Yorumlar
5 Ekim Perşembe, 20:15
Sn.akaya1971, Beta değerlerine hiç inanmam. Borsa sadece İMKB-10 değil. Ancak en tahmin edilebilir onlar. İMKB illa ki DOW ile beraber hareket etmez. Aslında titreyerek borsaya bakanların çoğu DOW'un geri dönüşünden korkuyorlar. Halbuki DOW güçlüdür.
Sn.TERA59, Sn. akaya'ya verdiğim yanıt sizin sorunuza da verilmiş sayılır. DOW ile İMKB arasında korelasyon kurma zordur.
KMX
KMX
5 Ekim Perşembe, 18:59
Sn. KMX,
DOW tarihi rekorlar kırmaya devam ederken, bizim IMKB 'ye ise yerinde saydırmalarının
bir nedeni var mıdır, sizce?
Selamlar...
TERA59
4 Ekim Çarşamba, 22:31
ha bu arada hala bizde tık yok :) Dow şaha kalkımış tebrik ederim.Bende ısrarla diyordum sert çıkış yapacak diye ,ancak bizim ımkb de ne dense yemiyor bir türlü bu öngörüler teknik olarak.Benim açımdan tabi ki
akaya1971
4 Ekim Çarşamba, 22:25
Sayın Afrashi,
İMKB 10 nu tekrar alabilirmiyim.Ayrıca çıkışta sert tepkiyle etkili olacak hisseler 10 dışındakilerde olabilir mi mesela şu anda BETA değerleri hakkında fikriniz nedir.
Teşekkürler
Saygılarımla,
akaya1971
4 Ekim Çarşamba, 20:25
Sn.uguner, Kısa vadede(yani 10 gün) 36.000-38.500 aralığını düşünüyorum.
Sn.Falcon2x, Yabancı payı doğal olarak bıyıklı yabancı payını da içeriyor. Bu yüzden zaman zaman virman hareketleri görülüyor. Daha önce TCELL ve TÜPRAŞ'ta HSBC ye yapılan virmanlar görülmüştü. Yaklaşık 10 gün önce yine HSBC'ye büyük montanlı virman oldu. Oraya yapılan virman yine yabancı payı olarak değerlendirilecektir.
KMX
KMX
4 Ekim Çarşamba, 15:59
Sn KMX,
Forumda yazamadığım için buraya yazabildim.
Yabancılar takas harekelerini gizlemek için mallarını bir süreliğine yerli kurumlarda saklıyor olabilirlermi.
Örneğin mal toplayacakları zaman mallarını yerli aracı kurumlarda tutup sonra yabancıya virmanlamaları sözkonusu olabilirmi.
Siz takas takibinde hangi periyodu göze alarak yorumluyorsunuz.
cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Falcon2x
3 Ekim Salı, 20:25
hocam endex iyice sıkıştı kısa vade için öngörülerinizi öğrenebilirmiyiz
uguner
3 Ekim Salı, 20:08
Sn.taylu, Sağolun.
Sn.ŞahMat, Teşekkürler.
Sn.alvardar, Sağolun.
Sn.Saxofon, Teşekkürler. Grafiklere uzaktan bakmak daha farklı bir vizyon veriyor.
KMX
KMX
3 Ekim Salı, 02:13
Sayın Dr. Arman Afrashi,
Sadece anasayfada yazarak forumdaki olumsuz etkileşimden uzak kalarak daha verimli alanlara vakit ayırabileceğiniz için çok doğru bir karar aldığınızı düşünüyorum. Bu yazınız makroekonomik verilere değindiği için benim çok hoşuma gitti. Hatırlarsanız önceki yazılarınızı pek eleştiremiyordum, çünkü bazı bahsettiğiniz konular (takas) hakkında fazla fikir sahibi değildim.
