Ana sayfa Analiz Borsayı ve Faizi Etkileyen Gelişmeler.

Borsayı ve Faizi Etkileyen Gelişmeler.

Bu hafta başında piyasalar bir kaç gelişmeyi birden takip ediyor.

  • İlk olarak YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal edip etmeyeceği izleniyor. İptal kararı çıkması piyasaları olumsuz etkileyebilir.
  • ABD’nin İran’dan petrol alan ülkelere uyguladığı muafiyeti sona erdirmesi. Petrol fiyatları yukarı hareketine devam ediyor. Petrol ithalatçısı olan Türkiye, İran yaptırımlarına uymayacağını açıkladı. Bu durumda ABD’den yeni yaptırımlarla karşı karşıya kalınabilir.
  • TCMB’nin faiz kararı : Tüm beklentiler politika faizinin değişmeyeceği üzerine. Faizde olası bir indirim piyasalara olumsuz yansır, olası bir artırım ise olumlu yansır.
  • Artan siyasi gerilim : CHP liderine yapılan fiziki saldırı ardından liderlerin vereceği mesajlar önemli. Bu gelişme piyasalar fazlaca etkilemese de piyasalar gerilimden ve yüksek tansiyondan pek hoşlanmaz.
  • s-400 alımı ve ABD’nin uygulamakla tehdit ettiği ekonomik ve siyasi yaptırımlar. Bugün ve bu hafta diğer gelişmelerin gölgesinde kaldı ama piyasaların üzerinde demoklesin kılıcı gibi sallanmayı sürdürüyor.
  • Merkez Bankası’nın net döviz rezervi tartışmaları. Merkez Bankasından bu konuda net bir yanıt bekleniyor. Piyasaları ikna edici bir açıklama gelmemesi durumunda dolardaki yukarı yönlü baskı sürebilir.

Neredeyse izlenen tüm gelişmeler siyasi, halbuki geçmiş yıllarda bu zamanlarda biz şirket bilançolarını bekler buna göre hareketleri izlerdik.

Siyasetin gölgesinde çıkıp tekrar bilanço beklentili günlere dönmek dileğiyle…

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here