklentim %53 oy oranı ile 367 yi aşması.Bu yüzden full imkb 30 dayım.Bu fikrimi İzmir'de haftasonu yaşanan izdiham da teyit etti.Her ne kadar miting kalabalıklarına aldanmamak gerektiğini savunan biri olsam da İzmirde ilk kez bir sağ partinin 300,000 kişiyle miting yaptığını gördüm.Muazzam bir teveccüh gördüm.İdeoloji yerine hizmete oy verin sloganı işe yaramış görünüyor.Akp İzmirde %45-50 leri zorlarsa Türkiye genelinde %53'e ulaşması olağan hale gelecektir.Sadece ve sadece yakın gelecekteki piyasayı öngörmeye çalışıyorum, siyasi tartışma içine girmeyiniz.
Zavallı Moody's bugün de aynı teraneden çalmaya devam ediyor.Cari açık sakızını bugünde ağızlarına almışlar.Aşağıdaki yazı yakın geçmişte piyasalarda ne tür oyunlar oynandığı konusunda perspektif oluşturma ve farkındalık kazanma adına çok önemli ;
Selim Işıklar
Karalama korosu raporlarına devam ediyor
Son dönemde Batı'nın hızla çöken ekonomilerini çoğu zaman görmezden gelen saygın! ekonomi çevreleri seçimlerden önce raporlarında, köşe yazılarında Türkiye'yi karalamaya başladılar.
Hatırlatmak isterim aynı kuruluşlar ve Türkiye'deki temsilcileri krizde Türkiye'nin IMF ile anlaşmak zorunda olduğunu, anlaşmazsa felaketin kapıda olduğunu söyleyerek ya not görünümünü negatife çevirdiler ya da ekonomi ve piyasa işleyişine çomak sokmaya çalışan eylemlerde bulundular. Örnek mi? Hâlâ neden not verme yetkisini ellerinde bulundurduklarını anlamadığım kredi derecelendirme kuruluşları, 2008 yılında Türkiye'nin IMF ile anlaşmak zorunda kalacağını ve görünümün bozulduğunu iddia ederek aynı yılın sonunda Türkiye'nin notunu olmasa da görünümünü negatife çevirmişlerdi. İçeride bu raporları önceden haber alan bazı iş dünyası dernekleri ise "IMF kredisinden yararlanalım, yoksa dünya başımıza yıkılacak." diye adeta hükümete yalvarır hale gelmemiş miydi? Neyse ki IMF'den borç alınmadı ve ülkeye adeta kendiliğinden sermaye yağmaya başladı. Sonra da hem kredi derecelendirme kuruluşları hem de saygıdeğer dernek başkanları "İyi ki IMF kredisi almadınız" diyerek pişkinliklerini ortaya koymuşlardı.
Son günlerde hangi dış güçlerle bağlantısı belli olan, güvenilirlikleri kendi sermaye piyasası kurumu tarafından yerle bir edilen yatırım bankaları ve ekonomi dergileri birdenbire Türkiye'yi koro halinde zayıf ve çıkılması gereken bir ülke olarak göstermeye başladılar. Geçen yıl IMF ile anlaşmamasına rağmen kredi notumuz bazılarının istememesine rağmen artırılmıştı. Ancak özellikle referandum sonrası sanki bir talimat almışlarcasına Türkiye'nin siyasi istikrara kavuştuğu ve kırılganlıklarını atmaya başladığı bir sırada not artışını seçimlerden sonra diye geciktirdiler. Adil olmayan bir biçimde dünya sermaye hareketlerinin kendi ülkelerinden Türkiye'ye doğru kaymasından endişe ederek, Türkiye'nin ekseni doğuya kayıyor, basın özgürlüğü kısıtlanıyor, güçlenen iktidarın sivil bir dikta rejimine doğru gittiğini bile söyleyen inandırıcılığı olmayan ipe sapa gelmez iftiralarla gelişimin önüne geçmeye çalışıyorlar.
Türkiye'nin ekseni kaymadı ama dünya Doğu'ya doğru hızla gelişirken Batı gücü elinden kaçırmamak için son kozlarını tahrip edici bir şekilde oynamaya başladı. Dünya ekonomisinde artık Çin önlenemez bir güç haline gelirken, Rusya, Hindistan, Brezilya, Körfez ülkeleri, Ortadoğu ve bölgenin yeni gücü olan Türkiye'nin hızını ancak eski düzenin devamını isteyen ya da yeni düzeni istedikleri şekilde dizayn etmek isteyen güçler kesebilir. Planın bir parçası da güven ve istikrar adası haline gelen bu coğrafyada karışıklıklar çıkarmak isteyerek kendi zayıflıklarını örtmeye çalışmak ve durumdan nemalanmak...
Türkiye önümüzdeki seçimlerde tarihinin belki de en önemli kararını verecek. Yabancı derginin, "Tamam iktidar Türkiye'yi çok iyi yönetti ama artık yeter" diyecek kadar küstahlaştığını, seçimlerin onlar açısından ne kadar önemli olduğunu görüyorsunuz.
Sonuç olarak gerek ekonomi gerekse Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde yoluna devam etmesi konusunda birileri fikir değiştirmişe benziyor. Ancak kendi zayıf durumları ve acizlikleri Türkiye'nin kısa ve uzun dönemli yolunu kesmeye güçlerinin yetmeyeceğini gösteriyor. Zira birileri görmek istemese de gerek ticarette gerekse dinamik genç nüfusu ve işgücü kalitesi ile birlikte demokrasideki açığını da hızla kapatan bir Türkiye bölgenin ve dünyanın sayılı lider ülkelerinden biri olma yolunda geri döndürülmesi çok zor bir sürece girdi.
Cari açık ve enflasyon artışı
Türkiye bölgedeki yüksek petrol rezervlerine rağmen yıllar önce elde etmesi gereken pozisyonu henüz sağlamaya başladığından ister istemez enerjiye yüksek bedeller ödüyor. Geçen yıl 48 milyar doları aşan cari açığın neredeyse yüzde 80'i enerji kaynaklı, 2011 yılında dünyada anormal bir şekilde artan petrol ve gıda fiyatları da cari açık ve enflasyonda olumsuz bir görünüme yol açtı. Bütçe dengesi ise oldukça iyi durumda, Türkiye'yi tanıyan yatırımcılar gayet iyi biliyor ki cari açık ve kısa süreli enflasyon artışları krize yol açmaz. Krize yol açan faktörler, siyasi istikrarın kaybolması ve popülizm politikalarıdır. Finansal piyasalar seçimler öncesi halen hem dış gelişmelerden hem de seçim sonucunu bekler bir şekilde şimdilik yönsüz. Borsa'da seçimler sonrası oluşacak tabloya göre 13 Haziran'da önemli dalgalanmalar olabilir. Sürpriz çıkmaması durumunda beklentiler küçük bir yükselişin ardından tipik bir geri çekilme sürecinin kısa bir süre piyasaları etki altına alacağı yönünde.
D nin hareketleri geçen hafta İlco 'nun öngörüsünü teyit eder nitelikte.İşlem hacmimiz düşük seyrediyor.Ancak ben D nin de imkb 30 içinde olmasını da gözönüne alarak cumaya kadar kendi içinde küçük bir ralli yaşayacağını öngörüyorum.Şu an için düşük işlem hacmiyle seyretmesi, kendini unutturmuş olması lehimize.
STO olumlu, bayrağı MACD'ye devredip yolumuza devam etmemiz gerekiyor.
STO olumlu, bayrağı MACD'ye devredip yolumuza devam etmemiz gerekiyor.
Günlük Dirençler 1,13-1,14; Destekler 1,11-1,10
Galiba haklı çıkacaksınız....
Günlük destekler: 1.12;1.11 dirençler: 1.15;1.16 STO olumlu, MACD bandı yukarı yönde daralmış görüyorum.MOM 100 ün üzerinde seyrediyor. 1.16 seviyesi gözlemlenmeli.
07/06/2011 11:39
KARDEMIR, PROFIL VE KÜTÜK FIYATLARINI YÜKSELTTI
Kardemir, bazi profil ürünleri ile kütük fiyatlarinda artisa gitti.
Kardemir'in bugünden itibaren geçerli olan yeni fiyatlarina göre,
bazi profil ürünlerinde fiyatlar 20 Euro/Ton, kütükte ise fiyatlar 60
dolar/ton artirildi.
Kardemir'in ürün fiyatlari su sekilde:
ESKI FIYAT YENI FIYAT
ÜRÜN ADI KDV HARIÇ KDV HARIÇ
(07.06.2011) (31.05.2011)
----------------------------------- --------- ---------
DÜZ YUVARLAKLAR (TL/TON)
Ø 12-14-16 mm. 1276 1276
Ø 18-20-22 mm. 1276 1276
Ø 150 mm. (SAE 1040) 825 US$+KDV 825 US$+KDV
Ø 150 mm. (SAE 1040) (2.Sinif) 800 US$+KDV 800 US$+KDV
NERVÜRLÜLER (TL/TON)
Ø 12-14-16 mm. 1259 1259
Ø 18-20-22-25-32 mm. 1259 1259
Nerv. Yuv. (Muh. Boy. 12 - 25) 1199 1199
PROFILLER (Euro/TON)
NPI - NPU (160) (Std.) 540 520
NPI - NPU (160) (2. Sinif) 515 495
IPE (160) (STD) 550 530
IPE (160) (2.SINIF) 525 505
IPE - NPI - NPU (180 - 200) (Std.) 575 575
IPE - NPI - NPU (180 - 200) (2. Sinif) 550 550
IPE - NPI - NPU (220 - 300) (Std.) 585 585
IPE - NPI - NPU (220 - 300) (2. Sinif) 560 560
IPE - NPI - NPU (320 - 550) (Std.) 600 600
IPE - NPI - NPU (320 - 550) (2. Sinif) 575 575
HEA / HEB (120-260) (Std.) 600 600
HEA / HEB (120-260) (2. Sinif) 575 575
MADEN DIREGI (TL/TON)
G1 110 - Maden Diregi 1.420 1.420
G1 140 - Maden Diregi 1.445 1.445
KÜTÜK (US$/TON)
130X130X6-12 M. S235JR 710 650
130X130X6-12 M. III - A 715 655
130X130X6-12 M. S185/MELEZ 710 650
150X150X6-12 M. S235JR 710 650
150X150X6-12 M. III - A 715 655
Hadde Lokumu 668 608
Blum 818 758
PIKLER (US$/TON)
H1 Piki 625 625
H2 Piki Özel 620 620
H2 Piki 615 615
H2 Piki Yük. Kükürtlü 605 605
Ç1 Piki 590 590
Ç2 Piki 580 580
Ç1 Piki Yüksek Kükürtlü 570 570
Ç2 Piki Yüksek Kükürtlü 560 560
KÖSEBENTLER (Euro/TON)
150X150X15 MM S235JR (Std.) 550 550
150X150X15 MM S235JR (2. Sinif) 525 525
150X150X15 MM S355JR (Std.) 565 565
150X150X15 MM S355JR (2.Sinif) 540 540
180X180X18 MM S355JR (Std.) 595 595
180X180X18 MM S355JR (2.Sinif) 580 580
200X200X16 MM S355JR (Std.) 620 620
200X200X16 MM S355JR (2.Sinif) 605 605
KOK ve YAN ÜRÜNLERI (TL/TON)
Kreozot 762,71 762,71
Katran Boyasi 805,08 805,08
Zift 593,22 593,22
Yol Katrani 694,92 694,92
Pres Naftalin 933,00 US$ 933,00 US$
OKSIJEN ve YAN ÜRÜNLERI (TL/TON)
Oksijen Azot Tüp/Adet 50,85 50,85
Argon Tüp/Adet 67,80 67,80
Oksijen (Sivi) 100 US$ 100 US$
Azot (Sivi) 95 US$ 95 US$
Argon (Sivi) 270 US$ 270 US$
CURUF DEGERLENDIRME TESISI ÜRÜNLERI (TL/TON)
Suni Kum ( 0-10 mm ) 4,24 4,24
Suni Micir ( 10-50 mm ) 6,36 6,36
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
07/06/2011 11:39
KARDEMIR, PROFIL VE KÜTÜK FIYATLARINI YÜKSELTTI
Kardemir, bazi profil ürünleri ile kütük fiyatlarinda artisa gitti.
Kardemir'in bugünden itibaren geçerli olan yeni fiyatlarina göre,
bazi profil ürünlerinde fiyatlar 20 Euro/Ton, kütükte ise fiyatlar 60
dolar/ton artirildi.
Kardemir'in ürün fiyatlari su sekilde:
ESKI FIYAT YENI FIYAT
ÜRÜN ADI KDV HARIÇ KDV HARIÇ
(07.06.2011) (31.05.2011)
----------------------------------- --------- ---------
DÜZ YUVARLAKLAR (TL/TON)
Ø 12-14-16 mm. 1276 1276
Ø 18-20-22 mm. 1276 1276
Ø 150 mm. (SAE 1040) 825 US$+KDV 825 US$+KDV
Ø 150 mm. (SAE 1040) (2.Sinif) 800 US$+KDV 800 US$+KDV
NERVÜRLÜLER (TL/TON)
Ø 12-14-16 mm. 1259 1259
Ø 18-20-22-25-32 mm. 1259 1259
Nerv. Yuv. (Muh. Boy. 12 - 25) 1199 1199
PROFILLER (Euro/TON)
NPI - NPU (160) (Std.) 540 520
NPI - NPU (160) (2. Sinif) 515 495
IPE (160) (STD) 550 530
IPE (160) (2.SINIF) 525 505
IPE - NPI - NPU (180 - 200) (Std.) 575 575
IPE - NPI - NPU (180 - 200) (2. Sinif) 550 550
IPE - NPI - NPU (220 - 300) (Std.) 585 585
IPE - NPI - NPU (220 - 300) (2. Sinif) 560 560
IPE - NPI - NPU (320 - 550) (Std.) 600 600
IPE - NPI - NPU (320 - 550) (2. Sinif) 575 575
HEA / HEB (120-260) (Std.) 600 600
HEA / HEB (120-260) (2. Sinif) 575 575
MADEN DIREGI (TL/TON)
G1 110 - Maden Diregi 1.420 1.420
G1 140 - Maden Diregi 1.445 1.445
KÜTÜK (US$/TON)
130X130X6-12 M. S235JR 710 650
130X130X6-12 M. III - A 715 655
130X130X6-12 M. S185/MELEZ 710 650
150X150X6-12 M. S235JR 710 650
150X150X6-12 M. III - A 715 655
Hadde Lokumu 668 608
Blum 818 758
PIKLER (US$/TON)
H1 Piki 625 625
H2 Piki Özel 620 620
H2 Piki 615 615
H2 Piki Yük. Kükürtlü 605 605
Ç1 Piki 590 590
Ç2 Piki 580 580
Ç1 Piki Yüksek Kükürtlü 570 570
Ç2 Piki Yüksek Kükürtlü 560 560
KÖSEBENTLER (Euro/TON)
150X150X15 MM S235JR (Std.) 550 550
150X150X15 MM S235JR (2. Sinif) 525 525
150X150X15 MM S355JR (Std.) 565 565
150X150X15 MM S355JR (2.Sinif) 540 540
180X180X18 MM S355JR (Std.) 595 595
180X180X18 MM S355JR (2.Sinif) 580 580
200X200X16 MM S355JR (Std.) 620 620
200X200X16 MM S355JR (2.Sinif) 605 605
KOK ve YAN ÜRÜNLERI (TL/TON)
Kreozot 762,71 762,71
Katran Boyasi 805,08 805,08
Zift 593,22 593,22
Yol Katrani 694,92 694,92
Pres Naftalin 933,00 US$ 933,00 US$
OKSIJEN ve YAN ÜRÜNLERI (TL/TON)
Oksijen Azot Tüp/Adet 50,85 50,85
Argon Tüp/Adet 67,80 67,80
Oksijen (Sivi) 100 US$ 100 US$
Azot (Sivi) 95 US$ 95 US$
Argon (Sivi) 270 US$ 270 US$
CURUF DEGERLENDIRME TESISI ÜRÜNLERI (TL/TON)
Suni Kum ( 0-10 mm ) 4,24 4,24
Suni Micir ( 10-50 mm ) 6,36 6,36
kardemir d nin bundan sonra gelebilecek bütün haberlere gebe olduğunu düşünüyorum. İnşallah tez zamanda gelir haberleri de bizi de mutlu eder.
07/06/2011 14:48
SAHIN, "KARDEMIR, BIZ GÖREVE GELDIGIMIZDE KAPANMA ILE KARSI KARSIYAYDI, IFLAS NOKTASINA GELMISTI''
TBMM Baskani Mehmet Ali Sahin, göreve
geldiklerinde Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarinin (KARDEMIR) kapanma riskiyle
karsi karsiya oldugunu belirterek, ''Su anda KARDEMIR, Türkiye'nin en güçlü
kuruluslarindan biri haline geldi'' dedi.
Sahin, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde NTV'nin canli yayinina katilarak
sorulari yanitladi.
Bölge halkinin kendisine ilettigi en büyük sorunun ne oldugu sorulan
Sahin, ''Burada daha çok is talepleriyle karsilasiyorum. Meclis Baskani olmam,
önemli görevde bulunmam nedeniyle bu konuda vatandaslara yardim edebilecegim
düsüncesiyle bana çok is talebi geliyor. Ancak Karabük'te issizlik orani resmi
istatistiklere göre Türkiye ortalamasinin altindadir. Türkiye'de yüzde 11
civarindaki oran Karabük'te yaklasik yüzde 8'dir. Türkiye'de ve Safranbolu'da
issizlikten çok mesleksizlik gerçegiyle karsilasiyoruz'' dedi.
Meslegi olan bir kisinin Karabük'te ya da baska kentlerde is bulma
olasiliginin yüksek oldugunu vurgulayan Sahin, sunlari kaydetti:
''Ben ne is olsa yaparim düsüncesiyle hareket ettiginiz de is bulmak da
zorluk çekiyorsunuz. Kamunun nasil eleman aldigi belli. Kamu, Personel Seçme
Sinavi yoluyla memur ve isçi aliyor. Özel sektörde is bulabilirsiniz ama özel
sektörde meslegin olmasi lazim. Burada bazi is kollari var ki eleman bulmakta
güçlük çekiyorlar. Özellikle dogalgaz geldi. Bu isi yapan 50'ye yakin firma var.
Bunlar dogalgaz isinde çalistiracak nitelikli eleman bulmakta zorluk çekiyorlar.
Bunlarla zaman zaman karsilasiyorum. ISKUR Genel Müdürlügü burada dogalgaz isinde
çalisabilecek gençleri kurs yoluyla yetistirecek çalisma yapiyor. Insallah,
gençlerimize sertifika vermek suretiyle eleman arayana eleman, is arayana is
bulacagiz. ISKUR, burada degisik meslek dallarinda insanlari egitebilir. Çalisma
ve Sosyal Güvenlik Bakanliginin çalismalari da var. Bu kurslara devam edenlere
yevmiye olarak 15 lira da para veriliyor. Aylik 450 lira eder. Ayni zamanda
sertifika veriliyor, hatta kurs devam ederken bir takim is yerleriyle baglanti
kurarak oradan mezun olanlarin isi de hazir olmus oluyor. Karabük'te bunu çok
daha iyi sekilde gelistirmemiz gerekiyor.''
Sahin, Karabük'ün gittikçe kabuk degistirdigini ifade ederek, söyle devam
etti:
''Buraya üniversite geldi, su anda 12 bin ögrenci var. Yurt sorunu vardi,
kredi yurtlar su anda 3 bin civarinda gencimizi barindiriyor. Su anda 20'ye yakin
özel yurt yapimi devam ediyor. Bunlardan bir bölümü önümüzdeki ders yilinda
açilmis olacak. Üniversitenin varligi özel yurtlarin burada açilmasi gibi bir
olguyu ortaya çikartti. 2015'te üniversitemizdeki ögrenci sayisi 32 bin olacak.
Bunlara ihtiyaç var.
Hayvancilik ve besicilikle ilgili de Tarim ve Köyisleri Bakanliginin
destekleriyle bir takim faaliyetlerin oldugunu da gördüm. Türkiye gelistigi gibi
Karabük de gelisme egilimindedir.''
-''KARDEMIR IFLAS NOKTASINDAYDI''-
Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarinin (KARDEMIR) kentin her seyi olduguna
isaret eden Sahin, söyle konustu:
''KARDEMIR, biz göreve geldigimizde kapanma ile karsi karsiyaydi, iflas
noktasina gelmisti. Özel sektördü, devlet tesekkülü degildi. Hükümet olarak biz
borçlarini yeniden yapilandirmasina yardimci olmustuk. Su anda
KARDEMIR,Türkiye'nin en güçlü kuruluslarindan biri haline geldi. Artik
demiryollarimizin raylarini üretiyoruz. TCDD'nin hizli tren projeleri bir bir
devreye giriyor, KARDEMIR de bu sekilde çalismalariyla TCDD ile iletisim halinde
üretimini arttirdi. Yaklasik 3 bin kisi, yan sirketlerle 5 bin kisi burada
istihdam ediliyor. Ancak burada çok haddehane var. Onlarin tamami çalisamiyor,
kütük demir bulamiyorlar. Hükümetimizin haddehanecilerle birlikte yapmasi gereken
en önemli islerden birisi bu haddehaneleri çalisir hale getirebilmektir. En
önemli projelerden birisi önümüzdeki süreçte Filyos Limani'ni yetistirerek
Karabük'ün önünü daha da açmaktir. Bu yil temelini atacagiz insallah, 2 yil
içinde liman tamamlandiginda Karabük'ün çehresi degisecek, issizlik oranini yüzde
5'in çok altina indirecegiz.''
AA
08/06/2011 10:13
RAPOR-SIRKET HABERLERININ DEGERLENDIRMESI(HSBC YATIRIM MENKUL DEGERLER)
HSBC Yatirim Menkul Degerler ( http://www.hsbc.com.tr ) Tarafindan
Hazirlanan Sirket Haberlerini Degerlendirme Raporu:
"KARDEMIR
Kardemir kütük fiyatlarini %9 oraninda artirdi. Sirket yeni talepler için kütük fiyatini
650 dolardan 710 dolara yükseltti. Yeni fiyatlar Mayis ayina göre %9, Nisan ayina göre
ise %19'luk bir artisa isaret ediyor. Güçlü talep ve artan fiyatlarin önümüzdeki çeyreklerde
sirketin karliligini olumlu etkileyecegini düsünüyoruz. [KRDMD.IS Mevcut Fiyat: 0.92
TL, Hedef Fiyat: 1.25 TL, Endeksin Üzerinde Getiri]
SABANCI HOLDING
Sabanci Holding Dönkasan hisselerini Olmuksa’ya satti. Sabanci Holding atik kagit
sirketi Dönkasan’daki %20 istirak payini diger grup sirketi olan Olmuksa’ya 3.4m TL
pesin bedel karsiliginda sattigini açikladi. Bu islem sonucunda Olmuksa’nin
Dönkasan’daki payi %30’dan %50’ye yükseldi. [SAHOL.IS Mevcut Fiyat: 6.98 TL,
Hedef Fiyat: 10.00 TL, Endeksin Üzerinde Getiri]
TÜRK EKONOMI BANKASI
Zorunlu çagrinin ilk dört günü sonrasinda TEB’in halka açik kismi %7.0’ye geriledi. TEB
hissesi için ana ortaklarin yapmis oldugu zorunlu çagrinin ikinci gününde 1.6mn hisse
çagriya katildi, toplam katilim 72.6mn’a yükseldi. Bu sonuçla TEB’in halka açikligi
%7.0’ye inmis oldu. [TEBNK.IS Mevcut Fiyat: 2.21 TL, Hedef Fiyat: 2.21 TL, Endeksin
Altinda Getiri]"
Burada yer alan yatirim bilgi, yorum ve tavsiyeler yatirim
danismanligi kapsaminda degildir. Yatirim danismanligi hizmeti,
araci kurumlar, portföy yönetim sirketleri, mevduat kabul etmeyen
bankalar ile müsteri arasinda imzalanacak yatirim danismanligi
sözlesmesi çerçevesinde sunulmaktadir. Burada yer alan yorum ve
tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarin kisisel görüslerine
dayanmaktadir. Bu görüsler mali durumunuz ile risk getiri
tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer
alan bilgilere dayanilarak yatirim karari verilmesi beklentilerinize
uygun sonuçlar dogurmayabilir.
http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=158893
Kardemir'ciler tatilde galiba.İn-cin top oynuyor topikte...
Kardemir'ciler tatilde galiba.İn-cin top oynuyor topikte...
Top oynamasına onuyorlar da,
tahtanın cinlerinden topa vurma sırası bize gelmiyor ki gol atalım....
Kanantimce iki günden beridir hissemiz iyi duruyor, cinlere rağmen.Seçim sonrası "kuvvetli satış" gelebilir yorumları oluyor ekranlarda.2007, 22 temmuz seçimlerinden sonra öyle olmuştu.2 Günlük yükselişin ardından endekste satış olmuştu.Aynı şekilde olursa 1.00 seviyesini aşmak ileri bir tarihe sarkabilir.
http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=158992
$DOLLARS$
09-06-2011, 19:42
ptesi kapanis 0,92 uzerinde olmasi cumaya kadar 1,02 ye kadar yukselisi getirecek krdmd.
Krdmrci daha dün aşağıdaki yazıyı gönderen siz değil miydiniz? Hisse hakkındaki fikirleriniz günlük değişiyorsa bu piyasada işiniz zor.Allah yardımcınız olsun.
""
İRONİ yapmıştım.
albatros.01
11-06-2011, 11:54
KRDMD'nin temettü veya bedelsiz verme haberi yok mu arkadaşlar? Ya da temettü, bedelsiz verecek hisse neye göre verir, hangi şartları taşımalıdır? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Saygılar...
KRDMD'nin temettü veya bedelsiz verme haberi yok mu arkadaşlar? Ya da temettü, bedelsiz verecek hisse neye göre verir, hangi şartları taşımalıdır? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Saygılar...
Vermeyecegini daha once aciklamisti.
Kar eden sirketler bedelsiz ya da temettu ile bunu hissedarlarla paylasabilir ya da bunun yerine yeni yatirim yapma yolunu secebilir ki KRDMD icin ikinci yolu secti genel kurul yanlis bilmiyorsam..
Kardemir uzun yıllardan beri tesis yenileme ve kapasite artırmak için sürekli yatırım yapıyor. Bu nedenle olsa gerek ki, temettü vermedi. Kar paylarını bedelsiz olarak dağıttı.
Son olarak beklentilerin üzerinde karlı bir bilanço açıkladı. Etrafımıza baktığımız zaman ülkede mantar gibi ev yükseliyor her yerden. Bu kadar inşaatta çimento, taş, kum kullanıldığı gibi demir de kullanılıyor. Son aylarda demir fiyatlarında farkedilir bir yükselme söz konusu yani, demir ihracatı da tam gaz (Memlekette yumurta ihracatı yapılıyor yumurta fiyatları fırlıyor, tavuk ihracatı yapılıyor tavuk, dometes ihracatı yapılınca dometes fiyatları fırlıyor da onun için böyle söyledim)...
Ekonomide herhangibir kırılma söz konusu olmaz ise Kardemir bilançolarının diğer dilimleri de parlak gelecektir diye umuyorum. İnşaatların çok az olduğu kışın Ocak, Şubat, Mart aylarını içeren ilk bilançosunun beklenenden iyi geldiği durumda, inşaat sezonunu içeren bahar, yaz ve sonbahar aylarındaki 6, 9 ve 12 aylık bilançoların da güzel geleceğini tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok.
Ayrıca Kardemir tesislerini büyük oranda yenilemiş durumda. Son olarak önemli yatırım olarak HES yapıyor. Buna biraz da entegre tesisler için lazım olan suyu temin ettiği akarsuyun rejiminin HES nedeniyle değişecebileceği, tesislerde su sıkıntısı olabileceği bunun için de daha büyük yatırımlar gerekeceği, HES işletmecisi firma ile anlaşmazlıklar yaşayabileeği nedeniyle mecbur kaldı galiba. Kardemir bu işe mahkemelerde çözüm aramak yerine daha kestirme olarak HESi yapan firmadan lisansını satın alma yolunu seçti diye düşünüyorum. Bir iki yıl içerisinde bitince her ne kadar bir hidroelketrik baraj gibi olmasa da HESin Kardemir bilançosuna az çok olumlu katkısı olacaktır herhalde. Çünkü elektrik üretiminin oldukça karlı bir yatırım olduğu söyleniyor. Demir yollarının revaçta olduğu bir dönemde Kardemir için önemli bir kalem olan uzun ray üretimi yapan şirketin ray haddehaneleri de işssiz kalmayacaktır. Bir iki sene içerisinde Çankırı'da yabancı ortak ile yaptığı makas fabrikası da faaliyete geçecektir.
Tesislerini yenilemiş bir şirket bundan sonra temettü dağıtım politikası da izleyebilir.
Göründüğü kadarı ile Kardemirin önünde tek bir belirsiz durum sendikal mücadele. Şirkete ikinci bir sendika daha girince basına yansıdığı kadarı ile bilebildiğimiz birtakım huzursuzluklar olmuştu. Şimdi olay mahkemede ve durulmuş gibi. İnşaallah o handikap da hem çalışanlar için hem de ortaklar için de en güzel şekilde sonuçlanır....
Not: Basından edinebildiğim bilgi kadarı ile Kardemir hakkında yorumda bulundum. Bu yorum eksik, yanlış olabilir. Kaldı ki, borsada üretim rekorları ve ihracat rekorları kıran, kar eden şirketlerin yıllarca yatırımcısını süründürdüğünü, fabrikalarına kilit vurulmuş ve alacaklıları kuyruğa girmiş batık şirketlerin tavan tavan yaptığını görüyoruz. Bu durumda benim yukarıdaki yorumum yatırım tavsiyesi olarak alınmasın.
Titanium
13-06-2011, 09:57
Seçim sonuçlarının beklentiler seviyesinde tamamlanması, herhangi bir sürpriz sonuca meyil vermemesi, hisselerimizde beklenen boğa piyasası şartlarına daha ulaşamadığımızı göstermektedir. Peki boğa piyasasına ulaşacak etkenler kısa ve orta vadede nelerdir diye düşünürsek, dünya piyasalarında süregelen tedirginlik ve olumsuz beklentiler, yatırımcıların karar verme yetilerini olumsuz etkilemektedir. Yakın çevremizdeki olumsuz durumlar, yunanistan'ın ekonomik darboğazı, Avrupa Birliğine dahil birkaç ülkedeki ekonomik belirsizlikler, ortadoğuda devam eden rejim değişikliklerinin devam etmesi, kısacası tüm bu belirsizliklerin devam etmesi tüm dünya ülkeleri piyasalarını olumsuz etkilemeye devam etmektedir.
Kardemirin bu sene ilk çeyrekteki yüksek karlılığını, özellikle ikinci çeyrekte daha da artıracağı malumdur. Fakat bu olumlu tablolara rağmen, yatırımcının bu hisseye sahip çıkması ve yeni satın alımlar yapabilmesi için yukarıda bahsetttiğim belirsizliklerin netleşmesi gerekmektedir. İkinci bilanço sonuçlarının açıklanmasına yakın hissemiz geçilmez denen 1,0 sınırını delecektir fakat uzun müddet üzerinde kalması; ikinci çeyrekte beklenenden yüksek bilanço açıklansa dahi, yukarıda belirsizliklerin olumlu sonuçlarına göre mümkün olabilecektir.Kısa ve orta vadede piyasaya endeksli getiri vereceğini düşünüyorum. Belirsizliklerin kalkması yeni bir uçuşun başlangıcı olacaktır.
Not: Her yatırımcı kendi düşüncesi ile hareket eder. Her zaman her düşünce doğru olacak değildir. Düşüncelerim bir yatırım tavsiyesi değildir.
albatros.01
14-06-2011, 10:01
Karabük Demir ve Çelik Fabrikalari (KARDEMIR)
A.S.'de çalisirken geçen yil is akitleri feshedilen bir grup isçi, 2
Haziran'da yeniden baslattigi oturma eylemini sona erdirdi.
Fabrikanin karsisindaki Yenisehir Atatürk Aniti önünde, ise
iadelerinin saglanmasi talebiyle ailelerinin destegiyle 11 gün önce
eylem baslatan isçiler, ise iadeleri konusundaki taleplerine yanit
alamadi. Isten çikartilan 307 isçi adina açiklama yapan Kemal Oral,
sendikal yetki mücadele sirasinda, anayasal haklarini kullandiklari
için 307 kisinin is akitlerinin feshedildigini, 9 aydir islerine geri
dönmek için çesitli eylemlerle mücadele ettiklerini söyledi. 9 aydir
islerine geri dönmek için çesitli
eylemler ile devam ettiklerini ve son olarak 2 Haziran günü önce
oturma eylemine basladiklarini anlatan Oral, sunlari söyledi: "Bu
eylem seçim sürecine denk geldiginden dolayi herhangi bir siyasi
partiye destek vermek amaciyla yorumlansa da hiçbir siyasi partiye ve
mensubuna uzaktan yakindan destek vermedik. Zaten amacimiz da siyasal
degil, tamamen ekmek ve ise iade mücadelesi olmustur. KARDEMIR'den
sirf sendikal nedenlerden isten çikarilan 307 kisi aileleri, çocuklari
ve yakinlariyla Karabük'te derin bir
sosyal yara olarak durmaktadir. Bu sosyal yarayi da ortadan kaldirmak
ve toplumsal barisi saglamak yine Karabük'ü yönetenlere ve yeni
milletvekillerimize düsmektedir. Biz 307 KARDEMIR magduru isçiler, ise
iadelerimiz gerçeklesmedigi müddetçe daha derinlesen bir sosyal yara
olarak Karabük'ün ortasinda duracagiz ve bu sosyal yaradan 'Biz
rahatsiz olmuyoruz' diyecek kimse olamaz. 2 Haziran günü baslatmis
oldugumuz oturma eylemine seçim yasaklari nedeniyle 11 Haziran aksami
ara vermistik. Bugün de bu eylemimizi
sonlandirdigimizi belirtiyoruz. Bu karar, mensubu oldugumuz Türk Metal
Sendikasi'nin aldigi eylemsizlik kararina saygili oldugumuzun bir
göstergesi kabul edilmelidir."
bakalım bu haberin bir etkisi olacak mı
0.86 ve 0.85 te bekliyorum. Ağırlıklı ortalama yukarda kaldı,satışlar hacimsiz.
KARDEMİR, TÜRKİYE'DE ÜRETİLMEYEN ÜRÜNLERE YATIRIM İÇİN KOLLARI SIVADI
Türkiye'nin ilk entegre demir çelik fabrikası olan ve 1995 yılında
özelleştirildikten sonra Kardemir adını alan Karabük Demir Çelik
Fabrikaları, üretim kapasitesini ve ürün çeşitliliğini artırıyor. 2007
yılında kurulan yeni ray ve profil haddehanesinde 72 metre boya kadar
rayın yanı sıra 550 milimetre genişliğe kadar yapısal çelik üretimi
gerçekleştiren Kardemir, ihalesi yapılan yeni kütük ve bulum döküm
makinesi ile birlikte ağır profil üretimini 650 milimetreye, halen 260
milimetre olan hb profil üretimini ise 450 milimetreye çıkartmayı
planlıyor.
Dünya Gazetesinin 'Yapısal Çelik' ekine açıklamalarda bulunan
Kardemir Genel Müdürü Fadıl Demirel, üretim kapasitesi ile birlikte
ürün çeşitliliğini de artırdıklarını vurgulayarak, ray ve profil
haddehanesinde 72 metre boya kadar ray üretimi yaptıklarını açıkladı.
Bunun yanı sıra 120-260 milimetre arası HE profiller, 160-550
milimetre arası ipe profiller de üretebildiklerini kaydeden Demirel,
`ayrıca, 160- 400 milimetre arası upn profiller, 160- 500 milimetre
arası ıpn profiller, 120-200 milimetre arası köşebentler ve 110-140
milimetre gı maden direği üretiyoruz` diye bilgi verdi. İhalesini
yaparak yatırımına başladıkları yeni kütük ve bulum dokum makinesi ile
birlikte haddehanelerindeki mamul üretim çeşitliliğinin de artacağını
ifade eden Demirel, `ilk planda halen 550 milimetre olan ıpe profil
üretimi 650 milimetreye 260 milimetre olan hb profil üretimi ise 450
milimetreye çıkarılacak. Bu ürünler su anda ülkemizde üretilmiyor.
Kardemir bu ürünlerle birlikte ağır yapısal çelik üretiminde tek
kuruluş olacak. Yine, halen 200 milimetre çapa kadar olan kaliteli
kalın yuvarlak üretimi 300 milimetreye çıkacak` diye konuştu.
Fadıl Demirel diğer üretimlerini de söyle açıkladı:
"Yeni ray ve profil haddehanesinde ilk kez 200x200x16 milimetre
ile 200x200x24 milimetrelik köşebent üretimleri yüksek verimlerde
başarı ile gerçekleştirerek satışa sunuldu. Kalibresi tamamlandığında
180x180 milimetre köşebent üretimleri de yapılacak. Yine ilk kez, j2
kalitede 200x200x16 milimetre köşebent üretimi gerçekleştirildi.
Kalibre ve dizayn çalışmaları devam eden rı59 oluklu ray, th maden
direği, uıc 54 demiryolu rayı, r 50 demiryolu rayı, a60–100 vınc rayı
ve gemi profili gibi ürünlerin üretilmesine yönelik çalışmalarımız
devam ediyor."
Türkiye'de konut ve endüstriyel yapılarda yapı çeliklerinin
kullanımının arttığını, bununla birlikte İngiltere, İspanya, ABD gibi
gelişmiş batı ülkelerine ve Güney Kore, Japonya gibi Uzakdoğu
ülkelerine göre çok gerilerde olduğunu ifade eden Fadıl Demirel, `bu
ülkelerde yapısal çelik kullanım oranı yüzde 30-50 olmasına karsın
bizde bu oran yüzde 5.ın altında` dedi.
Özellikle batı ülkeleri ile kıyaslandığında Türkiye.nin deprem
riskinin çok yüksek olduğunu hatırlatan Demirel, buna rağmen yapılarda
çelik kullanımının düşük olmasının arkasındaki nedenlerin hızlı
bicimde giderilerek, yapısal çelik kullanımının gelişmiş ülkeler
seviyesine çıkartılmasının zorunlu olduğunu belirtti. Türkiye.de bunun
için yeterli kapasite olduğunu dile getiren Demirel, Kardemir olarak
bizim ana stratejimiz özellikle yüksek binalar, köprü, stadyum,
viyadük ve endüstriyel yapılarda ağırlıkla kullanılan yüksek
mukavemetli ve katma değerli çelik profillerin üretimine odaklanarak,
ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlamak. Bu konuda
yapısal çelik derneği ve yapım firmaları ile işbirliği oluşturma
çalışmalarımız sürüyor` açıklamasını yaptı.
Maalesef gerek üretim, gerekse yapım sektöründe ar-ge
çalışmalarının yeterli olduğunu söylemek çok zor` diyen Fadıl Demirel,
araştırma-geliştirme çalışmalarının TÜBİTAK, Bayındırlık Bakanlığı ve
Büyükşehir belediyeleri tarafından daha fazla teşvik edilmesinin, daha
fazla katma değer oluşumuna ve deprem riskinin azaltılmasına katkı
sağlayacağını anlattı. Demirel, sektörde yapısal çelik kullanımına
yönelik alternatif mimari proje üretimlerinin artırılması gerektiğine
değinerek, `Kardemir tarafından Karabük Üniversitesi bünyesinde
kurulacak olan demir çelik enstitüsü ve araştırma geliştirme merkezi
bu yönde şirketimizin sektöre yapacağı en önemli hizmetlerden birisi
olacak` dedi. Kardemir.in Türkiye.deki üç entegre demir çelik
tesisinden biri olduğunu ve uzun mamulde cevhere dayalı olarak üretim
yapan tek kuruluş olduğunu belirten Demirel, özellikle 2002 yılından
sonra teknolojik yatırımlara hız verdiklerini, birçok önemli yatırıma
imza attıklarını anlattı. Yeni yüksek fırınlar ile sıvı ham demir
üretim kapasitesini 1 milyon 800 bin tona çıkardıklarını kaydeden
Demirel, `artan üretim kapasitelerine paralel olarak artan hammadde ve
enerji ihtiyacının karşılanmasına yönelik yeni hava ayrıştırma tesisi,
yeni sinter fabrikası, gaz holder ve yeni soğutma sistemleri gibi
yatırımlar tamamlanarak devreye alındı. Enerji ihtiyacımızın
karşılanmasına yönelik başlattığımız 50 mw.lık gaz yakıtlı enerji
santralı ve bağlı kuruluşumuz enbatı as tarafından yürütülen
hidroelektrik santralı projeleri devam ediyor. Bu yatırımın
tamamlanması ile birlikte Kardemir tüketmiş olduğu elektrik
enerjisinin tamamını kendisi üreten ve kullanım fazlası kısmını da
satan bir şirket olacak` diye konuştu.
(14/06/2011 - 15:41:04)
Bugün itibariyle endekste dönüş bekliyorum, günü endeksin 63000 nin üzerinde kapatacağını düşünüyorum.
***KRDMA* *KRDMB* *KRDMD***KARDEMİR KARABÜK DEMİR ÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AÇIKLAMA:
İlgi : 18.05.2011 tarih ve saat 18:10:31'da KAP'a gönderilen bildirimimiz,
Şirketimizin yatırım programında yer alan Yeni Kütük ve Blum Döküm Tesisi yatırımının yurtiçinden karşılanacak olan 17.850.000 EUR.luk kısmının finansmanı ile ilgili olarak, Şirketimiz ile T. İş Bankası arasında, 3 yıl ödemesiz dönem toplam 11 yıl vadeli kredi sözleşmesi imzalanmıştır.
Bugün itibariyle endekste dönüş bekliyorum, günü endeksin 63000 nin üzerinde kapatacağını düşünüyorum.
Bu vakitten sonra biraz zor; Ama ben KRDMA'dan bugün yarın bir hareket bekliyorum.Gözlemekte fayda var.
Bu vakitten sonra biraz zor; Ama ben KRDMA'dan bugün yarın bir hareket bekliyorum.Gözlemekte fayda var.
KRDMA haftaya güzel bir başlangıç yapabilir.
KRDMA haftaya güzel bir başlangıç yapabilir.
87288
1.10-1.14-1.17 fibo seviyeleri, Mum grafiği AL vermiş;STO AL vermiş; MACD SAT durumunda lakin STO destekleyebilir;MOM 100 altında yatay.
yücekayalı
20-06-2011, 08:42
olağanüstü genel kurul 15/7/2011 de
unrivalledcasus
20-06-2011, 16:29
ne olacak genel kurulda .
Seri biçimde 0.90 nın üzerine atma vakti geldi sanırım :)
unrivalledcasus
21-06-2011, 21:42
bu hisseden hiç bir şey olmaz .enayiliğime doymayıp yıllardır sırtımda taşıdım .ilk fırsatta satıp bir daha bulaşmam
albatros.01
22-06-2011, 11:34
Kardemir, 5 No.lu Yüksek Firin ve Slab Döküm Tesisinin kurulmasi için karar aldi.
Kardemir'den KAP'a yapilan açiklamada su bilgiler verildi:
"Sirketimiz Yönetim Kurulunca, 5 No.lu Yüksek Firin ve Slab Döküm
Tesisinin kurulmasi için gerekli her türlü çalismanin yapilmasi
hususunda karar alinmistir.
albatros.01
22-06-2011, 16:19
http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=159845
21/06/2011 tarihinde allahından bulanın biri 0,87 tl den 2.000.000 lot almış
D tertibinin takası müthiş
DOW toparlayarak olması gerektiği gibi kapandı; 11.900-12000 3 yıllık trend desteği net bir şekilde çalışıyor.
Petrol düşüşüne devam etmekte.
Endeks kritik bir nokta olan 61.000 desteği üzerinde durmayı başardı, 61.500 ve en önemlisi 62.500 izlenmeli
KRDMA günlüklerde STO AL vermeye devam ediyor; MOM yönünü yukarı çevirdi görünüyor.
Bu şartlar altında yarınki endeksten umutluyum,haliyle KRDMA'dan da.
$DOLLARS$
24-06-2011, 14:45
Hükümetin altında saatli bir bomba var
Türkiye’de her hükümetin altında tık tık sesler çıkaran bir saatli bomba var. Bazen hızlı, bazen yavaş çalışan ama hiç durmayan bu bombanın adı cari açıktır.
Cari açık, basit bir anlatımla, bir ülkenin sattığı mal ve hizmetlerin satın
aldıklarından az olmasıdır.
Açık borçla kapanır. Borçlanmak bizatihi bir sorun değil. Sorun, borçlanma piyasa oyuncularının tehlikeli saydığı büyüklüğe ulaşınca başlar. O zaman alarm zilleri duyulur. Ülkeye borç verenler ürker. Yeni borç vermekten kaçınır, verdikleri borcu da bir an önce geri almak ister. Bu durum da genellikle analistlerin “düzelme” dediği bir şeye yol açar. Türkçesi: Devalüasyon olur.
Bir insan için öldürmeyen kalp krizi ne ise, ekonomi için de devalüasyon odur.
Şoke edici, tatsız bir iştir. Oyun durur ve yeni koşullarda bir daha başlar.
Doların 1,80 veya 2,00 TL olduğu koşullarda, örneğin. Birikimler devalüasyon oranında tebahhur eder. Bundan da
en çok sabit gelirliler etkilenir.
Bu olgunun neresindeyiz?
Bu soruya geçen gün konuştuğum deneyimli bir bürokratın sözleriyle cevap vereyim: “Cari açık Kürt açılımından da, yeni anayasadan da önemlidir” dedi.
İthalatı artıran iştahlı iç talep ve yüksek enerji fiyatlarıdır. İhracat da önemli ölçüde artıyor ama ithalat kadar değil.
Yılın ilk dört ayında on iki aylık ithalat
bir yıl öncesine göre yüzde 44 artarken ithalat yüzde 21 arttı.
En son ölçüldüğünde, açık, geriye doğru 12 ay içinde gayri safi milli hâsılanın yüzde sekiz küsur mertebesinde idi. Bank of Scotland ekonomistlerinden Timothy Ash’a göre “Bu Türkiye için yeni bir rekordur.”
“On yıl önce Türkiye derin bir mali kriz içerisinde idi” diyor bir İngiliz yorumcu. “O günden bu yana etkileyici bir düzelme meydana geldi ise de bugün ikinci derin bir krizin bütün ön koşulları mevcuttur. (Hükümet) piyasaların onu baskı atına almasını beklemeden hareket etmelidir. Ekonominin sert bir iniş yapması seçmenin (AKP’ye) olan güvenine iyi bir karşılık olmaz.”
Hükümet durumun farkında. Merkez Bankası ve BDDK amacı ithalatı azaltmak olan bir dizi önlem aldı. Muhtemelen arkadan başka önlemler de gelecek. Ama açık makul ölçülere indirilebilecek mi, kesin değil.
Aslında cari açık ekonomi hızla büyüdüğü için artıyor. Ve bu da hızlı büyümenin yerinde saymak kadar tehlikeli olabileceğini gösteriyor.
Demek ki büyüme de her şey gibi kararında olmalı: Ne çok az, ne çok fazla
milliyet.
cok dikkatli olma zamani dostlar
Cari açık yeni keşfedilmiş bir şey değil.Yıllardır var.Yangın her zaman vardı.Isındımı soğuturlar.Bankalar ısınmıştı.Kredi verme yarışı aldı başını gitti.Sokaka ortasında herkese kredi kartı dağıtma, herkese kredi verme dönemi geride kaldı.Kredi ile gelen sıcak para tüketime gittiği için yerli üretim askıda kaldı.Çevrenizde her geçen gün fabrika yerine market açılıyorsa bilesinizki iç tüketim artmıştır.Dışa bağımlı iç tüketim=cari açık.Şimdi soğutuyorlar.Seçim ortamında ve türkiye üzerinde fazla beklentisi olan piyasalar dillendirdiği için herkes cari açığı konuşur oldu.Türkiye için tüm beklentiler satın alındığı için çok fazla beklenti kalmadı.İki beklenti var, kredi notu ve hükümetin ekonomi politikaları.Hükümet kurulduda açıklamalar gelemeye başladı mı? Herşey yoluna girer.Birde kardemirle ilgili açıklamalar gelse çok güzel olur.Ama 2 yıldır ecek, acak açıklamaları yapılıyor.Kar eder dağıtmaz.Yerinde sayıyor.
dağdelen
28-06-2011, 13:56
Bu sene neden bedelsiz vermedi acaba geçen yıl vermişti sanırım seneye mi kaldı?
dağdelen
28-06-2011, 13:57
Maliyetim 0.65 acaba satsam mı yoksa biraz daha mı beklesem 2 yıldır hissedeyim.
eylüle kadar takılır bence buralarda dağdelen kardeş. benim de maliyetim benzer. at değiştirmeyi düşünmeye başladım ben de
güneyli07
28-06-2011, 22:53
eylüle kadar takılır bence buralarda dağdelen kardeş. benim de maliyetim benzer. at değiştirmeyi düşünmeye başladım ben de
Aynı maliyet ve zamanda beklemedeyim bende 0.98 leri gördüğünde vermek vardı sanırım.
dağdelen
29-06-2011, 11:43
Aynı maliyet ve zamanda beklemedeyim bende 0.98 leri gördüğünde vermek vardı sanırım.
Yinede sabredeni üzmez diye düşünüyorum ancak bu kağıda sabır yetmez sabretmek için de ekstradan sabır gerekiyor...
bence 2.c bilanco verileri acikladik dan sonra satsan hic kötü etmezsin. veya aciklamadan önce sanirim o zamanlari kagit 1 üstüne gelir.cünkü celik fiyatlarinda fazla düsüs yasanmadi ve unutmayalami 3, aydan sonra insaatlarda harekettlenme baslar.1. cerek bilancosu bence mütisdi, o yüzden bende 0,94 maliyetle araniza katildim. tabiki benim düsüncem. yine tabiki kendi düsüncenne göre git.
0.95 in üzerine çıkması kolay olmıycak sanırım. 0.91-0.92 bölgesi satış, 0.86-0.87 bölgesi alım yönünde bir süre daha devam etçek gibi.
0.95 in üzerine çıkması kolay olmıycak sanırım. 0.91-0.92 bölgesi satış, 0.86-0.87 bölgesi alım yönünde bir süre daha devam etçek gibi.
bizim endeksde canlanma baslarsa bence kisa bir sürede 1 tl üstüne atacak kagit kendini . son aylar gibi 60000-63500 bandinda oynarsa bizde 0,86-0,93 bandinda oynariz.
avrupa borsalari yaz rallysine hazirlaniyor gibi harekat yapiyor. ytd.
engin20020
30-06-2011, 11:24
Dostlar 1 üzeri mutlaka görülecek. Daha önceki yıllarda karlılığın az olduğu zamanlarda 1üzerinde baya kalmıştık ama yine hüsrana uğramıştık. Bu defa biraz daha sabredin.
KRDMA: Bu sıralar pek bulaşılmaması gerekiyor.
$DOLLARS$
30-06-2011, 15:27
KRDMD omuz bas omuz olusmak uzere 0,96 da. 0,96 uzerinde haftalik kapanis olmamasi halinde hissenin yukselis formasyonunu tamamlayip donus surecine girme ihtimali artmis olacaktir.
kisaca ya 0,96 uzeri hizla gecilip 1,15 seviyesine gitmeli yada dusus 0,84 e kadar surer.
ARKADAŞLAR MERHABALAR...
Yaklaşık olarak üç ay önce bu hisseden ve topikteki değerli yorumcu arkadaşlardan ayrılmıştım. o.90 lı seviyelerden ayrıldığım KRDMD'yi uzaktanda olsa takibe devam ediyorum tabi. 0.85 seviyesinden girmediğime bir hayli pişmanda oldum diyebilirim. Aynı seviyelere gelmesini sizin açınızdan asla düşünmemekle birlikte şayet gelecek olursa almayı düşünüyorum.
Dilerimki bundan sonrada istikrarına devam edip yüzünüzü güldürür.Topikte birçok arkadaşımın hala aynı hisseyle yoluna devam ettiğini görüyorum.
Umarım sabırlarının mükafatını görürler. Hakkınızda hayırlısı olması dileklerimi sunuyorum.
SEVİNÇ KAPISININ ANAHTARI SABIRDIR.(W. Jacobs)
Bugün zeki yolbulan Kardemir A'dan 400.000 lot satış yapmış ve Kardemir A'da hiç payı kalmamış.İkinci çeyrek bilanço ne zaman açıklanır, bilen var mı ?
***KRDMA***İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI( Hisse Alım Satım Bildirimi )
***KRDMA***İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI( Hisse Alım Satım Bildirimi )
Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:VIII, No:54 Sayılı Tebliği kapsamında Ahmet Zeki Yolbulan tarafından Borsamıza gönderilen hisse senedi alış satış işlemlerine ilişkin açıklama ilişikte yer almaktadır.
Bildirimlerin Borsamız tarafından KAP'a aktarılarak kamuya duyurulmuş olması, içeriğinin Borsa tarafından incelendiği, teyit ya da tekeffül edildiği anlamına gelmez.
Tablo Başlığı
http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=160678
IMKB
(01/07/2011 - 17:48:49)
kagit gayet iyi duruyor iyi bir bilanco gelecek buna inaniyorum. gsyh rakamlari iyi. ihracat rakamlarida iyi, demir fiyatlarida saglam. imkb bence bu siralarda belirsiz duruyor. cagri acik diyorlar ama bence hepsi palavra. fayizleri artirmadilar bence benim gibi bir yabanci yatirimci icin önemli olan tl dollar euro kurlari. tl bu yüzden cok deger kaybetti. bence fayizleri yavas yavas artisallar hic kötü etmiyecekler. ama bu kagida güveniyorum iyi yoldalar. ytd benim düsüncem
yücekayalı
02-07-2011, 07:51
Bugün zeki yolbulan Kardemir A'dan 400.000 lot satış yapmış ve Kardemir A'da hiç payı kalmamış.İkinci çeyrek bilanço ne zaman açıklanır, bilen var mı ?
Bilançolar dönemi takip eden 45 gün içerisinde açıklanır...ikinci çeyrek bilanço
14 veya 15 ağustos gibi gelir.
albatros.01
04-07-2011, 10:13
Karabük Demir ve Çelik Fabrikalari
(KARDEMIR) A.S Genel Müdürü Fadil Demirel, fabrikanin üretimini 3 milyon tonlara
çikarma çabasinda olduklarini belirtti.
Demirel, gazetecilere yaptigi açiklamada, kapasitelerini belirli seviyeye
çikaran isletmelerin rantabl çalisabildigini, bu yönde çalismalar
gerçeklestirdiklerini söyledi.
Fabrikada tek bir ünitenin kapasitesinin artirilmasiyla tesisin
üretiminin yükseltilemeyecegine isaret eden Demirel, sunlari kaydetti:
''Entegre tesis, fabrikalar zinciridir. Biz bundan hareketle entegre
tesis olan fabrikamizi 3 milyon tonlara çikartacak çabanin içerisindeyiz. Bundan
kisa bir süre önce 2.5 milyon kapasiteli sinter fabrikasi yaptik. Buradaki
amacimiz kaliteli ve kalitesiz cevherleri harmanlayip ucuz ham maddeyi saglayacak
politika izlemekti. Simdi 3 milyon tonluk üretime yetecek sekilde sinter
fabrikamiz hazir. Bunun arkasindan çelikhane tesislerinde kütük– blum
makinesi yatirimi var. Bu önümüzdeki 8-9 ay içerisinde devreye girecek
yatirimdir. Böylece çelikhanede üretim kapasitesini 2.5 milyon tonun üzerine
çikarmis olacagiz. Günde 700 ton kireç üretimi için de ek fabrika yapiyoruz.''
Kapasite artirim için gerekli yatirimlar arasinda 5 No'lu Yüksek Firinin
da oldugunu belirten Demirel, ''5 No'lu Yüksek Firin kararini aldik ve yerle
ilgili çalismalar devam ediyor. Yatirim çok önemli, buna bagli olarak çelikhane
bölümünde 1.5 milyon ton slap döküm yatirimi da yapilacak. Bunlarin hepsi
önümüzdeki 2 yil içinde hayata geçecek olan üniteler. Bu dengeleri devam
ettirdigimiz zaman 3 milyon tonu kisa zamanda görecegiz'' diye konustu.
Demirel, KARDEMIR'in son yillardaki yatirimlariyla kuruldugu ilk yillarda
kendisine yakistirilan ''Fabrikalar yapan fabrika'' unvanini yeniden kazandigini
kaydetti.
Bugün ikinci seans işlem hacmi çok düşük kaldı.Piyasayı kim kontrol ediyor.Madem kapasite artıyor, bağlantı haberleri ihale haberleri niye artmıyor. Ne zaman 1'lerin üzerine çıkacak.İşlem hacmi çok düşük kaldı.Bilanço öncesi mal mı topluyorlar. Neredesin The economist ? Yorum bekliyoruz.
Şeker yatırım AL tavsiyesi ve 1,15 hedef koymuş.
http://www.sekeryatirim.com/Raporlar/tavsiye_listesi/tavsiye_listesi_04.07.11.pdf
Turksh bul TUT demiş.
http://www.turkishbulls.com/StockPage.asp?CompanyTicker=KRDMD&MarketTicker=Metal&Typ=S
2011 YILI yabancılar KRDMD
Dönem Alış ........ ......... ........ Satış ............ ......... Net ................... Hacim
2011 / Nisan 18.154.736 ....... 10.278.265 ............. 7.876.471 .......... 28.433.001
2011 / Mart 42.320.721 ........ 39.441.604 .............. 2.879.117 ......... 81.762.325
2011 / Şubat 14.250.638 ....... 21.354.663 ............. -7.104.025 ........... 35.605.301
2011 / Ocak 89.877.083 ....... 80.560.670 .............. 9.316.413 ...............170.437.753
Mayıs haziran verilerine ulaşamadım.
http://bigpara.ekolay.net/borsa/hisse-detay-bilgileri/KRDMD/teknik-yorum/
KRDMD
0.97
%2.11 Önceki Kapanış 0.95 Düşük 0.95 İşlem Adedi 20,768,383
Değişim (YTL) 0.02 Yüksek 0.97 İşlem Hacmi (YTL) 20,056,603
Kısa vadeli trend Orta vadeli trend Uzun vadeli trend
Error CFX61B0-70:A temporary file on L:\_yeni.bigpara.com\cfxtemp could not be created
Click here for details and troubleshooting KRDMD son kapanışını 0.02 YTL Artışla 0.97 seviyesinden yaparken, işlem hacmi 90 günlük ortalamanın yüzde % -27 altında oluştu.
Son bir yıldır kuvvetli boğa piyasası etkisinde olduğu görülen hisse senedi, 0.56 seviyesinden başlatıığı çıkışını istikrarlı şekilde sürdürüyor. Olumlu beklentilerin sürdüğü hisse, direnç noktalarında satışla karşılaşmaması nedeniyle son kapanışını 300, 90, 30 ve 10 günlük hareketli ortalamalarının üstünde yapti.
Teknik indikatörler son 10 gün içinde birden fazla al sinyali oluşturdu.
İşlem hacminde düne oranla gözlenen düşüş belirtileri kısa vadeli çıkış trendinin gücünün zayıflamaya başladığının gösteriyor. İlk direnç noktası 0.99 seviyesinde. Fiyattaki artışa rağmen işlem hacminin gerilemesi nedeniyle ilk direnç noktasında kar realizasyonu düşünülmeli. Hisse senedinin ilk destek noktası 0.96 İkinci direnç noktası 1.10 seviyesinde olan hissede ikinci destek noktası ise 0.83 seviyesinde.
Hissede Bollinger Band normalden yüzde 9.12 daha geniş bir konuma girerken son kapanış bu bandının üst çizgisinin yüzde 4.92 üstünde gerçekleşti.
Ayrıca, osilatörlerin aşırı alım bölgesi içinde olması genel trendden bağımsız olarak hissede kısa vadeli kar satışlarının olabileceğini gösteriyor. Stochastic indikatörü son olarak 32.00 gün önce Al sinyali vermişti.
bugün kü işlem hacmi kardemirin çok toplu ve çıkışa hem de hızlı bir şekilde hazır olduğunu gösteriyor.Benim kendi görüşüm tabi.YTD.
2011 YILI yabancılar KRDMD
Dönem Alış ........ ......... ........ Satış ............ ......... Net ................... Hacim
2011 / Nisan 18.154.736 ....... 10.278.265 ............. 7.876.471 .......... 28.433.001
2011 / Mart 42.320.721 ........ 39.441.604 .............. 2.879.117 ......... 81.762.325
2011 / Şubat 14.250.638 ....... 21.354.663 ............. -7.104.025 ........... 35.605.301
2011 / Ocak 89.877.083 ....... 80.560.670 .............. 9.316.413 ...............170.437.753
Mayıs haziran verilerine ulaşamadım.
Muhtemelen 40 000 000 lot civarı topladılar haziranda. Çok göstere göstere getirdiler 86 lardan 97 ye kadar.
1 in üzerine kendisi atmadıkça buradan yapılan alımların kaybettirme ihtimali bana göre son derece yüksek.
Günlülklerde KRDMA net bir şekilde zirvede.
Günlülklerde KRDMA net bir şekilde zirvede.
Son kardemirlerimi 1.15 ten çıkarttım, Kalanlara bol kazanç.
Son kardemirlerimi 1.15 ten çıkarttım, Kalanlara bol kazanç.
Mantıklı bir hareket. Ekstra bir haber olmadan 97-98 i geçmesi bir hayli zor görünüyor.(Tabi bana göre 97 den 90 ın altından aldıklarını yediriyorlar).
Bazı demir fabrikalarının üretimi kısması, inşaat sektörünün canlı olması ve başta Kuzey Irak'a yapılan demir ihracatının devam etmesi, demir fiyatlarının mayıs ayından itibaren sürekli artmasına sebep oldu.
Marta kadar tonu bin ila bin 100 liradan satılan demir, mayıstan itibaren artış göstermeye başladı. İnşaat sezonunun açılmasıyla birlikte 1 Mayıs'ta tonu bin 255 ila bin 285 liradan satılan inşaat demirinin 1 tonu, 25 Mayıs'ta bin 400 liraya çıktı. 31 Mayıs'ta ise tonu bin 530 liraya kadar yükseldi. Haziran ayında bin 485 liradan, temmuzda ise bin 500 liradan satılmaya başlandı. Hurda demir fiyatlarının yükselmesinin, bazı fabrikaların üretimi kısarak fiyatların düşmesini engellemelerinin de fiyatların yüksek olmasına sebep olduğu bildirildi.
Toptan demir satıcılarından İsmail Çağan, seçim öncesi ve seçim sonrası talebin canlanması, üretimin ihtiyacı fazlasıyla karşılayamaması ve ihracat sebebiyle fiyatların sürekli artma eğiliminde olduğunu söyledi. Çağan, "Demir üreten bazı fabrikalar, istediğimiz miktarda demir vermiyor, taleplerimizi geciktiriyorlar. Bazı fabrikalar üretimi kısarak fiyatların düşmesini engelliyor. Dolardaki artış da demir fiyatlarının artmasında biraz etkili oldu. Hurda demir fiyatları da sürekli artıyor." dedi. Çağan, hurdadaki artışa Çin'in sebep olduğunu da dile getirdi. Demir satıcısı Şaban Miraboğlu da fiyatların artmasının, piyasada yeteri kadar demir bulunamamasından kaynaklandığını ifade etti. Miraboğlu, "Demir satıcıları, istediği miktarda demir bulamıyor. Üretimden kaynaklanan sıkıntı sonucu fiyatlar artıyor. Fiyatın yüksek olması en çok üretimle ilgili." diye konuştu. İnşaat demirinin yanı sıra, ray, kütük demir, demir sac, boru, jiletli tel, dikenli tel, profil ve teneke fiyatları da değişik oranlarda arttı.
zaman-ekonomi
Turkıye demır celık uretıcılerı dernegı:''celık sektoru uretımını artırmaya devam edıyor'' *
turkıye demır celık uretıcılerı dernegı,
celık sektorunun uretımını arttırmaya devam ettıgını bıldırdı.
Dernekten yapılan acıklamada, dun bır gazetede cıkan ''bazı fabrıkalar
uretımı kısarak demır fıyatlarının dusmesını engellıyor'' baslıklı haberın, demır
celık sektorundekı gelısmelerı yansıtmadıgı, turkıye'nın son 10 yıllık donemde
cın ve hındıstan'dan sonra uretımını en fazla artıran ulke oldugu belırtıldı.
Turkıye'nın 2011 yılının ılk 5 aylık donemınde yuzde 23,4 ıle dunyada
uretımını en fazla arttıran ulke oldugu ıfade edılen acıklamada, soz konusu
donemde 9,1 mılyar ton ınsaat demırı uretıldıgı, tuketımın ıse 5,2 mılyon ton
sevıyesınde kaldıgı kaydedıldı.
Acıklamada, su goruslere yer verıldı:
''uretımın tuketımden yuzde 75 cıvarında fazla oldugu, ham celıkten
uretım yapan 22 kurulus yanında, 100;den fazla haddecı kurulusun bulundugu bır
durumda, bazı kurulusların uretım kısarak pıyasayı yonlendırdıgı ıddıası, hıcbır
sekılde gercegı yansıtmamaktadır. Celık sektorumuzdekı keskın rekabet sartları ve
sahıp olunan ıhtıyac fazlası kapasıte, kurulusların uretım kısarak pıyasayı
etkıleme ımkanını tumuyle ortadan kaldırmaktadır. Ayrıca ıthalat ımkanları da, ıc
pıyasa sartlarının uluslararası pıyasa sartları ıle uyum ıcerısınde olmasına
katkı saglamaktadır. 2011 yılının ılk 5 aylık donemınde, 4 mılyon ton cıvarındakı
yurtıcı ıhtıyac fazlası uretıme ragmen 600 bın ton cıvarında uzun urun ıthal
edılmıs olması, pıyasanın dunya pıyasaları ıle ıc ıce calısan yapısını acıkca
ortaya koymaktadır.''
acıklamada, celık sektorunde gırdı ve nıhaı urun fıyatlarının, dunya
celık sektoru ıle paralel bır seyır takıp ettıgı, turkıye ıc pıyasasının dunyadan
farklı bır fıyat olusumu ıcerısıne gırmesının mumkun bulunmadıgı kaydedıldı.
-aa-
$DOLLARS$
07-07-2011, 20:19
eski yazilarimi okuyan dostlar hatirlar. ilk 0,96 denemesinde duraktan inme zamani 6 ay 0,70-0,90 arasi git gel yapilir ancak ondan sonra 0,96 kalici gecilir diye teknik bir tahminde bulunmustum.
6 ay ne tesaduf haftya doluyor. umarim yanilmam ama 0,98 gecilmeye baslanacak gibi.
fazla hayalci olmaya gerek yok 1,15-1,25 yukseölsi formasyonunun son ucu gibi.yani omuz bas omuz asilmak uzere.ama orasi arasi kazigin en sivri tarafi gözükmekte kimsenin o kaziga yan dusmesini istemem.simdilik kazigin ustu yagli .yani 1,25 ustu cok tehliklei 0,98 gormesi gerekliki seneye 1,80 lere uzansin.
delicocuk35
08-07-2011, 15:00
krdma %2.61 artıda krdmd %2.04 eksi
tahtalar çok garip hal aldı hacim oldukça düşük krdma bir harekete başlamak üzere görüntüsü veriyor ama grubun geri kalanı çokta tepki vermiyor
$DOLLARS$
10-07-2011, 10:09
Yabancıların Haziran ayında İMKB’de yaptıkları her 5 işlemden dördü 20 şirketin hissesinde gerçekleşti
www.borsagundem.com
10.7.2011 - 08:41
Yabancıların 2011 yılı Haziran ayında İMKB’de yaptıkları işlemlerin yüzde 80.5’i 20 şirketin hissesinde gerçekleşirken, ilk sırada bulanan Garanti Bankası tek başına işlem hacminden yüzde 28 pay aldı. Yabancıların İMKB’de en fazla işlem gerçekleştirdikleri 20 şirketin hisse senetlerindeki toplam 9 milyar 363 milyon dolarlık işlem, 3.8 milyon dolar net alımla sonuçlandı.
ANKA’nın İMKB verilerinden yaptığı belirlemeye göre, yabancıların Haziran’da en çok işlem yaptığı ilk 20 hisseyi Garanti Bankası, İşbankası C, Akbank, Türkiye Halk Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Sabancı Holding, Tüpraş, Koç Holding, Turkcell, Türk Telekom, Vakıflar Bankası, BİM Mağazaları, Türk Hava Yolları, Şişe Cam, TAV Havalimanları, Ford Otosan, Ereğli Demir Çelik, Tofoş Oto, Koza Altın ve Arçelik oluşturdu. Haziran’da yabancıların en fazla işlem yaptığı hisse senedi Garanti Bankası oldu. 1 milyar 659.4 milyon dolar alıma karşılık 1 milyar 619.1 milyon dolar satış yapılan Garanti hisselerindeki yabancı işlemleri net 40.3 milyon dolar alımla sonuçlanırken, işlem hacmi 3 milyar 278.5 milyon dolar oldu.
-YABANCILARIN İŞ BANKASI C HİSSELERİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ İŞLEMLERİN HACMİ 1.2 MİLYAR DOLAR-
Haziran ayında yabancı işlemlerinde en fazla işlem hacmi olan ikinci hisse İş Bankası C oldu. 575.3 milyon dolarlık alım, 587.1 milyon dolar satış işlemi sonucunda işlem hacmi 1 milyar 162.5 milyon dolar olurken, işlemler net 11.8 milyon dolar satımla sonuçlandı. İşlem hacminde 602.5 milyon dolar ile üçüncü sırayı Akbank hisseleri aldı. Akbank hisselerinde 308.4 milyon dolar alışa karşılık 294.1 milyon dolar satış olunca yabancı işlemleri net 14.2 milyon dolar net alım olarak gerçekleşti.
-T. HALK BANKASI’NDA YABANCILARIN İŞLEM HACMİ 596 MİLYON DOLAR-
İşlem hacminde 4’üncü sırada 595.6 milyon dolarla T. Halk Bankası yer aldı. İlk 20 itibariyle yabancıların en fazla işlem yaptığı hisselerde bu 4 kuruluşu, Yapı ve Kredi Bankası, Sabancı Holding, Tüpraş, Koç Holding, Turkcell, Türk Telekom, Vakıflar Bankası, BİM Mağazaları, Türk Hava Yolları, Şişe Cam, TAV Havalimanları, Ford Otosan, Ereğli Demir Çelik, Tofoş Oto, Koza Altın ve Arçelik izledi.
-11 ŞİRKETTEKİ İŞLEMLER NET ALIMLA SONUÇLANDI-
İlk 20 şirkette yer alan Garanti Bankası, Akbank, Türkiye Halk Bankası, Turkcell, Türk Telekom, Vakıflar Bankası, BİM Mağazaları, TAV Havalimanları, Ereğli Demir Çelik, Koza Altın ve Arçelik hisselerinde net alımla sonuçlandı.
İşbankası C, Yapı ve Kredi Bankası, Sabancı Holding, Tüpraş, Koç Holding, Türk Hava Yolları, Şişe Cam, Ford Otosan ve Tofaş Oto hisselerinde net alım gerçekleşti. Böylece ilk 20’de net alımla sonuçlanan hisse senedi sayısı 11, net satımla sonuçlananlar da 9 oldu.
-20 HİSSEDE 3.8 MİLYON DOLAR NET ALIM GERÇEKLEŞTİ-
Haziran ayında yabancıların en fazla işlem yaptığı 20 hissenin toplamına bakıldığında; alış 4 milyar 683.3 milyon dolar, satış 4 milyar 679.6 milyon dolar oldu. Böylece işlem hacmi 9 milyar 363 milyon doları bulan ilk 20 hissede yabancı işlemleri 3.8 milyon dolar net alımla sonuçlandı.
-İŞLEM HACMİNDE İLK 20’NİN PAYI YÜZDE 80.5-
Yabancılar Haziran ayında Borsa’da genel toplamda 5 milyar 796.1 milyon dolar alış, 5 milyar 830.5 milyon dolar satış işlemi yaptı. İşlem hacmi 11 milyar 626.6 milyon dolara ulaştı. Böylece yabancıların İMKB 100’de en çok işlem yaptığı ilk 20 şirketin, genel toplam içindeki payı alışta yüzde 80.8 satışta yüzde 80.3, işlem hacminde ise yüzde 80.5 oldu.
$DOLLARS$
10-07-2011, 10:09
bizim hisseleri yabancilar hala adam yerine koymuyor.
albatros.01
11-07-2011, 13:43
Global Menkul Degerler ( http://www.global.com.tr ) Tarafindan
Hazirlanan Haftalik Bülten:
Kardemir (D) (KRDMD.IS)
Temel Analiz
Sirket yillik 1,1 milyon ton çelikhane, 900 bin ton haddahane, 1,3
milyon ton sivi ham demir ve 1,3 milyon ton sinter üretim
kapasitesiyle Türkiye’nin tek ray ve büyük boy profil üreticisi
konumunda bulunmaktadir. Kardemir 400.000 ton/yil kapasiteli yeni ray
ve profil haddehanesi yatirimi sonrasinda daha önce 18 m uzunluga
kadar gerçeklestirdigi ray üretimini 72 m uzunluga kadar
gerçeklestirmeye baslamistir. Kardemir’i basta Iran, Irak, Suriye,
Ermenistan, Gürcistan, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya gibi komsu
ülkeler olmak üzere tüm dünya pazarlarina ihracat yapabilen bir
kurulus haline getiren bu yatirim, Kardemir’in sektör içerisindeki
yerini de güçlendirmis ve bölge ülkeleri arasinda güçlü bir tesis
konumuna tasimistir. Kardemir, 2011 yilinin ilk çeyreginde,
beklentilerin üzerinde 46,5 milyon TL kar açiklayarak, 2010 yilinin
ayni dönemine göre karini yaklasik 7 kat artirmis oldu. Global çapta
çelik fiyatlarinda yasanan yükselise ragmen hammadde maliyetlerindeki
artisin sinirli kalmasi, sirketin güçlü karliliginin arkasinda yatan
en önemli faktör olarak karsimiza çikiyor. Ürün fiyatlarini yukari
yönde revize eden Kardemir'in katma degeri yüksek olan ray
satislarinda yasanan artisin, sirketin 2011 yili finansallarina olumlu
yansimaya devam etmesini bekliyoruz. Yükselen ürün fiyatlarinin yani
sira, gelisen ürün portföyü ve artan verimlilik, sirketi güçlü kilan
faktörler arasinda yer aliyor. Olumlu olarak degerlendirebilecegimiz
diger bir husus ise, sirketin Ortadogu'ya 1 yil süre içinde partiler
halinde yapacagi 170.000 tonluk ray ihracati ile ilgili olarak, 14.000
tonluk ilk partinin akreditifinin açilmis ve üretime baslanmis
olmasidir. Bu anlasma ile demiryolu ray satislarinin toplam satislar
içindeki payinin 2011 yili içinde %11’den %13’e yükselmesini ve 2011
yili için satis gelirlerine pozitif katkida bulunmasini bekliyoruz.
Teknik Analiz
Hisse senedinde bir önceki zirve seviyesi olan 0,98 direnci test
edilmektedir. Taban olusumu çift dip formasyonu ile gerçeklesmis 0,93
direnci kirilarak onaylanmistir. Formasyon hedefi 1,02 olup, zirve
seviyesinin kirilmasi durumunda hedef 1,08’dir. 0,98 direncinin
ilerleyen günlerde kirilabilecegini 1,02-1,08 dirençlerine dogru
yönlemin devamini bekliyoruz.
Mantıklı bir hareket. Ekstra bir haber olmadan 97-98 i geçmesi bir hayli zor görünüyor.(Tabi bana göre 97 den 90 ın altından aldıklarını yediriyorlar). 0.90 a kadar seri biçimde yolu var. Ay sonuna kadar da muhtemelen 0.86-0.87 lere gelebilir.
Tahsin ONAR
12-07-2011, 20:02
0.90 a kadar seri biçimde yolu var. Ay sonuna kadar da muhtemelen 0.86-0.87 lere gelebilir.
Bizde 85-90 seviyelerinden dönmek istiyoruz.Çıktığımız fiyatın üzerine mallanmak pek lezzetli gelmiyor.Ama korkacak bir şey yok kardemirden bir şey çıkmaz.Tek teselli zararda ettirmez.
Bu gün akşam saatlerinde çıkan bir haber:
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, cari açığı artıran otomotiv, makine, demir-çelik gibi 6 sektörde üretimi artırmak için enerji desteği geleceğini söyledi.
kaynak:http://www.demircelik.com.tr/-1-3775-demir-celik-otomotiv-ve-makine-basta-olmak-uzere-alti-sektore-enerji-destegi-geliyor.html
0.90 a kadar seri biçimde yolu var. Ay sonuna kadar da muhtemelen 0.86-0.87 lere gelebilir.
Bu sefer dediginizin olacagini sanmiyorum. 3 aydir neredeyse hergun tahtayi izliyorum. Bu sefer oyuncular yabancilar.. Ozellikle son 0,86-0,98 hareketinde yabanci iyice mallandi.. Buralardan asagi vermeyeceklerdir.. Hele ki 86-87 olmasi icin artik endeksin 52.000 altina dusmesi gerekir.. Endeks 70.000'ken hisse 98'den dondu.. Endeks 60.000 oldugunda 0,86 vurmustu.. Secim oncesi 64500 endeksde hisse 91-92 anca gordu.. Bu seferki toparlamasi cok daha guclu.. Endeks yeniden 70.000 olmadi ama krdmd kolayca zirveyi yeniden buldu.. Yabanci hala aliyor.. Sektorel haberler pozitif.. Endeks buyuk anormal dususler yasamazsa formasyon geregi sn. Dollars'in dedigi gibi en az 1,10 gorecek gibi duruyor herseyiyle.. 1,00 uzerine atarsa ve yabanci satmaya baslamazsa ben ek alim yapacagim..
Bu sefer dediginizin olacagini sanmiyorum. 3 aydir neredeyse hergun tahtayi izliyorum. Bu sefer oyuncular yabancilar.. Ozellikle son 0,86-0,98 hareketinde yabanci iyice mallandi.. Buralardan asagi vermeyeceklerdir.. Hele ki 86-87 olmasi icin artik endeksin 52.000 altina dusmesi gerekir.. Endeks 70.000'ken hisse 98'den dondu.. Endeks 60.000 oldugunda 0,86 vurmustu.. Secim oncesi 64500 endeksde hisse 91-92 anca gordu.. Bu seferki toparlamasi cok daha guclu.. Endeks yeniden 70.000 olmadi ama krdmd kolayca zirveyi yeniden buldu.. Yabanci hala aliyor.. Sektorel haberler pozitif.. Endeks buyuk anormal dususler yasamazsa formasyon geregi sn. Dollars'in dedigi gibi en az 1,10 gorecek gibi duruyor herseyiyle.. 1,00 uzerine atarsa ve yabanci satmaya baslamazsa ben ek alim yapacagim..
İnşallah dediğiniz gibi olur. Ben sadece kendi fikrimi söyledim tabi söylerken endeksin durumunu da düşünerek söyledim. Endeks 1 düşerse kardemirin 2 düşeceğini düşünüyorum.
nilay0787
13-07-2011, 16:06
87886 takibe deger
nilay0787
13-07-2011, 16:09
1.5 milyon alım girdiler 96 kalkabilir :D
nilay0787
13-07-2011, 16:16
yabancılar haziran ayında en cok alım yaptıgı hisseler arasında 2. sırada
nilay0787
13-07-2011, 18:38
87889iyi akşamlar
yabancılar haziran ayında en cok alım yaptıgı hisseler arasında 2. sırada
Dostum fazla gaza gelmemeni öneririm :) Tekrar söylüyorum ekstradan iyi bir haber gelmeden 0.97-0.98 bandını geçemiycektir endeks iyi olsada geçemiycektir. Pazartesi de 2,5 milyon lot satmışlar :)
0,98 uzerine atamazsa oyun bozulur, kartlar yeniden dagilir..
City pzts satmis.. Sali gunu cok satis yedi tahta.. O satanlar da Citi ise sakat., yarin takasa dikkatle bakmak lazim..
Ben 98'i gecip 1,10'a kadar gidecegini dusunuyorum ama 1,00 olmadan alim yapmayacagim.. Hele bir gorelim pehlivanlari meydanda :)
Ben 1.02 arkasında 1.05 göreceğini umuyorum benim görüşüm tabi
nilay0787
14-07-2011, 07:21
Tarih tekerrürden ibarettir -!!
Dostum fazla gaza gelmemeni öneririm :) Tekrar söylüyorum ekstradan iyi bir haber gelmeden 0.97-0.98 bandını geçemiycektir endeks iyi olsada geçemiycektir. Pazartesi de 2,5 milyon lot satmışlar :)
ÇifteVatandaş
14-07-2011, 13:47
Yarin kurul toplaniyormus? Dogru mu?
nilay0787
14-07-2011, 16:04
96 ya 2.5 milyon koydular bakalım tektuş mu
nilay0787
14-07-2011, 16:05
95 7 milyon alıcılı
15/07/2011 16:16
***KRDMA* *KRDMB* *KRDMD***KARDEMİR KARABÜK DEMİR ÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Güncelleme) )
***KRDMA******KRDMB******KRDMD***KARDEMİR KARABÜK DEMİR ÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Güncelleme) ) Ortaklığın Adresi : KARDEMİR KARABÜK DEMİR ÇELİK SAN. VE TİC. A.Ş. / KARABÜK Telefon ve Faks No. : 0 370 418 32 44 / 0 370 419 10 54 Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : 0 370 418 35 42 / 0 370 419 10 64 Orjinal Açıklamanın Tarihi : 10.01.2011 Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? : Hayır Özet Bilgi : ÖNCELİK MAL TESLİMATI SATIŞ UYGULAMASI AÇIKLAMA:Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:İlgi : (a) 10.01.2011 tarihli Kamuyu Aydınlatma Platformunda yayımlanan özel durum açıklamamız, (b) 11.03.2011 tarihli Kamuyu Aydınlatma Platformunda yayımlanan özel durum açıklamamız, 14.03.2011 tarihinden itibaren uygulanmakta olan % 35'lik öncelikli mal teslimatı satış uygulamasına, Yönetim Kurulumuzca 15.07.2011 tarihinden itibaren son verilmiştir. Bilgilerinize arz ederiz.Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.IMKB
ÇifteVatandaş
15-07-2011, 15:25
15/07/2011 16:16
***KRDMA* *KRDMB* *KRDMD***KARDEMİR KARABÜK DEMİR ÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Güncelleme) )
***KRDMA******KRDMB******KRDMD***KARDEMİR KARABÜK DEMİR ÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Güncelleme) ) Ortaklığın Adresi : KARDEMİR KARABÜK DEMİR ÇELİK SAN. VE TİC. A.Ş. / KARABÜK Telefon ve Faks No. : 0 370 418 32 44 / 0 370 419 10 54 Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : 0 370 418 35 42 / 0 370 419 10 64 Orjinal Açıklamanın Tarihi : 10.01.2011 Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? : Hayır Özet Bilgi : ÖNCELİK MAL TESLİMATI SATIŞ UYGULAMASI AÇIKLAMA:Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:İlgi : (a) 10.01.2011 tarihli Kamuyu Aydınlatma Platformunda yayımlanan özel durum açıklamamız, (b) 11.03.2011 tarihli Kamuyu Aydınlatma Platformunda yayımlanan özel durum açıklamamız, 14.03.2011 tarihinden itibaren uygulanmakta olan % 35'lik öncelikli mal teslimatı satış uygulamasına, Yönetim Kurulumuzca 15.07.2011 tarihinden itibaren son verilmiştir. Bilgilerinize arz ederiz.Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.IMKBBu ne demek simdi?
suatcancan
15-07-2011, 20:35
KARDEMİR A.Ş.’de Olağanüstü Kongre
15 Temmuz 2011 17 okunma ----- 0 yorum
Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri A.Ş (KARDEMİR) Olağanüstü Genel Kurul toplantısı bugün Karabük Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda yapılacak.
Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri A.Ş (KARDEMİR) bugün Olağanüstü Genel Kurul toplantısını yapacak.
KARDEMİR A.Ş tarafından Kamu Aydınlatma Platformu (KAP)'a gönderdiği yazıda 15 Temmuz 2011 Cuma günü Karabük Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda yönetim kurulu üyelerinin seçimi ile Yönetim Kurulu Üyelerine T.T.K.'nun 334 ve 335'nci maddelerinde yazılı yetkinin verilmesi, 100 Evler bölgesinde Karabük Belediyesi lehine irtifak hakkı tescili talebi ile ilgili Yönetim Kuruluna yetki verilmesi ve KAREVLER Projesi kapsamında park ve yeşil alanların, Karabük Belediyesi tasarrufuna bırakılması ile ilgili Yönetim Kuruluna yetki verilmesi maddelerinin görüşüleceği bildirildi.KARDEMİR A.Ş tarafından KAP'a gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:
" Şirketimizin, 15 Temmuz 2011 Cuma günü saat 14.00'da Karabük Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu Balıklarkayası Kampüsü - KARABÜK adresinde ekteki gündem maddelerini görüşmek üzere Olağanüstü Genel Kurulunun yapılmasına ayrıca, grupların Yönetim Kurulu üyeleri adaylarının seçimi için "A" grubu hisse sahiplerinin, "B" grubu hisse sahiplerinin ve "D" grubu hisse sahiplerinin Karabük Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu Balıklarkayası Kampüsü - KARABÜK adresinde aynı tarihte genel kurul toplantı saatinden önce saat 10.00'da ayrı ayrı toplanarak adaylarını belirlemelerine Yönetim Kurulumuzun 17.06.2011 tarihli toplantısında karar verilmiştir
__________________________________________________ __________________________________________________ _____
Sonuç ne oldu bilen varsa yazsın!
16-07-2011, 09:03
Kardemir Olağanüstü Genel Kurulu 12 Ağustos'a Ertelendi
16 Temmuz 2011
Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş.'nin bugün gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurul çoğunluk sağlanamadığından 12 Ağustos Cuma günü tarihine ertelediğini açıkladı.
KARDEMİR A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada "Şirketimizin 15 Temmuz 2011 Cuma günü saat 14.00'da Karabük Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu Balıklarkayası kampüsü adresinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul toplantısı hissedarlarımızdan yeterli katılımın olmaması nedeni ile ileri bir tarihe ertelenmiştir. Yönetim kurulumuzun 15 Temmuz 2011 tarihli toplantısında, Olağanüstü Genel Kurul ikinci toplantımızın 12 Ağustos 2011 Cuma günü saat 14.00'da aynı gündemle Karabük Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu Balıklarkayası kampüsü adresinde yapılmasına karar verilmiştir. Grupların Yönetim Kurulu üyeleri adaylarının seçimi için 'A' grubu hisse sahiplerinin, 'B' grubu hisse sahiplerinin ve 'D' grubu hisse sahiplerinin Karabük Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu Balıklarkayası kampüsü adresinde aynı tarihte genel kurul toplantı saatinden önce saat 10.00'da ayrı ayrı toplanarak adaylarını belirleyeceklerdir" denildi.
KARDEMİR Yönetimi tarafından KAP'a yapılan bir başka açıklamada ise, "14.03.2011 tarihinden itibaren uygulanmakta olan yüzde 35'lik öncelikli mal teslimatı satış uygulamasına, Yönetim kurulumuzca 15.07.2011 tarihinden itibaren son verilmiştir" denildi.
16-07-2011, 14:36
KARDEMİR’DEN Dev Konut Projesi
11 Temmuz 2011 105
Her alanda yaptığı yatırımlarla ve yeniliklerle adından söz ettiren KARDEMİR A.Ş. şimdide konut sektörüne giriyor. Proje ile ilgili bilgi veren Genel Müdür Fadıl Demirel, Yenişehir pazaryeri mevkiine yapacağımız KAREVLER projemiz hazırlanıyor. İlk etabını yakında başlatacağız” dedi
KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, KARDEMİR’in kapasite artırma ve çevre yatırımlarının yanı sıra sosyal projeleri kapsamında da projeler yaptığını belirterek, bu sosyal projelerden birisinin de KAREVLER olduğunu söyledi.
KAREVLER projesi kapsamında yapılacak olan konutların Karabük’ün çehresini değiştireceğini anlatan Genel Müdür Fadıl Demirel, konutlar bittikten sonra önceliği çalışanlarına vereceklerini belirterek, daha sonra Karabük halkının bu konutlardan yararlanacağını ifade etti.
Yenişehir pazaryeri mevkiine yapacakları KAREVLER projesinin hazırlandığını belirten Genel Müdür Fadıl Demirel; “Konutların İlk etabını yakında başlatacağız. Başta çalışmalarımıza olmak üzere projeyi geliştiriyoruz ve piyasaya da açık olacak. Bu sistemi devam ettireceğiz. KARDEMİR olarak hizmette sınır yok. Şuan bu evlerin projeleri çizildi. Belediye ile olan görüşmeler devam ediyor ve yakında temelini atarız. 3+1 ve 4+1 olarak bu inşaatları yapacağız” diye konuştu.
Genel Müdür Fadıl Demirel; Karabük Üniversitesinde fakülte inşaatlarının devam ettiği bilgisini de vererek, “Son olarak yaptığımız Demir Çelik Enstitüsünün bu sene sonu kaba inşaatı ise devam ediyor. Bu hizmetler bizim inandığımız hizmetler. Yöremizle bütünleşme adına, çalışanlarımızla bütünleşme adına olan projeler. Tabi bunlar sabahtan akşama hayata geçmiyor, vakit alıyor. Ama hızla yapıyoruz” diye belirtti.
__________________________________________________ ______________
Genel Kuruldan yetki almak istedikleri projenin haberi. Buraya lojman mı; yok sa konut mu yapıp satacaklar?
18-07-2011, 10:42
ben ne yaptim yaaaa, 2 kurus karla satildi. Tüh. Dünden öylesine vermistim emrimi, ama gercek oldu. :grrr:
albatros.01
18-07-2011, 10:44
bu 1,00 rakamını geçemeyecek herhalde çok zorlanacak gibi ne dirençmiş arkadaş
omniosis
18-07-2011, 11:02
1.00 a gelirse satacağım...................söz.
ÇifteVatandaş
18-07-2011, 11:22
1.00 a gelirse satacağım...................söz.O zaman iste benim yaptigim hatayi yaparsin, bence.
albatros.01
18-07-2011, 11:34
18/07/2011 06:53
TABLO-HAZIRAN AYINDA DAHILDE ISLEME IZIN BELGESI ALAN IMKB SIRKETLERI(2)
FIRMA ÜNVANI ÖNGÖRÜLEN ÖNGÖRÜLEN
IHRACAT($) ITHALAT($)
-------------------------------------- ----------- -----------
BURÇELIK BURSA ÇELIK DÖKÜM SANAYI 169.715 131.135
BURÇELIK BURSA ÇELIK DÖKÜM SANAYI 2.724.498 2.171.518
ÇELIK HALAT VE TEL SANAYI A.S. 14.036.778 8.405.317
EGE PROFIL TICARET VE SANAYI A.S. 6.360.000 4.708.350
ERBOSAN ERCIYAS BORU SANAYII VE TICARET 5.612.500 4.036.050
EREGLI DEMIR VE ÇELIK FAB. T.A.S. 100.999.600 61.832.926
KARDEMIR HADDECILIK VE ELEKTRIK ÜRETIM 70.749.550 54.400.000
MENDERES TEKSTIL SANAYI VE TICARET A.S. 3.769.295 2.400.000
MENDERES TEKSTIL SANAYI VE TICARET A.S. 3.769.295 2.400.000
albatros.01
18-07-2011, 14:39
18/07/2011 14:15
RAPOR-PIYASALARDA HAFTALIK GELISMELER/BEKLENTILER(GLOBAL MENKUL DEGERLER)
Global Menkul Degerler ( http://www.global.com.tr ) Tarafindan
Hazirlanan Haftalik Bülten:
"Geçtigimiz hafta piyasalarin gündeminde en büyük pay sahibi
Italya’ydi. Avrupa’daki borç krizinin Italya’ya da yayilabilecegi
endisesi nedeniyle global borsalarda hakim olan saticili seyir, FED
toplanti tutanaklarindan yeni bir parasal genisleme olabilecegi
yönünde alinan sinyallerle, duruldu. Yeni bir parasal genisleme
beklentisi ile risk istahinda yasanan toparlanma ise, FED Baskani Ben
Bernanke’nin açiklamalariyla kesintiye ugradi. Bernanke, "simdi üçüncü
bir tesvik programi açiklamanin zamani degil" dedi.
Avrupa’daki borç krizi, yurtiçinde de temkinli bir seyir
izlenmesine neden oldu. Haftanin ilk islem günü açiklanan cari açik
rakamlari beklentilerin altinda kalmasina ragmen, cari açigin
finansman kalitesi piyasalari mutlu etmedi ve cari açik kaynakli
TL’deki deger kayiplari Dolar/TL paritesini 1,6595 seviyesine kadar
tasidi. Yurtiçi gündemde önemli bir yer tutan yemin krizi ise, CHP’li
milletvekilllerinin yemin etmesinin ardindan kismen de olsa asilmis
oldu ve Meclis’in tatile girmesi ile birlikte siyasi riskler ortadan
kalkti.
Yeni haftaya baslarken, piyasalarin gündemine alabilecegi yeni bir
baslik bulunmuyor. Geçtigimiz hafta oldugu gibi ABD’de açiklanacak
bilançolar, ABD’de borç tavani krizi, sorunlu Avrupa ülkelerine
iliskin endiseler ve stres testi sonuçlari bu hafta da piyasalari
etkileyecek gündem maddeleri olarak karsimiza çikiyor. Bu hafta
ABD’de, piyasalar üzerinde etkili olabilecek önemli sirket bilançolari
açiklanacak. Bank of America, Goldman Sachs, Wells Fargo, Apple,
Yahoo, IBM, Intel Corp, eBay, Morgan Stanley, General Electric ve Ford
Motor takip edilecek önemli bilançolar olarak siralanabilir. Ekonomik
veri bazinda ise, hemen hemen haftanin her günü açiklanacak konut
verileri piyasalarda küçük çapli dalgalanmalarin yasanmasina neden
olabilir.
Avrupa tarafinda haftanin en önemli gündem maddesi, Persembe günü
gerçeklestirilecek AB Liderler Zirvesi olacak. Zirvede ana gündem
maddesi yeniden Yunanistan üzerinde yogunlasacak ki, ülke için yeni
bir finansman programinin tartisilmasi bekleniyor. Toplantinin önemi
büyük, çünkü Almanya Basbakani Merkel’in istegi üzerine, somut bir
adim atilmak üzere bu toplanti gerçeklestiriliyor olacak. Öte yandan
Almanya’da Sali günü açiklanacak ZEW beklenti endeksi ve Cuma günü
açiklanacak IFO güven endeksi Avrupa tarafinda takip edecegimiz önemli
veriler arasinda yerini alacak.
Dow Jones: 12.300 destek seviyesi olmak üzere 12.750 seviyesine
dogru yükselis yasanabilir.
S&P 500: 1.300 destek seviyesi olmak üzere 1.350 direncine dogru
yükselis yasanabilir.
Euro/Dolar: Cuma günü açiklanan ve toplam 91 bankadan 8’inin
basarisiz olarak sonlandirdigi stres testlerinin parite üzerindeki
etkisi sinirli kaldi. Bu hafta Yunanistan için nihai bir karara
varilmasi beklenen, Persembe günü gerçeklestirilecek Euro Bölgesi
Liderler zirvesine kadar Euro’nun baski altinda kalmasini ancak olasi
geri çekilmelerde paritenin 1,3750 seviyesinde destek bulmasini
bekliyoruz.
Türkiye Ekonomisi ve Piyasalarinda Bu Hafta
Türkiye’de bu hafta TCMB’nin Persembe günkü toplantisi takip
edilecek. TCMB’nin toplantisinda bir karar degisikligi beklemiyoruz.
Öte yandan bugünden itibaren TTKOM ile baslayan bilanço sezonu,
piyasalara hareketlilik getirmesini bekledigimiz bir unsur olarak
karsimiza çikiyor. Bu hafta yogunluk olmasa da önümüzdeki haftadan
itibaren bilançosunu açiklayan sirketler artacak ve 12 Agustos’a kadar
konsolide olmayan bilançolar, 26 agustos’a kadar konsolide bilançolar
açiklanmis olacak.
IMKB: 62.700 desteginin kirilmasi durumunda, 61.000 ana destek
noktasina gerilime yasanacaktir. Haftalik dalgalanma bandi
61.000-64.000 olarak olarak takip edilebilir.
Bu haftaki Tavsiyelerimiz:
Düsük Riskli
Portföy
Önerimiz Kapanis KV Alis KV Satis Potansiyel Ort. Günlük
Fiyati Fiyati Fiyati Prim Hacim (bin$)
* BIMAS Bim Magazalar 53.75 53.00 56.00 5.66 10,442
* TUPRS Tüpras 42.10 41.60 44.30 6.49 17,309
* KRDMD Kardemir (D) 0.99 0.95 1.08 13.68 17,484
* TATKS Tat Konserve 3.79 3.68 3.96 7.61 431
* TAVHL TAV Havalimanlari 7.76 7.50 8.22 9.60 6,828
Kardemir (D)
Temel Analiz
Sirket yillik 1,1 milyon ton çelikhane, 900 bin ton haddahane, 1,3
milyon ton sivi ham demir ve 1,3 milyon ton sinter üretim
kapasitesiyle Türkiye’nin tek ray ve büyük boy profil üreticisi
konumunda bulunmaktadir. Kardemir 400.000 ton/yil kapasiteli yeni ray
ve profil haddehanesi yatirimi sonrasinda daha önce 18 m uzunluga
kadar gerçeklestirdigi ray üretimini 72 m uzunluga kadamistir. Kardemir, 2011 yilinin ilk çeyreginde,
beklentilerin üzerinde 46,5 milyon TL kar açiklayarak, 2010 yilinin
ayni dönemine göre karini yaklasik 7 kat artirmis oldu. Global çapta
çelik fiyatlarinda yasanan yükselise ragmen hammadde maliyetlerindeki
artisin sinirli kalmasi, sirketin güçlü karliliginin arkasinda yatan
en önemli faktör olarak karsimiza çikiyor. Ürün fiyatlarini yukari
yönde revize eden Kardemir'in katma degeri yüksek olan ray
satislarinda yasanan artisin, sirketin 2011 yili finansallarina olumlu
yans’dir. Dirençler 1,02 ve
ardindan 1,08 noktalaridir.
Burada yer alan yatirim bilgi, yorum ve tavsiyeler yatirim
danismanligi kapsaminda degildir. Yatirim danismanligi hizmeti,
araci kurumlar, portföy yönetim sirketleri, mevduat kabul etmeyen
bankalar ile müsteri arasinda imzalanacak yatirim danismanligi
sözlesmesi çerçevesinde sunulmaktadir. Burada yer alan yorum ve
tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarin kisisel görüslerine
dayanmaktadir. Bu görüsler mali durumunuz ile risk getiri
tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer
alan bilgilere dayanilarak yatirim karari verilmesi beklentilerinize
uygun sonuçlar dogurmayabilir.
Tahsin ONAR
19-07-2011, 08:59
@ilco
neredesin bir ton zarara soktun beni bildiğin var gibi ewski mesajlarını referans göstererek düştü düşecek dedin.92 den verdik.Buradan alımak göstergelere göre nasıl bir hareket olur daha önce 1 lirayı hiç görmedi bu kağıt.
ÇifteVatandaş
19-07-2011, 09:04
O zaman iste benim yaptigim hatayi yaparsin, bence.B ler satilinca ben de dün yerine A almistim. Insallah yüzümüz gülecek artik.
albatros.01
19-07-2011, 09:06
***KRDMD***ISTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI( Hisse Alim Satim Bildirimi )
Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Seri:VIII, No:54 Sayili Tebligi kapsaminda Mutullah Yolbulan tarafindan Borsamiza gönderilen hisse senedi alis satis islemlerine iliskin açiklama ilisikte yer almaktadir.
Tablo Basligi
http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=161750
IMKB
mutullah yolbulan 18.07.2011 tarihinde 0,97 den 4.900.000 lot almış en kayda değer bu sanırım
Mutullah Yolbulan hareket mi getirdi şimdi yani?1.01 bile kalktı bugün.İlgi var..Sanki 1.03 leride görür..(YTD)
hacim yok hacim yoook. buralarda biraz sağlam hacim yapması lazım. 1 in altına inmemesi lazım.
Mutullah Yolbulan 1.02 ve üzerine girmiştir emirlerini..1-2 günde iyi para..
btahir346
19-07-2011, 09:24
benim anlamadığım bayram değil seyran değil bu yolbulanlar neden 0,97'den yollarını buluyorlar acaba?
Tahsin ONAR
19-07-2011, 09:25
hacim yok hacim yoook. buralarda biraz sağlam hacim yapması lazım. 1 in altına inmemesi lazım.
İyi ki hacim yok!
Yarım saatte 10:23 itibarı ile 19.750 milyon lot işlem var.İŞlem hacmi sıralamasında garanti bankasından sonra 2. sırada belkide geçmiştir.
1liradan alım girecem sonra üzerine yatacam daha bir kaç ay önce 0.68 den almıştım.Al sat yapana kadar üzerine yatsaydım bu işler bizim işimiz değil yem oluyoruz.Düşükken alıp kulaklarını tıkayacaksın.
İyi ki hacim yok!
Yarım saatte 10:23 itibarı ile 19.750 milyon lot işlem var.İŞlem hacmi sıralamasında garanti bankasından sonra 2. sırada belkide geçmiştir.
kardeş ben 100 milyon lotların üzerinden bahsediyorum. eğer bu tür hacimler olmazsa ,9x ler de bile tutunmak zor olabilir.
21.06 da 0,87den girsen 1 ayda bu piyasada çok temiz para bırakırdı.. hele bu piyasa koşullarında
1.00 de 152 emir bekliyor 4.824 LOT (Alıcı)
Pscyokinesis
19-07-2011, 09:57
sırasıyla son 6 ayın dolar zirvesi 1.08 ve son 4 yılın zirvesi 1.27 var bakalım buraları görebilecekmiyiz
$DOLLARS$
19-07-2011, 10:15
tam 2009 daki dipinden beri hisse tasimaktayim burada olan dostlar bilir ozamandan beri hisseyi begenmiyenlere 2010-2014 bu hissenin yillari olacak demistim .ama cogiunda anliyacak yetenek ve bilgi biorikimi yoktu ne oldugu belirsiz yazilarla burayi mesgul etmekten baska ise yaramadilar kacip gittiler.
tek ise yaradilar sattiklari hisseleri 0,70 lerden beri ben topladim umarim toplayan diger arkadaslarda vardir.
bana ozel mesaj bolumume tesekkur mesajlari gelmekte hepsine bende "2014 kadar toplamya devam" diyerek sinyalimi veriyorum.
eski yazilarimda neden tutmaliyizi ayrintili sekilde yazdim.2009 da iran suriye misir anlasmalarinin olma ihtimalini tahmin edip topladik.umarim dev ihalelere daha zaman var bunlar denizde kumkadar.
bilancodan sonra duzeltme gelir trenden inip sonra binilebilir.
87988
Bilanço ne zaman gelir arkadaşlar?
Pscyokinesis
19-07-2011, 11:20
Bilanço ne zaman gelir arkadaşlar?
1 ay sonra açıklanır sanırım
88001
Kapanış son..Hayırlısı..
Tahsin ONAR
19-07-2011, 19:20
Hala hisseyi elinde tutabilen sabırlı arkadaşlara bol kazançlar diliyorum.Dolduruşa geldik,treni kaçırdık şimdi bakıyoruz.
.... baska ise yaramadilar kacip gittiler.
tek ise yaradilar sattiklari hisseleri 0,70 lerden beri ben topladim umarim toplayan diger arkadaslarda vardir.
bana ozel mesaj bolumume tesekkur mesajlari gelmekte hepsine bende "2014 kadar toplamya devam" diyerek sinyalimi veriyorum.
....
Sabır, sabır.... Hala çok ucuz ve primsiz olduğunu düşünüyorum.. Ekrana bakmayın....
Tahsin ONAR
20-07-2011, 09:56
Dün Bütün dünya borsaları artıda ama biz ekside kapattık hemde ciddi bir düşüşle bu bir haftadan fazladır böyle gidiyor.
ÇifteVatandaş
20-07-2011, 10:05
Dün Bütün dünya borsaları artıda ama biz ekside kapattık hemde ciddi bir düşüşle bu bir haftadan fazladır böyle gidiyor.Endexte 58 binler görülebilir. Ama kardemirle pek alakali degil bu bence. Ben al sat yaptigimdan pek ilgilenmiyorum endexle. Kardemirlerde ise hep 2 kademede oynuyorum.
Hala hisseyi elinde tutabilen sabırlı arkadaşlara bol kazançlar diliyorum.Dolduruşa geldik,treni kaçırdık şimdi bakıyoruz.
Hiç merak etme birşey kaçırdığın yok, 3-4 kademe yukarı gitti diye de heyecanlancak bir durum da yok. Eylül başına kadar sattığın fiyatın altına gelmezse herkezden özür dileyeceğim burda. Saygılar
ÇifteVatandaş
20-07-2011, 15:58
Yuh artik. Batti mi yani bu hisse simdi. 2 kademe oynuyordum 4 kademe degil yolbulanlar. Yolucam sizi bir gün ama param yetmiyor henüz. :oley:
Yolbulan(yönetim kurulu üyesi) 21-6-2011 2000000 lot , 18-7-2011 de 0,97 den 4900000 lot almış way be ve şirkettteki payı %8 e yaklaşmış...bakalım satacakmı yoksa biriktirecekmi.
1,02 ve 1,08 direnç gösteriyor....işlem hacmi yüksek olursa hsbc hedef 1,27 diyor hadi bakalım.yolbulan hsbc ilemi çalışıyor yoksa
albatros.01
21-07-2011, 08:57
21/07/2011 09:18
Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Seri:VIII, No:54 Sayili Tebligi kapsaminda Murat Yolbulan tarafindan Borsamiza gönderilen hisse senedi alis satis islemlerine iliskin açiklama ilisikte yer almaktadir.
Tablo Basligi
http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=161949
IMKB
albatros.01
21-07-2011, 08:57
21/07/2011 09:21
***KRDMA* *KRDMB* *KRDMD***ISTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI( Hisse Alim Satim Bildirimi )
***KRDMA******KRDMB******KRDMD***ISTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI( Hisse Alim Satim Bildirimi )
Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Seri:VIII, No:54 Sayili Tebligi kapsaminda Ahmet Zeki Yolbulan tarafindan Borsamiza gönderilen hisse senedi alis satis islemlerine iliskin açiklama ilisikte yer almaktadir.
Tablo Basligi
http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=161951
IMKB
@ilco
neredesin bir ton zarara soktun beni bildiğin var gibi ewski mesajlarını referans göstererek düştü düşecek dedin.92 den verdik.Buradan alımak göstergelere göre nasıl bir hareket olur daha önce 1 lirayı hiç görmedi bu kağıt.
Şu anki fiyatı 0.91
albatros.01
25-07-2011, 10:36
Kurum Kodu Kurum Adı Son Günlük Fark Haftalık Fark Aylık Fark 3 Aylık Fark
CIY CITIBANK YABANCI 86.938.595 -3.031.193 -1.721.743 1.980.758 23.017.301
DBY DEUTSCHE YABANCI 63.608.806 2.983.471 13.402.558 26.622.290 52.214.480
TBY TEB 54.672.051 0 2.349.177 -3.155.134 -12.454.578
TKY TURKISH 45.012.754 -287.849 -1.525.467 -572.383 -1.154.508
TIB IS BANK 34.256.067 -808.792 -3.253.642 -8.467.975 -8.416.880
TGB GARANTI BANK 31.848.620 -587.692 -1.847.600 -3.040.295 -20.800.459
DZY DENIZ 24.569.716 -33.545 713.623 -1.970.540 -499.370
YKR YAPI KREDI 23.770.209 2.408.460 -3.947.892 -13.474.814 -21.954.365
IYM IS 20.725.871 -3.002.949 -4.681.956 8.564.569 719.053
bu DEUTSCHE YABANCI sürekli artırıyor paylarını. hisseyi sürekli topluyor bakalım hayırlısı. :)
http://www.foreks.com/hisse/pages/takas.jsp?bastip=bakiye&seciliHisseIdx=286&hisse=KRDMDEN&kurum=----+KURUMLAR+-----&order=stk0GO&by=desc
deutsche bank son bir haftada payını %19 artırmış...
Tahsin ONAR
25-07-2011, 11:01
Şu anki fiyatı 0.91Bakanın sorumsuz çıkışı bize yaradı.Ne tutarsız bir ekonomi yönetimi?
Bir dönem çıkıp alın verin ekonomiye can verin diyorlar.Sonra bütün kredi onayları M.B okeyinden geçmesine rağmen artan kredilerden şikayet ediyorlar.Şimdi de Yunan borsası bile +3,65 yükselirken Türk borsası kesintisiz 1 aydır çakılıyor.vardır bir oyun ama hayırlısı.Ben biraz daha bekleyeceğim sanki 0 lere gelecek gibi bir hava var.
Bakanın sorumsuz çıkışı bize yaradı.Ne tutarsız bir ekonomi yönetimi?
Bir dönem çıkıp alın verin ekonomiye can verin diyorlar.Sonra bütün kredi onayları M.B okeyinden geçmesine rağmen artan kredilerden şikayet ediyorlar.Şimdi de Yunan borsası bile +3,65 yükselirken Türk borsası kesintisiz 1 aydır çakılıyor.vardır bir oyun ama hayırlısı.Ben biraz daha bekleyeceğim sanki 0 lere gelecek gibi bir hava var.
Bu sabah 0.91 i tekrar gördü. Bana göre borsa ve krdmd bugün en düşük seviyesini gördü. Bence yön yukarı döndu artık. Saygılar.
guzelonlu
25-07-2011, 11:56
Bakanın sorumsuz çıkışı bize yaradı.Ne tutarsız bir ekonomi yönetimi?
Devletin yetkili ağzı bile borsa soyguncularına hizmet ediyor maalesef..
albatros.01
25-07-2011, 14:24
25/07/2011 14:54
RAPOR-PIYASALARDA HAFTALIK GELISMELER/BEKLENTILER(GLOBAL MENKUL DEGERLER)
Bu haftaki Tavsiyelerimiz:
Düsük Riskli
Portföy
Önerimiz Kapanis KV Alis KV Satis Potansiyel Ort. Günlük
Fiyati Fiyati Fiyati Prim Hacim (bin$)
* KRDMD Kardemir (D) 0.94 0.93 1.08 16.13 16,615
KARDEMIR
Temel Analiz:
Sirket yillik 1,1 milyon ton çelikhane, 900 bin ton haddahane, 1,3 milyon ton sivi ham demir ve 1,3
milyon ton sinter üretim kapasitesiyle Türkiye’nin tek ray ve büyük boy profil üreticisi konumunda
bulunmaktadir. Kardemir 400.000 ton/yil kapasiteli yeni ray ve profil haddehanesi yatirimi sonrasinda
daha önce 18 m uzunluga kadar gerçeklestirdigi ray üretimini 72 m uzunluga kadar gerçeklestirmeye
baslamistir. Kardemir’i basta Iran, Irak, Suriye, Ermenistan, Gürcistan, Yunanistan, Bulgaristan ve
Romanya gibi komsu ülkeler olmak üzere tüm dünya pazarlarina ihracat yapabilen bir kurulus haline
getiren bu yatirim, Kardemir’in sektör içerisindeki yerini de güçlendirmis ve bölge ülkeleri arasinda güçlü
bir tesis konumuna tasimistir. Kardemir, 2011 yilinin ilk çeyreginde, beklentilerin üzerinde 46,5 milyon
TL kar açiklayarak, 2010 yilinin ayni dönemine göre karini yaklasik 7 kat artirmis oldu. Global çapta çelik
fiyatlarinda yasanan yükselise ragmen hammadde maliyetlerindeki artisin sinirli kalmasi, sirketin güçlü
karliliginin arkasinda yatan en önemli faktör olarak karsimiza çikiyor. Ürün fiyatlarini yukari yönde revize
eden Kardemir'in katma degeri yüksek olan ray satislarinda yasanan artisin, sirketin 2011 yili
finansallarina olumlu yansimaya devam etmesini bekliyoruz. Yükselen ürün fiyatlarinin yani sira, gelisen
ürün portföyü ve artan verimlilik, sirketi güçlü kilan faktörler arasinda yer aliyor. Olumlu olarak
degerlendirebilecegimiz diger bir husus ise, sirketin Ortadogu'ya 1 yil süre içinde partiler halinde
yapacagi 170.000 tonluk ray ihracati ile ilgili olarak, 14.000 tonluk ilk partinin akreditifinin açilmis ve
üretime baslanmis olmasidir. Bu anlasma ile demiryolu ray satislarinin toplam satislar içindeki payinin
2011 yili içinde %11’den %13’e yükselmesini ve 2011 yili için satis gelirlerine pozitif katkida bulunmasini
bekliyoruz.
albatros.01
26-07-2011, 10:46
26/07/2011 09:01
HISSE DEGERLENDIRMESI-GEDIK YATIRIM, KARDEMIR IÇIN 'ENDEKSIN ÜZERINDE GETIRI' TAVSIYESI VERDI
Gedik Yatirim, Kardemir için 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesi verdi.
Gedik Yatirim ( www.gedik.com ) konu ile ilgili raporunda, Kardemir için
1.05 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesi verdiklerini
bildirdi.
Raporda su degerlendirme yapildi:
"Hedef Fiyat(TL) / Yükselme Pot.(%) 1,05 TL/%14
Sirket Demir-Çelik Sektörü içinde yer almakta olup, fiili faaliyet konusu her
çesit ham demir ve çelik mamullerinin, kok ve kok yan ürünlerinin imali ve
satisidir.
Sirket üç ana hissedar grubuna ayrilmis olup, sermayenin gruplar arasindaki
dagilimi su sekildedir: A grubu,Kardemir Çalisanlari(%21,08), B grubu , Karabük
ile Safranbolu Sanayi ve Ticaret Odasi Üyeleri ile Esnaf Odasi Üyeleri(%10,48), D
grubu, Yöre Halki ile Kardemir A.S. Emeklileri(%68,4).
Sirket'in 2011 ilk çeyrek net kari 2010 yilinin ayni dönemine göre yüzde 593
yükselerek 31,9 milyon TL olmustur.
Sirket'in satis gelirleri 2010 yilinin ayni dönemine göre %29 yükselerek 202
milyon TL seviyesinde gerçeklesmistir. 2011 ilk çeyrekte ton bazinda satislari ise
%2,63 azalmistir. Bu durumda Kardemir'in 2011 ilk çeyrekte yükselen demirçelik
fiyatlarindan olumlu etkilendigi görülmektedir. Ürün bazinda inceleyecek
olursak, kütük ve yuvarlak ürünlerde tonaj bazinda satis geçen yilin ayni
dönemine göre düsse de, fiyatlardaki artis ciro'yu olumlu etkilerken, profil
ürününde ise hem tonaj hemde fiyat artisi dikkat çekmektedir.
2011 ilk çeyrekte FAVÖK 2010 yilinin ayni dönemine göre yüzde 209 yükselerek
41 milyon TL seviyesine çikmistir. FAVÖK marjindaki 11,8 puanlik iyilesme dikkat
çekmektedir.
Bloomberg verilerine göre, uzun çelik fiyatlari 2Q’de bir önceki çeyrege göre
%3,3 artarak ortalama 701,59 $/t seviyesine ulasirken, geçen yilin ayni dönemine
göre fiyatlar %15,2 artis göstermistir. Bu gelisme ile beraber Kardemir'in 2.
çeyrek FVAÖK karliligindaki iyilesmenin devam etmesini bekliyoruz.
Kardemir'in 2011 2.çeyrekte net dönem karinin geçen yilin ayni dönemine göre
%60 artarak 39 mn TL olmasi beklenmektedir. FVAÖK'ün ise %186 oraninda
artarak 69 milyon TL olarak gerçeklesmesi tahmin edilmektedir.
Teknik açidan, KRDMD hissesi 0.98 direncini kirarsa daha önce test ettigi 1.02
hedefleyebilir. Geri dönüslerde 0.90 destegi önemini korumakta. 0.85 desteginin
altinda yasanacak kapanislarda pozisyonlar azaltilabilir.
Hisse, IMKB ile kiyaslandiginda, son bir ayda borsanin %10 üzerinde son üç ayda
ise %16 üzerinde performans göstermistir.
Kardemir (D) için hedef fiyatimiz 1,05 TL olup yüzde 14 yükselme potansiyeli ile
önerimiz "Endeks üzeri getiri"dir.
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-HSBC, KARDEMİR İÇİN 1.25TL HEDEF FİYATINI VE 'ENDEKSİN ÜZERİNDE GETİRİ' ÖNERİSİNİ KORUDU
HSBC, Kardemir için 1.25TL hedef fiyatını ve 'Endeksin Üzerinde Getiri'
önerisini korudu.
HSBC, ( www.hsbc.com.tr ) konu ile ilgili raporunda, 1.25TL hedef fiyatı
ile yüzde 32 yükseliş potansiyeli taşıyan Kardemir için 'Endeksin Üzerinde
Getiri' önerisini koruduklarını belirtti.
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
"HSBC Kardemir için 1.25TL olan hedef fiyatı ve Endeksin Üzerinde Getiri önerisini
korudu. Kardemir'in 2Ç sonuçlarında şirketin yüksek çelik fiyatları ve artan katma
değerli ürün satışları sayesinde FVAÖK rakamını %39 artırarak 49 milyon TL'ye
ulaştırmasını bekleniyor. Raporda son 12 aylık dönemde hissenin %64 seviyesini bulan
getirisine rağmen hisselerin henüz Kardemir'in maliyet avantajlarını ve büyüme
beklentilerini tam olarak fiyata yansıtmadığı, Endeksin Üzerinde Getiri önerisinin 1.25TL
hedef fiyat ve %32 yukarı potansiyel ile korunmaya devam ettiği belirtiliyor.
Değerlemenin %50 İndirgenmiş Nakit Akımları Analizi ve %50 benzer şirketlerle rasyo
kıyaslaması yöntemiyle belirlendiği ve öneri için en önemli riski olası olumsuz global
makro gelişmelerin çelik fiyatlarında yaratabileceği ani düşüş olarak görüldüğü
belirtiliyor."
(27/07/2011 - 09:47:01)
28-07-2011 tarihli kapanışta 0,99 ve altı sağlam alış beklemeleri var 1 ve üstü az satış yazmışlar. patlamaya az kaldı bence ve ytd dir.yarına ALLAH kerim
$DOLLARS$
30-07-2011, 10:37
Genelkurmay Başkanı Koşaner ve kuvvet komutanlarının piyasalar kapandıktan sonra açıkladığı istifalarının ardından ABD Doları, 1.70 liraya dayandı
www.borsagundem.com
30.7.2011 - 08:27
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın açıklamalarının ardından önceki gün 1.66 liraya kadar inen dolar, dün gün içinde bankalararası piyasada 1.67 lira seviyesinde işlem gördü. Ancak piyasalar kapandıktan sonra gelen Türk Silahlı Kuvvvetleri’nin zirvesindeki istifa haberlerinin ardından dolar yükselişe geçti ve valörlü işlemlerde 1.6996 liraya kadar çıktı. Bono piyasasında da gösterge kağıdın bileşik faizi yüzde 8.87 seviyesinden yüzde 9’un üzerine çıktı.
Tahsin ONAR
30-07-2011, 10:47
Bunun piyasaya hiç bir etkisi olmaz ama zaten düşmek için bahane arayan İMKB bu haftayı bunun etkisi altında geçirir.Şimdi 0.98 den satış yazsak 1 lirayı geçebilir.Bulanık suda yerinde bekleyeceksin.Ben geziyorum bakıyorum eskiden oturduğum Aydıntepe'ye gidiyorum.1980 de 120 erkek 120 kadın nufusu olan yerde kanalizasyon yoktu!Lağım yollardan akardı tüm yollar topraktı.Koskoca mahallede 3-4 araba vardı.Şimdi en lüks arabaların satıldığı bir galerileri,sokaklarında park etmeye yer yok!İnsanlar para beğenmiyor fiyat çekerken.Herkesin kapısında 2005 üzeri vasıtası var.Evler estetik ve lüks sınırlarında.Esnaf ve tersane çalışanları bu konuşulanlar ve olanlardan gram etkilenmiyor.Yani Türkiye'de benim gördüğüm bu gelişmeler sadece spekülatörün işine yarıyor.Yoksa ne bu habere bakıp Kardemirin üretimi yavaşlıyor yada artıyor ne de halkın işleri gevşiyor.Bir tek ilk kriz günlerinde tersanelerde ileriye dönük randevu alan yabancılar siparişleri iptal etmişti o kadar.Ben en kötü senaryoyu yaşadım borsada.1999 depremine YKRYO ve GLMDE kağıtlarında yakalandım.Ama sadece GLMDE bile 1 sene sonra 100 de 1000 prim yaptı.Şimdi insanlar daha bilinçli oynadığı için bilgiler daha puslu İMKB yönetimi halktan bilgi ve veri saklıyor.küçük yatırımcının yem olmasına çanak tutuyor.Siyasi yönetim ve üst düzey bürokratlar yatırımcıya zarar vermek için elinden geleni de yapıyor.
ereglili
30-07-2011, 17:56
Bunun piyasaya hiç bir etkisi olmaz ama zaten düşmek için bahane arayan İMKB bu haftayı bunun etkisi altında geçirir.Şimdi 0.98 den satış yazsak 1 lirayı geçebilir.Bulanık suda yerinde bekleyeceksin.Ben geziyorum bakıyorum eskiden oturduğum Aydıntepe'ye gidiyorum.1980 de 120 erkek 120 kadın nufusu olan yerde kanalizasyon yoktu!Lağım yollardan akardı tüm yollar topraktı.Koskoca mahallede 3-4 araba vardı.Şimdi en lüks arabaların satıldığı bir galerileri,sokaklarında park etmeye yer yok!İnsanlar para beğenmiyor fiyat çekerken.Herkesin kapısında 2005 üzeri vasıtası var.Evler estetik ve lüks sınırlarında.Esnaf ve tersane çalışanları bu konuşulanlar ve olanlardan gram etkilenmiyor.Yani Türkiye'de benim gördüğüm bu gelişmeler sadece spekülatörün işine yarıyor.Yoksa ne bu habere bakıp Kardemirin üretimi yavaşlıyor yada artıyor ne de halkın işleri gevşiyor.Bir tek ilk kriz günlerinde tersanelerde ileriye dönük randevu alan yabancılar siparişleri iptal etmişti o kadar.Ben en kötü senaryoyu yaşadım borsada.1999 depremine YKRYO ve GLMDE kağıtlarında yakalandım.Ama sadece GLMDE bile 1 sene sonra 100 de 1000 prim yaptı.Şimdi insanlar daha bilinçli oynadığı için bilgiler daha puslu İMKB yönetimi halktan bilgi ve veri saklıyor.küçük yatırımcının yem olmasına çanak tutuyor.Siyasi yönetim ve üst düzey bürokratlar yatırımcıya zarar vermek için elinden geleni de yapıyor.
Tersaneler hakkında çok yanlış şeyler biliyorsunuz..Yerinizde olsam Tersanelerin önünden şöyle bir geçerdim..Kızakta gemi var mı yok mu diyerekten!!
Tahsin ONAR
31-07-2011, 10:33
Tersaneler hakkında çok yanlış şeyler biliyorsunuz..Yerinizde olsam Tersanelerin önünden şöyle bir geçerdim..Kızakta gemi var mı yok mu diyerekten!!
Yaklaşık 20.000 kişi Tuzla tersanelerinde çalışıyor.Ekseriyetle Avrupa dan iş alıyorlar.İlk krizle ödemeyi döviz alıp maaşı TL veren tersaneler karşı taraftan farklar istedi ve bir çok ileriye dönük işler iptal oldu.Hemen her gün yaşanan iş kazaları basında öyle çok yere kaplamaya başladı ki artık tersane kapılarında canlı yayın araçları yatar oldu.Bundan sonra orta ve küçük ölçekli olanlar artık çareyi Yalova,İzmit ve Gölcük civarına kaçmakta buldu.Şunu da ekleyeyim bundan önceki Tansu Çiller krizinde tersaneler gram etkilenmediği gibi rekor iş yapmıştır.
Gidin Tepeören,Tuzla yada Gebze organize sanayi bölgelerinden geçin yalvarırım.
Almanya'nın en sanayileşmiş şehrinin gewerbegebiet bölgeleri bile yanında halt etmiş.Ben oraları görene kadar Türkiye'den bir şey olmaz diyordum ama gidin görün yapamıyorsanız google earth aracılığı ile inceleyin.Türkiye arı kovanı gibi çalışıyor.Alış veriş merkezleri full,Dün davar güdenler bu gün mercedes kırı işi diye beğenip almıyor.Tüketim zırla gidiyor.
Almancılar geldiğinde eskiden insanlar araba görürdü şimdi ortanın altı sınıf arabaları ile gelebiliyorlar ancak.
Dünyanın en pahalı akaryakıtı tüketiliyor ama yollarda tekerlek çeviremiyorsun hala full.
TÜRKİYE'nin dünyada tek rakibi Çin'dir.
$DOLLARS$
31-07-2011, 10:58
cuma kasma 1,67 den 1,70 firlayan dolar 1,68 lerde. yarin en kotü ihtimalle -500 ile IMKB acilr.
krdmd de 0,98 tekrardan test edilir.alimlar bu hafta hizlanip 1,15 ekadar uzanabilir.:halay::halay:
ereglili
31-07-2011, 22:35
Yaklaşık 20.000 kişi Tuzla tersanelerinde çalışıyor.Ekseriyetle Avrupa dan iş alıyorlar.İlk krizle ödemeyi döviz alıp maaşı TL veren tersaneler karşı taraftan farklar istedi ve bir çok ileriye dönük işler iptal oldu.Hemen her gün yaşanan iş kazaları basında öyle çok yere kaplamaya başladı ki artık tersane kapılarında canlı yayın araçları yatar oldu.Bundan sonra orta ve küçük ölçekli olanlar artık çareyi Yalova,İzmit ve Gölcük civarına kaçmakta buldu.Şunu da ekleyeyim bundan önceki Tansu Çiller krizinde tersaneler gram etkilenmediği gibi rekor iş yapmıştır.
Gidin Tepeören,Tuzla yada Gebze organize sanayi bölgelerinden geçin yalvarırım.
Almanya'nın en sanayileşmiş şehrinin gewerbegebiet bölgeleri bile yanında halt etmiş.Ben oraları görene kadar Türkiye'den bir şey olmaz diyordum ama gidin görün yapamıyorsanız google earth aracılığı ile inceleyin.Türkiye arı kovanı gibi çalışıyor.Alış veriş merkezleri full,Dün davar güdenler bu gün mercedes kırı işi diye beğenip almıyor.Tüketim zırla gidiyor.
Almancılar geldiğinde eskiden insanlar araba görürdü şimdi ortanın altı sınıf arabaları ile gelebiliyorlar ancak.
Dünyanın en pahalı akaryakıtı tüketiliyor ama yollarda tekerlek çeviremiyorsun hala full.
TÜRKİYE'nin dünyada tek rakibi Çin'dir.
Şu anda Tuzla tersanelerinde çalışan sayısı 6500-7500 aralığındadır..Krizden evvel 27.000-30000 civarı idi.Durum gayet a.ık bir şekilde ortadadır.. Bahsettiğiniz gibi tersaneler fark istememiştir;düşen navlunlardan dolayı armatörler vermiş oldukları siparişleri iptal etmişlerdir....Neyse bundan sonrasını devam etmeme gerek yok bildiğinize inanın.........
Endeksin düşüşünde 0.96-0.97 bölgesinde tutunamazsa seri bir biçimde geçen haftalarda gördüğü 0.91-0.92 seviyesine kadar hızlı şekilde gerileyebilir.
$DOLLARS$
01-08-2011, 11:27
sabah.com.tr
Nostradamus 500 yıl önce söylemiş!
Fransız kahin Nostradamus'un milenyumla birlikte Altın Çağ'ın başlayacağına dair öngörüsü doğru çıktı.
Altın son 10 yılda yatırımcısına yüzde 3.000'e yakın kazandırdı. İşin ilginci Nostradamus Yunanistan'daki krizi de bilmekle kalmadı, Türkiye'yi 'Doğu'nun yükselen yıldızı' olarak gösterdi.
Nostradamus, Yunanistan'daki krizi de bildi, 'Altın Çağ'ın şifresini çözen fanatiklerine yüzde 3.000'e yakın para kazandırdı. 1999 yılından bu yana çeyrek altındaki yükseliş yüzde 2.780, 24 ayar gram altındaki yükseliş ise yüzde 3.042 oldu. Asıl mesleği hekimlik ve eczacılık olan ünlü Fransız kahin Nostradamus'un kehanetleri sadece savaşlar ve felaketleri değil finans piyasalarında da takip edilir oldu. Nostradamus'un 1999 yılından yani milenyumdan itibaren dünya üzerinde tüm sistemlerin değişeceğini gösteren özel kehanetlerde bulunduğu belirten AKŞAM Gazetesi Astroloji Yazarı Oğuzhan Ceyhan, '1999 yılının yedinci ayında olmak üzere, gökyüzünde Dehşetin muhteşem kralı gelecek gibi' açıklamalar yaparak, 11 Ağustos 1999'dan itibaren uygarlığın eski uygarlık olmayacağını söylemiştir. Nostradamus, Altın Çağ'ın bu yıkım ile beraber geleceğini, insanların hayali para ile değil gerçek emek ile uğraşacakları bir döneme doğru hızla gideceğini, doğuda sarı ırkın, Ortadoğu'da İslam'ın hızla yükseleceğini ve Batı uygarlığının da çok büyük çöküntülere uğrayacağını dörtlüklerinde söyler' dedi.
Uzun vadede 5 bin dolar öngörüsü var
Nostradamus'un milenyumla birlikte 'Altın Çağ'ın başlayacağına vurgu yaptığını belirten Oğuzhan Ceyhan, 'Kehanete göre değer artışı sürecek' dedi. Nitekim, altın uzmanları da ons fiyatının kısa vadede 2 bin uzun vadede 5 bin doları görebilecileği öngörüsünde bulunarak, Nostradamus'un kehanetini haklı çıkartıyorlar...
Komşu'daki krizi de bildi
'HER şeyin iyi, Güneş'in tümüyle faydalı ve Ay'ın bolluk timsali olduğu yerde, tümünün yıkımı yaklaşmakta, gökyüzünden kaderinizi değiştirmek için ilerler, aynı ülkede yedinci taş olarak (V-32)' şeklinde geçen dörtlüğün Yunanistan'ı tarif ettiğini belirten Ceyhan, şöyle devam etti: Yedinci taş, yedi iyon adasını işaret eder. Yine Yunanistan'la ilgili oluşacak problem Dörtlük V-90'da 'Yunan Adaları'nda çok büyük kıtlık, dokuz ay sürecek ve chersonese'in her yanında' şeklinde ifade edilmiştir. Açıkça yer ve zaman veren Nostradamus, Yunanistan'ın ekonomik olarak ciddi anlamda zorlanacağını bilmiştir.'
'Doğu'nun yükselen yıldızı' ile Türkiye'yi işaret ediyor
Nostramus'un bir başka dörtlüğünde 'Sakallı yıldız görünürken, üç büyük prens düşman olacak, gökyüzünden gelen darbe barışı ve dünyayı sarsıyor. Pro ve Tiber taşıyor, yılan kıyıya yerleşiyor' ifadesine yer verdiğini belirten Oğuzhan Ceyhan'a göre; üç büyük prens İtalya, Fransa ve İspanya... Pro ve Tiber, Yunanistan ve İtalya civarında bir problemin olduğuna işaret ediyor. Doğu'nun Yükselen Yıldızı' tamlamasıyla da Türkiye kastediliyor. Ceyhun bununla ilgili olarak 'Avrupa krizle boğuşurken, Türkiye krizlere direniyor. Astrolojik veriler de ülkemizin bu krizden fazla zarar görmeden çıkacağını gösteriyor' dedi.
$DOLLARS$
01-08-2011, 11:28
unuttum 2012 KRDMD 7lira demis:halay::halayci:
ÇifteVatandaş
01-08-2011, 11:35
unuttum 2012 KRDMD 7lira demis:halay::halayci::kahkah: güldürdün beni ya, Allah ta seni güldürsün :kahkah:
Pscyokinesis
01-08-2011, 15:37
unuttum 2012 KRDMD 7lira demis:halay::halayci:
bir senede 7 kat prim sen bizi güldürdün Allah ta seni güldürsün :he: