Sayfa 472/496 İlkİlk ... 372422462470471472473474482 ... SonSon
Arama sonucu : 3963 madde; 3,769 - 3,776 arası.

Konu: PETKM - Petkim Petrokimya Holding A.Ş.

  1. Nasıl beceriyorsun bu işleri bilmiyorum ama amacına ulaşmak için bu işler böyle olmaz. Kivran dur böyle.. Ytd

  2. Petkimde özellikle son çeyrekte gelen özkaynak yöntemiyle değerleme karının yıllıkta iz düşümünü düşünüyorum. Dönemsel olup olmadığını ilerleyen süreçlerde göreceğizdir tabii ki ama sadece son çeyrekte gelen 3,2 milyar karın yıllıklandırdığımızda hadi üzerine bir de iskonto uygulasak en kötü 7-8 milyar arası bir kar buradan gelecek gibi görünüyor.

    Petkm kendi rutin döngüsüne döndüğünde yaklaşık 2-3 milyarlık bir kar ile yıllıkta 10 milyara yaklaşan bir kar görebiliriz sanırım.

    Ama piyasa burayı görmezden mi geliyorum yoksa benim kaçırdığım bir durum mu var? Onu anlayamıyorum.

    Ya da her şey hissenin ismi ile alakalı

    Stop Wishing Start Doing

  3. Sürekli okeye dönülmez ki arada çifte gitmeye calis.
    Niyetin mal vermek olsa 200 günlüğün üstüne atarsın atlayan çok olur, geri çeker malı paketlersin, onu yapmak istemiyorsan. Bu Mali almak istesen böyle aşağıda surundurmeyle bu işler olmaz.
    Geriye tek şey kalıyor mali vermek istemezde alırsan sür eşeği Niğde'ye bak o zaman istediğin olur kanımca.. ytd

  4.  Alıntı Originally Posted by vassago Yazıyı Oku
    Petkimde özellikle son çeyrekte gelen özkaynak yöntemiyle değerleme karının yıllıkta iz düşümünü düşünüyorum. Dönemsel olup olmadığını ilerleyen süreçlerde göreceğizdir tabii ki ama sadece son çeyrekte gelen 3,2 milyar karın yıllıklandırdığımızda hadi üzerine bir de iskonto uygulasak en kötü 7-8 milyar arası bir kar buradan gelecek gibi görünüyor.

    Petkm kendi rutin döngüsüne döndüğünde yaklaşık 2-3 milyarlık bir kar ile yıllıkta 10 milyara yaklaşan bir kar görebiliriz sanırım.

    Ama piyasa burayı görmezden mi geliyorum yoksa benim kaçırdığım bir durum mu var? Onu anlayamıyorum.

    Ya da her şey hissenin ismi ile alakalı

    Büyük bir ihtimal ismidir. Duyan yolunu değiştirir havasını kattılar epeyce.
    Star karı geçmişten gelen temettuler olmuş olsa iyi katkısı olabilir. Starın hasılat belli kapasite belli buradan gelecek kar marjı belli. Bu sene turizmde geçen yıla göre daha fazla bir beklenti var. Karayolu ve havayolu sirkülasyonu artışı gerek benzin, motorin gerekse jet yakıtları için verimli geçecek gibi duruyor. Starın bu sene ayrıca Tüpraş gibi planlı bir bakımı var, malum bakım sonrası verimlilik artacaginida hesaba katarsak, marjları açısından iyi olabilir. Dövizin bu seviyelede kalması bile geçen seneye göre iyi olduğunu varsayarsak hem hasılat hemde bakım sonrası verimlilik petkime gelecek kar marjini da arttırabilir.
    Petkim star sayesinde şimdilik taş atdimda kolummu yoruldu kısmını yaşıyor.
    Kendi özelinde de makasda genişleme ve talebin normalllesmesi önümüzdeki diğer olasılıklar ve beklentiler. Saygılar.. ytd

  5. Ha böyle çin işkencesi ile de bir yere varamazsın. Günlük yaptığın marjlar epeyce daraldı, hacim keza azaldı. Yani sonuç sadece işkence ise bu da olmaz, kendi adıma. Salmak istersen saladabilirsin, ama boş beleş anlamsız kalacak.. çalkaladın olmadı, hacı yatmadı olmadı, sarstin olmadı, gomdun olmadı, emdin gene olmadı. Demek ki geriye tek şey kalıyor, küçük küçük yol alacaksın, ya da kopartacaksin. Koçum benim. Ytd

  6. Hergun aynı terane, gapli aç saplı kapat. Yukarıdan aşağıya gün içi maliyetler ve maliyetlendirmeler. Dar alanda az hacimle kısa paslasmalar. Kaldı 4 gün aysonu ve başına akabinde bilanço 13 güne de o gelse, biraz voalite biraz ekşın elbette bir karar verecegsin. Ytd

  7. Faizler belli şuanda bir anda sifirlamayacaklari için arttirsalarda yüksek dusurselerde yüksek.
    Sadece heyecan katılıyor. Şahin açıklama olsa ne güvercin olsa ne? Global ekonomi ve gidişat önemli talep arz ve de istikrar..
    Mal alma ve mal verme günü böyle günler, biraz voalite biraz heyecan. Sonuç ne petkos.. 😊 ytd

  8. Dün karax hc nin dediği gibi faizler de öyle ha 10 metrede suyun içindesin ha 11 metrede..
    Sektörün normalizasyonu ne diyor kardeşim.
    Sektörlerin durumları belli.
    Normal şartlarda faiz artarsa bankalarin düşmesi lazım ama o kısmı bile terslendirilmis bir piyasa var. Yılların surunmus bankalarını bu fazilerle yukarı alıyorlar. Algoritmalar bazen doğru çalışmaz gelecek ve gelmiş olan finansallar gibi. Geleceği satın alacaklardır öncesinde bir şekilde petkos. Senin sektorun çoğu sektörün kalbi neticede özellikle star dahil olunca kalbi oldu..
    Pompala bakalim.. yavrum.. ytd

Sayfa 472/496 İlkİlk ... 372422462470471472473474482 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •