Sayfa 56/215 İlkİlk ... 646545556575866106156 ... SonSon
Arama sonucu : 1719 madde; 441 - 448 arası.

Konu: BOSSA - Bossa Ticaret ve Sanayi

  1. takas olan var mı? kim almış kim satmış acaba?
    kaybetmek kolay kazanmak zordur.

  2. artık bundan sonra haberleri artı ardına yollarlar gibi geliyor..
    kaybetmek kolay kazanmak zordur.





  3. GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

  4. iyi oyak elindekileri bitirmiş hep satan oydu tahtayı baskılayacak kimse kalmadı
    kaybetmek kolay kazanmak zordur.

  5. BOSSA - Bossa Ticaret ve Sanayi

     Alıntı Originally Posted by teafull Yazıyı Oku
    iyi oyak elindekileri bitirmiş hep satan oydu tahtayı baskılayacak kimse kalmadı
    Üçüncü kez tavana giderken birkaç kez 10 kademe bastı. Son 10 dakikadaki düşüş tavan olmayışından korkup satanların düşüşüydü. Pazartesi hafif artı açılıştan sonra 5,70 desteğini test ettikten sonra yukarı kalıcı hareketin başlayacağını düşünüyorum. Pazartesi yüklü alış yapacağız. 11 12 ye kadar gidecek potansiyel var. Bilanço açıklanınca daha gerçekçi fiyatları ve hedefleri göreceğiz. Alanlar paniklemesinler ve Psikolojilerini iyi ayarlasınlar yeter. Teşvik haberi arsa haberi birleşme haberi kalıcı beklentinin yapı taşları. Tüm hissedarlara bol kazançlar.


    Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

  6. #446
    Pazartesi sabahtan almaya çalışacağım bu hissesinin gideri var...

    GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

  7. Yalnız OYAK 1 milyon malı 22 Aralıkta almış güzel operasyon çekti. 2 milyon tl kazandı neredeyse. Önceden haberi var demek . Kazandığı bu para helal mi şimdi? Önden malı al haber gelince çak!

  8. Bana göre ellerinde iyi bir proje var. REİS'in açıklayacağı teşvik kapsamında bulunan 14 projeden biri ellerinde olabilir.
    Bu teşvik haberinin içeiriği 5746 sayılı kanun kapsamında Ar-Ge Merkezlerine sağlanan teşvik ve muafiyetlerden yararlanma...
    1. Ar-Ge Faaliyetlerine Yönelik Mevzuatımızdaki Destek ve Teşvikler


    1.1.Ar-Ge Faaliyetlerine Yönelik Kurumlar Vergisi Kanunu’nda Yer Alan Düzenlemeler:
    işletmeleri bünyesinde gerçekleştirdikleri münhasıran yeni teknoloji ve bilgi arayışına yönelik araştırma ve geliştirme harcamaları tutarının % 100' ü oranında hesaplanacak "Ar-Ge indirimi" nin kurum kazancından indirilebileceği belirtilmiştir.
    Amortisman için istisna durumu var.

    1.2.Ar-Ge Faaliyetlerine Yönelik 5746 Sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun’da Yer Alan Düzenlemeler:

    Mart 2008’den itibaren yürürlüğe giren “Ar-Ge Kanunu†ile araştırma geliştirme faaliyetlerinde bulunan kanun kapsamındaki işletmeler ile Ar-Ge projelerine çeşitli alanlarda birtakım önemli teşvikler getirilmiştir.

    Bu çerçevede, anılan Kanun kapsamındaki işletmeler;

    Yaptıkları araştırma ve geliştirme harcamalarının tamamını kurum kazancı ya da ticari kazançlarından indirebileceklerdir. (% 100 Ar-Ge indirimi) Ar-Ge indirimi hakkını kazanç yetersizliği nedeniyle kullanamazlarsa, bu hak izleyen yıllara devredebilecektir.

    İstihdam ettikleri Ar-Ge ve destek personeline, çalışmaları karşılığında ödeyecekleri ücretler üzerinden doktoralı olanlar için % 90, diğerleri için % 80 oranında gelir vergisi stopaj teşviki uygulayabileceklerdir. (gelir vergisi stopajı teşviki)

    İstihdam ettikleri Ar-Ge ve destek personeline çalışmaları karşılığında ödeyecekleri ücretler üzerinden kestikleri sigorta primi işveren hissesinin yarısını ödeyecekler, kalan yarısı Hazine tarafından karşılanacaktır. (ssk primi teşviki)

    Buna ilaveten; Kanun kapsamındaki her türlü Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri ile ilgili olarak düzenlenen kağıtlardan damga vergisi alınmamaktadır. (damga vergisi istisnası)

    Kanun’da yer alan önemli düzenlemelerden bir diğeri de teknogirişim sermaye desteğidir. Buna göre; 5746 sayılı Kanun’daki koşulları taşıyanlara;

    bir defaya mahsus olmak üzere,

    teminat alınmaksızın,

    100.000 TL’ye kadar,

    hibe olarak,

    teknogirişim sermaye desteği verilebilmektedir. (teknogirişim sermaye desteği)

    Ar-Ge İndirimi


    teknoloji merkezi işletmelerinde

    Ar-Ge merkezlerinde

    kamu kurum ve kuruluşları ile “kanunla kurulan veya teknoloji geliştirme projesi anlaşmaları kapsamında uluslararası kurumlardan ya da kamu kurum ve kuruluşlarından Ar-Ge projelerini desteklemek amacıyla fon veya kredi kullanan vakıflar†tarafından desteklenen Ar-Ge ve yenilik projelerinde

    uluslararası fonlarca desteklenen Ar-Ge ve yenilik projelerinde

    rekabet öncesi işbirliği projelerinde

    teknogirişim sermaye desteklerinden yararlananlarca

    gerçekleştirilen Ar-Ge ve yenilik harcamalarının tamamı (% 100’ü) ile 500 ve üzerinde tam zaman eşdeğer Ar-Ge personeli istihdam eden Ar-Ge merkezlerinde ayrıca o yıl yapılan Ar-Ge ve yenilik harcamasının bir önceki yıla göre artışının yarısı, kurum kazancı ya da ticari kazancın tespitinde indirim konusu yapılabilmektedir.

    Ayrıca bu harcamalar, aktifleştirilmek suretiyle amortisman yoluyla itfa edilmektedir. Araştırma geliştirme faaliyetlerinin sonucunda bir iktisadi kıymet oluşmaması halinde ise, doğrudan gider yazılabilmektedir.

    Kazancın yetersiz olması nedeniyle ilgili hesap döneminde indirim konusu yapılamayan tutar, sonraki hesap dönemlerine devretmektedir. Devreden tutarlar, takip eden yıllarda her yıl belirlenen yeniden değerleme oranında artırılarak dikkate alınabilmektedir.

    Gelir Vergisi Stopajı Teşviki

    Kamu personeli hariç olmak üzere;

    teknoloji merkezi işletmelerinde

    Ar-Ge merkezlerinde

    kamu kurum ve kuruluşları ile “kanunla kurulan veya teknoloji geliştirme projesi anlaşmaları kapsamında uluslararası kurumlardan ya da kamu kurum ve kuruluşlarından Ar-Ge projelerini desteklemek amacıyla fon veya kredi kullanan vakıflar†tarafından veya uluslararası fonlarca

    desteklenen; ya da

    TÜBİTAK tarafından yürütülen Ar-Ge ve yenilik projelerinde

    teknogirişim sermaye desteklerinden yararlanan işletmelerde

    rekabet öncesi işbirliği projelerinde

    çalışan Ar-Ge ve destek personelinin; bu çalışmaları karşılığında elde ettikleri ücretlerinin doktoralı olanlar için % 90’ı, diğerleri için % 80’i gelir vergisinden istisna tutulabilmektedir.

    Sigorta Primi Desteği

    Kamu personeli hariç olmak üzere;

    teknoloji merkezi işletmelerinde

    Ar-Ge merkezlerinde

    kamu kurum ve kuruluşları ile “kanunla kurulan veya teknoloji geliştirme projesi anlaşmaları kapsamında uluslararası kurumlardan ya da kamu kurum ve kuruluşlarından Ar-Ge projelerini desteklemek amacıyla fon veya kredi kullanan vakıflar†tarafından veya uluslararası fonlarca

    desteklenen, ya da;

    TÜBİTAK tarafından yürütülen Ar-Ge ve yenilik projelerinde

    rekabet öncesi işbirliği projelerinde

    teknogirişim sermaye desteklerinden yararlanan işletmelerde

    çalışan Ar-Ge ve destek personeli ile 4691 Sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu'nun geçici 2. maddesi uyarınca, ücreti gelir vergisinden istisna olan personelin; bu çalışmaları karşılığında elde ettikleri ücretleri üzerinden hesaplanan sigorta primi işveren hissesinin yarısı, her bir çalışan için 5 yıl süreyle Maliye Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanmaktadır.

    Damga Vergisi İstisnası

    5746 Sayılı Kanun kapsamındaki her türlü Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri ile ilgili olarak düzenlenen kağıtlardan damga vergisi alınmamaktadır.


    Teknogirişim Sermayesi Desteği

    Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri tarafından 5746 sayılı Kanun’daki koşulları taşıyanlara bir defaya mahsus olmak üzere, teminat alınmaksızın 100.000 TL’ye kadar teknogirişim sermayesi desteği hibe olarak verilebilmektedir.

Sayfa 56/215 İlkİlk ... 646545556575866106156 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •