View Full Version : MRTGG Mert Gıda Giyim
Pages :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
garip bir halka arz daha.
Hayirli olsun herkese bakalim....
chuckydoll
19-12-2005, 23:52
3 gun oncesinin haberidir..
Açk. Tarihi Ref. Tarihi Kaynak Konular
16/12/2005 16/12/2005 REFERANS GAZETESİ HALKA_ARZ
Mert Gıda hisselerinde işlemler bugün başlıyor
Mert Gıda'nın halka arz edilen 1 milyon 250 bin YTL nominal değerli 2'nci etap B
grubu hisseleri, 1 YTL nominal değerli her bir hisse için 3 YTL baz fiyat
üzerinden bugün borsada işlem görmeye başlayacak. Mert Gıda sermaye artımıyla 5
milyon YTL'ye çıkarılan sermayesinin yüzde 25'ine denk gelen kısmını mevcut
ortakların rüçhan haklarını kısıtlayarak 3 YTL sabit fiyattan talep toplayarak
halka arzetmişti. Halka arzda satılan hisseler 2'nci Ulusal Pazar'da 3 YTL'den
işlem görmeye başlayacak. Açıklamada, Mert Gıda'nın işlem sırasına gönderilecek
emirlerde maksimum hisse adedinin 2 bin 500 olacağı belirtildi. Şeker sektöründe
faaliyet gösteren Mert Gıda'nın, halka arzdan en büyük ortağı durumunda yüzde
26.56 oranındaki hissesi ile Abdülkadir Eyidemir bulunuyor. Şirkette Manende
Eyidemir yüzde 14.71, Hüseyin Şafak yüzde 11.30 paya sahip bulunuyor. Halka arz
edilen hisselerin 1 milyon 128 bin 935 YTL'lik kısmını 196 bireysel yatırımcı,
40 bin 225 YTL'lik kısmını 3 kurumsal yatırımcı, 80 bin 480 YTL'lik kısmını ise
75 şirket çalışanı satın aldı. Halka arz edilen hisselerin yüzde 6.7'sini Handan
Şahin, yüzde 9.6'sını Nurcan Şahin ve yüzde 7.7'sini de Songül İzgün satın aldı.
Ana faaliyet konusu şeker olan şirket, 2005 yılında çorap üretimine de başladı
275 kişiye yapılan tarihinin ilk örneği olmaya aday halka arz sanırım!!!
muhabbet
20-12-2005, 01:12
275 kişiye yapılan tarihinin ilk örneği olmaya aday halka arz sanırım!!!
bi dah aböle bişi olamaz. hjatta ben olsam SPK yerine bu arzı iptal ederdim.
alessiocerci
20-12-2005, 01:20
Bu ne ya?Ben de evdeki monitörümü halka arz edeyim:D
Mortgage halka açılmış diye internetten alanların sayısı (275 kişilik halka arza oranla) oldukça fazla imiş. Bazıları fırça bile atabiliyor yahu böyle önemli bir halka arzdan bizi hiç haberdar etmediler hangi halka arz mrtgg (mortgage miş ne alaka ise ) canım yatırımcım hala en çok yükselenlerde ne varsa ona koşuyor sormuyor bile bu nedir ne değildir nerede üretim yapar yılda ne kadar şeker satar iyi mi kötü mü.
(Yanlış hatırlamıyorsam eskişehirde öğrencilik yapar iken biz bu şekerlerden almıştık bir kaç kez)
İyidir iyidir bak % 10 prim yapmış.
Saygılarımla.
alessiocerci
20-12-2005, 01:33
Mert Gıda Giyimden burun damlası sektörüne de girmesini de bekliyoruz tez zamanda:D
sartar2000
20-12-2005, 08:52
Yok kardesim lutfen ilac sanayinde prostat ve yeniden genclesmek isteyenlerin hayat cubugu sorununu cozen bu sektore girsin.para burda hayat burda.
ismi abdülkadir olan başka bir şahsiyetin kağıtları da 10 a katladı ky kucağına bırakıverdiler.hala daha acıyor diye bağıranlar var.merak etmeyin iyice kaldırmadan bırakmazlar...
handan,nurcan,songül aşkına alınır bu kağıt
hisselerin %20 den fazlası saygıdeğer hanımlarda????????????
black_mamba
20-12-2005, 21:10
oldu olacak bayanlara birere bardak çay ikram edelim yanında mert şeker ile olur mu? :ley:
ne alınması ya adamın ne olduğu belirsiz halka arzı miras paylaştırır gibi aile içine yapmışlar handan birinin yengesi nurcan birinin halası songül ise birinin karısıdır.
Arkadaşlar duyduğuma göre seneye 20 bin ytl lik yatırımla "TIPA" sektörünede gireceklermiş. Fırtına gibi esecez demişler bu konudaki ar-ge faliyetleri devam ediyomus :))))
Bu arada ilk görünce bende dedim bu ne ya mortgage mi diye :))
excalibur
22-12-2005, 18:52
Bugüne kadar hep adı sanı duyulmamış halka arzlardan, abuk sabuk bir sürü tahtadan uzak durduk..Örneğin Sevgi Özel Sağlık hizmetleri 4 bilançoyu açıklayamadan battı..Apeks dersek 2-3 yıl yaşadı..Emsanlar 5 yıl tutunabildi..Tabii ki krizlerin etkisiyle mefta oldular ama demek halka açılmak biraz sanat biraz para işi..Gerçi artık çok dersler çıktı bu tahtalardan..Kanaatimce güzel yönetilirse düşük sermayeli bu şirket ve 1.250.000 lotcuk hemen kapışılır..Zaten 5-6 ay sonra bu düşük sermayeye her halka arzdan sonra olduğu gibi bi de bedelsiz patlatırlar..Ayrıca her dala atlamak iş tutturabilirlerse bazen hiç de fena olmaz..Her dakka bi haber düşer tahtaya..Zaten kağıt bence bu beklentilerle hala toplanıyor..4.00 lardan tahtayı bıraktılar ki küçükler temizlensin..Çıkış yavaş yavaş olup zamana yayılacak gibi..Bence alan beklerse ve çıkacağı yeri bilirse ne mutlu..
greenleaf
22-12-2005, 19:10
bunun bilancosunu nerden bulabilirim. adres varsa iyi olurdu. tesekkurler:düsün:
sartar2000
31-12-2005, 08:49
offff ne tahta.Bakalim gelismelere.Hangi sektorlere girecek buda...
Arz Oldugu Gunden Beri Her Gun Trade Ediyorum Sig Ve Spelulatif Senet Olunca Hizli Hareketleri Oluyor Halka Arzida Kimsenin Haberi Olmamisti Siz Siz Olun Asla Yatirim Senedi Olarak Dusunmeyin Bundan Sonra Spek Ne Isterse Olur Piyasa Degeri Olmus 26 Trilyon Olmus Pehh.. Alici Bulduklarinda Ky Nin Kucagina Birakacaklarina Eminim Yeterli Aliciyi Bulmamazlarsada Yukari Yaparlar Asansor Hareketleri Ile Ilgi Cekmeye Calisirlar Tam Bir Bomba Dikkat ELINIZDE PATLAMASIN
Desperado
31-12-2005, 13:08
Arz Oldugu Gunden Beri Her Gun Trade Ediyorum Sig Ve Spelulatif Senet Olunca Hizli Hareketleri Oluyor Halka Arzida Kimsenin Haberi Olmamisti Siz Siz Olun Asla Yatirim Senedi Olarak Dusunmeyin Bundan Sonra Spek Ne Isterse Olur Piyasa Degeri Olmus 26 Trilyon Olmus Pehh.. Alici Bulduklarinda Ky Nin Kucagina Birakacaklarina Eminim Yeterli Aliciyi Bulmamazlarsada Yukari Yaparlar Asansor Hareketleri Ile Ilgi Cekmeye Calisirlar Tam Bir Bomba Dikkat ELINIZDE PATLAMASIN
aman sn Elixir; her gun trade ediyorum, cok da guzel hizli hareketler oluyo filan diyip milleti ozendirmeyin boyle bi tahtaya; girene cok yazik olur. Baska bi pkart faciasi da bu tahtada bekliyorum; aman arkadaslar dikkatli olun...
handan,nurcan,songül aşkına alınır bu kağıt
:D
Ben Handan'cıyım...
BORSACAMBAZI
01-01-2006, 11:59
evet katılıyorum.selamlar iyi yıllar elixir.:tamam:
black_mamba
03-01-2006, 01:01
dediğim dibi ben bu hissenin ne oldu belirsiz bir halka arzla piyasalara düşmesine ve oradanda bilmem ne yatırımı yapacaklarına inanmıyorum
halka arzının üzerinden kısa zaman geçmesine rağmen kağıt tabana yayılıyor.
kulislerde Haziran ayında 20 ytl yi göreceği ve yüksek bedelsiz vereceği konuşuluyor. yakında bilançosu da açıklanacak.
alın kenara atıp unutun.
naylon vicdan
13-02-2006, 15:18
bıııırrrrrr!
aselsan ile çelebi... bir de sasa...
hayat bayram olsa!
ilgilenen arkadaşlar,
kağıt yavaş yavaş 3 ileri 2 geri çaktırmadan 2-3 günde bir gidiyor
kağıt hakkında veya hedefi hakkında bilgisi olanlar lütfen aşağıya yazıversinler BOL KAZANÇLAR......
naylon vicdan
21-02-2006, 10:43
bııırrrrrrr mııırrrrrrrr, dedim ama garip çıkış potansiyelini görüp az bir şey almıştım
"bul karayı al parayı" prensibiyle 7,15'ten...
9,60 ve tavan... ne diyeyim? yakaladık işte! nedir, ne yapar, ne satar...
fikrim yoktu ama aldık işte ve az bir şey kazandık...
burada kumar, şans da var, araştırma, inceleme de ama biz bir zar attık ve düşeş...
bu kaat hakkında en ufak bir öngörüm yok. saçma sapan bir şey işte!
yeni borsacı
21-02-2006, 12:45
6.9 dan bende girmiştim bu kağıt nerelere gider? hiçbir fikrim yok işin doğrusu ilk bakışta mortgage zannettim sonra kağıdı forumda bulamadım meğerse ikincil pazardaymış ama kağıda yeterli ky yok gibi buda 20 ytlyi gerçekçi kılıyor.
naylon vicdan
21-02-2006, 13:03
şeker ana faaliyeti ama tekstil de mi yer alıyor unvanında, emin değilim.
bekleyelim bakalım...
valla takibimde bu hisse ama bi turlu cesaret edemiyorum...
naylon vicdan
21-02-2006, 13:04
"Sektör(ler) : Şeker Sanayi, Çorap
Yetkili Kişi : Abdulkadir Eyidemir
Adres : organize sanayi bölgesi 5.cadde
Ülke : TÜRKİYE
Posta Kodu : 44225
Telefon : İş: (422) 2376010
Faks : (422) 2376019"
naylon vicdan
21-02-2006, 13:06
Mert Gıda hisseleri Borsa'da
A.A.
Mert Gıda Giyim'in halka arz edilen 1 milyon 250 bin YTL nominal değerli 2. tertip B grubu hisse senetleri, 1 YTL nominal değerli beher hisse için 3 YTL baz fiyat ve “MRTGG” koduyla İMKB İkinci Ulusal Pazar'da işlem görmeye başladı.
Şirketin işlem sırasına gönderilecek emirlerde maksimum adet miktarı 2 bin 500 olarak uygulanıyor. Eyidemir ailesi mensuplarının ana hissedarı olduğu, 5 milyon YTL ödenmiş sermayesi bulunan İstanbul Merter merkezli şirket, şeker işkolunda üretimde bulunmakta olup, çorap üretimine bu yıl başladı. Şirket, perakende gıda satış firmalarına mal temini dışında, sarma küp şeker ve stick (çubuk) şeker çeşitleriyle de catering piyasasında varlığını sürdürüyor.
Hisseler 24-25 Kasım 2005 tarihlerinde halka arz edilmiş, halka arz edilen 1 milyon 250 bin adet hisseden, 196'sı bireysel yatırımcı, 3'ü kurumsal yatırımcı 75'i şirket çalışanı olmak üzere toplam 274 kişi alım yapmıştı.
naylon vicdan
21-02-2006, 13:09
kaderimiz kimlerin elinde, gördünüz mü?
şeker ve çorap... korelasyona dikkat! küt diye geri de gelir, füze gibi uçar da...
benim anlayabildiğim budur arkadaşlar...
kumar oynamayı sevenler için biçilmiş kaftan!
gıdaları teker teker uçuruyorlar krevitaş mert konfurt sırada neler var acaba
kaderimiz kimlerin elinde, gördünüz mü?
şeker ve çorap... korelasyona dikkat! küt diye geri de gelir, füze gibi uçar da...
benim anlayabildiğim budur arkadaşlar...
kumar oynamayı sevenler için biçilmiş kaftan!
Arkadasıma aynen katılıyorum, bu kagıt 20 yede gider 2 ytl yede.. Hiçbir sonuc beni bolesi bi sıg tahtada sasırtmaz.
hexedemical
23-02-2006, 21:44
kimsede yok cehenmeme kadar gider artıkç
naylon vicdan
24-02-2006, 09:57
kulislerde Haziran ayında 20 ytl yi göreceği ve yüksek bedelsiz vereceği konuşuluyor. yakında bilançosu da açıklanacak.
alın kenara atıp unutun.
dediğin mantıklı gelmişti... 11,20 YTL.
hoş, ben de aynı fikri ileri sürüp bu tür irreel rakamlara gidebilir demiş ama almamıştım!
traktör'e binmeyi tercih etmiştim. biri %4,5, diğeri %18,5...
buradan buyurun!...
:hmm:
naylon vicdan
24-02-2006, 10:00
" Mert Gıda Giyim'in halka arz edilen 1 milyon 250 bin YTL nominal değerli 2. tertip B grubu hisse senetleri, 1 YTL nominal değerli beher hisse için 3 YTL baz fiyat ve “MRTGG” koduyla İMKB İkinci Ulusal Pazar'da işlem görmeye başladı. "
3 ytl - 11,20 ytl...
bu kaattan ev, otomobil, jet-ski alan arkadaşlar var mı, merak ettim!
Korkudan bi lot bile alamadım... sadece izliyorum.
yeni borsacı
24-02-2006, 11:38
kademeler boş kyden taler hala yeterince yok öyleyse 20ye devam
körler sağırlar birbirini ağırlar misali kendileri hazırlayıp kendileri yiyorlar
ne diyelim MEGES MERT EL ELE YENİ ZİRVELERE
naylon vicdan
24-02-2006, 12:01
11,70'ten HIRS alımı (anlayan anlar, ne demek olduğunu) yaptım sembolik...
düşürürüm belki... malum, benim ters alımlarım meşhurdur da... :)
BORSAHİSSE
24-02-2006, 18:39
anlaşıldı uzaya gider bu................
Borsada kapalı devre halka arzla iki ayda servetini 4'e katladı
25.02.2006 / Oktay Özdabakoğlu / Referans
Büyük bölümü sadece 3 kişiye ve 75 şirket çalışanına yapılan halka arzla borsaya gelen Mert Gıda hisseleri yüzde 310 yükseldi. Şirketin sahibi İbrahim Eyidemir'in halka arzdan önce 18 yaşından küçük üç çocuğuna devrettiği hisselerin bugünkü bedeli ise 10 milyon doları buldu.
Son dönemde, borsadaki bir hisse senedi bazı yatırımcıların ilgisini çekiyor. Geçtiğimiz yıl 24-25 Kasım tarihleri arasında halka arz edilen ve 16 Aralık 2005'te 3 YTL'den borsada işlem görmeye başlayan Mert Gıda, dün ilk seans itibari ile, 12 YTL'ye yükseldi. Hissede iki aylık sürede yaşanan yükseliş yüzde 300'e ulaştı. Borsa Başkanlığı'nın "olağandışı fiyat ve miktar hareketleri" üzerine açıklama istediği Mert Gıda, kamuya açıklanmamış özel bir durum olmadığını bildirdi.
Mert Gıda'nın halka açılırken 11.1 milyon dolar olarak belirlenen şirket değeri ise 45.5 milyon dolara ulaştı. Mert Gıda, 5 milyon YTL olan sermayesinin yüzde 25'ini temsil eden 1 milyon 250 bin YTL nominal değerli kısmını toplam 274 yatırımcıya halka arz etmişti. Halka arz edilen hisse senedi miktarının yüzde 90'ını 196 bireysel yatırımcıya, yüzde 6.5'i 75 şirket çalışanına, yüzde 3.2'si ise 3 kurumsal yatırımcıya satılmıştı. Toplam halka arz edilen miktarın yüzde 24.1'i Handan Şahin, Nurcan Şahin ve Songül İzgün'e satıldı. Bu üç kişiye 906.1 bin YTL'ye satılan hisselerin değeri, dün ilk seans itibari ile 3 milyon 624 bin YTL'ye çıktı.
Hisseler çocuklara devredildi
Eyidemir Ailesi'ne ait olan Mert Gıda'nın sermayesinin yaklaşık yüzde 21.4'ü Manende ve İbrahim Eyidemir'in çocukları olan, yaşları 18'in altında bulunan Yusuf Mert Eyidemir, Merve Eyidemir ve Mustafa Yiğit Eyidemir'e ait bulunuyor. Bu kişilerin sahip olduğu hisselerin dün ilk seans itibari ile değeri 9 milyon 737 bin dolara çıktı. Halka arz izahnemesinde göre, şirketin ana ortağı olan İbrahim Eyidemir'in sahte fatura kullanmaktan Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'nde kaçakçılık suçlamasıyla yargılanması devam ediyor. Halka arz sürecinde bu davanın sorun yaratmasını istemeyen Eyidemir'in bu nedenle payını çocuklarına devrettiği söyleniyor. İbrahim Eyidemir'in şirket sermayesindeki payı yüzde 0.95, Manende Eyidemir'in ise yüzde 14.71 seviyesinde bulunuyor.
Şirketin yüzde 26.5'ine sahip olan Abdülkadir Eyidemir, İbrahim Eyidemir'in kardeşinin oğlu, sermayenin yüzde 11.30'una sahip olan Hüseyin Şafak ise İbrahim Eyidemir'in ablasının eşi. 1959 Malatya doğumlu olan İbrahim Eyidemir, Hava Harp Okulu'nda endüstri mühendisliği eğitimi alarak 5 yıl pilot olarak grevini sürdürüp emekli oldu. Grup şirketleri arasında yer alan Mert İplik ise sahte faturalar kullanmak suretiyle ödenmesi gereken katma değer vergilerini düşük göstererek Hazine'yi zarara uğratmaktan suçlu bulunmuştu.
F/K'sı piyasanın 6 katı
Mert Gıda, şeker işkolunda üretim yaparken, geçen yıl çorap üretimine başladı. Şirket, perakende gıda satış firmalarına mal temini dışında, sarma küp şeker ve çubuk şeker çeşitleriyle de catering piyasasında varlığını sürdürüyor. Şirketin üretim tesisleri Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunuyor.
Mert Gıda hisselerinde yaşanan yükseliş, kafalarda da birçok soru işaretinin doğmasına neden oldu. Bir şirketin değerinin halka arzdan 2 ay sonra yaklaşık 4'e katlanması nasıl açıklanabilir? Bu konuda bazı detaylara bakmakta fayda var.
Halka arz fiyatı: Mert Gıda'nın halka arz fiyatının ucuz belirlendiğini varsayarsak o zaman şu soruya sormak gerekiyor: Şirket bu fiyata nasıl razı oldu? 3 YTL'lik arzdan 2.7 milyon dolarlık gelir elde edilmişti. Oysa borsadaki fiyatlara göre yüzde 25 hissenin şu anki değeri 11.4 milyon dolar. Halka arzı yapan Universal Menkul Değerler bu fiyatı nasıl tesbit etti.
Faaliyetlerde gelişme: Mert Gıda'da yaşanan yükselişi, halka arzdan sonra şirket faaliyetlerinde yaşanan önemli gelişmelere de bağlamak mümkün değil. Çünkü, şirket tarafından dün yapılan açıklamada, olganüstü bir durumun olmadığı belirtildi.
Mevcut fiyat pahalı mı: İMKB'de İkinci Ulusal Pazar'da işlem gören Mert Gıda'nın fiyat/kazanç oranı geçtiğimiz hafta kapanışı itibari ile 182,37, piyasa değeri/defter değeri oranı ise 7.46. Söz konusu oranlar İMKB'de ve şirketin faaliyet gösterdiği sektörde sırasıyla 19-2,42 ve 28,36-3,20 seviyesinde bulunuyor.
İMKB topu SPK'ya atmıştı
Bugünkü kurla sermayesi 3.8 milyon dolar olan Mert Gıda hisselerinde yaşanan yükseliş, yüzde 70'i yabancıların kontrolünde olan borsada derinlik sorununu yine gündeme getirdi. Mert Gıda örneğinden hareketle, düşük sermayeli şirketlerin halka arzlarının ardından dolaşımdaki hisse miktarının da az olması hızlı yükselişin yanı sıra sert düşüşlere de neden olabilir. Yabancılara satışın yapılmadığı, yerli kurumsal yatırımcının da çok talep göstermediği hisselerde, halka arz profilinde bireysel yatırımcılara ağırlık verilmesi hisselerin belirli ellerde toplanmasına neden oluyor. Halka arzı için tanıtım toplantısı yapılmayan Mert Gıda'da teknik analiz yapanlar, muhtemelen hissede kâr satışları gelip 8 YTL'lik fiyat görüldüğünde "Bu hisse zirvesine göre ucuz kaldı" değerlendirmesinde bulunacak. İMKB Yönetimi, Mert Gıda'da, halka arz aşamasında şirket hisse senetlerinin, kotasyon şartlarını karşılamadığı gerekçesiyle, borsa kotuna alınmasının mümkün olmadığını ve Ulusal Pazar'da işlem göremeyeceğini bildirmişti. İMKB, şirketin faaliyetleri ve mali tabloları ile bağımsız denetim raporlarının Sermaye Piyasası Kurulu tarafından değerlendirilerek kayda alınmasına karar verilmesi durumunda İkinci Ulusal Pazar'da işlem görmesine izin verebileceğini bildirmişti.
Mert Gıda, 2004 yılında 22.7 milyon YTL'lik satış gerçekleştirdi. Şirket satışlarının yüzde 11.7'sini BİM'e, yüzde 10'unu Gima'ya, yüzde 9.5'ini Tansaş'a, yüzde 8.2'sini Gima'ya, yüzde 5.2'sini ise Migros'a gerçekleştirdi.
registan
25-02-2006, 17:06
kağıt uzaya gider gibi çıkıyor.
bu çıkışın birde inişi olacaktır. inerken genellikle ky nin üzerine düşüş yapıyor bu tip kağıtlar.
dikkat edilirse seans içinde kademeler boş yani alan satan fazla yok millet korkuyor (işin sonunda titan da son halka olmakta var ) bu yüzden ky fazla yok . daha doğrusu orta ölçekli alıcı yok o yüzden malı elinde tutanlar kağıdı çıkardıkça çıkarıyorlar. yakında ellerinden bırakırlar o zaman sen seyreyle şamatayı.
ne yaptığı ile ilgili bir bilgi bile bulamadım koskoca internet ortamında mert gıda diye bir yer buldum oda eskişehirdey miş üretim yeri borsada olan mert gıda ile alakaları varmı bilmiyorum bu malatyadaı olduklarını yazıyor yukarıdaki yazıda..
ky nin çok dikkat etmesi gereken bir kağıt hatta hiç uğramaması gereken bir kağıt başka kağıtmı yok 310 tane daha hisse var borsamızda.
kağıt uzaya gider gibi çıkıyor.
bu çıkışın birde inişi olacaktır. inerken genellikle ky nin üzerine düşüş yapıyor bu tip kağıtlar.
dikkat edilirse seans içinde kademeler boş yani alan satan fazla yok millet korkuyor (işin sonunda titan da son halka olmakta var ) bu yüzden ky fazla yok . daha doğrusu orta ölçekli alıcı yok o yüzden malı elinde tutanlar kağıdı çıkardıkça çıkarıyorlar. yakında ellerinden bırakırlar o zaman sen seyreyle şamatayı.
ne yaptığı ile ilgili bir bilgi bile bulamadım koskoca internet ortamında mert gıda diye bir yer buldum oda eskişehirdey miş üretim yeri borsada olan mert gıda ile alakaları varmı bilmiyorum bu malatyadaı olduklarını yazıyor yukarıdaki yazıda..
ky nin çok dikkat etmesi gereken bir kağıt hatta hiç uğramaması gereken bir kağıt başka kağıtmı yok 310 tane daha hisse var borsamızda.
