Arama sonucu : 2 madde; 1 - 2 arası.

Konu: Sebze Pişirirken

  1. #1
    Duhul
    Jul 2005
    Gönderi
    12,192
    Blog Yazıları
    8

    Esas Sebze Pişirirken

    Yağın kolay sindirilmesini sağlayan sebze pişirme yöntemini hiç duydunuz mu? Önce sebzeler az suda ve hafif ateşte yağsız pişer. Pişme tamamlanınca üzerine bir miktar yağ konur. Yağın her tarafa dağılması için tencere silkelenir, kapağı kapatılır ve bir kaç dakika bekletilir. Bu yöntemle pişen sebzeler yağı emmediğinden hem sindirimleri kolay olur, hem de daha az yağ kullanmış olursunuz. Çeşni vermek için yağı koyarken biraz da maydanoz, dereotu, nane, fesleğen gibi otlar katmaya ne dersiniz?

    Ekleyen : kartal35

  2. Esas

     Alıntı Originally Posted by red kit Yazıyı Oku
    yağın kolay sindirilmesini sağlayan sebze pişirme yöntemini hiç duydunuz mu? önce sebzeler az suda ve hafif ateşte yağsız pişer. Pişme tamamlanınca üzerine bir miktar yağ konur. Yağın her tarafa dağılması için tencere silkelenir, kapağı kapatılır ve bir kaç dakika bekletilir. Bu yöntemle pişen sebzeler yağı emmediğinden hem sindirimleri kolay olur, hem de daha az yağ kullanmış olursunuz. çeşni vermek için yağı koyarken biraz da maydanoz, dereotu, nane, fesleğen gibi otlar katmaya ne dersiniz?

    Ekleyen : Kartal35
    konuyu canlı tutalım arkadaşlar . Sebze candır

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •