Ana sayfa Borsa Borsa’da seans saatleri değişiyor mu?

Borsa’da seans saatleri değişiyor mu?

Borsa İstanbul’dan aracı kurumlara gönderilen anket formunda, 30 Ekim 2016 tarihinden itibaren başlayacak yaz saati uygulaması kapsamında seans saatlerinde değişiklik talepleri soruldu.

7 Ekim tarihine kadar aracı kurumların anket formlarını Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’ne göndermesi gerekiyor. Konuştuğumuz aracı kurum temsilcilerinden bazıları saatlerin aynı kalması yönünde görüş bildirdiklerini, bazıları ise işlemlerin 1 saat geç başlayıp bitmesi yönünde taleplerinin olduğunu belirtti.

TSPB Başkanı İlhami Koç, seans saatlerinin 24 saate çıkarılması gerektiğini söyledi.

Teknolojiyle beraber mesai saatleri içerisinde iş yapma kavramının yavaş yavaş değiştiğini kaydeden Koç, “Seans saatlerini yavaşça uzatmak, daha ileride de mesai saatlerinin dışına çıkıp 24 saate doğru gitmek gerekiyor. Anket yaptık, sonucu ne çıkacak bilmiyorum ama belki bunun vesilesi olur” diye konuştu.

Deutsche Securities Türkiye Genel Müdürü Albert Krespin ise tüm finansal işlem saatlerinin değişebileceğine dikkat çekti.

Türkiye’de işlem yapan yoğun miktarda uluslararası yatırımcı grubu olduğunu kaydeden Krespin, beklentisinin seans saatlerinin 1 saat geç açılıp 1 saat geç kapanabileceği yönünde olduğunu söyledi.

Krespin sözlerini şöyle sürdürdü: “Hisse senedi ya da bono piyasasında bunun takası, gün sonu işlemleri vs. dikkate aldığınızda sonraki aşamada etkileyen süreçleri var örneğin ETF piyasası belki daha geç kapanmak zorunda kalabilir, takas saatleri daha ileri alınabilir. Tüm bunlar Türkiye’ye yoğun şekilde yatırım yapan ve asıl kaynağın geldiği uluslararası yatırımcıya daha yakın durabilmekle ilgili bir şey. Açılış tarafında da risklere daha hızlı müdahale edebilmek için biraz daha geç açılmakta fayda olabilir. Bu konuda Borsa İstanbul’un sektörden görüş topladığını biliyoruz.”

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here