View Full Version : Poliklinik
Çeşitli şikayetleri olan arkadaşlar bu topice sıkıntılarını yazabilir, doktor olan forumdaşlarımızdan yardım alabilirler......
Reflü nasıl tedavi edilir? Müzmin hale gelirse ne yapmak gerekir ? Doktora gitmek şart mıdır :)
tractact
06-04-2006, 11:51
Çeşitli şikayetleri olan arkadaşlar bu topice sıkıntılarını yazabilir, doktor olan forumdaşlarımızdan yardım alabilirler......
Öncelikle doktor olan arkadaşlar kendilerini tanıtırlarsa sanırım topik amacına daha da iyi ulaşır...
Reflü nasıl tedavi edilir? Müzmin hale gelirse ne yapmak gerekir ? Doktora gitmek şart mıdır :)
Gastroözofageal Reflü Hastalığı
Gastroözofageal reflü özofagusun en sık rastlanan hastalığıdır. Normal bireylerde de, kısa süreli, şikayete ve özofagusta hasara yol açmayan reflü atakları olur.
Gastroözofageal reflü özofagusun en sık rastlanan hastalığıdır. Normal bireylerde de, kısa süreli, şikayete ve özofagusta hasara yol açmayan reflü atakları olur. Bu fizyolojik bir durumdur. Özofagusa kaçan mide içeriği şikayetlere veya özofagusta hasara veya her ikisine birden yol açarsa, bu durumda gastroözofageal reflü hastalığından söz edilir. Endoskopik olarak görülebilen erozyonlara yol açmış ise reflü özofajit olarak adlandırılır. Buna karşılık, bir hastada reflüye ait şikayetler var fakat endoskopik hasar yok ise, buna eroziv olmayan reflü hastalığı denir.
Gastroözofageal reflü hastalığının en önemli belirtisi retrosternal (göğüs kemiğinin arkasında) yanma hissidir. Bunun dışında yutma güçlüğü, lokmaları yutarken göğüste ağrı, yenen yemeklerin geri ağıza gelmesi, ağızın acı bir su ile dolması ve geğirti gibi şikayetlere de neden olabilir. Bunlara klasik reflü belirtileri denir. Gastroözofageal reflü hastalığı bu klasik belirtiler dışında atipik reflü semptomları dediğimiz birtakım şikayetlere de yol açabilir. Bunlar kalp benzeri göğüs ağrısı, astım, bronşit, ses kalınlaşması, ses teli nodülü, kronik öksürük, ağız kokusu, larinks kanseri ve dişte mine kaybıdır.
Gastroözofageal reflü hastalığı oldukça sık rastlanan bir hastalıktır. Ülkemizde yapılan bir çalışmaya göre Türkiye'de yaşayan kişilerin %3'ü sürekli, %23'ü her gün, %46'sı ise seyrek olarak reflü belirtileri tanımlamaktadır. Erkeklerde bayanlara göre 2-3 kez daha sık görülür. Nadiren ölüm nedenidir ancak komplikasyonlar nedeniyle önemli ölçüde morbiditeye yol açar. Gastroözofageal reflü hastalığının komplikasyonları kanama, perforasyon (delinme), striktür (darlık) ve Barret özofagusudur.
Endoskopik inceleme, biopsi ile uygulandığında, reflü özofajit tanısı için altın standarttır. Özofagus mukozasının doğrudan görülmesini, hasarın derecesini saptanmasını, darlık olup olmadığını görülmesini ve Barret özofagusu gibi şüpheli prekanseroz lezyonlardan biopsi alınmasını sağlaması nedeniyle, klinik pratikte genellikle ilk tercih edilen tanı yöntemi endoskopidir.
Gastroözofageal reflü hastalığının tedavisinde ilk basamak yaşam tarzı değişiklikleridir. Bunlar reflüyü arttıran yağlı gıdalar, alkol, çikolata ve kafein içeren gıdalardan kaçınmak, yemekten sonra en az 2-3 saat süreyle yatmamak, normal kiloda olmak, sigara içmemek ve yatak başını 15 cm. yükseltmek gibi düzenlemelerdir. Bu düzenlemelerle hafif belirtileri olan hastalar rahatlayabilir.
Proton pompa inhibitörleri (omeprazol, lansoprazol, rabeprazol, pantoprazol ve esomeprazol), reflü hastalığının tedavisinde en etkili ajanlardır.
