Ana sayfa Türkiye Döviz Commerzbank’tan Dolar/TL tahmini

Commerzbank’tan Dolar/TL tahmini

Commerzbank, Dolar/TL için yıl sonu tahminini 8,25’ten 8’e revize ederken, dolar kurunun 2021’in ilk yarısını 7-7,25 seviyesinde kapatmasını bekliyor.

Küresel piyasaların şeffaflığı ödüllendirdiğini belirten Commerzbank Gelişen Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Tatha Ghose, orta vadedeki temel senaryolarının enflasyon biraz azaldıktan sonra faizlerin yüzde 15 civarına döneceği yönünde olduğunu belirtti.

Yayımladığı araştırma raporunda, “Faizler indikten sonra dolar/TL kademeli bir şekilde yükselerek 2021’in sonunda 8.00 seviyesine ulaşacak.” diyen Ghose, Türkiye için 2021 büyüme tahminlerini ise yüzde 5,8’den 6,5’e güncellediklerini söyledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın enflasyonu takip ederek faiz oranlarını şimdilik yüzde 17 civarında tutacağını öngören Ghose, “Piyasalar, enflasyon arttığı takdirde Naci Ağbal’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ne dediğine aldırmadan faizleri artıracağını varsayıyor.” dedi.

2021 yılsonunda enflasyonun 13,4 olarak gerçekleşmesini bekleyen Commerzbank, faizlerin yılsonunda yüzde 15 olarak kalacağını öngörüyor. Kurum, 2021 yılında Türkiye’nin yüzde 6,5 büyümesini bekliyor.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here