PDA

View Full Version : PS2-PS3-Vaio



Babadağlı
03-11-2007, 15:44
Öncelikle yurtdışından cihaz getirmiş olan ve konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
PS2 ve PS3 arasında kararsızım. PS3'ün oyunları oldukça pahalı, PS2'nin ise bildiğim kadarıyla daha ucuz ve daha fazla doğal olarak. Bir de zone olayı var, dvd lerdeki bu olayı chip taktırma ile çözebilirmiyiz. PS2 alıp chip taktırıp mevcut oyunları rahatça oynayabilirmiyiz. Evet ise, bunu kimler, nerede, ne kadara hallediyorlar.

Sony vaio Tz(11") almayı düşünüyorum, bu tarz laptoplarda strateji-adventure-spor tarz oyunları çalıştırabilirmiyim. TV veya monitöre bağlayabilirmiyim. Mesela Medieval2 çalışırmı? Yeni adventure oyunları artık yazılmıyor, genelde action-adventure tarzına bir geçiş olduğu için bu tarzda bir örneğim yok aklıma gelen. Ayrıca fifa, pes gibi spor oyunları da oynuyorum. Bunları kaldırabilirmi bu cihaz?

Düşündüğüm bu cihazları amerikadan(newyork) getirteceğim.
Tavsiyesi, fikri, bilgisi olanların paylaşımlarını bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.

Babadağlı
04-12-2007, 16:45
Yok mudur yani bu cihazlar hakkında bilgisi olan. Alıyorum bak.:D

tsalci
04-12-2007, 18:49
Yok mudur yani bu cihazlar hakkında bilgisi olan. Alıyorum bak.:D

oyun oynamak için kesinlikle ps3 alın ps3 ile oyunda oynarsınız internete de girer chatte yapar dosyada indirebilirsiniz ps3 şuan için kırılamadı ama onunda kırılması gün meselesi Amaç oyun oynamak ise ps3 almalısınız siz pc alırsanız ekran kartınız yetersiz olur örnegin crysis oynamak için pc de windows xp için 256 ekran kartı coreduo işlemci 1gb ram ihtiyacınız var wista kullanıyor iseniz 1.5 gb ram ve 256 akran kartı kullanırsınız tabi craysis şu an pc versyonu mevcut ama ps3 de olucaktır amac oyunsa ps3 kasenlikle olmalı oyunları hdd yüklediğiniz için arkadaşlarınız arasında takas yapabilirsiniz pc ile seneye çıkacak oyunları oynayamazsınız ayrıca ps3 blu-ray diski destekliyor yakın zamanda çıkan dvd filmlerde blu-ray formatında artık blu-raya geçiliyor ayrıca ilerde blu-ray dvd okuyucuda almamış olursunuz .. Ps3 yurtdışından alıcaksanz pal'ı desteklemelidir bizde sistem pal üzerini ntcs formatı Türkiyedeki tv ler desteklemeyebilir . Oyunları gittigidiyor dan ucuza alabilirsiniz . Dediğim gibi ps3 oyun oynamak internette sörf yapmak blu-ray dvd izlemek için mükemmeldir ayrıca 5 adat joistick takıp grup oyunlarda oynanabilir .

Egerki ps2 alıcak ve chip taktıracaksanız zaten chip taktırdığınızda garanti dışı kalır ve en ucuz da tahtakelede alır ve chip taktırırsınız ama oyunların en yenileri ps3 için çıkıyor ps2 için yakın zamanda üretim durabilir .


Sony konsolunun Blue Ray Disk’leri kullanacağını daha önce de duyurmuştu. Bu diskler şu anki disklerden 10 kat daha fazla bilgiyi depolayabiliyor. Ayrıca yeni konsolumuz, CR-ROM, CD-RW, DVD, DVD-ROM, DVD-R, DVD+R formatlarını da destekleyecek. Ayrıca Sony, yeni konsollarının ilk konsolları olan Playstation oyunlarını dahi çalıştıracağını söylemişti. Bunun yanında konsolumuzda Memory Stick Duo, bir SD slotu ve kopmak bir flash memory slotu olacak ve ayrıca Xbox 360’takine benzer çıkarılabilir 2.5 inch ebadında bir HDD yuvası da bulunacak.

Teknik Analiz:

Sony bunlarla da yetinmedi ve konsolun teknik detaylarını da verdi. Playstation 3, 2 teraflop sistem performansında çalışan 3.2 GHz hızındaki Cell işlemcisiyle çalışacak. Konsol, 3.2 GHz hızındaki ana 256 MB RAM ile 700 MHz’de çalışan 256MB GDDR VRAM’i destekleyecek.




Bittiğini sandınız? Daha yeni başlıyoruz. Sony, PS3’ün Nvidia teknolojisine dayanan Grafik çipini (RSX ‘Reality Synthesizer') de su yüzüne çıkardı. GPU’muz 128 bit Piksel netliğe, 1080p çözünürlüğe sahip olacak. RSX ise ayrıca 512 MB Grafik Süzme Hafızasına (Grapic Render Memory) sahip, böylelikle saniyede 100 milyar gölge ve 51 milyar nokta işlemi yürütülebilecek. Konsolumuzda 300 milyon transistör mevcut, bu da şu anda mevcut olanlardan daha büyük bir oran. Bunu da sekiz metal tabaka ile 90 nm (nanometre) kullanarak gerçekleştirebilecek. RSX, iki tane GeForce 6800 Ultra ekran kartından daha güçlü. Bu kartları bugün almaya kalksanız yaklaşık 1000$ ödemek zorunda kalırsınız.

Playstation 3 video chat, internet, dijital foto görüntüleme, dijital ses ve görüntü olmak üzere güçlü multimedya özelliklerini de destekleyecek. Çünkü konsolumuzda iki adet HD çıkışı mevcut. Böylece yan yana duran iki HDTV’yi bağlayabilir ya da video’yu 32:9 ekstra ekran boyutunda izleyebilirsiniz (Oturma odanızda sinemaskop düşünün işte). Başka bir deyişle Nintendo DS’nin dev bir versiyonunu düşünün. Bir yandan oyunun görüntülerinin olduğu bir ekran diğer yandan ise oyunun detaylarının olduğu bir ekran gibi.

Kutunun dışında Playstation 3, 24 saat kullanılabilen 7 adet bluetooth kontrolöre sahip. Zaten resimlerden de Bumerang şeklinde olduklarını da görebilirsiniz. Konsol’da ayrıca ön üst köşede 4, arka kısımda ise 2 olmak üzere toplam 6 USB yuvası da mevcut. Dedikodularda da söylendiği gibi PSP, PS3’e bağlanabilecek. Böylece Ps3 bir ekran gibi kullanılabilecek.




Grafikler…

PS3’ün Grafik gücünü göstermek için Sony, Unreal 3 Motorunun da içinde bulunduğu bazı oyunların demosunu gösterdi. Demolar arasında Gran Turismo, Spider Man gibi oyunlar da vardı. Bu kısa tanıtımların ardından Ps3 için çıkacak oyunların genel tanıtımıyla ps3 kendini gösteriyor. Bu oyunlar daha önce de söylediğim gibi Hideo Kojima’nın Metal Gear Solid 4’ü, Namco’nun Tekken 6’sı, Poliphony Digital’in beşinci Gran Turismo’su, SCEE’nin yeni Killzone’u ve Rockstar Games’in yeni Western oyunu var.

Oyunlar çıktıkça çıkıyordu. SCEE üç oyun gösterdi: Biri Evolution Studios’tan OFF ROAD yarışı olan Motor Storm, biri üçüncü Gateway diğeri ise shooter oyunu olan Heavenly Sword. Sega’dan beşinci Phantom Saga, Bandai; Ubisoft’tan yeni IP isimli Killing Day oyunu ve daha birçok firmanın birçok oyunu…

Sony Live mı?

Sony, Xbox Live benzer bir servisi vurguladı. İsmini ise ‘an always on, always connected device’ olarak koyan Sony’nin yetkili müdürü Chatani, Ps3 oyuncularının Playstation World’e daima bağlı kalacaklarını buradaki üyelerle de her türlü iletişimi kurabileceklerini söyledi. Oyunlardaki karakterlerin alışverişinden tutun da her türlü şeyi değiş tokuş etme fırsatları olacak oyuncuların.




Teknik Özellikleri

CPU: Cell İşletim PowerPC- Temel Çekirdek Hızı 3.2 GHz
- Her çekirdekte 1 VMX vektör hızı
- 512 KB L2 Cache
- 7x SPE @ 3.2 GHz
- 7x 128b 128 SIMD GPR
- SPE için 7x 256KB SRAM
- Performans için 8/1 SPE
- Toplam gigaflop hareketli nokta performansı

GPU: RSX@550MHz
- 1.8 Teraflop harekeli nokta performansı
- Ful HD (1080p’ye kadar) x 2 kanal
- Çok yönlü programlanabilir paralelli hareket noktası
- 5.1 Dolby Ses, DTS, LPCM (Cell temelli)

Hafıza
- 256 MB XDR Ana RAM @3.2 GHz
- 256 MB GDDR3 VRAM @700 MHz
- Sistem Ana Bant Genişliği – 25.6 GB/s
- VRAM/--22.4 GB/s
- RSX—20GB/(Yazma)+15GB/s (okuma)
- SB2.5GB/s (yazma)+ 2.5GB/s(okuma)
Sistem Hareketli Nokta Performansı
- 2 teraflop

Hafıza (Depolama)
- Çıkarılabilir 2.5’’ HDD yuvası
- I/O—USB yuvası Ön x 4 arka x 2(USB2.0)
- Memory Stick Standart Duo / PRO x 1
- SD/Standart mini x 1
- Compact Flash (TypeI II) x 1

Bağlantı
- Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) x 3 (input x 1 + output x 2)
- Wi-Fi IEEE 802.11 b/g
- Bluetooth--Bluetooth 2.0 (EDR)
- ControllerBluetooth (7’ye kadar)
- USB 2.0 (kablolu)
- Wi-Fi (PSP)
- Network (IP üzerinden)

AV Çıkışı
480i, 480p, 720p, 1080i, 1080p Ekran Boyutu
HDMI out x 2
AV multi out x 1
Digital out (optical) x 1

Disk Formatları
CD, PlayStation CD-ROM, PlayStation2 CD-ROM, CD-DA, CD-DA (ROM), CD-R, CD-RW, SACD, Hybrid (CD layer), SACD HD, DualDisc (Ses side), DualDisc (DVD side), PlayStation 2 DVD-ROM, PlayStation 3 DVD-ROM, DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, Blu-ray Disc, PlayStation 3 BD-ROM, BD-ROM, BD

Babadağlı
05-12-2007, 23:44
oyun oynamak için kesinlikle ps3 alın ps3 ile oyunda oynarsınız internete de girer chatte yapar dosyada indirebilirsiniz ps3 şuan için kırılamadı ama onunda kırılması gün meselesi ...
amac oyunsa ps3 kasenlikle olmalı oyunları hdd yüklediğiniz için arkadaşlarınız arasında takas yapabilirsiniz pc ile seneye çıkacak oyunları oynayamazsınız ayrıca ps3 blu-ray diski destekliyor yakın zamanda çıkan dvd filmlerde blu-ray formatında artık blu-raya geçiliyor ayrıca ilerde blu-ray dvd okuyucuda almamış olursunuz .. .
Ps3 yurtdışından alıcaksanz pal'ı desteklemelidir bizde sistem pal üzerini ntcs formatı Türkiyedeki tv ler desteklemeyebilir . Oyunları gittigidiyor dan ucuza alabilirsiniz . Dediğim gibi ps3 oyun oynamak internette sörf yapmak blu-ray dvd izlemek için mükemmeldir ayrıca 5 adat joistick takıp grup oyunlarda oynanabilir .