Gastroözofageal reflü hastalığı kronik bir hastalıktır. Özofajit iyileştikten sonra ilaç bırakıldığında olguların büyük bir kısmında şikayetler tekrar başlar. Bu nedenle uzun süreli idame tedavisine gereksinim olabilir.
sn arıtmık ve sn KMX var bıldıgım........
Ağrı kesici kullananlara bir uyarı:
APRANAX >> >>Vatandasin biri, hafta sonu arkadasinin evine gidiyor. Cok
basi agridigindan, arkadaşı ona bir Apranax veriyor. Vatandas yutmadan once ilaci agzinda cigniyor bir kaç dk. sonra suurunu kaybediyor.
Cevresindekileri tanimamaya basliyor. Apar topar hastaneye kaldiriyorlar ve orada anlasiliyor ki; sebep beyin kanamasi.
Nedeni ise, doktorlarin aciklamalarina gore; agri kesicilerin
ozellikle Apranax ve türevlerinin cignenmesi ya da agizda bekletilmesi
(apranax,aprol, aprowell,naprosyn,napradol, kapnax, apraljin, aleve, synax, oprax, kısaca etken maddesi naproksen sodyum olanlar) Cignenince; etken madde beyne çok hizli nufuz ediyor ve olumcul Sonuclara yol acabiliyormus. Aman dikkat..
Sn.Selcukefendi Günün en komiğine göndermiş ama buraya daha uygun.
reflü tedavisi için
Faz 1
SOSYAL TEDBİRLER:
Yatak başının yükseltilmesi
Obes olgularda kilo verilmesi
Öğle yemeğinin ana öğün olması, sık ve az yenilmesi
Yemekten sonra 2-3 saat yatmama
Alkol ve sigarayı bırakma (ikisinin birlikte kullanımı aditif etki yapabilir)
Özellikle geceleri AÖS relaksasyonuna neden olan yiyeceklerden sakınma ( çukulata, kuruyemiş, aşırı yağlı, baharatlı, kafeinli)
AÖS relaksasyonuna yol açan ilaçlardan sakınma (antikolinerjikler, teofilin, ß-adrenerjik agonistler, a-adrenerjik antagonistler, dopamine, diazepam, opiatlar, kalsiyum kanal blokerleri, progesteron, prostoglandin E1, E2 ve A2)
Abdomeni sıkıca saran giysilerden sakınma
İLAÇ:
Antiasitler veya alginik asit
Faz 2
Histamin 2 reseptör blokerleri
Alt özofagus sfinkter basıncını arttıranlar: Prokinetik ajanlar (sisaprid)etken maddeli ilaç grupları....
Faz 3
Omeprazole,Lansoprazol, rabeprazol, pantoprazol, esomeprazol etken maddeli ilaç grupları (hepsi birden değil :D)
en son aşama
Faz 4
Antireflü cerrahi
http://img88.imageshack.us/img88/4763/gerdaktu39ow.gif
Sayın XZARA, yani ne yapmak lazım :)
yedıklerınıze ıctıklerınıze dıkkat etmelısınız....doktor deılım ama bı arkadasımda da var bu hastalık ...bır cok tatdan mahrum kaldı...:)
Minoltay
06-04-2006, 19:25
Kolit nasıl bir hastalıktır ?
Belirtileri nelerdir ?
Karın bölgesindeki aşırı şişkinlik kolit hastalığı ile ilgili olabilir mi ?
Anlaşılmıştır efendim. Doktora gidilecek, git. Hatta gitmişken cerrah olanına gideyim ki aradaki geçici çözümler faslınla uğraşmak azorunda kalmayayım.
Anlaşılmıştır efendim. Doktora gidilecek, git. Hatta gitmişken cerrah olanına gideyim ki aradaki geçici çözümler faslınla uğraşmak azorunda kalmayayım.
Reflü şikayete neden oluyorsa mutlaka önce xzara arkadaşının yazdığı basit önlemleri (yiyecek-giyecek-sigara vs) almak ve ilaç tedavisine başlamak gerekir. Bunlarla sonuç alınmazsa cerrahi son tedavi seçeneği olarak düşünülebilir. Eğer reflü hastalığı tedavi edilmezse özafagus (yemek borusu) alt uç kanserlerine yol açabilir. Ve ne yazık ki bu bölge kanserleri kötü seyreder.