Haberin devamını okuduysanız görmüş olmanız lazım. Bahsettiğiniz Mert, bu Mert doğrudur.
F/K'sı piyasanın 6 katı
Mert Gıda, şeker işkolunda üretim yaparken, geçen yıl çorap üretimine başladı. Şirket, perakende gıda satış firmalarına mal temini dışında, sarma küp şeker ve çubuk şeker çeşitleriyle de catering piyasasında varlığını sürdürüyor. Şirketin üretim tesisleri Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunuyor.
Bu arada gerçekten ilginç bir halka arz(!) macerası oldu bu. Gerçi asıl halka arz yeni başlayacaktır ya neyse... :)
registan
25-02-2006, 17:35
sağol melvin..
orayı atlamışım.
meges gibi yapmıyorlar bunu daha,demek ki vakti var,yada hedefleri farklı
yahu bütün suç spk da..bu ne ya ..bende olsam şirketimi halka açarım..halka arz fiyatından kimseye satamadılar..handana aylaya leylaya vermişler..onlarda fezadan küçük yatırımcıya devredecekler..bence spk yapmıyorsa biz yapalım ve bu dandik şirketi ekranlarımızdan çıkartalım..ben çıkardım bile ne bu ya milleti kandırmak bu kadar kolaymı..özel durum yokmuşş .aşırı miktar ve fiyat hareketlerinde
Bugünkü kurla sermayesi 3.8 milyon dolar olan Mert Gıda hisselerinde yaşanan yükseliş, yüzde 70'i yabancıların kontrolünde olan borsada derinlik sorununu yine gündeme getirdi. Mert Gıda örneğinden hareketle, düşük sermayeli şirketlerin halka arzlarının ardından dolaşımdaki hisse miktarının da az olması hızlı yükselişin yanı sıra sert düşüşlere de neden olabilir. Yabancılara satışın yapılmadığı, yerli kurumsal yatırımcının da çok talep göstermediği hisselerde, halka arz profilinde bireysel yatırımcılara ağırlık verilmesi hisselerin belirli ellerde toplanmasına neden oluyor. Halka arzı için tanıtım toplantısı yapılmayan Mert Gıda'da teknik analiz yapanlar, muhtemelen hissede kâr satışları gelip 8 YTL'lik fiyat görüldüğünde "Bu hisse zirvesine göre ucuz kaldı" değerlendirmesinde bulunacak. İMKB Yönetimi, Mert Gıda'da, halka arz aşamasında şirket hisse senetlerinin, kotasyon şartlarını karşılamadığı gerekçesiyle, borsa kotuna alınmasının mümkün olmadığını ve Ulusal Pazar'da işlem göremeyeceğini bildirmişti. İMKB, şirketin faaliyetleri ve mali tabloları ile bağımsız denetim raporlarının Sermaye Piyasası Kurulu tarafından değerlendirilerek kayda alınmasına karar verilmesi durumunda İkinci Ulusal Pazar'da işlem görmesine izin verebileceğini bildirmişti.
bu herşeyi açıklıyor ..başka söze gerek yok bence kalın saglıcakla
sonuçta üç kuruşluk bir şirket tamam ama bu tür kağıtlarada ihtiyaç var,isteyen trene biner istemeyen binmez,bırakın kağıtla uğrasmayı
Arkadaşlar gerçekten çok dikkatli olmak lazım adamlar tahtanın altında biraz alıcı buldukları anda gerçek halka arz başlayacaktır. Ekranlardan ve zihinlerden silmek gerekir.
Tat Konserve 178.000.000 USD
Mert Gıda 46.500.000 USD
Eğer Tat' ın dörtte biri kadar eder diyen varsa hayrını görsün.
bugün referans gazetesinde mertgıda dan bahsetmişler.hisse sahibi kaçakçılıktan yargılanıyomuş.hisselerin çoğu bu kişinin çocukları ve akrabalarındaymış.
hissenin kısa sürede %320 prim yapmasını eleştiyorlar.bilginize arkadaşlar.
yanlış anlamayın ne hisseyi kötülerim ne de överim.dikkatli olmanız için bu yazıyı yazdım.
naylon vicdan
27-02-2006, 16:14
- al gülüm...
- ver gülüm...
ugur.yilmaz
27-02-2006, 16:26
Alan k.y. aldıda veremiyo bir türlü.
MERT GIDA'YA DİKKAT
--------------------------------------------------------------------------------
Sessiz sedasız halka açıldıktan sora yüzde 400 prim yapan Mert Gıda hisselerinde sert düşüş başladı. Tercüman gazetesinde şirketle ilgili çıkan haberden sonra SPK’nın yapılan işlemleri incelemeye aldığı öne sürülüyor. Son yılların en sert hareketine neden olan işlemlerle ilgili bilgilerin bir dosya halinde Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’e ulaştırılacağı kulislere sızan bilgiler arasında.3 ayda 3 YTL’den 13.50 YTL’ye yükselen hisselerde küçük yatırımcıya büyük tuzak kurulduğu ve herkesin dikkatli olması gerektiği belirtiliyor. Şirketle ilgili detaylı haberi okumak için TIKLAYIN
--------------------------------------------------------------------------------
Borsa’nın rekor üstüne rekor kırdığı dönemde yüklü miktarda Mert Gıda hissesi alan üç yatırımcı büyük bir servet kazandı. 16 Aralık 2005 tarihinde sesiz sedasız halka açılan Eyidemir Ailesi'ne ait Mert Gıda hisseleri 3 YTL’den 12.3 YTL’ye kadar yükseldi. Halka arzda hisseleri sadece 274 kişi alabildi. Yüzde 24 ile en fazla hisseyi ise Handan Şahin, Nurcan Şahin ve Songül İzgün satın aldı.
5 trilyon sermayesinin yüzde 25’ini halka açan Mert Gıda 1 milyon 250 bin adet hisse sattı. Bu hisselerin 300 bini üç kadın borsacı tarafından 3 YTL fiyattan satın alındı. Bu da yaklaşık 900 bin YTL’ye denk geliyor. İşlem görmeye başladığı günden bu yana sürekli yükseliş yönünde bir seyir izleyen hisseler son on günde yaptığı sert hareketlerle 12.3 YTL’ye kadar çıktı.
Kimse tanımıyor
Handan Şahin, Nurcan Şahin ve Songül İzgün’ün 900 bin YTL’ye satın aldıkları Mert Gıda hisselerinin bugünkü değeri 3.6 milyon YTL’ye yükseldi.
40 bin 225 YTL'lik kısmını 3 kurumsal yatırımcı, 80 bin 480 YTL’lik kısmını ise 75 şirket çalışanı satın aldığı Mert Gıda hisselerinin önemli bir kısmına sahip olan kadın borsacıların kim oldukları hakkında hiçbir bilgi bulunmuyor.
Yasaklı oyuncular
Borsa çevrelerinde de bu isimler tanınmıyor. Böyle olunca da söylentiler oldukça hızlı bir şekilde yayılıyor. İddialara göre, hisselerin devredildiği hesapların arkasında daha önce borsada yasaklanmış iki büyük oyuncu bulunuyor. Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) tarafından işlem yasağı getirilen oyuncuların başka isimler üzerinden işlem yaptığı iddia ediliyor. Son günlerde hissede yaşanan sert hareketlerde de yine bu iki yasaklı spekülatörün imzası olduğu öne sürülüyor. İMKB’nin “olağandışı fiyat ve miktar hareketlerinin” nedeni sorması üzerine şirket, “özel bir durum” yok açıklaması yaptı, ama hisselerde nedeni bilinmeyen spekülatif yükseliş sürüyor.
Ne kadar yükselecek?
Bu kadar kısa sürede yaşanan hızlı yükselişin hangi noktada duracağı bilinmiyor. Sert hareketlerden sonra hızlı geri çekilmeler yaşandığı için uzmanlar küçük yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Spekülatif hareketlerin büyüsüne kapılan yatırımcılar genellikle tuzağa düşüyor ve büyük paralar kaybediyor. Uzmanlar, küçük yatırımcının büyük zarara uğramaması için düzenleyici ve denetleyici otoritelerin devreye girerek, sert hareketlerin önüne geçmesi gerektiğini belirtiyorlar.
Ağır cezada yargılanıyor
Halka arz izahnemesinde göre, şirketin ana ortağı olan İbrahim Eyidemir’in sahte fatura kullanmaktan Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'nde kaçakçılık suçlamasıyla yargılanması devam ediyor. Halka açılırken, davanın sorun yaratmasını istemeyen Eyidemir'in bu nedenle payını çocuklarına
devrettiği öne sürülüyor. Eyidemir Ailesi'ne ait olan Mert Gıda'nın sermayesinin yaklaşık yüzde 21.4'ü Manende ve İbrahim Eyidemir'in çocukları olan, yaşları 18'in altında bulunan Yusuf Mert Eyidemir, Merve Eyidemir ve Mustafa Yiğit Eyidemir'e ait bulunuyor.
İbrahim Eyidemir'in şirket sermayesindeki payı yüzde 0.95, Manende Eyidemir'in ise yüzde 14.71 seviyesinde bulunuyor. Şirketin yüzde 26.5'ine sahip olan Abdülkadir Eyidemir, İbrahim Eyidemir'in kardeşinin oğlu, sermayenin yüzde 11.30'una sahip olan Hüseyin Şafak ise İbrahim
Eyidemir'in ablasının eşi.
Şeker ve çorap üretiyor
İstanbul Merter merkezli şirket, şeker işkolunda üretim yapıyor. Şirket, perakende gıda satış firmalarına mal temini dışında, sarma küp şeker ve stick (çubuk) şeker çeşitleriyle de catering piyasasına hizmet veriyor.
Ayrıca kısa bir süre önce çorap üretimine başlayan şirket, ürünlerini ağırlıklı olarak BİM, Gima, Tansaş ve Migros gibi zincir marketlerin raflarında pazarlıyor.
Bir haftada yüzde 60 kazandırdı
5 milyon YTL sermayesinin yüzde 25’ini yani 1 milyon 250 bin adedini halka açan Mert Gıda’nın 11.1 milyon dolar olarak belirlenen şirket değeri
cuma kapanışı itibarıyla 46.5 milyon dolara yükseldi. 16 aralık tarihinde İkinci Ulusal Pazar’da 3 YTL’den işleme açılan hisseler Cuma günü yaklaşık yüzde 10 yükselerek 12.3 YTL’den kapandı. Son bir haftada yüzde 60 oranında prim yaptı.
ne çok çekemeyeni var bu şirketin,göstere göstere gidiyor işte,daha ne istiyorsunuz
borsa arz talep meselesidir,talebi kendileri yaratsada,yoksa merkez bankası hergün hisse senedi kurlarını açıklardı defter değerine göre,mesele kalmazdı,sizin istediğiniz olurdu o zaman
alın kenara atıp unutun.
Merhaba ;
Geçmişteki deneyimlerinizi gözden geçirin. Ne kadar risk almıştınız?
Cesaretli olun. burada yatırım yapan herkes alış-satış kararlarını kendisi veriyor.
bu kağıt bu yılın efsanesi olacak.Takip edin.Unutmayın ;
"THE LEGENDS NEVER DİE." Efsaneler ölmez....:) :dolar: :dolar:
bravo aykutlu sen konuş,artan kağıdın kime zararı varsa kötüleyip duruyorlar
lifestyle
04-03-2006, 05:44
bravo aykutlu sen konuş,artan kağıdın kime zararı varsa kötüleyip duruyorlar
MEGES KONFORT...ŞİMDİDE BU HISSEDE SIRA....KİMSE ETKILENMESIN KENDI GORUŞUMU YAZIYORUM...RISKINIZI AZALTMA YARARINIZA OLACAKTIR...KAZANDIGINIZI GERI VERIRSENIZ BIR ANLAMI OLURMU....SADECE BILGILENDIRMEK ISTEDIM..UMARIM DAHA FAZLA KAZANIRSINIZ
lifestyle
04-03-2006, 05:54
Merhaba ;
Cesaretli olun. burada yatırım yapan herkes alış-satış kararlarını kendisi veriyor.
NASIL BU KADAR İDDİALI KONUŞABILIYORSUN...ŞİMDİYE KADAR KAZANANLARA ALLAH BEREKET VERSIN HAYRINI GORSUN DIYORUM.....AMA BU AŞAMADAN SONRA BU HİSSEYİ ALMAK DUVAR KAGIDI ALMAKLA ES ANLAMLIDIR...BENIM GOZUMDE O HISSENIN DEGERI 500 DUR...DIKKATLI OLUN...ALIYORSANIZ BILE EKRANDAN AYRILMAYIN....BENIM BI CIKARIM YOK...OLAMAZDA BU TİP OYUNLARA 5 SENE ONCE GELEN BIRI OLARAK UYARMAK ISTEDIM....
lifestyle
04-03-2006, 06:07
Merhaba ;
NASIL BU KADAR İDDİALI KONUŞABILIYORSUN...ŞİMDİYE KADAR KAZANANLARA ALLAH BEREKET VERSIN HAYRINI GORSUN DIYORUM.....AMA BU AŞAMADAN SONRA BU HİSSEYİ ALMAK DUVAR KAGIDI ALMAKLA ES ANLAMLIDIR...BENIM GOZUMDE O HISSENIN DEGERI 500 DUR...DIKKATLI OLUN...ALIYORSANIZ BILE EKRANDAN AYRILMAYIN....BENIM BI CIKARIM YOK...OLAMAZDA BU TİP OYUNLARA 5 SENE ONCE GELEN BIRI OLARAK UYARMAK ISTEDIM....AYRICA ŞİRKETIN SAHIBININ KUNYESINI ARASTIRMANIZI TAVSIYE EDERIM
şirketin sahibi tam aradığımız adam işte,halka arzdan sonra kağıdını yüzüstü bırakanlardan değil,öyle üçkağıtçıların kağıdı daha iyi getirir
hexedemical
04-03-2006, 22:39
bilene iyi kazandırdı çok fiyat marjıda yaşatmadı
artık fiyatı belli isteyen 13 tl verir alır
ben almam
ama böyle kağıtları çok seviyorum kullanıp atacaksın.
tabiiki,kullan at hesabı,saklayacak değiliz kağıdı
bilene iyi kazandırdı çok fiyat marjıda yaşatmadı
artık fiyatı belli isteyen 13 tl verir alır
ben almam
ama böyle kağıtları çok seviyorum kullanıp atacaksın.
kullanım süresi dolmadı daha.
Mart ayını ortaladık.
sabırlı olmak lazım. Nisan ve Mayıs güzelliklere gebe.
izlemeye devam edelim bakalım.
önceki söylediklerimizde haklı çıkacak mıyız?
bol sabır & bol kazançlarr...
naylon vicdan
22-03-2006, 17:20
MEGES KONFORT...ŞİMDİDE BU HISSEDE SIRA....KİMSE ETKILENMESIN KENDI GORUŞUMU YAZIYORUM...RISKINIZI AZALTMA YARARINIZA OLACAKTIR...KAZANDIGINIZI GERI VERIRSENIZ BIR ANLAMI OLURMU....SADECE BILGILENDIRMEK ISTEDIM..UMARIM DAHA FAZLA KAZANIRSINIZ
sevgili fnbnkçı kardeşim,
bak, neydi ne oldu? bu tip kaatlar, bul karayı-al parayı mantığıyla yol alır.
ne teknik ne temel işler bunlara...
alır birileri ve götürür... zamanında takılabilenlerden olursan, o kaymaktan yiyebilirsin...
ha şimdi ha şimdi diye kararsız bırakır bu tip kaatlar ve artık iş çığırından çıkmıştır.
bi forum üyesi haziran sonu 20 ytl demişti, 6-7 civarındayken...
maya tuttu. geçmiş olsun!
:hmm:
balıkadam
24-03-2006, 17:24
Son Yılların En Büyük Hisse Operasyonu
Halka Arz Kotasyon Yönetmeliği’ne uymamasına rağmen 2. Ulusal Pazar’da işleme açılan Mert Gıda, 3 YTL’den 16 YTL’ye kadar yükseldi. 3 ayda % 540 kazandırdı.
MalatyalI Eyidemir Ailesi’nin 3.5 ay önce halka açtığı Mert Gıda hisseleri herkesi şaşırtan rekor bir yükselişe imza attı. Hem de borsanın sert düşüş yaşadığı bir dönemde. İMKB kotasyon yönetmeliğine aykırı olmasına rağmen 2. Ulusal Pazar’da işleme açılan hisseleri sadece 274 kişi aldı. 16 Aralık 2005 tarihinde 3 YTL’den halka açılan hisseler, dün kapanışta 6.30 YTL’ye kadar çıktı. Seans içerisinde 16.40 YTL’yi gördü. Son günlerde sürekli tavan seviyelerden işlem gören hisseler, son yılların en büyük operasyonuna sahne oldu. Şeker ve çorap üretimi yapan şirketin hisselerinde sert hareketler devam ederken düzenleyici ve denetleyici otoritelerin seyirci kalması herkesi şaşırtıyor.
Kimler kazandı?
Yüzde 25’i halka açılan şirketin satışa sunduğu 1 milyon 250 bin lot hissenin 300 bin lotunu Handan Şahin, Nurcan Şahin ve Songül İzgün’ün almış olması da diğer bir ilginç nokta. Üç kadın yatırımcının 900 bin YTL’ye aldıkları hisseler 4 milyon 890 bin YTL’ye yükseldi. Ve büyük bir servet kazandılar. Şirket olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine neden olacak ‘özel bir durumun’ olmadığını açıklamasına rağmen yükseliş sürüyor. Hissedeki spekülatif hareketlerin ise borsada yasaklı iki oyuncuya ait olduğu öne sürülüyor.
Birilerinin büyük paralar kazandığı spekülasyonun nasıl sonuçlanacağı ise bilinmiyor. Geçmişe bakıldığında ise bu tür hızlı yükselişlerin ardından sert düşüşlerin yaşandığı gözleniyor. Bu yüzden uzmanlar küçük yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Halka arz kotasyon yönetmeliğine uygun olmadığı halde hissenin halka arzına izin veren Sermaye Piyasaları Kurulu’nun (SPK) da kısa zamanda inceleme başlatması bekleniyor.
Patron ağır cezada
Halka arz süreci ve yaptığı fiyat hareketleriyle son yılların en ilginç hissesi konumuna Mert Gıda’nın halka arz izahnamesinde, şirketin ana ortağı olarak görünen İbrahim Eyidemir’in sahte fatura kullanmaktan Malatya Ağır Ceza Mahkemesi’nde kaçakçılık suçlamasıyla yargılandığı yazıyor. Eyidemir Ailesi’ne ait olan Mert Gıda’nın sermayesinin yaklaşık yüzde 21.4’ü Manende ve İbrahim Eyidemir’in çocukları olan, yaşları 18’in altında bulunan Yusuf Mert Eyidemir, Merve Eyidemir ve Mustafa Yiğit Eyidemir’e ait bulunuyor. Ancak İbrahim Eyidemir, genel vekaletname ile şirketi yönetiyor. Ortaya çıkan tablo karşısında düzenleyici ve denetleyici otoritelerin seyirci kalması ise hayli şaşırtıcı.
kaynak:http://www.haberzade.com, tercüman
balıkadam
07-04-2006, 22:07
ulan pazartesi bende bu kağıdı alıp göçertmezsem bana da acemi555 demesinler. (aldığım kağıtlar %99 göçüyorda o bakımdan) sinir oldum valla... halka arz edildiğinden beri takip ediyorum bir türlü cesaret edemedim almak için. ama artık yeter cüzzi bir miktar alacağım p.tesi bakalım ne olcak..
Mert Gıda Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 07.04.2006 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır. "Bugün alınan Yönetim Kurulu kararı ile 1-2005 yılına ait Genel Kurul Toplantısının yapılmasına, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nden gün alınmasına, 2-Şirket sermayesinin 5.000.000 YTL'den 8.408.944,91 YTL'ye çıkarılmasına, arttırılan 3.408.944,91 YTL'nin 2.500.000 YTL'si hisse senetleri emisyon primlerinden; 908.944,91 YTL'si sermaye düzeltmesi olumlu farklarından karşılanmasına, 3-Şirket çalışanlarından bazılarına, şirketi ilzam etmesi konusunda imza yetkisi verilmesine, oy birliği ile karar verilmiştir."
ulan pazartesi bende bu kağıdı alıp göçertmezsem bana da acemi555 demesinler. (aldığım kağıtlar %99 göçüyorda o bakımdan) sinir oldum valla... halka arz edildiğinden beri takip ediyorum bir türlü cesaret edemedim almak için. ama artık yeter cüzzi bir miktar alacağım p.tesi bakalım ne olcak..
valla aynen söylediğiniz gibi almaya korkuyorsunuz ama kağıttaki prime bakarmısınız.. kafayı bozmamak elde değil :gulen: :gulen: hep böyle oluyor KNFRT sonra MERT GIDA . sırada hangisi var??? onu bulmak gerek :dolar:
:D :D :D :D :D
yeni borsacı
16-04-2006, 19:51
Teşekkürler Mert Gıda 2 ay önce 6.9dan girdiğim kağıt 17yi geçti ama 20yi görmeden satmayacam. Bana tekrar can verdin sağolasın Mert Gıda umarım 20yi görürsün
naylon vicdan
18-04-2006, 15:42
acemi555,
kağıdı düşürmek için 18,40'tan düşmesine yetecek (!?) kadar aldım!!!
emin ol, düşecektir!
13 şubat'ta 7,15'ten 150 lotu da düşürme amaçlı alıp, 250 ytl'lik çıkışı
yeterli görerek çıkan birinin acısını, hüznünü 18,40'a emir verme anındaki
ruh durumuyla bir düşünmek lazım!
naylon vicdan
18-04-2006, 17:54
ne kaatmış yahu! düşüremedik yine!!!
valla akıl sır ermiyor sanırım şu aşamada cesaret edip alacak küçük yatırımcı yoktur diye sanıyorum ben şahsen 15 den beri takipdeyim bu hissede ama bir türlü cesaret edip alamadım :) ama şimdi ben alsam bu kağıt kesin düşer kesin :)
muhabbet
19-04-2006, 01:50
ne güzel. piyasadan başkasının şirketinin hissesini toplayıp götürmeye çalışacağına kendi çorap-şeker şirketini arz et. sessiz sedasız. sadece 400 kişi alsın hisseleri. sonra 5 katına götür. endeks coşarsa ne ala. bir gün her şey tavanken insanlar alacak kağıt arar. tavan olmamış. bakarlar ki mertgıda var. ooo. atlayıverir bir sürü keriz... işte sana operasyon. ordan 4 e kadar durmadan dip gelmezse ben de adımı unuturum:)
neden mi rahat söylüyorum. keriz kelimesini neden mi rahat söyledim. yıllar önce yaptım aynısını. acemiyken. safken. bir gün herşey tavanken ersu diye bi şirketi alırsanız 35000 den. aynı gün hersenet 2. tavanı yaparken ben 2 . dipten zor kaçmıştım. son saniye atışı. 31 den verdiğim senet 9 a düştü. aynı olay bırda da olma ihtimali yüksek. gider tabi kağıt . 100 e de gider. maliyeti yokki.
yeni borsacı
19-04-2006, 16:07
saolasın mertgıda 6.9 nire 21 nire paramı 3 katlattın zor günümde dert ortağım oldun arkadaşlığımız zorunluluktan dolayı burda sona eriyor 20.9 dan ortaklığımız sona eriyor. Kalan hissedaşlarıma iyi bak onların yüzünü karartma emi yönün hep yukarı olsun kıskananları çatlat. Seni çok seviyorum Mert Gıda
saolasın mertgıda 6.9 nire 21 nire paramı 3 katlattın zor günümde dert ortağım oldun arkadaşlığımız zorunluluktan dolayı burda sona eriyor 20.9 dan ortaklığımız sona eriyor. Kalan hissedaşlarıma iyi bak onların yüzünü karartma emi yönün hep yukarı olsun kıskananları çatlat. Seni çok seviyorum Mert Gıda
boyle rısklı ıcı bos sırkette hedefınızı azımle sabırla yakaladınız cesaretınızı takdır ettım kazancınızı afıyetle yıyın
naylon vicdan
19-04-2006, 17:03
düşüşü de muhteşem olacak, emin olun!
MaviKalp
20-04-2006, 20:27
.
Bencede...
Ama benimde içim cız etmedi değil daima az reklamı olan halka arzlar daha iyi oluyor kodunu ilk 5 te görünce bu senet nerden çıktı demiştim :)) Vee o gün bugün uçar 5 liradan almayı düşündüm yukardaki tesbitim doğrusunda alsaymışım rekorumu kıracakmışım yani nasip olmadı bundan sonrada olacağını hiç sanmıyorum megesi yolladığım yere yolluyorum uzun bir süre sana bakacağımı hiç sanmıyorum Mert Gıda!
.
düşüşü de muhteşem olacak, emin olun!
katılıyorum sana bence hissenin kendi sahipleri 10000'ytl'lik hisse sattınmı akşam bogaza yemege gidiyorlardır:)
:) daha dur inşallah ky arkadaşlar bu hisseye bulaşmamışlardır.0,50 olmadan almam seni :) sabırla bekliyorum :)
hisse kendini alışa kapatmış :) %-16 hisseyi kimse almıyor:)gerçek degerin 0,50ytl olmadan seninle nikah kıyamam:)
registan
28-04-2006, 16:15
adamlar bu 2 günlük düşüşde mal çıkamadılar ki .
o yüzden bu düşüş mal dağıtım düşüşü değil bence biraz dinlenince yeniden uzaya çıkar gibi çıkar. belki bu günlerde mal almaya çalışanlara bir mazerette çıkmış olur .
bak 20 binden 15 lere düşdü alalım diye.
belki bu şekilde olur.
doğru,mal çıkış düşüşü değil,ilgi toplama düşüşü bu,bir yerde durdurup tekrar yukarı yaparlar birazcık
hexedemical
28-04-2006, 21:27
özsermaye 8.6 trilyon sermaye 5 trilyon
şu anki borsa değeri 76 trilyon !!
registan
28-04-2006, 21:53
özsermaye 8.6 trilyon sermaye 5 trilyon
şu anki borsa değeri 76 trilyon !!
bizim borsamız sanki gerçek değerlerlemi işliyorki mert tahtası işlesin
adamlar akıllarına koymuş bu kağıdı 40 da yaparlar 50 de herşey olur imkb de.
bizim borsamızda herşey olur.
bende yukarıdaki mes arkadaşımız gibi düşünüyorum.buralarda dinlendirip hatta biraz daha düşürüp (13-14 seviyelerine kadar ) sonra tekrar yukarı asıl altın vuruş yapacaklarsa oradan yaparlar. örnek yakın geçmişden meges tahtası. birinci düşüşde mal çıkılmadı 2. düşüşde işlem hacmi ile birlikte malı dağıttılar.
daha benim bilmediğim bir sürü tahtada bu tip hareketler yapıldı ama hepsinde dağıtım yapılmak istenince herşeyi yapar bu para babaları..
benim şahsi düşüncem piyasanın tam ilgisini çekemediler. bu tür düşüş ve çıkışlarla ky nin ilgisini çekecekler.
buğün ki işlemlere göre cfg 19 bin lot mal almış (takasında mal yok önceden)
satan tarafında 27 bin lot ile mng var onada buğün hedef menkulden virman yapılmış 27 bin gelen lotları satmış.
sanki bu en yüksek alış veriş işi mal değişimi için yapılmış birileri malların yerini değiştirmiş.
istediklerini yapsınlar çorap imal eden bir firmaının degeri bu degildir bence daha öncede belirttigim gibi o hareketlerde kendi aralarında yapıyonlar virmanla dur sakına arkadaşlar bu oyuna gelmeyelim 0,50ykr olmadan asla bulaşmam sonuçta çorap üretiyor pazarda bagırıyorlar bir çift çorap 0,50 ykr öyle degilmi arkadaşlar:)
registan
29-04-2006, 11:50
istediklerini yapsınlar çorap imal eden bir firmaının degeri bu degildir bence daha öncede belirttigim gibi o hareketlerde kendi aralarında yapıyonlar virmanla dur sakına arkadaşlar bu oyuna gelmeyelim 0,50ykr olmadan asla bulaşmam sonuçta çorap üretiyor pazarda bagırıyorlar bir çift çorap 0,50 ykr öyle degilmi arkadaşlar:)
haklısınız mert tahtası şişmiş vaziyette.
belkide karşılıklı alış-satışlarla bu fiyata geldi kağıt.
doaş halka arzı 6.75 den yapıldı. o günden sonra düşüşe başladı. arzından sonra 5.10 seviyesinden daha düşmez diye girdim. kağıt 3.02 seviyesine kadar düşdü. satmadım. 1 yıldan fazla bekledim ve 5.80 den sattım. yani adamlar yüksek fiyattan halka arz yaparak voleyi vurdular. 6.75 den milletin eline ver. 3.00 seviyesinden geri al. % 50 daha ucuza ellerinden al. o zamanlar 1-2 milyon lotlarla işlem olurdu halka arz fiyatına gelene kadar bu oranda işlem hacmi ile tahtayı topladılar . şimdi işlem hacmi 400-500 en fazla 800 bin oluyor. kağıt şuan 10 bin den yukarı.
bu halka arz mı güzeldi. büyük dediğimiz bir sürü şirket hep ky yi sömürme peşinde. en son örmeği vesbe. halka arz fiyatının üzerine %10 yapmadan kağıt %10 zarar yazdı. bir sürü ky zarar yazdı. kazanan hep para babaları oluyor.
mert biraz farklı işleyiş gösterdi.
mert ilk çıktığında 3.78 den alabiliyordum. ama gözüm korktu. doaş örneği beni korkuttu.
mert tahtasında 1 kere küçük lotla işlem yaptım 12.40 den aldım 12.10 dan sattım. kağıt 20 binleri gördü. bundan sonra ne olur allah bilir.
fazla kıyım olmazda inşallah herkes kazanır.
çorap deyip geçmeyin aytug çorapın tanesi 6-7 ytlden yıldız çorap ın tanesi 5-6 ytlden satılıyor. pazarda satılan 50 ykr lik çorapı kaç gün ve tam randımanlı giyebiliriz ki. peki bu çorapları alan varmı derseniz her mala müşteri çıktığı gibi bunlarında müşterisi mevcut. aynı don marka iç çamaşırlarının 6-7 ytl den satıldığı gibi. piyasada 80 ykr 1 ytl arasında iç çamaşırıda var. ama don marka iç çamaşırı bu fiyattan satılıyor.
Borsacım
29-04-2006, 12:36
böyle olcağı belliydi,aynı meges gibi,taban taban,sonra 1-2 tavan sonra yine taban taban,KY'lerin eline malları vercekler,sonra kağıt uzun bir düşüş trendine gircek,bu kadar basit...
Tümteks tahtasını hatırlatırım....
registan
29-04-2006, 12:58
böyle olcağı belliydi,aynı meges gibi,taban taban,sonra 1-2 tavan sonra yine taban taban,KY'lerin eline malları vercekler,sonra kağıt uzun bir düşüş trendine gircek,bu kadar basit...
Tümteks tahtasını hatırlatırım....
benim şahsi kanaatim daha altın vuruşu yapamadıkları düşüncesindeyim. meges de ilk çıkışın arkasından az işlem hacmi ile düşüş yaşadı. sonra tekrar eski seviyesine çektiler kağıdı. millet tekrar döndü gidiyor derken ellerine verdiler malı.
bu tahta ky ye göre değil.
ky varsada ilk tepkilerde kağıttan kurtulması lazım
registan haklı gibi,meges,atayo bu hareketlere örnektir,mrtgg de bunlara eklenecek gibi
tabii hersey speklerin yapacagı hareketlere bağlı
Arkadaşlar, okadar da karamsar olmayın canım şirket şeker de üretiyo enazından 1 kg şeker bir çift çorap deyin bari..:gulen:
Bu şirket ne megese benzer ne de nethol e.. Bu insanlar için endişeleniyorum doğrusu spk olaya el atıp işlemlere kapatırsa herkes bir bardak su içmeli bence çünkü, ortada halihazırda açıklama yok ve fırtına giderek yaklaşıyor bence bir yere sığının yoksa dramatik bir durum olacak bu gidişle...:hayır:
katil kağıt, ama heyecan sevenler için birebir, cuma kapanışta 30binden fazla satış yazdılar tabana, bu kağıt sert yukarı tepki verecek orası kesin ancak, önceki arkadaşların dediğine full katılıyorum, sonu hayırlı değil, kaçmakta fayda var.
tehlike kokuyor burası uzaktan takip etmekte fayda var...
registan
01-05-2006, 11:50
tehlike li hal devam ediyor.
buğün ilk dakikalarda 14.20 dip açıp alış yaparak +%8 yaptılar .
tavan kapaması olası bile değil.
adamlar mal veremediler bu yüzden gel git yapacaklardır.
ky ye göre bir tahta değil.
registan
01-05-2006, 12:35
...........
tavan kapaması olası bile değil.
adamlar mal veremediler bu yüzden gel git yapacaklardır.
ky ye göre bir tahta değil.
burdan sonrası daha tehlili oyunu kuralına göre oynarlarsa 20 ve üzerinden ky nin eline malı verirler.
hiç bulaşmayın bence. adamlar kendileri çalsın kendileri oynasın.
meges in grafiğine bakan bu kağıda bulaşmaz:))
olurmu ya,ne güzel kağıt,bir seansta % 15 verdi bana,bu tür kağıtlar vur kaç için ideal
registan
01-05-2006, 13:48
haklısınız .
14.20 den almışsanız. riske girip tavandan satmanız çok doğal. ama bu bir kere olur sonra %25 götürür. sayın mes kârınızı alın ve bir daha bu tahtaya bakmayın derim.
kings of metal
01-05-2006, 14:05
bu kağıda bu saatten sonra girilmez bence de...meges demişler haklıdır arkaldaşlar...12 den maliyet yapıp almıştım megesi 20 lerden geldi diye ama 8 den verdim..bu kağıdın ne olacağı meçhul..malı boşaltmak için bu tür hareketler yapmak gasyert doğal...aynısıı konfurt gıda da oldu...2000 lerden 13800 lere çıktı sonra bir vermeye başladılar kağıt 5000...borsa da unutulmaması gereken bi kural var çabuk çıkan çabuk iner...:hayır:
registan
01-05-2006, 15:04
mavi ok işaretinin olduğu yer buğünkü yer.
diğer günler ilerde oluşabilecek olası senaryo.
longterm
02-05-2006, 23:02
Arkadaşlar,
Bu senet toz şekeri atelye gibi bir yerde basit bir pres mantığı ile küp şeker yapıyor. 300-400 milyar sermayesi olanın bile merdiven altında yapabileceği iş.
Çorap işi hepten sakat. Tekstil Türkiye'den ciddi şekilde kayıyor. Şu an tekstilde (çorap konfeksiyon vs.) Anadolu ilinde gündelik tarzı işçi çalıştırıp, kaçak elektik kullanan, sigortasız işçi çalıştıran atelyeler kar edebilecek durumda.
