+ Konuya Yanıt
Sayfa 38/44 İlkİlk ... 28 36 37 38 39 40 ... SonSon
Arama sonucu : 524 madde; 445 - 456 arası.

Konu: Kaçış Planı

1. Esas

abi bende istanbula dönmek istiyorum.

2. Esas

Alıntı Originally Posted by VOLVO View Post
    Sn.Misterno her zaman Türk kahvesi içecek değiliz. Starbucks'a da gideriz elbette. Kiliseden de olsa eğer kullanışlı ise neden o yöntemi kullanmayayım ki.

Bahsettiğiniz siteye üye olanlar emin olun abazan kesimimizdir. 20 bin kişi bir ülkeyi temsil edemez. Sokakta yatanlar sizce amerikan hayranlığından dolayı mı yerde yatıyorlar yoksa başka çareleri olmadığından dolayı mı?

Şimdi siz yani Almanya'da köşe başı Döner satılıyor ve Almanlar da sıraya giriyor diye Almanya Türkleşiyor mu diyorsunuz ?? Yada Tarkan şarkılarını tüm dünya ezbere biliyor diye Dünya Türkleşiyor mu demek istiyorsunuz.

Sanırım globalizasyon ile yabancı hayranlığını karıştırıyorsunuz
    Bende Amerika'dan yeni geldim İstanbul'a..Daha geniş bir şekilde karşılaştırma yapılabiliyor ve maalesef görülüyor ki Amerika özentisi Türkiye'de daha fazla! Amerika dünyayı çaktırmadan Amerikalılaştırmayı başardı. Bu kolaydı çünkü sunulanlar göz alıcı ve değişik. Bunu hepimiz birden kabul ettik, itiraf edelim hangimizin hayatında Amerikan özentisi en az bir obje yoktur? Güzel şeyler bunlar globalleşme diyelim hadi ama kendi örf adetimizden geçtim artık(ki tv programlarımız Amerika'dakilerden daha cürretkar!) dilimizi kaybediyor olduğumuza yanıyorum. O kadar çok karşılaşıyorum ki artık dil yanlışlarıyla bende o yanlışlara kapılmayayım diye süreklü Türkçe kitap okuyorum. (herkez, deyer, başlıyalım, de-da....)Dilimiz elden gidiyor

Duhül
    Feb 2004
    İkamet
    istanbul - bakırköy
    Gönderi
    1,417

Esas

kaçanlardan uzun zamandır hiç ses seda yok... acaba gittikleri yerde internet bağlantıları mı yok?

4. Esas

Böyle giderse zaten milleti 2-3 büyük şehre toplayacaz diğer yerlerede diktiğimiz bayrakları korusun diye asker göndericez

Kapitalizmin dediği olur : ne olur? insanları büyük şehirlere toplarsın, kültür, sosyal aktivite hiç olmazsa park-mark götürürmüsün? HAYIR

Ne yaparsın peki, bu adamlar napacaklar boş zamanlarında? Kapitalizmin mabedi olan dev alışveriş merkezleri yapçaz biz onlara, gelsinler sam amcaya paralarını teslim etsinler

Hem bizim cebimiz dolacak, hem bu milleti balık gibi bi yere toplamış olacaz (İlerde bir iki devlete bölersek sesleri çıkmasın, hak mak idda edemesinler hem ) hem de cillop gibi sömürecez bunları biz
    Söylediklerim yatırım tavsiyesi değildir.

5. Esas

8 sene sonra ABD den TR ye gelmisim tatile. Vapurda kizin teki yanima oturdu cep telefonunda onunla cikmam bununla cikmam ama Ahmet'le cikarim diyor telefondakine.

Simdi dusundum bu kiz nereye cikiyor diye. Cikiyor ama nereye cikiyor hayatimda boyle kelime duymamistim. Merdivenle mi cikiyor tepeyemi cikiyor dagami cikiyor. Meraktan kudurdum kudurdum, dayanamadim ve kiza donup, yurtdisindan yeni geldigimi ve yanlis anlamamasini ama cikmak kelimesini ne anlamda kullandigini sordum.

