teşekkürler
size de başarılar dilerim sn taraftar
Printable View
25 Mayıs tarihli haber,
"Kurda son dönemdeki sert yükseliş frenlemek için bir adım daha atan TCMB ihracat reeskont kredi ödemelerinde kuru sabitledi.
TCMB açıklamasında şu ifadelere yer verildi; "25 Mayıs 2018 tarihinden önce kullanılan ve 31 Temmuz 2018 (dahil) tarihine kadar vadesi dolacak olan ihracat ve Döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredilerinin, kredinin vadesinde ödenmesi halinde, ABD doları için 4,2000, Euro için 4,9000, İngiliz Sterlini için 5,6000 kuru kullanılarak Türk lirası olarak yapılabilmesine olanak tanınması ve kredi kullandırım tarihindeki işlem kurunun sabitleme kurundan yüksek olması durumunda kredi geri ödemesinde kredi kullandırım tarihindeki işlem kurunun esas alınmasına karar verilmiştir."
http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2124097-tcmb-ihracat-reeskont-kredi-odemelerinde-kuru-sabitledi"
...
Ek 19257
GT-N7100 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn Devir, Seçimden sonraki ilk işlem gününde açılışta ilk dakikalarda yukarı zigzag ve geçen hafta hep 96600 seviyelerinde tutunma ve dün bugün de aynı kararlılıkla tutunma eğilimi sizce dolardaki tekrar çıkışa başlayan 1-2 günlük trend sinyali ile sonlandı mı bugün? zayıflık hissediliyordu ikinci seansta..
Dolayısıyla bugün kapanıştan sonra 5 yıllık BİST 100 grafiğinde trend ve indikatörlere baktım. MACD son 5 yılın en dip seviyesinde 2013 ün bu aylardaki seviyesinden ancak yukarı çıkıyor.(Trigerden bağımsız düşünüldüğünde) RSİ de 2017 bu aylardaki aynı seviyede 20 referans çizgisi hizasında dipten yukarda ve hafif dönmüş satış yönünde... Bütün bu veriler satış gibi gösterse de genel olarak diplerden hafif yukarda oldukları için 5 yıllık geniş bir zaman dilimi içinden bakarsak uyumsuz bir şeyler var gibi.
88000 seviyesi işaret eden Sn.Jako'nun görüşü benim için de kabul ve grafikte sağlam bir destek olarak görünse de sanki endeks aşağı gibi gösterip hafif sarkıp son bir hamle ile 100-102000 yapıp indikatörleri oturttuktan sonraki dalgada yapacaksa 88000 Yapacak gibi duruyor. Ya da hızla kırılma ile bu hafta bu destek seviyesini test edip göstergeleri düzeltecek ve sonra 10xxxx üstüne atacak. Bana birinci hareket daha muhtemel geliyor. ne dersiniz? Ayrıca dolardaki hareket düşüşten önceki son bir çırpınış mı? Sn. Dandanakan'ın grafiğine göre 4.10 kanal desteği ve sizin alıntı yaptığım görüşünüz de bunu söylüyorsa...??
grafik te koyayım..
Ek 19259
DEVİR Hocam, kabine seçimi bizim dalga analizinin yapısını/ilerleyişini bozar mı? Bu arada dow tam isabet belirttiginiz gibi yukarıdaki hedeflere gidiyor gibi ama bizim durum dun aksam biraz karisti sanki..
Gündemi oluşturan haber ve gelişmeler anlık öneme haizdirler ve kısa zamanda unutulacaklardır. Trendlere yaptıkları düşünülen etkiler, zannedildiği kadar ağırlıklı değildir
-Ralph Nelson Elliott-
Aslında Elliot'un kurallarını yıllardır DEVİR Hocamız sayesinde iyi öğrendik ama insan acaba demeden edemiyor yine de.
Yurtdisindan gelen analizler de cok ic karartici. Bugun rekor hacimle GARAN tahtasındaki yabanci satisi.. Biz buralardan dönüp bir yukarı trend baslatacak mıyız gercekten? Yoksa acı bir AYI piyasası içinde miyiz hala? Keşke DEVİR Hocamız bir yorum iletse son durumlarla ilgili..
https://www.nytimes.com/2018/07/10/b...y-erdogan.html
Sayın Survivor, işte kötü haberler, eskiden de olduğu gibi büyüyerek ilerliyor; ancak Sn. Devir hocamın da dediği gibi kısa vadeli olarak bunlara baktığımızda oynaklık yaratabiliyor ancak. Orta-Uzun vade de bizimle olsun yeter :) Bu arada sevgili Tuncer hocam hep XBANK dan tedirgindi, 125K son diyordu,sonrası uçurum. Muhtemelen dönüşe geçilir yukarı yön için yakında.
Ancak Tuncer Hoca ile DEVİR Hocamızın görüşleri kısa ve orta vadede tam örtüşmüyor sanki. Dahası şu alemde DEVİR Hocamız gibi net yorum yapan olmadığından Tuncer Hocayı anlamak da zor açıkcası. Seçim sonuçlarına üzülüyor ve duygusallığını katarak çok negatif yorum yapıyor. Oysa biz siyaset katılmış yorum değil, objektif piyasa yorumu bekliyoruz. Özetle son durumda umarım DEVİR Hocamız haklı çıkar zira temel olarak bakıldığında durum hiç parlak değil..
Son 15 yılda Tuncer hocayı iyimser olarak göreniniz oldu mu? Hele hele 2008 yılında Şengöz,Yeşilada ve niceleri...Hepsi birer birer kıyamet senaryoları hazırlamışlardı kendilerince...Çok değil,bir sene sonra Dow Jones ne oldu...
ASUS_T00J cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu piyasada üç meşalem vardır biri DEVİR hocam diğerleri de casAUbon ve XTRADERX.
Hepsine saygılarımı sunarım..
devir hocam bir şeyler yazsaydı keşke. son durum değerlendirmesi olarak.
DEVİR hocam mutlaka bir güncelleme yapacaktir etiketlerde bir hata olabilir. Bu kadar sert satış... ve uzun süredir de alım yapılıyor ama sonra daha da sert veriliyor. Hacimli de satıldığı için sanki daha düşeceğiz gibi görünüyor.. AYI piyasasına girdiysek durum fena.. Acaba TL bazlı mı düşünmek lazım. Sonuçta 72 binlerden 120 binlere gittik.. Acaba tekrar 72 binleri mi göreceğiz. İnsan inanamıyor iki günde koskoca bankalar %20 değer kaybedince..
Hocam uzaklara gidecektiniz, gittiniz mi?
Keyifler iyidir umarım.
Tuncer hoca “aşağı” sayarken.. Ben YUKAR SAYMAYA / SAYDIRMAYA Başlamıştım bile! Bizde belge konuşur.
http://www.hisse.net/forum/printthre...?t=29479&pp=40
Sent from my iPhone using Tapatalk
Vay Babom nerelerdesin sen? O ünleri grafikleri hatırladım, neydi o günler bee..Bi altınvuruş topiği daha açacağını biliyorum.daha değil ama az kaldı..:):cool: değil mi? Biz de yapıda tırmalayıp duruyoruz...
Bikmis abi hosgeldin altin vurus eli kulagindami yoksa ? Sevinerek girdik topige hocalar dan isik gormek guzel bu zamanda
Yine sene 2008 de garan soluksuz dusuyor babo 1.67 den doner kuzu yerin dibi diyor 10 yil gecmis yine tarih tekerrur edecekmi agalar konusturacaklar ustaliklarini izleyelim bakalim..Ky tarihe taniklik edecek mi ?10 yilda sahsim adina sunu ogrendim.Borsa sabir dogru zamanda dogru zamanda dogru trendfe kazandigini kenara cekip arsa ev vb. Alip belli sermaye ile devam ederseniz kazanmayi badariyordunuz.ihtiyaciniz olmayan parayla sabi rha ii.Bunda emegi gecen Babo kuzu vb. Ustalarin haklari odenmez 15-20 yildir izleriz umarim bu son seruvendede bildre yol gosterici olurlar.
Bakımin arkadaşlar, burası DEVİR kardeşimin topiği, ıvır-zıvır yazaraktan burada kalabalık yapmak istemem. Saygısızlık olur.
Ben Altın Vuruş V topiğini açtığım zaman 3’lü kombinasyon halinde bir YORUM yaptım.
Ve dedim ki;
Borsa, karşısındaki nda FAİZ VE USDTL dir.
Borsanın rakipleri (USDTL ve FAİZ) oturmadan BORSA HAREKETLENMEZ!
Altın vurus v
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=1590
Bu argümanı anladınız, anladınız.
Anlamazsanız, YANDINIZ!
Konu basit yani.
Temel analizi, Teknik analizi vb çok fazla büyütmeyin gözünüzde, yeter ki DETAYLARDA BOĞULMAYIN, ve ZAMANLAMANIZI “iyi” ayarlayın.
U-30 115.000 de yani tekrar meshur euro bazli grafikte 22 euro alti kriz fiyatlamasi demek.Ulke olarak krizdeyiz bunun aciklamasi kisa ve net ne zaman faiz ve doviz durulur o zaman bist sahne alir.
4.9796 USDTRY gördü...
Sayın Devir ... Elliott analizi yapabilen bir model oluşturup, modeli basit yapay zeka algoritmaları ile geliştirmeye çalışacağım bir projem var. Mevcut durumda, yani günümüzde bu işin profesyonelleri tarafından kullanılan şekliyle, Elliott analizinin bütün kurallarını derli toplu bir halde bulabileceğim bir referans kaynak önerebilir misiniz? Türkçe olarak ilk gözüme çarpan Tuncer Şengöz'ün kitabı oldu ... bu kitap böyle bir kural setini eksiksiz olarak içermekte midir?
Teşekkürler.
https://www.tradingview.com/x/Vw0xkcqn/
Bu grafiği Babo görse bizi dövermi,döver herhal'de.
Niye döveyim ki?
Twitter de paylaştığım EURO bazlı grafiklerim;
https://mobile.twitter.com/bikmisbro...92793846255616
XU30 EURO da 20€/ cent’i işaret ediyor.
endeks hedefim(bist100) 16,5 usd
https://i.hizliresim.com/yqNGrn.png