PDA

View Full Version : Formula-1



MERT4633
09-04-2011, 19:59
http://img815.imageshack.us/img815/192/83058123.gif

FORMULA 1 İLE İLGİLENENLERİ BURAYA BEKLİYORUZ.:super:

MERT4633
09-04-2011, 20:03
Formula 1 şampiyonu Sebastian Vettel, Malezya GP'si sıralama turlarında son anda öyle bir gaza bastı ki herkesi büyüleyerek ilk sırayı elde etmeyi başardı.

Formula 1 Malezya Grand prix'sinde pole pozsiyonu, Sebastian Vettel'in oldu.
Malezya Grand Prix'si sıralama turlarında da Red Bull pilotları öne çıktı. Geçen sezonun Formula 1 şampiyonu Vettel, tüm rakiplerinden hızlıydı. Red Bull'un Alman yarışçısı, McLaren'dan Lewis Hamilton'ı 2. sırada bıraktı. Hamilton pole pozisyonunu saniyenin onda biri fark ile kaçırdı.
Vettel'in takım arkadaşı Mark webber ise 3. cebe yerleşti. İki hafta önce, sezonun ilk durağı Avustralya'da da bu pilotlar, aynı sırayla ilk 3 cebin sahibi olmuştu.

İki dünya şampiyonluğu bulunan Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso'nun dördüncü sırada tamamladığı yarışta, Redbull'un Avustralyalı pilotu Mark Webber, damalı bayrağı beşinci sırada görebildi. 2009'un dünya şampiyonu, McLaren'ın İngiliz pilotu Jenson Button da altıncılıkla yetindi.

Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa ise yarışta dokuzunculukta kaldı.

Brezilyalı Rubens Barrichello (Williams), Alman Nico Rosberg (Mercedes), 7 dünya şampiyonluğu bulunan Alman Michael Schumacher (Mercedes), Fin Heikki Kovalainen (Lotus) ve Venezuelalı Pastor Maldonado (Williams) ise yarışı tamamlayamayan pilotlar oldu.

ayhan53
09-04-2011, 20:45
hayırlı olsun son 2 senedir biraz ilgim dağıldı ama beğendiğim bi spor

MERT4633
10-04-2011, 14:45
Formula 1'de sezonun ikinci yarışı olan Malezya Grand Prix'sini, Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel kazandı.

http://img508.imageshack.us/img508/6476/vettelsampiyonnnl1c0w.jpg


ormula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun ikinci yarışı olan Malezya Grand Prix'sini, geçen sezonun şampiyonu, Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel kazandı.
Malezya'nın Sepang kentinde 5 bin 543 metre uzunluğundaki Sepang Pisti'nde 56 tur üzerinden koşulan yarışa ilk sırada (Pole position) başlayan Vettel, mücadeleyi 1 saat 37 dakika 39.832 saniyede tamamladı. Geçen sezonu şampiyon bitirerek Formula 1 tarihinde en genç şampiyon olan pilot unvanını elde eden Alman pilot, sezonun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix'sini de birinci bitirmişti.
Yarışta ikinciliği McLaren'ın İngiliz pilotu Jenson Button elde ederken, yarışın üçüncüsü ise Lotus Renault'nun Alman pilotu Nick Heidfeld oldu.
Redbull'un Avustralyalı pilotu Mark Webber'in dördüncü sırada tamamladığı yarışta, Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa damalı bayrağı beşinci sırada görebildi.
İki dünya şampiyonluğu bulunan Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso mücadelede altıncı sırada yer alırken, yarışa ikinci cepte başlayan McLaren'ın İngiliz pilotu Lewis Hamilton ise yedincilikle yetindi.
7 dünya şampiyonluğu bulunan Alman Michael Schumacher (Mercedes) ise dokuzunculukta kaldı.


KLASMANLAR
Pilotlar klasmanı
1. Sebastian Vettel (Almanya)-50 puan
2. Jenson Button (İngiltere)-26 puan
3. Lewis Hamilton (İngiltere)-24 puan
4. Mark Webber (Avustralya)-22 puan
5. Fernando Alonso (İspanya)-20 puan
6. Felipe Massa (Brezilya)-16 puan
7. Nick Heidfeld (Almanya)-15 puan
8. Vitaly Petrov (Rusya)-15 puan
9. Sebastien Buemi (İsviçre)-4 puan
10. Kamui Kobayashi (Japonya-4 puan
11. Adrian Sutil (Almanya)-2 puan
12. Michael Schumacher (Almanya)-2 puan
13. Paul di Resta (İskoçya)-2 puan


Markalar klasmanı
1. Red Bull-72 puan
2. McLaren-50 puan
3. Ferrari-36 puan
4. Lotus-Renault-30 puan
5. Toro Rosso-4 puan
6. Sauber-4 puan
7. Force India-4 puan
8. Mercedes GP-2 puan
Sezonun üçüncü yarışı olan Çin Grand Prix'si, 17 Nisan Pazar günü TSİ 10.00'da Şangay Pisti'nde koşulacak.:super:

MERT4633
12-04-2011, 10:19
Melbourne'ün ardından Sepang'da bu sezon arka arkaya ikinci zaferini kazanan Sebastian Vettel, yıla "mükemmel" bir başlangıç yaptığını ifade etti



Melbourne'ün ardından Sepang'da bu sezon arka arkaya ikinci zaferini kazanan Sebastian Vettel, yıla "mükemmel" bir başlangıç yaptığını ifade etti.

Malezya GP'de de yarışa pole pozisyonundan başlayarak lider tamamlayan Vettel, en yakın rakibinin 24 puan önünde bulunuyor.

Bu iki yarışta kazandığı ivmeyi Çin GP'de de sürdürmeyi amaçlayan Vettel yarış sonrasında yaptığı açıklamada, "Her şeyden önce, bugün mutlu olmamız, bundan keyif almamız lazım. Bu ivmeyi korumayarak, bunu gelecek yarışa taşıyabiliriz. İkide iki, mükemmel (bir sonuç)" şeklinde konuştu.

Vettel, "Bundan daha iyisi olamazdı. Fakat önümüzde, uzun, çok uzun bir yo. var. Daha alınacak çok puanlar var. O yüzden ayaklarımızı yere basmalıyız" ifadelerini kullandı.

Alman pilot, "Gidişat iyi görünüyor. Eğer bu, sıkı çalışmanın ödülüyse, böyle çalışmak sorun değil. Yarın Çin başlıyor, orada nasıl olacağız göreceğiz" dedi.

KERS'in problem çıkarmaya başlaması üzerine yarışın önümli bir kısmında enerji geri dönüşüm sistemi olmadan mücadele etmek zorunda kalan Vettel, KERS'in startta çok işe yaradığını ve önde kalmasında önemli rol oynadığını ifade etti.

Vettel, "Açıkçası bu plan dahilinde değildi. Ardından KERS geri geldi, yarış içinde önce kullanıbilir durumdaydı, sonra kullanamadık. Üzerinde çalışmamız gereken bir konu" dedi.

Red Bull pilotu ayrıca, "Bugün KERS olmadan start almış olsaydık, farklı bir pozisyonda olurduk. Bize ihtiyacımız olan avantajı sağladı. Küçük bir problem yaşadığımız için sistemi devre dışı bırakmak zorunda kaldık" diye konuştu.

Takım patronu Christian Horner ise, Vettel'in sürüşünü överek, "gerçekten olgun" ifadesini kullandı. Horner, "Sanırım bugün buradaki en cool pilottu. Yarışı kontrol altında tuttu, lastiklere iyi baktı, kazanmak için gerekli olan şeyleri yaptı" dedi.

BBC'ye konuşan Horner, "Bugün üç veya dört pit stop yapma seçeneklerimiz vardı. Bu seçenekleri kendisine verdik, o da bugün burada gerçekten olgun bir sürüş çıkardı" dedi.

MERT4633
12-04-2011, 10:20
Alonso: Cezayla ilgili konuşmak istemiyorum


Malezya Grand Prix'inde Lewis Hamilton'a arkadan çarptığı için 20 saniye ceza alan Fernando Alonso cezayı önemsemediğini söyledi.

3.lük için Hamilton'ı kovalayan Alonso, Hamilton'nın sağ tarafına geçmek isterken hızını ayarlayamayıp McLaren'nın sağ arka lastiğine çarpmış ve ön kanadını kırmıştı.



Bu çarpışma nedeniyle 20 saniye cezaya çarptırılan Alonso, "Pozisyonum değişmedi, o yüzden ceza hiç önemli değil. Zaten 6. bitirmiştim ve hala 6.yım. Bu sadece bir yarış kazasıydı. Geçmeye çalışırken temas ettik ve maalesef ön kanadımı kırdığım için pite girmek zorunda kaldım. Muhtemel bir podyumdan oldum. Yarışlarda böyle şeyler olur. Yarışırken temas ettik sadece. Yarışın ardından hakemler tarafından çağrıldık ve ifademiz alındı. Alınan kararda bir etkimiz olmadı ve ceza hakkında yorum yapmak istemiyorum. Biz sadece yarışmaya çalışıyoruz, yarışlardan keyif almaya çalışıyoruz ve umarım gelecek sefere ikimiz de sorunsuz bir şekilde finişe ulaşırız.'

MERT4633
12-04-2011, 22:08
http://img816.imageshack.us/img816/4483/fernandoalonso.jpg


2011 sezonuna çok iddialı hazırlanan ancak ilk iki yarışta istediği sonuçları elde edemeyen Ferrari, başarısızlığın nedenlerini bulmaya çalışıyor. Ferrari Takım Direktörü Stefano Domenicali, yeni otomobilin yeterince hızlı olmadığı itirafında bulundu.
Domenicali yaptığı açıklamada, "Gerçekten çok iyi iki pilota sahibiz. Bizim görevimiz, onlara daha iyi bir araç sunmak. Yeni geliştirilen bir otomobilde böyle sorunların yaşanması normal. En kısa zamanda eski gücümüze ulaşacağız" şeklinde konuştu.
ALONSO: ALDIĞIM SONUÇTAN MEMNUNUM
Ferrari'nin şampiyon pilotu Fernando Alonso ise, beklenmedik bir açıklama yaparak, aldığı sonuçtan memnun olduğunu belirtti. Hamilton'u geçmeye çalışırken ön kanadına hasar veren İspanyol pilot yaptığı açıklamada, "Buradan memnun ayrılıyorum. Aldığım sonuçtan dolayı değil, zirve mücadelesi içinde yer alıp ne kadar güçlü olduğumuzu gösterdiğimiz için. Vettel ile olan puan farkı beni korkutmuyor" şeklinde konuştu.

MERT4633
15-04-2011, 10:01
Ferrari'nin yıldız pilotu Fernando Alonso, Sebastian Vettel ve Red Bull'un şu anda erişilemez bir form düzeyinde olduğunu itiraf etti.

Formula 1'de Sebastian Vettel'in sezona 'duble' yaparak başlaması, rakiplerinin gözünü korkutmuşa benziyor. Ferrari pilotu Fernando Alonso da, şu anki formuyla Vettel'i yakalamanın imkansız olduğunu söyledi.
Formula 1'de geride kalan 2 yarışa damga vuran isim kuşkusuz Sebastian Vettel. Geçtiğimiz yılın şampiyonu Alman pilot, pol pozisyonda başladığı Avustralya ve Malezya Grand Prix'lerinden zaferle ayrılmıştı. Sezona iddialı giren ancak ilk 2 yarışta podyuma çıkamayan Ferrari cephesinden ise Vettel'e övgü geldi.

Avustralya'da dördüncü, Malezya'da altıncı olabilen Fernando Alonso, Red Bull sürücüsünün şu an erişilemez bir form düzeyinde olduğunu söyledi. İspanyol pilot, iki yarışta da antrenmanlara oranla daha iyi iş çıkardıklarını belirtese de, derece alamamalarının kendisini üzdüğünü vurguladı. "Malezya'da ikinci olabilseydim bu bizim büyük bir moral olacaktı" diyen Alonso, "Ben her zaman kazanmak için mücadele ederim. Ancak itiraf etmeliyim ki, Vettel'in Red Bull'u şu anda çok önde görünüyor" ifadelerini kullandı.
Mühendislerin, sezon öncesi testlerde çok iyi görünen araçtaki problemleri çözmeye çalıştığını belirten Alonso, bu hafta sonu koşulacak Çin Grand Prix'si için de temkinli konuştu. Otomobilin ayarlarının iyileştirildiğini ve otomobile yeni ön kanat takılacağını söyleyen Ferrari pilotu, "Şangay'da da Malezya'daki gibi elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Sıralamada en iyi performansımızı sergileyip, yarış boyunca elimize geçen fırsatları değerlendirmeliyiz" diye konuştu.:super:

MERT4633
15-04-2011, 17:26
Formula 1 Çin Grand Prix'sinin ilk serbest antrenman turlarında en iyi zamanı Red Bull'un dünya şampiyonu pilotu Sebastian Vettel yaptı.

http://img707.imageshack.us/img707/6522/vettelinshanghai.jpg


Sezonun ilk iki yarışını domine eden Vettel, Şangay'daki üçüncü grand prix hafta sonuna da iyi başladı.

Red Bull'un 23 yaşındaki dünya şampiyonu pilotu, bir dakika 38.739 saniyelik zamanıyla ilk serbest antrenmanın en hızlısı oldu.

Üst üste beşinci yarış birinciliğini kovalayan Vettel'i takım arkadaşı Mark Webber takip etti. Avustralyalı pilotun en iyi zamanı Vettel'den 0.615 saniye daha kötüydü.

McLaren pilotları birinci serbest antrenmanda üçüncü ve dördüncü sırayı almasına rağmen Red Bull'a fazla yaklaşamadı. İki takımın en hızlı pilotları Vettel ile Lewis Hamilton arasındaki fark iki saniyenin bile üzerindeydi.

Geçtiğimiz hafta Malezya'da üçüncü olarak podyuma çıkan Renault pilotu Nick Heidfeld sadece beş tur atmasına rağmen beşinci iyi zamanı elde etti. Heidfeld birinci saatin sonunda kaza yaptığı için 90 dakikalık seansı tamamlayamadı.

Puslu bir havada yapılan sabah seansında Ferrari'den Felipe Massa altıncı, iki kez dünya şampiyonu Fernando Alonso ancak 12'nci sırada yer buldu.

MERT4633
16-04-2011, 17:06
Formula 1'de sezonun 3'üncü yarışı olan Çin GP'si sıralama turlarında, Red Bull pilotu Sebastian Vettel pole pozisyonunu elde eden isim oldu. Vettel, Çin'de bugüne kadar elde edilmiş olan en iyi zamana imza attı.

http://img535.imageshack.us/img535/856/hamiltonvettelbutton600.jpg

Çin GP'si öncesi düzenlenen sıralama turlarında 23 yaşındaki Sebastian Vettel, ilk sırayı aldı. Vettel'i Button takip etti. Hamilton üçüncü sırada kaldı. Rosberg dört, Alonso beş ve Massa da altıncı sırayı aldı. Formula 1 şampiyonu Vettel kariyerinde toplamda 18'inci kez pole pozisyonunu elde etti.
Uluslararası Şangay Pisti'nde Vettel rüzgarı esti. Red Bull'un genç yıldızı, 14 tur sonunda 1:33.706'lık bir sereceye imza atarak en hızlı isim oldu. Vettel'in bu süresi Çin'de bugüne kadar görülmüş en iyi derece oldu.
Pole sahibi Vettel, sezonun ilk iki yarışı Avustralya ve Malezya Grand Prix'lerine de ilk sırada başlamış ve yarışlarda birinciliği kazanmıştı.
McLaren'den Jenson Button, takım arkadaşı Lewis Hamilton'ın önünde yer alarak 1:34.421 ile ikinci sırayı aldı. Hamilton ise 1:34.463'e imza attı.
Mercedes pilotu Nico Rosberg güçlü bir performans ortaya koyarak, Ferrari'den Fernando Alonso ve Felipe Massa'nın önünde dördüncü olurken Vettel'in takım arkadaşı Mark Webber, ilk elemede yanlış lastik tercihinin kurbanı olarak saf dışı kaldı ve 18'inci sırada yer aldı.
Rosberg'in takım arkadaşı Michael Schumacher ikinci eleme turunda saf dışı kaldı. Schumi Çin GP'sine 14'üncü sırada başlayacak.



1. Sebastian Vettel Red Bull 1:33.706
2. Jenson Button McLaren 1:34.421
3. Lewis Hamilton McLaren 1:34.463
4. Nico Rosberg Mercedes 1:34.670
5. Fernando Alonso Ferrari 1:35.119
6. Felipe Massa Ferrari 1:35.145
7. Jaime Alguersuari Toro Rosso 1:36.158
8. Paul Di Resta Force India 1:36.190
9. Sebastien Buemi Toro Rosso 1:36.203
10. Vitaly Petrov Renault zaman yok

MERT4633
17-04-2011, 12:18
Formula 1'de sezonun üçüncü yarışı olan Çin Grand Prix'sini, McLaren'ın İngiliz pilotu Lewis Hamilton kazandı.

http://img818.imageshack.us/img818/1035/hamiltonw.jpg

Formula 1'de sezonun 3'üncü yarışı olan Çin GP'sini McLaren-Mercedes pilotu Lewis Hamilton zafere ulaştı.
56 tur süren yarışın 52. turunda liderliği alan İngiliz Hamilton, Çin'de birinciliğe uzanırken bu sezonki ilk zaferi oldu.
Lastiklerinde problem yaşayan Red Bull pilotu Sebastian Vettel ikinci sırada yer alırken, 18. sırada başladığı yarışta muhteşem bir performans österen Red Bull'un Avustralyalı pilotu Mark Webber ise üçüncü oldu. Dördüncülüğü ise McLaren-Mercedes pilotu Jenson Button aldı.:super:

MERT4633
22-04-2011, 09:47
Türkiye’nin ve İstanbul’un en büyük uluslararası tanıtım projelerinden biri olarak, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve devletin ortak projesi şeklinde hayata geçirilen Formula 1 İstanbul yarışları 2012’de yapılmayacak

http://img683.imageshack.us/img683/9650/f1istanbul2009preview.jpg

Bu konudaki son gelişmeleri sosyal iletişim ağı twitter’da takipçileriyle paylaşan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Formula One Administration’ın (FOA) patronu Bernie Eccleston’un, 13.5 milyon dolarlık yıllık (garanti) ödemenin 2012 için 26 milyon dolara yükseltilmesini istediğini, bu teklife hükümetin olumlu yanıt vermediğini söyledi. Yalçıntaş, şöyle konuştu: “2012’de yarışlar olmayacak gibi görünüyor. Formula 1’in İstanbul’da yapılabilmesi için ya da herhangi bir ülkede yapılabilmesi için o ülkenin Formula 1 yönetimine ödenmesi gereken bir meblağ var. Bizim 7 yıllık sözleşmemize göre bu rakam yılda 13.5 milyon dolardı. Maliye Bakanlığımız bugüne kadar ördemeleri sözleşme kapsamında düzenli olarak yaptı ve yarışlar gerçekleşti.
Son yarış 6-8 Mayıs’ta
İstanbul’daki son Formula 1 yarışları 6-8 Mayıs 2011’de gerçekleşecek. Önümüzdeki dönem için Bernie Eccleston 26 milyon dolar istiyor. Eccleston’un bu talebine devletimiz sıcak bakmadı. Eccleston ‘Moskova’dan 26 milyon doları aldım, İstanbul için de rakam da budur’ diyor. Moskova’yı 2012’ye koydu. ‘İstanbul da aynı rakamı öderse koyarız’ diyor. Net olarak görülüyor ki 2012 net İstanbul yarışları yapılmayacak.”

Twitter’dan duyurdu

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Formula 1’in İstanbul’a 2012’de veda edeceğini, twitter hesabı myalcintas’dan duyurdu. Yalçıntaş, “Formula İstanbul Yatırım A.Ş’nin yönetim kurulu toplantisini yaptık. Seneye İstanbul’da Formula 1 yarışı yapılmayacak gibi görünüyor” yazdı. FOA yetkilileri önümüzdeki 7 yıl için toplam 175 milyon dolara istiyor. Dünya Motor Sporları Konseyi, 2012 yarış takvimini belirlemek için haziran ayında ilk toplantısını yapacak. Eccleston geri adım atmazsa 2012’de İstanbul yarışları olmayacak.

200 milyon dolarlık pist

2001 yılında büyük ekonomik kriz yaşayan Türkiye, dönemin İTO Başkanı Mehmet Yıldırım’ın çabalarıyla Formula 1 yarışları için dünyanın en iyi pistlerinden biri olan İstanbul Park’ı Kurtköy’de inşa etti. Pist için yaklaşık 200 milyon dolarlık harcama yapıldı. Yarışların hayata geçmesi için TOBB ve bazı kamu kuruluşları da projeye ortak oldu. 2003 yılında FOA ile yapılan sözleşmeyle 2005’ten itibaren İstanbul’da da yapılmaya başlanan Formula 1 yarışları için Türkiye Cumhuriyeti devleti FOA’ya 7 yılda toplam 94.5 milyon
dolar ödedi.

Moskova 26 milyon dolar verdi

FORMULA 1 İstanbul yarışları için yeni sözleşmede Türkiye’nin elini ‘Moskova’ zayıflattı. FOA Başkanı Bernie Eccleston’ın Moskova’da Formula 1 yarışlarını başlatmak için yıllık 26 milyon dolarlık talebine Ruslar olumlu yanıt verdi ve anlaşma geçtiğimiz günlerde imzalandı. Bu imzadan sonra Bernie Eccleston’un İstanbul için 26 milyon dolarlık teklifini aşağı çekmesi beklenmiyor. Dünya genelinde motor sporlarının doruk noktası olarak kabul edilen Formula 1 yarışları her sezon dört kıtada bir yarış serisi olarak yapılıyor. Yüz milyonlarca kişiyi ekran başına çeken bu yarışlar sadece en iyi sürücüleri değil, en iyi mühendisleri ve tasarımcıları da yarış takımlarının bünyesinde topluyor. Takımların arkasında bulunan motor üreticileri son teknolojiyi kullanarak bir adım öne geçmeye çalışıyor. “Formula” terimi araç üreticileri tarafından izlenmesi gereken kurallar bütününe verilen isim. 1 sayısı ise FIA’nın tanıdığı motor sporları arasında bu turnuvanın önemini vurguluyor. Formula 1 yarışlarını Formula One Administration’un (FOA) sahibi Bernie Eccleston düzenliyor.

rapajc1907
27-04-2011, 18:08
şu formula1' i bir kere izlemeden gidicek ülkemizden ya..arkadaş parası neyse basıcam dolarları vericem bernie'e yapsın şu yarışı ! :)
şaka bir yana bu sene red bull-mc laren çekişmesi olucak gibi..çin yarışı mükemmeldi. hamilton ve webber yıldızlaştı son turlarda
türkiye' de de favorim vettel

MERT4633
01-05-2011, 13:11
İstanbul Park pisti, gelecek hafta sonunda ev sahipliği yapacağı Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sine hazırlanıyor.

http://img638.imageshack.us/img638/4509/f1malzeme600zgsi5.jpg

İstanbul'da 6-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Formula 1 için İstanbul Park pistinde yoğun bir çalışma gözlenirken, takımlar padok alanında motor evlerini kurmaya başladı.
Takımlara servis veren, son teknolojiyle donatılmış tırlar, malzemeleri padok alanı ve garajlara getirirken, pistteki son düzenlemeler de yapılıyor.
PİLOTLAR CUMA GÜNÜ PİSTE ÇIKACAK
Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'si 6 Mayıs Cuma günü saat 10.00'da birinci antrenman turları ile start alacak. F1'de ikinci antrenman turları aynı gün saat 14.00'de, son antrenman turları ise 7 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00'de yapılacak.
DHL Türkiye Grand Prix'sinde sıralama turları 7 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00'de, yarış ise 8 Mayıs Pazar günü saat 15.00'te gerçekleştirilecek.
Bu arada, organizasyon içinde GP2, GP3, Porsche GT3 ve Porsche Mobil 1 Süpercup yarışları da yapılacak.

metkon
03-05-2011, 15:01
Bu haftasonu İstanbul Grand Prix si var ve hiç kimsenin umrunda değil...Bu son sene olacak herhalde...Bu kadar ilgisizliğe tahammül etmezler...

MERT4633
03-05-2011, 22:44
Formula 1'de Türkiye Grand Prix'i öncesi hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. İstanbul'a gelen takımlar padok ve pit alanlarının kendileri için ayrılan bölümlerinde yarışa hazırlanıyorlar.

http://img34.imageshack.us/img34/5575/padokg770w.jpg


Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sinin yapılmasına sayılı günler kalırken, İstanbul Park yarış pistinde hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.
İstanbul Park pistinde 6-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek organizasyon için İstanbul'a gelen yarış takımları, padok ve pit alanlarının kendileri için ayrılan bölümlerinde hazırlanmayı sürdürüyorlar.
Ayrıca takımların yanı sıra, FIA ekipleri de pistte son düzenlemeleri yaparak, yarışın sorunsuz olarak geçirilmesi için çaba sarf ediyor.
Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sinde 6 Mayıs Cuma günü takımlar testler için piste çıkmaya hazırlanırken, 7 Mayıs Cumartesi günü sıralama turları yapılacak ve 8 Mayıs Pazar günü ise yarış gerçekleştirilecek.
ÖZERDİM: HAZIRLIKLAR YARIN BİTECEK
İstanbul Park Genel Müdürü Bülent Özerdim, Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'si öncesi hazırlıkların yarın tamamlanacağını belirtirken, başarılı bir organizasyon geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Takımların Cumartesi gününden itibaren gelmeye başladıklarını anlatan Özerdim, ''Hazırlıklar geçen hafta başladı ve takımlar da Cumartesi gününden itibaren gelmeye başladılar. Yarın akşama kadar hepsi tamamlanmış olacak. Bizim pistteki hazırlıklarımız ise 1,5 ay önce başlamıştı. Ümit ediyorum keyifli bir yarış olacak. Her şey iyi gidiyor. Havanın da iyi gitmesini istiyoruz hafta sonu için. Gerçi yarışseverler yağmurlu havayı tercih edebiliyorlar ama biz iyi bir organizasyon geçirmek istiyoruz. Dünyaya açılan bir pencere bu ve Türkiye için çok iyi bir tanıtım. Tüm dünyada 527 milyon insan Formula 1'i seyredecek'' diye konuştu.
Yarışseverlerin organizasyona ilgisinden memnun olduklarının da altını çizen Bülent Özerdim, ''İlgi geçen seneyle paralel gidiyor. Geçen yıl 2006'dan beri en yüksek seyirci sayımıza ulaşmıştık ve bu seneki hedefimiz onu da geçmek. Sadece Pazar günü 40 binin üzerinde seyirci bekliyoruz. Yarışseverler gelip buradan kapıdan da biletlerini alabiliyorlar. Ümit ediyoruz ilgi yüksek olur'' ifadelerini kullandı.
''YARIŞIN DEVAM SAĞLANABİLİR''
Formula 1 organizasyonu ile Türkiye arasındaki sözleşmenin bu yıl doluyor olması ve gelecek sene yarışın yapılıp yapılmayacağı konusunda yaşanan belirsizliğe değinen Özerdim, ''Sözleşmenin bu sene dolduğu belliydi. Biz en iyi şekilde yapmak için çalışıyoruz. Soru işaretleri, son sene olup olmayacağı konusu bizim kafamızı çok meşgul etmiyor. Tabii ki dileğimiz devam etmesi. Bu hafta sonu yine taraflar arasında karşılıklı görüşmeler olacak sanıyorum. Belli fiyat ve şartlarda anlaşılıp, bu yarışın devam etmesi sağlanabilir. Bu tip organizasyonlar Türkiye için bir katma değerdir. Çok büyük bir yatırımımız ve çok iyi bir tesisimiz var. Yapılan yarışların ardında son 6 senede takımların, pilotların ve seyircilerin sevgisini kazandığını görüyoruz bu pistin. Ümit ediyorum bu organizasyonlar artarak devam eder. Böyle bir tesis sonuna kadar umarım tüm avantajlarıyla kullanılabilir'' şeklinde konuştu.

MERT4633
06-05-2011, 00:13
Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'si öncesi kameraların karşısına geçen Brezilyalı Pilot Felipe Massa, kendisi için İstanbul'un ayrı bir yeri olduğunu ve burada 6 yarışın 3'ünü kazandığını söyledi.

http://img853.imageshack.us/img853/2514/massaus5jq.jpg

Antrenman turlarıyla yarın başlayacak olan Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'si öncesi bazı pilotlar Formula 1 resmi basın toplantısında medya mensuplarının karşısına geçti.
İstanbul Park Pisti Basın Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa, Vodafone McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton, Renault'un Rus pilotu Vitaly Petrov, Marussia Virgin takımının Alman pilotu Timo Glock, Lotus takımının Fin pilotu Heikki Kovalainen ve Force India takımının Alman pilotu Adrian Sutil katıldı.
MASSA: İSTANBUL'UN YERİ BENİM İÇİN AYRI
İstanbul Park Pisti'nde yapılan 6 yarışın 3'ünü kazanarak bu pistin an başarılı pilotu olan Felipe Massa, Türkiye Grand Prix'sinin kendisi için ayrı bir yeri olduğunu söyledi.
Massa, Türkiye Grand Prix'sinin gelecek yıldan itibaren yapılmama ihtimali bulunduğunun hatırlatılması üzerine, ''Burası benim için çok özel bir yer. Burada 3 kez yarış kazandım ve iyi anılarım var. Eğer gelecek sene bu yarış olmazsa çok üzülürüm'' diye konuştu.
8. viraja da değinen Massa, ''Çok özel bir viraj. Pilotlar yüksek G kuvvetine maruz kalıyor. En ufak bir hatada pistten çıkabiliyorsunuz. Çok değişik bir viraj'' dedi.
HAMILTON: BU PİSTTEN ZEVK ALIYORUM
Vodafone McLaren Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton da Massa gibi pisti çok sevdiğini ve gelecek yıllarda da burada yarışmak istediğini söyledi.
Hamilton, İstanbul Park'ın yarış için çok güzel bir pist olduğunu dile getirerek, ''Burada yarışmayı seviyor ve zevk alıyorum. Umarım Türkiye Grand Prix'si takvimden çıkmaz'' diye konuştu.
İstanbul Park'ta çok güzel anılarının olduğunu ifade eden İngiliz pilot, özellikle 8. virajın kendisini heyecanlandırdığını kaydederek, ''Bu viraj, diğer tüm virajlardan çok farklı. Ayrıca yağmur ihtimali olması da bu virajdaki sürüşü daha da zorlaştıracaktır'' görüşünü dile getirdi.
Renault pilotu Vitaly Petrov da İstanbul Park'ın pilotları zorlayan bir pist olduğunu belirterek, ''Hafta sonunda iyi bir yarış olacağını düşünüyorum. Eğer hafta sonunda yağmur da yağarsa ilginç sonuçlar alınabilir'' dedi.
Marussia Virgin takımı pilotu Timo Glock ise sezona çok iyi bir başlangıç yapmadıklarını, İstanbul'da ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Force India takımının pilotu Adrian Sutil de araçlarında yeni düzenlemelere gittiklerini, yarınki antrenman turlarında da bu yenilikleri deneyeceklerini anlatarak, ''Puan için mücadele edeceğiz'' dedi.
Lotus takımı sürücüsü Heikki Kovalainen de İstanbul Park'ın pilotların en hoşlandığı pistlerden biri olduğunu ifade ederek, hafta sonunda çekişmeli ve mücadeleli bir yarış olacağını söyledi.

rapajc1907
06-05-2011, 17:34
Bu haftasonu İstanbul Grand Prix si var ve hiç kimsenin umrunda değil...Bu son sene olacak herhalde...Bu kadar ilgisizliğe tahammül etmezler...

maalesef öyle..aslında çok güzel bir tanıtım ülkemiz ve istanbul için. biletler de geçmiş yıllara nazaran gayet makul..şu dünyada yapılması gereken en güzel aktivitelerden biri

MERT4633
07-05-2011, 09:49
Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sinde cuma antrenmanlarının en hızlısı Vodafone McLaren Mercedes'ten Jenson Button oldu.

http://img196.imageshack.us/img196/7287/buttmclamelb201021.jpg

Button, ikinci serbest antrenmanda bir dakika 26.456 saniyelik zamanıyla cuma gününü ilk sırada kapattı.

İlk antrenman turlarında geçirdiği kazanın ardından aracı hasar gören Red Bull pilotu Sebastian Vettel, ikinci antrenman turlarına katılmadı.

Sabah seansında ikinci ve üçüncü sırayı alan Mercedes pilotlarından Nico Rosberg 1:26.521 ile yine ikinci sırayı aldı, Michael Schumacher 1:27.063 ile dördüncü oldu. Button'ın takım arkadaşı Lewis Hamilton 1:27.033 ile günü üçüncü olarak tamamladı.

Sabah yağmur altında yapılan ilk antrenman turlarının en hızlı pilotu olan Fernando Alonso ikinci antrenmanda ancak 11'inci sırayı elde etti. İspanyol pilot, ilk sıradaki Button'un 1.6 saniye gerisinde kaldı.

Yağmurun durması ve pistin kurumasıyla pilotlar ikinci serbest antrenman turlarında çok daha iyi dereceler yaptı.

İkinci antrenman turlarında da Williams'ın Venezuelalı pilotu Pastor Maldonado kaza geçirip piste dönemedi. İlk virajda pistten çıkan Maldonado bariyerlere çarptı.


