Sayfa 108/108 İlkİlk ... 85898106107108
Arama sonucu : 860 madde; 857 - 860 arası.

Konu: AVOD - A.V.O.D. Gıda ve Tarım

  1.  Alıntı Originally Posted by boran Yazıyı Oku
    bu yılın birinde bakır madeni bulmuştu, haziran 2023 de İsviçreli bir şirkete sattı. para yerine o şirketin yüzde 2,3 hissesini aldı. aldığı şirkette hisse fiyatı yoktu. şirket bu yıl sonu halka arz edilecek fiyatı da o arz sonrası belli olacaktı. şirket ekim ayı ortası başvuru yaptı ama daha arzı olmadı. arz fiyat tahmini hakkında bilgisi olan var mı? eğer halka arzı yüksek olursa ve bunun payına düşende mesela 50 milyon dolar olursa soluğu 8-10 tl de alabilir.
    Bakır fiyatları uçunca aklıma Avod geldi.
    Haziran 2023 deki hisse devirinden az önce haberim oldu.

    Hemen hızlı bir inceleme yaptım.
    https://planet-scan.com/planetscan-presentation/
    Kendi sunumlarina göre 2027 den sonra yaklaşık 40 milyon $ favök hedefi olan bir şirket.
    10x favök ile halka arz etseler 400 milyon $ eder. %2.5 hisse 10 milyon $ anca eder.


    Planet scan şirketinin ortaklık oranlari gizli ama ana sayfadaki diğer ortaklara bir bakın.
    Bir de şu habere bakın ..

    https://www.finanshub.com/index.php/...-hisse-takasi/

    Kolay gelsin.

  2.  Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
    Bakır fiyatları uçunca aklıma Avod geldi.
    Haziran 2023 deki hisse devirinden az önce haberim oldu.

    Hemen hızlı bir inceleme yaptım.
    https://planet-scan.com/planetscan-presentation/
    Kendi sunumlarina göre 2027 den sonra yaklaşık 40 milyon $ favök hedefi olan bir şirket.
    10x favök ile halka arz etseler 400 milyon $ eder. %2.5 hisse 10 milyon $ anca eder.


    Planet scan şirketinin ortaklık oranlari gizli ama ana sayfadaki diğer ortaklara bir bakın.
    Bir de şu habere bakın ..

    https://www.finanshub.com/index.php/...-hisse-takasi/

    Kolay gelsin.
    Bu Endex te niye bu kadar baskılama oluyor anlamak mümkün değil

    ytd..

    Resmen kendilerini yırtıyorlar baskılmak için ...

  3. KENZ, AVOD ve Planet-Scan AG bu üç firmaya dikkat… Şüpheler ve Tesadüfler Altında AVOD ve Planet-Scan AG Hissedarlık Değişikliği
    AVOD Kurutulmuş Gıda ve Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş. (AVOD), Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla, İsviçre merkezli AFK ENTERPRISE AG şirketine bağlı Avod Madencilik hisselerinin devrini duyurdu. Ancak bu satış işlemi, finans çevrelerinde kısa sürede kuşkulu bakışlara sebep oldu. Şirket, 200.000 TL ödenmiş sermayeyi temsil eden Avod Madencilik hisselerinin tamamının karşılığında, Planet-Scan AG’den 1.000.000 avro değerinde hisseleri swap yöntemiyle alacağını açıkladı. İsviçre borsasında yakın gelecekte halka arz edilmesi planlanan bu hisselerin, borsadaki değerine göre belirleneceği ifade edildi.

    Ancak Avod ve Kenz Madencilik hisselerini alan ve yönetim kurulunda manipülasyon iddiaları ile anılan Taze Kuru Gıda’nın sahibi Nusret Yurter’in olduğu Planet-Scan AG’nin, internette yeterli derecede inandırıcı kayda sahip olmaması kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Bu durum, finans tarihinde nadiren rastlanan bir hisse takasının, acaba bir para kaçırma operasyonunun parçası olup olmadığı şüphelerini beraberinde getirdi.

    Şaibeli İsimler ve Şüpheli Hissedarlık Değişiklikleri: Türkiye Finans Tarihindeki ilk ve tek Garip Hisse Takası..

    Özellikle Nusret Yurter ve Fırat Gülgen gibi isimlerin geçmişteki şüpheli hareketleriyle bağlantılı olması, bu iddiaların ağırlığını artırıyor.

    Türkiye finans piyasalarında endişe verici bir gelişme yaşanıyor. Manipülasyon iddiaları ile anılan Taze Kuru Gıda’nın sahibi Nusret Yurter’in, geçmişte şüpheli işlemlerle gündeme gelen Avod ve Kenz Madencilik şirketlerini satın alan ve İsviçre merkezli görünen Planet-Scan AG’nin yönetim kurulunda yer alması, finans çevrelerinde çölde kutup ayısı görmek kadar ilginç bir tesadüf olarak değerlendiriliyor.

    Yurter’in adı, daha önce Borsa İstanbul’da işlem gören Taze Kuru Gıda şirketinin hisselerinde yaşanan olağan dışı fiyat hareketleriyle anılıyordu. Şimdi ise, Nusret Yurter ve Fırat Gülgen gibi isimlerin Avod ve Kenz Madencilik’e dair gerçekleştirdikleri şüpheli hisse takası ve İsviçre borsası üzerinden yapılması planlanan işlemler, piyasalarda derin şüpheler uyandırıyor.

