Ana sayfa Ekonomi Dünya Türkiye ve Arjantin fon yöneticilerinin son tercihi

Türkiye ve Arjantin fon yöneticilerinin son tercihi

Gelişen piyasalar için görünüm yılın geri kalanında biraz daha parlak, ancak bunun büyük ölçüde nedeni merkez bankalarının büyük ekonomilerin cazibesini azaltıyor olması.

Bloomberg’in 42 küresel fon yöneticisi, stratejist ve trader ile gelişen piyasaların görünümüne ilişkin gerçekleştirdiği çeyreklik anketinden çıkan sonuç bu.

Ankete göre gelişen piyasa paraları, tahvil ve hisse senetleri küresel merkez bankalarının geniş para politikalarından kaynaklı “faiz avı”nın etkisiyle yükselecek.

Çıkan sonuçlara göre Endonezya ve Rusya paraları ve tahvilleri en fazla tercih edilenler olurken, Türk ve Arjantin varlıkları en az tercih ediliyor.

Tokyo’da Mizuho Bank Ltd. gelişen piyasa Döviz traderı Hironori Sannami, “Artık güvercin Fed ve diğer büyük merkez bankalarının desteği olduğu için gelişen piyasalar için işler biraz iyileşti.” dedi ve ABD – Çin ticaret savaşında en kötüsünden şimdilik kaçınıldığını, yüksek faizli varlıkların büyük ihtimalle talep göreceğini ekledi.

Bloomberg International anketine göre büyük merkez bankalarının teşvik çabaları gelecek çeyrek için kilit önem taşıyor. Ancak yine de ticaret savaşı, ABD Başkanı Donald Trump ile Xi Jinping’in G – 20’deki ateşkesine karşın hala önemli bir belirleyici.

MSCI’nın gelişen piyasalar hisse endeksi bu yılın ilk yarısında yüzde 9.2 yükselmesinin ardından kazançlarını genişletti. EM paraları göstergesiyse aynı dönemde yüzde 2.2 yükselmesi sonrasında fazla değişmedi.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here