İkinci antrenman sonuçları

1. Jenson Button McLaren 1 dk. 26.456 sn.
2. Nico Rosberg Mercedes 1:26.521
3. Lewis Hamilton McLaren 1:27.033
4. Michael Schumacher Mercedes 1:27.063
5. Mark Webber RedBull-Renault 1:27.149
6. Felipe Massa Ferrari 1:27.340
7. Vitaly Petrov Renault 1:27.517
8. Paul Di Resta Force India-Mercedes 1:27.725
9. Sergio Perez Sauber - Ferrari 1:27.844
10. Adrian Sutil Force India-Mercedes 1:28.052
11. Fernando Alonso Ferrari 1:28.069
12. Sebastien Buemi Toro Rosso - Ferrari 1:28.153
13. Nick Heidfeld Renault 1:28.475
14. Jaime Alguersuari Toro Rosso - Ferrari 1:28.765
15. Pastor Maldonado Williams - Cosworth 1:28.828
16. Rubens Barrichello Williams - Cosworth 1:28.946
17. Jarno Trulli Lotus - Renault 1:29.409
18. Kamui Kobayashi Sauber - Ferrari 1:29.637
19. Heikki Kovalainen Lotus - Renault 1:30.281
20. Jerome d'Ambrosio Virgin - Cosworth 1:31.035
21. Timo Glock Virgin - Cosworth 1:31.221
22. Narain Karthikeyan HRT - Cosworth 1:31.320
23. Vitantonio Liuzzi HRT - Cosworth 1:31.989
24. Sebastian Vettel RedBull - Renault zaman yok

MERT4633
07-05-2011, 09:58
http://img838.imageshack.us/img838/4466/glocvirgista20113.jpg

http://img121.imageshack.us/img121/2004/hamimclaista20114.jpg

MERT4633
07-05-2011, 10:00
http://img24.imageshack.us/img24/2327/barrwillista20113.jpg

http://img541.imageshack.us/img541/4052/buemtoroista20113.jpg

MERT4633
07-05-2011, 10:01
http://img718.imageshack.us/img718/3043/massferrista201122.jpg

http://img651.imageshack.us/img651/203/maldwillista20111.jpg

MERT4633
07-05-2011, 10:03
http://img641.imageshack.us/img641/7766/hamimclaista20116.jpg

http://img88.imageshack.us/img88/5743/petrrenaista20112.jpg

MERT4633
07-05-2011, 10:06
http://img837.imageshack.us/img837/3154/massferrista20113.jpg

http://img52.imageshack.us/img52/6094/schumercista20111.jpg

MERT4633
07-05-2011, 10:08
http://img90.imageshack.us/img90/4894/schumercista20113.jpg

http://img718.imageshack.us/img718/9751/petrrenaista20113.jpg

MERT4633
07-05-2011, 13:05
http://img94.imageshack.us/img94/1322/schumercista201121.jpg

http://img153.imageshack.us/img153/7456/schumercista201111.jpg

MERT4633
07-05-2011, 13:09
http://img687.imageshack.us/img687/9135/petrrenaista20111.jpg

http://img217.imageshack.us/img217/903/heidrenaista20112.jpg

MERT4633
07-05-2011, 13:17
Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sinde üçüncü antrenman turlarının en hızlısı Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel oldu.

http://img14.imageshack.us/img14/7811/vettredbista201121.jpg


İstanbul Park pistinde dün yapılan ilk antrenman turlarında kaza geçiren ve aracındaki hasar nedeniyle öğleden sonraki ikinci antrenman turlarına katılamayan Vettel, bugüne hızlı başladı ve üçüncü antrenman turlarını ilk sırada tamamladı.
Vettel, 1.26.037 ile birinci olurken, Mercedes GP'nin Alman pilotu Michael Schumacher çok az bir farkla 1.26.038'lik derecesiyle ikinci, Red Bull'un Avustralyalı pilotu Mark Webber ise 1.26.404 ile üçüncü sırayı elde etti.
Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'inde sıralama turları bugün saat 14.00'te yapılacak.
MERCEDES'İN İSTİKRARI SÜRDÜ
Mercedes GP, Nico Rosberg'in dördüncülüğüyle İstanbul Park'ta antrenman turlarının en istikrarlı takımı olma unvanını da sürdürdü. İlk iki antrenman turunda ilk 4'te yer alan Mercedes GP pilotları Schumacher ve Rosberg, son antrenman turlarında da yine ilk 4'e girdi.
Vodafone McLaren Mercedes pilotları Button ve Hamilton 5 ve 6. sraları alırken, Ferrari pilotları Alonso ve Massa ise 8 ve 9. oldu.
SAUBER PİLOTLARI, 322 KİLOMETRE HIZA ÇIKTI
Üçüncü antrenman turlarında en yüksek hıza çıkanlar Sauber pilotları oldu.
Japon Kamui Kobayashi ile Meksikalı Sergio Perez, 322 kilometre ile üçüncü antrenman turlarının en hızlıları olarak dikkat çekti.
Ancak en yüksek hıza çıkmalarına rağmen üçüncü antrenman turlarında Perez 11, Kobayashi ise 18. sırada yer aldı.
İlk sektörde Schumacher 295, ikinci sektörde Adrian Sutil 303, üçüncü sektörde ise Nico Rosberg 255 kilometre hıza ulaştı.
ALGUERSUARI KAZA YAPTI
Son antrenman turlarında Scuderia Toro Rosso takımının İspanyol pilotu Jaime Alguersuari kaza yaptı.
4. virajda pistten çıkan İspanyol pilot, aracını çakılların arasından çıkaramadı. Alguersuari'nin aracı daha sonra çekici ile garaja götürüldü. Garajda yapılan düzenlemelerin ardından İspanyol pilot antrenman turlarına devam etti.
SONUÇLAR
Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sinde üçüncü antrenman turlarında elde edilen en iyi tur dereceleri şöyle:
Sürücü Ülkesi Takım Süre
------------------ ------- -------------- --------
1-Sebastian Vettel Almanya Red Bull Racing 1.26.037
2-Michael Schumacher Almanya Mercedes GP 1.26.038
3-Mark Webber Avustralya Red Bull Racing 1.26.404
4-Nico Rosberg Almanya Mercedes GP 1.26.420
5-Jenson Button İngiltere McLaren Mercedes 1.26.578
6-Lewis Hamilton İngiltere McLaren Mercedes 1.26.726
7-Vitaly Petrov Rusya Renault 1.26.755
8-Fernando Alonso İspanya Ferrari 1.26.819
9-Felipe Massa Brezilya Ferrari 1.26.883
10-Sebastien Buemi İsviçre S.Toro Rosso 1.27.080
11-Sergio Perez Meksika Sauber 1.27.121
12-Pastor Maldonado Venezuela Williams 1.27.255
13-Adrian Sutil Almanya Force India 1.27.318
14-Nick Heidfeld Almanya Renault 1.27.379
15-Rubens Barrichello Brezilya Williams 1.27.528
16-Paul Di Resta İngiltere Force India 1.27.644
17-Jaime Alguersuari İspanya S.Toro Rosso 1.27.724
18-Kamui Kobayashi Japonya Sauber 1.27.976
19-Heikki Kovalainen Finlandiya Lotus 1.28.911
20-Jarno Trulli İtalya Lotus 1.29.697
21-Jerome D'Ambrosio Belçika Virgin 1.31.097
22-Timo Glock Almanya Virgin 1.31.175
23-Vitantonio Liuzzi İtalya HRT 1.31.375
24-Narain Karthikeyan Hindistan HRT 1.32.009

MERT4633
07-05-2011, 15:12
Formula 1'de sezonun 4'üncü yarışı olan İstanbul GP'sine Red Bull pilotu Sebastian Vettel en önde başlayacak. Webber, takım arkadaşı Vettel'e ilk sırada eşlik edecek ve Merceses pilotu Nico Rosberg ise üçüncü sıradan büyük yarışa başlayacak.

http://img838.imageshack.us/img838/4959/vettredbjere201131.jpg



1 Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1’25.049
2 Mark Webber Red Bull-Renault 1’25.454
3 Nico Rosberg Mercedes 1’25.574
4 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1’25.595
5 Fernando Alonso Ferrari 1’25.851
6 Jenson Button McLaren-Mercedes 1’25.982
7 Vitaly Petrov Renault 1’26.296
8 Michael Schumacher Mercedes 1’26.646
9 Nick Heidfeld Renault 1’26.659
10 Felipe Massa Ferrari No time

rapajc1907
07-05-2011, 17:35
Büyük ihtimalle Red Bull İstanbul' da duble yapacaktır. Tabii ki geçen sene yaşananlar hala hafızalarda :)

Tnaaa28
08-05-2011, 15:00
F1 istanbul formasyon turu başladı.. :cool:

MERT4633
08-05-2011, 15:25
http://img34.imageshack.us/img34/4587/alonferrista201113.jpg

http://img121.imageshack.us/img121/2929/alonferrista201123.jpg

MERT4633
08-05-2011, 15:27
http://img695.imageshack.us/img695/5726/barrwillista201121.jpg

http://img607.imageshack.us/img607/4879/buttmclaista20112.jpg

MERT4633
08-05-2011, 15:28
http://img848.imageshack.us/img848/4081/buttmclaista201121.jpg

http://img820.imageshack.us/img820/84/hamimclaista201122.jpg

MERT4633
08-05-2011, 15:31
http://img96.imageshack.us/img96/3714/hamimclaista201141.jpg

http://img101.imageshack.us/img101/8330/hamimclaista20113.jpg

MERT4633
08-05-2011, 15:33
http://img695.imageshack.us/img695/2051/massalonferrista20112.jpg

http://img535.imageshack.us/img535/9665/massferrista201113.jpg

MERT4633
08-05-2011, 15:35
http://img546.imageshack.us/img546/4636/peresaubista20111.jpg

http://img685.imageshack.us/img685/5729/peresaubista20112.jpg

MERT4633
08-05-2011, 15:37
http://img832.imageshack.us/img832/9725/petrrenaista201121.jpg
http://img24.imageshack.us/img24/6720/rosbmercista20114.jpg

MERT4633
08-05-2011, 15:39
http://img806.imageshack.us/img806/1892/schumercista201112.jpg

http://img20.imageshack.us/img20/1069/schumercista201122.jpg

MERT4633
08-05-2011, 16:54
Formula 1'de Türkiye Grand Prix'ini Red Bull'un Alman pilotu Sebatian Vettel kazandı.

Red Bull'un Alman pilotu Vettel rakiplerine şans tanımayarak ilk sırada yer aldı. Vettel böylece puanını da 93'e çıkardı. İkinci Mark Webber olurken üçüncülük ise Ferrari'den Alonso'ya gitti.

http://img155.imageshack.us/img155/2073/vettredbista201131.jpg

Puan Durumu:
Sıralama Sürücü Puan
1 Sebastian Vettel 93
2 Lewis Hamilton 59
3 Mark Webber 55
4 Jenson Button 46
5 Fernando Alonso 41
6 Felipe Massa 24
7 Nick Heidfeld 21
8 Nico Rosberg 20
9 Vitaly Petrov 19
10 Kamui Kobayashi 8
11 Sebastien Buemi 8
12 Michael Schumacher 6
13 Adrian Sutil 2
14 Paul di Resta 2
15 Jaime Alguersuari 0
16 Rubens Barrichello 0
17 Jarno Trulli 0
18 Sergio Perez 0
19 Jerome d’Ambrosi 0
20 Heikki Kovalainen 0
21 Timo Glock 0
22 Pastor Maldonado 0
23 Narain Karthikeyan 0
24 Vitantonio Liuzzi 0

Takımlar Sıralaması
Sıra Takım puan
1 Red Bull 148
2 McLaren 105
3 Ferrari 65
4 Renault 40
5 Mercedes 26
6 Sauber 8
7 Toro Rosso 8
8 Force India 4
9 Lotus 0
10 Williams 0
11 Virgin 0
12 HRT 0


http://img846.imageshack.us/img846/7633/vettredbista20111.jpg

rapajc1907
09-05-2011, 09:45
Büyük ihtimalle Red Bull İstanbul' da duble yapacaktır. Tabii ki geçen sene yaşananlar hala hafızalarda :)


mükemmel bir yarıştı. geçişi ve heyecanı boldu.umarım son yarış olmaz!!

Koray
09-05-2011, 10:14
Birbirinden güzel kareler için teşekkürler Mert Bey ...

MERT4633
09-05-2011, 10:36
Birbirinden güzel kareler için teşekkürler Mert Bey ...


topik dolsun istemedim sayfalarca yükleyebilirim arşiv geniş maşallah eee napcan aza kanaat edeceniz gayri :)

MERT4633
09-05-2011, 19:17
http://img714.imageshack.us/img714/9417/a2startista2011.jpg


http://img600.imageshack.us/img600/8862/astartredbista201114e13.jpg

http://img84.imageshack.us/img84/4022/astartredbista201115.jpg

MERT4633
09-05-2011, 19:20
http://img855.imageshack.us/img855/2684/alonrosbista2011.jpg

http://img685.imageshack.us/img685/8905/buttmclaista201123.jpg

http://img88.imageshack.us/img88/8947/masshamiista2011.jpg

MERT4633
09-05-2011, 19:22
http://img218.imageshack.us/img218/6550/hamibuttmclaista20114.jpg

http://img810.imageshack.us/img810/2698/schumercista20112.jpg

MERT4633
10-05-2011, 20:11
http://img824.imageshack.us/img824/9665/yvettredbista201111.jpg

Koray
11-05-2011, 15:45
topik dolsun istemedim sayfalarca yükleyebilirim arşiv geniş maşallah eee napcan aza kanaat edeceniz gayri :)

Demişsinizdeee, dayanamamışsınız gibi bir hal var :)

Bu arada en yakışıklısı McLaren ama pilot yok malesef ...

Oysa Mika zamanları öylemiydi ...


Ayrıca hep kafama takılmıştır, Renault varlık gösteremezken aynı motoru kullanan (Hatta bu bir önceki versiyonu bile olabilir) Red Bull nasıl beceriyor sürekli önde olmayı ??

rapajc1907
12-05-2011, 16:31
McLaren her zaman en şık arabaları yapmıştır. Hakkinen ve Coulthard' ın kullandığı araçlar birer klasik bence :)
o zamanlar yarışların zevki pek yoktu gerçi.. yazı tura atmak gibi birşeydi ya Schumi ya Mika :) Irvine kazara bir yarış kazanacak oldu onu da son turda bilerek geçilmişti. Mutlaka hatırlıyosunuzdur.

metkon
12-05-2011, 18:01
Şimdi de zevki yok artık...Red Bull domine diyor son 2 senedir...Rakipsiz gibi birşey...Ancak hata yaparlarsa...

MERT4633
12-05-2011, 19:54
http://img718.imageshack.us/img718/3463/2004mclarenmp419.jpg
http://img832.imageshack.us/img832/9633/2001mclarenmp416.jpg

MERT4633
12-05-2011, 20:10
http://img62.imageshack.us/img62/3996/mclarenformula1resimler.jpg
http://img831.imageshack.us/img831/5624/mclarenmp416f1manu0103.jpg
http://img703.imageshack.us/img703/2696/montoya200531280x960.jpg

MERT4633
12-05-2011, 20:11
http://img98.imageshack.us/img98/8918/mercedesbenzf1grandprix.jpg

MERT4633
12-05-2011, 20:14
http://img851.imageshack.us/img851/8169/williamsf11.jpg
http://img228.imageshack.us/img228/634/montoyawillmonza07bmw.jpg

rapajc1907
13-05-2011, 14:14
Şimdi de zevki yok artık...Red Bull domine diyor son 2 senedir...Rakipsiz gibi birşey...Ancak hata yaparlarsa...

Doğrudur sn metkon,
her dönemde yarışları domino eden diğerlerinden daha iyi 1-2 takım çıkıyor fakat bulunduğumuz dönemde takımlar arası fark daha az, rekabet daha fazla gibi geliyor bana. Özellikle bu sene yarışlarda geçişler bir hayli fazla..
O dönemde Mclaren-Ferrari çekişmesine eşilk edebilen sadece BMW Williams vardı. Montoya felan :)
Birde sarı arabasıyla Frentzen :)

MERT4633
15-05-2011, 15:39
http://img714.imageshack.us/img714/2004/hamimclaista20114.jpg
http://img52.imageshack.us/img52/6740/hamimclaista201123.jpg

MERT4633
15-05-2011, 15:40
http://img854.imageshack.us/img854/9421/dambvirgista20117.jpg

MERT4633
15-05-2011, 15:42
http://img685.imageshack.us/img685/685/peresaubista201131.jpg

Koray
17-05-2011, 12:58
Doğrudur sn metkon,
her dönemde yarışları domino eden diğerlerinden daha iyi 1-2 takım çıkıyor fakat bulunduğumuz dönemde takımlar arası fark daha az, rekabet daha fazla gibi geliyor bana. Özellikle bu sene yarışlarda geçişler bir hayli fazla..
O dönemde Mclaren-Ferrari çekişmesine eşilk edebilen sadece BMW Williams vardı. Montoya felan :)
Birde sarı arabasıyla Frentzen :)


Bar Hondaydı o takım (British American Racing) sonradan Honda aldı fabrika takımı yaptı, artık yoklar ...

Başarılı olamasalarda sarı renkli üçgen ram air'li aracın tipi farklıydı ayrıca Jenson Button'da yarıştı bir ara ...


Güzel fotoğraflar için teşekkürler bu arada Mert Bey ...

rapajc1907
17-05-2011, 13:40
Bar Hondaydı o takım (British American Racing) sonradan Honda aldı fabrika takımı yaptı, artık yoklar ...

Başarılı olamasalarda sarı renkli üçgen ram air'li aracın tipi farklıydı ayrıca Jenson Button'da yarıştı bir ara ...


Güzel fotoğraflar için teşekkürler bu arada Mert Bey ...

Ben Jordan diye hatırlıyorum takım ismini yanlış da olabilir. Sanıyorum Jordan daha sonra ismini değiştirdi ama Bar Honda' mıydı bilmiyorum.

Koray
17-05-2011, 14:10
Ben Jordan diye hatırlıyorum takım ismini yanlış da olabilir. Sanıyorum Jordan daha sonra ismini değiştirdi ama Bar Honda' mıydı bilmiyorum.

Pardon, haklısınız Jordan'dı ...

Nasıl unutmuşuz belli değil ...

:)

MERT4633
20-05-2011, 12:23
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone'a son tekliflerini yaptıklarını ve kararı beklediklerini söyledi.

http://img29.imageshack.us/img29/5482/astartredbista201113.jpg

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Formula 1 yarışının İstanbul'da kalması konusunda, ''Formula 1 ile ilgili son sözümüzü söyledik. Top artık Sayın Ecclestone'da'' dedi.
Akgül, yarışın İstanbul'da sürmesi için kendilerinden 26 milyon dolar istendiğini belirterek, ''Son Formula 1 yarışında Ecclestone ile görüştük ve böyle bir dayatmayı kabul etmeyeceğimizi söyledik. Kendilerine farklı formüller önerdik. Söylediğimiz formülleri beğendiğini ve görüşmeye devam etmemiz gerektiğini söyledi. Nerede, ne zaman görüşme talep ederse görüşürüz. Bu şekilde ayrıldık'' diye konuştu.
Formula 1 için her yıl 13,5 milyon dolar para verdiklerine dikkati çeken Akgül, yaptıkları teklife ilişkin şunları söyledi:
''Bu parayı ödemeye devam edelim, ancak seyirci gelirlerini size bırakalım. Reklam gelirlerini size bırakalım. Televizyon yayın haklarını size bırakalım. İşletmeden zarar ettiğini söylüyordu. Onu da bize bırakın, dedik. Bunları üst üstte koyduğunuzda zaten 20 milyon doları buluyor. Al parayı git, işletmeyi bize bırak. Seyirci az, diyorsunuz. Ben size seyirci garantisi de veriyorum. Anlaştığımız paradan seyirciyi garanti edeyim. Diyelim 3 gün boyunca 100 bin seyirci. 100 bin seyirci altına düştüğünde biz karşılayalım. Bunu teklif ettim. Çok hoşuna gitti.
Kendisi de İstanbul pistini sevdiğini ve tekliflerin de güzel olduğunu söyledi. Bunları kabul ederse devam eder. Ben Gençlik ve Spor Genel Müdürü olarak organizasyon almak için ne fedakarlıklar yapıyorum. Elimdeki niye kaçırayım. Kesinlikle böyle bir şey istemem. Dayatmalara da dayanamam. Top Ecclestone'da. Haziran ayı sonu gelmeden bir araya gelmemiz gerekiyor. Ecclestone'dan tarih bekliyoruz.''

MERT4633
21-05-2011, 18:31
http://img33.imageshack.us/img33/2986/webbredbbarc20112.jpg
1 Mark Webber Red Bull-Renault 1’20.981
2 Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1’21.181
3 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1’21.961
4 Fernando Alonso Ferrari 1’21.964
5 Jenson Button McLaren-Mercedes 1’21.996
6 Vitaly Petrov Renault 1’22.471
7 Nico Rosberg Mercedes 1’22.599
8 Felipe Massa Ferrari 1’22.888
9 Pastor Maldonado Williams-Cosworth 1’22.952
10 Michael Schumacher Mercedes No time

http://img199.imageshack.us/img199/8144/webbredbbarc20111.jpg

MERT4633
22-05-2011, 23:24
Formula 1'de İspanya Grand Prix'ini Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel ilk sırada tamamladı ve bu sezon koşulan beşinci yarışta, dördüncü galibiyetini elde etti.

Barcelona'da yarışın startı inanılmaz bir heyecana sahne oldu. Yarışa dördüncü sıradan başlayan ev sahibi pilot Fernando Alonso, Red Bull pilotlarını ve Hamilton'ı ilk virajda geride bıraktı. Üçüncü sıradaki şampiyona lideri Vettel de, pol poziyonundan kalkan Webber'i geçerek Alonso'nun arkasına ikinci sıraya yerleşti.
Türkiye'de yaptıkları kötü pit stoplar büyük eleştiri alan Ferrari pit ekibi, bu kez ilk pit stopa lider olarak gelen Alonso'yu, başarılı bir çalışma ile ilk sırada piste geri gönderdi.
Startın kaybedeni Avustralyalı Mark Webber, pit stoplar sonunda McLaren pilotu Lewis Hamilton'ın da gerisinde kaldı ve dördüncülüğe kadar geriledi.
Yarışın ilk 3 sırasındaki Alonso, Vettel ve Hamilton'ın büyük bir mücadeleye girdiği turlarda sürpriz bir şekilde Vettel'den ikinci pit stop geldi. Yarışın 18. turunda ikinci kez pite giren Vettel, bu hamlesi ile Alonso'yu geçerek yarışta liderliği ele geçirdi. Alonso, Vettel'in 1 tur ardından pite girince, hem oldukça zaman kaybetti hem de yarış liderliğini.
İkinci pit stopu rakiplerinden daha geç yapan Hamilton'da, Alonso'yu geride bıraktı ve Vettel'in arkasında ikinci sıraya yükseldi. Bu şekilde startın kazanan ismi Alonso, pit stopların ardından yerini kaybetmiş oldu.
Üçüncülük için çekişen Alonso ve Webber, 30. turda üçüncü kez pit stopa girdi. Pitte de büyük bir çekişme yaşandı ancak Ferrari pilotu, bu kez yerini kaybetmedi. McLaren pilotu Button ise kullandığı yumuşak hamurlu lastiklerin avantajı ile Webber ve Alonso'yu bir tur içinde geride bırakarak, yarışta üçüncü sıraya yükseldi.
Yarışa muhteşem bir başlangıç yapan Alonso ise, yaptığı dördüncü pit stopun ardından beşinci sıraya kadar geriledi. Kusursuz bir strateji ile üçüncü sıraya yükselen Button ise günün en karlı ismi oldu.
Katalunya'da son turlar liderlik mücadelesine sahne oldu. Vettel ve Hamilton, son pit stopların ardından Vettel'i yakalayan Hamilton, liderlik için rakibini yarış sonuna kadar zorladı ancak geçmeyi başaramadı.

http://img573.imageshack.us/img573/7484/astartbarc2011.jpg

Formula 1'in son dünya şampiyonu Sebastian Vettel, 5 yarışta 4 galibiyet elde ederek kusursuza yakın başladığı sezona, bir grand prix galibiyeti daha ekledi.
İspanya Grand Prix'inin ilk 10 sırası şu şekilde oluştu:

1 Sebastian Vettel RBR-Renault 1s39:03.301
2 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes +0.6 saniye
3 Jenson Button McLaren-Mercedes +35.6 saniye
4 Mark Webber RBR-Renault +47.9 saniye
5 Fernando Alonso Ferrari +1 Tur
6 Michael Schumacher Mercedes +1 Tur
7 Nico Rosberg Mercedes +1 Tur
8 Nick Heidfeld Renault +1 Tur
9 Sergio Perez Sauber-Ferrari +1 Tur
10 Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari +1 Tur

http://img819.imageshack.us/img819/46/bstartbarc20111.jpg

http://img823.imageshack.us/img823/7712/vettredbbarc20119.jpg

rapajc1907
23-05-2011, 15:27
Sürücülerin puan durumunu da ben yayınlayımda, Sn. Mert4633' e co-pilotluk yapayım :)
Ayrıca bir hatırlatma; önümüzdeki yarış gelecek hafta Monaco' da koşulacak. Bence yine güzel bir yarış bizi bekliyor!!

Pilotlar klasmanı Puan

-------------------------------------------------

1. Sebastian Vettel (Almanya) Red Bull 118

2. Lewis Hamilton (İngiltere) McLaren 77

3. Mark Webber (Avustralya) Red Bull 67

4. Jenson Button (İngiltere) McLaren 61

5. Fernando Alonso (İspanya) Ferrari 51

alaylı
24-05-2011, 23:00
Arkadaşlar çoğunuz okumuştur ama ben yine koyim dedim.. Vatanda Selahattin Duman ın formula ile ilgili yazısına. Ben yazının sonunda gerçekten kırıldım.. Formulacıları kızdıracak ama özellikle otistik bölümü şahane... http://haber.gazetevatan.com/Haber/376329/1/Gundem

Defedin gitsin şu hipofiz cücesini..

Lafım Formula’nın sahibine.. Kimsenin ilgi göstermediği üç günlük yarışı bünyemize sokup, milyonlarımızı piste gömdürdü.. Bir de “Yüzde yüz zam yoksa Formula’yı götürürüm” diye tehdit ediyor.. Götürmezsen boyun daha da kısalsın e mi?..

Formula 1 denilen şoförlük mucizesi can çekişiyor.. Zaten gelişine aklımız yatmamıştı.. Gidişine de o sebepten kayıtsız haldeyiz..

Niye mi geldi?

İstanbul’un dünya şehri olmasına katkıda bulunmak için.. Sosyal hayatını daha da renklendirmek için.. Turizmi hoplatmak için.. Yatırımcısına ve yanlamacılarına milyonlar kazandırmak için..

Niye mi gidiyor?

Yukarıda saydıklarımızdan hiçbirini yapamadığı için.. Üstüne üstlük yıllık 13.6 milyon dolarlık ücretini 26 milyona çıkaramadığı için..

Özetle bu işe para yatıran memleket büyüklerini bir kez daha kazıklayamadığı için..


***


Gelelim ana fikrimizin “Ben demiştim..” faslına..

Yazar kısmının en keyif aldığı yer burasıdır.. Yazar çizer, atar tutar..

O yazıların kuyruğuna “Benden söylemesi..” cümlesiyle düğümünü atar.. Kırk yılda bir dediği çıktığında da oturup “Ben dememiş miydim?” yazısı yazar..

İşte bugün o gündür..

Yıllarca E5 otoyolunda; minibüsünden şehir otobüsüne, taksisinden özel otosuna kadar her çeşit araçla kapışmış bir sürücü olarak Formula 1’e en başından karşı çıkmıştım..

“Elin Formula pilotunun bizim minibüsçülere ne üstünlüğü var da millet gidip seyrine dursun?” diye sormuştum..

HAKLI ÇIKTIK

İstanbul ahalisi çok yaşasın, bizi yanıltmadı..

Orta yerinde Boğaz köprüleri bulunan iki otobandan birine çıktıklarında, yarış keyfinin en hormonsuzunu günde iki kez yaşayan insanımıza Formula 1 hafif geldi..

1970’li yıllardan kalma Serçe’nin, trafik akışının yavaşladığı bir yerde yolun sol şeridine geçip bir Ferrari ile tampon tampona gittiğini görmüşüz..

Üstelik o Serçe’nin sürücüsünün, dünyadaki hiçbir yarış pilotunda olmayan bir özgüvenle “asabi selektörler yaparak” önündeki Ferrari’den yol istediğine tanık olmuşuz..

Uzaya, modifiye edilmiş Zeytinburnu minibüsü ile çıkıp Apollo ile kapışmak gibi bir sahne.. Bunu görenleri Formula yarışı keser mi?

Yöntemleri de para etmemiş besbelli..

Formulacılar bir ülkeye girdiler mi önce bu işe zihnen yatkın bir meraklı kitlesini taraftar yapmak için gayret ediyorlar..

Kim bunlar? Gençler..

Birinciler, baba parası ile altlarına çektikleri lüks araçlarla piyasa yapıp hava atanlar..

Üniversite yollarında arabalarını kapıştırıp arada bir kendilerini telef edenler..

Baba parası yiyen çok.. İçlerinden Formula’ya yatkın olanları piyasa yaparken arabalarından çıkan gürültülü müzikle teşhis edebilirsin..

Nişantaşı, Ulus, Etiler yollarında piyasa yaparken bangır bangır “cis tak” müziğine vuruyorlarsa, bunlar Formulacı bebelerdir..


***


Eskiden müzik çala çala dolaşanların niyeti başka olurdu..

Haydi açıkça söyleyeyim..

Sadece “Pezevenk taifesi” arabalarında bağırta çağırta müzik çalarak dolaşırlardı.. (Bunlara kibarca “Seksüel prodüktör” de denir..)

Sokağa taşan müziği duyan, bir kadın satıcısının çevreden müşteri aradığını anlardı.. El ettin mi yanına yaklaşan arabanın camından çıkan bir kelle “Arkadaş mı lazım abi?” diye sorardı..

Zengin bebeleri bunları nereden bilsin? Şan olsun diye basıyorlar müziği.. “Seksüel prodüktör”e muhtaç olan düz vatandaşın da kafasını karıştırıyorlar.. Kınıyoruz..

ÇOK KORKTUK!

Formula yarışlarına düşkün gençlerin ikinci türü ise genellikle orta halli ailelerin çocukları.. Çoğu memur bebesi..

Bunlar bu işe televizyondaki yarışları seyrederek sardırırlar ve “Çok param olsaydı var ya! Şu arabayı alırım..” hayalini kurarlar..

Genelde üniversite öğrencisidirler..

Diplomayı aldıktan sonra “Master yapasım geldi..” numarası ile iki üç sene daha evden geçinirler..

Şanslı olanları sonunda zor zahmet bir iş bulurlar.. Aldıkları ilk maaş onları Formula olayından soğutur..

Ayrıca olayın doğası da taraftar toplamaya müsait değil.. Hayatta gördüklerimize benzemeyen araçlar..

Son sürat, fıldır fıldır dönülen bir beton pist ki üzerine çıkanlardan “Kim kazandı, kim kaybetti?” sorusunun cevabını biri bize söylemezse katiyen bulamadığımız bir yarış..

İnsanın böyle bir şeyden zevk Alması için otistik olması lazım..

Evlerden ırak olsun, otizm talihsizleri bir çamaşır makinesinin dönen merdanesine saatlerce bakıp kendi dünyalarına dalıp gidiyorlar..

Canlısına veya televizyondan naklen yayınına bakıp dalmak da böyle bir şey..

Açın, Formula 1 İstanbul’un internet sitesine.. Gelen on yorumdan dokuzunda yarışlarla kafa bulunuyor..

Hayal kırıklığına uğrayanlardan Sibel Şimşek hanım kızımız da o pistten çılgın proje (!) üretmiş..

“Kanal projesinin hafriyatından çıkacak toprakla o pisti gömün gitsin..” diyor..

Yorumcuların çoğu “Her sene aynı şey.. Nesini seyrederler ki?” sorusuna yüklemiş tepkisini..

Görülen o ki çıkarılan Formula 1 tantanası sinir bozuyor.. Güya on binlerce turist gelecekti, otellerimiz dolup taşacaktı.. O da yok..

Bir de zam istiyorlar bizden..


***


Formula 1’in sahibi seksen iki yaşındaki “Hipofiz Cücesi” Bay Ecclestone..

Memleket büyüklerini yüzde yüz zam yapmazsanız Formula’yı bir daha getirmem, diye makasa almaya çalışan o..

Bir kırk beş boyunda, beyaz saçlı; yanında her daim bir seksenlik iki mankenle gezinen Bay Ecclestone büyüklerimizi böyle korkutuyor..

Benim cevabım bellidir: “Al malını koy çuvala.. Salla salla vur duvara..”

Peki pist ne mi olacak?

Kendi yarışlarımızı organize ederiz.. Minibüsçüler, taksiciler kendi aralarında yarışır.. Başka bir organizasyonda halk otobüsçüleri kapışır..

Hem daha çok ilgi çekerler hem de potansiyel trafik canavarlarının gazını almış oluruz..

Akıl için yol birse o da Formula pistinden geçer..

MERT4633
26-05-2011, 21:01
http://img204.imageshack.us/img204/3297/alonferrmonaco201141.jpg

Pos. Car Driver Car Best lap Gap Laps
1 5 Fernando Alonso Ferrari 1’15.123 42
2 3 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1’15.228 0.105 33
3 8 Nico Rosberg Mercedes 1’15.321 0.198 44
4 4 Jenson Button McLaren-Mercedes 1’15.448 0.325 38
5 1 Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1’15.667 0.544 46
6 6 Felipe Massa Ferrari 1’15.781 0.658 45
7 7 Michael Schumacher Mercedes 1’16.356 1.233 33
8 2 Mark Webber Red Bull-Renault 1’16.642 1.519 42
9 14 Adrian Sutil Force India-Mercedes 1’17.101 1.978 46
10 9 Nick Heidfeld Renault 1’17.126 2.003 38
11 10 Vitaly Petrov Renault 1’17.337 2.214 35
12 17 Sergio Perez Sauber-Ferrari 1’17.541 2.418 47
13 11 Rubens Barrichello Williams-Cosworth 1’17.570 2.447 39
14 18 Sebastien Buemi Toro Rosso-Ferrari 1’17.581 2.458 32
15 12 Pastor Maldonado Williams-Cosworth 1’17.633 2.510 49
16 16 Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 1’17.706 2.583 37
17 19 Jaime Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 1’17.789 2.666 43
18 20 Heikki Kovalainen Lotus-Renault 1’18.266 3.143 50
19 21 Jarno Trulli Lotus-Renault 1’18.490 3.367 39
20 15 Paul di Resta Force India-Mercedes 1’19.053 3.930 15
21 25 Jerome d’Ambrosio Virgin-Cosworth 1’19.185 4.062 40
22 24 Timo Glock Virgin-Cosworth 1’19.338 4.215 35
23 22 Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 1’22.066 6.943 33
24 23 Vitantonio Liuzzi HRT-Cosworth No time 0

rapajc1907
28-05-2011, 17:32
Poz Pilot Takım Süre Fark
1. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m13.556s
2. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m13.997s + 0.441
3. Mark Webber Red Bull-Renault 1m14.019s + 0.463
4. Fernando Alonso Ferrari 1m14.483s + 0.927
5. Michael Schumacher Mercedes 1m14.682s + 1.126
6. Felipe Massa Ferrari 1m14.877s + 1.321
7. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m15.280s + 1.724
8. Nico Rosberg Mercedes 1m15.766s + 2.210
9. Pastor Maldonado Williams-Cosworth 1m16.528s + 2.972
10. Sergio Perez Sauber-Ferrari

11. Vitaly Petrov Renault 1m15.815s + 1.540
12. Rubens Barrichello Williams-Cosworth 1m15.826s + 1.551
13. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 1m15.973s + 1.698
14. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m16.118s + 1.843
15. Adrian Sutil Force India-Mercedes 1m16.121s + 1.846
16. Nick Heidfeld Renault 1m16.214s + 1.939
17. Sebastien Buemi Toro Rosso-Ferrari 1m16.300s + 2.025

18. Heikki Kovalainen Lotus-Renault 1m17.343s + 2.136
19. Jarno Trulli Lotus-Renault 1m17.381s + 2.174
20. Jaime Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 1m17.820s + 2.613
21. Timo Glock Virgin-Cosworth 1m17.914s + 2.707
22. Jerome D'Ambrosio Virgin-Cosworth 1m18.736s + 3.529
23. Tonio Liuzzi HRT-Cosworth No time
24. Narain Karthikeyan HRT-Cosworth No time

MERT4633
28-05-2011, 19:30
Formula 1'de sezonun 6. yarışı Monaco Grand Prix’si öncesi Red-Bull'un genç Alman pilotu Sebatian Vettel, pole pozisyonunu yine kimseye bırakmadı.

http://img12.imageshack.us/img12/1057/vettredbmonaco20113.jpg

Sezonun ilk 5 yarışından 4'ünde pole pozisyonunu elde eden Vettel, Monaco'daki sıralama turlarının da en hızlı ismiydi.
Monaco'da 2009 yılında birinciliğe ulaşan McLaren pilotu Jenson Button, en iyi 2. derecenin sahibi oldu. Vettel ve Button'ı Red-Bull'un diğer pilotu Mark Webber takip etti. Ferrari'nin İspanyol sürücüsü Fernando Alonso ise 4. sırayı aldı.
Sauber'in Meksikalı pilotu Sergio Perez ise büyük bir kaza geçirdi. Ağır hasar alan otomobilden güçlükle çıkarılan Perez, acilen hastaneye kaldırıldı.
Meksikalı pilotun sağlık durumu ise iyi... Monaco'nun dar sokaklarında yapılan ünlü grand pirxde geçiş hemen hemen imkansız olduğu için, pole pozisyonuna sahip pilot yarışa büyük bir avantaj ile başlıyor.

Sıralama turlarında en iyi 8 dereceyi elde eden pilotlar şöyle:

1. Sebastian Vettel (Almanya) RedBull - Renault 1:13.556
2. Jenson Button (Britanya) McLaren 1:13.997
3. Mark Webber (Avustralya) RedBull - Renault 1:14.019
4. Fernando Alonso (İspanya) Ferrari 1:14.483
5. Michael Schumacher (Almanya) Mercedes 1:14.682
6. Felipe Massa (Brezilya) Ferrari 1:14.877
7. Lewis Hamilton (Britanya) McLaren 1:15.280
8. Nico Rosberg (Almanya) Mercedes 1:15.766

http://img841.imageshack.us/img841/3041/rosbmercmonaco20112.jpg

MERT4633
29-05-2011, 12:04
http://img684.imageshack.us/img684/3716/alonferrmonaco201142.jpg
http://img62.imageshack.us/img62/1585/barrwillmoncao20112.jpg
http://img864.imageshack.us/img864/251/hamimclamonaco20115.jpg

MERT4633
29-05-2011, 12:06
http://img703.imageshack.us/img703/9613/hamimclamonaco20113.jpg
http://img8.imageshack.us/img8/4369/massferrmonaco20115.jpg
http://img853.imageshack.us/img853/8281/petrrenamonaco2011.jpg

MERT4633
29-05-2011, 12:08
http://img84.imageshack.us/img84/6497/vettredbmonaco201111.jpg
http://img803.imageshack.us/img803/3426/webbredbmonaco201131.jpg

MERT4633
30-05-2011, 00:42
Son Dünya Şampiyonu Sebastien Vettel Monaco'daki ilk zaferini elde etti. Birinciliklere ambargo koyan Alman pilot, kazalarıyla dikkat çeken sezonun 6. yarışı Monaco'da da geçilmedi.

http://img3.imageshack.us/img3/3248/vettredbmonaco201121.jpg

Formula 1'de sezonun 6. yarışı olan Monaco Grand Prix'ini de Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel kazandı. Sezonun ilk 5 yarışından 4'ünde pole pozisyonunu elde eden Vettel, Monaco'daki sıralama turlarının da en hızlı ismiydi. Yarışa pole pozisyonunda başlayan Vettel, olaylı yarışı kazanan isim oldu. Alman pilotun 6 yarışda 5 galibiyeti bulunuyor.
Monaco'da ikinci sırayı Fernando Alonso alırken üçüncülük ise Jenson Button'a gitti. Monaco'daki 3 bin 340 metre uzunluğundaki Monaco Pisti'nde 78 tur üzerinden koşulan yarışa ilk sırada (Pole position) başlayan Vettel, mücadeleyi 2 saat 9 dakika 38.373 saniyede tamamladı. Geçen sezonun şampiyonu genç pilot, bu sezonki beşinci galibiyetini elde etti. Vettel Avustralya, Malezya, Türkiye ve İspanya Grand Prix'lerini de birinci bitirmişti. Alman pilot, sadece Çin Grand Prix'sinde birinciliği McLaren'ın İngiliz pilotu Lewis Hamilton'a kaptırmıştı.
Yarışa dördüncü cepte başlayan ve iki dünya şampiyonluğu bulunan Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso'nun ikinci olduğu yarışta, McLaren'ın İngiliz pilotu Jenson Button da üçüncü sırada yer aldı. 2009 sezonu şampiyonu Button, mücadeleye ikinci sırada başlamıştı.
Güneşli bir günde oldukça heyecanlı geçen yarışta, Vettel ve Alonso arasındaki çekişme, yarışseverlere keyifli anlar yaşattı. Dünkü antrenman ve sıralama turlarındaki kazalarla başlayan Monaco Grand Prix'sinde, bugün de kazalar yaşandı. Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa, 35. turda yaptığı kazayla yarış dışı kalırken, aynı dakikalarda Mercedes pilotu Michael Schumacher'in aracı da arızalandı. 7 dünya şampiyonluğu bulunan Alman pilot, bu nedenle yarışa devam edemedi. Yarışın bitimine 6 tur kala Renault pilotu Vitaly Petrov da kaza yapınca kırmızı bayrak göründü ve yarış 21 dakika askıya alındı. Güvenlik aracının ardında kaldığı yerden devam eden yarışta, Vettel mutlu sona ulaştı.
Avustralyalı pilotu Mark Webber'in dördüncü olduğu mücadelede, Sauber'in Japon pilotu Kamui Kobayashi beşinci sırada yer aldı.
2008 sezonu şampiyonu Hamilton ise dokuzuncu cepte başladığı yarışta altıncılıkla yetinirken, Force India'nın Alman pilotu Nick Heidfeld de damalı bayrağı yedinci sırada geçti. Markalar klasmanında, Red Bull 222 puanla liderliğini sürdürdü.
Sezonun yedinci yarışı olan Kanada Grand Prix'si, 12 Haziran Pazar günü TSİ 19.00'de Montreal Pisti'nde koşulacak.