    Bu durum, yalnızca bu isimlerin geçmişteki şüpheli faaliyetleriyle sınırlı kalmayıp, aynı zamanda Türkiye finans tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir operasyonun parçası olabilecekleri yönünde spekülasyonlara neden oluyor.

    Piyasa gözlemcileri ve yatırımcılar, Avod ve Kenz Madencilik gibi firmaların hisse takasının ardında, borsalar yoluyla kaynağı belirsiz finansal varlık aktarma şüphelerinin olup olmadığını sorguluyor.

    AVOD tarafından yapılan açıklamada, bu tür asılsız iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve şirketin tüm hukuki haklarını kullanacağı belirtildi.

    Finans Sektöründe Şüphe Uyandıran Hissedarlık Değişiklikleri hakkında Masak ve Spk suçları uzmanları bile çözemiyor;

    AVOD’un bağlı ortaklığı olan Avod Madencilik’in tüm hisselerinin AFK ENTERPRISE AG’ye devredilmesi ve karşılığında Planet-Scan AG hisselerinin alınması, finans sektöründe sıkça rastlanmayan ve dikkat çekici bir işlem olarak karşımıza çıkıyor.

    Bu işlemin kamuoyuna duyurulması, finansal işlemlerin bölünmesi, müşteri ve şirket ilişkilerinin mantıklı bir temele dayanmaması gibi faktörler, sermaye piyasalarındaki normal işleyişi sorgulamaya itiyor. Planet-Scan AG’nin şeffaflıkten yoksun bir profil çizmesi ve yönetim kurulunda yer alan şüpheli isimler, olası para aklama ve piyasa manipülasyonu iddialarını güçlendiriyor.

    Nusret Yurter’in ve Fırat Gülgen’in geçmişi, bu iddiaları destekler nitelikte. Yurter’in Taze Kuru Gıda’nın sahibi olarak manipülasyon iddiaları ile anılması ve Gülgen’in Ziraat bankası ile ilgili şaibeli finansal geçmişi, işlemlerin yasallığı ve etiği konusunda ciddi soru işaretleri uyandırıyor.

    Cevap bekleyen sorular???

    Sermaye piyasalarında alarm zillerini çaldıran bu durum, bilhassa şu noktalarda endişe yaratıyor:

    – AVOD’un bağlı ortaklığı Avod Madencilik’in hisselerinin, potansiyel olarak şüpheli kaynaklara sahip bir firma olan ve yönetim kurulu üyeleri hakkında geçmişte soruşturma bulunan Planet-Scan AG’ye devredilmesi süreci kimlerin aracılığı ile ve ne zaman başladı? Bu süreç ile ilgili SPK ya açıklamalar ne zaman yapıldı??

    – maden yatırımları ile ilgili rezerv, kaynak ve finansal açıklamaların gerçek olup olmadığı ile ilgili SPK soruşturmaları devam ederken böyle bir devire SPK onay verdimi?

    AVOD’un şirket değerinin belirsizliğini ve finansal piyasalarda nadir rastlanan hisse takaslarına yönelmesi işleminin gerekçesi SPK tarafından hangi gerekçelerle kabul edildi?

    Hisse takası yoluyla yapılan işlemde Henüz halka açılmamış olan ve sahipleri ve yönetimi belirsiz ve şaibeli bir şirketin hisse birim fiyatlarının değeri nasıl belirlendi ve bu fiyat belirleme süreci saydam olarak SPK ya açıklandı mı?

    Özellikle, finansal yatırımların ve getirilerinin Türkiye dışında ve ilişkisi olmayan üçüncü taraflara aktarılması, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından soruşturmalara konu kişiler ve şirketler adına işlemler gerçekleştirilmesi, şüpheli faaliyetlerin göstergeleri arasında.

    Bu işlemlerle ilgili sorular, AVOD’un ve Planet-Scan AG’nin faaliyetleriyle ilgili şeffaflık eksikliği ve olası finansal suistimalleri akla getirmekte. Ayrıca, AVOD’un hisse değerlerinde yaşanan ani ve açıklanamayan değişiklikler, finansal piyasalardaki diğer aktörler için de risk oluşturuyor.

    Mali suçlar konusunda uzmanlar; AVOD ve Planet-Scan AG arasındaki hisse takası ve iddiaların piyasa üzerindeki etkilerini, olası yasal sonuçlarını ve sektördeki şeffaflığın nasıl artırılacağını yakından takip etmeye devam edecekler. Finansal sektördeki denetleyici kurumlar, bu ve benzeri işlemleri yakın markaja alarak, sermaye piyasalarının güvenliğini sağlamak için önlemler almalıdır. Piyasa gözlemcileri, KENZ, AVOD ve Planet-Scan AG arasındaki hisse takasının arkasındaki asıl motivasyonu ve bu işlemlerin finansal sistem üzerindeki etkilerini sorgulamakta ve konunun aydınlatılmasını beklemekte. Bu tür olaylar, finansal sektördeki şeffaflık ve güvenin sürdürülmesi için kritik önem taşımaktadır.

    Kaynak; Maden Gazetesi

  4. *A.V.O.D. Kurutulmuş Gıda'nın vergi dairesine sunduğu tabloda 2024 yılı ilk üç aylık dönem net zararı 13.329.282 TL

Sayfa 108/108 İlkİlk ... 85898106107108

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •