Blog Yorumları

  1.  Avatarı
    hocam yyapı ve akenr hakkında kısa ve uzun vade bilgi verebilirmisiniz...
  2.  Avatarı
    Hocam Otkar portfynzde de yok ama bilgilendirrseniz sevinirmmm
  3.  Avatarı
    Süpermiş çok teşekkürler
  4.  Avatarı
    Teşekkürler Paylaşımlarınız için.
    Updated Dün at 15:51 by asabi
  5.  Avatarı
    bugun haftasonu radarıma takılan uluunda 2.21-2.22 den pozisyon açtım, kısa vadede bu fırtınalı günlerde hedefim 2.45-2.50... Portfoyumun bir kısmını seçim sonuçlarını görene kadar askıya aldım, yataş ağırlıklı olmak üzere hisse taşımaya devam ediyorum, herhangi olumsuz bir durumda başta btcim ,grnyo, etyat( temettü sonrası 1-2 hafta hareketli olabilir) nttur vakfn olmak üzere, borsanın tersine hareketler gerçekleştirip hedeflerine ulaşabilirler....
  6.  Avatarı
  7.  Avatarı
    Dün pazar günü programımızı uyguladık. Önce Töngül pidesiyle kahvaltımızı yaptık. Sonra kabristana Nurtenimi ziyarete gittik. Karşı Sırada yatan arkadaşımız avukat Kemal Özlüye de dua ettik. Babası Ödemişin renkli simalarından babası rahmetli Muhittin Hoca'yı andık. Bir yaz Sabahı gün ağarırken Kemal bir gürültüyle uyanır. Ne Görsün babası av çiftesiyle hayat Dediğimiz balkondan Bahçeye dikkatle Nişan almakta. Baba ne yapıyorsun,ateş edersen mahalleyi ayağa kaldırırsın. Hoca Öfkeyle :sus ülen! Baçede Karatavuk var. Baba sakın ateş etmeyesin. Ne tıngırdıyosun, ben tetiği yavaşçene çekincem!
    Ikisinin de ruhları şad olsun!
  8.  Avatarı


    39 Tür
  9.  Avatarı


    Sesleniş
  10.  Avatarı


    Ses
  11.  Avatarı


    Şekil Değiştirme
  12.  Avatarı


    Gülümseyen Yüz
  13.  Avatarı


    Renk
  14.  Avatarı


    Dans
  15.  Avatarı


    Proje Tanıtımı
  16.  Avatarı
    Evrenin oluşumuna ait sav Big-ben dedikleri büyük patlama. İnsan oysaki düşünmeye devam ediyor ve soruyor: peki ya daha öncesi???? Bu düşünce beni yine 7-8 yaşlarındaki günlerime götürdü. Amerikan dergilerinden alıntı Flash Gordon bizde türkcesi Baytekin idi. Bu dergide Baytekinin arkadaşı olan profesör içi yaşam ve yolculuklar açısından gerekli kurulum ve teknolojiye sahip büyük bir küre yapar. Kürenin özelliği saat yönünde dönerse küçülmeye aksi yönde dönerse büyüyerek hareket etmeye başlar. Baytekin ve arkadaşları küreye biner ve küçülme yönünde harekete başlarlar. Masa üstündeki 1 lira büyüklüğündeki paranın içine girerler, orada atom parçacıklarının da bulunduğu değisik bir evrene geçerler. Burada bizim evrenimiz gibi galaksiler, yıldızlar gibi birçok gök cisimlerine rastlarlar.Yüzeyine indikleri bazı yıldızlarda değişik yapıda canlılara ve tehlikeli olaylara tanık olurlar. Birkac seneden sonra dönüş başlar ve profesörün hangarındaki paradan çıkıp kızağa otururlar. Profesör telaşla Baytekine niye hemen döndünüz der. Burada Albert Einstein"in görecelik teorisinden alıntı vardır. Yani zaman üstünde bulunduğumuz yerin süratine bağlı olarak yavaşlar, ya da hızlanır. İşte sizlere soruyorum: acaba biz de böyle bir paranın veya benzer cismin içinde miyiz?????
  17.  Avatarı
    Şu anda Ödemiş Hürriyet caddesindeki evimizin 3.cü kat balkonunda 3 Eylül parkına karşı oturmaktayım.Günlerden 22 Mayıs 2015 cuma. Kuran okuyan birisinin hoparlörden sesi geliyor. Büyük Önderimiz Atatürk'ü anımsıyorum. Birkaç yıl daha Ömrü olsaydı Kuran'ın Türkçe'sini düzenleyecekmiş. O zaman bu sahte dincilerin kozu ellerinden Alınacak ve Tanrı'nın gerçek ayetleri hepimizin malumu olacaktı. Çoğumuz okunan kuran ve duaların manasını bilmeden âmin deyip geçiyoruz, Tanrı kabul etsin. Hele Tanrı uludur diye başlıyan ezan yerine Allahuekber sesleri AKP sayesinde bangır bangır yükselirken (hasta mı var,uyuyan insan ve bebekler mi var?) diye Düşünen yok. Gerçi buna benzer uygulama diğer devletlerde de var. Örneğin kazandığım bir bursla 1954 un te gittiğim Perugia (Orta İtalya'da) öğrenci yurdu yakınındaki kilise çanının sesleri nedeniyle genelde geceler saat 1 ile 1.15 arasında uyuyabiliyordum Gece 12.45 te çan saat için 12 defa dakikalar için de 9 defa toplam 21 defa ağır ağır çalardı, uyu uyuyabilirsen. Nerelerden nereye geldim.
  18.  Avatarı
    Sağlıklı gıda ürünleri bulmanın giderek zorlaştığı ortamda, yağlardan doğru şekilde yararlanmayı başarmak daha da önem kazanıyor.
    Teşekkürler.
  19.  Avatarı
    1947 yılı yazında Akhisar'dan Ödemişe GÖÇ ettik. Kiralanan evimizde tamirat olduğundan direkt Gölcük'te Kavurmacı kahvesi ilerisideki Eşmenlerin evine yerleştik. O Günler'de futbol sahası ve Boğaz mevkiine giden iki yanı uzun Söğüt ağaçlarının sıralandığı Saraçoğlu bulvarı da diz boyu otlarla halı gibi kaplıydı.Gölde her saniye yüzeyi aşan sıçramalar yapan ufak çay Balıkları ayrı bir güzellik katardı manzaraya.Bu çay ve sazan Balıkları Ada mevkindeki saz bitkilerinin suya Düşen tozlarını yedikleri için doğal bir ÇÖPÇÜ görevi üstlenirdi. Bu şekilde temizlenen göle günde 2 hatta 3 defa girer,yüzerdik. Taa ki canavar yayın balıklarını göle atıncaya kadar. Yayınlar çay ve sazan balıklarını yeyip bitirdikleri için bu günkü pisliklere neden oldular. Bu Yüzden değme babayiğit bu günler göle girme cesaretini gösteremez. (Devamı bundan sonraki yazımda!)
  20.  Avatarı
    SÜT İLE İLGİLİ DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR UZMAN DİYETİSYEN TURGAY KÖSE, SÜT İLE İLGİLİ TÜM MERAK EDİLENLERİ YANITLIYOR.

    14.05.2015

    “UHT sütte hiçbir besin değeri yoktur, kutu sütler uzun süre bozulmuyor çünkü içinde katkı maddesi var, sokak sütleri organik ve doğaldır” gibi süt ile ilgili pek çok farklı ve çelişkili haber duyuyoruz. Peki, nedir bu haberlerin doğruluğu? Hangi sütleri tüketmeliyiz? Süt ile ilgili duyduğumuz bilgilerin doğru cevaplarını Uzman Diyetisyen Turgay Köse’den öğreniyoruz.

    UHT sütler uzun süre bozulmuyor çünkü içinde koruyucu katkı maddesi var (YANLIŞ)

    Pek çok kişi UHT sütlerin uzun süre dayanmasının altında yatan sebebin içine katılan katkı maddelerinden kaynaklı olduğunu düşünse de bunun asıl sebebi; uygulanan ısıl işlem ve 6 katmandan oluşan özel ambalaj. UHT yöntem ile süt 4-6 saniye gibi çok kısa bir sürede 135-150˚C’ye kadar ısıtılıp oda ısısına soğutulur. Böylece süt besin değerini kaybetmeden mikroplardan arınmış olur. Zararlı maddelerden arınan süt katkı maddesine ihtiyaç duymaz ve ambalajı açılmadığı takdirde 4 aya kadar tazeliğini koruyabilir.

    UHT ambalajlarında kullanılan alüminyum insan sağlığına zararlıdır (YANLIŞ)

    UHT sütlerin ambalajlarında kullanılan alüminyum, ışık ve oksijen geçişini önleyici bir ara katman olarak işlev görmektedir. Ancak aliminyum, süte kesinlikle temas etmediği için insan sağlığına asla zarar vermemektedir.

    UHT işlemi sırasında mikroorganizmaların yanında faydalı bakteriler de ölüyor (YANLIŞ)

    Probiyotik yani faydalı bakteriler yoğurt, peynir ve kefir gibi fermente olmuş süt ürünlerinde bulunur. Gerek çiğ gerekse pastörize veya UHT sütlerde probiyotik bakteri bulunmaz. Dolayısıyla UHT işleminin sütte bulunan faydalı bakterileri öldürdüğü görüşü yanlış bir düşüncedir.

    Sokak sütünün besin değeri UHT sütten daha yüksektir (YANLIŞ)

    UHT işlem sütü güvenle tüketebilmemiz için sütün besleyiciliğini kaybetmeden içindeki zararlı mikroorganizmalardan arındırılmasıdır. Sokak sütlerinde hijyenik sağım, taşıma ve dağıtım koşullarına uyulmadığında mikroorganizma yükü ve besin değeri açısından sıkıntılar yaşanır. Ayrıca evde ısı-zaman kontrolsüz yapılan kaynatma işlemi, sütün besin değerinde UHT işlemine göre çok daha yüksek kayıplara yol açar.


    Süt tüketmek kansızlığa neden olur (YANLIŞ)


    Süt, pek çok besin öğesi bakımından çok zengin olmasına rağmen, yeterli oranda demir minerali içermez. Diğer yandan kansızlığa da neden olmaz. Kansızlığın engellenmesi için karaciğer, balık, tavuk, kırmızı et, yumurta, kuru baklagiller gibi demir içeriğinden zengin besinler tüketilmelidir.

    Sokak sütleri organiktir (YANLIŞ)

    Besinlerin organik olma kriterleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliklerle belirlenir ve yalnızca bakanlığın “organiklik logosunu” taşıyan sütler organiktir. Sokaktan veya perakendeden alınan açık / ısıl işlem görmemiş sütler organik değildir. Aksine herhangi bir kontrolden geçmediği için sağlığımız açısından risk taşıyabilir.

    Homojenizasyon ne işe yarıyor, zararlı mı?

    Sütlere uygulanan homejenizasyon işlemi ile sütün içindeki yağ parçacıklarının süte eşit olarak dağılması sağlanır. Bu durum sütün daha beyaz, daha kıvamlı ve daha lezzetli olmasını sağlar. Aynı zamanda yağ parçacıklarının daha da küçülmesi sütün sindirimini de kolaylaştırır. Homojenizasyon esnasında uygulanan basıncın proteinlere zarar verecek düzeyde değildir ve bu nedenle sütün bileşenlerine zarar vermez. Bu dünyada konu ile ilgili yapılan pek çok araştırmada gösterilmiştir.
Sayfa 1/3 123 SonSon