KLASMANLAR
Pilotlar klasmanı Puan
-------------------------------------------------
1. Sebastian Vettel (Almanya) Red Bull 143
2. Lewis Hamilton (İngiltere) McLaren 85
3. Mark Webber (Avustralya) Red Bull 79
4. Jenson Button (İngiltere) McLaren 76
5. Fernando Alonso (İspanya) Ferrari 69
6. Nick Heidfeld (Almanya) Renault 29
7. Nico Rosberg (Almanya Mercedes GP 26
8. Felipe Massa (Brezilya) Ferrari 24
9. Vitaly Petrov (Rusya) Renault 21
10. Kamui Kobayashi (Japonya) Sauber 19
11. Michael Schumacher (Almanya) Mercedes GP 14
12. Adrian Sutil (Almanya) Force India 8
13. Sebastien Buemi (İsviçre) Toro Rosso 7
14. Rubens Barrichello (Brezilya) Williams 2
15. Sergio Perez (Meksika) Sauber 2
16. Paul Di Resta (İngiltere) Force India 2
Markalar klasmanı Puan
-----------------------------
1. RedBull - Renault 222
2. McLaren - Mercedes 161
3. Ferrari 93
4. Renault 50
5. Mercedes 40
6. Sauber - Ferrari 21
7. Force India - Mercedes 10
8. Toro Rosso - Ferrari 7
9. Williams - Cosworth 2

rapajc1907
31-05-2011, 18:31
Formula 1 pilotu Lewis Hamilton, takipçilerinden ve meslaktaşlarından özür diledi. İngiliz yarışçı, pazar günü koşulan Monaco Grand Prix'sinden sonra Felipe Massa ve Pastor Maldonado hakkında sert açıklamalar yapmıştı.

Lewis Hamilton, Monaco Grand Prix'sinde 2 kez pitten geçme cezası alınca sinirlerine hakim olamadı. Eski şampiyon, Felipe Massa ile Pastor Maldonado ile çarpıştığı için cezalandırılmıştı. Hamilton hem yarış komiserlerine itiraz etti hem de meslektaşlarına zehir zemberek eleştiriler getirdi.

McLaren pilotu, "Sıralama turlarında Massa beni engelledi, ben ceza aldım. Yarışta aracını üzerime sürdü, yine ben ceza aldım. Bu pilotlar saçmalıyor. Bu ahmakça" diye konuştu. Hamilton, Williams pilotu Maldonado hakkında da, "Neden üzerime kırdığını gerçekten anlamadım. Çok komik ve bir o kadar aptalca bir sürüştü" ifadelerini kullandı.

Ancak Hamilton, yarıştan sonra komiserler ile arasını düzeltti. Meslektaşlarından ise Twitter hesabında yer verdiği "Sizi kırdıysam özür dilerim. İkiniz de çok saygı duyduğum, olağanüstü pilotlarsınız" ifadeleriyle özür diledi.

Yarış sonrası Massa, Hamilton'ın daha fazla ceza alması gerektiğini söylemişti. Maldonado ise Hamilton'ın şampiyonlara yaraşır bir yarış çıkaramadığı yorumunda bulunmuştu.

Monaco Grand Prix'sini Sebastian Vettel kazandı. Hamilton altıncı sırayı aldı; Maldonado ise yarışı tamamlayamadı.

metkon
01-06-2011, 17:12
Monaco 2011 tam sonuçları resmi sitede...

http://www.formula1.com/results/season/2011/855/

MERT4633
05-08-2011, 22:55
http://img40.imageshack.us/img40/1221/ferralonhung20119.jpg
http://img842.imageshack.us/img842/7113/alonwebbhung20115.jpg
http://img607.imageshack.us/img607/7116/alonferrsilv20111.jpg

MERT4633
05-08-2011, 22:56
http://img197.imageshack.us/img197/3631/bstarthung20113.jpg

MERT4633
05-08-2011, 22:58
http://img847.imageshack.us/img847/6154/mclahamihung20114.jpg
http://img607.imageshack.us/img607/332/mclabuttsilv2011.jpg

MERT4633
05-08-2011, 23:00
http://img600.imageshack.us/img600/1249/redbvetthung201122.jpg

MERT4633
27-08-2011, 11:54
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/08/ferr_alon_spaf_2011-22-470x313.jpg
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/08/ferr_alon_spaf_2011-31-470x313.jpg

MERT4633
27-08-2011, 11:56
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/08/merc_schu_spaf_2011-2.jpg
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/08/eau_rouge_spaf_2011.jpg

MERT4633
27-08-2011, 11:59
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/08/ferr_alon_spaf_2011-41.jpg
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/08/mcla_hami_spaf_2011_3.jpg
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/08/merc_rosb_spaf_2011_2.jpg
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/08/lotu_trul_spaf_2011.jpg

MERT4633
09-09-2011, 18:06
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/09/redb_vett_monz_2011-2.jpg

MERT4633
09-09-2011, 18:09
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/09/mcla_hami_monz_2011-7.jpg

MERT4633
09-09-2011, 18:13
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/09/ferr_mass_monz_2011-3.jpg
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/09/ferr_mass_monz_2011-4.jpg

MERT4633
13-10-2011, 12:21
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dMa7m6l5sFE

MERT4633
15-10-2011, 16:49
Formula 1'de sezonun 16'ncı yarışı olan Kore Grand Prix'si öncesinde bugün koşulan sıralama turlarında, McLaren'ın İngiliz pilotu Lewis Hamilton, yarınki yarışa ilk cepte (pole position) başlama hakkını kazandı.

İngiliz pilot, Güney Kore'deki 5 bin 615 metrelik Uluslararası Kore pistindeki sıralama turlarında, 1:35.820'lik derecesiyle en iyi tur zamanını elde etti.

Geçen hafta Japonya'da dünya şampiyonluğunu garantileyen Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel'in 2'nci sırada tamamladığı yarışta, McLaren'dan Jenson Button 3'üncü oldu.

Sıralama turlarının ardından, yarınki yarışa 4'üncü sırada başlama hakkını ise Red Bull'un Avustralyalı pilotu Mark Webber elde etti.

Yarınki yarışa Ferrari'den Brezilyalı Felipe Massa 5'inci, aynı ekipten İspanyol Fernando Alonso da 6'ncı sırada başlayacak.

Kore Grand Prix'si sıralama turlarında en iyi dereceyi elde eden ilk 10 pilot şöyle:
1. Lewis Hamilton (İngiltere) McLaren 1:35.820
2. Sebastian Vettel (Almanya) RedBull -Renault 1:36.042
3. Jenson Button (İngiltere) McLaren 1:36.126
4. Mark Webber (Avustralya) RedBull -Renault 1:36.468
5. Felipe Massa (Brezilya) Ferrari 1:36.831
6. Fernando Alonso (İspanya) Ferrari 1:36.980
7. Nico Rosberg (Almanya) Mercedes 1:37.754
8. Vitaly Petrov (Rusya) Renault 1:38.124
9. Paul Di Resta (İngiltere) Force India -Mercedes 1:38.254
10. Adrian Sutil (Almanya) Force India -Mercedes 1:38.789

http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/10/mcla_butt_kore_2011-12.jpg

MERT4633
26-10-2011, 16:44
Formula-1 araçları, 2011 sezonunun 17. Yarışında, ilk kez Hindistan'a uğrayacak. Hindistan tarihindeki ilk Formula-1 yarışı için hazırlanan "Buddh" pisti sonunda basın mensuplarına tanıtıldı.

http://media1.ntvspor.net/C/I/197/buddh33_19AXG.jpg
Hindistan, ülke tarihinin ilk Formula-1 yarışına ev sahipliği yapacak "Buddh" pistini ilk kez görücüye çıkardı.
Formula-1 araçları, 2011 sezonunun 17. Yarışında, ilk kez Hindistan'a uğrayacak. Hindistan tarihindeki ilk Formula-1 yarışı için hazırlanan "Buddh" pisti sonunda basın mensuplarına tanıtıldı.
Başkent Yeni Delhi'nin yaklaşık 60 kilometre dışında inşa edilen pist, 150 bin seyirci kapasitesine sahip. 5.14 kilometre uzunluğundaki pistte, 16 viraj bulunuyor. Buna karşın Buddh pisti, son derece heyecanlı yarışlar vaadediyor. Ortalama 210 kilometre sürate ulaşacak pilotlar, son derece hızlı bir pistte yarışacak. Start-finiş düzlüğünde ise otomobiller 320 kilometrelik sürati görecek.
Formula-1 araçlarının, 5.14 kilometrelik pistte bir turu ortalama 1.27 saniyede tamamlaması bekleniyor. 10 yıl boyunca Formula-1 yarışlarına ev sahipliği yapması planlanan pist, Hindistan hükümetine 300 milyon dolara mal oldu.

Dannywalker
28-10-2011, 12:46
Hindistan Grand Prix 2011 Cuma 1. antrenmanlar


Hindistan Grand Prix 2011 Cuma 1. antrenmanlar - Hamilton lider
İlk kez bu haftasonu gerçekleştirilecek olan Hindistan Grand Prix'i Cuma antrenmanlarının ilk bölünmünü Lewis Hamilton en hızlı isim olarak tamamladı.
Açık ve sıcak denebilecek bir havada başlayan antrenmanların ilk bölümünü 1:27'nin altına inebilen tek isim olan Lewis Hamilton lider tamamladı. Hamilton'ı Sebastian Vettel +0.580 saniye fark ile takip ederken bu ikiliyi Mark Webber +0.592 saniye geriden takip ederek 3. zamanın sahibi oldu.

Jenson Button'ın 4. sırayı aldığı antrenmanlarda Michacel Schumacher 5., Nico Rosberg 6., Felipe Massa ise 7. sıraları aldılar. Massa'nın takım arkadaşı Fernando Alonso seansın başlarında aracında yaşadığı güç kaybı nedeniyle istediği turları atamadı ve ilk bölümü sadece 4 tur ile tamamlayabildi.
- Seans tamamlandı. Lewis Hamilton son saniyede attığı 1:26.836'lık derecesi ile ilk sırayı aldı.

- Alguersuari'den sonra Pastor Maldonado'da antrenmanların sonunu getiremedi. Williams pilotunun aracından gri dumanlar çıktıktan sonra kenara çekip aracından inmek zorunda kaldı.

- Bitime 10 dakika kala Jamie Alguersuari kaza yaptı. Toro Rosso pilotu aracının arkadan kayması sonucu bariyerlere çarparak durabildi ve aracının arka kısmı hasar aldı.

- Dünya Şampiyonu Vettel 1:27.416 ile Webber ve Hamilton'ı geçerek listenin başına yerleşti.

- Red Bull pilotu bir tur sonra 1:27.428 yaparak sadece 0.042 saniye fark ile liderliğe yükselid. Webber'i Hamilton ve Vettel takip ediyor.

- Webber son turunda derecesini biraz daha geliştirdi ve Hamilton ile arasındaki farkı 0.156'ya indirdi.

- Ferrari'nin telsiz konuşmasında Alonso'nun aracının güç kaybı yaşadığı ve bu nedenle durduğu söylendi.

- Fernando Alonso sadece 4 tur tamamlayabildi. İspanyol pilot pistin 2. sektöründe yaşadığı mekanik bir sorun nedeniye aracı pist üzerinde durdu. Ferrari pilotu o dakikadan sonra piste tekrar çıkamadı.

- İlk bölümün bitimeine 20 dakika kaldı. Hamilton 1:27.515'lik derecesi ile lider durumda. Mark Webber ise +0.688 saniye fark ile hemen arkasında. Bu ikiliyi Şampiyon Sebastian Vettel takip ediyor.

Hindistan'daki Buddh pistinde hava sıcaklığı 34. derece civarında ve hava kuru. Pist sıcaklığı ise 27. derece.
http://img718.imageshack.us/img718/7094/hindistan.jpg

Dannywalker
28-10-2011, 12:48
Renault takım menajeri John Wickham, takımdan ayrılma kararı aldı.


1980'li yılların ortasında Spirit F1 takımında görev yapan Wickham, A1 GP'nin teknik ve operasyon müdürlüklerini yönetmiş, bu yıl Avrupa GP'de Renault ile anlaşma imzalamıştı.

Wickham, geçtiğimiz ay baş yarış mühendisliği görevinden pist operasyonları direktörlüğüne atanan Alan Permane ile aynı görevde birlikte çalışacaktı.

Renault takım patronu Eric Boullier geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, takım içindeki yeniden yapılanma çerçevesinde Wickham'ın da görev paylaşımı içinde yer alacağını ve takım içindeki değişikliklerin çok yumuşak bir şekilde gerçekleşeceğini belirtmişti. Takımdan ayrılma kararı alan ve HindistaN GP'ye gelmeyen Wickham'ın, spor araçları yarışında görev alacağı belirtildi. http://img513.imageshack.us/img513/4111/renaultmotorhome2011.jpg

Dannywalker
28-10-2011, 12:55
"Vettel İstanbul'da yarışmak istiyor"

http://img39.imageshack.us/img39/1499/fileca1mhn6vd.jpg

Eski Devlet Bakanı ve AK Parti MKYK üyesi Kürşad Tüzmen, Formula 1 Yarışları'nın yeniden İstanbul'da yapılması gerektiğini belirterek Red Bull pilotu Sebastian Vettel'in İstanbul'da yarışmak istediğini kendisine aktardığını söyledi.
Tüzmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Formula 1 sezonunun 14. turu olan ve 23-25 Eylül arasında gerçekleştirilen Singapur Grand Prix'ni izlediğini ve yarışma sonrasında birinci olan Red Bull pilotu Sebastian Vettel'i tebrik ettiğini söyledi.

Alman pilot Vettel'le yaptığı görüşmede, ünlü pilotun yeniden İstanbul'da yarışmak istediğini söylediğini ifade eden Tüzmen, "Böylesine büyük ve dünyada kurumsallaşmış bir yarışın yeniden İstanbul'da yapılması için tüm ilgili kurumların bir araya gelerek görüşmesi gerekiyor" dedi.

Bu tür yarışlarda büyük paraların döndüğüne ve önemli bir ülke tanıtım aracı olduğuna dikkati çeken Tüzmen, "Böylesine büyük bir yarışın yeniden İstanbul'da yapılması gerektiğine inanıyorum. Vettel, Formula 1 Yarışları'nın İstanbul'da yapılması durumunda, İstanbul'da yeniden yarışmak istediğini söyledi.

Bu konuda vakit geçirilmeden girişim başlatılarak bu yarışın bir ayağının İstanbul'a yeniden alınması önem taşıyor" dedi.

Yarışların yeniden İstanbul'da yapılması için Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile de görüşeceğini vurgulan Tüzmen, Türkiye'nin Formula 1 Yarışları'ndan çıkarılmasına sebep olanlardan, yarışın yeniden yapılması için harekete geçilmesini isteyeceğini sözlerine ekledi.

Dannywalker
28-10-2011, 14:01
Hindistan Grand Prix 2011 Cuma 2. antrenmanlar - Günü Massa lider tamamladı

http://img824.imageshack.us/img824/1218/felipemassaface.jpg

Hindistan'da sabah geçilen ilk seansın ardından ikinci bölümü Ferrari'den Felipe Massa en hızlı isim olarak tamamladı.
Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa 1:25.706'lık derecesi ile Hindistan Grand Prix'si Cuma 2. antrenman turlarında en hızlı turu atan isim oldu.

Massa'yı son turlarda trafiğe takılan Sebastian Vettel takip ederken Massa'nın takım arkadaşı Fernando Alonso günü 3. sırada tamamaldı.

İlk bölümde ceza alan ve yarışa 3 sıra geride başlayacak olan Lewis Hamilton'ın 4. hızlı zamanı elde ettiği antrenmanlarda Webber 5. Button 6. ve Sutil 7. sıraları aldılar.

Dannywalker
28-10-2011, 14:22
Rusya, Soçi'deki piste 200 milyon $ harcayacak
http://img684.imageshack.us/img684/464/rusyak.jpg

Rusya hükümeti, ülkenin 2014'de ilk kez ev sahipliği yapacağı Formula 1 yarışı için hazırlanan pistin inşası için 200 milyon dolar harcayacağı açıklandı.
Krasnodar Belediye Başkan Yardımcısı Reuters'a yaptığı açıklamada, "Merkezi hükümet bu proje için 5.8 milyar ruble (195.4 milyon dolar) bütçe ayırdı" dedi.

Rusya, Karadeniz'e kıyısı bulunan Soçi'de pist için 7 yıllık anlaşma imzalamıştı. Pistin bulunduğu alan ayrıca 2014'teki Kış Olimpiyatları'na da ev sahipliği yapacak.

2014 Rusya GP'nin Olmipiyat oyunlarına yönelik çalışmaları yavaşlatabileceği endişesi yüzünden pistin inşaatının ertelenebileceği gündeme gelmişti.

Buna rağmen, yetkliler, pist inşaatının plana uygun bir şekilde gerçekleştirileceğini açıklamışlardı.

Dannywalker
28-10-2011, 14:25
Yarın Yapılacak Olan Hindistan Grand Prix Pist Simulasyonu


http://www.youtube.com/watch?v=sQD7YWiRD40

MERT4633
30-10-2011, 12:47
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/10/redb_vett_budd_2011-22.jpg
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/10/mcla_hami_budd_2011-4.jpg

Dannywalker
31-10-2011, 12:48
Redbull uçuyor adeta.Adamlar mükemmelin de ötesinde bir Ferrarili olarak hayranlıkla seyrediyorum adamların bu coşkusunu :tamam:

Dannywalker
01-11-2011, 18:38
2012 Takvimi yeniden masaya yatırılacak
http://img703.imageshack.us/img703/4207/istanbulpark2011flag.jpg
Formula 1 yönetimi, 2012 takvimini bir kez daha masaya yatıracak. Takvimdeki yeri tehlikede olan Bahreyn ve Güney Kore'nin takvimden düşmesi, Türkiye Grand Prix'sine bir şans daha verebilir.

Perşembe günü Cenevre'de yapılacak olan F1 komisyon toplantısında Bahreyn ve Kore Grand Prix'lerinin geleceği tartışılacak. Bu iki yarışın dışında bazı kaynaklardan alınan haberlere göre Bernie Ecclestone bu hafta takım patronlarına Austin'deki yarışın da geleceği hakkında da bazı soru işaretleri olduğunu bildirdi.
Bu sene politik karmaşa nedeniyle iptal edilen Bahreyn Grand Prix'si, 2012'de de aynı sebeplerden ötürü takvim dışı kalabilir. Kore Grand Prix'sinin geleceği ise finansal duruma bağlı. Organizatörlerin fiyatları düşürme isteğine Ecclestone pek sıcak bakmıyor.
Bu üç yarıştan birinin takvimdeki yerini kaybetmesi durumunda ise Formula 1 büyük ihtimalle yeniden Türkiye'ye gelecek. Şu anda Ecclestone üç yarışı da takvimde tutmak isteyip istemediği konusunda şöyle konuştu;
"Tabi ki, kesinlikle. Bekleyip göreceğiz. Austin'de ise inşa konusunda sorun olduğunu sanmıyorum, şirket içinde bazı sorunlar var."
Ecclestone, yarış zamanı gelene kadar kesin konuşmayacağını da ekledi;
Eğer bana Hindistan Grand Prix'sinden bir ay önce yarışın kesin yapılıp yapılmayacağını sorsaydınız, 'Bilmiyorum' derdim. Bu nedenle bana yarıştan bir ay önce sorun."

MERT4633
16-11-2011, 12:02
Formula 1'de, 2007 sezonunda dünya şampiyonluğuna ulaşan Kimi Raikkonen, 2009 yılında pistlere veda ederek, Dünya Ralli Şampiyonası’nda mücadele etmeye başlamıştı. Ancak ralli dünyasında aradığını bulamayan Raikkonen'in yeniden Formula 1'e döneceği konuşuluyor.
http://media1.ntvspor.net/C/I/204/raikkonen3_I03B2.jpg


Fin pilotun, Williams takımı ile anlaşmaya varmaya çok yakın olduğu söyleniyor. Williams'tan konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Ancak Raikkonen Fin basınına, Williams'ın hissedarlarından Christian Wolff ile görüşmeler yaptığını söyledi. Yeniden Formula 1'e dönüp dönmeyeceği sorusuna ise, "Williams ile yarışmak önümdeki seçeneklerden biri" yanıtını verdi.

Raikkonen'in geri dönüş sinyali vermesi, Abu Dabi Grand Prix’sine hazırlanan pilotların da gündemindeydi. Ferrari'deki koltuğunu 2006 yılında Raikkonen'e teslim eden Michael Schumacher de onlardan biriydi.
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/11/will_bott_abud_2011-4.jpg

Fin pilotun geri dönüş kararı alması halinde, uyum sorunu yaşamayacağını belirten Schumacher, "Önemli olan gerçekten yarışmak istemeniz. Pistlerden ne kadar uzak kaldığınızın bir önemi yok. Benim yeniden Formula 1'e döndükten sonra otomobil ile 15 tur atmam alışmak için yeterli olmuştu. Raikkonen'in de yeniden Formula 1 otomobili kullanırken zorlanacağını düşünmüyorum" dedi.:wink:

MERT4633
27-11-2011, 21:57
Yarışa pole'den başlayan Sebastian Vettel'in vites kutusu sorunu yaşayarak yavaşlaması ile liderliği eline alan Webber, herhangi bir tehdite maruz kalmadan Interlagos'daki yarışı galibiyetle tamamlamayı başardı ve bu sezonki ilk zaferini elde etmiş oldu.
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/11/redb_webb_inte_2011-5.jpg

Formula 1 2011 sezonunun son yarışı olan Brezilya Grand Prix'ini Red Bull pilotu Mark Webber kazandı.
Red Bull'un rahatça domine ettiği yarışta beklenen yağmur gelmezken, Vettel'in ardından podyumun son basamağına sezonu pilotlar şampiyonasında 2. olarak kapatan McLaren pilotu Jenson Button çıktı.
Yarışa iyi bir start alarak 4. sıraya çıkan ve ardından Button'ı da geride bırakarak 3.lüğe yükselen Fernando Alonso ise sert lastiklerle temposunu kaybederek finişe 4. sırada ulaştı.
Lewis Hamilton 5.lik için Felipe Massa'yı kovalarken yaşadığı vites kutusu problemi ile yarış dışında kaldı. Kendi seyircisi önünde yarış sonrası patinaj şovu yapan Massa yarışı 5. sırada noktaladı.
Adrian Sutil, Force India ile iyi bir yarış çıkartarak 6. oldu ve pilotlar şampiyonasını hedeflediği gibi 9. olarak tamamlamayı başardı. Sutil'in ardından Mercedes pilotu Nico Rosberg geldi.

Startta konumunu koruyan Vettel kısa bir sürede Webber ile arasındaki farkı 3 saniyeye çıkardı. Webber de arkasındaki gruptan tur başına 1 saniye fark atarak kopuyordu.

Ardından Red Bull, vites kutusunda bir sorun olduğunu söyleyerek Vettel'e daha kısa sürede vites değiştirmesini söyledi. Vettel ilk başlarda çok fazla tempo düşürmese de takım uyarı mesajlarını bir kaç kez yineledikten sonra Alman pilot yavaşladı ve 29. turda liderliği Webber'e devretti.

Ardından Avusturalyalı pilot çok rahat bir şekilde galibiyete uzandı ve 2010 Macaristan Grand Prix'inden beri devam eden zafersiz dönemini kapatmış oldu. Öte yandan yaşadığı soruna rağmen Vettel'in finişe 2. sırada ulaşmasına yetecek hızı vardı.

Startta Hamilton'ı geride bırakan Alonso 11. turda Button'ı da şık bir geçişle geride bıraktı ve ardından farkı açmaya başladı. Fakat son pitstopların ardından kullanmaya başladığı sert lastiklerle temposunu kaybedince Button'a geçilmekten kurtulamadı.

Hamilton bu sezon alıştığımız gibi Massa ile bir kaç tur süren bir düelloya girişti. Ama yaşadığı vites kutusu İngiliz pilotun yarışını sona erdirince Massa kendi evinde rahat bir şekilde 5.liğe ulaştı.

Sutil, Rosberg'in önünde 6. olurken diğer Force India pilotu Paul di Resta yarışı 8. sırada noktaladı.

Kamui Kobayashi 9. olarak Sauber'e markalar şampiyonasında 7.liği armağan etmiş oldu. Yarışın son puanı ise Vitaly Petrov'a gitti.

Diğer Renault pilotu Bruno Senna yarışın ilk bölümlerinde Michael Schumacher ile bir temas yaşadıktan sonra aldığı pitten geçme cezası ile çok gerilere düştü. Schumacher ise temasın ardından lastiğini patlatınca büyük vakit kaybetti ve finişe 15. olarak gelebildi.

Williams pilotu Rubens Barrichello son yarışı olması ihtimali bulunan Brezilya Grand Prix'ine çok kötü bir start alarak 21. sıraya geriledikten sonra 14. sırada tamamladı.

VETTEL RESMEN ŞAMPİYON
Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel, ikinci olarak bitirdiği Brezilya GP'si sonrası şampiyonluğunu resmen ilan etti. Toplamda 392 puan toplayan Vettel, zirveyi kimseye bırakmadı. McLaren'dan Jenson Button 270 puanla şampiyona ikincisi olurken; Red Bull'dan Mark Webber de 258 puan topladı.
MARKALARDA RED BULL DAMGASI
Pilotlar sıralamasında şampiyon olan Red Bull, markalar klasmanında da zirvenin sahibi oldu. 649 puan toplayan Red Bull takımı açık ara şampiyon oldu.
Brezilya Grand Prix'si ilk 10
1 M Webber Red Bull
2 S Vettel Red Bull
3 J Button McLaren
4 F Alonso Ferrari
5 F Massa Ferrari
6 A Sutil Force India
7 N Rosberg Mercedes
8 P Di Resta Force India
9 K Kobayashi Sauber
10 V Petrov Renault
PİLOTLAR KLASMANI
1. Sebastian Vettel (Almanya) 392,0 puan
2. Jenson Button (İngiltere) 270,0
3. Mark Webber (Avustralya) 258,0
4. Fernando Alonso (İspanya) 257,0
5. Lewis Hamilton (İngiltere) 227,0
6. Felipe Massa (Brezilya) 118,0
7. Nico Rosberg (Almanya) 89,0
8. Michael Schumacher (Almanya) 76,0
9. Adrian Sutil (Almanya) 42,0
10. Vitaly Petrov (Rusya) 37,0
11. Nick Heidfeld (Almanya) 34,0
12. Kamui Kobayashi (Japonya) 30,0
13. Paul di Resta (İskoçya) 27,0
14. Jaime Alguersuari (İspanya) 26,0
15. Sébastien Buemi (İsviçre) 15,0
16. Sergio Perez (Meksika) 14,0
17. Rubens Barrichello (Brezilya) 4,0
18. Bruno Senna (Brezilya) 2,0
19. Pastor Maldonado (Venezuela) 1,0
TAKIMLAR KLASMANI
1. Red Bull 650,0 puan
2. McLaren 497,0
3. Ferrari 375,0
4. Mercedes GP 165,0
5. Lotus-Renault 73,0
6. Force India 69,0
7. Sauber 44,0
8. Toro Rosso 41,0
9. Williams F1 5,0
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/11/redb_vett_inte_2011-5.jpg

Dannywalker
29-11-2011, 12:46
RAİKONEN GERİ GELİYOR

Raikonen sezon süren aranın ardından pistlere geri dönme kararı aldı

MERT4633
29-11-2011, 13:31
http://www.youtube.com/watch?v=hu8Uy9PkS5g

MERT4633
20-12-2011, 12:32
http://www.youtube.com/watch?v=uRgaUWp17ZU

Dannywalker
31-12-2011, 16:30
Vettel tüm rekorları kırabilir

http://img515.imageshack.us/img515/6682/sebastianvettel2010worl.jpg
FIA Başkanı Jean Todt, Sebastian Vettel'in, vatandaşı Michael Schumacher'in sahip olduğu tüm rekorları geride bırakabileceğini söyledi.
Ferrari'nin Schumacher'le altın çağını yaşadığı dönemde İtalyan ekibinin takım patronluğunu yürüten Todt, Alman pilotun kariyerindeki 91 grand prix zaferini işaret ederek, "Vettel, Schumacher'in rekorlarını kıralabilir" dedi.

Schumacher, ikinci dünya şampiyonluğunu 1995'de 26 yaşındayken elde etmişti. Vettel ise bu yıl 24 yaşındayken çifte dünya şampiyonluğunu yakaladı.

Todt, "Her ikisi de harika pilotlar. Ancak tek ortak noktaları Alman olmaları, bunun dışında farklı kişilikler ve karakterlere sahipler" dedi.

Schumacher'in 43 yaşında Mercedes'le yeniden podyumun tepesine çıkabileceğini ifade eden Todt, Corriere della Sera'ya verdiği demeçte, "Michael'ın Ferrari'de üstünlüğü hemen ele geçirmediğini hatırlayın" diye konuştu.

"Formula 1'de mucize yoktur" diyen Todt, üç yıl sonra geri dönen bir pilotun en iyi araca sahip olmadan kazanmasının çok zor olduğunu ifade etti.

Dannywalker
23-01-2012, 12:59
Raikkonen iki yıl aradan sonra ilk kez pistte
http://img43.imageshack.us/img43/5985/kimiraikkonenlotusrenau.jpg
Kimi Raikkonen, 2009'dan bu yana ilk kez Formula 1 aracı ile piste çıktı. Fin pilot, Lotus ismini alan takımın iki yıllık R30 aracı ile F1 kokpitine döndü.
Sabah saatlerinde piste gelen Raikkonen, Lotus'un siyah ve sarı renkli tasarımı ve Pirelli'nin gösteri sürüşü lastiklerinin bulunduğu araçla yerel saatle 09.00 sıralarında ilk turunu attı.

Fin pilot, iki yıllık WRC macerasının ardından Formula 1 aracına adaptasyonunu hızlandırmak amacıyla yarın da sürüşler yapacak.

Raikkonen 2012 aracıyla ilk teste ise gelecek Jerez testlerinde çıkacak.

Sıkı test kuralları, iki yaşındaki araçlarla bir test sınırlaması getirmiyor.

Raikkonen geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, F1'e dönüşündeki karşılaştığı en büyük zorluğun, lastiklere adaptasyon olacağını ifade etmişti.

Dannywalker
14-02-2012, 18:23
Stuck’dan Yeni F1 Araçları Yorumu

Formula 1′in eski pilotlarından olan Hans-Joachim Stuck 2012 sezonu araçlarının dış görünümünün çirkinliğinden bahsetti ve bu konuda fikirlerini dile getirdi.Stuck, bu sezonki araçların Formula 1 tarihindeki en çirkin araçlar olduğunu söyledi ve değişik bir benzetmede bulundu.

Stuck arka kanatların küçüklüğünden ve ön kanatların büyüklüğünden lastiklerin görünümünün kötülüğünden söz etti ve burunlar için de tam bir başarısızlık yorumunda bulundu.

http://img198.imageshack.us/img198/2342/dne1008au179300x198.jpg

Stuck, “Heidi Klum’un kalçasız ve göğüssüz halini hayal edin. Ne yazık ki, yeni araçlardaki durum da aynen böyle. Umarız en azından hızlı olurlar” dedi.

Daha öncesinde Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Hembery de araçların çirkinliğinden bahsetmiş ve bu durumun sponsor ve fanları olumsuz yönde etkileyebileceğinden söz etmişti.

Dannywalker
14-02-2012, 18:30
Ve Karşınızda RB8

http://img141.imageshack.us/img141/9046/rb8.jpg
Red Bull Racing’in 2012 sezonunda Formula 1′i sallayacak, Mark Webber ve Sebastian Vettel’in içinde harikalar yaratacağı yeni arabası RB8, Milton Keynes’te bulunan Red Bull Racing fabrikasında tanıtıldı.


http://www.youtube.com/watch?v=uXryyHPThaE

MERT4633
15-02-2012, 13:55
http://www.youtube.com/watch?v=jpDSPhECTSA&hd=1

MERT4633
23-02-2012, 23:32
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/02/lotu_gros_barc_2012-2.jpg

MERT4633
23-02-2012, 23:33
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/02/mass_ferr_barc_2012-6.jpg

MERT4633
23-02-2012, 23:33
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/02/redb_webb_barc_2012-2.jpg

MERT4633
23-02-2012, 23:36
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/02/LH_87D0802.jpg

MERT4633
26-02-2012, 20:11
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/02/ferr_alon_barc_2012-15.jpg

MERT4633
26-02-2012, 20:13
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/02/mcla_butt_barc_2012-12.jpg

MERT4633
26-02-2012, 20:13
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/02/mcla_butt_barc_2012-8.jpg

MERT4633
26-02-2012, 20:13
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/02/redb_vett_barc_2012-111.jpg

MERT4633
26-02-2012, 20:27
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2006/02/raik_mcla_suzu_2005.jpg

MERT4633
26-02-2012, 20:28
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/01/raik_lotu_vale_2012-26.jpg

MERT4633
26-02-2012, 20:40
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/02/merc_schu_barc_2012-33.jpg

Dannywalker
28-02-2012, 09:13
Bu görüntü tarih oluyor

Sabancı, F1'i hızlandıracak, pitstop sayısını azaltacak çelikten güçlü nano lastik üretti
http://img17.imageshack.us/img17/8679/719958detay.jpg
Bugüne kadar Sabancı Üniversitesi Teknoloji Merkezi’ne 52 milyon lira yatıran Sabancı Grubu, bu rakamı 70 milyon liraya kadar çıkarmayı hedefliyor. Üstelik yüksek teknolojiye aktarılan bu paralar meyvesini vermeye başladı bile. Geçtiğimiz günlerde bir grup basın mensubu ile bir araya gelen Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, topluluk şirketlerinden Sasa ve Kordsa’nın bu merkezle birlikte çalıştığına işaret ederek, geliştirilen ‘Monolyx’ adlı bir ürünün lastikte kullanılan çeliğin yerine geçtiğini belirterek, “Çeliğin yerine geçebilen bu madde, kuvvetli, daha esnek, daha dayanıklı, daha avantajlı. Özellikle ağır yük taşıyan kamyonlarda önemli. Bu, tamamen Kordsa tarafından geliştirildi. Patenti de Kordsa’ya ait. Bu ürün ticarileşti. 3 büyük lastikçide kabul gördü. Diğerlerine de yaygınlaştırıyorlar” dedi.

CONTINENTAL VE PIRELLI KULLANIYOR
Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul da Pirelli ve Continental markalarının yarış otomobillerinde de bu lastikleri kullanabileceğini anımsatarak “Formula 1 yarışlarında bu lastik pilotlara büyük kolaylık sağlayacak. Daha dayanıklı bir lastik olduğu için daha az lastik değiştirme ihtiyacı olacak dolayısıyla bu lastiği kullanan, ‘pitstop’larda daha az vakit geçirecek” ifadesini kullandı.

‘YENİ PAZARLAR GETİREBİLİR’
Nano teknoloji ile üretilen bir diğer ürünün ise ‘Twixtra’ olduğunu anlatan Kurtul, “Bu da lastiğe güç veren bir malzeme. Polyester ve naylon karışımından oluşuyor. Hem kuvvetli yapıyor, hem maliyetleri düşürüyor. Lastiğin içinde yer alıyor. Lastiğin içine ve kenarlarına yapıştırılan malzemeler. Lastiği bunlar tutuyor. Polyester nano da çok kuvvetli bir malzeme. Bu da naylonun yerini aldığında hem kuvvetli, hem de maliyeti düşürüyor. Dolayısıyla bu 3 ürün, Kordsa için önemli inovasyon ürünleri. Bunlar çok yeni pazarlar getirebilir” diye konuştu. Bu arada bütün üniversitelerin nano merkez yapmak istediğine işaret eden Sabancı, ABD’de sadece 25 nano teknoloji merkezi olduğunu vurgulayarak “Yeni bir yola çıkıyoruz. Türkiye burada dikkatli olmalı” uyarısında bulundu.

HAT TEKNOLOJİYLE BULUŞTU
Mayıs ayında Sakıp Sabancı Müzesi’nde hat salonları bölümünü açacaklarını söyleyen Güler Sabancı, “Dünyada bir ilki gerçekleştireceğiz. Osmanlı hat sanatları, en son teknolojiyle sunulacak. Osmanlı hat sanatını, gençlerin ilgisini çekecek şekilde teknolojiyle buluşturuyoruz. Tabletlerle kitapların içinde dolaşılacak” değerlendirmesinde bulundu.

SABANCI ALMAK İÇİN DE SATMAK İÇİN DE FIRSAT BAKIYOR
Sabancı Holding’in, 2016 yılında net varlık değerini 25 milyar dolara yükseltme hedefinin, yakalanabilir bir hedef olduğunu ifade eden Güler Sabancı, “Bu hedefin içinde mevcut işlerimizde büyüme vardır. Bunun dışında da fırsatlar olursa, Sabancı Topluluğu olarak her türlü bünyemiz buna müsaittir. Daha büyük fırsatları da değerlendirebiliriz. Bunların hepsi organiktir. İnorganik fırsatlara da açığız. İçinde bulunduğumuz her sektörde çok ciddi büyüme beklentilerimiz var. Aklınıza gelebilecek her şirketimizde, yapılan planlara göre 3 ila 5 yıl içinde hepsinde hemen hemen iki kat büyümeyi öngörüyoruz” dedi.

Sabancı, “Elden çıkarmayı düşündüğünüz şirketiniz var mı?” sorusu üzerine de “Şu anda böyle spesifik bir durumumuz yok. Biz portföyümüzü her sene gözden geçiririz. Bu, dinamik bir süreçtir. Dışardaki fırsatlara göre de bakmak lazım. Şu anda spesifik bir şeyimiz yok, ama sürekli bakıyoruz. Şirketlerimizde yeniden yapılanmalara bakıyoruz. Nasıl ki almaya bakıyoruz, satmaya da bakıyoruz. Bu, bizim gibi portföy yöneten bir grubun yapması gereken bir süreç” yorumunu yaptı.

MERT4633
28-02-2012, 18:36
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/01/raik_lotu_vale_2012-24.jpg
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/01/raik_lotu_vale_2012-26.jpg
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/01/raik_lotu_vale_2012-102.jpg

Dannywalker
29-02-2012, 12:20
FIA 'burun' kuralını 2013 yılında yeniden düzenleyecek
http://img51.imageshack.us/img51/1491/fialogoactionforroadsaf.jpg
FIA'dan gelen haberler, 2013'te yapılacak yeni düzenlemeyle araçların yeniden 'güzel görünmelerini' sağlayacak gibi görünüyor.


Pirelli başkanı Paul Hembery de kısa süre önce 2012 araçları ile ilgili açıklamasında yeni düzenlemenin getirdiği monokok ve burun arasındaki basamaklı tasarımı 'çirkin domuz burnu' benzetmesini yaparak eleştirmişti.

Mevcut tasarım bilindiği üzere FIA'nın güvenlik gerekçesiyle getirdiği yeni düzenlemenin bir sonucu olarak ortaya çıkmıştı.

Yüksek şasi felsefesinin öncüsü Adrian Newey ile Red Bull monokok'un 2011 yılındaki yükseklikte kalması için çözümler üretirken, Red Bull'un kardeş takımı Toro-Rosso gibi küçük takımlar, yeni şasi ve ön süspansiyon tasarımları yapmak zorunda kalmadılar.

Öte yandan Dünya Şampiyonu Sebastian Vettel burun biçiminin çok çirkin göründüğünü belirtirken, bir gazeteye verdiği röportajda "Gelecek sene bu tasarımı görmeyeceğiz." dedi.

Eski Grand Prix sürücüsü Christian Danner da mevcut çözümü korkunç olarak nitelerken bir televizyon programında "Gelecek sen bu konuya bir çözüm bulacaklardır." dedi.

Nick Heidfeld de "Eminim FIA gelecek sene bu konuda yeni bir düzenleme getirecektir, o kadar da büyük bir sorun gibi görünmüyor. Öte yandan birkaç sene önce de ön ve arka kanatlar değiştiğinde ilk başta yadırganmış ama sonradan alışınca çok da kötü görünmemişti." diyerek Formula 1'in doğasında değişimin olduğunu belirtti. Heidfeld yine de konuşmasının sonunda "Elbette daima, daha iyi görünen bir şeyi tercih edersiniz." dedi.

MERT4633
09-03-2012, 20:45
Kimi Raikkonen, sezon öncesi testlerde Barselona'da en hızlı tur atmasının pek önemli olmadığını ancak yine de sezon başlangıcı için iyimser olduğunu söyledi.

Lotus sürücüsü, dün yaşadığı sorunların ardından bugün oldukça iyi bir gün geçirdi ve Barselona'da gerçekleştirilen son test gününü zirvede tamamladı.

Raikkonen "Tabi ki günün sonunda en hızlı tur zamanına sahip olmak iyi görünür ancak kimse Albert Park'taki sıralamalara kadar araçların hızını bilemeyecek. Testler boyunca araçta yaptığımız tüm değişiklikler aracı geliştirdi bu yüzden bakalım bir kaç hafta sonra Melbourne'de ne olacak. İyi hissediyorum." dedi.

Raikkonen, bugün 121 tur atmasının ardından kat ettiği mesafeden memnun olduğunu söyledi.
2012 sezonu öncesi Barcelona'da gerçekleştirilen son teslerde 121 tur tamamlayan Kimi Raikkonen 1:22.030'luk derecesi ile son günün lideri oldu.

Raikkonen "Bugünkü sürüşlerden memnundum. Önemli sorunlar yaşamadık bu yüzden kesinlikle düne göre daha iyiydi. Her şey çalıştı, bir çok ayar denedik ve her şey iyiydi. Bugün araç içerisinde uzun zaman geçirdim ancak iyiydim. Bugün biraz serindi bu yüzden lastikler çok iyi çalışmadı. Bunun dışında her şey yolundaydı." dedi.

Takım patronu Eric Boullier ise 2. test haftasında yaşadıkları süspansiyon sorunlarının çözüldüğünü belirtti.

http://www.turkiyef1.com/site_media/images/news/innews/kimi-raikkonen-lotus-renault-ricardo-tormo-23-01-2012-2.jpg

MERT4633
10-03-2012, 21:37
http://www.youtube.com/watch?v=NrNOc3sZYBY&hd=1

MERT4633
10-03-2012, 21:46
http://www.youtube.com/watch?v=HIy4pyFcmd4&hd=1

MERT4633
10-03-2012, 22:04
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/80/Mika_Hakkinen_2008_Stars_and_Cars_McLaren_MP4-13.jpg

http://www.90larmuzesi.net/wp-content/uploads/2011/04/hakkinen-1998-90lar-mc3bczesi.jpg

MERT4633
14-03-2012, 06:53
Uzun süredir beklenen haber bugün geldi. D-Smart 3 yıllığına yayın haklarını aldı.
Formula 1 Dünya Şampiyonası, bundan sonra D-Smart farkıyla ve Smart Spor’da ekrana geliyor. Bu hafta sonu yapılacak olan Avustralya GP’sinden itibaren, tüm Formula 1 yarışları önümüzdeki üç sene boyunca, sadece D Smart 77. Kanal Smart Spor ve HD kalitesinde Smart Spor HD’de yayınlanacak.

2012 Formula 1 Dünya Şampiyonası, sezona D Smart ekranlarından izleyiciye “merhaba” demeye hazırlanıyor. Formula 1’in ihtişamlı dünyası, teknolojisi, hızı, rekabeti, dünyaca ünlü pilotları, 2015’e kadar sadece Smart Spor’da Türk sporseverler ile buluşacak. 20 yarıştan oluşan tarihin en uzun F1 sezonu, 18 Mart tarihinde yapılacak olan Avustralya GP’si ile başlıyor.

Yarışlar sadece D-Smart Smart Spor ve Smart Spor HD'den yayınlanacak. Yarışlar Serhan Acar farkıyla ekrana yansıyacak.

MERT4633
16-03-2012, 13:32
Michael Schumacher büyük bölümü yağmurdan etkilenen ikinci cuma antrenman seansını ilk sırada tamamladı.

Yedi kez dünya şampiyonu Alman pilot, her saniye tutunmanın arttığı pistte son turunda 1:29.183s yaparak seansın en hızlı ismi oldu.

Seansın büyük bölümünde piste çıkmayıp son 20 dakikada etkileyici bir performans ortaya koyan Mercedes hem yavaş hem hızlı sektörlerde oldukça hızlı görünürken, bir diğer Alman pilot Nico Hulkenberg ikinci sırayı elde etti. Sergio Perez ise Sauber ile günü üçüncü sırada bitirdi.

İki seans arası yağan şiddetli yağmurun etkisiyle doğal olarak durağanlaşan ikinci seansta Perez ve Schumacher orta sertlikte hamurla en hızlı zamanları kaydeden pilotlar olarak dikkat çektiler.

Pek çok takım hem ıslak zeminde meydana gelecek kazalardan kaçındıklarından hem de ıslak zeminden yansıyan güneş ışığı nedeniyle risk almayıp pistin son 20dk'da kurmasına kadar garajlarından ayrılmadılar.

Son 20dk takımlar teker teker slick lastiklerle piste gelirken, Nico Hulkenberg ve Schumacher arasındaki zirve savaşını son turda Schumacher kazandı. Bu arada di REsta'da altıncılığa gerilemeden önce en iyi zamanlardan birine imza atmıştı.

Fernando Alonso dördüncü, Kamui Kobayashi beşinci sırayı alırken Japon pilot son turda start finish düzlüğünde büyük bir kaza atlattı ancak mükemmel bir pilotajla doksan derece yan dönen aracını kontrol etmeyi başardı ve seansı kazasız tamamladı.

Felipe Massa, Heikki Kovalainen, Nico Rosberg ve dünya şampiyonu Sebastian Vettel ilk on'u tamamlayan isimler oldular.

McLaren bu seans'ta fazla zorlamamayı tercih etti ve her iki McLaren'de 12. sırada seansı tamamlayan Timo Glock'un arkasında kaldı.

Vergne, Kovalainen, Webber ve Perez çimleri ziyaret etmelerine rağmen araçlarını bariyere çarpmadan toparlayıp piste dönebildiler.
Poz Sürücü
1. Michael Schumacher Mercedes 1m29.183s 16
2. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 1m29.292s + 0.109 19
3. Sergio Perez Sauber-Ferrari 1m30.199s + 1.016 23
4. Fernando Alonso Ferrari 1m30.341s + 1.158 13
5. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 1m30.709s + 1.526 14
6. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m31.466s + 2.283 13
7. Felipe Massa Ferrari 1m31.505s + 2.322 14
8. Heikki Kovalainen Caterham-Renault 1m31.932s + 2.749 16
9. Nico Rosberg Mercedes 1m32.184s + 3.001 17
10. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m32.194s + 3.011 19
11. Mark Webber Red Bull-Renault 1m32.296s + 3.113 20
12. Timo Glock Marussia-Cosworth 1m32.632s + 3.449 17
13. Vitaly Petrov Caterham-Renault 1m32.767s + 3.584 15
14. Romain Grosjean Lotus-Renault 1m32.822s + 3.639 11
15. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m33.039s + 3.856 18
16. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m33.252s + 4.069 11
17. Pastor Maldonado Williams-Renault 1m34.108s + 4.925 21
18. Kimi Raikkonen Lotus-Renault 1m34.275s + 5.092 7
19. Bruno Senna Williams-Renault 1m34.312s + 5.129 17
20. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Ferrari 1m34.485s + 5.302 29
21. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 1m34.604s + 5.421 31
22. Charles Pic Marussia-Cosworth 1m34.770s + 5.587 13
23. Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 1m42.627s + 13.444 16
24. Pedro de la Rosa HRT-Cosworth 1

MERT4633
16-03-2012, 21:56
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/03/ferr_mass_melb_2012-5.jpg
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/03/mcla_butt_melb_2012_6.jpg
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/03/lotu_raik_melb_2012-21.jpg

MERT4633
17-03-2012, 10:52
Geçen yılın dünya şampiyonu Alman Sebastian Vettel ile takım arkadaşı Avustralyalı Mark Webber geçen yıl olduğu gibi Red Bull adına yarışacak. McLaren Mercedes İngiliz pilotları Lewis Hamilton ve Jenson Button, Ferrari ise İspanyol Fernando Alonso ve Brezilyalı Felipe Massa ile yola devam edecek.

5 Alman pilot
Formula 1'de 20 yarışın yapılacağı 2012 sezonunda en çok Alman pilotlar yer alıyor. Yeni sezonda Almanlar 5 pilotla başı çekerken, 3'er İngiliz ve Fransız, 2'şer İspanyol, Brezilyalı, Fin, Avustralyalı, 1'er de Rus, Venezuellalı, Japon, Meksikalı ve Hint pilot mücadele edecek.

2012 sezonunda yarışacak takımlar ve pilotları şöyle:

Red Bull: Sebastian Vettel (Almanya), Mark Webber (Avustralya)
McLaren Mercedes: Lewis Hamilton (İngiltere), Jenson Button (İngiltere)
Ferrari: Fernando Alonso (İspanya), Felipe Massa (Brezilya)
Mercedes: Michael Schumacher (Almanya), Nico Rosberg (Almanya)
Lotus: Kimi Raikkonen (Finlandiya), Romain Grosjean (Fransa)
Force India: Paul di Resta (İngiltere), Nico Hulkenberg (Almanya)
Sauber: Kamui Kobayashi (Japonya), Sergio Perez (Meksika)
Toro Rosso: Daniel Ricciardo (Avustralya), Jean-Eric Vergne (Fransa)
Williams: Pastor Maldonado (Venezuella), Bruno Senna (Brezilya)
Caterham: Heikki Kovalainen (Finlandiya), Vitaly Petrov (Rusya)
HRT: Pedro De La Rosa (İspanya), Narain Karthikeyan (Hindistan)
Marussia: Timo Glock (Almanya), Charles Pic (Fransa)

Raikkonen döndü
Formula 1'de 2007 yılında şampiyonluğa ulaşan, daha sonra da F1'e ara veren Fin pilot Kimi Raikkonen bu sezon geri döndü. Bu sezon Lotus takımı adına yarışacak olan Raikkonen'in yanı sıra , daha önce F1 deneyimi olan Nico Hulkenberg, Bruno Senna, Pedro De La Rosa da yeni sezonda Formula 1'e geri dönen isimler oldu.

2 yeni pilot var
Formula 1'de 2012 sezonunda 2 pilot ilk kez mücadele edecek. Torro Rosso'da Fransız Jean Eric Vergne, Marussia takımında da Fransız Charles Pic ilk kez Formula 1'de piste çıkacak. Bu sezon F1'de İtalyan pilotlar yer almazken, Fransızlar ise 3 yeni sürücü ile organizasyonda temsil edilecek.

Rekor Michael Schumacher'de
2012 sezonu hafta sonu Avustralya'da yapılacak yarışla başlayacak olan Formula 1'i en çok kazanan pilotu Alman Michael Schumacher. 1950 yılından bu yana düzenlenen Formula 1'de, Michael Schumacher 7 kez mutlu sona ulaşıp zirveye yerleşirken, Arjantinli Juan Manuel Fangio 5 kezle 2., 4 kez şampiyonluğa ulaşan Fransız Alain Prost ise 3. sırada yer alıyor. ''F1''i 2006 sezonu sonunda bırakan, iki sezon önce pistlere yeniden dönen Schumacher 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 ve 2004'te şampiyon olurken, Fangio 1951, 1954, 1955, 1956 ve 1957, Prost da 1985, 1986, 1989 ve 1993'te birinciliği elde etti.

Takımlarda Ferrari
Takımlar sıralamasında ise Ferrari, elde ettiği 16 şampiyonlukla en çok şampiyon olan takım unvanını açık ara koruyor.

Tecrübenin adı Michael Schumacher
Avustralya Grand Prix'si ile başlayacak olan Formula 1'de bu sezon mücadele edecek 24 pilotun en tecrübelisi, en çok yarış kazananı ve en çok dünya şampiyonu olanı Alman Michael Schumacher oldu. Mercedes takımı adına yarışan 43 yaşındaki Michael Schumacher, toplam 288 Grand Prix'ye katılarak, bu sezon yarışan sürücüler içindeki en tecrübelisi olarak dikkati çekti. McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Jenson Button, 210 yarış ile Schumacher'i izlerken, Red Bull'un Avustralyalı pilotu Mark Webber ile Ferrari'nin İspanyol sürücüsü Fernando Alonso 178'er grand prix ile üçüncü sırada yer aldı.

'En''ler Schumacher'de
Mercedes'in efsanevi pilotu Michael Schumacher, bu sezon yarışacak pilotlar içinde Formula 1'de birçok alanda ilk sırada yer alıyor. En çok yarış kazanan (91), en çok pole pozisyon elde eden (68) ve en çok podyuma çıkan (154), en çok hızlı tura (76) sahip pilot olan Schumacher, ayrıca 7 dünya şampiyonluğu ile de F1 tarihinin en çok şampiyon olan pilotu durumunda bulunuyor.

6 dünya şampiyonu
Bu sezon mücadele eden 24 pilottan 6'sı dünya şampiyonluğuna ulaşmayı başardı. Michael Scumacher 7 kezle başı çekerken, Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso ve Red Bull'dan Sebastian Vettel 2'şer, Mc Laren Mercedes pilotları Lewis Hamilton ve Jenson Button ile Lotus'tan Kimi Raikkonen de 1'er kez sezonu şampiyon tamamladı.

15'inin yarış birinciliği yok
Formula 1'de mücadele edecek 24 pilotun 9'u en az bir kez Grand Prix kazanırken, 15'inin ise henüz yarış birinciliği yok. Michael Schumacher (91), Fernando Alonso (27), Lewis Hamilton (17), Sebastian Vettel (21), Kimi Raikkonen (18), Felipe Massa (11), Jenson Button (12), Mark Webber (7) ve Heikki Kovalainen (1) grand prix zaferi yaşamış isimler oldu. Nico Rosberg, Vitaly Petrov, Kamui Kobayashi, Sergio Perez, Paul di Resta, Pastor Maldonado, Narain Karthikeyan, Timo Glock, Romain Grosjean, Nico Hulkenberg, Daniel Ricciardo, Jean-Eric Vergne, Bruno Senna, Pedro De La Rosa ve Charles Pic ise henüz grand prix kazanamadı.

2 kilo kaybediyorlar
Dünyanın en büyük ve en pahalı spor organizasyonlarından biri olan Formula 1'de, pilotlar yarışlar sırasında ortalama 2 kilo kaybediyor. Pilotlar ayrıca sıcak bir pistte ortalama 1,5 litre sıvı kaybına uğruyor.

59 yıldır gerçekleştirilen Formula 1 yarışlarına ilişkin bazı ayrıntılar şöyle:

-Formula 1 araçlarının ulaştığı en yüksek hız 375 kilometre ve bu hız ancak İtalya'nın Monza pistinde yapılabiliyor.

-Bir Grand Prix sırasında araçların fren diskleri ve pedalları bin derecelik ısıya ulaşabiliyor.

-Formula 1 araçları saatte 200 kilometre hıza ulaşma ve tekrar durma noktasına sadece 7 saniyede varabiliyor.

-Araçlar 200 kilometre hızdan durma noktasına 1.9 saniye içinde ulaşıyor.

En yaşlı şampiyon
-Yarışlar tarihinde en yaşlı şampiyon pilot 46 yaşında kupaya uzanan Arjantinli Juan Manuel Fangio oldu.

-En genç şampiyon pilot ise geçen yıl 23 yaşında şampiyonluğa ulaşan Alman Sebastian Vettel

-Bugüne kadar yarış kazanan en genç pilot unvanını Alman Sebastian Vettel, 21 yaşındayken elde etti. Yarış kazanan en yaşlı pilot ise 53 yaşında kazandığı yarışla İtalyan Luigi Fagioli oldu.

-İngiliz Stirling Moss, en çok yarış kazanan pilot olmasına karşın hiç şampiyonluk alamayarak bu alanda bir ilke imza attı.

-Ferrari'nin Alman pilotu Michael Schumacher, 68 yarışa ilk sırada (pole position) başlama hakkını elde ederek, bu alanda bir rekor kırdı.

Bayraklar ne anlama geliyor?
Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Formula 1 yarışlarında, pilotlar kullanılan değişik renkteki bayraklarla uyarılıyor. Damalı bayrak yarışın bittiğini belirtirken, kırmızı bayrak yarışın durdurulduğunu, siyah bayrak ise diskalifiye durumunu anlatıyor.

Formula 1'de kullanılan bayraklar ve anlamları şöyle:

Damalı bayrak: Yarışın sona erdiğini belirtir. İlk 3 araca sallanan bu bayrağı sadece yarış direktörü veya onun tayin edeceği kişi kullanabilir.

Sarı bayrak: Pistte tehlike var anlamına gelir. Pilot için bir tane sallanan bayrak ''yavaşla'', iki tane sallanan ise ''Her an durmaya hazır ol'' anlamındadır.

Kırmızı bayrak: Yarışın durdurulduğunu belirtir. Kaza sonucu pistte bir aracın kalmış olması veya yarışın devam etmesinin tehlikeli olduğunu anlatır. Pilotlar bu bayrağı gördüklerinde yavaş bir şekilde pite dönmek zorundadır.

Mavi bayrak: Hem tur bindirilen, hem de yarışan araçlara gösterilir. Tur bindirilecek aracın arkadan gelen araca yol vermesi şarttır.

Siyah bayrak: Diskalifiye durumunu belirtir. Araç numarası ile birlikte kullanılır.

Yeşil bayrak: Bir önceki pozisyonda gösterilen herhangi bir renkteki işaret bayrağının artık devre dışı kaldığını belirtmek için kullanılır.

Sarı-kırmızı çizgili bayrak: Pistin kaygan olduğunu belirtir.

Siyah-beyaz bayrak: Sportmen olmayan bir davranış yapıldığını belirtir. Araç numarasıyla birlikte kullanılır ve diskalifiyeden önceki uyarıdır.

Ortası turuncu siyah-bayrak: Aracın mekanik bir problemi olduğunu ve hemen pit alanına girmesi gerektiğini anlatır.

Beyaz bayrak: Pistte yavaş hareket eden bir aracın olduğunu belirtir.

camell
17-03-2012, 11:01
Geçen yılın dünya şampiyonu Alman Sebastian Vettel ile takım arkadaşı Avustralyalı Mark Webber geçen yıl olduğu gibi Red Bull adına yarışacak. McLaren Mercedes İngiliz pilotları Lewis Hamilton ve Jenson Button, Ferrari ise İspanyol Fernando Alonso ve Brezilyalı Felipe Massa ile yola devam edecek.

5 Alman pilot
Formula 1'de 20 yarışın yapılacağı 2012 sezonunda en çok Alman pilotlar yer alıyor. Yeni sezonda Almanlar 5 pilotla başı çekerken, 3'er İngiliz ve Fransız, 2'şer İspanyol, Brezilyalı, Fin, Avustralyalı, 1'er de Rus, Venezuellalı, Japon, Meksikalı ve Hint pilot mücadele edecek.

2012 sezonunda yarışacak takımlar ve pilotları şöyle:

Red Bull: Sebastian Vettel (Almanya), Mark Webber (Avustralya)
McLaren Mercedes: Lewis Hamilton (İngiltere), Jenson Button (İngiltere)
Ferrari: Fernando Alonso (İspanya), Felipe Massa (Brezilya)
Mercedes: Michael Schumacher (Almanya), Nico Rosberg (Almanya)
Lotus: Kimi Raikkonen (Finlandiya), Romain Grosjean (Fransa)
Force India: Paul di Resta (İngiltere), Nico Hulkenberg (Almanya)
Sauber: Kamui Kobayashi (Japonya), Sergio Perez (Meksika)
Toro Rosso: Daniel Ricciardo (Avustralya), Jean-Eric Vergne (Fransa)
Williams: Pastor Maldonado (Venezuella), Bruno Senna (Brezilya)
Caterham: Heikki Kovalainen (Finlandiya), Vitaly Petrov (Rusya)
HRT: Pedro De La Rosa (İspanya), Narain Karthikeyan (Hindistan)
Marussia: Timo Glock (Almanya), Charles Pic (Fransa)

Raikkonen döndü
Formula 1'de 2007 yılında şampiyonluğa ulaşan, daha sonra da F1'e ara veren Fin pilot Kimi Raikkonen bu sezon geri döndü. Bu sezon Lotus takımı adına yarışacak olan Raikkonen'in yanı sıra , daha önce F1 deneyimi olan Nico Hulkenberg, Bruno Senna, Pedro De La Rosa da yeni sezonda Formula 1'e geri dönen isimler oldu.

2 yeni pilot var
Formula 1'de 2012 sezonunda 2 pilot ilk kez mücadele edecek. Torro Rosso'da Fransız Jean Eric Vergne, Marussia takımında da Fransız Charles Pic ilk kez Formula 1'de piste çıkacak. Bu sezon F1'de İtalyan pilotlar yer almazken, Fransızlar ise 3 yeni sürücü ile organizasyonda temsil edilecek.

Rekor Michael Schumacher'de
2012 sezonu hafta sonu Avustralya'da yapılacak yarışla başlayacak olan Formula 1'i en çok kazanan pilotu Alman Michael Schumacher. 1950 yılından bu yana düzenlenen Formula 1'de, Michael Schumacher 7 kez mutlu sona ulaşıp zirveye yerleşirken, Arjantinli Juan Manuel Fangio 5 kezle 2., 4 kez şampiyonluğa ulaşan Fransız Alain Prost ise 3. sırada yer alıyor. ''F1''i 2006 sezonu sonunda bırakan, iki sezon önce pistlere yeniden dönen Schumacher 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 ve 2004'te şampiyon olurken, Fangio 1951, 1954, 1955, 1956 ve 1957, Prost da 1985, 1986, 1989 ve 1993'te birinciliği elde etti.

Takımlarda Ferrari
Takımlar sıralamasında ise Ferrari, elde ettiği 16 şampiyonlukla en çok şampiyon olan takım unvanını açık ara koruyor.

Tecrübenin adı Michael Schumacher
Avustralya Grand Prix'si ile başlayacak olan Formula 1'de bu sezon mücadele edecek 24 pilotun en tecrübelisi, en çok yarış kazananı ve en çok dünya şampiyonu olanı Alman Michael Schumacher oldu. Mercedes takımı adına yarışan 43 yaşındaki Michael Schumacher, toplam 288 Grand Prix'ye katılarak, bu sezon yarışan sürücüler içindeki en tecrübelisi olarak dikkati çekti. McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Jenson Button, 210 yarış ile Schumacher'i izlerken, Red Bull'un Avustralyalı pilotu Mark Webber ile Ferrari'nin İspanyol sürücüsü Fernando Alonso 178'er grand prix ile üçüncü sırada yer aldı.

'En''ler Schumacher'de
Mercedes'in efsanevi pilotu Michael Schumacher, bu sezon yarışacak pilotlar içinde Formula 1'de birçok alanda ilk sırada yer alıyor. En çok yarış kazanan (91), en çok pole pozisyon elde eden (68) ve en çok podyuma çıkan (154), en çok hızlı tura (76) sahip pilot olan Schumacher, ayrıca 7 dünya şampiyonluğu ile de F1 tarihinin en çok şampiyon olan pilotu durumunda bulunuyor.

6 dünya şampiyonu
Bu sezon mücadele eden 24 pilottan 6'sı dünya şampiyonluğuna ulaşmayı başardı. Michael Scumacher 7 kezle başı çekerken, Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso ve Red Bull'dan Sebastian Vettel 2'şer, Mc Laren Mercedes pilotları Lewis Hamilton ve Jenson Button ile Lotus'tan Kimi Raikkonen de 1'er kez sezonu şampiyon tamamladı.

15'inin yarış birinciliği yok
Formula 1'de mücadele edecek 24 pilotun 9'u en az bir kez Grand Prix kazanırken, 15'inin ise henüz yarış birinciliği yok. Michael Schumacher (91), Fernando Alonso (27), Lewis Hamilton (17), Sebastian Vettel (21), Kimi Raikkonen (18), Felipe Massa (11), Jenson Button (12), Mark Webber (7) ve Heikki Kovalainen (1) grand prix zaferi yaşamış isimler oldu. Nico Rosberg, Vitaly Petrov, Kamui Kobayashi, Sergio Perez, Paul di Resta, Pastor Maldonado, Narain Karthikeyan, Timo Glock, Romain Grosjean, Nico Hulkenberg, Daniel Ricciardo, Jean-Eric Vergne, Bruno Senna, Pedro De La Rosa ve Charles Pic ise henüz grand prix kazanamadı.

2 kilo kaybediyorlar
Dünyanın en büyük ve en pahalı spor organizasyonlarından biri olan Formula 1'de, pilotlar yarışlar sırasında ortalama 2 kilo kaybediyor. Pilotlar ayrıca sıcak bir pistte ortalama 1,5 litre sıvı kaybına uğruyor.

59 yıldır gerçekleştirilen Formula 1 yarışlarına ilişkin bazı ayrıntılar şöyle:

-Formula 1 araçlarının ulaştığı en yüksek hız 375 kilometre ve bu hız ancak İtalya'nın Monza pistinde yapılabiliyor.

-Bir Grand Prix sırasında araçların fren diskleri ve pedalları bin derecelik ısıya ulaşabiliyor.

-Formula 1 araçları saatte 200 kilometre hıza ulaşma ve tekrar durma noktasına sadece 7 saniyede varabiliyor.

-Araçlar 200 kilometre hızdan durma noktasına 1.9 saniye içinde ulaşıyor.

En yaşlı şampiyon
-Yarışlar tarihinde en yaşlı şampiyon pilot 46 yaşında kupaya uzanan Arjantinli Juan Manuel Fangio oldu.

-En genç şampiyon pilot ise geçen yıl 23 yaşında şampiyonluğa ulaşan Alman Sebastian Vettel

-Bugüne kadar yarış kazanan en genç pilot unvanını Alman Sebastian Vettel, 21 yaşındayken elde etti. Yarış kazanan en yaşlı pilot ise 53 yaşında kazandığı yarışla İtalyan Luigi Fagioli oldu.

-İngiliz Stirling Moss, en çok yarış kazanan pilot olmasına karşın hiç şampiyonluk alamayarak bu alanda bir ilke imza attı.

-Ferrari'nin Alman pilotu Michael Schumacher, 68 yarışa ilk sırada (pole position) başlama hakkını elde ederek, bu alanda bir rekor kırdı.

Bayraklar ne anlama geliyor?
Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Formula 1 yarışlarında, pilotlar kullanılan değişik renkteki bayraklarla uyarılıyor. Damalı bayrak yarışın bittiğini belirtirken, kırmızı bayrak yarışın durdurulduğunu, siyah bayrak ise diskalifiye durumunu anlatıyor.

Formula 1'de kullanılan bayraklar ve anlamları şöyle:

Damalı bayrak: Yarışın sona erdiğini belirtir. İlk 3 araca sallanan bu bayrağı sadece yarış direktörü veya onun tayin edeceği kişi kullanabilir.

Sarı bayrak: Pistte tehlike var anlamına gelir. Pilot için bir tane sallanan bayrak ''yavaşla'', iki tane sallanan ise ''Her an durmaya hazır ol'' anlamındadır.

Kırmızı bayrak: Yarışın durdurulduğunu belirtir. Kaza sonucu pistte bir aracın kalmış olması veya yarışın devam etmesinin tehlikeli olduğunu anlatır. Pilotlar bu bayrağı gördüklerinde yavaş bir şekilde pite dönmek zorundadır.

Mavi bayrak: Hem tur bindirilen, hem de yarışan araçlara gösterilir. Tur bindirilecek aracın arkadan gelen araca yol vermesi şarttır.

Siyah bayrak: Diskalifiye durumunu belirtir. Araç numarası ile birlikte kullanılır.

Yeşil bayrak: Bir önceki pozisyonda gösterilen herhangi bir renkteki işaret bayrağının artık devre dışı kaldığını belirtmek için kullanılır.

Sarı-kırmızı çizgili bayrak: Pistin kaygan olduğunu belirtir.

Siyah-beyaz bayrak: Sportmen olmayan bir davranış yapıldığını belirtir. Araç numarasıyla birlikte kullanılır ve diskalifiyeden önceki uyarıdır.

Ortası turuncu siyah-bayrak: Aracın mekanik bir problemi olduğunu ve hemen pit alanına girmesi gerektiğini anlatır.

Beyaz bayrak: Pistte yavaş hareket eden bir aracın olduğunu belirtir.
tşkler bilgiler için..umarım bu sene daha zevkli bir formula olur...ferrarisiz formulanın zevki olmuyor...

Umutcetin
17-03-2012, 14:58
Hamilton 2012 sezonunu Pole ile selamladı

Lewis Hamilton 2012 sezonunun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix'inde pole pozisyonu elde ederek güne damgasını vuran isim oldu.


Geçtiğimiz yıl Kore Grand Prix'inden sonra ilk kez pole pozisyonu kazanan Hamilton kariyerinde bu sevinci 20. kez yaşarken, takım arkadaşı Button'u da 0.152s ile geçerek sezona muhteşem bir başlangıç yaptı.

Sıralamaların ardından basın toplantısında İngiliz pilotun yüzü gülüyordu.

"İyi bir başlangıç yapmak ve yeniden burada olmak inanılmaz bir duygu. Bu Jenson ile ilk iki sırayı aldığımız ilk sıralamaydı. Sezona böyle başlamak harika bir duygu. Her zaman olduğu gibi harika iş çıkartan takımdaki herkesle gurur duyuyorum. Harika bir sonuç elde ettik."

"Şimdi yarına bakacağız. Yapacağımız çok şey var. Bizi bu noktaya getiren takımın insan üstü çalışması. Üst üste zor sezonlar geçirdik ama asla pes etmediler."

McLaren'in güçlü formu ve pole pozisyonuna rağmen Hamilton yarışta çok sıkı bir mücadele olacağını belirtti.

"Yarışın çok zorlu geçeceğini düşünüyorum. Lastikleri iyi kullanmak anahtar olacak. İyi bir start ve doğru bir strateji de öyle. Tüm takımlar istim üstündeler. Tabii biz de öyle."

"Kış boyunca ne kadar iyi iş çıkartmış olduğumuzu bugün kanıtladık. Ama ışıklar henüz sönmedi. Yeni de iyi bir başlangıç her zaman çok iyi hissettiriyor."

2008 Dünya Şampiyonu Hamilton, Red Bull'un düşük sıralama performansına rağmen hemen üstünün çizilmemesi gerektiğine inandığını belirtirken, "Red Bull kaybetmiş değil. Mücadeleci olacaklar ve bunu aklımızdan çıkarmayacağız. Fakat şimdi bugünün tadını çıkarıp yarın için iyi bir yarış dileyeceğim."

camell
17-03-2012, 20:01
http://www.turkiyef1.com/formula1-yaris-takvimi.html

MERT4633
18-03-2012, 11:19
Jenson Button neredeyse tamamını kontrolünde sürdürdüğü Avustralya Grand Prix'ini kazanarak sezonun ilk yarışına damgasını vurdu.

Sebastian Vettel altıncı sırada başladığı yarışı ikinci sırada podyumda bitirmeyi başarırken, Lewis Hamilton, Mark Webber'in önünde üçüncü sırada podyumun son basamağına çıkan isim oldu.

Fernando Alonso ise Ferrari'nin kötü geçen haftasonunda 12.likten gelerek 5. oldu ve tifosilerin yüzünü az da olsa güldürdü ve Ferrari'nin yarışta, sıralamalardan çok daha mücadeleci olduğunu kanıtladı.

Yarışın başlangıcında Hamilton'u geride bırakan Button kısa sürede 3s kadar bir fark yaratıp yarışın sonuna kadar bu farkı korumayı başardı.

Yarışa harika başlayan Mercedes'ler ilk viraj sonrası 3. ve 4. sırayı alırken, 2.turda önce Rosberg, Vettel'e geçildi. Schumacher ise ancak on tur boyunca üçüncü sıradaki yerini koruyabildi ve vites kutusu problemi nedeniyle yarış dışı kaldı. Böylece üçüncü sıraya yerleşen Vettel McLaren'leri 12s geriden takip etmeye başladı.

İlk turun ardından altıncı sıraya kadar gerileyen Grosjean ikinci turda Maldonado ile temas yaşayarak yarış dışı kaldı. Üç tur sonra kum havuzunu ziyaret eden Maldonado piste 9. sırada dönmeyi başardı.

McLaren'ler arasındaki fark ilk pit stopların ardından 10s'ye kadar çıkarken, Raikkonen ve Perez'in arkasında kalan Hamilton bu iki pilotu geçmek için uğraşırken büyük zaman kaybetti.

Nico Hulkenberg ise ilk turda Webber ile yaşadığı temas sonucu yarış dışı kaldı.

Vitaly Petrov hidrolik direksiyon arızası yaşayana kadar durağanlaşan yarış güvenlik aracının ardından daha da heyecanlı bir hal aldı.

Vettel bundan yararlanarak girdiği pit stoptan İki McLaren'in arasında ikinci sırada geri döndü ve yarış sonuna kadar yerini korudu.
Yarış sonu sıralama:
1. Button McLaren-Mercedes 1h34:09.565
2. Vettel Red Bull-Renault + 2.100
3. Hamilton McLaren-Mercedes + 4.000
4. Webber Red Bull-Renault + 4.500
5. Alonso Ferrari + 21.500
6. Kobayashi Sauber-Ferrari + 36.700
7. Raikkonen Lotus-Renault + 38.000
8. Perez Sauber-Ferrari + 39.400
9. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 39.500
10. Di Resta Force India-Mercedes + 39.700
11. Vergne Toro Rosso-Ferrari + 39.800
12. Rosberg Mercedes + 57.600
13. Maldonado Williams-Renault + 1 lap
14. Glock Marussia-Cosworth + 1 lap
15. Pic Marussia-Cosworth + 2 laps
16. Senna Williams-Renault + 4 laps

En hızlı tur Button, 1:29.187



Puanlar:
1. Button 25 1. McLaren-Mercedes 40
2. Vettel 18 2. Red Bull-Renault 30
3. Hamilton 15 3. Sauber-Ferrari 12
4. Webber 12 4. Ferrari 10
5. Alonso 10 5. Lotus-Renault 6
6. Kobayashi 8 6. Toro Rosso-Ferrari 2
7. Raikkonen 6 7. Force India-Mercedes 1
8. Perez 4
9. Ricciardo 2
10. Di Resta 1

majestik72
18-03-2012, 19:15
NTV deki tadı hiçbir kanalda bulamadım... CNN biraz verebildi...
Ama TRT ile silindi... Şimdi de D-Smart diye duydum... Komple hafızlardan silindi...

Hiç utanmadan bir de organizasyona laf ediyoruz... Neden Türkiye yok artık...

Tanıtım diye birşey varmış gibi...

camell
19-03-2012, 00:33
NTV deki tadı hiçbir kanalda bulamadım... CNN biraz verebildi...
Ama TRT ile silindi... Şimdi de D-Smart diye duydum... Komple hafızlardan silindi...

Hiç utanmadan bir de organizasyona laf ediyoruz... Neden Türkiye yok artık...

Tanıtım diye birşey varmış gibi...
evet ntv de ki formula yı hiçbir kanalda bulamadım....smart almış formulayı..demekki ben izleyemiyecem...ama zaten sogumuştum formuladan...türkiyede formulanın olmayışı seyirci azlığından dolayıdır...yani arz talep meselesi.....

Akresi
19-03-2012, 07:22
Aydın Doğan'ın hiçbir televizyonu bizim evde seyredilmiyor :)

MERT4633
19-03-2012, 11:45
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/03/a_start_melb_2012.jpg

MERT4633
19-03-2012, 11:52
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/03/mcla_butt_melb_2012-9.jpg

majestik72
19-03-2012, 14:33
evet ntv de ki formula yı hiçbir kanalda bulamadım....smart almış formulayı..demekki ben izleyemiyecem...ama zaten sogumuştum formuladan...türkiyede formulanın olmayışı seyirci azlığından dolayıdır...yani arz talep meselesi.....

Tabi ki izleyici az olur...

1- Yayıncı kanal Reklam yapmıyor...

2- Devlet milyonlarca dolar harcadı ama, Onlar da reklam yapmadı...

3- O bilet fiyatları ile kimse Dağın başına gidip yarış seyretmez...

4- İlk yarışa BELEŞ bilet ile gitmiştim :) Sabah Taşdelen tarafından bir yol yapmışlardı,
Mecidiyeköyden bindiğim otobüs Asfalt üzerinde sallana sallana giderken, altımızda geceden dökülmüş ASFALT kayıyordu.
Toprak üstüne alelacele dökülmüş :)
Kısacası... Sadece FORMULA-1 de biz de olalım diye girilmiş bir yol...

Bu iktidarın yaptığı her iş gibi SADECE GÖSTERİŞ AMAÇLI...

Alt yapısı olmadan çıkılmış bir yol...

MERT4633
20-03-2012, 13:12
Albert Park'ta gridin arkasından başlamasına rağmen yarışı puanla bitiren Raikkonen, dokuz yıl önce McLaren'la ilk zaferini kazandığı Sepang'da, Lotus E20'nin önde mücadele edebilecek kapasitede olduğunu düşünüyor.

Fin pilot, aracın iyi bir performansa sahip olduğunu belirterek, "Yarışta çok fazla trafiğe takıldım, o yüzden araç gerçek potansiyelini çok fazla gösteremedi, aksi takdirde gridin daha önünde yer alabilirdik" dedi.

Raikkonen, "Aracın hızı çok iyi, sıralamalar iyi gittiği sürece, podyum mücadelesi verebiliriz" diye konuştu.

Aracın ortaya koyabileceği büyük bir potansiyel olduğunu ifade eden Raikkonen, "Her zaman araçla ilgili yeni şeyler öğreniyoruz. Son yarış, bize aracın tüm potansiyelini kullanma şansı tanımadı. Umarız Malezya'da daha daha iyi olur" dedi.

"Malezya'da performansımızı iyileştirmeye çalışacağız" diyen Raikkonen, "Araç Sepang'a ne kadar uyumlu bilemiyoruz ancak her yerde iyi görünüyordu, umarız burada da aynısı olur" dileğinde bulundu:super::super::super:

MERT4633
20-03-2012, 13:14
Ferrari'nin en önde gelen iki ismi olan Stefano Domenicali ve Pat Fry, Avustralya grand Prix'nin ardından acil bir şekilde İtalya'ya döndü.

Bu haftasonu yapılacak olan yarıştan önce İtalya'ya dönmesi beklenmeyen ikilinin Ferrari için berbat geçen haftasonundan sonra sezonun geri kalanını kurtarmak için bir an önce çözüm arayışına girdiği öğrenildi.

Takımın hız ve yol tutuş sorunlarını çözebilmek için harıl harıl çalıştığı da bildirildi.

Peki şimdi ne olacak; Ferrari'nin geçtiğimiz sezonun yarısını bu sezona hazırlanarak geçirdiği, büyük bir yatırım yaptığı ve pek çok isim için son şansın bu olduğu biliniyordu.

Ferrari'nin oldukça panik durumda olması sorunun görünenden çok daha büyük olabileceğini gösteriyor. Bakalım takım teknik ve idari kadrolarda değişime gitmeden sorunlarını çözebilecek mi?

Massa kötü performansının devam etmesi halinde nasıl bir durumla karşılaşacak? Ferrari kısa dönemde sorunlarına çözüm bulamazsa daha sezon başından çok geriye düşebilir. Ferrari bu senede bir sonraki yıla çalışmaya mı başlayacak yoksa rakiplerine yetişecek mi?

İşte bu sorular şu an Ferrari fanlarının cevaplanmasını tedirgin şekilde beklediği en önemli konuların başında geliyor.

Medya: Alonso Ferrari'yi felaketten kurtardı
İtalyan medyası, Fernando Alonso'nun hafta sonunda, bu sene beklentilerin altında hazırlık dönemi geçiren Ferrari'yi Melbourne'de adeta ipten aldığını yazdı.

Ülkenin saygın spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, yarışı beşinci sırada tamamlayan İspanyol pilot için, "Alonso Ferrari'yi birkez daha felaketten kurtardı" yorumunda bulundu.

Gazete, sezona baskı altında başlayan Felipe Massa'nın ilk yarışının ise "bir kabusa" döndüğünü yazdı.

Eski Toro Rosso pilotu olan ve şu an medya analistliği yapan Jaime Alguersuari ise, "Ferrari'nin en büyük avantajı, Fernando Alonso gibi bir pilota sahip olmasıdır" dedi.

Alguersuari ayrıca, Alonso'nun müthiş bir yarış çıkardığını belirterek, "Zekası ve hırsıyla, takıma baskı yapacak ve takımı ilerletecek, bundan eminim" ifadelerini kullandı.

Alonso ise, Daily Mail'de yayınlanan açıklamasında, "Şu an bizden hızlı araçlar olabilir. Fakat bu, kötü oynayan Manchester United veya Chelsea'nin maçı 1-0 kazanmasına benziyor" diyerek sezon sonundaki sonuca bakılmasını istedi.

Alonso ayrıca, Marca gazetesine verdiği demeçte de "Bu yarıştan önce 24 saat çalışıyorduk. Şimdi artık 25 saat çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

İspanyol medyasında haberlerde ise, Alonso'nun çok başarılı bir yarış çıkardığı belirtildi. Marca, "Beşincilik gerçekten bir mucize" ifadesini kullandı. Gazete haberinde aracın "gülünç" olduğunu söyleyerek, takımın orta grupta bir yerde olduğu belirtildi.

MERT4633
20-03-2012, 14:46
http://www.youtube.com/watch?v=GKOhqv_0FqY&hd=1

MERT4633
21-03-2012, 12:33
http://www.youtube.com/watch?v=pgQyazeHdgA

MERT4633
23-03-2012, 14:05
1. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m38.172 28
2. Michael Schumacher Mercedes 1m38.533s + 0.361 34
3. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m38.535s + 0.363 29
4. Nico Rosberg Mercedes 1m38.696s + 0.524 34
5. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 1m38.853s + 0.681 33
6. Fernando Alonso Ferrari 1m38.891s + 0.719 27
7. Mark Webber Red Bull-Renault 1m39.133s + 0.961 29
8. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Ferrari 1m39.297s + 1.125 33
9. Romain Grosjean Lotus-Renault 1m39.311s + 1.139 22
10. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m39.402s + 1.230 25
11. Pastor Maldonado Williams-Renault 1m39.444s + 1.272 35
12. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 1m39.464s + 1.292 26
13. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m39.625s + 1.453 20
14. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 1m39.687s + 1.515 16
15. Kimi Raikkonen Lotus-Renault 1m39.696s + 1.524 29
16. Felipe Massa Ferrari 1m40.271s + 2.099 27
17. Bruno Senna Williams-Renault 1m40.678s + 2.506 34
18. Sergio Perez Sauber-Ferrari 1m40.947s + 2.775 33
19. Vitaly Petrov Caterham-Renault 1m41.464s + 3.292 25
20. Timo Glock Marussia-Cosworth 1m41.681s + 3.509 20
21. Heikki Kovalainen Caterham-Renault 1m42.594s + 4.422 18
22. Charles Pic Marussia-Cosworth 1m42.874s + 4.702 24
23. Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 1m43.658s + 5.486 18
24. Pedro de la Rosa HRT-Cosworth 1m43.283s + 5.561 22

http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/03/merc-schu-sepa-2012-3.jpg
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/03/ferr_alon_sepa_2012-21.jpg
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/03/mcla_hami_sepa_2012_b.jpg

MERT4633
24-03-2012, 13:18
Lewis Hamilton ve Jenson Button Avustralya'nın ardından Malezya'da da ilk iki sırayı alarak McLaren'in güçlü sezon başlangıcını aynı şekilde devam ettirdi.

İlk iki sırayı alan McLaren'lerin ardından ise Formula 1'e dönüşünün ardından en iyi sıralama derecesini alan Michael Schumacher var. Schumacher Button'dan yalnızca 0.023s geride kalırken takım arkadaşı Rosberg'den 0.3s daha hızlıydı.

Geçen yarışın aksine bu kez daha yakın geçen pole mücadelesinde ilk altı sırayı alan pilotlar yalnızca 0.4s içerisinde sıralandılar.

Mark Webber dördüncü sırada yer alırken tur zamanlarında altıncı sırayı elde eden Vettel, Raikkonen'in vites kutusu değişimi nedeniyle aldığı 5 sıra grid cezası nedeniyle yarın yarışa beşinci sıradan başlayacak. Grosjean ise yedinci zamanı elde etti.

Takımın beklentilerine karşın Q3'e çıkan Alonso ise varlık gösteremeyip yalnızca Sauber'den Perez'i geride bıraktı ve dokuzuncu en iyi zamanı elde etti.

Alonso ile oldukça yakın zamanlar elde eden Massa ise 12. zamanı elde etmişti. Toro-Rosso, Williams ve Force India'ların son seansa kalamadıkları sıralamalarda sonuçlar şu şekilde gerçekleşti.
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/03/mcla_hami_sepa_2012_b.jpg

Poz Pilot Takım Zaman Fark
1. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m36.219s
2. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m36.368s + 0.149
3. Michael Schumacher Mercedes 1m36.391s + 0.172
4. Mark Webber Red Bull-Renault 1m36.461s + 0.242
5. Kimi Raikkonen Lotus-Renault 1m36.461s + 0.242
6. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m36.634s + 0.415
7. Romain Grosjean Lotus-Renault 1m36.658s + 0.439
8. Nico Rosberg Mercedes 1m36.664s + 0.445
9. Fernando Alonso Ferrari 1m37.566s + 1.347
10. Sergio Perez Sauber-Ferrari 1m37.698s + 1.479

MERT4633
25-03-2012, 14:35
Formula 1 Malezya Grand Prix'sinde birinciliği Ferrari pilotu Fernando Alonso kazandı. Yarışta ikinci sırayı Sauber pilotu Sergio Perez Mendoza, üçüncü sırayı ise McLaren pilotu Lewis Hamilton aldı.
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/03/ferr-alon-sepa-2012-3.jpg

1 5 Fernando Alonso Ferrari 56 Winner 8 25
2 15 Sergio Perez Sauber-Ferrari 56 +2.2 secs 9 18
3 4 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 56 +14.5 secs 1 15
4 2 Mark Webber Red Bull Racing-Renault 56 +17.6 secs 4 12
5 9 Kimi Räikkönen Lotus-Renault 56 +29.4 secs 10 10
6 19 Bruno Senna Williams-Renault 56 +37.6 secs 13 8
7 11 Paul di Resta Force India-Mercedes 56 +44.4 secs 14 6
8 17 Jean-Eric Vergne STR-Ferrari 56 +46.9 secs 18 4
9 12 Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 56 +47.8 secs 16 2
10 7 Michael Schumacher Mercedes 56 +49.9 secs 3 1
11 1 Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 56 +75.5 secs 5
12 16 Daniel Ricciardo STR-Ferrari 56 +76.8 secs 15
13 8 Nico Rosberg Mercedes 56 +78.5 secs 7
14 3 Jenson Button McLaren-Mercedes 56 +79.7 secs 2
15 6 Felipe Massa Ferrari 56 +97.3 secs 12
16 21 Vitaly Petrov Caterham-Renault 55 +1 Lap 19
17 24 Timo Glock Marussia-Cosworth 55 +1 Lap 20
18 20 Heikki Kovalainen Caterham-Renault 55 +1 Lap 24
19 18 Pastor Maldonado Williams-Renault 54 +2 Laps 11
20 25 Charles Pic Marussia-Cosworth 54 +2 Laps 21
21 23 Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 54 +2 Laps 23
22 22 Pedro de la Rosa HRT-Cosworth 54 +2 Laps 22
Ret 14 Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 46 +10 Laps 17
Ret 10 Romain Grosjean Lotus-Renault 3 +53 Laps 6

MERT4633
29-03-2012, 11:00
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/528872_10151434660500114_369341140113_23254132_124 9471393_n.jpg

MERT4633
02-04-2012, 16:12
Çifte dünya şampiyonu Emerson Fittipaldi, sezonun ilk iki yarışında puan alan Kimi Raikonen'in Formula 1'e yeniden hızlı bir şekilde adapte olmasından etkilendiğini söyledi.
1972 ve 1974 yıllarında dünya şampiyonu olan Fittipaldi, "Kimi Raikkonen'in formunun zirvesine dönmesinin zaman almaması beni şaşırttı. Michael Schumacher, bu yıl formunda, ancak geri dönüşü iki yıl aldı. Kimi daha ilk testten itibaren araca alıştı" dedi.

65 yaşındaki Fittipaldi, Raikkonen ve Romain Grosjean'ın iyi bir ikili oluşturduklarını da belirterek, "Çok iyi yarışan bir Kimi'yle, hızını gösteren Romain sonuç getirecektir" dedi.

Raikkonen Avustralya GP'yi yedinci, Malezya GP'yi ise beşinci sırada tamamlamıştı. Grosjean ise, her iki yarışa da erken veda etti ve henüz puan alamadı.

Fittipaldi, Raikkonen gibi iki yıllık bir aranın ardından F1'e dönen Grosjean'a tavsiyede bulunarak, "Önce yarışı bitirmek zorundasınız, ardından ilk sırada tamamlayabilirsin" dedi.

Bu arada Niki Lauda, Auto Motor und Sport'a yaptığı açıklamada, 2007 dünya şampiyonu Raikkonen'in, sezonun ilk iki yarışında ortaya koyduğu performansla "sanki F1'e hiç ara vermemiş gibi" olduğunu söyledi.

Lotus en hızlı üçüncü takım olacağına inanıyor

Kimi Raikkonen ve Romain Grosjean eğer sorunsuz bir hafta sonu geçirirlerse, McLaren ve Red Bull'un esas rakibinin kendileri olduğunu ispatlayabileceklerini düşünüyor.

Lotus E20 sezonun ilk iki yarışında, özelliklesıralamalarda umut vaadeden bir performansgöstermiş ancak yarışta ne kadar iyi olduğunun anlaşılabileceği bir performansı henüz gösterememişti.
Grosjean ilk iki yarıştada ilk turlarda yarış dışı kalırken, Raikkonen önce Avustralya'da Q1'de elendi, sonra da Malezya'da vites kutusu değişimi nedeniyle ceza alarak yarışa beş sıra geriden başladı.
Bütün bu göstergeler Alan Permane'e göre takımın potansiyelini gösteremediğine ve esas yerlerinin McLaren ve Red Bull'un hemen arkası olduğuna işaret.
"Cezalar ve çarpışmalar olmadan bir yarış geçirirsek gerçekten harika olacak. McLaren ve Red Bull'un önde olduğunu düşünüyorum. Bizde öyleyiz. Mercedes yarışa üçüncü sırada başlamış olabilir ama önemli derecede hızlı değiller. Malezya'da Rosberg yeni geçiş lastikleri takınca bizim için sorun yaratacağını düşündüm. Ama sonra gördüm ki eski lastiklerden pek bir farkı yoktu. Mercedes bunun üstesinden kesinlikle gelecek. Ama şu anda yarış hızları tehditkar değil."
"Ferrari'de inanılmaz iş çıkarttı. Sıralamalarda onlardan bir saniye daha öndeydik. Onlar 10 ve 12. cepleri aldılar. Biz ise 3. ve 5. ama sonuca bakacak olursak tebrik etmek gerekli. Çok kısa zamanda gelişeceklerine ve varlarını yoklarını bunun için kullanacaklarına eminim. Ama biz de boş durmuyoruz."
"Testler boyunca araç lastiklere iyi davrandı. Tam bir yarış hızı konusunda konuşamıyorum çünkü hep sorunlar yaşadık. Ancak bunu Çin GP'de başarabileceğimizi umuyorum."
Sauber'e de değinen Alan Permane, Perez'in Malezya performansını kutlarken, araçlarının yarışhızının başarısına rağmen sıralamalarda iyi olmadıklarına dikkat çekti.
"Evet yarış hızları oldukça iyi ve hızlı bir arabaları var. Ancak sıralamalarda muhtemelen ilk hız turlarında lastikleri ısıtamıyorlar. Bu yarış için onlara avantaj sağlıyor olabilir. Çünkü lastikleri daha az ısınıyor dolayısıyla daha az aşınıyor. Bu da onları yarışta hızlı yapıyor. Ancak bana sorarsanız ben bizimki gibi bir araba isterim. Çünkü sıralamalarda önde olmak önemli. Bu size güven verir. Önünüzde boş bir pist ve sürüş stilinizi daha iyi yansıtabileceğiniz alan verrir. Trafikle uğraşmazsınız."

MERT4633
03-04-2012, 11:30
Peter Sauber, şampiyonada henüz gerçek tablonun ortaya çıkmadığını belirterek, Mayıs ayında sezonun Avrupa ayağına geçilmesiyle birlikte gerçek durumun ortaya çıkacağını ifade etti.

Malezya GP'de, Sergio Perez'le zaferi kaçıran Sauber, 2012'de takımların başarısını etkileyecek en önemli faktörün, gelişimin sürekliliği olacağını söyledi.

Takımların, araçlarını rakiplerine göre ne kadar hızlı geliştirmesinin belirleyici rol oynayacağını kaydeden Sauber, "Takımların çoğunluğu Çin ve Bahreyn'e küçük iyileştirmelerle çıkacak, ana gelişim süreci ise Barselona'da Avruap sezonunun başlamasıyla birlikte start alacak" dedi.

İsviçre gazetesi Blick'e yazan Sauber, "Avrupa sezonun başlamasıya birlikte bu güç dengesi değişebilir" ifadesini kullandı.

Sauber, ilk iki yarışın ardından markalar klasmanında dördüncü sırada bulunuyor. Takım, son iki sezonda topladığı puanın yüzde 70'ini ilk iki yarışta kaydetmiş durumda.

Sauber, günümüzde rekabetin her zamankinden daha sert yaşandığını belirterek, "Formula 1'in kalitesi, hiçbir zaman bugünkü kadar harika olmadı" dedi.

Sauber ayrıca, "Sıralamalarda doğru olanı yapmazsanız, çok yer kaybediyorsunuz. Orta grup, ciddi manada öne biraz daha yaklaştı, ki bu da gridde karışık bir sıralama manasına gelebiiyor" değerlendirmesinde bulundu.

MERT4633
05-04-2012, 12:26
Kimi Raikkonen, Formula 1'e dönüşünün Michail Schumacher'den çok daha sorunsuz şekilde gerçekleşmesinin sebebini açıkladı.

Raikkonen iki yıllık aranın ardından pistlere dönmüş, 43 yaşındaki Shumacher ise geri dönüşünün üçüncü yılındna ancak bu yıl sezon hızını ortaya koyabilmişti.

Schumacher'den 11 yaş daha genç olan Fin pilot, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, F1 dönüşünde hiçbir ciddi problem yaşamadığını ifade etmişti.

Raikkonen'e göre bunun çok basit bir açıklaması var. Raikkonen, "Bu tamamen iyi bir araca sahip olmakla, sahip olmamak meselesi. (E20) benim işimi hayli kolaylaştırdı" dedi.

Sport Bild'e konuşan Raikkonen, "O (Schumacher) ise bu kadar şanslı değildi" açıklamasında bulundu.

"E20 iyi bir araç. Yarış kazanmak için yeterince iyi olup olmadığını henüz bilemiyorum ama en azından zirveden uzak değiliz" şeklinde konuştu.

Bu arada Sebastian Vettel'le dostluğuna da değinen Rakikkonen, pistlerden ayrı kaldığı iki yıl için F1'in çok değişmediğini, Vettel'le arkadaşlığının da devam ettiğini söyledi.

Raikkonen, "Ayrıldıktan sonra iki kez dünya şampiyonu oldu, fakat bunlar onu değiştirmedi" dedi.

Raikkonen, "Sebastian harika bir yarış pilotu fakat aynı zamanda gerçekten hoş bir insan" değerlendirmesinde bulundu.


Lotus'un Çin Grand Prix'ye, Romain Grosjean'ın ifadesiyle "heyecan verici", önemli güncellemeler yapılmış kapsamlı bir paketle çıkması bekleniyor.

Grosjean, aero iyileştirmelerin de dahil olduğu tahmin edilen yeni paketle ilgili soruya verdiği cevapta, "Fabrikanın arkamızda ne kadar güçlü olduğunu ve bize güncellemeler sağlamak için ne kadar sıkı çalıştıklarını görmek harika" dedi.

Grosjean, "Sezona ümit verici bir başlangıç yaptık. Hepimiz, her alanda en iyisini başarmak istiyoruz. O yüzden yeni aerodinamik paket oldukça heyecan verici. Bunların nasıl olduğunu görmeyi ve pistte nasıl çalıştıkları görmeyi sabırsızlıkla beklioyrum. En önemlisi de tur zamanlarında bir ilerleme görmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Lotus pilotları ilk grand prix'lerde gerek sıralama, gerekse yarışlarda yaşadıkları problemlere rağmen E20'nin güçlü sonuçlar alabilecek kapasiteye sahip iyi bir araç olduğunu düşünüyor.

Raikkonen, geçtiğimiz günlerde fabrikaya yaptığı ziyarette, yenilenmekte olan paketi incelemiş ve aracın önlerde mücadele edebilecek hıza sahip olduğunu belirterek, "tek ihtiyacımız olan şey biraz şans" demişti.

MERT4633
11-04-2012, 19:34
Çin Grand Prix'i için ülkeye varan takımları yine yağmur karşıladı.

Her ne kadar tahminlewr yağışın etkisini azaltacağını gösterse de, Çin'de sıralamalar ve yarış sırasında sağanak şeklinde yağmur yağma ihtimali geçerliliğini koruyor.

Ayrıca 24 dereceden 16 derecelere düşecek hava sıcaklığı da lastik aşınmasında önemli rol oynayacak.

Görünüşe göre yeni bir yağmurlu hafta bizleri bekliyor olabilir. Çin'de yağacak yağmur işleri karıştırabilecek olsa da, herşeyi daha heyecanlığı kılabilir.

MERT4633
11-04-2012, 19:35
Fernando Alonso Çin Grand Prix'i öncesinde basının ve taraftarların bambaşka bir araç beklentisinin yarattığı yanılsamaya katılmadığını belirtti.

Malezya Grand Prix'ini kazanan İspanyol pilot'un aracında, verilen üç haftalık ara sonrası Çin'de yeni parçalar olacak.

Üç haftalık ara boyunca takımın aracı geliştirmek için çalışmasına rağmen Alonso Çin'de mucize beklemiyor.

Ferrari'nin internet sitesinde yaptığı açıklamada Alonso "Avustralya ve Malezya'da olanlara bakarak bu yarışta bir mucize beklemiyorum." dedi.

"Evet üç haftalık bir ara verildi ve bu arada takım araç ile çok fazla çalıştı. Ancak bu süre içinde ne yaparsanız yapın sorunları tamamen çözemez ya da aracı bambaşka bir hale sokamazsınız. Bazı ufak güncellemeler var ancak bununla her şeyin üstesinden gelmeyi bekleyemeyiz. Ayrıca diğer takımlarında yeni parçalar getireceğini görebiliyoruz."

"Bu haftaki yarışa bakışımız da aynı. Yapabileceğimiz herşeyi yapacağız, kusursuz olmak için çalışacağız ve hafta sonu boyunca önümüze çıkabilecek her fırsatı değerlendirmek için çalışacağız."

Sepang'daki yarış sonrası şampiyona liderliğini eline geçiren İspanyol pilot Çin Grand Prix'i için belirlediği kesin bir hedef olmadığını ancak mümkün olan en iyi sonucu almak için mücadele edeceğini söyledi.

"Şu ya da bu pozisyonda bitirmek istiyorum gibi bir iddia ortaya atmayacağım çünkü bunlar üzerine zaman harcamaya değmeyecek tartışmalar."

"Yapabileceğimizin en fazlasını yapıp mümkün olduğunca fazla puan almalıyız. Karıncalarda bir işi yapmaya birgün başlar ve devam ettiğinde gelişeceğini bilir. Ben de böyle düşünüyorum. İstikrarla çalışırsanız gelişim kaçınılmazdır."

MERT4633
13-04-2012, 12:20
Michael Schumacher günün ikinci antrenman seansında zaman çizelgesinin en üstünde yer almayı başardı.

http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/04/merc-schu-shan-2012-4-470x313.jpg

Takımlar ilk seansta pistin kaygan oluşu nedeniyle ikinci antrenmanda yoğun programlar uyguladılar.

İlk seansın en hızlı ismi Lewis Hamilton ikinci seansın ilk bölümünde kaldığı yerden devam ederek en iyi zamanı elde etti.

Seansın ilk bölümünde hemen tüm pilotlar orta serlikte lastikleri tercih ederken Hamilton, Schumacher'den 0.134s daha hızlıydı.

Bir saatin sonuna gelirken Kobayashi üçüncü sırayı aldı ancak sonraki turunda fazla zorlayarak blokaj yaşadı ve lastiklerine hasar verdi.

Bu bölüme kadar büyük takımlardan yumuşak lastikle tur atan tek pilot Vettel oldu. Vettel ilk zaman turunda Hamilton'dan çeyrek saniye daha hızlı turlarken bir sonraki turunda da derecesini geliştirdi.

Bu bölümde yeni egzozla pistte olan Weber ise takım arkadaşından yaklaşık 0.3s daha yavaştı.

Red Bull'lardan kısa süre sonra taze yumuşak lastikleriyle piste çıkan Hamilton ve Schumacher'in tur zamanları süratle kendini belli etmeye başladı.

Schumacher ilk turunda 1:35.973s ile ilk turunda günün en hızlı zamanını elde ederken, Hamilton ilk sektörlerde en iyi zamanları elde etmesine karşın son sektörde zaman kaybederek 0.172s ile Alman pilotun gerisinde ikinci sırayı aldı.

Kobayashi'nin önünde beşinci ve altıncı sırada günü noktalayan Rosberg ve Button zamanlarını takım arkadaşlarıyla eşitleyemediler.

Paul di Resta sekizinci sıırayı alırken Nico Hulkenberg dokuzuncu Fernando Alonso ise Ferrari ile onuncu sırayı elde etti.

Pek çok pilot seans boyunca pist dışına çıkarken Petrov ve di Resta son virajın çıkışında spin attılar. Günün en önemli kazası ise Marussia sürücüsü Timo Glock'tan geldi. Alman pilot ilk virajda pist dışına çıkıp lastik bariyerlere çarptı. Ancak Marussia'nın burnu araç çarpmadan önce ayrıldı. Konu hakkında henüz bir açıklama gelmedi. Alman pilotun ellerinin ağrıdığı ancak önemli bir sorun olmadığı bildirildi.

İkinci antrenman seansı sonrası dereceler:
1. Michael Schumacher Mercedes 1m35.973 32
2. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m36.145s + 0.172 29
3. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m36.160s + 0.187 26
4. Mark Webber Red Bull-Renault 1m36.433s + 0.460 23
5. Nico Rosberg Mercedes 1m36.617s + 0.644 30
6. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m36.711s + 0.738 27
7. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 1m36.956s + 0.983 28
8. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m36.966s + 0.993 30
9. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 1m37.191s + 1.218 30
10. Fernando Alonso Ferrari 1m37.316s + 1.343 32
11. Sergio Perez Sauber-Ferrari 1m37.417s + 1.444 22
12. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 1m37.616s + 1.643 33
13. Kimi Raikkonen Lotus-Renault 1m37.836s + 1.863 30
14. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Ferrari 1m37.930s + 1.957 31
15. Romain Grosjean Lotus-Renault 1m37.972s + 1.999 25
16. Pastor Maldonado Williams-Renault 1m38.176s + 2.203 34
17. Felipe Massa Ferrari 1m38.293s + 2.320 30
18. Bruno Senna Williams-Renault 1m38.783s + 2.810 37
19. Heikki Kovalainen Caterham-Renault 1m38.990s + 3.017 36
20. Vitaly Petrov Caterham-Renault 1m39.346s + 3.373 19
21. Timo Glock Marussia-Cosworth 1m39.651s + 3.678 15
22. Pedro de la Rosa HRT-Cosworth 1m40.343s + 4.370 24
23. Charles Pic Marussia-Cosworth 1m40.753s + 4.780 30

MERT4633
14-04-2012, 10:16
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/04/merc-rosb-shan-2012-1.jpg
:super:
Row 1 1. Nico Rosberg 1’35.121
Mercedes
2. Michael Schumacher 1’35.691
Mercedes
Row 2 3. Kamui Kobayashi 1’35.784
Sauber
4. Kimi Raikkonen 1’35.899
Lotus
Row 3 5. Jenson Button 1’36.191
McLaren
6. Mark Webber 1’36.29
Red Bull
Row 4 7. Lewis Hamilton* 1’35.626
McLaren
8. Sergio Perez 1’36.524
Sauber
Row 5 9. Fernando Alonso 1’36.622
Ferrari
10. Romain Grosjean No time
Lotus
Row 6 11. Sebastian Vettel 1’36.031
Red Bull
12. Felipe Massa 1’36.225
Ferrari
Row 7 13. Pastor Maldonado 1’36.283
Williams
14. Bruno Senna 1’36.289
Williams
Row 8 15. Paul di Resta 1’36.317
Force India
16. Nico Hulkenberg 1’36.745
Force India
Row 9 17. Daniel Ricciardo 1’36.956
Toro Rosso
18. Jean-Eric Vergne 1’37.714
Toro Rosso
Row 10 19. Heikki Kovalainen 1’38.463
Caterham
20. Vitaly Petrov 1’38.677
Caterham
Row 11 21. Timo Glock 1’39.282
Marussia
22. Charles Pic 1’39.717
Marussia
Row 12 23. Pedro de la Rosa 1’40.411
HRT
24. Narain Karthikeyan 1’41
HRT

MERT4633
15-04-2012, 14:55
Formula 1'de sezonun 3. yarışı olan Çin Grand Prix'sinde gülen Mercedes pilotu Alman Nico Rosberg oldu.

http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/04/merc-rosb-shan-2012-62.jpg

Yarışı ilk 10 sırada bitiren pilotlar şöyle:
1. Nico Rosberg (Almanya) - Mercedes
2. Jenson Button (İngiltere) - McLaren-Mercedes
3. Lewis Hamilton (İngiltere) - McLaren-Mercedes
4. Mark Webber (Avustralya) - Red Bull-Renault
5. Sebastian Vettel (Almanya) - Red Bull-Renault
6. Romain Grosjean (Fransa) - Lotus-Renault
7. Bruno Senna (Brezilya) - Williams-Renault
8. Pastor Maldonado (Venezuella) - Williams-Renault
9. Fernando Alonso (İspanya) - Ferrari
10. Kamui Kobayashi (Japonya) - Sauber-Ferrari
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/04/mcla-hami-shan-2012-22.jpg

MERT4633
18-04-2012, 12:55
İspanyol pilot, normal şartlarda Ferrari'nin rakiplerinin geri kalmasından dolayı ancak dokuzuncu sırada bitirebildiği Çin GP sonrasında liderliğini kaybetmişti.

Ferrari'nin internet sitesindeki köşesine yazan Alonso, hem pistin Ferrari'ye uygun olmaması, hem de takımın iki yarış arasında ilerleme kaydedecek vaktinin olmamasından dolayı Sakhir'de daha da kötü bir sonuç alabileceklerini ifade etti.

Alonso, "Sakhir'de bizi, zorlu bir hafta sonunun daha beklediğinin çok iyi biliyorum" dedi.

İspanyol pilot, "Hem Scuderia'nın, hem de benim Bahreyn'de iyi bir geçmişim var. Takım burada dört kez zafer yaşadı. Benim üç zaferim var, bunlardan sonuncusu da Ferrari ile çıktığım ilk yarıştı. Fakat geçmiş birşey ifade etmiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Şampiyonada, lider Lewis Hamilton'ın sekiz puan gerisinde üçüncü sırada bulunan Alonso, buna karşın Ferrari'nin şampiyonluk mücadelesi dışında olmadığını ancak şanslarını devam ettirebilmek için hız açısından acilen kaydedeğer bir ilerleme sağlamak zorunda olduklarını dile getirdi.
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/04/alon-ferr-shan-2012-1.jpg

MERT4633
18-04-2012, 12:57
Raikkonen son yarış olan Çin GP'de son bölümlerde ikinci sırada yer alırken, pit stop stratejisi nedeniyle lastiklerini bitirmiş ve 14.lüğe kadar gerilemişti.

Öte yandan spora geri dönüşünün en iyi derecesini Malezya'da aldığı beşincilikle elde eden Raikkonen, takımın podyum mücadelesi verecek hıza sahip olduğunu Bahreyn'de kanıtlayabileceklerini düşünüyor.

"Bir podyum olabilir, hatta bana kalırsa şu ana kadar çıktığım her yarışta da olabilirdi. Buraya geldiğimizde arabanın ne kadar iyi olduğunu biliyorduk ama sorunları beklemiyorduk."