İlginiz için teşekkürler.
Birkaç sorum olacak yine
1.Yurtdışı cihazlarda pal- ntsc ayrımı göremedim. Türkiye'de satılan cihazlarda bu ayrım var fakat orada yok. Yada ben göremedim.
2.Ps3'ü bilgisayar gibi kullanmak için linüx yükleniyomuş sanırım. O olmadan olmaz mı? Normal şartlarda bi klavye bağlayıp nete giremezmiyim?
3. Oyunları evet pahalı. Blueray disklerin ise sanırım kopyalanmama gibi bir durumu var. Kiralayıp harddiske oyunu atabiliymiyiz mesela? Bu da olmazsa, bu şartlarda biraz fazla lüks kalır gibi. Benim için...

MALIX
06-12-2007, 00:20
Playstation3'un gecen haftalarda, 40GB'lik modeli tanitildi ve resmi fiyati 399 euro. Avrupa'daki mevcut 60GB'lik modeller tukenince yerlerini tamamen 40GB'likler alacak. 60GB'likler su an 499 euro. Tek fark Harddisk degil, ayrica 40GB lik olan PS3 modeli, PS2 oyunlarini calistirmiyor, MemoryStick girisleri yok, ve 4 USB girisi yerine 2 tane var. ABD'de 40 ve 80 GB lik modeller var.

1- Bolge farki [PAL NTSC] PS3 de sadece filmler icin gecerli, filmlerde de PAL NTSC diye degil 1-2-3.. diye oluyor sanirim. Oyunlar region-free.

2- Paketten cikartip direk Internete girebilirsiniz wi-fi ile yada kablolu internet ile. Linux veya klavye gerekmez. Klavye olursa daha rahat tabii ki, ama kendi browser'i var Linux gerekmiyor [ne kadar gelismis bir browser bilmiyorum].

3- Ben kisa vadede kopya oyun olayinin PS3'te olacagini hic sanmiyorum. Cunku oyunlar cok yer kapliyor, guvenlik sistemi iyi, VE ! Surekli yeni update geliyor sisteme, bu update leri yapmaniz sanirin zorunlu. Bu update ler oldukca kopya cok zor. EDIT: Kiralayip Harddisk'e atmak da olmuyo sanirim. HDD'ye kopyalanmiyo diye biliyorum.

Durumunuz musaite PS3 alin derim PS2 eskidi artik. Yada Xbox360 alabilirsiniz, [PS3'un rakibi]. PS marka haline geldigi icin cok bilinmiyo Xbox360 ama oda cok iyi ve su an Sony ABD pazarinda yetismekte zorlaniyor X360'a. Avupra ve JAP'da ise Sony daha cok satiyor. X360'a kopya yapiyorlar, cunku DVD ile calisiyor [9gb lik DVD ler], ama arada sirada update olunca kopyali makinelerin BAZILARININ internete girmesini engelliyorlar, offline olarak singleplayer oynamaya devam edebilirsinz. Web browser yok bildigim kadariyla x360'da. Makinenin fiyatida ucuz, farkli versiyonlari var.


Laptop konusu ise. Ben Sony hayraniyim diyebilirz :) , ben de o laptop u almak istiyorum ama cok pahali geliyor. Tasarimi hafifligi filan harika. Oyun oynanir performans acisindan yeterli ama ekran cok kucuk oldugu icin eglenceli olmaz, daha cok is-adamlari icin tasarlanmis bir alet. Monitor'e heralde bagliyabilirsiniz ama detaylari bilmiyorum.

gemici
06-12-2007, 01:32
para olsada bizde alsak ps 3.............şimdilik ps 2 de futbolla idare ediyoruz.........

Babadağlı
06-12-2007, 12:09
...
1- Bolge farki [PAL NTSC] PS3 de sadece filmler icin gecerli, filmlerde de PAL NTSC diye degil 1-2-3.. diye oluyor sanirim. Oyunlar region-free.

Laptop konusu ise. Ben Sony hayraniyim diyebilirz :) , ben de o laptop u almak istiyorum ama cok pahali geliyor. Tasarimi hafifligi filan harika. Oyun oynanir performans acisindan yeterli ama ekran cok kucuk oldugu icin eglenceli olmaz, daha cok is-adamlari icin tasarlanmis bir alet. Monitor'e heralde bagliyabilirsiniz ama detaylari bilmiyorum.
Ben pal ve ntsc olayını henüz anlayabilmiş değilim, Türkiye'de her ikisini de satıyorlar. http://www.turkgamebank.com/magaza/
Laptop güzel, hafif fakat performansı çok iyi değil anlaşılan. Günlük kullanım için yeterli olur sanırım. Monitöre bağlanabiliyorsa iyi olur. Öğrenmek lazım.


para olsada bizde alsak ps 3.............şimdilik ps 2 de futbolla idare ediyoruz.........
Siz plazmayı ayarlayın, ps3'ü ben getiririm.:he:

Perke
20-12-2007, 23:13
Türkiye ve Avrupada tv. yayın sistemi Pal. Ancak yeni üretilen tüm tv.lerde(Crt,Plazma,Lcd) multi sistem mevcut(Pal,Ntsc).Yani oyun vs. gibi şeyler için otomatik olarak pal-ntsc gibi ayarları var.Oyun konsolu NTSC ise eski bir tv.de(sadece PAL sisteme uyumlu ise) siyah-beyaz olarak oynanabiliyor.Çünkü PAL ve NTSC de renk sistemi farklı.

slck
25-11-2008, 22:57
Nintendo, taşınabilir oyun konsolu dünyasındaki sessizliğini bozdu, DSi Japonya'da satışa sunuldu.

Nintendo'nun sıra dışı taşınabilir oyun konsolu DS yenilendi. DSi olarak belirlenen yeni versiyon oldukça fazla yenilikle birlikte geliyor. Şimdilik sadece Japonya'da satışa sunulan DSi oyun konsolu, önceki versiyona göre daha hafif ve ince. Sunulan en önemli yeniliklerden biri Nintendo'nun Wii konsolu için sunduğu WiiWare sistemi gibi DSi için doğrudan cihaza indirilebilir oyunların ve uygulamaların bulunduğu platform. Opera tarafından DSi için yeniden elden geçirilen tarayıcı şu an platform üzerinde tek indirilebilir içerik olarak duruyor. WLAN bağlantısı ile internete erişebilen cihaz, 256 MB dahili hafızayla donatılmış. İndireceğiniz oyun ve uygulamalar buraya kaydediliyor. Nintendo DSi konsolunun hafızası SD kartlarla artırılabiliyor. Fakat oyun ve uygulamalar güvenlik sebebiyle kart üzerinden çalıştırılamıyor.
Üzerinde iki adet kamera bulunan DSi, kamera ile eğlenceli oyunlar ve uygulamalar sunacak gibi görünüyor. Kameralardan biri sizi görecek şekilde iki ekranın tam ortasına yerleştirilmiş. Diğer ise üst kapakta bulunuyor. Cihaz maksimum 640 x 480 piksel boyutunda fotoğraf çekebiliyor. Bu da kameranın oyunlarda kullanılmak üzere yerleştirildiğini gösteriyor. Ekranlar da küçük bir oranda büyütülmüş. DS üzerinde 3 inç olan ekran boyutları DSi üzerinde 3.25 inçe çıkarılmış. Özellikler ve cihazın kendisi heyecan verici. Fakat sanırız bu heyecanı uzun bir süre daha bastırmak durumundayız. Zira Avrupa'da ne zaman satışa sunulacağı henüz belli değil.
80136

KARAHAN
11-01-2009, 20:34
pes 2009 da oldukça iyiyim,iyi oldugunu düşünenlerle kapışabiliriz:)

taraftar
12-01-2009, 00:34
para olsada bizde alsak ps 3.............şimdilik ps 2 de futbolla idare ediyoruz.........


bizde oda yok ... :D