Sayfa 320/567 İlkİlk ... 220270310318319320321322330370420 ... SonSon
Arama sonucu : 4531 madde; 2,553 - 2,560 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

  1.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Yapı Kredi de 1.7 milyar tahmin yapmış, Ereğli için, bunlar nasıl bilgi alıyorlar gerçekten inanılmaz... Gitmiyor gitmiyor derken, bu karlar ile çok bile gitmiş...
    Bilgiye ulaşim kolay, ama yatirimci ilişkileri aranarak degil)

    CPH2095 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  2. Ereğli için son çeyrek de böyle gelirse temettü miktarı 4 liralarda kalacak gibi duruyor. geçen senenin reel olarak yüzde 70 eksiği demek. Bu enflasyonist ortam bizi öldürdü, son nefesimizi almak üzere. Bir ay daha böyle gidersek 12 ay getiride göreceğimiz rakamlat eksi olmaya başlayacak.

    kaybın matematiksel, psikolojik eşiği çoktan aşıldı. çok büyük kazık yedik. endeks 4bin olmuş, biz endekse 2bin fiyatlarına çakıldık, hiçbir şey kağıdı yükseltmeye yetmiyor. olumlu hiçbir şeyi fiyatlamadı. borsa her zaman enflasyon karşısında koruma görevi görürdü, ama şu durum benim zoruma gidiyor adeta.

    öz sermayesi 1 milyar olan şirketler 80 milyar değere çıkmış, öz sermayesi 100 milyara ulaşan ereğlinin değeri neredeyse sermayesinin altına düşüyor.

    valla ne diyeyim, şu ortamda bu kadar düşük temettü bence temettü yatırımcısını da tatmin etmez. sanırım son kale de düşmek üzere.

    bir yanda yüzde 600 çıkan thy, 300-400 çıkan şişe, tüpraş. bunlar bist 30un büyük abileri. bir yanda da vereceği yüzde 10 temettüyü bile burnundan getirem ereğli, diğerleri her hafta bir temettü verdi zaten bu sene.

    bir de asıl korkunç olan, çelik ihracatçılarının karamsarlığı, 2 haftadır bloomberge çıkıyorlar. adamlar neredeyse ağlayacaktı. onları dinleyene kadar bu kadar karamsar değildim. Ama adamlar o kadar olumsuz konuştular ki benim 2023ten de bir umudum kalmadı.

    hisseye aşık olmaycaksın, temettü huzur dedik ama bozduğumuz tüm hisseler uçtu gitti, tam tersi huzursuzluğumuz oldu. haziran ayında thyye daha fazla para ayırmadığım için kızgınım kendime.

    hisse bu durumdayken hala alım yapanlara saygı duyuyorum ama artık yeni hisse satın alımı yapmaktansa yükselişleri lot arttırma amaçlı değerlendirmeyi denerim. satmak şu sırada doğru olmayabilir, zaten dibin dibindeyiz. ama yeni alım yapmak da boşa çırpınmak gibi duruyor.

    ereğli forumundaki kirliliğe artık benim canım da tak etti, yetti artık uçacak, kaçacak gibi temelsiz yorumlar dinlemek.

    ereğli kardeşi isdemirin de gerisinde kaldı, son 1 senedir 5 liralık bir takas devamlı şekilde sabitti. o rasyo da isdemir lehine gidiyor.

    gerçekten yıkıldım, geçen sene bu zaman 2 araba aldığım portföyümle bugün aynı arabadan 1 tane bile alamıyorum. kaybımızı anlatacak kelime yok.

    sadece hepimize geçmiş olsun diyebiliyorum.

  3. Aracı kurumlarla bazı şeyleri paylaşıp
    Yatırımcıların bütünü ile paylaşmamak !
    Nerede fırsat eşitliği ?
    Yönetim sürekli bunu yapıyor
    Çok yanlış yapıyor

    Ak yatırım temettüyü 4 küsür lira diye boşuna demiyor
    Yatırımcının zaten enflasyona karşı varlığı eridi
    Tek motivasyon olan temettü de patlak gelince
    Bu şirketlerin bir esprisi kalır mı ?
    Yazık
    Az insan çok huzur

  4.  Alıntı Originally Posted by ece&efe Yazıyı Oku
    Ünlüden sonra ykb de benzer … ben artık aracı kurumları ciddi alıyorum , biliyorlar genelde …

    Kabul edelim Rusya Ukrayna savaşını Ereğli açısından yanlış okuduk … Mart temettü sonrası enerji yada havacılık sektörlerine kaymak lazımmış …
    Karamsar olmayalım derim ben...
    Az kaldı zaten bilançoya.

  5. EYT meselesinden dolayı yok ülke batacakmış, yok bütçe kaldırmazmış, yok ekonomi sarsılırmış. Bunların hepsi bu işin olmasını istemeyen kesimlerin bahanesi. EYT meselesinden dolayı ülke ekonomisi zor duruma girecekse biz çoktan ayvayı yemişiz ülke olarak.
    Ama öyle bir durum olduğunu sanmıyorum.

    İşin toplumsal boyutları tartışılabilir o ayrı mesele. Mesela 1999 öncesi işe giren vatandaş bunu hak ediyor 2000 yılında giren giremiyor. Veya bu yasadan dolayı 5-10 yıl geç emekli olan bir sürü vatandaş var. Onların hakları vs. Bu tarz şeyler tartışılabilir buna katılırım ancak ülke batar, ekonomi kaldırmaz vs. Bunlara ancak sessizce gülüyorum.

    EYT denilen grubun tamamı yasa çıkmasa bile en geç 10-12 yıl içinde hepsi zaten emekli olacak. Ülke batar, ekonomi kaldırmaz diyenler neyin kafasını yaşıyorlar anlamıyorum.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

  6.  Alıntı Originally Posted by mterkan Yazıyı Oku
    Karamsar olmayalım derim ben...
    Az kaldı zaten bilançoya.
    Karamsarlık değil ama aracı kurumların tahmini doğru çıkıyor sn mterkan , bunu geçmiş çeyreklerde defalarca yaşadık … hatta yanılıyorlar dedik ama yanılmadılar ve çok yakın tahminlerde bulundular

    Şimdi bence soru şu , 1,7 milyar değil ama 2 milyar gelsin , 2023 de çeyrekler benzer gelirse 8 milyar tl eder 2,29 tl hbk bu da 2024 de en iyi ihtimalle 2 tl temettü … 2 tl temettü ile fiyat kaç olur ?

  7.  Alıntı Originally Posted by ece&efe Yazıyı Oku
    Karamsarlık değil ama aracı kurumların tahmini doğru çıkıyor sn mterkan , bunu geçmiş çeyreklerde defalarca yaşadık … hatta yanılıyorlar dedik ama yanılmadılar ve çok yakın tahminlerde bulundular

    Sn. ece&efe, bu saatten sonra yapacak bir şey yok zaten.

    Dün MAC fonunun yatırımcı sunumunun yarısını izledim youtubeden. Bugün akşam da kalan yarısını izleyecem inşallah.

    Haydar Acun Bey çok güzel bakış açıları sunuyor borsada yatırım için. Aslında hepimizin bildiği şeyler ancak bunu içselleştirmek lazım.
    İş hayatında şirketlerin işleri kısa sürede değişmiyor. Uzun vade, gerçekten uzun vadeli bakmalıyız olaylara. Yoksa kısa vadede işimiz gerçekten zor.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

  8. 1988 de ilk sigortalı başlangıcım ve 51 yaşında 10000 den fazla prim gün ile emekli oldum. İşe başlarken 43 yaşında emekli olmam gerekli idi fakat devlet bunu 51 yaş yaptı. Ben bunu hak gaspı olarak görmedim bilakis doğrusu bu dedim. Madem 43 yaşında emekli olmak ile bu devlete birşey olmuyor, tüm ülke vatandaşları yeni işe girenler de dahil herkes 43 yaşında emekli olsun. Yoksa ben 43 yaşında emekli olayım ama 2000 den sonra işe başlayanlar 65 yaşını beklesin. Bu düşünce içinde Adalet i bulamıyorum....

Sayfa 320/567 İlkİlk ... 220270310318319320321322330370420 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •