Sayfa 887/971 İlkİlk ... 387787837877885886887888889897937 ... SonSon
Arama sonucu : 7761 madde; 7,089 - 7,096 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

  1.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    1- Bu cağrı kimse onu takip edelim hatta halka arz olursa alalım.3 liradan 5 liradan mallanalım.
    2- Ben hala %20 civarı zarardayım sattığımdan…

    Yani beterin beteri var arkadaşlar…

    Hiçbir şeye inancım kalmadı, hayallerimiz vardı bir tutam onu da harcadılar bir kalemde…

    Bu arada geçen hafta bir arkadaşım kalp ameliyatı oldu, dün de çok sevdiğim bir arkadaşım vefat etti, ona çok üzüldüm hem de çok! Yarın yeni tanıştığım bir arkadaşıma stent takılacak onla ilgileniyorum…

    Yani sağlığınız varsa servetiniz o gerisi yalan çok da şey etmeyin..Gidene(para) lanet olsun…
    Tüm forumdaşlara sinir otunu araştırmalarını isterim. Youtube a günde 10 yaprak tüketerek ve Talha uğurluel Mucize ot diye yazarsanız, 2 ayrı video var. Yararlarını hap gibi anlatmışlar. Damardan şekere bir sürü faydası var. Her yerde yetişir. Sağlık en önemli servet.

  2. Kimsenin tadı tuzu kalmadı.

    Nerede o eski seanslar

  3. #7091
    bedelsiz haberi mi var öyle bir şeyler duydum?
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

  4. #7092
     Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    bedelsiz haberi mi var öyle bir şeyler duydum?
    Başvuru yapıldı , onaylanması yakındır.

  5. Hissedarı olduğumuz şirketin hem hisse geri alım programı açıklamasını hem de bunun hisse fiyatlarını hızla yükseltmesini umuyoruz. Şirketin kısıtlı olan kaynaklarıyla, pay sahipliğinden ayrılmak isteyenlere yüksek ödeme yapmasından rahatsızlık duymuyoruz galiba? Şirketin gerçek defter değerinin altında yapılan geri alımlar hissedar için faydalıdır, halka açık paylarda sahiplik oranı yükselmiş olur, pahalı fiyattan geri alınan hisseler ise; şirketin yüksek getirili ana faaliyetlerinde kullanabileceği sermayeyi tüketmiş olmaz mı?

    Yetmiyor, bedelsiz sermaye artırımı yolu gözlüyoruz. Daha önce tartıştığım gibi şirketin kazançlarının sermayeye eklenmesi benim açımdan olumlu ancak düşük fiyatın cazibesine kapılacak daha fazla gerilla-yatırımcı çekeceği gerçeği de inkar edilemez. Fiyat oynaklığı arttıkça sadık yatırımcıların hisse adetlerini artırma ve azaltmaları sırasında, şirketin gerçek değerinin çok üstüne çıkılmasından kaynaklanan ek maliyetler oluşabilir.

    Bütün bunların arkasında yatan motivasyon, kişisel olarak diğerlerinin önüne geçebileceğimize olan güçlü inanç. Avantaj sağlayacağımıza inandığımız şeyleri, şirkete zarar vereceğini bilsek de arzulamaktan geri duramıyoruz. Bu noktada uzun vadeli yatırımcı getirilerini gösteren akademik araştırmalara bakmak gerekiyor. Bizde olmayabilir ama 100 hatta 150 yıllık verileri kullanarak yapılan değerlendirmeler bireysel yatırımcıların, sık sık hareket ederek, istikrarlı biçimde piyasa ortalamalarını geçme girişimlerinin başarısız olduğunu ortaya koyuyor. Zaten bu mümkün olsaydı kurumsal yatırımcı tabanı düzenli olarak tatmin edici şekilde büyüyemezdi.
    Son düzenleme : yelpaze; 18-05-2024 saat: 14:25.

  6.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Hissedarı olduğumuz şirketin hem hisse geri alım programı açıklamasını hem de bunun hisse fiyatlarını hızla yükseltmesini umuyoruz. Şirketin kısıtlı olan kaynaklarıyla, pay sahipliğinden ayrılmak isteyenlere yüksek ödeme yapmasından rahatsızlık duymuyoruz galiba? Şirketin gerçek defter değerinin altında yapılan geri alımlar hissedar için faydalıdır, halka açık paylarda sahiplik oranı yükselmiş olur, pahalı fiyattan geri alınan hisseler ise; şirketin yüksek getirili ana faaliyetlerinde kullanabileceği sermayeyi tüketmiş olmaz mı?

    Yetmiyor, bedelsiz sermaye artırımı yolu gözlüyoruz. Daha önce tartıştığım gibi şirketin kazançlarının sermayeye eklenmesi benim açımdan olumlu ancak düşük fiyatın cazibesine kapılacak daha fazla gerilla-yatırımcı çekeceği gerçeği de inkar edilemez. Fiyat oynaklığı arttıkça sadık yatırımcıların hisse adetlerini artırma ve azaltmaları sırasında, şirketin gerçek değerinin çok üstüne çıkılmasından kaynaklanan ek maliyetler oluşabilir.

    Bütün bunların arkasında yatan motivasyon, kişisel olarak diğerlerinin önüne geçebileceğimize olan güçlü inanç. Avantaj sağlayacağımıza inandığımız şeyleri, şirkete zarar vereceğini bilsek de arzulamaktan geri duramıyoruz. Bu noktada uzun vadeli yatırımcı getirilerini gösteren akademik araştırmalara bakmak gerekiyor. Biz de olmayabilir ama 100 hatta 150 yıllık verileri kullanarak yapılan değerlendirmeler bireysel yatırımcıların, sık sık hareket ederek, istikrarlı biçimde piyasa ortalamalarını geçme girişimlerinin başarısız olduğunu ortaya koyuyor. Zaten bu mümkün olsaydı kurumsal yatırımcı tabanı düzenli olarak tatmin edici şekilde büyüyemezdi.
    Çok haklısınız tespitlerinizde sevgili yelpaze. Bir iki ekleme yapmak isterim izninizle.

    Sermaye artırımının gözle görülmeyen (bilanço veya gelir tablosuna yansımayan) bir iki faydası daha var. Birincisi sermayesi yükselen şirketler finansal piyasalarda itibarlarını artırırlar. Bu itibar artışının etkileri ise uzun vadede fayda sağlar. Nasıl mı?

    Çok az kişinin bakacağı bir perspektiften açıklayayım. Amerika piyasalarında büyük, orta ve küçük piyasa değerli firma ayrımının bir parametresi de sermaye büyüklüğüdür. Sermaye büyüdükçe şirketin içinde olduğu lig yükselir. Ligde yükseldikçe, uluslararası piyasalarda kullanılan endekslerin içinde de ligi yükselir. Daha çok etf ve fon tarafından tercih edilmeye başlar, bir kısım etf otomatik olarak tercihlerinin içine dahil eder, dolayısıyla yabancı sermayenin ilgisi artar. Sermaye küçülmediği sürece bu ilgi artmaya devam eder. Elbette şirketin finansal performansıyla doğru orantılı olarak.

    Bizim ülkemizde büyük dediğimiz şirketler, maalesef uluslararası piyasalarda orta veya küçük piyasa değerli ve sermayeli şirketlerdir. Bunu net bir şekilde anlamak gerekir. Ereğli'nin sermaye artırması bu bağlamda pozitif algılanmalıdır. Yabancı ilgisini artıracaktır.

    Bizim ülkemizde yatırım felsefesinde bir hayli eksik yapı taşı var. İnsanların bilgisi ve tecrübesi oldukça sığ. Bu durumu kullanan piyasa oyuncuları da çok acımasız. Bu negatifliği ortadan kaldırmanın yolları mevcut, yüzlerce kez portföy yapılmalı diye yazdım, hadi bir kez daha yazmış olayım. Çakallara yem etmeyiniz kendinizi diye de iyi niyetimi ortaya koyayım.

    Bir kaç mesaj öncesinde bahsetmiş olduğum yabancı ilgisi ve likidite korelasyonunu özetleyen güzel bir değerlendirmeyi de (ilk 5 madde) aşağıda paylaşıyorum.

    https://x.com/acgozen/status/1791779639938916659

  7. İlaveler için teşekkürler sn. müzikal. Zaten iyi yönetilen, karlılık odaklı şirketler kendilerini pistte belli ediyor, bir kısmı da seyircileri coşkulandırıp günü kapatma derdinde.

    Şu ara piyasalarda oluşan iyimser havayı ikna edici bulmuyorum, böyle zamanlarda biriken riskleri de bir kenara not etmek faydalı olacaktır. Haddim olmayarak sizlere ufak bir egzersiz önereyim (daha öncede yapmış olabilirim?)
    Olumlu ve olumsuz bulduğunuz gelişmeleri madde madde sıralayıp, yanlarına da tek tek kaynağını belirtin, olumluların hep aynı adresi işaret ettiğini göreceksiniz.
    Mesela; KKM, faiz politikası ve kredi piyasasının yönlendirilmesi, enflasyon, faiz azaltılmasıyla değer artış kazancı sağlaması beklenen tahvil piyasası, yeni halka arzlar, kamusal harcama-tasarruf politikaları vs.

    Olumsuz gelişmeler ise çok farklı ve bizim kontrolümüz dışındaki kaynakları işaret ediyor.

  8. Çin küresel çelik piyasasının içine ediyor. 2023 için dünya çelik talebi 1.7 milyar ton civarında iken Çinin tek başına yılık üretim kapasitesi 1.25 milyar ton. Gerçi %80 kapasite ile çalışıp yılda 1 milyar ton çelik üretiyorlar ama adamlarda müthiş kapasite var.
    Elimdeki nakidi PP fonunda tutuyorum ve sadece ayağıma fırsat geldiğinde kısa vadeli gir-çık yapıyorum. Tüm TL portföyüm 30.4.2025 vadeli Forward dolar alım (43 TL) sözleşmesi ile hedge'lenmiştir.

Sayfa 887/971 İlkİlk ... 387787837877885886887888889897937 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •