YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
ALTIN ÖĞÜT: Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır.
MÜZELER GEÇMİŞİ GELECEĞE BAĞLAYAN KÖPRÜLERDİR. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Metin ve Fotoğraflar:Aynur Koç Mersin Müzesi Sn. Aynur Koç’a teşekkürler k_aynurkoc1@yahoo.com.tr
muzelere bakınca ne kadar zengın bı kulture sahıp oldugumuz aklıma gelıyor. demekkı dunyadakı dıyer medenıyetler ( suan var olanlar ) utanmasın dıye tarıhımızı cıkarıp yuzlerıne vurmuyoruz aksıne onlar utanmasın dıye sular altına gommeye calısıyoruz ( batman - hasan keyf ) gıbı
Forumun ''kültür-sanat'' topiklerine baktım;''müzekart'' ile ilgili bir topik açılmış mı diye..Bulamadım..Başka yerlerde bu konu işlendimi bilemiyorum.. Sayın Pinky'nin blogunda müzelerin işlendiğini görünce buraya yazmayı uygun gördüm... Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB'ın işbirliğiyle yeni bir uygulama başlatılmış haziran ayında.. İnternet yoluyla da müracaat edilebilen MÜZEKART için 20 ytl ödüyorsunuz..Bir yıl boyunca tüm müze ve ören yerlerini ücretsiz gezebiliyorsunuz.. Bilgilerinize: http://www.muzekart.com/ Bilgi: http://64.233.183.104/search?q=cache...lnk&cd=4&gl=tr
İnternet yoluyla da müracaat edilebilen MÜZEKART için 20 ytl ödüyorsunuz..Bir yıl boyunca tüm müze ve ören yerlerini ücretsiz gezebiliyorsunuz.. Bilgilerinize: http://www.muzekart.com/ Bilgi: http://64.233.183.104/search?q=cache...lnk&cd=4&gl=tr Teşekkürler Sn. e-fulya
bugun sabah cnn turk te turızm bakanı ertugrul gunay vardı ve acıkladı muze kart olayından toplam muze sayısına kadar toplam 115 muzemız varmıs yurt genelınde fakat cok onemlı bı vurgu yapıldı MUZELERDE SERGILENEN ESERLER DEPOLARDA CURUMEYE BIRAKILAN ESERLERIN SADECE %10 U KADARMIS ne kadar yazık... okadar cok mıllı emlakta ve devlette arazı var ıyı guzel mevkılerde ozellestırecegıne yap muze uzun vadede getırısı ozellestırmeden elde edılenın enaz 10 katı olur.... yok yok basa mutluka dıplomasının hakkını verecek lıderlerın gecmesı sart
Dionyzos –Panter üçlü heykel grubu M.S.2-3 y.y Soli Kazısı
İnternet yoluyla da müracaat edilebilen MÜZEKART için 20 ytl ödüyorsunuz..Bir yıl boyunca tüm müze ve ören yerlerini ücretsiz gezebiliyorsunuz.. Bilgilerinize: http://www.muzekart.com/ Maalesef her kartın % 20'si sözleşme gereği peşinen Ankara Belediyesi bütçesine gidiyormuş. Diğer şehir müzelerine katkı çok azmış.
Müzekart... Forumun ''kültür-sanat'' topiklerine baktım;''müzekart'' ile ilgili bir topik açılmış mı diye..Bulamadım..Başka yerlerde bu konu işlendimi bilemiyorum.. Sayın Pinky'nin blogunda müzelerin işlendiğini görünce buraya yazmayı uygun gördüm... Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB'ın işbirliğiyle yeni bir uygulama başlatılmış haziran ayında.. İnternet yoluyla da müracaat edilebilen MÜZEKART için 20 ytl ödüyorsunuz..Bir yıl boyunca tüm müze ve ören yerlerini ücretsiz gezebiliyorsunuz.. Bilgilerinize: http://www.muzekart.com/ Bilgi: http://64.233.183.104/search?q=cache...lnk&cd=4&gl=tr Bu uygulama cok ilginc ve bu konuya merak salanlari tetikleyici gucte.. Sahip oldugumuz degerlerin farkinda degiliz maalesef. ITALYA yi gezdikten sonra buna iyice karar verdim. Cunki Italya da ozellikle ROMA da tarih ile ic icesiniz. Utandiklari "collesium" haric, (Gladiyatorlerin carpistiklari arena) cunki ROMA imparatorlugu doneminde 3 milyon kisinin bu arena da olduruldugunu ifade ediyorlar. Ozellikle menderes doneminde acilan Yollar vasitasi ile pek cok tarihi eserin-yol inşaati nedeni ile-YOK edildigini duydum buyuklerimden!! Muzelerde sergilenenler, millet olarak yagmacilardan ve tarihe olan saygisizligimizdan arta kalanlardir. Onlar bile o kadar coklar ki, depolarda "curumeye" terk edilmisler!! Bu yaziyi okuyan her forum uyesi kendine şu soruyu sorsa; En son ne zaman bir MUZEYE gittim?? Verilecek cevap, demek istediklerimi daha iyi anlatacaktir.
bikmisbroker En son ne zaman bir MUZEYE gittim?? İlginç bir topik konusu olabilir.
Kadın büstü Roma Dönemi M.Ö. 30-M.S.330
Genç Kadın büstü Roma Dönemi M.S.2y.y
Genç Kız Başı Roma Dönemi M.S .3-4 y.y
Roma İmparatoru Hadrianus’un Başı
Arkaik heykeller şematiktir. Heykeller frontal şekilde dik duran bacaklarda birinin öne atılmış, kolları iki yana sarkıtılmış ve eller yumruk yapılmış şekilde tasvir edilir. Yüz donuk bir ifade taşır. Tesbih tanesi gibi dizilmiş, başa yapışık ve aşağı düşen saçlar söz konusudur.
Frontalite bozulur = Gövdeyi ayıran dikey çizginin orta eksenden kayması. Yüz çizgileri duyguları yansıtmaya başlar. M.Ö.4 y.y kişilerin yüzlerindeki anlam yoğunlaşır. Gövdelerin duruşu uyumlu bir dengeye kavuşur. Doğallık önem kazanır.
Çeşitli tipler canlandırılmış.Gövdenin girinti ve çıkıntıları yumuşak geçişlerle bağlanmış. Çok ince işçilik sağlanmış. Haraketlerde taşkınlık abartı söz konusu olmuş. Dalgalı saç, gözlerin trajik biçimde yukarı doğru bakması, çatık kaşlar, ağzın yarı açık olması en belirgin özellik.
Klasik Yunan etkisinde kalan dönemden Yunan Heykelleri’nin kalıpları alınmış. İnsan yüzünün gerçeğe uygun bir biçimde canlandırıldığı portre heykelleri Roma Dönemi’nde önemli bir dal olarak gelişmiş kopya edilen örneklerin tarihlenmesinde büyük katkısı olmuş.