Kömür arzı Çin kendi kendine yetmek istiyor: Çin'in kömür üretimi CY21'de %4 artarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Açıkça Çin'in yakın zamanda kömürden vazgeçmesi pek olası değil.

COP2 duyurusunda Kömürün aşamalı olarak azaltılması Kömürün aşamalı olarak durdurulması şeklindeki son dakika değişikliği anlamlıdır.

Yerli üretimi artırmaya yönelik çabalarına rağmen, çok fazla yeni kömür madeni açılmadı. Çin ayrıca sınırlı taş kömürü rezervlerine sahiptir ve ithalata devam etmek zorunda kalacaktır.

Moğol kömür ihracatı hızlanmalı ve bu biraz yastıklama sağlamalıdır. Genel olarak, koklaşabilir taş kömürü fiyatlarını etkileyebilecek bazı hareketli parçalar var.

Çin ekonomiye güçlü bir teşvik sağlayacak ve karbonsuzlaştırma planına ara vererek çelik üretiminin artmasına izin verecek mi?

Çin, Avustralya'dan ithalat yasağını gevşetecek mi? Görünüşe göre koklaşabilir taş kömürü fiyatları 2022'de iyi destekleniyor.


Yeniden stoklama sona erdiği ve Çin'in talebi azaldığı için koklaşabilir taş kömürü Şubat'ta zirve yapabilir.
Ancak, yıl boyunca 250-260 ABD$/ton civarında yüksek kalacaklar. Bu, 110-120 ABD$/tona yakın olan maliyet eğrisindeki 90. yüzdelik dilimin çok üzerindedir.

Çin'de koklaşabilir taş kömürü fiyatları 2017'den beri ilk kez ithalat parite fiyatının altında. Arbitraj penceresi kapandı ve bu, deniz yoluyla taşınan koklaşabilir taş kömürü fiyatlarını sınırlayabilir.


Hemen demir cevheri fiyat artışını ve koklaşabilir taş kömürü fiyatlarının çelik fiyatlarına etkisini tartışalım .


1-Demir cevheri fiyatları da Çin'in çelik üretimindeki aynı atılımın etkisiyle %50 arttı.
Ancak, Avustralya'nın demir cevheri üretimi üzerinde hava koşullarının fazla bir etkisi yoktur. Vale, kılavuzluğunu marjinal olarak düşürdü. Bir endüstri raporuna göre, demir cevheri önümüzdeki 2 çeyrekte arz sıkıntısı yaşayacak. Bu biraz destek sağlamalı ve fiyatlar 130-140 ABD$/ton aralığında kalabilir. İkinci olarak, artan koklaşabilir taş kömürü fiyatları, yüksek kaliteli demir cevheri, parça ve pelet talebini artırıyor. Yumru/pelet priminin artmasını bekleyin.

2-Çelik Fiyatları maliyet baskısı, satışta toparlanmaya yol açtı: Çelik üretim maliyetleri, Ekim-Kasım aylarında görülen dipten 150 ABD$/ton arttı. Çelik endüstrisi, düşük çelik fiyatları ve yükselen koklaşabilir taş kömürü fiyatları nedeniyle 22. çeyrekte marjda keskin bir daralma yaşıyordu.
Bu ek maliyet baskısı çelik fiyatlarını yukarı çekiyor. Çin'in inşaat demiri için Çelik dönüşüm marjları kayıplara dönüşürken, yassı ürünler için zirveden önemli ölçüde düştü. Hindistan'ın ihracat sıcak rulo fiyatı 58 ABD$/ton artış gördü.
Nippon dün açıkladı, 100 ABD$/ton artış alıyor. Koklaşabilir taş kömürü fiyatları keskin bir düşüş görmedikçe, çelik fiyatlarının Mart ayına kadar minimum 50-100 ABD$/ton artmasını bekleyin.