Ana sayfa Borsa Günün Şirket Haberleri

Günün Şirket Haberleri

* AKCNS: Şirket Genel Kurulu, hisse başı brüt 1,3455 TL (net 1,143675 TL) kâr payının 30 Mart (bugün) tarihinde dağıtılması kararına varmıştır. * ALCAR: Şirket Genel Kurulu, hisse başı brüt 4,12 TL (net 3,502 TL) kâr payının 30 Kasım tarihinde dağıtılması kararına varmıştır.
* BIZIM: Şirket Genel Kurulu, hisse başı brüt 0,09875 TL (net 0,0839375 TL) kâr payının 25 Mayıs tarihinde dağıtılması kararına varmıştır.
* BUCIM: Şirket Genel Kurulu, hisse başı brüt 0,1411765 TL (net 0,12 TL) kâr payının 27 Haziran tarihinde dağıtılması kararına varmıştır.
* DENGE: Şirket, T.C. İstanbul Anadolu 11.İcra Müdürlüğü tarafından ilk satış günü 30 Mart 2016, ikinci satış günü 29 Nisan 2016 olmak üzere tahmini 5.898.000 TL bedel ile açık artırma suretiyle yapılacak taşınmaz (Gemi) satış ihalesine; taşınmazın açık artırma ilanında belirtilen satış şartları çerçevesinde katılmasına ve teklif vermesine karar vermiştir.
* DOAS: Araç filo kiralama konusunda faaliyet gösterecek olan VDF Filo Kiralama A.Ş. unvanlı şirketin kuruluşu tamamlanmıştır. VDF Filo Kiralama A.Ş.’nin %100 pay sahibi VDF Servis ve Ticaret A.Ş., VW Financial Services AG ile şirketin iştirakidir.
* ECILC: Şirket yönetim kurulu 2015 yılı kârından hisse başı brüt 0,4 TL (net 0,34 TL) nakit temettü ödeme kararı almıştır. Söz konusu temettünün 10 Mayıs’ta dağıtılması hususu 26 Nisan’daki Genel Kurul’un onayına sunulacaktır.
* ECZYT: Şirket yönetim kurulu 2015 yılı kârından hisse başı brüt 1,2 TL (net 1,02 TL) nakit temettü ödeme kararı almıştır. Söz konusu temettünün 11 Mayıs’ta dağıtılması hususu 26 Nisan’daki Genel Kurul’un onayına sunulacaktır.
* EGCYH: Şirket Borsa İstanbul’dan yapılan uyarıya istinaden özsermayenin güçlendirilmesine ilişkin önlem ve tedbirlerini açıklamıştır.
* EGGUB: Şirket Genel Kurulu, hisse başı brüt 0,16 TL (net 0,136 TL) kâr payının 25 Nisan tarihinde dağıtılması kararına varmıştır.
* EKGYO: “İstanbul Kayabaşı Emlak Konutları 1. Etap 3. Kısım Konut, Okul İle Ada İçi Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatları İşi”nin Geçici Kabulü yapılmış olup “Geçici Kabul Tutanağı” 25.03.2016 tarihinde onaylanmıştır.
* ENKAI: Şirket Genel Kurulu, hisse başı brüt 0,08 TL (net 0,071008 TL) kâr payının 20 Nisan tarihinde dağıtılması kararına varmıştır.
* ETILR: Şirket, unlu mamul tedariği için Özma Unlu Mamülleri Ve Gıda Sanayi Ticaret Ltd. Şti. ile anlaşma imzalamıştır.
* GEREL(VERTU): Yüksel Kardeş’in Verusatürk GSYO’dan borsada işlem görmeyen statüdeki 2.5 mn adet payı 2,70 TL’den satın alma işlemi gerçekleşmiş olup, Yüksel Kardeş’in GEREL’deki payı %39,89’dan %44,89’a yükselmiştir. Verusatürk GSYO’nun Şirket’teki payı ise %5 seviyesine düşmüştür.
* ISDMR: Şirket yönetim kurulu 2015 yılı kârından hisse başı brüt (net) 0,17 TL nakit temettü ödeme kararı almıştır. Söz konusu temettü 30 Mart’taki (bugün) Genel Kurul’un onayına sunulacaktır.
* KLGYO: Şirket’in İstanbul-Başakşehir’de yapılacak olan “Referans Bahçeşehir” projesine ait 8 blok üzerinde 465 konut ve 34 ticari üniteden oluşan toplam 499 adet bağımsız bölümün yapı ruhsatları alınmıştır.
* KRDMA: Ahmet Zeki Yolbulan’ın elindeki 240.000 adet A grubu pay, borsa dışı virman yolu ile Yolbulan Çelik San. ve Tic. Ltd. Şti.’ye devredilmiştir.
* MRGYO: Şirket, Yamata Yatırım İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş.’nin, Tyumen Rusya’daki iştiraki OOO ZapSibStroy şirketiyle, Martı GYO bünyesinde bulunan arazilerin değerlendirilmesi konusunda ortak hareket etmek üzere imzalanan çerçeve anlaşması küresel kriz ve terör olaylarından dolayı askıya alınmıştır.
* OZKGY: Şirket tarafından 3 yıl geri ödemesiz olmak üzere 4 yıl vadeli 25 milyon TL tutarında kredi kullanılmıştır. Kullanılan kredinin 19,6 milyon TL’si ile daha önce kullanılmış olan krediye ilişkin anapara ve faiz ödemesi yapılacaktır.
* PETKM: Şirket Genel Kurulu, hisse başı brüt 0,315 TL (net 0,26775 TL) kâr payının 27 Haziran tarihinde dağıtılması kararına varmıştır.
* PETUN: Şirket Genel Kurulu, hisse başı brüt 0,97 TL (net 0,8245 TL) kâr payının 31 Mayıs tarihinde dağıtılması kararına varmıştır.
* PGSUS: Şirket, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında (SAW) dışarıdan tedarik etmekte olduğu apron yer hizmetleri ihtiyacını sahip olduğu B Grubu Dış Hat Çalışma Ruhsatına istinaden 29.03.2016 tarihi itibarıyla kısmen kendi bünyesinde karşılamaya başlamıştır. SAW apron yer hizmetlerinin mevcut tedarikçi firma ile sözleşmenin sona ereceği 31 Mayıs 2016 tarihi sonrasında tamamen Şirket tarafından karşılanması hedeflenmektedir.
* SAFGY: Şirket, portföyünde yer alan Akasya Acıbadem Alışveriş Merkezi ve Kent Etabı konutlarına ilişkin enerji ihtiyacının karşılanmasına yönelik enerji firmalarından alınan teklifler değerlendirilmiş olup, fiyatlandırma açısından piyasa şartlarına göre en uygun teklifi veren Sakarya Elektrik Perakende Satış A.Ş. (SEPAŞ) ile bir yıl süreyle sözleşme imzalanmasına karar vermiştir. Ayrıca Şirket, kısa vadeli nakit ihtiyacının karşılanması amacıyla Garanti Bankası’ndan 1 yıl vadeli 31 mn TL tutarında rotatif, Akbank’tan ise 1 yıl vadeli 30 mn TL rotatif kredi kullanılmasına karar vermiştir.
* SAHOL: Holding Genel Kurulu, hisse başı brüt 0,15 TL (net 0,1275 TL) kâr payının 1 Nisan tarihinde dağıtılması kararına varmıştır.
* SAYAS: Şirket, daha önce Mercedes Benz’in kurumsal kimlik yenileme ihalesinde 13 ülkede yaklaşık 3000 Mercedes Benz bayisini kapsayan projenin 20 Milyon Euro bedelle ihale edildiğini açıklamıştı. Şirket bağlı ortaklığı IMM Network tarafından yapılan güncel hesaplamalarda ve bugüne kadar teslimi yapılan bayilerde gerçekleşen tutarlar itibariyle söz konusu işin toplam tutarının 27 Milyon Euro seviyelerinde biteceğinin öngörüldüğü bildirilmiştir. Ayrıca üretimin planlanandan daha hızlı gerçekleşmesiyle Mercedes Benz yetkilileriyle yapılan görüşmelerde başlangıçta 3 yıl sürmesi öngörülen projenin 2 yılda bitirilmesinin kuvvetle muhtemel olduğu ifade edilmiştir. Bu nedenle daha önce yayınlanan projeksiyonların olumlu yönde revize edileceği açıklanmıştır.
* TCELL: Şirket’in gerçekleşen Genel Kurul’unda, nakit kâr payı dağıtışması ve pay geri alımı teklifleri onaylanmamıştır.
* TKNSA: Serra Sabancı, 6,32-6,38 TL fiyat aralığından 193.053 TL adet satış işlemi gerçekleştirerek pay oranını %5,02’den %4,84’e çekmiştir.
* UTPYA: Çankaya Belediye Başkanlığı tarafından 29.03.2016 tarihinde saat 14.00 de yapılan Malltepe Park AVM’ nin bir bütün olarak satılması ihalesi ile ilgili olarak herhangi bir resmi bilginin Şirket’e ulaşmamasıyla beraber ihaleye teklif gelmediği şifahen öğrenildiği açıklanmıştır.
* VAKBN: Banka Genel Kurulu, hisse başı brüt 0,04 TL (net 0,034TL) kâr payının 31 Mayıs tarihinde dağıtılması kararına varmıştır.
* VERTU: Şirket, Borsa İstanbul Özel Pazar’a başvuran girişim şirketleri arasında yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde, yazılım sektöründe faaliyet gösteren, Smartiks Bilgi Teknolojisi Hizmetleri A.Ş.’ne girişim sermayesi yatırımı yapılmasına, söz konusu yatırımın tahsisli sermaye artırım yöntemiyle %20 ve mevcut paylardan %20 olmak üzere toplam her biri 1-TL nominal değerli 3.000.000 adet pay için toplam 5.944.000 TL ödeyerek %40 pay sahibi olacak şekilde yapılmasına ve işlem için gerekli işlemlerin yapılmasına karar verilmiştir.
* ZOREN: Şirket’in daha önce Yurt içinde ve yurt dışında güneş enerjisinden elektrik üretmek, solar fotovoltaik (PV) panelleri kiralamak, satmak, satın almak, ihraç etmek, bunları çatılara yerleştirmek ve buna ilişkin her türlü kurulum hizmeti ve danışmanlık hizmeti vermek ve yurt içinde elektrik enerjisi ve/veya kapasite toptan alım ve satım faaliyetlerinde bulunmak amacıyla kuruluşunu açıkladığı ve %100 pay sahibi olacağı “Zorlu Solar Enerji Tedarik ve Ticaret A.Ş”nin kuruluş işlemlerinin tamamlandığı açıklanmıştır.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here