Kolit nasıl bir hastalıktır ?
Belirtileri nelerdir ?
Karın bölgesindeki aşırı şişkinlik kolit hastalığı ile ilgili olabilir mi ?
Kolit ifadesi çok yuvarlak bir ifadedir. Ne yazık ki doktorların en azından bir kısmı, her karın ağrısına ve kabızlık şikayeti olana kolit tanısı koyarlar.
Örneğin spastik kolitten bahsediyorsanız, kabaca barsakların hareketlerinin iyi olmamasına bağlı olarak kabızlık, karın ağrısı gibi şikayetlerle seyreder. Yediğiniz besinlere dikkat etmeniz, ruhsal durumunuzu düzgün tutmanız, sigara-alkol vs uzak durmak önerilebilir. Ayrıca barsak hareketlerini düzenleyen ilaçlar kullanılabilir.
Yok eğer kolit diyerek Ülseratif kolitten bahsediyorsanız, o zaman mutlaka önce bir gastroenterologa gitmeniz gerekir. Çünkü bu hastalık bazen ölüme yol açabilen problemlerle seyredebilmektedir. Ayrıca kanserleşme olasılığıda vardır...
son_azrail
09-04-2006, 14:18
doktor bu ne....şaka bir yana 2 aydır böbreklerimin olduğu yere denk gelen belimde her sabah ağrı ile kalkıyorum özelikle sol tarafı daha kötü ağıryor...tam olarak omuriliğin sol tarafıyla göbek deliğimin tersine denk gelen kesimde.böbreklerimi üşüttüm diyorum sadece sabah yataktan kalktığımda hatta acıyla uyandığım dönemlerde bu ağrı var allaha sukur gun içinde hiç bir ağrı çekmiyorum...acaba böbreklerimi üşüttük dedim sanmıyorum çok uzun sürdü...dedim yatak çok sert ondandır evi değiştirdik yatakta değişti biraz daha yumuşak bir yatakta yatınca ağrı iki kat hissedildi...birde beni duyuyor sanırım yarın sabah ağrıyla kalkarsam doktora diyorum sabah ağrı az oluyor....birde sabah kalkıp direk wc ye gidip (özür dileyerek) işeyince ağrı biraz azalıyor daha sonra azalıp yok oluyor ama her sabah yeni baştan ağrıyla başlıyom acep ölecemmi?
............................. acep ölecemmi?
hiç azrailin yakınabileceğini düşünmemiştim :D
Bendeniz dişhekimiyim.
İmkanlar nisbetinde yardımcı olmaya çalışırım...
10 yıllık Pratisyen Hekimim.
5 yıl Kronik Hastalıklar polikliniğinde çalıştım.Halen Acil servis hekimi olarak görev yapıyorum.Özellikle,Diyabet(şeker hastalığı),Hipertansiyon,Hiperkolesterolemi,Astım ve bunun gibi Kronik hastalıklar ile ilgili sorularınızı elimden geldiğince yanıtlamaya hazırım.
Saygılarımla.
son_azrail
16-04-2006, 19:25
benim sorum havada kaldı...ölümden korkmaktan değil benimki yatalak kalıp başkasına yük olmak istemem..:)
benim sorum havada kaldı...ölümden korkmaktan değil benimki yatalak kalıp başkasına yük olmak istemem..:)
Öncelikle geçmiş olsun sayın son azrail.
Sanırım doktora başvurmadan ve bazı tetkikler yaptırmadan sorununuza yanıt bulmak güç olacak.Tarif ettiğiniz ağrı gerçekten de böbrek kaynaklı olabilir.Bu durumda,Tam idrar tetkiki, Ultrasonografi,İVP(ilaçlı böbrek filmi) gibi testler gerekebilecektir.İdrar yaparken yanma,sık idrara çıkma,daha önce böbrek taşı düşürme öyküsü,ailede böbrek taşı öyküsü,idrar renginde değişiklik gibi yakınmalarınız var ise bir Üroloğa başvurmanızı salık veririm.Öte yandan tarif ettiğiniz ağrı yansıyan ağrı nedeni ile tamamen ilgisiz bir durumdan da kaynaklanabilir;fakat çok muhtemelen yatalak kalmayacaksınız.
Saygılarımla.
yahu ben uyuyamıyorum
saat 3 oldu yıne uyuyamıyorum.
hep boyle 6 da kalkmama ragmen bu saate yıne uyuyamıyorumm..
narkoz verecem kendıme artık...
ayranda ıcsem sutde ıcsem rakıda ıcsem yokkk yokk yokkkk...
sayın bourbon stresiniz var birde aklınızdan çıkaramadığınız problemleriniz var sürekli aklınızda kalan bu düşünce ve problemleri unutmanız gerekiyor.(((((tahminimce)))))..stres uzun süreli olursa mide yi etkiliyor ve gastrit oda ülsere dönüşüyor.stresli kişilerde mide çok asit salgısı yapıyor o asitte midede hasar oluşturuyor ve gastrite yol açıyor.düşüncelerim bundan ibaret.geçmiş olsun.kendinize dikkat edin sağlıcakla kalın.
yahu ben uyuyamıyorum
Miyavvvv:gulen:
radyolog
23-04-2006, 11:13
Sayın XZARA, yani ne yapmak lazım :)
MERHABALAR BENDENİZ RADYOLOJİ UZMANIYIM 26 YIL 8 AY LIK DEVLET HİZMETİ SONRASINDA 16 /02/2006 DA EMEKLİ OLDUM ELİMDEN GELDİĞİNCE ARKADAŞLARA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞACAĞIM TOPİC DE İYİ DÜŞÜNÜLMÜŞ BU ARADA:
YEMEKLERDEN HEMEN SONRA YATMAYIN-UZANMAYIN ASİTLİ (KOLA-LİMON-GAZLI İÇECEKLER)DEN UZAK DURUN SİGARAYI BIRAKIN ALKOL Ü MODERE(ILIMLI) KULLANIN KIRMIZI ET YEMEYİN TAVUK-BALIK TÜKETİN
VE HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ:
STRES TEN UZAK DURUN (DEMESİ KOLAY DEĞİL Mİ)
HAYIR BEN YAPAMIYORUM BÜ:TÜN BUNLARI BİZİM ELİMİZE DÜŞTÜNÜZ MÜ İŞTE BÖYE YAPARIZ ADAMIgulen: :gulen:
GEÇMİŞ OLSUN SN RED KİT
camarors
23-04-2006, 15:41
yahu ben uyuyamıyorum
Doktor degilim ama nakite gecersen sikayetinin kaybolacagini dusunuyorum:D
Nakite gecince de borsa yukselirse, gelsin kabuslar:D
yahu ben uyuyamıyorum
Uyku için içeceklerin en iyisi BİRA dır. İçinde şerbetçi otu vardır, sakinleştirir ve uyutur. Siyah bira daha yararlıdr. Bir deneyin.
Saygılar
ekselans
23-04-2006, 18:24
yahu ben uyuyamıyorum
Sn bourbon Aynı dertten Muzdarib durumdaydım
1 aydır uyuyabiliyorum.
Nasıl mı ?
Saat 20:00 den sonra çay kahve yada kafein içeren hiçbirşey içmemeye çalışıyorum.
Papatya- nane limon -hatme çiçeği terkibi çay içmeye başladım
23:00 den evvel kesinlikle az dahi olsa çok uykum gelse bile uyumamaya çalışıyorum.Ve tv yi kapatıyorum .
Akşam Aşırı yemek yemekten kaçınıyorum.Ve yemekte çok az sarımsaklı yoğurt
tüketiyorum.
Yatmadan önce yapabildiğim kadar mekik çekiyorum :)
belki faydası olur
Doktor arkadaşlarımın dikkatine,
sizlerden bir bilgi rica edecektim... antalya da bir arkadaşım 3 veya 4 çeşit ilaçla intihar girişiminde bulunmuş... tahmini ilaçlar
1 kutu diazem tablet
1 kutu xanax tablet
1 kutu kalp ilacı (tahminim annesinin kalp ilacı olan inhibace plus)
1 kutuda etken maddesı dopamın olan bir ilaç...
istanbuldan günü birlik durumunu öğrenmeye gittim ama tatmin edici cevaplar alamadım... sanırım kutulardaki ilaçların hepsini yutmamış ama hepsini yutmuş gibi kontrole almaya çalışıyorlar...