Diğerlerinin hali harap. Çoğu tesis ardı ardına kepent kapatıyor.
Bu senedin ederi 2 YTL. Hadi bilemediniz 3 YTL.
Bu fiyatta çok abartı.
Üçkağıtçı maniplatörü meşhur golcü, yan masasındaki adama telefonla mal kitleyecek kadar pişkin adam bu senedi mecburiyetten bu fiyata getirdi. Bir ara vermeye çalıştı alıcı gelmeyince fiyatı mecburen yukarı çekti.
İnsanların kafasında yüksek rakamlı fiyat imajı oluşturmak istiyor. Birden yağmur gibi boşaltacak ve bir daha uğramayacak. 2000 yılındaki ERSU ve İpmat grafiğine bakın ne demek istediğimi anlarsınız.
Bu senetteki pozisyon bu kadar aşikar iken, bu SPK yetkililerinin hala pişkin pişkin oturup hiçbirşey yapmamalarına şaşıyorum. İlla birinin canı yanıp kaza yapınca mı önlem alacaksınız kardeşim. SPK denen kurum bu ülkede niçin var!!!. Onca denetici ne diye maaş alıyor, maaşını kim ödüyor!!!. 2. maaşını Mecnur mu ödüyor yoksa yasal işlem yapılmaması için.
Bu tür operasyon yapılan senetleri imkb kotundan çıkartıp vereceksin eline işte. Ömür boyu oynasın dursun. Wc kağıdı olarak mı oynar, kağıtlardan oyuncak top mu yapar oynar artık orasını kendisi düşünsün.
Lütfen bu senetteki durumu bilmeyen küçük yatırımcı dostları uyarınız. Bu yazımı okutunuz. En azından birisi bu kapana gelmez de hayır duasını alırız.
Ha burda şu şekilde düşünen de çıkabilir. Adam zaten tahtanın % 95 ine sahiptir. isterse 90 lira da yapar. şimdi 20 lira, 30 a çıkınca senin yazın yüzünden almadım fırsatı kaçırdım diyen varsa, su testisi su yolunda kırılır. Buyursun alsın. En azından uzun süre dert-çile çekmeden çabucak borsada işi biter de rahat eder.
Saygılarımla.
bırakın kagıdı hoplayıp zıplasın,kime ne zararı var,istemeyen almaz,bu kadar basit
gelelim şimdiki durumuna,bu fiyata alınmaz tabii,biraz bekleyelim,insin epey aşagıya,ondan sonra bakarız,inmezse kendileri bilir,kağıdı alıp turşusunu kuracak değiliz,yatırım yapacak hiç değiliz,maksat para kazanmak,güzel güzel kazandırıyor işte
longterm
04-05-2006, 21:23
bırakın kagıdı hoplayıp zıplasın,kime ne zararı var,istemeyen almaz,bu kadar basit
gelelim şimdiki durumuna,bu fiyata alınmaz tabii,biraz bekleyelim,insin epey aşagıya,ondan sonra bakarız,inmezse kendileri bilir,kağıdı alıp turşusunu kuracak değiliz,yatırım yapacak hiç değiliz,maksat para kazanmak,güzel güzel kazandırıyor işte
Arkadaşım,
Hiç durma al o zaman, belki turşusunu kurarsın, belki 2 katına satarsın, belki de 10 da 1 i fiyatına satarsın.
Şirketin finansal verileri 10 da 1 fiyatını etmez gözüküyor bilesin.
Fahiş fiyatlı manipülatif işlemlere meraklı isen bence Kıbrıs a git kumar oyna daha iyi eğlenirsin.
Eğlendiğin yanına kar kalır hiç olmazsa.
Kusura bakma ama bu senedin bu fiyatları , işlemleri, maniplasyonu yapan borsa yasaklıları her şey o kadar saçma ki.
İnsan yazmaya bile değmez diyor..
Tek sebebi var bu kadar yazma emeği sarfetmemin.
Bir garibanın tuzağa düşmesini engellemek ve onunhayır duası.
Yoksa kim almış kim satmış umrumda değil.
Saygılar.
Anlamak istemiyorsunuz galiba,ben verilerine göre iyi kağıt falan demedim,
maksat para kazanmaksa para kazandıran kagıt iyidir borsada diyorum,neden anlamak istemiyorsunuz.3.00 dan 20.00 a gelmiş kagıdı kötüleyip durmanın alemi yok ki,tabii ki bundan sonra riski yüksek ve kazandırma potansiyeli yok gibi.
Vestel gibi verileri iyi olup p/d değeri hala 1 in altında olan ve yatırımcısını süründüren kağıttansa böyle yatırımcısına para kazandıran kağıt yeğdir,ha bu kazandırmanın kaybettirmeside olacaktır tabii ki,ona sözüm yok,zamanlama önemli,bu fiyattanda kimse akmaz artık heralde,bundan sonraki inişte daha kuvvetli olacaktır zaten.
makrombor
06-05-2006, 10:24
mes e katılıyorum..size kaç tane kağıt sayarım çok kaliteli hep kar eden hep yatırm yapan ama yatırmcıya kazandırmayan.bunu tutmak da bi yere kadar.neticede bu bi oyunsa oyunun kuralı kazanç elde etmek..şirket kötü olabilir ama ara trendleri yakalayıp kar edebiliyorsan şirketten kime ne..ama yine de kapanması muhtemel şirketlere bu kadar temkinsizlikle yaklaşmamak gerek..iyi kağıt kötü kağıt ayrımını piyasa yapar.iyi kağıt gidendir kötü kağıt duran yada gerileyendir.teneke de olsa mrtgg benim nazarımda iyi bi kağıttır.en azından vestel den vesbe den akenr den aksa dan zorne den daha iyidir.diğer kelamlarımız ise sadece ve sadece kelime hacmini tetikler..
selçuk efendi
06-05-2006, 10:41
bu fiyattanda kimse akmaz artık heralde
doğru dersiniz, güzel dersiniz de sn. mes, bu fiyattan da atlayacak olan bulunur... eğer düşmeye de bir başlarsa artık alıcısız tabanlarda kaç seans bakar durur kağıda... meges'in o zamanlardaki yazılarına bir bakıverin...
biliyorum,megesi çok iyi takip etmiştim zaten
Bu kağıdın 3 büyük sahibi olan bayan yatırımcılar (ki arkalarında kimse yoksa..) altın bozdurur gibi satarlarsa tepetaklak bir durum yaşanmayacağı gözüküyor. Bu kağıtla ilgili onlarca hikaye yazabiliriz ancak, yatırım yaparken bu tür kağıtlarda çok kısa vadeli düşünmek gerekiyor. Sonuçta piyasadaki malların önemli bir kısmı bu kişilerde... kağıda bir seferde 100 adet ve üzeri alım gelse ibre anında oynuyor. Şirketin sahibi olan çocukların vekilleri de sermaye arttırımı yapmazlarsa artış sürekliliğini korur. Taa ki bu oyuncuların satma hevesleri gelinceye kadar.. Şirketin durumu mali yapısı itibarıyla tedirgin edici seviyelerde ama borsanın kuralında mal azaldıkça fiyat artar yazdığı sürece bu ve bunun gibi kağıtlar boy gösterecektir. Bol kazançlı günler dilerim...
makrombor
13-05-2006, 19:06
kağıtta cuma günü asansör işlemler barizdi..bu şekilde hem trade yapıp hem de düşürdüklerini yukarılardan maliyetlendiriyolar..
oyle dalgın olursam olacagı buydu.........:D
20,1 ve 20,3 de ılk destegı...ıkıncı destek 19,3 gıbı......cuma dırencı denemıs ama ustu kapanıs yapamamıs goruldugu gıbı.......
excalibur
15-05-2006, 23:07
Topicteki yazıları şöyle bir okudum..3 yazıdan 2'sinde meges örneği veriliyor veya bu seviyeden bile bu kağıdı alacak olanların hallerine acınıyor..Felaketin önlenmesi için SPK sahaya davet ediliyor..Tabi ki bu görüşlere saygı duymamak ve geçmiş örneklerde yaşanan faciaları göz ardı etmek imkansız..Ancak 2.000 puan düşen endekste bile bügün kağıt fazla tınlamadı.Hiç prim yapmamış kağıtlar çuvallarken fiyatını 7'ye katlamış olmasına rağmen ilk seans ortalaması 21.00 ile cuma kapanışının üzerindeydi. Üstelik hem hacim daraldı hem de burada da artık korkuyu bırakanlar ufaktan ufaktan olası bir olumlu havada %10-15 de ben kaparmıyım diye tahtaya girmeye başladı..Eğer adamlar bu havayı oturtturabilirse bence bu kağıt inanamayacağınız fiyatları da görebilir.İşte o zaman herkes daha da gider diye tahtaya gelir ve adamlarda malı çakarlar..Ama bence kıyamete daha çok var gibi...
Evet Bence de...
İMKB'de 5-10 katına çıkmış kağıt örneği çoktur. Ve eminim ki bu kağıtlar (örn. meges, tektu, dnzyo...vs.vs.) sadece iki katına çıktığında da insanlar aynı yorumları yapıyorlardı: Düşüş şelale olur, tutunamazsınız; satacak yer bulamazsınız vs.vs....
Ama kağıtlar iki değil on katına çıkmıştır bu söylenenlerden sonra.
Ha! Şimdi kimse bana şunu demesin: (Yok efendim bu tür kağıtlar iyi kazandırır ama düştümü tutamazsın. Doğru düştümü zor tutulur bu türden kağıtlar. Ama bu kağıda bak. İki hafta önce 15'lere vurduğunda herkes 10'un altına, hatta arz fiyatlarına gelmesini bekliyordu. Ama olmadı kağıt yine 20'lerin üzerine çıktı. İki ay sonra ne olur bilemem. Zaten borsa iki günde %10'a yakın düşmüşse ve bunu kimse bilemediyse, mrtgg'nin de yarın öbürgün ne yapacağı bilinmez. Arz fiyatına, hem de soluksuz bir şekilde inebilir. Bunu kağıdı elinde tutanlar belirler. Benim gibi, veya sizin gibi 50-100 lotu olanlar değil...)
Bence işctr, dohol, sahol vs.vs.
mrtgg'den farklı değil
Burası Türkiye. 7.10'lardan Dohol alanları düşünün.
Son söz: Burası Türkiye ve borsası kumar.....
destege geldı...bu havada dırenc calısır ama destek ......acaba..?bakacaz..........
http://www.forum.hisse.net/showthread.php?p=986949#post986949
salınımmıs.....:D......işte boyle salınıyon ya........teknıgımıze laf eden saksakcılara en guzel cevap olsun.....formasyondakı kagıtların masallahı var.........
sen eksıyı seversın....hadı .......:)
XZARA size sadece gülüyorum nedeni ise bu kagıt'da teknik çalışmalarınız bu kagıdın teknigi filan olmaz milleti kandırıpta elindeki avucundakilerinide batırmayın.bu kagıt'da teknik ça-lış-maz
grafıklerden bellı degılmı...calısıp calısmadıgı...yok sız anlamıyorsanız orasını bılemem...nasıl da motıf ıslıyor.....?......gulmek ıyıdır.....:D.....acaba yukardakı grafıkte neden o destek dırencte hareket etmıs......aynaya bakmak lazım......:D
ve neden bugun 21000 21500 den bıraz satıs gelmıs.....
sız gulun....................:D....
mılletı kandırmak.???oyle bır dusuncem olmadı olamaz da.....ama mıllet dedıgınız sahıslar dınledıyse bızı yuzde 30 al sattan kazandı...ANLAYANA.......
Sız ekrana yapısıp beklıyorsanız da o da sızın bılecegınız ıs....siz olmasanız ben de olmam burda......:D...
yok ya bız de suc.....neye yazıp cızıyoz kı.......boyle dusunenler oldugu surece .........
teknıge bakma sen......yapıs ekrana ...tepeyı bulunca satarsın....
ınsanı sogutuyonuz......:mad: :mad:
gecenlerde de saksakcılarla ugrastık.....:mad:
sızın gıbı ekrana yapısıp bekleyenın elınden alıyorum.....dırencte baskasına devredıyorum...yanı sızın beklentınız benım beklentım oluyor......ben de buna guluyorum....DUSUNELIM ozaman kım daha cok guluyor.......18700 alıp 20900 satmak ve 20400 almak.....ANLAYANA 2...........:D
kimse birbiri ile tartişan kişileri okumak istemiyor.... lütfen hisseyi tartışınız.... ve de lütfen (sn. hiyo) inanmasanız bile verilmiş emeğe saygı gösteriniz....
saygılar.....
TA e gore 19,9 da destek vardı...calıstı...ve yıne TA e gore 21000 21200 aralıgında dırenc var...orası da calıstı...al sattan kazanc yuzde 36 oldu....ANLAYANA 3...........
21200 gecılırse sonrakı dırenc 22500 700 aralıgı........
salınımı yakalıyacam........:D...
borsa olark -3,52 asagıdayız....19,9 hala calısıyor....yeter salınım yapında alalalım...En düşük 19,9
sn hıyo ne der acaba bu 19,9 a......merak ettım.....sans mı....
formasyon kagıtlarımın da masallahı var ........:D...
bana bukadar yeter....bazı kagıtlar cok ucuzladı....gerı gelırım umarım...nerden buldum senı bennnnn....:D...sans ıste....
KARDEŞ 68
04-07-2006, 16:48
Durduk yerde niye taban oldu.
Ömür boyumu yükselcek bu kıçık tahta arkadaş sende ekstra ekstra primli zaten:gulen:
durduk yere niye yukseldiyse....:)
gerı donus ıcın goz ucuyla bakıyorum.....;:)
durduk yere niye yukseldiyse....:)
son derece güzel cevap:tamam:
seni mezarcı seniii:gulen:
çok fazla düşmesede milletin canı yanmasa bari çünkü iyi düşecek gibi duruyor...
akşam haberlerinde mali polisin spekülasyon ve manüpülasyon yaptıkları gerekçesiyle 20 kişinin gözaltına alındığı söylendi..Grubun untar,mert gıda,okan tekstil,emkel de opertasyon yaptığı idda edildi..
Kaynak(Ntv ve ATV)...
akşam haberlerinde mali polisin spekülasyon ve manüpülasyon yaptıkları gerekçesiyle 20 kişinin gözaltına alındığı söylendi..Grubun untar,mert gıda,okan tekstil,emkel de opertasyon yaptığı idda edildi..
Kaynak(Ntv ve ATV)...
dogruysa vay bu kagıtların haline...:confused:
BORSACAMBAZI
04-07-2006, 22:49
» BORSA OPERASYONUNDA 20 GÖZALTI
İstanbul’da örgüt kurarak borsa manipülasyonu yapan ve bu yolla elde ettikleri geliri aklayan bir çete ortaya çıkartıldı. “Borsa” adı verilen operasyon genişletilerek sürdürülüyor.
NTV
Güncelleme: 19:12 TSI 04 Temmuz 2006 SalıİSTANBUL - Sermaye Piyasası Kurulu uzmanları, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda manipülasyon yapıldığı iddiaları üzerine harekete geçti.
SPK uzmanları yaptıkları ilk incelemede Lio Yağ Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi ile Koniteks Endüstri ve Ticaret Anonim Şirketi firmalarının hisselerinde dikkat çekici işlemlerin yapıldığını belirledi.
Bunun üzerine İstanbul mali polisi, devreye girerek şirketlerin hisselerini ve yapılan işlemleri SPK mevzuatı, TCK ve kara para aklanmasının önlenmesine ilişkin yasa hükümleri çerçevesinde izlemeye aldı.
Polis ve SPK uzmanları araştırma sonunda İMKB’de işlem gören Mert Gıda, Ünal Tarım, Emek Elektrik ve Okan Tekstil adlı firma hisseleri üzerinde manipülasyon yapıldığını belirledi.
Bunun üzerine eşzamanlı operasyon başlatılarak 20 kişi gözaltına alındı.
Kağıdı geçici olarak kaptırlarmı bilmiyorum, kapanmazsa 10 binleri çok kısa zamanda gösterirler, yeni bir meges olabilir.
MANİPULE EDİLEN HİSSELER: Mali Şube ekipleri, bazı borsacıların İMKB’de işlem gören Lio Yağ, Koniteks, Emek Elektrik, Okan Tekstil, Ünal Tarım ve Mert Gıda gibi bazı şirket hisseleri üzerinde manipulasyon yaptığı, hisselerin değerlerini suni olarak değiştirip, kendilerine haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla operasyon başlattı. İsim ve adresleri önceden belirlenen, aralarında yasaklı borsa oyuncusu, broker ve aracı kurum sahibiplerinin de bulunduğu 1’i kadın 26 kişi gözaltına alındı. Adana’da gözaltına alınan Koniteks’in yönetim kurulu üyeleri de sorgulanmak üzere İstanbul’a getirildi. Emniyet Müdürlüğü’nden üst düzey bir yetkili, "Keriz Silkeleme" adıyla bilinen işlemle küçük yatırımcıların dolandırıldığını belirterek, "Operasyonun sürüyor. Manipülatörler bazı gazetecilerle anlaşıp yorum da yazdırmışlar. Bu kişilerin de ifadelerine başvurulacak" dedi.
HÜRRİYET GAZETESİ.
2.çift çorap 0,50 ykr derken birde adminden UYARI almıştık kagıdın degeri buydu ky almayın diye uyarmıştık dileklerim ky elinde kagıdın olmaması fillerin elinde varsa hani bir eski şarkı vardır 70'lerin OH OLSUN..
Al sana bir Meges daha. Elinde olanlara Allah sabır versin.
bulasmadıgın bır burası kalmısdı.:D
burda coraplar gıdaya karısmıs zaralı.Dıkkat et..:)
onceden bulasmıstım...eskı dost bu
bu da dayanamadı ....
bazı kagıtlar dususe sonradan tepkı verıyor....:D
bır yatırımcısı teknık ıslemez dıyordu....ama oyle bır ısledı kı tam 12 den....
ama sımdı....bakalım?....
bosluklu dusenden korkarım ben.......:D
meges 4.50 lerden 24.5 lara gitmişti şimdi 5.00 lerde sürünüyor, mrtgg de 4,70 lerden 24 lere gelmiş umarım aynı şeyler burada olmaz, ama görünen oki 10.00 da bile alıcı bulmak zor olacak sanırım.
meges 4.50 lerden 24.5 lara gitmişti şimdi 5.00 lerde sürünüyor, mrtgg de 4,70 lerden 24 lere gelmiş umarım aynı şeyler burada olmaz, ama görünen oki 10.00 da bile alıcı bulmak zor olacak sanırım.
yukarısı için gozaltındaki speginin salıverilmesi lazım galiba:D
yukarısı için gozaltındaki speginin salıverilmesi lazım galiba:D
Valla artık salınsada peşine takacak ky yi zor bulur, bu olaylar umarım her hareket gören kağıda atlayan ky yede ders olmuştur.
defter değerinin 10 katı 2,50 den mi ne halka arz edildi bir sene ne diye gitti 24 lere,
3,00 lere düşerse düşünülür anca yatırımcı için, ama ben spek avcısıyım, kumarbazım diyen dalsın...
allah elinde mrtgg olanın yardımcısı olsun
bir klasik daha...
zaten çıkışı b,r haftada bu kadar düşüş yeter diyenlere yapacaklar
dönüşü başlasada tepkiye oynayalım diyenlerçok yanılır
burdurumda elinde hissesi olan zordurumdadır tabi 20 lerde aldıysa ama 3,3 de alımım yapanlar için sorun olmaz herzaman kar-zarar olur speklerden uzak durmak en iyisi de durana aşk olsun Hisse çıkarken herkez dalıyo sonuç ne olacak önemli degil saglık olsun hisse si alana sabırlar.
XZARA size sadece gülüyorum nedeni ise bu kagıt'da teknik çalışmalarınız bu kagıdın teknigi filan olmaz milleti kandırıpta elindeki avucundakilerinide batırmayın.bu kagıt'da teknik ça-lış-maz
ilgilendiğim bir hisse değildi. yalnızca şöyle bir siteleri dolaşıp ne tür yorumlar yapıldığına bakmak istedim. istanbuldan ankaraya benim bildiğim ya otobüsle, ya trenle ya da uçakla gidilir. elbette şahsi otomobille de gidilebilir ve hatta taksi de tutulabilir. hadi olmadı yürüyerek de gidebilirsiniz (biraz tuhaf olur ama takdir sizin), gücünüz varsa koşabilirsiniz de ama ip üzerinde yürüyerek gitmeyi denemeyin. Umarım uyarınız birkaç kişiyi kurtarmıştır. :tamam:
kardeşim hisse dağıtım döneminde teknik meknikle aldım şurda sattım oh götürdük yazanlar kaybolurlar böyle dönemde
azızım sız yakalanmıssanız sızın sorunuz....
teknık ıle yuzde 40 verdı....
hatırlayanlara....
bosluklu dusenden korkarım demıstım....
boyle donemlerde bırılerı cıksın madem boyle yaptım desın....:D
:D...:D
ıyı kı bır ıkı gun kaybolduk.....
tascılar baslamıs....
pro bey basta olmak uzere....(bu kac oldu?) :)
bırı de cıksın desın kı ızledık teknıgı al sattan yuzde 40 aldık...
duserken boyle olur dımı...
buna ne denır.?
oncekı sayfalarda 10 tane var...
ve nedense hıc ıska yapmadı sugune kadar..
ben mı dedım buralarda oynayanları toplayın dıye....:)
varsa bılgın yazmalı cızmelısın buraya gelıp tas atmakla olmuyor....
alıstık artık gercı....
ılk yazınız ''yapsaydın bır grafıktı'' sanırım...baska bır yazıya cevrılmıs yukardakı
sanırım arka sayfalara bakmadan atılan bır tasdı.....:D
neyse......
madem oyle sıze basarılar....
destek dırenc bulan arkadaslara sevgıler....
Desperado
07-07-2006, 15:46
aman sn Elixir; her gun trade ediyorum, cok da guzel hizli hareketler oluyo filan diyip milleti ozendirmeyin boyle bi tahtaya; girene cok yazik olur. Baska bi pkart faciasi da bu tahtada bekliyorum; aman arkadaslar dikkatli olun...
bu topigin daha ikinci sayfasinda yazmisiz bu yaziyi... 31.12.2005'te... yakalananlara yazik... ne diyelim...
oncekı sayfalarda 10 tane var...
ve nedense hıc ıska yapmadı sugune kadar..
ben mı dedım buralarda oynayanları toplayın dıye....:)
varsa bılgın yazmalı cızmelısın buraya gelıp tas atmakla olmuyor....
alıstık artık gercı....
ılk yazınız ''yapsaydın bır grafıktı'' sanırım...baska bır yazıya cevrılmıs yukardakı
sanırım arka sayfalara bakmadan atılan bır tasdı.....:D
neyse......
madem oyle sıze basarılar....
destek dırenc bulan arkadaslara sevgıler....
göz altındakilerin mal varlığına konan tedbirin kalktığı nokta destektir hocam ordan döner hem de ok gibi, aslında bir komplo teorim de var, şimdi hisseyi 1-2 bin ytl taban yapıolarki millet cesaret edip giremesin, takas aynı takas bir hisse fiyatı farklı, adamlar şimdi nassı tabana koyun koyup sattırmıyorlarsa millete bu iş çözülünce ki göz altından salınırlar spekler gelir bu seferde tavan tavan kimselere aldırmazlar, spek göz altında değilken teknik tutar, adam 1 ay önceden çiziodur tekniği, bende 7 binlerden alıp 9,8nden satmıştım tekniğe güvenmiştim alırkende gerçekten teknik işliyor ama ve lakin bu hisse yatırımcı hissesi deil adrenail hissesi (kumar)....
pazartesi taban açılırsa bundan ondan sonra yaptığı her taban için az az edilinebilir hele bi o zaman gelsin düşünürüz...
belki avuç yalana da bilir pazartesiye bu gözaltı fos çıkarsa, spekler siz misiniz lan bunu bize yapan diip bir show a başlarlar kim bilir.
hayırlı kazançlar....
hezarfen
07-07-2006, 16:23
mert gıda nasıl girmiş borsaya anlamadım, ismi var cismi yok, ghost gibi bişey
Bu kağıt 3.00 den 23.00 a kadar gitti. şimdi geri döndü elinde kalanlara üzülürüm asla pozisyon alınmayacakmış gibi duruyo neyse fazla söze gerek yok...
hezarfen
07-07-2006, 17:17
bunun desteği kaç acabua
Bunun desteği sıfırdır arkadaşım. 0 her zaman mutlak destek olmuştur, matematikten anlayanlar bilir :D
MEHMETTURHAN
07-07-2006, 19:11
Bu hisse senedini hiç almadım fakat son günlerde yaşanan gelişmeler üzerine neler oluyor diye baktığımda, hisse senedi inanılmaz az işlem hacmi ile düşüşe geçmiş görülüyor.......spek aldığı onca malı çıkamamış olsa gerek......
Kumar oynamak isteyen oyuna dahil olabilir....Fakat unutmayın 2 günde tüm varlığınızın yarısını kaybedebilirsiniz......
Girmek isteyen arkadaşlar için tavsiyem işlem hacminde belirgin bir artış olmadan kumara dahil olmamanız.........
Zaten bu hisse senedine bu saatten sonra orta vadeli yatırımcı bulamazlar ancak günlük al-sat yapan kişilerden başka kimse girmez diye düşünüyorum.......
Bu saatten sonra bu hisse senedi için en olumsuz gelişme SPK tarafından gözaltı piyasasına alınmasıdır....
herkes uzman herkes teknikçi...
teknil Çalışıyor gözükebilir...
YA ertesi gün....evde rahat uyumak varken bu ısrar niye
Borsacım
08-07-2006, 19:14
Günlük 2000ytl hacimle taban oluyor,çok tehlikeli arkadaşlar,yukarıdada belirtildiği üzere insanı 3 sene önceye götürmesi en fazla 2-3 gün alır,söylemedi demeyin!!!
livermoore
08-07-2006, 19:34
13. tabandan doner mı acep?
sahibi gözaltından çıkmadan zor döner
belki bir kaç ........... hasbel kader ya bu kağıt çok düşmüş diyip üç beş lot ile tavan bile yapabilir
0.1 den alıcıyım:tamam: riski düşük tutmak lazım:p
7,00 den tepki vereceğini düşünüoyorum, ama tabanı açar mı bilmem?
sahte borsacı
09-07-2006, 22:11
şirket ufak bi şeker üreticisi saadece...
biraz incelemenizi tavsiye ederim..
kings of metal
10-07-2006, 15:46
1500 den alırım.....fazlası pahalı....1000 olursa o ayrı daha cazip...
1500 bile tereddüt veriyo insana...kim alacak ki bu kağıdı 7000 lerden...
alsa alsa elinde mal bulunan spek alır...1 alır 2 satar milleti galyana getirip....
gerçi şimdi alıcı da bulamaz gibi...
memoli55
10-07-2006, 16:59
eğer bu kağıt 2 binin altına gelirse iflas eder gibi geliyor bana!sezginler gıda 20 binden 2 bine gelmişti sonrada iflas etmişti.4 sene oldu bi haber yok.
Ben sadece elinde bu kağıttan olan ky üzülüyorum... hem de çok üzülüyorum... yazık ya... hem de çok yazık... insanlar neden haram para için bu kadar canileşebilrler... kim bilir elindeki son parayla yani ihtiyacı olan parayla girenler vardır... bence kesin vardır... Ama işte sonuç... hep hüsran oluyor... neden küçük yatırımcının parasına göz dikerler ki... zaten böyle küçük şirketleri borsaya almayacaksın... belli zaten sonları... Ama arkadaşlar elinde olan arkadaşlar sağlık daha önemli... para her zaman bulunabilir... ama sağlık asla... sağlığınızın bozulmasına izin vermeyin... ve unutmayın ilahi adaleti....
zarar edenlere şimdiden geçmiş olsun...
Ben sadece elinde bu kağıttan olan ky üzülüyorum... hem de çok üzülüyorum... yazık ya... hem de çok yazık... insanlar neden haram para için bu kadar canileşebilrler... kim bilir elindeki son parayla yani ihtiyacı olan parayla girenler vardır... bence kesin vardır... Ama işte sonuç... hep hüsran oluyor... neden küçük yatırımcının parasına göz dikerler ki... zaten böyle küçük şirketleri borsaya almayacaksın... belli zaten sonları... Ama arkadaşlar elinde olan arkadaşlar sağlık daha önemli... para her zaman bulunabilir... ama sağlık asla... sağlığınızın bozulmasına izin vermeyin... ve unutmayın ilahi adaleti....
+1 çok haklısın
Bakalım nerey kadar gidecek, yada 2 nci boşaltma nerede başlıycak, buradan almaya cesaret eden oldumu merak ediyorum.
intelijansiya
11-07-2006, 17:51
Fazla yukarılara çıkmasını beklememek lazım....
11.07.2006 08:13
İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ- MERT GIDA
Mert Gıda Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 10.07.2006 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul toplantısında Şirket Yönetim Kurulu'nun 27.03.2006 tarih ve 91 nolu kararı ile şirket sermayesini 5.000.000,00 YTL'den 8.408.944,00 YTL'ye arttırılmasına ve arttırılan 3.408.944,00 YTL nominal değerli payların 2.500.000,00 YTL kısmı hisse senedi ihraç primlerinden kalan 908.944,00 YTL'lik kısmı ise öz sermaye enflasyon düzeltmesi olumlu farklarından karşılandığı, ortaklara hisse oranlarında hamiline yazılı B grubu payların bedelsiz olarak verilmesine karar verildiği, Şirket anasözleşmesinin 6. Maddesinin değişikliğinin kabul edildiği, daha sonra SPK ve İMKB ile ilgili halka arz işlemlerinin takibini teminen Yönetim Kuruluna yetki verilmesine karar verildiği bildirilmiştir.Olağan Genel Kurul Toplantı tutanağı ve ana sözleşme tadil metni ekte yayınlanmaktadır.
Sayin taita-x,
Borsayi kumar masasi olarak gorenlerlere niye uzuluyorsun ki anlayamadim ben.
Kucuk yatirimcilarin elindekilere goz dikerlermis. Peh. Zorla mi aldirdilar birine bu hisseyi? Ac gozlu olanlar, kolay para kazanma pesinde olanlar borsayi kapatsan gider piramitcileri, scamcilari, nijeryalilara parasini orada kaybeder. Degisen birsey yok.
Kac senedir borsa ile ilgilenirim boyle bir kagidin varligindan bile haberim yoktu 2-3 gune kadar. Nerden buluyorsunuz da aliyorsunuz ki bunlari?
Hic de yazik degil. Kumarbazlarin temizlenmesi hepimizin yararina.
naylon vicdan
12-07-2006, 15:18
Bakalım nerey kadar gidecek, yada 2 nci boşaltma nerede başlıycak, buradan almaya cesaret eden oldumu merak ediyorum.
1 ytl'ye bir balık yakalayamadık kanuni bahiste, bari bundan nasiplenelim deduk
ey cemaat!
1'e kaç kazanıcaz bakalım...
:düsün:
naylon vicdan
12-07-2006, 15:21
uyy tavanladuk daa!
nasupse yarin da bi tavanu vardur heu?..
naylon vicdan
12-07-2006, 15:24
defter değerinin 10 katı 2,50 den mi ne halka arz edildi bir sene ne diye gitti 24 lere,
3,00 lere düşerse düşünülür anca yatırımcı için, ama ben spek avcısıyım, kumarbazım diyen dalsın...
allah elinde mrtgg olanın yardımcısı olsun
kanuni bahiste tık yok geçen haftadan bu yana...
23'den süzülen bu kaatta az bi kurabiye de bize düşer heralde...
:D :D
kumarbaz tahtası bu yaaaaa........
kumarbaz tahtası bu yaaaaa........
allah aşkına hangisi değilki.:cool:
naylon vicdan
13-07-2006, 10:49
global finans-kapital piyasa canavarının kumandasını elinde tutan büyük lobilerin varlığını göremeyenler, "borsa" yayını yapan tv kanallarının o çok bilmiş
analistlerinin ninnileriyle daha çok uyuyacaktır!
bu mert gıdadaki spakülatif hareket degilde nedir peki?spk bunu araştırsın hisse 20 lerden taban taban gelmiş 6 küsürlere şimdi yeniden tavan tavan yapıyo 11 küsürlerde ne oldu küçük yatırımcıyı gene aldattılar böyle bişey olabilirmi ya spk nerede?gelsin bu tahtayı araştırsın 3-5 sene önceki geçmişi diil...bugune baksın
hani bu hisse tutuklananlarla ilgisi olan hisse idi
valla anlamak ve nlayis gostermek cok zor . millet verdi elindekilerini simdi de tavan tavan gidiyor
biz de burda halen bir kademe bile ilerlemiyen kagitlari bakliyleim
valla ben spkya dava açacam bu düşen piyasalarada piyasalarda bütün kağıtlar düşerken bu hissenin böyle çıkısına moralim bozuluyo insanın psikolojisini bozuyo yaaa
fener0758
14-07-2006, 11:46
bu mert gıdadaki spakülatif hareket degilde nedir peki?spk bunu araştırsın hisse 20 lerden taban taban gelmiş 6 küsürlere şimdi yeniden tavan tavan yapıyo 11 küsürlerde ne oldu küçük yatırımcıyı gene aldattılar böyle bişey olabilirmi ya spk nerede?gelsin bu tahtayı araştırsın 3-5 sene önceki geçmişi diil...bugune baksın
SPK mız geçişle uğraşsın dursun.3,5 sene sonra da bu hareketleri inceler.
hezarfen
14-07-2006, 11:48
Bu borsada kağıt alacağıma kumar oynarım bahis oynarım daha iyi. Bu ne yaa.
şeker ve çorap ürettiği varsayılan , hiçbişey üretmediğine de bahse girerim, YABANCININ GÜVENİ GİTTİKÇE ARTIYORDUR HERALDE :)) rezalete az kaldı
demek tutuklular serbest kaldı kağıt kendini tavan tavan götürmeye başladı.
tabanları da 2000 lot gibi ufak rakamlarla yaptı 6-8 arasında 300bin rakamlar konuştu, milleti iyi döktüler anlaşılan o.... sonraki tavanlara doğru işlem hacmi artarsa kaçmak lazım..
naylon vicdan
14-07-2006, 12:03
ne de olsa çorapçı bunlar...
adamın başına çorap örüp, üstüne de bol şekerli demli bi çayla keyif çatarlar...
kimse kızmasın, kanuni bahiste kazanamadığımı bu merette kazandım üzülerek
belirtmem gerekirse..
1'e 3 iyi bir oran...
olan oldu işlem miktarındaki artışla beraber taban.......... tabi böyle bir kağıtla -%1 ile taban da görecekmişiz...........
hezarfen
14-07-2006, 15:16
sanki birileri mağdur olan ky'yi kurtar diye düğmeye basmış gibi geldi bana, ya da elindekini satmak için tavanlayıp durdu bir by , yoksa bu kaadın 1'e kadar yolu vardır normal şartlarda, hem %-1 nasıl taban olur onu da anlamış değilim, bu durum da düğme teorisini destekler nitelikte, peki ya bundan sonra ne olacak
bu durumun bir benzeri de bu ama burda malı götürmüşler
http://www.yenisafak.com.tr/arsiv/2001/eylul/07/nilicak.html
tabanda ne kadar var gören var mı
tabanda ne kadar var gören var mı
Tabanda ne kadar var bilmem ama 11 ortalama ile girdim.Çare yok 5 lere düşse dahi bekleyeceğim.