Raikkonen açıklamasında takım arkadaşı Grosjean için işe yarayan strateji nedeniyle hayal kırıklığı yaşamadığını da belirtti. Grosjean yarışı altıncı sırada bitirmişti.

"Bizim için en iyisi bu gibi görünüyordu ve Romain için işe yaradı. Eğer yine aynı verileri elde etsek, muhtemelen yine aynı şeyi yaparız. İşe yaramadı ama denemeden bilemezdik."
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/04/lotus-raik-shan-2012-6-886x590.jpg

MERT4633
18-04-2012, 12:59
Mercedes'in rakipleri Çin Grand Prix'inde Rosberg'in galibiyetiyle 'double DRS' sisteminin ne kadar işe yaradığını görseler de kopyalamak için aceleleri olmadığını belirttiler.

Üç yarışta da pole pozisyonu için mücadele eden Mercedes sürücüleri sistemin ne kadar etkili olduğunu kanıtladılar. Fakat takım bu kazancı Çin'de yarış galibiyetine çevirmeyi de başardı.

Çin Grand Prix'i öncesi protestosu reddilen Lotus'un ardından takımlar sistemi kopyalamak için karar vermenin eşiğine geldiler.

Red Bull takım patronu Christian Horner sistemi analiz ettiklerini ama kopyalamak için ne kadar işlerine yarayacağı noktasında olduklarını belirtti.

"Konu hakkında çok yazıldı, çizildi ve konuşuldu. Onlar sistemi optimize ettiler ve araçlarına uydurdular. Şimdi biz de kendi çözümlerimizi düşünüyoruz."

"Ancak her şeyde olduğu gibi bu parça için de mevcut paketimizde bir yer açmak gerekiyor. Herkesin arabasında ciddi bir zaman farkı yaratmayacak bir sistem bu."

McLaren takım patronu Martin Whitmarsh ise artık DRS ile ilgili ne yapıp ne yapamayacaklarının çok daha açık olduğunu söyledi.

"Bence DRS ile ilgili tartışmalar devam edecek ancak şimdi konu ile ilgili ne yapıp yapamayacağımızla ilgili bir aralık var ve biz bunu arabanın performansını arttırmak için kullanmaya çalışacağız."

FIA kararının spor adına iyi bir gelişme olduğunu belirten Ross Brawn sistem hakkında öncedende şüphesinin olmadığını söyledi.

"Bu herkes için iyi. Sanırım sistemi destekleyen ve karşı olan takımlar da mutludur. Biz de açıklık istiyoruz."

"Şimdi diğer takımlar ne yapmak istediklerine karar verebilirler. Bu spor için iyi bir gelişme.
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/04/x-merc-rosb-shan-2012-8-886x610.jpg

MERT4633
21-04-2012, 16:46
İki Red Bull aracı yarın piste aralarında Hamilton olarak ilk iki çizgide başlayacaklar.
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/04/redb-vett-bahr-2012.jpg

Mercedes ise antrenmanlardaki formuna rağmen sorunlu bir sıralama seansı yaşadı. Nico Rosberg son seansta attığı tek turla yalnızca beşinci olabilirken, Michael Schumacher Q1'den öteye gidemedi.

Red Bull Q3'ün ilk hızlı turunu atarken, aracında daha fazla hız bulan Vettel 1:32.422s ile ilk sırayı almayı başardı. Hamilton ise küçük bir farkla Webber'i üçüncülüğe itti ve Button dördüncü sırayla ilk dördü tamamladı.

Fernando Alonso Q3'te zaman turu atmayıp yarın istediği lastikle başlama hakkını elde etti.

Son turunda ilk iki sektörde hızlı zamanlar yapan Rosberg'in son virajda yaptığı hata kendisine ancak beşinciliği getirirken, Daniel Ricciardo kariyerinin en iyi sıralama pozisyonu olan altıncı sırayı elde etti.

Önceki seansta attığı turla takım arkadaşı Raikkonen'in elenmesine neden olan Romain Grosjean 7. , Perez ise sekizinci sırayı almayı başardı.

Alonso ve Paul di Resta ise 9 ve onuncu sırada yer alacaklar.

Michael Schumacher'in ise Q1'de tekrar piste çıkamamasının sebebi açılmayan DRS'si olarak açıklandı.

Williams zor bir seans yaşarken Maldonado KERS'i bozulduğu için Q2'de piste çıkmadı.
Poz Pilot Takım Zaman Fark
1. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m32.422s
2. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m32.520s
3. Mark Webber Red Bull-Renault 1m32.637s
4. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m32.711s
5. Nico Rosberg Mercedes 1m32.821s
6. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 1m32.912s
7. Romain Grosjean Lotus-Renault 1m33.008s
8. Sergio Perez Sauber-Ferrari 1m33.394s
9. Fernando Alonso Ferrari no time
10. Paul di Resta Force India-Mercedes no time
Q2 sonuçları Fark
1. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m33.209s
2. Nico Rosberg Mercedes 1m33.219s + 0.010
3. Romain Grosjean Lotus-Renault 1m33.246s + 0.037
4. Mark Webber Red Bull-Renault 1m33.311s + 0.102
5. Fernando Alonso Ferrari 1m33.403s + 0.194
6. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m33.416s + 0.207
7. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m33.510s + 0.301
8. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m33.527s + 0.318
9. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 1m33.556s + 0.347
10. Sergio Perez Sauber-Ferrari 1m33.660s + 0.451
11. Kimi Raikkonen Lotus-Renault 1m33.789s + 0.580
12. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 1m33.806s + 0.597
13. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 1m33.807s + 0.598
14. Felipe Massa Ferrari 1m33.912s + 0.703
15. Bruno Senna Williams-Renault 1m34.017s + 0.808
16. Heikki Kovalainen Caterham-Renault 1m36.132s + 2.923
Q1 sonuçları Fark
1. Sergio Perez Sauber-Ferrari 1m33.814s
2. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 1m33.988s + 0.174
3. Mark Webber Red Bull-Renault 1m34.015s + 0.201
4. Romain Grosjean Lotus-Renault 1m34.041s + 0.227
5. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 1m34.131s + 0.317
6. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m34.308s + 0.494
7. Felipe Massa Ferrari 1m34.372s + 0.558
8. Bruno Senna Williams-Renault 1m34.466s + 0.652
9. Kimi Raikkonen Lotus-Renault 1m34.552s + 0.738
10. Nico Rosberg Mercedes 1m34.588s + 0.774
11. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 1m34.601s + 0.787
12. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m34.624s + 0.810
13. Pastor Maldonado Williams-Renault 1m34.639s + 0.825
14. Fernando Alonso Ferrari 1m34.760s + 0.946
15. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m34.792s + 0.978
16. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m34.813s + 0.999
17. Heikki Kovalainen Caterham-Renault 1m34.852s + 1.038
18. Michael Schumacher Mercedes 1m34.865s + 1.051
19. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Ferrari 1m35.014s + 1.200
20. Vitaly Petrov Caterham-Renault 1m35.823s + 2.009
21. Charles Pic Marussia-Cosworth 1m37.683s + 3.869
22. Pedro de la Rosa HRT-Cosworth 1m37.883s + 4.069
23. Timo Glock Marussia-Cosworth 1m37.905s + 4.091
24. Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 1m38.314s + 4.500

alacakaranlık
22-04-2012, 17:58
Burayı karıştırırken buldum güzel paylaşımlar olmuş aklıma 2010 yılı sezonu renault firmasının yaptığı tahmin yarışması geldi tam 1 sezon dünya çapında kaç milyondu hatırlayamacağım katılım vardı ve ben dünya 3. Oldum ödül olarak antalya rixos lares te 1 hafta çift kişilik tatil verdiler ne günlerdi çok eğlenmiştim allah razı olsun firmadan ondan önceki senede 2009 yılında dünya 11.oldum lap top verdiler ufak hediyelerde çabası(foto.mak.-kol saati-mp3 çalar falan filan...) ama artık onlarda ekonomik krizin etkisinde kaldı herhalde f1 renault 2 senedir hiçbir organizasyon yapmıyorlar benimde haliyle bu sene ilgim epey azaldı umarım böyle organizasyonları tekrar yaparlar ve bizler yine f1 e olan ilgimiz artar...

MERT4633
22-04-2012, 19:43
Bahreyn'de postalların gölgesinde F1
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/04/redb-vett-bahr-2012-7.jpg

F1'de sezonun dördüncü yarışı olan Bahreyn Grand Prix'ini yarışa ilk cepte başlayan son iki yılın şampiyonu Sebastian Vettel kazandı.

Sezonun dördüncü yarışı olan Bahreyn Grand Prix’sine yıla istediği gibi başlayamayan Vettel ilk cepte start aldı. Sorunsuz bir kalkışın ardından birinci sıradaki yerini korumayı başaran Alman pilot pitlere kadar rahat bir yarış geçirdi. Lotus’un Fransız pilotu Gorsjean ise harika bir başlangıç yaptığı yarışta yaptığı seri ataklarla ikinciliğe kadar yükseldi. Bahreyn’de ikinci cebi alan Hamilton ise, pitte yaklaşık yarım dakika kalarak büyük vakit kaybetti.

Vettel her geçen tur aradaki farkı biraz daha açarken, Lotus pilotları Raikkonen ve Grosjean ikinci ve üçüncü cepleri alırken Force İndia’dan Ri Resta ise dördüncü sıranın sahibi oldu. Vettel’in takım arkadaşı Webber, Force India pilotu üzerinde yarattığı baskının mükafatını 30. turda aldı ve dördüncülüğe çıktı.
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/04/lotu-raik-bahr-2012-21.jpg
34. turda Raikkonen en hızlı tura imza atarak Vettel ile arasındaki farkı kapattı. 36’da ise Fin pilot ilk geçiş denemesini yapsa da son iki yılın şampiyonu pozisyonunu korudu.Pitlerde de sorun yaşamayan ikili yarışı bu sırayla tamamladı. Poyduma çıkan son isim ise Grosjean oldu. Öte yandan sezon başından beri eleştirilen Ferrari pilotu Massa ise puan ile tanıştı.
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/04/lotu-gros-bahr-2012-2.jpg

MERT4633
22-04-2012, 19:47
Yarış sonuçları:
1. Vettel Red Bull-Renault 1h35:10.990
2. Raikkonen Lotus-Renault + 3.300
3. Grosjean Lotus-Renault + 10.100
4. Webber Red Bull-Renault + 38.700
5. Rosberg Mercedes + 55.400
6. Di Resta Force India-Mercedes + 57.500
7. Alonso Ferrari + 57.800
8. Hamilton McLaren-Mercedes + 58.900
9. Massa Ferrari + 1:04.900
10. Schumacher Mercedes + 1:11.400
11. Perez Sauber-Ferrari + 1:12.700
12. Hulkenberg Force India-Mercedes + 1:16.500
13. Vergne Toro Rosso-Ferrari + 1:30.300
14. Kobayashi Sauber-Ferrari + 1:33.700
15. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 1 lap
16. Petrov Caterham-Renault + 1 lap
17. Kovalainen Caterham-Renault + 1 lap
18. Button McLaren-Mercedes + 1 lap
19. Glock Marussia-Cosworth + 2 laps
20. De la Rosa HRT-Cosworth + 2 laps
21. Karthikeyan HRT-Cosworth + 2 laps
22. Senna Williams-Renault + 3 laps

En hızlı tur: Vettel, 1:36.379

Yarış dışı/Klasmana giremeyenler
Maldonado Williams-Renault 26
Pic Marussia-Cosworth 25


Dünya Şampiyonası puan durumları:
1. Vettel 53 1. Red Bull-Renault 101
2. Hamilton 49 2. McLaren-Mercedes 92
3. Webber 48 3. Lotus-Renault 57
4. Button 43 4. Ferrari 45
5. Alonso 43 5. Mercedes 37
6. Rosberg 35 6. Sauber-Ferrari 31
7. Raikkonen 34 7. Williams-Renault 18
8. Grosjean 23 8. Force India-Mercedes 17
9. Perez 22 9. Toro Rosso-Ferrari 6
10. Di Resta 15
11. Senna 14
12. Kobayashi 9
13. Vergne 4
14. Maldonado 4
15. Hulkenberg 2
16. Schumacher 2
17. Massa 2
18. Ricciardo 2

MERT4633
22-04-2012, 19:55
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/04/ferr-alon-bahr-2012-2.jpg
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/04/mcla-hami-bahr-2012-3.jpg
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/04/ferr-alon-bahr-2012-11.jpg
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/04/mcla-butt-bahr-2012-21.jpg
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/04/ferr-mass-bahr-2012-31.jpg
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/04/lotu-raik-bahr-2012-51.jpg

MERT4633
02-05-2012, 17:46
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2010/10/alon_ferr_kore_2010-4.jpg

MERT4633
02-05-2012, 17:48
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/04/merc-rosb-bahr-2012-61.jpg

MERT4633
10-05-2012, 19:56
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/04/redb-vett-shan-2012-2.jpg

MERT4633
13-05-2012, 16:59
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/08/will_mald_spaf_2011-4.jpg

Müthiş bir yarış sonrasında son pit stoplarda Alonso'yu geride bırakan Pastor Maldonado, yarışın sonuna dek liderliğini sürdürmeyi başardı ve kariyerinin ilk Grand Prix galibiyetine uzandı Son turlara çok yakın giren Williams ve Ferrari yarış boyu çok küçük farklarla birbirlerini takip ettiler.
Ancak son turlarda lastikleri iyice aşınan Alonso farkı kapatmayı başaramadı ve Maldonado zirveye adını yazdırmayı başardı


İspanya Grand Prixi Sonuçları:
1. Maldonado Williams-Renault 1h39:09.145
2. Alonso Ferrari + 3.195
3. Raikkonen Lotus-Renault + 3.884
4. Grosjean Lotus-Renault + 14.799
5. Kobayashi Sauber-Ferrari + 1:14.641
6. Vettel Red Bull-Renault + 1:17.576
7. Rosberg Mercedes + 1:27.919
8. Hamilton McLaren-Mercedes + 1:28.100
9. Button McLaren-Mercedes + 1:25.200
10. Hulkenberg Force India-Mercedes + 1 lap
11. Webber Red Bull-Renault + 1 lap
12. Vergne Toro Rosso-Ferrari + 1 lap
13. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 1 lap
14. Di Resta Force India-Mercedes + 1 lap
15. Massa Ferrari + 1 lap
16. Kovalainen Caterham-Renault + 1 lap
17. Petrov Caterham-Renault + 1 lap
18. Glock Marussia-Cosworth + 2 laps
19. De la Rosa HRT-Cosworth + 3 laps

En hızlı Tur: Grosjean, 1:26.250

MERT4633
13-05-2012, 17:45
http://www.youtube.com/watch?v=HxfytC6XlGY&hd=1

MERT4633
16-05-2012, 21:10
http://www.youtube.com/watch?v=DNgKfhHPCDM&hd=1

MERT4633
16-05-2012, 21:12
http://www.youtube.com/watch?v=t248Z_kkars

MERT4633
16-05-2012, 21:13
http://www.youtube.com/watch?v=OlA3yVizJko

MERT4633
21-05-2012, 14:55
Lotus takım patronu Eric Boullier, takımın 500'ncü yarışına çıkacağı Monako Grand Prix'de zafer kazanmak istediğini belirterek, bunun, takım tarihi için böylesine önemli bir günde harika bir başarı olacağını söyledi.

Boullier, "Formula 1 tacının mücevheri" olan Monako'daki bu benzersiz yarışta 500'ncü grand prix'lerini kutlayacaklarını vurguladı.

Enstone merkezli takım, Monte Carlo caddelerinde dört kez podyumun tepesine çıktı. Bunlar Renault ile 2004 ve 2006 yıllarında sırasıyla Jarno Trulli ve Fernando Alonso ile gerçekleşti. Takım Benetton zamanında da 1994 ve 1995 yıllarında Michael Schumacher ile iki kez zafer kazandı.

Boullier, "Tarihi olarak Enstone takımları Monako'da iyi bir performans sergilemişlerdir. Fakat geçtiğimiz yıl burada güçlü değildik, o yüzden Monte Carlo için yeniden çalışmak zorunda kalabiliriz. Takım ve pilotlar açısından herkes kazanmaya hazır" dedi.

Boullier ayrıca, "Aracın hemen her yönüne bakıyoruz. Hepmizi hedeflerimizi başarmaya müthiş derecede odaklanmış durumdayız. Burada bir galibiyet müthiş birşey olur" ifadelerini kullandı.

MERT4633
21-05-2012, 16:29
'Monako gibisi yok'

Son iki yarışta aldığı iki podyumun ardından en ünlü geri dönüş hikayelerine aday olacak bir performansa imza atan Kimi Raikkonen, gözünü Monako GP'ye dikti.

Barcelona senin üst üste aldığın ikinci podyum oldu. Kendi perspektifinden baktığında bu nasıl bir duygu?

Açıkcası biraz memnuniyetsizdim. Yarışın başında daha hızlı olacağımı düşünüyordum. Sonlara doğru iyiydik ancak başta bu kadar yavaş kalmamız yarışı kazanamama sebebimiz oldu. Ancak sonlarda iyi bir hızımız olduğunu gösterdik.

Yarışın sonlarına doğru adeta uçuyordun. Fernando'yu yakalamak için yapılabilecek başka ne vardı?

Yarışın sonunda hızlı olabilecek bir strateji izledik ve eğer daha uzun bir yarış olsaydı kazanabilirdik. Ancak daha uzun bir yarışta rakiplerimizde daha farklı davranabilirdi. Elimden geleni yapıp 20 saniye kazanmak iyi hissettirdi. Birazcık daha yol gidebilsek kesinlikle kazanabilirdik. Sonuçta bu bir yarış ve oldukça iyi puanlar alabildik.

İkincilik ve Üçüncülük elde ettin. Şimdi sırada bir birincilik mi var?

2 podyum alabilmek bile oldukça keyif verdi. Ancak kazanabiliyorsanız kazanmalısınız. Her yarışta en azından iyi bir pozisyon için savaşmak şart. Önemli olan doğru yolda çalışmak. İyi bir pozisyondayız ve ilerliyoruz. Daha iyi bir aracımız olacak.

Monako'dan beklentilerin ne durumda?

Monako farklı ve tahmin edilemez bir pist. Takım oldukça iyi çalışıyor ve ilerliyor ancak kazanamadığınız sürece %100 memnun olamazsınız. Bu son derece normal. Takım adına memnunum.

Monako GP'yi nasıl tanımlarsın?

Pistleri kategorilere ayırmak bence son derece saçma. Monako diğer tüm pistlerden ayrı bir yerde ve of Monte Carlo caddelerinde yarışabilmek ayrı bir keyif. Temiz bir haftasonu geçirmek ise neredeyse imkansız.

Monako 2005'i kazandın. Nasıl bir duyguydu?

Ancak o yarışı kazandığınız zaman orayı kazanmanın nasıl bir duygu olduğunu idrak edebilirsiniz. 2005 özel bir zaferdi ve eminim ki tekrar kazandığımda da o duyguyu hissedeceğim.

Haftasonundan beklentilerin neler?

Sıralamalara odaklanmak zorundayız. Önde başlamak oldukça önemli. E20 oldukça hızlı bir araç ancak umalım ki Monako'da en hızlılardan biri olsun.

MERT4633
21-05-2012, 16:30
Pirelli'nin bu yıl daha agresif lastik seçenekleri sunması sayesinde bu sezon ilk beş yarışta beş farklı takım podyumun tepesine çıktı. İtalyan lastik üreticisi, bu hafta sonu da yine sonucu önceden tahmin edilemeyen bir yarış öngörüyor.

http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/05/hami_mcla_monaco_2011_41.jpg

Pirelli Motorsporları Sorumlusu Paul Hembery, Monako'da yumuşak ve süper yumuşak lastik seçenekleri ile takımların farklı taktikler uygulayabileceğini belirterek, seyircilerin heyecan verici bir yarışa daha hazır olmalarını istedi.

Hembery, "Oldukça heyecan verici bir yarış olacak. Monte Carlo iyi bir çekiş gerektiren bir pist. Bu tür koşullar için çok iyi tercihler olan, yumuşak ve süper yumuşak lastikler getireceğiz" dedi.

Hembery, "Bahreyn'de Lotus'un, yavaş virajlarda çok iyi bir yol tutuşuna sahip olduğunu gördük. O yüzden burada yine Lotus'un güçlü bir yarış çıkarabileceğini düşünebilirsiniz. Williams da iyi bir sıçrama gerçekleştirdi" diye konuştu.

Takımların kaç pit stoplu stratejiler belirleyiceklerini bilmediğini belirten Hembery, ancak bir, iki veya üç pit stoplu çok değişken stratejilerin uygulanacağını düşündüğünü söyledi.

Geçtiğimiz sene zafer mücadelesi yapan Sebastian Vettel, Jenson Button ve Fernando Alonso farklı stratejilerle yarışmıştı.

MERT4633
26-05-2012, 16:37
Monako Grand Prix'inde sıralama turlarının en hızlı ismi olmayı başararak kariyerinin 69. pole pozisyonunu elde etti ancak aldığı ceza nedeniyle yarın yarışta ilk sırayı Webber alacak.
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/02/mercedes_w03_2012_7.jpg
Schumacher ilk turunda beşinciliği elde etmişti ancak Alman pilotun son saniyelerdeki çabası ve 1:14.301s'lik tur zamanı efsane pilota uzun yılların ardından bir kez daha pole pozisyonunu getirdi.

Schumacher Barselona'daki kaza nedeniyle aldığı ceza sonucu yarışa beş sıra geriden ancak temiz taraftan kalkacak.

Schumacher'in takım arkadaşı Nico Rosberg ise üçüncü sırayı aldı ancak Webber'in ilk sıraya yükseldiği gibi o da ilk çizgiden başlayacak.

Lewis Hamilton, Romain Grosjean'ın önünde dördüncü sırayı elde ederken, İngiliz pilot son turda yaptığı hatayla pole şansını kaybetti.

Fernando Alonso ve Massa, pole mücadelesinin uzağında kalırken, altıncı ve yedinci oldular ancak Massa sezonun en iyi grid pozisyonunu elde etti.
Monako Grad Prix Sıralama Sonuçları:

1. Michael Schumacher Mercedes 1m14.301s
2. Mark Webber Red Bull-Renault 1m14.381s
3. Nico Rosberg Mercedes 1m14.448s
4. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m14.583s
5. Romain Grosjean Lotus-Renault 1m14.639s
6. Fernando Alonso Ferrari 1m14.948s
7. Felipe Massa Ferrari 1m15.049s
8. Kimi Raikkonen Lotus-Renault 1m15.199s
9. Pastor Maldonado Williams-Renault 1m15.245s
10. Sebastian Vettel Red Bull-Renault NO TİME:super:

MERT4633
27-05-2012, 18:31
Mark Webber, kaygan pist koşullarında uzun süre beş pilotu arkasında tutmayı başararak Monako Grand Prix'inde sezonun altıncı farklı galibi olmayı başardı ve Formula 1 tarihine geçecek bir yarışı kazandı.

Bu yarışla birlikte Red Bull bu sezon iki yarış kazanan ilk takım oldu.

Mercedes pilotu Rosberg ikinci sırayı alırken, Fernando Alonso beşinci sırada başladığı yarışta podyumun son basamağına çıkmayı başardı.

Lewis Hamilton ve Felipe Massa'da yarışın birbirine çok yakın ilk altı sırasının sonunda yer aldılar.

Pole'den başlayan Webber, yeni lastiklere daha önce geçen Rosberg'e rağmen iyi bir stratejiyle önde kalmayı başardı.

Bütün öğleden sonrayı tehdit eden yağmur ihtimali son sekiz turda gerçekleşecek gibi görünmesine rağmen esas etkisini yarış bittikten sonra gösterdi ama yağmur ihtimali kesinlikle yaırş üzerinde taktiksel olarak önemli bir etki yaptı.

Yarışın başında yavaş bir start alan Grosjean, Michael Schumaher'e çarparak ön süspansiyonunu kırdı ve yarış dışı kaldı.

İlginç şekilde ön sıradaki pilotların kurtulmayı başardığı kazada, Kobayashi, Maldonado ve de la Rosa yarış dışı kaldı.

Aracı hasar almayan ve yarışa devam eden Schumacher yedinci sırada ve önündeki pilotlarla arayı kapatmaya başlamışken yakıt basıncı sorunu yaşayarak yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

Schumacher'in yerine yükselen Jean Eric Vergne ise takımı geçiş lastikleri takmaya karar verince çok yüksek olan puan alma şansını kaybetti.

Force India'da di Resta ve Hulkenberg yedi ve sekizinci sıraları alarak iki araçla da puan alırken, Kimi Raikkonen dokuzuncu, Bruna Senna ise onuncu sırayı aldı.

Jenson Button gerilerde gelişim gösteremezken, İngiliz pilot, Kovalainen ile temasında attığı spinden sonra yarışa devam edemedi.
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/02/redb_rb8_webb_2012-21.jpg

2012 Monako GP Sonuçları:

1. Webber Red Bull-Renault 1h46:06.557
2. Rosberg Mercedes + 0.643
3. Alonso Ferrari + 0.947
4. Vettel Red Bull-Renault + 1.343
5. Hamilton McLaren-Mercedes + 4.101
6. Massa Ferrari + 6.195
7. Di Resta Force India-Mercedes + 41.500
8. Hulkenberg Force India-Mercedes + 42.500
9. Raikkonen Lotus-Renault + 44.000
10. Senna Williams-Renault + 44.500
11. Perez Sauber-Ferrari + 1 tur
12. Vergne Toro Rosso-Ferrari + 1 tur
13. Kovalainen Caterham-Renault + 1 tur
14. Glock Marussia-Cosworth + 1 tur
15. Karthikeyan HRT-Cosworth + 2 tur


Dünya Şampiyonası Klasmanı / 6. yarış:

Pilotlar: Markalar:
1. Alonso 76 1. Red Bull-Renault 146
2. Vettel 73 2. McLaren-Mercedes 108
3. Webber 73 3. Ferrari 86
4. Hamilton 63 4. Lotus-Renault 86
5. Rosberg 59 5. Mercedes 61
6. Raikkonen 51 6. Williams-Renault 44
7. Button 45 7. Sauber-Ferrari 41
8. Grosjean 35 8. Force India-Mercedes 28
9. Maldonado 29 9. Toro Rosso-Ferrari 6
10. Perez 22
11. Di Resta 21
12. Kobayashi 19
13. Senna 15
14. Massa 10
15. Hulkenberg 7
16. Vergne 4
17. Schumacher 2
18. Ricciardo 2
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/02/redb_rb8_webb_2012-31.jpg

MERT4633
29-05-2012, 12:31
http://www.youtube.com/watch?v=nMc8qy6U1o0

MERT4633
31-05-2012, 14:42
http://www.youtube.com/watch?v=HyEFltz_V1I&hd=1

MERT4633
01-06-2012, 20:59
http://www.youtube.com/watch?v=4U5iOJdAQp4&hd=1

MERT4633
02-06-2012, 11:28
http://www.youtube.com/watch?v=1dhnXFUckqk&hd=1

MERT4633
04-06-2012, 21:30
http://www.youtube.com/watch?v=DgWc7Z6D1no&t=4s

MERT4633
12-06-2012, 21:50
http://vimeo.com/43882790

MERT4633
24-06-2012, 20:47
Cumartesi günü yaplan sıralama turlarında yalnızca 11. sırayı elde eden Fernando Alonso, yarış öncesi kazanma şansının çok az olduğunu söylemişti.

Beklenenin aksine inanılmaz heyecana sahne olan Avrupa GP'de güvenlik aracı periyoduyla 3.lüğe kadar yükselmiş olan Alonso, Vettel'in 35. turda mekanik arıza ile yarış dışı kalması üzerine zirveyi ele geçirdi ve damalı bayrağı en önde geçmeyi başardı.

Vatandaşları önünde inanılmaz bir zafer elde eden Alonso, duygularını tarif etmekte zorlandı.

"Şu an hissettiklerimi kelimelerle anlatmaya çalışmak çok zor. Ülkende kazanmak her zaman eşsiz ve özeldir. 2006'da Renault ile Barcelona'da kazandığım anı hala hatırlıyorum. Şimdi aynısını Valencia'da bu özel takım, Ferrari ile başardık. Bütün tribünler Ferrari ve İspanya bayraklarıyla doluydu. Avrupa Futbol Şampiyonası da var ve bu galibiyetin önemi İspanyol'lar daha da fazlalaştı. Şu an bir İspanyol sporcu olmaktan gurur duyuyorum. Duygusal anlamda bu yarış kariyerimdeki en özel galibiyet. Bunun yerini hiçbir şey tutamaz."

"Belki beklenmeyen sonuçlar gördünüzama spor böyle bir şey. Motorsporları ise bu olasılığın en fazla olduğu dal. Mekanikerler, frenler, lastikler, motorlar. Her an her şey olabilir. Bu Formula 1."

http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/06/y-ferr-alon-vale-2012-470x313.jpg

Kimi: Lotus kazanmış olmalıydı

http://www.lotusf1team.com/local/cache-gd2/c28e275ef304faa6724508fe64dc7a54.jpg
http://www.lotusf1team.com/local/cache-gd2/b4ffdf60e949d621e34a7e087b56b83e.jpg

Lotus, bu yıl benzer özellikteki pist koşullarında gösterdeği performans ve Valencia tecrübesi dikkate alındığında, mücadele öncesi yarışın favorisi olarak gösteriliyordu.

Romain Grosjean, ikinci sırada Fernando Alonso ile mücadelesine şanssız bir şekilde son vermek zorunda kalınca, Lotus'un kazanma ihtimali de ortadan kalkmış oldu. Kimi Raikkonen ise yarışı kazanmak için Alonso için ciddi bir tehdit oluşturamadı.

Raikkonen yaptığı açıklamamda, "Bugün kazanacak hıza sahip değildik. Sonuçta ikincilik iyi, fakat istediğimiz sonuç değil" ifadesini kullandı.

Fin pilot, "Yarışa iyi bir startla başladık, fakat daha sonra ilk virajda Maldonado'nun blokajıyla karşılaştım, bundan dolayı birkaç sıra kaybettim, dolayısıyla öndeki grubun arasına giremedim" dedi.

Lotus pilotu ayrıca, "Daha sonra bu durumu telafi ettik, önümüzdeki pilotlarla oldukça sıkı bir mücadele oldu, sollamalar gerçekleşti" diye konuştu

MERT4633
11-07-2012, 12:45
http://www.youtube.com/watch?v=LuDN2bCIyus&hd=1

MERT4633
13-07-2012, 11:08
http://www.youtube.com/watch?v=btViXvIDsi0&hd=1

MERT4633
13-07-2012, 11:27
http://www.youtube.com/watch?v=4TshFWSsrn8&hd=1

MERT4633
13-07-2012, 11:28
http://www.youtube.com/watch?v=HQ7R_buZPSo&hd=1

MERT4633
28-07-2012, 16:15
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/07/mcla-hami-hung-20121-886x590.jpg

1. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m20.953s
2. Romain Grosjean Lotus-Renault 1m21.366s + 0.413
3. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m21.416s + 0.463
4. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m21.583s + 0.630
5. Kimi Raikkonen Lotus-Renault 1m21.730s + 0.777
6. Fernando Alonso Ferrari 1m21.844s + 0.891
7. Felipe Massa Ferrari 1m21.900s + 0.947
8. Pastor Maldonado Williams-Renault 1m21.939s + 0.986
9. Bruno Senna Williams-Renault 1m22.343s + 1.390
10. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 1m22.847s + 1.894

ayhan53
29-07-2012, 16:42
o9limpiyat arası yokmu

MERT4633
29-07-2012, 20:15
Lewis Hamilton, Kanada'dan sonra ilk kez zafere uzanırken yarışın ikinci bölümünde Kimi Raikkonen ile giriştiği mücadele, geçişin çok zor olduğu yarışın belki de en hareketli anlarına sahne oldu.
2012 Macaristan Grand Prix Yarış Sonucu:
1. Hamilton McLaren-Mercedes 1h41:05.503
2. Raikkonen Lotus-Renault + 1.032
3. Grosjean Lotus-Renault + 10.518
4. Vettel Red Bull-Renault + 11.614
5. Alonso Ferrari + 26.653
6. Button McLaren-Mercedes + 30.243
7. Senna Williams-Renault + 33.899
8. Webber Red Bull-Renault + 34.458
9. Massa Ferrari + 38.300
10. Rosberg Mercedes + 51.200
11. Hulkenberg Force India-Mercedes + 57.200
12. Di Resta Force India-Mercedes + 1:02.800
13. Maldonado Williams-Renault + 1:03.6
14. Perez Sauber-Ferrari + 1:04.4
15. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 1 Tur
16. Vergne Toro Rosso-Ferrari + 1 Tur
17. Kovalainen Caterham-Renault + 1 Tur
18. Kobayashi Sauber-Ferrari + 2 Tur
19. Petrov Caterham-Renault + 2 Tur
20. Pic Marussia-Cosworth + 2 Tur
21. Glock Marussia-Cosworth + 3 Tur
22. De la Rosa HRT-Cosworth + 3 Tur

En hızlı Tur: Vettel, 1:24.136s

http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/07/a-start-hami-hung-2012-0.jpg
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/07/w-mcla-hami-hung-2012-1.jpg

MERT4633
29-07-2012, 20:17
olimpiyat arası yokmu
12-- 02 Eylül 2012
Spa-Francorchamps



http://www.turkiyef1.com/site_media/images/circuits/belcika.png
1AY HOLİDAY VAR

ayhan53
30-07-2012, 15:35
hamilton toparlamaya başlamış

ayhan53
09-08-2012, 21:44
ses soluk yok formulacılarda tatile çıkmış

MERT4633
10-08-2012, 12:06
Japon üreticiden bu sabah gelen açıklamaya göre Valentino Rossi, sezon sonunda takımı Ducati'den ayrılarak 2013 yılında Yamaha adına yarışacak.

Ducati de bu sabah bir açıklama yaparak, iki yılda yalnızca iki podyum elde eden ve yarış galibiyetine ulaşamayan İtalyan sürücüsünün sezon sonunda takımdan ayrılacağını doğruladı.

Rossi 2004 yılında Honda'dan ayrılarak geçtiği Yamaha'da kariyerinin başarılı bir bölümüne imza atmıştı.

Japon üreticiyle Rossi'nin işbirliği dokuz kez dünya şampiyonu 'The Doctor' lakaplı İtalyan sürücüye 46 yarış zaferi ve 2004, 2005, 2008, 2009 yıllarında tam dört dünya şampiyonluğu getirmişti.

İtalyan sürücü Yamaha ile iki yıllık sözleşmeye imza attı.

http://lh4.ggpht.com/_F0PO6B4B-PM/TD6OtLI5riI/AAAAAAAABC8/249EthiE9pA/ptp_rnd8.png

ayhan53
12-08-2012, 10:52
motor sporlarından motosikletemi geçtin:)

MERT4633
16-08-2012, 14:21
Habertürk gazetesine konuşan Ecclestone, hem takımların, hem de FIA ve FOA'nın Türkiye'den "memnun" olduğunu söyledi.

AP ajansında da yer alan haberde Ecclestone, katılım ücreti meselesine işaret ederek, "Bu problemi çözebilirsek, Türkiye yendien F1 takvimine döner" şeklinde konuştu.

2005-2011 yılları arasında Türkiye GP'ye ev sahipliği yapan İstanbul Park, Ecclestone'ın katılım ücretini iki katına çıkarması ve Türkiye'nin de bunu ödemeye yanaşmaması üzerine takvimden çıkarılmıştı.

Yunanistan Türkiye'den yardım istedi

Bu arada ekonomik kriz içinde bulunan Yunanistan, F1 adaylığı için Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı ve Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mümtaz Tahincioğlu'ndan yardım istedi.

Pist inşasının düşünüldüğü Pire şehrinin Drapetsona ilçesi belediyesinin internetteki resmi sitesine göre, Belediye Başkanı Lukas Canis, İstanbul'daki Formula 1 pistinin “beyni” saydığı Tahincioğlu ile sürekli temasta. Atina'da bulunan Tahincioğlu, belediyenin pist projesini inceledi ve “Monaco ile Valencia arasında bir pist olabilir” dedi.

Tahincioğlu ayrıca, Türk işadamlarının da Drapetsona'da yarış pisti inşa edilmesine ilgi gösterdiğini belirtti, ancak öncelikle Yunan hükümetinin bürokratik engelleri çözecek inisiyatifleri üstlenmesi gerektiğini vurguladı.:super::super::super::super::halayci::ha layci::halayci::halayci:

ayhan53
20-08-2012, 08:33
Sadece para mı?

Selim Şengüdüz · Tarih: 19 Ağustos 2012

Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone sezon ortasında yine kendine has bir gündem belirleme yoluna gitti ve Türkiye GP’si ile ilgili açıklamalarda bulundu…

Türkiye GP’si bilindiği gibi Formula 1 takviminden öyle ya da böyle çıkartıldı. Takvimden çıkarılışının da tek nedeni olarak yıllık ücretin ödenmemesi olarak gösterildi.

Elbette kapalı kapılar arkasında ne gibi gelişmelerin yaşandığı bilmiyoruz. Bunun sebebinin sadece ücrete dayandırılmasının Formula 1 dünyasında samimi karşılanmadığı da tahmin ediyoruz.

İstanbul Park’ın önemi ve değeri açısından sadece “150.000 km’lik bir asfalt atılarak pist inşa edildi” desek sanırım işin boyutunun ne kadar önemli olduğunu görebiliriz.

Evet öyle ya da böyle artık takvimde yokuz ama Ecclestone’a göre yine takvimde olabiliriz! Peki nasıl?

Ücret ile ilgili sorunları sanki biz bilmiyoruz da Ecclestone bunun açıklamasını yapıyor ve belirtiyor. Hatta kısaca “ücreti ödeyin, yarışı düzenleyin” kadar basit bir olaya bağlıyor.
Nedense.

Şu an biz parayı ödesek 2013 sezonu takviminde yerimizi alabilecek miyiz?
Cevap, sanırım hayır olacak. Çünkü takvime girmek o kadar da kolay değil, çıkmak çok daha basit.

O zaman Ecclestone, işler bu kadar kolaysa neden bizi takvimden çıkarttı? Her zaman belirttiğim gibi sorun sadece ücret değil.

Neredeyse her sezon İstanbul Park’ta yaşananlar bambaşka boyutta yaşandı. Belirttiğim konuları lütfen hatırlayınız.

Türkiye GP’si podyumunda kupa töreni sırasında kupayı vermesi gereken kişinin adı FIA Yönetimine yanlış verildi ve FIA bunun üzerine ülkemize 5 milyon dolar ceza kesti…

Bunun ardından, takvimden çıkmamızın nedeni ve kopma noktası 2009 sezonunda yaşandı.

Her zaman Türkiye GP’si öncesi ve sonrası ülkemizin menfaatleri doğrultusunda nelerin yapılması gerektiğini belirtmeye çalışıyorum. Ama nedense bu yazılarımın birkaçı bile gerçekleşmiyor ama yarış sırasında benim yazdığım analizler işleniyor. Tabii bu cümle mutlaka gerçekleşmesi gerekiyor diye algılanmasın, ben sadece olayı önceden tahmin edip ve aklın yolu bir stratejileri ile belirtiyorum. İster uygulasınlar, ister uygulamasınlar ama FIA Yönetimi ve Ecclestone bu dediklerimi görüyor ve ceza yaptırımı uyguluyor, çünkü aklın yolu bir.

2009 sezonunda seyircimiz biletlerin pahalığı gerekçesiyle (bu konuda %100 haklılar) yarışa ilgi göstermedi. Bu normal ya da anormal olabilir ama TOSFED'in tribünlerin üzerini örtmesi de çok anormal bir durumdu. Ecclestone, yarış sonrası bunun faturası ağır olacak vb açıklamaları da yapmıştı.

Ekranlardan Formula 1 izleyenleri ve tüm dünya ülkemizi “tribünlerin üstü kapatılmış tek yarış” olarak gördü. İşte iki önemli konu hayati önem taşıyor, dolayısıyla da takvimden çıkartılmamızı gerektiriyor.

Eee bunların yaşanması takvimden çıkmamızı gerektiriyor mu? diye düşünelim.

Belki takvimden çıkarmamızı gerektirmez ama bu yaşananlar Ecclestone’dan yani Formula 1’in patronundan ve FIA Yönetimi'nden gizli olarak yapılırsa takvimden çıkmamız kaçınılmaz oluyor. Çünkü Formula 1 bundan zarar görüyor.

Bunlar ne yazık ki yaşandı ve geçen hafta Bernie Ecclestone yine gündemi tekrar takvime girmeye getirdi.

2013 ve 2014 Formula 1 takviminde her zaman Ecclestone bir sezonda en çok 20 yarışın koşulması gerektiğini belirtiyor. Acaba Türkiye GP’si takvime girecek olsa, hangi ülke takvimden çıkacak? Bunun cevabını verebilir mi?

Singapur, Kore, Abu Dabi GP’leri mükemmel seyir zevki ile koşuluyor. Bu sezon ABD GP’si ve Hindistan GP’leri koşulacak ve bunlarda takvimden belki hiç çıkartılmayacak. O zaman nerede kaldı bizim giriş teorisi?

Tamam girmesini istiyoruz ama bu yaşananların bir daha olmaması için TOSFED'in değişmesi gerekmekte diye düşünüyorum. Anlayış ve bakış açısı değişirse İstanbul Park’ın da geleceği değişebilir.

Önemli bir detayı da belirtmeliyim. Bilindiği gibi Pirelli, Formula 1’in resmi lastik tedarikçisi. Formula 1 lastikleri ülkemizde üretiliyor ama gelin görün ki Türkiye GP’si koşulmuyor.

Pirelli firması neden Türkiye GP’sinin koşulmasını şart koşmuyor? Ya da neden rica etmiyor? Veya bunu bir plan ile şöyle yapalım vb girişimlerde bulunmuyor? Bulunmuyor diyorum, çünkü bu konu ile ilgili haber yok. Eğer varsa bir planları açıklama istemek sanırım hakkımız!

Son olarak ülkemize hayırlı bayramlar diliyorum.

Diğer analizlerde görüşmek üzere…

MERT4633
01-09-2012, 13:29
Formula 1 Belçika Grand Prix'i öncesi, bu kez kuru zeminde yapılan son antrenmanda Fernando Alonso ilk sırada yer aldı.

Kimi Raikkonen ikinci sırayı alırken, etkileyici performanslarıyla Sauber pilotları Perez ve Kbayashi 3. ve 4. sırada yer aldılar.

Cuma günü kuru zeminde sürüş yapamayan takımlardan bazıları güne dolu depoyla simülasyon yaparak başlarken, bazı takımlar hemen sıralama simülasyonu yapmayı tercih ettiler.

Bu nedenle seansın büyük bölümünde Marussia'lar ilk beş sıra içinde, McLaren ise 20. sıra civarında yer aldı.

Bruno Senna, Ferrari'ler piste çıkana kadar yaklaşık 25 dakika boyunca liderliğini korudu.

Sonrasında piste çıkan Ferrari, Sauber, Red Bull ve Lotus'lar ile ilk sıralar şekillenmeye başladı.

Herkes Sauber'in ilk sırada bitirmesine kesin gözüyle bakarken, damalı bayrağın çıkmasına yakın Alonso 1:48.542s ile ilk sırayı elde etmeyi başardı.

Takım arkadaşıyla zmaanları birbirine çok yakın gözüken Felipe Massa ise en iyi turunda ata yapınca altıncılıkla yetindi.

Red Bull pilotları Webber ve Vettel 7. ve 9. sırada yer alırlarken, di Rsta 10. sırada yer aldı.

Mekanik bir sorun nedeniyle seansın başında antrenmanlara veda eden Nico Rosberg ise sıralamalara hiç kuru zemin sürüşü yapmadan çıkmak zorunda kalacak.

Belçika Grand Prix Cumartesi Antrenmanı sonucu:

1. Fernando Alonso Ferrari 1m48.542s 18
2. Kimi Raikkonen Lotus-Renault 1m48.683s + 0.141s 21
3. Sergio Perez Sauber-Ferrari 1m48.850s + 0.308s 23
4. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 1m48.863s + 0.321s 20
5. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m49.091s + 0.549s 18
6. Felipe Massa Ferrari 1m49.092s + 0.550s 16
7. Mark Webber Red Bull-Renault 1m49.164s + 0.622s 21
8. Romain Grosjean Lotus-Renault 1m49.266s + 0.724s 23
9. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m49.292s + 0.750s 23
10. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m49.382s + 0.840s 22
11. Pastor Maldonado Williams-Renault 1m49.561s + 1.019s 23
12. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m49.615s + 1.073s 19
13. Michael Schumacher Mercedes 1m49.621s + 1.079s 26
14. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 1m49.674s + 1.132s 23
15. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Ferrari 1m49.710s + 1.168s 21
16. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 1m49.776s + 1.234s 22
17. Bruno Senna Williams-Renault 1m50.027s + 1.485s 20
18. Heikki Kovalainen Caterham-Renault 1m52.339s + 3.797s 21
19. Charles Pic Marussia-Cosworth 1m52.566s + 4.024s 20
20. Timo Glock Marussia-Cosworth 1m52.630s + 4.088s 18
21. Vitaly Petrov Caterham-Renault 1m52.809s + 4.267s 22
22. Pedro de la Rosa HRT-Cosworth 1m53.383s + 4.841s 22
23. Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 1m53.562s + 5.020s 23
24. Nico Rosberg Mercedes 1m58.113s + 9.571s 5

MERT4633
01-09-2012, 22:07
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/08/mcla-butt-spaf-2012-31.jpg


Pastor Maldonado, ilk seansta Nico Hülkenberg'i bloke ettiği için üçüncü cepten, altıncı cebe geriledi.

Mark Webber ve Nico Rosberg ise, vites kutusu değişikliğinin ardından sırasıyla yedinci cepten 12. cebe ve 18. cepten, 23. cebe geriledi.

Yarış hakemleri Kimi Raikkonen'in pist dışına çıkarak avantaj sağladığı şüphesiyle yapılan incelemenin ardından ceza gerektirecek bir durumun sözkonusu olmadığını duyurdu.

Poz Pilot Araç
1. Jenson Button McLaren-Mercedes
2. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari
3. Kimi Raikkonen Lotus-Renault
4. Sergio Perez Sauber-Ferrari
5. Fernando Alonso Ferrari
6. Pastor Maldonado Williams-Renault
7. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes
8. Romain Grosjean Lotus-Renault
9. Paul di Resta Force India-Mercedes
10. Sebastian Vettel Red Bull-Renault
11. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes
12. Mark Webber Red Bull-Renault
13. Michael Schumacher Mercedes
14. Felipe Massa Ferrari
15. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Ferrari
16. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari
17. Bruno Senna Williams-Renault
18. Heikki Kovalainen Caterham-Renault
19. Vitaly Petrov Caterham-Renault
20. Timo Glock Marussia-Cosworth
21. Pedro de la Rosa HRT-Cosworth
22. Charles Pic Marussia-Cosworth
23. Nico Rosberg Mercedes
24. Narain Karthikeyan HRT-Cosworth

MERT4633
02-09-2012, 15:54
Formula 1 Belçika Grand Prix'inde, Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso, Lotus Renault'un Fransız Pilotu Romain Grosjean ve McLaren-Merces'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton, ilk turda gerçekleşen kaza nedeniyle yarış dışı kaldı02/09/12 15:41


http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/08/b_start_spaf_2011.jpg

F1'de inanılmaz kaza!

Formula 1 Belçika Grand Prix'sinin ilk turunda meydana gelen zincirleme kaza sonucu Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Romain Grosjean ve Sergio Perez yarış dışı kaldı. Pilotlar, kazadan yara almadan kurtuldu.
Sezonun 12. yarışı olan Belçika Grand Prix'si Spa-Francorchamps pistinde start aldı. Yarışın henüz ilk virajında Roman Grosjean, Lewis Hamilton'a yaklaştı. İki araç arasındaki temasla başlayan kazaya, 4 formula-1 aracı karıştı. Kaza sonrasında Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso, Lotus Renault'un Fransız Pilotu Romain Grosjean, McLaren-Merces'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton ve Sauber'in Meksikalı pilotu Sergio Perez yarışa veda etti.

Pistin temizlenmesinin ardından yarışa devam edildi. Williams-Renault'un Venezuelalı pilotu Pastor Maldonado da 5. turda aracının kanadının kırılması nedeniyle yarışı bırakmak zorunda kaldı.

MERT4633
02-09-2012, 18:33
Şampiyonluk adayları Fernando Alonso ve Lewis Hamilton'un ilk virajdaki büyük kazada yarış dışı kaldıkları Belçika Grand Prix'inde zafer Jenson Button'un oldu.
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/08/mcla-butt-spaf-2012-23.jpg
Sebastian Vettel yarışı ikinci sırada tamamlarken, takım arkadaşı, Alonso ile farkı da 24 puana indirdi.

Starttaki kaza, ilk virajda Roain Grosjean'ın, Lewis Hamilton'a çarpmaıyla başladı.

Hamilton'un aracını adeta ezen Grosjean ve rakibi yarış dışı kalırken, kazaya karışan Sergio Perez ve Fernando Alonso da yarış dışı kaldılar. Kazada yavaş kalkan Kamui Kobayashi ve erken kalkış yapan Pastor Maldonado'nun araçları da hasar gördü.

Gridin dizilimini büyük oranda etkileyen kaza sonrasında, Button liderliğini sürdürürken, Kimi Raikkonen, Hulkenberg, di Resta, Schumacher, Ricciardo ilk altı sırayı oluşturan pilotlar oldular.

Kazadan etkilenen Red Bul'lar ise bu bölümde 8. ve 12 sıralarda kaldılar.

Yarışın ilk bölümünde tempo bulmakta zorlanan Kimi Raikkonen, Hulkenberg ve Di Resta'ya geçildi. Ancak erken pit stop yapan Raikkonen pit stop sonrası hızını uldu ve üçüncü sıraya tırmanmayı bildi.

Tek pit stop yapmayı deneyen Schumacher ise Raikkonen ve Hulkenberg'in baskısına karşılı veremeyince son bölümde ikinci kez pite geldi.

Schumacher ve Raikkonen arasındaki çekişme izleyenlere zevk verdi. Altıncı vitesini kaybeden Schumacher yarışın son 7 turunda 6 vitesi olmadan yarıştı ve yedinci sırada finiş görerek 13. sırada başladığı yarıştan puanla ayrılmayı başardı.

Son bölümde pit stop yapan Nico Rosberg ve Bruno Senna ise puan alamadılar.

Belçika Grand Prix Yarış Sonuçları:

1. Button McLaren-Mercedes 1h29:08.530
2. Vettel Red Bull-Renault + 13.624
3. Raikkonen Lotus-Renault + 25.334
4. Hulkenberg Force India-Mercedes + 27.843
5. Massa Ferrari + 29.845
6. Webber Red Bull-Renault + 31.244
7. Schumacher Mercedes + 53.374
8. Vergne Toro Rosso-Ferrari + 58.865
9. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 1:02.982
10. Di Resta Force India-Mercedes + 1:03.783
11. Rosberg Mercedes + 1:05.111
12. Senna Williams-Renault + 1:11.529
13. Kobayashi Sauber-Ferrari + 1:56.119
14. Petrov Caterham-Renault + 1 tur
15. Glock Marussia-Cosworth + 1 tur
16. Pic Marussia-Cosworth + 1 tur
17. Kovalainen Caterham-Renault + 1 tur
18. De la Rosa HRT-Cosworth + 1 tur

MERT4633
04-09-2012, 13:33
http://www.youtube.com/watch?v=a8iU60rnrrA&hd=1

MERT4633
07-09-2012, 13:18
talya Grand Prix'i Cuma antrenmanlarında ilk seansın en hızlı ismi Michael Schumacher oldu.

Padokta Schumacher'in 2013'te yarışmay devam edip edemeyeceği söylentileri konuşula dursun, Alman pilot 1:25.422s'lik tur zamanıyla günün şu ana kadarki en hızlı tur zamanını elde etti.

Belçika GP'nin galibi Button 0.3s ile Schumacher'e en çok yaklaşan rakip pilot olurken, Nico Rosberg üçüncü sırada yer aldı.

Seansın dördüncü en hızlı ismi Fernando Alonso Variante Alta şikanında araştırılan bir muhtemel motor arızası ile seansa veda ederken, Felipe Massa, 5, Lewis Hamilton 6., Kimi Raikkonen 7. sırayı aldı.

Sergio Perez, Mark Webber ve Pastor Maldonado ilk on sırayı tamamlayan isimler oldu.

Venezuela'lı pilot da seansın son anlarında ilk Lesmo'da aracını park ederek seansa veda etti.

Takvimin en hızlı pistlerinden olan Monza'da Schumacher ve Mercedes düzlük hızı avantajını iyi kullanarak seansın büyük bölümünü lider olarak geçti.

Günü 26 tur tamamlayarak kapatan, bir Formula 1 sezonunda resmi olarak piste çıkan ilk Çinli pilot Ma Qing Hua ise ilk turlardaki zamanını s kadar geliştirerek iyi iş çıkarttı ancak takım arkadaşı tecrübeli pilot Pedro De La Rosa'nın gerisinde son sırada kalmaktan kurtulamadı.

Kimi Raikkonen'den 1s kadar yavaş kalan Jerome D'Ambrosio seansı 15. sırada tamamlarken, Vettel de ilk on'a saliseler giremedi.
1. Michael Schumacher Mercedes 1m25.422s 26
2. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m25.723s + 0.301s 29
3. Nico Rosberg Mercedes 1m25.762s + 0.340s 26
4. Fernando Alonso Ferrari 1m25.800s + 0.378s 22
5. Felipe Massa Ferrari 1m25.861s + 0.439s 27
6. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m25.944s + 0.522s 30
7. Kimi Raikkonen Lotus-Renault 1m26.046s + 0.624s 25
8. Sergio Perez Sauber-Ferrari 1m26.323s + 0.901s 26
9. Mark Webber Red Bull-Renault 1m26.390s + 0.968s 24
10. Pastor Maldonado Williams-Renault 1m26.504s + 1.082s 19
11. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m26.508s + 1.086s 18
12. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 1m26.518s + 1.096s 21
13. Valtteri Bottas Williams-Renault 1m26.641s + 1.219s 26
14. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 1m26.746s + 1.324s 23
15. Jerome d'Ambrosio Lotus-Renault 1m27.180s + 1.758s 29
16. Jules Bianchi Force India-Mercedes 1m27.192s + 1.770s 22
17. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 1m27.373s + 1.951s 25
18. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Ferrari 1m27.789s + 2.367s 24
19. Heikki Kovalainen Caterham-Renault 1m27.855s + 2.433s 27
20. Vitaly Petrov Caterham-Renault 1m28.578s + 3.156s 20
21. Charles Pic Marussia-Cosworth 1m28.751s + 3.329s 26
22. Timo Glock Marussia-Cosworth 1m29.207s + 3.785s 21
23. Pedro de la Rosa HRT-Cosworth 1m29.331s + 3.909s 21
24. Ma Qing Hua HRT-Cosworth 1m31.239s + 5.817s 26

MERT4633
07-09-2012, 15:15
http://www.youtube.com/watch?v=_NGpDmWNqh4&hd=1

MERT4633
07-09-2012, 17:13
McLaren pilotu Hamilton, Monza'daki ikinci Cuma antrenmanında ilk sırada yer alırken, kendisini az farkla gerisinden gelen Jenson Button takip etti.

Geleceği ile ilgili spekülasyonlar ile gündemin ilk sırasına oturan Hamilton, seansın ilk bölümlerinde elde ettiği 1:25.290s'lik zamanla ikinci antrenman seansını zirvede tamamladı.

Orta sert lasikle kaydedilen zamanı, hemen geriden 1:25.328s ile Belçika GP galibi Jenson Button takip etti.

Seans içinde yaşadığı çelşitli sorunlara rağmen Alonso, sert hamurla 1:25.348 elde ederek, iddialı bir performans ortaya koydu.

İlk olarak frenlerinde sorun yaşayan Alonso, sonrasında da vites kutusu problemi ile karşılaştı.

Buna rağmen üçüncü sırada kalmayı başaran Alonso, liderin yalnızca 0.058s gerisinde kalmayı başardı. Alonso'nun kullandığı vites kutusu, antrenman için kullanılan eski vites kutularından olduğu için ceza getirmeyecek.

Felipe Massa 4. sırada yer alırken, Brezilyalı pilotun kaskının üzerindeki havalandırmaya yarayan parça bir ara kaskından koptu.

Nico Rosberg Mercedes ile beşinci sırada yer alırken, sabah seansının lideri Schumacher DRS sorunu yaşayarak 10. sırada yer aldı.

Kimi Raikkonen 6. sırada yer alırken, Grosjean'ın yerine yarışacak olan D'Ambrosio 0.6 s geride 12. sırayı elde edebildi.

Force India'lar, Belçika'daki üstün formlarını 7. ve 8. sıraları elde ederek Monza'da da devam ettirirken, Red Bull'lar sessiz bir seans geçirerek 11. ve 13. sıraları elde ettiler.

İtalya Grand Prix Cuma Antrenmanları 2. seans sonuçları:

1. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m25.290s 32
2. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m25.328s + 0.038s 35
3. Fernando Alonso Ferrari 1m25.348s + 0.058s 17
4. Felipe Massa Ferrari 1m25.430s + 0.140s 43
5. Nico Rosberg Mercedes 1m25.446s + 0.156s 41
6. Kimi Raikkonen Lotus-Renault 1m25.504s + 0.214s 42
7. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m25.546s + 0.256s 40
8. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 1m25.547s + 0.257s 36
9. Sergio Perez Sauber-Ferrari 1m26.068s + 0.778s 32
10. Michael Schumacher Mercedes 1m26.094s + 0.804s 38
11. Mark Webber Red Bull-Renault 1m26.104s + 0.814s 35
12. Jerome d'Ambrosio Lotus-Renault 1m26.157s + 0.867s 36
13. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m26.394s + 1.104s 31
14. Pastor Maldonado Williams-Renault 1m26.404s + 1.114s 42
15. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 1m26.724s + 1.434s 33
16. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 1m26.730s + 1.440s 17
17. Bruno Senna Williams-Renault 1m26.783s + 1.493s 39
18. Heikki Kovalainen Caterham-Renault 1m26.841s + 1.551s 39
19. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Ferrari 1m26.864s + 1.574s 36
20. Vitaly Petrov Caterham-Renault 1m27.222s + 1.932s 36
21. Timo Glock Marussia-Cosworth 1m27.944s + 2.654s 36
22. Charles Pic Marussia-Cosworth 1m27.968s + 2.678s 36
23. Pedro de la Rosa HRT-Cosworth 1m28.575s + 3.285s 34
24. Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 1m28.779s + 3.489s 21

ctitiz
07-09-2012, 17:18
motorsporlarıyla ilgilenen arkadaşlarımla üzücü bir haberi paylaşayım.

“Çöl Kaplanı” lakaplı 52 yaşındaki motosiklet yarışçısı Kemal Merkit, bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Transanatolia Rallisi’nde geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti.

Allah rahmet eylesin.

MERT4633
09-09-2012, 20:15
Formula 1'de sezonun 13. yarışı İtalya'nın Monza pistinde yapıldı. Sabastian Vettel'in yarış dışı kaldığı bu mücadeleyi McLaren'nin İngiliz pilotu Lewis Hamilton ilk sırada tamamladı.

http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/09/mcla-hami-monz-2012-1.jpg

talya'nın Milano kenti yakınlarındaki Monza kasabasındaki 5 bin 793 metre uzunluğundaki, Monza Otodromu'nda 53 tur üzerinden koşulan yarışa ilk cepte başlayan McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton üstünlüğünü yarış sonuna kadar koruyarak 1 saat 19 dakika 41 saniyelik zamanıyla damalı bayrağı ilk gören pilot olmayı başardı.
Yarışta ikinciliği Sauber'in Meksikalı pilotu Sergio Perez alırken, yarış sonunda podyuma çıkmaya hak kazanan üçüncü ve son pilot ise ev sahibi konumundaki Ferrari takımının İspanyol sürücüsü Fernando Alonso oldu.
BUTTON, VETTEL VE WEBBER TAMAMLAYAMADI
Geçen haftaki Belçika Grand Prix'sini kazanan ve Monza'daki yarışa da ikinci cepte başlayan McLaren-Mercedes'in İngiliz pilotu Jenson Button ise yarışı 34. turda bıraktı.
Sebastian Vettel ve Mark Webber de yarışı tamamlayamayan pilotlar arasında yer alınca, markalar klasmanının lideri Red-Bull-Racing-Renault takımı İtalya'dan puan çıkaramadı.
İtalya Grand Prix'siyle Avrupa kıtasına bu sezon veda eden Formula 1'de, sezonun 14. yarışı olan Singapur Grand Prix'si 22-23 Eylül tarihlerinde koşulacak.

İtalya Grand Prix'sini ilk 10'da bitiren pilotlar ve klasmanlarda son durum şöyle:
1. Lewis Hamilton (İngiltere) McLaren-Mercedes
2. Sergio Pérez (Meksika) Sauber
3. Fernando Alonso (İspanya) Ferrari
4. Felipe Massa (Brezilya) Ferrari
5. Kimi Räikkönen (Finlandiya) Lotus-Renault
6. Michael Schumacher (Almanya) Mercedes-AMG
7. Nico Rosberg (Almanya) Mercedes-AMG
8. Paul di Resta (İngiltere) Force India
9. Kamui Kobayashi (Japonya) Sauber
10. Bruno Senna (Brezilya) Williams-Renault

PİLOTLAR KLASMANI
1. Fernando Alonso 179 puan
2. Lewis Hamilton 142
3. Kimi Räikkönen 141
4. Sebastian Vettel 140
5. Mark Webber 132
6. Jenson Button 101
7. Nico Rosberg 83
8. Romain Grosjean 76
9. Sergio Pérez 65
10. Felipe Massa 47

MARKALAR KLASMANI
1. Red Bull Racing-Renault 272 puan
2. McLaren-Mercedes 243
3. Ferrari 226
4. Lotus-Renault 217
5. Mercedes 126
6. Sauber-Ferrari 100
7. Force India-Mercedes 63
8. Williams-Renault 54
9. STR-Ferrari 12

MERT4633
23-09-2012, 10:36
Lewis Hamilton bu sonuçla kariyerindeki 24. pole pozisyonu elde ederken, son dört yarışta da üçüncü kez sıralamaları en üst sırada bitirdi.

İngiliz pilotun bu performansı, Sebastian Vettel'in hafta sonu boyunca yükselen formunu da durdurmuş oldu. Zaman turunda duvarı yalayıp geçen Hamilton'un aracında ise herhangi bir hasar oluşmadı.

Öte yandan geçiğimiz yılki yarışın galibi Sebastian Vettel ilk çizgiden başlama hakkını da son anlarda Maldonado'dan gelen mükemmel turla kaybetti. Pastor Maldonado son anlarda attığı harika ve biraz da şaşırtıcı turla Williams'ı bu sezon birkez daha ilk çizgiye taşıdı.

Jenson Button ise şampiyona lideri Fernando Alonso ve Paul di Resta'nın önünde dördüncü sıradan yarışa başlama hakkını elde etti.

Mark Webber yedinci cebi elde ederken, Romain Grosjean sekizinci, ilk bölümde piste çıkan ama zaman turu atmayan Schumacher 9., Rosberg ise 10. sırada yer aldı.

Q1'de en hızlı isim olan Grosjean, Q2'nin başında aracı arkasını duvara çarpınca pite gelmiş ancak tekrar piste dönebilmişti. Fransız pilot Q2'de de Hamilton, Vettel ve Webber'in gerisinde dördüncü sırada bulunuyordu.

Bu hafta sonu üçüncü kez aynı duvara temas eden Bruno Senna ise süspansiyonuna zarar verip yarışa ancak 17. sıradan başlama hakkını elde etti.

Q2'de Hulkenberg, Raikkonen ve Massa zamanlarını geliştirseler de, Mercedes'lerin son anda attıkları daha hızlı turlar bu isimleri Q3 dışında bıraktı.

Caterham'daki geleceği tartışma konusu olan Vitaly Petrov ise Q1'de bir ara Toro Rosso'ların üzerine yükselmesine rağmen elendi ancak Kobayashi'den sonra ilk seansta elenenlerin en iyisi olmayı başardı. Petrov takım bu periyodda takım arkadaşı Kovalainen'den de 0.3s kadar daha hızlıydı.

Son anda Toro Rosso'ların piste çıkma hamlesine karşılk veremeyen Kobayashi ise Spa'da ik çizgide yer almasına rağmen burada 18. olarak hayal kırıklığı yarattı.

Grid'in son iki sırasını paylaşan HRT'de ise Karthikeyan üst üste ikinci kez takım arkadaş Pedro de La Rosa'yı geçmeyi başardı. De la Rosa arabanın iyi olduğunu ancak frenlerde sorun yaşadığını belirtmişti.

http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/09/mcla-hami-sing-2012-22.jpg

Singapur Grand Prix Sıralama turları sonuçları:

1. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m46.362s
2. Pastor Maldonado Williams-Renault 1m46.804s + 0.442
3. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m46.905s + 0.543
4. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m46.939s + 0.577
5. Fernando Alonso Ferrari 1m47.216s + 0.854
6. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m47.241s + 0.879
7. Mark Webber Red Bull-Renault 1m47.475s + 1.113
8. Romain Grosjean Lotus-Renault 1m47.788s + 1.426
9. Michael Schumacher Mercedes
10. Nico Rosberg Mercedes

MERT4633
23-09-2012, 21:02
Vites kutusu sorunuyla yarış dışında kalan Hamilton, o ana kadar yarışı rahat bir şekilde lider olarak götürüyordu.

Jenson Button rahat bir ikincilik alırken, Fernando Alonso üçüncü sırada finiş görerek hem podyuma çıktı, hem de liderliğini korudu.

Podyumun son basamaığı için Fernando Alonso ile mücadele eden Pastor Maldonado ise hidrolik arızası sonucu yarış dışı kaldı.

İlk pit stopunu Hamilton'dan iki tur önce yapan Vettel trafikle boğuşmak zorunda kalınca, sonrasında pite giren Lewis Hamilton piste Vettel'in önünde döndü. Sonrasında temiz havanın da yardımıyla önünü boşaltan Vettel yeniden iki McLaren'in arasında ikinciliğe yükseldi.

22. tura kadar bu pozisyolar korunurken, vites kutusu sorunu yaşayan Hamilton yarış dışı kalınca Vettel liderliğe, Button ikici sıraya yükseldi.

Son bölüme kadar Vettel'i oldukça yakndan takip eden Button son turlarda temposunu düşürünce, Sebastian Vettel yaklaşık 9s farkla rahat bir zafer elde etti.

Yarış boyunca iki ke güvenlik aracı periyodu yaşanırken, ilki Narain Karthikeyan'ın kazası, ikincisi ise Michael Schumacher'in, Jean-Eric Vergne'e arkadan çarpması sonucu meydana geldi.

Güvenlik aracı periyodunu kullnmak isteyip kumar oynayan Williams'ta Maldonado bu bölümde 10. sıraya gerilerken, pistte kalmayı tercih eden Alonso, Maldonado'nun yarış dışı kalmasıyla üçüncü sırada finiş gördü.

Paul di Resta yarış boyu önündeki rakiplerini terletirken, harika bir performansla yarışı Nico Rosberg'in önünde dördüncü sırada tamamladı. ,

Lotus en zorlu hafta sonlarından birini Raikkonen (6.), Grosjean (7.) ile nipeten sorunsuz atlatırken, yarışın başında temas sonucu kanat değişimi için pite gelen Massa, etkileyici bir performanslason bölümde yarışı sekizinci sırada tamamlamayı başardı.

Güvenlik aracı periyodu nedeniyle stratejisi boşa çıkan Webber 10. sırada yer alarak, Ricciardo'nun hemen arkasında yer aldı.

Öte yandan Timo Glock 12. sırada finiş görerek, takımı Marussia'yı klasmanda Caterham'ın önüne taşıdı.
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/09/redb-vett-sing-2012-sg-2.jpg
2012 Singapur GP Yarış Sonucu:

1. Vettel Red Bull-Renault 2h00:26.144
2. Button McLaren-Mercedes + 8.959
3. Alonso Ferrari + 15.227
4. Di Resta Force India-Mercedes + 19.063
5. Rosberg Mercedes + 34.759
6. Raikkonen Lotus-Renault + 35.700
7. Grosjean Lotus-Renault + 36.600
8. Massa Ferrari + 42.800
9. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 45.800
10. Webber Red Bull-Renault + 47.100
11. Perez Sauber-Ferrari + 50.600
12. Glock Marussia-Cosworth + 1 tur
13. Kobayashi Sauber-Ferrari + 1 tur
14. Hulkenberg Force India-Mercedes + 1 tur
15. Pic Marussia-Cosworth + 1 tur (*)
16. Kovalainen Caterham-Renault + 1 tur
17. De la Rosa HRT-Cosworth + 1 tur
18. Senna Williams-Renault + 2 tur
19. Petrov Caterham-Renault + 2 tur

MERT4633
07-10-2012, 18:10
Sıralamalardaki formunu yarışa da taşıyan Vettel, Fernando Alonso'nun ilk turda veda ettiği yarış boyunca tek kişilik performansını sürdürüp baştan sona lider götürdüğü Japonya Grand Prix'ini bir kez daha kazanmayı başardı.
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/10/b7-start-suzu-2012.jpg
Son şampiyon Vettel bu zaferle, pilotlar klasmanı lideri Fernando alonso ile arasındaki farkı dörde indirirken, arka arkaya galibiyetler alabilecek potansiyeli olduğunu da vurgulamış oldu.

Felipe Massa ise 10. sıradan başladığı yarışta, neredeyse 2 yıl sonra podyuma çıktı ve liderin uzağında kalmasına rağmen harika bir performans ortaya koydu.

Ancak bütün bunların yanısıra, yarışı üçüncü sırada tamamlayan ve Japonların podyum hasretini dindiren Kobayashi'nin Button'u son turlarda arkasında tutması ve damalı bayrağı geçişiyle yaşanan büyük coşku görülmeye değerdi.

Sebastian Vettel'in katıldığı 4. Suzuka Grand Prix'inde 3. galibiyetini alması ise, yarışın ilk turunda potansiyel rakiplerinin yarış dışı kalmasıyla daha da kolay bir hale geldi.

Henüz ilk viraja gelinirken Fernando Alonso ve Kimi Raikkonen'in lastiklerinin teması, Alonso'nun spin atarak kum havuzunda yarışı noktalamasıyla sonuçlandı.

Bu kez ikinci virajda ise Romain Grosjean ve Mark Webber temas yaşayıp grid'in gerilerine düştüler. Grosjean 10s dur-kalk cezası alır ve ön kanadını da kaybederken, spin atan Webber de kontroller için pite geldi ve zaman kaybetti.

Zincirleme reaksiyonun devamında Nico Rosberg de, Bruno Senna ile teması sonucu yarış dışı kaldı.

Güvenlik aracı piste girdiğinde, Sebastian Vettel yaklaşık 20s farkla çoktan rakipleriyle arasını açmış durumdaydı.

Kamui Kobayashi, ikinci sıradaki yerini ilk pit stoplara kadar korudu. Ancak ilk turdaki karşıklıktan çok iyi faydalanan Massa, Button ve Kobayashi'den çok daha hızlı olduğu bu bölümde ikinciliğe yükselmeyi başardı.

Massa yarışın sonraki bölümünde bir ara Vettel ile farkı 9s'lere kadar düşürmesine rağmen, sonrasında Vettel'in temposunu artırması ve pit stoplar sonucu uzak ama güvenli bir ikincilik elde etti.

Button ise son pit stop'unun biraz yavaş olmasının da etkisiyle yarış sonunda Kobayashi'ye çok yaklaşmasına rağmen geçemeyip dördüncülükle yetinmek zorunda kaldı.

Sakin bir startla yarışa balşayan Lewis Hamilton ise yarışı 5. sırada tamamladı. Hamilton ve Perez'in mücadelesinde Perez, İngiliz pilotu geçmeye çalışırken virajı açıktan almayı denedi ve onun da yarışı kum havuzunda noktalandı.

Hamilton'a karşı pozisyonunu koruyamayıp geriye düşen Raikkonen 6. sıradan finiş görürken, Hulkenberg 7., Maldonado 8., Webber 9. ve Daniel Ricciardo 10 sırada yarışı tamamladılar.