ilaçları aldıktan sonra tahmini bulunma suresi 5-6 saat civarı. ve şuan komada deniyor...
soru 1 : sağlığın geri dönme ihtimali varmıdır...
soru 2 : ölemezse :confused: aldığı bu ilaçlar kendisinde ileride bir sıkıntı bırakırmı...
soru 3 : intihar etmiş birini dövmek caiz midir... hazır ötenazi isteyen birini ben ellerimle öldürsem onu adamdan sayarlar mı....
soru 4 :bir dahaki seferlere nasıl bir kombinasyon yapsın ölebilmek için :):) böyle ailesi de hastaneye git gel yoruluyor....
not: bu ikinci girişim olduğu için biraz sinirlerim gevşedi
sizlerden bir bilgi rica edecektim... antalya da bir arkadaşım 3 veya 4 çeşit ilaçla intihar girişiminde bulunmuş... tahmini ilaçlar
1 kutu diazem tablet
1 kutu xanax tablet
istanbuldan günü birlik durumunu öğrenmeye gittim ama tatmin edici cevaplar alamadım... sanırım kutulardaki ilaçların hepsini yutmamış ama hepsini yutmuş gibi kontrole almaya çalışıyorlar...
ilaçları aldıktan sonra tahmini bulunma suresi 5-6 saat civarı. ve şuan komada deniyor...
soru 2 : ölemezse :confused: aldığı bu ilaçlar kendisinde ileride bir sıkıntı bırakırmı...
soru 3 : intihar etmiş birini dövmek caiz midir... hazır ötenazi isteyen birini ben ellerimle öldürsem onu adamdan sayarlar mı....
soru 4 :bir dahaki seferlere nasıl bir kombinasyon yapsın ölebilmek için :):) böyle ailesi de hastaneye git gel yoruluyor....
Bu kadar ilaç alacaksın...5-6 saat sonra bulunacaksın normalde yaşama şansı zor.
Yazılan ilaçlardan birinde hata var gibi her ne kadar 8 yıldır ilaç yazmıyorum ve ilaç tanıtım elemanları bize sırf ilaç yazmıyoruz diye çalışmıyorlar ama dopamin hap olarak kullanılmaz.
Arkadaşınız olasılıkla düzelir ama bundan sonrasında mutlaka psikiyatrik destek alması gerekir çünkü intihar girişimi genellikle devam edecektir.
1 kutu diazem tablet
1 kutu xanax tablet
Sayın Bonnie nin de belirttiği gibi dopamin in tablet formu yoktur.Buradaki en sıkıntılı ilaçlar diazem ve Xanax olup benzodazepin grubu bu ilaçlar solunum depresyonu yaparlar.5-6 saat bu ilaçların kana karışması için fazlasıyla yeterli olup arkadaşınızın bu her iki iaçdan da birer kutunun tamamını içtiğini sanmam. Şayet bilinci açılır da kendine gelirse olasılıkla sekel(kalıcı araz)kalmaz.Umarım sağlığına kavuşur.Geçmiş olsun.
Sn. bonnie, sn. zyprexa... ilginize teşekkür ederim... 4. gün bilinci yerine geldi.... anlayacağınız ölemedi (elimden kurtarabilirlerse :)) paçayı yırttı görünüyor...
varyemez
04-06-2006, 02:58
ogame belasından nasıl kurtulabilirim?
redkitten acil cevap istiyorum,bak hala filo pesindeyim yazarken bile.....:)
sn. varyemez bu işlerin doktoru empetanı red kit miydi... bileydim rise of nations oyununda zorlandığım bir iki levelda ona bende danışırdım :)
son_azrail
20-08-2006, 15:18
Bayadır birşeyler yazılmamış buraya bari ben bişeyler yazayım....3 tane ila. var nette aradım bulamadım gören bılen anıyan tavsiye eden olurmu bu ilaçları:) doktor size verse bir doktor olarak kullanırmısınız?
1- Nopain 250 mg (Naproxen(as sodium) USP
2- Myogesic Orphenadrine Citrate 35 mg & Paracematl 450 mg/tab.
