Arama sonucu : 7 madde; 1 - 7 arası.

Konu: Mangal Yaparken Dikkat Edilecekler

  1. #1
    Duhul
    Jul 2005
    Gönderi
    12,192
    Blog Yazıları
    8

    Esas Mangal Yaparken Dikkat Edilecekler

    Mangalda pişirdiğiniz ete duman kokusunun ve tadının sinmemesi için iyice yıkadığınız bir elma ya da bir parça limonun kabuğunu ateşe atın. Ateşe atacağınız birkaç sap biberiye de ete farklı bir tat katabilir. Ama bu tadın ve kokunun çok baskın olmaması için biberiyenin etin pişirme süresinin sonuna doğru ateşe atılması gerekir.
    Mangal yaparken etten akan yağlar kor halindeki kömür parçalarının üstüne düştüğünde alevlenmeye neden olur. Bu da eti yakar. Ama ateşi söndürmeyecek miktarda suyu elinizle ateşin üzerine serperseniz, alevler dinecektir.

    İster fırında olsun ister mangalda, ızgara yiyeceklerin tadı bir başka olur. Ama fırın ızgarasında pişirilen etlerin yağlarını tepsiden temizlemek de zordur. Bu işinde altından kalkabilmek için fırın tepsisine bir miktar su doldurmanız yeterli. Yağlar soğuduğunda suyun yüzünde toplanacak ve tepsinin kolay temizlenmesini sağlayacaktır.
    Ateşle ızgara arası 20 cm civarında olursa etler yanmadan pişecektir.
    Ekleyen : kartal35

  2. Esas

    Etten düşen yağların, mangaldaki ateşi alevlendirmemesi için alevlenen bölgeye biraz tuz dökülmesi de alevi dindirecektir.

  3. #3

    Esas

    Birde Otelde olmamaya dikkat edelim(iğrenç oldu )

  4. #4

    Esas

    mangal yaparken arada bir sirke serpilmesi hem alevlenmeyi durdurur hem de ozel bir tat katar ,

    mangal yakarken piramit seklinde dizilecek komurler cok kisa surede beyazlasir ve tam kivam pisirme olur

    kofte harci yaparken azicik raki katin icine tadina doyum olmiyor valla

    saat 5 olsun da balkonda osyle guzel bir mangal ykayim bari baya istah yapti simdi

  5. #5
    Duhul
    Jul 2006
    İkamet
    İzmir/Türkiye
    Gönderi
    18,832
    Blog Yazıları
    199

    Esas

     Alıntı Originally Posted by microsof Yazıyı Oku
    mangal yaparken arada bir sirke serpilmesi hem alevlenmeyi durdurur hem de ozel bir tat katar ,

    mangal yakarken piramit seklinde dizilecek komurler cok kisa surede beyazlasir ve tam kivam pisirme olur

    kofte harci yaparken azicik raki katin icine tadina doyum olmiyor valla

    saat 5 olsun da balkonda osyle guzel bir mangal ykayim bari baya istah yapti simdi
    Alkollü içki satılan yerden alışveriş yapmayanların bulunduğu sitede köfte harcı tarifine bakın.

    Afiyet olsun.

    Balkonda ızgara . Komşuları da çağırın bari.

  6. #6
    Duhul
    May 2004
    İkamet
    AtaTürkiye
    Yaş
    47
    Gönderi
    1,526
    Blog Yazıları
    1

    Esas

    Piknikte falan bu işi yapacaksanız ,işiniz bittikten sonra kömürlerinizi ıslatın söndürün ve yanınızda götürün...Ormanda bırakmayın...Kaş yapayım derken ,ülkenin gözünü çıkarmayın...

  7. #7
    Duhul
    Sep 2009
    İkamet
    ankara
    Yaş
    50
    Gönderi
    915

    Esas

    mangal mevsimi yaklaşıyor dostlar ,özledik hepimiz

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •