Ana sayfa Şirketler Şirket Haberleri

Şirket Haberleri

14 Eylül Cuma

Garanti Bankası (GARAN) ile Türk Hava Yolları (THYAO) arasında THY Yolcu Programı THY Frequent Flyer Programı kapsamında, THY FFP üyelerine yönelik Miles&Smiles Kredi Kartı verilmesi işbirliğinin 1 Nisan 2023 tarihine kadar sürdürülebilmesi amacıyla yeni bir sözleşme imzalanmıştır (Hafif pozitif).

İş Bankası (ISCTR) C grubu paylarının geri alımı programı kapsamında 3.96-4.07 TL fiyat aralığında 6.7 milyon nominal hisse alımı yaptığını açıklamıştır. Böylelikle toplam geri alınan nominal payların tutarı 77.7 milyon olarak gerçekleşmiştir (Nötr).

TAV Havalimanları (TAVHL) 4 Eylül 2018 tarihinde yaptığı açıklamasında, Şirketin tamamına sahip olduğu Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş. (HAVAŞ), Altur Turizm ve Free Turizm şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyumun, İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Yeni Havalimanı toplu ulaşım entegrasyonu kapsamında Bagajlı Lüks Taşımacılık hatlarının oluşturulması ve toplu taşıma yapmak üzere hat kiralama” ihalesinde en iyi teklifi verdiğini ve ihalenin onayların ardından yürürlüğe gireceğini duyurmuştu. Ancak İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından söz konusu ihalenin iptal edildiği ifade edilmiştir.

13 Eylül Perşembe

Zorlu Enerji : Şirket, şirket ile Kazakistan Enerji Bakanlığı ve Türkistan Bölgesi Valiliği arasında Türkiye ve Kazakistan arasındaki karşılıklı ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve yatırımların artırılması düşüncesiyle, Kazakistan’da 50 MW kurulu güce sahip olacak bir Solar Enerji Santrali projesi geliştirilmesi için iyi niyet anlaşması imzalandığını açıkladı.

Alarko Holding : Şirket 223,5 milyon tL olan çıkarılmış sermayesinin 211,5 milyon TL artırılarak 435 milyon TL’ye çıkarılması ile ilgili işlemlerin tamamlanarak, İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildiğini açıkladı. Şirket bedelsiz pay alma hakkı kullanım başlangıç tarihinin 14.09.2018 olduğunu bildirdi.

Migros : Şirket, Kipa ile şirketin birleşmesi kapsamında diğer Kipa ortaklarına yönelik gerçekleştirilmekte olan ayrılma akçesi kullanım sürecinde 11 Eylül 2018 saat 17:00’ye kadar gelen başvurular neticesinde, birleşme dolayısıyla dönüşen 46,85 milyon TL nominal değerli eski Kipa payına tekabül eden toplam 2,8 milyon TL nominal değerli MİGROS payının şirket tarafından toplam 119,9 milyon TL ayrılma akçesi karşılığında devralındığını açıkladı. Şirket, ayrılma akçesinin şirket tarafından İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla 14 Eylül 2018 saat 17:00’ye kadar kullandırılacağını bu tarihe kadar ayrılma akçesini kullanmayan eski Kipa ortaklarının Migros’ta pay sahibi kalmaya devam edeceklerini ve belirtilen tarihten sonra ayrılma akçesi talebiyle başvuruda bulunmanın mümkün olmayacağını bildirdi.

Global Yatırım Holding : Şirket, ihale sonrası sözleşme görüşmelerine davet aldığını açıkladığı dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding Plc (“GPH”)’nin Zadar Gazenica Limanı’nın 20 yıl süreyle işletilmesine yönelik olarak imtiyaz sözleşmesi imzaladığını bildirdi. İmtiyaz sözleşmesi uyarınca, GPH, 2018 yılının 4.çeyreğinden itibaren, Zadar Gazenica Limanı’ndaki tüm kruvaziyer liman operasyonlarını 20 yıl süreyle işletecek. İmtiyaz sözleşmesinin kapsamı kruvaziyer liman ve terminal hizmetleri, uluslararası feribot terminali, RoRo hizmetleri, araç ve yolcu hizmetlerinden oluşuyor. Şirket ayrıca, Zadar Kruvaziyer Limanı’nın 2017 yılında 137 bin yolcu ağırladığını, 2018 yılında bu rakamın rezervasyonlar baz alınarak yaklaşık 150 bin seviyesine yükselmesinin beklendiğini bildirdi. Zadar, Adriyatik Denizi’nde yer alan Hırvatistan’da tarihi bir kent olup Zadar kruvaziyer limanı azami 13 metre derinlik ve toplam 1170 metre rıhtım uzunluğu ile büyük kruvaziyer gemilerinin dahi yanaşabileceği altyapıda bir limandır. Limanda ayrıca 2400 metrekarelik kiralanabilir ticari alan da mevcuttur. Gazenica Kruvaziyer Limanı, Havana (Küba) Kruvaziyer Limanı’ndan sonra GPH’in 2018’de portföyüne eklediği ikinci limandır. Böylece, GPH’in faaliyet gösterdiği ülke sayısı 9’a, portföyündeki liman sayısı da 2’si ticari 15’i kruvaziyer olmak üzere toplamda 17’ye ulaştı.

Türk Hava Yolları : Şirket, yolcu ve kargo taşımacılığı alanlarında faaliyet göstermek üzere, şirketin %49, MDN Investment SHPK firmasının %41 ve Arnavutluk Hükümetini temsilen Arnavutluk hava sahası ve trafiğini yöneten Albcontrol firmasının %10 oranında hisseye sahip olacağı, Arnavutluk Cumhuriyeti merkezli, toplam sermayesi 30 milyon ABD Doları’na tekabül edecek tutara kadar bir “ortak girişim şirketi” kurulmasına karar verildiğini açıkladı.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here