Kiz cok tuhaf bakti bana, yemin ederim oyle bakis daha once hic gormemistim. bana ciglik atacak gibi geldi bende koltuktan kalkip gittim oradan. Sonra eve gidince anneme sordum gulmekten yerlere yikildi kadin. Megerse "going out" yani disariya cikmak "cikmak" olmus Turkcede. Ben tabi hafif sok e araya 8 sene koymusuz az degil. Ama hala bana cok komik geliyor cikiyoruz nereye cikiyoruz merdivene mi? Muhahah cok komik.

Sonra milletin konusmalarini dinliyorum TV yi seyrediyorum bir suru kelime var Ingilizceden cevrilmis. Cok komik geldi bana.

TV de spikeri dinliyorum; estimasyon ne demek ya? Nis market ne demek. Bir kere market ne demek? Pazar desene suna. Cem yilmaz'in filmini seyrettim hokkabaz midir nedir dagin basinda piknik yapiyorlar, caydanlik yerine "ketil" demezmi?

Ben tekrar sokkkkkkk

Abi birileri Turk Milleti ile RESMEN dalga geciyor ama sizin haberiniz yok. bu Turkce'nin katli degil resmen KULTUR CINAYETI. Yuhh be.

Ayni hafta icinde Bagdat Caddesinde yururken karnim acikti Turkce tabelasi olan bir lokanta bulana kadar heralde 10 otobus duragi yurudum sonunda bir yerde hamburger yedim. Cunku Turk yemegi bulamadim naapim e Amerika'dan gelmisim Turk yemegi istedi canim.

Sizin Amerikaya gelmenize gerek yok zaten Amerika'da yasiyorsunuz.
    (maaslar haric)

Ozur dilerim dayanamadim konuyu dagittim galiba.
    Aramizda yurtdisi borsalarda yatirim yapan varsa lutfen bana ozelden ulassin.

Esas tebrikler

Alıntı Originally Posted by misterno View Post
    8 sene sonra ABD den TR ye gelmisim tatile. Vapurda kizin teki yanima oturdu cep telefonunda onunla cikmam bununla cikmam ama Ahmet'le cikarim diyor telefondakine.

Simdi dusundum bu kiz nereye cikiyor diye. Cikiyor ama nereye cikiyor hayatimda boyle kelime duymamistim. Merdivenle mi cikiyor tepeyemi cikiyor dagami cikiyor. Meraktan kudurdum kudurdum, dayanamadim ve kiza donup, yurtdisindan yeni geldigimi ve yanlis anlamamasini ama cikmak kelimesini ne anlamda kullandigini sordum.

Kiz cok tuhaf bakti bana, yemin ederim oyle bakis daha once hic gormemistim. bana ciglik atacak gibi geldi bende koltuktan kalkip gittim oradan. Sonra eve gidince anneme sordum gulmekten yerlere yikildi kadin. Megerse "going out" yani disariya cikmak "cikmak" olmus Turkcede. Ben tabi hafif sok e araya 8 sene koymusuz az degil. Ama hala bana cok komik geliyor cikiyoruz nereye cikiyoruz merdivene mi? Muhahah cok komik.

Sonra milletin konusmalarini dinliyorum TV yi seyrediyorum bir suru kelime var Ingilizceden cevrilmis. Cok komik geldi bana.

TV de spikeri dinliyorum; estimasyon ne demek ya? Nis market ne demek. Bir kere market ne demek? Pazar desene suna. Cem yilmaz'in filmini seyrettim hokkabaz midir nedir dagin basinda piknik yapiyorlar, caydanlik yerine "ketil" demezmi?

Ben tekrar sokkkkkkk

Abi birileri Turk Milleti ile RESMEN dalga geciyor ama sizin haberiniz yok. bu Turkce'nin katli degil resmen KULTUR CINAYETI. Yuhh be.

Ayni hafta icinde Bagdat Caddesinde yururken karnim acikti Turkce tabelasi olan bir lokanta bulana kadar heralde 10 otobus duragi yurudum sonunda bir yerde hamburger yedim. Cunku Turk yemegi bulamadim naapim e Amerika'dan gelmisim Turk yemegi istedi canim.

Sizin Amerikaya gelmenize gerek yok zaten Amerika'da yasiyorsunuz.
    (maaslar haric)

Ozur dilerim dayanamadim konuyu dagittim galiba.
    Gercekten cok guzel yazmissiniz.. Ben de 7 yil kaldim USA da kaldim. Gecen yil Turkiye'ye geldim. Bizim millette Amerikan dusmanligi ve hayranligi ayni anda.. Oyle ki sizin de dediginiz gibi muthis bir kultur cinayeti yasaniyor. Gencligimiz TURK olmaktan eziklik duymaya baslamis. Kendi kulturunu, dilini yuceltmeye calisan turlu turlu isimlerle asagilaniyor. Basbakan bile CHECK ETMEK gibi kelimeler kullaniyor. TV lerde tore cinayetleri, intihar, ezik insan, dogu sivesi filmler izlenme rekorlari kirarken, insanimiz, bu milleti ayaga kaldiracak, kendi kulturunun, adetlerinin, hic kimseye dayanmadan, guvenmeden calismanin onemini kavrayacak egitim seviyesinden cok ama cok uzak.

7. Esas

bende artık istanbula dönüyorum.ve bütün tanıdıklarımı istanbula taşımak için yer ve iş imkanları gösteriyorum.

8. Esas

haydi bütün anadolu istanbula yerleşelim.

9. Esas Hayret iki ay oldu...!

Alıntı Originally Posted by beykoz View Post
    bende artık istanbula dönüyorum.ve bütün tanıdıklarımı istanbula taşımak için yer ve iş imkanları gösteriyorum.
    Sen de bir Istanbula'a yerlesemedin birader...!!
    Mantikli olmak lazim.

10. Esas

istanbuldan kaçmayın dünyanın en güzel şehri.

11. Esas

gecen gun gazetede bir haber vardi, polis akademisinden mezunlar toreninde kura cekilmis bir tek Istanbul'a tayini cikanlar aglamis.

Sormuslar neden agliyorsunuz diye.

cevap vermisler, maasimizla orada surunucez ondan uzuntuluyuz.

Istanbul guzel diyenlere duyurulur.
    Aramizda yurtdisi borsalarda yatirim yapan varsa lutfen bana ozelden ulassin.

Duhül
    Aug 2006
    İkamet
    Suadiye Kadıköy/İST.
    Gönderi
    220

Esas akyarlara kaçış...

Alıntı Originally Posted by bourbon View Post
    benımde en buyuk ıdealım bodrum akyarlar tarafında bır yer alıp 40 yasıma geldıgımde senenın 3 5 ayını orada gecırmek..Bu sehırden vazgecemıyoruz ama aralıksız yasayınca da sınırın stresın bını bın para oluyor..
    sn bourbon,

20 yıllık akyarlıyım... eskisi gibi değil birde otel başladı ayın doğuşunu balık yerken seyrettiğimiz yerde. ayaklarımız denizin içinde yemek yerdik.
    sahil çok betonlaştı toz içinde. trilyon istiyorlar komik dolaplar döndü orada. eskisi gibi değil. akyarlara iki koy kala meteora gelin yazın babamlar orada selamımı söyleyin 3 ay kalın tavla oynayın denize girin, fenerde bi balık buğulama yiyin ay doğuşuna karşı, bizim peder dost canlısıdır ama hiç borsadan bahsetmeyin, çok kızar anlamaz, ya mevduat yada hb der geçer karıştırma fazla der hele vob falan demeyin.

ama....
    ama ekim bitince istanbul'a dönün bir koku var bei bu şehre bağlayan bilmiyorum nedir.
    ama...
    ama... kışın çekilmez oluyor akyarlar...
    ama o tek sigara var ya sahilde offf çekseniz ne tektu ne de diğerleri kalır aklınızda.

akyarlarki haftasonu orada olacağım size bir kavanoz kum getireyim mi ?

kaçış planınızda yazın olsun ama yol üzeri hafif rampadan güzel bir yer alabilirseniz olur. akyarlar sahilden uzak durun çok gürültü başladı...
    AZA TAMAH ETMEYEN ÇOKTAN DA OLURMUŞ...
    BURASI GELİŞMEKTE OLAN ÜLKE PİYASASI...

+ Konuya Yanıt

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz