skor tabelası süper
inşallah yarınki tabelayada yansır..
Amatörler Nuh'un gemisini, profesyoneller Titanik'i inşa ettiler..
mesela çift tavan yapsa o da yüzde 20 olur..
20 rakamı da 2&0 ne de olsa...
ama nerdeeee....
Amatörler Nuh'un gemisini, profesyoneller Titanik'i inşa ettiler..
İnşallah yarin hisseye açılışla birlikte çok saldıran olmaz.Biliyosunuz olumlu şeylere çok gelen olunca basıyor.Ama tacir 2.haftaya girdi aldığı 25-30bin lotu hala tutuyordu,demekki bugünler için tutuyormuş.Bu adamların şansları hep yanlarında.Şansları yanlarında olmayıncada güçlerini kullanıyorlar.Hep kazanan onlar.
Yorumlarım en kısadan daha kısa vadelidir..!
bence yarın 230 ları tekrar deneyecek sonra yine aynı numaralara devam
ky araştırmazki gsnin diğer galibiyetlerinde ne olmuş diye, atlar yine yarın, bizim ky sonunu düşünen kahraman olamaz mantığıyla haraket ediyor, yarın 1000lercesi ne daha önce dönen oyunlardan, ne çarşamba günkü genel kuruldan, ne de %9900 bedellliden haberi olmadan atlar yarın, sonra burda nerden bulaştım diye lanet okumaya başlar akşamı![]()
2 günlüğne netaşa gittim akşam geldim sağ ol spekcimmm![]()
Kulüplere büyük darbe!
Maliye Bakanlığı kulüplerin bütün reklam, TV yayın ve sponsorluk gelirlerinin katma değer vergisini, kulüplere ödeyecek olan kuruluşlardan peşin olarak alacak
16 Nisan 2012 Pazartesi, 17:02:47
Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 14 Nisan Cumartesi günü yürürlüğe giren yeni vergi düzenlemesi ile kulüplere katma değer vergisi yükü gerçek anlamda yüklenecek.
Yeni düzenlemeye göre 32/8 ve 32/9 nolu maddelerdeki genelge ile artık Maliye Bakanlığı kulüplerin bütün reklam, tv yayın ve sponsorluk gelirlerininin katma değer vergisini, kulüplere ödeyecek olan kuruluşlardan peşin alacak. Düzenlemeye göre yüzde 18'lik KDV vergisinin yüzde 16'sını devlet peşin olarak, kulüplerle anlaşmalı olan kuruluştan alacak. %16'lık KDV geliri otomatik olarak kaydedilmiş olacak.
Geçmişteki uygulamaya göre kulüpler anlaşma içinde oldukları ticari kuruluştan KDV'yi de peşin alıyor, zarar ettiklerini belgeleyerek bu vergi dilimini devlete ödemiyorlardı.
Türkiye'deki kulüplerin tamamına yakını büyük borç yükü ile kıvranırken, Maliye Bakanlığı'nın bu düzenlemesi kulüpleri daha da çıkmaza sürükleyecek. UEFA kriterlerinin 2014 yılında (2013-2014 sezonu itibariyle) devreye gireceği tarih yaklaşırken, kulüplerin bu sorunun altından nasıl kalkacakları da meçhul görünüyor.
DHA
Bence 2-0 çok iyi bir avantaj ama şampiyonluğun bizi çokta etkileyeceğini sanmıyorum sebebi derinleşen küresel krizin piyasaları sarsması ve galatasarayda bir sürü belirsizlik durumunun hakim olması sermaye arttırımı bunların başında geliyor.Bu şampiyonluk yarışı geçen seneki aynı ortamda yaşanıyor olsa idi vede sermaye arttırımı belirsizliği olmasa idi tekrardan rekorlar test edilebilirdi.Birde avrupada derinleşen kriz beni dahada korkutmakta özellikle çoğu avrupa ülkesinin borç miktarının gsyh'dan daha fazla olması hatta 3 4 e katlayan borçlu ülkelerin olması krizin ne kadar yıkıcı olabileceğini gösteriyor. Ekonomik krizin birde siyasi tarafı varki o dahada kötü ülkeler ekonomilerindeki felaketi arap baharı iran , suriye gerginliği , amerikanın yanında olanlar ve karşısında olanlar ( çin-rusya-iran - diğerleri)Tatbikatlar gövde gösterileri vs. vs. vs. Demek istediğim ekonomik felaketi bir savaş felaketiyle örtmeye çalışmaları.
Galatasarayımıza gelince tek beklentim mali yapıdan atacağı adımlar bedelli sermayenin ne kadar yumuşatılacağı yada + bedelsiz beklentisi inş. her ne kadar 800 k lot satan bir şirketten çok fazla bir beklenti içine girilemeyeceğini düşünsemde süpriz yapma ihtimalini bekleyeceğim genel kurul + 1 hafta daha burada beklerim şampiyonluğu beklemem.İnş. burada zararda olan arkadaşlar zararlarını çıkartır burayıda netaş topiği gibi bayram yaparken görürüz.Elimizde hisse olsada olmasada sevincinizi paylaşırız.Herkese bol kazançlar
y.t.d.
Sayın Lunar Soul yanlış anlamazsanız sözlerinize bir yorumda ben eklemek istiyorum.
Gs yatırımcısı için tahsisli semaye arttırımı yapılırsa olumlu ve olumsuz ne etkisi olur bildiğim kadarı ile yazmak istiyorum yanlışım varsa düzeltin.
Olumlu
Hisse değeri aşağılara çekilmez ise ucuza hisse veremezler.Hisse fiyat hesaplamasını araştıran arkadaşlar bulur.
200 tl ve üstü yapılabilecek bir tahsisli sermaye artışı hissemize olumlu yansıyacağını düşünüyorum.Fazla bir lot satamayacağını
düşünürsek 1 milyon lot satmış olsa 250 tl den 250 milyon eder çok iyi bir fiyat kimse üzülmeden 250 milyon sermayeye kavuşmuş
oluruz.Artı birde satışlara 1 yıl satış yapamaz veya o tarz bir madde eklenirse işte yönetim yatırımcısını koruyor diyebiliriz.
olumsuz
Yukarıda bahsetmiş olduğum pembe tabloyu hiç bir şirket yapamaz o kadar parayı 200 ve üstü tahsisli için kimsenin vereceğini
sanmıyorum şu ortamda 1 yıl bekleme gibi bir riske kimsenin gireceğinide sanmıyorum.
Eğer olurda tahsisli yaparsa bu şirket fiyatın çok daha aşağılarda olacağını düşünüyorum çünkü yatırımcı bulamaz o fiyatlara.
Eğer gerçekten tahsisli yapacak ve hisse başı örn: 140tl istiyor. Hisseyi bu fiyattan satabilmesi için borsada işlem gören hisse
fiyatının 140 a yakın bir yerlerde olması gerektiğinden (kayıt +-10) Yatırımcı ciddi zararlar edebilir.Vede tahsisli sonrası belirli süre
satamaz maddesinin olmaması yine hisse üzerinde baskı kuracağından gs yatırımcısı yine ciddi zararlarla karşı karşıya olacaktır.
Bana sorarsanız %9900 bedelli bile açıklanabilecek tahsisli sermaye artışından daha hayırlıdır.Ben örnek verirken bile
yapılabilecek tahsisli için 140 tl örneğini verdim daha düşük bir tahsisli düşünmek bile istemiyorum.
Tahsisli olacağını sanmıyorum amacım burada olumsuzluk yaymak değil sadece bilgi paylaşmaktır.Lütfen yanlış bir bilgi var ise düzeltiniz.
Bu kadar beklentili şu günlerde şampiyonluğumuzun tadını çıkartmak dileğiyle.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez nacizane kendi görüşümdür...
Yer İmleri