Ana sayfa Ekonomi AB’den Türkiye’ye yaptırım kararı

AB’den Türkiye’ye yaptırım kararı

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki doğalgaz arama çalışmaları nedeniyle, seyahat yasağı ve şahısların mal varlıklarının dondurulmasını içeren yaptırımlar için yasal bir çerçeve oluşturulması konusunda anlaştı. Yaptırımlara tabi tutulacak isimlerin ise daha sonra duyurulacağı belirtildi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, AB dışişleri bakanları kararın, “Doğu Akdeniz’de hidrokarbon çıkarmak için ruhsatsız arama faaliyetlerinden sorumlu veya bu faaliyetlerde bulunan birey ve kurumlara yaptırım uygulanmasını mümkün kılacağını” açıkladı. Ayrıca birey ve kuruluşlara, yaptırım kapsamına girenlere fon sağlama yasağı getirilecek.

AB dışişleri bakanları geçtiğimiz 15 Temmuz’da da yaptırım kararı almıştı. Karar, Türkiye’nin AB’den 2020’de alması öngörülen katılım öncesi mali yardımlarda kesintiye gidilmesini, ortaklık konseyi gibi ekonomi ve ticari ilişkilere ilişkin kurumsal ve yine üst düzey siyasi diyaloğun askıya alınmasını öngörüyordu.

1 YORUM

  1. Ayıdan post gavurdan dost olmaz, biz bunun bilincindeyiz elinizden geleni ardınıza koymayın, ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here