23. sıradan yarışa başlayan Michael Schumacher yarış içinde oldukça ciddi bir yükseliş ortaya koyarken, son turlarda Ricciardo'nun harika savunmasıyla karşılaşınca son Suzuka Grand Prix'inden puansız ayrılmış oldu.
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/10/redb-webb-suzu-2012-11.jpg
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/10/mcla-hami-suzu-20125.jpg
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/10/redb-vett-suzu-2012-43.jpg
2012 Japonya Grand Prix'i Yarış sonuçları:

1. Vettel Red Bull-Renault 1h28:56.242
2. Massa Ferrari + 20.639
3. Kobayashi Sauber-Ferrari + 24.538
4. Button McLaren-Mercedes + 25.098
5. Hamilton McLaren-Mercedes + 46.490
6. Raikkonen Lotus-Renault + 50.424
7. Hulkenberg Force India-Mercedes + 51.159
8. Maldonado Williams-Renault + 52.364
9. Webber Red Bull-Renault + 54.675
10. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 1:06.919
11. Schumacher Mercedes + 1:07.769
12. Di Resta Force India-Mercedes + 1:23.400
13. Vergne Toro Rosso-Ferrari + 1:28.600
14. Senna Williams-Renault + 1:28.700
15. Grosjean Lotus-Renault + 1 tur
16. Kovalainen Caterham-Renault + 1 tur
17. Glock Marussia-Cosworth + 1 tur
18. Petrov Caterham-Renault + 1 tur
19. De la Rosa HRT-Cosworth + 1 tur

:super::super::super::super:

MERT4633
14-10-2012, 08:29
Güney Kore GP Sıralama Turları Sonuçları:

http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/10/redb-webb-kore-2012.jpg
1. Mark Webber Red Bull-Renault 1m37.242s
2. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m37.316s + 0.074
3. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m37.469s + 0.227
4. Fernando Alonso Ferrari 1m37.534s + 0.292
5. Kimi Raikkonen Lotus-Renault 1m37.625s + 0.383
6. Felipe Massa Ferrari 1m37.884s + 0.642
7. Romain Grosjean Lotus-Renault 1m37.934s + 0.692
8. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 1m38.266s + 1.024
9. Nico Rosberg Mercedes 1m38.361s + 1.119
10. Michael Schumacher Mercedes 1m38.513s + 1.271
Q2 Elenme zamanı: 1m38.436s Fark **
11. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m38.441s + 0.674
12. Sergio Perez Sauber-Ferrari 1m38.460s + 0.693
13. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 1m38.594s + 0.827
14. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m38.643s + 0.876
15. Pastor Maldonado Williams-Renault 1m38.725s + 0.958
16. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 1m39.084s + 1.317
17. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Ferrari 1m39.340s + 1.573
Q1 Elenme Zamanı: 1m39.180s Fark *
18. Bruno Senna Williams-Renault 1m39.443s + 1.235
19. Vitaly Petrov Caterham-Renault 1m40.207s + 1.999
20. Heikki Kovalainen Caterham-Renault 1m40.333s + 2.125
21. Charles Pic Marussia-Cosworth 1m41.317s + 3.109
22. Timo Glock Marussia-Cosworth 1m41.371s + 3.163
23. Pedro de la Rosa HRT-Cosworth 1m42.881s + 4.673
24. Narain Karthikeyan HRT-Cosworth zaman yok
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/10/redb-vett-kore-20121.jpg

http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/10/ferr-alon-kore-2012-11.jpg

MERT4633
14-10-2012, 18:56
Sebastian Vettel, baştan sona lider götürdüğü yarışı kazanarak, pilotlar klasmanında Fernando Alonso'yu geçti ve ilk sıraya yükseldi.

Vettel, üst üste üçüncü yarışını kazanırken, Mark Webber'in de ikinci sırayı alması, Red Bull'a dubleyi getirdi.
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/10/a-start-kore-2012-2.jpg
Pole'ün sahibi Webber startta pozisyonunu takım arkadaşına kaybedince, ilk turun ardından Vettel liderliğe yükselmiş oldu.

İlk turda üçüncü sıraya yükselmeyi başaran Fernando Alonso ise, Red Bull'un hızına cevap vermeyi başaramadı.
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/10/b-start-kore-2012-16.jpg
McLaren ise adeta kabus gibi bir yarış yaşadı. İlk turda Kobayashi'nin çarpması sonucu yarışa devam edemeyen Button yarış dışında kalırken, Lewis Hamilton yarış boyunca hız kaybedip, fazladan pit stop yapmasına rağmen, önündeki Toro Rosso'ları geçemeyip yarışı 10. sırada tamamladı. Hamilton'un son bölümdeki çabası ise, otomobiline takılan büyük suni çim parçasıyla boşa gitti.

Felipe Massa parlak bir yarış performansı ortaya koymasına rağmen, sıralamayı korumasını söyleyen bir telsiz mesajıyla Fernando Alonso'yu geçme girişiminde bulunmadı.

Nico Hulkenberg ise Force India'da harika bir yarış ortaya koyarken, yarışı Kimi raikkonen'in arkasında altıncı sırada tamamladı.
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/10/lotu-raik-kore-2012.jpg

Harika bir yarış geçiren diğer ekip ise Toro Rosso oldu. Vergne ve Ricciardo ikilisi yarış içinde gösterdikleri performansla Kore'den 8. ve 9. sıraları elde ederek puanla ayrılmayı başardılar.

Mercedes ise McLaren gibi hayal kırıklığı yaşayan diğer ekipti. Rosberg'in aracı Button'unki gibi Kobayashi'nin darbesiyle ilk turda yarış dışı kalırken, Schumacher de yarış içinde tempo bulmakta zorlanarak 13. sıraya geriledi.

Kore GP Yarış Sonucu:

1. Vettel Red Bull-Renault 1h36:28.651
2. Webber Red Bull-Renault + 8.200
3. Alonso Ferrari + 13.900
4. Massa Ferrari + 20.100
5. Raikkonen Lotus-Renault + 36.700
6. Hulkenberg Force India-Mercedes + 45.300
7. Grosjean Lotus-Renault + 54.800
8. Vergne Toro Rosso-Ferrari + 1:09.500
9. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 1:11.700
10. Hamilton McLaren-Mercedes + 1:19.600
11. Perez Sauber-Ferrari + 1:20.000
12. Di Resta Force India-Mercedes + 1:24.400
13. Schumacher Mercedes + 1:29.200
14. Maldonado Williams-Renault + 1:34.900
15. Senna Williams-Renault + 1:36.900
16. Petrov Caterham-Renault + 1 tur
17. Kovalainen Caterham-Renault + 1 tur
18. Glock Marussia-Cosworth + 1 tur
19. Pic Marussia-Cosworth + 2 Tur
20. Karthikeyan HRT-Cosworth + 2 Tur

En Hızlı Tur: Webber, 1:42.037

MERT4633
14-10-2012, 19:13
PUAN durumu:

PİLOTLAR KLASMANI
Formula 1'de Güney Kore Yarışı'nın ardından pilotlar klasmanı şöyle oluştu:
1. Sebastian Vettel (Almanya) 215
2. Fernando Alonso (İspanya) 209
3. Kimi Raikkonen (Finlandiya) 167
4. Lewis Hamilton (Büyük Britanya) 153
5. Mark Webber (Avustralya) 152
6. Jenson Button (Büyük Britanya) 131
7. Nico Rosberg (Almanya) 93
8. Romain Grosjean (Fransa) 88
9. Felipe Massa (Brezilya) 81
10. Sergio Perez (Meksika) 66
11. Kamui Kobayashi (Japonya) 50
12. Nico Hulkenberg (Almanya) 45
13. Niko Paul di Resta (Büyük Britanya) 44
14. Michael Schumacher (Almanya) 43
15. Pastor Maldonado (Venezuela) 33
16. Bruno Senna (Brezilya) 25
17. Jean-Eric Vergne (Fransa) 12
18. Daniel Ricciardo (Avustralya) 9

MARKALAR KLASMANI
1. Red Bull-Renault 367
2. Ferrari 290
3. McKaren 284
4. Lotus-Renault 255
5. Mercedes-AMG 136
6. Sauber 116
7. Force India 89
8. Williams 58
9. Scuderia Toro Rosso 21

MERT4633
04-11-2012, 18:49
İnanılmaz bir mücadeleye, kazalara, geri dönüşlere, her şeye sahne olan Abu Dhabi Grand prix'inde zafer Kimi Raikkonen'in oldu.

Bu sonuçla yarışı üçüncü sırada bitiren Vettel, son sıradan başladığı yarışta hem podyuma çıkmış, hem de Alonso ile farkı 10 puanda tutmayı başarmış oldu.

Raikkonen ise bu zaferle 2009 Belçika Grand Prix'inden bu yana ilk kez kazanırken, Enstone merkezli Lotus da 2008 Japonya GP'den sonra ilk kez zafer kazandı. Bu zafer ayrıca yalnızca Lotus ismiyle takımın 1987 ABD GP'den sonra kazandığı ilk yarış oldu.
http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2012/02/weblotus-e20.jpg

1. Raikkonen Lotus-Renault 1h45:58.667
2. Alonso Ferrari + 0.852
3. Vettel Red Bull-Renault + 4.163
4. Button McLaren-Mercedes + 7.787
5. Maldonado Williams-Renault + 13.007
6. Kobayashi Sauber-Ferrari + 20.076
7. Massa Ferrari + 22.896
8. Senna Williams-Renault + 23.542
9. Di Resta Force India-Mercedes + 24.160
10. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 27.400
11. Schumacher Mercedes + 28.000
12. Vergne Toro Rosso-Ferrari + 34.900
13. Kovalainen Caterham-Renault + 47.700
14. Glock Marussia-Cosworth + 56.400
15. Perez Sauber-Ferrari + 56.700
16. Petrov Caterham-Renault + 1:04.500
17. De la Rosa HRT-Cosworth + 1:11.5

En hızlı tur: Vettel, 1:43.964

Yarış dışı:
Pic Marussia-Cosworth 42
Grosjean Lotus-Renault 38
Webber Red Bull-Renault 38
Hamilton McLaren-Mercedes 20
Karthikeyan HRT-Cosworth 8
Rosberg Mercedes 8
Hulkenberg Force India-Mercedes 1


Dünya şampiyonluğu puan durumu, 18. Yarış
1. Vettel 255 1. Red Bull-Renault 422
2. Alonso 245 2. Ferrari 340
3. Raikkonen 198 3. McLaren-Mercedes 318
4. Webber 167 4. Lotus-Renault 288
5. Hamilton 165 5. Mercedes 136
6. Button 153 6. Sauber-Ferrari 124
7. Massa 95 7. Force India-Mercedes 95
8. Rosberg 93 8. Williams-Renault 73
9. Grosjean 90 9. Toro Rosso-Ferrari 22
10. Perez 66
11. Kobayashi 58
12. Hulkenberg 49
13. Di Resta 46
14. Maldonado 43
15. Schumacher 43
16. Senna 30
17. Vergne 12
18. Ricciardo 10

MERT4633
07-11-2012, 20:44
http://www.hurriyet.com.tr/_np/7273/18267273.jpg

MERT4633
18-11-2012, 10:14
1. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m35.657s
2. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m35.766s + 0.109
3. Mark Webber Red Bull-Renault 1m36.174s + 0.517
4. Romain Grosjean Lotus-Renault 1m36.587s + 1.051
5. Kimi Raikkonen Lotus-Renault 1m36.708s + 1.137
6. Michael Schumacher Mercedes 1m36.794s + 1.280
7. Felipe Massa Ferrari 1m36.937s + 1.484
8. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 1m37.141s + 1.643
9. Fernando Alonso Ferrari 1m37.300s + 0.930
10. Pastor Maldonado Williams-Renault 1m37.842s + 2.18
11. Bruno Senna Williams-Renault 1m37.604s + 1.808
12. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m37.616s + 1.820
13. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m37.665s + 1.869
14. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Ferrari 1m37.879s + 2.083
15. Sergio Perez Sauber-Ferrari 1m38.206s + 2.410
16. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 1m38.437s + 2.641
17. Nico Rosberg Mercedes 1m38.501s + 2.705
18. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 1m39.114s + 2.556
19. Timo Glock Marussia-Cosworth 1m40.056s + 3.498
20. Charles Pic Marussia-Cosworth 1m40.664s + 4.106
21. Vitaly Petrov Caterham-Renault 1m40.809s + 4.251
22. Heikki Kovalainen Caterham-Renault 1m41.166s + 4.608
23. Pedro de la Rosa HRT-Cosworth 1m42.011s + 5.453
24. Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 1m42.740s + 6.182

MERT4633
19-11-2012, 08:59
Lewis Hamilton, Austin pistindeki ilk yarışta Sebastian Vettel ile giriştiği mücadeleden galip ayrılırken, Fernando Alonso'nun üçüncülüğü pilotlar şampiyonluğunda heyecanı son yarışa taşıdı.

http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/11/mcla-hami-cota-2012-31.jpg


AUSTİN GP YARIŞ SONU:

1. Hamilton McLaren-Mercedes 1s35:55.269
2. Vettel Red Bull-Renault + 0.600
3. Alonso Ferrari + 39.200
4. Massa Ferrari + 46.000
5. Button McLaren-Mercedes + 56.400
6. Raikkonen Lotus-Renault + 1:04.400
7. Grosjean Lotus-Renault + 1:10.300
8. Hulkenberg Force India-Mercedes + 1:13.700
9. Maldonado Williams-Renault + 1:14.500
10. Senna Williams-Renault + 1:15.100
11. Perez Sauber-Ferrari + 1:24.300
12. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 1:24.800
13. Rosberg Mercedes + 1:25.500
14. Kobayashi Sauber-Ferrari + 1 tur
15. Di Resta Force India-Mercedes + 1 tur
16. Schumacher Mercedes + 1 tur
17. Petrov Caterham-Renault + 1 tur
18. Kovalainen Caterham-Renault + 1 tur
19. Glock Marussia-Cosworth + 1 tur
20. Pic Marussia-Cosworth + 2 tur
21. De la Rosa HRT-Cosworth + 2 tur
22. Karthikeyan HRT-Cosworth + 2 tur

En hızlı tur: Vettel, 1:39.347s

PUAN DURUMU:

1. Vettel 273
2. Alonso 260
3. Raikkonen 206
4. Hamilton 190
5. Webber 167
6. Button 163
7. Massa 107
8. Grosjean 96
9. Rosberg 93
10. Perez 66
11. Kobayashi 58
12. Hulkenberg 53
13. Di Resta 46
14. Maldonado 45
15. Schumacher 43
16. Senna 31
17. Vergne 12
18. Ricciardo 10

MERT4633
24-11-2012, 20:30
Sezonun son yarışı Brezilya Grand Prix'si sıralama turlarında McLaren rüzgarı esti.

Lewis Hamilton 1:12.458'lik derecesi ile ilk sırayı alırken takım arkadaşı Jenson Button ise +0.055 saniye farkla ikinci sırada kendisine yer buldu.

Red Bull pilotları ise ummadıkları bir şekilde McLaren pilotlarının arkasında kaldılar. Mark Webber sıralama turlarında +0.123 saniye farkla 3. sırayı alırken Şampiyonluk mücadelesi verecek olan Sebastian Vettel ise 4. zamanın sahibi oldu.

Bir başka Şampiyon adayı Fernando Alonso ise ancak 8. sırada kendisine yer bulabildi.
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/11/mcla-hami-inte-20122-886x589.jpg

1. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m12.458s
2. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m12.513s + 0.055
3. Mark Webber Red Bull-Renault 1m12.581s + 0.123
4. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m12.760s + 0.302
5. Felipe Massa Ferrari 1m12.987s + 0.529
6. Pastor Maldonado Williams-Renault 1m13.174s + 0.716
7. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 1m13.206s + 0.748
8. Fernando Alonso Ferrari 1m13.253s + 0.795
9. Kimi Raikkonen Lotus-Renault 1m13.298s + 0.840
10. Nico Rosberg Mercedes 1m13.489s + 1.03111.
11. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m14.121s + 0.912
12. Bruno Senna Williams-Renault 1m14.219s + 1.010
13. Sergio Perez Sauber-Ferrari 1m14.234s + 1.025
14. Michael Schumacher Mercedes 1m14.334s + 1.125
15. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 1m14.380s + 1.171
16. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 1m14.574s + 1.365
17. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Ferrari 1m14.619s + 1.41018.
18. Romain Grosjean Lotus-Renault 1m16.967s + 1.892
19. Vitaly Petrov Caterham-Renault 1m17.073s + 1.998
20. Heikki Kovalainen Caterham-Renault 1m17.086s + 2.011
21. Timo Glock Marussia-Cosworth 1m17.508s + 2.433
22. Charles Pic Marussia-Cosworth 1m18.104s + 3.029
23. Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 1m19.576s + 4.501
24. Pedro de la Rosa HRT-Cosworth 1m19.699s + 4.624

MERT4633
25-11-2012, 21:33
http://im.haberturk.com/galeri/2012/11/25/419645/c392e3a5eb1e9de4388c8c571e6d2c72_k.jpg?1353868816
Brezilya'daki inanılmaz yarışı 6. sırada tamamlayan Sebastian Vettel, Fernando Alonso'nun 2. sırada tamamladığı yarışta 3. kez üst üste şampiyon olup en genç 3 kez dünya şampiyonu unvanını aldı.

1. Button McLaren-Mercedes 1h45:22.656
2. Alonso Ferrari + 2.754
3. Massa Ferrari + 3.615
4. Webber Red Bull-Renault + 4.936
5. Hulkenberg Force India-Mercedes + 5.708
6. Vettel Red Bull-Renault + 9.453
7. Schumacher Mercedes + 11.900
8. Vergne Toro Rosso-Ferrari + 28.600
9. Kobayashi Sauber-Ferrari + 31.200
10. Raikkonen Lotus-Renault + 1 lap
11. Petrov Caterham-Renault + 1 lap
12. Pic Marussia-Cosworth + 1 lap
13. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 1 lap
14. Kovalainen Caterham-Renault + 1 lap
15. Rosberg Mercedes + 1 lap
16. Glock Marussia-Cosworth + 2 laps
17. De la Rosa HRT-Cosworth + 2 laps
18. Karthikeyan HRT-Cosworth + 2 laps
19. Di Resta Force India-Mercedes + 3 laps

MERT4633
04-12-2012, 21:49
http://www.youtube.com/watch?v=nMc8qy6U1o0&t=2m56s

MERT4633
07-12-2012, 23:15
http://youtu.be/oe73fex_E1Q?t=1m6s

MERT4633
08-12-2012, 20:50
:super:http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/12/7vettelhorner.jpg
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/12/5alonso.jpg
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/12/4raikonnen.jpg

MERT4633
25-12-2012, 08:42
http://youtu.be/-P3xPlishXw?t=1m26s

MERT4633
16-01-2013, 12:36
http://youtu.be/YBdg3CLGKGI?t=1m34s

MERT4633
25-01-2013, 11:09
http://youtu.be/8EWTp0Xfksg?t=2m27s

MERT4633
09-02-2013, 19:17
http://onlyhdwallpapers.com/wallpaper/cars_ferrari_desktop_1280x800_hd-wallpaper-124618.jpg

MERT4633
16-03-2013, 09:31
2013 Formula 1 Sezonu'nun ilk sıralama turları bugün Avustralya'da gerçekleştiriliyor.

http://img.mynet.com/ho/spor/hnhklm.jpg

http://img.mynet.com/ho/spor/hmkllm.jpg

MERT4633
17-03-2013, 14:11
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2013/03/lotu-raik-melb-2013-11.jpg

Lotus pilotu Kimi Raikkonen 2013 sezonunun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix'sinde müthiş bir performansın ardından zafere ulaşan isim oldu.
2013 Avustralya GP Sonuçları:

1. Raikkonen Lotus-Renault 1s30:03.225
2. Alonso Ferrari + 12.451
3. Vettel Red Bull-Renault + 22.346
4. Massa Ferrari + 33.577
5. Hamilton Mercedes + 45.561
6. Webber Red Bull-Renault + 46.800
7. Sutil Force India-Mercedes + 1:05.068
8. Di Resta Force India-Mercedes + 1:08.449
9. Button McLaren-Mercedes + 1:21.630
10. Grosjean Lotus-Renault + 1:22.759
11. Perez McLaren-Mercedes + 1:23.367
12. Vergne Toro Rosso-Ferrari + 1:23.857
13. Gutierrez Sauber-Ferrari + 1 tur
14. Bottas Williams-Renault + 1 tur
15. Bianchi Marussia-Cosworth + 1 tur
16. Pic Caterham-Renault + 2 tur
17. Chilton Marussia-Cosworth + 2 tur
18. van der Garde Caterham-Renault + 2 tur

En hızlı tur: Raikkonen, 1:29.274

:super::super::super:
Puan durumu:
1. Raikkonen 25 1. Ferrari 30
2. Alonso 18 2. Lotus-Renault 26
3. Vettel 15 3. Red Bull-Renault 23
4. Massa 12 4. Mercedes 10
5. Hamilton 10 5. Force India-Mercedes 10
6. Webber 8 6. McLaren-Mercedes 2
7. Sutil 6
8. Di Resta 4
9. Button 2
10. Grosjean 1

MERT4633
19-03-2013, 10:51
http://youtu.be/m3EiA_47XK8?t=6m28s

MERT4633
22-03-2013, 10:51
1. Kimi Raikkonen Lotus-Renault 1m36.569 28
2. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m36.588s + 0.019s 27
3. Felipe Massa Ferrari 1m36.661s + 0.092s 33
4. Fernando Alonso Ferrari 1m36.985s + 0.416s 23
5. Mark Webber Red Bull-Renault 1m37.026s + 0.457s 29
6. Romain Grosjean Lotus Renault 1m37.206s + 0.637s 26
7. Nico Rosberg Mercedes 1m37.448s + 0.879s 32
8. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m37.571s + 1.002s 30
9. Lewis Hamilton Mercedes 1m37.574s + 1.005s 32
10. Adrian Sutil Force India-Mercedes 1m37.788s + 1.219s 10
11. Sergio Perez McLaren-Mercedes 1m37.838s + 1.269s 21
12. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m37.865s + 1.296s 29
13. Nico Hulkenberg Sauber-Ferrari 1m38.068s + 1.499s 31
14. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari 1m38.645s + 2.076s 23
15. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Ferrari 1m38.738s + 2.169s 31
16. Pastor Maldonado Williams-Renault 1m38.801s + 2.232s 27
17. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 1m38.904s + 2.335s 31
18. Jules Bianchi Marussia-Cosworth 1m39.508s + 2.939s 30
19. Valtteri Bottas Williams-Renault 1m39.660s + 3.091s 28
20. Charles Pic Caterham-Renault 1m40.757s + 4.188s 29
21. Giedo van der Garde Caterham-Renault 1m40.768s + 4.199s 32
22. Max Chilton Marussia-Cosworth 1m41.438s + 4.869s 23:super:

MERT4633
23-03-2013, 21:12
Sebatian Vettel, Sepang'da Q2 sonundaki yağışla ıslanan ancak son seans sonuna doğru kurumaya başlayan pistte yaklaşık 1s farkla pole pozisyonunu elde etmeyi başardı.

2013 Malezya Grand Prix'i Sıralama Turları Sonuçları:

1. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m49.674s
2. Felipe Massa Ferrari 1m50.587s + 0.913s
3. Fernando Alonso Ferrari 1m50.727s + 1.053s
4. Lewis Hamilton Mercedes 1m51.699s + 2.025s
5. Mark Webber Red Bull-Renault 1m52.244s + 2.570s
6. Nico Rosberg Mercedes 1m52.519s + 2.845s
7. Kimi Raikkonen Lotus-Renault 1m52.970s + 3.296s
8. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m53.175s + 3.501s
9. Adrian Sutil Force India-Mercedes 1m53.439s + 3.765s
10. Sergio Perez McLaren-Mercedes 1m54.136s + 4.462s
Q2 Elenme Zamanı: 1m37.342s Fark **
11. Romain Grosjean Lotus-Renault 1m37.636s + 1.446s
12. Nico Hulkenberg Sauber-Ferrari 1m38.125s + 1.935s
13. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 1m38.822s + 2.632s
14. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari 1m39.221s + 3.031s
15. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m44.509s + 8.319s
16. Pastor Maldonado Williams-Renault zaman yok
Q1 Elenme Zamanı: 1m37.931s Fark *
17. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Ferrari 1m38.157s + 1.348s
18. Valtteri Bottas Williams-Renault 1m38.207s + 1.398s
19. Jules Bianchi Marussia-Cosworth 1m38.434s + 1.625s
20. Charles Pic Caterham-Renault 1m39.314s + 2.505s
21. Max Chilton Marussia-Cosworth 1m39.672s + 2.863s
22. Giedo van der Garde Caterham-Renault 1m39.932s + 3.123s

MERT4633
24-03-2013, 14:31
Formula 1'de sezonun ikinci yarışı Malezya Grand Prix'sini Red Bull-Renault'un Alman pilotu Sebastian Vettel kazandı.

1. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault)
2. Mark Webber (Red Bull-Renault)
3. Lewis Hamilton (Mercedes)
4. Nico Rosberg (Mercedes)
5. Felipe Massa (Ferrari)
6. Romain Grosjean (Lotus-Renault)
7. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault)
8. Nico Hulkenberg (Sauber-Ferrari)
9. Sergio Perez (McLaren-Mercedes)
10. Jean-Eric Vergne (STR-Ferrari)

Formula 1'de Malezya Yarışı'nın ardından pilotlar ve Markalar klasmanı da şöyle oluştu:

1. Sebastian Vettel (Almanya) 40 puan
2. Kimi Raikkonen (Finlandiya) 31
3. Mark Webber (Avustralya) 26
4. Lewis Hamilton (Büyük Britanya) 25
5. Felipe Massa (Brezilya) 22
6. Fernando Alonso (İspanya) 18
7. Nico Rosberg (Almanya) 12
8. Romain Grosjean (Fransa) 9
9. Adrian Sutil (Almanya) 6
10. Paul di Resta (Büyük Britanya) 4
11. Nico Hulkenberg (Almanya) 4
12. Sergio Perez (Meksika) 2
13. Jenson Button (Büyük Britanya) 2
14. Jean-Eric Vergne (Fransa) 1


1. Red Bull 66
2. Lotus 40
3. Ferrari 40
4. Mercedes 37
5. Force India 10
6. Sauber 4
7. McLaren 4
8. STR 1

günün komiği ise Mercedes pilotu hamiltonun yanlış piste girmesi oldu eski takımı Mc Laren i unutamamış :)
http://youtu.be/cwiTUuNRH2k?t=13s

MERT4633
13-04-2013, 10:43
Lewis Hamilton yeni takımıyla yükselen grafiğini Çin Grand Prix'sinde de sürdürmeye devam ediyor. Hamilton sıralama turlarında en iyi zamanı elde ederek yarın yapılacak sezonun üçüncü yarışına ilk sırada başlamaya hak kazandı. Hamilton bu başarısı ile kariyerindeki 27. pole zaferine ulaşmış oldu.

Sıralama turlarında Lotus takımından Kimi Raikkonen ikinci sırayı alırken Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso üçüncü sıranın sahibi oldu.
Poz Pilot Takım Zaman Fark
1. Lewis Hamilton Mercedes 1m34.484s
2. Kimi Raikkonen Lotus-Renault 1m34.761s + 0.277
3. Fernando Alonso Ferrari 1m34.788s + 0.304
4. Nico Rosberg Mercedes 1m34.861s + 0.377
5. Felipe Massa Ferrari 1m34.933s + 0.449
6. Romain Grosjean Lotus-Renault 1m35.364s + 0.880
7. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 1m35.998s + 1.514
8. Jenson Button McLaren-Mercedes 2m05.673s + 31.189
9. Sebastian Vettel Red Bull-Renault no time
10. Nico Hulkenberg Sauber-Ferrari no time
Q2 elnme zamanı: 1m36.261s Fark **
11. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m36.287s + 1.209s
12. Sergio Perez McLaren-Mercedes 1m36.314s + 1.236s
13. Adrian Sutil Force India-Mercedes 1m36.405s + 1.327s
14. Mark Webber Red Bull-Renault 1m36.679s + 1.601s
15. Pastor Maldonado Williams-Renault 1m37.139s + 2.061s
16. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Ferrari 1m37.199s + 2.121s
Q1 elenme zamanı: 1m37.508s Fark *
17. Valtteri Bottas Williams-Renault 1m37.769s + 1.976
18. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari 1m37.990s + 2.197
19. Jules Bianchi Marussia-Cosworth 1m38.780s + 2.987
20. Max Chilton Marussia-Cosworth 1m39.537s + 3.744
21. Charles Pic Caterham-Renault 1m39.614s + 3.821
22. Giedo van der Garde Caterham-Renault 1m39.660s + 3.867

MERT4633
14-04-2013, 18:38
Fernando Alonso 2013 sezonunun 3. yarışı olan Çin Grand Prix'sini kazanmayı başardı.

Yarışta ikinci sırayı Lotus takımından Kimi Raikkonen alırken yarışa pole pozisyonunda başlayan Lewis Hamilton ancak üçüncülükle yetinebildi.

Poz Pilot Takım Zaman
1. Alonso Ferrari 1h36:26.945
2. Raikkonen Lotus-Renault + 10.100
3. Hamilton Mercedes + 12.300
4. Vettel Red Bull-Renault + 12.500
5. Button McLaren-Mercedes + 35.200
6. Massa Ferrari + 40.800
7. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 42.600
8. Di Resta Force India-Mercedes + 51.000
9. Grosjean Lotus-Renault + 53.400
10. Hulkenberg Sauber-Ferrari + 56.500
11. Perez McLaren-Mercedes + 1:03.800
12. Vergne Toro Rosso-Ferrari + 1:12.600
13. Maldonado Williams-Renault + 1:33.800
14. Bottas Williams-Renault + 1:35.400
15. Bianchi Marussia-Cosworth + 1 lap
16. Pic Caterham-Renault + 1 lap
17. Chilton Marussia-Cosworth + 1 lap
18. van der Garde Caterham-Renault + 1 lap

En hızlı tur: Vettel, 1:36.808

Yarış dışı: Driver Team On lap
Rosberg Mercedes 22
Webber Red Bull-Renault 16
Sutil Force India-Mercedes 6
Gutierrez Sauber-Ferrari 5


Puan durumu
1. Vettel 52 1. Red Bull-Renault 78
2. Raikkonen 49 2. Ferrari 73
3. Alonso 43 3. Lotus-Renault 60
4. Hamilton 40 4. Mercedes 52
5. Massa 30 5. Force India-Mercedes 14
6. Webber 26 6. McLaren-Mercedes 14
7. Button 12 7. Toro Rosso-Ferrari 7
8. Rosberg 12 8. Sauber-Ferrari 5
9. Grosjean 11
10. Di Resta 8
11. Ricciardo 6
12. Sutil 6
13. Hulkenberg 5
14. Perez 2
15. Vergne 1

MERT4633
20-04-2013, 19:01
Bahreyn Grand Prix 2013 Sıralama Sonuçları:

1. Nico Rosberg Mercedes 1m32.330s
2. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m32.584s + 0.254s
3. Fernando Alonso Ferrari 1m32.667s + 0.337s
4. Lewis Hamilton Mercedes 1m32.762s + 0.432s
5. Mark Webber Red Bull-Renault 1m33.078s + 0.748s
6. Felipe Massa Ferrari 1m33.207s + 0.877s
7. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m33.235s + 0.905s
8. Adrian Sutil Force India-Mercedes 1m33.246s + 0.916s
9. Kimi Raikkonen Lotus-Renault 1m33.327s + 0.997s
10. Jenson Button McLaren-Mercedes
Q2 Elenme zamanı: 1m33.702s Fark **
11. Romain Grosjean Lotus-Renault 1m33.762s + 1.016s
12. Sergio Perez McLaren-Mercedes 1m33.914s + 1.168s
13. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 1m33.974s + 1.228s
14. Nico Hulkenberg Sauber-Ferrari 1m33.976s + 1.230s
15. Valtteri Bottas Williams-Renault 1m34.105s + 1.359s
16. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Ferrari 1m34.284s + 1.538s
Q1 Elenme zamanı: 1m34.425s Fark *
17. Pastor Maldonado Williams-Renault 1m34.425s + 1.547s
18. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari 1m34.730s + 1.852s
19. Charles Pic Caterham-Renault 1m35.283s + 2.405s
20. Jules Bianchi Marussia-Cosworth 1m36.178s + 3.300s
21. Giedo van der Garde Caterham-Renault 1m36.304s + 3.426s
22. Max Chilton Marussia-Cosworth 1m36.476s + 3.598s

MERT4633
22-04-2013, 09:06
1. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault)
2. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault)
3. Romain Grosjean (Lotus-Renault)
4. Paul di Resta (Force India-Mercedes)
5. Lewis Hamilton (Mercedes)
6. Sergio Perez (McLaren-Mercedes)
7. Mark Webber (Red Bull-Renault)
8. Fernando Alonso (Ferrari)
9. Nico Rosberg (Mercedes)
10. Jenson Button (McLaren-Mercedes)
PİLOTLAR KLASMANI
1. Sebastian Vettel (Almanya) 77
2. Kimi Raikkonen (Finlandiya) 67
3. Lewis Hamilton (Büyük Britanya) 50
4. Fernando Alonso (İspanya) 47
5. Mark Webber (Avustralya) 32
6. Felipe Massa (Brezilya) 30
7. Romain Grosjean (Fransa) 26
8. Paul di Resta (Büyük Britanya) 20
9. Nico Rosberg (Almanya) 14
10. Jenson Button (Büyük Britanya) 13
11. Sergio Perez (Meksika) 10
12. Adrian Sutil (Almanya) 6
13. Daniel Ricciardo (Avustralya) 6
14. Nico Hulkenberg (Almanya) 5
15. Jean-Eric Vergne (Fransa) 1

MARKALAR KLASMANI
1. Red Bull 109
2. Lotus 93
3. Ferrari 77
4. Mercedes 64
5. Force India 26
6. McLaren 23
7. STR 7
8. Sauber 5

MERT4633
23-04-2013, 08:37
http://youtu.be/y8w3fb1MRQ4?t=39s

MERT4633
13-05-2013, 10:15
Formula 1'de sezonun 5'inci yarışı olan İspanya Grand Prix'sini, Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso kazandı. Lotus Renault'tan Kimi Raikkonen yarışı ikinci sırada tamamlarken, Ferrari'den Felipe Massa da damalı bayrağı üçüncü sırada gördü.
1. Fernando Alonso (Ferrari)
2. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault)
3. Felipe Massa (Ferrari)
4. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault)
5. Mark Webber (Red Bull-Renault)
6. Nico Rosberg (Mercedes)
7. Paul di Resta (Force India-Mercedes)
8. Jenson Button (McLaren-Mercedes)
9. Sergio Perez (McLaren-Mercedes)
10. Daniel Ricciardo (STR-Ferrari)

Puan durumu:
1. Vettel 89 1. Red Bull-Renault 131
2. Raikkonen 85 2. Ferrari 117
3. Alonso 72 3. Lotus-Renault 111
4. Hamilton 50 4. Mercedes 72
5. Massa 45 5. Force India-Mercedes 32
6. Webber 42 6. McLaren-Mercedes 29
7. Di Resta 26 7. Toro Rosso-Ferrari 8
8. Grosjean 26 8. Sauber-Ferrari 5
9. Rosberg 22
10. Button 17
11. Perez 12
12. Ricciardo 7
13. Sutil 6
14. Hulkenberg 5
15. Vergne 1

MERT4633
22-05-2013, 22:57
http://youtu.be/deNqB4nNwPw?t=1m11s

MERT4633
25-05-2013, 20:34
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2013/05/merc-rosb-monaco-2013-13.jpg
2013 Monako GP Sıralama Turları Sonuçları:

1. Nico Rosberg Mercedes 1m13.876s
2. Lewis Hamilton Mercedes 1m13.967s + 0.091s
3. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m13.980s + 0.104s
4. Mark Webber Red Bull-Renault 1m14.181s + 0.305s
5. Kimi Raikkonen Lotus-Renault 1m14.822s + 0.946s
6. Fernando Alonso Ferrari 1m14.824s + 0.948s
7. Sergio Perez McLaren-Mercedes 1m15.138s + 1.262s
8. Adrian Sutil Force India-Mercedes 1m15.383s + 1.507s
9. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m15.647s + 1.771s
10. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Ferrari 1m15.703s + 1.827s
11. Nico Hulkenberg Sauber-Ferrari 1m18.331s + 2.343s
12. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 1m18.344s + 2.356s
13. Romain Grosjean Lotus-Renault 1m18.603s + 2.615s
14. Valtteri Bottas Williams-Renault 1m19.077s + 3.089s
15. Giedo van der Garde Caterham-Renault 1m19.408s + 3.420s
16. Pastor Maldonado Williams-Renault 1m21.688s + 5.700s

MERT4633
26-05-2013, 19:01
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2013/05/merc-rosb-monaco-2013-6.jpg

1. Rosberg Mercedes
2. Vettel Red Bull-Renault
3. Webber Red Bull-Renault
4. Hamilton Mercedes
5. Sutil Force India-Mercedes
6. Button McLaren-Mercedes
7. Alonso Ferrari
8. Vergne Toro Rosso-Ferrari
9. Di Resta Force India-Mercedes
10. Raikkonen Lotus-Renault
11. Hulkenberg Sauber-Ferrari
12. Bottas Williams-Renault
13. Gutierrez Sauber-Ferrari
14. Chilton Marussia-Cosworth
15. van der Garde Caterham-Renault
DNF. Perez McLaren-Mercedes
DNF. Grosjean Lotus-Renault
DNF. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari
DNF. Bianchi Marussia-Cosworth
DNF. Maldonado Williams-Renault
DNF. Massa Ferrari
DNF. Pic Caterham-Renault

Formula 1 Dünya Şampiyonası Pilotlar ve Markalar Klasmanı
1. Vettel 107 1. Red Bull-Renault 164
2. Raikkonen 86 2. Ferrari 123
3. Alonso 78 3. Lotus-Renault 112
4. Hamilton 62 4. Mercedes 109
5. Webber 57 5. Force India-Mercedes 44
6. Rosberg 47 6. McLaren-Mercedes 37
7. Massa 45 7. Toro Rosso-Ferrari 12
8. Di Resta 28 8. Sauber-Ferrari 5
9. Grosjean 26
10. Button 25
11. Sutil 16
12. Perez 12
13. Ricciardo 7
14. Hulkenberg 5
15. Vergne 5