Bu yazınızında incelenen veriler üzerine anasayfaya bir yazı da benim yazmam gerekli hale geldi. Fakat haftasonundan önce vakit bulamayacağım için sadece acele bir biçimde inceleme imkanı bulduğum bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum. İlk grafikte DOW Jones endeksini çok geniş bir zamana yayarak detaysız vermişsiniz. İkinci grafikte olduğu gibi sadece 1990 yılından itibaren alınmış bir DJI grafiği verseydiniz bu iki grafik arasında bir uyum okurların dikkatini çekebilirdi.
Verdiğiniz ikinci grafik GDP (GSYİH) rakamlarına ait. 1990 yılındaki veriler küçülme gösteriyor. Gidip DJI endeksine bakıyorum ve 1990 Temmuz ile 1991 Ocak arasında endeksin düştüğünü görüyorum.
1993 ve 1995 yıllarında bazı çeyreklerde büyümenin %2'nin altına sarktığını ve bunları takip eden çeyreklerde de DJI endeksinde geri çekilmeler olduğunu görüyorum. Büyümedeki bu düşüşler sıfırın altına düşmediği için endeks üzerindeki olumsuz etkisi sınırlı olmuş görünüyor.
Fakat 2000 ve 2001 yılında görülen GSYİH büyüme düşüşleri hem şiddetli olduğundan hem de uzun sürdüğünden dolayı DJI üzerindeki etkisi de daha derin olmuştur.
Özetle DJI endeksinde yeşil eğrilerle gösterilmiş yükseliş trendinde bile ne fırtınalar koptuğu detaylı bakınca anlaşılıyor.
Sonuç olarak %2.6 seviyesinde bir büyüme görülen bir dönemi geride bırakalı aylar oldu. Üçüncü çeyreği bitirdik fakat verilerin hesaplanıp duyurulması aylar alacak. Belki de %2 gelecek. Kim bilir? Ve belkide dördüncü çeyrek rakamları da %2'nin altına sarkar. Gidişat bu yönde ama gelemekte olan veriler umut vadeden cinsten değil.
Başarılar.
Saxofon
3 Ekim Salı, 00:58
Sayın Dr. Arman elinize sağlık. Güzel yazmışsınız.
alvardar
2 Ekim Pazartesi, 22:02
Sn KMX, elinize saglik, saygilar..
ŞahMat
2 Ekim Pazartesi, 19:22
Elinize, emeğinize sağlık
taylu
2 Ekim Pazartesi, 18:14
Sn.uguner, sağolun.
Sn.cortez, önemli değil. Burada moderatör benim.
Sn.SNOWDROP, Ben Kulak-Burun-Boğaz uzmanıyım!
Sn.TÜRKTRADER, Sağolun.
Sn.TERA59, Yazılarım sürecek.
Sn.anonimm, Teşekkürler.
Sn.NIETZSCHE, Sağolun.
Sn.SALESMAN, Teşekkürler.
Sn.mustafatöre, Elbette sürekli DOW'dan bahsetmeyeceğim. Ancak herkesin aklında DOW olduğu için yazdım.
Sn.driver, Merak etmeyin yazıyorum.
Sn.mdagli, İŞ-C'nin takası artıyor.
KMX
KMX
2 Ekim Pazartesi, 14:28
Sn Kmx,
Yanlis hatirlamiyorsam gecen hafta ISCTR yabanci takasinda azalma oldugunu yazmistiniz. Azalma devam ediyor mu? Tesekkurler
mdagli
2 Ekim Pazartesi, 11:22
sn KMX,
forumdaki son gelişmeleri üzüntüyle takip ettik,
temennimiz en azından anasayfa yazılarınıza devam etmeniz yönünde,
iyi çalışmalar,
saygılar
driver
2 Ekim Pazartesi, 10:24
Elinize,kolunuza,yüreğinize sağlık...Teşekkürler Sn.KMX.Umarım çoğu amatör yatırımcı bu yazı sayesinde gereksiz veri bombandımanından kurtulur.Forumda yazmama kararınıza üzüldüm ama bence de çok haklısınız.Ama arada sırada piyasa yorumu yaparsanız çok sevinirim.
mustafatore@ttn
2 Ekim Pazartesi, 10:17
elinize sağlık
SALESMAN
2 Ekim Pazartesi, 10:06
Forumlarda yazmayacağınıza üzüldüm ama herhalde ben sizin yerinizde olsam aynı şeyi yapardım. Elinize sağlık
NIETZSCHE
2 Ekim Pazartesi, 09:58
Bizlere balık tutmayı öğretmeye gayret eden Sn. KMX'in forumda yazmama kararı bizim için son derece talihsizlik olmuştur. Artık bizlerde buradan takip etmeye çalışacağız. Emeklerinize ve desteklerinize teşekkürler Sn. KMX...
anonimm
2 Ekim Pazartesi, 09:49
Sn. KMX,
Bizim gibi ülkelerde alışıla geldiği üzere "Meyve veren ağacı taşlarlar." Huylarından mı desem, suylarından mı desem, yoksa hasetliklerinden, kıskançlıklarından vede komplexlerinden midir nedir, bir türlü seviyeli, görüşlere saygılı olmayı nedense beceremiyorlar...
Hiç olmazsa değerli yazılarınızın ana sayfada sürmesini diliyorum...Umarım buraya da bulaşmazlar...Sevgi ve Saygılar...
TERA59
2 Ekim Pazartesi, 09:35
Elinize sağlık,teşekkürler.Sevgi ve saygılar...
TÜRKTRADER
2 Ekim Pazartesi, 08:20
Sayın KMX doktora öğreniminizi hangi üniversitede yaptınız acaba? Birde hangi konu üzerine? sadece merak. Bakış açınızı çok beğeniyorum da. Sayın yasar ile sizin yaklaşımlarınız varolanın çok çok üzerinde.. Saygılarımla..
SNOWDROP
2 Ekim Pazartesi, 06:25
Kapanan topicteki son yazılanları üzüntüyle okudum. Bu kadar baskı sonunda sizi de zıvanadan çıkarmış. Olayların bu boyuta geleceğini öngörmüştüm. Diğer bir öngörüm yakında ana sayfada bile yazmaktan vazgeçeceğiniz yönünde.
cortez
2 Ekim Pazartesi, 02:37
sayın hocam forum da yazmamanız bizim için büyük kayıp aslında forum için de büyük kayıp çünkü forumun izleyeni çok düşecektir
ama kararınız da yerden göğe kadar haklısınız
kararınız her ne olursa olsun sizin arkanızdayız hocam
uguner
2 Ekim Pazartesi, 00:25
Sn.dr_watson, Teşekkürler. Keşke herkes bu yönden yaklaşsa!
KMX
KMX
2 Ekim Pazartesi, 00:24
Sn.sugarpan, Teşekkürler.
Sn.picalo, Ben Dow'un 12000'i geçeceğini düşünüyorum. 55000-60000 rakamı emerging markette mümkündür. Ancak böyle olacak demek demek zor. Önemli olan dönüşü farketmek olacak.
Sn.uguner, Sağolun.
Sn.ekin, Teşekkürler.
Sn.mersin, Bu yazı DOW ile ilgili Emerging marketleri kapsamıyor. Geriye doğru bakarsanız DOW'un hareketi 1990-2000 yılları arasındadır. Hatta bir yıllık arayı önemsemezseniz 1987 de başlıyor. Bizim borsamız ise 10 yılda 3 kriz geçirmiştir.
Sn.sirius, Sağolun.
Sn.ewp, Teşekkürler.
Sn.cem ozgur, Gerektiğinde yer vereceğim. Sağolun.
Sn.delpayn, Anasayfa yazılarım devam edecek. Sağolun.
Sn.sizer, Geçmişte korelasyon yoktu. Ancak Dow tüm dünya borsalarının belirleyicisi olduğu için takip edilmesinde yarar var.
Sn.sirius, Boş verin. O defteri kapadım.
Sn.Gurbetçi, zaten bu yazı devam edecek. Başka parametreleri de sizlerle paylaşacağım.
Sn.aktie, Dediğiniz doğrudur. Ancak bence ana neden SSCB'nin ortadan kalkamsı sonucu yeni pazarların batı kapitalizmine açılmasıdır.
Sn.kashmir, Sağolun.
Sn.cadfan, Bu tip şeyleri unutun. Böylesi daha iyi.
Sn.arma, Sağolun.
Sn.olimpos, Önemsemeyin. karlmarx2002@ yahoo.com adresine yazın.
Sn.chem73, O yazı benim yazımın ikinci bölümü gibi. Muhtemelen o yazının ikinci bölümü de benim bu yazım gibi olacak.
KMX
KMX
2 Ekim Pazartesi, 00:11
Sn. KMX, bugüne kadar sizi takip edebildiğim kadarı ile tahminlerinizden çok borsaya bakış açınızdan fazlası ile istifade ettim. Kendi tecrübelerim ve okuduğum bazı borsa klasikleri ile bu piyasada kendi yolumu bulmaya çalışırken sizin görüşleriniz sayesinde piyasaya karşı durmanın(İMKB'de) ne demek olduğunu daha iyi anladım. Kimi okursak okuyalım hangi yorumcuya inanırsak inanalım ne yazıkki borsada hep yalnızız ve bu böyle olmaya devam edecek. Borsa yatırımcısının başkalarının fikirlerine dayanarak bu oyunu oynamayacağını ama onların düşüncelerini kendi süzgecinden geçirerek kullanması gerektiğini siz fazlası ile anlatmaya çalıştınız. Şahsen ben bunun önemini en iyi anlayanlardan biri olduğuma inanıyorum. Özetle ben sizden alacağımı aldım. Bu güne kadar forumda yazdığınız yazılar ve sorularımıza verdiğiniz cevaplar için size çok şey borçluyuz. Anasayfadaki yazılarınızda buluşmak üzere, herşey için teşekkürler.
dr_watson
1 Ekim Pazar, 23:13
Sayın CENKEFE düşüncelerinizi aktardığınız için çok teşekkür ederim.Sizinle aynı korkuları paylaşıyoruz belki dow 12000 de geçebilir ama bizim borsamızı rampaya dayanmış bir araç gibi padanaj yaptığını hissediyorum.Ne dersin bu düşünceme?
picalo
1 Ekim Pazar, 22:36
whydowehatebush.com :)
http://www.tumgazeteler.com/fc/ln.cgi?cat=33&a=1719837
chem73
1 Ekim Pazar, 22:28
SN.KMX şu an forumda artık yazmayacağınızı yorum yapan arkadaşlardan öğreniyorum ve açıkçası bizler için kötü bir haber.Aslında benim en çok üzüldüğüm şey sizin forumda yazı yazmayacak olmanızdan ziyade sizin gibi bilgi birikimine ,ön görüye özelliklede konulara felsefi yaklaşımınıza sahip bir kişiyle hiç bir zaman karşılıklı borsa dışındada pek çok konuda konuşamamak olacak.Öyleyse burada yazdığınız haftalık yazılarınız takibe devam edicez mecburen.
olimpos
1 Ekim Pazar, 22:12
Sn. KMX,
Teşekkür ederim. Sizi izlemeye devam edeceğim.
arma
1 Ekim Pazar, 20:58
Sayin Arman Afrashi,
bugüne kadar forumda izledigim ve benim icin önemli yazar oldugunuzu
söylemek istiyorum. Uzun zamandir yazilarinizi takip ettigim icin
tahminlerinizin ve yorumlarinizin ne kadar isabetli oldugunu biliyorum.
karahan, sunshine ve bir sürü üyenin inislerde cikislarda nasil yanlis tavir sergilediklerini'de gördüm. Size söylemek istedigim ne kadar sitem etsenizde hakli oldugunuz. Yillarca zaman harcayarak tanimadiginiz bir cok insana yol gösterdiniz.
Karsiliginda bir tesekkür bile beklemeden emek harcadiniz.
Bundan sonra forumda olmak istememeniz benim icin büyük bir kayip.
Onun icin SIZE YAPILAN HAKSIZLIKLARI KINIYORUM.
Saygilar
cadfan
cadfan
1 Ekim Pazar, 20:56
Beyninize @ klavye tuşlayan parmaklarınıza sağlık.
Kashmir
1 Ekim Pazar, 20:31
Topicin kapanmasina uzuldum, ancak burdan yazilariniza devam etmeniz daha saglikli oldugu bir gercek. Calismalarinizda basarilar diliyorum.
bei
1 Ekim Pazar, 20:29
Hocam,
1990-2000 senesindeki Dow'un cikisi tek superguc olma yolunda haricinde dunyadaki teknolojik gelismeye (IT: e-business, Internet, Mobil, Telekomunikasyon, vs) bagli degil mi? Neticede, bu surecte tum dunya borsalari cikmisti.
saygilar
/aktie
bei
1 Ekim Pazar, 19:36
"geçen sene DOW endeksi 11500-11600 seviyelerindeyken bazı yorumcular,dow un 12000 olacağını eğer olursa bizim borsamızında 55000-60000 olacağını yazıyorlardı.Sizce böyle bir şey olabilir mi?DOW un yükselmesi bizi neden fazla etkilemiyor. "
Sayın Picalo ,
Geçen sene dediğiniz 5 ay önce Mayıs olmalı, keza Dow 2000'den bu yana 11500 üstünü ilk kez bu sene mayısda gördü.
Dow mayıs seviyesini üzerindeyken bizim borsanın hareketi Dow'a uymamışsa (ki, Dow mayısda zirve yaptığında biz yine yapamamıştık. Biz 2006 şubatında zirve yaptık) bu durumu hayıra yormamak lazım. Dow'a çıkarken ayak uyduramazsak, Dow 500 puan düşerken buralarda kim bilir ne fırtınalar kopar. Ben 36500 seviyesinin altında kapatan endeksde, Dow 12000'e gitse bile kimseye malda olmasını önermem.
Sayın KMX'in yazısı Dow açısından doğru çıkabilir, ancak bizim borsamıza etkisinin sınırlı olabileceğini unutmamak lazım...
CenkEfe
1 Ekim Pazar, 18:08
Sevgili KMX
Oncelikle sunu belirtmekte fayda var. Amerikada su an en buyuk sikinti bu bahsettiginiz aciklanan veriler degil. Aciklanmasi beklenen veriler. Yani 3. ceyrekten itibaren buyumenin oldukca yavaslayacagi ve2007 basinda ceyrek verilerinin 0 duzeyinde gelebilecegi tartisiliyor. Bununla birlikte ev fiyatlari tarihi rekorlarini kiriyordu. Ancak son bir senedir ilk kez azaldi. Bu son 30 yillik surecte ilk yillik azalmaydi. Aylik bazda azalmalar olmustur. Sonrasinda Ev ureticileri karlarini revize ettiler bu sene iki kez. Ciddi dususler yasadilar...
Otomotiv sektoru can cekisiyor. Ford sadece 14000 kisiye isten atacak. Sekiz fabrikasini kapatiyor. Sadece 2006nin ilk alti ayinda Amerikan otomotiv sirketleri %5den fazla bir market kaybina ugradilar. Bu iki sektor Amerikanin en onemli iki sektoru oldugundan insanlar endiseliler. Chrysler ve GM de Forddan farkli degil...
Tabii ki DOW cokecek demiyorum. Ancak ciddi bir resesyon korkusu var. Bu korku da gecmis datalara bakilarak degil gelecek datalara bakilarak tahmin edilir.
Bunun yaninda Cari acik ve borcluluk da federal hukumeti ciddi olarak sikistirmakta.
Butun bunlar isiginda beklentiler alinir gercekler satilir fehvasi hepimizin bildigi bir gercek. FEDin son raporlari da bu korkuyu alevletmis gorunuyo.
Kisaca Stagflasyon korkusu bile DOWu 500 600 puan dusurmeye yeter. Ama yukaridaki beklentiler gerceklesirse siz o zaman seyreyleyin gurultuyu.
Dikkatli olmakta fayda var.
Gurbetci
1 Ekim Pazar, 17:41
Sn. KMX
Forumda zaten az ve öz yazıyordunuz.Artık yazmayacağınıza üzüldüm.Sizide anlıyabiliyorum sanırım.Paylaşım,bilgi vs laflarıyla saldıranlar ,üslup cahilleri şimdi kınayla meşgul olsalar gerk.Kına,borsa ve kardeşlik vs...
Saygılarımla,dilerim anasayfa yazılarınız sürer.
sirius
1 Ekim Pazar, 15:18
Sn.KMX,
Sonuçta DOW ve IMKB arasında solid bir korelasyon kurmak mümkün müdür ? yoksa böyle
bir korelasyon ülke şartlarına göre değişkenlik mi gösterecektir ?
Saygılarımla,
sizer
1 Ekim Pazar, 15:01
Sayın kmx,
Yine mükemmel bir yorum ve açıklama olmuş.Buradaki yazılarınız umarız devam eder.Forum sayfasındaki terbiyesiz ve seviyesiz tartışma bizleri sizlerden mahrum bırakmaz umarım.Saygı ve sevgiler.
delpayn
1 Ekim Pazar, 14:10
SAyın KMX,
Artık forumlarda yazmayacağınıza göre,ansayfaya hiç olmazsa haftada bir takaslarla ilgili özet bir yazı yazmanızdan bir çok kişi faydalanacaktır kanısındayım.
Saygılarımla
cem_ozgur
1 Ekim Pazar, 14:00
buyurun meydan boşaldı
mersin
1 Ekim Pazar, 13:43
alabileceğiniz en iyi kararı aldınız, hayırlısı olsun.
ewp
1 Ekim Pazar, 12:37
Sn. KMX
SAygılarımla
sirius
1 Ekim Pazar, 11:16
sayın hocam kusura bakma eksik kalmış. yukarıdaki verilerden elbette etkileniyoruz ama içerdeki aynı veriler borsada,bahsetiğiniz yıllardan itibaren nasıl bir anatrend'in başlamasına yardımcı olmuş.ilave edilse mukayese açısından daha iyi olurdu diye düşünüyorum.Açıklamam DOW ve A.B.D deki verilere aitti sadece derseniz sözümü geri alıyorum.Saygılarımla
mersin
1 Ekim Pazar, 10:19
SN KMX yukardaki arkadasin yazisinda belirtdigi gibi, 10 tam puanlik yazilarinizla
benim gibi okuyucularda, ogrenme aliskanligi yaptiniz.Siz yazdikca biz ogreniyoruz.
Elinize saglik.
ekin
1 Ekim Pazar, 01:56
sayın hocam kusura bakmayın ama bıktım artık sizin bu 10 tam puanlık yazılarınızdan)))))
elinize sağlık.
uguner
1 Ekim Pazar, 01:50
sayın KMX geçen sene DOW endeksi 11500-11600 seviyelerindeyken bazı yorumcular,dow un 12000 olacağını eğer olursa bizim borsamızında 55000-60000 olacağını yazıyorlardı.Sizce böyle bir şey olabilir mi?DOW un yükselmesi bizi neden fazla etkilemiyor.
picalo
1 Ekim Pazar, 01:47
Elinize sağlık
sugarpan
Yazıyla ilgili yorumunuz