Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 15 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Bitkisel İlaçlar..Doğal Tedavi..

  1. #1
    Duhul
    Jul 2009
    İkamet
    yaşanacak yer arıyorum :) ve Kuşadası...
    Yaş
    41
    Gönderi
    4,192
    Blog Yazıları
    10

    Esas Bitkisel İlaçlar..Doğal Tedavi..

    merhaba
    bir kaç yıldır bitkisel ilaçlar revaçta..

    ne kullandık, hangi hastalık için kullandık; sonuç? bunları paylaşalım ; konu çok geniş

    faydalı olması dileğiyle..

  2. #2
    Duhul
    Jul 2009
    İkamet
    yaşanacak yer arıyorum :) ve Kuşadası...
    Yaş
    41
    Gönderi
    4,192
    Blog Yazıları
    10

    Esas

    dolapta keçi boynuzu pekmezi vardı; bir ay kadar oldu hanım için aldım; netten baktım, öksürüğe iyi geliyormuş

    2 saat önce 2 çay kaşığı içtim valla öksürüğü kesti ( konuyu da bu vesileyle açtım )

  3. #3

    Esas

     Alıntı Originally Posted by balgi Yazıyı Oku
    dolapta keçi boynuzu pekmezi vardı; bir ay kadar oldu hanım için aldım; netten baktım, öksürüğe iyi geliyormuş

    2 saat önce 2 çay kaşığı içtim valla öksürüğü kesti ( konuyu da bu vesileyle açtım )

    Keçiboynuzu'nun bu öksürük hikayesini ben de biliyorum; birileri önerdi (sigara içmem ve sürekli öksürmem nedeni ile)...

    Literatürden ciddi olarak araştırdım; keçiboynuzu'nun (lat. Ceratonia siliqua) öksürük ile çok ilişkilendirilmediğini gördüm... Sonra denedim... gece yatarken ve sabah ilk iş olarak bir yemek kaşığı pekmezinden tükettim birkaç hafta... sonuç: gerçekten çok yardımcı oluyor: ama içerideki ifrazatı atmada ! Yani, para verip N-asetilsistein alacağınıza, bu pekmez iyi olabilir

    AMA ÖNEMLİ NOT: bitki türevlerini sürekli tüketmeye başlamadan önce özellikle karaciğer ve böbrek fonksiyonlarınızın rayından gittiğinden emin olun lütfen ve bunun için bir dr.'a danışın, testler uygulansın !!!

  4. #4

    Esas

    Sarımsak kalbe iyi geliyor
    Liverpool John Moores Üniversitesi'nden Prof. Dr. Khalid Rahman, sarımsağın kalp, kanser ve yaşlılıkla ortaya çıkan hastalıkları önlediğini, ayrıca çok güçlü bir antioksidan olduğunu söyledi. BALIKESİR (İHA) -
    Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen bir konferansta "Sarımsak ve Kardiyovasküler Hastalık İlişkisi" ele alındı. BAÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen konferansa, Liverpool John Moores Üniversitesi'nden Prof. Dr. Khalid Rahman konuşmacı olarak katıldı. Rahman, “Sarımsak ve Kardiyovasküler Hastalık, Mitolojinin Arkasındaki Gerçek” konusunu ele aldı. Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'ndaki konferansa dekanlar ve müdürlerin yanı sıra çok sayıda öğretim elemanı ile öğrenci katıldı.
    Prof. Dr. Khalid Rahman, sarımsağın kardiyovasküler hastalıklar, kanser ve yaşlılıkla birlikte ortaya çıkan rahatsızlıkları önlediğini, ayrıca güçlü antioksidan özelliklere sahip olduğunu belirtti. Rahman, gerçekleştirdiği sunumdaki verileri, kardiyovasküler hastalıkları önlemede bekletilmiş sarımsak ekstraktının (AGE) rolünü araştıran, 'Nutrasötiks Araştırma Grubu'nun (Nutraceuticals Research Group) elde ettiği bilimsel verilere dayandırdı. Konferans büyük bir dikkatle takip edildi.
    Prof. Dr. Khalid Rahman ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adnan Adil Hişmioğulları, konferans sonrasında BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan’ı makamında ziyaret etti. Rektör Alkan, konferanstaki sunumundan dolayı konuğuna teşekkür etti. BAÜ Rektörü Mahir Alkan, burada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Prof. Dr. Khalid Rahman'a hediye verdi.

    http://www.haberx.com/sarimsak_kalbe...4867,053).aspx

  5. #5
    Duhul
    Jun 2008
    İkamet
    Papatyanın hışırdamadığı, hapşurmadığı, kokmadığı
    Gönderi
    9,998
    Blog Yazıları
    7

    Esas

    Sarımsağın diş olanını değil de yeşilini seviyorum.
    ~ O.K.U. ~
    Forum Kuralları

    Hayat bazen çok cimridir.
    İnsanın yeni bir duygu tatmaksızın günler, haftalar, aylar hatta yıllar geçirdiği olur.



  6. #6

  7. #7

    Esas

    Zeytin çekirdeğini yutmayın
    Halk arasında faydalı olarak bilinen zeytin çekirdeğinin yutulması uzmanlarca tavsiye edilmiyor.
    (İHA) - Balıkesir’in Edremit ilçesinde faaliyet gösteren ‘Kale Natürel’ isimli araştırmalar yapan şirket, sofralık hazır zeytin çekirdeğinin yutulmasının insan sağlığına fayda sağlamadığını açıkladı. Zeytin çekirdeği kabuğunu ve kabuğun içindeki özü gelişmiş teknoloji ile inceleyen şirket, salamura edilmiş hazır zeytin çekirdeğinin kabuğunda ve kabuğun içinde faydalı bileşen kalmadığını tespit etti. Yapılan araştırmada, salamura edilmemiş, dalından kopmuş hali ile etinden ayrılan zeytin çekirdeğinin faydalı olduğunu belirledi.

    Kale Natürel Şirketi ortağı ve araştırmacı Faruk Durukan, yutulan zeytin çekirdeğinin sindirim sistemini zorladığını söyleyerek, çiğ zeytinin çekirdeğinin kırılarak tüketilmesinde fayda olduğuna dikkat çekti. Ülkedeki çok sayıda üniversite ile Zeytin üzerinde onlarca bilimsel araştırmaya imza atan Durukan, “Zeytin çekirdeğinin dış kabuğunun içeriğinin selüloz ağırlıklı olduğu, sindirim sistemini zorladığı, işleme sırasında vücuda yararlı bir şey kalmadığını tespit ettik. Yaptığımız araştırmalarda, çekirdek içindeki zeytin ağacının embriyosu içindeki etken maddelerin HPLC analiz sonuçlarına göre, salamura işlemiyle fermente olduğu ve yapısının değiştiğini, iyileştirme etkisini kaybettiği tespit edilmiştir. Çiğ zeytin meyvesinden çekirdeği ayırıp, kırıp ve içi yenildiğinde etken maddelerin (Nüzhenid, tirasol ve hidroksitrasol) aktivitesini koruduğu HPLC analizlerimizde gözlenmiştir. Araştırma sonuçlarımızda, bu maddeler zeytin yaprağından daha yoğun olarak çekirdekte mevcut olduğundan sağlık açısından yenmesi uygun bulunmaktadır. Doğal malzemeleri, bedenimizin metabolizmasına uyumlu hale geldikten sonra tüketmeliyiz. Halk arasında yayılan sağlık ile ilgili bilgileri sağlıkçılar ve araştırmacılardan duymadan vücutlarında denemeyiniz” dedi.

    Dünyanın en büyük bitki özü reaktörü ve Türkiye’nin en büyük bitki özü üretim tesislerinin geliştiricisi Faruk Durukan, dünyanın 3 bin yıldır çözüm bulamadığı zeytin karasuyunu faydalı hale getirmeyi başarmış, zeytin yaprağı çayını bulmuş, zeytin çekirdeğinden dünyanın en kaliteli aktif karbonunu üretmişti. Durukan, zeytin özünden ilaç ham maddeleri elde edip, İsviçre gibi ilaç sanayinde dünya devi ülkelere ihraç ediyor. Faruk Durukan 2011 yılında zeytin üzerine yaptığı bir bilimsel çalışması ile bilim dalında Nobel Ödülü’nü aday gösterilerek Türkiye’nin gururu olmuştu.

    http://www.haberx.com/zeytin_cekirde...9769,407).aspx

  8. #8

    Esas

    Ağaç dalında yetişen ökse otunun, birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığı belirtildi.
    Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tamer Üstüner, yarı parazit bir bitki olan ökse otunun, ağaçta verim ve kalite kaybına neden olduğunu söyledi.

    Bitkinin, "ormanların gizli tehlikesi" olarak değerlendirildiğini belirten Üstüner, ökse otunun zehirli olan tohumlarının kuşların yanı sıra rüzgar ve yağmur gibi doğal etkenler ve insan faktörüyle çevreye yayıldığını ve ağaç dallarında çimlene imkanı bulduğunu ifade etti.

    Üstüner, ökse otunun insan sağlığı açısından faydaları olduğunu vurguladı. Bitkinin Avrupa'da kanser hastalığının tedavisinde kullanıldığına dikkati çeken Üstüner, "Ökse otu, Almanya'da yüksek tansiyonu düzenleyici, kalp krizi önleyici, sinir yatıştırıcı, kuvvet verici, eklem iltihabı, romatizma, çıban, kanser, bel soğukluğu ve ülser, Fransa'da ise sara hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır. Bu bitki ayrıca, uluslararası tıp yayınlarında kanser ve AIDS tedavisinde kullanıldığı belirtilmektedir" dedi.

    "Doz denemesi sonuçları"

    Üstüner, ökse otu kullanılarak hazırlanan bir ilacın Almanya'da HIV'e yakalanan 40 kişi üzerinde doz denemelerinin yapıldığını ve araştırmalar sonucunda bu ilacın hem anti HIV hem de bağışıklık ayarlayıcı etkiye sahip olduğunun kanıtlandığına dikkati çekti.

    Ökse otu üzerine kendisinin de araştırma yaptığını bildiren Üstüner, bitkinin yapraklarının cilt tedavisinde, inci şeklindeki tohumunun ise selüloz endüstrisinde kullanıldığını dile getirdi.

    Üstüner, araştırmalarında, bitkiyi tüketen hayvanların et ve süt veriminde önemli artış olduğunu bilimsel çalışmalarla ortaya koyduklarını anlattı.

    Ökse otunun ağaçlara verdiği zarar üzerinde de durduklarını belirten Üstüner, bitkiye karşı etkili çevre dostu mücadele yöntemi üzerinde bir proje geliştireceklerini kaydetti.

    Kaynak: AA

    http://www.haber7.com/neler-oluyor-h...insana-faydali

Sayfa 1/2 12 SonSon

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •