View Full Version : port açma
Augustlobster
13-10-2005, 19:57
:confused: :confused: benim cnet modemim var.ayar cdsi var.onu takıyorum.internette arattırdım ama ordakileri yazdım tam olmadı.internet üzerinden age of empires falan oynarız sürekli.56k modemimiz varken oynuyorduk.artık adslmiz var,3taştan bide mayın tarlasından baska oyun oynyamadık..bilen arkadaslar varsa,bu konuda ne yapmalıyım yardım edebilirlermi..
Eğer xp kuruluysa age of empries çalışmıyor maalesef.Aynı sorun bendede var çünkü.Ben çözüm olarak ya windows 98 yükleyecem yada oynamayıcam olarak çözüm buldum tabi kendime :)) Başka çözüm yolu bilenler varsa paylaşırsa memnun olurum :)
varyemez
13-10-2005, 20:05
teknik,temel takıl boş ver ne yapacan oyunu...:)
teknik,temel takıl boş ver ne yapacan oyunu...:)
Böyle giderse herkes oynamaya başlayacak...
semerkandi
13-10-2005, 20:37
daha doğrusu oynatmaya :)
saygılarımla
oyun olmasa bilgisayarlar paslanır
varyemez
13-10-2005, 20:47
daha doğrusu oynatmaya :)
saygılarımla
doğru söze ne denir....:) :)
Augustlobster
13-10-2005, 21:43
:).
gerci benim modemimin markası farklı ..ama sorun sorundur :)
bende emu ya baglanamadim ..
orda altta bi yerde uyarı veriyor.. bilmem kac nolu portu kapatmissiniz.. geriye acin diye.. öle bisi olmasin sakin.. modem guvensiz diye bazi seyleri kapatabiliyor sanirim..
millet oynatıyor boşverin şimdilik oyunu filan ...
gerci benim modemimin markası farklı ..ama sorun sorundur :)
bende emu ya baglanamadim ..
orda altta bi yerde uyarı veriyor.. bilmem kac nolu portu kapatmissiniz.. geriye acin diye.. öle bisi olmasin sakin.. modem guvensiz diye bazi seyleri kapatabiliyor sanirim..
port olayının modemle alakası yoktur.
windowsun 10.000 e yakın portu vardır programların çalışması için.1000 kadar ozel kullanımlar için ayırılmıştır, diğerleri de programların kullanımna bırakılmıştır.eğer firewall tarzı program kullanıyorsanız bu yüzden hata vermektedir.
Marka model'i tam olarak verebilirseniz yardımcı oluruz. NAT yapmak gerekiyor. Dışarıdan gelen bağlantıyı içeride şu ip nolu makina'ya yönlendir demek gerekiyor. Sanal sunucu diye de geçebilir.