3-Julphar vit.B1+B6+B12 bana 2 ay bunu kullan dediler...kullansammı?yan etkleri olurmu ılaç kutuda gelmedigi için bulundugum yerde okuyacak bişide bulamadım:)
reflu icin oda sicakliginda sut iciceksin ama yudum yudum azar azar. ne zaman yanma hissedersen o zaman 4-5 yudum.
son_azrail
21-08-2006, 11:56
Bayadır birşeyler yazılmamış buraya bari ben bişeyler yazayım....3 tane ila. var nette aradım bulamadım gören bılen anıyan tavsiye eden olurmu bu ilaçları:) doktor size verse bir doktor olarak kullanırmısınız?
1- Nopain 250 mg (Naproxen(as sodium) USP
2- Myogesic Orphenadrine Citrate 35 mg & Paracematl 450 mg/tab.
3-Julphar vit.B1+B6+B12 bana 2 ay bunu kullan dediler...kullansammı?yan etkleri olurmu ılaç kutuda gelmedigi için bulundugum yerde okuyacak bişide bulamadım:)
ahaa aynı ilaçları doktor banada verdi acaba kullansakmı:) kaynamasın arada diye yazdım:)
Banada, hiç inanasım yok ya Ehler's Donlas sendromu teşisi kondu ama genetik yönden test yaptırmam istendi özellikle tip 6 için neresi yapar bu testi istanbulda bilen var mı?
son_azrail
23-12-2006, 01:12
Rush kardeşimize bir daha allah tan rahmet dileyerek başlayalım cümlemize....
ufak bir soru....
bir bayanda erkeklik hormonunun baskın olması anne olmasını engellermi...birde yumurtlarının kırılmıyor olması...?
varyemez
23-12-2006, 01:16
Rush kardeşimize bir daha allah tan rahmet dileyerek başlayalım cümlemize....
ufak bir soru....
bir bayanda erkeklik hormonunun baskın olması anne olmasını engellermi...birde yumurtlarının kırılmıyor olması...?
hormonal dengesızlıkler tedavı edılebılıyor
:o :aglayan: üzüldüm ya!!!
son isteğini yerine getirememiş gibi olmuşuz:o
bari dua edeyim,Allah gani gani rahmet etsin...Banada, hiç inanasım yok ya Ehler's Donlas sendromu teşisi kondu ama genetik yönden test yaptırmam istendi özellikle tip 6 için neresi yapar bu testi istanbulda bilen var mı?
Reflü sanırım borsa ile ilgilenenlerin, bu bağlamda hisse net üyelerinin çoğunda sıklıkla rastlanır zannımca.
yaylakemal
23-01-2007, 22:45
Dinlenme anlarımda göğsümün kalp taraflarında ağrı oluyor.Öğretmenliğin veya
borsanın stresinden olabilir ama postu sermek zor.
Kardiyalog eforlu EKG testinden sonra sende sporcu kalbi var yani çok iyisin diyor.
Babam hiç hasta olmadı ve 47 yaşında 1 saatte miyokart enfarktrüs'ünden gitti.
Ben 51 yaşındayım,Alman hastahanesi'nde kalp damarlarını anjiyosuz görüntüleyen bir cihaz varmış.
Ücreti,emekli sandığı(çalışan) ne kadarını karşılar?
Borsayla ilginen sağlıkçılardan tavsiye bekliyorum..
Sayın Hisse.Net ailesi;
Bizim çocuk 8 aylık ve ilk defa hastalık gördük.....
Acaba aranızda 6. hastalık nedir bilen varmı ??? Doktor adının 6. hastalık olduğunu söyledi......
(Yanlış anlaşılmasın doktora güvenmediğimden değil ama ilk defa hasta olunca insan korkuyor.)
39 derece civarı ateş var, isal çok değil, hiç birşey yemiyor sadece su içiyor ve hep uyumak istiyor.... Çocuk 2 günde perişan oldu.....
Başına gelmiş olanlar ve gelme adayı olanlar için bir bilgi olsun diye soruyorum.......
Herkese sağlıklı günler dilerim...... :)
Sayın Hisse.Net ailesi;
Acaba aranızda 6. hastalık nedir bilen varmı ??? Doktor adının 6. hastalık olduğunu söyledi......
(Yanlış anlaşılmasın doktora güvenmediğimden değil ama ilk defa hasta olunca insan korkuyor.)
39 derece civarı ateş var, isal çok değil, hiç birşey yemiyor sadece su içiyor ve hep uyumak istiyor.... Çocuk 2 günde perişan oldu.....
Başına gelmiş olanlar ve gelme adayı olanlar için bir bilgi olsun diye soruyorum.......
6. Hastalık
6 ay ve 2 vas arasındaki çocukları daha çok etkile*yen bu hastalık, halk arasında gülcük ya da 3 gün ateşi olarak bilinir. 3 gün kadar süren yüksek ateş ilk belirtileri arasındadır. Ateş düştükten sonra ço*cuğun vücudunda kırmızı kabarıklıklar belirir. Ke*sin bir tedavi yöntemi olmadığı gibi, ciddi sorunlara da yol açmaz. Parasetemol içeren ilaçlar verilerek ateş düşürülmeye çalışılır. Aspirin ise tercih edilmeyen bir ateş düşürücüdür.
geçmiş olsun abi...benim bildiğim bunlar seni mutlu edeceğini düşünerek koyu yazdım abi..tehlikeli değilmiş analdığım kadarı ile...onlar bizim geleceğimiz...kal sağlıcakla..
Sayın Hisse.Net ailesi;
geçmiş olsun.
aramızda doktor arkadaşlar vardır sanırım sana detaylı bilgi verirler.
6. Hastalık
geçmiş olsun abi...benim bildiğim bunlar seni mutlu edeceğini düşünerek koyu yazdım abi..tehlikeli değilmiş analdığım kadarı ile...onlar bizim geleceğimiz...kal sağlıcakla..
Teşekkürler,
İnsan ilk defa karşılaşınca ve ismi sanki çok ender rastlanan bir hastalık gibi olunca korkuyor....
O zaman bizim 1 gün geçti kaldı 2 gün.....
:)
6.hastalık, eskiden çocukarın ateşi çıktığında 'üşüttü' deniyordu, şimdi 6.hastalık deniyor, viral bir hastalık, bebeklerde genelde diş çıkarma zamanlarında direnç düşüyor, biraz rüzgarda da kaldığı zaman bebek üşütüyor
ve ateşi çıkıyor, 39 civarı ateş her ne kadar belli bir tehlike işareti ise de (havale yönü ile veya başka bir hastalığın habercisi vb.) ve bu gerçekten 6.hastalık ise, 3-5 gün arası ısrar eden ateş, bebekte terlemenin pek olmaması
ve tabii ki huzursuzluk, mama,meme isteksizliği ile gidiyor ve annenin, babanın da canı oldukça sıkılıyor, ateş düşürücü (paracetamol içeren), sirke sürmek (hekimler kızabilir ama işe yarayan bir yöntem) bebeği rahatlatıyor, bebek bu ilk ateş sayesinde rakiple savaşmayı öğreniyor, havale yönünden uyanık olmak gerekiyor, ancak ısrarla ve sürekli biçimde soğuk banyo yaptırmak, bebeği tamamen soymak gibi eskiden olmazsa olmaz diye kabul edilen yöntemlere
ihtiyatla yaklaşmak gerekiyor, yani bebek ne çok üşütülecek, ne de çok ısıtılacak, orta yol takip edilecek en ufak can sıkıcı durumda doktora gidilecek diyorum .
Ayrıca bu süre sonunda güzel bir terleme ve vücütta kırmızı benekler çıkarak
ateş düşüyor.
Mutlaka Süt İçin
Süt vücut direncini arttırıyor
Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tanju Besler, insan vücudunun hastalıklara karşı daha dirençli olması için her yaşta mutlaka süt tüketilmesi gerektiğini bildirdi.
Besler, Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ile
Tetra Pak Türkiye işbirliğiyle Mersin Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Sağlıklı Süte Çağrı'' seminerinde, dünyada çocuk ölümlerinin büyük çoğunluğunun yetersiz ve dengesiz beslenmeden kaynaklandığını belirtti.
Toplumda beslenmenin bilinçli yapılması halinde çocuk ölümlerinin azalacağını ifade eden Besler, ''ABD'de çok küçük yaşlardan itibaren beslenmenin önemini vurgulamak için okullarda ve okul öncesi eğitimde bilgilendirme programları yürütülmektedir. Dolayısıyla eğitim şart'' dedi.
Besin değeri yüksek olan sütün yaşamın her döneminde vazgeçilmez olması
gerektiğini ifade eden Besler, şöyle konuştu: ''Doğumdan itibaren yaşamın her evresinde süt içilmesi gerekiyor. Bir bardak sağlıklı sütle kalsiyum ve fosfor gibi mineral ihtiyacının yarısı karşılanıyor.Kemik sağlığı, diş sağlı ve vücudun enerji mekanizmasında kalsiyuma ihtiyaç vardır. İnsan vücudunun hastalıklara karşı daha dirençli olması için her yaşta mutlaka süt tüketilmesi gerekiyor.''
ARAŞTIRMADAN ÇIKAN SONUÇ
Tetra Pak Türkiye Kurumsal iletişim Müdürü Yasemin Ayginin de açıkta satılan sütün düşük olan vitamin değerinin, kaynatıldıktan sonra önemli oranda kaybolduğunu söyledi.
Uluslararası standartlarda, 1 mililitre sütte kabul edilebilir bakteri miktarının 5 bin iken, HÜ tarafından açık süt örneklerinde yapılan incelemede bu sayının 100 bine kadar yükseldiğinin belirlendiğini ifade eden Ayginin, şunları
kaydetti: ''Yapılan saha araştırmasında, Ankara'nın 39 semtinden elde edilen 150 sokak, 109 UHT ve 41 pastörize süt örneği üzerinde yapılan laboratuvar analizlerine göre, UHT uzun ömürlü sütün insan sağlığı açısından tüm standartlara uygun özellikler taşıdığı açıkça ortaya çıktı.''
Sayın Hisse.Net ailesi;
6.hastalık..
Çocukluk hastalıklarından, üç ila dört gün süren yüksek ateşin arkasından başlayan döküntülerle kendini gösteren virus rahatsızlığı.
Çocukluğumuz bütün hastalıkların sırasıyla geçirildiği, ilkokul sıralarında devamsızlıkların genellikle bulaşıcı hastalıklar sebebiyle olduğu döneme rastladı...Aşıların aynı enjektörün sırayla kollarımıza dürtülmesi suretiyle yapıldığı seneler...Bu dönemde aileler birbirlerinin çocuklarının hastalıklarına da ilgi gösterir, kadınlararası muhabbetlerde kimin çocuğunun ne "çıkardığı" önemli yer tutardı...Ortalıkta gezer ve kadınların anlatııklarına kulak kabartırken beşinci hastalık ve altıncı hastalık terimleri kulağıma çalınmıştı...O zamanlardan aklıma yerleşen bu hastalıkların bir sırası olduğu ve en sonuncunun da altıncı hastalık olduğu şeklindeydi...Felancanın çocuğu altıncı hastalık olmuş dediklerinde "vay be bitirmiş sonuna gelmiş diye düşünürdüm".:he:
geçmiş olsun..:)
Değerli arkadaşlar, doğrudan yapıştırdım imla ve noktalama için özür dilerim,
Sevgiler.
IZMIR'DE YASAYAN BERRAK CANAKLI ISIMLI 18 AYLIK KIZIN 'SPINAL MUSCULAR>>>ATROPHY (TYPE 1)' ISMINDE BIR KAS VE SINIR HASTALIGI ILE ILGILI OLARAK,>>>ANNESININ VE BABASININ BILGI ALABILMEK AMACLI HAZIRLAMIS OLDUGU,>>>>>><http://berrakcanakli.org/>>>>>>>SITESINI ZIYARET EDIN VE BU ADRESI GONDEREBILDIGINIZ KADAR ÇOK ADRESE>>>GÖNDERIN.>>>BEBEGIN ZAMANI GITTIKÇE AZALIYOR LUTFEN OKUYUN VE YARDIMCI OLUN MADDI>>>ISTEK DEGILDIR!>>>>>>BERRAK BEBEGIN HAYATI ICIN.>>>>>>ÖZELIKLE TANIDIGINIZ DOKTORLARA VE BU KONUDA BILGI SAHIBI OLABILECEK>>>KISILERE...>>>>>>LUTFEN ACELE EDIN.>>>>>><http://berrakcanakli.org/>
Serenler
15-06-2007, 18:30
http://img459.imageshack.us/img459/3636/clipimage0ab8.gif
http://img459.imageshack.us/img459/9651/clipimage002hr1.gif
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.