Ana sayfa Ekonomi Morgan Stanley, ikinci yarıda kötüleşme bekliyor

Morgan Stanley, ikinci yarıda kötüleşme bekliyor

Morgan Stanley, yılın ikinci yarısında Türkiye’nin ekonomik büyümesinde, cari işlemler açığında ve bütçesinde bir miktar kötüleşme beklediğini bildirdi. Morgan Stanley, Cuma günü yayınladığı CEEMEA yaz dönemi ekonomik görünüm raporunda, Türkiye’nin makro göstergelerinde son dönemde sağlanan iyileşmelerin büyük bölümünün yapısal değil konjonktürel olduğunu savundu.

TÜFE’de yaşanan konjonktürel düşüşe yanıt olarak TCMB’nin daha ihtiyatlı para politikası izlediğini görmek istediklerini belirten Morgan Stanley, TCMB’nin Ağustos ayında yapılacak PPK toplantısında yüzde 7,50 seviyesinde tek faiz politikasına geçmesini beklediklerini vurguladı. Cari politika normalleşleşmesinden çok fazla şey beklemek için çok erken olduğunu ifade eden Morgan Stanley, AKP’nin başkanlık sistemi konusunda nasıl bir yol izleyeceğinin izlenmesi gerektiğini de vurguladı.

Cuma gecesi yapılan başarısız darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 2017 ilk çeyrekte yapılacak bir referandumda desteği artırmasının muhtemel olduğunu belirten Morgan Stanley, bunun makro dengeler için büyük bir yansıma yaratmasının muhtemel olmadığını düşündüklerini de ifade etti.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here