Sayfa 1868/2133 İlkİlk ... 868136817681818185818661867186818691870187819181968 ... SonSon
Arama sonucu : 17058 madde; 14,937 - 14,944 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

  1. #14937
    https://www.reuters.com/markets/curr...on-2023-08-14/

    Argentina raises interest rate, devalues peso after shock primary election -official source

    Argentina's central bank will raise the benchmark interest rate to 118% from 97% previously, an official source said Monday, adding the country's currency will be devalued to 350 pesos per dollar in the aftermath of a shock primary election.

    The official peso plunged nearly 18% on Monday morning to just over 350 pesos per dollar


    Küresel döviz pariteleri çok hareketli


    https://www.cnbc.com/2023/08/14/russ...he-dollar.html

    Russian ruble slumps to near 17-month low, moves past 100 against the dollar

    Rublenin değer kaybı,rus turistlerin yurt dışında tatil yapmasını zorlaştıracak...


    https://www.cnbc.com/2023/08/14/yen-...llar-firm.html

    Yen breaks above 145/dollar level in choppy trading, dollar firm

    https://www.investing.com/currencies/usd-jpy


    https://www.investing.com/currencies/usd-cny

    Çin yuan'ı ve japon yeni dolar karşısında tarihi düşük değerlere gerilemiş durumdalar.
    Son düzenleme : deniz43; 14-08-2023 saat: 18:04.

  2.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden sonra ,Rusya'ya getirilen yaptırımlar nedeniyle avrupalı ve amerikalı şirketler,100 milyar doların üzerinde zararı sineye çekip,Rusyadaki işlerini kapattılar ve çıktılar.
    Şimdi Çin'in Taiwam'ı işgal etme riskine karşı,Rusyada uğradıkları zararın çok daha büyüğüne yakalanmamak için,batılı şirketler Çin'deki işlerini küçültmeye başladıkları ve Çin'den yaptıkları tedariki çeşitlendirmeye ve diğere ülkelere yaymaya başladıklarını görüyoruz.
    ABD başkanı Biden da geçen hafta bir başkanlık kararnamesi yayınlayarak yarı iletkenler ve mikroelektronik,quantım teknolojileri ve yapay zeka alanlarında Çin'e her türlü ihracat,teknoloji transferi ve bilgi aktarımını yasakladı,Çin'e yapılan doğrudan dış yatırımlar için ABD'li bankaların yatırımcılara kredi vermesine kısıtlama getirildie
    Bu kararlar muhtemelen Çin'in büyüme hızını oldukça düşürecek,ayrıca emlak piyasasında da büyük batıkları ve sorunları var.İç talep zayıf,bu nedenle üretim maliyetleri de eksi enflasyon ile düştüğünden, ucuz fiyatlarla her tarafa mal satmak için agresif bir strateji izleyebilir.
    Türkiye'nin dış ticaret açığını yükseltme yönünde etkileri olacak olumsuz haberler.
    Sn deniz amerika çinden mal alıp yerine tahvil veriyordu. Şimdi çinden üretim amerikaya kayacaksa bu çark nasıl değişecek. Özellikle çinden gelen ithalatın amerikada enflasyonun düşük tutulmasında etkili olduğu söyleniyordu. Bu durumda amerika enflasyon etkilenmeyecek mi ?


    Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi

  3.  Alıntı Originally Posted by 66
    ...
    The Fed is on the way to operating losses of an estimated $110bn this year,” writes Alex Pollock. “Its mark to market loss as of March 31, 2023, was $911bn.”

    So, there are only three solutions on the table, massive spending cuts, humongous tax increases, or hyperinflation....
    Pento yine açmış ağzını yummuş gözünü..yazının tamamı için;

    https://pentoport.com/bond-markets-mirror-image/
    ytd..

  4.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Sn deniz amerika çinden mal alıp yerine tahvil veriyordu. Şimdi çinden üretim amerikaya kayacaksa bu çark nasıl değişecek. Özellikle çinden gelen ithalatın amerikada enflasyonun düşük tutulmasında etkili olduğu söyleniyordu. Bu durumda amerika enflasyon etkilenmeyecek mi ?


    Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi
    ABD şu an Çin’deki teknolojik sıçramayı bir milli güvenlik sorunu olarak görüyor ve bu bağlamda işin ekonomik boyutunu ikinci plana alıyor..

  5. #14941
    Tuesday August 15 2023 Actual Previous Consensus
    05:00 AM
    CN
    Industrial Production YoY JUL 3.7%
    4.4% 4.4%
    05:00 AM
    CN
    Retail Sales YoY JUL 2.5%
    3.1% 4.5%
    05:00 AM
    CN
    Unemployment Rate JUL 5.3%
    5.2%
    05:00 AM
    CN
    Fixed Asset Investment (YTD) YoY JUL 3.4%
    3.8% 3.8%

    04:30 AM
    CN
    PBoC 1-Year MLF Announcement 2.50%
    2.65%

    https://www.cnbc.com/2023/08/15/chin...tail-data.html

    China's economic data misses expectations, drops youth unemployment number from report


    https://www.reuters.com/world/china/...my-2023-08-15/

    China central bank unexpectedly cuts rates to support sputtering economy

    Piyasa beklentilerinin altında kalan sanayi üretimi, perakende satışlar ve sabit varlık yatırımları verilerinin ardından PBOC bu sabah sürpriz şekilde bankaları doğrudan ilgilendiren benchmark faizi 2.65%'ten 2.50%'ye çekti. Para piyasasını ilgilendiren 7 günlük repoyu da 10 baz düşürdü. Çin'de yıllık enflasyonun sıfırın altında (-)%0.3 olması çin merkez bankasına bu imkanı rahatlıkla veriyor.

    02:50 AM
    JP
    GDP Growth Annualized Prel Q2 6%
    3.7% ® 3.1%
    02:50 AM
    JP
    GDP Growth Rate QoQ Prel Q2 1.5%
    0.9% ® 0.8%

    Japonya ekonomisi ise beklentilerin üzerinde büyüyerek piyasa beklentilerini aştı.

    https://www.cnbc.com/2023/08/15/japan-q2-gdp.html

    Japan GDP grew 6%, handily beating expectations on robust exports
    Son düzenleme : deniz43; 15-08-2023 saat: 06:36.

  6. #14942
     Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Sn deniz amerika çinden mal alıp yerine tahvil veriyordu. Şimdi çinden üretim amerikaya kayacaksa bu çark nasıl değişecek. Özellikle çinden gelen ithalatın amerikada enflasyonun düşük tutulmasında etkili olduğu söyleniyordu. Bu durumda amerika enflasyon etkilenmeyecek mi ?


    Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi
     Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    ABD şu an Çin'deki teknolojik sıçramayı bir milli güvenlik sorunu olarak görüyor ve bu bağlamda işin ekonomik boyutunu ikinci plana alıyor..
    -Üretim Çin'den tamamen ABD'ye kaymayacak sadece chip gibi yüksek teknolojili ve yüksek katma değerkli ürünlerinin imalatı ABD'ye kayacak.Çin'in yerine düşük katma değeli ürünler için Hindistan'ın ikame etmesi düşünülüyor.2 ülke arasında bazı benzerlikler var,hindistan da çin gibi çok büyük bir nüfusa sahip ve büyük bir pazar,nüfusu bu yıl 1428 milyona ulaşarak ilk defa Çin nüfusu 1425 milyonu geçti,üretim maliyetleri orada da çok ucuz.Bu amaç doğrultusunda ABD'nin ve avrupanın büyük şirketleri şu anda hindistanda sondaj yapıyorlar.
    Ama 2 ülke arasında farklılıklar da var.Çin'de herkes iyi bir temel eğitim alıyor ve işçileri disiplinli çalışkan.Hindistan'da ise iyi eğitimli 50-60 milyon kişi dışındakilerin eğitim seviyesi çok düşük.Batılı şirketlerin bu 50-60 milyon kişi üzerinden faaliyetlerini yürütmesi gerekecek.Çin'de gelir dağılımı oldukça dengeli iken hindistanda hala kast sisteminin kalıntıları var,gelir dağılımı çok bozuk.

    -Orta derecede teknolojili ve katma değerli ürünlerin ise bundan sonra doğu avrupa ülkeleri gibi üretim maliyetlerinin göreceli olarak daha düşük, demokrasi ve özgürlüklerin olduğu aynı bloktaki ülkelerde üretilmesi planlanıyor.

    -ABD'in Çin'i artık "bir milli güvenlik sorunu" olarak gördüğü doğru.Xİ yönetimi altında Çin'in Taiwan'ı istila etmeyi planladığını,Xİ'nin bu istila sonrası gelebilecek ekonomik yaptırımları önemsemediğini düşünüyorlar.Bu nedenle Çin'in ABD'li şirketlerinden yüksek teknoloji transferi yaparak karşısına silah olarak çıkartmasına set çekme çabasındalar.Halbuki ilk başta batılılar Çin'de ekoomik libarelleşme ile birlikte siyasi libarelleşmenin de geleceği,özgürlüklerin genişleyeceği,bunun da demokrasi iklimini getireceği,kendileri de hem Çin'in 1.4 milyarlık devasa tüketime aç pazarına mal satarken ,kendilerinin çıktıkları düşük katma değerli ürünler Çin'de düşük maliyetlerle üretilip kendi toplumlarında enflasyonu düşürecek,toplumsal refahın artmasına katkı verecek şekilde yarar sağlayacaklarını öngürmüşlerdi.Ama batının beklentileri gerçekleşmedi, Xİ yönetimde Çin yeniden komünist doktrine daha sıkı şekilde yöneldi ve askeri alanda da pazu göstermeye başladı, devasa imalat kapasitesiyle başta donanma olmak üzere askeri gücünü hızla artırıyor, ve batı artık Çin'i işbirliği yapılacak,karşılıklı fayda sağlanacak bir ülke olarak görmüyor.


    https://www.youtube.com/shorts/DoobZ9Ke5rE

    https://www.youtube.com/watch?v=mr00WX0ofDY

    https://www.youtube.com/watch?v=f0bRhGLhpWk

    https://www.youtube.com/watch?v=zIWAnwqVAFA

    -Dünyanın fabrikası olarak Çin, düşük üretim maliyetleri ve ölçek ekonomisiyle, ABD avrupa,hatta Türkiye dahil bütün dünyada enflasyonun aşağıya çekilmesine katkı sağlıyordu.Çin'den tedarikin azaltılmasıyla batı ülkeleri için enflasyonist yansıması olacak.Çin ise , telafi etmekten çok uzak olacaksa da batı ülkelerinin dışında diğer ülkelere mal satmak için çok ucuz fiyatlarla agresif şekilde piyasalarda olacak.

    -Çin elindeki ABD Hazine tahvillerini düzenli bir şekilde azaltıyor ve 859.4 milyar dolara kadar inmiş durumda

    https://ticdata.treasury.gov/Publish/mfh.txt

    ABD tahvil piyasası dünya piyasalarının en derin ve yüksek hacimli piyasası,Çin'in elinde bulundurduğu tahvil tutarı,bu piyasanın sadece 1 günlük işlem hacmi.Çin bu tahvillerin hepsini 1 günde elinden çıkarmaz çünkü fiyatı çok düşeceği(faizi yükselir) için zarar etmiş olur,satış işlemi bitikten sonra da tahviller yeniden hızla değer kazanır.Onun yerine şimdi olduğu gibi piyasa fiyatını etkilemeden yavaş yavaş elden çıkarmaya devam eder.ABD borçlanmasına bir etkisi olmaz,çünkü küresel piyasalar açısından dünyanın en sağlam güvenilir yatırım aracı olarak görülüyor,başta emeklilik fonları olmak üzere dünyanın her tarafından büyük talep görüyor.
    Son düzenleme : deniz43; 15-08-2023 saat: 07:00.

  7. #14943

  8. 1. Bizdeki enflasyonun küresel krizle uzaktan, yakından ilgisi yok.

    2. Milli, yerli, bilerek, isteyerek, gelir transferi amaçlı yapılan bir hükümet planıdır.

    3. Tek sorun, onlar için, ipin ucunun kaçmasıdır.

    https://twitter.com/ekonomikanaliz/s...jNNd5mJrQ&s=08
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 1868/2133 İlkİlk ... 868136817681818185818661867186818691870187819181968 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •