Ana sayfa Ekonomi Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fransız mallarını sakın almayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fransız mallarını sakın almayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı’nda yaptığı konuşmada Fransız mallarına boykot çağrısı yaptı. Erdoğan Fransız Cumhurbaşkanı Macron ile ilgili olarak “Fransa’nın akli noktada kontrole muhtaç olan liderinin teşvikiyle bu saldırılar yapılmaya başlandı” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransız mallarına boykot çağrısı yaptı.

Erdoğan, “Fransız mallarını sakın satın almayın” ifadelerini kullandı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programında konuşan Erdoğan “İslam alemi sancılı, zorluklarla dolu günler yaşıyor. İslam beldelerinde anaların feryatları, bombalara enkaza çevrilen camilerin görüntüleri yansıyor. Libya’nın zengin yer altı kaynakları darbeciler ve Batılı emperyalist güçler tarafından talan edildi. İslam ve Müslüman düşmanlığının adeta veba gibi sirayet ettiğini görüyoruz. Ben milletime sesleniyorum. Sakın Fransız markaları satın almayın.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransız mallarını boykot çağrısının ardından Borsa İstanbul’da işlem gören Oyak Çimento hisselerindeki günlük düşüş yüzde 9 a ulaşırken Alcatel Lucent Teletaş hisselerinde ise günlük kayıp yüzde 10u gördü. Borsada kayıp 16:00 itibariyle %3.84 oldu. Dolar 8,1 gördü.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here