+ Konuya Yanıt
Arama sonucu : 9 madde; 1 - 9 arası.

Konu: Hatalı işlem geri alınabilir mi?

1. Esas Hatalı işlem geri alınabilir mi?

Bugün aracı kurumundaki(iş bankası) hesabımı açtığımda hesabımdaki krdmd senedinin .51 fiyattan satışının gerçekleştiğini gördüm.Oysaki ben .48, .49 ve 50 den alış talimatı verdiğimi biliyordum.Bir insani hata olabilir alış yerine satış talimatı vermiş olablilirim yada daha düşük ihtimal olsaa onalrın sistemi bir hata yapmış olabilir.Peki böyle bir durmda bir geri dönüş mekanizması yokmudur, olamazmı.İşbankası bana olamayacağını söylüyor ve işlemin iptal edilmeyeceğini belirtiyor?
    Bu konuda bilgisi olanlar yazarlarsa sevirim.

2. Esas

Alıntı Originally Posted by jayjay View Post
    Bugün aracı kurumundaki(iş bankası) hesabımı açtığımda hesabımdaki krdmd senedinin .51 fiyattan satışının gerçekleştiğini gördüm.Oysaki ben .48, .49 ve 50 den alış talimatı verdiğimi biliyordum.Bir insani hata olabilir alış yerine satış talimatı vermiş olablilirim yada daha düşük ihtimal olsaa onalrın sistemi bir hata yapmış olabilir.Peki böyle bir durmda bir geri dönüş mekanizması yokmudur, olamazmı.İşbankası bana olamayacağını söylüyor ve işlemin iptal edilmeyeceğini belirtiyor?
    muhtemelen alis yaziyorum diye satis kismina yazmissinizdir kendiniz .48, .49 ve 50 den; sistem de aktiften .51 den satmistir senetleri... bana da finansbank alicam derken satis girdigimde olmustu, dusukten girdim tabi alis giriyorum diye ama satisa yazdigim icin aktiften gitmisti mallar; cok cok yuksek ihtimalle olan budur. Geri donusunun de olacagini sanmam...

Verdiginiz emirlerden kontrol edin girdiginiz emirleri bence bir kere daha.. alis emri mi gozukuyo .48, .49 ve 50 den yok benim dedigim gibi satis emri mi?
    May the trend be with you...

3. Esas

sn.jayjay
    maalesef bu işlemin geri dönüşü yok ,aracı kurumunuz doğru söylemiş.önemli olan hatanın kimde olduğunu bil ve daha dikkakli ol.çünkü herşey bir tuşun ucunda ve büyük ihtimal sen alış yerine satış butonunu hareket ettirdin.geçmiş olsun

4. Esas

Evet, bir hata yaptığımı kabul ediyorum ancak, bu herkesin başına gelebilecek bir durum, ki talimattanda hata olduğu belli, peki böyle bir durm için arcaı kurumların bir açık kapı bıraması gerekmezmi yada bu tür müşteri odaklı yaklaşımı olan bildiğiniz bir aracı kurum varmıdır?

5. Esas

forumda boyle bir baslik acilmisti epey sure once ararsaniz faydalanabilirsiniz.

6. Esas

Evet, bir hata yaptığımı kabul ediyorum ancak, bu herkesin başına gelebilecek bir durum, ki talimattanda hata olduğu belli, peki böyle bir durm için arcaı kurumların bir açık kapı bıraması gerekmezmi yada bu tür müşteri odaklı yaklaşımı olan bildiğiniz bir aracı kurum varmıdır?
    aracı kurumlar bu tür hatalar için açık kapı bıraksa ciddi şekilde istismar olur... adam satar malını,baktı ki daha yukarı gidiyo arar aracı kurumu yanlış oldu der .. yada tam tersi... bu işlerin önü alınamaz...
    kısaca piyasanın kimseye acıması yoktur...maalesef sizin durumda da geri dönüş olacağını sanmıyorum diğer arkadaşların da belirttiği üzere...

7. Esas

Konuya biraz farklı yönden yaklaşayım; işlemlerde geri alma yani silme işlemi ancak pasif emirlerde gerçekleşebilir. Şöyle ki; emrinizi sisteme ilettiğinizde (ex-api veya broker farketmez) o emir pasif ise gerçekleşmez, kademesine yazılır. Eğer ki hata yaptığınızı farkedip broker'a ulaşabilirseniz tahtaya sizin emrinizden sonra yeni bir emir girilmemişse bu emir silinebilir. Tabi hareketli tahtalarda bir saniyede onlarca emir girildiğinden, anlattığım olayı gerçekleştirmek imkansıza yakındır. Ancak hareketsiz, uyuz tahtalarda bu iş yapılabilir. Aklımızda bulunsun...
    _.-~ Explore your soul ~-._

8. Esas

Sn. jayjay,
    Aracı kurumunuzdan log kayıtlarının incelenmesini ve emrinizin sisteme ne şekilde verildiğinin tespitini rica edin, yaparlar.
    Sanırım emirleriniz; 09:31:53 ve 09:31:54 te 6,7,8,9 emir no'ları ile gerçekleşmiş ve verdiğiniz emirlerin exapi noları ise; 115049, 115050, 115051 ve 115092 ve toplam 4400 lot satış yapılmış.

Ancak diğer arkadaşların da belirttiği gibi emir sizin tarafınızdan satış olarak girildiyse yapılacak birşey yok, dealerın ilettiği ve hatalı gerçekleşen işlemler için şirketlerde hata portföyü uygulaması vardır, (yapılan hatalı işlemler; hesap no yanlışlığı, alım-satım hatası gibi, detaylı açıklama ile İMKB'ye de bildirilir) ancak dediğim gibi dealerın, müşterinin direkt ilettiği işlemler bu gruba girmez ve önü alınamaz.
    Kolay gelsin.

9. Esas

kısa vede öz, hata sendeyse geçmiş olsun..aslolan ordinodur...sen ordinonu (ki işlemi internet ortamından sen yapmışsan elektronik ordino kabul edilir) yanlış vermişsen geçmiş olsun..ordinon doğru, hatayı yapan şirketse senin mağduriyetini gidermek z-o-r-u-n-d-a-d-ı-r...kal sağlıcaklaa

+ Konuya Yanıt

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz