Sard68 ne diyorsunuz gideri varmı bu kağıdın. Gerçi aldığınıza göre umutlusunuz galiba
Redmi Note 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Sard68 ne diyorsunuz gideri varmı bu kağıdın. Gerçi aldığınıza göre umutlusunuz galiba
valla 2,6 piyasa değeri /defter değeri yani pahalı
programda kalkınma bankasını güçlendirreceğiz diyorlar da para neredengelecek ve ne kar yazacak
kaldıki yakın vadede 5.4 lerden 6.7 lere geldi
5 milyon lot var
fakat gider mi bilemem
yarın ben ne yapar inan hiç blmiyorum
bakan konuştu iş bitti olursa
ikinci bir habere kadar 5 lere geri çekile bilir
fakat umudum 6 ların üstünde kalabileceği yönünde
bugün mal 7 nin altında alındı mı verildi mi ona bakmak lazım
kısaca takaslar belli eder.
7 nin altında alındı mı verildi mi derken bunun muhakemesi yapılır da takas dökümünden bunu anlamanız bana gerçekçi gelmedi. Kaldı ki bunu anladığını iddia eden mutlak surette tahtayı kendisi speküle ediyordur
Kağıda ilgi yok sağlam haber lazım bakan,///bankayı güçlendireceğiz sermaye katacağız ///sözü günlükleri yaktı
kağıda ilgi küçük yatırımcıdan tarafa hala yok
4,5=5,5 maliyetlilerin hisselerine alıcı gelmedikçr ve yeni alıcılar eklenmedikçe
geçmiş olsun
kağıda ilgi yok al satın yüzde 1 bana ait ki ben culsuzun biriyim
yani siz düşünün gerisini .......
küçük yatırımcı akıllanmış kağıda girmiyor....
eski bir amca 2001 krizinden sonra kalkınma bankası hergün tavan çekiyor
yine öyle olacak diyordu
o hikaye kapandı amca şimdi günlükçüler moda millet artık lale devrine kanmıyor
elinde hisse olan arkadaşlar yüzde 500 bedelli gelebilir bilginiz olsun...
yada esas sözleşme yeniden değiştirilip başka furyalar olabilir bilginize
fakat 2,5 milyar sermaye ile de pek fazla birşey yapılmaz yani şunu demek istiyorum. bu sermayeyi güçlendirme işi bedelli ile bir yere varamaz..... bir ortak bulmak lazım şöyle 3 ile 5 milyar usd ki bu alt sınırdır koyabilecek yoksa gerisi yalan dünya olur.
2019 yılı: dramatik ekonomik gelişmeler yılı
EKONOMİ / İSTANBUL - 22.09.2018 10:30
MÜSİAD Genel Başkanı Kaan yeni ekonomi programını değerlendirirken: Tüm Dünya'nın dramatik ekonomik değişimlere sahne olacağı öngörülen 2019 yılı için ülkemizin aldığı ihtiyatlı makro duruş hem gerçekçidir hem de ekonomi çevreleri açısından bir uyarı niteliğindedir, dedi.
Bunlar da İlginizi Çekebilir
TESK`ten `fırsatçılık` uyarısı
TESK'ten 'fırsatçılık' uyarısı
Yapılandırma ilk taksitte son gün uyarısı
Yapılandırma ilk taksitte son gün uyarısı
EKONOMİ SERVİSİ
MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kaan açıklamasında şu hususlara dikkat çekti: Dengelenme, disiplin ve değişim aşamaları üzerine inşa edilmiş Yeni Ekonomik Programı, gerek temel makro parametreler için hedeflediği düzeyler gerekse üretim-tasarruf-yatırım üçgeninde reel sektöre vaat ettiği açılımlar bağlamında Dünya ve Türkiye ekonomisinin gidişatı açısından makul, ölçülebilir ve ihtiyatlı bulduğumuzu beyan ederiz.â€
“YATIRIMIN ÖNCELİK KAZANMASI UMUT VERİCİâ€
Kaan, “Programda sunulan üç etaplı ilerleme senaryosu; ülkemiz ekonomisinin yeniden makro değişkenler anlamında stabiliteye kavuşmasını, denge hattının sıkı maliye ve para politikaları ve bu politikaların güncellenerek denetimi ile devamlılığını ve nihayet ekonomik mantalitedeki paradigma değişimini ortaya koymaktadır. Bu üçlü ilerleme, reel sektör açısından ana yol haritası niteliğinde olacaktır. Öte yandan üretimde millileşme hareketinin, cari açığı doğrudan etkileyen sektör kalemlerine de vurgu yapması ve bu itibarla biyo-teknoloji, petro-kimya, yazılım, enerji ve makine-teçhizat gibi katma değeri yüksek sektörlerde yatırımın öncelik kazanması umut vericidir. Ekonominin konvansiyonel sektörlerinde kümelenmiş reel kesim için ise Emlak ve Kalkınma Bankaları'nın yeniden yapılandırılması hem mevcut dalgalanmanın dengeye kavuşmasını sağlayacak hem de 3 yıllık üretim planlamalarında verimliliği artıracaktır. İhracat Teşvik Sistemi'nin iyileştirilmesi ve Taşınmaz Değerleme Sistemi'nin kurulacak olması da dengelenme sürecine katkı sağlayacaktır.†Dedi.
“2019 YILI TÜM DÜNYA'NIN DRAMATİK EKONOMİK DEĞİŞİMLERE SAHNE OLACAĞI BİR YILâ€
Kaan, “Büyüme, enflasyon, dış ticaret ve istihdam rakamları; 2019 ve 2020 yılları için makul ve erişilebilir bir seviyeye işaret etmektedir. Tüm Dünya'nın dramatik ekonomik değişimlere sahne olacağı öngörülen 2019 yılı için ülkemizin aldığı ihtiyatlı makro duruş hem gerçekçidir hem de ekonomi çevreleri açısından bir uyarı niteliğindedir. Kamu maliyesi anlamında tasarruf kalemlerine yapılan ısrarlı vurgu ve bunun için özelleşmiş bir ofisin kurulmuş olması iki açıdan tatmin edicidir: Öncelikle bu ofisin ilgili tüm bakanlıklar ile işbirliği şeklinde kurulması; iletişim ve senkronizasyon sorunlarını giderecektir. Öte yandan ofisin sahada aktif olarak çalışacak olması; üzerinde ısrarla durduğumuz sahadan gelen mikro verilerin, makro politikalar üzerindeki belirleyici önemini nihayet doğrulamıştır.†Dedi.
DENGE-DİSİPLİN-DEĞİŞİM
Kaan, “Programın üçer aylık periyodlar ile denetlenecek olması hem planın işleyişinin verimliliğini hem de mikro değişimlerin izlenerek makro planda güncelleme yapılması ihtimalini desteklemektedir. Bu tür güncellemeler, değişimlere karşı hızlı refleks verme ve programın disiplin etabının işletilmesi adına elzemdir. Bankaların mali yapı ve aktif büyüklükleri üzerinde çalışmalar yapılacağının kaydedilmesi hem reel sektörün bankacılık sektörü ile olan güven ilişkisini güçlendirecek hem de güçlü finansal kesim yaratma politikasını destekleyecektir. Sonuç olarak; Yeni Ekonomik Program'ın denge-disiplin-değişim etaplarının sağlıklı bir şekilde işletilmesi ve ekonomik büyümenin yeniden %5'leri görmesi adına sanayi kesiminin de bu hususta hassas olmasının gerektiğini hatırlatmak isteriz.†İfadelerini kullandı.
Burdaki durumu basite indirgemeyin.Burda amaç avrupa kalkınma bankası,islam kalkınma bankası,asya kalkınma bankası ve çin kalkınma fonlarının kaynakları kalkınma bankası aracılığıyla kullandırılacak olmasıdır.Ayrıca bazı devlet garantörlüğündeki kredilerde kalkınma bankası aracılığıyla kullandırılacak.Yani bedelliymiş yok bilmemneymiş boşverin....
ne zaman gideceği belli olmuyor
alanlar küçük yatırımcı değil
bir habe rerken mi gelecek yoksa yine günlükçülere mi verecek
yada
beklentinin bu piyasa koşullarında şartlandırdığı bir kaç hisseden biri
Sanki buradan satanları pişman edecek gibi duruyor.
Beklentili heyecan olsun diye az bir lot geçen perşembe aldım , Bankanın 500 milyon sermaye fazla deil , kar az, piyasa değeri yüksek ama belki büyüklerin bildiği bir şey vardır diye düşündüm,geri gelse bile önemli deil 5-6 Tl leri daha önce görmüş geri çekilmelerde sıkıntı olmaz benim için az aldım ama ilginç aldığım lot kadar portföyde artış oldu biraz daha dursun bakalım belki güzel haberler gelirse çıkışına devam eder belki , yatırım tavsiyesi deildir...
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ‘’Pazartesi günü mali durum tespitine başlıyoruz†diye mesaj verdi.
Çalışma ile kredi borcu olan kuruluşların nefes alarak üretime devam etmeleri hedefleniyor. Bu kapsamda Türkiye Kalkınma Bankası, sermaye piyasalarını kuvvetlendirmesi ve kalkınmaya destek vermesi amacıyla, görev alanları genişletilerek yeniden yapılandırılacak.
Burda dikkat edilecek konu sadece kalkınma bankacılığı değil ! Ne diyor sermaye piyasalarının kuvvetlenmesi amacıylada dönüşüm içine girilecek diyor....Asıl ayrıntıları ekim ayı içerisinde meclise sunulunca hep beraber görücez.....Anladığım basit bir konu değil...
Merkez Baskan yardımcısı yakın zamanda bu Bankanın yönetim kuruluna atanmıstı sanırım .Sanayici yi kucaklayacak bir Devlet Bankası yok mesela Eximbank ihracatcı ,Ziraat ciftci,Halkbank halk,Toki Eski Emlak Bankası konut,imalat ve sanayici bir Devlet Banka eksikliği var kendi görüşüm faktoring ve tefecilerle uğrasmak zorunda kalıyolar .....
Yine şalter attı ne acelesi var anlamadım......
bu kalkınma bankası bence çok süprizlere gebe, hemde kimsenin aklına gelipte yok yaa olmaz mümkün değil diyecek kadar .
ekim ayı kalkınma bankası ayı olacak gibi.
inşallah adı gibi bizde kalkınız.
20 olursa benim borsadaki bütün zararım çıkar.YTD.
bir umut işte.
çok yükseldi ama 1000 lot alıs gireyim kenarda dursun dedik 9,08 den aldım hahahaha 25 dakikadır ne alış nede satış var adeta işleme kapatılmış gibi duruyor :)
İş bankasından takip ediyorum ama genel bir sorun ar galiba
Venus Z20 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bistten kaynaklanan teknik bir sorunmuş
10 30 da kapat. saat 13 30 da aldığın fiyatın yüzde 3 altında işlem göster. Bu böyleyse hepiniz ******çocuğusunuz.
Hergün hergün nereye koşuyorsun acaba. Bi haber bile yok ne iş
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
oda tabiki bir teori.En doğrusunu ekim ayında meclise sunulunca göreceğiz.Ancak yep te yer alması ve ismen telafuz edilmesi planın geniş kapsamlı ve büyük olduğunu gösteriyor bizlere.Benim tahminim çin kalkınma fonları,islam kalkınma bankası ve avrupa kalkınma bankasının tüm fonlarının daha aktif bir şekilde türkiye kalkınma bankası tarafından kullandırılacağı ve teknoloji ve stratejik sektörlerin yatırım finansmanı bu banka üzerinden yapılacak olmasıdır.Anlayamadığım ve merak ettiğim sermaye piyasalarıyla ilgili olan kısmıdır.Belkide varlık fonu gibi fonlarda burdan yönetilecek.....
BAKAN ALBAYRAK : Türkiye Kalkınma Bankası görev alanı genişletilerek yeniden yapılandırılacak
Bankaların güncel yapılarını tespit etmek için mali bünye değerlendirme çalışmalarını başlatıyoruz. Bu çalışma sonucuna göre gerekli görülürse mali yapıyı güçlendirecek kapsamlı bir politika setini devreye sokacağız. Türkiye Kalkınma Bankası görev alanı genişletilerek yeniden yapılandırılacak.
ONCELIKLE SERMAYE YETERLILIGININ HAZIRLANMASI GEREKIYOR.BIR KALKINMA BANKASI ICIN 500 TL SERMAYE DEVEDE KULAK BILE DEGILDIR.NIYEKM BAKAN DA SERMAYESINI GUCLENDIRECEGIZ DIYE NET CUMLE SOYLEYEREK BUNU ACIKCA BELIRTMISTIR.GERI DONUSU OLAMAZ...SERMAYE ARTISI YAPILMASI KESINDIR...
BU HISSEDE BEDELLI SERMAYE ARTISI OLACAKTIR.BU KACINILMAZDIR.AMA BEN OLSAM BEDELLIYE KATILIM ICIN FIYATI YUKSELTIRIMKİ BEDELLİ BEDELSİZ HAVASINDA OLSUN.
ORNEGIN FIYAT 20-25 TL OLSA MESELA BEDELLI ACIKLAYINCA 20-25 TL FIYATI OLAN HISSE ICIN 1 TL VERMEZ MISINIZ ?BEN VERIRIM.ISTE BEDELSIZ HAVASINDA BEDELLI BUDUR.O YUZDEN FIYATI YUKARI CEKERIM....
BU ELDE VAR BİR.
MESELA CHP'NIN ELINDEKI YUZDE 28 IS BANKASI HISSELERINI KLNMA YA DEVREDEREK ORADAN KAYNAK YARATARAK KREDI YARDIMINI DUZENLI HALE GETIREBILIRLER...COK CIDDI BIR GETIRI OLUR VE OYLECE HAZINEYEDE YUK OLMAZ.ZATEN CHP ATATURK HISSELERININ HAZINEYE DEVRI KONUSUNDA BASKANIN NEYANLARI VAR.OKUYABILIRSINIZ.BU BANKAYI TAMAMEN BASKA BIR HALE GETIRECEKTIR Kİ BU RAKAMLARDA KALMASI IMKANSIZ. BU DURUMDA....
BIR HISSEYI DUSUNURKEN TARTISIRKEN OLACAK YADA OLABILECEKLERIN SENARYOSUNU YAZMAZSAK OLMAZ...
BUNLAR IHTIMALMIDIR!! EVET IHTIMALDIR.OLABILIR.
ALTI CIZILI CUMLELERI IRDELEYIN.BUNLARI YAPMAK ICIN HALKA ACIK BIR SIRKETSE EGER YA TUM HISSELERI TOPLAYARAK CAGRI YAPACAKSIN YA DA HALKA ACIKLIGI KUVVETLENDIRECEK CALISMALAR YAPACAKSIN.BUDA SERMAYE ARTISI ANLAMINA GELIR...
BANKANIN GOREV ALANI GENISLETILECEK !!!!
BANKA SU ANDA NE YAPIYOR? DEMEK KI BUNDAN SONRA BASKA ISLERDE YAPACAK ..BU YAPISIYLA MI!!
ONLARCA OLUMLU HABER GELME IHTIMALI UZERINDE KONUSUYORUZ...BU BEKLENTIYI DEVAMLI YUKSEK TUTAR...
KALIN SAGLICAKLA...
İş bankası fikri çok ilginç olurmu acaba? Olursa çok farklı değerler çıkar ortaya...:rules:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleri ile ilgili açıklama yaptı. CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine'ye geçmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, “Atatürk'ün bu tür bir varlığı herhangi bir siyasi partinin etiketi altına giremez.Siyasi partiler banka kurabilir mi? Hayır, kuramaz. Ama şu anda CHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü suistimal ederek, onun Cebi Hümayunundan dediğim, İş Bankası hisselerinin yüzde 28’inin sahibi durumunda. Oradan para alamıyor ama yönetim kurulunda dört üyesi var. Bu dört üye ne iş yapar? Buna bir bakılması lazım. Ben diyorum, bir defa Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu tür bir varlığı herhangi bir siyasi partinin etiketi altına giremez. Girse girse Hazine’ye girer. Öyle mi?...
BAKAN ALBAYRAK : Türkiye Kalkınma Bankası görev alanı genişletilerek yeniden yapılandırılacak
Ihtımal vardır.Hersey mumkundur.Varlık fon as. den bahsetmedık daha...
Görüşlere saygı duyuyorum , bekleyip görücez az kaldı Ekim e ama çok hızlı gidiyo , şu an piyasa değeri 5 milyar , bu fiatın sizin dediğiniz rakamlarda piyasa değeri 10 milyar olması lazım , Şirket te Ankarada 2 bina İstanbulda bir şubesi var sanırım.İnternet siteleride iyi deil,nasıl günümüze uyarlancak bilemiyoruz bakalım hayırlısı ,yatırım tavsiyesi deildir...
ÜRETİM KAPASİTESİ
Teklifte imzası bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, SABAH'a düzenlemeye ilişkin bilgi verdi. Düzenlemeyle Kalkınma Bankası'nın yeniden yapılandırılacağını belirten Muş, şunları söyledi: "Kalkınma Bankası daha güçlü sermaye yapısıyla faaliyet gösterecek. Bankanın piyasa ve pazar payı artacak. Bankanın altında kurulacak Türkiye Kalkınma Fonu'nun alt fonları olacak. Banka Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu uzun vadeli yatırımların finansmanında daha etkin bir rol üstlenecek, önemli bir enstrüman olacak. Yine kalkınma planı ve stratejik yatırımlara destek verecek. Bu destek fizibil, katma değer üretebilecek yatırımlara yönelik olacak." Yapılan bu düzenleme ile Türkiye'nin üretim kapasitesini artırmayı hedeflediklerini belirten Muş, "Aynı zamanda hedeflerimize ulaşmak için atılacak adımlar kapsamında bu düzenlemeyi yapıyoruz" dedi. Kalkınma Bankası'nın mevcut bankacılık sisteminde etkinliğinin çok küçük olduğuna dikkat çeken Muş, "Türkiye'de kalkınma bankaları yüzde 6 paya sahip. Kalkınma Bankası'nın bankacılık sektöründeki aktif büyüklüğü binde 2.7, kredi büyüklüğü ise binde 3.2. Bu çok küçük bir rakam. Düzenlemeyle bankayı etkin hale getiriyoruz" diye konuştu. Muş, teklifin yasalaşmasının ardından şirket ana sözleşmesi yapılacağını, Yönetim Kurulu'nun buna göre belirleneceğini ifade etti.
Kalkınma Bankası yeniden yapılandırılıyor-Sabah
AK Parti'nin bugün Meclis Başkanlığı'na sunacağı 12 maddelik teklifle, Kalkınma Bankası yeniden yapılandırılıyor.
Sabah'tan Eda Işık'ın haberine göre, teklife göre Türkiye Kalkınma Bankası'nın altında Türkiye Kalkınma Fonu kurulacak. Makine ve teçhizat sanayii, yazılım sanayii ve bilişim, tıbbı cihazlar gibi Türkiye'nin stratejik yatırımlarının finansmanı bu fon üzerinden sağlanacak. Fon, yatırımların finansmanı için kredi verebilecek, gerekirse yatırımlara ortak olabilecek. Hazine destekli olacak fon gerektiğinde uluslararası piyasalardan da kaynak sağlayacak.
Haberin tam metni:
https://www.sabah.com.tr/apara/haber...-kalkinma-fonu
Sevgili Dostlar
Derinlik alım satım pasta paylaşabilecek varmıdır
Teşekkür ederim
Hayırlı cumalar
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.